DARNÓZSELI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. /V.8./ RENDELETE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DARNÓZSELI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. /V.8./ RENDELETE"

Átírás

1 DARNÓZSELI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. /V.8./ RENDELETE a temetőkről és a temetkezésről Darnózseli Község Önkormányzata Képviselő-testülete /továbbiakban: Önkormányzat / a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV tv. 16. /1/ bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, a temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. tv. /továbbiakban: Tv. / 40. /1/ bekezdésében kapott felhatalmazással figyelemmel a Tv. végrehajtásáról rendelkező 145/1999. /X.1./ Korm. rendelet / továbbiakban: Vhr. / szabályaira az alábbi rendeletet alkotja: Értelmező rendelkezések 1. E rendelet alkalmazásában a Tv. 3. -ban foglalt értelmező rendelkezéseket kell alkalmazni, melyek a következők: a) temető: a település igazgatási területén belüli, beépítésre szánt, építési használata szerinti zöldfelületi jellegű különleges terület, amely kegyeleti célokat szolgál, közegészségügyi rendeltetésű, és amelyet az elhunytak eltemetésére, a hamvak elhelyezésére létesítettek és használnak, vagy használtak; b) köztemető: az önkormányzat tulajdonában lévő temető, illetőleg a temetőnek az a része, amelyben az önkormányzat a köztemető fenntartására vonatkozó kötelezettségét teljesíti; c) temetési hely: a temetőben vagy a temetkezési emlékhelyen létesített sírhely, sírbolt, urnafülke, urnasírhely, urnasírbolt, valamint a hamvasztóüzemi építmény területén, ingatlanán létesített urnafülke, urnasírhely. A temetési helyek egyes formái, a temetés módja, továbbá a földben vagy építményben történő elhelyezkedése alapján különböznek egymástól; d) kegyeleti közszolgáltatás: a köztemető fenntartását, továbbá üzemeltetését magába foglaló egyéni és közösségi kegyeleti célú, az elhunyt emlékének megőrzésére irányuló önkormányzati tevékenységek összessége. e) temetkezési szolgáltatás: a temetésfelvétel, a halottszállítás, az elhunyt temetésre való előkészítése és a temetéshez szükséges kellékekkel való ellátása, a ravatalozás, a búcsúztatás, a sírba helyezés, a hamvasztás, az urnaelhelyezés, az urnakiadás, a hamvak szórása, a sírnyitás, az exhumálás és az újratemetés. Az egyes temetési szolgáltatások önállóan is végezhetők.

2 Általános rendelkezések 2. (1) E rendelet hatálya kiterjed Darnózseli község közigazgatási területén lévő köztemetőre, valamint az ott végzett temetkezési és kegyeleti közszolgáltatás tevékenységekre. (2) Köztemető az a terület, amelyet Darnózseli Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) erre a célra kijelölt a) Darnózseli Temető utca 162 hrsz 9351 m 2, b) Kápolna, ravatalozó c) Ingatlannyilvántartás szerinti jellege: Forgalomképtelen törzsvagyon, illetve a a) Darnózseli 163/1 hrsz 1183 m2, b) Ingatlan-nyilvántartás szerinti jellege: forgalomképes beépítetlen terület (3) Fenntartója Darnózseli Község Önkormányzata ( továbbiakban: fenntartó) A fenntartó feladata: 3. a temető tárgyi és infrastrukturális létesítményeinek, zöldfelületeinek, valamint sírhelytábláinak megépítése, a temető kegyeleti méltóságának őrzése, a temető fenntartásáról és üzemeltetéséről való gondoskodás, és minden olyan feladat, amit jogszabály a fenntartó feladatkörébe utal. 4. (1) E rendelet rendelkezéseket tartalmaz a Darnózseli község közigazgatási területén lévő izraelita temetőre. (2) Az izraelita temető kegyeleti park a Darnózseli belterület 526. hrsz alatti ingatlanon található helyi védelem alat álló használaton kívüli temető. Temető létesítése, lezárása, megszüntetése, újbóli használatbavétele 5. A temető létesítésére, lezárására, megszüntetésére, újbóli használatbavételére a Tv. és a Vhr. szabályait kell alkalmazni.

3 Temetési helyek, sírhelyek 6. (1) Az Önkormányzat a sírhelyet használatra engedi át, ha azt valaki megváltotta. A sírhely megváltása és a sírhelyek nyilvántartása a Körjegyzőség Hivatalában történik. (2) Egy személynek egy sírhelye lehet. (3) A megváltott, de igénybe nem vett sírhelyet a sírhellyel rendelkezni jogosult személytől, kérésére, vissza kell váltani a megváltáskori áron. Sírhely csere, adásvétel tárgya nem lehet. 7. (3) A temetőben az alábbi típusú temetési helyeket kell biztosítani: a.) Sírhely, amely lehet egyes, kettős, rátemetéses. b.) Sírbolt (kripta), amely legalább kettő koporsó elhelyezését biztosító al- és felépítményből álltó temetési hely. c.) Hamvasztásos temetés esetén az urnába helyezett hamvak temetési helye lehet urnafülke (kolumbárium), urnasírhely, urnasírbolt, koporsós temetési helyre rátemetés. 8. (1) A köztemetőben igénybe vehető sírhelyek fajtái és mérete: hosszúság szélesség mélység a) Koporsós temetés esetén: 1. egyes sírhely: 210 cm 90 cm 200 cm 2. kettős sírhely: 210 cm 190 cm 200 cm 3. sírbolt (kripta): építésügyi hatósági engedély szerint 4. gyermek sírhely: 130 cm 60 cm 200 cm b) Hamvasztásos temetés esetén: 1. urnafülke építésügyi hatósági engedély szerint (kolombárium): 2. urnasírhely (a kápolna mellett megkezdett sorban) (2) A sírok egymástól 60 cm-re, a sorok egymástól 100 cm-re legyenek, a sírhelytáblák között legalább 200 cm-nek megfelelő utat kell hagyni. (3) A sírbolt méretét a befogadásra tervezett koporsók száma határozza meg. Sírbolt csak a temető tulajdonosának hozzájárulásával, jogszabályokban meghatározott esetekben és módon, építési engedéllyel építhető. (4) A temetési helyen elhelyezhető sírjelek helyben szokásos legnagyobb magassága 160 cm.

4 E magassági méreten belül a Tv. és Vhr. rendelkezéseit figyelembe véve sírjel az üzemeltető részére történő előzetes bejelentés után, külön engedély nélkül létesíthető. (5) A sírhelyen elhelyezendő sírjellel együtt az igénybe vett terület nem lehet nagyobb az /1/ bekezdésben meghatározottnál, a (3) bekezdés esetén az engedélyben meghatározottnál. (6) A (4) bekezdésben meghatározott méretnél magasabb sírjel tervezett létesítését az építési hatóság részére be kell jelenteni. Az építési hatóság a tervezett sírjel magasságát korlátozhatja, ha az 2 méter feletti. (7) Az (6) bekezdésben szereplő korlátozásról az építési hatóság 15 napon belül értesíti az üzemeltetőt. Amennyiben az építési hatóság a megadott határidőn belül nem nyilatkozik, azt úgy kell tekinteni, hogy az építési hatóság a tervezett magasság ellen kifogást nem emel. (8) A felállítandó síremlék vázrajzát a temető fenntartójának be kell mutatni. Szabálytalan, közízlést sértő vagy oda nem illő felírással ellátott síremléket felállítani nem szabad. A temetési helyek igénybevételi sorrendje, az azok feletti rendelkezési jog 9. (1) Az elhunytat ha az eltemettetőnek nincs a temetőben meglévő temetési hely felett rendelkezési joga az elhalálozás ideje szerinti sorrendben következő temetési helyre kell temetni. (2) A megvásárolt temetési hely nem lehet a rendelkezési joggal rendelkező részéről jogügylet tárgya. 10. (1) A 7. /1/ bekezdésében felsorolt temetési helyek feletti rendelkezési jog időtartama: a.) Egyes sírhely esetén 25 év. b.) Kettős sírhely esetén az utolsó rátemetés napjától számított 25 év. c.) Sírbolt esetén 60 év. d.) Urnafülke és az urnasírhely esetén 10 év. e.) Urnasírbolt esetén 20 év. (2) A sírhelyek feletti rendelkezési jog megszerzéséért, valamint az újraváltásért díjat kell fizetni, melynek összegét e rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza. (3) A díjat minden esetben a temetést megelőzően kell megfizetni. Kettős sírhelyeknél a fenntartott sírhely díját előre kell megfizetni. Minden további temetés alkalmával ki kell fizetni azt a díjkülönbözetet, amellyel a porladási idő biztosítása érdekében a használati idő szükségképpen meghosszabbodik. (4) Sírhely előre is megváltható, azonban ez esetben a sírhely megjelölése és gondozása kötelező. Ennek elmulasztása esetén eredménytelen felhívás után a sírhely 10%-os kezelési költség levonása mellett visszaváltható.

5 (5) A temetési hely feletti rendelkezési jog meghosszabbítható, újraváltható, amely a Vhr.18../3/ bekezdésében foglaltakat kivéve nem tagadható meg. A meghosszabbítás időtartama azonos az /1/ bekezdésben meghatározott idővel. A temető infrastrukturális létesítményei 11. Az önkormányzat a tulajdonában álló köztemetőben az alábbi infrastrukturális feltételeket biztosítja: a./ Temetőhöz vezető út, gépjárművek részére várakozó hely. b./ Temetőben keletkezett hulladék gyűjtésére szolgáló szemétgyűjtő konténerek. c./ 2db kút. d./ Ravatalozó. e./ Holttest hűtésére szolgáló hűtő. 12. (1) A 11. -ban felsorolt létesítmények közül sírgondozás céljára a vizet bárki ingyenesen használhatja, a keletkező hulladékot, koszorú és virágmaradványt, az erre kijelölt lerakóhelyen, hulladéktárolóba díjtalanul lerakhatja. (2) Díjat kell fizetni: a./ Ravatalozó (hűtő) használatáért. b./ Temetőben végzett vállalkozási tevékenység során keletkezett hulladék elhelyezéséért, ha annak elszállításáról nem a vállalkozó gondoskodik. (3) A (2) bekezdésben említett díjak mértékét e rendelet 2. sz. melléklete tartalmazza. A temető rendje 13. (1) A temető bejáratánál, jól látható helyen tájékoztató táblát kell elhelyezni, amelyen fel kell tüntetni a temető nyitvatartási idejét, a tulajdonos és az üzemeltető megnevezését, pontos címét, valamint a temető részletes térképét ki kell függeszteni. (2) A temető bejáratát jelenleg egy a gyalogos forgalom számára kijelölt kiskapu és egy a gépjárműforgalom számára kijelölt nagykapu zárja le. A temető sírgondozás céljából folyamatosan, a kiskapun keresztül látogatható. (3) A temető nyitvatartási ideje: minden nap 0-24 óráig. (4) A nyitvatartási idő alatt a temetőt bárki korlátozás nélkül látogathatja, a sírokat gondozhatja. 14 éven aluli gyermek a temetőben csak felnőtt személy felügyelete mellett tartózkodhat.

6 (5) A sírok gondozásán, díszítésén kívül minden egyéb tevékenységet, annak megkezdése előtt a temető üzemeltetőjének be kell jelenteni. (6) A temetőben munkáját végző vállalkozók működésük során az e rendeletben foglaltakat kötelesek betartani. Tevékenységükkel a szertartások rendjét nem zavarhatják, a látogatók kegyeleti érzéseit nem sérthetik, a szomszédos sírokban, a temető infrastrukturális létesítményeiben kárt nem okozhatnak. (7) A temető területére személygépkocsival, tehergépkocsival, vagy bármilyen más járművel csak a temetkezéssel, és a sírgondozással összefüggő tevékenységek gyakorlása érdekében lehet bemenni. A temetkezési tevékenységgel összefüggő járműhasználatot /temetkezési tevékenység, sírbolt építés, anyagok szállítása stb. / a Polgármesternek be kell jelenteni. A Polgármester a bejelentés tudomásul vétele után intézkedik arról, hogy egy előzetesen, a vállalkozó és a polgármester által közösen megjelölt időpontban a temető nagykapuja nyitva legyen. A Polgármester a járműhasználathoz a tárgynapra vonatkozó engedélyt ad. Az engedély megadásának feltétele a 14. -ban szabályozott temető-fenntartási hozzájárulás megfizetése. (8) Leromlott állapotú, düledező síremlékek és fejfák helyreállítására a temető fenntartója a létesítőt (örökösét) felhívhatja, illetve élet- és vagyonbiztonság veszélyeztetése esetén köteles felhívni és a közvetlen veszélyhelyzetet megszüntetni. A helyreállításról a létesítő (örökös) köteles gondoskodni. (9) Amennyiben a felhívásra nem állítják helyre a síremléket, úgy a temető fenntartójának kérelmére az önkormányzat jegyzője elrendelheti a síremlék eltávolítását, illetve a további betemetést megtilthatja. (10) A temetőben tárolt sírkövek síremlékek és a felállításuk során keletkezett anyagok eltávolításáig azok elhelyezőjének vagy a sírhely, síremlék rendelkezési jogosultjának vagy tulajdonosának a temetés után 15 nap türelmi idővel számolva minden megkezdett hónap után havi Ft bérleti díjat kell fizetni. Amennyiben a sírkövek és síremlékek a későbbiekben beépítésre kerülnek, úgy azoknak a temetőben való tárolását határidő megjelölésével a Körjegyzőség hivatalában írásban kell bejelenteni. Az engedély megadásáról a polgármester dönt. Temető-fenntartási hozzájárulás 14. Az önkormányzat a temetőben vállalkozásszerűen munkát végzők részére temetőfenntartási hozzájárulási díjat állapít meg, melynek mértéke 2.000,- Ft/nap. A temetőben illetve annak tartozékain elhelyezett reklámok díja legalább Ft, de legfeljebb Ft/év. Reklámfelület legfeljebb 50 cm szélességű és 50 cm hosszúságú lehet.

7 Szabálysértési rendelkezések 15. (1) Amennyiben a cselekmény nem minősül bűncselekménynek, vagy egyéb szabálysértésnek a köztemetők rendjének megsértése szabálysértést követ el és a törvény által meghatározott pénzbírsággal sújtható az, aki a) a temetőknek ki nem jelölt területén halottat eltemet, b) temetőkőn kívül engedély nélkül ravatalozó, c) temetkezési és temetői tevékenységet illetéktelenül végez, d) halottat temet el vagy helyez el olyan temetőkben, vagy temetőrészletben, amelynek lezárását elrendelték, e) engedély nélkül sírgödröt kifalaz, f) a temetők fenntartójának engedélye nélkül a temetőkben sírboltot, síremléket létesít, vagy a sírból, síremlék fenntartására vonatkozó kötelezettségét felszólítás ellenére sem teljesíti, g) koporsót, sírt vagy sírboltot, urnafülkét kinyit az ÁNTSZ, valamint a temető fenntartójának engedélye nélkül, h) a temetőkből síremléket a temetők fenntartójának engedélye nélkül eltávolít, i) a temetőkben gépkocsin, motorkerékpáron, egyéb járművön engedély nélkül közlekedik, a temetőbe kutyát vagy más állatot bevisz, vagy olyan magatartást tanúsít, amely a látogatók kegyeleti érzését sérti, vagy sértheti, sírt, sírboltot, síremléket, azon elhelyezett tárgyat, fát, bokrot vagy növényt megrongál, beszennyez, vagy valamely sír, vagy sírbolt díszítésére szolgáló tárgyat illetéktelenül eltávolít, j) a temetők fenntartójának engedélye nélkül fát kivág, k) a temetők fenntartójának engedélye nélkül a temetőben olyan tárgyat helyez el, amely a sír, sírbolt díszítésére nem szolgál vagy akadályozza a sírok közötti közlekedést. (2) A szabálysértés elkövetőjével szemben a körjegyző jár el. Az eljárás alá vont személy ,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. (3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjét a Körjegyzőség erre kijelölt ügyintézője, a rendőrség a törvény által meghatározott mértékű helyszíni bírsággal sújthatja.

8 (1) E rendelet június 1-én lép hatályba. Záró rendelkezések 16. (2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a 4/2000.(III.1.) rendelet a sírhely díjak megállapításáról, illetve a 12/2000.( IX.29.) rendelet a temetőkről és a temetők rendjéről. Fazekas Zoltán polgármester dr. Tóth Zoltán körjegyző A rendelet kihirdetve: május 8. dr. Tóth Zoltán körjegyző

9 1. sz. melléklet a temetőkről és a temetkezésről szóló rendelethez 1. Sírhelyek árai: - felnőtt egyes sírhely Ft - felnőtt kettes sírhely Ft - gyermek egyes sírhely 4.000,- Ft 2. Sírboltok árai: 1 férőhelyes Ft 2 férőhelyes Ft 3 férőhelyes Ft 4 férőhelyes Ft 5 férőhelyes Ft 6 férőhelyes Ft 7 férőhelyes Ft 8 férőhelyes Ft 3. Urnahelyek: Urnasírhely Ft 4. Újraváltás díja megegyezik az 1-3 pontban meghatározott díjakkal. A meghatározott díjak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák

10 2. sz. melléklet a temetőkről és a temetkezésről szóló rendelethez 1. Temetési szolgáltatást végző létesítmény igénybevételi díja az alábbi tételekre vonatkozik: a.) hűtési díj: 72 órán belül: b.) hűtési díj: 72 órától 240 óráig: c.) hűtési díj: 240 órától Ft/nap Ft/nap Ft/nap A b.) és c.) pontokban felsorolt díjak tartalmazzák a villanyhasználatot és a fertőtlenítést. 2. Ravatalozó eszközeinek használatáért fizetendő díj: Ft/ temetés 3. Egy síremlék készítésénél keletkezett hulladék elhelyezési díja Ft/temetés A meghatározott díjak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák.

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Zákány Község Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2004/XII.1./ önkormányzati rendelete Az 5/2007(IV.17.), a 7/2008(IV.29.) a 12/2010.(XII.31.) és az 1/2011.(I.12.) rendeletekkel módosított, a temetőkről

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi

Részletesebben

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Község Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.évi XLIII. törvény

Részletesebben

Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e. a temetőkről és a temetkezésről

Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e. a temetőkről és a temetkezésről Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezésről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete továbbiakban: Önkormányzat

Részletesebben

6/2009. /V. 10./ rendelete a

6/2009. /V. 10./ rendelete a DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. /V. 10./ rendelete a TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL Dunaegyháza Község Képviselőtestülete /továbbiakban Önkormányzat/ a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. Általános rendelkezések

Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. Általános rendelkezések Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Csengőd Község Képviselőtestülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. tv. (továbbiakban:

Részletesebben

16/2004(XII.22.) számú képviselő-testületi rendelet a temetőről és annak használatáról.

16/2004(XII.22.) számú képviselő-testületi rendelet a temetőről és annak használatáról. 16/2004(XII.22.) számú képviselő-testületi rendelet a temetőről és annak használatáról. Vácduka Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV.

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE. a temetőkről és a temetkezésről

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE. a temetőkről és a temetkezésről temető POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE a temetőkről és a temetkezésről Egységes szerkezetben a 10/2001. (VI. 26.) Önk. sz. rendelettel A 10/2001. (VI. 26.) Önk. sz.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének - a 18/2000./XI.30./ Ktr. számú rendelettel - egységes szerkezetbe foglalt 21/2005.(XII.22.)Ktr. rendelete a községi a temetőről és a temetkezésről Székkutas

Részletesebben

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE a köztemetőről és a temetkezésről. Epöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete

Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete A temetőkről és a temetkezési tevékenységről (módosításokkal egységes szerkezetben) Mályinka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Kaskantyú Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kulcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2013. (...) Önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Kulcs Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete A temetőkről és a temetkezésről [Módosítva a 18/2009. (IX.29. ÖR-rel] (Egységes szerkezetben!) Tiszaszentimre Község

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben)

Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Telekgerendás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (a 18/2012. (VI.01.) Önk. rendelettel egységes szerkezetben)

Részletesebben

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről 2 Tát Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete (a továbbiakban: önkormányzat)

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 37/2011. (XII. 15.), a 41/2012. (IV.26.), 45/2012. (V.30.) valamint az 53/2012. (IX. 27.) önkormányzati rendeletekkel módosított 25/2011. (IX. 29.) önkormányzati

Részletesebben

Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Jászboldogháza Község Önkormányzatának képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről /Egységes szerkezetben 2007. 07. 18./ Csákvár Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK.

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Tiszaszentimre Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről

IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Ivánc község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kisköre Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2004. (IV. 29.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (módosítással egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

temetői szabályzatot

temetői szabályzatot A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény és az annak végrehajtására kiadott 145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján a Csömöri Római Katolikus Egyházközség a tulajdonában

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a Temetőkről

Részletesebben

Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Igal Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország önkormányzatokról

Részletesebben

Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Csörötnek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Csány Községi Önkormányzata Képviselőtestületének 23/2004.(IV.27.)rendelet a temetőről és a temetkezésről

Csány Községi Önkormányzata Képviselőtestületének 23/2004.(IV.27.)rendelet a temetőről és a temetkezésről Csány Községi Önkormányzata Képviselőtestületének 23/2004.(IV.27.)rendelet a temetőről és a temetkezésről Csány Községi Önkormányzat Képviselőtestülete (továbbiakban: önkormányzat) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7/2005. (X.27.) számú rendelete a temető és temetkezés rendjéről

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7/2005. (X.27.) számú rendelete a temető és temetkezés rendjéről NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7/2005. (X.27.) számú rendelete a temető és temetkezés rendjéről Nyáregyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi

Részletesebben

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Cserszegtomaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat. Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság december 9-én tartandó ülésére

Gyömrő Város Önkormányzat. Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság december 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Gyömrő Város Önkormányzat Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság 2013. december 9-én tartandó ülésére A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 33/2007.(XII.13.) Önk. rendelet

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 10/2014.(V.30.) Rendelet típusa: alap Rendelet címe: A temető rendjéről és a temetkezésről Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

Kunpeszér Község Önkormányzat 22/2005.(IX.15.)sz. rendelete a temetőről és a temetkezésről

Kunpeszér Község Önkormányzat 22/2005.(IX.15.)sz. rendelete a temetőről és a temetkezésről Kunpeszér Község Önkormányzat 22/2005.(IX.15.)sz. rendelete a temetőről és a temetkezésről Kunpeszér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete ( továbbiakban: önkormányzat ) a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2008. (II. 27.) rendelete a köztemetőről és a temetkezésről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2008. (II. 27.) rendelete a köztemetőről és a temetkezésről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2008. (II. 27.) rendelete a köztemetőről és a temetkezésről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésekről

Részletesebben

Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2008. (X.30.) rendelete. temetőről és a temetkezésről

Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2008. (X.30.) rendelete. temetőről és a temetkezésről Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2008. (X.30.) rendelete a temetőről és a temetkezésről A rendelet kihirdetve: 2008. október 30-án. Dr. Kancsal Károly körjegyző Bakonygyirót Önkormányzat

Részletesebben

I. fejezet Értelmező rendelkezések

I. fejezet Értelmező rendelkezések Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11 /2007. (IX. 28.) rendelete a köztemetők rendjéről, használatuknak, igénybevételüknek szabályairól Halmaj községi Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 24/2004.(VII.14.) rendelete

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 24/2004.(VII.14.) rendelete Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2004.(VII.14.) rendelete a köztemető rendjéről, használatának, igénybevételének szabályairól (Egységes szerkezetben a 32/2004.(X.15.) rendelettel.

Részletesebben

Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2006. (IV.28.) rendelete a temetőről és temetkezésről. Általános rendelkezések

Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2006. (IV.28.) rendelete a temetőről és temetkezésről. Általános rendelkezések Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2006. (IV.28.) rendelete a temetőről és temetkezésről Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1

Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1 Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1 Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény

Részletesebben

Nógrád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (X. 28.) rendelete a temetőkről és temetési tevékenységről

Nógrád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (X. 28.) rendelete a temetőkről és temetési tevékenységről Nógrád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (X. 28.) rendelete a temetőkről és temetési tevékenységről Nógrád Község Önkormányzatának képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete A temetőről és a temetkezési tevékenységről Vezseny Közégi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15.

Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15. Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15./ önkormányzati r e n d e l e t e a köztemetőről és a temetkezési tevékenységről (

Részletesebben

SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK A TEMETŐKRŐL ÉS TEMETKEZÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ 24 /2013. /XII. 19./ rendeletének MELLÉKLETE Tartalomjegyzék: I.

Részletesebben

KAMOND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2004./VII.28./ RENDELETE A TEMETŐ RENDJÉRŐL

KAMOND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2004./VII.28./ RENDELETE A TEMETŐ RENDJÉRŐL KAMOND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2004./VII.28./ RENDELETE A TEMETŐ RENDJÉRŐL Kamond Község Önkormányzatának Képviselőtestülete A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII.

Részletesebben

SZŐD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5 /2006.(03.21.) SZÁMÚ, A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL RENDELETE

SZŐD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5 /2006.(03.21.) SZÁMÚ, A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL RENDELETE SZŐD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5 /006.(03.1.) SZÁMÚ, A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL RENDELETE Sződ Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Döbrököz Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2006. (V.18.) számú rendelete a temetőről és a temetkezés rendjéről (Egységes szerkezetbe foglalva a 10/2007. (IV.19.) sz. ÖK rendelettel, a 16/2010.

Részletesebben

Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004. (VII.8.) rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (egységes szerkezetben)

Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004. (VII.8.) rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (egységes szerkezetben) Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004. (VII.8.) rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (egységes szerkezetben) Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a temetőkről

Részletesebben

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések Nagymágocs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a temetőről és a temetkezésről szóló 14/2004. (XI. 10.) Ör. (módosításokkal egységes szerkezetben) Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013.(XII.13.) önkormányzati rendelete a köztemetőről szóló 10/2011. (IV.1.) önkormányzati rendeletének módosításáról 1. A köztemetőről szóló 10/2011.(IV.1.)

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a községi köztemetőről és a temetkezésről szóló

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a községi köztemetőről és a temetkezésről szóló Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a községi köztemetőről és a temetkezésről szóló 14/2005. (X.24.), 19/2005.(XII.28.), 12/2006.(VIII.14.) 7/2012.(IV.23.) rendeletekkel módosított

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi LXIII. törvény

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete A temetőről és a temetkezési tevékenységről Vezseny Közégi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Apaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 19/2011. (XII.16.) rendelettel módosított 11/2011. (IX.12.) rendelete

Apaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 19/2011. (XII.16.) rendelettel módosított 11/2011. (IX.12.) rendelete Apaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 19/2011. (XII.16.) rendelettel módosított 11/2011. (IX.12.) rendelete a temetőről és a temetkezésről A módosításokkal egységes szerkezetben. Apaj Községi

Részletesebben

T E R V E Z E T. 1. Általános rendelkezések

T E R V E Z E T. 1. Általános rendelkezések T E R V E Z E T Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (..) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Temetési helyek 2.. (3) Nem nyitható újabb közös (kettőnél több) sírhely és díszsírhely.

Temetési helyek 2.. (3) Nem nyitható újabb közös (kettőnél több) sírhely és díszsírhely. Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2013.(V.2.) rendeletével módosított 11/2012.(VI. 01.) és 14/2007.(XI. 8.) rendeletével módosított 12/2000.(XI. 30.) sz. rendelete (egységes szerkezetben)

Részletesebben

a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről MÁRTÉLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2011. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Mártély Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A.

Részletesebben

BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete

BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete 1 BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete a temető használatának szabályairól Buzsák Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

Takácsi Község Képviselő-testülete 15/2003. (XII. 22.) sz. módosított rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben)

Takácsi Község Képviselő-testülete 15/2003. (XII. 22.) sz. módosított rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Takácsi Község Képviselő-testülete 15/2003. (XII. 22.) sz. módosított rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és

Részletesebben

Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7./2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezések rendjéről

Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7./2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezések rendjéről 1 Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7./2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezések rendjéről Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Újrónafő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Tokod Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Mánfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről (a 14/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szöveg)

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő testületének 13/2007. (V.4.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő testületének 13/2007. (V.4.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről 1 1 Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő testületének 13/2007. (V.4.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Egységes szerkezetben a 26/2008. (XII.19.), 27/2009. (XI.27.), 16/2013.

Részletesebben

Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testületének. 7/2003. (III. 30.) rendelete. A temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben

Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testületének. 7/2003. (III. 30.) rendelete. A temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testületének 7/2003. (III. 30.) rendelete A temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben Gyöngyösoroszi Községi Önkormányzat Képviselő testülete a temetőkről

Részletesebben

IV. Temetkezési helyek

IV. Temetkezési helyek Lesencetomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezés rendjéről (tervezet) Lesencetomaj Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Badacsonytomaj Nagyközség Önkormányzat

Badacsonytomaj Nagyközség Önkormányzat Badacsonytomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2004. (IV.5.) számú r e n d e l e t e a köztemetők rendjéről, használatuknak, igénybevételüknek szabályairól (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat 3/2004. (I.25. ) SZÁMÚ RENDELETE

Bekecs Községi Önkormányzat 3/2004. (I.25. ) SZÁMÚ RENDELETE Bekecs Községi Önkormányzat 3/2004. (I.25. ) SZÁMÚ RENDELETE A temetőkről és a temetkezésekről A Bekecs Község Önkormányzatának képviselőtestülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII.

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről

Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Prügy Községi Önkormányzat képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Részletesebben

Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete 8/2000. (V.29.) Ör. számú r e n d e l e t e

Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete 8/2000. (V.29.) Ör. számú r e n d e l e t e Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete 8/2000. (V.29.) Ör. számú r e n d e l e t e A temetőről és a temetkezés rendjéről 1 Egységes szerkezetbe foglalva: 2015. február 16.) Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete

Részletesebben

Nyírbogdány Községi Önkormányzat

Nyírbogdány Községi Önkormányzat Nyírbogdány Községi Önkormányzat 16/2001.(XII.1.) a 9/2003. (XII.31.) és a 4/2010. (IV hó 07.nap) rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt rendelete a temetőkről és a temetkezésről Nyírbogdány

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (VI. 27.) önkormányzati rendelete a a temető használatáról

Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (VI. 27.) önkormányzati rendelete a a temető használatáról Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (VI. 27.) önkormányzati rendelete a a temető használatáról Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2002. (II. 27.) SZÁMÚ RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS TEMETKEZÉSRŐL

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2002. (II. 27.) SZÁMÚ RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS TEMETKEZÉSRŐL ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2002. (II. 27.) SZÁMÚ RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS TEMETKEZÉSRŐL Egységes szerkezetbe foglalva: 2011. február 17. 2 ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata képviselő-testületének 12/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről

Tarnaméra Község Önkormányzata képviselő-testületének 12/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Tarnaméra Község Önkormányzata képviselő-testületének 12/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Tarnaméra Község Önkormányzata képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5 /2001. (IV. 02) valamint a 11/2009.(IX.30.), 8/2011. (VIII.31.) és 9/2012.(XI.15,)önkormányzati rendeleteivel módosított 8 /1997 (VII.1) önkormányzati

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 45/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 45/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 45/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről szóló 20/2000. (VI. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról Kaposvár Megyei

Részletesebben

Nagykereki Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2010. (II.18.) rendelete a temető használatának szabályairól

Nagykereki Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2010. (II.18.) rendelete a temető használatának szabályairól Nagykereki Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2010. (II.18.) rendelete a temető használatának szabályairól Nagykereki Község Önkormányzata az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Értelmező rendelkezések

Értelmező rendelkezések Vámosmikola Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2006. (I. 31.) számú rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről a módosításáról szóló 13/2008.(XI.27.) rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.13.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.13.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.13.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Szentbékkálla község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2000. (X.16.) számú r e n d e l e t e a köztemető rendjéről, használatának, igénybevételének szabályairól (egységes szerkezetbe foglalva) Szentbékkálla

Részletesebben

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete A temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendelet (tervezet) Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2002. (III.28.) ÖKT rendelete

Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2002. (III.28.) ÖKT rendelete Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2002. (III.28.) ÖKT rendelete A temetőkről és a temetkezésről Tetétlen község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a

Részletesebben

FÜLESD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 14/2009. (X. 28.) FKKT. rendelete A köztemetőről és a temetkezés rendjéről.

FÜLESD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 14/2009. (X. 28.) FKKT. rendelete A köztemetőről és a temetkezés rendjéről. FÜLESD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 14/2009. (X. 28.) FKKT. rendelete A köztemetőről és a temetkezés rendjéről. Fülesd Község Önkormányzati Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2013. (X. 31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a temetőkről és a temetkezés rendjéről

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2013. (X. 31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a temetőkről és a temetkezés rendjéről SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2013. (X. 31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a temetőkről és a temetkezés rendjéről Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2007. (V.23.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről

Rábahídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2007. (V.23.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről Rábahídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2007. (V.23.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről Rábahídvég község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

Medgyesegyháza Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2000. (XI.2.) Ök. számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Medgyesegyháza Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2000. (XI.2.) Ök. számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Medgyesegyháza Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2000. (XI.2.) Ök. számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről 1 Medgyesegyháza Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) élve

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 21/2013. (IX.12.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 21/2013. (IX.12.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2013. (IX.12.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.

Részletesebben

Apátistvánfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Apátistvánfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Apátistvánfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Módosította: a 25/2014.(XII.13.) és az 5/2015.(II.23.) önkormányzati

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 18/2017.(X.27.) sz. rendelete. a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 18/2017.(X.27.) sz. rendelete. a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2017.(X.27.) sz. rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól Celldömölk Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 3/2003./I.27./ SZ. RENDELETE A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL

SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 3/2003./I.27./ SZ. RENDELETE A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 3/2003./I.27./ SZ. RENDELETE A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL Szakály Község Önkormányzati Képviselő-testületének 3/2003.(1.27.) számú rendelete a temetőkről

Részletesebben

Tápióbicske Község Önkormányzat 11/2004. /VIII.15./ r e n d e l e t e. a temetők fenntartásáról, rendjéről és üzemeltetéséről

Tápióbicske Község Önkormányzat 11/2004. /VIII.15./ r e n d e l e t e. a temetők fenntartásáról, rendjéről és üzemeltetéséről Tápióbicske Község Önkormányzat 11/2004. /VIII.15./ r e n d e l e t e a temetők fenntartásáról, rendjéről és üzemeltetéséről Tápióbicske Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2000.(IX.18.) sz. rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről

Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2000.(IX.18.) sz. rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2000.(IX.18.) sz. rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Buj Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Buj Község Önkormányzat Képviselő-testületének Buj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2001. (VI. 26.) KT. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Buj Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzat. 19/2003.(XI 12.) rendelete. a temetőről és a temetkezésről

Balatonrendes Község Önkormányzat. 19/2003.(XI 12.) rendelete. a temetőről és a temetkezésről Balatonrendes Község Önkormányzat 19/2003.(XI 12.) rendelete a temetőről és a temetkezésről Balatonrendes Község Önkormányzat Képviselő-testülete a település tulajdonát képező köztemető használatának és

Részletesebben

(Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: május 14.)

(Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: május 14.) Felsőtárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2006. (VI. 20.) önkormányzati rendelete a temetők fenntartásáról, rendjéről és üzemeltetéséről (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2012.

Részletesebben

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2005. (VI. 30.) Hö. rendelete

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2005. (VI. 30.) Hö. rendelete Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2005. (VI. 30.) Hö. rendelete a köztemetőről, a temetkezés rendjéről és a temető használatának szabályairól /Temetői Szabályzat/ (a módosításokkal

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2009. (VI. 26.) rendelete. (Módosításokkal egységes szerkezetben)

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2009. (VI. 26.) rendelete. (Módosításokkal egységes szerkezetben) Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2009. (VI. 26.) rendelete Egységesítve: 2015.05.05. Hatályos: 2015.06.01. A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL (Módosításokkal egységes szerkezetben) Kadarkút

Részletesebben