1. Gazdálkodási körülmények. 2 Az üzletmenet fejlődése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. Gazdálkodási körülmények. 2 Az üzletmenet fejlődése"

Átírás

1

2 2 1. Gazdálkodási körülmények Az előző évhez képest a gazdálkodás külső körülményei lényegesen nem változtak. A gazdaság továbbra is stagnáló, a válságból való kilábalás jelei még nem mutatkoztak. A munkanélküliségi ráta megyénkben magas szinten stabilizálódott. A jegybanki alapkamat az év eleji 3 %-ról év végére 2,1 %-ra csökkent. 2 Az üzletmenet fejlődése A takarékszövetkezet mérleg főösszege december 31.-én eft volt. A mérleg főösszeg változása meghatározóan az idegen források - betétek- változásának függvénye, mely az eszköz oldalon az ügyfelekkel szembeni követeléseknél (hiteleknél), a hitelintézetekkel szembeni követeléseknél, valamint ben az értékpapíroknál jelentkezik elsősorban. A takarékszövetkezet hiteleinek bruttó állománya december 31.-én eft. volt, eft-al kevesebb az előző évinél. Jelentős átrendeződés történt a hitelállományon belül. Az önkormányzati hitelek előző év végi csökkenését (adósságkonszolidáció) a rájuk vonatkozó új szabályozók miatt nem lehetett pótolni ben tovább csökkent a lakossági hitelek állománya is. A betétállomány eft. volt, eft.-al alacsonyabb az előző évinél. A saját tőke december hó végén eft. volt. Takarékszövetkezetünk az év során felügyeleti prudenciális korlátokat nem sértett meg.

3 3 Eszköz-forrás struktúra alakulása, piaci növekedés A Takarékszövetkezet mérleg főösszege IV. negyedévhez (bázishoz) viszonyítva 2,4 %-al csökkent december 31.-én a mérleg főösszeg összege a évi tervezettnek a 93,7 %-a. A fő mérlegadatok alakulása (millió Ft) % Mérleg főösszeg ,6% Hitelállomány (nettó) ,6% Betétállomány % A hitel betét arány alakulása IV. negyedév IV. negyedév Nettó hitelhez viszonyítva Bruttó hitelhez viszonyítva Nettó hitelhez viszonyítva Bruttó hitelhez viszonyítva 21,5 24,7 21,2 23,2 A bruttó hitel, betét arány IV. negyedév végén IV. negyedévhez viszonyítva-, kis mértékkel csökkent mint nettó mint bruttó szinten.

4 4 Eszköz állomány alakulása Eszközök (adatok ezer Ft.-ban) december december 31. Pénzeszközök Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok Bankközi betétek Hitelek Vagyoni érdekeltségek Aktív időbeli elhatárolások Egyéb aktív elszámolások Saját eszközök Összesen: Forrás állomány alakulása Források adatok ezer Ft.-ban december december 31. Felvett hitelek Betétek Passzív időbeli elhatárolások Egyéb passzív elszámolások Céltartalék Saját tőke Összesen: A mérleg főösszeg minimális mértékben, mintegy 2,4 %-al csökkent a év végihez viszonyítva. A felvett hitelek során a refinanszírozásra került NHP hitelek állományát mutatjuk ki. Fentiekből megállapítható, hogy a forrásokon belül a betétek állománya közel a év végi állomány szintjén realizálódott, állományát, annak összetételét tekintve jelentős változás nem történt. A betét állomány jelentős részét továbbra is a lakossági betétek teszik ki évben némi csökkenés tapasztalható az előző év végi állományhoz képest, melynek oka, hogy az utolsó negyedévben a Takarékbanki ügynöki tevékenység keretében- az ügyfelek számára értékpapír számlákat nyitottak a kedvezőbb hozamok elérése érdekében.

5 5 A passzív időbeli elhatárolások összege is csökkent az előző év ugyanezen időszakához képest. Ezen változás oka a betéti kamatlábak folyamatos csökkenése, melynek eredményeképp a passzív kamatelhatárolások összege folyamatosan csökkenő tendenciát mutat a mérlegben. Az egyéb passzív elszámolások összege mintegy 22 %-al alacsonyabb, mint az előző év ugyanezen időszakának állománya. A céltartalék állomány korábbi évekhez viszonyított jelentős csökkenésének oka egyrészt az egyéb céltartalék évben történt felhasználása, másrészt az általános kockázati céltartalék eredménytartalék számlára történt átvezetése a év végi mérlegzárás során. Céltartalék alakulása: A hitelkeret ki nem helyezett részére képzett céltartalék összege: 20 eft. A saját tőke alakulásában a 2013., illetve évi eredmény (azaz a veszteség) játszott fő szerepet, a jegyzett tőke összege nem változott az előző évhez képest. Saját tőke összege: eft december 31-én a mérleg szerinti eredmény eft. Hitelállomány ágazatonkénti megoszlása december december 31. Állomány (ezer Ft.) Megoszlás % Állomány (ezer Ft.) Megoszlás % Önkormányzatok Nem pénzügyi vállalkozások , ,7 Lakosság ,8 Önálló vállalkozók , ,9 Házt. segítő nonprofit szervezetek , ,6 Összesen: Az ügyfelekkel szembeni követelések - azaz a hitel állomány - folyamatosan csökkenő tendenciát mutat. A hitelállományon belül némi átrendeződés történt. A lakossági hitelek állománya (mind arányát, mind állományát tekintve) jelentősen, fokozatosan csökken. A vállalkozói hitelek állománya mindemellett növekvő tendenciát mutat. Az MNB által refinanszírozott NHP hiteleket egyre többen igénylik kedvező kamatkondíciójának köszönhetően. (Ennek állománya mintegy 54 millió Ft-ot tett ki a IV. negyedév végére.) A lakossági szektor hitelállománya továbbra is folyamatosan csökken, egyre szűkülnek hitel kihelyezési lehetőségeink, a hitelfolyósítás ezen szegmens részére minimális mértékű.

6 6 Betétállomány ágazatonkénti megoszlása december december 31. Állomány (ezer Ft.) Megoszlás % Állomány (ezer Ft.) Megoszlás % Önkormányzatok , ,9 Nem pénzügyi vállalkozások , ,0 Lakosság , ,9 Önálló vállalkozók , ,8 Házt. segítő nonprofit szervezetek , ,4 Összesen: A betétállomány ágazati megoszlását elemezve megállapíthatjuk, hogy jelentős átrendeződés nem történt. A betétállományunk legjelentősebb, meghatározó részét továbbra is a lakossági betétek alkotják, melyek részaránya az összes betétállományon belül mintegy 81,9 %. Eredmény kimutatás alakulása december december 31. Kamat és kamat jellegű bevételek Hitelek, bankközi betétek Értékpapírok Fizetett kamatok Kamatkülönbözet Kapott osztalék Jutalék díjeredmény Díjbevételek Díjráfordítások Pénzügyi műveletek nettó eredménye Egyéb bevételek Egyéb ráfordítások Általános igazgatási költségek Személyi jellegű ráfordítások Egyéb igazgatási költségek Értékcsökkenési leírás Értékvesztés, kockázati céltartalék képzés Szokásos üzleti tevékenység eredménye Rendkívüli eredmény Adózás előtti eredmény

7 7 A Takarékszövetkezet eredményét a kamatbevételek és a kamatráfordítások különbözete, valamint a működési költségek határozzák meg markánsan. A IV. negyedév végén a kamatkülönbözet a tervezettől 21,8 %-kal maradt el. Ennek oka egyrészt a jegybanki alapkamat folyamatos csökkenése, melynek következtében egyre kedvezőtlenebb kamatfeltételekkel tudtuk szabad pénzeszközeinket kihelyezni. A kamat bevételeknél abszolút összegben továbbra is a hitelek, valamint az állampapírok kamatbevétele a legmeghatározóbb. Az eszközök kamatbevételéből közel 49,5 % a hitelezés bevételéből, 11,2 % a bankközi betétek kamatbevételéből, 39,3% pedig az értékpapírok hozamából tevődik ki. A kamatozó eszközök hozama a évi tervet nem érte el, 16,7%-al maradt alatta. A hitelek kamatbevételei is elmaradtak a tervezettől, melynek oka egyrészt az egyre szűkülő hitel kihelyezési lehetőségek következtében folyamatosan csökkenő tendenciát mutató lakossági hitelek állománya, másrészt a változó kamatozású hitelek kamatkondícióinak folyamatos csökkenése következtében kamatbevételeink elmaradtak azon összegtől, mint amivel tervezésünk során számoltunk. A fizetett kamatok és kamatjellegű ráfordítások összege csekély mértékben, mintegy 2,7 %-kal alacsonyabb szinten realizálódott, mint ahogyan tervezésünk folyamán számoltunk. A fentiek hatására a kamatkülönbözet mintegy 21,8 %-kal alacsonyabb a tervezettnél, mely jelentősen befolyásolja eredményességünket. A IV. negyedév végén a jutalék bevételeink összege közel 5,1%-al a tervezett szintje alatt realizálódott, így a nettó jutalék-eredmény is valamivel alacsonyabb a tervezettnél. Az általános igazgatási költségek összege közel a tervezettnek megfelelően alakult, annak összege mintegy 1,2%-al magasabb a tervezettnél. Az egyéb ráfordítások összege jelentősen meghaladta a tervezett összeget, amely jelentősen befolyásolta eredményességünket. Ezen ráfordítások jelentős részét a ráfordítások terhére elszámolt adók, (tranzakciós illeték, iparűzési adó, különadó,) a hozzájárulások (SZHISZ kockázati pótbefizetés, OTSZ fenntartási hozzájárulás) a Felügyeleti díj, valamint az OBA díj teszi ki. Jelentősen befolyásolta

8 8 eredményességünket az MNB fogyasztóvédelmi vizsgálat következtében kiszabott, - októberben megfizetett - mintegy 6 millió Ft-os bírság, amely tovább növelte takarékszövetkezetünk veszteségét. Az adózás előtti eredmény eft. (veszteség). A évi eredmény - veszteség- alakulását az alábbi tényezőkre vezethetjük vissza: A jegybanki alapkamat csökkenése következtében egyre kedvezőtlenebb feltételek mellett tudjuk kihelyezni szabad pénzeszközeinket a piacon, az év folyamán tovább csökkent az állampapírok hozama. Egyre szűkülnek hitel kihelyezési lehetőségeink, a lakossági szegmens hitelállománya folyamatosan csökken. Jelentős terhet jelentett az év során befizetett iparűzési adó, pénzintézeti különadó, a különféle fizetendő díjak, hozzájárulások (OBA díj, Felügyeleti díj, OTSZ tagdíj) összege. Mindezek mellett kedvezőtlenül befolyásolja takarékszövetkezetünk eredményességét a SZHISZ részére, negyedévente fizetendő kockázati pótbefizetés is. Ennek összege mintegy eft. negyedévenként. A 2012-ben megvalósult fejlesztés (szerver csere) jelentősen megnövelte az értékcsökkenés összegét, amely mintegy 6 millió Ft költséget jelent éves szinten. A III. negyedévben az MNB által kiszabott fogyasztóvédelmi bírság mintegy 6 Millió Ft-os összege is jelentősen befolyásolta Takarékszövetkezetünk eredményének alakulását.

9 9 Tőkehelyzet alakulása 1.) Takarékszövetkezetünk jegyzett, illetve szavatoló tőkéje az alábbiak szerint alakult december 31-én: A cégbíróságon bejegyzett tőke összege: eft., ebből a részjegy alap összege: eft. Szavatoló tőke összege: eft. a. Alapvető tőke összege: eft. b. Elsődleges alapvető tőke összege: eft. CET1 tőkeelemként figyelembe vehető tőkeinstrumentumok alakulása: Befizetett tőkeinstrumentumok: eft. Eredménytartalék: eFt. (ebből: előző évek eredménytartaléka eft., év közbeni veszteség: eft.) Egyéb tartalékok: eft. 2.) Szavatoló tőke összege december 31.-én: eft. Teljes kockázati kitettség érték: eFt. Hitelkockázatra, partnerkockázatra vonatkozó, kockázati súlyozás alá tartozó kitettség érték sztenderd módszer szerint eft., melynek tőkekövetelménye eft. Működési kockázat teljes kockázati kitettség értéke eft., alapmutató módszer szerinti tőkekövetelményének összege eft. Tőkeszükséglet december 31.-én: eft. CET 1 Tőkemegfelelési mutató: 36,83 % A CET1 tőke többlete: eft. T1 tőkemegfelelési mutató: 36,83 %

10 10 A T1 tőke többlete: eft. Teljes tőkemegfelelési mutató: 36,83 % A teljes tőke többlete: eft. A kockázattal súlyozott eszközök összetételének alakulása (adatok millió Ft-ban): % % % % % % 150 % súlyozott eszközök össz kock. súlyozott kitett.ért tőkekövetelmény A bázis időszakhoz viszonyítva jelentős átrendeződés nem történt. Szabad pénzeszközeink jelentős részét állampapírokba fektettük, mindemellett a Takarékbankkal szembeni követelések kedvező (0%) súlyozásának változása következtében is eszköz állományaink jelentős részét a 0% súlyozású állomány teszi ki. Az előző évhez viszonyítva nagymértékben csökkent a lakossági hitelek állománya, valamint részaránya a hitelállományon belül, melynek következtében csökkent a 75% súlyozású állomány aránya is. Növekedett viszont a vállalkozói hitelek részaránya a hitelállományon belül, így növekedés tapasztalható a 100%-os súlyozású állományok esetén. Az állampapírok, valamint Takarékbankkal szembeni követelések magas állományának köszönhetően tovább csökkent az eszközállomány kockázattal súlyozott kitettségének értéke, melynek következtében a tőkekövetelmény összege is csökkent.

11 11 Hitelkockázat A minősített hitelállományon belül a megoszlás az alábbiak szerint változott az előző minősítéshez viszonyítva: (adatok ezer Ft.-ban!) Minősítési kategóriák állomány megoszlás % állomány megoszlás Problémamentes , ,9 Külön figyelendő ,1 Átlag alatti , ,3 Kétes , ,4 Rossz ,3 Összesen % Hitel portfolió állomány szektorok szerinti megoszlása Megnevezés Problémamentes adatok : ezer Ft.-ban Külön figyelendő Átlag alatti Kétes Rossz Összesen Önkormányzat Nem pénzügyi vállalkozás Lakosság Önálló vállalkozók Házt. segítő non profit szervezetek Összesen

12 12 Likviditás alakulása A lakossági forrásokra épülő stabil forrásszerkezet jól menedzselhető likviditási helyzetet biztosít, zömmel éven belüli lejáratú forrásokkal. Takarékszövetkezetünk forrásainak zömét 3 hónapos lejáratú takarékszelvények teszik ki. Forrástöbbleteink hitelintézeteknél kerülnek elhelyezésre 1, 2 illetve 3 hónapos futamidejű lekötött betét formájában a lejárati összhang megteremtése érdekében. Forrásállományunk stabil, a régi hagyományos lakossági betétek erős magját képezik az idegen forrásállománynak. A betétmozgás főként a nagyobb összegű újonnan elhelyezett rövidlejáratú betétekre jellemző. Kamat- és devizaárfolyam kockázat alakulása A év során a kamatkockázat figyelésére, mérséklésére különös gondot fordítottunk, követve a jegybanki alapkamat mértékének csökkenését, illetve a kereskedelmi bankok kamatpolitikáját. Intézményünknél a kamatkockázat kezelésére az alábbi eszközöket használja: Pénz és értékpapír piacon kialakult kamatok, hozamok, árfolyamok folyamatos napi figyelése, rögzítése, azok elemzése, megfelelő döntések meghozatala A konkurensek aktuális kamatkondícióinak rendszeres figyelése, ezek elemzése, megfelelő döntések meghozatala Megfelelő termékek kidolgozása, mely termékek kamatkockázat szempontjából releváns tulajdonságának illeszkednie kell intézményünk kamatkockázati profiljába A kamatozó értékpapír - portfolió intézményünk mérlegében igen jelentős súlyt képvisel, ezért fontosnak tartjuk az értékpapírpiac, valamint az állomány napi alakulásának, összetételének, hátralévő illetve eredeti futamidő szerinti megbontásának figyelemmel kísérését Intézményünknél a kamatláb kockázat mérése valamennyi kamatlábkockázatnak kitett mérlegen belüli és mérlegen kívüli tételre kiterjednek. A kamatozó eszközökön, forrásokon és a mérlegen kívüli tételeken kívül azon nem kamatjellegű bevételekre és kiadásokra is kiterjednek, amelyek érzékenyek a piaci kamatlábak változására.

13 13 Együttműködési megállapodások stratégiai szövetségek A takarékszövetkezet az MTB Zrt.-vel üzleti együttműködési megállapodást kötött, mely alapján a Takarékbank ügynökeként a Takarékbank termékeit értékesíti. A Hungária Biztosító ZRt. megbízásából kölcsönfedezeti életbiztosítások kötése történik a Takarékszövetkezetnél. Együttműködési megállapodás van a VOSZ-al Széchenyi kártya igénylések elfogadására. 3. A mérleg fordulónapja után bekövetkezett lényeges események A mérleg fordulónapját követően a Takarékszövetkezet tevékenységére, jövőjére ható lényeges események nem következtek be. 4. Várható fejlődés A takarékszövetkezet évi üzleti terve elkészült, a Takarékbank az elfogadását visszaigazolta. A Takarékbank által megfogalmazott, az egész garanciaközösségre vonatkozó célkitűzéseket a lehetőségekhez képest igyekszünk megvalósítani. A hagyományos hitel, illetve betéti konstrukciók mellett igyekszünk a Takarékbank által kidolgozott új hitel- és befektetési termékek értékesítését előtérbe helyezni, azonban ennek eredményét jelentősen befolyásolni fogja a megkezdődött egyesülési folyamat lezárultának időpontja. 5. A K+F tevékenység: nem jellemző információ A Takarékszövetkezet nem foglalkozik kutatással és kísérleti fejlesztéssel 6. Környezetvédelem Mivel a Takarékszövetkezet kizárólag irodai munkát végez a környezetvédelemre gyakorolt hatása csekély, ebből következően sem környezetvédelmi fejlesztésekre, sem támogatások igénylésére nem került sor. A Takarékszövetkezet az alábbi környezet szennyező anyagot bocsátja ki:

14 14 A személygépkocsik üzemeltetése során keletkező fáradt olajat, akkumulátort a szervizek kezelik, illetve veszik át. 7. A Takarékszövetkezet foglalkoztatás politikája A Takarékszövetkezet átlagos állományi létszáma ben 21 fő volt. Stratégiánk alapja a szellemi tőkénk. A dolgozók többsége tulajdonosai is a szövetkezetnek. 8. Pénzügyi instrumentumok hasznosításának bemutatása (befektetési, forgatási célú) Származékos ügyletet Takarékszövetkezetünk nem kötött és jelenleg sem rendelkezünk ilyen jellegű állománnyal, joggal, vagy kötelezettséggel. Pénzügyi instrumentumok állománya IAS év 2014.év I. Pénzügyi eszközök a) Készpénz b) szerződésben foglalt jog arra, hogy egy másik gazdálkodótól pénzeszközhöz, vagy más pénzügyi eszközhöz lehessen jutni c) szerződésben foglalt jog arra, hogy potenciálisan kedvező körülmények között pénzügyi instrumentumokat cseréljenek el egy másik gazdálkodóval d) Egy másik gazdálkodó tőkeinstrumentuma II. Pénzügyi kötelezettség (szerződéses kötelem) a) Pénzeszköznek vagy egyéb pénzügyi eszköznek egy másik gazdálkodó részére történő átadására b) Pénzügyi instrumentumoknak egy másik gazdálkodóval történő cseréjére potenciálisan kedvező körülmények között

15 15 9. Kockázatkezelési politika Ahhoz, hogy a pénzügyi szektorban kialakult élesedő versenyben a Takarékszövetkezet fenn tudjon maradni, egyrészt alkalmazkodni kell a környezeti változásokhoz, másrészt az eddigieknél kockázatosabb üzleteket kénytelen vállalni. Ezt felismerve alakítottuk ki a kockázatkezelési politikánkat. A kockázatainkat az alábbi táblázatban foglaljuk össze: környezeti kockázatok jogi kockázatok versenyképességi kockázatok szabályozási kockázatok gazdasági kockázatok menedzsment kockázatok az érdekeltségi rendszer kockázata szervezeti kockázat szolgáltatási kockázatok működési kockázat technológiai kockázat új-termék kockázat stratégiai kockázat pénzügyi kockázatok piaci kockázatok (ár-, deviza-, kamatláb) hitelkockázat likviditási kockázat cash-flow kamatláb kockázat A kockázatok kezelése szerves részét képezi a tevékenységünknek. Kiemelt figyelmet fordítunk a versenyképesség megtartására, hogy működésünket a jövőben is színvonalas szolgáltatásokkal, alacsony működési költségekkel fenn tudjuk tartani. Vannak mérhető és nem mérhető kockázataink. A fejlett számítástechnikának köszönhetően egyre teljesebben tudjuk számszerűsíteni és behatárolni a kockázatokat és olyan kockázatcsökkentő eljárásokat tudunk alkalmazni, hogy a működésünket rendkívüli események sem veszélyeztethetik. A jövedelmezőség, likviditás és a biztonság számunkra egyaránt fontos működési kritérium.

16 16 A hitelkockázat kezelésére, a prudens működésre kötelez bennünket a jogi környezet és a szabályozás. Megemlítjük, hogy szigorúan az törvényi keretek között végezzük az engedélyezett tevékenységeket. Az ügyfélkockázatot az ügyfelek minősítési rendszere nagymértékben kezelni tudja. A hitelkockázat kézben tartása az alábbi módszerekkel, eszközökkel történik alapvetően: pozíciók korlátozásával, ennek fő eszköze a limitrendszerünk kár valószínűségek csökkentésével. Diverzifikáljuk hitel termékeinket, szektor, futamidő, fedezet stb. oldalról. Alapvető követelmény a biztosítékok rendszere, a fedezetalapú hitelezés, a jövedelemalapú hitelezés esetén pedig az ügyfél mögötti biztosítékok alkalmazása. tőkemegfelelés. Jelenleg a Bazel II. alapú szabályozás van érvényben, a fizetőképességi mutatónk az előírt 8%-al szemben 30,69% volt a mérleg fordulónapján. A működési kockázat tőkekövetelményére a 200/2007 (VII.30.) Korm. rendelet alapján az alapmutató módszer szerinti számításokat az elmúlt évek adatai alapján elvégeztük, ennek várható tőkekövetelménye a takarékszövetkezet prudens működését nem veszélyezteti.

17 17 1. számú melléklet A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet pénzügyi helyzetét jellemző mutatók Mutató megnevezése Érték Tőkearányos nyereség (szokásos vállalkozási eredmény / saját tőke) - - Alaptőke jövedelmezősége (adózott eredmény / jegyzett tőke) - - Tartósan befektetett eszközök aránya (befektetett eszközök / összes eszköz) 46,7% 68,7% Tőke ellátottsági mutató ( saját tőke / összes forrás) 9,4% 8,4% Források szerkezete a./ rövid lejáratú kötelezettségek aránya ( rövid lej. köt. / összes forrás) 89,8% 89,5% b./ hosszú lejáratú kötelezettségek aránya (hosszú lej. köt. / összes forrás) 10,2% 10,5% Likviditási mutató ((pénzeszközök + összes követelés + értékpapírok) / rövid 108,4 108,8 lejáratú kötelezettségek) Költség bevétel arány (Cost to Income ratio) 50% 64,9% Saját tőke arányos nyereség (ROE) - - Eszköz arányos nyereség (ROA) - - Tekintettel takarékszövetkezetünk eredményének alakulására,- azaz a 2013., illetve évi veszteségre, a jövedelmezőségi mutatók értelmezhetetlensége miatt,- ezen mutatók prezentálására nem kerül sor.

18 2. számú melléklet Megnevezés Önk folyószámla hitel Önk rövid lejáratú hitel Önk hosszú lejáratú 5 éven belüli hitel Önk hosszú lejáratú hitel 5 éven túli Önkormányzat összesen: Nem pü váll jogi folyószámla hitel Nem pü váll nem jogi folyószámla hitel Nem pü váll nem jogi rövid lejáratú hitel Nem pü váll jogi rövid leljáratú hitel Nem pü váll nem jogi hosszú lejáratú 5 éven belüli hit. Nem pü váll jogi hosszú lejáratú 5 éven belüli hitel Nem pü váll hosszú lejáratú 5 éven túli hitel Nem pü váll összesen: Lak folyószámla hitel Lak egyéb rövid lejáratú hitel Lak 5 éven belüli lejáratú áruvásárlási hitel Lak rövid lejáratú személyi hitel Lak 5 éven belüli lejáratú személyi hitel Lak 5 éven túli lejáratú személyi hitel Lak 5 éven belüli lejáratú szabad felh. jelzáloghitel Lak 5 éven túli lejáratú szabad felh. jelzáloghitel Lak éven belüli lejáratú lakáscélú hitel Lak 5 éven belüli lejáratú lakáscélú hitel Lak 5 éven túli lejáratú lakáscélú hitel Lak összesen: Egyéni váll folyószámla hitel Egyéni váll rövid lej hit Egyéni váll hosszú lej hit 5 éven belüli Egyéni váll hosszú lej hit 5 éven túli Egyéni váll összesen: Non profit folyószámla hitel Non profit rövid lej hit Non profit hosszú lej hit Non profit összesen: Mindösszesen: Dec HITEL Átlagállomány Jan. Feb. Márc. Ápr. Máj. Jún. Júl. Aug. Szept. Okt. Nov. Dec

19 3. számú melléklet 19 Megnevezés Dec BETÉT Átlagállomány Jan. Feb. Márc. Ápr. Máj. Jún. Júl. Aug. Szept. Okt. Nov. Dec. Önk pénzf szlabetét Önk lekötött betét Önk összesen: Jogi szem váll pénzf szlabet Jogi szem váll lek betét Jogi szem váll tak szlabetét N jogi szem váll pénzf szlabet N jogi szem váll lek betét N jogi szem váll tak szlabetét Váll összesen: Lak folyószla betét Lak folyószámla lek betét rövid Lak folyószla lek bet 2 éves Lak folyószla lek bet 2 éven túli Lak tak szlabet rövid Lak tak szlabet 2 éves Lak takszelv rövid Lak takszelv hosszú 2 éves Lak kamatjegy Lak kamatjegy kamat Lak takaréklevél Lak takaréklevél kamat Lak életciklus betét Lak látraszoló betét Lak 1 évre lek kam betét Lak 2 évre lek kam betét Lak 3 évre lek kam betét Lak ifjúsági betét Lak otthonteremtő betét Lak összesen: Egyéni váll pénzf szlabetét Egyéni váll lekötött betét Egyéni váll tak szlabetét Egyéni váll összesen: Házt non-prof pénzf szlabetét Házt non-prof lekötött betét Házt non-prof tak szlabetét Házt non-prof összesen: Mindösszesen:

20 20 4. számú melléklet Lejárati összhang elemzés Hiv. Megnevezés év Lejárat Lejárt 0-30 nap nap nap nap 1-2 év 2-3 év 3-5 év 5-10 év felett nélk. Összesen a b c d e f g h i j l 4AA041 Finanszírozási rés (gap) II AA011 Eszközök AA05 Bevételek AA012 Források AA05 Ráfordítások Finanszírozási rés 4AA061 (gap) III AA08 Betétek átcsoportosítása A32 Betétek becsült kifizetésr 4AA072 Értékpapírok átcsop A34 Lejárttá tétel 4A35 Óvadékul adott ép. 4A36 Tőzsdei ép. 4A37 Lejárat nélküli eszközök átcsoportosítása 4AA 091 Módosított fin gap IV Eszközállomány 4AA101 változások A52 Mérlegen kívüli köv.- ek 4A7 Korrekciós tételek egyenlege 0 Finanszírozási rés 4AA111 V

21 21 5. számú melléklet PSZÁF Megnevezés Portfolió elemzés- Lejárt követelések (bruttó könyv sz. értéken) Nem lejárt Átstrukturált 1-30 nap nap nap 1 év felett. Összesen a b c d e f i 8AA0 Követelések összesen: AB1 Értékpapírok AB2 Jegybanki és bankközi betétek AB3 Hitelek AB32 Hitelek- nem pénzügyi vállalkozások AB33 Hitelek- Háztartásoknak AB331 hitelek lakosságnak AB332 Hitelek önálló vállalkozóknak AB34 Hitelek- Egyéb AB4 Egyéb követelések AB5 Egyéb eszközök

1. Gazdálkodási körülmények. 2 Az üzletmenet fejlődése

1. Gazdálkodási körülmények. 2 Az üzletmenet fejlődése 2 1. Gazdálkodási körülmények Az előző évhez képest a gazdálkodás külső körülményei lényegesen nem változtak. A gazdaság továbbra is stagnáló, a válságból való kilábalás jelei még nem mutatkoztak. A munkanélküliségi

Részletesebben

ESZKÖZÖK TERVEZÉSE millió Ft-ban 2014-12-31 2015-12-31 1. Pénzeszközök 410 420 MTB-nél lévő elszámolási számla

ESZKÖZÖK TERVEZÉSE millió Ft-ban 2014-12-31 2015-12-31 1. Pénzeszközök 410 420 MTB-nél lévő elszámolási számla ESZKÖZÖK TERVEZÉSE millió Ft-ban 214-12-31 215-12-31 1. Pénzeszközök 41 42 MTB-nél lévő elszámolási számla 22 23 pénztár és egyéb elszámolási számlák 19 19 2. Értékpapírok Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-049/2015 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-099/2014 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

Bankmérleg jellegzetességei

Bankmérleg jellegzetességei Bankmérleg jellegzetességei Befektetési társaság és hagyományos kereskedelmi bank tételek együtt Likviditási sorrend Eszközöknél-kötelezettségeknél csoportosítás módja: Jövedelemtulajdonos Lejárat Befektetés

Részletesebben

Konszolidált IFRS Millió Ft-ban

Konszolidált IFRS Millió Ft-ban Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-031/2017 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

MÉRLEG. KSH: 10047808-6419-122-05 Cg.:05-02-000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet

MÉRLEG. KSH: 10047808-6419-122-05 Cg.:05-02-000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z é s 2013.év 2014.év a. b. d. d. ESZKÖZÖK ( AKTÍVÁK ) 01. 1.Pénzeszközök 634 459 587 900 02. 2.Állampapírok 1 959 141 1 928 700 03. a) forgatási célú 1 856

Részletesebben

MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK SZERINTI ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG 2014.12.31.

MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK SZERINTI ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG 2014.12.31. MÉRLEG ESZKÖZÖK (aktívák) adatok millió forintban 2013 2014 1. Pénzeszközök 39,870 459,330 2. Állampapírok 153,646 70,686 a) forgatási célú 92,910 16,462 b) befektetési célú 60,736 54,224 2/A. Állampapírok

Részletesebben

A Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet vagyonleltára

A Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet vagyonleltára A Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet vagyonleltára Eszközök összesen 1.618.226 eft 1. Pénzeszközök 97.260 eft 2. Állampapírok 354.732 eft 3. Hitelintézetekkel szembeni követelések 295.000 eft

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: MÉRLEG év. ESZKÖZÖK (aktívák)

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: MÉRLEG év. ESZKÖZÖK (aktívák) ESZKÖZÖK (aktívák) 1. Pénzeszközök 559 074 586 854 2. Állampapírok 4 900 163 0 5 779 321 a) forgatási célú 4 900 163 5 779 321 b) befektetési célú 0 0 2/A. Állampapírok értékelési különbözete 3. Hitelintézetekkel

Részletesebben

Közlemény a CIB Bank Zrt évi üzleti évére vonatkozó auditált éves beszámolójáról és konszolidált éves beszámolójáról

Közlemény a CIB Bank Zrt évi üzleti évére vonatkozó auditált éves beszámolójáról és konszolidált éves beszámolójáról Közlemény a CIB Bank Zrt. 2005. évi üzleti évére vonatkozó auditált éves beszámolójáról és konszolidált éves beszámolójáról A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14., cégjegyzék szám: 01-10-041004,

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: 10044874-6419-122-11. MÉRLEG 2014. év. ESZKÖZÖK (aktívák)

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: 10044874-6419-122-11. MÉRLEG 2014. év. ESZKÖZÖK (aktívák) ESZKÖZÖK (aktívák) 1. Pénzeszközök 251 412 559 074 2. Állampapírok 6 846 664 0 4 900 163 a) forgatási célú 6 846 664 4 900 163 b) befektetési célú 0 0 2/A. Állampapírok értékelési különbözete 3. Hitelintézetekkel

Részletesebben

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken)

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken) SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, november 23. A hitelintézetek mérlegfőösszege III. negyedévben 2,1%-kal nőtt, így a negyedév végén 33

Részletesebben

Gyorsjelentés a bankszektor első negyedévi fejlődéséről

Gyorsjelentés a bankszektor első negyedévi fejlődéséről Szabályozási, elemzési és nemzetközi igazgatóság Elemzési és kutatási főosztály Gyorsjelentés a bankszektor 2005. első negyedévi fejlődéséről Budapest 2005. május Gyorsjelentésünk célja a bankszektor 2005.

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2014. III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2014. november 24. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2014. III. negyedévben 5,6%-kal növekedett,

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2018. I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2018. június 15. A hitelintézetek mérlegfőösszege a végi adatokhoz képest 2018. I. negyedévben 1,9%-kal

Részletesebben

OTP BANK NYRT. AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ

OTP BANK NYRT. AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ A MÁRCIUS 31-ÉVEL ZÁRULT NEGYEDÉVRŐL TARTALOMJEGYZÉK Az Európai Unió által

Részletesebben

TEVÉKENYSÉGET LEZÁRÓ ÉVES BESZÁMOLÓ

TEVÉKENYSÉGET LEZÁRÓ ÉVES BESZÁMOLÓ ZALA TAKARÉKSZÖVETKEZET 8900 ZALAEGERSZEG, DÍSZ TÉR 7. Cg.: 20-02-050052 TEVÉKENYSÉGET LEZÁRÓ ÉVES BESZÁMOLÓ 2017. MÉRLEG EREDMÉNYKIMUTATÁS KSH: 10081970-6419-122-20 Cg.: 20-02-050052 Zala Takarékszövetkezet

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 előzetes prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 előzetes prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2015. IV. negyedév végi 2 előzetes prudenciális adataik alapján Budapest, 2016. február 24. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2015. IV. negyedévben 2,4%-kal nőtt,

Részletesebben

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken) Állomány (milliárd Ft) Arány (%)

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken) Állomány (milliárd Ft) Arány (%) SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2016. II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2016. augusztus 24. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2016. II. negyedévben 1,5%-kal csökkent, így

Részletesebben

Banki kockázatok. Kockázat. Befektetési kockázat: Likviditási kockázat

Banki kockázatok. Kockázat. Befektetési kockázat: Likviditási kockázat Bankrendszer II. Banki kockázatok Kockázat A hitelintézet tevékenysége, a tevékenység tárgya alapján eredendően kockázatos Igen nagy, szerteágazó a pénzügyi szolgáltatások eredményét befolyásoló veszélyforrások

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A hitelintézeti idősorok és sajtóközlemény az MNB-nek ig jelentett összesített adatokat tartalmazzák. 3

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A hitelintézeti idősorok és sajtóközlemény az MNB-nek ig jelentett összesített adatokat tartalmazzák. 3 SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2018. február 28. A hitelintézetek mérlegfőösszege IV. negyedévben további 1,5%-kal nőtt, év egészében

Részletesebben

EREDMÉNYKIMUTATÁS I. (függőleges tagolás)

EREDMÉNYKIMUTATÁS I. (függőleges tagolás) EREDMÉNYKIMUTATÁS I. (függőleges tagolás) A tétel megnevezése Az előző év év(ek) Tárgyév a b d 01. 1. Kapott kamatok és kamatjellegű bevételek 2 960 398 3 526 440 02. a) rögzített kamatozású hitelviszonyt

Részletesebben

ÜZLET JELENTÉS A ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Környe-Bokod Takarékszövetkezet. Pannon Takarék Bank Zrt. mint a Környe-Bokod Takarékszövetkezet jogutóda

ÜZLET JELENTÉS A ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Környe-Bokod Takarékszövetkezet. Pannon Takarék Bank Zrt. mint a Környe-Bokod Takarékszövetkezet jogutóda Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2015. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ.. Pannon Takarék Bank Zrt. mint a Környe-Bokod Takarékszövetkezet jogutóda Kelt: Komárom, 2015. szeptember 25. 2 A Környe-Bokod Takarékszövetkezet

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2018. II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2018. szeptember 7. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2018. II. negyedévben további 3,7%-kal nőtt,

Részletesebben

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság 2006. I. félévi gyorsjelentése

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság 2006. I. félévi gyorsjelentése A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság 2006. I. félévi gyorsjelentése A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 52. -a alapján a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság az alábbiakban teszi közzé

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2013. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2014. február 13. a Takarékszövetkezet vezetője

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2013. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2014. február 13. a Takarékszövetkezet vezetője Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2013. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ Kelt: Környe, 2014. február 13. a Takarékszövetkezet vezetője 2 1. Az üzletmenet fejlődése A Takarékszövetkezet mérlegfőösszege 15

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

Média Unió Közhasznú Alapítvány. 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

Média Unió Közhasznú Alapítvány. 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 5 5 2 1 8 1 3 3 5 5 2-1 - 4 1 adó száma 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A mérleg főösszege: 33.740 eft; a saját tőke összege: 33.239 eft, a mérleg szerinti eredmény: 30.923

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2014. IV. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2015. február 27. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2014. IV. negyedévben 2,2%-kal, 2014. év egészében

Részletesebben

2013.ÉVI ÜZLETI JELENTÉS

2013.ÉVI ÜZLETI JELENTÉS NYÍRBÉLTEKI KÖRZETI TAKARÉKSZÖVETKEZET NYÍRBÉLTEK KOSSUTH ÚT 16. Cg.: 15-02-050261 2013.ÉVI ÜZLETI JELENTÉS... 1 ÜZLETI JELENTÉS A Takarékszövetkezet bemutatása A beszámolót készítő vállalkozás Nyírbélteki

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2016. I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2016. május 25. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2016. I. negyedévben 0,8%-kal nőtt, így 2016. I.

Részletesebben

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt évi Éves Gyorsjelentése

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt évi Éves Gyorsjelentése Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. 2006. évi Éves Gyorsjelentése Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. (korábbi cégnév: HVB Jelzálogbank Zrt., továbbiakban: Jelzálogbank) törvényi kötelezettségének eleget téve ezúton

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2015. I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2015. május 29. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2015. I. negyedévben 1,4%-kal csökkent, így 2015.

Részletesebben

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt évi Éves Gyorsjelentése

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt évi Éves Gyorsjelentése Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. 2007. évi Éves Gyorsjelentése Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. (továbbiakban: Jelzálogbank) törvényi kötelezettségének eleget téve ezúton tájékoztatja Tisztelt Jelzáloglevél

Részletesebben

HITELINTÉZETEK ÉS PÉNZÜGYI VÁLLALKOZÁSOK 2009. DECEMBER 31-i MÉRLEGE ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁSA

HITELINTÉZETEK ÉS PÉNZÜGYI VÁLLALKOZÁSOK 2009. DECEMBER 31-i MÉRLEGE ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁSA Statisztikai számjel: 10044393641912208 Téti Takarékszövetkezet vállalkozás megnevezése 9100 Tét, Fı u. 86. címe 96/561-240 telefonszáma HITELINTÉZETEK ÉS PÉNZÜGYI VÁLLALKOZÁSOK 2009. DECEMBER 31-i MÉRLEGE

Részletesebben

Richter Gedeon Rt. mellett működő Nyugdíjpénztár évi Éves beszámolója

Richter Gedeon Rt. mellett működő Nyugdíjpénztár évi Éves beszámolója Mérleg - Eszközök Eszközök (akítvák) összesen 9 112 702 9 321 848 Befektetett eszközök 5 633 784 3 169 541 I. Immateriális javak 32 128 1. Vagyoni értékű jogok 0 0 2. Szellemi termékek 32 128 3. Immateriális

Részletesebben

2012.ÉVI ÜZLETI JELENTÉS

2012.ÉVI ÜZLETI JELENTÉS NYÍRBÉLTEKI KÖRZETI TAKARÉKSZÖVETKEZET NYÍRBÉLTEK KOSSUTH ÚT 16. Cg.: 15-02-050261 2012.ÉVI ÜZLETI JELENTÉS Nyírbéltek, május 27. Szmutkó Illés elnök ügyvezető... 1 1. A Takarékszövetkezet bemutatása 1

Részletesebben

2004. évi éves jelentés a Budapest Ingatlan Alapok Alapjáról

2004. évi éves jelentés a Budapest Ingatlan Alapok Alapjáról 2004. évi éves jelentés a Budapest Ingatlan Alapok Alapjáról Alap megnevezése: Budapest Ingatlan Alapok Alapja Típusa: nyíltvégű értékpapír, befektetési alapba fektető befektetési alap Futamideje: nyilvántartásba

Részletesebben

60A A kockázati tőkealap adatai - Források

60A A kockázati tőkealap adatai - Források 60A A kockázati tőkealap adatai - Források 001 60A1 Saját tőke 002 60A11 Jegyzett tőke 003 60A12 Jegyzett, de még be nem fizetett tőke (-) 004 60A13 Tartalék 005 60A131 Lekötött tartalék 006 60A132 Értékelési

Részletesebben

KSH:10045655-6419-122-15 Cg.:15-02-050265 TiszavasváriTakarékszövetkezet

KSH:10045655-6419-122-15 Cg.:15-02-050265 TiszavasváriTakarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z é s 2009.év 2010.év a. b. c. d. ESZKÖZÖK ( AKTÍVÁK ) 01. 1.Pénzeszközök 568 996 551 705 02. 2.Állampapírok 1 619 269 1 386 999 03. a) forgatási célú 1 545

Részletesebben

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint Táblakód: 73OA 73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Előző évi beszámoló Előző évi felülvizsgált Tárgyévi beszámoló Tárgyévi felülvizsgált Sors zám 1 2 3 4 5 6 7 001 73OA01 Tagok által

Részletesebben

Mérleg Eszköz Forrás

Mérleg Eszköz Forrás Az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. elkészítette 2001. június 30-ával zárult félévre vonatkozó Nemzetközi Számviteli Standardok szerinti konszolidált, nem auditált beszámolóját. A következõkben

Részletesebben

Éves Beszámoló. Budapest Bank Rt december 31. Budapest Bank Rt. Budapest Bank Csoport. Budapest, március 24.

Éves Beszámoló. Budapest Bank Rt december 31. Budapest Bank Rt. Budapest Bank Csoport. Budapest, március 24. Budapest Bank Csoport Budapest Bank Rt. Éves Beszámoló 2002. december 31. Budapest, 2003. március 24. Richard Pelly a vállalkozás vezetoje Budapest Bank Csoport Statisztikai számjel: 10196445652111401

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2011. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2012. március 05. a Takarékszövetkezet vezetője

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2011. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2012. március 05. a Takarékszövetkezet vezetője Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2011. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ Kelt: Környe, 2012. március 05. a Takarékszövetkezet vezetője 2 1. Az üzletmenet fejlődése A takarékszövetkezet mérlegfőösszege 15.812

Részletesebben

2013.06.05. A TakarékBank. és a Magyar Takarékszövetkezeti Szektor. MKVK Pénz és Tőkepiaci Tagozat rendezvénye. Budapest, 2013. június 5.

2013.06.05. A TakarékBank. és a Magyar Takarékszövetkezeti Szektor. MKVK Pénz és Tőkepiaci Tagozat rendezvénye. Budapest, 2013. június 5. A TakarékBank és a Magyar Takarékszövetkezeti Szektor A TakarékBank tulajdonosi struktúrája megváltozott 2012. december 31. 2013. május 15. 5.07% 0.01% 3.22% 36.05% 55.65% 39.28% Takarékszövetkezetek MFB

Részletesebben

ORSZÁGOS TAKARÉKPÉNZTÁR ÉS KERESKEDELMI BANK RT.

ORSZÁGOS TAKARÉKPÉNZTÁR ÉS KERESKEDELMI BANK RT. ORSZÁGOS TAKARÉKPÉNZTÁR ÉS KERESKEDELMI BANK RT. AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ A MÁRCIUS 31-ÉVEL ZÁRULT

Részletesebben

Az OTP Bank Rt I. félévi összefoglaló nem konszolidált, nem auditált IAS pénzügyi adatai A Bank I. félévi fejlõdése

Az OTP Bank Rt I. félévi összefoglaló nem konszolidált, nem auditált IAS pénzügyi adatai A Bank I. félévi fejlõdése Az OTP Bank Rt. 2001. I. félévi összefoglaló nem konszolidált, nem auditált IAS pénzügyi adatai Az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. elkészítette 2001. június 30-ával zárult félévre vonatkozó

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Adószám: Törvényszék: Bejegyző határozat száma: Nyilvántartási szám: 18191705-1-42 01 Fővárosi Törvényszék PK 60540 /2006/ 01/ / Barankovics István Alapítvány 1078 Budapest, István utca 44 2012 Fordulónap:

Részletesebben

I/4. A bankcsoport konszolidált vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetének értékelése

I/4. A bankcsoport konszolidált vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetének értékelése I/4. A bankcsoport konszolidált vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetének értékelése Az ERSTE Bank Hungary Nyrt. 26. évi konszolidált beszámolója az összevont konszolidált tevékenység összegzését tartalmazza,

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló TÁRSADALMI SZERVEZET MEGNEVEZÉSE: MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG TÁRSADALMI SZERVEZET CÍME: 1124 BUDAPEST, KOROMPAI U. 17. Statisztikai számjel: 19815857911252301 Egyszerűsített éves beszámoló 2015.12.31

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2012. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2013. március 11. a Takarékszövetkezet vezetője

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2012. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2013. március 11. a Takarékszövetkezet vezetője Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2012. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ Kelt: Környe, 2013. március 11. a Takarékszövetkezet vezetője 2 1. Az üzletmenet fejlődése A takarékszövetkezet mérlegfőösszege 15,606

Részletesebben

1AB Felügyeleti mérleg (Eszközök könyv szerinti bruttó adatokkal)

1AB Felügyeleti mérleg (Eszközök könyv szerinti bruttó adatokkal) Sorszám Sorkód Megnevezés 1AB Felügyeleti mérleg (Eszközök könyv szerinti bruttó adatokkal) 001 1AB0 Eszközök összesen (2+10+75+102+114+275+302+316+333+357) 002 1AB1 Pénztár és elszámolási számlák (3+

Részletesebben

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt évi Féléves Jelentése

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt évi Féléves Jelentése Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. 2008. évi Féléves Jelentése Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. törvényi kötelezettségének eleget téve ezúton tájékoztatja Tisztelt Jelzáloglevél Tulajdonosait a Társaságnál bekövetkezett

Részletesebben

Portfólió jelentés értékpapíralapra Alapadatok Alap neve, lajstromszáma: Nyilasi 2015 Spekulatív Származtatott Befektetési Alap lajstromszám 1112-218 Alapkezelő neve: Concorde Alapkezelő zrt. Letétkezelő

Részletesebben

E R E D M É N Y K I M U T A T Á S I. (függőleges tagolás)

E R E D M É N Y K I M U T A T Á S I. (függőleges tagolás) 0602000009 Cg: 10043873641912206 Kiszombor és Vidéke Takarékszövetkezet E R E D M É N Y K I M U T A T Á S I (függőleges tagolás) adatok: ezer Ft-ban Ssz M e g n e v e z é s 2008év 2009év a b c d 01 1Kapott

Részletesebben

A HVB Jelzálogbank Rt. Gyorsjelentése

A HVB Jelzálogbank Rt. Gyorsjelentése A HVB Jelzálogbank Rt. Gyorsjelentése A HVB Jelzálogbank Rt. törvényi kötelezettségének eleget téve ezúton tájékoztatja Tisztelt jelzáloglevél tulajdonosait a társaság vezető tisztségviselőiről, tulajdonosi

Részletesebben

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő hitelei (bruttó értéken)** Állomány (mrd Ft) Arány (%)

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő hitelei (bruttó értéken)** Állomány (mrd Ft) Arány (%) SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, augusztus 25. A hitelintézetek mérlegfőösszege II. negyedévben 581,8 milliárd Ft-tal, 1,7%-kal nőtt, így

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A hitelintézeti idősorok és sajtóközlemény az MNB-nek ig jelentett összesített adatokat tartalmazzák. 3

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A hitelintézeti idősorok és sajtóközlemény az MNB-nek ig jelentett összesített adatokat tartalmazzák. 3 SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, november 28. A hitelintézetek mérlegfőösszege III. negyedévben további 633 milliárd Ft-tal, 1,8%-kal nőtt,

Részletesebben

KSH:10047808641912205. Cg.: 0502000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG

KSH:10047808641912205. Cg.: 0502000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG KSH:10047808641912205 Cg.: 0502000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. Megnevezés 2012.év 2013.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.Pénzeszközök 490

Részletesebben

A HVB Jelzálogbank Rt. Gyorsjelentése

A HVB Jelzálogbank Rt. Gyorsjelentése A HVB Jelzálogbank Rt. Gyorsjelentése A HVB Jelzálogbank Rt. (továbbiakban: Jelzálogbank) törvényi kötelezettségének eleget téve ezúton tájékoztatja Tisztelt jelzáloglevél tulajdonosait a társaságnál bekövetkezett

Részletesebben

OME Tagi kölcsön OME1224

OME Tagi kölcsön OME1224 73OME MÉRLEG-Eszközök Előző évi beszámoló záró Megállapított Előző évi felülvizsgált Tárgyévi beszámoló Megállapított Tárgyévi felülvizsgált adatai eltérések (+, -) beszámoló záró adatai záró adatai eltérések

Részletesebben

E R E D M É N Y K I M U T A T Á S I. (függőleges tagolás)

E R E D M É N Y K I M U T A T Á S I. (függőleges tagolás) KSH: 10043433 6419 122 04 Cg.: 04-02-000216 Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet E R E D M É N Y K I M U T A T Á S I. (függőleges tagolás) (adatok: ezer Ft-ban) S. sz. M e g n e v e z é s 2012.év 2013.év

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2014. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2015. február 11. Takarékszövetkezet vezetője

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2014. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2015. február 11. Takarékszövetkezet vezetője Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2014. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ Kelt: Környe, 2015. február 11. Takarékszövetkezet vezetője 2 A Környe-Bokod Takarékszövetkezet 2014-ben 1 központtal és 11 kirendeltséggel

Részletesebben

2005. I. FÉLÉVI BESZÁMOLÓ. (Nemzetközi Számviteli Szabályok, IFRS)

2005. I. FÉLÉVI BESZÁMOLÓ. (Nemzetközi Számviteli Szabályok, IFRS) 2005. I. FÉLÉVI BESZÁMOLÓ (Nemzetközi Számviteli Szabályok, IFRS) Főbb mutatószámok (Nem konszolidált, IFRS) (millió forint) év 2005. Mérlegfőösszeg 1 358 504 1 459 666 1 612 230 Ügyfélhitelek, nettó 915

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS A 2. NAPIRENDI PONTHOZ Beszámoló

Részletesebben

OTP BANK NYRT. AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ

OTP BANK NYRT. AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ A MÁRCIUS 31-ÉVEL ZÁRULT NEGYEDÉVRŐL TARTALOMJEGYZÉK Az Európai Unió által

Részletesebben

Hitelintézetek beszámolási kötelezettsége

Hitelintézetek beszámolási kötelezettsége MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI K A R Ü Z L E T I I N F O R M Á C I Ó G A Z D Á L KO D Á S I É S M Ó D S Z E R TA N I I N T É Z E T S Z Á M V I T E L I N T É Z E T I TA N S Z É K Hitelintézetek beszámolási

Részletesebben

Üzleti jelentés 2013.

Üzleti jelentés 2013. Jászárokszállás és Vidéke Körzeti TAKARÉKSZÖVETKEZET Jászárokszállás 5123.Jászárokszállás, Árpád tér 2. Üzleti jelentés 2013. Cg.: 16-02-001506... Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK 2 1. BEVEZETŐ 3 2. A VAGYONI,

Részletesebben

Konszolidált Éves Beszámoló

Konszolidált Éves Beszámoló Budapest Bank Rt. és leányvállalatai Konszolidált Éves Beszámoló 2001. december 31. Budapest, 2002. április 26. Richard Pelly a vállalkozás vezetoje KONSZOLIDÁLT MÉRLEG Eszközök (aktívák) 2001. Adatok

Részletesebben

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK 1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK A. BEFEKTETT ESZKÖZÖK 846.663 952.892 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 31.343 23.945 1. Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke 3. Vagyoni értékû

Részletesebben

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük.

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. ESZKÖZÖK (aktívák) Előző év Tárgyév A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 79 260 72 655 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 10

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök Időszak: 2015.01.01.-2015.12.31. Allianz Hungária Nyugdíjpénztár (18080966) Sorszám Sorkód Megnevezés Előző évi 73OME MÉRLEG-Eszközök Megállapított eltérések (+, -) Előző évi felülvizsgált Tárgyévi Megállapított

Részletesebben

2002. évi éves jelentés a Budapest Nemzetközi Kötvény Befektetési Alapról

2002. évi éves jelentés a Budapest Nemzetközi Kötvény Befektetési Alapról 2002. évi éves jelentés a Budapest Nemzetközi Kötvény Befektetési Alapról Alap megnevezése: Budapest Nemzetközi Kötvény Befektetési Alap Típusa: nyíltvégű értékpapír alap Futamideje: nyilvántartásba vételtől

Részletesebben

Az ERGO Életbiztosító Zrt. üzleti jelentése április december 31.

Az ERGO Életbiztosító Zrt. üzleti jelentése április december 31. Az ERGO Életbiztosító Zrt. üzleti jelentése 2008. április 16. 2008. december 31. Tartalom AZ ERGO BIZTOSÍTÓ PIACRA LÉPÉSE... 3 AZ ERGO BIZTOSÍTÓ FEJLŐDÉSE... 3 DÍJBEVÉTEL, BIZTOSÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSOK, MŰKÖDÉSI

Részletesebben

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt évi Féléves Gyorsjelentése

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt évi Féléves Gyorsjelentése Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. 2007. évi Féléves Gyorsjelentése Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. törvényi kötelezettségének eleget téve ezúton tájékoztatja Tisztelt Jelzáloglevél Tulajdonosait a társaságnál

Részletesebben

A nem pénzügyi vállalati, a háztartási és a bankközi forintkamatok augusztusában

A nem pénzügyi vállalati, a háztartási és a bankközi forintkamatok augusztusában A nem pénzügyi vállalati, a háztartási és a bankközi forintkamatok 2001. ában Az egységes statisztikai szektorbontásnak megfelelően jelen közleményünktől kezdődően 2001. áig visszavezetve teljes körű lett

Részletesebben

A háztartási, a nem pénzügyi vállalati és a bankközi forintkamatok 2003 januárjában

A háztartási, a nem pénzügyi vállalati és a bankközi forintkamatok 2003 januárjában A háztartási, a nem pénzügyi vállalati és a bankközi forintkamatok 00 januárjában Az Európai Központi Bank módszertanának megfelelően 00. januártól az MNB megváltoztatta a háztartási és a nem pénzügyi

Részletesebben

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u A. ép. 1/6. Cg.: KONSZOLIDÁLT EREDMÉNYKIMUTATÁS

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u A. ép. 1/6.   Cg.: KONSZOLIDÁLT EREDMÉNYKIMUTATÁS HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u. 10-12. A. ép. 1/6. www.hajdutakarek.hu Cg.: 09-02-000644 KONSZOLIDÁLT EREDMÉNYKIMUTATÁS 2012. EREDMÉNYKIMUTATÁS KSH: 13975410641912209 Cg.: 09-02-000644

Részletesebben

ORSZÁGOS TAKARÉKPÉNZTÁR ÉS KERESKEDELMI BANK RT.

ORSZÁGOS TAKARÉKPÉNZTÁR ÉS KERESKEDELMI BANK RT. ORSZÁGOS TAKARÉKPÉNZTÁR ÉS KERESKEDELMI BANK RT. NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ A MÁRCIUS 31-ÉVEL ZÁRULT NEGYEDÉVRŐL Budapest, május 13.

Részletesebben

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. "A" változat

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. A változat A vállalkozás neve: A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. Éves Beszámoló Beszámolási időszak: 2005. január 1. - Előző időszak: 2004. január 1. - 2004. december 31. Beszámoló készítés oka: Normál,

Részletesebben

73OME Mérleg Eszközök Nagyságrend: ezer forint

73OME Mérleg Eszközök Nagyságrend: ezer forint Richter Gedeon Rt. mellett működőnyugdíjpénztár 73OME Mérleg Eszközök Nagyságrend: ezer forint Sorszám (+, -) (+, -) záró 001 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 9 321 848 0 9 321 848 10 064 953 0 10 064 953 002

Részletesebben

73MME Mérleg - Eszközök

73MME Mérleg - Eszközök 73MME Mérleg - Eszközök záró 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73MME1 Eszközök (akítvák) összesen 8 762 752 0 8 762 752 2 743 575 0 2 743 575 002 73MME11 Befektetett eszközök 2 568 322 0 2 568 322 3 231

Részletesebben

A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt évi éves gyorsjelentése

A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt évi éves gyorsjelentése A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. 2003. évi éves gyorsjelentése 2004. február 11. A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. (Budapest, V. ker. Váci utca 38.) a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) 52-53.

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, -) eltérések (+, -) Nagyságrend: ezer forint c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 22 623 759 0 22 623 759 24 490 244 0 24 490 244 002 73OME11 A) Befektetett

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2014. II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2014. augusztus 22. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2014. II. negyedévben 2,8%-kal csökkent, a félév

Részletesebben

DÉKÁ KFT. Statisztikai számjel. Cégjegyzékszám. MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok eft-ban. Előző év(ek) módosításai. Előző év. A tétel megnevezése

DÉKÁ KFT. Statisztikai számjel. Cégjegyzékszám. MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok eft-ban. Előző év(ek) módosításai. Előző év. A tétel megnevezése 0 1-0 9-9 8 0 0 7 5 1 1 MÉRLEG Eszközök (aktívák) (ek) A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK (I.+II.+III. sorok) 3 612 3 439 I. IMMATERIÁLIS JAVAK (1-7. sorok) 2 000 2 000 1 Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2 Kísérleti

Részletesebben

www.szamviteltanar.hu

www.szamviteltanar.hu ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 200X. december 31. adatok E Ft-ban Sorszám A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) módosításai Tárgyév a b c d e 1 A. Befektetett eszközök 2 I. IMMATERIÁLIS

Részletesebben

Elemzés, értékelés 2017.

Elemzés, értékelés 2017. Adószám: 18256127-2-43 Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma: 16 PK.60914/2001/1 Nyilvántartási szám: 01/01/86227 1212 Budapest, Zsolnai utca 28 2017. Fordulónap: 2017. december

Részletesebben

EREDMÉNYKIMUTATÁS 2010.

EREDMÉNYKIMUTATÁS 2010. HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u. 10-12. Cg.: 09-02-000644 EREDMÉNYKIMUTATÁS 2010. KSH: 13975410641912209 Cg.: 09-02-000644 HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet E R E D M É N Y K I

Részletesebben

Üzleti jelentés 2014.

Üzleti jelentés 2014. TISZAVASVÁRI TAKARÉKSZÖVETKEZET... 4440 TISZAVASVÁRI KOSSUTH ÚT 1. Üzleti jelentés 2014. Cg.:15-02-050265... Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK 2 1. BEVEZETŐ 3 2. A VAGYONI, PÉNZÜGYI HELYZET ÉS A JÖVEDELMEZŐSÉG

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, -) beszámoló záró eltérések (+, -) Nagyságrend: ezer forint c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 14 427 94 14 427 940 18 825 028 0 18 825 028 002 73OME11

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, -) eltérések (+, -) Nagyságrend: ezer forint c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 18 825 028 0 18 825 028 21 129 682 0 21 129 682 002 73OME11 A) Befektetett

Részletesebben

Konszolidált pénzügyi beszámoló

Konszolidált pénzügyi beszámoló Konszolidált pénzügyi beszámoló (MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK ALAPJÁN) 1997. december 31. Üzleti jelentés a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. 1997. évi magyar számviteli szabályok szerint készített konszolidált

Részletesebben

2002. évi éves jelentés a Budapest Bonitas Befektetési Alapról

2002. évi éves jelentés a Budapest Bonitas Befektetési Alapról 2002. évi éves jelentés a Budapest Bonitas Befektetési Alapról Alap megnevezése: Budapest Bonitas Befektetési Alap Típusa: nyíltvégű értékpapír alap Futamideje: nyilvántartásba vételtől határozatlan ideig

Részletesebben

III. pillér szerinti közzététel Kockázati Jelentés

III. pillér szerinti közzététel Kockázati Jelentés III. pillér szerinti közzététel Kockázati Jelentés K&H Bankcsoport és K&H Bank Zrt 2018-as pénzügyi év Első negyedév 1 A K&H elkötelezte magát az Európai Parlament és a Tanács 575/2013/EU rendelete (CRR)

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök Sorszám PSZÁF kód 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, - ) záró záró eltérések (+, - ) záró 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 149 644 815 0 149 644 815 163 549 667 0 163

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, -) eltérések (+, -) Nagyságrend: ezer forint 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 21 129 682 0 21 129 682 22 623 759 0 22 623 759 002 73OME11 A) Befektetett eszközök

Részletesebben

1. oldal, összesen: 5

1. oldal, összesen: 5 ESZKÖZÖK (aktívák) 1 1. PÉNZESZKÖZÖK 473 635 318 759 2 2. ÁLLAMPAPÍROK 1 985 891 1 884 555 3 a) Forgatási célú 101 336 599 251 4 b) Befektetési célú 1 884 555 1 285 304 5 2/A ÁLLAMPAPÍROK ÉRTÉKELÉSI KÜLÖNBÖZETE

Részletesebben

. melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez

. melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez . melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez 6. melléklet a./2013 (XII....) MNB rendelethez A kockázati tőkealap és a kockázati tőkealap-kezelő felügyeleti jelentései Táblakód Megnevezés ÖSSZEFOGLALÓ

Részletesebben