Szakmai beszámoló Integrált Nappali Szociális Intézmény

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szakmai beszámoló Integrált Nappali Szociális Intézmény"

Átírás

1 Integrált Nappali Szociális Intézmény 7626 Pécs, Felsőbalokány u.1 Tel: 72/ , Fax: 72/ , Szakmai beszámoló Integrált Nappali Szociális Intézmény Az Intézmény 2012 évben változatlan felállásban biztosította Pécsett és a Pécsi Kistérségben szociális szolgáltatásait. Az Intézmény ellátási területe: Étkeztetés, demens személyek nappali ellátása és pszichiátriai betegek nappali ellátása tekintetében: Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területe. A Házi Segítségnyújtás, Idősek Klubjai, Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás, Közösségi pszichiátriai ellátás, pszichiátriai betegek nappali ellátása szakfeladatok Pécsi Kistérség területén nyújtják szolgáltatásaikat: Pécs, Abaliget, Aranyosgadány, Áta, Bakonya, Baksa, Birján, Bogád, Bosta, Cserkút, Egerág, Ellend, Görcsöny, Gyód, Husztót, Keszü, Kisherend, Kozármisleny, Kovácsszénája, Kökény, Kővágószőlős, Kővágótőttős, Lothárd, Magyarsarlós, Nagykozár, Ócsárd, Orfű, Pécsudvard, Pellérd, Pogány, Regenye, Romonya, Szalánta, Szemely, Szilvás, Szőke, Szőkéd, Tengeri, Téseny közigazgatási területe. Az egészségügyi ellátást az Otthoni Szakápoló Szolgálattal szerződést kötött háziorvosok betegei részére biztosítja. Az intézmény feladata Az intézmény feladata, hogy az ellátási területén, az ellátást igénylők részére az alábbi szociális szolgáltatásokat és egyéb egészségügyi ellátást biztosítsa: Étkeztetés Házi Segítségnyújtás Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás Idősek Klubjai Demens személyek ellátását biztosító részleg Közösségi pszichiátriai ellátás Pszichiátriai betegek nappali ellátása Otthoni Szakápoló Szolgálat Működési engedély módosítási kérelmet decemberében nyújtottunk be, melyben a pszichiátriai betegek nappali intézményének ellátási területét terjesztettük ki Pécsi Kistérség minden településére. 1

2 I. A feladatellátás személyi tárgyi feltételrendszerének alakulása a évben évben a foglalkoztathatóak száma 117,5, mely az elmúlt évhez képest nem változott. A hatályos Önkormányzati költségvetési rendelet értelmében a megüresedett álláshelyeket továbbra is csak engedéllyel tudtuk betölteni. Nagy segítséget jelentett a feladatellátáshoz, hogy az év folyamán egy időben 7 fő közmunkást tudtunk foglalkoztatni, napi 6 órás munkaidőben. Az Ellendi és az Aranyosgadányi házi gondozási körzetben személyi változás nem történt. A pécsi részközpontokban több személyi változás is történt. Minden esetben engedéllyel töltöttük be a megüresedett álláshelyeket. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást és a közösségi ellátást továbbra is pályázati alapon, állam által finanszírozott formában működtetjük. Az INSZI által foglalkoztatottakat, valamint a szakképzettségi arányokat az alábbi ábra mutatja be. Az INSZI által foglalkoztatottak én foglalkoztatottak száma* szakképzettségi arány Étkeztetés 7 100% Házi Segítségnyújtás 69,75 82% Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás 43,25 89% Idős nappali 15,75 97% Demens nappali 9,25 87% Pszichiátriai B.Nappali 3 100% Közösségi Pszichiátriai Ellátás 4 100% Otthoni Szakápoló Szolgálat 2,5 100% Gazdasági feladatok 2 100% Öszesen: 156,5 95% A táblázatban nem csak a közalkalmazotti jogviszonyban állók szerepelnek, hanem a készenlétben lévő dolgozók (főállású házi gondozók), megbízási- és tiszteletdíjasok is, így az összesített létszám nem releváns. A munkatársaink 95%-a megfelelő szakképzettséggel rendelkezik, a megbízási szerződéssel foglalkoztatottak körében ez az arány elsősorban kistelepüléseken élő és ott ügyeletet vállaló gondozónők foglalkoztatása miatt rosszabb, de a szakképzettségi arány a jogszabályban előírtaknak (50%), így is megfelel. A Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtásban ügyeletet vállalók között a kistelepüléseken találunk, rokkant nyugdíjast, betegápolási segélyen levőt, és szociális gondozót. Külsős munkatársainkkal a kapcsolattartás folyamatos, rendszeres. A kistelepüléseken helyben lévő munkatársainkat a helyi polgármesterek ajánlásával foglalkoztatjuk.

3 Intézményünk tárgyi felszereltségére elmondhatom, hogy az átlagosnál jobb színvonalú, az eddigi pályázatainknak köszönhetően, az előírt feltételeken túl rendelkezünk speciális fejlesztő eszközökkel, mobil terápiás eszközökkel, informatikai eszközökkel, 3 telephelyünkön, ingyenes internet használatot biztosítunk a kliensek számára. Az adminisztrációs munkához is megfelelő technikai eszközökkel rendelkezünk, ennek fejlesztése 2012-ben is folyamatos volt. II. A feladatellátás finanszírozása: A feladatellátás finanszírozása állami normatívából és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiegészítéséből történik évben a kistérségi szintre emelt szakfeladatainkra számított kistérségi kiegészítő normatívát is leigényelte a gesztor Önkormányzat. A normatíva kiegészítéséhez Pécs MJV Önkormányzatán kívül más önkormányzat nem járult hozzá. INSZI Normatívák, feladatmutatók összehasonlítása Étkeztetés 698,39 618,36 816,48 756,46 611,65 Házi segítségnyújtás 125,94 249,33 277,99 303,32 322,65 Idősek nappali ellátása 276,26 277,47 212,52 215,55 228,3 Demens személyek nappali ellátása 35,55 59,68 59,85 59,96 Pszichiátriai betegek nappali ellátása 35 47,29 50 Nappali ellátás összesen 276,26 313,02 307,2 322,69 338,26 Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 298,21 392,25 479,28 503,93 504,46 Közösségi pszichiátriai ellátás 97,53 113,63 134,3 106,73 A feladatmutatók 4 évi összehasonlításából is jól látható, hogy az elmúlt 4 évben, a legnagyobb hangsúlyt munkánk során a kihasználtság növelésére, és a lehívható normatíva optimalizálására fektettünk. Ennek köszönhetően, jelentősen sikerült növelni az ellátórendszerünk hatékonyságát. Az ellátotti szám egyedül az étkeztetés körében csökkent, a többi szakfeladaton jelentősen nőtt. Az étkeztetettek számának csökkenését, egyrészt a rászorulók körének szigorúbb meghatározása, másrészt a személyi térítési díjak emelése okozta.

4 III. A szakmai tevékenység: Intézményünk által nyújtott szolgáltatások körét az intézmény fennállása óta folyamatosan az igényeknek meglelően bővítettük, annak érdekében, hogy az ellátási területünkön élő idősek, fogyatékossággal élők, pszichiátriai betegek, betegek, szociálisan hátrányos helyzetűek, önálló életvitelének megtartásához megfelelő segítséghez juthassanak. Feladatellátásunkat a szociális törvény és végrehajtási rendeletek alapján végezzük. Házi Segítségnyújtás A házi segítségnyújtás olyan gondozási forma, amely az igénybe vevő önálló életvitelének fenntartását - szükségleteinek megfelelően - lakásán, lakókörnyezetében biztosítja. A házi gondozó feladatai ellátása során segítséget nyújt ahhoz, hogy az ellátást igénybe vevő fizikai, mentális, szociális szükséglete - saját környezetében, - életkorának, élethelyzetének és egészségi állapotának megfelelően, - meglévő képességeinek fenntartásával, felhasználásával, fejlesztésével biztosított legyen. A házi segítségnyújtásban részesült ellátottak száma 2012.december 31.-én Pécsett 513, Aranyosgadányban 9, Ellenden 20 fő. volt. Az ellátottak száma 2009-től folyamatosan növekedett. ellátottak száma Pécs Ellend Aranyosgadány Összesen gondozási órák száma Pécs Ellend Aranyosgadány Összesen

5

6 Gondozóink 2012-ben gondozási órát teljesítettek, amely az előző évhez hasonlóan alakult. A jogszabály jelenleg napi 9 fő házi gondozott ellátására ad lehetőséget naponta, gondozónőnként. A fenti tábla alapján azonban látható, hogy ilyen arányú gondozási szükségletek mellett, (beleértve a közlekedésre fordított időt is) ezt a finanszírozás szempontjából legoptimálisabb számot, lehetetlenség teljesíteni. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb eredményének érezzük azt a tényt, hogy a jelen feltételek mellett is sikerült javítani a normatíva mutatónkon, miközben az ellátási igényeknek is igyekeztünk megfelelni. A gondozásra fordított órák száma 2012-re elérte azt a szintet, amit tovább növelni érdemben már nem lehetséges, mivel ez a mutatószám a munkaidőhöz kötött.

7 A látogatásszám emelését tovább nehezíti, hogy vannak olyan körülmények között élő, teljes ellátásra szoruló, gyakran túlsúlyos gondozottak, akiknél indokolt egy időben 2 gondozónő jelenléte. A magasabb óraszámú gondozási szükséglet jellemzően ápolási igényt jelent. Ennek megfelelően megfelelő szakmai kompetenciával rendelkező ápolók foglalkoztatása is szükséges.

8 A év összehasonlításából jól látható, hogy az elmúlt évben tovább tudtuk javítani a házi gondozó szolgáltatásra lehívható normatíva összeget, de közben továbbnőtt a házi gondozottak létszáma is.

9 Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás: A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló, a segélyhívó készülék megfelelő használatára képes időskorú vagy fogyatékos személyek, illetve pszichiátriai betegek részére az önálló életvitel fenntartása mellett felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából nyújtott ellátás. A szolgáltatás 24 órás távfelügyeletet jelent évben a szakmai tevékenységben és az ellátottak számában lényegi változás nem történt. Pécs Ellend INSZI Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtásban ellátottak, készülékek száma december 31.-én Település Nagykozár Aranyosgadány készülékek ellátottak száma száma készenlétben lévő gondozók száma előzőből szakképzett összesen: Pécs Ellend INSZI Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtásban ellátottak, készülékek száma december 31.-én Település Nagykozár Aranyosgadány készülékek ellátottak száma száma készenlétben lévő gondozók száma előzőből szakképzett összesen: Pécsett Intézményünk alapszolgáltatási részközpontjaira épülve öt ügyeletes gondozói csoport látja el az ügyeletet, a kis településeken saját falujában két-két ügyeletes. A segélyhívásokat 2008 februárjától az EUNet 2000 Regionális Informatikai Nonprofit Közhasznú Kft.(ezután EUNet) diszpécserközpontja fogadta, 24 órás készenlétben. A szolgáltatást ellátó műszaki rendszer alkalmas az események dokumentálására, az önellenőrzésre, a szociális gondozó helyszínre érkezésének nyugtázására. A gondozók felszereléséhez tartozik egy mobiltelefon, illetve a készenléti táska. Az ügyeletet ellátónak riasztás esetén az ellátott lakásán 30 percen belül kell megjelennie, a helyszínre érkezéshez saját gépkocsi, intézményi autó, illetve taxi használatát tettük lehetővé.

10 A 2012-es év márciusától a szolgálatvezető gondozója hosszú táppénzes állomány miatt dolgozni nem tudott, így munkakörét felosztottuk az intézmény részközpont vezetői között. A vezető 2013 januárjától nyugdíjas. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást a rászorultak ingyenesen vehetik igénybe. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban részesülők 42,09 %-a házi segítségnyújtásban is részesült 2011-ben ben az arány kis mértékben emelkedett, jelenleg 44 %. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtásból kikerülők, az ellátás megszűnésének oka szerinti megoszlást mutatja be a következő diagram: Az elhalálozás miatti ellátásból kikerülők magas aránya a szolgáltatás hatásosságát jelzi, hiszen ezek az emberek életük végéig az otthonukban élhettek, nem volt szükség a személytelenebb, drágább bentlakásos intézményi elhelyezésre. A saját kérésre történő ellátás-megszűntetés többnyire más településen élő rokonukhoz költözés miatt történt.

11 A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 2012 év folyamán összesen 506 készülékről 1830 segélyhívást fogadott. Az 1 készülékre jutó segélyhívások száma átlagosan negyedévente 1 volt. Az adat a próbariasztásokat is tartalmazza. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás segélyhívások megoszlása, 2012 Segélyhívás oka Segélyhívás száma Eset megoldása Esetek száma Pszichés probléma 58 Beszélgetés, megnyugtatás 85 Elesés 96 Gyógyszeradás 27 Betegség, rosszullét 139 Házi vagy ügyeletes orvos hívása 24 Krízis helyzet 15 Mentőhívás 54 Higiénés szükséglet 43 Gondozás: pelenkacsere, mosdatás 124 Téves riasztás 458 Téves riasztásról meggyőződés 457 esti lefekv.segít. 4 esti lefekv.segít. 6 Egyéb, Egyéb, 36 Próbariasztás 1017 Próbariasztás 1017 Évi összesen

12

13 Pszichiátriai Közösségi Ellátás: Célcsoportunk a pécsi kistérség közigazgatási területén élő nagykorú pszichiátriai betegek, akiknek a betegsége ambuláns szakellátás mellett egyensúlyban tartható, akik életvitelükben valamint szociális helyzetük javításában igényelnek segítséget. A szolgáltatást igénybevevők kiemelt diagnózis kódja az alábbiak: BNO 10 F BNO 10 F BNO 10 F A diagnóziskódoknak a segítségnyújtás szakmai tartalma mellett, a 2009-ben életbe lépett finanszírozás miatt van jelentősége, ugyanis ezekben a betegségekben szenvedők ellátására kapunk csak finanszírozást. Az ellátottak BNO szerinti megoszlását az alábbi diagram mutatja be: A közösségi pszichiátriai ellátás célja, hogy a pszichiátriai beteg részére a lakókörnyezetben nyújtson komplex szociális segítséget a mindennapi életvitelben, továbbá lehetőség szerint biztosítsa a meglévő képességek megtartását, illetve fejlesztését. Segítő kapcsolat kialakítása a cél, amelynek keretében a pszichiátriai közösségi rehabilitáció eszközeivel, a kliens személyközi kapcsolatainak javításával, szükségleteinek kielégítésével a kirekesztettség, izoláció elkerülhető, csökkenthető legyen és ezáltal a kliens élettere minél kevésbé szűküljön be. Ellátottak száma településenként, 2012 Település 2012 Pécs 78 Ellend 1 Bogád 2 Kozármisleny 2 Kökény 1 Pellérd 1

14 Szőkéd 1 Összesen 86 A betegségből adódó állapotváltozások, krízishelyzetek lehetősége, a kliens környezetében megjelenő problémák miatt ellátásuk megszervezése rugalmas. Szükség esetén a napi kapcsolattartás is indokolt, de a kéthetenkénti kapcsolattartás is elegendő lehet. A kliens állapotához és helyzetéhez igazítjuk a teljesíthető elvárásokat, a személyre szóló gondozási elemeket, amelyek elindíthatják a kliensek mindennapjaiban a változást. A kistérségi településeken élő klienseink gondozásához a közlekedést, többnyire az intézményünk gépjárműveinek segítségével oldottuk meg ben a szolgáltatás finanszírozása jelentősen csökkent (125 főről 40 főre). Ezt a veszteséget igyekeztünk a kliensek érdekében úgy kezelni, hogy a szolgáltatásban fennakadás ne legyen. Ennek eredményeként, miközben az ezen a szakfeladaton megüresedett álláshelyet már nem töltöttük be, a kliensek egy részét igyekeztünk a nappali ellátórendszer irányába delegálni.

15 Nappali ellátás A nappali ellátás férőhelyszámai és telephelyei évben nem változtak. A kihasználtság mutatóiban érdemi változás nem történt az előző évihez képest. Az INSZI nappali ellátásának férőhelyszámát, ellátottak számát az alábbi táblázat mutatja be: INSZI Nappali Ellátások Férőhely szám Ellátottak száma én Ellátottak száma én Pszichiátriai Betegek Nappali Intézménye, Pécs, Apáca u sz. Idősek Klubja, Pécs, Felsőbalokány u sz. Idősek Klubja, Demens részleg, Pécs, Felsőbalokány u sz. Idősek Klubja, Pécs-Somogy, Bányatelep sz. Idősek Klubja, Pécs-Vasas, D u sz. Idősek Klubja, Pécs, Polgárszőlő u sz. Idősek Klubja, Pécs, Littke u Összesen: Az Idősek Klubja az ellátást igénybe vevők részére szociális, egészségi, mentális állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító, közösségi szolgáltatásokat szervez. A szolgáltatások közül megemlítendő a normál, vagy diétás étkezés, Szabadidős, kulturális programok

16 szervezése, sajtótermékek, könyvek, kártya- és társasjátékok, TV-, rádióműsorok biztosítása, a vallási, családi és egyéb ünnepek megtartása, hivatalos ügyek intézésének segítése, életvitelre vonatkozó tanácsadás, életvezetés segítése, érdeklődési körnek megfelelő tanfolyamok, képzések szervezése. Az intézményünk feladatellátása során, a szolgáltatások körének bővítése mellett, a szakmai színvonal növelésére törekedtünk év során is. Három telephelyünkön: Pécs, Polgárszőlő u , Pécs-Vasas, D. u. 2, Pécs-Somogy, Bányatelep 3, az akadálymentesség nem biztosított. Ezeken a telephelyeken az akadálymentesítés az épületek adottságai miatt nem megoldható. Pécs-Somogy idősek klubja évtől csak ideiglenes működési engedéllyel rendelkezik. A Kormányhivatal által elvárt infrastrukturális fejlesztéseket a Város felvállalni nem tudja, erről Polgármester Úr írásban nyilatkozott. Somogy-Vasas városrészeken a nappali ellátás átgondolása a jövőben már azért is indokolt, mert itt az idősek klubjainak működtetését az is nehezíti az akadálymentesítés és az infrastrukturális feltételek hiánya mellett, hogy ilyen létszám mellett a legkevésbé hatékony a klubok fenntartása. Hosszú távú fenntarthatóság szempontjából a magasabb létszámú nappali intézmény, más alapszolgáltatással működtetve a legköltséghatékonyabb szolgáltatásszervezési forma. (Pl. Felsőbalokány u. 1. Littke József u. 10.)

17 A klubokon belüli életkori megoszlás jól mutatja, hogy az ideiglenes engedéllyel működő Somogyi idősek klubja szolgáltatásait, nem elsősorban az idős korosztály veszi igénybe, mely azt jelzi, hogy ezen a területen más szolgáltatási struktúra kialakítása indokolt. De oka az is az idősek alacsony arányának, hogy a nappali intézmény elhelyezkedése annyira kedvezőtlen, hogy az idős emberek csak nehézségek árán tudják naponta megközelíteni.

18 Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátása A nappali ellátás célja a szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes, a tizennyolcadik életévüket betöltött, fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő, pszichiátriai betegek napközbeni gondozása, olyan napközbeni ellátások nyújtása, amelyek elősegítik az ellátottak komplex pszicho-szociális rehabilitációját. A szolgáltatások biztosítása során alapvető kritérium, hogy a klienseknek azt a szükséges rehabilitációs támogatást nyújtsuk, amellyel segítjük a saját sorsuk feletti felelősség újraélésében, az önálló döntéseik meghozatalában. A nappali intézmény szorosan együttműködik a pszichiátriai közösségi ellátással, mely együttműködés súlyát tovább növeli, hogy csökkent a közösségi ellátás finanszírozása. A pszichiátriai betegek szociális ellátásának fenntarthatósága érdekében, a nappali ellátásra kerül a jövőben nagyobb hangsúly, melynek érdekében a működési engedély módosítást kezdeményeztük. Az intézmény szolgáltatásainak eredményessége és hatása szempontjából nem csak itt lényeges kiemelni, az integrációból adódó előnyöket, melynek köszönhetően, nő az otthonukban segítséggel önálló életvitelt élők biztonsága, a szakfeladatok közötti rugalmas átjárhatóság pedig lehetővé teszi, hogy mindig az aktuális szükségletekhez igazodjon az ellátás módja.

19 A klubtagok legnagyobb hányada szkizofrénia és szkizoaffektív rendellenesség diagnózissal kéri ellátását. A klubtagok 90 százaléka aktív korú, és ezen belül is magasabb a fiatalkorúak aránya. Otthoni szakápolás A 20/1996. NM rendeletben szereplő feltételeknek megfelelően a szakápolásra szoruló betegek. Különösen. ápolást, szakápolást igénylő lakosok az ellátási területünkön kórházból kikerült, és utókezelést igénylő betegek rehabilitációra szorulók Otthoni Szakápolás keretében évente főt látunk el. A szolgáltatást a következő településeken biztosítjuk: Pécs, Pogány, Kozármisleny, Lothárd, Birján, Görcsöny, Regenye, Szőke, Gyód, Keszü, Kökény. A szolgáltatást az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződés alapján látjuk el. A szolgáltatást teljes kapacitással működtetjük, a szerződött vizitkeret maximális kihasználásával.

20 IV. Feladatellátással kapcsolatos együttműködések kapcsolatrendszer: A kötelezően előírt együttműködési rendszeren túl, intézményünk széleskörű kapcsolatokkal rendelkezik az egészségügy, oktatás, képzés, foglalkoztatás, szociális szolgáltatók, érdekvédelmi szervezetek körében. A kistelepüléseken történő kapcsolattartás érdekében elsősorban az önkormányzatok munkatársaival, egészségügyi és szociális feladatot ellátókkal tartunk szorosabb kapcsolatot. V. Az intézmény gazdálkodása Intézményünk feladatainak ellátására évben ezer Ft eredeti előirányzattal rendelkezett, amely az előző évekhez hasonló nagyságrendű volt. Az év során kapott módosítások összege ezer Ft volt, így az intézmény Ft-tal gazdálkodhatott. A működtetéshez kapcsolódó kiadások egy részét (vásárolt élelmezés, közüzemi díjak), illetve a térítési díjak előirányzatát évben is a Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet költségvetése tartalmazta. Az intézmény költségvetésében szereplő bevételek részletezése (ezer Ft): Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat Teljesítés Telj.% Működési bevételek Intézményfinanszírozás OEP-től átvett pénzeszközök Munkaügyi Központtól átvett pe Előző évi pénzmaradvány Kiegészítések, visszatérülések Maradvány felhasználás Bevételek összesen Az önkormányzattól kapott intézményfinanszírozás tartalmazta a közösségi pszichiátriai ellátás és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás pályázatainak összegét is. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal ezekre a feladatokra az előző évekhez viszonyítva alacsonyabb pályázati összegeket biztosított: a közösségi pszichiátriai feladatokra ezer Ft-ot, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásra ezer Ft-ot biztosított.

21 Kiadások részletezése (ezer Ft): Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat Teljesítés Telj.% Személyi juttatások Munkaadókat terhelő járulékok Dologi kiadások Felhalmozási kiadások Előző évi pénzmaradvány átadása Kiadások összesen ) Személyi juttatások: A személyi juttatások eredeti előirányzata év közben ezer Ft-tal növekedett, amely az alábbi tételekből tevődött össze: a) Közfoglalkoztatás a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjától ezer Ft b) Közcélú foglalkoztatás 388 ezer Ft (Pécs MJV Önkormányzatától az előző évi foglalkoztatás áthúzódó tétele miatt) c) Közalkalmazottak bérkompenzációja ezer Ft d) Kreditpontos továbbképzés 1 havi juttatás fedezetének részleges biztosítására ezer Ft e) Országos Egészségbiztosítási Pénztártól az otthoni szakápolásra átvett évi összegből ezer Ft, pénzmaradványból ezer Ft. A személyi juttatások teljesítése ezer Ft volt, az előirányzat maradványa ezer Ft. A megtakarítás oka az előző évekhez hasonlóan tovább folytatott szigorú létszámgazdálkodás volt. A dolgozók változó munkahelyen végezték munkájukat: belső átcsoportosítás lehetőségével éltünk, ha a feladatok jellege ezt megkívánta. A költségvetési engedélyezett létszámkeretünk 117,5 fő volt. A közalkalmazottak átlagos statisztikai létszáma 111 fő volt. A feladatellátást segítették a közcélú foglalkoztatásban részt vevő dolgozók is, éves átlaglétszámuk 3 fő volt.

22 2) Munkaadókat terhelő járulékok: A rendelkezésre álló eredeti előirányzat ezer Ft volt, amely ezer Ft-tal növekedett (a személyi juttatásoknál leírt tételeknek megfelelően): a) Közfoglalkoztatás 285 ezer Ft b) Közcélú foglalkoztatás előző évi 52 ezer Ft c) Bérkompenzáció ezer Ft d) Kreditpontos továbbképzés 1 havi juttatása 323 ezer Ft e) OEP átvett pénzeszköz ezer Ft 3) Dologi kiadások Az eredeti előirányzat ezer Ft volt, a módosított előirányzat ezer Ft, amelynek teljesítése ezer Ft. Saját bevételek többletéből (telefon befizetés, kamat, dolgozói térítések) 795 ezer Ft-tal növeltük az előirányzatot. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól átvett pénzeszközből dologi előirányzatok növelésére fordítottunk Ft-ot, a pénzmaradvány OEP-részéből 205 ezer Ft-ot. A bérleti díj előirányzatát 200 ezer Ft-tal növeltük, ehhez kapcsolódóan a fenntartó 50 ezer Ftot zárolt karbantartási kiadásokra. Felhalmozási kiadásokra történő átcsoportosítást engedélyezett a fenntartó, összesen 670 ezer Ft értékben. Hajléktalanok karácsonyára 500 ezer Ft-ot biztosított az önkormányzat. A évről áthúzódó kifizetetlen számlákra a felhasználható pénzmaradványként a fenntartó ezer Ft összeget hagyott az intézménynél. A dologi kiadások teljesítése ezer Ft. A megtakarítás oka a szigorú, feladathoz igazodó takarékos gazdálkodás volt. Feladataink ellátásához mindig csak a feltétlenül szükséges anyagokat, szolgáltatásokat vásároltuk meg. 4) Felhalmozási, felújítási kiadások Az eredeti előirányzat nem tartalmazott felhalmozási kiadást. A fenntartó engedélyével a dologi kiadásokból átcsoportosított 670 ezer Ft-ból, illetve OEP átvett pénzeszközből 180 ezer Ft-tal növelhettük a felhalmozásra fordítható összeget. Kiadások részletesen: a) Számítógépek vásárlása: 3 db elhasználódott gépet cseréltünk ki, 497 ezer Ft értékben. Az ellátottak napi szintű, központi nyilvántartó rendszerének bevezetése (KENYSZI)

23 miatt a számítógépek igénybevétele nőtt, a biztonságos működtetés miatt szükséges volt a fejlesztés. 1 db gép vásárlásához 180 ezer Ft értékben OEP-forrást használtunk fel. b) A Felsőbalokány u. 1. sz. alatti Idősek Klubjába új villanytűzhelyt vásároltunk 149 ezer Ft értékben. 5) Előző évi pénzmaradvány átadása Az önkormányzat részére ezer Ft-ot kellett visszafizetni a évi elvonás miatt. 6) évi pénzmaradvány alakulása: az átvett pénzeszközök maradványa ezer Ft, amely az otthoni szakápolás finanszírozásából adódik. 7) Intézményi vagyon alakulása: Megnevezés év év Különbözet Immateriális javak Ingatlanok Gépek, berendezések Járművek Beruházások Befektetett eszk. össz Követelések Pénzeszközök Aktív pü. elszámolások Eszközök összesen A befektetett eszközök állománya a pénzforgalomban bemutatott változásokon kívül az elszámolt értékcsökkenést is tartalmazza.

24 VI évi ellenőrzések Időpont Ellenőrzést végző szerv Téma január március április április Pécs MJV Ellenőrzési Osztály Baranya M Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve Baranya Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatal Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Pécsi Kistérségi Népegészségügyi Intézet Szocionet - Módszertani Központ Elszámolóház, Belső Ellenőrzés évi normatív, kötött felhasználású támogatások ellenőrzése Garay u. 33. sz. alatti munkaterületen névtelen közérdekű bejelentés alapján megtartott ellenőrzésről: Szabálytalanságot nem tapasztaltak INSZI valamennyi szolgáltatásának szakmai ellenőrzése A normatívához szükséges nyilvántartások ellenőrzése április Elszámolóház, Belső Ellenőrzés Megbízási szerződések ellenőrzése július Magyar Államkincstár közösségi pszichiátriai ellátás ellenőrzése július Magyar Államkincstár Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellenőrzése szeptember Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Pécsi Kistérségi Népegészségügyi Intézet Otthoni szakápolás szakmai ellenőrzése október Elszámolóház, Belső Ellenőrzés váratlan pénztárellenőrzés Magyar Államkincstár évi normatívák felülvizsgálata Az ellenőrzések kapcsán az intézménnyel szemben elmarasztalás nem történt. Az intézmény szakmai munkáját vizsgáló ellenőrzések értékelése kedvező volt. A normatíva igénylésefelhasználása szabályosan történt. A kisebb hibák kiküszöbölésére intézkedési tervet készítettünk.

25 Összefoglalva: Intézményünk évi gazdálkodására a korábbiaknál is nagyobb mértékű takarékosság jellemző. A feladatokhoz igazodó létszámgazdálkodás, a belső átcsoportosítások alkalmazása, a dologi kiadásoknál az ésszerű beszerzések jelentős mértékű megtakarítást eredményeztek. Éves szinten ezer Ft volt az intézmény kiadásainak maradványa, amelyből a személyi juttatások megtakarítása ezer Ft, a járulékoké ezer Ft, a dologi kiadásoké ezer Ft, a felhalmozási kiadásoké 204 ezer Ft. VII. A feladatellátás összegzése: Az intézmény gazdaságosabb és hatékonyabb működtetése volt a cél évben is. A szakmai feladatellátás során kiemelt hangsúlyt kapott a szakmai színvonal megtartása, növelése. A megtett intézkedéseknek köszönhetően, a dolgozói létszám csökkenése mellett, a normatíva mutatók emelkedtek, és szintén nőtt a pályázati úton finanszírozott támogatás összege. Sok nehézséget okoz azonban, hogy a munkatársak szociális helyzete sokat romlott az elmúlt időszakban, a bértábla befagyasztása (6 éve változatlan), és az eladósodás miatt több munkatárstól kellett megválnunk, mert vagy többműszakos állásban, vagy külföldön kényszerültek munkát vállalni, a jobb megélhetés érdekében. Az ő pótlásuk különösen a házi segítségnyújtás területén jelent nehézséget, ahol csak megfelelő szakképzettségű, megbízható, önálló munkavégzésre alkalmas embereket tudunk foglalkoztatni. A jelentős arányú fekvőbeteg ellátása miatt továbbra is szükségünk van egészségügyi végzettséggel rendelkező gondozókra is. Pécs, szeptember 14. Varga Mónika igazgató

ALAPÍTÓ OKIRAT. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése január 1-ji hatállyal az alábbi módosított alapító okiratot adja ki.

ALAPÍTÓ OKIRAT. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése január 1-ji hatállyal az alábbi módosított alapító okiratot adja ki. Ügyszám: 07-7/185- /2010. ALAPÍTÓ OKIRAT Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2011. január 1-ji hatállyal az alábbi módosított alapító okiratot adja ki. 1. Az intézmény neve: Életminőség-fejlesztő

Részletesebben

KŐBÁNYAISZIVÁRVÁNYNONPROFIIKFT.r-ALJj^SjjútJlQo^ 1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. Tel/Fax: 264-3621

KŐBÁNYAISZIVÁRVÁNYNONPROFIIKFT.r-ALJj^SjjútJlQo^ 1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. Tel/Fax: 264-3621 iu'' -. ' - '. '-i'ict Kőbányai ') 1. > -> > testület ülése KŐBÁNYAISZIVÁRVÁNYNONPROFIIKFT.r-ALJj^SjjútJlQo^ 1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. Tel/Fax: 264-3621 Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 24-I ÜLÉSÉRE NÉPJÓLÉTI ÉS SPORT BIZOTTSÁG CSIZI PÉTER A BIZOTTSÁG ELNÖKE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 24-I ÜLÉSÉRE NÉPJÓLÉTI ÉS SPORT BIZOTTSÁG CSIZI PÉTER A BIZOTTSÁG ELNÖKE IKTATÓSZÁM: 07-7/350-14/2010. TÁRGY: AZ INTEGRÁLT NAPPALI SZO- CIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK, VALAMINT MŰ- KÖDÉSI ENGEDÉLYÉNEK MÓ- DOSÍTÁSA, ILLETVE SZAKMAI PROGRAMJÁNAK JÓVÁHAGYÁ- SA MELLÉKLET:

Részletesebben

Az intézmény által nyújtott szolgáltatások

Az intézmény által nyújtott szolgáltatások Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai 2400 Dunaújváros Dunasor 15. Tel: 25/500-641, 25/409-542 Fax: 25/401-821 e-mail: eszi1@invitel.hu Az intézmény által nyújtott

Részletesebben

Szöveges beszámoló 2005. év

Szöveges beszámoló 2005. év Szöveges beszámoló 2005. év Intézményünknek a TMÖ Pszichiátriai Betegek Otthona Máza az eltelt 12 hónap során a felügyeleti szerv biztosította a pénzügyi fedezetet, ezen kívül a munkaügyi központtól kapott

Részletesebben

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetbe foglalva) Bődi Szabolcs Társulás elnöke ALAPÍTÓ OKIRAT A Felső-Kiskunsági

Részletesebben

Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya évi pénzügyi beszámoló

Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya évi pénzügyi beszámoló Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya 51. 2007. évi pénzügyi beszámoló Az intézmény pénzügyi helyzetét a forráshiány jellemezte. Állandó finanszírozási

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Alapszolgáltatások I. Étkeztetés Házi Segítségnyújtás Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás Családsegítés Az alapszolgáltatások megszervezésével a települési önkormányzat

Részletesebben

Étkeztetés. Házi segítségnyújtás

Étkeztetés. Házi segítségnyújtás Étkeztetés Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodnak, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 231/2012. (IX. 27.) számú határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 231/2012. (IX. 27.) számú határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 231/2012. (IX. 27.) számú határozata a Szociális Gondozási Központ Alapító Okiratának módosításáról, egységes szerkezetben történő elfogadásáról A Közgyűlés

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Budapest Fin áros X. kerület Kőbányai SZIVÁRVÁNY SZOCIÁLIS GONDOSKODÁST NYUJTÖ, P. «stuict uiese KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG ~4 j S2dj /Ior?f_ 1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. Tel: 434-2150, Fax: 264-3621 onnn

Részletesebben

3. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

3. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.) Költségvetési szerv megnevezése Feladat megnevezése Simontornya és Térsége Szociális Alpszolgáltásokat Biztosító Társulása Összes bevétel, kiadás Ezer forintban! Száma Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat

Részletesebben

4.7. A szerv nyilvántartásai

4.7. A szerv nyilvántartásai 4.7. A szerv nyilvántartásai Az in téz mén y alap f eladata Az intézmény alapfeladata, hogy a személyes gondoskodást nyújtó szakosított ellátás keretében az ápolást-gondozást nyújtó intézmények, a lakóotthonok,

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 90/2013.(IV.25.) számú. határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 90/2013.(IV.25.) számú. határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 90/2013.(IV.25.) számú határozata A Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában levő Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Alapító Okiratának módosításáról

Részletesebben

Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról

Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról Készítette: Prorok Mihály intézményvezető. Tartalom 1. Az intézmény békési egységének adatai... 3. 2. Fenntartó adatai...

Részletesebben

Szociális alapellátás Nagy Éva (Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató, Hódmezővásárhely)

Szociális alapellátás Nagy Éva (Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató, Hódmezővásárhely) Szociális alapellátás Nagy Éva (Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató, Hódmezővásárhely) A hódmezővásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató Gondozási Központjának szakmai vezetésére 212. március

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 6/2012.(III.23.)

Részletesebben

Készült: :05 Ellenörző kód: Értéktípus: Ezer Forint

Készült: :05 Ellenörző kód: Értéktípus: Ezer Forint Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 02 Személyi juttatások és a munkaadókat terhelő járulékok előirányzata és teljesítése 03 Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások előirányzata és teljesítése 04 Egyéb

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:1-2/2015. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 12. napján tartandó ülésére Tárgy: Segítő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Az Esély Szociális Társulás évi szakmai beszámolója

ELŐTERJESZTÉS. Az Esély Szociális Társulás évi szakmai beszámolója Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Az Esély Szociális Társulás

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 579/2006. (11.30.) sz. határozata. Pécsi Kistérségi Intézményfenntartó Társulás létrehozásáról

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 579/2006. (11.30.) sz. határozata. Pécsi Kistérségi Intézményfenntartó Társulás létrehozásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 579/2006. (11.30.) sz. határozata Pécsi Kistérségi Intézményfenntartó Társulás létrehozásáról 1) A Közgyűlés a Pécsi Többcélú Kistérségi Társulás önkormányzataival

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ alapító

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 14-./2017. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata a

Részletesebben

SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS A 2004. ÉVI INTÉZMÉNYIBESZÁMOLÓHOZ Az intézet 2004. évi gazdálkodásának értékelésekor megállapítható, hogy az ellátandó feladatok és a pénzügyi lehetőségek összhangja továbbra is kedvezőtlen

Részletesebben

Éves költségvetési beszámoló

Éves költségvetési beszámoló Adatellenőrző kód: 7b-35-8e1ad-3816-771e362e7a-17-3ec-35-77415 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 20 1002 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2005.(10.20.) számú rendelete a szociális szolgáltatásokról szóló 9/2004.(03.31.) számú rendelet módosításáról

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2005.(10.20.) számú rendelete a szociális szolgáltatásokról szóló 9/2004.(03.31.) számú rendelet módosításáról 4 sz. melléklet Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2005.(10.20.) számú rendelete a szociális szolgáltatásokról szóló 9/2004.(03.31.) számú rendelet módosításáról Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/ Fax: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/ Fax: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 90. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. június 27-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata

Részletesebben

A saját bevételeinket igyekeztünk túlteljesíteni, illetve pályázatok útján növelni.

A saját bevételeinket igyekeztünk túlteljesíteni, illetve pályázatok útján növelni. Kodály Zoltán Általános Iskola 3100 Salgótarján, Mártírok útja 3. (32) 411-688, 411-557 Fax: (32) 423-085 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Salgótarján Múzeum tér 1. Tárgy: Szöveges beszámoló

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. az Esély Szociális Társulás évi működéséről

BESZÁMOLÓ. az Esély Szociális Társulás évi működéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu BESZÁMOLÓ az Esély Szociális Társulás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 10-i ülésére

Részletesebben

Ramocsaháza Község Polgármesterétől 4536 Ramocsaháza, Fő tér 1. Telefon / Fax: 42 /

Ramocsaháza Község Polgármesterétől 4536 Ramocsaháza, Fő tér 1. Telefon / Fax: 42 / Ramocsaháza Község Polgármesterétől 4536 Ramocsaháza, Fő tér 1. Telefon / Fax: 42 / 352-423 e-mail: ramocsa.polgarmester@falunet.hu Ügyirat szám: Tárgy:Előterjesztés szociális intézmény alapító okiratának

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja A Szervezeti és Működési

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 14-9-./2016. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató

Részletesebben

18. Idősek szociális ellátása

18. Idősek szociális ellátása 18. Idősek szociális ellátása Pénzbeli ellátások időskorúak járadéka Célja: Jövedelem kiegészítése, pótlása Viszonyítási alap: öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege: 2008-tól- 28 500 Ft Időskorúak

Részletesebben

Buji Szociális Alapszolgáltatási Központ. Buj Balsa Tiszabercel Buj, Jókai u. 2. Tel.: +36 (42) /18.mell.

Buji Szociális Alapszolgáltatási Központ. Buj Balsa Tiszabercel Buj, Jókai u. 2. Tel.: +36 (42) /18.mell. Buji Szociális Alapszolgáltatási Központ Buj Balsa Tiszabercel 4483 Buj, Jókai u. 2. Tel.: +36 (42) 205-455/18.mell. Email: buj.szak@gmail.com Előzmények 2008. június 5-én Ibrány, Gávavencsellő, Tiszabercel,

Részletesebben

Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás Társulási Tanácsa október 26-i ülésére

Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás Társulási Tanácsa október 26-i ülésére 6257-1/2016 ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás Társulási Tanácsa 2016. október 26-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás 2016. évi költségvetésének elfogadásáról

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 30/2014. (III. 05.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 30/2014. (III. 05.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

B1-B7. Költségvetési bevételek. Nyim Község Önkormányzatának évi bevételi előirányzatai A B C. Rovat száma B112 0

B1-B7. Költségvetési bevételek. Nyim Község Önkormányzatának évi bevételi előirányzatai A B C. Rovat száma B112 0 1. melléklet a 8/216. (V. 27.) önkormányzati rendelethez B1-B7. Költségvetési bevételek Nyim Község Önkormányzatának 215. évi bevételi ai A B C D E Ssz. Rovat megnevezése Rovat száma Eredeti Módosított

Részletesebben

SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról

SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona Kéthely SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról levélcím: 8713 Kéthely, Magyari u. 35. telefon: 36 85 339 211 fax: 36 85 339 059

Részletesebben

Éves költségvetési beszámoló

Éves költségvetési beszámoló Adatellenőrző kód: -7-8073-2f-63-13-14-20-1c-2a39b3034-18-3c6c-7a-4d-39 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 14 ${pukorzet} 3100 47 fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24. napján tartandó rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24. napján tartandó rendkívüli ülésére Szám: 105-140 /2016. ELŐTERJESZTÉS Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. június 24. napján tartandó rendkívüli ülésére Előterjesztés tárgya: A Nemesvámosi Közös Önkormányzati

Részletesebben

Éves költségvetési beszámoló

Éves költségvetési beszámoló Adatellenőrző kód: -5813-22-78-6d1e6f62-21-67681e1e-25-15-48-e-4a138 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 20 0500 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Mozsgó-Turbékpusztai Integrált Szociális Intézménye Mozsgó

Baranya Megyei Önkormányzat Mozsgó-Turbékpusztai Integrált Szociális Intézménye Mozsgó Baranya Megyei Önkormányzat Mozsgó-Turbékpusztai Integrált Szociális Intézménye Mozsgó A 2010. évi gazdálkodásunkról a kért szempontok alapján az alábbiak szerint számolunk be: Feladatellátás általános

Részletesebben

B1-B7. Költségvetési bevételek

B1-B7. Költségvetési bevételek B1-B7. Költségvetési bevételek 1. melléklet a 7/215. (V. 4.) önkormányzati rendelethez Nyim Község Önkormányzatának 214. évi bevételi ai Sorszá Rovat megnevezése Rovat Eredeti száma m 1. 2. 3. 4. 1 Helyi

Részletesebben

Az egyéni vállalkozói tevékenység évi hatósági ellenőrzési terve

Az egyéni vállalkozói tevékenység évi hatósági ellenőrzési terve Az egyéni vállalkozói tevékenység 2014. évi hatósági ellenőrzési terve Jóváhagyta: Dr. Csiki László Hivatalvezető- helyettes Készítette: Dr. Végi- Rónai Klára okmányirodai ügyintéző 2 Az egyéni vállalkozóról

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 11/2015. (1.29.) számú. határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 11/2015. (1.29.) számú. határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 11/2015. (1.29.) számú határozata a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központban a "bentlakásos szociális intézményben nyújtott szakápolás" kiegészítő tevékenységként

Részletesebben

Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás Társulási Tanácsa január 24-i ülésére

Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás Társulási Tanácsa január 24-i ülésére ./2016 ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás Társulási Tanácsa 2016. január 24-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás 2015. évi költségvetésének elfogadásáról

Részletesebben

NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA

NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA A.../2008. (VI.26.) Kgy. határozat melléklete NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA I. Általános rendelkezések A helyi önkormányzatról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az államháztartásról

Részletesebben

/2010. (11.18.) számú határozata. Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról. 3. Az intézmény gazdálkodási jogköre:

/2010. (11.18.) számú határozata. Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról. 3. Az intézmény gazdálkodási jogköre: PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK /2010. (11.18.) számú határozata Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról 1. A Közgyűlés az Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások

Részletesebben

BIHARI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT

BIHARI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT Adószám: 18549861 2 09 Cégjegyzékszám: 09-09-016888 BIHARI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT 4130 Derecske, Sas u. 1. K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2 0 1 1. Beszámolási időszak: 2011. január

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás készülékszámának fejlesztésére. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: Javaslat a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás készülékszámának fejlesztésére. Tisztelt Képviselő-testület! Alpolgármester Tárgy: Javaslat a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás készülékszámának fejlesztésére Tisztelt Képviselő-testület! A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat működését és tevékenységét meghatározó

Részletesebben

Magyar joganyagok - Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon - alapító okirata, módo 2. oldal - Azon krónikus pszichiátriai betegek ápolása-gondozása,

Magyar joganyagok - Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon - alapító okirata, módo 2. oldal - Azon krónikus pszichiátriai betegek ápolása-gondozása, Magyar joganyagok - Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon - alapító okirata, módo 1. oldal Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Az államháztartásról

Részletesebben

2016. évi Elemi költségvetés

2016. évi Elemi költségvetés Manolisz Glezosz 12. Évfolyamos Görögnyelv Oktató Iskola 2016. évi Elemi költségvetés Szöveges indoklás Budapest, 2016. január 20. Határozat száma: Intézmény vezető Általános indoklás A 2016. évi elemi

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye 1 ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye 2. A költségvetési szerv székhelye: Pápa, Barát u. 9.

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2012. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 28-i ülésére

Részletesebben

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala évi költségvetésének végrehajtása ORSZÁGOS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI TANÁCS HIVATALA HIVATALVEZETŐ 50.068/2007 OIT Hiv. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala 2006. évi költségvetésének végrehajtása Törzskönyvi azonosító száma: 329552

Részletesebben

Előterjesztői kiegészítés. Tisztelt Közgyűlés!

Előterjesztői kiegészítés. Tisztelt Közgyűlés! A közgyűlés időpontja: 2008. december 18. Az előterjesztés címe: Ügyiratszám: 63090/2008 Oldalszám a közgyűlési anyagban: 251. oldal Előterjesztés a támogató szolgáltatás biztosítására benyújtott pályázatról

Részletesebben

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A 2013. évi költségvetés összeállításánál a: 2012. évi CCIV. törvény Magyarország 2013. évi központi költségvetésérõl 2011. évi CLXXIX. törvény A

Részletesebben

PÉCSI JÁRÁSI HIVATAL. Az egyéni vállalkozói tevékenység 2013. évi hatósági ellenőrzési terve

PÉCSI JÁRÁSI HIVATAL. Az egyéni vállalkozói tevékenység 2013. évi hatósági ellenőrzési terve PÉCSI JÁRÁSI HIVATAL Az egyéni vállalkozói tevékenység 2013. évi hatósági ellenőrzési terve Készítette: dr. Végi-Rónai Klára okmányirodai ügyintéző Jóváhagyta: Papp Edit csoportvezető Az egyéni vállalkozóról

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 9/2007. (I. 22.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 9/2007. (I. 22.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 9/2007. (I. 22.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Megyei Jogú Város és Nyírpazony Község Önkormányzata között megkötött intézményfenntartói társulási megállapodás

Részletesebben

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a H a t á r o z a t t e r v e z e t A Képviselő-testület NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a Kistérségi Szociális Központ alapító okiratának felülvizsgálata

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló a Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás évi munkájáról. Előterjesztő: Lukács László A döntés formája:

Tárgy: Beszámoló a Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás évi munkájáról. Előterjesztő: Lukács László A döntés formája: ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. MÁRCIUS 17-EI MUNKATERV SZERINTI RENDES ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1288-3/2015/D. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB II. NAPIREND Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról Előterjesztés Szigliget Község Önkormányzat és intézményei költségvetési gazdálkodásáról Előadó: Balassa Balázs polgármester Készítette: Lutár Mária körjegyző Páros Gyuláné pénzügyi előadó 2 Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

BERÉPO Berettyóújfalui Értelmi Fogyatékosok és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

BERÉPO Berettyóújfalui Értelmi Fogyatékosok és KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET BERÉPO Berettyóújfalui Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthona Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Berettyóújfalu Mátyás utca 1. 4100. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A Berettyóújfalui Értelmi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2012. évi költségvetés I. félévi teljesítéséről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2012. évi költségvetés I. félévi teljesítéséről Társult Önkormányzatok Együtt Segítőszolgálata 2373, Áchim u. 6. Telefon: 06-29/367-236, fax: 06-29/567-090 e-mail: segitoszolgalat@gmail.com 737-23/2012 Tisztelt Társulási Tanács! TÁJÉKOZTATÓ a 2012.

Részletesebben

Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19.

Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19. Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: PH Pénzügyi Osztály Ózd Kistérség

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2013. évi költségvetését

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. június 30-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására J a v a s l a t Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására Ózd, 2015. április 29. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Pénzügyi Osztály Tisztelt Társulási

Részletesebben

Beszámoló a Tanyagondnoki szolgálat évi munkájáról

Beszámoló a Tanyagondnoki szolgálat évi munkájáról Tanyagondnoki Szolgálat 4445. Nagycserkesz Lenin u. 10. sz. Beszámoló a Tanyagondnoki szolgálat 2014. évi munkájáról Készítette: Kósa Csaba Tanyagondnok Tanyagondnoki Szolgálat 4445. Nagycserkesz Lenin

Részletesebben

Önkormányzat évi költségvetése Bevételek

Önkormányzat évi költségvetése Bevételek Rovat megnevezése Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére 873-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.13.)

Részletesebben

BIHARI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT

BIHARI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT Adószám: 18549861 2 09 Cégjegyzékszám: 09-09-016888 BIHARI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT 4130 Derecske, Sas u. 1. B E S Z Á M O L Ó A 2 0 1 1. É V I Ü Z L E T I T E R V T E L J E S Í T É S É R Ő

Részletesebben

Készült: :23

Készült: :23 Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 01 K1-K8. Költségvetési kiadások 02 B1-B7. Költségvetési bevételek 04 B8. Finanszírozási bevételek 08 Adatszolgáltatás a személyi juttatások és a foglalkoztatottak,

Részletesebben

SORKIKÁPOLNA Önkormányzat évi zárszámadása. Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek

SORKIKÁPOLNA Önkormányzat évi zárszámadása. Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek 1. melléklet a 7/2015.(V.29.) önkormányzati rendelethez SORKIKÁPOLNA Önkormányzat 2014. évi zárszámadása Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek K1. Személyi juttatások K2.

Részletesebben

A. Költségvetési KIADÁSOK

A. Költségvetési KIADÁSOK 2. sz. melléklet az 1/2011. (II.10.) sz. önkormányzati képviselő-testületi rendelethez Sajókeresztúr Községi Önkormányzat 2011.évi kiadásai és bevételei összesítve és címenként (adatok eft-ban) A. Költségvetési

Részletesebben

Önkormányzat Gyanógeregye évi zárszámadása. Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek

Önkormányzat Gyanógeregye évi zárszámadása. Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek 1. melléklet a 7/2016. (V.12.) önkormányzati rendelethez Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek K1. Személyi juttatások K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási

Részletesebben

Készült: :36

Készült: :36 Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 01 K1-K8. Költségvetési kiadások 02 Beszámoló a B1. - B7. költségvetési bevételek előirányzatának teljesítéséről 04 B8. Finanszírozási bevételek 05/A Teljesített kiadások

Részletesebben

Az ellátott lakóhelyének közelében nyújtott szolgáltatások, az alapellátás intézményi rendszere

Az ellátott lakóhelyének közelében nyújtott szolgáltatások, az alapellátás intézményi rendszere TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Az ellátott lakóhelyének közelében nyújtott szolgáltatások, az alapellátás intézményi rendszere Lőwné Szarka

Részletesebben

2017. évi KÖLTSÉGVETÉS

2017. évi KÖLTSÉGVETÉS MÁRTÉLY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT intézmény megnevezése KÖLTSÉGVETÉS 1. számú melléklet Mártély Községi Önkormányzat - konszolidált - költségvetési mérlege B 1 BEVÉTELEK eredeti KIADÁSOK eredeti Működési célú

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének október 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének október 26-i ülésére 7415-2/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2016. október 26-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.)

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 12. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

2012 Elemi költségvetés

2012 Elemi költségvetés A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 760160 1251 03 3200 841115 PIR-törzsszám Szektor Megye PÜK Szakágazat A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 6000 Kecskemét

Részletesebben

Az egyéni vállalkozói tevékenység évi hatósági ellenőrzési terve. Jóváhagyta: Dr. Gál Zoltán hivatalvezető

Az egyéni vállalkozói tevékenység évi hatósági ellenőrzési terve. Jóváhagyta: Dr. Gál Zoltán hivatalvezető Az egyéni vállalkozói tevékenység 2016. évi hatósági ellenőrzési terve Jóváhagyta: Dr. Gál Zoltán hivatalvezető 2 Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2014

Közhasznúsági melléklet 2014 Adószám: 21886171-2-42 Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 01-09-921653 Kőbányai Szivárvány Szociális Gondoskodást Nyújtó Közhasznú Nonprofit Kft 1108 Budapest, Sütöde utca 4.

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012. (V. 29.) önkormányzati rendelete

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012. (V. 29.) önkormányzati rendelete Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012. (V. 29.) önkormányzati rendelete a Paks Kistérségi Alapszolgáltatási Központban személyes gondoskodást nyújtó alapellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselőtestület 2010. június 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselőtestület 2010. június 29-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 98. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2010. június 29-i ülésére Tárgy: Előadó: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének.../2010.

Részletesebben

Szajol, 2014. május 15.

Szajol, 2014. május 15. Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központja Szajoli Telephelyének szakmai beszámolója a 2013. évi feladat ellátásról Szajol, 2014. május 15. Tisztelt Képviselő Testület!

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 40/2007.(VII.20.)

Részletesebben

Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2015. évi költségvetésének címrendje

Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2015. évi költségvetésének címrendje 1. melléklet a.../2015. ( ) határozathoz Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2015. évi költségvetésének címrendje I. Költségvetési címek és alcímek Cím, alcím száma Cím, alcím neve 1. Egészségügyi feladatok

Részletesebben

Nagylózs Község Önkormányzata. Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek évi költségvetés módosítás

Nagylózs Község Önkormányzata. Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek évi költségvetés módosítás Nagylózs Község a Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek 2018. évi költségvetés módosítás I. sz. melléklet Eredeti Eredeti K1. Személyi juttatások 16 928 000 21 728 000 31

Részletesebben

3. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

3. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.) Költségvetési szerv megnevezése Feladat megnevezése Simontornya és Térsége Szociális Alpszolgáltásokat Biztosító Társulása Összes bevétel, kiadás Ezer forintban! Száma Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 24-i ülésére 4875-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 24-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015.

Részletesebben

Összesítő riport. Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS XXIII. KERÜLET SOROKSÁR ÖNKORMÁNYZAT. Szűrési feltételek - 1 -

Összesítő riport. Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS XXIII. KERÜLET SOROKSÁR ÖNKORMÁNYZAT. Szűrési feltételek - 1 - Összesítő riport Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS XXIII. KERÜLET SOROKSÁR ÖNKORMÁNYZAT Szűrés Szűrési feltételek Érték - 1 - Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 01 K1-K8. Költségvetési kiadások

Részletesebben

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat a 6/2016. (V. 25.) sz.zárszámadási rendelethez Szajol Községi Önkormányzat 2015. évi Költségvetési bevételek és kiadások előirányzat csoportok szerint, közgazdasági tagolásban Megnevezés Eredeti előirányzat

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Az egyéni vállalkozói tevékenység 2015. évi hatósági ellenőrzési terve. Jóváhagyta: Dr. Vajda János hivatalvezető

Az egyéni vállalkozói tevékenység 2015. évi hatósági ellenőrzési terve. Jóváhagyta: Dr. Vajda János hivatalvezető Az egyéni vállalkozói tevékenység 2015. évi hatósági ellenőrzési terve Jóváhagyta: Dr. Vajda János hivatalvezető 2 Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a 2018. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben