Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv"

Átírás

1 Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilePay alkalmazásról Felhasználási feltételek Ügyfélkör Az alkalmazás letöltése Alkalmazás regisztráció Kártya regisztráció Az Erste MobilePay működésének általános bemutatása Fejléc Középső rész Lábléc Az egyes funkciók működése, működési sajátosságok Beállítások Mobil Bankkártyák Nyelvválasztás Személyes adatok Kedvencek mpin csere Számlafizetés Pénzküldés Feltöltés Autópálya Parkolás Tranzakciók... 34

2 1. Az Erste MobilePay alkalmazásról Az Erste MobilePay alkalmazásnak köszönhetően betéti- vagy hitelkártyával rendelkező ügyfeleink egyszerűen, adatok hosszadalmas megadása nélkül, a mobiltelefonján található telefonkönyv segítségével: - pénzt küldhetnek mobiltelefonjuk telefonkönyvéből kiválasztott ismerősük mobiltelefonszámára, függetlenül attól, hogy a címzett Erste Bank ügyfél-e vagy sem, - intézhetik parkolásukat vagy autópálya matricájukat közvetlenül betéti- vagy hitelkártyájuk és nem mobilszámlája terhére, - egyszerűen feltölthetik saját mobiltelefon egyenlegüket, vagy a telefonkönyvből kiválasztott bármely ismerősükét, - postai sárga és fehér csekket fizethet be adatok hosszadalmas bevitele nélkül, a telefonnal egyszerűen beszkennelve azt.

3 2. Felhasználási feltételek 2.1. Technikai feltételek Az alkalmazás iphone és Android operációs rendszerű okostelefonokra tölthető le. Az alkalmazás futtatásához az alábbi feltételek megléte szükséges: Android vagy ios okostelefon, élő telefonszámmal (Android: 4.1-től magasabb, ios: 6.0 verziószámú operációs rendszertől elérhető) Aktív internet kapcsolat (mobil vagy wifi kapcsolat) Biztonság: a készüléken nem szükséges egyéb biztonsági beállítás Ügyfélkör A szolgáltatást igénybe veheti az Erste Bank minden olyan lakossági ügyfele, aki rendelkezik az Erste Bank által kibocsátott, aktivált lakossági forint alapú betéti- vagy hitelkártyával. A kártyákat a használathoz regisztrálni és aktiválni kell az alkalmazásban.

4 3. Az alkalmazás letöltése Kérjük töltse le az alkalmazást az ios operációs rendszerű telefon esetén az AppStore-ból, Android operációs rendszerű telefon esetén a GooglePlay-ből Alkalmazás regisztráció Az alkalmazás regisztrálásához első lépésként el kell fogadnia az alkalmazás használatára vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket és Adatkezelési tájékoztatót. A regisztrálás során kérjük, adja meg telefonszámát, amire az alkalmazást regisztrálni kívánja. Az alkalmazás a megadott telefonszámra SMS-ben küldi el az aktiváló kódot.

5 Sikeresség esetén SMS üzenetben megkapja az 5 jegyű alkalmazás aktiváló kódot, melyet a következő képernyőn kell megadnia. A legtöbb Android operációs rendszerű készülék az SMS-ben kapott kódot automatikusan beírja, így annak kézi megadására nincs szükség. Az iphone készülékeknél minden esetben kézzel kell megadni azt. Amennyiben az aktiváló kód helyes, a következő képernyőn mpin kódot kell választania és megadnia. Amennyiben a kód helytelen, kérjük, ellenőrizze, hogy az SMS-ben érkezett 5 jegyű kódot megfelelően adta-e meg. A következő képernyőn van lehetősége mpin kódot választani. Az mpin 6 számjegyből kell, hogy álljon, speciális karakterek nem használhatóak. Ez a kód az Ön titkos azonosítója, mely a fizetési műveletek jóváhagyásához szükséges. Minden esetben meg kell adnia az mpin kódot az alkalmazásba való belépéskor, illetve ha a telefon képernyőzárja bekapcsolása után vissza

6 kíván térni az alkalmazásba. Amennyiben az alkalmazás regisztrációja sikeres volt, megtekintheti az alkalmazás funkcióit. Minden funkció első megnyitásakor megjelenik egy rövid tájékoztatás a funkció működéséről. Bankkártya csak aktivált alkalmazásba regisztrálható. Az első kártya aktiválásáig az alkalmazásból fizetési tranzakció nem indítható. 3.2 Kártya regisztráció Az alkalmazásba bármilyen, Erste Bank által kibocsátott lakossági, forint alapú betéti- vagy hitelkártya beregisztrálható. A bankkártya regisztrálásához az alábbi adatok megadására van szükség. Kérjük figyeljen rá, hogy az adatok a kártyán szereplőekkel megegyező módon kerüljenek megadásra, ellenkező esetben a regisztráció sikertelen lesz: - kártyaszám - kártyán szereplő név - kártya lejárati dátuma (hó/év) - 3 jegyű titkos kód (a kártya hátoldalán, az aláírás panelre nyomtatott kód) Kérjük nevezze el kártyáját a könnyebb beazonosíthatóság érdekében (maximum 10 karakter). Új bankkártyát bármikor regisztrálhat a Beállítások menüpont alatt, és itt van lehetősége a már regisztrált kártyák törlésére is. Amennyiben egy kártya újragyártása vagy pótlása történik meg (lejárat, vagy pl. elvesztés miatt), a régi bankkártyát törölni kell, az újat pedig újból regisztrálni még abban az esetben is, ha a kártyaszám nem változik, tekintettel arra, hogy a kártya lejárata, valamint a CVC kód ilyen esetben is megváltozik!

7 A + jel, vagy a Kártya regisztráció gomb megnyomásával megjelenik a Kártya regisztrációs folyamat első lépése. Kéjük, adja meg a kártyaszámot (4x4 karakter) Kérjük, adja meg a kártya lejárati dátumát a kártyán szereplő formátumban (hó/év)

8 Kérjük, adja meg a kártya hátoldalán, az aláírósávnál található 3 jegyű titkos kódot. Kérjük, adja meg a kártyán szereplő nevet! Fontos, hogy pontosan úgy adja meg a nevet, ahogy a kártyán szerepel! Kártyáját ezen a képernyőn nevezheti el, hogy könnyen felismerje a fizetési folyamatban (pl. Betéti, vagy MasterCard, stb.) A kártya neve maximum 10 karakter lehet.

9 Az összesítő oldalon áttekintheti a megadott adatokat. A kártya regisztrációjának egy egyszeri költsége van, melyet a mindenkor hatályos Hirdetményben talál meg. A kártya regisztráció gomb megnyomásával megtörténik a kártyaadatok ellenőrzése. A kártya regisztrációjának véglegesítéséhez egy 4 jegyű kód megadása szükséges, melyet - amennyiben rendelkezik KártyaŐr SMS szolgáltatással SMS-ben, a NetBank számlatörténetben, vagy a havi számlakivonaton talál meg.

10 Kérjük, adja meg az SMS-ben kapott 4 jegyű aktiváló kódot. Amennyiben a megadott kártyaadatok, és kártya aktiváló kód helyes volt, a kártya aktiválása megtörténik. Ekkor már használhatja mobilfizetésre a kártyát. Amennyiben több kártyát is regisztrál, úgy lehetősége van egy alapértelmezett kártyát beállítani. Ez a kártya jelenik meg először a kártyalistában a fizetési folyamatban. Az alapértelmezett kártyát bármikor módosíthatja a Beállítások Mobil Bankkártyák pontban.

11 4. Az Erste MobilePay működésének általános bemutatása 4.1. Fejléc - A fejléc bal oldalán i gomb található, melyre kattintva megtekinthetőek az alkalmazás használatával összefüggő legfontosabb információk, valamint a microsite elérhetősége, ahol minden információt megtalál az alkalmazással kapcsolatban. - A fejléc közepén Erste logó és az alkalmazás megnevezése található - A fejléc jobb oldalán lévő ikon segítségével a Beállítások menüpont jelenik meg Középső rész Az Erste MobilePay kezdő képernyőjének közepén találhatóak az alkalmazásban elérhető funkciók ikonjai. Ezek az alábbiak: - Számlafizetés - Pénzküldés - Mobiltelefon egyenleg feltöltés - Autópálya - Parkolás - Tranzakciók 4.3. Lábléc A láblécben reklámtartalom jelenhet meg, amely aktuális banki ajánlatot tartalmaz. A bannerre kattintva az erstebank.hu honlapon található termékoldalra jut.

12 5. Az egyes funkciók működése, működési sajátosságok 5.1. Beállítások A nyitóoldal fejlécének jobb oldaláról érhető el, az ikonra kattintva. Kiválasztásával az alábbi lehetőségek közül választhat: Mobil Bankkártyák Ebben a menüpontban megtekintheti az alkalmazásba már regisztrált kártyák alábbi adatait: - kártyaszám utolsó 4 számjegye - kártyatulajdonos neve - kártya státusza (aktív, inaktív vagy folyamatban) Nyelvválasztás Itt van lehetőség megváltoztatni az alkalmazásban használat nyelvet. Magyar, angol és német nyelven elérhető az alkalmazás Személyes adatok A Parkolás és Autópálya-matrica vásárlás funkciók használata esetén lehetősége van postai vagy elektronikus úton számlát kérni. Ehhez a Személyes adatok menüpontban meg kell adni a kért adatokat. A számlakiküldésért a Cardnet Zrt. díjat számít fel, melynek mértékéről a Cardnet Zrt. mindenkor hatályos ÁSZF-jéből tájékozódhat Kedvencek Az egyes funkciók használatakor a tranzakció végén lehetősége van a tranzakció adatait Kedvenc-ként lementeni. Ebben a menüpontban megtekintheti az egyes funkcióknál felvett listát, és lehetősége van az egyes Kedvenc-et törölni mpin csere Itt van lehetősége lecserélni az mpin kódot. Ehhez a jelenlegi mpin, és a kívánt, jövőbeni mpin kétszeri megadása szükséges. Az mpin módosítás azonnal életbe lép, nem kell kijelentkezni az applikációból.

13 5.2. Számlafizetés Fizesse postai, gépi kitöltésű sárga vagy fehér csekkjeit könnyedén, adatok időigényes megadása nélkül! Mitől is olyan egyszerű? Önnek nem szükséges az utaláshoz szükséges valamennyi adatot beírnia telefonjába! A funkciót elindítva mindössze azt kell megválasztania, hogy sárga vagy fehér csekket szeretne fizetni, ezt követően pedig mobiltelefonja segítségével az alkalmazás beszkenneli a csekket, és rögzíti annak adatait! Ismerje meg a folyamatot lépésről lépésre! A fizetés indításához érintse meg a képernyő jobb felső sarkában található fényképezőgép ikont! Kérjük, válassza ki, hogy sárga vagy fehér csekket kíván beolvasni. Mindkét esetben megjelenik egy keret, annak érdekében, hogy a szkenneléshez a csekket a megfelelő helyre tudja igazítani. Sárga csekk esetén csak az alsó 2 sor, míg fehér csekk esetén ezt kiegészítve a számlatulajdonos mezőben található számlaszám beolvasása is szükséges, melyet a keret is mutat, vagyis dupla szkennelés szükséges. A beolvasás olyan Android operációs rendszerű készülékeken, melynek fényképezője és/vagy processzora gyengébb teljesítményű, több időt vehet igénybe. A gyors beolvasáshoz kérjük figyeljen arra, hogy a csekk ne legyen gyűrött, a fényviszonyok megfelelőek legyenek, és a beolvasást segítő keretbe beférjen a teljes beolvasandó rész. Fontos, hogy fehér csekk esetén a számlaszám beolvasásakor ne lógjon bele a számlaszámba a számlatulajdonos neve, mert az hibás

14 számlaszámhoz vezet. Bizonyos betűformátumokat az alkalmazás nem támogat jelenleg, ezért előfordulhat, hogy bizonyos fehér csekkeknél nem sikerül a számlaszám beolvasása. Kérjük, ebben az esetben gondoskodjon máshogy a csekk befizetéséről. Sikeres beolvasás esetén a csekk adatai megjelennek a kijelzőn: kedvezményezett számlaszáma, a fizetendő összeg és a befizető-azonosító. Ezen kívül opcionálisan megjelenik a kedvezményezett neve. Amennyiben nem jelenik meg, úgy az ügyfélnek ezt kézzel szükséges megadnia. Állítsa be a kívánt fizetési határidőt, továbbá igény esetén adja meg a közlemény szövegét (max. 32 karakter). Amennyiben duplán próbálja meg ugyanazt a csekket beolvasni, a rendszer ugyan megjeleníti az összes információt, de a Számlafizetés gomb inaktív marad. Ez abban az esetben is érvényes, ha a csekk korábban már befizetésre került. Ennek köszönhetően elkerülhető, hogy ugyanazt a csekket több alkalommal befizesse. A csekk beolvasását követően választhat, hogy: azonnal fizet, később fizet, vagy végül nem teljesíti a tranzakciót, és törli azt. Későbbi fizetés választásakor a csekk a Tranzakciók menü Aktuális rovatába kerül, onnan megnyitva tudja kifizetni, vagy akár törölni a csekket. Ebben az esetben az alkalmazás főoldalán a Számlafizetés ikon jobb felső sarkában egy piros körben lévő szám is megjeleni, mely mutatja, hogy hány halasztott fizetésű számlája van. A beállított fizetési határidő előtti napon az alkalmazás emlékeztető üzenetet küld.

15 A banki rendszer ellenőrzi, hogy a csekken lévő számlaszám megfelel-e a szabályoknak. Amennyiben az adatok helyesek, ki kell választania azt a kártyát, melyről a fizetést indítani kívánja. Több regisztrált kártya esetén csak azok a kártyák jelennek meg, melyekről számlafizetési tranzakció indítható. A csekk befizetése után felugró üzenetben kap tájékoztatást arról, hogy az utalás bankba történő beküldése sikeresen megtörtént-e.

16 5.3. Pénzküldés Küldjön pénzt ismerősének mindössze néhány mozdulattal, telefonja kontaktlistája segítségével! A címzettnek nem szükséges Erste Bank ügyfélnek lennie, sőt még a számlaszámát sem kell ismernie mindehhez! Hogyan lehetséges mindez? Ismerje meg a folyamatot lépésről lépésre! A pénzküldés indításához válassza ki a telefonkönyve meglévő kontaktjai közül, vagy vigye be közvetlenül a címzett telefonszámát! A jobb felső sarokban lévő Csillag gomb megnyomásával megnyithatja a Kedvencek listáját (a lista akkor tartalmaz adatot, ha egy korábbi pénzküldési tranzakció adatait a tranzakció végén mentette a Kedvencekbe). Adja meg a küldeni kívánt összeget, továbbá amennyiben kívánja, adja meg a közlemény szövegét! Ezt követően ellenőrizheti valamennyi adat helyességét. A Pénzküldés indítása gomb megnyomását követően, amennyiben a Kedvezményezett is Erste ügyfél, és rendelkezik telefonján Erste MobilePay alkalmazással, értesítést kap az alkalmazáson belül a pénzküldésről. Ekkor a címzettnek lehetősége van kiválasztani, hogy mely regisztrált kártyájához kapcsolódó számlára szeretné a pénzt kapni, de úgy is dönthet, hogy ezektől eltérő számlaszámot és számlatulajdonost ad meg. (A számlaszám bármely hazai bank számlaszáma lehet). Ezen adatok megadását követően a Kedvezményezett mpin kódja megadásával érvényesítheti a tranzakciót, melyről visszajelzés megy a küldő fél felé. A Kedvezményezettnek 3 nap áll rendelkezésre, hogy elfogadja a

17 pénzküldési tranzakciót. amennyiben a Kedvezményezett nem rendelkezik a telefonján Erste MobilePay alkalmazással, vagy nem az Erste Bank ügyfele, úgy SMS-ben kap értesítést, hogy részére pénzt kívánnak küldeni. Az SMS az alábbi információkat tartalmazza: - Erste MobilePay weboldal linkje, mely felületen a kedvezményezett adatainak megadására szolgál, - tranzakciós kód, melyet a Kedvezményezett a fenti linken elérhető oldalon megadva azonosíthatja magát, majd pedig meghatározhatja, hogy mely számlaszámra kívánja fogadni a küldött összeget. A tranzakciós kód 3 napig érvényes, amennyiben a Kedvezményezett a lejárati időn belül nem adja meg az átutalás teljesítéséhez szükséges adatokat, úgy a tranzakció meghiúsul, melyről a rendszer a küldő felet üzenetben tájékoztatja. A tranzakciós kód 3-szori hibás megadását követően a tranzakció szintén meghiúsul. Amennyiben a Kedvezményezett a rendelkezésre álló határidőn belül megadja az átutaláshoz szükséges adatokat, a küldő félnél megjelenik az értesítés, hogy a Kedvezményezett fogadja a pénzt. A Küldő ekkor már a Kedvezményezett nevével és számlaszámával kiegészített tranzakciós adatokat kapja meg. Küldő a pénzküldéshez használni kívánt kártya kiválasztásával és az mpin kód megadásával tudja indítani a tranzakciót, melyhez 3 nap áll rendelkezésre. Amennyiben ezt ezen idő alatt nem teszi meg, akkor a megbízás törlődik, melyről a kedvezményezett SMS üzenetben kap értesítést. Az mpin kód sikeres megadását, azaz a tranzakció sikeres indítását követően az

18 Erste MobilePay rendszer engedélykérést indít a Bank felé.

19 5.4. Feltöltés Az alkalmazáson keresztül feltöltheti mobiltelefonjának egyenlegét a következő szolgáltatóknál: Telekom Telenor Vodafone A Feltöltés indításához válasszon telefonkönyve meglévő kontaktjai közül, vagy vigye be közvetlenül a feltölteni kívánt telefonszámot! A jobb felső sarokban lévő Csillag gomb megnyomásával megnyithatja a Kedvencek listáját (a lista akkor tartalmaz adatot, ha egy korábbi mobilfeltöltési tranzakció adatait a tranzakció végén mentette a Kedvencekbe). Válassza ki, hogy a feltölteni kívánt telefonszám melyik szolgáltatóhoz tartozik, majd adja meg a feltölteni kívánt összeget. A következő képernyőn megtekintheti a tranzakció adatainak összesítő képernyőjét. Amennyiben az adatok helyesek, válassza ki azt a kártyát, melyről a fizetést indítani kívánja. Több regisztrált kártya esetén csak azok a kártyák jelennek meg, melyekről mobilfeltöltési tranzakció indítható.

20 Az adatok elküldésre kerülnek a mobilszolgáltatóhoz. Így ellenőrzésre kerül, hogy az Ön által megadott telefonszám valóban a szolgáltatónál található, és alkalmas mobilfeltöltésre. Amennyiben a megadott adatok helyesek, felugró üzenetben kap értesítést a sikeres fizetésről. Itt van lehetősége a tranzakció adatait (Telefonszám, szolgáltató) felvenni a Kedvencek listájába.

21 5.5. Autópálya Itt van lehetősége a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. által kiadott elektronikus autópályamatrica megvásárlására. Az autópálya-matrica mindig a tranzakció idejénél szereplő időponttól érvényes. A vásárlás sikerességéről felugró üzenetben értesítést kap, ennek hiányában a kérés nem teljesült. Sikertelen autópályamatrica-vásárlás esetén kérjük, ne hajtson fel az autópályára, mert a díjat a díjköteles útszakaszra való felhajtás előtt kell megfizetni. A vásárláshoz csak a rendszám megadására, valamint a gépjármű és matrica típus (10 napos, havi,éves vagy megyei) kiválasztására van szükség. Amennyiben külföldi rendszámú járműre kíván autópálya-matricát vásárolni, a Külföldi rendszám megadása funkció használatával még ki kell kiválasztania az országot és ezzel együtt annak felségjelét is. A hatályos díjakról a oldalon tájékozódhat. Az autópályamatrica-vásárlási funkcióban a Cardnet Zrt. rendszerein keresztül történik a tranzakció megvalósulása. Az alkalmazáson belül ugyanarra a rendszámra nem lehet újabb matricát vásárolni abban az esetben, ha van érvényes matrica, függetlenül attól, hogy az Erste MobilePay alkalmazásban, vagy más rendszerben vásárolta (pl. benzinkúton). Kivételt a megyei matrica jelent, melynek megléte mellett ugyanarra a rendszámra vására vásárlási folyamat elején ennek tényéről üzenetben értesítjük. Amennyiben először használja az Autópálya vagy Parkolás funkciókat, el kell fogadnia az Cardnet Zrt. Általános Szerződési Feltételeit és Adatkezelési Szabályzatát. Az ÁSZF-et és az Adatkezelési Szabályzatot a linkre kattintva tudja megnyitni.

22 Az Autópálya-matrica vásárlási és Parkolási tranzakciók esetén lehetőség van postai vagy elektronikus úton számlát kérni. Ehhez kérjük, adja meg a kért adatokat. A Személyes adatok menüpontban töltse ki a magánszemélyre vagy cégre vonatkozó adatbeviteli mezőket, cég esetén adószám megadása is szükséges. A megadott adatokra vonatkozó kijelentés megtétele szükséges a négyzetben történő pipa elhelyezésével. Az adószám mezőbe kötőjel nélkül kell megadni az adószámot. Lehetősége van megjelölni, hogy ben vagy postai úton kéri a számla megküldését. Amennyiben elektronikus úton kér számlát, kérjük, adja meg címét. Postai kézbesítés választásakor a lehetőség van postázási cím megadására, amennyiben az nem egyeik meg a számlázási címmel. Felhívjuk figyelmét, hogy a havonta történő számlaküldést díj terheli, melynek mértékéről a Cardnet Zrt. ÁSZF-jéből tájékozódat. A fenti adatok, valamint a számlakérés lehetősége (kiválasztása vagy visszavonása) szabadon módosítható, akár minden tranzakció előtt is, a Beállítások menü Személyes adatok almenüponton belül.

23 Kérjük, adja meg annak a gépjárműnek a rendszámát, melyre autópálya-matricát kíván vásárolni. A rendszámot kötőjel nélkül írja be. Lehetősége van külföldi rendszám megadására is. Amennyiben külföldi rendszámú járműre kíván autópályamatricát vásárolni, a Külföldi rendszám megadása funkció használatával még ki kell kiválasztania az országot és ezzel együtt annak felségjelét is. Válassza ki a gépjármű, majd a vásárolni kívánt matrica típusát. A matrica alatt látható annak ára. A vásárlásnál Cardnet Zrt. kényelmi díjat számít fel, melyről a mindenkor hatályos Cardnet Zrt. ÁSZF-ből tájékozódhat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az autópálya-matrica a tranzakció idejénél szereplő időponttól érvényes. Későbbi időpontra az alkalmazáson keresztül nem lehet autópálya-matricát vásárolni. Az alkalmazáson belül ugyanarra a rendszámra nem lehet újabb autópályamatricát vásárolni abban az esetben, ha már rendelkezik érvényes autópályamatricával. A vásárlási folyamat elején ennek tényéről az alkalmazásban felugró üzenetben értesítést kap.

24 Az összesítő oldalon kérjük, figyelmesen nézze át a megadott adatokat. A fizetésre használt kártya kiválasztása és mpin kód megadása után üzenetet kap a sikeres matrica-vásárlásról. Kérjük, csak abban az esetben vegye igénybe a díjköteles útszakaszokat, ha megérkezik készülékére a Sikeres vásárlás üzenet. Sikertelen fizetés és/vagy sikertelen autópálya-matrica vásárlás estén, vagy felugró üzenet hiányában a vásárlás nem sikerült, nincs érvényes autópálya-matricája, így kérjük, ne vegye igénybe az utópálya díjköteles útszakaszait! Ebben az esetben gondoskodjon egyéb módon az autópálya használati díj megfizetéséről! Kérjük, sikertelen fizetés esetén a Bank ügyfélszolgálatát, sikertelen vásárlás esetén a Cardnet Zrt. ügyfélszolgálatát hívja!

25

26 5.6. Parkolás Amennyiben először használja az Autópálya vagy Parkolás funkciókat, el kell fogadnia az Cardnet Zrt. Általános Szerződési Feltételeit és Adatkezelési Szabályzatát. Az ÁSZF-et és az Adatkezelési Szabályzatot a linkre kattintva tudja megnyitni. Az Autópálya-matrica-vásárlási és Parkolási tranzakciók esetén lehetőség van postai vagy elektronikus úton számlát kérni. Ehhez kérjük, adja meg a kért adatokat.

27 A Személyes adatok menüpontban töltse ki a magánszemélyre vagy cégre vonatkozó adatbeviteli mezőket, cég esetén adószám megadása is szükséges. A megadott adatok helyességére vonatkozó kijelentés megtétele szükséges a négyzetben történő pipa elhelyezésével. Az adószám mezőbe kötőjel nélkül kell megadni az adószámot. Lehetősége van megjelölni, hogy ben vagy postai úton kéri a számla megküldését. Amennyiben elektronikus úton kér számlát, kérjük, adja meg címét. Postai kézbesítés választásakor a lehetőség van postázási cím megadására, amennyiben az nem egyeik meg a számlázási címmel. Felhívjuk figyelmét, hogy a havonta történő számlaküldést díj terheli, melynek mértékéről a Cardnet Zrt. ÁSZF-jéből tájékozódat. A fenti adatok, valamint a számlakérés lehetősége (kiválasztása vagy visszavonása) szabadon módosítható, akár minden tranzakció előtt is, a Beállítások menü Személyes adatok almenüponton belül. Az összesítő oldalon megtekintheti a megadott adatokat, kérjük figyelmesen nézze át azokat.

28 Amennyiben a GPS hozzáférést (Helymeghatározás) engedélyezte, az alkalmazás automatikusan meghatározza, hogy melyik zónában áll. Ha nincs GPS jel, a zónakódot kézzel kell megadnia. A zónakódot a parkoló automatán lévő matricán találja meg. Amennyiben Szegeden kíván parkolást indítani, a fejlécben található i betűre kattintva megtekintheti a különböző jegytípusokhoz tartozó zónakódokat. A kiválasztott zónakódot kérjük, kézzel adja meg. Amennyiben a parkolás indítás előtt a GPS nem a parkolás pontos helyét azonosította be (pl. gyenge vételi erő, vagy nem tartózkodik már a jármű mellett a telefonkészülékkel, vagy esetleg zónahatárnál parkol, stb.) lehetőség van a pozíció pontosítására. A pozíció módosításához kérjük, első lépésként nagyítsa fel a térképet a bal felső (Android) vagy jobb alsó (ios) sarokban található ikon segítségével, majd érintse meg és húzza a megfelelő helyre a tartózkodási helyet jelölő ikont. Az Ön által meghatározott zónaadatok a térkép kicsinyítésével kerülnek betöltésre. Amennyiben a zónakód helyes, akkor a Tovább gomb megnyomásával léphet a következő képernyőre.

29 Ezen a képernyőn adhatja meg a jármű rendszámát és típusát. A rendszámát kötőjel nélkül írja be. Amennyiben külföldi rendszámú járművel kíván parkolni, a Külföldi rendszám megadása funkció használatával még ki kell kiválasztania az országot és ezzel együtt annak felségjelét is. A parkolási kérést továbbítjuk a Cardnet Zrt. felé, ahonnan a parkolási zónának megfelelő összegű zárolási kérés visszaérkezik. A parkolás megkezdésekor 4 órányi, de maximum az adott zónára vonatkozó maximális parkolási időre számított parkolási díj, valamint a kényelmi díj kerül zárolásra a kiválasztott kártyán. A parkolás végén a zárolás feloldásra kerül, és csak a tényleges időtartamra vonatkozó parkolási díj és a kényelmi díj együttes összege kerül terhelésre. Felhívjuk figyelmét, hogy a Cardnet Zrt. minden parkolás alkalmával kényelmi díjat számít fel, melynek mértékéről a Cardnet Zrt. ÁSZF-jéből tájékozódat.

30 A fizetésre használt kártya kiválasztása és mpin megadása után üzenetet kap a sikeres parkolás indításról. Sikertelen parkolás indítás estén, vagy felugró üzenet hiányában a parkolás nem indult el. Ebben az esetben kérjük, gondoskodjon a parkolási díj egyéb módon történő megfizetéséről! Kérjük, sikertelen zárolás esetén a Bank ügyfélszolgálatát, sikertelen parkolás indítás esetén a Cardnet Zrt. ügyfélszolgálatát hívja! A parkolás leállításakor a korábban zárolt összeg feloldásra kerül, és a tényleges parkolási díj + kényelmi díj kerül levonásra a számlájáról.

31 Amennyiben szegedi parkolójegyhez tartozó kódot adott meg, ezen a képernyőn a rendszám megadása mellett a megvásárolni kívánt parkolójegy darabszámot is lehetősége van megadni.

32 A parkolási kérést továbbítjuk a Cardnet Zrt. felé, ahonnan a parkolási jegy típusának és darabszámának megfelelő összegű zárolási kérés érkezik vissza. Felhívjuk figyelmét, hogy a Cardnet Zrt. minden parkolás alkalmával kényelmi díjat számít fel, melynek mértékéről a Cardnet Zrt. ÁSZFjéből tájékozódat. A fizetési kérés ablakban található információkat kérem alaposan ellenőrizze. Amennyiben megfelelőek az adatok a Fizetés indítása gomb megnyomásával kezdeményezheti a parkolójegy vásárlást.

33 A fizetésre használt kártya kiválasztása és mpin megadása után üzenetet kap a sikeres parkolójegy vásárlásról. Ebben az esetben a megvásárolt parkolójegyek ellenértéke, valamint a Cardnet kényelmi díj azonnal terhelődik a korábban kiválasztott kártyán. A szegedi parkolás sajátossága miatt, nincs szükség a parkolás leállítására.

34 5.7. Tranzakciók Az alkalmazás lehetőséget biztosít az abban végzett tranzakciók lekérdezésére. A különböző funkciókhoz kapcsolódó tranzakciókat, azok státuszától függően az alábbi kategóriákba helyezi az alkalmazás (ezen kategóriák alapján lehet keresni elsődlegesen): Aktuális tranzakciók Az ebben a menüpontban található tranzakciók: Határidős számlafizetés tranzakciók (a határidő lejáratáig) itt a következőkre van lehetősége: Fizetés most a tranzakció beküldésre kerül a Bankhoz Törlés a tranzakció törlésre kerül a listából azon Pénzküldés tranzakciók lekérdezése, melyekre vonatkozóan a címzett még nem rendelkezett és még nem járt le a visszajelzésre adott határidő folyamatban lévő parkolások lekérdezése (parkolás indításától a parkolás kézi, vagy automatikus befejezéséig) Fizetett tranzakciók Ebben a menüpontban csak a sikeresen lebonyolított / bank által feldolgozott tranzakciók jelennek meg: Parkolás esetében ide akkor kerül a tranzakció, ha a parkolás befejezése megtörtént, vagy szegedi parkolójegy vásárlás esetén sikeresen megvásárlásra került a parkolójegy(ek) Autópályamatrica-vásárlás esetén akkor, amennyiben a matrica sikeres vásárlását igazoló üzenet megérkezett. Pénzküldés esetén akkor, ha a fogadó fél kiválasztotta/megadta a kártyát/számlaszámot, amire a pénzt fogadni kívánja, a küldő fél pedig ezután kiválasztotta a kártyát, melyről a pénzt küldeni kívánja, és a megbízást beküldte a banknak Számlafizetés esetén a sikeres beküldés tényét jelzi (a megbízást a bank megkapta) Sikertelen tranzakciók Ebben a menüpontban jelennek meg a határidős számlafizetés tranzakciók a határidő lejárata után, valamint minden egyéb okból sikertelen tranzakció (pl. fedezethiány a fizetésre használt kártya esetén, stb.). Összes tranzakció Itt valamennyi tranzakció megjelenik, beleértve a sikerteleneket is. A listákban egy adott tranzakcióra kattintva lehetőség van a tranzakció minden adatának megtekintésére, valamint az adott tranzakció törlésére. A Tranzakció menüpont fejlécében található jobb oldali ikonra kattintva tovább lehet pontosítani a tranzakció lekérdezést az adott funkció megadásával (Pl. Parkolás). Ennek kiválasztása esetén csak az adott tranzakciótípushoz tartozó tranzakciók jelennek meg a fent jelzett megbontásban.

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés Felhasználói Dokumentáció 2014.01.08. Tartalomjegyzék Tájékoztató a PayU Mobil fizetési módról... 3 Az alkalmazás aktiválása... 3 Bankkártya regisztráció folyamata...

Részletesebben

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez 1 Az Üzleti e-pack kedvezmény együttes igénybevételi feltételei: elektronikus számlaküldés igénylése (Távszámla, Telemátrix e-számla) számla

Részletesebben

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat.

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu Kedves Ügyfelünk! A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez

Részletesebben

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás)

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) Verzió: 2.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. epos - MOBIL egyenleg feltöltés... 4 2.1. Az epos MOBIL egyenleg

Részletesebben

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés Fontos tudnivaló Ha a fizetés nem teljesül, következménye sincs. Ha például az ügyfél elindítja bankkártyás fizetést, de nem adja meg a kártyaadatait, visszalép, nem utal vagy bármi egyéb módon megszakítja

Részletesebben

Citibank Online Internet Banking Használati útmutató

Citibank Online Internet Banking Használati útmutató Citibank Online Internet Banking Használati útmutató Bevezető A Citibank Online Internet Banking segítségével a nap 24 órájában, biztonságosan intézheti pénzügyeit, hiszen számos banki szolgáltatás elérhető

Részletesebben

voxpay Parkolási szolgáltatás általános szerződési feltételek

voxpay Parkolási szolgáltatás általános szerződési feltételek voxpay Parkolási szolgáltatás általános szerződési feltételek Hatályos: 2014-08-26-tól Szolgáltató adatai Voxinfo Kft. Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 100. Adószám: 12180439-2-41 Cégjegyzékszám: 01-09-562739

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Fizessen mobillal! Mobilparkolás. Használati útmutató mobilparkolás. Parkolás TELEFONHÍVÁSSAL. Indítás: Leállítás: ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

Fizessen mobillal! Mobilparkolás. Használati útmutató mobilparkolás. Parkolás TELEFONHÍVÁSSAL. Indítás: Leállítás: ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ Sikeres regisztrációt és egyenlegfeltöltést követôen a mobilparkolás igénybe vehetô. A szolgáltatás bármelyik mobilszolgáltató hálózatán keresztül, számkijelzés beállításával használható.

Részletesebben

Átutalások. Eseti és tartós átutalások megadása bankon belülre és kívülre

Átutalások. Eseti és tartós átutalások megadása bankon belülre és kívülre Átutalások Az Átutalások menüpontban indíthat utalást forintban és devizában, bankon kívül és belül, belfölde és külföldre egyaránt. Lehetősége van többek között jövőbeni és tartós átutalási megbízások

Részletesebben

Haszna lati ú tmútató a NÚ SZ Zrt. e-ú gyfe lszólga lat pórta l kezele se hez

Haszna lati ú tmútató a NÚ SZ Zrt. e-ú gyfe lszólga lat pórta l kezele se hez Haszna lati ú tmútató a NÚ SZ Zrt. e-ú gyfe lszólga lat pórta l kezele se hez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.autopalya.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait

Részletesebben

epos - MOBIL egyenleg feltöltés Felhasználói leírás

epos - MOBIL egyenleg feltöltés Felhasználói leírás epos - MOBIL egyenleg feltöltés Felhasználói leírás Verzió: 2.0.1 Oldal: 1 / 12 Tartalomjegyzék I. Bevezetés 3 II. Az epos MOBIL egyenleg feltöltés lépései 4 III. ÁFÁ-s számla igénylés 9 IV. Ügyfélszolgálat

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket!

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! Megrendelés menete 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! 2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba! ( Kosárba kifejezésre kattintva.) 3. Amennyiben szeretne további terméket kosárba

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók Raiffeisen DirektNet, Internet Banking Felhasználói kézikönyv - Új funkciók TARTALOM 1. LEJÁRT TARTOZÁSOK MEGJELENÍTÉSE LAKOSSÁGI ÜGYFELEKNEK... 2 2. FORINTÁTUTALÁS HITELKÁRTYASZÁMLÁRÓL MAGÁNSZEMÉLYEKNEK...

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

Számla. Eõry Tibor Tófalva utca 8. Budapest. Tófalva utca 8.

Számla. Eõry Tibor Tófalva utca 8. Budapest. Tófalva utca 8. Számla Vodafone Magyarország zrt. 1096, Lechner Ödön fasor 6. Adószám: 11895927-2-44 Közösségi adószám / EU VAT ID: HU11895927 Bankszámlaszám: 16300000-04009163-90106414 Vodafone Ügyfélszolgálat: 1270

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Vendégváró csomag használati tippek

Vendégváró csomag használati tippek Vendégváró csomag használati tippek Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel köszöntjük a Telekom Vendégváró csomag előfizetői között! Kérjük, szánjon néhány percet kiadványunkra, melyben hasznos tippeket adunk Önnek

Részletesebben

OTPdirekt Internet Banking. Használati útmutató

OTPdirekt Internet Banking. Használati útmutató OTPdirekt Internet Banking Használati útmutató 1 Tartalom I. OTPdirekt Internet Banking : Azonosítási lépések I.1. Azonosítás OTP Bank Románia által kibocsátott bankkártya segítségével...3 I.2. Azonosítás

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Alkatrész Webáruház használati útmutató

Alkatrész Webáruház használati útmutató Alkatrész Webáruház használati útmutató (www.alkatreszlink.hu) 1 Autócentrum Szabó Kft. Tisztelt Ügyfelünk! Cégünk, az Autócentrum Szabó Kft., alkatrész webáruházában 8 márka (Ford, Fiat, Fiat Professional,

Részletesebben

Számla. Eõry Tibor. Budapest Tófalva utca 8. 1048. Tófalva utca utca 8.

Számla. Eõry Tibor. Budapest Tófalva utca 8. 1048. Tófalva utca utca 8. Számla Vodafone Magyarország zrt. 1096, Lechner Ödön fasor 6. Adószám: 11895927-2-44 Közösségi adószám / EU VAT ID: HU11895927 Bankszámlaszám: 16300000-04009163-90106414 Vodafone Ügyfélszolgálat: 1270

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Hibridlevél Gyors útmutató

Hibridlevél Gyors útmutató Hibridlevél Gyors útmutató Ver: 2014.07.14. 1 / 14 Tartalomjegyzék 1. Dokumentum beküldése... 3 1.1. Dokumentum beküldése virtuális nyomtató segítségével... 3 1.2. Dokumentum feltöltése webes felületen...

Részletesebben

QUAESTOR Önkéntes Nyugdíjpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv

QUAESTOR Önkéntes Nyugdíjpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv QUAESTOR Önkéntes Nyugdíjpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv Budapest 2013.02.13. Oldalszám: 1. Tartalomjegyzék 1.1 A Központi Egységes Regisztráció célja és szolgáltatásai... 3 1.2 A regisztráció

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás A FRING egy olyan alkalmazás, aminek segítségével hívásokat tud kezdeményezni a FONIO, az internet telefon szolgáltatást felhasználva. Igen költségkímélő,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

SZÁMLA KONTROLL PUSH ÜZENET GYAKORI KÉRDÉSEK

SZÁMLA KONTROLL PUSH ÜZENET GYAKORI KÉRDÉSEK SZÁMLA KONTROLL PUSH ÜZENET GYAKORI KÉRDÉSEK 1. Android operációs rendszer használata esetén Hol látom a Push üzeneteimet, ha nem vagyok bejelentkezve a MobilosOKÉ alkalmazásba és nincs lezárva a képernyő?

Részletesebben

HOT (Hungária Online Tőzsde) Felhasználói kézikönyv. v1.0

HOT (Hungária Online Tőzsde) Felhasználói kézikönyv. v1.0 HOT (Hungária Online Tőzsde) Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom 1. Bevezetés...3 2. Rendszerkövetelmények...3 2. Belépés a HOT-ba...3 a. Jelszómódosítás... 4 b. Tranzakciós kód megadása... 5 c. Kilépés

Részletesebben

Felhasználói útmutató Tartalom

Felhasználói útmutató Tartalom Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 2-12. ÉVFOLYAM NAPKÖZIS GYERMEKEK MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATA Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2

Részletesebben

Műszaki előfeltételek

Műszaki előfeltételek Műszaki előfeltételek 1. Böngésző proxy beállítás A T-Mobile HotSpot szolgáltatás igénybe vételéhez böngészőprogramban ki kell kapcsolni a proxy beállításokat. Ehhez Internet Explorer esetén a Tools/Internet

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Expressz Import rendszer

Expressz Import rendszer Expressz Import rendszer Útmutató a Címzettek részére TNT Expressz Import rendszer A TNT Expressz Import rendszerével a világ 168 országából egyszerűen szervezheti dokumentumai és áruküldeményei felvételét

Részletesebben

QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ iphone android android windows phone www.quaestel.hu Köszönjük, hogy kipróbálja telefonszolgáltatásunkat! A továbbiakban segítséget kívánunk nyújtani készüléke

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül www.helpynet.com Kérdésed van? Írj nekünk! info@helpynet.com Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül Apple ID ahhoz szükséges, hogy bármilyen Apple készülékre appokat tudjunk letölteni, ez tulajdonképpen

Részletesebben

MOBILFIZETÉS ÁLTALÁNOS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK

MOBILFIZETÉS ÁLTALÁNOS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK Általános és Domino Üzletszabályzat 4. számú melléklet MOBILFIZETÉS ÁLTALÁNOS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Jelen melléklet tartalmazza a Szolgáltató MobilFizetés Általános Szolgáltatási

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Aktív mobilbank kezelési útmutató

Aktív mobilbank kezelési útmutató Aktív mobilbank kezelési útmutató I. Az Aktív mobilbank leírása A JAVA alkalmazások futtatására alkalmas (MIDP 1.0, WMA 1.1), mobiltelefonokon elérhető szolgáltatás. Az alkalmazás a telefonra történő letöltést

Részletesebben

Klubkártya és Futballkártya Előregisztrációs Oldal Használati Tájékoztató

Klubkártya és Futballkártya Előregisztrációs Oldal Használati Tájékoztató Klubkártya és Futballkártya Előregisztrációs Oldal Használati Tájékoztató v06 2015.03.26. A klubkártya és Futballkártya előregisztrációs oldal a https://klubkartya.mlsz.hu címen érhető el. Ez az összefoglaló

Részletesebben

Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről KÁRTYAELFOGADÁS

Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről KÁRTYAELFOGADÁS Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről KÁRTYAELFOGADÁS Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni? A VISA és az Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron kártyákkal. A VISA

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

Barion. Készítette: Gáspár Dániel 2014.11.20.

Barion. Készítette: Gáspár Dániel 2014.11.20. Barion Készítette: Gáspár Dániel 2014.11.20. Áttekintés Mi az a Barion? A Barion osztályzása Biztonsági szempontok Összehasonlítás a tradicionális fizetéssel Költségek Üzleti modell Barion a gyakorlatban

Részletesebben

A NAV EFER szolgáltatás bemutatása, használata az MKB elektronikus csatornáin keresztül

A NAV EFER szolgáltatás bemutatása, használata az MKB elektronikus csatornáin keresztül A NAV EFER szolgáltatás bemutatása, használata az MKB elektronikus csatornáin keresztül Az EFER rendszer lehetővé teszi a befizetendő adókra, járulékokra, illetékekre és támogatásokra vonatkozó átutalási

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Ügyfeleink részére. az EUB Zrt. Online biztosításkötő rendszerének használatához

Felhasználói Kézikönyv Ügyfeleink részére. az EUB Zrt. Online biztosításkötő rendszerének használatához Ügyfeleink részére . Oldalszám: 2 / 22 Készítette: Worktech Kft. Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 0 BEVEZETÉS... 3 0.1 A DOKUMENTUM CÉLJA... 3 0.2 RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 3 0.3 AZ OLDAL ELÉRÉSE...

Részletesebben

2. Számlainformációk (a kiválasztott számlához kapcsolódó lekérdezések)

2. Számlainformációk (a kiválasztott számlához kapcsolódó lekérdezések) A DigiBank alkalmazás funkciói lehetõvé teszik a banki ügyfelek számára, hogy a számláikról, illetve egyéb banki tevékenységükrõl, az interneten keresztül a világháló bármely pontján aktuális információkat

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Csoportos beszedési megbízások kezelése a Raiffeisen Expressz programban

Csoportos beszedési megbízások kezelése a Raiffeisen Expressz programban Csoportos beszedési megbízások kezelése a Raiffeisen Expressz programban Csoportos beszedés 1 Raiffeisen Expressz program keretében lehetőség van csoportos beszedési megbízások kézi rögzítésére, importálására

Részletesebben

Fontos tudnivalók az Önkiszolgáló Ügyfélportálról Tartalom

Fontos tudnivalók az Önkiszolgáló Ügyfélportálról Tartalom Fontos tudnivalók az Önkiszolgáló Ügyfélportálról Tartalom 1. fejezet: Regisztráció és bejelentkezés az Önkiszolgáló Portálra 2 2. fejezet: Általános információ 4 3. fejezet: Termékregisztráció 5 4. fejezet:

Részletesebben

Fizetési folyamat az Építésügyi Fizetési Portálon (ÉFP)

Fizetési folyamat az Építésügyi Fizetési Portálon (ÉFP) Fizetési folyamat az Építésügyi Fizetési Portálon (ÉFP) Jelen dokumentum képernyő másolatokkal illusztrálva mutatja be az Építésügyi Fizetési Portálon megvalósuló fizetési folyamatot. Az illusztrációk

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálati Portál. Képviseleti szerepkör

Felhasználói kézikönyv. FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálati Portál. Képviseleti szerepkör Felhasználói kézikönyv FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálati Portál Képviseleti szerepkör 1 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 2 MENÜ... 4 3 ÜZEMVITELI MEGÁLLAPODÁSOK ÉS HŐKÖZPONTI KAPCSOLÁSOK MEGJELENÍTÉSE5 4 FOGYASZTÁSI

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁRÓL ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS ESETÉBEN

TÁJÉKOZTATÓ A SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁRÓL ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS ESETÉBEN TÁJÉKOZTATÓ A SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁRÓL ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS ESETÉBEN Szolgáltató cégnév: Klub Rekreáció Kft. SZÉP kártya alszámla ( zseb ) neve, amelyet be tudunk fogadni szolgáltatásunk

Részletesebben

Raiffeisen Mobil Banking

Raiffeisen Mobil Banking Raiffeisen Mobil Banking Használati útmutató Magánszemélyeknek 2013. május 1. BEVEZETÉS Kedves Ügyfelünk! Örömmel üdvözöljük Önt a Raiffeisen Mobil Banking felhasználók között. Szolgáltatásunkat azzal

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft.

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft. ETR WEB - VPOS Befizetés Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. 1. oldal Tartalomjegyzék 0 Bevezetés...3 1 Háttérinformációk...4 1.1 ETR VPOS...4 1.2 Bejelentkezés...4 2 Online fizetés OTP-n

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Tisztelt Felhasználók!

Tisztelt Felhasználók! Tájékoztató a postai befizetések feldolgozásának változásáról, és ezzel kapcsolatosan az Electra Internet Banking szolgáltatásban elérhető új funkciókról. Tisztelt Felhasználók! Az alábbi tájékoztatót

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről

Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről KÁRTYAELFOGADÁS Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni? A VISA és az Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron kártyákkal. A VISA

Részletesebben

6/12. számú melléklet FHB ATM Plusz Bankszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek

6/12. számú melléklet FHB ATM Plusz Bankszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Lakossági Bankszámla Hirdetmény. 6/12. számú melléklet FHB ATM Plusz Bankszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Az FHB ATM Plusz Bankszámla megegyezik a 2011. március 31-ig Allianz

Részletesebben

QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv

QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv Budapest 2013.02.13. Oldalszám: 1. Tartalomjegyzék 1.1 A Központi Egységes Regisztráció célja és szolgáltatásai... 3 1.2 A regisztráció

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban.

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban. ios iphone Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Tartalom: Az iphone aktiválása Az iphone beállítása Aktiválás számítógéppel Levelezés Szinkronizálás számítógéppel és az itunes

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv 1. A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: http://tvp.nki.gov.hu/ Támogatott

Részletesebben

Kids phone használati útmutató

Kids phone használati útmutató Kids phone használati útmutató Q5G Az illusztráció és magyarázat 1. OK / hívás indítás / hívás fogadás / menü gomb 2. Mégse / hívás elutasítás / vissza gomb 3. SOS hívás gomb 4. Anya hívó / hívás alatt

Részletesebben

Minali befizetés online a PayPal segítségével

Minali befizetés online a PayPal segítségével Minali befizetés online a PayPal segítségével Útmutató lépésről-lépésre Ha rendelkezel internetfizetésre alkalmas bankkártyával, vagy ha van PayPal számlád, akkor a Minali projektbe ezen keresztül is be

Részletesebben

Eszköz Regisztráció... 2. Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5

Eszköz Regisztráció... 2. Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5 SIKARENDELES.HU Használati útmutató Tartalom Eszköz Regisztráció... 2 megnevezése: Adatmódosítás kérése... 4 Szállítási címek kezelése... 4 Új szállítási cím létrehozása... 5 Beszerzés dátuma: Új kapcsolattartó

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Széchenyi István Hitelszövetkezet. Electra Internetbank Felhasználói segédlet

Széchenyi István Hitelszövetkezet. Electra Internetbank Felhasználói segédlet Bejelentkezés: Széchenyi István Hitelszövetkezet Electra Internetbank Felhasználói segédlet A szolgáltatás igénybevételéhez be kell jelentkezni. Ehhez a nyitóképernyőn adja meg a korábban már SMS-ben megkapott

Részletesebben

ÚJDONSÁGOK AZ FLP WEBSHOPBAN

ÚJDONSÁGOK AZ FLP WEBSHOPBAN ÚJDONSÁGOK AZ FLP WEBSHOPBAN Jelszó igénylés E-mail cím változtatás Jelentkezési lap nyomtatás Kosár küldése e-mailben Kosár ajánlása linkkel (FLP360 weboldalra való beillesztés) Meghívó küldése NDP és

Részletesebben

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Rendszerkövetelmények: Operációs rendszer: amennyiben Ön Windows 7 operációs rendszerrel szeretné a programot használni, kérjük,

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál!

Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál! Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál! Köszönjük, hogy a Vodafone NFC alapú mobilfizetési és törzsvásárlói szolgáltatásának kipróbálása mellett döntött - higgye el, nem fog csalódni, a Vodafone

Részletesebben

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához A KÖSZ! Program 2014-ben online módon lehet a pályázatokat benyújtani. Kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót,

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

6/11. számú melléklet FHB Kapcsolatok Bankszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek

6/11. számú melléklet FHB Kapcsolatok Bankszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Lakossági Bankszámla Hirdetmény. 6/11. számú melléklet FHB Kapcsolatok Bankszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Az FHB Kapcsolatok Bankszámla megegyezik a 2011. március 31ig

Részletesebben

6/12. számú melléklet FHB ATM Plusz Bankszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek

6/12. számú melléklet FHB ATM Plusz Bankszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Lakossági Bankszámla Hirdetmény. 6/12. számú melléklet FHB ATM Plusz Bankszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Az FHB ATM Plusz Bankszámla megegyezik a 2011. március 31ig Allianz

Részletesebben

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL C) A bankkártyákra vonatkozóan Magánszemély számlatulajdonos esetén igényelhető chip kártyákra vonatkozóan

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött és saját számítógépére telepített Általános nyomtatványkitöltő

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések 1. Mikor és hogyan vehetem igénybe az evopay szolgáltatásait? Ahhoz, hogy igénybe vehesse szolgáltatásainkat, szükség van arra, hogy regisztráljon rendszerünkbe, és feltöltse

Részletesebben

KELER KID Internetwork System (KIS)

KELER KID Internetwork System (KIS) KELER KID Internetwork System (KIS) Éles és teszt program installációs segédlet Verzió: 2.0 2015. 04. 10. Cardinal Kft. 2015. Tartalomjegyzék 1. Néhány alapvető információ...3 1.1 KID program hardware

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer

Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer /Tisztviselők részére/ 1 1. A Probono/TVP felület igénybevételéhez szükséges feltételek 1.1. Tisztviselő regisztrációja

Részletesebben

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon.

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon. Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon. Nem kell mást tennie, mint lefoglalni a szolgáltatást az elfogadóhelynél,

Részletesebben