Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv"

Átírás

1 Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilePay alkalmazásról Felhasználási feltételek Ügyfélkör Az alkalmazás letöltése Alkalmazás regisztráció Kártya regisztráció Az Erste MobilePay működésének általános bemutatása Fejléc Középső rész Lábléc Az egyes funkciók működése, működési sajátosságok Beállítások Mobil Bankkártyák Nyelvválasztás Személyes adatok Kedvencek mpin csere Számlafizetés Pénzküldés Feltöltés Autópálya Parkolás Tranzakciók... 34

2 1. Az Erste MobilePay alkalmazásról Az Erste MobilePay alkalmazásnak köszönhetően betéti- vagy hitelkártyával rendelkező ügyfeleink egyszerűen, adatok hosszadalmas megadása nélkül, a mobiltelefonján található telefonkönyv segítségével: - pénzt küldhetnek mobiltelefonjuk telefonkönyvéből kiválasztott ismerősük mobiltelefonszámára, függetlenül attól, hogy a címzett Erste Bank ügyfél-e vagy sem, - intézhetik parkolásukat vagy autópálya matricájukat közvetlenül betéti- vagy hitelkártyájuk és nem mobilszámlája terhére, - egyszerűen feltölthetik saját mobiltelefon egyenlegüket, vagy a telefonkönyvből kiválasztott bármely ismerősükét, - postai sárga és fehér csekket fizethet be adatok hosszadalmas bevitele nélkül, a telefonnal egyszerűen beszkennelve azt.

3 2. Felhasználási feltételek 2.1. Technikai feltételek Az alkalmazás iphone és Android operációs rendszerű okostelefonokra tölthető le. Az alkalmazás futtatásához az alábbi feltételek megléte szükséges: Android vagy ios okostelefon, élő telefonszámmal (Android: 4.1-től magasabb, ios: 6.0 verziószámú operációs rendszertől elérhető) Aktív internet kapcsolat (mobil vagy wifi kapcsolat) Biztonság: a készüléken nem szükséges egyéb biztonsági beállítás Ügyfélkör A szolgáltatást igénybe veheti az Erste Bank minden olyan lakossági ügyfele, aki rendelkezik az Erste Bank által kibocsátott, aktivált lakossági forint alapú betéti- vagy hitelkártyával. A kártyákat a használathoz regisztrálni és aktiválni kell az alkalmazásban.

4 3. Az alkalmazás letöltése Kérjük töltse le az alkalmazást az ios operációs rendszerű telefon esetén az AppStore-ból, Android operációs rendszerű telefon esetén a GooglePlay-ből Alkalmazás regisztráció Az alkalmazás regisztrálásához első lépésként el kell fogadnia az alkalmazás használatára vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket és Adatkezelési tájékoztatót. A regisztrálás során kérjük, adja meg telefonszámát, amire az alkalmazást regisztrálni kívánja. Az alkalmazás a megadott telefonszámra SMS-ben küldi el az aktiváló kódot.

5 Sikeresség esetén SMS üzenetben megkapja az 5 jegyű alkalmazás aktiváló kódot, melyet a következő képernyőn kell megadnia. A legtöbb Android operációs rendszerű készülék az SMS-ben kapott kódot automatikusan beírja, így annak kézi megadására nincs szükség. Az iphone készülékeknél minden esetben kézzel kell megadni azt. Amennyiben az aktiváló kód helyes, a következő képernyőn mpin kódot kell választania és megadnia. Amennyiben a kód helytelen, kérjük, ellenőrizze, hogy az SMS-ben érkezett 5 jegyű kódot megfelelően adta-e meg. A következő képernyőn van lehetősége mpin kódot választani. Az mpin 6 számjegyből kell, hogy álljon, speciális karakterek nem használhatóak. Ez a kód az Ön titkos azonosítója, mely a fizetési műveletek jóváhagyásához szükséges. Minden esetben meg kell adnia az mpin kódot az alkalmazásba való belépéskor, illetve ha a telefon képernyőzárja bekapcsolása után vissza

6 kíván térni az alkalmazásba. Amennyiben az alkalmazás regisztrációja sikeres volt, megtekintheti az alkalmazás funkcióit. Minden funkció első megnyitásakor megjelenik egy rövid tájékoztatás a funkció működéséről. Bankkártya csak aktivált alkalmazásba regisztrálható. Az első kártya aktiválásáig az alkalmazásból fizetési tranzakció nem indítható. 3.2 Kártya regisztráció Az alkalmazásba bármilyen, Erste Bank által kibocsátott lakossági, forint alapú betéti- vagy hitelkártya beregisztrálható. A bankkártya regisztrálásához az alábbi adatok megadására van szükség. Kérjük figyeljen rá, hogy az adatok a kártyán szereplőekkel megegyező módon kerüljenek megadásra, ellenkező esetben a regisztráció sikertelen lesz: - kártyaszám - kártyán szereplő név - kártya lejárati dátuma (hó/év) - 3 jegyű titkos kód (a kártya hátoldalán, az aláírás panelre nyomtatott kód) Kérjük nevezze el kártyáját a könnyebb beazonosíthatóság érdekében (maximum 10 karakter). Új bankkártyát bármikor regisztrálhat a Beállítások menüpont alatt, és itt van lehetősége a már regisztrált kártyák törlésére is. Amennyiben egy kártya újragyártása vagy pótlása történik meg (lejárat, vagy pl. elvesztés miatt), a régi bankkártyát törölni kell, az újat pedig újból regisztrálni még abban az esetben is, ha a kártyaszám nem változik, tekintettel arra, hogy a kártya lejárata, valamint a CVC kód ilyen esetben is megváltozik!

7 A + jel, vagy a Kártya regisztráció gomb megnyomásával megjelenik a Kártya regisztrációs folyamat első lépése. Kéjük, adja meg a kártyaszámot (4x4 karakter) Kérjük, adja meg a kártya lejárati dátumát a kártyán szereplő formátumban (hó/év)

8 Kérjük, adja meg a kártya hátoldalán, az aláírósávnál található 3 jegyű titkos kódot. Kérjük, adja meg a kártyán szereplő nevet! Fontos, hogy pontosan úgy adja meg a nevet, ahogy a kártyán szerepel! Kártyáját ezen a képernyőn nevezheti el, hogy könnyen felismerje a fizetési folyamatban (pl. Betéti, vagy MasterCard, stb.) A kártya neve maximum 10 karakter lehet.

9 Az összesítő oldalon áttekintheti a megadott adatokat. A kártya regisztrációjának egy egyszeri költsége van, melyet a mindenkor hatályos Hirdetményben talál meg. A kártya regisztráció gomb megnyomásával megtörténik a kártyaadatok ellenőrzése. A kártya regisztrációjának véglegesítéséhez egy 4 jegyű kód megadása szükséges, melyet - amennyiben rendelkezik KártyaŐr SMS szolgáltatással SMS-ben, a NetBank számlatörténetben, vagy a havi számlakivonaton talál meg.

10 Kérjük, adja meg az SMS-ben kapott 4 jegyű aktiváló kódot. Amennyiben a megadott kártyaadatok, és kártya aktiváló kód helyes volt, a kártya aktiválása megtörténik. Ekkor már használhatja mobilfizetésre a kártyát. Amennyiben több kártyát is regisztrál, úgy lehetősége van egy alapértelmezett kártyát beállítani. Ez a kártya jelenik meg először a kártyalistában a fizetési folyamatban. Az alapértelmezett kártyát bármikor módosíthatja a Beállítások Mobil Bankkártyák pontban.

11 4. Az Erste MobilePay működésének általános bemutatása 4.1. Fejléc - A fejléc bal oldalán i gomb található, melyre kattintva megtekinthetőek az alkalmazás használatával összefüggő legfontosabb információk, valamint a microsite elérhetősége, ahol minden információt megtalál az alkalmazással kapcsolatban. - A fejléc közepén Erste logó és az alkalmazás megnevezése található - A fejléc jobb oldalán lévő ikon segítségével a Beállítások menüpont jelenik meg Középső rész Az Erste MobilePay kezdő képernyőjének közepén találhatóak az alkalmazásban elérhető funkciók ikonjai. Ezek az alábbiak: - Számlafizetés - Pénzküldés - Mobiltelefon egyenleg feltöltés - Autópálya - Parkolás - Tranzakciók 4.3. Lábléc A láblécben reklámtartalom jelenhet meg, amely aktuális banki ajánlatot tartalmaz. A bannerre kattintva az erstebank.hu honlapon található termékoldalra jut.

12 5. Az egyes funkciók működése, működési sajátosságok 5.1. Beállítások A nyitóoldal fejlécének jobb oldaláról érhető el, az ikonra kattintva. Kiválasztásával az alábbi lehetőségek közül választhat: Mobil Bankkártyák Ebben a menüpontban megtekintheti az alkalmazásba már regisztrált kártyák alábbi adatait: - kártyaszám utolsó 4 számjegye - kártyatulajdonos neve - kártya státusza (aktív, inaktív vagy folyamatban) Nyelvválasztás Itt van lehetőség megváltoztatni az alkalmazásban használat nyelvet. Magyar, angol és német nyelven elérhető az alkalmazás Személyes adatok A Parkolás és Autópálya-matrica vásárlás funkciók használata esetén lehetősége van postai vagy elektronikus úton számlát kérni. Ehhez a Személyes adatok menüpontban meg kell adni a kért adatokat. A számlakiküldésért a Cardnet Zrt. díjat számít fel, melynek mértékéről a Cardnet Zrt. mindenkor hatályos ÁSZF-jéből tájékozódhat Kedvencek Az egyes funkciók használatakor a tranzakció végén lehetősége van a tranzakció adatait Kedvenc-ként lementeni. Ebben a menüpontban megtekintheti az egyes funkcióknál felvett listát, és lehetősége van az egyes Kedvenc-et törölni mpin csere Itt van lehetősége lecserélni az mpin kódot. Ehhez a jelenlegi mpin, és a kívánt, jövőbeni mpin kétszeri megadása szükséges. Az mpin módosítás azonnal életbe lép, nem kell kijelentkezni az applikációból.

13 5.2. Számlafizetés Fizesse postai, gépi kitöltésű sárga vagy fehér csekkjeit könnyedén, adatok időigényes megadása nélkül! Mitől is olyan egyszerű? Önnek nem szükséges az utaláshoz szükséges valamennyi adatot beírnia telefonjába! A funkciót elindítva mindössze azt kell megválasztania, hogy sárga vagy fehér csekket szeretne fizetni, ezt követően pedig mobiltelefonja segítségével az alkalmazás beszkenneli a csekket, és rögzíti annak adatait! Ismerje meg a folyamatot lépésről lépésre! A fizetés indításához érintse meg a képernyő jobb felső sarkában található fényképezőgép ikont! Kérjük, válassza ki, hogy sárga vagy fehér csekket kíván beolvasni. Mindkét esetben megjelenik egy keret, annak érdekében, hogy a szkenneléshez a csekket a megfelelő helyre tudja igazítani. Sárga csekk esetén csak az alsó 2 sor, míg fehér csekk esetén ezt kiegészítve a számlatulajdonos mezőben található számlaszám beolvasása is szükséges, melyet a keret is mutat, vagyis dupla szkennelés szükséges. A beolvasás olyan Android operációs rendszerű készülékeken, melynek fényképezője és/vagy processzora gyengébb teljesítményű, több időt vehet igénybe. A gyors beolvasáshoz kérjük figyeljen arra, hogy a csekk ne legyen gyűrött, a fényviszonyok megfelelőek legyenek, és a beolvasást segítő keretbe beférjen a teljes beolvasandó rész. Fontos, hogy fehér csekk esetén a számlaszám beolvasásakor ne lógjon bele a számlaszámba a számlatulajdonos neve, mert az hibás

14 számlaszámhoz vezet. Bizonyos betűformátumokat az alkalmazás nem támogat jelenleg, ezért előfordulhat, hogy bizonyos fehér csekkeknél nem sikerül a számlaszám beolvasása. Kérjük, ebben az esetben gondoskodjon máshogy a csekk befizetéséről. Sikeres beolvasás esetén a csekk adatai megjelennek a kijelzőn: kedvezményezett számlaszáma, a fizetendő összeg és a befizető-azonosító. Ezen kívül opcionálisan megjelenik a kedvezményezett neve. Amennyiben nem jelenik meg, úgy az ügyfélnek ezt kézzel szükséges megadnia. Állítsa be a kívánt fizetési határidőt, továbbá igény esetén adja meg a közlemény szövegét (max. 32 karakter). Amennyiben duplán próbálja meg ugyanazt a csekket beolvasni, a rendszer ugyan megjeleníti az összes információt, de a Számlafizetés gomb inaktív marad. Ez abban az esetben is érvényes, ha a csekk korábban már befizetésre került. Ennek köszönhetően elkerülhető, hogy ugyanazt a csekket több alkalommal befizesse. A csekk beolvasását követően választhat, hogy: azonnal fizet, később fizet, vagy végül nem teljesíti a tranzakciót, és törli azt. Későbbi fizetés választásakor a csekk a Tranzakciók menü Aktuális rovatába kerül, onnan megnyitva tudja kifizetni, vagy akár törölni a csekket. Ebben az esetben az alkalmazás főoldalán a Számlafizetés ikon jobb felső sarkában egy piros körben lévő szám is megjeleni, mely mutatja, hogy hány halasztott fizetésű számlája van. A beállított fizetési határidő előtti napon az alkalmazás emlékeztető üzenetet küld.

15 A banki rendszer ellenőrzi, hogy a csekken lévő számlaszám megfelel-e a szabályoknak. Amennyiben az adatok helyesek, ki kell választania azt a kártyát, melyről a fizetést indítani kívánja. Több regisztrált kártya esetén csak azok a kártyák jelennek meg, melyekről számlafizetési tranzakció indítható. A csekk befizetése után felugró üzenetben kap tájékoztatást arról, hogy az utalás bankba történő beküldése sikeresen megtörtént-e.

16 5.3. Pénzküldés Küldjön pénzt ismerősének mindössze néhány mozdulattal, telefonja kontaktlistája segítségével! A címzettnek nem szükséges Erste Bank ügyfélnek lennie, sőt még a számlaszámát sem kell ismernie mindehhez! Hogyan lehetséges mindez? Ismerje meg a folyamatot lépésről lépésre! A pénzküldés indításához válassza ki a telefonkönyve meglévő kontaktjai közül, vagy vigye be közvetlenül a címzett telefonszámát! A jobb felső sarokban lévő Csillag gomb megnyomásával megnyithatja a Kedvencek listáját (a lista akkor tartalmaz adatot, ha egy korábbi pénzküldési tranzakció adatait a tranzakció végén mentette a Kedvencekbe). Adja meg a küldeni kívánt összeget, továbbá amennyiben kívánja, adja meg a közlemény szövegét! Ezt követően ellenőrizheti valamennyi adat helyességét. A Pénzküldés indítása gomb megnyomását követően, amennyiben a Kedvezményezett is Erste ügyfél, és rendelkezik telefonján Erste MobilePay alkalmazással, értesítést kap az alkalmazáson belül a pénzküldésről. Ekkor a címzettnek lehetősége van kiválasztani, hogy mely regisztrált kártyájához kapcsolódó számlára szeretné a pénzt kapni, de úgy is dönthet, hogy ezektől eltérő számlaszámot és számlatulajdonost ad meg. (A számlaszám bármely hazai bank számlaszáma lehet). Ezen adatok megadását követően a Kedvezményezett mpin kódja megadásával érvényesítheti a tranzakciót, melyről visszajelzés megy a küldő fél felé. A Kedvezményezettnek 3 nap áll rendelkezésre, hogy elfogadja a

17 pénzküldési tranzakciót. amennyiben a Kedvezményezett nem rendelkezik a telefonján Erste MobilePay alkalmazással, vagy nem az Erste Bank ügyfele, úgy SMS-ben kap értesítést, hogy részére pénzt kívánnak küldeni. Az SMS az alábbi információkat tartalmazza: - Erste MobilePay weboldal linkje, mely felületen a kedvezményezett adatainak megadására szolgál, - tranzakciós kód, melyet a Kedvezményezett a fenti linken elérhető oldalon megadva azonosíthatja magát, majd pedig meghatározhatja, hogy mely számlaszámra kívánja fogadni a küldött összeget. A tranzakciós kód 3 napig érvényes, amennyiben a Kedvezményezett a lejárati időn belül nem adja meg az átutalás teljesítéséhez szükséges adatokat, úgy a tranzakció meghiúsul, melyről a rendszer a küldő felet üzenetben tájékoztatja. A tranzakciós kód 3-szori hibás megadását követően a tranzakció szintén meghiúsul. Amennyiben a Kedvezményezett a rendelkezésre álló határidőn belül megadja az átutaláshoz szükséges adatokat, a küldő félnél megjelenik az értesítés, hogy a Kedvezményezett fogadja a pénzt. A Küldő ekkor már a Kedvezményezett nevével és számlaszámával kiegészített tranzakciós adatokat kapja meg. Küldő a pénzküldéshez használni kívánt kártya kiválasztásával és az mpin kód megadásával tudja indítani a tranzakciót, melyhez 3 nap áll rendelkezésre. Amennyiben ezt ezen idő alatt nem teszi meg, akkor a megbízás törlődik, melyről a kedvezményezett SMS üzenetben kap értesítést. Az mpin kód sikeres megadását, azaz a tranzakció sikeres indítását követően az

18 Erste MobilePay rendszer engedélykérést indít a Bank felé.

19 5.4. Feltöltés Az alkalmazáson keresztül feltöltheti mobiltelefonjának egyenlegét a következő szolgáltatóknál: Telekom Telenor Vodafone A Feltöltés indításához válasszon telefonkönyve meglévő kontaktjai közül, vagy vigye be közvetlenül a feltölteni kívánt telefonszámot! A jobb felső sarokban lévő Csillag gomb megnyomásával megnyithatja a Kedvencek listáját (a lista akkor tartalmaz adatot, ha egy korábbi mobilfeltöltési tranzakció adatait a tranzakció végén mentette a Kedvencekbe). Válassza ki, hogy a feltölteni kívánt telefonszám melyik szolgáltatóhoz tartozik, majd adja meg a feltölteni kívánt összeget. A következő képernyőn megtekintheti a tranzakció adatainak összesítő képernyőjét. Amennyiben az adatok helyesek, válassza ki azt a kártyát, melyről a fizetést indítani kívánja. Több regisztrált kártya esetén csak azok a kártyák jelennek meg, melyekről mobilfeltöltési tranzakció indítható.

20 Az adatok elküldésre kerülnek a mobilszolgáltatóhoz. Így ellenőrzésre kerül, hogy az Ön által megadott telefonszám valóban a szolgáltatónál található, és alkalmas mobilfeltöltésre. Amennyiben a megadott adatok helyesek, felugró üzenetben kap értesítést a sikeres fizetésről. Itt van lehetősége a tranzakció adatait (Telefonszám, szolgáltató) felvenni a Kedvencek listájába.

21 5.5. Autópálya Itt van lehetősége a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. által kiadott elektronikus autópályamatrica megvásárlására. Az autópálya-matrica mindig a tranzakció idejénél szereplő időponttól érvényes. A vásárlás sikerességéről felugró üzenetben értesítést kap, ennek hiányában a kérés nem teljesült. Sikertelen autópályamatrica-vásárlás esetén kérjük, ne hajtson fel az autópályára, mert a díjat a díjköteles útszakaszra való felhajtás előtt kell megfizetni. A vásárláshoz csak a rendszám megadására, valamint a gépjármű és matrica típus (10 napos, havi,éves vagy megyei) kiválasztására van szükség. Amennyiben külföldi rendszámú járműre kíván autópálya-matricát vásárolni, a Külföldi rendszám megadása funkció használatával még ki kell kiválasztania az országot és ezzel együtt annak felségjelét is. A hatályos díjakról a oldalon tájékozódhat. Az autópályamatrica-vásárlási funkcióban a Cardnet Zrt. rendszerein keresztül történik a tranzakció megvalósulása. Az alkalmazáson belül ugyanarra a rendszámra nem lehet újabb matricát vásárolni abban az esetben, ha van érvényes matrica, függetlenül attól, hogy az Erste MobilePay alkalmazásban, vagy más rendszerben vásárolta (pl. benzinkúton). Kivételt a megyei matrica jelent, melynek megléte mellett ugyanarra a rendszámra vására vásárlási folyamat elején ennek tényéről üzenetben értesítjük. Amennyiben először használja az Autópálya vagy Parkolás funkciókat, el kell fogadnia az Cardnet Zrt. Általános Szerződési Feltételeit és Adatkezelési Szabályzatát. Az ÁSZF-et és az Adatkezelési Szabályzatot a linkre kattintva tudja megnyitni.

22 Az Autópálya-matrica vásárlási és Parkolási tranzakciók esetén lehetőség van postai vagy elektronikus úton számlát kérni. Ehhez kérjük, adja meg a kért adatokat. A Személyes adatok menüpontban töltse ki a magánszemélyre vagy cégre vonatkozó adatbeviteli mezőket, cég esetén adószám megadása is szükséges. A megadott adatokra vonatkozó kijelentés megtétele szükséges a négyzetben történő pipa elhelyezésével. Az adószám mezőbe kötőjel nélkül kell megadni az adószámot. Lehetősége van megjelölni, hogy ben vagy postai úton kéri a számla megküldését. Amennyiben elektronikus úton kér számlát, kérjük, adja meg címét. Postai kézbesítés választásakor a lehetőség van postázási cím megadására, amennyiben az nem egyeik meg a számlázási címmel. Felhívjuk figyelmét, hogy a havonta történő számlaküldést díj terheli, melynek mértékéről a Cardnet Zrt. ÁSZF-jéből tájékozódat. A fenti adatok, valamint a számlakérés lehetősége (kiválasztása vagy visszavonása) szabadon módosítható, akár minden tranzakció előtt is, a Beállítások menü Személyes adatok almenüponton belül.

23 Kérjük, adja meg annak a gépjárműnek a rendszámát, melyre autópálya-matricát kíván vásárolni. A rendszámot kötőjel nélkül írja be. Lehetősége van külföldi rendszám megadására is. Amennyiben külföldi rendszámú járműre kíván autópályamatricát vásárolni, a Külföldi rendszám megadása funkció használatával még ki kell kiválasztania az országot és ezzel együtt annak felségjelét is. Válassza ki a gépjármű, majd a vásárolni kívánt matrica típusát. A matrica alatt látható annak ára. A vásárlásnál Cardnet Zrt. kényelmi díjat számít fel, melyről a mindenkor hatályos Cardnet Zrt. ÁSZF-ből tájékozódhat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az autópálya-matrica a tranzakció idejénél szereplő időponttól érvényes. Későbbi időpontra az alkalmazáson keresztül nem lehet autópálya-matricát vásárolni. Az alkalmazáson belül ugyanarra a rendszámra nem lehet újabb autópályamatricát vásárolni abban az esetben, ha már rendelkezik érvényes autópályamatricával. A vásárlási folyamat elején ennek tényéről az alkalmazásban felugró üzenetben értesítést kap.

24 Az összesítő oldalon kérjük, figyelmesen nézze át a megadott adatokat. A fizetésre használt kártya kiválasztása és mpin kód megadása után üzenetet kap a sikeres matrica-vásárlásról. Kérjük, csak abban az esetben vegye igénybe a díjköteles útszakaszokat, ha megérkezik készülékére a Sikeres vásárlás üzenet. Sikertelen fizetés és/vagy sikertelen autópálya-matrica vásárlás estén, vagy felugró üzenet hiányában a vásárlás nem sikerült, nincs érvényes autópálya-matricája, így kérjük, ne vegye igénybe az utópálya díjköteles útszakaszait! Ebben az esetben gondoskodjon egyéb módon az autópálya használati díj megfizetéséről! Kérjük, sikertelen fizetés esetén a Bank ügyfélszolgálatát, sikertelen vásárlás esetén a Cardnet Zrt. ügyfélszolgálatát hívja!

25

26 5.6. Parkolás Amennyiben először használja az Autópálya vagy Parkolás funkciókat, el kell fogadnia az Cardnet Zrt. Általános Szerződési Feltételeit és Adatkezelési Szabályzatát. Az ÁSZF-et és az Adatkezelési Szabályzatot a linkre kattintva tudja megnyitni. Az Autópálya-matrica-vásárlási és Parkolási tranzakciók esetén lehetőség van postai vagy elektronikus úton számlát kérni. Ehhez kérjük, adja meg a kért adatokat.

27 A Személyes adatok menüpontban töltse ki a magánszemélyre vagy cégre vonatkozó adatbeviteli mezőket, cég esetén adószám megadása is szükséges. A megadott adatok helyességére vonatkozó kijelentés megtétele szükséges a négyzetben történő pipa elhelyezésével. Az adószám mezőbe kötőjel nélkül kell megadni az adószámot. Lehetősége van megjelölni, hogy ben vagy postai úton kéri a számla megküldését. Amennyiben elektronikus úton kér számlát, kérjük, adja meg címét. Postai kézbesítés választásakor a lehetőség van postázási cím megadására, amennyiben az nem egyeik meg a számlázási címmel. Felhívjuk figyelmét, hogy a havonta történő számlaküldést díj terheli, melynek mértékéről a Cardnet Zrt. ÁSZF-jéből tájékozódat. A fenti adatok, valamint a számlakérés lehetősége (kiválasztása vagy visszavonása) szabadon módosítható, akár minden tranzakció előtt is, a Beállítások menü Személyes adatok almenüponton belül. Az összesítő oldalon megtekintheti a megadott adatokat, kérjük figyelmesen nézze át azokat.

28 Amennyiben a GPS hozzáférést (Helymeghatározás) engedélyezte, az alkalmazás automatikusan meghatározza, hogy melyik zónában áll. Ha nincs GPS jel, a zónakódot kézzel kell megadnia. A zónakódot a parkoló automatán lévő matricán találja meg. Amennyiben Szegeden kíván parkolást indítani, a fejlécben található i betűre kattintva megtekintheti a különböző jegytípusokhoz tartozó zónakódokat. A kiválasztott zónakódot kérjük, kézzel adja meg. Amennyiben a parkolás indítás előtt a GPS nem a parkolás pontos helyét azonosította be (pl. gyenge vételi erő, vagy nem tartózkodik már a jármű mellett a telefonkészülékkel, vagy esetleg zónahatárnál parkol, stb.) lehetőség van a pozíció pontosítására. A pozíció módosításához kérjük, első lépésként nagyítsa fel a térképet a bal felső (Android) vagy jobb alsó (ios) sarokban található ikon segítségével, majd érintse meg és húzza a megfelelő helyre a tartózkodási helyet jelölő ikont. Az Ön által meghatározott zónaadatok a térkép kicsinyítésével kerülnek betöltésre. Amennyiben a zónakód helyes, akkor a Tovább gomb megnyomásával léphet a következő képernyőre.

29 Ezen a képernyőn adhatja meg a jármű rendszámát és típusát. A rendszámát kötőjel nélkül írja be. Amennyiben külföldi rendszámú járművel kíván parkolni, a Külföldi rendszám megadása funkció használatával még ki kell kiválasztania az országot és ezzel együtt annak felségjelét is. A parkolási kérést továbbítjuk a Cardnet Zrt. felé, ahonnan a parkolási zónának megfelelő összegű zárolási kérés visszaérkezik. A parkolás megkezdésekor 4 órányi, de maximum az adott zónára vonatkozó maximális parkolási időre számított parkolási díj, valamint a kényelmi díj kerül zárolásra a kiválasztott kártyán. A parkolás végén a zárolás feloldásra kerül, és csak a tényleges időtartamra vonatkozó parkolási díj és a kényelmi díj együttes összege kerül terhelésre. Felhívjuk figyelmét, hogy a Cardnet Zrt. minden parkolás alkalmával kényelmi díjat számít fel, melynek mértékéről a Cardnet Zrt. ÁSZF-jéből tájékozódat.

30 A fizetésre használt kártya kiválasztása és mpin megadása után üzenetet kap a sikeres parkolás indításról. Sikertelen parkolás indítás estén, vagy felugró üzenet hiányában a parkolás nem indult el. Ebben az esetben kérjük, gondoskodjon a parkolási díj egyéb módon történő megfizetéséről! Kérjük, sikertelen zárolás esetén a Bank ügyfélszolgálatát, sikertelen parkolás indítás esetén a Cardnet Zrt. ügyfélszolgálatát hívja! A parkolás leállításakor a korábban zárolt összeg feloldásra kerül, és a tényleges parkolási díj + kényelmi díj kerül levonásra a számlájáról.

31 Amennyiben szegedi parkolójegyhez tartozó kódot adott meg, ezen a képernyőn a rendszám megadása mellett a megvásárolni kívánt parkolójegy darabszámot is lehetősége van megadni.

32 A parkolási kérést továbbítjuk a Cardnet Zrt. felé, ahonnan a parkolási jegy típusának és darabszámának megfelelő összegű zárolási kérés érkezik vissza. Felhívjuk figyelmét, hogy a Cardnet Zrt. minden parkolás alkalmával kényelmi díjat számít fel, melynek mértékéről a Cardnet Zrt. ÁSZFjéből tájékozódat. A fizetési kérés ablakban található információkat kérem alaposan ellenőrizze. Amennyiben megfelelőek az adatok a Fizetés indítása gomb megnyomásával kezdeményezheti a parkolójegy vásárlást.

33 A fizetésre használt kártya kiválasztása és mpin megadása után üzenetet kap a sikeres parkolójegy vásárlásról. Ebben az esetben a megvásárolt parkolójegyek ellenértéke, valamint a Cardnet kényelmi díj azonnal terhelődik a korábban kiválasztott kártyán. A szegedi parkolás sajátossága miatt, nincs szükség a parkolás leállítására.

34 5.7. Tranzakciók Az alkalmazás lehetőséget biztosít az abban végzett tranzakciók lekérdezésére. A különböző funkciókhoz kapcsolódó tranzakciókat, azok státuszától függően az alábbi kategóriákba helyezi az alkalmazás (ezen kategóriák alapján lehet keresni elsődlegesen): Aktuális tranzakciók Az ebben a menüpontban található tranzakciók: Határidős számlafizetés tranzakciók (a határidő lejáratáig) itt a következőkre van lehetősége: Fizetés most a tranzakció beküldésre kerül a Bankhoz Törlés a tranzakció törlésre kerül a listából azon Pénzküldés tranzakciók lekérdezése, melyekre vonatkozóan a címzett még nem rendelkezett és még nem járt le a visszajelzésre adott határidő folyamatban lévő parkolások lekérdezése (parkolás indításától a parkolás kézi, vagy automatikus befejezéséig) Fizetett tranzakciók Ebben a menüpontban csak a sikeresen lebonyolított / bank által feldolgozott tranzakciók jelennek meg: Parkolás esetében ide akkor kerül a tranzakció, ha a parkolás befejezése megtörtént, vagy szegedi parkolójegy vásárlás esetén sikeresen megvásárlásra került a parkolójegy(ek) Autópályamatrica-vásárlás esetén akkor, amennyiben a matrica sikeres vásárlását igazoló üzenet megérkezett. Pénzküldés esetén akkor, ha a fogadó fél kiválasztotta/megadta a kártyát/számlaszámot, amire a pénzt fogadni kívánja, a küldő fél pedig ezután kiválasztotta a kártyát, melyről a pénzt küldeni kívánja, és a megbízást beküldte a banknak Számlafizetés esetén a sikeres beküldés tényét jelzi (a megbízást a bank megkapta) Sikertelen tranzakciók Ebben a menüpontban jelennek meg a határidős számlafizetés tranzakciók a határidő lejárata után, valamint minden egyéb okból sikertelen tranzakció (pl. fedezethiány a fizetésre használt kártya esetén, stb.). Összes tranzakció Itt valamennyi tranzakció megjelenik, beleértve a sikerteleneket is. A listákban egy adott tranzakcióra kattintva lehetőség van a tranzakció minden adatának megtekintésére, valamint az adott tranzakció törlésére. A Tranzakció menüpont fejlécében található jobb oldali ikonra kattintva tovább lehet pontosítani a tranzakció lekérdezést az adott funkció megadásával (Pl. Parkolás). Ennek kiválasztása esetén csak az adott tranzakciótípushoz tartozó tranzakciók jelennek meg a fent jelzett megbontásban.

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A MOL NYRT. VIRTUÁLIS KÁRTYA KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSÁHOZ MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

A NETELLER-számla használata

A NETELLER-számla használata A NETELLER-számla használata Köszönjük, hogy érdeklődik a NETELLER-számla iránt! Ez az útmutató a NETELLER-számla leghasznosabb és legnépszerűbb funkcióinak használatához nyújt segítséget. Megpróbáltunk

Részletesebben

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 3.4. Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 3.1 2011.03.01 2.3.3 Üzenetekhez melléklet csatolható (NMS modul

Részletesebben

Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve. v.1.0

Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve. v.1.0 Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve v.1.0 1 Tartalom Általános információk... 4 Bejelentkezés... 4 Kilépés... 5 Főoldal... 5 Számlák... 5 Számlák Számlamozgások

Részletesebben

Kondíciós lista magánszemélyek részére. Általános és speciális rendelkezések. Érvényes: 2015. április 1-jétől

Kondíciós lista magánszemélyek részére. Általános és speciális rendelkezések. Érvényes: 2015. április 1-jétől Kondíciós lista magánszemélyek részére Általános és speciális rendelkezések Tartalomjegyzék Bankszámlavezetés, szolgáltatáscsomagok és kapcsolódó szolgáltatások... 3 Betéti termékek... 25 Hitel termékek...

Részletesebben

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés Fontos tudnivaló Ha a fizetés nem teljesül, következménye sincs. Ha például az ügyfél elindítja bankkártyás fizetést, de nem adja meg a kártyaadatait, visszalép, nem utal vagy bármi egyéb módon megszakítja

Részletesebben

BETÉTI KÁRTYA ÜZLETSZABÁLYZAT

BETÉTI KÁRTYA ÜZLETSZABÁLYZAT BETÉTI KÁRTYA ÜZLETSZABÁLYZAT II. Lakossági betéti és Prepaid kártyák Hatályos: 2015. június 22. (a változások a szövegben dőlten szedve olvashatóak) OTP Bank Nyrt. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F.

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

Felhaszna ló i ke zikó nyv

Felhaszna ló i ke zikó nyv Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Felhaszna ló i ke zikó nyv A Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer használatához, A magyar kultúráért és oktatásért program pályázói részére Verziószám: v1.0 Kiadás dátuma:

Részletesebben

Bankkártya Általános Szerződési Feltételek bankkártyákra vonatkozóan

Bankkártya Általános Szerződési Feltételek bankkártyákra vonatkozóan Bankkártya Általános Szerződési Feltételek bankkártyákra vonatkozóan A jelen módosítással a Bankkártya Általános Szerződési Feltételek Chippel ellátott bankkártyákra vonatkozóan elnevezésű jelen üzletszabályzat

Részletesebben

ÉRVÉNYES 2015.02.11.-től. Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy áruházunkban csak és kizárólag 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatnak!

ÉRVÉNYES 2015.02.11.-től. Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy áruházunkban csak és kizárólag 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatnak! ÉRVÉNYES 2015.02.11.-től Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy áruházunkban csak és kizárólag 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatnak! Árak Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak,

Részletesebben

A NEPTUN segédlet a hallgatók részére

A NEPTUN segédlet a hallgatók részére A NEPTUN segédlet a hallgatók részére A Nyíregyházi Főiskolán a hallgatókkal kapcsolatos adminisztratív munkák a NEPTUN.NET számítógépes rendszerben (továbbiakban Neptun) folynak. Ezen rendszeren keresztül

Részletesebben

Vásárlási feltételek. Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek:

Vásárlási feltételek. Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek: Vásárlási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek: Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési

Részletesebben

Felhasználói és telepítési útmutató

Felhasználói és telepítési útmutató Felhasználói és telepítési útmutató Első telepítés és alapfunkciók Útmutató ahhoz, hogy Ön a legtöbbet hozza ki Invitel IPTV szolgáltatásából Tartalomjegyzék 1. Bevezető 5 2. A távvezérlő használata 9

Részletesebben

LAKOSSÁGI SZÁMLÁS/ÚJ GENERÁCIÓS KÁRTYÁS EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS

LAKOSSÁGI SZÁMLÁS/ÚJ GENERÁCIÓS KÁRTYÁS EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS Telenor példánya LAKOSSÁGI SZÁMLÁS/ÚJ GENERÁCIÓS KÁRTYÁS EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS egyéni előfizetőként történő kezelés esetén ver. 00 EES PST 000 024 1. AZ ELŐFIZETŐ ADATAI vezetéknév:... keresztnév:...

Részletesebben

Köszöntjük az Iron Trade Hungary Kft. webáruházában! Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni az áruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Köszöntjük az Iron Trade Hungary Kft. webáruházában! Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni az áruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Tisztelt Partnereink! Köszöntjük az webáruházában! Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni az áruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. 1. Regisztráció Az on-line áruházunkat a következő módokon

Részletesebben

Szkenner kezelési útmutató

Szkenner kezelési útmutató Felhasználói kézikönyv Szkenner kezelési útmutató 1 2 3 4 5 6 7 Beolvasott fájl küldése e-mailben Szkennelt fájlok küldése mappákba Fájlok tárolása a szkenner funkcióval Beolvasott fájlok kézbesítése Eredeti

Részletesebben

Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom?

Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom? REGISZTRÁCIÓ Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom? A Kártya regisztráció nélkül is használható, azonban a regisztráció növeli a kártyahasználat biztonságát, hiszen a regisztrált

Részletesebben

A Citibank lakossági banki szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei

A Citibank lakossági banki szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei A Citibank lakossági banki szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei TARTALOMJEGYZÉK 1. A Szolgáltatások általános feltételei 1.1. Bevezetõ rendelkezések 1.2. Szerzõdéskötés, meghatalmazás 1.3. A Megbízások

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

sola Használati útmutató

sola Használati útmutató sola Használati útmutató Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...7 Android mi ez és mire való?...8 Alkalmazások...8 Első lépések...9 Összeszerelés...9 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...11

Részletesebben

Nokia C5 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C5 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia C5 00 - Felhasználói kézikönyv 3.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 A készülékről 5 Irodai alkalmazások 6 Hálózati szolgáltatások 6 Használatbavétel 7 A készülék gombjai és részei 7 A SIM-kártya

Részletesebben

Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítése (CSP- KÖZG-14) Pályázati Útmutató

Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítése (CSP- KÖZG-14) Pályázati Útmutató Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítése (CSP- KÖZG-14) Pályázati Útmutató 2014. TARTALOMJEGYZÉK 1. A pályázati program célkitűzései... 3 2. Támogatott

Részletesebben

KIR. Személyi nyilvántartó és adatmódosító rendszer (1.9.1.1 verzió) Felhasználói útmutató. Oktatási Hivatal. Készült: 2014. május

KIR. Személyi nyilvántartó és adatmódosító rendszer (1.9.1.1 verzió) Felhasználói útmutató. Oktatási Hivatal. Készült: 2014. május KIR Személyi nyilvántartó és adatmódosító rendszer (1.9.1.1 verzió) Felhasználói útmutató Oktatási Hivatal Készült: 2014. május Tartalom Bevezető... 3 Jogszabályi háttér... 3 Belépés a programba... 4 Tanulók

Részletesebben

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 2.1

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 2.1 Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület Felhasználói kézikönyv v 2.1 Tartalomjegyzék Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer 1. BEVEZETÉS...

Részletesebben

RÖGTÖN JÖVÖK WEBOLDAL FELHASZNÁLÓ LEÍRÁSA

RÖGTÖN JÖVÖK WEBOLDAL FELHASZNÁLÓ LEÍRÁSA 1 Regisztráció... 3 Adatok... 3 Lehetséges üzenetek:... 3 Aktiválás... 5 Aktiválás folyamata... 5 Aktiváló e-mail újraküldése... 5 Aktiválás... 6 Lehetséges üzenetek:... 6 Bejelentkezés... 7 Adatok...

Részletesebben

A Facebook használata

A Facebook használata Nógrádi László Mindennapi számítástechnika A Facebook használata Jelen dokumentum a Hétköznapi számítástechnika, avagy idősebbek is elkezdhetik című könyv egy fejezete A könyv online megvásárolható a www.pcsuli.hu

Részletesebben

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER EDUSZAB: 28/342B (FNY1) INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER Felhasználói kézikönyv 1/57 EDUSZAB: 28/342B (FNY1) TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 5 1.1. Dokumentum célja... 5 1.2. Rendszer célja... 5 1.3. Alapfogalmak

Részletesebben

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo Használati útmutató ST21i/ST21a tipo Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...6 Android mi és miért?...7 Alkalmazások...7 Első lépések...8 Összeszerelés...8 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...10

Részletesebben