Igazoltan van távol: Nógrádi Zoltán polgármester Ördögné Gárgyán Mária, Babarczi János képviselők

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Igazoltan van távol: Nógrádi Zoltán polgármester Ördögné Gárgyán Mária, Babarczi János képviselők"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének május 31-én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Bubori Károly, Oltványi Gyula, Némethné dr. Engi Etelka, Fazekas K. Imre, Szűcsné dr. Fehér Éva, Vass Antal, Varga Ferenc, Volford Imre Csiszár István, Heller Sz. Tibor, Csányi László képviselők Üllei Kovácsné dr. Udvardy Gizella aljegyző Igazoltan van távol: Nógrádi Zoltán polgármester Ördögné Gárgyán Mária, Babarczi János képviselők Tanácskozási joggal jelen vannak: - Balog László kabinetvezető - Rozsnyainé Hódi Mária Szociális, Gyámügyi és Igazgatási osztályvezető - Árva Béláné Költségvetési és Adó O. mb. osztályvezető - Nagy Szilvia Jogi és Szervezési osztályvezető - Kosztyu Gyuláné óvodavezető - Gyuris Péterné iskolaigazgató - Vastag István Alapfokú Művészeti Isk. igazgatója - Dobó József MÓRAÉP Kht. ügyv. igazgatója - Hódi Pál Mórakert Szövetkezet elnöke - dr. Forgács Erika Egészséges Mórahalomért Közalapitvány Kuratóriumi elnöke - Varga Ferencné Mórahalom Közoktatásáért Közalapitvány Kuratóriumi elnöke - Szücs István Mórahalmi Önvédelmi Csoport Közalapitvány Kuratóriumi elnöke - Horváth Ildikó könyvvizsgáló Lakossági megjelenés: 2 fő Csányi László alpolgármester: Köszönti a képviselő-testületi ülés résztvevőit. Elmondja, hogy polgármester úr Balatonföldváron vesz részt a Csongrád megyei Közgyűlés kihelyezett ülésén, így akadályoztatása miatt - az Önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/1995. /IV. 5./ KT. sz. rendelet 7. /2/ bekezdésére tekintettel - a képviselő-testület ülését ő vezeti le. Megállapítja a határozatképességet, a 14 tagú települési képviselő-testület tagjai közül jelen van 11 fő, igazoltan van távol 3 fő. Bejelenti, hogy a város díszpolgára Börcsök József úr elhunyt. Kéri, hogy a testületi ülés résztvevői egy perces néma felállással adózzanak emlékének. Javasolja, hogy a "Beszámoló a két képviselő-testületi ülés közti tevékenységről, a fontosabb tárgyalásokról, az önkormányzati szervezetet érintő fontosabb eseményekről tárgyú napirendi pontot a testület vegye le napirendjéről. Javaslatát polgármester úr akadályoztatására hivatkozással teszi meg.

2 - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az alpolgármesteri javaslatot. 114/2001. /V. 31./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: évi Munkaterv módosítása : 1./ Mórahalom város Képviselő-testülete a május 3l-i ülésének napirendjéről leveszi a "Beszámoló a két képviselő-testületi ülés közti tevékenységről, a fontosabb tárgyalásokról, az önkormányzati szervezetet érintő fontosabb eseményekről" tárgyú napirendi pontot. 2./ A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a május hónapban folytatott tárgyalásairól, az önkormányzati szervezetet érintő fontosabb eseményekről szóló beszámolóját a júniusi ülésen terjessze elő. Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester Határidő: júniusi kt. ülés 1./ Nógrádi Zoltán polgármester Bubori Károly képviselő: Felolvassa nyílt levelét, mely a jegyzőkönyv 1. sz. mellékletét képezi. - Jelentés a képviselő-testület lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról Heller Szabó Tibor Ügyrendi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság megtárgyalta az előterjesztést, melyet egyhangúlag elfogadásra javasol a képviselő-testületnek. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról adott jelentést. 115/2001. /V. 31. / Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Jelentés a képviselő-testület határozatainak végrehajtásáról l./ Mórahalom város Képviselő-testülete megvitatta és elfogadja a lejárt határidejű határozatokra adott jelentéseket. Mórahalom város Képviselő-testülete a 94/2000. /IV.27./, 280/2000. /XI.30/ Kt. sz. határozat 2-3 pontja, 141/2000. /VII.6./, 50/2001. /III.29./, 63/2001. /III.29./ Kt. sz. határozat 3. pontja, 64/2001. /III.29./ Kt. sz. határozat 3. pontja, 65/2001. /III.29./ Kt. sz. határozat 3. pontja., 66/2001. /III.29./ Kt. sz. határozat 3. pontja, 67/2001. /III.29./ Kt. határozat 3. pontja, 80/2001. /III.29./, 81/2001. /III.29./, 98/2001. /IV.26./, 102/2001. /IV.26./ Kt. sz. határozat 3. pontja, 103/2001. /IV.26./ végrehajtásáról további jelentést nem kér. A Képviselő-testület a 252/2000. /X. 27./, 42/2001./III.29./, 98/2001. /IV.26./ Kt. sz. határozat végrehajtásáról a június Kt. ülésre kér újabb jelentést.

3 A Képviselő-testület a 41/2001. /III.29./, 44/2001. /III.29./ Kt. sz. határozat végrehajtásáról a augusztus Kt. ülésre kér újabb jelentést. A Képviselő-testület a 271/2000. /X. 27./ Kt. sz. határozat 2. pontja, 65/2000. /III.30./, 115/2000. /V.25./ 49/2001. /III.29./, Kt. sz. határozat végrehajtásáról a szeptemberi Kt. ülésre kér újabb jelentést. A Képviselő-testület a, 76/2001. /III.29./ Kt. sz. határozat végrehajtásáról a novemberi Kt. ülésre kér újabb jelentést. 2./ Mórahalom város Képviselő-testülete a 88/2001. /IV.26./ Kt. sz. határozat 3-4. pontjának végrehajtására adott jelentést elfogadja. A testület felhivja a Polgármester figyelmét arra, hogy a Tüzoltó szertár bejárati ajtajának cseréjére vonatkozó ,- Ft összegű megrendelést jutassa el a Móraép KHT. részére. A testület a határozat végrehajtásáról további jelentést nem kér. Erről értesitést kap: l./ Nógrádi Zoltán polgármester 2./ Dobó József MÓRAÉP Kht. ügyv. igazgatója 3./ Szücs Julianna könyvtárvezető 4./ Szécsi Gábor Móranet Kht. ügyvezető igazgatója - Tájékoztató az átruházott hatáskörök gyakorlásáról Csányi László alpolgármester: Ismerteti az Egészségügyi és Szociális Bizottság tájékoztatóját. Hozzászólás : nincs - A Képviselő-testület az átruházott hatáskörök gyakorlásáról szóló tájékoztatót egyhangúlag tudomásul veszi. Csányi László alpolgármester: Ismerteti a polgármester saját hatáskörében hozott döntéseiről összeállított tájékoztatót. - A Képviselő-testület az átruházott hatáskörök gyakorlásáról szóló tájékoztatót egyhangúlag tudomásul veszi. 116/2001. /V. 31./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Tájékoztató az átruházott hatáskörök gyakorlásáról H a t á r o z at

4 Mórahalom város Képviselő-testülete az Egészségügyi és Szociális Bizottságra, valamint a Polgármesterre átruházott hatáskörök gyakorlásáról szóló tájékoztatókat az SZMSZ 5. /3/ bekezdése alapján tudomásul veszi. l./ Nógrádi Zoltán polgármester 2./ Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke II. NAPIREND - AKTUÁLIS KÉRDÉSEK - A MÓRANET Kht évi tevékenységéről szóló beszámoló Balog László Felügyelő Bizottság elnöke: Tájékoztatásként elmondja, hogy a MÓRANET Kht évi tevékenységéről szóló beszámolót, illetve adóbevallást május 3l-éig - jogszabályi előirás alapján - meg kell küldeni az Igazságügyi Minisztériumba és a Cégbirósághoz, illetve a Csongrád megyei APEH-hez. Elmondja továbbá azt is, hogy a közhasznu társaság mérleg szerinti eredménye 229 e Ft. veszteségről tanuskodik. A mérleg szerinti főösszeg e Ft, a saját tőke e Ft. Javasolja, hogy a beszámolót záró határozati javaslatban ezen számadatok kerüljenek rögzitésre. Igy a Felügyelő Bizottság által tett határozati javaslat 2., 3. pontja a MÓRANET Kht évi tevékenységéről szóló beszámolót elfogadó határozat 3., 4. pontjaként kerüljön elfogadásra. Elmondja továbbá, hogy a Felügyelő Bizottság május 30-i ülésén tekintette át a beszámolót a Kht. könyvvizsgálójával együttesen. A Felügyelő Bizottság tagjai ugy vélik, hogy a Kht. sikeresen valósitotta meg a közel 100 millió forintos beruházást, melynek áthuzódó hatásai 2001-ben is érezhetőek. Ebben az évben aktiválódott a beruházás, a lakossági befizetések egy része is az idén realizálódik. A kht évi feladata a helyi müsorszolgáltatás, a MÓRA-NET tv. üzemeltetése. Ehhez kapcsolódik a Felügyelő Bizottság újabb határozati javaslat módositása, mely a kiadott határozati javaslat 2. pontját érinti az alábbiak szerint: "2./elérése érdekében a jövőben is forditson" A bizottság ezen módositó javaslatával is hangsulyozni kivánja, hogy a kht. eddig is teljeskörüen tudositott a városi eseményekről bemutatva a helyi kulturális, politikai, gazdasági élelet. Csányi László alpolgármester: Megitélése szerint egyre nagyobb igény jelentkezik a szolgáltatás iránt. Az információ áramlás és a tényszerü közlés szempontjából nagy jelentősége van a kábelteleviziónak. Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. - A Felügyelő Bizottság azon javaslatát, mely a kiadott határozati javaslat 2. pontjának módositására irányul, a Képviselő-testület egyhangulag elfogadja.

5 - A Felügyelő Bizottság azon javaslatát, mely a kiadott határozati javaslat kiegészitésére irányul egy újabb 3. ponttal, a Képviselő-testület egyhangulag elfogadja. - A Felügyelő Bizottság azon javaslatát, mely a kiadott határozati javaslat kiegészitésére irányul egy újabb 4. ponttal, a Képviselő-testület egyhangulag elfogadja. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést a kiegészitett és módositott határozati javaslattal együtt. 117/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: A MÓRANET Kht évi tevékenységéről szóló beszámoló 1./ Mórahalom város Képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadja a MÓRANET Mórahalmi Informatikai Szolgáltató Közhasznú Társaság évi tevékenységéről szóló beszámolót. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a társaság megalapítása óta tartalmas és a település fejlesztése szempontjából igen fontos munkát végzett. 2./ A Képviselő-testület utasítja az ügyvezető igazgatót, hogy az alapító okiratában foglalt célok elérése érdekében a jövőben is fordítson fokozott figyelmet a helyi politikai, gazdasági, kulturális valamint egyéb eseményekre a lakosság minél szélesebb körű és pontos tájékoztatása érdekében. Továbbá a MÓRA-NET TV működéséhez szükséges személyzeti és technikai feltételeinek folyamatos biztosítása a évi költségvetés betartása mellett. 3./ Mórahalom Város Képviselőtestülete a MÓRANET KHT évi gazdálkodásáról készült beszámolót és könyvvizsgálói jelentést megtárgyalta és elfogadta és a Kht Alapító Okiratának VI. fejezet 2. pontja alapján eft mérleg főösszeggel és eft saját tőke összeggel, -229 eft mérleg szerinti eredménnyel elfogadta. 4./ Mórahalom Város Képviselőtestülete a közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. törvény ) bekezdés szerinti tartalommal elkészített közhasznú jelentést elfogadja. A közhasznúsági jelentés a Képviselő-testület üléséről készült jegyzőkönyvvel együtt kerül nyilvánosságra a helyben szokásos módon Felelős: 2./ pont: Szécsi Gábor ügyvezető igazgató Határidő: 2./ pont: folyamatos 1./ Nógrádi Zoltán polgármester 2./ Szécsi Gábor ügyvezető igazgató - Beszámoló a MÓRANET Kht és a Felügyelő Bizottsága évi tevékenységéről Előadó: Balog László a Felügyelő Bizottság elnöke Balog László Felügyelő Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a Felügyelő Bizottság az elmult év folyamán hétszer, míg ebben az évben már kétszer ülésezett. Megitélése szerint a Felügyelő Bizottság jól, hatékonyan végezte a munkáját.

6 Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. -A Képviselő-testület egyhangulag elfogadja a beszámolót. 118/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat Tárgy: Beszámoló a MÓRANET Kht. és a Felügyelő Bizottsága évi tevékenységéről Mórahalom város Képviselőtestülete a MÓRANET KHT. Felügyelő Bizottságának évi tevékenységéről szóló beszámolót elfogadta. 1. Nógrádi Zoltán polgármester 2. Balog László Felügyelő Bizottság elnöke 3. Szécsi Gábor - MÓRANET KHT ügyvezető igazgató - Beszámoló az Egészséges Mórahalomért Közalapítvány tevékenységéről Dr. Forgács Erika kuratórium elnöke: Ezúton köszöni meg a testület bizalmát, döntését, mellyel a tavalyi év folyamán a kuratórium elnöki teendőinek ellátásával megbízta. Heller Szabó Tibor Ügyrendi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság megtárgyalta az előterjesztést, melyet egyhangúlag elfogadásra javasol a képviselő-testületnek. Vass Antal Pénzügyi Bizottság elnöke: Ismerteti a bizottsági tagok állásfoglalását, mely szerint - a kiegészítő anyaggal együtt - elfogadásra javasolják az előterjesztést. Szűcsné dr. Fehér Éva Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottsági tagok megtárgyalták az előterjesztést és azt a kiegészitő pénzügyi beszámoló figyelembevételével elfogadásra javasolják. A bizottság javasolja, hogy a képviselő-testület fejezze ki köszönetét a kuratórium elnökének és tagjainak eddigi tevékenységükért további jó munkát kivánva. - Az Egészségügyi és Szociális Bizottság javaslatát, mely szerint a testület fejezze ki köszönetét, a kuratórium elnökének és tagjainak a képviselő-testület egyhangulag elfogadja. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést a kiegészitett határozati javaslattal együtt. 119/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat:

7 Tárgy: Beszámoló az Egészséges Mórahalomért Közalapitvány tevékenységéről l./ Mórahalom város Képviselő-testülete megvitatta az Egészséges Mórahalomért Közalapítvány által a Közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. sz. törvény 19. alapján készített évi tevékenységről szóló beszámolót és közhasznúsági jelentést, melyet tudomásul vesz. 2./ Mórahalom város Képviselő-testülete köszönetét és elismerését fejezi ki az Egészséges Mórahalomért Közalapitvány kuratóriuma elnökének és tagjainak eddig végzett tevékenységükért. A testület további eredményes munkát kiván a kuratórium tagjainak. Erről értesitést kap: 1./ Nógrádi Zoltán polgármester 2./ Közalapítvány kuratóriumi elnöke - Beszámoló a Mórahalmi Önvédelmi Csoport Közalapítvány tevékenységéről Csányi László alpolgármester: Megitélése szerint a közbiztonság megőrzése érdekében szükség van a rendőrség, a határőrség és a polgárőrség együttmüködésére. A jól müködő Polgárőrség visszatartó erőt jelenthet a büncselekmények elkövetőivel szemben. Ugy látja, hogy az ujjászerveződés után a polgárőrség hatékonyan tudja majd ellátni feladatait. Heller Szabó Tibor Ügyrendi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság megtárgyalta az előterjesztést, melyet - a kiegészitő anyaggal együtt - elfogadásra javasol a képviselő-testületnek. Vass Antal Pénzügyi Bizottság elnöke: A bizottsági tagok megitélése szerint nagyon csekély anyagi forrásból tartja fent magát az alapitvány, igy sajnálják, hogy az müködésképtelen. A bizottsági tagok elfogadásra javasolják az előterjesztést. Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 120/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Beszámoló a Mórahalmi Önvédelmi Csoport Közalapítvány tevékenységéről Mórahalom város Képviselő-testülete megvitatta a Mórahalmi Önvédelmi Csoport Közalapítvány által a Közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. sz. törvény 19.

8 alapján készített évi tevékenységről szóló beszámolót és közhasznúsági jelentést, melyet tudomásul vesz. Erről értesitést kap: 1./ Nógrádi Zoltán polgármester 2./ Közalapítvány kuratóriumi elnöke - Beszámoló a Mórahalom Közoktatásáért Közalapítvány tevékenységéről Heller Szabó Tibor Ügyrendi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság megtárgyalta az előterjesztést, melyet - a kiegészitő anyaggal együtt - elfogadásra javasol a képviselő-testületnek. Vass Antal Pénzügyi Bizottság elnöke: Ismerteti a bizottsági tagok állásfoglalását, mely szerint a kiegészitő anyaggal együtt elfogadásra javasolják az előterjesztést. Szűcsné dr. Fehér Éva Művelődési és Közoktatási Bizottság tagja: A bizottság megitélése szerint a kábeltelevizió adásaiban és szórólapok segitségével népszerüsiteni kell az 1 %-os alapitványi felajánlások lehetőségét. Ismerteti a bizottsági tagok állásfoglalását, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. Javasolják továbbá a határozati javaslat kiegészitését azzal hogy a képviselőtestület fejezze ki köszönetét a kuratórium elnökének és tagjainak eddigi tevékenységükért további jó munkát kivánva. - Az Egészségügyi és Szociális Bizottság javaslatát, mely szerint a testület fejezze ki köszönetét a kuratórium elnökének és tagjainak a képviselő-testület egyhangulag elfogadja. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést a kiegészitett határozati javaslattal együtt. 121/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Beszámoló a Mórahalom Közoktatásáért Közalapítvány tevékenységéről 1./ Mórahalom város Képviselő-testülete megvitatta a Mórahalom Közoktatásáért Közalapítvány által a Közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. sz. törvény 19. alapján készített évi tevékenységről szóló beszámolót és közhasznúsági jelentést, melyet tudomásul vesz. 2./ Mórahalom város Képviselő-testülete köszönetét és elismerését fejezi ki a Mórahalom Közoktatásáért Közalapitvány kuratóriuma elnökének és tagjainak eddig végzett tevékenységükért. A testület további eredményes munkát kiván a kuratórium tagjainak. Erről értesitést kap: 1./ Nógrádi Zoltán polgármester 2./ Közalapítvány kuratóriumi elnöke

9 - A lakásépités, vásárlás helyi önkormányzati támogatásáról szóló 6/1996. /IV. ll./ KT. sz. rendelet módosítása Előadó: Üllei Kovácsné dr. Udvardy Gizella aljegyző Heller Szabó Tibor Ügyrendi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság tagjai szerint is szélesíteni kell a támogatásban részesithetők körét. A bizottság törvényességi szempontból elfogadásra javasolja a rendelet-tervezetet. Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják a rendelet-tervezetet. Szűcsné dr. Fehér Éva Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottsági tagok megtárgyalták a rendelet-tervezetet. Örvendetesnek tartják, hogy definiálásra került a "felújítás" fogalma. Remélik, hogy a gyakorlatban is "megállja a helyét" a rendelet. Csányi László alpolgármester szavazásra bocsátja a lakásépités, vásárlás helyi önkormányzati támogatásáról szóló 6/1996. /IV. ll./ KT. sz. rendelet módosítására vonatkozó rendelettervezetet. - A Képviselő-testület - 10 igen szavazattal és 1tartózkodással - az elfogadás megfelel a minősített szótöbbségnek - megalkotja Mórahalom város Képviselő-testületének 15/2001. (V. 31.) KT. sz. rendeletét a lakásépítés, vásárlás helyi önkormányzati támogatásáról szóló 6/1996. /IV. ll./ KT. sz. rendelet módosításáról A rendelet hiteles szövegét a jegyzőkönyv... sz. melléklete tartalmazza. - A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól szóló 10/2000. /III. 30./ KT. sz. rendelet módosítása Előadó: Üllei Kovácsné dr. Udvardy Gizella aljegyző Heller Szabó Tibor Ügyrendi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság megtárgyalta a rendelet-tervezetet, melyet törvényességi szempontból elfogadásra javasol a képviselő-testületnek. Szűcsné dr. Fehér Éva Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottsági tagok megitélése szerint indokolt a ,- Ft-os keret megállapitása. Az együttmüködési kötelezettség megszegése esetén a visszaélések elkerülése érdekében jogosnak tartják a három hónapig tartó segélymegállapitás szüneteltetését. A bizottság elfogadásra javasolja a rendelet-tervezetet. A napirenddel kapcsolatban kérdést tesz fel Bubori Károly képviselő, melyre a választ Rozsnyainé Hódi Mária a Szociális, Gyámügyi és Igazgatási Osztály vezetője megadja.

10 Csányi László alpolgármester szavazásra bocsátja a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól szóló 10/2000. /III. 30./ KT. sz. rendelet módosítására vonatkozó rendelet-tervezetet. - A Képviselő-testület - egyhangú szavazattal - az elfogadás megfelel a minősített szótöbbségnek - megalkotja Mórahalom város Képviselő-testületének 16/2001. (V. 31.) KT. sz. rendeletét a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól szóló 10/2000. /III. 30./ KT. sz. rendelet módosításáról. - Az Önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/1995. /IV. 5./ KT. sz. rendelet módosítása Előadó: Üllei Kovácsné dr. Udvardy Gizella aljegyző Heller Szabó Tibor Ügyrendi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság megtárgyalta a rendelet-tervezetet, melyet törvényességi szempontból elfogadásra javasol a képviselő-testületnek. Vass Antal Pénzügyi Bizottság elnöke: Ismerteti a bizottsági tagok állásfoglalását, mely szerint elfogadásra javasolják a rendelettervezetet. Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják a rendelet-tervezetet. Szűcsné dr. Fehér Éva Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottsági tagok megtárgyalták a rendelet-tervezetet, melyet elfogadásra javasolnak a testületnek. Szűcsné dr. Fehér Éva Művelődési és Közoktatási Bizottság tagja: Ismerteti a bizottsági tagok állásfoglalását, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. Csányi László alpolgármester szavazásra bocsátja az Önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/1995. /IV. 5./ KT. sz. rendelet módosítására vonatkozó rendelet-tervezetet. - A Képviselő-testület - 10 igen szavazattal és 1 tartózkodással - az elfogadás megfelel a minősített szótöbbségnek - megalkotja Mórahalom város Képviselő-testületének 17/2001. (V. 31.) KT. sz. rendeletét az Önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/1995. /IV. 5./ KT. sz. rendelet módosításáról - Az önkormányzat hulladékgazdálkodási feladatai végrehajtásának ütemterve a évi XLII. törvény értelmében Vass Antal Pénzügyi Bizottság elnöke: Ismerteti a bizottsági tagok állásfoglalását, mely szerint a határozati javaslatban rögzitettekkel egyetértenek, igy elfogadásra javasolják azt az előterjesztéssel együtt. Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést.

11 - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 122/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Az önkormányzat hulladékgazdálkodási feladatai végrehajtásának ütemterve a évi XLIII. törvény értelmében 1./ Mórahalom város Képviselő-testülete tudomásul veszi és jóváhagyja a Hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvényben /továbbiakban: Hgt./ meghatározott feladatok végrehajtásának ütemtervét az alábbiak szerint. 2./ A működő települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás felülvizsgálata, a Hgt (5) bekezdés alapján, mely szerint a már üzemelő hulladéklerakó környezetvédelmi, műszaki megfelelőségének megállapítására az üzemeltető köteles a környezetvédelmi törvény szerinti teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálatot végezni. A felülvizsgálati dokumentáció beleértve az intézkedési tervet a törvény hatálybalépésétől számított két éven belül kell a környezetvédelmi felügyelőségnek benyújtani. Határidő: január 1. Felelős: Móraép Kht. ügyvezető igazgatója 3./ A már létrehozott települési hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező feladatként történő fenntartása a Hgt a alapján, mely kimondja, hogy " A települési önkormányzat kötelezően ellátandó közszolgáltatásként az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési hulladék kezelésére hulladékkezelési közszolgáltatást (a továbbiakban: közszolgáltatás) szervet, és tart fenn". Határidő: folyamatos Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester 4./ A törvény hatálybalépéséig létrejött települési hulladékkezelési közszolgáltatói szerződés felülvizsgálata a Hgt (1). bek. értelmében " A hulladék termelője, birtokosa a tevékenysége gyakorlása során keletkező, illetőleg más módon a birtokában kerülő hulladékot köteles gyűjteni, továbbá hasznosításáról vagy ártalmatlanításáról gondoskodni". A Hgt (2) bek alapján " Gazdálkodó szervezet akkor köteles a közszolgáltatás igénybevételére, ha a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett települési hulladékának kezeléséről. a/ a 13..-ban foglaltaknak megfelelően nem gondoskodik, vagy b/ azon a településen, hol a gazdálkodó szervezet települési hulladéka keletkezik, a közszolgáltatás keretében nyújtott települési hulladékkezelés - a környezetvédelmi főfelügyelőség által igazoltan - környezeti szempontból a 13..-ban meghatározottaknál lényegesen kedvezőbb megoldással történik, valamint az 56.. (9) bek. értelmében " e törvény hatálybalépéséig létrejött, települési hulladékkezelési közszolgáltatás ellátására irányuló szerződések január 1. napján megszűnnek, kivéve, ha azt a szerződő felek az e törvényben, valamint az 59.. (1) bek. l./ pontja szerinti jogszabályban meghatározott feltételeknek és tartalomnak megfelelően módosították.

12 10./ A (9) bekezdésben meghatározottak szerint módosított szerződések az eredeti szerződésben meghatározott időtartamig, de legfeljebb a módosítástól számított 10 évig maradnak érvényben. Határidő: májusi Kt. Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester 5./ Önkormányzati helyi rendelet alkotása, - amennyiben már van - a meglévő rendeletnek a Hgt ban, valamint a 242/2000. /XII.23./ Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelő aktualizálása. A Hgt a értelmében a rendelet tartalmazza: a./ a helyi közszolgáltatás tartalmát, a közszolgáltatással ellátott terület határait b./ Közszolgáltató megnevezését, illetőleg annak a működési területnek a határait, amelyen belül a közszolgáltató a közszolgáltatást rendszeresen köteles ellátni. c./ a közszolgáltatás ellátásának rendjét és módját a közszolgáltató és az ingatlantulajdonos ezzel összefüggő jogait és kötelezettségeit, a szolgáltatásra vonatkozó szerződés egyes tartalmi elemeit. d./ a közszolgáltatás kereteiben kötött szerződés létrejöttének módját e./ a közszolgáltatással összefüggő települési önkormányzati feladat és hatáskör f./ az elvégzett szolgáltatás alapján az ingatlan tulajdonost terhelő díjfizetési kötelezettséget, az alkalmazható díj legmagasabb, megfizetésének rendjét, az esetleges kedvezmények eseteit vagy a szolgáltatás ingyenességét. A Hgt (1) bek. alapján a települési önkormányzat a hulladékgazdálkodási feladatainak végrehajtása értelmében hozott önkormányzati rendeleteiben - törvényben vagy kormányrendeletben meghatározott módon és mértékben - illetékességi területére a más jogszabályokban előírtaknál szigorúbb előírásokat is meghatározhat. Határidő: november Kt. ülés Felelős: Üllei Kovácsné dr. Udvardy Gizella aljegyző 6./ Települési hulladékkezelési létesítmények helyének kijelölése, a Hgt. 22..(4) bek. alapján, mely szerint a települési önkormányzat képviselő-testülete a terület és településrendezési tervekbe foglaltak figyelembevételével és helyi hulladékgazdálkodási rendeletnek megfelelően jelöli ki a hulladékgazdálkodási létesítmények helyét. Határidő: májusi kt. ülés Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester 7./ Helyi hulladékgazdálkodási tervek készítése a Hgt (6), (7) bek. értelmében az Országos Hulladékgazdálkodási Terv kihirdetését követő 540 nap múlva. A helyi hulladékgazdálkodási terveknek tartalmazniuk kell a településii hulladéklerakóban elrakott hulladékok - szabványnak megfelelően mért - összetételét és az összetevők tömegszerű megosztását, ezen belül biológiailag lebomoló szervesanyag tartalmat. Határidő: január 01-ig. Felelős: Móraép Kht. ügyvezető igazgatója 8./ A hulladékgazdálkodási tervekben foglaltak végrehajtásáról beszámoló készítése kötelező jelleggel a Hgt ban foglaltaknak megfelelően. A Hgt. 37. (1) bek. szerint különböző szintű hulladékgazdálkodási terveket - kidolgozói - hat évre készítik el és kétévente

13 beszámolót állítanak össze az abban foglaltak végrehajtásáról. A terveket Nemzeti Környezetvédelmi Programban a tervezési területre vonatkozó környezetvédelmi programnak, a terület- és településfejlesztési és terület- és településrendezési dokumentumokban foglaltakkal összhangban kell kialakítani. Első alkalommal várhatóan január 1-jén, majd kétévente. Határidő: első alkalommal január 1, utána kétévente Felelős: Móraép Kht. ügyvezető igazgatója 9./ A közterületen elhagyott hulladék elszállításáról, hasznosításáról, ártalmatlanításáról, kötelező közszolgáltatás keretein belül gondoskodik az önkormányzat a Hgt (2), 56.. (1), (2) bek. értelmében. Határidő: novemberi Kt. Felelős: Üllei Kovácsné Dr. Udvardy Gizella aljegyző 10./ Közterület szervezett, rendszeres tisztántartása. A Hgt (1) bek értelmében kötelező önkormányzati közszolgáltatási feladat, melynek részletes szabályait rendeletben állapítja meg. Határidő: novemberi Kt. Felelős: Üllei Kovácsné Dr. Udvardy Gizella aljegyző 11./ Díjhátralék és felmerült költségek behajtását kötelező feladatként kell megoldani. A Hgt (4) bek. értelmében az önkormányzat jegyzője külön jogszabályban meghatározottak szerint intézkedik a díjhátralék és a felmerült költségek behajtása érdekében. Határidő: folyamatos Felelős: Üllei Kovácsné dr. Udvardy Gizella aljegyző 12./ A hulladékgazdálkodási, igazgatási, hatósági jogkör értelmében a hulladékgazdálkodási igazgatás feladatait a Környezetgazdálkodási törvény valamint az e törvény és más jogszabályok rendelkezései alapján a környezetvédelmi miniszter irányítása alatt álló hivatali szervezet a Környezet és Természetvédelmi Főfelügyelőség és a Környezetvédelmi Felügyelőségek a települési önkormányzat és szervei valamint a jegyzők látják el. Ezen kívül a Hgt (3) bek. értelmében a települési önkormányzat jegyzője gyakorolja az első fokú hatósági hatáskört a hulladékkezelési közszolgáltatási díjhátralék behajtása során, valamint a 30.. (3) a./, b./ pontjában meghatározott esetekben. Határidő: novemberi Kt. Felelős: Üllei Kovácsné dr. Udvardy Gizella aljegyző 13./ A Hulladékkezelési közszolgáltatási díj, költségelemzése a Képviselő-testület elé történő előterjesztése, helyi rendeleti szabályozása a Hgt (3) bek. alapján kötelező feladat. Határidő: folyamatos Felelős: Üllei Kovácsné dr. Udvardy Gizella aljegyző 1./ Nógrádi Zoltán polgármester 2./ Ülleiné dr. Udvardy Gizella aljegyző

14 3./ Móraép Kht. ügyvezető igazgatója - A Képviselő-testület létszáma 10 főre csökkent Bubori Károly képviselő úr távozásával. - Önkormányzati tulajdonú lakások bérbeadása Heller Szabó Tibor Ügyrendi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság megtárgyalta az előterjesztést, melyet elfogadásra javasol a képviselő-testületnek. Ismerteti a bizottsági tagok véleményét, mely szerint jónak tartják a pályázati kiirást. Megitélésük szerint majd a gyakorlatban bizonyosodik be annak "haszna". A bizottság elfogadásra javasolja az előterjesztést. Szűcsné dr. Fehér Éva Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottsági tagok megtárgyalták az előterjesztést és azt elfogadásra javasolják. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 123/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Önkormányzati tulajdonú lakások bérbeadása Mórahalom város Képviselőtestülete az önkormányzati tulajdonú új és megüresedett lakások szociális és piaci alapú bérbeadására vonatkozó pályázati kiírásokat - a határozat melléklete szerint - tudomásul veszi. 1./ Nógrádi Zoltán polgármester - Lakásépités, vásárlás helyi önkormányzati támogatása Vass Antal Pénzügyi Bizottság elnöke: Ismerteti a bizottsági tagok állásfoglalását, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. Szűcsné dr. Fehér Éva Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottsági tagok megtárgyalták az előterjesztést és az alábbi módositó javaslattal elfogadásra javasolják azt: A bizottság Dobák Attila és családja esetében a 420 e Ft-os támogatást az alábbi bontásban javasolja odaitélni: 210 e Ft vissza nem téritendő támogatás és 210 e Ft kamatmentes kölcsön. A kamatmentes kölcsön visszafizetése 5 év alatt, havi 3.550,-Ft-os részletben történjen.

15 A napirenddel kapcsolatban kérdést tesz fel Csányi László alpolgármester, melyre a választ Szűcsné dr. Fehér Éva az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke megadja. - Az Egészségügyi és Szociális Bizottság javaslatát, mely Dobák Attila és családja támogatására vonatkozott, a képviselő-testület egyhangulag elfogadja. - A Képviselő-testület a egyhangúlag elfogadja az előterjesztést a módositott határozati javaslattal együtt. 124/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Lakásépítés, vásárlás helyi önkormányzati támogatása Mórahalom város Képviselőtestülete. a Mórahalmon élő, vagy itt letelepedni szándékozó és arra szociálisan rászoruló, pályakezdő fiatal házasok lakásproblémájának építéssel, vagy vásárlással történő megoldásához a módosított 6/1996./IV.11./ KT. sz. rendelet 1../1/ bekezdése alapján 1./ Gorjanácz Zsolt és felesége Mórahalom, Füzes u.7. szám alatti lakosok részére a Mórahalom, 1564 hrsz-u Mórahalom, Bartók Béla u.7. számú lakás építésére 140 ezer Ft támogatást nyújt, amelyből 70 ezer Ft vissza nem térítendő támogatás, 70 ezer Ft kamatmentes kölcsön, továbbá. A kamatmentes kölcsönt 2 év alatt havi 2917 Ft-os részletekben kell megfizetni. 2./ Papdi Attila és családja Mórahalom, VII. 15. szám alatti lakosok részére a Mórahalom, 0116/11 hrsz-u lakástulajdon építéséhez 140 ezer Ft támogatást nyújt, amelyből 70 ezer Ft vissza nem térítendő támogatás, 70 ezer Ft kamatmentes kölcsön. A kamatmentes kölcsönt 2 év alatt, havi 2917 Ft-os részletekben kell megfizetni. Hiteltörlesztés kamattámogatására 21 hónapon át a 3593 Ft összegű kamat 40 %- át biztosítja. 3./ Enyedi Árpád és családja Mórahalom, II. körzet 65. szám alatti lakosok részére a Mórahalom, 0311/3 hrsz-u, Mórahalom, II.65. számú lakástulajdon megvásárlásához 280 ezer Ft támogatást nyújt, amelyből 140 ezer Ft vissza nem térítendő támogatás, 140 ezer Ft kamatmentes kölcsön. A kamatmentes kölcsönt 3 év alatt havi 3188 Ft-os részletekben kell megfizetni. 4./ Dobák Attila és családja Mórahalom Bástya sor 5. szám alatti lakos pályázók részére a Mórahalom, 628 hrsz-ú, Bástya sor 5. számú lakástulajdon megvásárlásához 420 ezer Ft támogatást nyújt, amelyből 210 ezer Ft kamatmentes kölcsön, 210 ezer Ft vissza nem térítendő támogatás. A kamatmentes kölcsönt 5 év alatt, havi 3500 Ft-os részletekben kell visszafizetni. 5./ Fábián Magdolna és családja Mórahalom, VI.179/a.szám alatti lakosok részére a tulajdonukat képező Mórahalom, 0260/10 hrsz-ú ingatlan felújításához ,- Ft kamatmentes kölcsönt biztosít, amelyet 2 év alatt, 2917 Ft-os részletekben kell megfizetni. 6./ Judik Attila és családja Mórahalom, alkotmány u.23.aszám alatti lakosok részére a tulajdonukat képező Mórahalom, 823 hrsz-ú ingatlan felújításához Ft kamatmentes kölcsönt biztosít, amelyet 2 év alatt havi 5833 Ft-os részletekben kell megfizetni. 7./ Márta János és családja Mórahalom, István király u.14.szám alatti lakosok részére az István király u.14.szám alatti lakástulajdon megvásárlására benyújtott pályázatát elutasítja, mert a pályázók az önkormányzati rendeletben foglalt feltételeknek életkor vonatkozásában nem felelnek meg.

16 8./ Hódi-Rovó Mihály és családja Mórahalom, Petőfi u.17.szám alatti lakos pályázóknak a Petőfi u.17.számú ingatlan felújítására benyújtott pályázatát elutasítja, mert a pályázók az önkormányzati rendeletben foglalt életkori feltételeknek nem felelnek meg. 9./ Papp Tibor és családja Mórahalom, Domb u.17.szám alatti lakosok pályázók felújításra vonatkozó pályázatát elutasítja, mert az elvégezni kívánt munkák a felújítás körében támogatott tevékenységben nem szerepelnek. 10./ Volford János Mórahalom, VII.171.száma alatti lakosnak a tulajdonát képező Mórahalom, VII.171.számú ingatlan felújítására benyújtott pályázatát elutasítja, mert a pályázó az önkormányzati rendeletben foglalt életkori feltételeknek nem felel meg. A Képviselőtestület felhívja a Polgármestert, az önkormányzati támogatás felhasználására a támogatási szerződéseket kösse meg, valamint a pályázat eredményét a Körkép következő számában tegye közzé. 1./ pályázók 2./ Mórahalom város Polgármestere - Mórahalom Városi Fürdő június 1-től érvényes szolgáltatási díjainak megállapítása Vass Antal Pénzügyi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság tagjai megállapították, hogy 25,3 %-kal nőttek a Városi fürdő üzemeltetési költségei. Fentiekre tekintettel indokoltnak tartják az intézmény szolgáltatási díjainak emelését. Ismerteti a bizottság állásfoglalását, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. A bizottság tagjai szerint az emelkedő kiadásokat kompenzálni kell a bevételek alakitásával. Elmondja, hogy a bizottság tagjai egyetértettek a szolgáltatási dijak emelésével, hiszen annak hátterében biztositott a minőségi szolgáltatás /fedett, szabadtéri uszoda, termálmedence, stb./. Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 125/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Mórahalom Városi Fürdő június l-től érvényes szolgáltatási díjainak megállapítása Mórahalom Város Képviselő-testülete megtárgyalta a Városi Fürdő díjszabásáról és nyitvatartási rendjéről szóló előterjesztést és az 1. sz. mellékletben leírt díjfizetési listát és nyitvatartási rendet elfogadja. A díjszabást és nyitvatartási rendet június 1-től kell alkalmazni. A határozat végrehajtásáról a Képviselőtestület külön jelentést nem kér.

17 Határidő: június 01. Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester 1. Nógrádi Zoltán polgármester - Közcélú környezetvédelmi feladat megvalósításának támogatása Vass Antal Pénzügyi Bizottság elnöke: Ismerteti a bizottsági tagok állásfoglalását, mely szerint biztositottnak látják az önerőt, igy elfogadásra javasolják az előterjesztést. Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 126/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Közcélú környezetvédelmi feladat megvalósításának támogatása 1./ Mórahalom város Képviselőtestülete a Környezetvédelmi Minisztérium felhívására elkészített, közcélú környezetvédelmi feladat megvalósítására elkészített pályázattal egyetért, azt környezetvédelmi, és egészségügyi szempontból is egyaránt fontosnak tartja. Az 1,8 millió Ft-os pályázati program megvalósításához 800 ezer Ft önrészt biztosít. 2./ A Képviselőtestület felhívja a Jegyzőt, hogy sikeres pályázat esetén a támogatás összegét az önkormányzat évi költségvetésébe építse be. Határidő: a pályázat benyújtására május 31. Felelős: 1. pontra: Nógrádi Zoltán polgármester 2. pontra: Dr. Szántó Mária jegyző Beszámolásra: októberi KT. ülés 1./ Nógrádi Zoltán polgármester 2./ Dr. Szántó Mária jegyző - Daganatos betegségek korai diagnózisát segítő eszközök beszerzése Vass Antal Pénzügyi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság támogatja a pályázat benyújtását, igy elfogadásra javasolják az előterjesztést. Szűcsné dr. Fehér Éva Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottsági tagok megtárgyalták az előterjesztést és azt egyhangúlag elfogadásra javasolják.

18 - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 127/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Daganatos betegségek korai diagnózisát segítő eszközök beszerzése 1./ Mórahalom város Képviselőtestülete a Magyar Rákellenes Liga felhívására elkészített, daganatos betegségek korai diagnózisát segítő eszközök beszerzésére elkészített pályázattal egyetért, azt egészségügyi és prevenciós szempontból is egyaránt fontosnak tartja. A ezer Ft-os pályázati program megvalósításához 1 millió 900 ezer Ft önrészt biztosít. 2./ A Képviselőtestület felhívja a Jegyzőt, hogy sikeres pályázat esetén a támogatás összegét az önkormányzat évi költségvetésébe építse be. Határidő: a pályázat benyújtására május 31. Felelős: 1. pontra: Nógrádi Zoltán polgármester 2. pontra: Dr. Szántó Mária jegyző Beszámolásra: októberi KT. ülés 1./ Nógrádi Zoltán polgármester 2./ Dr. Szántó Mária jegyző - Pályázati önerő módositás a Széchenyi Terv turizmusfejlesztési programja keretében termálfürdők fejlesztésére, illetve kialakitásának támogatására meghirdetett pályázathoz Vass Antal Pénzügyi Bizottság elnöke: Elmondja, hogy a bizottság elfogadásra javasolja az előterjesztést. Ismerteti a bizottsági tagok állásfoglalását, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 128/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Pályázati önerő módositás a Széchenyi Terv turizmusfejlesztési programja keretében termálfürdők fejlesztésére, illetve kialakitásának támogatására meghirdetett pályázathoz 1./ Mórahalom város Képviselőtestülete egyetért a Széchenyi Terv Turizmusfejlesztési Programja keretében meghirdetett, a termálfürdők fejlesztése, illetve kialakításának támogatása, valamint a kapcsolódó infrastrukturális és környezeti fejlesztés (Pályázat jele: SZT-TU-1) című pályázat forrásösszetételének módosításával. 2./ A Képviselőtestület a 45/2001. (III. 29.) Kt. sz. határozatának 2. pontját - a határozat egyéb rendelkezéseinek változatlanul hagyása mellett - az alábbiak szerint módosítja: "A

19 Képviselőtestület az 1. pontban foglalt program megvalósításához ,- eft saját forrást biztosít a évi költségvetési rendeletében, ,- eft-ot biztosít egyéb forrásból, továbbá a Gazdasági Minisztérium részéről ,- eft-ot kíván pályázati úton biztosítani." 3./ A Képviselőtestület felhívja a Polgármestert a pályázattal kapcsolatos hiánypótlások határidőre történő benyújtására. Felelős: 3./pont: Nógrádi Zoltán polgármester Határidő: 3./pont: június 6. Beszámolásra: szeptemberi kt. ülés 1./ Nógrádi Zoltán polgármester 2./ Ülleiné dr. Udvardy Gizella aljegyző - Mórahalom, Tömörkény u. 3. sz. alatti "Kinder-üzem" bérleti jogviszonyának meghosszabbítása Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 129/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Mórahalom, Tömörkény u. 3. sz. alatti "Kinder-üzem" bérleti jogviszonyának meghosszabbítása 1. Mórahalom Város Képviselőtestülete megtárgyalta a Mórahalom, Tömörkény u. 3. sz. alatti, 180 m2 alapterületű helyiség bérleti jogviszonyának meghosszabbítására vonatkozó előterjesztést. Az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról és elidegenítéséről szóló, többször módosított 29/1993. (XII. 31.) KT. sz. rendelet 25.. (1) bekezdése alapján, pályázati eljárás nélkül hozzájárul a helyiség bérleti jogviszonyának meghosszabbításához a Humán Kft. részére, január 1-től november 30-ig tartó határozott időtartamra. 2. Mórahalom Város Képviselőtestülete felhatalmazza a Polgármestert a határozott idejű bérleti szerződés meghosszabbítására vonatkozó dokumentum aláírására. Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester Határidő: azonnal 1. Nógrádi Zoltán polgármester 2. Humán Kft. Kecskemét, Széchenyi sétány Irattár

20 - Mórahalom, Felszabadulás u. 32. I. emelet 3. sz. lakás és a hozzá tartozó garázs bérbeadása dr. Vághy Richárd háziorvos részére Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 130/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Mórahalom, Felszabadulás u. 32. I. emelet 3. sz. lakás és a hozzá tartozó garázs bérbeadása dr. Vághy Richárd háziorvos részére 1. Mórahalom Város Képviselőtestülete a Mórahalom, Felszabadulás u. 32. I. em. 3. sz, 81 m2 alapterületű lakás bérlőjéül az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról és elidegenítéséről szóló 29/1993. (XII.31.) KT. sz. rendelet 2.. (1) bek. f) pontja, valamint a rendelet ) pontja alapján közérdekű jogcímen, pályáztatási eljárás lefolytatása nélkül a rendelet 10. (2). bekezdésre hivatkozva, június 1-től június 30-ig, de maximum a háziorvosként történő működése időtartamára, a rendeletben meghatározott feltételekkel dr. Vághy Richárd háziorvost jelöli ki. 2. Az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról és elidegenítéséről szóló, többször módosított 29/1993. (XII. 31.) KT. sz. rendelet 25.. /1/ bek. d) pontja alapján mentesít a pályázati eljárás alól és engedélyezi a Mórahalom, Felszabadulás u. 32. sz. alatti 2. sz, 15 m2 alapterületű helyiség (garázs) bérbeadását dr. Vághy Richárd (6723 Szeged, Budapesti krt. 30/a. I. em. 3. sz. ) háziorvos részére június 1-től június 30-ig, de maximum a háziorvosként történő működése időtartamára. 3. A Képviselőtestület utasítja a Polgármestert, hogy az 1./ és 2./ pontban megjelölt lakás és garázs bérbeadáshoz szükséges intézkedést alábbi határidőre tegye meg. Határidő: azonnal Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester 1. Nógrádi Zoltán polgármester 2. Dr. Vághy Richárd 6723 Szeged, Budapesti krt. 30/A. I. em. 3. sz. 3. Irattár - Mórahalom, Szántó u. l5/a. sz. alatti lakás bérleti jogviszonyának meghosszabbitása Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést.

21 - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 131/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Mórahalom, Szántó u. l5/a. sz. alatti lakás bérleti jogviszonyának meghosszabbítása 1. Mórahalom Város Képviselő testülete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról és elidegenítéséről szóló 29/1993. (XII. 31.) KT. sz. rendelet 1.. /5/ bek. b) pontja alapján a Mórahalom, Szántó u. 15/a. sz. alatti lakás bérleti jogviszonyát Talmácsi István építészeti főreferens részére, 5 év határozott időre, május 1-től április 30-ig, de maximum a Polgármesteri Hivatalnál fennálló megbízási jogviszonya időtartamára meghosszabbítja. 2. A Képviselőtestület felkéri a Polgármestert, hogy a bérleti szerződés meghosszabbításához szükséges intézkedést tegye meg. Határidő: azonnal Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester 1. Nógrádi Zoltán polgármester 2. Talmácsi István 6782 Mórahalom, Szántó u. 15/a. - Malmosné Borsi Edit által bérlet Mórahalom, István király u. 2/a. I. emelet 6. sz. lakás használati jogcímének változása Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 132/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Malmosné Borsi Edit által bérlet Mórahalom, István király u. 2/a. I. emelet 6. sz. lakás használati jogcímének változása 1. Mórahalom város Képviselőtestülete a Mórahalom, István király út 2/a. I. emelet 6. lakás bérlőjéül a 29/1993. /XII. 31./ KT. sz. rendelet alapján piaci alapú bérlet jogcímen a rendeletben meghatározott feltételekkel, május 9-től december 31-ig tartó időszakra Malmosné Borsi Editet jelöli ki. 2. A Képviselőtestület utasítja a Polgármestert, hogy a bérbeadáshoz szükséges intézkedést alábbi határidőre tegye meg. Határidő: azonnal Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester

22 1. Nógrádi Zoltán polgármester 2. Malmosné Borsi Edit 6782 Mórahalom, István király út 2/a. I. emelet 6. - Mórahalom, István király út 2/a. I. emelet 8. sz. lakás bérbeadása Nagy Szilvia részére Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 133/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Mórahalom, István király út 2/a. I. emelet 8. sz. lakás bérbeadása Nagy Szilvia részére 1. Mórahalom Város Képviselőtestülete a Mórahalom, István király út 2/a. I. em. 8. számú, 56 m2 alapterületű lakás bérlőjéül az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról és elidegenítéséről szóló 29/1993. (XII.31.) KT. sz. rendelet 2.. (1) bek. f) pontja, valamint a rendelet ) pontja alapján közérdekű jogcímen, pályáztatási eljárás lefolytatása nélkül a rendelet 10. (2). bekezdésre hivatkozva, július 1-től június 30-ig, de maximum a mórahalmi Polgármesteri Hivatalban fennálló munkaviszonya időtartamára, a rendeletben meghatározott feltételekkel Nagy Szilviát jelöli ki. 2. A Képviselőtestület utasítja a Polgármestert, hogy a bérbeadáshoz szükséges intézkedést alábbi határidőre tegye meg. Határidő: június 30. Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester 1. Nógrádi Zoltán polgármester 2. Nagy Szilvia 6782 Mórahalom, II. körzet Irattár - Ifj. Nyemczovszky András Mórahalom, István király út 2. II. 8. sz. alatti lakos lakásbérleti jogviszonya Ismerteti a bizottság véleményét, mely szerint elfogadásra javasolják az előterjesztést. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 134/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Ifj. Nyemczovszky András Mórahalom, István király út 2. II. 8. sz. alatti lakos lakásbérleti jogviszonya

23 1. Mórahalom Város Képviselőtestülete a Mórahalom, István király út 2. II. emelet 8. sz, 57 m2 alapterületű lakás bérlőjéül az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról és elidegenítéséről szóló 29/1993. (XII.31.) KT. sz. rendelet 8.. (1) bekezdése alapján, június 1-től május 31-ig ifj. Nyemczovszky Andrást (Szül. Szeged, ) jelöli ki. 2. A Képviselőtestület utasítja a Polgármestert, hogy az 1./ pontban megjelölt lakás bérbeadáshoz szükséges intézkedést alábbi határidőre tegye meg. Határidő: azonnal Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester 1. Nógrádi Zoltán polgármester 2. Ifj. Nyemczovszky András 6782 Mórahalom, István király út 2. II. em Irattár - Katona Zsoltné lakásbérleti jogviszony meghosszabbítása Szűcsné dr. Fehér Éva Egészségügyi és Szociális Bizottság: Elmondja, hogy a bizottság elfogadásra javasolja az előterjesztést. - A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadja az előterjesztést. 135/2001. /V. 3l./ Képviselő-testületi határozat: Tárgy: Katona Zsoltné lakásbérleti jogviszony meghosszabbitása 1. Mórahalom Város Képviselő testülete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról és elidegenítéséről szóló 29/1993. (XII. 31.) KT. sz. rendelet 1.. /5/ bek. b) pontja és a 2.. /5/ bek. alapján, Katona Zsoltné és családja részére a Mórahalom, István király út 2/a. fszt. 3. sz.. alatti lakás bérleti jogviszonyát április 15-ig tartó határozott időre meghosszabbítja. 2. A Képviselőtestület felkéri a Polgármestert, hogy a bérleti szerződés meghosszabbításához szükséges intézkedést tegye meg. Határidő: június 30. Felelős: Nógrádi Zoltán polgármester 1. Nógrádi Zoltán polgármester 2. Katona Zsoltné és családja bérlő Mórahalom, István király út 2/a. fszt.3. - Köszönetnyilvánítás az Inkubátor Üzemcsarnok sikeres megvalósítása érdekében kifejtett tevékenységért

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2005. május 5-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. április 8-án megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, képviselő J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2014. április 14-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Dísztermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. május 11-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. január 10-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Tanácskozó Termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2008. július 31-én megtartott rendkivüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2014. november 27-én megtartott soros ülésén az Aranyszöm Rendezvényház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. július 11-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Dísztermében

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. július 11-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Dísztermében J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. július 11-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Dísztermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselő. Szűcsné Dr. Fehér Éva alpolgármester Mucsi György alpolgármester

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselő. Szűcsné Dr. Fehér Éva alpolgármester Mucsi György alpolgármester 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2014. május rendkívüli ülésén a Városháza Dísztermében 15-én megtartott Jelen vannak: Csányi László alpolgármester, képviselő Szűcsné

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2012. július 20-án megtartott rendkívüli ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2001. december 20-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében

J e g y z ő k ö n y v. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2001. december 20-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2001. december 20-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Bubori Károly,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. augusztus 9-én megtartott rendkívüli ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Házasságkötő termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. október l-jén megtartott soros ülésén a Riasztási Központ tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Csányi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2011. október 17-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének szeptember 26-án megtartott soros ülésén a Városháza dísztermében

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének szeptember 26-án megtartott soros ülésén a Városháza dísztermében J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án megtartott soros ülésén a Városháza dísztermében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester, képviselő Szűcsné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 20-án megtartott soros ülésén a Városháza Mórahalom, Szentháromság tér 1. sz. tanácskozó termében. Jelen vannak: Nógrádi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. szeptember l2-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Dísztermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2001. március 29-én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Bubori Károly, Oltványi

Részletesebben

Jegyzőkönyv 1998. október 13. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 1998. október 13-án megtartott soros ülésén a Művelődési Ház nagytermében

Jegyzőkönyv 1998. október 13. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 1998. október 13-án megtartott soros ülésén a Művelődési Ház nagytermében Jegyzőkönyv 1998. október 13. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 1998. október 13-án megtartott soros ülésén a Művelődési Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester dr. Dézsi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. február 27-én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház tanácskozó termében

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. február 27-én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház tanácskozó termében J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. február 27-én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Balogh Miklós,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. július 25-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Dísztermében

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. július 25-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Dísztermében J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. július 25-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Dísztermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Balogh Miklós, Csiszár

Részletesebben

Igazoltan van távol: Babarczi János, Csányi László, Ördögné Gárgyán Mária,

Igazoltan van távol: Babarczi János, Csányi László, Ördögné Gárgyán Mária, J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2002. február 28-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Bubori Károly, Oltványi

Részletesebben

Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Bubori Károly, Babarczi János, Oltványi Gyula,

Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Bubori Károly, Babarczi János, Oltványi Gyula, J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2002. január 30-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Bubori Károly, Babarczi

Részletesebben

Jegyzőkönyv 1999. január 28.

Jegyzőkönyv 1999. január 28. Jegyzőkönyv 1999. január 28. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 1999. január 28-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Babarczi János,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. augusztus 14-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

Bubori Károly, Némethné dr. Engi Etelka, Oltványi Gyula, Ördögné Gárgyán Mária, Heller Sz. Tibor, Csányi László, Fazekas K. Imre, Varga Ferenc,

Bubori Károly, Némethné dr. Engi Etelka, Oltványi Gyula, Ördögné Gárgyán Mária, Heller Sz. Tibor, Csányi László, Fazekas K. Imre, Varga Ferenc, Jegyzőkönyv Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2000. december 21-én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Bubori Károly, Némethné dr.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csiszár István, Katona János László, Tanács József, Balogh Miklós, Volford Imre képviselők

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csiszár István, Katona János László, Tanács József, Balogh Miklós, Volford Imre képviselők J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. október 25-én megtartott soros ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. március 28-án megtartott soros ülésén a Városháza dísztermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. szeptember 20-án megtartott soros ülésén az Aranyszöm Rendezvényház nagytermében

JEGYZŐKÖNYV. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. szeptember 20-án megtartott soros ülésén az Aranyszöm Rendezvényház nagytermében JEGYZŐKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. szeptember 20-án megtartott soros ülésén az Aranyszöm Rendezvényház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Babarczi János,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2004. szeptember 16-án megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal volt házasságkötő termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. április 27-én megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében

JEGYZŐKÖNYV. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. április 27-én megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében JEGYZŐKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. április 27-én megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében Jelen vannak: Babarczi János, Balogh Miklós, Csányi László,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyző. Igazoltan van távol: Csányi László képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyző. Igazoltan van távol: Csányi László képviselő JEGYZŐKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. október 26-án megtartott soros ülésén a Móra Ferenc Általános Művelődési Központ Könyvtárában (Bagolyvár) Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzı. Igazoltan van távol: Mucsi György képviselı

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzı. Igazoltan van távol: Mucsi György képviselı JEGYZİKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2008. november 10-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. május 29-én soros ülésén a Közösségi Ház tanácskozó termében

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. május 29-én soros ülésén a Közösségi Ház tanácskozó termében J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. május 29-én soros ülésén a Közösségi Ház tanácskozó termében megtartott Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Csányi László,

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2005. január 20-án megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Babarczi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. március 23-án megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében

JEGYZŐKÖNYV. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. március 23-án megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében JEGYZŐKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. március 23-án megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester Babarczi János,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. augusztus 28-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Csányi László,,

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csiszár István, Katona János László, Tanács József, Vass Antal és Volford Imre képviselők

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csiszár István, Katona János László, Tanács József, Vass Antal és Volford Imre képviselők J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott soros ülésén a Városháza Dísztermében Jelen vannak:, Csányi László alpolgármester, képviselő Szűcsné

Részletesebben

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén.

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jegyző könyv Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. május 29- én 16 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. A Képviselőtestületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének június 23-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében

J e g y z ő k ö n y v. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének június 23-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 1999. június 23-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Némethné dr. Engi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2004. október 7-én megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal volt házasságkötő termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: Jegyzőkönyv Készült : 2012. május 7.-én a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében Berhida Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2000. április 27- én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében

Jegyzőkönyv. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2000. április 27- én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jegyzőkönyv Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2000. április 27- én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Bubori Károly, Babarczi János,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-én 19 óra

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helyszín: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1.) emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Helyszín: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1.) emeleti tanácskozó terem 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 16-án 14,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Helyszín: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1.) emeleti tanácskozó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15. napján de. 8.30 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. B o r d á n y

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. B o r d á n y VI./2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V B o r d á n y Önkormányzati Képviselő- testületének 2016. június 7-én megtartott rendkívüli üléséről. I. N A P I R E N D 1./ Döntés a Terület- és Településfejlesztési Operatív

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének február 16- án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében

J e g y z ő k ö n y v. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének február 16- án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2000. február 16- án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Bubori Károly, Babarczi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2005. július 29-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-4/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014. március 25-én (kedden) 14 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 3/2014.(III.26.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. január 23-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mórahalom város Képviselő-testületének 2015. november 26-án közmeghallgatással és lakossági fórummal egybekötött soros ülésén a Városháza Dísztermében Jelen vannak: Nógrádi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. december 27.-i rendkívüli ülésére Tárgy: A közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v készült a 2013. július 25-én a Városháza tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: - Zsombok Lajos polgármester, - Jozó Tamás, dr. Kovácsné Füstös Erzsébet, Makarész

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről Rendeletek és Határozatok mutatója 11/2013. (IX: 27.) önkormányzati rendelet A lakások és helyiségek bérletéről,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK Kistelek Képviselő-testület 2013. október 03-án tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. január 19-én megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében

JEGYZŐKÖNYV. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. január 19-én megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében JEGYZŐKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. január 19-én megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Babarczi János,

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 25-én megtartott nyilvános rendkívüli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 43/2013.(IV.11.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

Szám:.. N é m e t b á n y a

Szám:.. N é m e t b á n y a Szám:.. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 31. napján 18.15 órakor megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község Önkormányzat

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. Pénzügyi- Ügyrendi Bizottsága

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. Pénzügyi- Ügyrendi Bizottsága 2016. április 28-án tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 4/2016. (IV. 28.) A 2015. évi költségvetésről szóló rendelet-tervezet megtárgyalása. 5/2016. (IV. 28.) A 2015.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. december 20-án megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében

JEGYZŐKÖNYV. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. december 20-án megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében JEGYZŐKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. december 20-án megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester, Babarczi

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/12/2011.

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/12/2011. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/12/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Polgármesteri Hivatalban, a polgármesteri tárgyalóban, a Gazdasági Bizottság 2011. április 13-án 8 00 órai kezdettel

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v< Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2002. május 30-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében

J e g y z ő k ö n y v< Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2002. május 30-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében J e g y z ő k ö n y v< Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2002. május 30-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Bubori Károly, Babarczi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2016. szeptember 27-én (kedd) 15:30 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. április 13-án megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014.

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 5-én 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án megtartott rendkívüli üléséről. Tárgya:

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án megtartott rendkívüli üléséről. Tárgya: JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án megtartott rendkívüli üléséről Határozat száma: 1/2013.(I.30.) Rendelet száma: 1/2013.(I.30.) Tárgya: A 139/2012.(XI.28.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő /

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő / 1 Tormásliget Község Önkormányzat 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tormásliget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án 17.30 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Kastélyépület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba Ügyszám: 11/1-3/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Halimba község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 11-én 16.00 órakor megtartott üléséről Ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 27-én megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2012. január 26-án megtartott soros ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/2012. - 19/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2014. Május 29. NAPJÁN MEGTARTOTT 13. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2014. Május 29. NAPJÁN MEGTARTOTT 13. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2014. Május 29. NAPJÁN MEGTARTOTT 13. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL Határozatok száma TARTALOMJEGYZÉK a Kistelek Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. május 29-én

Részletesebben

Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. június 24. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. június 24. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 24. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 68/2013. (VI 24.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

Igazoltan van távol: Csiszár István, Babarczi János, Heller Sz. Tibor képviselők

Igazoltan van távol: Csiszár István, Babarczi János, Heller Sz. Tibor képviselők Jegyzőkönyv Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2000. július 6-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Bubori Károly, Csányi László,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 10-én a Sárbogárdi Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Csabdi Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal ülésterme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2004. január 29-én megtartott soros ülésén az Aranyszöm Rendezvényház dísztermében. Jelen vannak: Csányi László alpolgármester, Babarczi

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 296/2014.(XII.18.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2004. augusztus 26-án megtartott soros ülésén a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakiskola Aulájában Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ügyszám: 1/8-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. március 27-én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház tanácskozó termében

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. március 27-én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház tanácskozó termében J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. március 27-én megtartott soros ülésén a Közösségi Ház tanácskozó termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester, Babarczi

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Helyi Építési Szabályzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2014. szeptember 8-án a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott nyílt

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

Községi Polgármestertől F ü l e s d. T á r g y s o r o z a t

Községi Polgármestertől F ü l e s d. T á r g y s o r o z a t Községi Polgármestertől F ü l e s d 6-7/2009. Fülesd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. szeptember 14-én megtartott nyilvános ülésének a) jegyzőkönyve, b) tárgysorozata, c) rendelete: 13/2009.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, Dr. Szántó Mária címzetes fıjegyzı

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, Dr. Szántó Mária címzetes fıjegyzı J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2011. július 22-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben