2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK"

Átírás

1 B ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! A helyi önkormányzatoknak az államháztartásról szóló többször módosított évi XXXVIII. tv alapján a Kormány által az Országgyűlés elé terjesztett a Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatban megfogalmazottakra figyelemmel a helyi önkormányzatoknak legkésőbb november 30-ig meg kell vitatni a évi költségvetési koncepcióját. Ennek keretében fel kell mérni az önkormányzat bevételi lehetőségeit és e lehetőségek ismeretében meg kell határozni a következő évben elvégzendő feladatokat, prioritásokat. A Kormány a költségvetési törvény tervezetét a T/ számon készítette el. A parlament előtt álló javaslat tárgyalása során sok módosító javaslat keletkezett, ezért az előzetesen kiadott normatívák változhatnak. Önkormányzatunk a mutatószámfelmérés során leadott igények, és a jelenleg ismert fajlagos normatívák figyelembevételével készítette el kimutatásait. Fentieket figyelembe véve a jelenleg kidolgozott önkormányzati koncepció csak jelzés értékű információkat szolgáltat, a tervezés alapjául elsősorban irányelveket lehet és kell elfogadni. A Kormány a gazdasági életben megmutatkozó nehézségek miatt további megszorító intézkedéseket kíván tenni, mely az önkormányzatokat elsősorban finanszírozási oldalról érinti. Úgy döntött, hogy további kiadáscsökkentő lépések szükségesek az államháztartás helyzetének javítása érdekében. A kormányzat szempontjai a költségvetés készítésekor az alábbiak voltak. - Ösztönözzön az önkormányzati rendszerben a helyi, saját döntéseken alapuló kiadások visszafogására - Segítse a rászorultsági elven nyújtott ellátások fenntartását fókuszálva a rászorulók körére - A közszolgáltatások a demográfiai alakulásával- ágazatonként változó súlyának megfelelően meg kell teremteni az ellátási feltételeket Az előbbi feltételek hatása az önkormányzatnál az alábbiak szerint alakul: 1. A Társadalombiztosítási járulék 5 %-kal csökken (32%-ról 27%-ra), az egészségügyi hozzájárulás (EHO) pedig megszűnik. Mivel a járulékcsökkentés egész évre vonatkozik, ezért feloldásra kerül a évi költségvetési törvényben meghatározott évre számítandó teljesítménymutatók értéke. (A évi költségvetési törvényben a évi teljesítménymutatók 8 havi összege is meghatározásra került a tanév rendszerű finanszírozási forma miatt.)

2 2 Fenti intézkedések a közoktatási célú fajlagos hozzájárulási összegek csökkenéséhez vezettek. Tapolca város Önkormányzatánál összességében eft i elvonás várható az előző évihez képest. A kiegészítő hozzájárulások körében nincs jelentősebb módosulás. Önkormányzatunk a következő évtől kezdődően az alapító okiratokban meghatározott feltételek figyelembevételével- jogosulttá válik a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók után járó igénylésére. A koncepcióban a szervezett intézményi étkeztetés jogcímen már a médiából ismert módosítás hatására- változatlan ( Ft/jogosult) összeggel számoltunk. Az ingyenes étkeztetés 2010-ben folytatódik a 7. évfolyamon is. 2. Megszűnt a pedagógus szakvizsgához és továbbképzéshez kapcsolódó normatíva. Ezzel egyidejűleg átmenetileg felfüggesztésre kerül a pedagógusok hét évenkénti kötelező képzése, illetve önképzés keretében tanulhatnak tovább. A évben felvállalt kötelezettségeket várhatóan finanszírozni fogja a központi költségvetés. Továbbra sincs normatívája, de fizetni kell önkormányzati forrásból a pedagógusok részére a szakkönyvvásárlási t (2009-ben Ft volt, 2010-ben Ft lesz). 3. Megszűnik a szakmai informatikai fejlesztések a, minőségbiztosítás a. Megszűnik az alapfokú oktatásban a két tanítási nyelvű oktatás normatívája, évben 8 havi jár még időarányosan. ( Ft/fő/év) 4. Folytatódik a szociális segélyezés és közmunkaprogram. Az önkormányzat igényelheti a központi költségvetésből a közcélú munka keretében kifizetett munkabér és közterhei 95 %-át. A rendelkezésre állási összegének 80%-a, az időskorúak járadéka, lakásfenntartási kiadásainak 90%-a jár részünkre. 5. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás nem lesz kötelező önkormányzati feladat, a továbbiakban nem normatív rendszerben kerül sor a finanszírozásra, hanem pályázni kell a ra. Erre vonatkozóan már az idei évben adatszolgáltatást nyújtottunk. (Városunkban több szolgáltató is végzi ezt a tevékenységet, de az önkormányzat csak egyikkel áll szerződésben.) 6. Átalakult a szociális étkezés, házi segítségnyújtás és időskorúak nappali ellátásának finanszírozása. Új fogalom került bevezetésre: otthonközeli ellátás. A finanszírozás mértéke attól függ, hogy az egyes ellátási formákat együttesen veszi igénybe vagy csak egy szolgáltatásra tart igényt a rászoruló személy. 7. A települési önkormányzatot üzemeltetési igazgatási, sport-, és kulturális feladatok címén összességében megillető csökkent. Összevonásra került az említett jogcímben (illetve megszűnt) a helyi közgyűjteményi feladatok, a tömegközlekedési feladatok, települési sportfeladatok és diáksport feladatok a. A helyben maradó SZJA változatlanul 8 % lesz. 8. A dologi kiadások tekintetében a szolgáltatások esetében, az inflációs hatások mellett az általános fogalmi adó növekedésével éves szinten kell terveznünk. Ötszörösére emelkedik a rehabilitációs hozzájárulás összege is. Ezekre a többletkiadásokra a normatívák nem tartalmaznak előirányzatot.

3 3 Az önkormányzati forrásszabályozásban a évben sem történt lényeges változás, a helyi források zöme továbbra is a normatív és az átengedett bevételekből képződik. A kiadások fedezetét a normatív ok teljes körűen nem tartalmazzák, ezt helyi forrásokból kell biztosítani. TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! Tapolca város Önkormányzata évi költségvetésének összeállítása során a korábbi évekhez hasonlóan az állami ok és a saját források számbavétele történik meg, szembeállítva a működési és fejlesztési forrásokkal. Az önkormányzat bevételinek és kiadásainak számbavételénél nagyon sok bizonytalansági pont van még, amelyek a költségvetési törvénytervezet végleges elfogadása után kerülhetnek véglegesítésre. A évi normatívák várható alakulásáról a 1.sz. melléklet ad tájékoztatást. Az önkormányzatot megillető normatívák összege az előző évihez képest eft csökkenést mutat. Ennek kormányzati szintű magyarázata a járulékok csökkentése és a megszorító intézkedések hatása. Ugyanakkor nem veszi figyelembe a kiadásnövelő tételek hatását. Városunkban a évre kalkulálható járulékcsökkenés összege (azaz a kiadási megtakarítása, ami eft), valamint a dologi kiadások, áfa, rehabilitációs hozzájárulás emelkedése (azaz kiadási többlete, ami eft) nagyságrendileg kiegyenlíti egymást. A táblázatok a évi költségvetési törvénytervezet és a normatíva felmérés adatai alapján készültek, ezért azokban a végleges költségvetési törvény elfogadása után változás is lehetséges. Felhalmozási bevételek és kiadások Az önkormányzat fejlesztési jellegű bevételi forrásaiból elsősorban a korábbi években felvállalt kötelezettségeket kell teljesítenünk. A évben további jelentős fejlesztéseket önerőből megalapozottan nem lehet vállalni. Fejlesztési forrásként felhasználásra kerül a Belvárosi Rehabilitiációs pályázat esetében önerő biztosítására az önkormányzati kötvény összege is. Az idei évben a kötvényből származó összeg lekötött betétként való elhelyezésével kapott hozamból az esedékes kamatfizetési kötelezettségünknek eleget tettünk. Továbbra is célszerű pályázati tartalék képzése, a szükséges önkormányzati önerő megteremtéséhez. A korábbi évhez hasonlóan tervezni kell a felvállalt fejlesztési célú hitelt, a meglévő hitelállományunk utáni tőke-, és kamatfizetési kötelezettségeinket, valamint a kötvénykibocsátás után fizetendő kamatot.

4 4 Működési kiadások és bevételek várható alakulása, tervezése Önkormányzatunk elsődleges kötelessége a kötelező feladatok ellátása, illetve a korábbi években vállalt kötelezettségek teljesítése. A kötelező feladatok legnagyobb része az oktatási intézményeket, városi alapfeladatokat (ivóvíz-szolgáltatás, temetőfenntartás, közlekedés és közvilágítás) érinti. A kulturális és sportfeladatok a önkormányzatunk önként vállalt feladatai közé tartoznak. Kiadásaink meghatározásánál mindig elsődleges szempont a város működőképességének fenntartása a kötelező feladatok és a vállalt kötelezettségek teljesítése. A tervezés során mindig a bevételek nagysága szab korlátot a különféle fejlesztésekei és felújítási elképzelések kiadásainak, oknak. A 3. számú mellékletben az önkormányzat kötelezettségeinek felsorolása található meg. Az önkormányzati működési bevétel az idei szinthez képest alacsonyabb lehet, hiszen a kötvény felhasználása kapcsán kevesebb lesz a lekötött pénzeszközökből várható kamatbevétel. Ugyanakkor törekedni kell egyéb tőzsdén kívüli ügyletek lebonyolításával hozambevétel elérésére. Sajátos bevételeink zöme a helyi adókból származik, ahol az idei teljesítések várható alakulásának figyelembevételével számoltunk. Önkormányzatunk évben a helyi adók között az idegenforgalmi adó emelését tervezi. Az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiségek, bérlemények bérleti díjában emelkedéssel nem számoltunk. Kiadási oldalon a személyi juttatások között az előző évi bázis-előirányzattal számolunk. Szociális kiadásainkat befolyásolja az öregségi nyugdíj legkisebb összege, mely jelen pillanatban még nem ismert, ezért nem lehet pontos adatokkal számolni. Jövőre is folyatódik a közcélú foglalkoztatás, de a szabályozási részében vannak bizonytalansági tényezők. Kötelezettségvállalásaink között szerepel a Bursa Hungarica Ösztöndíj pályázat önrésze (3.000 eft) ben tervezzük a HPV vírus elleni oltások árának finanszírozását is. Városüzemeltetési feladatokra a következő évben ellátandó feladatok figyelembevételével terveztünk. (Ennek részletezését a 4. számú mellékletben mutatjuk be.) Működési célú ok esetén az önkormányzat közművelődési-, és sportkoncepciójában foglaltakat kell figyelembe vennünk. A tapolcai kórház-rendelőintézet működtetésével kapcsolatban a Képviselő-testület rendkívüli ülésen döntést hozott arról, hogy a jelenlegi szolgáltatóval fennálló szerződés megszűnése esetén, a kórházat tovább fogja üzemeltetni. Mindezt figyelembe véve az önkormányzatnak az elkövetkezendő időszakban kiadásai merülhetnek fel, melyet a költségvetési rendelet összeállítása során terveznie szükséges. A tartalékok között az előző évekhez hasonlóan általános tartalékot ajánlott képezni, valamint a pályázati tartalék, intézményi működési tartalék, polgármesteri keret és a kötvényből képzett tartalék továbbra is tervezésre kerülne.

5 5 A Kisebbségi Önkormányzatokkal a koncepció vonatkozó részeit megismertettük, véleményükről, határozati javaslatukról a Képviselő-testületi ülésen tájékoztatást adunk. TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! Az előzőekben röviden összefoglalt szempontok és lehetőségek figyelembe vételével a évi költségvetési koncepció irányelveit az alábbi fontossági sorrendben javaslom elfogadni. 1.) Kötelező feladatok biztosítása, az intézményeink hatékony működtetése. 2.) Hitelek és kamatok, valamint az egyéb felvállalt kötelezettségek határidőben történő teljesítése. 3.) A gazdálkodás biztonsága érdekében általános tartalék képzése, valamint a pályázati önrészhez céltartalék képzése. 4.) A megkezdett beruházások, felújítások teljesítése, további pályázati lehetőségek felkutatása a saját forrás kiegészítésére. 5.) A következő évi költségvetésben is kerüljön elkülönítésre az intézmények karbantartására meghatározott összegű előirányzat. 6.) Meg kell teremteni a fejlesztési bevételek és kiadások egyensúlyát. 7.) Gondoskodni kell a kötvénykibocsátásból származó pénzösszeg megfelelő befektetéséről. A költségvetési koncepció irányelveinek elfogadásával egyidejűleg dönteni kell a tervezés további feladatairól is. E feladatok: a Polgármesteri Hivatal szakirodáinak, valamint az intézmények részletes tervezési munkálatainak folytatása, a megalapozott költségvetési előirányzatok kidolgozása, egyeztetési feladatok ellátása. A munka koordinálását a jegyző végzi. A koncepció elfogadása esetén -amennyiben az Országgyűlés elfogadja a költségvetési törvényt-, a részletes költségvetési irányszámok kialakítása után végleges költségvetési javaslatot a képviselő-testület elé kell terjeszteni. Kérem, szíveskedjenek a határozati javaslatot megvitatni és elfogadni!

6 6 HATÁROZATI JAVASLATOK I. Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete a évi költségvetés tervezésének irányelveit a Pénzügyi Bizottság véleményével együtt megismerte, és a) a tervezés alapjául elfogadja b) a tervezés alapjául az elhangzott kiegészítésekkel fogadja el. Felelős: Határidő: polgármester, jegyző november 30, illetve folyamatos II. Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete a költségvetési koncepcióban megfogalmazott irányelvek alapján elrendeli Tapolca Város Önkormányzata évi részletes költségvetési előirányzatainak kidolgozását. Felelős: Határidő: polgármester, jegyző február 15, illetve folyamatos Tapolca, november 16. Császár László polgármester

7 K I M U T A T Á S Tapolca város Önkormányzatát megillető várható évi normatívák alakulásáról E/1.sz.melléklet ezer Ft-ban Feladatonkénti normatívák Mértékegység Mutatószám évi évi fajlagos normatíva 2009.évi összege Mutatószám évi évi fajlagos normatíva (Ft-ban) 2010.évi tervezett (eft-ban) Különbség Normatív ok (3. sz. mell) Települési önk. üzemeltetési, igazgatási,sport- és kultúrális feladatok Ft/lakos Lakott külterülettel kapcs.feladatok Ft/ külterületi lakos Üdülőhelyi feladatok Ft/adó Körzeti igazgatási feladatok Ft/körzetközpont okmányirodai feladatokra Ft/ügyiratszám gyámügyi igazgatási feladatra építésügyi igazgatási feladatra építésügyi kiegészítő hozzájárulás Pénzbeni szociális juttatások Helyi közművelődési és közgyűjteményi feladatok Megszűnt Nappali szociális intézményi ellátás Megszűnt Családsegítő és gyerm.jóléti feladatok 3, Otthonközeli ellátás 0 0 -szociális étkezés és házi segítségnyújtás együtt szociális étkezés és időskorúak nappali ell. Együtt csak szociális étkezés csak házi segítségnyújtás Szociális étkeztetés 0 0 szociális étkeztetés nyugdíjmin. 150 % % Házi segítségnyújtás %-ig % felett Hajléktalanok átmeneti intézménye Bölcsődei ellátás - alap ingyenes étkezés Óvodai nevelés: Iskolai oktatás 1-4.évf évf évf oldal

8 K I M U T A T Á S Tapolca város Önkormányzatát megillető várható évi normatívák alakulásáról E/1.sz.melléklet ezer Ft-ban Feladatonkénti normatívák Mértékegység Mutatószám évi évi fajlagos normatíva 2009.évi összege Mutatószám évi évi fajlagos normatíva (Ft-ban) 2010.évi tervezett (eft-ban) Különbség Szakmai elméleti oktatás Ált.iskolai napközi ellátás, tanulószobai foglalkozás 0 0 -Napközi Napközi Kiegészítő ok 0 Kéttannyelvű oktatás Szakmai gyakorlati képzés iskolai gyakorlati oktatás szakmai gyakorlati oktatás első évf. kép. Idő>1 év szakmai gyakorlati oktatás utolsó évf.. kép. Idő>1 év tanulószerződéssel nem önk-i tanműhelyben Sajátos nevelési igényű gyermekek,tanulók nevelése, oktatása Óvoda -beszédfogy Ált isk.-középsúlyos Ált. isk.-beszédfogy Ált. isk.-megismerési zavaros Óvodában,isk.-ban szerv.int.étk.-alap Kieg.hozzájárulás 5-7.oszt. ingyenes étk Intézményi társulás óvodájába, ált. iskolájába bejáró óvoda iskola Gimnáziumba,szakközépiskolába bejáró tanulók Tanulói tankönyv - ingyenes tám.rászorultságtól függő Tanulói tankönyv - ált.hozzájárulás Normatív ok összesen (3. sz. mell) Normatív módon elosztott kötött ok 0 0 Szociális továbbképzés és szakvizsga Pedagógus szakvizsgához és továbbképzéshez Megszűnt Hozzájárulás tömegközlekedési feladatokhoz Megszűnt Települési sportfeladatok Megszűnt Diáksporttal kapcsolatos feladatok Kötött felhasználású ok összesen (8sz. mell.) Helyi önkormányzatot megillető szja (8%) Önk. jövedelemdifferenciálódásának mérséklése Önk-ot illető személyi jövedelemadó összesen Normatív ok és szja mindösszesen oldal

9 Fejlesztési hitel Megnevezés fennálló tőketartozás TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVEN TÚLI FEJLESZTÉSI HITELEINEK ÉS KÖTVÉNYKIBOCSÁTÁSÁNAKTÖRLESZTÉSE ÉVENKÉNTI BONTÁSBAN január január lejártáig tőke törlesztés éves kamat tőke törlesztés kamat tőke törlesztés kamat e/ft-ban E/2.sz.melléklet Lejárat Önkormányzat célhitel (MFB hitel) - szennyvízcsatornázás II.ütem szennyvízcsatornázás III.ütem szennyvízcsatorna Tapolca-Diszel ütem Bárdos Lajos Általános Iskola Tapolca Barackos Közműberuházó Viziközmű Társulat Fejlesztési hitelek összesen: Kötvénykibocsátás * CHF CHF CHF CHF (Tőketörlesztés IX. 30-tól) Fejlesztési célú hitel és kötvényáll.együtt Működési célú hitel *A fennálló tőketartozás és törlesztés CHF-ben kerül meghatározásra, a kamat mértéke az árfolyam függvényében alakul és tartalmazza az ügynöki díjat is 3. oldal

10 Sorszám TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TÖBB ÉVES KIHATÁSSAL JÁRÓ FELADATAINAK ÉS KÖTELEZETTSÉGEINEK ELŐIRÁNYZATA ÉVES BONTÁSBAN Jogcím Összes kiadás Korábbi években teljesített kötelezettségek 2010.évi előirányzat E/3.sz. melléklet ezer Ft-ban 2011.évi előirányzat 1.) Hiteltörlesztés ( tőke + kamatok ) * ) MB Balaton Kft. - Helyijárat a ) BURSA Hungarica pályázatok önrésze ( 174/2009.IX.11. Kt.) ) Észak-Balatoni Térség Regionális Telep.Szilárd-hulladék lerakó rekultivációja (43/2009.(III.06.) Kt ) Előző évben benyújtott pályázatok önkormányzati önrésze Mammográfiás felvételi berend.és előhívó készülék beszerz.a tapolcai és a sümegi kistérs.számára (KDRFT-CÉDE)135/209. (VI.19)Kt. - Tapolca város szennyvíztisztító kapacitásbővítése KEOP /1F) 194/2008.(VII.22.) Kt.,42/2008.(II.15.) Kt. (Az Áfa összege megelőlegzésre, majd visszaigénylésre kerül) Tapolca belváros értékmegőrző rehabilitációja (KDOP-3.1.1/B-2008) 136/2008.(V.13.) Kt Tapolca, Ipar u. mint belter.gyűjtőút kiép.és korszer.(kdop-4.2.1/b-2008.) 210/2008.(IX.12.) Kt Szervezetfejlesztés Tapolcán (ÁROP-1.A.2) 239/2008.(XI.20.) Kt Tapolca, Alkotmány u. felújítása (KDRFT/TEUT /2009. (VI. 19.) Kt) Tapolca, Kandó K. és Somogyi B.u. felújítása (TEUT pályázat önrésze, 133/2009. (VI. 19. Kt) Közművelődési érdekeltségnövelő pályázat (Polgármesteri nyilatkozat) Diák-, verseny és tömegsport beruházások a (Vp.M-i Önk, Polgármesteri nyilatkozat( Tapolca-Diszel szüreti felvonulás (Polgármesteri nyilatkozat) Határon túli gyermekek táboroztatásának a (Polgármesteri nyilatkozat) Eszközbeszerzés Tapolcán (BFT Területfejl., Polgármesteri nyilatkozat) ) - Szülőföld pályázat (Vp. M-i Önk, Polgármesteri nyilatkozat ) Kistérségi beruházásban megvalósuló mentőállomás költségeihez hozzájárulás (244/2008.(XI.20.) Kt ) TISZK rendszerhez kapcs. Infrastrukturális fejlesztések (TIOP /1, 165/2009. VIII.11. Kt) "Tapolca a Szőlő és Bor Városa" címet kifejező köztéri szobor felállítása Kötelezettségek (saját forrásból) összesen: Kezességvállalás: Viziközmű-társulati hitel (a hitel teljes futamidejére) II.ütem Kezességvállalás: Viziközmű-társulati hitel (a hitel teljes futamidejére) III.ütem Kezességvállalás: Viziközmű-társulati hitel (a hitel teljes futamidejére) Tp-Diszel Kezességvállalás: Többcélú Kistérségi Társulás épületvásárlás (2027.évig) 797 Összes kezességvállalás: * az MFB fejlesztési célú hitel futamideje: 15 év, valamint a kötvény kamata 4. oldal

11 E/4.sz. melléklet TAPOLCA VÁROS KÖZVETLEN VÁROSÜZEMELTETÉSI FELADATOK RÉSZLETES FELADATAI / tervezet / Feladat megnevezése évi eredeti ei. ezer Ft-ban évi terv Településfejlesztési, tervezési, közműfejlesztési feladatok (Keszthelyi u.-stadion u. csomópont tervezés, Május 1. u.-sümegi u csomópont tervezés, Ady E. u. kettő gyalogos átkelő hely engedélyeztetési tervei Tapolca szerkezeti, szabályozási terv és HÉSZ módosítása Autóbusz állomás áthelyezésének tervezési, pályázat lebonyolítói költségei (pályázatból nem fedezett rész) Települési hulladékgazdálkodási terv aktualizálása Az Északi elkerülő út nyomvonalának elvi engedélyeztetési terv készítése Északi elkerülő út nyomvonalába eső ingatlanok tulajdonjogának megszerzése Ipar u. - Sümegi u. körforgalom tervezése Közvilágítás működése Települési vízellátási feladatok Ivókutak és önkormányzati vízvételi helyek, közterületi kutak üzemeltetési, kialakítási és fenntartási költségei, (Ivóvíz szállítás raposkai téglagyárba, laktanyába) Vízrendezés, belvízmentesítés feladatai Csapadékcsatorna hálózat karbantartása Malom-tó üzemeltetése Rágcsálóirtás Köztisztasági feladatok Települési köztisztaság, lakossági szemétszállítás, Konténerek ürítése Gépi hóeltakarítás, síkosság mentesítés Kézi hóeltakarítás, síkosság mentesítés Gépi köztisztaság (gépi útseprés) Nyilvános WC fenntartása Illegális szemétlerakó helyek felszámolása, Szelektív hulladékgyűjtési rendszer Közcélú munkások szállítása, szerszám és munkaruha költsége, kitermelt sitt Egyéb eseti takarítási, szállítási feladatok Parkok és zöldfelületek fenntartási feladatai Parlagfű elleni védekezés Kandeláberekre telepített muskátlik beszerzése Fásítás, fapótlás, fakivágás Malom-tó környéke zöldövezetének időszerű felújítási munkálatai Vadgesztenyefák növevényvédelme szerződés alapján Dologi kiadás szerződés alapján oldal

12 TAPOLCA VÁROS KÖZVETLEN VÁROSÜZEMELTETÉSI FELADATOK RÉSZLETES FELADATAI / tervezet / Feladat megnevezése évi eredeti ei. E/4.sz. melléklet ezer Ft-ban évi terv Egyéb városgazdálkodási feladatok Autóbuszmegállók karbantartása, javítása Emlékművek, emléktáblák, kegyhelyek, köztéri kutak felújítása Köztéri bútorok, játszóterek felújítása, karbantartása Utcabútorok (padok, hulladékgyűjtők) beszerzése Játszótéri eszközök szabványossági, ellenőrzési és tanúsítási feladatai Játszótér felújítások Játszóterek bekerítése Tájékoztató és utcanév táblák beszszerzése Üzemképtelen járművek szállítási díja, üzemképtelen járművek tárolójának fenntartási költsége Laktanyák őrzés védelmi feladatai Karácsonyi világítás, köztéri órák üzemeltetése, egyéb eseti munkák Egyéb karbantartási munkák Városi közművekkel kapcsolatos feladatok (tervezés is) Városi szennyvíztelep és szennyvízcsatorna hálózat értéknövelő fenntartási feladatai a koncessziós szerződés figyelembe vételével, Közműmeghibásodások, váratlan üzemzavarok elhárítása, laktanyák közművei Központi közműnyilvántartás vezetése Házi átemelők üzemeltetési költsége Állategészségügyi szolgáltatások Elhullott állatok begyűjtése, kóbor ebek befogása Állati hulladékgyűjtő hely kialakítása, éves üzemeltetése Utak, járdák, hidak karbantartása Bel- és külterületi utak, járdák hidak fenntartása, kátyúzása Útburkolati jelek felújítása, forgalomcsillapítók karbantartása, Közlekedésbizt. feladatok, kárelhárítás, sebességmérők beszerzése Egyéb javítás, karbantartás Közlekedési táblák beszerzése, felszerelése Temetőfenntartás feladatai Dologi költségek (közműdíjak, szemétszállítás díja, zöldterület fenntartás költsége Városüzemeltetés összesen: Házkezelés üzemeltetési költségei Városüzemeltetés mindösszesen: oldal

13 E/5.sz.melléklet KIMUTATÁS Tapolca Város Önkormányzata által 2009-ben benyújtott és a évi folyamatban lévő pályázatokról (Ft) Sorszám Pályázat címe, típusa Döntés/önerő biztosítása 1 Tapolca és Tapolca-Diszel közötti kerékpár út építésének II.üteme (KDOP ) A projekt költségvetése Saját erő Igényelt Megítélt 244/2007(IX.28.) Kt A pályázat helyzete Eredményes, megvalósított, elszámolás alatt. 2 Tapolca Város szennyvíztisztító kapacitásbővítése 1. forduló (KEOP ) 194/2008. (VII.22.) Kt.; 42/2008. (II.15.) Kt Eredményes, a 2. forduló dokumentációja előkészítés alatt. 3 Pedagógiai megújulás informatikai eszközök segítségével, a Tapolcai Iskolákban (TIOP ) A 100%-os mértékű miatt nem volt szükséges Eredményes, központosított közbeszerzés folyamatban. 4 A Tapolcai belváros értékmegőrző rehabilitációja 1. forduló (KDOP-3.1.1/B-2008) 136/2008 (V.13.) Kt. 212/2009. (X.16.)Kt Eredményes, 2. forduló dokumentációja előkészítés alatt. 5 6 A tapolcai, Ipar utca, mint belterületi gyűjtőút kiépítése és korszerűsítése (KDOP-4.2.1/B-2008) Szervezetfejlesztés Tapolcán (ÁROP-1.A.2) 210/2008 (IX.12.) Kt Eredményes, megvalósítás alatt. 239/2008. (XI.20.) Kt Eredményes, megvalósítás alatt. 7 A tapolcai, Ipar utca, mint belterületi gyűjtőút kiépítése és korszerűsítése (KDOP-4.2.1/B- 2008) pályázathoz önerő kiegészítés (Veszprém megye Önkormányzata PÖKK) 212/2008 (IX.12.) Kt Eredményes, megvalósítás alatt. 7. oldal

14 E/5.sz.melléklet KIMUTATÁS Tapolca Város Önkormányzata által 2009-ben benyújtott és a évi folyamatban lévő pályázatokról (Ft) Sorszám Pályázat címe, típusa Döntés/önerő biztosítása A projekt költségvetése Saját erő Igényelt Megítélt A pályázat helyzete 8 A Tapolcai belváros értékmegőrző rehabilitációja (KDOP-3.1.1/B-2008) pályázathoz önerő kiegészítés (Veszprém megye Önkormányzata PÖKK) 135/2008 (V.13.) Kt Eredményes, a pályázat 2. fordulójában használható fel A tapolcai múzeum szolgáltatásainak közművelődési célú megújítása, oktatási-képzési szerepének erősítése, az "oktató múzeum" elveihez igazodó infrastrukturális fejlesztések révén (TIOP /08/1) Ifjúsági pályázat 2009 (Veszprém Megye Önkormányzata) Diák-, verseny és tömegsport beruházások a 2009 (Veszprém Megyei Önkormányzata) 16/2009. (II.13.)Kt Eredménytelen. Polgármesteri nyilatkozat Elszámolva (Tapolcai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a megvalósító) Polgármesteri nyilatkozat Eredményes, megvalósítás alatt. 12 Közművelődési érdekeltségnövelő pályázat 2009 (4/2004.(II.20.) NKÖM rendelet) Polgármesteri nyilatkozat Eredményes, megvalósítás alatt. 13 Honvédségi inkurrens anyagok ingyenes átruházása (2007. évi CVI. tv.; 254/2007. sz. Korm.rendelet) 120/2009. (V.15.) Kt Eredményes, megvalósítás alatt. 14 Kandó Kálmán és Somogyi Béla utca felújítása (KDRFT/TEUT/2009.) 118/2009. (V.15.) Kt. 133/2009. (VI.19.) Kt Eredményes, megvalósítás alatt. 8. oldal

15 E/5.sz.melléklet KIMUTATÁS Tapolca Város Önkormányzata által 2009-ben benyújtott és a évi folyamatban lévő pályázatokról (Ft) Sorszám Pályázat címe, típusa Döntés/önerő biztosítása 15 Alkotmány utca felújítása (KDRFT/TEUT/2009.) 119/2009. (V.15.) Kt. 134/2009. (VI.19.) Kt. A projekt költségvetése Saját erő Igényelt Megítélt A pályázat helyzete Eredményes, megvalósítás alatt. 16 A évi CÉDE ból megvalósított Mammográfiás készülékhez kapcsolódó eszközbővítés (KDRFT/CÉDE/2009.) 117/2009. (V.15.) Kt. 135/2009. (VI.19.) Kt Eredménytelen, tartaléklista Virágos Vasútállomásokat (Vasutas Települések Szövetsége) Tapolca-Diszel szüreti felvonulás (Tapolcai Kistérség) Határon túli gyermekek magyarországi táborozásának támogataása (Szociális és munkaügyi Minisztérium Tapolcai Ünnepi Napok, borhét és népművészeti vásár 2009 (Balaton Fejlesztési Tanács) Polgármesteri nyilatkozat Eredményes, megvalósított, elszámolva. (Városüzemeltetési ktg elszámolás, számla: ,- Ft) Polgármesteri nyilatkozat Elszámolva Polgármesteri nyilatkozat Támogatott. Polgármesteri nyilatkozat Eredménytelen. 21 Eszközbeszerzés Tapolcán (Balaton Fejlesztési Tanács Településfejlesztés) Polgármesteri nyilatkozat Eredményes, megvalósítás alatt. 22 A Tapolcai Bölcsőde infrastruktúrális fejlesztése (8/2009. (II.26.) ÖM rendelet) 57/2009. (III.20.) Kt Eredménytelen. 9. oldal

16 E/5.sz.melléklet KIMUTATÁS Tapolca Város Önkormányzata által 2009-ben benyújtott és a évi folyamatban lévő pályázatokról (Ft) Sorszám Pályázat címe, típusa Döntés/önerő biztosítása A projekt költségvetése Saját erő Igényelt Megítélt A pályázat helyzete 23 A Tapolcai Óvoda intézmény infrastruktúrális fejlesztése (8/2009. (II.26.) ÖM rendelet) 55/2009. (III.20.) Kt Eredménytelen. 24 A Tapolcai Általános Iskola Intézmény infrastruktúrális fejlesztése (8/2009. (II.26.) ÖM rendelet) 56/2009. (III.20.) Kt Eredménytelen. 25 A helyi önkormányzatok által fenntartott sportlétesítmények felújítása (15/2009. (III.17.) ÖM rendelet) 80/2009. (IV.24.) Kt Eredménytelen Defibrillátor beszerzése (Balaton Fejlesztési Tanács) Szülőföld pályázat (Veszprém megye Önkormányzata) Polgármesteri nyilatkozat Eredménytelen. Polgármesteri nyilatkozat Elszámolva. 28 Tiszta és virágos Veszprém megyéért évi pályázat (Veszprém Megyei Önkormányzat) Nincs I. helyezés: ,-Ft Elszámolva Veszprém Megyei Minőségi Díj Mozdulj Balaton- Interaktív játéktér kialakítása Nincs Elbírálás folyamatban. Polgármesteri nyilatkozat Támogatott. 31 Igazságügyi és Rendészeti minisztérium (Településőrők alkalmazása) A 100%-os mértékű miatt nem volt szükséges Támogatott. 10. oldal

17 E/5.sz.melléklet KIMUTATÁS Tapolca Város Önkormányzata által 2009-ben benyújtott és a évi folyamatban lévő pályázatokról (Ft) Sorszám Pályázat címe, típusa Döntés/önerő biztosítása A projekt költségvetése Saját erő Igényelt Megítélt A pályázat helyzete 32 Egészségvirágunk 6 szirma a Tapolcai Általános Iskolában TÁMOP-6.1.2/A/09/1 A 100%-os mértékű miatt nem volt szükséges Elbírálás folyamatban oldal

K I M U T A T Á S Tapolca Város Önkormányzatát megillető normatív állami hozzájárulásokról

K I M U T A T Á S Tapolca Város Önkormányzatát megillető normatív állami hozzájárulásokról K I M U T A T Á S Tapolca Város Önkormányzatát megillető normatív állami hozzájárulásokról E/1.sz.melléklet ezer Ft-ban Feladatonkénti normatívák 2007.évi normatíva tényleges normatíva 2008/2007. év %-ban

Részletesebben

2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK

2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK B. 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! A helyi önkormányzatoknak az államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII. tv. 70.. alapján a Kormány által az Országgyűlés

Részletesebben

2008. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK

2008. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK B. 2008. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK A helyi önkormányzatoknak az államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII. tv. 70.. alapján a Kormány által az Országgyűlés elé terjesztett a Magyar

Részletesebben

2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK

2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! B. 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI IRÁNYELVEK A helyi önkormányzatoknak az államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII. tv. 70.. alapján a Kormány által az Országgyűlés

Részletesebben

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/72/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére.

2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/72/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére. 2. NAPIREND Ügyiratszám: 5/72/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére. Tárgy: Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója Előterjesztő: Előkészítette:

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat 2008. évi költségvetésének teljesítéséről Taktaszada Község Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 19/2013. (VII. 2.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 19/2013. (VII. 2.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 19/2013. (VII. 2.) önkormányzati rendelete Tapolca Város költségvetéséről, a végrehajtásával kapcsolatos egyes szabályokról szóló 1/2013. (II. 25.) önkormányzati

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat bevételi előirányzata 2005. év

Makó Város Önkormányzat bevételi előirányzata 2005. év Makó Város Önkormányzat bevételi előirányzata 2005. év 1. számú melléklet../2005.(..) Makó ör. adatok ezer forintban Cím Alc Megnevezés Bevételi Módosítás Módosított száma előirányzat előirányzat Működési

Részletesebben

2. számú melléklet a Szatymaz Községi Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2009. évi vitelének szabályairól szóló./2009. (.) KT. rendelethez Cím

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KONCEPCÓJA FŐÖSSZESÍTŐ évi várható

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KONCEPCÓJA FŐÖSSZESÍTŐ évi várható AZ ÖNKORMÁNYZAT 2009. ÉVI KONCEPCÓJA FŐÖSSZESÍTŐ 1.sz. melléklet Megnevezés 2008. évi eredeti ei. 2008. évi várható 2009. évi javaslat I. 2009. évi javaslat II. Működési bevételek 393 176 395 447 426 593

Részletesebben

Tárgy : Javaslat az önkormányzat évi költségvetésének koncepciójára

Tárgy : Javaslat az önkormányzat évi költségvetésének koncepciójára Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/476-206 Ikt.sz.:5996/2012. Tárgy : Javaslat az önkormányzat 2013. évi költségvetésének koncepciójára Emőd Város Önkormányzat

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben ek forrásonkénti alakulása 2011. évben I. Működési bevételek 2011. eredeti 2011 Módosított 1. sz. melléklet 2011. teljesítés Saját bevételek összesen: 145 480 189 405 209 696 1. Intézményi működési bevételek

Részletesebben

Bojt Község Önkormányzat 3.

Bojt Község Önkormányzat 3. Bojt Község Önkormányzat 3. P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Előkészítő: Tiszó Sándorné irodavezető Pénzügyi Iroda ELŐTERJESZTÉS az önkormányzat 2008. évi költségvetésének III. negyedévi végrehajtásáról

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 7/2011.(VI.28.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 2/2011.

Részletesebben

Pedagógiai szakmai szolgáltatáshoz kapcsolódó programok megvalósítása

Pedagógiai szakmai szolgáltatáshoz kapcsolódó programok megvalósítása Pedagógiai szakmai szolgáltatáshoz kapcsolódó programok megvalósítása Támogatás mértéke: 1.497.500 Ft. A program célja a pedagógusok továbbképzése, szakmai munkaközösségek mûködtetése a kistérségi tanulmányi

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 20...évi költségvetés bevételei és kiadásai

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 20...évi költségvetés bevételei és kiadásai költségvetés bevételei és kiadásai BEVÉTELEK 1.sz.melléklet (Az rend.1/a.sz.melléklete) Rendelettel jóváhagyott Központi Saját hatáskörű előir. Képv.test-i hat.előirányz at 20... évi költségvetési 1. Működési

Részletesebben

Önkormányzat bevételei forrásonként kiemelve az önállóan működő és gazdálkodó és önállóan működő intézményeket

Önkormányzat bevételei forrásonként kiemelve az önállóan működő és gazdálkodó és önállóan működő intézményeket költségvetésének 1. mód. melléklet a 4/2011.(IV.28.) önkormányzati rendelethez evételek forrásonként z adatok ezer forintban! Önkormányzat bevételei forrásonként kiemelve az önállóan működő és gazdálkodó

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 37/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 37/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 37/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete a Tapolca Városi Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendeletei egyes mellékletei tartalmának meghatározásáról

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 4/2010(II.27.) RENDELETE

TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 4/2010(II.27.) RENDELETE TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 4/2010(II.27.) RENDELETE Tiszaug Község Önkormányzat 2009. évi költségvetésének megállapításáról szóló 1/2009. (II. 10.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS I. A költségvetés összeállításának általános keretei Az önkormányzat 2012

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete Bekecs Községi Önkormányzat 13/2009 (VII 27) számú rendelete az önkormányzat 2009 évi költségvetéséről szóló 4/2009 (III2) rendelet módosításáról 1 (1) A pótelőirányzatként biztosított központosított,

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről 1 Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről Homokmégy Községi Önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014.(II.20.) sz. önkormányzati rendeletének módosítására

Részletesebben

9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról 9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 19/2008. (VI. 30.) Kt. rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 19/2008. (VI. 30.) Kt. rendelete KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 19/2008. (VI. 30.) Kt. rendelete a Tapolca Városi Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendeletei egyes mellékletei tartalmának meghatározásáról szóló 28/2006. (XII. 15.) Kt.

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi módosítása

Dorog Város Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi módosítása DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Dorog Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésének I. félévi módosítása

Részletesebben

Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné. Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi költségvetés-tervezet

Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné. Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi költségvetés-tervezet 1 1. a.) Tárgy. Gárdonyi Géza Tagiskola 2008. évi költségvetéstervezete Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné Jegyzõ GESZ vezetõje Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi

Részletesebben

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (V.2.) önkormányzati rendelete. Tabdi község önkormányzata 2012. évi zárszámadásáról

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (V.2.) önkormányzati rendelete. Tabdi község önkormányzata 2012. évi zárszámadásáról TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (V.2.) önkormányzati rendelete Tabdi község önkormányzata 2012. évi zárszámadásáról Tabdi Község Képviselőtestülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére 873-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.13.)

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010.

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010. Bevételek forrásonkénti alakulása 2010. évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek 2010. eredeti 2010. Módosított 2010. teljesítés Saját bevételek összesen: 147 724 171 091 172 405 1.

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2009(IV.01.) RENDELETE

TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2009(IV.01.) RENDELETE TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2009(IV.01.) RENDELETE Tiszaug Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapításáról szóló 4/2008. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (III. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Tételek Kiadás Saját bevételek 01 Feladat összesen: 30.000 51.808. Bérek Egyéb Alkalmi mb. Üzemeltetés Szolgáltatás Áfa és egyéb Befizetések

Tételek Kiadás Saját bevételek 01 Feladat összesen: 30.000 51.808. Bérek Egyéb Alkalmi mb. Üzemeltetés Szolgáltatás Áfa és egyéb Befizetések 1. melléklet a /2012. ( ) önkormányzati rendelethez 2011. évi költségvetés CÍMREND Jogcím: I. Szálka Község Önkormányzata II. Szálkai Német Kisebbségi Önkormányzat I. Szálka Község Önkormányzata Kötelező

Részletesebben

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése 2013. évi TERV Személyi juttatások EI 10 886 - rendszeres sz.j. 4 339 - nem rendszeres sz.j. 2 870 - külső

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete az Önkormányzat zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Közég Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Bánréve Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2008.(VIII.27.) rendelete a 2008. évi költségvetési rendelet módosításáról

Bánréve Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2008.(VIII.27.) rendelete a 2008. évi költségvetési rendelet módosításáról Bánréve Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2008.(VIII.27.) rendelete a 2008. évi költségvetési rendelet módosításáról Bánréve Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az államháztartás működési

Részletesebben

Bánréve Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2008.(IV.16.) rendelete a 2007. évi költségvetés végrehajtásáról

Bánréve Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2008.(IV.16.) rendelete a 2007. évi költségvetés végrehajtásáról Bánréve Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2008.(IV.16.) rendelete a 2007. évi költségvetés végrehajtásáról Bánréve Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 1992. évi

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2008. (XII. 18.) sz. rendelete

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2008. (XII. 18.) sz. rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2008. (XII. 18.) sz. rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatnak költségvetése és zárszámadása mérlegrendszerének tartalmi követelményeiről Kerekegyháza

Részletesebben

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Bakonynána Községi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. melléklet a 8/2013. (VI.28.) rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím i mód.elői. 1 2 3 3 1. I. Önkormányzat működési

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített 1 NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/.(XII.19.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat. évi költségvetéséről és költségvetés vitelének szabályairól szóló 3/.

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Tiszalök Városi Önkormányzat. 92 814 Jöv.pótló támogatások kieg. és közcélú foglalk. 72 830 TÁMOP működési célú pénzeszköz átvétel/pályázat

Tiszalök Városi Önkormányzat. 92 814 Jöv.pótló támogatások kieg. és közcélú foglalk. 72 830 TÁMOP működési célú pénzeszköz átvétel/pályázat BEVÉTELEK 1.sz. melléklet Tiszalök Városi Önkormányzat Feladat finanszírozás 295 427 Intézményi tevékenység bevétele 37 71 Átvett pénzeszközök (Működési célú) 92 814 Jöv.pótló támogatások kieg. és közcélú

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2009. (XII.18.) rendelete

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2009. (XII.18.) rendelete Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2009. (XII.18.) rendelete Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (I.30.) rendelet a 1.. Fonyód Város

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete november 30-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete november 30-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. november 30-i ülésére Tárgy: Zirc Önkormányzati kötvény Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma: tájékoztató Szavazás módja:

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Előterjesztés 2010. évi költségvetés előirányzat módosítására

Előterjesztés 2010. évi költségvetés előirányzat módosítására Berhida Város Önkormányzat Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés 2010. évi költségvetés előirányzat módosítására Az

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete Csanádpalota Nagyközség Önkormányzatának 2008. évi költségvetéséről szóló 1/2008. (I. 30.) ÖR. rendeletének

Részletesebben

Balassagyarmat Város Önkormányzatának 2010. évi állami támogatása

Balassagyarmat Város Önkormányzatának 2010. évi állami támogatása 44 Támogatási jogcím Fajlagos Mennyiségi egység Mutató A Rendelet 1.sz. melléklete Ft Számított összeg 1. a (1)Lakosságszám szerint 1 57 fő 1649 32 16 3 2. Körzeti igazgatás 2. aokmányirodák működése és

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/ /2011.

Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/ /2011. Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/476-206 124-4/2011. Tárgy: Emőd Város Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása Emőd Város Képviselő-testületének

Részletesebben

1.. 2.. 3.. 4.. 5.. /1/ E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. /2/ E rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. Szarvas, 2006. április 27.

1.. 2.. 3.. 4.. 5.. /1/ E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. /2/ E rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. Szarvas, 2006. április 27. A Szarvasi Önkormányzat 15/2006.(IV.28.) számú rendelete a 2005. évi költségvetésről szóló többször módositott 1/2005.(II.18.) számú rendelet v é g r e h a j t á s á r ó l Az Államháztartásról szóló, többször

Részletesebben

Újszász Város Önkormányzat 17/2009.(XII.02.) rendelete

Újszász Város Önkormányzat 17/2009.(XII.02.) rendelete Újszász Város Önkormányzat 17/2009.(XII.02.) rendelete A módosított 2/2009.(II.18.) Újszász Város Önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról Újszász Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban)

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) 3/2010. (II.9.) 1. melléklet [1/2009. (II.19.) Ktr. 2.melléklet] Előirányzat csoport Kiemelt Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) Előirányzat csoport,

Részletesebben

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetési koncepciójának jóváhagyása

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetési koncepciójának jóváhagyása Az előterjesztés száma: 68/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. április 29-én, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

A. Költségvetési KIADÁSOK

A. Költségvetési KIADÁSOK 2. sz. melléklet az 1/2011. (II.10.) sz. önkormányzati képviselő-testületi rendelethez Sajókeresztúr Községi Önkormányzat 2011.évi kiadásai és bevételei összesítve és címenként (adatok eft-ban) A. Költségvetési

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2011.(VIII.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2011.(VIII.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2011.(VIII.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Demecser Város Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 2/2011.(II.15) rendeletének módosításáról Demecser

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012.(.) önkormányzati rendelete E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. szeptember -i ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete. Tabdi község önkormányzata 2011. évi zárszámadásáról

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete. Tabdi község önkormányzata 2011. évi zárszámadásáról TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete Tabdi község önkormányzata 2011. évi zárszámadásáról Tabdi Község Képviselőtestülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Paks Város 2010. évi költségvetéséről szóló 5/2010. (III.12.) önkormányzati rendelet módosítása

Paks Város 2010. évi költségvetéséről szóló 5/2010. (III.12.) önkormányzati rendelet módosítása Tartalom A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek I II III Önkormányzati szintű pénzügyi mérleg IA Pénzügyi mérleg - Bevételek IB Pénzügyi mérleg - Kiadások Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 2/2011.(III.18.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: A 2010.évi költségvetés megállapításáról szóló 2/2010.(II.18.)

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója

Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója Készítette: Zsirai Alajosné gazd.főelőadó Előterjesztés Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója Tisztelt Képviselő-testület! BEVÉTELEK ALAKULÁSA Hidegség Község Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete március 29-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete március 29-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. március 29-i ülésére Tárgy: Zirc Önkormányzati kötvény Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma: tájékoztató Szavazás módja:

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/670-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére.

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/670-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére. 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/670-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2011. október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére. Tárgy: Tapolca Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

B E V É T E L E K. I. fejezet: Önkormányzati költségvetési szervek. Mány község önkormányzata 2009. 2009. évi eredeti előirányzat

B E V É T E L E K. I. fejezet: Önkormányzati költségvetési szervek. Mány község önkormányzata 2009. 2009. évi eredeti előirányzat 1 Mány község önkormányzata 2009. B E V É T E L E K működési célú felhalmozási célú eredeti előirányzat Mósosított 1. sz. melléklet ezer forint Teljesítés % a módosított Előírányza I. fejezet: Önkormányzati

Részletesebben

Gomba Község Önkormányzatának címrendje KIADÁS BEVÉTEL

Gomba Község Önkormányzatának címrendje KIADÁS BEVÉTEL 3/2008. (II.1.) sz. rendelet 1. sz. melléklet Gomba Község Önkormányzatának címrendje KIADÁS Címszám 1. Címnév Polgármesteri Hivatal Előirányzat csoport Működési kiadások Kiemelt előirányzat neve Személyi

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT ELŐTERJESZTÉS. Városi Önkormányzat : (53) : (53) Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1.

MÓDOSÍTOTT ELŐTERJESZTÉS. Városi Önkormányzat : (53) : (53) Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. MÓDOSÍTOTT ELŐTERJESZTÉS Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE HETES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014. (IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL ÉS PÉNZMARADVÁNYÁRÓL Hetes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1 386 866 ezer Ft-ban a működési célú kiadásokat

1 386 866 ezer Ft-ban a működési célú kiadásokat Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2009. (V. 29.) rendelete Az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (I. 30.) rendelet módosításáról 1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

JÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (III. 9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

JÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (III. 9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL JÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (III. 9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Ják Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetés- Vis maior keretből igényelt támogatás

Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetés- Vis maior keretből igényelt támogatás EU támogatással megvalósuló pályázatok Projekt megnevezése: TÁMOP 4.3.1/B-09 Közoktatás térségi sajátosságokhoz igazodó szervezése és infrastrukturális fejlesztése A halmaji Körzeti Iskola és Óvoda rekonstrukciója,

Részletesebben

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként 1. számú melléklet Az Izsák Város 2013. évi összes e forrásonként Bevételi forrás megnevezése eredeti ei. Előirányzatok Összesen Összesenből (1=2+3) Működési (2) Felhalmozási (3) mód. telj. % eredeti ei.

Részletesebben

Cegléd Város Önkormányzata 5/2009. (II. 26.) KT. rendelete Cegléd Város Önkormányzatának évi költségvetéséről

Cegléd Város Önkormányzata 5/2009. (II. 26.) KT. rendelete Cegléd Város Önkormányzatának évi költségvetéséről Cegléd Város Önkormányzata 5/2009. (II. 26.) KT. rendelete Cegléd Város Önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi

Részletesebben

KISLÉTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. A 2010. évi költségvetés teljesítéséről szóló első félévi beszámolója

KISLÉTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. A 2010. évi költségvetés teljesítéséről szóló első félévi beszámolója KISLÉTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT A 2010. évi költségvetés teljesítéséről szóló első félévi beszámolója Kisléta Község Önkormányzat Képviselőtestülete az Államháztartásról szóló többször módosított 1992.évi

Részletesebben

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. Harsány Község Önkormányzat 1/211.(V. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 211. évi költségvetéséről szóló 5/211. (II. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Harsány Község Önkormányzatának

Részletesebben

Címrend. Cím Közös Önkormányzati Hivatal. Önkormányzat. Összesen: Cím Közös Önkormányzati Hivatal.

Címrend. Cím Közös Önkormányzati Hivatal. Önkormányzat. Összesen: Cím Közös Önkormányzati Hivatal. Címrend 1. melléklet a 2/2016. (II. 25.) önkormányzati rendelethez Előirányzat-csoport Kiemelt előirányzat Önkormányzat K 1 Személyi juttatások 44 100 Cím Közös Önkormányzati Hivatal ezer forintban 38

Részletesebben

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege Heréd Községi Önkormányzat 1. mell. Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018. (II.14.) ÖR. rmód.-ról szóló 8/2018.(XI.28.) ör-hez Megnevezés

Részletesebben

2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként

2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként FELSŐPÁHOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓ Megnevezés 2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként 1. számú melléklet ezer Ft-ban Előirányzat Intézményi működési bevételek 1120 Önkormányzatok

Részletesebben

Rendelet-tervezet. (2) A R. 3. -a helyébe következő rendelkezés lép:

Rendelet-tervezet. (2) A R. 3. -a helyébe következő rendelkezés lép: Rendelet-tervezet Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2016.(..) önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.) önkormányzati

Részletesebben

állapítja meg az 1.sz melléklet szerint, melyből a Kisebbségi Önkormányzaté 888.000 Ft. A 4. számú melléklet szerinti részletezettségben.

állapítja meg az 1.sz melléklet szerint, melyből a Kisebbségi Önkormányzaté 888.000 Ft. A 4. számú melléklet szerinti részletezettségben. Jánoshida Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009.(II.12) számú rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetésének meghatározásáról szóló 3./2008.(II.14.) sz. rendeletének módosítására 1..

Részletesebben

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2012. /IV. 23./ sz. RENDELETE

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2012. /IV. 23./ sz. RENDELETE ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012. /IV. 23./ sz. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL /tervezet/ Atkár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének. 5/1999. (II.10.) Kt. számú rendelete. az Önkormányzat 1999. évi költségvetéséről

Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének. 5/1999. (II.10.) Kt. számú rendelete. az Önkormányzat 1999. évi költségvetéséről Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének. 5/1999. (II.10.) Kt. számú rendelete az Önkormányzat 1999. évi költségvetéséről Ercsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló többször

Részletesebben

Békés Város Képviselő-testülete február 29-i ülésére

Békés Város Képviselő-testülete február 29-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás 2016. évi költségvetéséről Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető Véleményező bizottság: Gazdasági Osztály Pénzügyi Bizottság Előterjesztés

Részletesebben

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 68 513 2.Intézményi működési bevétel 26 617 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva Fő u. 67. Tel.: 66/

Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva Fő u. 67. Tel.: 66/ Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva Fő u. 67. Tel.: 66/487-100 ELŐTERJESZTÉS Ecsegfalva Községi Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I. félévi teljesítése

Dorog Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I. félévi teljesítése DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Dorog Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I. félévi teljesítése

Részletesebben

El z b l: - Kisebbségi önkormányzatok 1 527 1 527

El z b l: - Kisebbségi önkormányzatok 1 527 1 527 1. számú melléklet a 9/2008.(VI. 25. ) önkormányzati rendelethez Alsópetény Községi Önkormányzat 2008. évi módosított költségvetési mérlege 1000 Ft-ban Sor. Megnevezés 2008.évi Pótel irányzat Módosított

Részletesebben

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról Előterjesztés Szigliget Község Önkormányzat és intézményei költségvetési gazdálkodásáról Előadó: Balassa Balázs polgármester Készítette: Lutár Mária körjegyző Páros Gyuláné pénzügyi előadó 2 Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2018. évi költségvetéséről szóló1/2018. (II.14.) önkormányzati rendeletéhez BEVÉTELEK 2018. évi

Részletesebben

Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása

Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2009. (X. 15.) rendelete Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása Hangony Községi Önkormányzat

Részletesebben