J e g y z ő k ö n y v

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ő k ö n y v"

Átírás

1 1 Iktatószám: /2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselőtestületének (a továbbiakban: képviselő-testület) július 3-án a Városháza nagytermében megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Lesi Árpád polgármester, Bábel Péter alpolgármester, Alács Sándor, Bíró Károly, Vassné Kelemen Ágnes képviselők, Távol van: dr. Kalló-Peti-Ferkő András, Szőke Imre, dr. Fang Simon, dr. Völgyes Attila képviselők. Tanácskozási joggal van jelen: Dr. Kelemen Henrietta jegyző, Papp Edit költségvetési csoportvezető, Siroki Márta költségvetési ügyintéző Vass Viktor városüzemeltetési ügyintéző, Vörös István városüzemeltetési ügyintéző, Titkárság: Gyenes Zsigmondné jegyzőkönyv-vezető, Tanácskozási joggal rendelkező Önkormányzati intézmények vezetői, gazdasági vezetői közül jelen van: BAKÉR Nonprofit Kft.: Szabó Sándor ügyvezető, Lesi Árpád polgármester: Tisztelettel köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy a képviselő-testület határozatképes, mert 9 főből jelen van 5 fő. Az ülést órakor megnyitja. Javaslatot tesz a napirendek meghatározására a meghívóban foglaltak alapján. Szavazásra teszi fel a határozat-tervezetet az alábbi szövegezéssel: Tárgy: Napirendek meghatározása. 1/ KEOP jelű pályázat előzetes közbeszerzési eljárás eredménye Előterjesztő: Lesi Árpád polgármester 2/ Csatornahálózat kiépítéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás és a Közbeszerzési Terv módosítása Előterjesztő: Lesi Árpád polgármester 3/ Pályázati kiírás Előterjesztő: Lesi Árpád polgármester 4 / Egyéb ügyek. A döntéshozatalban a jelenlévő 5 fő képviselő közül 5 fő vett részt. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozza:

2 2 378/2015. (VII. 03.) Tárgy: Napirendek meghatározása. HATÁROZAT 1/ KEOP jelű pályázat előzetes közbeszerzési eljárás eredménye Előterjesztő: Lesi Árpád polgármester 2/ Csatornahálózat kiépítéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás és a Közbeszerzési Terv módosítása Előterjesztő: Lesi Árpád polgármester 3/ Pályázati kiírás Előterjesztő: Lesi Árpád polgármester 4 / Egyéb ügyek. 1/ Napirend KEOP jelű pályázat előzetes közbeszerzési eljárás eredménye (Az előterjesztés a jegyzőkönyv 1. melléklete) Kérdések és hozzászólások: 7.18 órakor Szőke Imre és dr. Kalló-Peti-Ferkő András képviselők megérkeztek. Lesi Árpád polgármester: Megállapítja, hogy a képviselő-testület határozatképes, mert 9 főből 7 jelen van. Vass Viktor városüzemeltetési csoportvezető: Elmondja, hogy 3 érvényes ajánlat érkezett, Lecpes Kft., MESTER-BAU 2002 Kft. és Generál Kontakt Bt. részéről. A Lecpes Kft Ft + ÁFA, a MESTER-BAU 2002 Kft Ft, a Generál Kontakt Bt Ft ajánlatot adott meg. a legalacsonyabb ajánlatot a Lecpes Kft. adta Ft + ÁFA összegben. Alács Sándor képviselő: Elmondja, hogy tudomása szerint nem kötelező a legalacsonyabb ajánlat elfogadása. Vass Viktor városüzemeltetési csoportvezető: Elmondja, hogy van egy keretösszeg, amelybe bele kell, hogy férjen a beruházás kiadása, ha nem a legalacsonyabb összeget fogadják el, akkor az önerő összegét kell megemelni. Bíró Károly képviselő: Kérdezi, hogy a műszaki tartalomban van-e eltérés? Vass Viktor városüzemeltetési csoportvezető: Elmondja, hogy a műszaki tartalmat a hivatal határozza meg. Több kérdés és hozzászólás nem volt. Lesi Árpád polgármester: Szavazásra teszi fel a határozat-tervezetet az alábbi szövegezéssel: Tárgy: KEOP jelű pályázat előzetes közbeszerzési eljárás eredménye

3 3 megtárgyalta Lesi Árpád polgármester előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1/ A Képviselő-testület úgy határoz, hogy elfogadja a Bíráló Bizottság javaslatát és a Lecpes Kft-t 6000 Kecskemét, Csongrádi u. 6. bízza meg a KEOP jelű pályázat kapcsán a kivitelezéssel. 2/ A Képviselő-testület megbízza a polgármestert a további teendők ellátásával. Határidő: dr. Czira Szabolcs - közbeszerzési szakértő - Vass Viktor városüzemeltetési csoportvezető - Irattár Lesi Árpád polgármester: Elmondja, hogy közbeszerzésről van szó, ezért a képviselő-testület tagjainak név szerint kell szavaznia. Felolvassa a képviselő-testület tagjainak nevét, akik nevük elhangzása után az alábbi szavazatokat adják le: Lesi Árpád igen, Alács Sándor igen, Bábel Péter igen, Bíró Károly igen, dr. Fang Simon nincs jelen, dr. Kalló-Peti-Ferkő András igen, Szőke Imre igen, Vassné Kelemen Ágnes igen, dr. Völgyes Attila nincs jelen. A döntéshozatalban a jelenlévő 7 fő képviselő közül 7 fő vett részt. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozza: HATÁROZAT 379/2015. (VII. 03.) Tárgy: KEOP jelű pályázat előzetes közbeszerzési eljárás eredménye megtárgyalta Lesi Árpád polgármester előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1/ A Képviselő-testület úgy határoz, hogy elfogadja a Bíráló Bizottság javaslatát és a Lecpes Kft-t 6000 Kecskemét, Csongrádi u. 6. bízza meg a KEOP jelű pályázat kapcsán a kivitelezéssel.

4 4 2/ A Képviselő-testület megbízza a polgármestert a további teendők ellátásával. Határidő: dr. Czira Szabolcs - közbeszerzési szakértő - Vass Viktor városüzemeltetési csoportvezető - Irattár 2/ Napirend Csatornahálózat kiépítéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás és a Közbeszerzési Terv módosítása (Az előterjesztés a jegyzőkönyv 2. melléklete) Bíró Károly képviselő: Kérdezi, hogyan maradhat ki egy utca tervezése, és mit jelent a sárga könyv. Lesi Árpád polgármester: Elmondja, hogy a sárga könyv mérnöki kifejezés, hogy maradhat ki egy utca, erre nem tud válaszolni, Magyarország legnagyobb tervező irodája tervezte. Bíró Károly képviselő: Kérdezi, hogy anyagilag ez hátrányosan érinti-e az önkormányzatot? Vass Viktor városüzemeltetési csoportvezető: Elmondja, hogy többlettámogatást hívnak le, így nem lesz anyagi hátrány. Alács Sándor képviselő: Elmondja, hogy Tasskertesben, ahol az úttestet állítják helyre, olyan nagy köveket raktak le, ami balesetveszélyes. Dr. Kelemen Henrietta jegyző: Elmondja, hogy mások pedig azt kifogásolták, hogy nagyon apró szemű a kavics. Lesi Árpád polgármester: Szavazásra teszi fel a határozat-tervezetet az alábbi szövegezéssel: Tárgy: Csatornahálózat kiépítéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás és a Közbeszerzési Terv módosítása megtárgyalta Lesi Árpád polgármester előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1/ A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a határozat melléklete szerint módosítja a évi közbeszerzési tervet és az előterjesztésben szereplő közbeszerzési eljárásokat lefolytatja. 2/ A Képviselő-testület megbízza a polgármestert a további teendők ellátásával. Határidő: július 6.

5 5 - Vass Viktor városüzemeltetési csoportvezető - Irattár A döntéshozatalban a jelenlévő 7 fő képviselő közül 7 fő vett részt. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozza: HATÁROZAT 380/2015. (VII. 03.) Tárgy: Csatornahálózat kiépítéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás és a Közbeszerzési Terv módosítása megtárgyalta Lesi Árpád polgármester előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1/ A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a határozat melléklete szerint módosítja a évi közbeszerzési tervet és az előterjesztésben szereplő közbeszerzési eljárásokat lefolytatja. 2/ A Képviselő-testület megbízza a polgármestert a további teendők ellátásával. Határidő: július 6. - Vass Viktor városüzemeltetési csoportvezető - Irattár 3/ Napirend Pályázati kiírás (Az előterjesztés a jegyzőkönyv 3. melléklete) Lesi Árpád polgármester: Elmondja, hogy Bertalan Annamária e hét elején beadta a kérelmét, Ráckevén kíván elhelyezkedni. a képviselő-testület dönti el, hogy elengedi-e július 31-vel, az egy hónap alatt az SZMSZ alapján menne az intézmény vezetése a helyettesítés alapján. Jó lenne, hogy ha a bizottság létszáma páratlan számú, tehát öt tagú lenne. Dr. Kelemen Henrietta jegyző: Elmondja, hogy a vezetői megbízást kell visszavonni, ezzel egyidejűleg közös megegyezéssel meg kell szüntetni a közalkalmazotti jogviszonyát, a szabadságát is ki kell vennie a megszüntetés előtt. Alács Sándor képviselő: Elmondja, hogy a kérelmet elfogadásra javasolja. Szőke Imre képviselő: Elmondja, hogy egyetért azzal, hogy a kérelmét elfogadják, sajnálja, mert különösebb problémák nem voltak. Kérdezi, mennyi a felmondási idő?

6 6 Dr. Kelemen Henrietta jegyző: Elmondja, hogy közös megegyezéssel kéri a megszüntetést. Szőke Imre képviselő: Kérdezi, hogy a helyettesítéssel megbízott személy mióta van ott az intézményben? Dr. Kelemen Henrietta jegyző: Elmondja, hogy kezdetektől fogva, amikor a vezető nem volt ott, akkor ő látta el ezeket a feladatokat. Szőke Imre képviselő: Elmondja, hogy a határozatba bele kell fogalmazni, hogy az ő kérésére lett visszavonva a vezetői megbízása! Felkerül a honlapra a jegyzőkönyv azzal, hogy visszavonták a vezetői megbízását, ezért bele kell írni, hogy ő kérte, azért került visszavonásra. Bíró Károly képviselő: Elmondja, hogy a közös megegyezést ő kezdeményezte órakor dr. Fang Simon képviselő megérkezett. Lesi Árpád polgármester: Megállapítja, hogy a képviselő-testület határozatképes, mert 9 főből 8 jelen van. Dr. Kelemen Henrietta jegyző: Elmondja, hogy ez a megfogalmazás belekerül a határozatba. Dr. Kalló-Peti-Ferkő András képviselő: Elmondja, hogy a helyettesítést a szabályzatnak megfelelően javasolja. Lesi Árpád polgármester: Javasolja, hogy a bizottság tagja legyen Dr. Kalló-Peti-Ferkő András képviselő, Szociális és Foglalkoztatást-segítő Bizottság elnöke. Szavazásra teszi fel a határozat-tervezetet az alábbi szövegezéssel: Tárgy: Pályázati kiírás megtárgyalta Lesi Árpád előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1.) A Képviselő-testület úgy határoz, hogy Bertalan Annamária kérelmére hozzájárul a közalkalmazotti jogviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez július 31. napjával és ezzel egyidejűleg vezetői megbízását visszavonja. 2.) A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a következő pályázati felhívást közzéteszi a kormányzati személyügyi igazgatási feladatokat ellátó szerv internetes oldalán, valamint Kunszentmiklós város honlapján: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Napsugár Bölcsőde intézményvezetői megbízására, közalkalmazotti kinevezéssel. Pályázati feltételek: - büntetlen előélet, - magyar állampolgárság, vagy külön jogszabály szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező, illetve bevándorolt, vagy letelepedett személy, - cselekvőképesség,

7 7-1. kora gyermekkor pedagógiája szakirányon szerzett neveléstudomány-szakos bölcsész (MA), vagy 2. csecsemő- és kisgyermeknevelő (BA), vagy 3. a) bölcsődei szakgondozó (OKJ), b) csecsemő- és kisgyermekgondozó (OKJ), c) csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozó (OKJ), d) csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó (OKJ), e) kisgyermekgondozó, -nevelői (OKJ), f) csecsemő- és gyermekgondozói (OKJ) végzettséggel rendelkező: intézetvezető, szakoktató, védőnő, felsőfokú szociális alapvégzettségű személy vagy pedagógus - legalább öt év felsőfokú végzettséget vagy felsőfokú szakmai képesítést igénylő, a gyermekvédelem, a szociális ellátás, az egészségügyi ellátás, illetve a közoktatás területén betöltött munkakörben szerzett szakmai gyakorlat, - vagyonnyilatkozat-tételi eljárás lefolytatása. Vezetői beosztással járó lényeges feladatok: - felelős az intézmény irányításáért, szakszerű és törvényes működéséért, gazdálkodásáért, - munkáltatói jogkör gyakorlása, - felel költségvetés alapján a személyi és tárgyi feltételek biztosításáért, - szabályzatok készítése, szakmai programok kidolgozása, - költségvetés, beszámoló készítése, - magas színvonalú szakmai munka biztosítása, szervezése, ellenőrzése, - jogszabályban előírt pénzügyi, gazdasági feladatok felelősségteljes ellátása, - gondozottak felvételével, ellátásával kapcsolatos szakmai feladatok. Kinevezés: Határozatlan idejű teljes munkaidős közalkalmazotti jogviszony szeptember 01-től. Megbízás: Határozott idejű vezetői megbízás: szeptember 01. napjától augusztus 31. napjáig Illetmény és juttatások: Kinevezés, vezetői megbízás, illetmény, juttatások megállapítása a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény és a Kjt. szociális,valamint gyermekjóléti és gyermekvédelem ágazatban történő végrehajtásáról szóló 257/2000. (XII.26.) kormányrendelet alapján. Pályázathoz csatolni kell: - személyes adatokat tartalmazó, valamint a szakmai gyakorlatot is igazoló részletes, fényképpel ellátott szakmai önéletrajz, - az intézmény vezetésére vonatkozó szakmai program, szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzelésekkel, - végzettségeket, szakképzettségeket igazoló okiratok hiteles másolata, - 90 napnál nem régebbi, eredeti erkölcsi bizonyítvány, - nyilatkozata arról, hogy - a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul, - nyertes pályázóként vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének határidőben eleget tesz, - a döntés meghozatala során kéri-e a képviselő-testület zárt ülésének tartását,

8 8 - a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet alkalmazási körébe tartozó munkakör, vezetői, magasabb vezetői megbízás esetén a pályázó nyilatkozatát, amely szerint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény 15. -ának (8) bekezdésében meghatározott kizáró ok vele szemben nem áll fenn, - megbízást megelőzően nyilatkozik arról, hogy nem áll cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság alatt, - a pályázatot papír alapon és elektronikus formában is kérjük benyújtani. A pályázat benyújtásának határideje: augusztus 15. Pályázat benyújtásának módja: Postai úton, a pályázatnak Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete címére történő megküldésével. (6090 Kunszentmiklós, Kálvin tér 12.) A borítékon kérjük feltüntetni a pályázati azonosítót: 987/2015. Elektronikus úton: kunszent@t-online.hu Pályázat elbírálásának határideje: augusztus ) A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a pályázó(k) meghallgatására létrehozott bizottság tagjai a következők: - alpolgármester - Általános Művelődési Központ intézményvezetője - Egészségügyi, Ügyrendi, Vagyonnyilatkozatot- és Összeférhetetlenséget vizsgáló Bizottság elnöke - szakmai érdek-képviseleti szövetség tagja, - Dr. Kalló-Peti-Ferkő András képviselő, Szociális és Foglalkoztatást-segítő Bizottság elnöke, 4.) A Képviselő-testület tudomásul veszi, hogy a Napsugár Bölcsőde vezetése az intézmény SZMSZ-e szerinti helyettes útján történik és az intézményvezetését Mészáros Kitti látja el az eredményes pályázati eljárás során kiválasztott vezető megbízásáig. Határidő: pályázati kiírásnál július 09. bizottság létrehozásánál pályázati határidő lejártát követő 10 napon belül pályázat elbírálásánál augusztus Siroki Márta költségvetési ügyintéző - Irattár A döntéshozatalban a jelenlévő 8 fő képviselő közül 8 fő vett részt. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozza: HATÁROZAT 381/2015. (VII. 03.) Tárgy: Pályázati kiírás

9 9 megtárgyalta Lesi Árpád előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1.) A Képviselő-testület úgy határoz, hogy Bertalan Annamária kérelmére hozzájárul a közalkalmazotti jogviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez július 31. napjával és ezzel egyidejűleg vezetői megbízását visszavonja. 2.) A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a következő pályázati felhívást közzéteszi a kormányzati személyügyi igazgatási feladatokat ellátó szerv internetes oldalán, valamint Kunszentmiklós város honlapján: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Napsugár Bölcsőde intézményvezetői megbízására, közalkalmazotti kinevezéssel. Pályázati feltételek: - büntetlen előélet, - magyar állampolgárság, vagy külön jogszabály szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező, illetve bevándorolt, vagy letelepedett személy, - cselekvőképesség, - 1. kora gyermekkor pedagógiája szakirányon szerzett neveléstudomány-szakos bölcsész (MA), vagy 2. csecsemő- és kisgyermeknevelő (BA), vagy 3. a) bölcsődei szakgondozó (OKJ), b) csecsemő- és kisgyermekgondozó (OKJ), c) csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozó (OKJ), d) csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó (OKJ), e) kisgyermekgondozó, -nevelői (OKJ), f) csecsemő- és gyermekgondozói (OKJ) végzettséggel rendelkező: intézetvezető, szakoktató, védőnő, felsőfokú szociális alapvégzettségű személy vagy pedagógus - legalább öt év felsőfokú végzettséget vagy felsőfokú szakmai képesítést igénylő, a gyermekvédelem, a szociális ellátás, az egészségügyi ellátás, illetve a közoktatás területén betöltött munkakörben szerzett szakmai gyakorlat, - vagyonnyilatkozat-tételi eljárás lefolytatása. Vezetői beosztással járó lényeges feladatok: - felelős az intézmény irányításáért, szakszerű és törvényes működéséért, gazdálkodásáért, - munkáltatói jogkör gyakorlása, - felel költségvetés alapján a személyi és tárgyi feltételek biztosításáért, - szabályzatok készítése, szakmai programok kidolgozása, - költségvetés, beszámoló készítése, - magas színvonalú szakmai munka biztosítása, szervezése, ellenőrzése, - jogszabályban előírt pénzügyi, gazdasági feladatok felelősségteljes ellátása, - gondozottak felvételével, ellátásával kapcsolatos szakmai feladatok. Kinevezés: Határozatlan idejű teljes munkaidős közalkalmazotti jogviszony szeptember 01-től.

10 10 Megbízás: Határozott idejű vezetői megbízás: szeptember 01. napjától augusztus 31. napjáig Illetmény és juttatások: Kinevezés, vezetői megbízás, illetmény, juttatások megállapítása a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény és a Kjt. szociális,valamint gyermekjóléti és gyermekvédelem ágazatban történő végrehajtásáról szóló 257/2000. (XII.26.) kormányrendelet alapján. Pályázathoz csatolni kell: - személyes adatokat tartalmazó, valamint a szakmai gyakorlatot is igazoló részletes, fényképpel ellátott szakmai önéletrajz, - az intézmény vezetésére vonatkozó szakmai program, szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzelésekkel, - végzettségeket, szakképzettségeket igazoló okiratok hiteles másolata, - 90 napnál nem régebbi, eredeti erkölcsi bizonyítvány, - nyilatkozata arról, hogy - a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul, - nyertes pályázóként vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének határidőben eleget tesz, - a döntés meghozatala során kéri-e a képviselő-testület zárt ülésének tartását, - a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet alkalmazási körébe tartozó munkakör, vezetői, magasabb vezetői megbízás esetén a pályázó nyilatkozatát, amely szerint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény 15. -ának (8) bekezdésében meghatározott kizáró ok vele szemben nem áll fenn, - megbízást megelőzően nyilatkozik arról, hogy nem áll cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság alatt, - a pályázatot papír alapon és elektronikus formában is kérjük benyújtani. A pályázat benyújtásának határideje: augusztus 15. Pályázat benyújtásának módja: Postai úton, a pályázatnak Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete címére történő megküldésével. (6090 Kunszentmiklós, Kálvin tér 12.) A borítékon kérjük feltüntetni a pályázati azonosítót: 987/2015. Elektronikus úton: kunszent@t-online.hu Pályázat elbírálásának határideje: augusztus ) A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a pályázó(k) meghallgatására létrehozott bizottság tagjai a következők: - alpolgármester - Általános Művelődési Központ intézményvezetője - Egészségügyi, Ügyrendi, Vagyonnyilatkozatot- és Összeférhetetlenséget vizsgáló Bizottság elnöke - szakmai érdek-képviseleti szövetség tagja, - Dr. Kalló-Peti-Ferkő András képviselő, Szociális és Foglalkoztatást-segítő Bizottság elnöke,

11 11 4.) A Képviselő-testület tudomásul veszi, hogy a Napsugár Bölcsőde vezetése az intézmény SZMSZ-e szerinti helyettes útján történik és az intézményvezetését Mészáros Kitti látja el az eredményes pályázati eljárás során kiválasztott vezető megbízásáig. Határidő: pályázati kiírásnál július 09. bizottság létrehozásánál pályázati határidő lejártát követő 10 napon belül pályázat elbírálásánál augusztus Siroki Márta költségvetési ügyintéző - Irattár 4.) Napirend Egyéb ügyek. Dr. Kelemen Henrietta jegyző: Elmondja, hogy a képviselő-testület döntött a Sári Mikóssal történő szerződéskötésről, de a szerződés meg nem került előkészítésre, július 15. napjával javasolják a bérbeadást, haszonbérleti szerződés kerül megkötésre. Lesi Árpád polgármester: Szavazásra teszi fel a határozat-tervezetet az alábbi szövegezéssel: Tárgy: 376/2015. (VI. 26.) határozat hatályon kívül helyezése, Sári László kérelme megtárgyalta az előterjesztést és a következő határozatot hozza: 1.) A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a 376/2015. (VI. 26.) határozatát hatályon kívül helyezi. 2.) A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a Kunszentmiklós Város Önkormányzata tulajdonát képező, 0428/14 hrsz.-ú kivett tanya művelési ágú ingatlant Sári László 6090 Kunszentmiklós, Kossuth L. u. 29. szám alatti lakos részére július 15. napjától december 31. napjáig haszonbérbe adja, az ingatlan haszonbérleti díja a legelőkre irányadó összeg, de minimum Ft/év. A haszonbérleti díjat évente a Képviselő-testület határozza meg. 3.) A Képviselő-testület megbízza a polgármestert a szerződés aláírásával és a további teendők ellátásával. Határidő: július Szabó Ildikó ügyintéző - Sári László 6090 Kunszentmiklós, Kossuth L. u Irattár

12 12 A döntéshozatalban a jelenlévő 8 fő képviselő közül 8 fő vett részt. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozza: HATÁROZAT 382/2015. (VII. 03.) Tárgy: 376/2015. (VI. 26.) határozat hatályon kívül helyezése, Sári László kérelme megtárgyalta az előterjesztést és a következő határozatot hozza: 1.) A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a 376/2015. (VI. 26.) határozatát hatályon kívül helyezi. 2.) A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a Kunszentmiklós Város Önkormányzata tulajdonát képező, 0428/14 hrsz.-ú kivett tanya művelési ágú ingatlant Sári László 6090 Kunszentmiklós, Kossuth L. u. 29. szám alatti lakos részére július 15. napjától december 31. napjáig haszonbérbe adja, az ingatlan haszonbérleti díja a legelőkre irányadó összeg, de minimum Ft/év. A haszonbérleti díjat évente a Képviselő-testület határozza meg. 3.) A Képviselő-testület megbízza a polgármestert a szerződés aláírásával és a további teendők ellátásával. Határidő: július Szabó Ildikó ügyintéző - Sári László 6090 Kunszentmiklós, Kossuth L. u Irattár Dr. Fang Simon képviselő: Elmondja, hogy a jövő hét végén lesz a Katolikus Templom torony áldása, mivel a felújítás elkészült, Vangel Imre plébános úr tisztelettel hív mindenkit erre. Lesi Árpád polgármester: Elmondja, hogy a főtéren lévő kisebb lámpatesteket egyes fiatalemberek kirugdosták a hét végén. Egy kedves vállalkozótól kapott a város ingyen vandál biztos lámpatesteket, most 10 db érkezett. Csepelen és Józsefvárosban ki lett próbálva. 1 méter magasságúak, a jövő héten kerülnek elhelyezésre. A megmaradó lámpák a városháza kertjébe kerülnének. Bábel Péter alpolgármester: Kérdezi, hogy egészségügyi kérdésben volt-e már egyeztetés? Lesi Árpád polgármester: Elmondja, hogy a jövő hétre kaptak időpontot egyeztetésre. Elmondja, hogy a köztisztviselő napot kirándulni voltak, másfél napot, pályázati programból fizették ki a költségeket. Visegrádon jártak, ahol jó volt látni a sok szép régi épületet, sok romos, de most megkezdték felújítani. Dr. Fang Simon képviselő: Elmondja, hogy július 1. napján van Semmelweis nap, kéri, hogy az egészségügyi dolgozókat is köszöntsék ez alkalomból.

13 13 Lesi Árpád polgármester: Elmondja, hogy minden városi egészségügyi dolgozó meghívásra került a Kristály kávézóba egy fagylaltra. Szőke Imre képviselő: Elmondja, hogy elképesztő, hogy ebben a szegény kis országban képtelenek olyan csatorna fedőlap elhelyezésre, hogy az ne álljon ki, vagy ne süllyedjen le. A legutolsó Pénzügyi Bizottság ülésén már feszegette, hogy ki az a szakember, aki ellenőrzi ezeket a munkákat. Az önkormányzatnak szerződése van. Érvényt kellene szerezni egyszer és mindenkorra a szerződéseknek és nem kellene átvenni a munkát! Nem az van leírva, hogy a fedőlapokat egyik helyen lejjebb a másikon feljebb kell elhelyezni, hogy véletlen se lehessen elmenni az úton normálisan! Elképesztő, hogy megcsinálják, és csak bosszúságot okoz az elkövetkező három évben, és utána szét fog menni az út is! Ez igaz minden utcára, a Széchenyi, Attila, Nyár, Rozgonyi utcákban, ahol a helyreállítás elindult, mindenhol összevissza van. Ez elfogadhatatlan. A Szabadság utcát is felmarták, azt ígérték, hogy majd teljesen fel fogják marni és felújítják a teljes szakaszt. Lesi Árpád polgármester: Elmondja, hogy még dolgoznak azon az úton. Szőke Imre képviselő: Elmondja, hogy a Hunyadi utcán is otthagyták a dolomitot és ráhordtak még. Most kezdte a Kf az útépítés, de nem tudja, hogy az a technológia, hogy a porra dobnak aszfaltot? A Bak-ér melletti területen is évek óta nincs a padka kitisztítva. Az átemelőt elkezdték építeni, nincs befejezve, ezt két hónapja otthagyták. Már másfél méteres gaz nőtt ott. Kéri a Bakér Kft-t, hogy a lyukakból söpörje ki a port, az utcákról a dolomitot vigyék el. Alács Sándor képviselő: Elmondja, hogy a vasútállomásnál lévő útépítés nem a városhoz tartozik, de a legnagyobb domb ott van már nyolc hónapja. Kérdés, ki tervezte azt a parkolót, hogy nem lehet arra az oldalra felállni, ahol fák vannak? 35 fokban napon parkolni? Hosszú távra terveznek dolgokat, csak nem tudni ki és miért! A másik probléma a buszjárat, kihozza az embereket, de akik a vonatról leszállnak, a buszra nem tudnak felszállni, mert a busz becsukja az ajtót és elmegy, kiteszi az embereket és már el is megy, nem igaz, hogy nem tud 5 percet várni. Ezen a területen is rosszul lettek lerakva az aknatetők. A postával szemben is két méteres gaz van. Szőke Imre képviselő: Elmondja, hogy az újonnan épített parkolóban a kövek feljöttek. Kérdezi, hogy a város átvette üzemeltetésre ezt a területet? Vörös István városüzemeltetési ügyintéző: Elmondja, hogy a tiltás ellenére egy nagy súlyú kamion bement a parkolóba, a jövő héten fogja javítani a kivitelező cég a parkolót, még nem lett átadva a közlekedési rész. Lesi Árpád polgármester: Elmondja, hogy kérni kell, hogy a buszmegállóban legyen pad és a posta előtt biciklitároló. A vasúttól már többször kérték, hogy vágják le a gazt, az volt a válasz, hogy nincs rá kapacitásuk. Szabó Sándor Bakér Kft. ügyvezető: Elmondja, hogy a Hunyadi utcában az úttest pókhálósra van repedezve, szabályosan úgy lehetne kátyúzni, hogy kockásra kivágnál a rossz részt, alatta lebetonoznák, és úgy raknák rá az aszfaltot. Most olyan technológiával dolgoznak, ami egyharmadába kerül, nem szép a munka, de hatásos, ha ilyen nagy melegben kátyúznak, az hatásos, mert az anyag a mellette lévő réseket is kitölti, beleolvad és hozzátapad a résekhez, 98%-ban ott marad az anyag. A csatornázók még visszamennek hibákat javítani. Megjegyzi, kevés embere van a munkákra, 4-5 személy van.

14 14 Dr. Kalló-Peti-Ferkő András képviselő: Kéri, hogy a vasútnak említsék meg, hogy már húsz éve meg van ígérve, hogy az utasoknak a felszállást meg fogják könnyíteni, sok a nyugdíjas, akik nehezen szállnak fel, több állomások ez már megoldott dolog. Bábel Péter alpolgármester: Elmondja, hogy a vasút évekkel ezelőtt ígéretet tett peronok építésére. Fentről lefelé haladnak, csak lassan! Lesi Árpád polgármester: Megköszöni a megjelenést. Az ülést 7.48 órakor bezárja. kmf. Lesi Árpád polgármester Dr. Kelemen Henrietta jegyző

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2014. június

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Göd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 26-i ülésén a Polgármesteri Hivatal nagytermében

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Göd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 26-i ülésén a Polgármesteri Hivatal nagytermében 187 JEGYZŐKÖNYV Készült: Göd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 26-i ülésén a Polgármesteri Hivatal nagytermében Jelen vannak: jelenléti ív szerint Tárgy: a képviselő-testület munkaterv

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy

Részletesebben

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat egyes gyermekvédelmi intézményei intézményvezetői álláshelyének pályázati meghirdetéséről

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat egyes gyermekvédelmi intézményei intézményvezetői álláshelyének pályázati meghirdetéséről KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. szeptember 25-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

433-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S

433-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S 433-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. január 26-i ülésére Tárgy: Pályázat kiírása bölcsődevezető álláshelyre Előterjesztő: Dr. Kelemen Márk polgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Óhíd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. március 27-én megtartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Óhíd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. március 27-én megtartott üléséről. Iktatószám: 233-6/2009. J e g y z ő k ö n y v Óhíd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 27-én megtartott üléséről. Határozatok száma: 2 db Ó h í d Óhíd Községi Önkormányzat Polgármesterétől

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csetény-Szápár Község Önkormányzat Képviselőtestületei 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csetény és Szápár Község Önkormányzat Képviselőtestületeinek 2013. május

Részletesebben

Készült: Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről

Készült: Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről CSEHBÁNYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8445 Csehbánya, Fő u. 39., Tel./fax: (88) 241-009 e-mail: csehbanya@invitel.hu, web: www.csehbanya.hu Szám: 25/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én 16. 00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében megtartott üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere s-9.~ J..,~. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ intézményvezetői álláshelyére

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak Város Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2010. november 10-én (szerdán) 16.00 órakor megtartott ülésérıl Készült: Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. november

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. február 11-i nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. február 11-i nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND 1 ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. február 11-i nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek NAPIREND Napirendek: Nyílt ülésen:

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-11/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 29-én 16. 00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében megtartott üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

A Képviselő-testület 2009. december 14-i ülésén hozott határozatai:

A Képviselő-testület 2009. december 14-i ülésén hozott határozatai: A Képviselő-testület 2009. december 14-i ülésén hozott határozatai: 498/2009. (XII. 14.) határozat Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy elfogadja a meghívóban szereplő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 11/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 22-én 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. március 30-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Tímár Ella bizottsági

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2013. december 12-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2013. december 12-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. december 12-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 121/2013.(XII.12.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról

Részletesebben

a Képviselő-testület 2014. március 6-án megtartott rendkívüli testületi üléséről

a Képviselő-testület 2014. március 6-án megtartott rendkívüli testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Képviselő-testület 2014. március 6-án megtartott rendkívüli testületi üléséről Tartalmazza: 28.-34. (III. 6.) számú határozatokat 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a 2014. március

Részletesebben

12/2009. m u t a t ó j a.

12/2009. m u t a t ó j a. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a. 12/2009 A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 13- án megtartott ülésen felvett, hangfelvétellel rögzített ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26-án megtartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26-án megtartott soros ülésén. 17/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26-án megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. augusztus 23.

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. augusztus 23. Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. augusztus 23. J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Képviselő-testületi ülésekről hangfelvétel készül. A napirendi pontok tárgyalásával

Részletesebben

2016. Kőbányai Gézengúz Óvoda 1107 Budapest, Zágrábi u. 13/a. Szervezeti és Működési Szabályzat. Készítette: Murányiné Bényei Ibolya óvodavezető

2016. Kőbányai Gézengúz Óvoda 1107 Budapest, Zágrábi u. 13/a. Szervezeti és Működési Szabályzat. Készítette: Murányiné Bényei Ibolya óvodavezető Ügyirat szám:ii/11/63/2016 Kőbányai Gézengúz Óvoda 1107 Budapest, Zágrábi u. 13/a. Szervezeti és Működési Szabályzat 2016. Készítette: Murányiné Bényei Ibolya óvodavezető TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ

Részletesebben

Szám: 67-3/2015. NAGYTEVEL. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 67-3/2015. NAGYTEVEL. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 67-3/2015. NAGYTEVEL Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8562 Nagytevel, Kossuth

Részletesebben

Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesületének ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések

Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesületének ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesületének ALAPSZABÁLYA Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesülete (nyilvántartási száma: 08-02-0000783, a továbbiakban: Egyesület) összhangban a Polgári Törvénykönyvben,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2013. március 14-i soros ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2013. március 14-i soros ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2013. március 14-i soros ülésén Hozott határozatok: 35/2013./03.14/KT.sz.-tól 59/2013./03.14./KT.sz-ig Hozott rendelet: 7/2013./03. 18./-tól

Részletesebben

Szám: 82-5/2016. U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 15. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 82-5/2016. U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 15. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 82-5/2016. U G O D Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 15. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8564 Ugod, Kossuth u. 32.

Részletesebben

1. oldal, összesen: 13 oldal. Váltás a jogszabály mai napon hatályos állapotára. 257/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet

1. oldal, összesen: 13 oldal. Váltás a jogszabály mai napon hatályos állapotára. 257/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet 1. oldal, összesen: 13 oldal Hatály: 2011.IV.15. Váltás a jogszabály mai napon hatályos állapotára 257/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvénynek

Részletesebben

Úny Község Önkormányzata Képviselı-testülete

Úny Község Önkormányzata Képviselı-testülete Úny Község Önkormányzata Képviselı-testülete 2528 Úny, Kossuth Lajos u. 2. Tel.: 33/508-800 Fax: 33/508-801 Email: info@uny.hu ================================================================== 13/2009.

Részletesebben

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 27-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 27-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 11-0 nem szavazattal 0 tartózkodással az alábbi 14/2014.(II.27.) sz. határozat Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felveszi napirendjére 14.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. november 7-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. november 7-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: 202/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. november 7-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Ferencvárosi Intézmény Üzemeltetési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén. Határozat száma Tárgya 29/2014. (X. 27.) Polgármesteri program

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Tanácskozási joggal: - Császár László jegyz, - Leitnerné Nagy Judit pénzügyi csoportvezet az 1-3. napirendeknél.

JEGYZ KÖNYV. Tanácskozási joggal: - Császár László jegyz, - Leitnerné Nagy Judit pénzügyi csoportvezet az 1-3. napirendeknél. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak, 2015. május 19-i nyílt testületi ülés jegyz könyv. JEGYZ KÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. május

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. március 7-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. március 7-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. március 7-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Egy orvos egy rendelő kialakítására jóváhagyott keretösszeg maradvány felosztása

Részletesebben

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától 257/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet - a közalkalmazottak jogállásáról s... 1. oldal, összesen: 19 oldal CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország

Részletesebben

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 23-án megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2012. október 29-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2004. október 21-én megtartott rendkívüli üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 26-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Előterjeszti: Vinczéné Szunyogh Judit

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A.

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. JEGYZ KÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képvisel -testületének 2014. november 25. napján az Önkormányzat hivatali épületében (8943

Részletesebben

Művészeti Iskola Martonvásár. Szervezeti és Működési Szabályzat

Művészeti Iskola Martonvásár. Szervezeti és Működési Szabályzat 1 Művészeti Iskola Martonvásár Szervezeti és Működési Szabályzat 2 Tartalom Tartalom I. A SZABÁLYZAT TARTALMA ÉS HATÁLYA... 4 II. INTÉZMÉNYI JELLEMZŐK, DOKUMENTÁCIÓ... 5 2. Jogállás, gazdálkodás, szakfeladatok...

Részletesebben

Jegyzokonyv. Egerszalók Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 30-án, 16.30 órától megtartott rendkívüli nyilvános üléséről

Jegyzokonyv. Egerszalók Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 30-án, 16.30 órától megtartott rendkívüli nyilvános üléséről 5/2016. Jegyzokonyv 00 Készült: Egerszalók Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 30-án, 16.30 órától megtartott rendkívüli nyilvános üléséről T a r t a 1 o m: Oldalszám: 59-től - 64- ig

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v I/1-12/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. június 29-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester Nagy Károly alpolgármester Bartha Gusztáv képviselő

Részletesebben

Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. április 18.

Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. április 18. Lajosmizse Város Önkormányzata Iktsz: I/394/9/2013. Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. április 18. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 50/2013. (IV. 18.) ÖH. Lajosmizse Város

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A.

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. JEGYZ KÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. február 11. napján az Önkormányzat hivatali épületében (8943

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: KVÖ/113/43/2012. KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2012. november 13-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 23. HATÁROZATOK MUTATÓJA Határozat száma

Részletesebben

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A. 1./ Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A. 1./ Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete Szám: 2-8 /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2012. május 30-án tartott testületi ülésérıl. Az ülés helye: Faluház,

Részletesebben

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 235-13/2015. B A K O N Y J Á K Ó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Bakonyjákó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 44 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. június 23-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Csőgér Bálint polgármester, Patkó András alpolgármester, Helli József képviselő, Tőzsér András képviselő, Nagy István

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Miháld Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8825 Miháld, Fő u. 2. 11-13/2013.Ny. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Miháld Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 17-én (hétfőn) 17.00 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal B épület emeleti nagytanácskozó terem Mezőkövesd, Mátyás király

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 138. sz. iroda, 2010. május 11-én 14 30 perc

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 138. sz. iroda, 2010. május 11-én 14 30 perc J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 138. sz. iroda, 2010. május 11-én 14 30 perc Jelen vannak: Hirka Tamás, a bizottság elnöke Dr. Ferenczi Attila, a bizottság

Részletesebben

ELŐZETES KIVONAT. Határidő: 2015. október 28. Kt. ülés Felelős: Kovács Raymund a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság elnöke (5 igen, 0 nem, 1 tartózkodás)

ELŐZETES KIVONAT. Határidő: 2015. október 28. Kt. ülés Felelős: Kovács Raymund a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság elnöke (5 igen, 0 nem, 1 tartózkodás) ELŐZETES KIVONAT a 2015. október 28-án (szerdán) a Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága 18. számú rendkívüli ülésén készült jegyzőkönyvből

Részletesebben

Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének Faluüzemeltetési, Fejlesztési, Beruházási Bizottságának ÜGYRENDJE

Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének Faluüzemeltetési, Fejlesztési, Beruházási Bizottságának ÜGYRENDJE Mályi Község Önkormányzata (3434 Mályi, Széchenyi 4.) Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének Faluüzemeltetési, Fejlesztési, Beruházási Bizottságának ÜGYRENDJE 2015 Jóváhagyva az 2/2015. (IV.13.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke Egyed Attila Szabó András Szvitankó

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 2015. május 12-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 2015. május 12-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: 29-37/2015/KVÖ KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2015 május 12-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 7 Rendelet száma Rendelet tárgya Kódszám 12/2015

Részletesebben

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv Képviselő-testületi ülésről 2012. 05. 23. Jegyzőkönyvet készítette: Marosi Magdolna jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 198-25/2012. Jegyzőkönyv Inárcs Községi Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 16-án 17 órakor megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 16-án 17 órakor megtartott nyilvános üléséről NEMESHANY TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8471 Nemeshany, Petőfi u. 85. Szám:.../2010. 1 JEGYZŐKÖNYV Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 16-án 17 órakor megtartott

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2013. augusztus 21-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 47/2013. (VIII. 21.) sz. Városfejlesztési,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Haynald Lajos termében, 2013. december 30-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: 5 települési képviselő:

Részletesebben

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július 31-ei nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július 31-ei nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július 31-ei nyilvános ülésének a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai: 425-439, 446/2012. d./ rendelete: --- TÁRGYSOROZAT Megnyitó

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 245-26/2013.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 245-26/2013. 246/2013.(X.29.) KT 1./ Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 61/2012.(III.06.), 94/2012.(IV.24.), 232/2012.(IX.11.), 235/2012.(IX.11.), 269/2012.(X.30.),271/2012.(X.30.), 47/2013.(III.05.),

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2014. február 6-án (csütörtökön) a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Rákócziújfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án megtartott képviselő-testületi üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Rákócziújfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án megtartott képviselő-testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV Rákócziújfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án megtartott képviselő-testületi üléséről Jelen vannak: Papp János polgármester, Merena Lászlóné, Fenyves Györgyné,

Részletesebben

Játéksziget Óvoda. Szervezeti és Működési Szabályzata

Játéksziget Óvoda. Szervezeti és Működési Szabályzata Játéksziget Óvoda Készítette: Gugcsóné Nagy Judit óvodavezető Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete Véleményezte: a Szülői Közösség 1 Tartalom Bevezető 1. Az alapító okiratban foglaltak részletezése

Részletesebben

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra. 2016. EüK. 4. szám pályázati felhívás (hatályos: 2016.02.15 - )

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra. 2016. EüK. 4. szám pályázati felhívás (hatályos: 2016.02.15 - ) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Tisztelt Hirdetők, Olvasók! Pályázati hirdetmény betölthető állásokra 2016. EüK. 4. szám pályázati felhívás (hatályos: 2016.02.15 - ) A hirdetményeket külön ez irányú kérelemre legfeljebb

Részletesebben

I. Fejezet. 1. Általános rendelkezések

I. Fejezet. 1. Általános rendelkezések Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014.(XI.30.) önkormányzati rendelete Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. OKTÓBER 3-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. OKTÓBER 3-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. OKTÓBER 3-I ÜLÉSÉRŐL 1 Készült: Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. október 3-án megtartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-6/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. március 4-én megtartott üléséről Jelen vannak: l./ Tóth Ferencné polgármester 2./ dr. Berecz Botond alpolgármester 3./ Csókás

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 Szaporodásbiológiai Társaság Alapszabálya (az 2014. 11. 07. napi módosításokkal egységes szerkezetben, a módosult rendelkezések vastagított betűvel kerültek kiemelésre) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.

Részletesebben

50/2013. (II. 14.) számú Képviselő-testületi Határozat

50/2013. (II. 14.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 50/2013. (II. 14.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Tóth Imre önkormányzati képviselő által benyújtott, a Hajdúnánási Polgármesteri

Részletesebben

Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2009. november 30-án 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2009. november 30-án 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. 11/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2009. november 30-án 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: - 7 fő települési képviselő, a csatolt

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-7/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. január 19. napján,a Teleházban (Szatymaz, II. körzet 115.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi pontok: 1. Hatályos rendeletek

Részletesebben

Intézmény neve: Napközi Otthonos Óvoda. Szabályzat típusa: Szervezeti és működési szabályzat. Intézmény címe: Rétság, Mikszáth u 6

Intézmény neve: Napközi Otthonos Óvoda. Szabályzat típusa: Szervezeti és működési szabályzat. Intézmény címe: Rétság, Mikszáth u 6 Intézmény neve: Napközi Otthonos Óvoda Szabályzat típusa: Szervezeti és működési szabályzat Intézmény címe: Rétság, Mikszáth u 6 Intézmény OM-azonosítója: 032044 Intézmény fenntartója: Rétság Város Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6097 Kunadacs, Rákóczi u. 2. Telefon: 06-76/558-131 Fax: 06-76/422-057 E-mail: kunadacs.ph@tanet.hu 130-8/2012. Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. szeptember 12-én a Városháza emeleti kistermében 8 30 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

A TATÁRSZENTGYÖRGYI HÉTSZÍNVIRÁG NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÉS KONYHA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A TATÁRSZENTGYÖRGYI HÉTSZÍNVIRÁG NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÉS KONYHA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A TATÁRSZENTGYÖRGYI HÉTSZÍNVIRÁG NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÉS KONYHA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2 Tartalomjegyzék I.ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 I.1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, jogi

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március hó 11. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március hó 11. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március hó 11. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

12. Jegyzőkönyv HATÁROZATOK:

12. Jegyzőkönyv HATÁROZATOK: Oldal 1 / 9 Csomád Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2161 Csomád, Kossuth Lajos út 69. Szám: 12/2013. 12. Jegyzőkönyv Készült: A Fóti Közös Önkormányzati Hivatal Csomádi Kirendeltség (2161 Csomád,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 25-én, 16:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/1994.(V.5.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (A módosításokkal

Részletesebben

37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelet. az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról

37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelet. az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról 1. oldal 37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelet az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról Az épített környezet alakításáról és védelméről

Részletesebben

Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről.

Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak a mellékelt jelenléti

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Szőlősgyörök község Önkormányzat 2009. április 27-én tartott képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Perpits László, Locker Lászlóné, Ballér József Lajosné, Bíró Ferenc,

Részletesebben

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l.

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l. Jegyz könyv Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l. Az ülés helye: M vel dési Ház nagyterme Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 8.-án, a Művelődési Házban 17 órai kezdettel megtartott, közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak:, Farkas

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 6. Beszámoló Nógrád Megye Önkormányzata 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról és a megyei önkormányzat vagyonkimutatásáról

JEGYZŐKÖNYV. 6. Beszámoló Nógrád Megye Önkormányzata 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról és a megyei önkormányzat vagyonkimutatásáról Iktatószám: 31-23/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. április 22-ei soron következő ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak:

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZABADKÍGYÓS. 2015. november

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZABADKÍGYÓS. 2015. november SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZABADKÍGYÓS 2015. november 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések 1. A szervezeti és működési szabályzat célja 2. Alapelvek 3. Az intézmény

Részletesebben

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118)

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 7-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118) T á rg ysoroza t 1.) Előterjesztés KEOP

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár város Önkormányzat képviselő-testületének 2011. május 10-én megtartott soron kívüli üléséről

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat SIÓFOK VÁROS ÓVODÁJA ÉS BÖLCSŐDÉJE Szervezeti és Működési Szabályzat Összeállította: Jogszabályi, szakmai megfelelőséget vizsgálta, jóváhagyta: Kálócziné Juhász Ilona Simkó Dorottya Kolumbán Ilona Somogyi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Pogány Sándor alpolgármester. Az ülésen nem vett részt: Juhász József polgármester

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Pogány Sándor alpolgármester. Az ülésen nem vett részt: Juhász József polgármester JEGYZŐKÖNYV Készült: Berente Önkormányzatának képviselő-testülete 2014. december 12.-én az Önkormányzati Hivatal tárgyalójában megtartott nyilvános ülésén, melynek kezdési időpontja 9,00 óra. Jelen vannak:

Részletesebben

Bevezető rész. 1. Általános rendelkezések TISZABURA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

Bevezető rész. 1. Általános rendelkezések TISZABURA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2012.(XI. 29.) önkormányzati rendelete Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti- és Működési Szabályzatáról EGYSÉGES SZEKEZETBE

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy tárgyalóterme. Veszprém, 501 hrsz-ú ingatlan vevője

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy tárgyalóterme. Veszprém, 501 hrsz-ú ingatlan vevője JEGYZŐKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Tulajdonosi Bizottságának, 2016. március 24-én 13,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Az ÉMOP-4.2.1/A,B-11 kódszámú,

Részletesebben