Makrókat (egy gomb megnyomásával egyidejűleg több parancsot) is küldhetünk vele. Közvetlen, ill. későbbi kódolásra is van lehetőség.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Makrókat (egy gomb megnyomásával egyidejűleg több parancsot) is küldhetünk vele. Közvetlen, ill. későbbi kódolásra is van lehetőség."

Átírás

1 Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI., Teréz krt 23. Tel: KAMELEON 6 - egy távirányító minden készülékhez Megrend. szám: A KAMELEON 6 csomag tartalma: KAMELEON 6 távirányító (benne 4db AAA/LR03 alkáli elemmel) KAMELEON 6 kezelési utasítás 4 további AAA/LR03 alkáli elem Leírás A KAMELEONNAK a használatot elősegítő háttér megvilágítása van, ami megmozdításakor kigyullad. Elemcsere után a háttérvilágítás aktiválásához valamelyik gombot először meg kell nyomni. A távirányító 6 készülék kezelésére alkalmas. A készülék tanítható, vagyis a közvetlen beállítás helyett átmásolható rá más távirányító tartalma. Makrókat (egy gomb megnyomásával egyidejűleg több parancsot) is küldhetünk vele. Közvetlen, ill. későbbi kódolásra is van lehetőség. Elemek A Kameleon 6-ban 4 új AAA/LR03 alkáli elem található, ezen kívül további 4 darab tartalék elemet szállítunk vele. 1. Csavarozzuk le a hátoldalon az elemtartó rekesz fedelét. 2. Helyezzük be a (+) és (-) jelzéseknek megfelelően az elemeket. 3. Zárjuk be és csavarozzuk vissza a rekesz fedelét. Miután az elemeket behelyeztük, a kijelző megvilágítása 6 másodpercre bekapcsol. A kijelző ezután TV üzemmódba kapcsol. A billentyűzet 1. IR (infravörös) kijelzés Az IR jelző jelzi az IR adást és vételt. A kijelző ábrája jelzi a kimenő Infra jelet, mihelyt egy aktív billentyűt megnyomunk. A tanulási eljárásnál és az utántöltésnél az IR kijelző bejövő jelet jelez. Az IR kijelző visszajelzést ad (a jelzés alsó része villog) a normális használat során, vagy programozó üzemmódban. 2. Készülék gombok A TV, VCR, DVD, SAT, AUD és CD gombokkal válasszuk ki azt a készüléket, amelyet kezelni akarunk. Például ha a TV gombot nyomjuk meg, a TV funkcióit kezelhetjük, ugyanígy a VCR-t megnyomva videorekordert, a SAT gombbal a műholdvevőt vagy a kábel dekódert kezelhetjük. Ráadásként a készülék gomb megnyomását a KAMELEON 6 külön animációval jelzi. Bármelyik készülék-gomb megnyomásával a fő kijelzésbe jutunk. 3. Power BE/KI-kapcsoló ( Shift módban: elalvás kapcsoló) A BE/KI kapcsolónak ugyanaz a szerepe, mint az eredeti távirányítón volt. Ha átkapcsolunk a Shift üzemmódba (a MAGIC gomb rövid megnyomásával) a ki/be-kapcsoló gomb az elalvás időkapcsoló gomb ( zzz ) szerepét veszi át. 4. Animációs EL kijelző A távkapcsolónak EL (elektrolumineszcens technológián alapuló) kijelzője van, amely mozgás hatására lép működésbe. Az elemek kímélésére a kijelző normál használat mellett 10 másodpercig világít. A háttérvilágítás fényereje növelhető vagy csökkenthető (ld. később). Az EL kijelző különlegessége a kezelendő készülékekhez való igazodás. A következő ábrák mutatják be a lehetőségeket.

2 TV üzemmód VCR üzemmód DVD üzemmód Fő kijelzés Teletext Menü Fő kijelzés Menü SAT üzemmód AUDIO üzemmód CD üzemmód Fő kijelzés Menü PVR 5. Magic ( Shift vagy programozó kapcsoló) A KAMELEON 6 MAGIC gombját beállításra és speciális funkciókhoz való hozzáféréshez használjuk. Ha a gombot röviden nyomjuk meg, a kijelző Shift üzemmódba kapcsol át (10 másodpercnyi időtartamra). Amennyiben ezt a gombot tovább tartjuk megnyomva (kb. 3 másodpercig) a KAMELEON 6 a beállítási üzemmódba vált át. A programozás alatt a kijelző felső részén egy nyúl szimbólum látható. 6. SCROLL

3 A Scroll (görgetés) gombbal a különböző kijelzők között válthatunk, normál és programozó üzemmódban is. Ez a TV, VCR és SAT-ra érvényes.

4 7. Számjegy billentyűk A számjegy billentyűk (1 9, 0) ugyanúgy működnek, mint az eredeti távirányítónkon. Az AUD üzemmódban a számjegy billentyűk a bemenet forrását határozzák meg. 8. Back (vissza) (-/-- ) > 10 Amennyiben az eredeti távirányító az egy- és kétszámjegyes csatornák között különbséget tett (-/--), ez a funkció behívható a -/-- gomb megnyomásával. A SAT menü üzemmódban a Back gombbal léphetünk vissza az előző képernyő menübe. A DVD, CD vagy AUD üzemmódban a >10 funkció hívható be. 9. Info / AV / Select Az AV gomb szerepe ugyanaz, mint az eredeti távirányítónál. Amennyiben az eredeti távirányítónak 20 gombja van, úgy ezt a funkciót az AV gomb alatt találjuk meg. A SAT üzemmódban az Info funkciót választhatjuk. Az AUD üzemmódban a Select (kiválaszt) gombbal a bemeneti forrást választhatjuk meg abban az esetben, ha az eredeti távirányítón erre csak egy gomb van. 10. CH +/- ( Shift módban fényerő +/-) / (CD üzemmódban DISC +/-) E gomboknak ugyanaz a szerepük, mint az eredeti távirányítón. A TV Shift üzemmódjában (amibe a MAGIC billentyű rövid megnyomásával jutunk) a gombok a TV készülék +/- fényerejét szabályozzák. 11. VOL +/- ( Shift módban szín +/-) A hangerő gomboknak ugyanaz a szerepük, mint az eredeti távirányítón. TV Shift módban (amibe a MAGIC billentyű rövid megnyomásával jutunk) ezek a gombok a TV készülékünk +/- színbeállítását szabályozzák. 12. PP A TV és a SAT üzemmódban ezzel vagy a Legutolsó csatorna, vagy az előző program vagy a visszaállítás (resetelés) funkcióját veszi át (az eredeti távirányítótól függően).

5 13. Mute (némítás gomb) A gomb szerepe ugyanaz, mint az eredeti távirányítónál. 14. Menü E gombot megnyomva a menü kezelése válik lehetővé. A TV, VCR és SAT üzemmódban a kijelző a Menü üzemmódba vált át. A Menü gomb szerepe ugyanaz, mint az eredeti távirányítónál. 15. Audio / Guide (vezető) A DVD üzemmódban az Audio opciókat megváltoztathatjuk. Amennyiben a SAT üzemmódban a Guide gombot megnyomjuk, a kijelző a SAT menü módba vált át és fennmarad a Guide funkció, amennyiben az eredeti távirányítón volt ilyen. 16. PVR/EXIT SAT üzemmódban a PVR gombbal átkapcsolunk a kijelzőn a SAT PVR (saját videorekorder) üzemmódba, miáltal megjelennek a megfelelő funkció billentyűk (PLAY, STOP, RECORD) (lejátszás, stop, felvétel). Amennyiben a műholdas vevőnknek, vagy a kábel dekódernek Record (felvétel) funkciója van, azt kezelhetjük ezzel a gombbal. Az EXIT (kilépés) gomb funkciója ugyanaz, mint az eredeti távirányítónál. A fő kijelzőre való visszatéréshez nyomjunk meg egy készülék gombot, vagy a SCROLL-t. 17. Irány gombok Amennyiben az eredeti távirányítón ilyenek léteztek, ezek a gombok elősegítik a menüben való navigációt. 18. OK / Surround Amennyiben az eredeti távirányítón ilyen létezett, ezekkel a gombokkal férünk hozzá a készülékeink Surround üzemmódjához. A Menü módban ezzel a gombbal erősítjük meg a beállítást. 19. CENTER / REAR Az AUD üzemmódban ezekkel a gombokkal (amennyiben az eredeti távirányítón is megtalálhatók) beállíthatjuk a középponti és a hátsó hangszórók hangerejét.

6 20. SKIP (+/-) (átugrás) Szerepe ugyanaz, mint az eredeti távirányítónál. A DVD, SAT (PVR), CD és/vagy az AUD üzemmódban ezek a gombok átveszik a SKIP (TRACK) +/- funkciót. A SKIP megnyomását a kijelzőn animáció jelzi. 21. Transzport billentyűk Amennyiben VCR, DVD, SAT (PVR), CD vagy AUD üzemmódban vagyunk, ezek a billentyűk átveszik a PLAY (lejátszás), FF (előre menet), REW (visszatekercselés), stb. funkciókat. Véletlen felvétel elkerülésére a felvétel (RECORD) billentyűt kétszer kell nyomni. 22. Teletext gombok A Teletext gomb megnyomása után a kijelzőn megjelennek a további teletext funkciók is. Ezek a gombok vezérlik a teletext fő funkcióit. Ennek előfeltétele, hogy a TV készülék erre alkalmas legyen. Ezekről további információkat a TV készülék kezelési útmutatójában találunk, mivel az egyes készülékeken kezelésük eltérő lehet, vagy nem mindegyik funkció áll rendelkezésre. A SCROLL gombbal is elérhetjük a teletext gombokat. KINAGYÍTANI: Mutatja a teletext felső felét kinagyított betűkkel. Következő megnyomására a teletext alsó része jelenik meg kinagyítva. A normál méretre a gomb újbóli megnyomásával jutunk. A TEXT -BE-vel a TV üzemmódba lépünk vissza. TELETEXT BE: Amennyiben a teletext üzemmódban vagyunk (függően a TV készülékünktől) ezt a gombot megnyomva a MIX vagy a TEXT AUS (teletext ki)-be jutunk. Erre a funkcióra a SAT üzemmódban is lehetőség van. HOLD/STOP: Megállítja az oldalak lapozását. MIX: A teletextet és a TV képet egyszerre mutatja. TELETEXT KI: A TV készüléket visszakapcsolja normál üzemmódba. Egyes TV készülékeknél ehhez a TELETEXT BE-t kell többször megnyomni. Ez a funkció SAT üzemmódban is működik. TELETEXT INDEX: Ezzel a gombbal érhetjük el a Teletext üzemmódban a Tartalomjegyzéket. 23. PIROS / ZÖLD / SÁRGA / KÉK A teletext használatakor a piros zöld, sárga és kék színű gombokat használjuk a teletext fő címeihez. Amilyen módon az eredeti távirányítón működnek ezek a gombok, ugyanúgy fognak a KAMELEON 6-on is működni. 24. RANDOM / 16: 9 / ALCÍM A CD-n és az AUD üzemmódban a RANDOM (véletlenszerű sorrendű lejátszást) állítja be, a TV üzemmódban a 16 : 9 (szélesvásznú) funkciót kapcsolja. A SAT és DVD üzemmódban a FELIRATOS funkcióba jutunk. 25. FAV / SP / LP / PROG A SAT üzemmódban a FAV (favorit) funkciót jelenti, VCR módban az SP / LP (szalagsebesség) funkciót, AUD és CD módban pedig a PROG (program) funkciót. 26. TV/SAT / TV/VCR / TV/DVD SAT üzemmódban a TV/SAT, VCR üzemmódban a TV/VCR, a DVD üzemmódban pedig a TV/DVD funkciókat kapjuk. 27. Különleges funkciók gombjai A különleges funkciók gombjai szabad gombok, amelyek lehetőséget kínálnak a KAMELEON 6 tanítására, vagy a Key Magic gombbal (ld. később) különleges funkciók átvételére. Ezeket a gombokat előnyösen lehet makró gombként is használni. Miután végrehajtottunk Direkt Kód beállításokat, vagy Kód kereséseket, már van néhány funkció az I, II, III és IV gombon. Ezek a funkciók eltérőek lehetnek az egyes készülékeknél. Ellenőrizzük az alábbi

7 táblázaton. Gomb Készülékmód & funkció I - - Kijelző/ OSD Rádió / Rádió / TV DTS / 5.1CH / Prologic Véglegesítés II - - Horgony Audio / beszéd / zene DSP, DSP+ Törlés III - - Cím Segítség Késleltetés + Időkapcsoló IV - - Zoom Lista Késleltetés - Sync.

8 Példa: A KAMELEON 6 beállítása a TV készülékünhöz: A KAMELEON 6 beállítása Közvetlen kód beállítás 1. Keressük ki az ismertető végén lévő kódjegyzékből a saját készülékünk kódját. A kódok készülék fajták és márkanevek alapján vannak rendszerezve. A leggyakrabban előforduló kódok elöl találhatók. 2. Győződjünk meg arról, hogy készülékünk be van kapcsolva (nem készenléti nem Stand by üzemben van). 3. Nyomjuk meg röviden a KAMELEON 6 TV gombját. 4. Nyomjuk meg és tartsuk nyomva a MAGIC gombot (kb. 3 másodpercig) amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. 5. A számjegyes billentyűkkel adjuk meg a négyszámjegyű kódunkat. Az IR kijelző alsó része kétszer felvillan. 6. Irányítsuk a KAMELEON 6-ot a TV készülékre és nyomjuk meg a Power (bekapcsoló) gombot. Amennyiben a TV készülék kikapcsol, a KAMELEON 6 a TV készüléknek megfelelően van beállítva. A legtöbb TV készüléket nem lehet a be/kikapcsoló gombbal bekapcsolni. Nyomjuk meg a számbillentyűk valamelyikét, vagy a Teletext KI gombot a készülék bekapcsolásához. (Erre a célra a SCROLL gombot is használhatjuk). Amennyiben a készülékünk nem reagál, ismételjük meg az 1 6 lépéseket egy másik kóddal, amely a márkánk alatt áll. Amennyiben a készülékünk a márkanév alatt felsorolt kódszámok egyikével sem működik, próbálkozzunk a későbbiekben leírt kódkereső üzemmóddal. Ugyanígy járjunk el, ha a TV készülékünk márkája nem szerepel a jegyzékben. Sok kód nagyon hasonló. Ha a készülékünk egyáltalán nem, vagy nem megfelelően működik, próbálkozzunk a készülékünk márkaneve alatti más kódszámmal. Ha a videorekorderünk távirányítójának nincs Be/Ki gombja, a 6. lépésben a Be/Ki gomb helyett nyomjuk meg a PLAY (lejátszás) gombot. A többi berendezés beállításánál ugyanígy járjunk el, csak a 3. lépésben a megfelelő készülék gombját nyomjuk meg. Ne felejtsük el a megfelelő készülék gombját megnyomni a készülék kezelése előtt. Az egyes készülék billentyűkhöz csak egy készülék (CD, hangerősítő, kazetta deck stb.) rendelhető. Ha az eredeti távirányítóval több készüléket tudtunk korábban vezérelni (pl. egy vevőt, CD lejátszót, és kazetta deck-et stb.) minden egyes készüléket külön be kell állítani.

9 Az egyes készülékek a következő üzemmód gombok alatt állíthatók be: Videorekorder Kazetta deck DVD lejátszó TV készülék DAT rekorder Lézer diszk lejátszó Műhold vevő Kábel dekóder Video tartozékok CD lejátszó Házi mozi Lemezjátszó Erősítő / tuner Audio erősítő Különféle audio berendezések Második TV, VCR, SAT, CD, AUD vagy DVD beállítását lásd később. Személyes kód áttekintő táblánk Vezessük be az alanti mezőkbe a készülékeink kódjait, hogy szükség esetén rendelkezésre álljanak. Kód keresés Amennyiben készülékünket a készülék márkájához tartozó valamennyi kód végigpróbálása ellenére sem tudjuk a KAMELEON 6-tal távirányítani, kíséreljük meg a kód keresést. A kódkereséssel a saját készülékünk kódját is megtalálhatjuk, úgy, hogy a KAMELEON 6 memóriájában lévő valamennyi kódot átfutjuk. Ez vonatkozik arra az esetre is, ha a készülék márkája nem szerepel a felsorolásban. Példa TV készülékünk kódjának megtalálására: 1. Kapcsoljuk be a TV -t (nem készenléti nem standby üzemmódba)! 2. Nyomjuk meg a KAMELEON 6 TV gombját. 3. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva (kb. 3 másodpercig) amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. 4. Üssük be a 991-et - az IR kijelző alsó része kétszer felvillan. 5. Nyomjuk meg a Be/kikapcsoló gombot.

10 6. Irányítsuk a KAMELEON 6-ot a TV felé. Nyomogassuk a CH+ -t, amíg a TV ki nem kapcsol. Minden megnyomáskor a KAMELEON 6 a tároló következő kód Be/kikapcsoló jelét továbbítja. Lehet, hogy a gombot igen sokszor kell nyomni (akár 150-szer is). Legyen hozzá türelmünk. Amennyiben egy kódot elnéztünk volna, a CH- gombbal visszakapcsolhatunk a megelőző kódra. Ügyeljünk arra, hogy a KAMELEON 6 mindvégig a TV készülékre nézzen. 7. Mihelyt a TV készülékünk kikapcsol, a kód tárolása végett nyomjuk meg a MAGIC billentyűt. Az IR kijelző alsó része kétszer felvillan. Ettől kezdve a KAMELEON 6-tal kezelni tudjuk a TV-t. A legtöbb TV készüléket nem lehet a Be/Kikapcsoló gombbal bekapcsolni. Nyomjuk meg a számbillentyűk valamelyikét, vagy a Teletext KI gombot a készülék újbóli bekapcsolásához. (Erre a célra a SCROLL gombot is használhatjuk). Amennyiben a TV-t mégsem tudnánk megfelelően kezelni, ismételjük meg a kódkeresést, hátha mégsem a megfelelő kódot találtuk meg. Az 5. lépésnél a Be/kikapcsoló helyett a 0, 1, 2, 3, VOL+, PLAY STOP vagy MUTE gombokat is megnyomhatjuk. Ezáltal ugyanazt a funkciót adja le a készülék, mint a CH+ vagy CH- esetében a 6. lépésben. (győződjünk meg arról, hogy a TV készülékünk valóban átkapcsol-e egy másik állomásra). A keresés 6. lépése során tesztelhetjük a 0, 1, 2, 3, VOL+, PLAY STOP vagy MUTE gombokat. Ezután folytathatjuk a keresést (CH+ vagy CH-) a legutolsó ellenőrzött funkcióval. A CH+ megnyomva a tároló a következő kód jelét adja ki, a CH- pedig a korábbit. Ez hasznos lehet, ha a keresésnél véletlenül egy kódon túlléptünk. Egy másik berendezés kódjának keresésénél ugyanígy járjunk el, csak a 2. lépésben a megfelelő készülék gombját nyomjuk meg. Ha a videorekorderünk eredeti távirányítójának nincs Be/Ki gombja, az 5. lépésben a Be/Ki gomb helyett nyomjuk meg a PLAY (lejátszás) gombot. Kód kiolvasása (hogy rájöjjünk, hogy milyen kód van éppen programozva) Amennyiben a KAMELEON 6-ot a kódkereső futtatással beállítottuk, a kódokat kiolvashatjuk a személyes kód áttekintő táblázatunk kitöltéséhez: a négyes számot Például az IR szimbólum négyszeri felvillanásával fogja jelezni. Példaként: a TV készülékünk kódjának kiolvasása: 1. Nyomjuk meg a KAMELEON 6 TV gombját. 2. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. 3. Nyomjuk meg a 990-et - az IR kijelző szimbólum alsó része kétszer felvillan. 4. A négyszámjegyű kód első számjegyéhez nyomjuk meg az 1-et, és számoljuk meg, hogy az IR szimbólum hányszor villan fel. Ha nem villan fel, a keresett szám a A második számjegyhez nyomjuk meg a 2-t, és számoljuk meg, hogy az IR szimbólum hányszor villan fel. Amennyiben nem villan fel, a keresett szám a 0.

11 6. A harmadik számjegyhez nyomjuk meg a 3-at, és számoljuk meg, hogy az IR szimbólum hányszor villan fel. Amennyiben nem villan fel, a keresett szám a A negyedik számjegyhez nyomjuk meg a 4-et, és számoljuk meg, hogy az IR szimbólum hányszor villan fel. Amennyiben nem villan fel, a keresett szám a 0. A többi berendezés kódjánál hasonlóan járjunk el, csupán az 1. lépésben a megfelelő készülék gombját nyomjuk meg.

12 Tanulási képesség Közvetlen tanulás (A funkciók átmásolása az eredeti távirányítóról a KAMELEON 6-ra). A KAMELEON 6-ot kompletten előprogramozott kód-tárolóval szállítjuk. Miután a KAMELEON 6-ot készülékeinkre beállítottuk, megállapíthatjuk, hogy az eredeti távirányítóinknak van-e egy vagy több olyan funkciója, amely a KAMELEON 6 billentyűzetén nem található meg. A KAMELEON 6 speciális tanulási készséggel rendelkezik, amellyel az eredeti távirányító majd valamennyi funkciója átmásolható a KAMELEON 6 billentyűzetére. A Különleges Funkciók gombjai (I IV) elsősorban ezekhez állnak rendelkezésre. Amennyiben készülékenként több funkciót kívánnánk betaníttatni (max. 50 funkcióig), ezeket más billentyűkre, vagy átkapcsolt (shifted) billentyűkre programozhatjuk. Mielőtt hozzákezdenénk: - Győződjünk meg az eredeti távirányító kifogástalan működéséről. - Győződjünk meg arról, hogy sem a KAMELEON 6, sem az eredeti távirányító nem néz a készülék felé. Példa: Másoljuk át az eredeti távirányítóról a mono/sztereo funkciót a KAMELEON 6 valamelyik I IV billentyűjére. 1. Fektessük a KAMELEON 6-ot és az eredeti távirányítót egy sík felületre. Ellenőrizzük, hogy azok az oldalaik, amelyek egyébként a készülékre néznek, egymással szemben állnak. Állítsuk az eredeti távirányítót a KAMELEON 6 baloldalához (lásd az ábrát). A távirányítók közötti távolság 2 5 cm között legyen. (IV) Infravörös vevő 2. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva (kb. 3 másodpercig), amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. 3. Nyomjuk meg a 975-öt - az IR kijelző szimbólum alsó része kétszer felvillan. 4. Válasszuk a KAMELEON 6 távirányítón azt a készülék üzemmódot, ahova a funkciót másolni akarjuk. (A példában a TV billentyűt). 5. Nyomjuk meg a KAMELEON 6 távirányítón azt a billentyűt, amelyikkel a funkciót meg akarjuk taníttatni (példánkban a IV billentyűt). Az IR kijelző háromszor bejövő IR-t jelez, ezután a kijelző kikapcsol. 6. Nyomjuk meg azt a gombot, amelyet másolni szeretnénk, és tartsuk megnyomva (példánkban: az eredeti távirányító mono/sztereo gombja). A kijelző újból bekapcsol; a sikeres tanulási folyamat végén az IR szimbólum alsó része kétszer felvillan. 7. Amennyiben ugyanannak a készüléknek egy másik funkcióját is meg akarjuk taníttatni, ismételjük meg az 5. és 6. lépéseket, csupán azt a gombot nyomjuk meg, amit másolni akarunk. Amennyiben egy másik funkciót másik készülékfajtából akarunk másolni, hajtsuk végre a műveletet a 4. lépéstől kezdve és az 5. és 6. lépésekkel folytatva, a korábbiaknak megfelelően. 8. A tanulási üzemmód elhagyásához nyomjuk meg a MAGIC billentyűt és tartsuk megnyomva, amíg az IR szimbólum alsó része négyszer fel nem villan.

13 Miután a kijelző az 5. lépés után kikapcsolt, 5 másodpercen belül az eredeti távirányítónk gombját (esetünkben a mono/sztereo gombot) meg kell nyomni. Ha a tanulási üzemmód alatt egyetlen gombot sem nyomunk meg, a távirányító 30 másodperc múlva a normál használati üzemmódba tér vissza. A tanulás alatt a Teletext, a (TV)Menü stb. gombok nem befolyásolják a kijelzőt. Ha egy a KAMELEON 6-on már funkcióval rendelkező gombot akarunk betanítani, a tanítás automatikusan átvált (shift). Ekkor nyomjuk meg a MAGIC billentyűt és azt a gombot, amelyet erre a célra használni akarunk. Az átirányítás céljául ne használjuk a Be/kikapcsoló, a CH+/- és a VOL+/- gombokat. Amennyiben számmal jelölt gombot tanítunk be, az eredeti funkcióba a MAGIC kétszeri és a megfelelő gomb megnyomásával jutunk. Amennyiben egy, a fő kijelzőn nem található gombot akarunk betanítani, a kijelző váltáshoz használjuk a SCROLL billentyűt. A tanulási készség üzemmód specifikus. (TV, VCR, SAT stb.). Üzemmódonként csak az arra előirányzott gombokat lehet eltérően programozni. A KAMELEON 6 körülbelül 50 funkciót képes megtanulni. Egy megtanult funkciót úgy cserélhetünk le, hogy egy másik funkcióval felülírjuk. A műveletet sohase hajtsuk végre erős napsugárzás és erős fehér fény (fénycső) mellett. A fenti utasítások előtt helyezzünk be új elemeket. Az elemcsere nem törli a megtanult utasításokat. Tanulás ( Shift funkcióval) Egy funkciót felvihetünk egy gombra anélkül, hogy a gomb eredeti funkciója elveszne. Példa: A mono/sztereo funkciót telepítsük Shift funkcióként a piros billentyűre. Egy Shift funkciónak egy tetszés szerinti billentyűre való másolásánál kövessük az előző oldalon leírt 1 8 lépéseket. Az 5. lépés megkezdése előtt nyomjuk meg a MAGIC billentyűt. A Shift funkciót (pl. a mono/sztereo-t) a piros gombra úgy telepítjük, hogy követjük az előző oldalon leírt 1 8 lépéseket. Az 5. lépés helyett nyomjuk meg a MAGIC gombot (a IV helyett), majd a piros billentyűt. Az ebben a példában szereplő mono/sztereo funkcióhoz a MAGIC, majd utána a piros Kameleon gombot kell megnyomnunk. A Shift funkciónak a be/kikapcsolóra, a CH+/- és a VOL+/- billentyűkre telepítése esetén az elalvás kapcsoló és a szín & fényerő funkciók elvesznek. Amennyiben a Shift funkciót a számjegy billentyűkre (0 9) telepítjük a számjegy billentyűkhöz a MAGIC kétszeri megnyomásával férünk hozzá. Egy megtanult funkció törlése: Példa: A TV üzemmódban a mono/sztereo megtanult funkció törlése a IV billentyűről. 1. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. 2. Nyomjuk meg a ot. Az IR jelző szimbólum alsó része kétszer felvillan. 3. Válasszuk ki a KAMELEON 6 távirányítón azt a készülékfajtát, amely alatti funkciót törölni akarjuk (példánkon a TV gombot). 4. Nyomjuk meg kétszer azt a gombot, amelyet az eredeti állapotába akarunk visszaállítani (példánkban IV). Az IR jelző kétszer felvillan. A KAMELEON 6-on az eredeti funkció ha volt ilyen helyreáll. További tanult funkciók törlésére ismételjük meg az 1 4 lépéseket. Egy megtanult átkapcsolt ( Shift ) funkció törlése: Példa: A TV üzemmódban a mono/sztereo megtanult funkció törlése a piros gombról. 1. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. 2. Nyomjuk meg a ot. Az IR jelző szimbólum alsó része kétszer felvillan. 3. Válasszuk ki a KAMELEON 6 távirányítón azt a készülék fajtát, amely alatti funkciót törölni akarjuk (példánkon a TV gombot). 4. Nyomjuk meg a MAGIC gombot, majd a betanított gombot, amelyet az eredeti állapotába akarunk visszaállítani (példánkban ez a piros gomb) kétszer. Az IR jelző kétszer felvillan. A KAMELEON 6-on az originál funkció amennyiben ilyen volt helyreáll. További tanult funkciók törlésére ismételjük meg az 1 4 lépéseket. Az összes tanult funkció törlése egy készülékfajtán belül: Példa: A TV üzemmódban valamennyi megtanult funkció törlése. 1. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. 2. Nyomjuk meg a ot. Az IR jelző szimbólum alsó része kétszer felvillan. 3. Nyomjuk meg annak a készülékfajtának a gombját kétszer, amelynek valamennyi tanult funkcióját törölni akarjuk. Esetünkben a TV billentyűt nyomjuk meg kétszer. Az IR jelzés kétszer felvillan. Valamennyi készülék fajtánál valamennyi megtanult funkció törlése: 1. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. 2. Nyomjuk meg a ot. Az IR jelző szimbólum négyszer felvillan.

14 Amennyiben a fenti 1-2 lépéseket követjük, az valamennyi később programozott funkciót (Key Magic*, makrók stb.) is töröl.

15 Extra funkciók Új hozzárendelés készülékekhez (Készülék billentyűk új telepítése) Bármelyik készülék gomb üzemmódja módosítható. Ez akkor hasznos, ha a KAMELEON 6-ot két azonos készülékhez kívánjuk használni. A módosított készülékgomb a korrigált üzemmódhoz tartozó gombokat kínálja fel. A kódot közvetlen kód beállítással vagy kódkereséssel állíthatjuk be (lásd korábban). Egy készülék billentyű módosítására lásd a következő két példát: 1 példa: A második TV-t a DVD billentyűre szeretnénk programozni. 2 példa: A második VCR-t a CD billentyűre szeretnénk programozni. 1 példa: Ahhoz, hogy a második TV-t a DVD billentyűre programozhassuk, a DVD billentyűt TV billentyűvé kell változtatni. Nyomjuk meg: 1. (**) A DVD billentyű ezzel egy második TV billentyűvé változott, és ebben az üzemmódjában rendelkezik az összes TV funkciókkal. 2. A második TV készülék beállításának teljessé tételéhez nyomjuk meg: (TV kód) (**) 2 példa: Ahhoz, hogy a második videorekordert a CD billentyűre programozhassuk, a CD billentyűt VCR billentyűvé kell változtatni. Nyomjuk meg: 1. (**) A CD billentyű ezzel egy második VCR billentyűvé változott és ebben az üzemmódjában rendelkezik az összes VCR funkciókkal. 2. A második VCR beállításának teljessé tételéhez nyomjuk meg: (VCR kód) (**) (*) Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. (**) Az IR jelző szimbólum alsó része kétszer felvillan. A készülék billentyű eredeti szimbóluma megmarad, annak ellenére, hogy az üzemmódja megváltozott. Amennyiben eltérő jellegű készülékeket viszünk át egy másik billentyűre (pl. a második TV készüléket a DVD billentyűre) az eredeti billentyű fennmarad, de a funkciói az új készülék üzemmódjához igazodnak. Például, ha egy második televízió készüléket a DVD billentyűre programozunk, a teletext funkciók a DVD billentyű üzemmódjában rendelkezésre fognak állni. RESET - a készülék billentyűk visszaállítása Példa: Ha a DVD billentyűket vissza kívánjuk állítani: 1. (**) (*) Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. (**) Az IR kijelző szimbólum alsó része kétszer felvillan.

16 Szín és fényerő Függően az eredeti távirányító funkcióitól, a KAMELEON 6-tal szabályozható a TV színtelítettség és fényerő beállítása. A színtelítettség beállításához: Nyomjuk meg a MAGIC, majd a hangerő + (a szín növeléséhez) vagy a hangerő (a szín csökkentéséhez). A fényerő beállításához: Nyomjuk meg a MAGIC, majd a program + (a fényerő növeléséhez) vagy a program (a fényerő csökkentéséhez). EL kijelző fényerő beállítás A KAMELEON 6 EL kijelzője fényerejének növeléséhez vagy csökkentéséhez: 1. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapból ki nem bújik. 2. Nyomjuk meg: A szín és fényerő szimbólumok láthatóvá válnak. 3. Az EL kijelző fényerejének növeléséhez nyomjuk a CH+ -t. 4. Az EL kijelző fényerejének csökkentéséhez nyomjuk a CH- -t. A KAMELEON 6 EL kijelzőjének fényereje befolyásolja az elemek élettartamát. Az élettartam 3 12 hónap között változik a fényerő beállítás és a használat függvényében. Program +/- szimuláció Amennyiben az eredeti TV, VCR vagy SAT/kábel távirányítónkon nincs Program +/- gomb, a KAMELEON 6-tal ezt a funkciót szimulálhatjuk. Példa: Program +/- szimulálás beállítása a TV üzemmódban 1. Nyomjuk meg egyszer a TV-t. 2. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapban meg nem jelenik. 3. Nyomjuk meg a Az IR jelző szimbólum kétszer felvillan. Az eredeti CH+/- funkció a jövőben nem lesz végrehajtva. Példa: Program +/- szimulálás kikapcsolása a TV üzemmódban. 1. Nyomjuk meg egyszer a TV-t. 2. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapban meg nem jelenik. 3. Nyomjuk meg a Az IR jelző szimbólum négyszer felvillan. Az eredeti CH+/- funkció ismét működőképessé válik. A program+/- szimuláció az (1 9, 0-ra) korlátozódik. A program+/- szimuláció csak a TV, VCR és SAT/kábel módban működik. Amennyiben a VCR gombot DVD gombbá változtattuk át, a program +/- nem működik. A program+/- szimuláció csak egy készülékre állítható be. Közvetlen hangerő szabályozás Ezzel a lehetőséggel szabályozhatjuk egy üzemmód hangerejét (pl. a TV készülékét) annak ellenére, hogy egy másikban (pl. VCR-ben) vagyunk. Például miközben a videorekorderen egy filmet nézünk, a TV hangerejét szabályozhatjuk anélkül, hogy a TV billentyűjét megnyomtuk volna. Az alábbi táblázat mutatja a lehetőségeket: A legutoljára megnyomott billentyű: Szabályozhatjuk: VCR TV hangerő +/-, hang kikapcs. DVD TV hangerő +/-, hang kikapcs. SAT TV hangerő +/-, hang kikapcs. AUD TV hangerő +/-, hang kikapcs. CD TV hangerő +/-, hang kikapcs. Mialatt egy másik (VCR, DVD, SAT, AUD vagy CD) üzemmódban vagyunk, a hangerő szabályozáshoz: 1. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapban meg nem jelenik. 2. Nyomjuk: Nyomjuk meg a TV billentyűt - az IR jelző alsó része kétszer felvillan. Példa: ha SAT üzemmódban vagyunk, akkor is elhallgattathatjuk a TV-t, vagy szabályozhatjuk a hangerejét. Egy üzemmódban a közvetlen hangerő szabályozás törlése Példa: Törölni akarjuk a CD lejátszóról való közvetlen hangerő szabályozást. 1. Nyomjuk meg a CD-t egyszer. 2. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapban meg nem jelenik. 3. Nyomjuk meg: Az IR jelző szimbólum négyszer felvillan. 4. Nyomjuk meg a VOL (+) -t - az IR jelző alsó része négyszer felvillan. Példa: CD üzemmódban ismét szabályozhatjuk a CD lejátszónk hangerejét (+/-), ill. elnémíthatjuk.

17 A közvetlen hangerő szabályozás törlése minden üzemmódban 1. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapban meg nem jelenik. 2. Nyomjuk meg: Az IR jelző szimbólum négyszer felvillan. 3. Nyomjuk meg a VOL (+)-t - az IR jelző alsó része négyszer felvillan. A VOL+, VOL-, és a MUTE gomb mindegyik üzemmódban visszakapja az eredeti funkcióját. Közvetlen hangerő szabályozás nem lehetséges lecserélt üzemmódoknál. Elalvás időkapcsoló Készülék elalvás időkapcsolója Amennyiben a televíziónknak audio-, vagy CD lejátszónknak saját elalvás időkapcsolója van, ezt a KAMELEON 6-tal is kezelhetjük. 1. Győződjünk meg róla, hogy a TV (vagy műhold-vevő, audio-, vagy CD lejátszó) be van kapcsolva. 2. Nyomjuk meg a készülék TV (vagy SAT, AUD vagy CD) billentyűjét. 3. Irányítsuk a KAMELEON-t a TV-re vagy a többi készülékre, röviden nyomjuk meg a MAGIC gombot és utána a be/kikapcsoló gombot. A televíziónk elalvás kapcsolóját ezzel aktiváltuk. Az időtartam növeléséhez (max. 60 percre) nyomjuk meg 10 másodpercen belül ismételten a be/kikapcsolót, amíg az időkapcsoló a megfelelő időt nem mutatja. Az elalvás kapcsoló kikapcsolásához ismételjük meg a fenti 1 3 lépést. A 3. lépésnél ismételten nyomjuk meg 10 másodpercen belül a be/kikapcsolót, amíg az időjelzés 0 nem lesz. Attól függően, hogy az eredeti távirányítóval hogyan állítjuk az elalvás kapcsolót, előfordulhat, hogy azt más módon kell kezelni (pl. a MENÜ-n keresztül): A KAMELEON 6 elalvás kapcsoló Amennyiben a készülékünknek nincs saját elalvás kapcsolója, a KAMELEON 6 elalváskapcsolójával működtethető ez a funkció. 1. Nyomjunk meg egy készülék billentyűt (TV, SAT, CD vagy AUD). 2. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapban meg nem jelenik. 3. Nyomjuk meg: Az IR jelző szimbólum kétszer felvillan. Csak egyszer kell az 1, 2 és 3 lépéseket teljesíteni. A KAMELEON 6 elalváskapcsolójának további használatához csak a 4, 5, 6 és 7 lépések szükségesek. A KAMELEON 6 elalváskapcsolóját úgy állítjuk vissza készülék elalvás kapcsolójára, hogy megismételjük az 1, 2 és 3 lépéseket, melyek után az IR jelző négyszer felvillan. A KAMELEON 6 elalváskapcsolóját 15, 30, 45 vagy 60 percre állíthatjuk be. 4. Győződjünk meg arról, hogy a készülékünk be van kapcsolva. 5. Nyomjunk meg egy készülék billentyűt (TV, SAT, CD vagy AUD). 6. Nyomjuk meg röviden a MAGIC billentyűt, majd a be/kikapcsoló gombot. A be/kikapcsoló gomb minden egyes megnyomására egy zzz jel jelenik meg. A kapcsolási idő meghosszabbításához nyomjuk meg 10 másodpercen belül még egyszer a be/kikapcsoló gombot. Ezt négyszer nyomhatjuk meg, akkor az időkapcsoló 60 percen áll. 7. Miután beállítottuk a kívánt időtartamot, tegyük le a KAMELEON 6-ot, úgy hogy a készülékre nézzen. A beállított idő lejártakor a KAMELEON 6 jelet ad a készülék kikapcsolására. Amíg az elalváskapcsoló be van kapcsolva, a kijelző kikapcsolt állapotban marad. A be/kikapcsoló melletti zzz szimbólum 15 másodpercenként kigyullad, jelezve, hogy a távirányító elalváskapcsoló módban van. Az elalváskapcsolót bármelyik gomb megnyomásával deaktiválhatjuk. Ekkor a kijelző újból bekapcsol. Ne felejtsük el, hogy ha a KAMELEON 6-ot elalváskapcsolóként használjuk, annak mindig a készülékre kell néznie. A KAMELEON 6 egyidejűleg csak egy készülékhez használható fel. Makrók (meghatározott parancs-sorozatok gombnyomásra) Makrók (közvetlenül) A KAMELEON 6-ot lehet úgy is programozni, hogy egy gombnyomással egy parancssorozatot hajtson végre. Például a televíziót, a videorekordert és a műholdvevőt egyszerre akarjuk kikapcsolni. Minden parancssort, amelyet rendszeresen használunk egy gombnyomásra redukálhatunk. Amennyiben egy billentyű egy makróval van programozva, az minden üzemmódban működik, amennyiben abban az üzemmódban ilyen billentyű létezik. makrót lehetőleg csak a Különleges funkciók billentyűire (I IV) programozzunk. Egyébként makrót bármelyik billentyűre programozhatunk, kivéve a TV, VCR, SAT, CD, AUD és DVD készülék gombokat, a MAGIC és a SCROLL gombokat.

18 Példa makró programozására a IV billentyűre: (Legyen a televízió, videorekorder és a műholdvevő kikapcsolva). 1. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapban meg nem jelenik. 2. Nyomjuk meg: Nyomjuk a IV billentyűt, amelyre a makrót be akarjuk állítani. 4. Ezután nyomjuk a TV, be/kikapcsoló, VCR, be/kikapcsoló, SAT, be/kikapcsolót. 5. A makró tárolóba viteléhez nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg az IR jelző kétszer fel nem villan és nyúl el nem tűnik. 6. Ezután a IV billentyű megnyomására a KAMELEON 6 kikapcsolja a televíziót, a videorekordert és a műholdvevőt. A makrók 15 parancsig terjedő sorozatot tudnak tárolni. Egy másik kijelzőn levő funkció beiktatásához használjuk a SCROLL gombot. Ellenőrizzük, hogy a makró programozása számára kijelölt gombot nem használtuk-e fel már más célra. Miután a makrót egy billentyűre programoztuk, a parancssorozat aktiválódik. Mindez független attól, hogy éppen milyen üzemmódban (TV, VCR, SAT, CD, AUD vagy DVD) vagyunk. Ez azt is jelenti, hogy minden korábban erre a billentyűre programozott funkció érvényét veszti. Egy a KAMELEON 6-tal történő véletlen felvétel elkerülésére a felvétel billentyűt a felvétel indítása előtt kétszer kell megnyomni. Amennyiben egy makrót, vagy Shift makrót programoznánk a Felvétel (record) billentyűre, a kétszeres megnyomás deaktiválódik. Ezért nem ajánljuk, hogy makrót programozzunk erre a billentyűre. Ha az eredeti távirányítónkon egy funkcióhoz egy billentyűt hosszabban kell megnyomni, előfordulhat, hogy a KAMELEON 6 Makro tartományában ez a funkció nem fog működni. A Teletext gomb, a TV Menü gomb stb. a makró programozása során nem változtatják meg a kijelzőjüket. Elemcserénél a makrók fennmaradnak. Amennyiben egy billentyűre makrót programozunk, az eredeti funkcióból Shift funkció válik (kivéve a be/kikapcsolót, a CH+/- és a VOL+/- gombokat).ezekbe a funkciókba a MAGIC billentyű megnyomásával jutunk. Amennyiben egy Shift makrót egy számjegy gombra programozunk, az eredeti funkció megkapásához a MAGIC-ot kétszer kell megnyomni és csak ezután a számjegy-gombot. A makrót egy új makróval való felülírással módosíthatjuk. Shift makró Shift makró programozható egy billentyűre úgy, hogy a billentyű az eredeti funkcióját megtartja. Például: Egy Shift makrót akarunk a piros billentyűre programozni úgy, hogy az az eredeti funkcióját megtartsa. Ehhez kövessük 1 6- ig a korábbi makró programozási lépéseket, de a 3. lépésben nyomjuk meg röviden a MAGIC gombot, majd a piros billentyűt. Ettől kezdve valahányszor a MAGIC, majd utána a piros gombot megnyomjuk, A KAMELEON 6 a televíziót, a videorekordert és a műholdvevőt ki fogja kapcsolni. Amennyiben Shift makrót programozunk a be/kikapcsoló, CH+/-, VOL+/- gombokra, az alváskapcsoló és a szín/fényerő funkciók elvesznek. Közvetlen makró eltávolítása Példa: a IV gombról a makrót a MAGIC* 995 IV MAGIC** egymás utáni megnyomásával távolítjuk el. Shift makró eltávolítása Példa: a piros gombról a makrót a MAGIC* 995 MAGIC piros billentyű MAGIC** egymás utáni megnyomásával távolítjuk el. * Itt a MAGIC billentyűt addig kell nyomva tartani, amíg a nyúl a kalapban meg nem jelenik. ** Itt a MAGIC billentyűt addig kell nyomva tartani, amíg az IR szimbólum kétszer fel nem villan és a nyúl el nem tűnik. Key Magic (billentyű) (Hiányzó funkciók programozása eredeti távirányító nélkül): A Key Magic egy exkluzív, egy mindenhez funkció. A KAMELEON 6 felépítése lehetővé teszi, hogy sok az eredeti távirányítón meglévő funkció vezérelhető, még olyanok is, amelyeknek megfelelő billentyű nincs is a KAMELEON 6-on. Egy meghatározott funkciónak Key Magic -kel való programozásához ismerni kell a vonatkozó funkció kódokat. A funkció kódok készülékről készülékre változnak, ezek nincsenek a kezelési utasításban feltüntetve. A funkció kódok lekérdezhetők telefonos vevőszolgálatunknál, postán, fax vagy útján. Szükség van még a 4-jegyű beállítási kódra, amellyel a készülék be lett állítva, valamint a kívánt, az eredeti távirányítón meglévő funkció megnevezésére. Az Interneten is megkereshetnek bennünket kérdésükkel: (

19 Miután megkaptuk az ügyfélszolgálattól a funkció kódot, a kódot egyszerűen programozhatjuk: 1. Nyomjuk meg a készülék billentyűt (TV, SAT, CD vagy AUD). 2. Nyomjuk meg a MAGIC gombot és tartsuk megnyomva, amíg a nyúl a kalapban meg nem jelenik. 3. Nyomjuk meg: Az IR jelző szimbólum kétszer felvillan. 4. Nyomjuk meg egyszer a MAGIC billentyűt. 5. Adjuk meg a vevőszolgálattól kapott 3 számjegyes funkció kódot. 6. Nyomjuk meg azt a funkció billentyűt, amelyre ezt rá akarjuk vinni. Amennyiben ez a billentyű nem a fő kijelzésben található, a SCROLL billentyűvel férhetünk hozzá. Az IR jelzés kétszer felvillan. Személyes funkció kód áttekintő táblázatunk. (Az első kitöltött sor csak példa!) Készülék Beállítási kód Funkció Funkció kód TV /9 formátum 234 A Key Magic funkció készülék-specifikus; aktiválásához először nyomjuk meg a készülék billentyűjét. A Key Magic funkciót bármelyik billentyűre programozhatjuk, kivéve a készülék billentyűket, a MAGIC billentyűt vagy a SCROLL billentyűt. A Különleges Funkció gombok (I, II, III, IV) tartalék gombok, amelyeket felhasználhatunk a Key Magic funkciók programozásához. Ha egy bizonyos készülék fajtához négynél több billentyűre van szükség, győződjünk meg róla, hogy az extra funkciót egy szabad billentyűre programozzuk. Jegyezzük fel magunknak a vevőszolgálattól kapott funkció kódokat, hogy azok később mindig rendelkezésre álljanak. A SCROLL gombbal a funkciót mindegyik kijelzőre bevihetjük. A Key Magic programozása során a teletext (TV) Menü stb. gombok nem változtathatják meg a kijelzőt. Ez csak a SCROLL gombbal lehetséges. Kód frissítés A KAMELEON 6 egyedülálló funkciója, hogy a memóriájába pótlólag új kódokat is be lehet vinni. Ez történhet Interneten vagy telefonon. Néhány másodpercen belül, a Magnetic Coupling Technologie (mágneses csatolási technológia) segítségével, dugaszoló, adapter vagy egyéb tartozék nélkül lehetséges gyors információ-átvitel a KAMELEON 6-ra. Ez azt jelenti, ha a későbbiekben egy új készüléket vásárolunk, a távirányítónk mindig aktuális marad. Szervizünk szakképzett munkatársa a KAMELEON 6 utántöltésében segítségünkre lesz. Ahhoz, hogy biztosra menjünk a folyamat dolgában az alábbiakra legyünk figyelemmel: Kód utántöltés az Internet Download útján Start instrukciók: 1. Keressük fel a weboldalt. 2. Keressük ki a régiónkat. 3. Válasszuk a Terméktámogatást ( Produktunterstützung / Product Support ). 4. Válasszuk ki az Universalfernbedienung /Universal Remote Controls-t ( univerzális távirányítást ). 5. Válasszuk a ONE FOR ALL-távirányítást, amelyet utána kívánunk tölteni: ONE FOR ALL KAMELEON 6 (URC-8060) 6. Válasszuk a Nachladung über das Internet / Internet Download ( Utántöltés Internetről ) pontot. Ezzel beléptünk a speciális Online Download tartományba. Ettől kezdve kövessük a távirányító utántöltésre vonatkozó útmutatásokat. Kód utántöltés telefonon

20 Másik lehetőség: felhívjuk telefonon a vevőszolgálatot és elmondjuk, hogy milyen készüléket kívánunk a KAMELEON 6-tal működtetni. Mielőtt a vevőszolgálatot felhívnánk, jegyezzük be a készülékünk márkanevét és típusszámát az erre szánt rovatba. 1. Miután a vevőszolgálati munkatárs a készülék márkanevét és típusszámát feljegyezte, elmagyarázza a beállítási eljárást. A munkatárs arra kér bennünket, hogy a telefon hallgató részét fektessük a KAMELEON 6 SCROLL billentyűjére (lásd az ábrát). Így a szükséges kódok néhány másodperc alatt átkerülnek a távirányítóra. Drótnélküli telefon, kihangosítós telefon és mobil-telefon használatát erre nem ajánljuk. 2. Miután a KAMELEON 6 utántöltése megtörtént, maradjunk a telefonnál. A vevőszolgálati munkatárs még meg akar győződni arról, hogy a KAMELEON 6 beállítása megfelelő-e, és megválaszolja esetleges kérdéseinket. Hasznos tudnivalók Probléma és elhárítása Probléma: A készülék márkája nincs a kódjegyzékben felsorolva A KAMELEON 6 nem vezérli a készülékeinket. A KAMELEON 6 nem hajtja végre megfelelően az utasításokat. Problémák a csatornaváltásnál. A videomagnó nem vesz fel. A KAMELEON 6 nem reagál a gombok megnyomására. Az eredeti távirányítónak van egy 20 gombja is. Miután egy billentyűt megnyomtunk, a KAMELEON 6 a TV üzemmódba ugrik vissza, és a kijelző kikapcsol. Megoldás: Próbálkozzunk a korábban leírt kódkereső futtatással. Próbáljuk végig a készülékünknél felsorolt valamennyi kódot. Próbálkozzunk a korábban leírt kódkeresés futtatásával. Esetleg hibás beállítási kódot használunk. Próbálkozzunk a gyártmányunk neve alatti felsorolásban szereplő kódok egyenkénti beállításával, vagy futtassuk le még egyszer a kódkereső programot. A programok számát (MTV1, DUNA, stb.) ugyanúgy adjuk meg, mint az eredeti távirányítón. A KAMELEON 6 biztonsági funkciójaként a felvétel gombot kétszer kell megnyomni. Győződjünk meg az elemek állapotáról és arról, hogy a távirányító a készülékre van-e irányítva. Ezt a funkciót az AV jelű billentyű alatt találjuk. Cseréljük ki az elemeket 4 új AAA/LR03 alkáli elemre. Internet címünk: Szolgáltatások: Kód utántöltés 24 órás elérhetőség külön oldal a leggyakoribb kérdésekre adott válaszokkal. Vevőszolgálat A kapcsolat felvétele előtt ellenőrizzük, hogy az alábbi lista adatait bevezettük-e: 1. A KAMELEON 6 univerzális távirányító típusa: URC A vásárlás időpontja 3. A kezelendő készülékek jegyzéke típusszámmal, kisegítő kóddal (*), pl:

21 Kisegítő kód Készülék Márka Típus szám Távirányító száma: Beállító kód TV Sony KVX-2950B RMT-V131B 0505 (csak példa) (*) A kapcsolat felvételekor kérjük a készülék kisegítő kódjának megadását. Csak a problémát jelentő készülék kisegítő kódját kell megadni. A 7 számjegyű kód tartalmazza a ONE FOR ALL modellt, készülék típust és márkát. A kisegítő kódot a beállítási kódtáblázat első (szürke) oszlopában találjuk. A kódszám-jegyzéket, a címeket, -, fax- és telefonszámokat az eredeti kezelési utasításban lehet megtalálni.

Az Ön kézikönyve ONEFORALL URC 8308 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3009124

Az Ön kézikönyve ONEFORALL URC 8308 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3009124 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

2) Bevezetés: A CV 1000 max. nyolc különböző készülék távirányítására alkalmas, mint pl.: TV, videó, CD-játszó, műholdvevő, DVDjátszó,

2) Bevezetés: A CV 1000 max. nyolc különböző készülék távirányítására alkalmas, mint pl.: TV, videó, CD-játszó, műholdvevő, DVDjátszó, Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI., Teréz krt 23. Tel: 302 3588 CV 1000 érintős távvezérlő Rend.sz.: 35 03 80 1) Általános biztonsági tudnivalók: A terméken bármely változtatás vagy technikai beavatkozás

Részletesebben

Használati útmutató Magyar

Használati útmutató Magyar Használati útmutató Magyar Magyar Ismerkedés az Xsight távvezérlővel..................... 3 Az XSight kicsomagolása és beállítása........................................................ 3 Az XSight gombjai

Részletesebben

U N I V E R S A L 6 L i g h t Köszönjük, hogy a MELICONI távirányítóját választotta!

U N I V E R S A L 6 L i g h t Köszönjük, hogy a MELICONI távirányítóját választotta! U N I V E R S A L 6 L i g h t Köszönjük, hogy a MELICONI távirányítóját választotta! Óriási adatbázisának és funkcionalitásának köszönhetően U I V E R S A L 6 L i g h t ideális akár 6 elveszett, meghibásodott,

Részletesebben

A billentyűzet. Általános tudnivalók. ONE FOR ALL URC 7780 távirányító Rend. sz.: 35 11 90

A billentyűzet. Általános tudnivalók. ONE FOR ALL URC 7780 távirányító Rend. sz.: 35 11 90 A billentyűzet Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 ONE FOR ALL URC 7780 távirányító Rend. sz.: 35 11 90 TARTALOMJEGYZÉK Általános tudnivalók...1 A billentyűzet...1 Elem behelyezés...2

Részletesebben

2. Fejezet. A távirányító

2. Fejezet. A távirányító 1 2 2 3 4 5 6 10 8 7 9 11 13 12 14 16 19 11 15 18 17 20 8 2 A távirányító A mediaboxhoz tartozó távirányítót a UPC Direct által kínált szolgáltatások optimális használatára tervezték. A távirányítót beállíthatja

Részletesebben

7. Kezelőszervek. RESET (visszaállítás)(- )

7. Kezelőszervek. RESET (visszaállítás)(- ) Ne hagyja a csomagolóanyagot szanaszét heverni, a gyerekek számára veszélyes játékszerré válhatnak. Bánjon óvatosan a készülékkel, lökés, ütés, vagy már kis magasságból való leejtés következtében is megsérülhet.

Részletesebben

FD Trinitron Colour Television

FD Trinitron Colour Television R FD Trinitron Colour Television Instruction Manual Инструкции за експлоатация Návod k obsluze Kezelési útmutató Instrukcja obsługi Инструкция по эксплуатации Návod na obsluhu GB BG CZ PL RU SK KV-21CL10K

Részletesebben

Kezelési utasítás. A készülék nézeti képei Hangszórók

Kezelési utasítás. A készülék nézeti képei Hangszórók Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Kezelési utasítás A készülék nézeti képei Hangszórók HIF-6880USMPT típusú mikro-hifi-berendezés felültöltős CD/MP3-lejátszóval, USBporttal

Részletesebben

5 Els üzembe helyezés. 12

5 Els üzembe helyezés. 12 2 3 4 Tartalomjegyzék 2. Ábrák... 2 3. Tartalomjegyzék 4 4. A DVB vev készülék csatlakozásai.. 9 4.1 Hálózati csatlakozás 10 4.2 Küls egység 10 4.2.1 Üzemelés 2 antennajellel 10 4.2.2 Üzemelés 1 antennajellel

Részletesebben

DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB

DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER KEZELÉSI UTASÍTÁS Mielőtt elolvasná ezt a kézikönyvet, kattintson az alábbi gombra a legújabb változat és a módosított oldalak ellenőrzéséhez. Legújabb

Részletesebben

ipod nano Felhasználói útmutató

ipod nano Felhasználói útmutató ipod nano Felhasználói útmutató Tartalom 4 Fejezet 1: Az első pillantás az ipod nanóra 4 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 5 Főképernyő 6 Állapotikonok 7 Fejezet 2: Első lépések 7 Az ipod nano beállítása

Részletesebben

1. ELŐKÉSZÍTÉS Energiaellátás és a címkeszalag kazetta

1. ELŐKÉSZÍTÉS Energiaellátás és a címkeszalag kazetta felfelé vegyük ki azokat. Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Brother P-touch 1280 címke feliratozó Megrend. szám: 77 42 50 Kezelési utasítás A P-touch 1280 elektronikus feliratozó

Részletesebben

Ellipse, Rhombus Tartalomjegyzék

Ellipse, Rhombus Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Előszó Technikai jellemzők Bekapcsolás Kikapcsolás Billentyűzet Papírszalag cseréje Napnyitás Tételek rögzítése Visszajáró kiszámítása Szorzás Azonnali sztornó Tétel sztornó Nyugta-megszakítás

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM461BB

Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM461BB Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM461BB Amennyiben technikai támogatásra van szüksége, lépjen kapcsolatba információs vonalunkkal az alábbi számon (+48) 32 325 07 00 vagy serwis@maxcom.pl

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK

KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK A termék a kiselejtezésekor nem kezelhető háztartási hulladékként, leadása az elektromos és elektronikai hulladékok újrahasznosítására kijelölt gyűjtőhelyeken történik. Ezt

Részletesebben

Elemek. Kezelő szervek. A készülék jellemzői

Elemek. Kezelő szervek. A készülék jellemzői Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 ONE FOR ALL KAMELEON 4 távirányító Rend.sz: 34 05 80 A készülék jellemzői... 1 Elemek... 1 Kezelő szervek... 1 Az EL kijelző aktiválása...

Részletesebben

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Rádiójel vezérlésű mozgásérzékelő Modell: MSR939 BEVEZETÉS Köszönjük,

Részletesebben

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV H.264 hagyományos hálózati digitális videorögzítőkhöz FIGYELMEZTETÉSEK Olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet és rendeltetésének megfelelően, biztonságosan használja

Részletesebben

Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő

Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő 00131412 Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt az új univerzális távvezérlőt, amely LCD kijelzővel működik és többcélú felhasználásra alkalmas. Ez

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató PRIV Verzió: 6.0 Felhasználói útmutató Kiadva: 2016-05-19 SWD-20160519164213606 Tartalomjegyzék Beállítás és alapok... 5 Az eszköz áttekintése...5 A SIM-kártya behelyezése... 6 Médiakártya behelyezése...7

Részletesebben

OV - GAMER HASZNÁLATI UTASÍTÁS

OV - GAMER HASZNÁLATI UTASÍTÁS OV - GAMER HASZNÁLATI UTASÍTÁS KEZELÉS ÉS KARBANTARTÁS 1. Ne szerelje szét vagy ne próbálja megjavítani a készüléket és tartozékait, mert ez a garancia automatikus megszűnését eredményezi. 2. A TV-hez

Részletesebben

Symbol PPT 8800 sorozat Felhasználói kézikönyv

Symbol PPT 8800 sorozat Felhasználói kézikönyv Symbol PPT 8800 sorozat Felhasználói kézikönyv (Windows Mobile 2003 for Pocket PCs operációs rendszerrel) 11-880012-12 Verzió: 1.2 2006. február Copyright 2004-2006. BCS Hungary Kft. 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Hálózati dugalj Telefon dugalj. Hálózati dugalj

Hálózati dugalj Telefon dugalj. Hálózati dugalj Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 BigTel 180 combo telefon Rend.sz.: 92 32 94 megfelelő, a hatóságok

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS093 FÉNYTERÁPIA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS093 FÉNYTERÁPIA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS093 FÉNYTERÁPIA VEZÉRL Tartalom Környezetvédelem...3 Szállítási csomagolás...3 Régi készülékének elszállítása...3 Környezetvédelem...4 Hulladékkezelés...4 Biztonsági el írások, figyelmeztetések.5

Részletesebben

HP Deskjet F2100 All-in-One series. Windows súgó

HP Deskjet F2100 All-in-One series. Windows súgó HP Deskjet F2100 All-in-One series Windows súgó HP Deskjet F2100 All-in-One series Tartalom 1 HP Deskjet F2100 All-in-One series súgó...5 2 HP All-in-One áttekintés A HP All-in-One készülék bemutatása...7

Részletesebben

B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó

B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó Felszerelési és Felhasználási útmutató 1 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 BEVEZETŐ...3 Általános jellemzők...3 Leírás...3 Hívási folyamat...4 Műszaki jellemzők...4 Részegységek

Részletesebben

PROGRAMOZÓI KÉZIKÖNYV

PROGRAMOZÓI KÉZIKÖNYV Behatolásjelző Központok Firmware Verzió 1.00 PROGRAMOZÓI KÉZIKÖNYV GDAŃSK versa_p_en 04/09 A SATEL célja a termékek minőségének és tudásának folyamatos fejlesztése. Ennek érdekében a termékek műszaki

Részletesebben

A NET KEZELŐI KÉZIKÖNYV. Tűzjelző központ EN 54

A NET KEZELŐI KÉZIKÖNYV. Tűzjelző központ EN 54 A NET EN 54 Tűzjelző központ KEZELŐI KÉZIKÖNYV A NET EN 54 KEZELŐI KÉZIKÖNYV 1.0 KIADÁS 21 08 2005 KEZELÉS A NET TARTALOM 1. RÉSZ KEZELÉS 1.1 A tűzjelző központ előlapja és kezelőszervei... 2 1.2 Riasztás...

Részletesebben

Kezelési útmutató. Kapcsolószerkezet 1289 00

Kezelési útmutató. Kapcsolószerkezet 1289 00 Kezelési útmutató Kapcsolószerkezet 1289 00 Tartalomjegyzék 2 Készülék leírás... 3 Kezelőelemek és kijelzők... 4 Csatlakozókapcsok... 7 Összeszerelés... 8 Az üzemmód beállítása... 9 Üzemmód átkapcsolása

Részletesebben

ONE FOR ALL Kameleon 6 univerzális távirányító. Jellemzők: Kezelőszervek: A képernyő, kezelő gombok

ONE FOR ALL Kameleon 6 univerzális távirányító. Jellemzők: Kezelőszervek: A képernyő, kezelő gombok ONE FOR ALL Kameleon 6 univerzális távirányító Rend.sz: 35 20 19 EL kijelző Jellemzők: A KAMELEON 6 készülék univerzális távirányító. A felhasználóbarát, háttérvilágítású kijelző egyszerű kezelést tesz

Részletesebben

Tartalomjegyzék Tulajdonságok Általános utasítások 1. Áttekintés 2. Működtetés 2.1 Programozás 2.2 Szerkesztés 2.3 Futtatás

Tartalomjegyzék Tulajdonságok Általános utasítások 1. Áttekintés 2. Működtetés 2.1 Programozás 2.2 Szerkesztés 2.3 Futtatás Tartalomjegyzék Tulajdonságok 1 Általános utasítások 2 1. Áttekintés 3 1.1 Előlap 3 1.2 Hátlap 5 2. Működtetés 6 2.1 Programozás 6 2.1.1 Rögzítés Engedélyezése 6 2.1.2 Programok védelme 6 2.1.3. Jelenetek

Részletesebben

Kezelési útmutató. Digitális műholdvevő egység beépített Nagravision HSS-1160NA

Kezelési útmutató. Digitális műholdvevő egység beépített Nagravision HSS-1160NA Kezelési útmutató Digitális műholdvevő egység beépített Nagravision HSS-1160NA Tartalomjegyzék 1. Biztonsági utasítások/óvintézkedések...2 1.1 Biztonsági utasítások 1.2 Óvintézkedések 2. Használat előtt

Részletesebben

Alkotórészek. Hogyan mőködik a rendszer?

Alkotórészek. Hogyan mőködik a rendszer? Tartalomjegyzék Alkotórészek...3 Hogyan mőködik a rendszer?...3 Kulcs definíciók...4 A Távirányító elıkészítése...5 A Nyakörv elıkészítése... 6 A Nyakörv felpróbálása... 8 Találja meg a legkedvezıbb Impulzusszintet

Részletesebben

Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató

Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Karbantartási, beállítási vagy javítási munkálatokat csak egy szakember vagy szakszerviz végezhet.

Karbantartási, beállítási vagy javítási munkálatokat csak egy szakember vagy szakszerviz végezhet. Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Asztali szkenner, "UBC244CLT" Rend. sz. 93 12 44 Az UBC244CLT asztali

Részletesebben

Kültéri időjárásálló kódkapcsoló DK-2861K és DK-2865K Használati utasítás (MK-II)

Kültéri időjárásálló kódkapcsoló DK-2861K és DK-2865K Használati utasítás (MK-II) Kültéri időjárásálló kódkapcsoló DK-2861K és DK-2865K Használati utasítás (MK-II) Elektromos zárakhoz és vagyonvédelmi rendszerekhez Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Jellemzők... 4 Választható eszközök a

Részletesebben

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv 9217082 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük ki a microsd-kártyát

Részletesebben

DNX7230DAB DNX5230DAB DNX5230BT DNX4230DAB DNX4230BT DNX4230TR

DNX7230DAB DNX5230DAB DNX5230BT DNX4230DAB DNX4230BT DNX4230TR DNX7230DAB DNX5230DAB DNX5230BT DNX4230DAB DNX4230BT DNX4230TR GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER KEZELÉSI UTASÍTÁS Mielőtt elolvasná ezt a kézikönyvet, kattintson az alábbi gombra a legújabb változat és a módosított

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL Tartalom Környezetvédelem 3 Szállítási csomagolás - 3 Régi készülékének elszállítása 3 Hulladékkezelés 4 Biztonsági el írások 5 Rendeltetésszer használat 5

Részletesebben

ORION. Használati Utasítás. 5.1ch Aktív hangfal szett HT580. IHiH. Hl 'ü

ORION. Használati Utasítás. 5.1ch Aktív hangfal szett HT580. IHiH. Hl 'ü ORION Használati Utasítás 5.1ch Aktív hangfal szett HT580 IHiH Hl 'ü Tartalom Biztonsági utasítások 3 Fontos biztonsági figyelmeztetés 3 Biztonsági előírások 5 Doboz tartozékok 5 Hangfalakelhelyezése

Részletesebben

A ONE FOR ALL 5 ismertetése. Kezelő gombok: Elemek:

A ONE FOR ALL 5 ismertetése. Kezelő gombok: Elemek: Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 ONE FOR ALL 5 URC-7555 távirányító Rend. sz.: 35 11 89 A ONE FOR ALL 5 ismertetése A távirányítóval az alábbi öt készülék vezérelhető:

Részletesebben

Wilarm 2 és 3 távjelző GSM modulok felhasználói leírása

Wilarm 2 és 3 távjelző GSM modulok felhasználói leírása Wilarm 2 és 3 távjelző GSM modulok felhasználói leírása Általános leírás: A készülék általános célú GSM alapú távjelző modul, amely bemeneti indítójel (pl. infravörös mozgásérzékelő) hatására képes SMS

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A menü használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-S800 A készülék használatba vétele előtt kérjük figyelmesen olvassa el ezt a Kézikönyvet,

Részletesebben

Használati útmutató. Hordozható 7" TFT LCD SZÍNES TV KÉSZÜLÉK

Használati útmutató. Hordozható 7 TFT LCD SZÍNES TV KÉSZÜLÉK Használati útmutató Hordozható 7" TFT LCD SZÍNES TV KÉSZÜLÉK Köszönjük, hogy termékünket választotta. MODELL SZ.: A készülék csatlakoztatását, üzemeltetését vagy beállítását DFT-710 megelőzően a megfelelő

Részletesebben

Nice Wingo 3524 szett telepítési útmutatója

Nice Wingo 3524 szett telepítési útmutatója Nice Wingo 3524 szett telepítési útmutatója Tipikus Elrendezés: A: Wingo motor E: Villogó B: Küls fotocella F: Kulcsos, mágneskártya vagy kódzáras kapcsoló C: Mechanikus végállás ütköz G: Vezérlés D: Bels

Részletesebben

SMD Kiforrasztó Állomás. Hőmérséklet kontroll, Digitális kijelző, Antisztatikus kivitel SP-HA800D

SMD Kiforrasztó Állomás. Hőmérséklet kontroll, Digitális kijelző, Antisztatikus kivitel SP-HA800D SMD Kiforrasztó Állomás Hőmérséklet kontroll, Digitális kijelző, Antisztatikus kivitel SP-HA800D Figyelem! A fúvóka hőmérséklete 400 C, ezért nem megfelelő használat esetén sérülést, tüzet vagy egyéb veszélyt

Részletesebben

Használati utasítás. Intek HDPV-C12CX HD digitális vevőkészülék

Használati utasítás. Intek HDPV-C12CX HD digitális vevőkészülék Intek HDPV-C12CX HD digitális vevőkészülék Tartalomjegyzék 1. Biztonsági előírások 2. Általános jellemzők 2.1 Mire szolgál a set-top box 2.2 A készülék főbb jellemzői 3. Kezelőszervek és funkciók 3.1 Előlap

Részletesebben

10003580, 10003579. Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor. Használati útmutató

10003580, 10003579. Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor. Használati útmutató 10003580, 10003579 Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor Használati útmutató Tisztelt Vásárlónk, először is szeretnénk gratulálni Önnek a termék megvásárlásához. Kérjük, olvassa el

Részletesebben

Köszönjük, hogy a ConCorde-6035CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót.

Köszönjük, hogy a ConCorde-6035CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. Köszönjük, hogy a ConCorde-6035CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A telefonkészülék használata közben

Részletesebben

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz és köszönjük a vásárlást. Az Ön új gépkocsiját a RENAULT munkatársai úgy alakították ki, hogy megfeleljen a hétköznapok

Részletesebben

ábra 1 LabelPOINT 250 elektromos feliratozógép Címkekimeneti nyílás Vágóél LCD kijelző Bekapcsológomb

ábra 1 LabelPOINT 250 elektromos feliratozógép Címkekimeneti nyílás Vágóél LCD kijelző Bekapcsológomb Címkekimeneti nyílás Vágóél LCD kijelző Bekapcsológomb Stílus/Nyelv billentyű Igazítás/ Aláhúzás-keret billentyű Fix hosszúság/ Betűtípus billentyű Memória/Extra billentyű Numerikus billentyűk Nyomtatás

Részletesebben

Tartalomjegyzék - 21 - 02-MACARCA-1243UK-AK36-ORTAK-T3X-50064365.p65 21

Tartalomjegyzék - 21 - 02-MACARCA-1243UK-AK36-ORTAK-T3X-50064365.p65 21 Tartalomjegyzék Távszabályozó kezelőgombok... 2 Kezelőgombok és csatlakozások... 3 Előkészületek... 4 Főbb jellemzők... 4 Biztonsági előírások... 4 Mielőtt bekapcsolja TV-készülékét... 6 Elektromos csatlakozás...

Részletesebben

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása 1. Legfontosabb tulajdonságok 1,5 colos TFT képernyő MP3, WMA, FLAC, APE audio formátumok támogatása MPEG-4 (AVI) video formátum támogatása Beépített FM rádió A zeneszámok szövegének egyidejű kijelzése

Részletesebben

HP 23tm érintőképernyős monitor. Felhasználói útmutató

HP 23tm érintőképernyős monitor. Felhasználói útmutató HP 23tm érintőképernyős monitor Felhasználói útmutató 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista név a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

Programozói Kézikönyv

Programozói Kézikönyv Figyelmeztetés! Ez a kézikönyv információkat tartalmaz a készülék használatával és működésével kapcsolatos megkötésekről. Ezen információk a gyár garanciavállalásával kapcsolatosak. Ezért gondosan tanulmányozza

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. A termékkel

Részletesebben

2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M

2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva - 2014 - Black plate (1,1) 2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M Röviden....................... 1-1 Kezdeti vezetési információk... 1-1 Kulcsok.......................

Részletesebben

Meghajtók. Felhasználói útmutató

Meghajtók. Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó kizárólagos

Részletesebben

X10 mini pro. Kibővített használati útmutató

X10 mini pro. Kibővített használati útmutató X10 mini pro Kibővített használati útmutató Tartalomjegyzék Felhasználótámogatás...6 A telefonon elérhető használati útmutató...6 Felhasználótámogatási alkalmazás...6 Nagyszerű, új élmények. Fedezze fel!...6

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL Tartalom Tartalom...2 Környezetvédelem...3 Szállítási csomagolás...3 Régi készülékének elszállítása...3 Hulladékkezelés...4 Biztonsági el írások...5

Részletesebben

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCC sorozat

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCC sorozat Felhasználói útmutató Személyi számítógép VPCC sorozat n 2 Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 További információk a VAIO számítógépről... 5 Ergonómiai szempontok... 8 Az első lépések... 10 A kezelőszervek

Részletesebben

Első lépések Compaq Notebook sorozat

Első lépések Compaq Notebook sorozat b Első lépések Compaq Notebook sorozat Dokumentum cikkszáma: 271247-211 2002. június Ez az útmutató ismerteti a hardver és szoftver üzembehelyezésével, a számítógép használatával és a problémák elhárításával

Részletesebben

Vertex Standard VXA-300 KÉZI REPSÁVOS ADÓ-VEVŐ KÉSZÜLÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Vertex Standard VXA-300 KÉZI REPSÁVOS ADÓ-VEVŐ KÉSZÜLÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Vertex Standard VXA-300 KÉZI REPSÁVOS ADÓ-VEVŐ KÉSZÜLÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ A készülék első bekapcsolása, használata előtt figyelmesen olvassa végig a tájékoztatót! Általános információk A VXA-300 megvásárlásával

Részletesebben

Biztonság Felhasználói kézikönyv

Biztonság Felhasználói kézikönyv Biztonság Felhasználói kézikönyv Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Működési elv (1. ábra) A főzőberendezések többségére jellemző elektromágneses tulajdonságokon alapul.

Működési elv (1. ábra) A főzőberendezések többségére jellemző elektromágneses tulajdonságokon alapul. E D F GB I NL P DK SF S GR RU PL H CN NO EZ A TERMÉK HÁZTARTÁSI HASZNÁLTRA KÉSZÜLT. A SZABÁLYTALAN BESZERELÉSBŐL ILLETVE NEM RENDELTETÉSSZERŰ VAGY HELYTELEN HASZNÁLATBÓL EREDŐ ESETLEGES SZEMÉLYI VAGY ANYAGI

Részletesebben

V1.0 2010. március. Xerox WorkCentre 3550 Használati útmutató

V1.0 2010. március. Xerox WorkCentre 3550 Használati útmutató V1.0 2010. március Xerox WorkCentre 3550 2010 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. A közzé nem tett jogok az Egyesült Államok törvényei szerint fenntartva. A jelen kiadvány tartalma a Xerox Corporation

Részletesebben

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban. Az itt szereplő

Részletesebben

MG6250 konzol vezeték nélküli riasztóközpont

MG6250 konzol vezeték nélküli riasztóközpont vezeték nélküli riasztóközpont Felhasználói útmutató Tartalomjegyzék 1. fejezet Bevezetés... 3 MG6250 Konzol... 3 2. fejezet Első lépések... 4 Az ön MG6250 biztonsági rendszere... 4 MG6250 Külső megjelenés...

Részletesebben

PROGRAMOZÓI KÉZIKÖNYV

PROGRAMOZÓI KÉZIKÖNYV Behatolásjelző Központok Firmware Verzió 1.01 PROGRAMOZÓI KÉZIKÖNYV GDAŃSK versa_p_hu 05/10 SATEL VERSA 1 A SATEL célja a termékek minőségének és tudásának folyamatos fejlesztése. Ennek érdekében a termékek

Részletesebben

Symbol P360/P460 Felhasználói kézikönyv v 1.0

Symbol P360/P460 Felhasználói kézikönyv v 1.0 Symbol P360/P460 Felhasználói kézikönyv v 1.0 Revízió követés Verzió Dátum Megjegyzés Felel s 1.0 2006.08.29 Alapváltozat Gulyás László 2/21 Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 Dokumentációk... 4 A memóriás

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PIONEER AVIC-F220 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2645158

Az Ön kézikönyve PIONEER AVIC-F220 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2645158 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

KIYO ProPark. parkolósegéd. használati és beszerelési útmutató

KIYO ProPark. parkolósegéd. használati és beszerelési útmutató KIYO ProPark parkolósegéd használati és beszerelési útmutató KIYO ProPark parkolósegéd használati és beszerelési útmutató A KIYO ProPark parkolósegéd-berendezés gépjárm vünk hasznos kiegészít je. A tolatóradarokkal

Részletesebben

EC 6 708 Digitális csoportaggregát vezérlő

EC 6 708 Digitális csoportaggregát vezérlő EC 6 708 Digitális csoportaggregát vezérlő Beállítási útmutató A csoportaggregát vezérlő beállítását kizárólag szakképzett személy végezze! Jegyezze fel a beállított paramétereket és tartsa illetéktelen

Részletesebben

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 2013.10.07. Netex-Magyarország Kft. Bevezető Ez a leírás a www.webkiallitas.hu oldal használatát írja le. A webkiallitas.hu egy interaktív web oldal,

Részletesebben

ICN 2005 ConferControl

ICN 2005 ConferControl ICN 2005 ConferControl Számítógépes vezérlı program az ICN 2005 típusú konferencia rendszerhez Felhasználói kézikönyv DIGITON Kft. IСN 2005 ConferControl Számítógépes vezérlı program az ICN 2005 típusú

Részletesebben

W276-EU. Használati utasítás. Köszönjük, hogy Timex órát vásárolt! Tartalom

W276-EU. Használati utasítás. Köszönjük, hogy Timex órát vásárolt! Tartalom W276-EU Használati utasítás Köszönjük, hogy Timex órát vásárolt! Tartalom BEVEZETŐ... 2 FŐBB JELLEMZŐK... 2 NYOMÓGOMBOK... 2 AZ ÁLLAPOTJELZŐ IKONOK ÉRTELMEZÉSE... 3 A RUN TRAINER TM KARÓRA FELTÖLTÉSE...

Részletesebben

Használati utasítások

Használati utasítások VOM-1200DV VOM-1200DX 12"Motor onitor és DVD Használati utasítások Video Stream Technologies Világítás Vezeték nélküli hangszóróval is használható (ez csak Figyelem Ne tartson mágneses tárgyat például

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

3. gyakorlat. 1/7. oldal file: T:\Gyak-ArchiCAD19\EpInf3_gyak_19_doc\Gyak3_Ar.doc Utolsó módosítás: 2015.09.17. 22:57:26

3. gyakorlat. 1/7. oldal file: T:\Gyak-ArchiCAD19\EpInf3_gyak_19_doc\Gyak3_Ar.doc Utolsó módosítás: 2015.09.17. 22:57:26 3. gyakorlat Kótázás, kitöltés (sraffozás), helyiségek használata, szintek kezelése: Olvassuk be a korábban elmentett Nyaraló nevű rajzunkat. Készítsük el az alaprajz kótáit. Ezt az alsó vízszintes kótasorral

Részletesebben

MOTOROLA HMC3021 DIGITÁLIS VEVŐKÉSZÜLÉK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. TARR Kft.

MOTOROLA HMC3021 DIGITÁLIS VEVŐKÉSZÜLÉK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. TARR Kft. MOTOROLA HMC3021 DIGITÁLIS VEVŐKÉSZÜLÉK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARR Kft. Tartalomjegyzék 1. Elő-, és hátlap... 4 1.1. Előlap és az előlap gombjainak funkciói... 4 1.2. Hátlap és hátoldali csatlakozók... 5

Részletesebben

One For All Kameleon-8 távirányító

One For All Kameleon-8 távirányító kapcsoljon). Ha a parancs-sor egy gombra lett programozva, mindegyik készülék-üzemmódban működik. Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 One For All Kameleon-8 távirányító Modell

Részletesebben

Rendelési szám: 100879

Rendelési szám: 100879 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 VOLTCRAFT LSG-4 DMM típusú vezetékkereső készülék Rendelési szám:

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE Kezelési leírás 2015. Program azonosító: WUJEGYKE Fejlesztő: B a l o g h y S z o f t v e r K f t. Keszthely, Vak Bottyán utca 41. 8360 Tel: 83/515-080

Részletesebben

2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK

2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK 4. oldal 2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK 2A A VEZETÉKEK KERESZTMETSZETE - A vezérlőegység áramellátását (a külső biztosítódobozának csatlakozókapcsán) egy legalább 3x1,5 mm 2 -es vezetékkel kell megoldani. Amennyiben

Részletesebben

Koobe Jumbo használati utasítás

Koobe Jumbo használati utasítás Koobe Jumbo használati utasítás Tartalomjegyzék Biztonsági előírás...5 Struktúra...7 1. Billentyűk...9 2. Érintőképernyő...10 1) Tapintás...10 2) Csúsztatás...10 3) Csúsztatás és tartás... 11 Műveletek...12

Részletesebben

10 11 12 13 14 15 16,17,18 19 20 MENU TRIPOD TIMER? max. min 7,8,9

10 11 12 13 14 15 16,17,18 19 20 MENU TRIPOD TIMER? max. min 7,8,9 Leica Racer 100 Leica Racer 100 Leica Racer 100 1 2 4 6 8 11 3 5 7 9 10 1 2 4 3 5 6 7,8,9 a b b 10 11 12 13 14 15 16,17,18 19 20 TIMER? a max b min MEU UIT REET IPO BEEP OOFF 21 22 23 27 24 28 25 29 26

Részletesebben

Végfelhasználói kezelési utasítás

Végfelhasználói kezelési utasítás Tel. +36 20 9254726 E-mail: info@hotjet.hu Web: www.hotjet.hu something new in the air DC Inverter Végfelhasználói kezelési utasítás Kódszám: N273005A-Rev.1.7 1 Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni Önnek,

Részletesebben

IC-F27SR PMR446 adó-vevő készülék

IC-F27SR PMR446 adó-vevő készülék ICOM IC-F27SR PMR446 adó-vevő készülék 0 ELŐSZÓ Az adó-vevő készülék használata előtt kérjük OLVASSA EL a TELJES KEZELÉSI UTASÍTÁST. ŐRIZZE MEG A KEZELÉSI UTASÍTÁST ez a kezelési utasítás fontos, az üzemeltetéssel

Részletesebben

Használati Utasítás SZÍNES LCD TELEVÍZIÓ LC5-D32BB. Modellszám: Sorozatszám:

Használati Utasítás SZÍNES LCD TELEVÍZIÓ LC5-D32BB. Modellszám: Sorozatszám: A73F0EP_HU.fm Page 1 Friday, July 13, 2007 5:04 PM SZÍNES LCD TELEVÍZIÓ LC5-D32BB Használati Utasítás Tartalomjegyzék MEGFElELŐSÉGI NYILATKOZAT... 2 ELŐVIGYÁZATOSSÁGI RENDSZABÁLY... 3 KEZELŐSZERVEK ÉS

Részletesebben

Digitális kódzár ajtócsengő-funkcióval

Digitális kódzár ajtócsengő-funkcióval Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Digitális zár ajtócsengő-funkcióval Rend. sz.: 75 17 80 Rendeltetés A zár ajtócsengőként használható, feladatai ezen kívül: házajtó, garázsajtó

Részletesebben

ROMEO OpenTherm távvezérlés

ROMEO OpenTherm távvezérlés 1 Áttekintés: Módválasztó gomb: -ki, -nyár/tél, -reset,hibák Automatikus/Kézi üzemmód átkapcsoló Főtés - HMV programozó gomb Idıpont és nap program gomb Főtési hımérséklet beállító gomb HMV hımérséklet

Részletesebben

A BENTEL SECURITY srl fenntartja a jogot a leírás előzetes értesítés nélküli változtatására!

A BENTEL SECURITY srl fenntartja a jogot a leírás előzetes értesítés nélküli változtatására! A BENTEL SECURITY srl fenntartja a jogot a leírás előzetes értesítés nélküli változtatására! via Florida Z. I. Valtesino 63013 GROTTAMMARE (AP) ITALY User Manual: Expandable multifunction control panel

Részletesebben

KING GATES ROLLS 650 ÉS 1200 PROGRAMOZÁS FIGYELMEZTETÉSEK

KING GATES ROLLS 650 ÉS 1200 PROGRAMOZÁS FIGYELMEZTETÉSEK KING GATES ROLLS 650 ÉS 1200 PROGRAMOZÁS FIGYELMEZTETÉSEK A termék felszerelése előtt győződjön meg arról, hogy a törvénynek és a rendszabályoknak megfelelően, betartják a biztonsági előírásokat. Használjon

Részletesebben

VC 5070 analóg multiméter. Rendeltetésszerű használat. Kezelési utasítás. Biztonsági tudnivalók. Kezelő elemek

VC 5070 analóg multiméter. Rendeltetésszerű használat. Kezelési utasítás. Biztonsági tudnivalók. Kezelő elemek Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 VC 5070 analóg multiméter Megrendelés szám: 12 02 85 Kezelési utasítás Kezelő elemek 1. Analóg kijelző tükörskálával 2. Mutató 3. Mutató

Részletesebben

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése...

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... Használati Útmutató Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék

Részletesebben

Laser Distancer LD 500. Használati utasitás

Laser Distancer LD 500. Használati utasitás Laser istancer L 500 asználati utasitás 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 7 8 9 4 5 6 1 2 0 3 15 14 13 12 11 2 1 3 4 1 2 3 8 5 7 4 7 6 6 5 1 2 1 3 1 3 1 2 2 max. asználati útmutató magyar Gratulálunk a megvásárlásához!

Részletesebben