A TENSI CONGRESS Budapest bemutatása, mint a TENSI CSOPORT tagja

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A TENSI CONGRESS Budapest bemutatása, mint a TENSI CSOPORT tagja"

Átírás

1 A TENSI CONGRESS Budapest bemutatása, mint a TENSI CSOPORT tagja A Tensi az első magánkézben levő utazási irodaként óta működik. Mára már a magyar utazási piac egyik legtőkeerősebb, legdinamikusabban fejlődő vállalata, amely egyedülállóan széles választékot nyújt komplex szolgáltatás csomagok szervezésében. ATensi krónikája mérföldkövekben 1983 megalakul a Tensi Gmk, majd Kisszövetkezet. Neve tanúsága szerint induláskor tenisz- és síoktatásra koncentrál A kor kihívásainak megfelelően vegyesvállalati formában megalakul a Tensi Tours Kft, amelyben a magyar tulajdonos társak mellé egy nagy presztízsű, több évtizedes tapasztalattal rendelkező, nyugat-európai konferenciaszervező cég is betársul a Tensi Magyarországon először indít charterjáratot, melynek úti célja Ciprus szigete ez az esztendő hozza el a Tensi számára a IATA tagságot, mely lehetővé teszi a teljes körű repülőjegy-értékesítést megalakul a Tensi Aviation Kft. professzionális képviseleti iroda (General Sales Agency), mely az utazási piacvezető szereplőinek, köztük légitársaságok, és idegenforgalmi bróker cégek hazai vezérképviseletét látja el ebben az évben kerül bejegyzésre a Tensi Kft. az ország egyik vezető, teljes körű szolgáltatást nyújtó utazási irodája, immár csak magyar tulajdonosok részvételével, azzal a céllal, hogy a Tensi Csoport széles turisztikai kínálatát összefogja Tensi Kft. ISO 9001:2000 minőségirányítási tanúsítványt szerez a beutaztató és konferenciaszervező részleg a Tensi Congress & Incoming márkanév alatt kezdi forgalmazni szolgáltatásait. Jelentős hazai és nemzetközi konferenciák szervezése mellett a nemzetközi sportesemények, például a Budapesti Úszó Európa Bajnokság (kb 2000 fő), részére a transzfer- és a szállás szervezését, valamint a koordinálási feladatokat is ellátja a Tensi a Magyar Olimpiai Bizottság Hivatalos Utazási Irodája, a 2014 Szocsi és 2016 Rio Olimpia Hivatalos Jegyértékesítője lett Magyarországon.

2 A Tensi csoport cégei Cégcsoportunk jelenleg 6 önálló, kizárólag magyar magántulajdonosok által jegyzett tagot tömörít. A változatos profilú, ám egymáshoz harmonikusan illeszkedő és egymást támogató vállalatok összehangoltan működnek és nyújtanak a magyar piacon egy sokrétűen variálható, egyedülálló szolgáltatás csomagot. Tensi Tours Kft. A magyar idegenforgalmi piac egyik legismertebb irodája működése során számos turisztikai szolgáltatást kínált. Jelenleg ez a cég repülőjegy értékesítéssel foglalkozik. Tensi Kft ban került bejegyzésre azzal a céllal, hogy a Tensi csoport széles turisztikai kínálatát, idegenforgalmi szolgáltatásait összefogja, utazási szolgáltatásait a TENSI HOLIDAY márkanév alatt forgalmazza. A Tensi Kft. keretein belül működik a Tensi Congress iroda, amely nemzetközi rendezvények magas szintű szervezésére szakosodott. Tensi Aviation Kft ben alakult professzionális képviseleti iroda (General Sales Agency), mely az utazási piacvezető szereplőinek hazai vezérképviseletét látja el, légitársasági képviseleti irodákat tömörít a világ minden tájáról. Tengerjáró Kft. - a Royal Caribbean Cruise Line 5 csillagos tengeri hajótársaság magyarországi képviseletét látja el. A cégcsoport további, nem idegenforgalmi profillal rendelkező tagjai: Ten-Ing Kft. ingatlanforgalmazás. Ten Technic Kft. számítástechnikai és irodatechnikai megoldások. Tensi Congress és Incoming A cég Tensi Congress & Incoming részlege kisebb és nagyobb ( fő) konferenciák és egyéb rendezvények magyarországi szervezésével foglalkozik. A nagyobb volumenű rendezvények (A Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlései között évente, fő részvételével, az AUTISM Europe rendezvény 2013-ban 1000 fő feletti résztvevővel, stb.) szervezése és lebonyolítása során biztonsággal támaszkodhatnak a Tensi Csoport teljes szakember gárdájára. Minden rendezvény esetében körültekintően, testre szabottan, az adott téma sajátosságait messzemenően figyelembe véve dolgozzuk ki ajánlatunkat.

3 Feladataink összegzése a megbízástól a kongresszus kezdetéig Szerződéskötés a szakmai megbízóval a kongresszus esetlegesen már kialakult programját, meglévő szerződéseit ismerve, és a továbbiakra nézve, a feladatok felosztását követően. Egyeztetés ajánlott egy közös helyszínbejárással a kongresszusnak helyszínt biztosító szállodában vagy egyéb épületben és annak illetékes képviselőjével a megvalósítást illetően. Ezt követően a szakmai megrendelő igényei szerint vállaljuk a folyamatos kapcsolattartást, illetve a résztvevők felé értékesíthető szobakapacitás kezelését, ügyintézését, szobalisták egyeztetését a szállodai értékesítéssel. Igény esetén, a tudományos szervezőktől kapott címlista (résztvevő lista) alapján, a résztvevők előzetes értesítése ( ben) a rendezvényről. A már meglévő honlap kezelésében, további feltöltésében szívesen részt veszünk. Megadjuk a szállás és program információkat, illetve a kongresszusra felállítjuk az online regisztrációs rendszert, mellyel csatlakozunk a honlap megfelelő menüpontjához. Feltüntetjük a fizetési és lemondási lehetőségeket, feltételeket. Természetesen elképzelhető, hogy a rendezvénynek még nincs honlapja, ez esetben annak teljes domain regisztrációját, grafikai és strukturális kialakítását vállaljuk, folyamatos adminisztrátori elérhetőséggel. Szívesen vállaljuk, hogy egy rövid videofilmet készítünk bemutatkozóként, kedvicsálóként, melyet be tudunk ágyazni a honlap tartalmába. Szeretnénk itt referenciaként saját, nemrégiben elkészült bemutatkozó filmünket figyelmükbe ajánlani, melyet kollégáink közreműködésével készítettünk: /böngésző: keresés: TENSI Congress Budapest/ Folyamatos kommunikációt alakítunk ki a szakmai szervezettel és iránymutatásuk szerint az esetleges kérdéseket, felmerült igényeket, problémákat kezeljük a rendezvény sikeres megszervezése érdekében. Folyamatos kapcsolattartás ( ben, telefonon) a résztvevőkkel, a jelentkezések, fizetések írásos visszaigazolása. Szakmai kérdések esetén egyeztetünk a szakmai szervezet által kijelölt illetékessel. Időről-időre a kongresszussal kapcsolatos aktuális információkkal körlevelet küldünk. Ebben is segítséget nyújt az online rendszerünk. A felállítástól a rendezvény teljes zárásáig kezeljük az online rendszert, melyen keresztül vállaljuk a következőket:

4 biztosítjuk az online jelentkezést a szakmai szervezők által megadott részvételi díjakkal a rendezvényre, melyhez asszisztenciát biztosítunk ben, telefonon, ha szükséges, ezzel segítve a regisztrációk helyességét. a szállásfoglalást, akár több szállodai lehetőséget felajánlva, melynek adminisztrációját a szállodák felé folyamatosan intézzük. Nagyon jó, akár több évtizedes szakmai kapcsolatokat ápolunk mind budapesti mind vidéki szállodákkal, igyekszünk a legjobb, legérdekesebb helyszíneket megismerni és a lehető legrugalmasabb együttműködést kialakítani. amennyiben szükséges, és erre megbízást kapunk, prezentációkezelő modult építünk be, és biztosítjuk az előadás feltöltés lehetőségét, majd ezek gyors és hatékony feldolgozását a tudományos program könnyebb kialakításához. Igény esetén, megkönnyítve ezzel az előadók és az előadásokat elbírálók munkáját, lehetővé tesszük a tudományos előadások, absztraktok online rögzítését, ennek nyilvántartását. Ez esetben az absztrakt bíráló rendszerünk segítségével a Tudományos bizottság az online rendszeren keresztül értékelheti, bírálhatja a beérkezett anyagokat. Igény esetén az ún. vak bírálati rendszer is megvalósítható. A rendszerből minden absztraktot beadó előadó értesítést kap anyagának elbírálásáról. A rendszer lehetővé teszi a tudományos program alapjainak, idő/terem beosztásának összeállítását, kivédve annak lehetőségét, hogy emberi figyelmetlenségből véletlenül egy időpontban azonos terembe két előadás kerüljön. Az online program összeállító jelentősen megkönnyíti, meggyorsítja a programfüzetbe kerülő anyag összeállítását. Rendszerünk működését egy teljes körű prezentáció keretében, szívesen bemutatjuk! kialakítjuk a fogadásra, vacsorákra való jelentkezés lehetőségét a létszám pontosabb kalkulálása érdekében, a programokra való jelentkezés intézését, úgymint városnézés például, természetesen ennek időpontjait a szakmai program függvényében határozzuk meg, illetve programokat az esetleges kísérők részére is kialakítunk, megjelentetünk. Megfelelő számú jelentkező esetében lehetőség nyílik a programok nyelvek szerinti felosztására is, ha nemzetközi rendezvényről beszélünk.

5 Az online rendszer biztosítja a gyors, elektronikus visszaigazolást, számlázást, nyilvántartást, pénzügyi részlegünk munkáját segítve. Lehetőséget nyújt továbbá résztvevői adatbázis kezelésére, szállodalisták és programlisták készítésére, illetve a pénzügyi elszámolást segítő számlázási listák lehívására. Amennyiben a rendezvény pozitív költségvetésének alakításában számítanak a mi segítségünkre, korábbi tapasztalataink, illetve a szakmai szervezők igényei alapján vállaljuk szponzor, illetve kiállítói csomagok összeállítását, igény esetén ezeknek a rendezvény honlapján történő megjelentetését. A csomagok összeállításakor, a szakmai szervezők irányelvei alapján többféle attraktív variáció képzelhető el, többek között: reklám anyagok megjelentetése táskán, kitűzőn, molinón, feliratokon, stb.; kiállítási terület bérlése; saját reklám megjelentetése a programfüzetben; szimpóziumi idő, terem biztosítása. Ebben több évtizedes gyakorlatunk van már. Ez esetben lehetőség nyílik arra is, hogy a tőlünk megrendelt szolgáltatásokra szánt támogatási összeg bizonyos százalékát a TENSI Utazási Utalvány formájában felajánlja a támogatott vagy a megrendelő részére. A helyszínnel, szállodákkal vállaljuk a folyamatos kapcsolattartást, szerződés, megállapodás kötést, a szükséges szállodai szobák (különféle kategóriában) biztosítását. A távolabbi szállodák esetében igény esetén transzfert is szervezünk. A szállodáknak a szobalistákon kívül információs levelet küldünk, melyben ismertetjük a konferencia főbb adatait (helyszíne, időpontja, a transzferek menetrendje, társasági programok, időpontja, helyszíne). Tesszük ezt azért, hogy az esetlegesen az adott szálloda recepcióján érdeklődő résztvevő így is a megfelelő információhoz juthasson. Igény esetén ezt a szállodákhoz delegált hostessekkel is kiegészíthetjük, de a recepció tájékoztatása mindenképpen költséghatékonyabb megoldás. A rendezvény alatt folyamatosan egyeztetjük az érkezéseket/ elutazásokat a szállodák recepcióival. A kulturális / társasági programok megszervezése, lebonyolítása a kötelező egészségügyi szolgálat, a biztonsági személyzet, hostess-szolgálat, transzferek biztosítása, a szükséges helyszínek lefoglalása, szerződések kötése mind előkészítő munkánk részét képezik.

6 A Nyomdai kiadványok megterveztetése, egységes design kialakítása, elkészíttetése, a helyszínre szállíttatása (előzetes jelentkezési lap ( ), programfüzet, igény esetén absztrakt kötet, kitűző, ebédjegyek, plakátok, egyéb tájékoztató, üdvözlő feliratok). A befolyt összegeket a TENSI Kft., bankszámláján elkülönítetten tartja nyílván külön pozíciószámon és a befizetésekről a résztvevők felé számítógépes visszaigazolást küld, majd a jogszabályoknak megfelelően számla kiállításáról és annak megküldéséről gondoskodik. A befolyt összegekből a rendezvénnyel kapcsolatban felmerült költségekről beérkezett számlákat kiegyenlítjük. Biztosítjuk a megrendelő számára az elszámolás valamennyi fázisban történő betekintés lehetőségét. Feladataink összegzése a kongresszus alatt Előkészítő feladatok A Szervező Bizottsággal a kongresszus kezdete előtt közvetlenül egyeztetett Forgatókönyv alapján gondoskodunk a termek megfelelő berendezéséről, elkészíttetjük a szükséges irányító, információs feliratokat. A Főbejárathoz molinót helyeznénk ki a rendezvény nevével, helyszínével, dátumával és logójával ellátva. Amennyiben támogatói is vannak mint általában a kongresszusoknak - azok logóit is közös megegyezéssel feltűntethetjük ezen. Gyakorlatunk van a molinó anyagának a termekben, információs képernyőkön való megjelentetésére is. Költségérzékeny rendezvény esetében jelentősen csökkenthető a nyomtatási költség, illetve egy újabb reklám felületet is jelenthet a támogatók számára, mely akár bevételi forrásként is szolgálhat. Ezen felületek jól használhatók a résztvevők tájékoztatására, különösen akkor, ha hirtelen, fontos változásokról kell nagy létszámú résztvevőt tájékoztatni! A szakmai előadásokhoz kapcsolódó kiállítás szervezését sok évtizedes szakmai múlttal rendelkező kiállítás-szervező kollégánk teljes egészében felügyeli, intézi a kiállítókkal a beés kipakolás rendjét illetve a helyszíni, szállodai előírásoknak megfelelő biztonságos építkezést. Ő az, aki már a kezdetektől kezében tartja a kiállítás alakulását. A mindenkori helyszínre formálva létrehozza a kiállítókra vonatkozó információkat/betartandó szabályokat összefoglaló tájékoztató anyagot. Kialakítja a kiállítói jelentkezési lapot, melyben igyekszik

7 beszerezni minden olyan adatot, amely a kiállítás zökkenőmentes lebonyolításához kell. Közreműködésével biztosítható, hogy minden kiállító sorban állás nélkül, időben a számára kijelölt standhelyhez jusson, de egyben biztosítja azt is, hogy minden kiállító csak ott és csak azt állíthassa ki, amelyre jogosultságot szerzett. Ha szükséges akár egész éjszaka felügyeli a kiállítás építést, majd ugyanígy a bontást is. Amennyiben a szakmai szervezők, kiállítók igénylik, biztonsági őrzést tudunk biztosítani. A kongresszus ideje alatt fotós/videós kollégát ajánlunk, aki a kedvcsináló videóhoz hasonlóan egy utólagos emlékvideó elkészítését is tudja vállalni, vagy hasonló képgalériát a készített fotókból összeállítani. Igény esetén biztosítunk tolmácsokat, teljes tolmácstechnikát is. Tájékoztatjuk a konferencia programjáról, továbbítjuk feléjük a szakmai szervezőktől kapott anyagokat. Számukra is készítünk névkitűzőt, amit a regisztrációban vehetnek át. Ott irodánk képviselője fogadja és kíséri őket a megfelelő teremhez /tolmácsfülkéhez, és gondoskodik vízzel, kávéval történő ellátásukról. A résztvevők érkezése Fogadás a reptéren Nagyon fontosnak tartjuk, hogy már az ideérkezés első pillanataiban is megfelelően gondoskodjunk a résztvevőkről. Amennyiben a megrendelő vagy a konferencia vendégei ezt kérik, az alábbiak szerint fogadjuk őket a repülőtéren: - Az előzetes regisztráció során jelezhetik a résztvevők érkezési/elutazási adataikat és amennyiben igénylik, reptéri transzferjüket megszervezzük érkezéskor, távozáskor egyaránt. Ezt minden esetben, táblázatban is kezeljük és a járatszámok alapján ellenőrizzük az érkezéseket, figyelembe vesszük az esetleges késéseket. - Érkezéskor a reptér érkezési termináljába megfelelő számú, gyakorlott hostesst biztosítunk, akik Tensi logós egyen pólóban a kongresszus névtáblájával fogadják a vendégeket, és az autóhoz, buszhoz kísérik, tájékoztatják őket, válaszolnak esetleges kérdéseikre. Igény esetén Budapest térképet adunk minden érkezőnek. Amennyiben a kongresszus költségvetése lehetővé teszi, üdvözlő ajándékként országunkra jellemző apróságot (a kongresszus logójával szitázott gyufa, golyóstoll, pici bűvös kocka, Szamos marcipán, konyakos meggy, stb.) is osztanak.

8 - Elutazáskor vagy a kongresszus helyszínén vagy a szállodában hostessekkel vagy/és az előre tájékoztatott szállodai recepció segítségével koordináljuk az elutazást. - A hostessek koordinátorához minden esetben adunk mobil elérhetőséget a résztvevőknek, ha esetlegesen problémájuk adódna. Regisztráció/regisztrációs pult a helyszínen A vendégeket váró kolléga a lobbyban segít az érkezőknek a szállodai bejelentkezésnél, illetve folyamatosan figyeli, hol tud segíteni. A szálloda lobbyjában, közel a szállodai check-in pulthoz működtetjük a regisztrációs/információs pultot. A regisztrációban is működik az online regisztrációs rendszer, tehát ezen ellenőrizzük a már előzetesen regisztrált résztvevőket, és egy külön pultrésznél ugyanezen a rendszeren történik a helyszíni regisztráció is. Igény esetén szívesen elkülönítjük a kiállítók, előadók, sajtó képviselőinek regisztrációját is. Az előzetes regisztrációs létszám alapján döntjük el, hogy mennyi regisztrátorra lesz szükségünk a gördülékeny érkeztetéshez. Egy 500 fős kongresszushoz tapasztalataink szerint 4 regisztrátor, 2 pénztáros és 1 fő információt nyújtó, vendégeket köszöntő kolléga szükséges. A regisztrátorok és pénztárosok részére laptopokkal és nyomtatókkal ellátott épített standot készíttetünk kiállítás kivitelezőnkkel, melyen feliratok jelzik a betűrend szerinti regisztrációt, kasszát, a helyszíni fizetés lehetőségét, stb. A már regisztráltakat az ABC betűi szerinti felosztásban várjuk. A helyszínen jelentkezőket külön részen kezeljük, a gyors ügymenet érdekében pedig több kaszát is működtetünk. A regisztrációs pult minden területén gyakorlott, nyelveket beszélő regisztrátoraink fogadják a vendégeket. A regisztrációs státusz (befejezett regisztráció, fizetetlen tétel, stb.) ellenőrzése után átadják az előzőleg már összeállított konferencia csomagot (névkitűző, konferencia táska, konferencia nyomtatványai), ellátják őket minden szükséges információval.

9 A kongresszusi termeknél Gyakorlott kollégáink látják el a teremfelelősi és a hostess feladatokat is. Minden teremnél ellenőrzik a belépést, gondoskodnak arról, hogy illetéktelen ne látogathassa az előadásokat, és segítik a teremben zajló program zavartalan lebonyolítását és a felmerült, adott helyszíni problémákat orvosolják. Figyelnek hozzászólások esetén a mikrofonok kezelésére, a szünetekben az előadók, elnökök részére bekészítendő anyagok, vizek, poharak cseréjére. A terem ajtókra kiragasztjuk az aktuális időpontban zajló programot, követve az esetlegesen menet közben felmerült változásokat. Idegen nyelvet beszélő (angol) technikusaink segítenek a slide-check room területén, ők felügyelik a technikai szolgáltatásokat. Prezentációkezelő rendszerük (melyet egy demó bemutatóval igény esetén szívesen ismertetünk) lehetővé teszi a magas színvonalú, professzionális technikai feltételek biztosítását, ezek összehangolását a helyi adottságokkal. Az előadótermekben egy időben, egyszerre zajló prezentációk kezelését, az ehhez szükséges technikai eszközöket (laptopok, technikusi segítség, stb.) nagy tapasztalatú, a helyszíneket jól ismerő gyakorlott régi partnerünk segítségével tudjuk biztosítani. Partnerünk technikusai kezelik mind a rendezvény előtt, mind a helyszínen a slide-check szobában leadásra kerülő előadás anyagokat. Rendszerezik, a tudományos program alapján termenként beosztják az előadásokat és ennek alapján biztosítják ezek levetítését. A technikusok folyamatos jelenléte a slide-check szobában, valamint a termeknél lehetővé teszi az esetleges változások, ad hoc kérések zökkenőmentes követését. Amennyiben szükséges, megoldható az előadások időmérése is, hogy a tervezett program betartható legyen. A szakmai szervezőkkel történt egyeztetést követően a szinkron tolmácsokat koordináljuk, a tolmácsberendezést, készülékkel együtt intézzük és ellenőrizzük a helyszínen. A tolmácskészülékek kiosztását hostess kollégáink egy erre a célra kialakított speciális rendszeren keresztül kezelik a terembe lépéskor és távozáskor figyelnek annak leadására. Az Ipad-es nyilvántartás gyors, nem szükséges papír listákon keresgélni, a bemondott név alapján másodpercek alatt nyilvántartásba kerül, hogy ki milyen azonosítású számú

10 készüléket vett fel, így a leadáskor gyorsan kiderül, hogy ki az, aki esetleg elfelejtette azt leadni. Ha a költségvetés megengedi ez még korszerűbbé tehető QR kódos leolvasással. Felügyeljük a megrendelt catering szolgáltatások szerződés szerinti teljesítését minden helyszínen. Kollégáink a helyszín személyzetével folyamatosan közvetlen kapcsolatot tartanak, illetve a programok, esti vacsorák esetében ellenőrzik a kért szolgáltatást, előkészületeket a helyszínen személyesen. Társasági programok Szívesen részt vállalunk e programok megszervezésében, lebonyolításában is: A megbízást követően felvesszük a kapcsolatot a szakmai szervezők által preferált helyszínekkel, egyeztetjük az esemény lebonyolítását. Konkrét elképzelés hiányában, szívesen teszünk mi is javaslatot és dolgozunk ki ajánlatokat erre. Megszervezzük az adott helyszín megfelelő berendeztetését, dekorációját a költségvetés adta lehetőségek figyelembe vételével. Részt vállalunk a catering szolgáltatás kiválasztásában és a lebonyolításban. Gondoskodunk a helyszín hangulatához illő és a szakmai szervezőknek is megfelelő műsorról. Buszos transzfert és hostess szolgálatot szervezünk a kongresszus helyszíne és a program helyszín között mind az oda- illetve a végén a visszaútra. Fakultatív program lehetőségek a résztvevők és a kísérők részére A programokat minden esetben a kongresszus helyszínétől indítjuk. Résztvevői listáról ellenőrizzük, hogy minden programra jelentkező résztvevő ott van-e és egyeztetés után indítjuk a vendégeket. Amennyiben a programhoz szükséges, vállaljuk az autóbusz biztosítását és az idegenvezetőt, akikkel tartjuk folyamatosan a kapcsolatot. Szerződéses, erre specializálódott alvállalkozónk segítségével interaktív, témára szabott városnéző sétát dolgoztatunk ki minimum 10 fő részvételével. Kísérőknek fakultatív kirándulási lehetőségeket ajánlunk a kongresszus ideje alatt: - Főzőtanfolyammal egybekötött Vásárcsarnok látogatás. Itt a chef segítségével maguk vásárolják meg a hozzávalókat, és magyarázattal együtt készítik el a menüt, ami majd az ebédjük is lesz.

11 - Szentendrei hajókirándulás Kovács Margit Múzeum-látogatással, esetleg meglepetés koncerttel. Idegenvezető kíséretében sétálnak a belvárosban, közben megkóstolhatják a marcipánt is a Szamos Marcipán Múzeumban. - Bazilikalátogatás orgonakoncerttel egybekötve, illetve megcsodálják a kupola kilátóteraszáról Budapestet. Idegenvezetői tárlatvezetést biztosítunk a vendégeknek. - Lázár Lovaspark látogatás, ahol pogácsával és pálinkával várják a vendégeket. Az érkezést követően bemutatják a gazdaságot az istállóval és a Bajnokok termét. Lovas kocsikázásra is lehetőség nyílik, illetve elegendő létszám esetén lovasbemutatón vehetnek részt a vendégek. Igény esetén magyaros ebédet biztosítunk, majd hazafele Gödöllőn kastélylátogatást teszünk a Sissi-kastélyként is ismert egykori királyi kastélyban. - Herendi kirándulás porcelánrózsa készítéssel A híres herendi porcelán készítésével ismerkednek meg a vendégek. Bepillantást nyernek a különböző készítési fázisokba, és a múzeumban számos gyönyörű porcelánt szemlélhetnek meg. Alkalmuk nyílik kipróbálni kézügyességüket és saját maguk készíthetnek egy porcelán rózsát szakavatott segítséggel, ami örök emlékként szolgál. Feladataink összegzése a kongresszus után A pénzügyi előírások figyelembevételével a megfelelő határidőre elkészítjük a teljes körű elszámolást, összeállítjuk a végleges regisztráltak, a tényleges résztvevők listáját. A rendezvény előzetes kalkulációját minden esetben a szerződéshez mellékeljük. Ezeket az árakat garantáljuk, amennyiben az abban felsorolt szolgáltatások köre, létszáma változatlan marad. Igény, változás esetén természetesen a lehető legkedvezőbb árakkal, kiegészítő költségvetést készítünk. A rendezvény anyagi fedezetét többnyire a TENSI számlájára befolyt részvételi díjak, kiállítói illetve szponzor díjak biztosítják. Ezen díjak kialakítása, időzítése, elosztásának módja, stb. részünkről maximális rugalmassággal, a Megrendelővel való konzultáció alapján történik. A résztvevők számára a szállás, illetve az ehhez szükséges transzfer biztosítását a teljes tartózkodás költségének előlegként történő befizetése ellenében biztosítjuk. A pénzügyi közvetítői tevékenységért a végelszámoláskor csak a banki költségeket számoljuk fel. A kongresszust érintően kifizetett költségek (beleértve a Tensi díját is) után a végleges költségvetés szerinti fennmaradó rész teljes egészében a Megrendelőt illeti.

12 A TENSI Congress Budapest referenciái a teljesség igénye nélkül ERICSSON F&A Meeting november fő Magyar Tudományos Parkinson Társaság évi Kongresszusa szeptember fő 9th World Congress on Controversies on Neurology (CoNy 2015) március fő Societas Hungarica Ad Implantandam Oculi Lenticulam (SHIOL) évi Kongresszusa március fő Magyar Pszichiátriai Társaság XIX. Vándorgyűlése január fő 2nd Femtolaser Congress november fő Annual Congress of European Pharmaceutical Students Association április 25 május fő Societas Hungarica Ad Implantandam Oculi Lenticulam (SHIOL) évi Kongresszusa március fő Magyar Pszichiátriai Társaság VIII. Kongresszusa január fő 10th International Congress Autism Europe szeptember fő 4th World Congress on Controversies in Ophthalmology (COPHy 2013) április fő Societas Hungarica Ad Implantandam Oculi Lenticulam (SHIOL) évi Kongresszusa március fő Magyar Pszichiátriai Társaság XVIII. Vándorgyűlése január fő

13 Ericsson OSS/BSS Summit november fő Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság évi Konferenciája április fő Fresenius Y.E.S. Meeting április fő Societas Hungarica Ad Implantandam Oculi Lenticulam (SHIOL) évi Kongresszusa március fő Magyar Pszichiátriai Társaság XVII. Vándorgyűlése január fő A Világbank által támogatott magyarországi GEF Projekt zárókonferenciája november fő Magyar Pszichiátriai Társaság XVI. Vándorgyűlése január fő ECAL Magyar Kognitív Tudományi Alapítvány szeptember fő Nukleáris Szállítók Csoportjának Plenáris hete június fő

Rendezvényszervezés módszertana

Rendezvényszervezés módszertana Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Rendezvényszervezés módszertana A RENDEZVÉNY GAZDASÁGOSSÁGA Virág Ágnes tanársegéd Virag.Agnes@gtk.szie.hu

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága (NFÜ HEP IH) által kezelt EQUAL Közösségi Kezdeményezés nemzetközi, záró konferenciájának, valamint négy

Részletesebben

Barkácsplaza webáruház Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek (ÁSZF) 2014.

Barkácsplaza webáruház Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek (ÁSZF) 2014. Barkácsplaza webáruház Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek (ÁSZF) 2014. Jelen üzletszabályzat (továbbiakban ÁSZF) az alábbiakban tartalmazza azokat a feltételeket, amelyeket a Barkácsplaza

Részletesebben

SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációs alaptevékenységéhez kötődő rendezvényszervezési feladatok ellátása vállalkozási keretszerződés alapján (tájékoztató a szerződés módosításáról) Közbeszerzési

Részletesebben

HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam

HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam Készült :.. alapján. Érvényesség kezdete: 2013.09.01. Utoljára indítható:.. Dunaújváros, 2013.03.28. Őszi Attila igazgató 1 Helyi tanterv

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. T 54 812 03/2/2 A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 812 03 Turisztikai

Részletesebben

DUMASZÍNHÁZ, FÉNYFESTÉS ÉS SÁRKÁNYHAJÓZÁS VISSZAESÉS A RENDEZVÉNYPIACON

DUMASZÍNHÁZ, FÉNYFESTÉS ÉS SÁRKÁNYHAJÓZÁS VISSZAESÉS A RENDEZVÉNYPIACON DUMASZÍNHÁZ, FÉNYFESTÉS ÉS SÁRKÁNYHAJÓZÁS VISSZAESÉS A RENDEZVÉNYPIACON Továbbra sem indult meg a kilábalás a rendezvényes szakma válságából, a 2009 és 2010-es súlyos visszaesés után a gödör mélyén vegetál

Részletesebben

A rendezvények technikai feltételei

A rendezvények technikai feltételei Roadshow szervezése A Roadshow-t az ország több városában, településén érdemes megszervezni, hasonló tartalommal. Résztvevőként elsősorban a kis- és közepes méretű vállalkozások vezetőit ajánlott meginvitálni.

Részletesebben

A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERE

A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERE A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERE Felnőttképzési Minőségirányítási Kézikönyv Érvényességi terület: Jelen kézikönyvben megfogalmazottakat alkalmazni kell a Szentannai Sámuel Gimnázium,

Részletesebben

2 nd China-CEEC Investment and Trade Expo 2016

2 nd China-CEEC Investment and Trade Expo 2016 2 nd China-CEEC Investment and Trade Expo 2016 2016. június 8-12., Ningbo, Kína (Kiállítói tájékoztató) 1. A kiállításról A Kína KKE Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Expo-t 2014 óta rendezik meg

Részletesebben

TANÁRI SZAKMAI GYAKORLATI PROGRAM MENTORI ÚTMUTATÓ

TANÁRI SZAKMAI GYAKORLATI PROGRAM MENTORI ÚTMUTATÓ TANÁRI SZAKMAI GYAKORLATI PROGRAM MENTORI ÚTMUTATÓ Insight Project 2015 1 Tartalom Tanári Szakmai Gyakorlati Program mentori útmutató... 1 Bevezetés... 3 A Tanári Szakmai Gyakorlat... 4 A mentor... 6 Miért

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (a továbbiakban ÁSZF) Tartalomjegyzék

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (a továbbiakban ÁSZF) Tartalomjegyzék ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (a továbbiakban ÁSZF) Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 2 II. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 3 III. SZOLGÁLTATÁSOK, FOLYAMATOK, FELTÉTELEK 6 III.1. PR, kommunikáció,

Részletesebben

ScienNet kedvezmények, karrierrendszer, jutalékok és bónuszok 1. számú melléklet, érvényes a 2009 július 1.-től

ScienNet kedvezmények, karrierrendszer, jutalékok és bónuszok 1. számú melléklet, érvényes a 2009 július 1.-től ScienNet kedvezmények, karrierrendszer, jutalékok és bónuszok 1. számú melléklet, érvényes a 2009 július 1.-től Ez a melléklet elválaszthatatlan részét képezi a mindenkori érvényes Törzsvásárlói megállapodás

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 15. VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. október 15. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

I. sz. TÁJÉKOZTATÓ Kiállítók és kivitelezők részére

I. sz. TÁJÉKOZTATÓ Kiállítók és kivitelezők részére 1 I. sz. TÁJÉKOZTATÓ Kiállítók és kivitelezők részére Üdvözöljük kiállítóink körében, reméljük rendezvényünk hozzájárul üzleti elképzeléseik megvalósításához. Összeállításunkban a kiállítással kapcsolatos

Részletesebben

K I V O N A T. KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 135/2014. (XII.04.) sz. határozata

K I V O N A T. KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 135/2014. (XII.04.) sz. határozata K I V O N A T a képviselő-testület 2014. december 04-i ülésének jegyzőkönyvéből KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 135/2014. (XII.04.) sz. határozata HEP fórum létrehozása, Szervezeti Működési

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció az egyetemen konferencia Pályázat szervező i munkakörre

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció az egyetemen konferencia Pályázat szervező i munkakörre Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció az egyetemen konferencia Pályázat szervező i munkakörre Oktatói megjegyzés: B-csoport, 9 pont, nyertes pályázat Készítették: Benke Enikő Rácz

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. A FELEK MEGNEVEZÉSE A VÁSÁRLÁS A KISZÁLLÍTÁS JÓTÁLLÁS A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA SZERZŐI JOG HÍRLEVÉL ADATKEZELÉS,ADATVÉDELEM

Részletesebben

Általános szerződési feltételek (továbbiakban ÁSZF)

Általános szerződési feltételek (továbbiakban ÁSZF) Általános szerződési feltételek (továbbiakban ÁSZF) melyek kiterjednek a PanoGraph Kft. által nyújtott szolgáltatásokra, rendezik a felek között létrejött szerződés megkötésének rendjét, a szolgáltatás

Részletesebben

TDM 2. Turisztikai Desztináció Menedzsment. TDM szervezetek feladatai. Dr. Piskóti István Intézetigazgató, ME Marketing Intézet

TDM 2. Turisztikai Desztináció Menedzsment. TDM szervezetek feladatai. Dr. Piskóti István Intézetigazgató, ME Marketing Intézet TDM 2. Turisztikai Desztináció Menedzsment TDM szervezetek feladatai Dr. Piskóti István Intézetigazgató, ME Marketing Intézet TDM együttműködési rendszer Szakmai szervezetek Országos DMSZ Regionális DM

Részletesebben

A Magyar Tudományos Akadémia Székházának teremigénylési rendje, a teremhasználat és a díjfizetés szabályai

A Magyar Tudományos Akadémia Székházának teremigénylési rendje, a teremhasználat és a díjfizetés szabályai 3. sz. melléklet A Magyar Tudományos Akadémia Székházának teremigénylési rendje, a teremhasználat és a díjfizetés szabályai A Magyar Tudományos Akadémia Székháza A Magyar Tudományos Akadémia (a továbbiakban:

Részletesebben

SZŰRJ MAGADNAK AZ 1 MILLIÓ ÉRTÉKŰ AJÁNDÉKOKBÓL promóciós játék

SZŰRJ MAGADNAK AZ 1 MILLIÓ ÉRTÉKŰ AJÁNDÉKOKBÓL promóciós játék SZŰRJ MAGADNAK AZ 1 MILLIÓ ÉRTÉKŰ AJÁNDÉKOKBÓL promóciós játék Akció és tartalom terv PROMÓCIÓS ÁTÉK RÖVID LEÍRÁSA Vásárolj LAICA bi-flux szűrőbetétet, vagy LAICA kancsót, töltsd fel blokkodat a www.mosolygoviz.hu

Részletesebben

KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ ÉS SZOLGÁLTATÁSI KÉZIKÖNYV OMÉK 2015

KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ ÉS SZOLGÁLTATÁSI KÉZIKÖNYV OMÉK 2015 KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ ÉS SZOLGÁLTATÁSI KÉZIKÖNYV OMÉK 2015 A rendelések visszaküldési határideje a katalógus kivételével a FAXON vagy e- mailen, legkésőbb 2015. augusztus 28., kivéve a hűtőpult (augusztus

Részletesebben

Hotel Divinus Magyarország - Hajdú-Bihar megye - Debrecen http://www.reise.info.hu/hotel-divinus/hu/

Hotel Divinus Magyarország - Hajdú-Bihar megye - Debrecen http://www.reise.info.hu/hotel-divinus/hu/ http:///hotel-divinus/hu/ Bemutatkozás Az ötcsillagos Hotel Divinus megnyitásával korona került a debreceni szállodahálózatra. A belvárostól sétatávolságra található, a mediterrán világ színeit viselő,

Részletesebben

EBSF projekt záró rendezvény szervezése, PR film és prospektus készítése. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-276/11.

EBSF projekt záró rendezvény szervezése, PR film és prospektus készítése. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-276/11. EBSF projekt záró rendezvény szervezése, PR film és prospektus készítése versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2011. augusztus 1. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás

Részletesebben

Az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu

Az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu Az Ügyfélkapu Tartalom Bevezető... 2 A regisztráció folyamata... 3 Regisztráció indítása az interneten keresztül... 3 Személyes regisztráció... 5 Regisztráció elektronikus aláírással... 7 Külföldiek regisztrációja...

Részletesebben

kisbaba-pelenka.hu Általános Szerződési Feltételek

kisbaba-pelenka.hu Általános Szerződési Feltételek kisbaba-pelenka.hu Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási

Részletesebben

Bizottságának Elnöke. 1351-4/2009. Melléklet:1. ajánlatkérési dokumentáció ELŐTERJESZTÉS

Bizottságának Elnöke. 1351-4/2009. Melléklet:1. ajánlatkérési dokumentáció ELŐTERJESZTÉS Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottságának Elnöke Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Költségvetési Bizottságának Elnöke 1351-4/2009. Melléklet:1. ajánlatkérési

Részletesebben

FONTOS INFORMÁCIÓK A MINŐSÍTÉSHEZ

FONTOS INFORMÁCIÓK A MINŐSÍTÉSHEZ FONTOS INFORMÁCIÓK A MINŐSÍTÉSHEZ A Hotelstars európai harmonizált szállodaminősítési rendszer 270 kritériumból áll, ezekből maximum 860 pont szerezhető. Minden kategóriában (1*-5*) meghatározásra került

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek Érvényes: 2015. október 20-tól visszavonásig Sun & Fun Holidays Kft. Székhely: 1138 Budapest, Meder u 8/D. fszt. MKEH- engedélyszám: U-001050, Adószám: 14126523-2-42, EU-s

Részletesebben

SZÁLLODAI PORTÁS, RECEPCIÓS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

SZÁLLODAI PORTÁS, RECEPCIÓS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI SZÁLLODAI PORTÁS, RECEPCIÓS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 54 812 03 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

DDOP-2.1.1/E-13-2013-0001

DDOP-2.1.1/E-13-2013-0001 Ős-Dráva programhoz illeszkedő kerékpáros-turisztikai fejlesztés megvalósítása tárgyú DDOP-2.1.1/E-13-2013-0001 azonosítószámú projekthez kapcsolódó marketingeszközök beszerzése és a kapcsolódó szolgáltatások

Részletesebben

Az Út a csúcsra elnevezésű nyereményjáték. Részvételi- és Játékszabályzata

Az Út a csúcsra elnevezésű nyereményjáték. Részvételi- és Játékszabályzata 0 Az Út a csúcsra elnevezésű nyereményjáték Részvételi- és Játékszabályzata 1. Szervezés és lebonyolítás A Nyereményjáték szervezője: a Szerencsejáték Zrt. (székhely: 1015 Budapest, Csalogány utca 30-32.,

Részletesebben

3. Szóban leadott foglalás, megállapodás, módosítás, vagy annak a Szolgáltató általi szóbeli visszaigazolása nem minősül szerződésnek.

3. Szóban leadott foglalás, megállapodás, módosítás, vagy annak a Szolgáltató általi szóbeli visszaigazolása nem minősül szerződésnek. Általános Szállodai Szerződéses Feltételek (ÁSZF) I. Bevezetés 1. Az Általános Szállodai Szerződéses Feltételek (továbbiakban ÁSZF) azt a szerződéses tartalmat foglalják össze, melyek alapján a Hotel Füred****

Részletesebben

Útmutató a környezettudatos ismeretek 2010/2011. tanévi 9. évfolyamos mérésének lebonyolításához

Útmutató a környezettudatos ismeretek 2010/2011. tanévi 9. évfolyamos mérésének lebonyolításához Útmutató a környezettudatos ismeretek 2010/2011. tanévi 9. évfolyamos mérésének lebonyolításához Az Útmutató felépítése 1. A mérést megelőző tudnivalók 2. A mérés lebonyolítása 3. A mérés utáni teendők

Részletesebben

Megállapodás I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Megállapodás I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Megállapodás A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény alapján önkormányzati feladat és hatáskör hatékonyabb, célszerűbb ellátására ELŐZMÉNY A jelen megállapodás 3. c) pontjában

Részletesebben

Protokoll és utazásügyintéző konferenciaszervező 54 812 02 0001 54 02 Utazásszervező menedzser Protokoll és utazásügyintéző

Protokoll és utazásügyintéző konferenciaszervező 54 812 02 0001 54 02 Utazásszervező menedzser Protokoll és utazásügyintéző 148-06 Referensi tevékenységek végzése A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2011. október 17. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. október 17. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

EZRA Nyelvvizsgaközpont VIZSGASZABÁLYZAT

EZRA Nyelvvizsgaközpont VIZSGASZABÁLYZAT 2015. EZRA Nyelvvizsgaközpont VIZSGASZABÁLYZAT Tartalomjegyzék 1. A vizsga általános leírása... 2 1.1. Vizsgaidőszakok... 2 2. Jelentkezés... 2 2.1. Az EZRA Nyelvvizsgára jelentkezés rendje... 3 2.2. Értesítés

Részletesebben

WEKERLE TERV. A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája

WEKERLE TERV. A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája WEKERLE TERV A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája Tartalom 1. A Wekerle Terv háttere... 2 2. Célrendszer... 6 2.1. Infrastruktúra összehangolása a Kárpát-medencében... 9 2.2.

Részletesebben

Általános Üzleti Feltételek 2016. január 01.

Általános Üzleti Feltételek 2016. január 01. Az üzleti élet közös nyelve Az üzleti élet közös nyelve GS1 MAGYARORSZÁG Globális Azonosító és Kommunikációs Rendszereket Működtető Közhasznú Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság Általános Üzleti

Részletesebben

A Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola. Házirend. Hudacsek Lászlóné igazgató

A Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola. Házirend. Hudacsek Lászlóné igazgató A Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola Házirend Hudacsek Lászlóné igazgató TARTALOM 1. Bevezetés... 4 2. Általános rendelkezések... 4 3. A tanulókat

Részletesebben

DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0007

DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0007 Paksi Metszet Örökségközpont/ Klímacentrum és Látványtár című DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0007 azonosítószámú projekt megvalósításához kapcsolódó lámpák és a szükséges elektromos szerelvények beszerzése - ajánlattételi

Részletesebben

A GALYASÁGI TELEPÜLÉSSZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

A GALYASÁGI TELEPÜLÉSSZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A GALYASÁGI TELEPÜLÉSSZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA 1. A SZÖVETSÉG NEVE, SZÉKELYE 1.1 A Szövetség neve: GALYASÁGI TELEPÜLÉSSZÖVETSÉG, rövidítve: GATESZ. 1.2 A Szövetség székhelye: 3756 Perkupa, Kossuth L. u. 12.

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Pécsi Diplomások Köre szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem Pécsi Diplomások Köre szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Pécsi Diplomások Köre szabályzata 2014. február 13. napjától hatályos változat I. Fejezet 1 Általános rendelkezések 1. A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban Egyetem) Szenátusa megalapítja

Részletesebben

Várjuk szeretettel! Raiffeisen Bank

Várjuk szeretettel! Raiffeisen Bank Tudta, hogy munkáltatója támogatásával az Ön számára is elérhető a Raiffeisen Bank kedvezményes számlavezetési ajánlata? Számláját kényelmesen a munkahelyén megnyithatja (érdeklődjön a lenti elérhetőségeken)

Részletesebben

RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT, ILLETVE ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A ROSSMANN HORGONYT FEL! ELNEVEZÉSŰ HŰSÉGPROGRAMJÁHOZ

RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT, ILLETVE ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A ROSSMANN HORGONYT FEL! ELNEVEZÉSŰ HŰSÉGPROGRAMJÁHOZ RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT, ILLETVE ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A ROSSMANN HORGONYT FEL! ELNEVEZÉSŰ HŰSÉGPROGRAMJÁHOZ KÉRJÜK, HOGY A JELEN DOKUMENTUMOT FIGYELMESEN OLVASSA EL, ÉS CSAK AKKOR VEGYEN RÉSZT A HŰSÉGPROGRAMBAN,

Részletesebben

III. EJF Állásbörze 2009. április 01. 10 00-16 00 Eötvös József Fıiskola új oktatási épület - 6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky u. 14.

III. EJF Állásbörze 2009. április 01. 10 00-16 00 Eötvös József Fıiskola új oktatási épület - 6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky u. 14. TÁJÉKOZTATÓ A III. EJF ÁLLÁSBÖRZE SZOLGÁLTATÁSAIRÓL CÉGEKNEK, VÁLLALATOKNAK, INTÉZMÉNYEKNEK III. EJF Állásbörze 79/524-624/161 70/459-32-33 allasborze@ejf.hu www.ejf.hu/allasborze 1/7 III. EJF Állásbörze

Részletesebben

I.BEVEZETÉS... 2 I.1. A minőségirányítási program jogszabályi háttere... 2 I.2. Intézményünk bemutatása... 3 I.3. Az ÖMIP-ben megfogalmazott

I.BEVEZETÉS... 2 I.1. A minőségirányítási program jogszabályi háttere... 2 I.2. Intézményünk bemutatása... 3 I.3. Az ÖMIP-ben megfogalmazott I.BEVEZETÉS... 2 I.1. A minőségirányítási program jogszabályi háttere... 2 I.2. Intézményünk bemutatása... 3 I.3. Az ÖMIP-ben megfogalmazott feladataink... 5 II. MINŐSÉGPOLITIKA... 5 II.1. Minőségpolitikai

Részletesebben

Csapshop.hu Általános Szerződési Feltételek

Csapshop.hu Általános Szerződési Feltételek Csapshop.hu Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási

Részletesebben

PROGRAM PROGRAM. Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának XXIX. Tudományos Ülése

PROGRAM PROGRAM. Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának XXIX. Tudományos Ülése PROGRAM PROGRAM Gyermekdiabetes Szekció Legyél te is 7 pontos (A 1C) Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának XXIX. Tudományos Ülése Debrecen, 2012. november

Részletesebben

TOVÁBBKÉPZÉS ÓVODÁK. (céges kifizetés esetén)

TOVÁBBKÉPZÉS ÓVODÁK. (céges kifizetés esetén) ÓVODÁK A Fővárosi Pedagógiai Intézet KÖNYVBŐL KÖNYVTÁR címmel konferenciát szervez az óvodák könyvtár felelősei számára 2007. január 22 én. RÉSZLETES PROGRAM: 10.00 10.10 Köszöntő Minczér Ágnes Katalin

Részletesebben

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Hallgató Karrier Iroda és Szolgáltató Központ 2011. 05. 04. Állásbörze a Debreceni Egyetemen együtt a régió diplomás munkaerőpiacáért A Debreceni

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK GELBERT ECO PRINT KFT.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK GELBERT ECO PRINT KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK GELBERT ECO PRINT KFT. Gelbert Eco Print Kft. székhely: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-93. cégjegyzékszám: 01-09-071874 adószám: 10448986-2-41 képviselő: Gellér Róbert

Részletesebben

V. ORSZÁGOS NAGYKERESKEDŐI ÉS GYÁRTÓI KONFERENCIA EGY NAPOS EDZŐTÁBOR, AMELY UTÁN CÉGE VERESENYTÁRSAI ELŐTT FOGJA ÁTSZAKÍTANI A CÉLSZALAGOT!

V. ORSZÁGOS NAGYKERESKEDŐI ÉS GYÁRTÓI KONFERENCIA EGY NAPOS EDZŐTÁBOR, AMELY UTÁN CÉGE VERESENYTÁRSAI ELŐTT FOGJA ÁTSZAKÍTANI A CÉLSZALAGOT! Mutassa be cégét és termékeit 450 1 fejlett cég ügyvezetőjének és vezetőinek az ország legnagyobb, gyártókra és nagykereskedőkre szabott konferenciáján Legyen Ön is az V. Országos Nagykereskedői és Gyártói

Részletesebben

03/03/2009 S42 Európai Közösségek Építési beruházásra irányuló szerződések Nyílt eljárás

03/03/2009 S42 Európai Közösségek Építési beruházásra irányuló szerződések Nyílt eljárás 03/03/2009 S42 Európai Közösségek Építési beruházásra irányuló szerződések Nyílt eljárás I. II. III. IV. VI. HU-Barcs: Magasépítési munka 2009/S 42-060931 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Építési beruházás

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Katinkahosszu.com Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási

Részletesebben

1. sz. melléklet A kutatás során kultúra rövidítéssel említett felhívás

1. sz. melléklet A kutatás során kultúra rövidítéssel említett felhívás 1. sz. melléklet 267 1. sz. melléklet A kutatás során kultúra rövidítéssel említett felhívás (Forrás: NKA hírlevél: 2007: 111-113) A KIEMELT KULTURÁLIS ESEMÉNYEK IDEIGLENES KOLLÉGIUM MEGHÍVÁ- SOS PÁLYÁZATI

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

MAGYAR REUMATOLÓGIAI SZAKDOLGOZÓK EGYESÜLETE

MAGYAR REUMATOLÓGIAI SZAKDOLGOZÓK EGYESÜLETE MAGYAR REUMATOLÓGIAI SZAKDOLGOZÓK EGYESÜLETE MRSZE elnöksége: Domján Andrea dr. (jur) elnök Terbéné Szekeres Klára alelnök IV. KONGRESSZUSA Monek Bernadett főtitkár Marcsik-Bedő Borbála pénztáros Gyula,

Részletesebben

A Magyar Szemorvostársaság 2016. évi Kongresszusa

A Magyar Szemorvostársaság 2016. évi Kongresszusa A Magyar Szemorvostársaság 2016. évi Kongresszusa Annual Congress of the Hungarian Ophthalmological Society 2016 Pécs, 2016. június 30-július 2. ÉRTESÍTŐ A Magyar Szemorvostársaság 2016. évi Kongresszusa

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 126. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 126. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 126. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2014. október 22-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

Mi az A38 Hajó? Miért egyedi rendezvényhelyszín?

Mi az A38 Hajó? Miért egyedi rendezvényhelyszín? Mi az A38 Hajó? Az A38 Hajó Budapest egyik leglátványosabb és legeredetibb rendezvényhelyszíne, étterme, klubja, kiállítóhelye és kulturális központja. A Petőfi híd budai hídfőjétől délre, Budapest két

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Készült: Mikepércs Község Önkormányzatának 2007. február 5-én tartandó képviselőtestületi ülésére 5/2007. (II.5.) SZÁMÚ KÉPVISELŐ-TESTÜLETI HATÁROZAT Mikepércs Község Önkormányzat

Részletesebben

EXPO REAL 2016 Kollektív kiállítói megjelenés 19. Nemzetközi Ingatlan- és Beruházási Szakvásár Messe München 2016. október 4-6. www.exporeal.

EXPO REAL 2016 Kollektív kiállítói megjelenés 19. Nemzetközi Ingatlan- és Beruházási Szakvásár Messe München 2016. október 4-6. www.exporeal. EXPO REAL 2016 Kollektív kiállítói megjelenés 19. Nemzetközi Ingatlan- és Beruházási Szakvásár Messe München 2016. október 4-6. www.exporeal.net Tisztelt Hölgyem/Uram! Cégünk, mint a Messe München hivatalos

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.vorwerkwebshop.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.vorwerkwebshop.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.vorwerkwebshop.hu Üdvözöljük a Quality Direct Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF)

Részletesebben

XIII. Elektronikus Kereskedelem Konferencia. EGY ÉLMÉNY VOLT! Fókuszban: a vevői élmény. 2016. június 7-8. Visegrád, Thermal Hotel****

XIII. Elektronikus Kereskedelem Konferencia. EGY ÉLMÉNY VOLT! Fókuszban: a vevői élmény. 2016. június 7-8. Visegrád, Thermal Hotel**** XIII. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2016. június 7-8. Visegrád, Thermal Hotel**** EGY ÉLMÉNY VOLT! Fókuszban: a vevői élmény Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SzEK.org

Részletesebben

Műszaki Leírás Új Magyarország Fejlesztési Terv - Építsük fel a mi országunkat kulturális fesztivál

Műszaki Leírás Új Magyarország Fejlesztési Terv - Építsük fel a mi országunkat kulturális fesztivál Műszaki Leírás Új Magyarország Fejlesztési Terv - Építsük fel a mi országunkat kulturális fesztivál I. A beszerzés tárgya Az Európai Unió által támogatott Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatainak

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Képviselő-testület! A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. tv. 91. -a szerint az önkormányzat gazdasági programját az alakuló ülést követő 6 hónapon belül felülvizsgálja

Részletesebben

L02/2015/20003094 KIF-KÖF hálózattervezés építés és üzemzavar elhárítás

L02/2015/20003094 KIF-KÖF hálózattervezés építés és üzemzavar elhárítás L02/2015/20003094 KIF-KÖF hálózattervezés építés és üzemzavar elhárítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/85 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Részvételi felhívás - Egyes ágazatokban/eu/2011.08.19.

Részletesebben

NAGY GÁSPÁR KULTURÁLIS KÖZPONT VASVÁR SZERVEZETI ÉS

NAGY GÁSPÁR KULTURÁLIS KÖZPONT VASVÁR SZERVEZETI ÉS NAGY GÁSPÁR KULTURÁLIS KÖZPONT VASVÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Általános rész A közművelődési intézmény Szervezeti és Működési Szabályzata (a továbbiakban SZMSZ) olyan alapdokumentum, amely

Részletesebben

IV. Kecske Kupa Csapatverseny tájékoztató

IV. Kecske Kupa Csapatverseny tájékoztató IV. Kecske Kupa Csapatverseny tájékoztató A verseny helyszíne: Kodály Zoltán Ének-Zenei Gimnázium, Szakközépiskola és Ált. Isk. Kecskemét, Dózsa Gy. u. 22. Parkolás az iskola mellett lévő SZIL-COOP áruház

Részletesebben

Gyula, 2016. szeptember 22-24.

Gyula, 2016. szeptember 22-24. A Magyar Reumatológusok Egyesületének éves Vándorgyűlése Gyula, 2016. szeptember 22-24. ÉRTESÍTŐ Köszöntő Tisztelt Kolléganők és Kollégák! 2016. szeptember 22-24 között Gyula városa ad otthont az MRE éves

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) a (továbbiakban ELADÓ) (Székhelye: 1133. Budapest,.; Adószáma: 14430589-2-41; Cégjegyzékszám: 01-09-903508) és az általa nyújtott elektronikus kereskedelmi

Részletesebben

Üzletszabályzat. Bevezető rendelkezések. Árak. Módosítva: 2015.04.17.

Üzletszabályzat. Bevezető rendelkezések. Árak. Módosítva: 2015.04.17. Üzletszabályzat Módosítva: 2015.04.17. Bevezető rendelkezések Az alábbiakban leírt szerződési feltételek a Speed Bike Korlátolt Felelősségű Társaság, mint elektronikus kereskedelmi szolgáltatást nyújtó

Részletesebben

86. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése. Ramada Resort Aquaworld Budapest. 2013. december 12-14.

86. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése. Ramada Resort Aquaworld Budapest. 2013. december 12-14. 86. Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése Dermatológiai Továbbképző Tanfolyam és XII. Dermato-Pharma Szakkiállítás ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Ramada Resort Aquaworld Budapest 2013. december 12-14. www.convention.hu

Részletesebben

tartalomjegyzék 2 éves beszámoló 2009 éves beszámoló 2009

tartalomjegyzék 2 éves beszámoló 2009 éves beszámoló 2009 14 www.miskolcholding.hu 34 36 4 6 8 10 14 16 32 34 36 38 40 42 44 46 Polgármesteri köszöntő Azoknak, akik hozzám hasonlóan a protokoll beköszöntőknek csak az első mondatát olvassák el: a Miskolc Holding

Részletesebben

Utazás kiállítás és még sok egyéb...

Utazás kiállítás és még sok egyéb... Utazás kiállítás és még sok egyéb... 2014. február 27-től március 2-ig tart nyitva az UTAZÁS 2014, Nemzetközi Idegenforgalmi kiállítás a HUNGEXPO-n. Magyarország legjelentősebb turisztikai vásárán közel

Részletesebben

2. A TÁRSASÁG JELLEGE

2. A TÁRSASÁG JELLEGE MAGYAR RADIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA ALAPSZABÁLYA (egységes szerkezetben a 2012. június 22. napján kelt változásokkal, amelyek jelen alapszabályban dőlt betűvel szerepelnek) 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK (Ptk. 61.

Részletesebben

VÉP VÁROS ÖNKORMÁNYZATA AJÁNLATI FELHÍVÁS DOKUMENTÁCIÓ

VÉP VÁROS ÖNKORMÁNYZATA AJÁNLATI FELHÍVÁS DOKUMENTÁCIÓ VÉP VÁROS ÖNKORMÁNYZATA AJÁNLATI FELHÍVÁS DOKUMENTÁCIÓ Vép önkormányzati intézmények épületenergetikai fejlesztése KEOP-5.5.0/A/12-2013-0019 Vép, 2013. december 1 TARTALOMEGYZÉK AZ ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS...3

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Érvényes: 2014. november 10-től

Tartalomjegyzék. Érvényes: 2014. november 10-től Tartalomjegyzék A QUANTIS Consulting Zrt. ügyféltájékoztatója... 3 Tájékoztatás a Teljes Költség Mutatóról... 4 Adózási tájékoztató... 7 A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. Általános Életbiztosítási Feltételei

Részletesebben

SZENT JÓZSEF KATOLIKUS SZAKISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZENT JÓZSEF KATOLIKUS SZAKISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZENT JÓZSEF KATOLIKUS SZAKISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EGYHÁZASGERGE 2009 TARTALOM I. Szervezeti és Működési Szabályzat célja... 3 II. Az oktatási intézmény meghatározása...

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 20. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 10, 20, 30, 40, 50 vagy 100 részes jubileumi szerszámos bőrönd 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 10, 20, 30, 40, 50 vagy 100 részes jubileumi szerszámos bőrönd 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 10, 20, 30, 40, 50 vagy 100 részes jubileumi szerszámos bőrönd 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ-VENDÉGLŐS MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI

VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ-VENDÉGLŐS MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ-VENDÉGLŐS MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI I. A vendéglátásszervező-vendéglős mestervizsgára jelentkezés feltételei 1. A vendéglátásszervező-vendéglős mestervizsgához szükséges szakképesítési

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM. Felnőttképzési tevékenységére vonatkozó. vizsgaszervezési és lebonyolítási. szabályzat

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM. Felnőttképzési tevékenységére vonatkozó. vizsgaszervezési és lebonyolítási. szabályzat SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Felnőttképzési tevékenységére vonatkozó vizsgaszervezési és lebonyolítási szabályzat 2015. A vizsgaszervezési és lebonyolítási szabályzat megalkotásának célja, hogy a Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

NET-VILÁG WEB GRAFIKAI STUDIÓ ÉS INFORMATIKAI TANÁCSADÓ. Általános Szerződési Feltételek. Internetes Szolgáltatások igénybevételére

NET-VILÁG WEB GRAFIKAI STUDIÓ ÉS INFORMATIKAI TANÁCSADÓ. Általános Szerződési Feltételek. Internetes Szolgáltatások igénybevételére 1 NET-VILÁG WEB GRAFIKAI STUDIÓ ÉS INFORMATIKAI TANÁCSADÓ Általános Szerződési Feltételek Internetes Szolgáltatások igénybevételére 1 Hatályos: Kazincbarcika, 2016. Junius 01. 2 2 Tartalomjegyzék 1. SZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

Mega Móka nyereményjáték Játékszabályzat

Mega Móka nyereményjáték Játékszabályzat Mega Móka nyereményjáték Játékszabályzat A Mattel Toys Hungary Kft. (1139 Budapest, Váci út 91., Cégjegyzékszám: 01-09-729523, a továbbiakban: Szervező), A Myrtis Creative Kft. (telephelye: 1052 Budapest,

Részletesebben

Térjünk a lényegre! Programfüzet. a Magyarországi Rendezvényszervezők és szolgáltatók Szövetségének szakmai konferenciája

Térjünk a lényegre! Programfüzet. a Magyarországi Rendezvényszervezők és szolgáltatók Szövetségének szakmai konferenciája Programfüzet www.maresz.hu Térjünk a lényegre! a Magyarországi Rendezvényszervezők és szolgáltatók Szövetségének szakmai konferenciája 2014. március 18., Pesti Vigadó, Budapest Kedves Kollégák, kedves

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Nagykanizsa-Netta-Pannonia Hulladéklerakót Üzemeltető Kft. AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Nagykanizsa-Bagola települési szilárd hulladéklerakó bővítése tárgyú közbeszerzési eljáráshoz 1 I. ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK,

Részletesebben

MUNKAANYAG. Fodor Krisztina. A dokumentációk szerepe a minőségbiztosításban. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Fodor Krisztina. A dokumentációk szerepe a minőségbiztosításban. A követelménymodul megnevezése: Fodor Krisztina A dokumentációk szerepe a minőségbiztosításban A követelménymodul megnevezése: Általános melegüzemi munka-, baleset-, tűz- környezetvédelmi és minőségbiztosítási feladatok A követelménymodul

Részletesebben

VIP AIRPORT LOUNGES. - ahol az élmény már utazás előtt elkezdődik

VIP AIRPORT LOUNGES. - ahol az élmény már utazás előtt elkezdődik VIP AIRPORT LOUNGES - ahol az élmény már utazás előtt elkezdődik Irodánkon keresztül foglalható világszerte több, mint 200 repülőtéri VIP váró csoportok részére is, függetlenül a légitársaságtól és az

Részletesebben

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Teljes Akcióterületi Terv készült Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata megbízásából a Budapesti integrált városfejlesztési program Budapesti kerületi központok fejlesztése (kódszám: KMOP-5.2.2/B-2008-0016)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 24-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 24-i ülésére Tárgy: A Kerekegyházi Kábelkommunikációs Kft. ügyvezetője 2009. évi prémiumcéljainak Az előterjesztést

Részletesebben

Gazdag Erzsi Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata

Gazdag Erzsi Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata Gazdag Erzsi Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata Szombathely, 2015. 01. 05. Készítette: Molnár Anikó óvodavezető Elfogadta: Nevelőtestület - 1 - TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK II. AZ INTÉZMÉNY

Részletesebben

Kbt. 22. (1) bekezdés d) pont

Kbt. 22. (1) bekezdés d) pont Európai Uniós közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (23. ) (3) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Európai Unió Hivatalos Lapjában történő hiánypótlást kezdeményezi;

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Bevezetés, cégadatok Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a webáruházban (a továbbiakban: Webáruház) elérhető szolgáltatás igénybe vevő (továbbiakban: Vásárló)

Részletesebben

Petőfi Művelődési Központ 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40.

Petőfi Művelődési Központ 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. Petőfi Művelődési Központ 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. A Nagymágocsi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Környezetvédelmi Fenntarthatósági Terve PREAMBULUM Az emberiség, az egyes emberek és társadalmak

Részletesebben

EZÜST HÍD NYUGDÍJPÉNZTÁR KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2007. ÉVI ÉVES PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓHOZ

EZÜST HÍD NYUGDÍJPÉNZTÁR KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2007. ÉVI ÉVES PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓHOZ EZÜST HÍD NYUGDÍJPÉNZTÁR KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2007. ÉVI ÉVES PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓHOZ 2 Az Ezüst Híd Önkéntes Nyugdíjpénztár 1995. évben alakult és mint alakulása óta minden évben a 2007-es évben is gazdálkodása

Részletesebben

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2. ÉVI KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE I. A közfoglalkoztatás célja: a munkaerıpiacról tartósan kiszorulók ne veszítsék el kapcsolatukat a munka világával, képességüket megtartsák

Részletesebben