Potenciális ajánlattevők kérdései és a munkaügyi központ válaszai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Potenciális ajánlattevők kérdései és a munkaügyi központ válaszai"

Átírás

1 Potenciális ajánlattevők kérdései és a munkaügyi központ válaszai Kérdés: Élelmiszer- és vegyi áru eladó képzésnél, a szakács,- valamint a Vendéglátó eladó képzésnél kell- e munkaruhát biztosítania a képzőnek? Válasz: Az Ajánlattételi felhívás, annak 4.1. pontja a munkavédelmi eszközökről-, illetve a védőruházatról rendelkezik, ugyanis a releváns rész szerint, a munkaügyi központ a képzési jegyzékre csak olyan intézményt vehet fel, amely: biztosítja a képzésben résztvevők részére az SZVK ban előírt munkavédelmi eszközök, illetve a védőruházat használatát. Kérdés: Orvosi alkalmassági vizsgálatot a képzőnek kell- e megcsináltatni? Válasz: Az Ajánlattételi felhívás 4.2 pontjának, alkalmassági vizsgálatra vonatkozó releváns része szerint: A munkaügyi központ finanszírozásában lebonyolításra kerülő képzési programok esetében, a képző intézménynek szakmai alkalmassági vizsgálatot kell lebonyolítania. Kérdés: A digitális írástudás és munkahely megszerzését és megtartását elősegítő tréning modulokat (nem OKJ) a képzés részeként kell- e tartani? Válasz: Az Ajánlattételi felhívás 4.2 pontja: Az ajánlattevőnek minden képzési programhoz hozzá kell rendelnie a 6 órás környezeti, fenntarthatósági ismeretek elsajátítására vonatkozó modult. A modul óraszámát a munkaügyi központ által meghatározott (és az akkreditált programok) óraszámán felül kell a képzésbe beépíteni. Kérdés: Mi az a legkorábbi időpont, amikor a tanfolyamok elkezdhetők? Válasz: Az Ajánlattételi felhívás 3. pontja szerint: A Képzések indításának időtartama: február december. A képzés(ek) tervezett kezdeti ideje az Együttműködési megállapodás (4. sz. melléklet) 1. pontjában kerül meghatározásra. Kérdés: Előzetes tudásszint felmérést a kezdés előtt mennyi idővel kell tartani? Válasz: Az Ajánlati felhívás erre vonatkozóan rendelkezést nem tartalmaz. Ugyanakkor a 4. számú melléklete a szakmai alkalmassági vizsgálat időpontját megjeleníti, ugyanis az Együttműködési megállapodás 2.3 pontja értelmében: A szakmai alkalmassági vizsgálat helyét, idejét azt megelőzően 10 nappal korábban egyezteti a Munkaügyi Központ illetékes kirendeltségével, abból a célból, hogy azon a Munkaügyi Központ képviselője részt vehessen. A szakmai alkalmassági vizsgálatot az 1/2006. (II.17.) OM rendelet alapján a mindenkor hatályos Szakmai és Vizsgakövetelmények (továbbiakban (SZVK) alapján kell elvégezni.

2 Kérdés: Minden képzési programhoz hozzá kell csatolni a 6 órás környezeti fenntarthatósági ismeretek modult, melynek óraszámát a munkaügyi központ által meghatározott képzési óraszámon felül kell a képzésbe beépíteni. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni? Válasz: NGM által meghatározott költségnormák szerint, 1.b.) nem állam által elismert képzés esetén (R (1) bek. a) és d) pont) alapján. Kérdés:Az elméleti vagy a gyakorlati órák oszlopában kell feltünteti? Válasz: A képző döntése, a 6 óra (elméletből és gyakorlatból) is állhat. Kérdés: Jól értelmezzük, hogy a szakmai képzés elmélet gyakorlat arányába nem számít bele? Válasz: igen. Ha nem része a képzési programnak, úgy nem számít bele. Kérdés: Jól értelmezzük, hogy az képzési adatlapon a modulfelosztás résznél az Egyéb modul táblázatba kell szerepeltetni? Válasz: igen, amennyiben nem az adott képzési program része. Kérdés: A modult szükséges-e külön akkreditáltatni? Kérdés: Amennyiben nem kell akkreditáltatni, abban az esetben az oktatása ÁFA mentesnek minősül-e? Válasz: ÁFA ügyben a NAV az illetékes, hozzá kell fordulni. Kérdés: Amennyiben más, hasonló néven van nyilvántartásba vetetve a képzés, újra nyilvántartásba kell-e vetetni? Válasz: egyáltalán nem kell nyilvántartásba vetetni. Kérdés: Az összevont nyilatkozat 7. pontjában nyilatkozni kell az alvállalkozókról. A lábjegyzet szerint az egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkező oktatót nem kell alvállalkozónak tekinteni. Kérem szíves tájékoztatását, hogy a vállalkozói szerződéssel foglalkoztatott oktatók (pl. egyszemélyes bt. vagy kft.) alvállalkozónak minősülnek-e? Kérdés: Alvállalkozónak minősül-e olyan partner, aki az eszközöket, helyszínt biztosítja egy adott képzésben? Kérdés: Alvállalkozónak minősül-e olyan partner, aki a vizsgáztatási szolgáltatást biztosítja az ajánlatot benyújtó képzőnek?

3 Kérdés: Kérem egyértelmű tájékoztatást, hogy e pont alapján, kit kell alvállalkozónak minősíteni, hisz egy oktató vagy képzési helyszín esetében nem értelmezhető a nyilvántartási szám, akkreditációs lajstromszám. Válasz: Alvállalkozónak az olyan speciális közreműködőt tekintjük, aki a vállalkozóval (ajánlatot benyújtó felnőttképzési intézmény) megkötött vállalkozási szerződés alapján a teljes feladatot, vagy bizonyos részfeladatokat lát el. A képzés tekintetében pl. a részfeladat átadása azt jelenti, hogy az alvállalkozó egy meghatározott képzési részt (pl. gyakorlati oktatás, vagy 1-1 modul) oktatására kap megbízást és a felnőttképzési törvény alapján dokumentálja a képzést. A megbízó e képzési rész tekintetében csak a kimenetet (pl. modulvizsga) követeli meg az alvállalkozótól, de nem feltétlenül követi folyamatosan nyomon ezen képzési rész lebonyolítását (pl. az alvállalkozó köt szerződést az óraadóval, termet bérel, stb.) Kérdés: A képzési programra vonatkozó adatlap mellékletei között kérik a külső szervezettől származó írásos referenciát. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy piaci képzés esetében (egyéni résztvevőkből álló csoport) elfogadják-e az ajánlattevő cégjegyzésre jogosult képviselőjének referencianyilatkozatát? Válasz: az ajánlati felhívás 2/B. számú mellékletben a Képzési programra vonatkozó adatlap kötelező mellékletei 3. pontja alapján a referencia nem kötelező. A képzésbe vont személy vagy a munkáltató (pl. szakképzési hozzájárulás terhére végzett képzés esetében) adja ilyenkor a referenciát. A képző nyilatkozata nem elfogadható. Kérdés: Ha jól értelmezzük, nem kizáró ok referencia nélkül pályázatot benyújtani egy adott képzésre. Jól értelmezzük, hogy ebben az esetben a képzőnek már nem lesz lehetősége maximális 100 pontot kapni? Illetve referencia hiányában lehet-e adott képzésre ajánlatot benyújtani? Válasz: a referencia hiánya nem teszi lehetővé a maximális pontszám elérését, de a képzési ajánlat benyújtásának nem akadálya. Kérdés: Jól értelmezzük, hogy az esetleges hiánypótlás pontlevonással járhat? Válasz: nem, amennyiben az előírtak szerint teljesíti. Kérdés: A képzési adatlap alapján: az összesített fajlagos költség lehetőleg egész szám legyen Mivel sok esetben a fajlagos költség nem egész számra jön ki, ezért kérem szíves állásfoglalásukat, hogy milyen kerekítési szabály szerint kell eljárni? Válasz: a matematika szabályai szerint: a kerekítés 0,5-től felfelé, míg alatta lefelé kerekítendő, a pontosan 0,5-re végződő szám is felfelé kerekít. Kérdés: A 24/2004. (VI. 22.) FMM rendelet értelmében gyakorlati képzés, illetve nyelvi képzés esetén a csoportlétszám max. 12 fő, hátrányos helyzetűek képzése esetén max. 15 fő. Ennek figyelembe vételével kérem szíves állásfoglalásukat, hogy ilyen típusú képzések esetén amennyiben az 1. sz. mellékletben meghatározott csoportlétszámok

4 ezeket a létszámokat meghaladják, lehet-e a képzések gyakorlati és nyelvi óráinak költségét csoportbontással tervezni? Válasz: a hivatkozott joghely irányadó létszámot említ. A kiírásnak megfelelő csoport létszámban kell megvalósítani a képzéseket. Kérdés: Szakmai alkalmassági vizsgálat esetében szükséges-e csatolni az írásbeli feladatsort, szóbeli kérdéssort? Kérdés: Az ingyenesen igénybe vehető felnőttképzési szolgáltatások adatlapon történő megjelenésével kapcsolatban: Az ingyenesen igénybe vehető felnőttképzési szolgáltatásokat a modulfelosztási táblázat mely rovatában kell szerepeltetni ( OKJ szerinti szakmai követelmény modulok megnevezése, száma vagy NEM OKJ szerinti szakmai modulok vagy Egyéb modulok rovatba)? Válasz: az ingyenes szolgáltatás nem a képzési program része. Kérdés: Az ingyenesen igénybe vehető felnőttképzési szolgáltatások óraszáma a képzés teljes óraszámának része, így ehhez képest kell tartani az SZVK szerinti elmélet-gyakorlat arányát, avagy a szakmai modulok összóraszáma felett kell ezeket a szolgáltatásokat szerepeltetni? Válasz: az ingyenes felnőttképzési szolgáltatás nem a képzési program része. Kérdés: Amennyiben nem kell a modul táblázatban szerepeltetni e szolgáltatások óraszámát, akkor ebben az esetben az Oktatás tervezett időtartama, illetve összes oktatási napok száma soron milyen módon tüntessük fel ezeket plusz órákat, ami adott esetben akár órát is jelenthetnek? Válasz: az ingyenes felnőttképzési szolgáltatás nem a képzési program része, nincs költsége, az oktatás tervezett időtartamába nem kell beleszámolni. Nem kell szerepeltetni az összes oktatási napok során sem. Kérdés: Kérem a munkaügyi központ tájékoztatását a képzés indítására vonatkozóan? Amennyiben az ajánlattevő bármilyen időpontban vállalja a képzés indítását, szükséges-e pontos dátumot szerepeltetni az adatlap A tervezett kezdés dátuma soron? Válasz: igen, kérjük megjelölni a tanfolyam indítására vonatkozó tervezett időpontot. Kérdés: Ismert-e a képzések tervezett kezdési időpontja, vagy ezt az ajánlattevő határozza meg? Válasz: Az Ajánlattételi felhívás 3. pontja szerint: A Képzések indításának időtartama: február december.

5 A fent már leírtak szerint, kérjük megjelölni a tanfolyam indítására vonatkozó tervezett időpontot azzal, hogy a konkrét képzés(ek) tervezett kezdeti ideje az Együttműködési megállapodás (4. sz. melléklet) 1. pontjában kerül meghatározásra. Kérdés: Ugye nem kell a képzéseknek tartalmaznia a 30 órás munkahelyi tréninget? Válasz: Az Ajánlattételi felhívás 4.2 pontja szerint: Az ajánlattevőnek minden képzési programhoz hozzá kell rendelnie a 6 órás környezeti, fenntarthatósági ismeretek elsajátítására vonatkozó modult. Ezen modul óraszámát a munkaügyi központ által meghatározott (és az akkreditált programok) óraszámán felül kell a képzésbe beépíteni. Egyéb speciális modul beépítéséről az Ajánlattételi felhívás nem rendelkezik. Kérés: Ugye az ajánlati adatlap mellé nem kell a teljes képzési programot mellékelni? Válasz: Az Ajánlattételi felhívás 5.1 pontja szerint, Ajánlatot csak a jelen felhívás 2. sz. mellékletét képező szövegszerkesztővel kitöltött Képzési ajánlattételi adatlapon lehet benyújtani. Az ajánlattételi adatlap két részből áll: Adatlap a felnőttképzést folytató intézményről, Adatlap a képzési programról. Ez utóbbi adatlapon nem szerepel a kötelező mellékletek között a teljes képzési program, tehát azt nem kell mellékelni. Kérdés: OKJ-s képzés esetében is mindenképp szükséges-e a programakkreditációs tanúsítvány? Válasz: A 2.B számú melléklet, az Adatlap a képzési programról a képzési programra vonatkozó adatlap kötelező mellékletei között tartalmazza a Programakkreditációs tanúsítvány cégszerűen hitelesített másolatát. Potenciális ajánlattevők kérdései és a munkaügyi központ válaszai Kérdés: A 9. sorszámon kiírt Emelőgépkezelő (kivéve targonca) + Földmunka, rakodó és szállítógép-kezelő+nkh jogosítvány, illetve a 33. és 34. sorszámon kiírt makói illetve szegedi helyszínű Targoncavezető + Emelőgépkezelő (kivéve targonca) + NKH jogosítvány esetében a kimenet két rokon OKJ-t tartalmaz. Nyilvánvaló, hogy az egyik kimenet esetében az elmélet/gyakorlat arányát tartani kell, viszont a másik kimenet esetében a már megtanult kompetenciákat felesleges megismételni. Ez most azt jelenti, hogy pl. a 3140-es modul teljesen hiányzik és a 3145-ös modul már megtanult részeit sem ismételjük. Így a második kimenet esetében az OKJ elmélet/gyakorlat aránya teljesen más lesz, mint az előírás és természetesen az egész képzés vonatkozásában sem lesz helyes.

6 Azért, hogy ez látszódjon, átalakítottuk az adatlap táblázatát: Emelőgépkezelő (kivéve targonca) OKJ szerinti szakmai követelmény modulok megnevezése, száma Általános műszaki és munkavédelmi feladatok Elmélet ÓRASZÁM Vizsgarészek Gyakorlat Összesen Itt az OKJ arány teljesen pontos! szóbeli Emelőgépkezelők speciális feladatai szóbeli / gyakorlati OKJ szerinti szakmai modulok összes óraszáma OKJ szerinti szakmai modulok elméleti és gyakorlati óraszámának aránya 40 % 60 % Targoncavezető Targoncavezetők speciális feladat Itt nem lesz pontos arány, szóbeli / gyakorlati hiszen az egyik modult már megtanulták, azt nem kell OKJ szerinti szakmai modulok összes óraszáma közös kompetenciák miatt újra. Itt csak azok a dolgok vannak, amik új tudáselemek. OKJ szerinti szakmai modulok elméleti és gyakorlati óraszámának aránya közös kompetenciák miatt Targoncavezető + Emelőgépkezelő (kivéve targonca) OKJ szerinti szakmai modulok összes óraszáma OKJ szerinti szakmai modulok elméleti és gyakorlati óraszámának aránya Elfogadható-e (nem eredményez-e eleve kizárást), ha így, az átalakított táblázattal adjuk be? Hogyan jelenítsük meg? Elfogadható-e (nem eredményez-e eleve kizárást), az OKJ arány ilyen sárba tiprása? Vagy ragaszkodik a kiíró ahhoz, hogy az arány mindkét OKJ esetében külön-külön is pontos legyen? A kiíró nem adta meg, mire kéri az NKH jogosítványt. Esetleg az Emelőgéphez is kér, darura? Válasz: A táblázat alapvető struktúrája nem változik, ezért a megküldött formában beadható az ajánlat. A leírtak alapján teljesen indokolt, hogy a második elágazás, valamint a két szakképesítés óraszáma esetében fellép az óraszám arány torzulása. Nem kell mindkét OKJ képesítés esetében külön-külön tartani az előírt OKJ elmélet-gyakorlat arányt. A kérdésben feltüntetett indoklással benyújtott ajánlat nem eredményez kizárást. Az NKH jogosítványokra vonatkozóan a következő kiegészítő tájékoztatást adjuk: A 9. sorszámon kiírt Emelőgépkezelő (kivéve targonca) + Földmunka, rakodó és szállítógép-kezelő+nkh jogosítvány képzés esetében az Emelőgépkezelő

7 szakirányra kizárólag az OKJ bizonyítvány a kimenet, a Földmunka, rakodó és szállítógép-kezelő szakirány vonatkozásában az OKJ bizonyítvány mellett 1 db szabadon választott - a 40/2009. (VIII. 31.) KHEM rendelet 2. számú mellékletében szereplő géptípusra gépkezelő jogosítvány. A 33. és 34. sorszámon kiírt makói illetve szegedi helyszínű Targoncavezető + Emelőgépkezelő (kivéve targonca) + NKH jogosítvány esetében a két OKJ bizonyítvány mellett a kimenet két hatósági vizsga 2 targoncatípusra: gyalogoskísérésű targoncára (3312) és vezetőüléses targoncára (3324) - szintén a 40/2009. (VIII. 31.) KHEM rendelet 2. számú melléklete alapján. Kérdés: Az ajánlati felhívás 4.2 pontja szerint a A képzés időtartama a képzés kezdési időpontja és a záróvizsga utolsó napja közötti időtartam. Ugyanakkor az ajánlati felhívás 2/B sz. mellékletében - Adatlap a képzési programról az oktatás tervezett időtartamát, az összes oktatási napok számát kérik megadni. A teljes képzés több mint az oktatás, mivel magában foglalja a vizsga-felkészülési időt, a vizsganapokat, a tanítás nélküli munkanapokat, az esetleges ünnepnapokat. Így amennyiben az oktatás időintervallumát adjuk meg az adatlapon, akkor az nem fogja megmutatni a képzés teljes hosszát, mely a képzés megvalósítása során esetleg adminisztrációs problémákat okozhat. Ezért kérjük szíves állásfoglalásukat, hogy az adatlapon az oktatás kezdés és befejezési dátumát vagy a képzés kezdés és befejezés dátumát adjuk-e meg? Válasz: Az Ajánlatkérő az oktatás és a képzés időtartama alatt nem ugyanazt az időintervallumot érti. Az Ajánlati felhívás 2/b mellékletében Az oktatás tervezett időtartama A tervezett kezdés dátuma: A tervezett befejezési dátuma szerepel Az oktatás tervezett időtartamánál (kezdés, befejezés, stb.) a ténylegesen oktatással töltött időtartamot kell beírni. Kérdés: Szükséges-e csatolni "0"-ás NAV igazolást, most ezt nem látom a kiírásban? Válasz: Nem szükséges csatolni. Kérdés: Szükséges-e csatolni bankszámla információt (pl. sorban állás, mióta vezeti stb.), most ezt nem látom a kiírásban? Válasz: Nem szükséges csatolni. Kérdés: Felsőoktatási intézmény is vagyunk, a Rektor úr az aláíró (aláírási címpéldány szerint), de belső szabályzat alapján (a Rektor távollétében) más is aláírhat. Az ajánlattételnél elfogadják így a pályázatot? Válasz: Az Ajánlattételi felhívás 2/A 2B. számú mellékletén, azaz az adatlapokon az ajánlattevő cégszerű aláírásának kell szerepelnie és a 2/A. számú melléklet - az intézményről szóló adatlap mellékleteként kötelezően csatolandó Az intézmény

8 képviseletére jogosult személy aláírási címpéldányának közjegyző által hitelesített aláírási címpéldányának cégszerűen hitelesített másolata. Kérdés: Akkreditált felnőttképzési intézményként tevékenykedünk. Van akkreditált programunk, de az ajánlattételi kiírásban szereplő egyik nem OKj-s képzésre nincs akkreditált tananyagunk. Vehetünk-e ilyet más intézménytől vagy vállalkozástól? Válasz: Az Ajánlattételi felhívás 4.1. pontja alapján a munkaügyi központ a képzési jegyzékre csak olyan intézményt vehet fel, amely rendelkezik az adott képzésnek és az Fktv. 16. (2) bek. foglaltaknak megfelelő képzési programmal és annak megvalósításához szükséges tananyaggal. A 2/B számú melléklet - Adatlap a képzési programról tartalmazza az ajánlattevő erre vonatkozó nyilatkozatát, illetve ahhoz csatolni kell Programakkreditációs tanúsítvány cégszerűen hitelesített másolatát (a 4.2. pontban foglaltak szerint a nem OKJ-s képzések esetén - kivéve a hatósági, nyelvi, ECDL, munkaadói igényre induló - a képzési programokat akkreditáltatni kell). A felnőttképzést folytató intézmények és a felnőttképzési programok akkreditációjának szabályairól szóló 22/2004. (II. 16.) Korm. rendelet 15. (2) bekezdése szerint program-akkreditáció iránti kérelmet kell előterjeszteni a FAT által már akkreditált program más felnőttképzést folytató intézmény általi felhasználása esetén is. A kérelemhez csatolni kell annak igazolását, hogy az akkreditált program felhasználási jogával a kérelmező intézmény rendelkezik. Kérdés: Az akkreditált programok listájában szerepelő óraszámok az adott képzésre jobbára messze alatta vannak az előírt minimum 380 órának. Azok nagyobb része óra között mozog. Kiegészíthető-e az akkreditációban szereplő kis képzési óraszám 380-ra? Válasz: Az Ajánlattételi felhívás 4.2. pontja (A munkaügyi központ egyéb elvárásai az ajánlatétellel és a képzés lebonyolításával kapcsolatban) tartalmazza az alábbiakat: Nem OKJ-s képzések esetén (kivéve a hatósági, nyelvi, ECDL, munkaadói igényre induló) a képzési programokat akkreditáltatni kell, s az akkreditáció során meghatározott óraszámot az ajánlatot kiíró elfogadja. A pályázat kiírója az Ajánlattételi felhívás fenti idézett rendelkezése alapján, a képző intézmény nem OKJ-s képzésének akkreditált programjában szereplő óraszámot elfogadja.

Munkaügyi Központ. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni?

Munkaügyi Központ. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni? Munkaügyi Központ A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjához a 2011. december 16-án közzétett TÁMOP 1.1.2 képzési ajánlattételi felhívásához érkezett kérdésekre adott válaszok 1) Minden képzési

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA TÁMOP-1.1.2-11/1 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régióban)

Részletesebben

Szakképzési valamint 18

Szakképzési valamint 18 NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL H A GINOP-6.1.1-15 Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése kiemelt projekt megvalósítás sára létrejött konzorcium A GINOP-6.1.1-15 Alacsony

Részletesebben

1. A képzési támogatás alanyai

1. A képzési támogatás alanyai A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2014. február 14. és 2014. december 31. közötti időszakban Bács-Kiskun megyében a 6/1996 (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti

Részletesebben

A 2016. március 1 és 2016. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító Ajánlattételi felhívás kérdés válaszok

A 2016. március 1 és 2016. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító Ajánlattételi felhívás kérdés válaszok A 2016. március 1 és 2016. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító Ajánlattételi felhívás kérdés válaszok Az elmúlt években a Környezeti, fenntarthatósági ismeretek modul is részét képezte

Részletesebben

Az NMKH Munkaügyi Központjához beérkezett kérdések és a kérdésekre adott válaszaink.

Az NMKH Munkaügyi Központjához beérkezett kérdések és a kérdésekre adott válaszaink. Az NMKH Munkaügyi Központjához beérkezett kérdések és a kérdésekre adott válaszaink. 1) Minden képzési programhoz hozzá kell csatolni a 6 órás környezeti fenntarthatósági ismeretek modult, melynek óraszámát

Részletesebben

Jelen modult elmélet, avagy gyakorlati óraszámokhoz kell tervezni? Válasz: a képző döntése, a 6 óra elméletből és gyakorlatból is állhat.

Jelen modult elmélet, avagy gyakorlati óraszámokhoz kell tervezni? Válasz: a képző döntése, a 6 óra elméletből és gyakorlatból is állhat. 1) Minden képzési programhoz hozzá kell csatolni a 6 órás környezeti fenntarthatósági ismeretek modult, melynek óraszámát a munkaügyi központ által meghatározott képzési óraszámon felül kell a képzésbe

Részletesebben

Képzési ajánlattételi felhívás

Képzési ajánlattételi felhívás MUNKAÜGYI KÖZPONTJA 5600 Békéscsaba, Árpád sor 2/6. i ajánlattételi felhívás a többször módosított 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 3.. (1) bek. szerinti felnıttt folytató intézmények i jegyzékére történı

Részletesebben

1. Támogatható képzések

1. Támogatható képzések A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ ajánlattételi felhívása a 2008. május 26-2009. május 31. közötti idıszakra vonatkozóan a Munkaerı-piaci Alap decentralizált Foglalkoztatási Alaprészébıl,

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal

A Tolna Megyei Kormányhivatal A Tolna Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 2016. augusztus 1. és 2016. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti felnőttképzést folytató

Részletesebben

Munkaügyi Központ. Ajánlati felhívás 4. számú melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

Munkaügyi Központ. Ajánlati felhívás 4. számú melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Munkaügyi Központ Ajánlati felhívás 4. számú melléklete Tanfolyami kód: Ügyiratszám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (cím7400 kaposvár, Fő

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLAT ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLAT ELKÉSZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLAT ELKÉSZÍTÉSÉHEZ Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 5600 Békéscsaba, Árpád sor 2/6. 1/15 A BÉKÉS MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA (továbbiakban munkaügyi központ)

Részletesebben

2014/1. SZÁM TARTALOM

2014/1. SZÁM TARTALOM 2014/1. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 1/2014. (I. 06. MÁV-START Ért. 1.) sz. vezérigazgatói utasítás a vasúti járművezetői és járműüzemeltetési tevékenységet ellátó munkavállalók belső képzésként megvalósuló

Részletesebben

1. Támogatható képzések

1. Támogatható képzések A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ ajánlattételi felhívása a 2008. március 17-2009. május 31. közötti idıszakra vonatkozóan a Munkaerı-piaci Alap decentralizált Foglalkoztatási Alaprészébıl

Részletesebben

SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK RÉSZÉRE ELŐADÁS. Az MKIK megbízásából készítette: Dr. Barta Tamás Dr. Madarász Sándor

SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK RÉSZÉRE ELŐADÁS. Az MKIK megbízásából készítette: Dr. Barta Tamás Dr. Madarász Sándor SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK RÉSZÉRE ELŐADÁS Az MKIK megbízásából készítette: Dr. Barta Tamás Dr. Madarász Sándor A SZAKKÉPZÉSI RENDSZER KORSZERŰSÍTÉSÉNEK IGÉNYE Vissza kell állítani a szakképzés

Részletesebben

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.10.28. Iktatószám: 21204/2015 CPV Kód: 90500000-2;90511000-2;90512000-9

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.10.28. Iktatószám: 21204/2015 CPV Kód: 90500000-2;90511000-2;90512000-9 MKB10/2016 Ipari-kereskedelmi Fa csomagolási hulladékok gyűjtése és anyagában történő hasznosítása 2016. évre, szolgáltatás-megrendelési szerződés alapján Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/122 Beszerzés

Részletesebben

Képzési tájékoztató. A képzési program E-001291/2015/A052. A programba való bekapcsolódás feltételei. A programban való részvétel feltételei

Képzési tájékoztató. A képzési program E-001291/2015/A052. A programba való bekapcsolódás feltételei. A programban való részvétel feltételei Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12. Tel.: 42/512-371 OM azonosító: 203045 E-mail: nyirszc@gmail.com Honlap: www.nyiregyhaziszc.hu Képzési tájékoztató A A képzési program

Részletesebben

Akkreditált felnőttképzési intézmény az a felnőttképzést folytató intézmény lehet, amely

Akkreditált felnőttképzési intézmény az a felnőttképzést folytató intézmény lehet, amely GY.I.K. Intézményakkreditáció 1. Melyek a felnőttképzési intézményakkreditáció feltételei? Akkreditált felnőttképzési intézmény az a felnőttképzést folytató intézmény lehet, amely a felnőttképzést folytató

Részletesebben

Versenyeztetési eljárás. Ajánlati felhívás. Eljárás száma: V-009/1-VJSZ/2012 Eljárás címe:

Versenyeztetési eljárás. Ajánlati felhívás. Eljárás száma: V-009/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Versenyeztetési eljárás Ajánlati felhívás Eljárás száma: V-009/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Tátra típusú villamos járművek elektromos alkatrészeinek szállítása Budapest, 2012. október 16. AJÁNLATI FELHÍVÁS

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás 1/10 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:71175-2011:text:hu:html HU-Siófok: Villamosmotor-javítási és -karbantartási szolgáltatások 2011/S 43-071175 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI

Részletesebben

Ügykezelési és titoktartási

Ügykezelési és titoktartási A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Felnőttképzési tevékenységére vonatkozó Ügykezelési és titoktartási szabályzata 2015. 1. A szabályzat célja Cél hogy a Szegedi Egyetemen belül egységes felnőttképzési, ügykezelési

Részletesebben

Eljárást megindító felhívás "A NAV Központi Hivatala egyes ingatlanjainak takarítása" tárgyú közbeszerzési eljárásban

Eljárást megindító felhívás A NAV Központi Hivatala egyes ingatlanjainak takarítása tárgyú közbeszerzési eljárásban Eljárást megindító felhívás "A NAV Központi Hivatala egyes ingatlanjainak takarítása" tárgyú közbeszerzési eljárásban Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény

Részletesebben

Rendészeti célú oktatás hivatásos állományú pénzügyőrök részére 2 részben

Rendészeti célú oktatás hivatásos állományú pénzügyőrök részére 2 részben Rendészeti célú oktatás hivatásos állományú pénzügyőrök részére 2 részben Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/79 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás

Részletesebben

03/OVSZ/2013. TÁMOP képzések - Ajánlati felhívás

03/OVSZ/2013. TÁMOP képzések - Ajánlati felhívás 03/OVSZ/2013. TÁMOP képzések - Ajánlati felhívás Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/13 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés b) Hirdetmény típusa: pontja/ké/2011.12.30

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés X 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés X 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Tanulástechnikai tréning OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is ----- 2. A program besorolása Csak egy terület jelölhető meg! 2.1

Részletesebben

TÁMOP-5.3.8-11/ A1-2012-0001

TÁMOP-5.3.8-11/ A1-2012-0001 Vállalkozási szerződés a TÁMOP-5.3.8-11/ A1-2012-0001 azonosító projekt keretében: 32 582 02 OKJ-számú, Építő- és anyagmozgató gép kezelője megnevezésű, Targoncavezető szakmairányú képzés Közbeszerzési

Részletesebben

A tájékoztató tartalomjegyzéke:

A tájékoztató tartalomjegyzéke: A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM MUNKAFELÜGYELETI FŐOSZTÁLYÁNAK 2016. FEBRUÁRBAN AKTUALIZÁLT TÁJÉKOZTATÓJA az építőgép-kezelő munkakörök képesítéshez kötéséről és az építőgép-kezelők képzéséről szóló 6/1980.

Részletesebben

ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS - EKOP 1.2.26. A járási hivatalok informatikai infrastruktúrájának fejlesztése projekt keretében POS terminálok beszerzése

ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS - EKOP 1.2.26. A járási hivatalok informatikai infrastruktúrájának fejlesztése projekt keretében POS terminálok beszerzése ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS - EKOP 1.2.26. A járási hivatalok informatikai infrastruktúrájának fejlesztése projekt keretében POS terminálok beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/46 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

Autóbusz motoralkatrészek valamint turbófeltöltők beszerzése (Eljárás száma: T-185/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015.

Autóbusz motoralkatrészek valamint turbófeltöltők beszerzése (Eljárás száma: T-185/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. Autóbusz motoralkatrészek valamint turbófeltöltők beszerzése (Eljárás száma: T-185/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Ajánlati dokumentáció 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési

Részletesebben

Az ajánlatnak meg kell felelnie a felhívás 5. pontjában foglalt formai követelményeknek.

Az ajánlatnak meg kell felelnie a felhívás 5. pontjában foglalt formai követelményeknek. 1. kérdés: Elegendő-e a tervezett vizsgaszervező intézményt a 2/B jelű képzési programról szóló adatlapban megjelölni, vagy a vizsgabefogadó nyilatkozat hitelesített másolatát is csatolni kell? Az Ajánlattételi

Részletesebben

Bonyhád Város Oktatási Intézményeinek élelmezési szolgáltatásaajánlati

Bonyhád Város Oktatási Intézményeinek élelmezési szolgáltatásaajánlati Bonyhád Város Oktatási Intézményeinek élelmezési szolgáltatásaajánlati felhívás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/61 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19.

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás A 2011. évi CVIII. tv a közbeszerzésekről (Kbt.) 122. (7) bekezdése szerint a. Az Ajánlatkérő neve, címe, telefonszáma, faxszáma: Az ajánlatkérő hivatalos neve: Nitrokémia Környezetvédelmi

Részletesebben

2. NÉHÁNY SZÁMSZERŰ ADAT A VIZSGÁLAT MÉRETÉRŐL, MÉLYSÉGÉRŐL. Ellenőrzött munkáltatók száma: 1 312 db, ahol szabálytalansággal érintett: 1 237 db (94%)

2. NÉHÁNY SZÁMSZERŰ ADAT A VIZSGÁLAT MÉRETÉRŐL, MÉLYSÉGÉRŐL. Ellenőrzött munkáltatók száma: 1 312 db, ahol szabálytalansággal érintett: 1 237 db (94%) Az emelőgépek üzemeltetése területén végrehajtott munkavédelmi célvizsgálat tapasztalata, megállapításai és azok szakmai értékelése. Dr. Kása László elnök Országos Emelőgépes Egyesület 1. BEVEZETÉS A NMH

Részletesebben

Motoralkatrészek beszerzése Perkins típusú autóbuszmotorokhoz (Eljárás száma: T- 361/14) (Eljárás száma: T-361/14) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2014.

Motoralkatrészek beszerzése Perkins típusú autóbuszmotorokhoz (Eljárás száma: T- 361/14) (Eljárás száma: T-361/14) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2014. Motoralkatrészek beszerzése Perkins típusú autóbuszmotorokhoz (Eljárás száma: T- 361/14) (Eljárás száma: T-361/14) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2014. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125 "A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, valamint a NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága által üzemeltetett gépjárművek javítása és karbantartása" Közbeszerzési

Részletesebben

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA National Instruments Alliance Partner, Distributor for Göpel electronic and Digitaltest H-1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. Tel: +36 1 392-2239, Fax: +36 1 392-2601 cobra@cobra.kfkipark.hu http://www.cobracontrol.hu

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés multifunkciós nyomtatási rendszer biztosítására

Szolgáltatási szerződés multifunkciós nyomtatási rendszer biztosítására Szolgáltatási szerződés multifunkciós nyomtatási rendszer biztosítására Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/30 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Bérlet Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121.

Részletesebben

Dr. Henczi Lajos. Dr. Henczi Lajos

Dr. Henczi Lajos. Dr. Henczi Lajos Dr. Henczi Lajos Kötelező modulok az OKJ szerinti képzésekben Az OKJ-s képzési program készítőit számos meglepetés érheti, ha csak a vonatkozó szakmai és vizsgakövetelmények előírásaiból indulnak ki. [Lásd

Részletesebben

MEGHÍVÓ EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser EOQ Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra

MEGHÍVÓ EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser EOQ Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra 1026 Budapest, Nagyajtai utca 2/b., KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET, Alapítva: 1972 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0474-05, Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1723 1530 Budapest, Pf. 21, Tel.:

Részletesebben

ÚTMUTATÓ SEGÉDLET. [Képzés megnevezése]

ÚTMUTATÓ SEGÉDLET. [Képzés megnevezése] ÚTMUTATÓ SEGÉDLET a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. szerinti képzési programok kidolgozásához, a RETTEGI Consulting Kft. által közzétett képzési programűrlap alapján Megjegyzés: A segédletben

Részletesebben

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.10.28. Iktatószám: 21201/2015 CPV Kód: 90514000-3;90511000-2;90512000-9;90513300-9 2016.01.11.

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.10.28. Iktatószám: 21201/2015 CPV Kód: 90514000-3;90511000-2;90512000-9;90513300-9 2016.01.11. MKB3/2016 2016. évre szolgáltatás-megrendelési keretszerződés Magyarország közigazgatási területén keletkező termékként tovább nem használható gumiabroncsok (EWC 160103) gyűjtése, szállítása és őrlés útján

Részletesebben

MEGHÍVÓ. EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser. EOQ MNB Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra

MEGHÍVÓ. EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser. EOQ MNB Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra 1026 Budapest, Nagyajtai utca 2/b., KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET, Alapítva: 1972 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0474-05, Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1723 1530 Budapest, Pf. 21, Tel.:

Részletesebben

Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) Irányító Hatóságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. 2006. január

Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) Irányító Hatóságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. 2006. január Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) Irányító Hatóságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA az Európa terv A vidék és a mezőgazdaság fejlesztéséért részprogramja keretében 2006. január A 14/2004. (VIII.

Részletesebben

Szakképzési hozzájárulás 2013.évközi,2014. évi változásai. Győri Anikó NAV Baranya Megyei Adóigazgatósága

Szakképzési hozzájárulás 2013.évközi,2014. évi változásai. Győri Anikó NAV Baranya Megyei Adóigazgatósága Szakképzési hozzájárulás 2013.évközi,2014. évi változásai Győri Anikó NAV Baranya Megyei Adóigazgatósága Jogszabályi háttér a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló

Részletesebben

Árpád Szakképző Iskola és Kollégium

Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Árpád Szakképző Iskola és Kollégium 030216 KÉPZÉSI PROGRAM KÖNNYŰIPAR szakmacsoport RUHAIPARI TECHNIKUS szakma OKJ SZÁMA:54 542 01 0010 54 02 ÉRVÉNYES:2007. szeptember 1-től Képzési program I. ADATLAP

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI SZABÁLYZATA

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI SZABÁLYZATA A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2016. (Hatályos: 2016. április 23. napjától) Tartalomjegyzék A felnőttképzési szabályzat célja... 3 Érvényességi terület... 3 A felnőttképzési

Részletesebben

A Rendeletet a Bizottsági rendelet hatálya alá tartozó támogatásokra vonatkozóan 2013. december 31-ig lehet alkalmazni.

A Rendeletet a Bizottsági rendelet hatálya alá tartozó támogatásokra vonatkozóan 2013. december 31-ig lehet alkalmazni. Útmutató a saját munkavállalók részére szervezett képzés költségeinek a szakképzési hozzájárulás terhére történő elszámolásáról szóló 15/2009. (VII. 24.) SZMM rendelet alkalmazásáról A Rendelet a kihirdetését

Részletesebben

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA National Instruments Alliance Partner, Distributor for Göpel electronic and Digitaltest H-1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. Tel: +36 1 392-2239, Fax: +36 1 392-2601 cobra@cobra.kfkipark.hu http://www.cobracontrol.hu

Részletesebben

HU-Budapest: Fogászati fogyóeszközök 2010/S 75-111976 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés

HU-Budapest: Fogászati fogyóeszközök 2010/S 75-111976 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés 1/8 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:111976-2010:text:hu:html HU-Budapest: Fogászati fogyóeszközök 2010/S 75-111976 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Árubeszerzés I.

Részletesebben

1. SZ. MELLÉKLET. I. A bizonylatolással szembeni általános követelmények: a) Alaki kellékek:

1. SZ. MELLÉKLET. I. A bizonylatolással szembeni általános követelmények: a) Alaki kellékek: 1. SZ. MELLÉKLET A TÁMOP 2.1.1-B Lépj egyet elıre!- Ápolási díjban részesülık képzési támogatása c. projekt keretében folyó oktatási és vizsgáztatási tevékenység költségeinek elszámolása, bizonylatolási

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás 1/9 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:27037-2011:text:hu:html HU-Siófok: Tűzoltó készülékkel kapcsolatos javítási és karbantartási szolgáltatások 2011/S 17-027037

Részletesebben

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

KEOP-1.1.1/C/13-2013-0027

KEOP-1.1.1/C/13-2013-0027 Eljárást megindító hirdetmény-vállalkozási szerződés alapján a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0027 azonosítószámú, A Cikói Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztés eszközbeszerzésekkel tárgyú Projekt keretében,

Részletesebben

A szociális és munkaügyi miniszter /2008. ( ) SZMM számú rendelete a szakmai vizsgadíj és a vizsgáztatási díjak kereteiről

A szociális és munkaügyi miniszter /2008. ( ) SZMM számú rendelete a szakmai vizsgadíj és a vizsgáztatási díjak kereteiről Szociális és Munkaügyi Minisztérium Iktatószám: 9237/2008-SZMM A szociális és munkaügyi miniszter /2008. ( ) SZMM számú rendelete a szakmai vizsgadíj és a vizsgáztatási díjak kereteiről Budapest, 2008.

Részletesebben

Tanulmányi és Vizsgaszabályzat

Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Minőségirányítási belső auditor szakképzés 2007 Elfogadta: Temesvári Erik, a képző intézmény vezetője 1 Az EURÓPA Oktatásszervező Bt. (a továbbiakban: Képző intézmény) a

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÉPZÉSI SZABÁLYZAT

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÉPZÉSI SZABÁLYZAT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÉPZÉSI SZABÁLYZAT SOPRON 2011 1 TARTALOMJEGYZÉK A szabályzat hatálya... 3 Értelmező rendelkezések... 3 A képzésekkel kapcsolatos kari feladatok és hatáskörök... 4 A képzésekkel

Részletesebben

Margit híd HÉV megálló 0,4kV-os elosztóinak cseréje

Margit híd HÉV megálló 0,4kV-os elosztóinak cseréje Margit híd HÉV megálló 0,4kV-os elosztóinak cseréje AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ (Eljárás száma: TB-224/15) 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Ajánlattételi dokumentáció 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Hulladék ártalmatlanítása és kezelése 2015/S 208-378128. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

Magyarország-Budapest: Hulladék ártalmatlanítása és kezelése 2015/S 208-378128. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1/19 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:378128-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Hulladék ártalmatlanítása és kezelése 2015/S 208-378128 Ajánlati/részvételi

Részletesebben

Adásvételi szerződés útszóró só beszerzésére - 2015/2016 tél

Adásvételi szerződés útszóró só beszerzésére - 2015/2016 tél Adásvételi szerződés útszóró só beszerzésére - 2015/2016 tél Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/111 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája:

Részletesebben

PVC burkolóanyagok és kapcsolódó kellékanyagok beszerzése

PVC burkolóanyagok és kapcsolódó kellékanyagok beszerzése PVC burkolóanyagok és kapcsolódó kellékanyagok beszerzése (Eljárás száma: T-9/14.) AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ 2014. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI SZC INCZÉDY GYÖRGY Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 4400 Nyíregyháza, Árok utca 53. Tel.: 42/512-320 Fax: 42/512-320/134 OM

NYÍREGYHÁZI SZC INCZÉDY GYÖRGY Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 4400 Nyíregyháza, Árok utca 53. Tel.: 42/512-320 Fax: 42/512-320/134 OM NYÍREGYHÁZI SZC INCZÉDY GYÖRGY 4400 Nyíregyháza, Árok utca 53. Tel.: 42/512-320 Fax: 42/512-320/134 OM azonosító: 203045 004 E-mail: iskola@inczedy.sulinet.hu Honlap: www.inczedy.hu NYÍREGYHÁZI SZC INCZÉDY

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. A képzés megnevezése: Veszélyes áru belvízi szállítási katasztrófavédelmi ellenőri képzés 1.2. A képzés végrehajtásának jogi háttere Magyarország Alaptörvénye 2011. évi

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Különböző gyógyszerek 2015/S 173-314613. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Különböző gyógyszerek 2015/S 173-314613. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/11 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:314613-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Különböző gyógyszerek 2015/S 173-314613 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés

Részletesebben

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A TÁMOP-6.2.2 projekt keretében képzési, vizsgáztatási feladatok ellátása a Jósa András Oktatókórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. valamint a Sántha Kálmán Szakkórház Nonprofit Kft. számára Közbeszerzési

Részletesebben

20. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány EGYETEMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT - 2007 -

20. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány EGYETEMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT - 2007 - ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 20. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz 1.sz. példány EGYETEMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT - 2007 - I. fejezet 2 TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 Alapképzés...3

Részletesebben

2001. évi CI. törvény a felnőttképzésről

2001. évi CI. törvény a felnőttképzésről 2001. évi CI. törvény a felnőttképzésről Abból a célból, hogy a tanuláshoz való jog az állampolgár egész életpályáján érvényesüljön, a felnőttkori tanuláshoz és képzéshez való hozzáférés szabályozott lehetőségei

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Hulladékgyűjtési szolgáltatások 2015/S 208-378138. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

Magyarország-Budapest: Hulladékgyűjtési szolgáltatások 2015/S 208-378138. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1/18 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:378138-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Hulladékgyűjtési szolgáltatások 2015/S 208-378138 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A bölcsőde működésével összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS A bölcsőde működésével összefüggő kérdésekről Város Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: jegyző@ biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A bölcsőde működésével összefüggő

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Váltótalpfák, fa csapszegek valamint alátétfa beszerzése (Eljárás száma: T-394/14.) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás Ajánlati dokumentáció BKV Zrt. T-394/14. 1.1. A Budapesti

Részletesebben

Dr. Henczi Lajos. Dr. Henczi Lajos

Dr. Henczi Lajos. Dr. Henczi Lajos Dr. Henczi Lajos Modulzáró vizsga azok számára, akik nem vettek részt OKJ szerinti szakképesítés megszerzésére irányuló képzésben Közismert, hogy az OKJ-ra vonatkozó előírások egyik leglényegesebb, a képzéseket

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás 1/11 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:298167-2011:text:hu:html HU-Siófok: Javítási és karbantartási szolgáltatások 2011/S 182-298167 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/123

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/123 OGYÉI 1051 Budapest, Zrínyi u. 3. szám alatti székhelyén, valamint a 1097 Budapest, Albert Flórián u. 3/A. szám alatti telephelyén elvégzendő takarítási feladatok ellátása Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

Gumikerekes járművek csuklós kapcsolatainak javítása

Gumikerekes járművek csuklós kapcsolatainak javítása Gumikerekes járművek csuklós kapcsolatainak javítása (Eljárás száma: 15/T-72/13.) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2013. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

Budapest, Gyáli út 2-6. 2. közbeszerzési rész: Ajánlatkérő székhelye 1097 Budapest, Gyáli út 2-6. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő:

Budapest, Gyáli út 2-6. 2. közbeszerzési rész: Ajánlatkérő székhelye 1097 Budapest, Gyáli út 2-6. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: Attitűd- és Időmérleg vizsgálat, módszertani kidolgozás, adatgyűjtés, elemzés a TÁMOP 6.1.4/12/1-2012-0001 Koragyermekkori (0-7 év) program kiemelt projektben Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/8 Beszerzés

Részletesebben

Üzletszabályzat Kibocsájtó partnerek részére (Szerződés)

Üzletszabályzat Kibocsájtó partnerek részére (Szerződés) Üzletszabályzat Kibocsájtó partnerek részére (Szerződés) I. Felek Jelen üzletszabályzat a Mikes Gábor ev. (1136 Budapest, Pannónia u. 18.), mint Üzemeltető (továbbiakban Üzemeltető), valamint a nem Üzemeltető

Részletesebben

A Gyakran Ismételt Kérdések témakörei (Az adott témakörre kattintva megtekintheti a témakörhöz kapcsolódó leggyakoribb kérdéseket.

A Gyakran Ismételt Kérdések témakörei (Az adott témakörre kattintva megtekintheti a témakörhöz kapcsolódó leggyakoribb kérdéseket. A Gyakran Ismételt Kérdések témakörei (Az adott témakörre kattintva megtekintheti a témakörhöz kapcsolódó leggyakoribb kérdéseket.) I. Mely szakképesítésekre felkészítő gyakorlati képzéssel lehet pályázni?

Részletesebben

É LŐHELY VÉ D E LEM ÉS HELYREÁ LLÍTÁS A BALATON- FE L VI D É K I NEMZETI PAR K

É LŐHELY VÉ D E LEM ÉS HELYREÁ LLÍTÁS A BALATON- FE L VI D É K I NEMZETI PAR K A J Á N L A T T É T E L I D O K U M E N T Á C I Ó A Z É LŐHELY VÉ D E LEM ÉS HELYREÁ LLÍTÁS A BALATON- FE L VI D É K I NEMZETI PAR K I G A ZGATÓSÁG TERÜLETEIN C. PROJEKTHEZ KA PCSOLÓDÓ TANULMÁNYOK K É

Részletesebben

6724 Szeged, Mars tér 7. 62-546-000 Fax: 62-546-003. SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR http://www.mk.u-szeged.hu

6724 Szeged, Mars tér 7. 62-546-000 Fax: 62-546-003. SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR http://www.mk.u-szeged.hu MÉRNÖKI KAR SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR http://www.mk.u-szeged.hu 6724 Szeged, Mars tér 7. 62-546-000 Fax: 62-546-003 MEGHÍVÓ EOQ Quality System Manager (QSM) témájú intenzív,

Részletesebben

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 Szerezze meg a Bankárképző emelt szintű OKJ szakképesítését, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ A BKV Zrt. autóbusz és személygépkocsi vezetőinek vezetéstechnikai oktatásához szükséges tanpálya rendelkezésre bocsátása és az oktatáshoz szükséges szolgáltatások nyújtása (Eljárás száma: T-238/15) AJÁNLATI

Részletesebben

Tájékoztató Szerződés Módosításáról 2 - Képzések

Tájékoztató Szerződés Módosításáról 2 - Képzések Tájékoztató Szerződés Módosításáról 2 - Képzések Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/8 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Tájékoztató a szerződés Hirdetmény típusa: módosításáról/ké/2013.07.01 KÉ

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárás

ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárás ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Építési beruházás Árubeszerzés X Szolgáltatás megrendelés Építési koncesszió Szolgáltatási koncesszió I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ A Kbt. 122. (7) bekezdés

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Gönyű Sportcentrum építés 2.-ik üteme

Gönyű Sportcentrum építés 2.-ik üteme Gönyű Sportcentrum építés 2.-ik üteme Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/123 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés b) pontja/ké/2013.07.01

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/99

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/99 A Kátai Gábor Kórház ÉAOP-4.1.2/C-11-2012-0001 azonosító számú, Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése az Észak-alföldi régióban című pályázata keretében egészségügyi gép-műszerek, eszközök beszerzése.

Részletesebben

teljesítési hely: Eger, Eszterházy tér 3-4. III. teljesítési hely: Salgótarján, Kassai sor 10. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő:

teljesítési hely: Eger, Eszterházy tér 3-4. III. teljesítési hely: Salgótarján, Kassai sor 10. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága telephelyein adatrögzítés és kapcsolódó adminisztrációs tevékenységek ellátása Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/116 Beszerzés

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Útszóró só 2015/S 189-342483. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Útszóró só 2015/S 189-342483. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/16 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:342483-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Útszóró só 2015/S 189-342483 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés 2004/18/EK

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Üzleti hatékonyság fejlesztése a gyakorlatban OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is --- 2. A program besorolása Csak egy terület

Részletesebben

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság 21. szám 126. évfolyam 2011. október 21. ÉRTESÍTŐ magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság TARTALOM Utasítás Oldal 41/2011. (X. 21. MÁV Ért. 21.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás

Részletesebben

Biatorbágy Város közigazgatási területén hulladékgyűjtés és kapcsolódó szolgáltatások

Biatorbágy Város közigazgatási területén hulladékgyűjtés és kapcsolódó szolgáltatások Biatorbágy Város közigazgatási területén hulladékgyűjtés és kapcsolódó szolgáltatások Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/113 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Részvételi felhívás/eu/2011.08.19.

Részletesebben

Támogatható a járási hivatal által felajánlott vagy elfogadott képzése annak a személynek [Flt. 14. (1) bekezdés a)-g)]: aki álláskereső, o

Támogatható a járási hivatal által felajánlott vagy elfogadott képzése annak a személynek [Flt. 14. (1) bekezdés a)-g)]: aki álláskereső, o Ügytípus megnevezése: A foglalkoztatást elősegítő képzési támogatás Ügytípus rövid leírása: Támogatható a járási hivatal által felajánlott vagy elfogadott képzése annak a személynek [Flt. 14. (1) bekezdés

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás és dokumentáció. Kisbusz beszerzése. Valkói Községi Sportkör Egyesület

Ajánlattételi felhívás és dokumentáció. Kisbusz beszerzése. Valkói Községi Sportkör Egyesület Kisbusz beszerzése Valkói Községi Sportkör Egyesület 2014. május 13. 2. oldal Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Ajánlattételi felhívás 4 1. Ajánlatkérő adatai 4 2. A közbeszerzési eljárás fajtája, alkalmazásának

Részletesebben

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése. A szakmai vizsgáztatás rendszerének változása. Helyszín dátum

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése. A szakmai vizsgáztatás rendszerének változása. Helyszín dátum Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A szakmai vizsgáztatás rendszerének változása Nemzeti Fejlesztési Alap Képzési Alaprész 7/2012 támogatási szerződés

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani: 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

EOQ oklevél és plasztikkártya, EOQ MNB oklevél

EOQ oklevél és plasztikkártya, EOQ MNB oklevél KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET Alapítva: 1972 http://eoq.hu 1026 Budapest, Nagyajtai utca 2/b. 1530 Budapest, Pf. 21 2128803, 2251250 Fax: 2127638 E-mail: info@eoq.hu MEGHÍVÓ EOQ Environmental System Manager

Részletesebben

Előterjesztés. Az Önkormányzat és Hivatala Közbeszerzési szabályzatának módosítására

Előterjesztés. Az Önkormányzat és Hivatala Közbeszerzési szabályzatának módosítására PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY UTCA 35. (06-32) *460-753 ; *460-155 FAX: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Szám: 1-33/2014. A határozathozatal minősített szavazattöbbséget igényel.

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben