Jelen modult elmélet, avagy gyakorlati óraszámokhoz kell tervezni? Válasz: a képző döntése, a 6 óra elméletből és gyakorlatból is állhat.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jelen modult elmélet, avagy gyakorlati óraszámokhoz kell tervezni? Válasz: a képző döntése, a 6 óra elméletből és gyakorlatból is állhat."

Átírás

1 1) Minden képzési programhoz hozzá kell csatolni a 6 órás környezeti fenntarthatósági ismeretek modult, melynek óraszámát a munkaügyi központ által meghatározott képzési óraszámon felül kell a képzésbe beépíteni. Jól értelmezzük, hogy a képzési dokumentáció részét képező képzési programok jegyzékében szereplő óraszámok nem tartalmazzák a 6 órát, tehát a lehetséges óraszámon felül kell tervezni a 6 órát? Válasz: a 6 órás modul a képzés összes óraszámának részét képezi, de OKJ-s képzés esetén óraszáma nem számít be az OKJ-s program óraszámába és az elmélet-gyakorlat arányának beszámításánál nem kell figyelembe venni. Jelen modult elmélet, avagy gyakorlati óraszámokhoz kell tervezni? Válasz: a képző döntése, a 6 óra elméletből és gyakorlatból is állhat. Az elmélet gyakorlat arányában bele kell-e számítani? Válasz: ha nem része a képzési programnak, úgy nem számít bele. Jól értelmezzük, hogy erre a modulra a költségeket a Költségkalkulációs a teljes képzési programra adatlap 1/b pontjába (nem akkreditált képzési program) kell tervezni? Válasz: NGM által meghatározott költségnormák szerint, 1.b.) nem állam által elismert képzés esetén( R (1) bek. a) és d) pont) alapján. Jól értelmezzük, hogy a képzési adatlapon, a modulokat bemutató táblázatban az Egyéb modulok résznél kell szerepeltetni? Válasz: igen, amennyiben nem az adott képzési program része. 2) Az összevont nyilatkozat 7. pontjában nyilatkozni kell az alvállalkozókról. A lábjegyzet szerint az egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkező oktatót nem kell alvállalkozónak tekinteni. Kérem szíves tájékoztatását, hogy a vállalkozói szerződéssel foglalkoztatott oktatók (pl. egyszemélyes Bt. vagy Kft.) alvállalkozónak minősülnek-e? 3) Alvállalkozónak minősül-e olyan partner, aki az eszközöket, helyszínt biztosítja egy adott képzésben?

2 4) Alvállalkozónak minősül-e olyan partner, aki a vizsgáztatási szolgáltatást biztosítja a pályázó képzőnek? Alvállalkozónak az olyan speciális közreműködőt tekintjük, aki a vállalkozóval (ajánlatot benyújtó felnőttképzési intézmény) megkötött vállalkozási szerződés alapján komplex részfeladatot lát el. A képzés tekintetében pl. a részfeladat átadása azt jelenti, hogy az alvállalkozó egy meghatározott képzési rész (pl. gyakorlati oktatás, vagy 1-1 modul) oktatására kap megbízást és a felnőttképzési törvény alapján dokumentálja a képzést. A megbízó e képzési rész tekintetében csak a kimenetet (pl. modulvizsga) követeli meg az alvállalkozótól, de nem feltétlenül követi folyamatosan nyomon ezen képzési rész lebonyolítását (pl. az alvállalkozó köt szerződést az óraadóval, termet bérel, stb.) 5) A képzési felhívás szerint minden 500 órát meghaladó óraszámú szakmai képzési program részeként, egy 60 órás idegen nyelvi modult kell biztosítani. A modul óraszámát a munkaügyi központ által meghatározott óraszámon belül kell a képzésbe beépíteni. Ezt a 60 órát a képzési ajánlati adatlapon a modulokat bemutató táblázatban az OKJ szerinti szakmai követelmény modulok megnevezése, száma részben kell szerepeltetni avagy a Nem OKJ szerinti szakmai modulok részben? Válasz: a 60 órás nyelvi képzési modult az egyéb modulok között kell szerepeltetni. Jelen modult figyelembe kell-e venni az OKJ-s képzés elmélet-gyakorlat arányánál? Válasz: nem, az SZVK-ban meghatározott elmélet/gyakorlat aránynak a 60 órás nyelvi modullal csökkentett óraszámra kell teljesülnie. A Költségkalkuláció a teljes képzési programra adatlapon 1.a) vagy 1.b) nem akkreditált képzési program résznél kell tervezni a nyelvi blokk költségét? Válasz: OKJ-s végzettség megszerzésére irányuló képzés esetében az 1.a.) elméleti képzés sorában, a nem OKJ-s szakmai képzések esetében pedig az 1.b.) pont megfelelő sorában, attól függően, hogy akkreditált-e a képzési program. Jelen modult lehet-e akkreditált képzés moduljaként tervezni, amennyiben rendelkezünk ilyen óraszámú, szakmai tartalmú akkreditált képzési modullal? Válasz: akkreditált képzési modul nem létezik, csak akkreditált képzési program. Mivel a szakmai képzési program részeként kell megvalósítani a 60 órás nyelvi képzési modult, másik képzési programmal (pl. akkreditált nyelvi képzési programmal, vagy annak egy moduljával) nem elegyíthető. (Csak egy képzési programra köthető meg a felnőttképzési szerződés.)

3 Akkreditált szakmai képzési program esetében - mivel a szakmai képzési program részeként kell megvalósítani a 60 órás nyelvi képzési modult -, az így kiegészített szakmai képzési program akkreditálása szükséges, amennyiben a képzési programmal szemben elvárás a programakkreditáció (nem OKJ-s szakmai képzések). Amennyiben az adott pályázni kívánt képzés SZVK-ja már tartalmaz kötelező idegen nyelvi modult, abban az esetben is kötelező 500 óra felett plusz 60 órát tervezni? Válasz: amennyiben a nyelvi képzési tananyag óraszáma eléri a 60 órát, teljesül a nyelvi képzési modulra vonatkozó követelmény. Ha a képzési programban szereplő nyelvi tananyag óraszáma nem éri el a 60 órát, az óraszámot 60 órára kell növelni. Amennyiben a nyelvi modul esetében csoportbontás szükséges, a költségeket a csoportok számának arányában tervezhetjük? például 2*12 fős idegen nyelvi csoport esetében dupla költségekkel történő kalkuláció megengedett? Válasz: igen. Általánosságban a csoportbontás 16 fő fölött mindenképpen indokolt a nyelvi modul esetében. 6) A képzési programra vonatkozó adatlap mellékletei között kérik a külső szervezettől származó írásos referenciát. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy piaci képzés esetében (egyéni résztvevőkből álló csoport) elfogadják-e az ajánlattevő cégjegyzésre jogosult képviselőjének referencianyilatkozatát? Válasz: az ajánlati felhívás mellékletben a Képzési programra vonatkozó adatlap kötelező mellékletei 3. pontja alapján a referencia nem kötelező. A képzésbe vont személy vagy a munkáltató (pl. szakképzési hozzájárulás terhére végzett képzés esetében) adja ilyenkor a referenciát. A képző nyilatkozata nem elfogadható. 7) Ha jól értelmezzük nem kizáró ok referencia nélkül benyújtani egy adott képzést. Jól értelmezzük, hogy ebben az esetben azonban a képzőnek már nem lesz lehetősége maximális 100 pontot kapni? Válasz: a referencia hiánya nem teszi lehetővé a maximális pontszám elérését, de a képzési ajánlat benyújtásának nem akadálya. 8) Szakmai alkalmassági vizsgálat esetében csatolni szükséges az írásbeli feladatsort, szóbeli kérdéssort? 9) Az ingyenesen igénybe vezető felnőttképzési szolgáltatások óraszáma a képzés teljes óraszámának része, így ehhez képest kell tartani az elmélet-gyakorlat arányát, avagy

4 a szakmai modulok össz-óraszáma felett kell szerepelnie? Milyen módon kell ezt az adatlap modul felosztásában szerepeltetni? Amennyiben nem kell a modul táblázatban szerepeltetni akkor a összes oktatási napok száma soron hogyan tüntessük fel? Válasz: az ingyenes szolgáltatás nem a képzési program része. 10) Kérem a munkaügyi központ tájékoztatását a képzés indítására vonatkozóan? Milyen pontos dátumot kell szerepeltetni az adatlapon? Válasz: igen, kérjük megjelölni a tanfolyam indítására vonatkozó tervezett időpontot. 11) Az ajánlati felhívás értelmében a képzőnek székhellyel vagy fiókteleppel kell rendelkeznie az adott megyében. A Munkaügyi Központ Pest megyében induló képzések esetében elfogadja-e a budapesti székhelyet, valamint az adott településen szándéknyilatkozattal igazolt ügyfélszolgálat biztosítását? Válasz: az illetékes munkaügyi központ mérlegelési jogkörében dönti el. Budapest, december 14. Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes Tájékoztatást kérünk a 60 órás nyelvi képzésnél amennyiben Pl: 15 fős képzésre pályázunk abban az esetben is két csoportban kell nyelvet tanítani 1 csoport 12 fő és 1 csoport 3 fővel 2 tanár + 2 terem? Hogyan érvényesíhető a második csoport tanár + teremdíja? Mivel egy óraszámot szerepeltethetünk. Eddig 20 fő-ig egy tanár egy termen belül kétfelé tudta bontani az oktatást. Válasz: Az NMH állásfoglalása (lásd fent) alapján 15 fő felett indokolt a csoportbontás. A 12- es irányszám nem kötelező. Ebben az esetben az óraszámot is így kell feltüntetni. Amennyiben egy tanárral, de csoportbontásban megoldható a nyelvi oktatás, az is elfogadható. Az egy termen belüli, azonos időben zajló oktatást nem tekinthetjük valós csoportbontásnak. Kérjük az ajánlattételi adatlapon kiemelten jelezni, hogy az ajánlat tartalmaz-e csoportbontást, vagy nem. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által közétett február 7. és december 31. közötti időszakban a 6/1996 (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti felnőttképzést folytató intézmények jegyzékére történő felkerüléshez megnevezésű ajánlattételi felhívással kapcsolatban kérném szíves segítségét.

5 A felvételi alkalmassági vizsgálatnak hány nappal kell megelőznie az első tanítási napot? Válasz: Ez nincs előírva. Általában két hetet (10 munkanapot) szoktunk kérni. A 2013-as pályázatokkal kapcsolatos kérdéseink az alábbiak: 1./ Azoknál a tanfolyamoknál, ahol az SZVK megkövetel (önálló modul, vagy más modul részeként) min. 60 órás vagy azt meghaladó idegen nyelvi képzést, érvényes-e a 60 órás kötelező nyelvi kiegészítő képzés az 500 órát meghaladó képzéseknél? Pl. szakács, vendéglátó eladó, élelmiszer- és vegyiáru eladó + bolti pénztáros. 2./ Azoknál a képzéseknél, ahol a képzésben részt vevők létszáma meghaladja a 12 főt és csoportbontást kell alkalmaznunk. Ez csak kétszeres oktatói és terembérlet kalkulációba történő beállításával lehetséges. Az értékelésnél ez nem okoz-e hátrányt kiírást komolyan vevő pályázóknak? Válasz: Az NMH állásfoglalása (lásd fent) alapján: amennyiben a nyelvi képzési tananyag óraszáma eléri a 60 órát, teljesül a nyelvi képzési modulra vonatkozó követelmény. Ha a képzési programban szereplő nyelvi tananyag óraszáma nem éri el a 60 órát, az óraszámot 60 órára kell növelni. A 12-es irányszám nem kötelező. 15 fő felett indokolt lehet a csoportbontás. Ebben az esetben az óraszámot is így kell feltüntetni. Amennyiben egy tanárral, de csoportbontásban megoldható a nyelvi oktatás, az is elfogadható. Az egy termen belüli, azonos időben zajló oktatást nem tekinthetjük valós csoportbontásnak. A kiírást nem komolyan vevő pályázó nem értelmezhető. Amennyiben a pályázatban kizáró ok merül fel, az ajánlat kizárásra kerül. Csoportbontás esetén vizsgálni fogjuk az egyes ajánlatok közti eltéréseket az oktatóra és a valós csoportbontásra vonatkozóan. Kérjük az ajánlattételi adatlapon kiemelten jelezni, hogy az ajánlat tartalmaz-e csoportbontást, vagy nem. Így nem érhet emiatt hátrány senkit sem.

Munkaügyi Központ. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni?

Munkaügyi Központ. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni? Munkaügyi Központ A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjához a 2011. december 16-án közzétett TÁMOP 1.1.2 képzési ajánlattételi felhívásához érkezett kérdésekre adott válaszok 1) Minden képzési

Részletesebben

Az NMKH Munkaügyi Központjához beérkezett kérdések és a kérdésekre adott válaszaink.

Az NMKH Munkaügyi Központjához beérkezett kérdések és a kérdésekre adott válaszaink. Az NMKH Munkaügyi Központjához beérkezett kérdések és a kérdésekre adott válaszaink. 1) Minden képzési programhoz hozzá kell csatolni a 6 órás környezeti fenntarthatósági ismeretek modult, melynek óraszámát

Részletesebben

Az ajánlatnak meg kell felelnie a felhívás 5. pontjában foglalt formai követelményeknek.

Az ajánlatnak meg kell felelnie a felhívás 5. pontjában foglalt formai követelményeknek. 1. kérdés: Elegendő-e a tervezett vizsgaszervező intézményt a 2/B jelű képzési programról szóló adatlapban megjelölni, vagy a vizsgabefogadó nyilatkozat hitelesített másolatát is csatolni kell? Az Ajánlattételi

Részletesebben

Potenciális ajánlattevők kérdései és a munkaügyi központ válaszai

Potenciális ajánlattevők kérdései és a munkaügyi központ válaszai Potenciális ajánlattevők kérdései és a munkaügyi központ válaszai Kérdés: Élelmiszer- és vegyi áru eladó képzésnél, a szakács,- valamint a Vendéglátó eladó képzésnél kell- e munkaruhát biztosítania a képzőnek?

Részletesebben

Adatlap a képzési programról

Adatlap a képzési programról 3. sz. melléklet: képzési ajánlattételi adatlap Adatlap a képzési programról Felnőttképzést folytató intézmény neve: A képzés adatai: Megnevezése: (OKJ-s képzés esetén OKJ-száma, nem OKJ-s akkreditált

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2015. március 1. és 2015. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti

Részletesebben

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának válaszai az ajánlattevők által feltett kérdésekre

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának válaszai az ajánlattevők által feltett kérdésekre A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának válaszai az ajánlattevők által feltett kérdésekre 2013. december 23. Az ajánlattételi felhívásban 62. sorszámon szereplő "Tehergépkocsivezető

Részletesebben

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal

A Tolna Megyei Kormányhivatal A Tolna Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2015. július 15. és 2015. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti felnőttképzést folytató

Részletesebben

Munkaügyi Központ. A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának

Munkaügyi Központ. A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Munkaügyi Központ A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA TÁMOP -1.1.2-11/1-2012-0001 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok

Részletesebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK 1. Csak adott megyére/megyeszékhelyre lehet pályázni? Nem, az ajánlattételi felhívás nem zárja ki több megyére történő ajánlat benyújtását, viszont abban a megyében, ahol a Képző

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

A BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet (a továbbiakban: MüM rendelet) 3. -a szerinti felnőttképzést folytató intézmények jegyzékének

Részletesebben

A Baranya Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

A Baranya Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A Baranya Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Az Önindító 2018 újonnan induló vállalkozások támogatását elősegítő megyei munkaerőpiaci program keretében tartandó vállalkozói képzés megvalósítására.

Részletesebben

1. A képzési támogatás alanyai

1. A képzési támogatás alanyai A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2014. február 01. és 2014. december 31. közötti időszakban Tolna megyében a 6/1996 (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti felnőttképzést

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 2017. január 1. és a 2018. évi képzési jegyzék megjelenése közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3.

Részletesebben

Képzési ajánlattételi adatlap 1

Képzési ajánlattételi adatlap 1 3.sz.melléklet Képzési ajánlattételi adatlap Képzési ajánlattételi adatlap 1 Felnőttképzést folytató intézmény neve:.. 1. A képzés adatai: Megnevezése, engedélyszáma (OKJ-s képzés esetén OKJ-száma is),

Részletesebben

4. Kérdés: Ajánlatkérő a közbeszerzési kiírás műszaki, illetve szakmai alkalmassági követelményei

4. Kérdés: Ajánlatkérő a közbeszerzési kiírás műszaki, illetve szakmai alkalmassági követelményei Tisztelt Ajánlattevők! A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet, mint Ajánlatkérő a Vállalkozási szerződés a hozzájárulásra kötelezettek által nyújtott fejlesztési támogatások, a szakképzési hozzájárulási

Részletesebben

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Száma: 10-5708/2005 Tárgy: Ajánlattételi felhívás Ügyintéző: dr. Ratkay Attila, Paksi Pauletta Melléklet: Felolvasólap minták AJÁNLATTÉTELI PÁLYÁZATI FELHIVÁS (HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12. Tel.: 42/512-371 OM azonosító: 203045 E-mail: nyirszc@gmail.com Honlap: www.nyiregyhaziszc.hu KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör A

Részletesebben

Oktatás- és képzésszervezés

Oktatás- és képzésszervezés Oktatás- és képzésszervezés A munkaügyi központok ajánlati és képzés-támogatási rendszere Előadó: Veressné dr. Kiss Anna Munkaerő-piaci Eszközök és Képzési Osztály Hajdúszoboszló, Új arculati javaslatok

Részletesebben

Módosított dokumentum. Módosított pont. Sorsz.

Módosított dokumentum. Módosított pont. Sorsz. kompetenciafejlesztés című kiírás dokumentációjában az alábbi pontok módosultak: Sorsz. Módosított dokumentum Módosított pont Módosított szöveg A rendelkezésre álló keretösszeg összefoglaló táblázatban

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS Tanfolyam nyilvántartási száma: amely létrejött a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 13..-a alapján egyrészről a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola (1106 Budapest,

Részletesebben

Indítani tervezett képzések:

Indítani tervezett képzések: 1. számú melléklet: A felhívás tárgyát képező képzési programok jegyzéke Indítani tervezett képzések: Ssz. Képzés megnevezése szám Képzés helyszíne Képzés óraszáma (intervallum) 1. Állatgondozó 31 621

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. nyelvi programkövetelmény nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslat benyújtásához

TÁJÉKOZTATÓ. nyelvi programkövetelmény nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslat benyújtásához TÁJÉKOZTATÓ nyelvi programkövetelmény nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslat benyújtásához A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 19. (3) bekezdése értelmében nyelvi programkövetelmények

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA TÁMOP-1.1.2-11/1 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régióban)

Részletesebben

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ]

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 2015/2016 Inteltravel Kft. Bata Ildikó szakmai vezető, szakoktatási igazgató Juhász Zoltán igazgatóhelyettes Bokor Fekete Lászlóné ügyfélszolgálati vezető [OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 1 OKJ felnőttképzési

Részletesebben

Az új Országos Képzési Jegyzék bevezetése

Az új Országos Képzési Jegyzék bevezetése Az új Országos Képzési Jegyzék bevezetése Soós László szakmai tanácsadó Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály A szakképzés újraszabályozása 2011-2013 Új szakképzési törvény (a 2011. évi CLXXXVII. törvény)

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kormányhivatalok GINOP 5.1.1-15 Út a munkaerőpiacra és a GINOP 5.2.1-14 Ifjúsági Garancia elnevezésű kiemelt projektek célcsoportjainak hatósági képzését végző, hatósági képzési

Részletesebben

Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma Ikt.sz: 26. számú melléklet Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma Gyula Szent István út 38. HÍD - II szakmai képzés szakmai tantárgyainak felnőtt oktatás esti képzésben

Részletesebben

Tárgy: Takarításhoz használandó. vegyszerek beszerzése az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

Tárgy: Takarításhoz használandó. vegyszerek beszerzése az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Tárgy: Takarításhoz használandó vegyszerek beszerzése az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet részére Kbt. 71. -a szerinti hiánypótlási felhívás és felvilágosítás kérés Tisztelt Ajánlattevők!

Részletesebben

Regionális Operatív Program (ROP)

Regionális Operatív Program (ROP) PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány Tanácsadó és Információs Hálózat Regionális Operatív Program (ROP) keretében megvalósuló Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatási

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről az Nyugat-magyarországi Egyetem.Kar Cím:. Pf. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 08-0124-05, OM azonosítója: FI 21120 Képviseli: Prof. Dr. Faragó Sándor

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Megújulás Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Megújulás Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.4.10-12/1-2012-0001 azonosítószámú Szociális képzések rendszerének modernizációja című kiemelt projekt OKTATÓI LISTÁRA TÖRTÉNŐ FELVÉTELRE

Részletesebben

RÁTKY & TÁRSA ÜGYVÉDI IRODA

RÁTKY & TÁRSA ÜGYVÉDI IRODA RÁTKY & TÁRSA ÜGYVÉDI IRODA E-mailen továbbítva! Tárgy: A Tiszamenti Regionális Vízművek Zártkörűen működő Részvénytársaság ajánlatkérő által a TED 2016/S 148-268082 számon megjelent Szennyvíztisztítási

Részletesebben

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERVEK KIDOLGOZÁSA ÉS BEVEZETÉSE Nemzeti Fejlesztési Alap Képzési Alaprész 7/2012 támogatási

Részletesebben

Üzleti Reggeli Gödöllőn 2012.12.14.

Üzleti Reggeli Gödöllőn 2012.12.14. 2012.11.09. 2011. évi lezárt OSAP statisztikai adatok alapján A felnőttképzést folytató intézmények száma 1690 A felnőttképzések (tanfolyamok) száma 61662 A felnőttképzésbe beiratkozottak száma 720463

Részletesebben

A komplex szakmai vizsgáztatás szabályainak jogkövetése

A komplex szakmai vizsgáztatás szabályainak jogkövetése A komplex szakmai vizsgáztatás szabályainak jogkövetése Dr. Oláh András Budapest, 2016. november 29. JOGSZABÁLY VÁLTOZÁSA KÉPZÉS/SZAKKÉPZÉS NEMZETI KÖZNEVELÉS (2011. évi CXC. törvényről SZAKKÉPZÉS (2011.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK (az ajánlathoz) Oldalszám

TARTALOMJEGYZÉK (az ajánlathoz) Oldalszám AZ AJÁNLATBAN BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE Megnevezés Felolvasólap (1. számú melléklet ) TARTALOMJEGYZÉK (az ajánlathoz) Oldalszám az ajánlatban Nyilatkozat a kizáró okok fenn nem állásáról

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA AJÁNLATKÉRŐ: Zalahaláp Község Önkormányzata

KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA AJÁNLATKÉRŐ: Zalahaláp Község Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA AJÁNLATKÉRŐ: Zalahaláp Község Önkormányzata 2014 Tisztelt Ajánlattevő! 1 Ajánlatkérő a Közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.)

Részletesebben

Válasz: Ajánlatkérő a dokumentáció célszerűen választott részeit Word formátumban honlapján elérhetővé, letölthetővé teszi.

Válasz: Ajánlatkérő a dokumentáció célszerűen választott részeit Word formátumban honlapján elérhetővé, letölthetővé teszi. 1. kérdés Az ajánlati dokumentációban megadják azokat a nyilatkozatokat, amelyeknek a benyújtását kérik. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ezek a nyilatkozatok hozzáférhetőek-e doc vagy docx formátumban,

Részletesebben

Adatlap a felnőttképzésről 2012.

Adatlap a felnőttképzésről 2012. Az adatszolgáltatás a 243/2011. (XI. 22.) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a felnőttképzést folytató intézmények. Az adatszolgáltatás statisztikai célokra történik.

Részletesebben

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák AJÁNLATKÉRÉS Bem utca páratlan oldali járda építési munkák Tárgyú eljáráshoz 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail címe: Neve: Répcelak Város Önkormányzata Képviseli: Dr. Németh

Részletesebben

A 2016. március 1 és 2016. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító Ajánlattételi felhívás kérdés válaszok

A 2016. március 1 és 2016. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító Ajánlattételi felhívás kérdés válaszok A 2016. március 1 és 2016. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító Ajánlattételi felhívás kérdés válaszok Az elmúlt években a Környezeti, fenntarthatósági ismeretek modul is részét képezte

Részletesebben

Adatlap a felnőttképzésről 2011.

Adatlap a felnőttképzésről 2011. Az adatszolgáltatás a /2010. ( ) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a felnőttképzést folytató intézmények. Az adatszolgáltatás statisztikai célokra történik. Az

Részletesebben

alap- és középfokú OKJ-s szakképesítést adó szakképzések lebonyolítása

alap- és középfokú OKJ-s szakképesítést adó szakképzések lebonyolítása alap- és középfokú OKJ-s szakképesítést adó szakképzések lebonyolítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/140 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: Eljárás fajtája: 83 db műhelymunka megszervezése, minimum

Részletesebben

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal feladatai a vizsgaelnöki névjegyzékkel és a vizsgaelnöki kijelöléssel kapcsolatban

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal feladatai a vizsgaelnöki névjegyzékkel és a vizsgaelnöki kijelöléssel kapcsolatban Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal feladatai a vizsgaelnöki névjegyzékkel és a vizsgaelnöki kijelöléssel kapcsolatban Dr. Papp Dávid főosztályvezető 2013. március 27., Budapest AZ EEKH

Részletesebben

16/2014. (IV. 4.) NGM

16/2014. (IV. 4.) NGM 16/2014. (IV. 4.) NGM rendelet a felnőttképzési nyelvi programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a nyelvi képzés követelményei teljesítésének igazolásáról

Részletesebben

Munkaügyi Központ. Ajánlati felhívás 4. számú melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

Munkaügyi Központ. Ajánlati felhívás 4. számú melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Munkaügyi Központ Ajánlati felhívás 4. számú melléklete Tanfolyami kód: Ügyiratszám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (cím7400 kaposvár, Fő

Részletesebben

TARGONCA TÁJÉKOZTATÓ A RÉSZTVEVŐ RÉSZÉRE

TARGONCA TÁJÉKOZTATÓ A RÉSZTVEVŐ RÉSZÉRE F E D E R A L T R U S T C O M P A N Y K O R L Á T O L T F E L E L Ő S S É G Ű T Á R S A S Á G Iroda: 1048 Budapest, Megyeri út 202. Telefon: 798 42 18 Mobil: 06 20 / 373 8889 Web: www.gkivizsga.com; www.targoncavizsga.com;

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉSE A XV. KERÜLETI GAZDASÁGI MŰKÖDTETÉSI KÖZPONT ELLÁTÁSI KÖRÉBE TARTOZÓ INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE TÁRGYÚ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉSE A XV. KERÜLETI GAZDASÁGI MŰKÖDTETÉSI KÖZPONT ELLÁTÁSI KÖRÉBE TARTOZÓ INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE TÁRGYÚ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉSE A XV. KERÜLETI GAZDASÁGI MŰKÖDTETÉSI KÖZPONT ELLÁTÁSI KÖRÉBE TARTOZÓ INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE TÁRGYÚ NYÍLT PÁLYÁZAT Ajánlatkérő: Budapest Főváros XV. kerületi

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és elektronikus levelezési címe (e-mail):

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és elektronikus levelezési címe (e-mail): AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és elektronikus levelezési címe (e-mail): 1117 Budapest, Fehérvári út 12. Tel: (+36) 1-279-2180 Fax: (+36) 1-279-2176 e-mail:

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A. A képzési program

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A. A képzési program KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A Megnevezése A képzési program OKJ azonosító 32 720 01 Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója Engedély megszerzését követően a nyilvántartásba-vételi szám A képzési program

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Postai irányítószám 3700 Ország Magyarország Telefax 06 (48)

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Postai irányítószám 3700 Ország Magyarország Telefax 06 (48) AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐ HIVATALOS MEGNEVEZÉSE ÉS CÍME Szervezet Kazincbarcika Város Önkormányzata Cím Fő tér 4. Város/Község Kazincbarcika Telefon 06 (48) 514-731

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Kbt (2) bekezdése szerint egyszerű eljárásra

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Kbt (2) bekezdése szerint egyszerű eljárásra AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Kbt. 251. (2) bekezdése szerint egyszerű eljárásra 1. Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és elektronikus levelezési címe /Kbt. 249. (2) bek. a.) pont/: Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

GVC Tanácsadó és Szolgáltató Kft Budapest, Komócsy u. 5. I. emelet Tisztelt Ajánlattevő!

GVC Tanácsadó és Szolgáltató Kft Budapest, Komócsy u. 5. I. emelet   Tisztelt Ajánlattevő! GVC Tanácsadó és Szolgáltató Kft. 1141 Budapest, Komócsy u. 5. I. emelet E-mail: titkarsag@gvckft.hu Címzett: Valamennyi ajánlattevő Tárgy: Kiegészítő tájékoztatás GINOP.2.2.1-15-2016-00015 projekt keretében

Részletesebben

Szállítás:2008. december 3-án az 5. pontban megjelölt budapesti címre

Szállítás:2008. december 3-án az 5. pontban megjelölt budapesti címre 1. Ajánlatkérő neve, címe: 1087 Budapest, Kerepesi út 1-5. Kapcsolattartási cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 3., II. emelet 210. szoba Címzett: Támis Norbert Telefon: + 36 (1) 511-1922 Fax: + 36 (1) 511-1982

Részletesebben

5. A szerződés időtartama vagy a teljesítés határideje A teljesítés végső határideje: 2008. október 10. 12:00 óra

5. A szerződés időtartama vagy a teljesítés határideje A teljesítés végső határideje: 2008. október 10. 12:00 óra 1. Ajánlatkérő neve, címe: 1087 Budapest, Kerepesi út 1-5. Kapcsolattartási cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 3., II. emelet 210. szoba Címzett: Támis Norbert Telefon: + 36 (1) 511-1922 Fax: + 36 (1) 511-1982

Részletesebben

I. Az 1. sorszámú Közbeszerzési referens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei

I. Az 1. sorszámú Közbeszerzési referens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei I. Az 1. sorszámú Közbeszerzési referens megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 52 343 01 1.2.

Részletesebben

A megállapított pontértékkel a tanfolyamok 2008. évben az igényeknek megfelelően többször megismételhetők.

A megállapított pontértékkel a tanfolyamok 2008. évben az igényeknek megfelelően többször megismételhetők. MMK/2007-ME-FMV/1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Mérnöki Kamara pályázatot hirdet olyan szabadon választható tanfolyamok kamarai akkreditálására, amelyek építési műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők

Részletesebben

Pályázati felhívás. - Egy pályázó több szakmacsoportban, de maximum 15 szakképesítésben nyújthatja be pályázatát.

Pályázati felhívás. - Egy pályázó több szakmacsoportban, de maximum 15 szakképesítésben nyújthatja be pályázatát. Pályázati felhívás A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet megyei Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre 1. A pályázati kiírás célja: A szakképzésről szóló,

Részletesebben

Mesterlovász képzés. Jelentkezési feltételek

Mesterlovász képzés. Jelentkezési feltételek Mesterlovász képzés A képzés célja: A jelenkor viszonyaihoz alkalmazkodó, a szakmáját jól ismerő - és azt a gyakorlatban magas szinten alkalmazni is tudó- szakemberek képzése, akik tevékenységük magas

Részletesebben

54 343 03 0000 00 00 Közbeszerzési referens Közbeszerzési referens

54 343 03 0000 00 00 Közbeszerzési referens Közbeszerzési referens A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet

59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet Hatály: 2016.I.1. - 59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet a felnőttképzési szakmai programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a szakmai végzettség megszerzésének

Részletesebben

1. A képzési támogatás alanyai

1. A képzési támogatás alanyai A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2014. február 14. és 2014. december 31. közötti időszakban Bács-Kiskun megyében a 6/1996 (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti

Részletesebben

"OKJ gépkezelő tanfolyamok/2013" közbeszerzési eljárás részvételi felhívásának módosítása

OKJ gépkezelő tanfolyamok/2013 közbeszerzési eljárás részvételi felhívásának módosítása "OKJ gépkezelő tanfolyamok/2013" közbeszerzési eljárás részvételi felhívásának módosítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/34 Vállalkozási keretszerződés. Nyertes ajánlattevő feladata Ajánlatkérő kijelölt

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz

Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz Az előterjesztés 2. sz. melléklete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 7/2012. (III.5.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

19/11/2009 S223 Európai Közösségek Szolgáltatás Nyílt eljárás. HU-Hódmezővásárhely: Marketingszolgáltatás 2009/S 223-320577

19/11/2009 S223 Európai Közösségek Szolgáltatás Nyílt eljárás. HU-Hódmezővásárhely: Marketingszolgáltatás 2009/S 223-320577 19/11/2009 S223 Európai Közösségek Szolgáltatás Nyílt eljárás I. II. III. IV. VI. I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ HU-Hódmezővásárhely: Marketingszolgáltatás 2009/S 223-320577 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Szolgáltatás

Részletesebben

A KIZÁRÓ OKOK FENN NEM ÁLLÁSÁNAK ÁLLÁSÁNAK IGAZOLÁSA, KAPCSOLÓDÓ KAPCSOLÓDÓ JOGALKALMAZÁSI JOGALKALMAZÁSI KÉRDÉSEK

A KIZÁRÓ OKOK FENN NEM ÁLLÁSÁNAK ÁLLÁSÁNAK IGAZOLÁSA, KAPCSOLÓDÓ KAPCSOLÓDÓ JOGALKALMAZÁSI JOGALKALMAZÁSI KÉRDÉSEK A KIZÁRÓ OKOK FENN NEM ÁLLÁSÁNAK ÁLLÁSÁNAK IGAZOLÁSA, KAPCSOLÓDÓ KAPCSOLÓDÓ JOGALKALMAZÁSI JOGALKALMAZÁSI KÉRDÉSEK Rakovitsné dr. Szini Katalin főosztályvezető-helyettes Közszolgálati és Támogató Főosztály

Részletesebben

AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatalos név: Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Postai cím: Havashalom u. 43. Város/Község:

Részletesebben

polgármester jegyző Távollétében:

polgármester jegyző Távollétében: Abony Város Önkormányzat Képviselő testülete 2740. Abony, Kossuth tér 1. 2/10/2006. Tárgy: jkv i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő testületének 2006. április 27 i rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Pályázati felhívás. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül, az a személy, aki

Pályázati felhívás. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül, az a személy, aki Pályázati felhívás A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége pályázatot hirdet megyei Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre 1. A pályázati kiírás célja:

Részletesebben

A képző szervek tevékenységét jellemző mutatók számításának, közzétételének meghatározása

A képző szervek tevékenységét jellemző mutatók számításának, közzétételének meghatározása A képző szervek tevékenységét jellemző mutatók számításának, közzétételének meghatározása A Nemzeti Közlekedési Hatóságról szóló 263/2006. (X 20.) Korm. rendelet 4. (3) bekezdés 21. pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

HU-Budapest: Személyzettel és ideiglenes személyzettel való ellátási szolgáltatások 2011/S AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS.

HU-Budapest: Személyzettel és ideiglenes személyzettel való ellátási szolgáltatások 2011/S AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:217779-2011:text:hu:html HU-Budapest: Személyzettel és ideiglenes személyzettel való ellátási szolgáltatások 2011/S 131-217779

Részletesebben

2. A beszerzés tárgya 21 db digitális fényképezőgép és tartozékaik (21-21 db töltőszett, memóriakártya, tok) leszállítása

2. A beszerzés tárgya 21 db digitális fényképezőgép és tartozékaik (21-21 db töltőszett, memóriakártya, tok) leszállítása 1. Ajánlatkérő neve, címe: 1087 Budapest, Kerepesi út 1-5. Kapcsolattartási cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 3., II. emelet 210. szoba Címzett: Nosza Lajos Telefon: + 36 (1) 511-2191 Fax: + 36 (1) 511-1982

Részletesebben

BESZERZÉSI FELHÍVÁS- pályázatfigyelési és pályázatírói feladatok ellátására

BESZERZÉSI FELHÍVÁS- pályázatfigyelési és pályázatírói feladatok ellátására BESZERZÉSI FELHÍVÁS- pályázatfigyelési és pályázatírói feladatok ellátására A beszerzési felhívást Zsámbék Város Önkormányzata közzétevő intézmény Címe: 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. Email: hivatal@zsambek.hu

Részletesebben

13/2006. (XII. 27.) SZMM rendelet

13/2006. (XII. 27.) SZMM rendelet 13/2006. (XII. 27.) SZMM rendelet a szakképzési hozzájárulást a saját munkavállalói részére szervezett képzéssel teljesítő hozzájárulásra kötelezett költségei elszámolásának feltételeiről és az elszámolás

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás egyszerű eljárás lefolytatására a Kbt. 299 (1) bekezdés b) pontja alapján tárgyalás tartásával I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail): Tel: 458-4500/4924

Részletesebben

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Információs Gazdaság Stratégia készítése 1 Ajánlatkérő adatai: Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő adatai Szombathely Megyei Jogú Város Ajánlatkérő címe: 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3. Kapcsolattartó:

Részletesebben

oktatóközpont ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT.

oktatóközpont ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT. ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT. Általános információk Képzések típusa: Képzéseinket az oktatás intenzitása szerint csoportosítjuk. Ezen szempontok szerint a Résztvevők választhatnak a hétközi,

Részletesebben

HU-Budapest: Lábbeli bőr felsőrésszel 2011/S AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés

HU-Budapest: Lábbeli bőr felsőrésszel 2011/S AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:219491-2011:text:hu:html HU-Budapest: Lábbeli bőr felsőrésszel 2011/S 132-219491 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Árubeszerzés

Részletesebben

FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE A KBT. 251. (2) SZERINT

FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE A KBT. 251. (2) SZERINT FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE A KBT. 251. (2) SZERINT ÉPÍTÉSI műszaki ellenőr beszerzésre "A Közép-Magyarországi Onkológiai Centrum fejlesztési terve" c. KMOP-4.3.1/C-2009-0001 számú pályázathoz kapcsolódó kivitelezési

Részletesebben

a(z) ELADÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

a(z) ELADÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) 34 341 01 ELADÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a szakképzésről

Részletesebben

Jogszabályok, jogszabály módosítások. WAYDA IMRÉNÉ Képzési és Szaktanácsadási Igazgatóság igazgatóhelyettes

Jogszabályok, jogszabály módosítások. WAYDA IMRÉNÉ Képzési és Szaktanácsadási Igazgatóság igazgatóhelyettes Jogszabályok, jogszabály módosítások WAYDA IMRÉNÉ Képzési és Szaktanácsadási Igazgatóság igazgatóhelyettes 2011. évi CLXXXVII. törvény 2013. szeptember 1-től hatályos verzióját kell alkalmazni. www.njt.hu

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás. HU-Budapest: Távközlési szolgáltatások 2011/S

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás. HU-Budapest: Távközlési szolgáltatások 2011/S 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:141835-2011:text:hu:html HU-Budapest: Távközlési szolgáltatások 2011/S 87-141835 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN

Részletesebben

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA A FELHÍVÁS INDOKOLTSÁGA ÉS CÉLJA Az intézkedés kiemelt célja, hogy javuljon a fiatalok gyakornoki képzésben való részvétele, képzettsége, szakmai gyakorlati

Részletesebben

Ügyrendi, Pénzügyi, Közbeszerzési és Tulajdonosi Bizottság elnökétől 6900 Makó, Széchenyi tér 22.

Ügyrendi, Pénzügyi, Közbeszerzési és Tulajdonosi Bizottság elnökétől 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Ügyrendi, Pénzügyi, Közbeszerzési és Tulajdonosi Bizottság elnökétől 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Ikt.sz.: 1/615-1/2014/I. Üi.: Nagy Anita Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Ügyrendi, Pénzügyi,

Részletesebben

Képzési (program) ajánlattételi adatlap. 2. A képzés adatai: 2.1 A képzéshez tartozó összes követelmény modul (ok) azonosítója, megnevezése:

Képzési (program) ajánlattételi adatlap. 2. A képzés adatai: 2.1 A képzéshez tartozó összes követelmény modul (ok) azonosítója, megnevezése: Képzı intézmény neve: Ajánlattételi felhívásban a képzés sorszáma: Képzési (program) ajánlattételi adatlap Helyszíne: 1. Képzés neve: Szakképesítés OKJ száma (1): Szakképesítés OKJ száma (2): Megszerezhetı

Részletesebben

Az oktatási miniszter, valamint a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter 3/2004. (II. 17.) OM FMM együttes rendelete

Az oktatási miniszter, valamint a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter 3/2004. (II. 17.) OM FMM együttes rendelete 1560 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2004/17. szám Az oktatási miniszter, valamint a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter 3/2004. (II. 17.) OM FMM együttes rendelete a szakképzési hozzájárulást a saját

Részletesebben

HU-Csákánydoroszló: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek 2010/S 70-105047 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS.

HU-Csákánydoroszló: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek 2010/S 70-105047 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:105047-2010:text:hu:html HU-Csákánydoroszló: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek 2010/S 70-105047 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL A GINOP-6.1.1-15 kódszámú Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése kiemelt projekt megvalósítására létrejött konzorcium AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. 1067 Budapest, Eötvös utca 21. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Kapcsolattartó: Molnár Zita Target Consulting Tanácsadó és Szolgáltató

Részletesebben

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani.

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani. Pályázati felhívás 1. melléklet Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján építési telekként kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Megnevezés a zalaegerszegi 15465/9 hrsz-ú,

Részletesebben

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉSEK

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉSEK PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉSEK Dr. Szilágyi Zsolt Miklós Minőségbiztosítási menedzser Tartalom TARTALOM: Alapvetés 6.1-es tábla a projektelemek kategorizálása közbeszerzési szempontból 6.2-es tábla a

Részletesebben

1. A képzési támogatás alanyai

1. A képzési támogatás alanyai A Komárom Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2013. február 11. és 2013. december 31. közötti időszakban Komárom Esztergom megyében a 6/1996 (VII.16.) MüM rendelet

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság figyelem felhívása a konzorciumok jog- és ügyfélképességéről

A Közbeszerzési Döntőbizottság figyelem felhívása a konzorciumok jog- és ügyfélképességéről A Közbeszerzési Döntőbizottság figyelem felhívása a konzorciumok jog- és ügyfélképességéről A Közbeszerzési Döntőbizottság a konzorciumok jog- és ügyfélképességével kapcsolatosan a következőkben ismertetett

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12. Tel.: 42/512-371 OM azonosító: 203045 E-mail: nyirszc@gmail.com Honlap: www.nyiregyhaziszc.hu KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör A

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal

A Tolna Megyei Kormányhivatal A Tolna Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 2016. augusztus 1. és 2016. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti felnőttképzést folytató

Részletesebben

A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE

A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE Megnevezés Tartalomjegyzék Felolvasólap (1. számú melléklet) TARTALOMJEGYZÉK (az ajánlathoz) Oldalszám az ajánlatban Nyilatkozat a szerződéses feltételekre

Részletesebben

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM 1011 BUDAPEST, FŐ UTCA 14-18. E-mail útján a gazdaság szereplők részére Küldi: dr. Kovács Péter Balázs Tel: +36/30/27.92.902 Fax: +36/1/457 80 41 hc@szilioffice.hu Tárgy: 1. sz. kiegészítő tájékoztatás

Részletesebben