GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK"

Átírás

1 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK 1. Csak adott megyére/megyeszékhelyre lehet pályázni? Nem, az ajánlattételi felhívás nem zárja ki több megyére történő ajánlat benyújtását, viszont abban a megyében, ahol a Képző Intézmény képzést kíván megvalósítani bejegyzett székhellyel, telephellyel, vagy fiókteleppel kell rendelkeznie. 2. Kizárólag 120, 180 és 240 órás képzések indítására lehet ajánlatot tenni? Igen, a program keretein belül ezen három óraszámra lehet ajánlatot tenni. 3. Amennyiben a Képző Intézmény programakkreditációja pl. 50 órás modulokra van felosztva, hogyan jelentkezhetnek? A megadott (120, 180, illetve 240) óraszámokban kérje engedélyeztetését a Nemzeti Munkaügyi Hivataltól. Ez esetben kérjük, csatolják az Fktv. szerinti engedélyeztetés alatt álló kérelem Képző által hitelesített másolatát. 4. Amennyiben a Képző Intézmény programakkreditációja augusztus 31-én, illetve március 31-én lejár, jelentkezhet, mint képző? Igen, benyújthat ajánlatot, azonban kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy augusztus 31-ig, illetve amennyiben akkreditációját január elseje után szerezte meg, akkor március 31-ig az adott képzési programra vonatkozóan az engedélyt megszerzi. 5. A képzési programra vonatkozó adatlap kötelező mellékletében a nyelvi képzés tekintetében írásos referenciát kell bemutatni. Ez pontosan mit jelent? A nyelvi képzés tekintetében eredeti, a megrendelő által kiadott írásos referenciát kérünk, mely tartalmazza a képzésre vonatkozó legfontosabb paramétereket (óraszám, létszám, megvalósítás időpontja, a képzést sikeresen befejezők száma, ebből a sikeres nyelvvizsgázók száma). (Nincs formai követelmény.)

2 6. Csatlakozhat-e a képzéshez külsős hallgató, amennyiben a képzésben részt vevő hallgatókkal nincs meg a maximális létszám? Igen, csatlakozhat. 7. Adószámos magánszemélyként lehet-e pályázni a Diplomamentő Program lebonyolítására, mint képző? A nyelvi képzés megkezdésére és folytatására a évi LXXVII. törvény szerint jogosult felnőttképzési intézmények jelentkezhetnek. 8. Szükséges-e a képzési program csatolása a pályázathoz? Akkreditált képzési program esetén a képzési program adatlapját, valamint a B1 és B2 szintek közötti modul adatlapjainak másolatát kérjük nyelvenként csatolni. Engedélyezett program esetén a képzési program másolatát kérjük nyelvenként. 9. Mi történik olyankor, ha a nyelvvizsga díj változik a pályázat beadását követően? Ez esetben mielőbb kérjük bejelenteni a változást az OFA NKft-nek. 10. Mennyi ideig kell az ügyfélszolgálatot működtetni? A szintfelmérés megszervezésétől a program lezárásáig. Az ügyfélszolgálatnak rendelkeznie kell telefon és interneten való elérhetőséggel, biztosítaniuk kell a képzés iránt érdeklődők és a képzésben résztvevők részére telefonon, és elektronikus úton történő elérést. Az ügyféllel egyeztetett időpontban szükség esetén biztosítja a személyes találkozás lehetőségét. 11. Amennyiben az ajánlattevő Képző Intézmény a képzésszervezéshez szükséges ügyfélszolgálatot együttműködő partner bevonásával biztosítja, azzal nem sérti a t pont szerinti alvállalkozási tilalmat? A Képző Intézmény az ajánlat benyújtásával vállalja, hogy a képzést alvállalkozó bevonása nélkül valósítja meg. Ezzel kizárjuk annak lehetőségét, hogy az elnyert képzés egészét más képző intézménynek szervezze ki a nyertes ajánlattevő, és ezzel az alvállalkozó ajánlat benyújtása nélkül folytathassa le a képzési tevékenységet.

3 Vagyis az ügyfélszolgálat együttműködési megállapodás keretében való működtetése nem ütközik az ajánlattételi felhívásban szereplő feltétellel. 12. Számos oktató ad számlát tevékenységéről Bt. vagy Kft. formájában úgy, hogy ezek a vállalkozások nem képző intézmények, tehát klasszikus alvállalkozásnak nem tekinthetők. Társas vállalkozókként számlát adó oktatók ki vannak zárva a megvalósításból? Az ajánlattételi felhívásban szerepel az alábbi kiegészítés is: A vállalkozói igazolvánnyal rendelkező óraadó tanár nem számít alvállalkozónak. Ezzel nem célunk kizárni azokat az oktatókat, akik számlájukat Kft., Bt. vagy Kkt. tagjaként nyújtják be az ajánlattevő képző intézménynek. 13. Hogyan értendő az Intézményi adatlapon szereplő Minősítési kód kis-, és középvállalkozások esetében? A kis- és középvállalkozásokra vonatkozó besorolás a évi XXXIV. törvény 3. alapján az alábbi: KKV-nak minősül az a vállalkozás, amelynek összes foglalkoztatotti létszáma 250 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele legfeljebb 50 millió eurónak megfelelő forintösszeg, vagy mérlegfőösszege legfeljebb 43 millió eurónak megfelelő forintösszeg. A KKV kategórián belül kisvállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amelynek összes foglalkoztatotti létszáma 50 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 10 millió eurónak megfelelő forintösszeg. A KKV kategórián belül mikrovállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amelynek összes foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg. 14. Külön kell- e képzési program adatlapot kitölteni azon képzésekre, amelyeken regisztrált álláskeresők vesznek részt? Nem, elegendő egy adatlapon feltűntetni azon képzéseket, valamint összegeket, amelyekre ajánlatot kíván benyújtani.

4 15. A Képzési adatlapot megyénként / városonként kell elkészíteni, vagy az összes ajánlatot egy adatlapon kell feltüntetni? Kérjük, hogy az adatlapokat megyénként nyújtsák be. Ezen belül (vagyis ugyanazon az adatlapon) több településre és nyelvre tehetnek ajánlatot. Ennek értelmében a táblázatok sorai igény szerint bővíthetőek. 16. A Képzési adatlap 7. pont d) alpontjában egy-egy sorban egy-egy megvalósított képzést kell feltűntetni? Ezt megyénként vagy képzőnként kell értelmezni? Az elmúlt 3 évben lebonyolított 10 legjellemzőbb nyelvi képzés bemutatását a képzőre értjük. Nem szükséges sem városonként, sem nyelvenként külön-külön 10-et. Javasoljuk, hogy amennyiben a beadott helyszínre vonatkozóan is rendelkeznek referenciával, azt mindenképp tüntessék fel. 17. Mi az a minimum létszám, amivel a képzőnek már el kell indítani a képzést? Ajánlattételi felhívás 5.e. pontja szerint: A képzési csoport létszáma minimum 6 fő, maximum 14 fő lehet. A csoport létszámát az előzőekre tekintettel a képző intézmény az akkreditált/engedélyezett programnak megfelelően határozza meg. Vagyis az ideális csoportlétszámot a képző intézmény állapítja meg a fenti intervallumon belül. Amennyiben alacsonyabb létszámú csoport indítására lenne igény az adott helyszínen, az OFA Kft. egyeztet az adott képző intézménnyel a létszámmal kapcsolatban. Ugyanakkor a képző intézménynek lehetősége van arra, hogy a képzési programjában meghatározott létszámig feltöltse a csoportot nem a programban résztvevőkkel. 18. Hogyan kell érteni a bírálati szempont 2.1. pontjában szereplő minőség szót? A korábbi képzések minősége szót úgy kell érteni, hogy a korábbi képzések tartalma mennyire igazodik a most elvárt képzési tevékenységhez.

5 19. Hogyan kell érteni a bírálati szempont 2.6. pontjában szereplő tervezett csoportlétszám -ot? A tervezett csoportlétszám a tárgyi és személyi feltételek szerinti leghatékonyabb csoportlétszámot jelenti, beleértve az utazási és szervezési szükségleteket. 20. Hogyan bírálható a Képző Intézmény szakmai bemutatkozó anyaga, honlapja? A képzésben résztvevőnek nyújtott szolgáltatások komplexitása kerül értékelésre. Az adatokból információt nyerünk a Képzőről, annak tevékenységéről, a képzésein résztvevők tájékoztatásának részletességéről és módjáról. 21. Hogyan vizsgálják az intézmény anyagi stabilitását? Kötelező mellékletként a Képző Intézmény által készített, a szervezet hivatalos képviselője által aláírt nyilatkozatot kérünk, amelynek alapja a szervezet mérleg szerinti eredménye és években (amennyiben nincs évi mérlege akkor az előzetes beszámoló), valamint a évre vonatkozó várható eredmény. 22. Miről állíthat ki a Képző Intézmény számlát? Számlákat a Képző Intézmények az Együttműködési Megállapodás pontjának megfelelően állíthatnak ki. A számla megnevezésébe képzési díjat kérünk feltüntetni. Ez a képzési díj fogja magába foglalni az Ajánlattételi felhívásban meghatározott elszámolható költségeket (képzés megvalósításának díja, tananyagok költsége, regisztrált álláskeresők esetén az első nyelvvizsga díja). 23. Hogyan oszlik fel a képzési díj az ütemek között? A képzési díjat négy ütembe fogjuk utalni. A felosztás az Együttműködési Megállapodás 3.1. pontjának megfelelően fog történni 40%, 20%, 20%, 20%- ban. Azaz az egyén 1 főre jutó képzési költsége (a támogatott célcsoport vizsgadíja nélkül) lesz felosztva a fent említett arányoknak megfelelően. A jelentkezéskor regisztrált álláskereső esetében a nyelvvizsga költségét a képző a

6 3. ütem elszámolásakor adhatja hozzá a 20%-hoz. Azonban a számla megnevezése ebben az esetben is képzési díj vagy tanfolyam költség lehet. 24. Mi a teendő, hogyha a képzésről az egyén hiányzik (a megengedett 10% feletti óraszámban)? Abban az esetben, ha indokolt a támogatottat kizárni a képzésből, akkor a kizárás dátumának azt a napot kell venni, amikor a hiányzásainak mértéke túllépte a megengedett 10%-ot. A Képző Intézmény ez esetben felbonthatja a támogatottal a felnőttképzési szerződést és a pénzügyi elszámolás érdekében beküldi az Együttműködési Megállapodás 3. számú függelékét, azaz az Adatlapot és a hozzá kapcsolódó Elszámoló lap kimaradás esetére nevezetű nyomtatványt. Ezt az OFA NKft. munkatársai ellenőrzik és a visszajelzésük alapján megtörténhet a kimaradó egyén végszámlájának kiállítása. Amennyiben a Képző Intézmény a felzárkóztatást, a képzésben részt vevő kieső tananyagának pótlását vállalja, a hiányzás túllépése esetén lehetőség van a képzés folytatására addig a mértékig, amíg az nem veszélyezteti a vizsga sikerességét. 25. Mikor és milyen módon történik a Jelenléti ívek és Létszámelszámoló lapok benyújtása? A rendelkezésre álló elektronikus felületen a jelenléti íveket a tanórát követő 48 órán belül kérjük feltölteni. Papír alapon legkésőbb tárgyhónapot követő hónap 3. munkanapjáig kérjük beküldeni a Létszámelszámoló lappal együtt az OFA NKft-hez.

Jelen modult elmélet, avagy gyakorlati óraszámokhoz kell tervezni? Válasz: a képző döntése, a 6 óra elméletből és gyakorlatból is állhat.

Jelen modult elmélet, avagy gyakorlati óraszámokhoz kell tervezni? Válasz: a képző döntése, a 6 óra elméletből és gyakorlatból is állhat. 1) Minden képzési programhoz hozzá kell csatolni a 6 órás környezeti fenntarthatósági ismeretek modult, melynek óraszámát a munkaügyi központ által meghatározott képzési óraszámon felül kell a képzésbe

Részletesebben

Az ajánlatnak meg kell felelnie a felhívás 5. pontjában foglalt formai követelményeknek.

Az ajánlatnak meg kell felelnie a felhívás 5. pontjában foglalt formai követelményeknek. 1. kérdés: Elegendő-e a tervezett vizsgaszervező intézményt a 2/B jelű képzési programról szóló adatlapban megjelölni, vagy a vizsgabefogadó nyilatkozat hitelesített másolatát is csatolni kell? Az Ajánlattételi

Részletesebben

Munkaügyi Központ. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni?

Munkaügyi Központ. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni? Munkaügyi Központ A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjához a 2011. december 16-án közzétett TÁMOP 1.1.2 képzési ajánlattételi felhívásához érkezett kérdésekre adott válaszok 1) Minden képzési

Részletesebben

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Együttműködési Ajánlata. Munkahelyi képzések támogatása címmel meghirdetett pályázati felhíváshoz

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Együttműködési Ajánlata. Munkahelyi képzések támogatása címmel meghirdetett pályázati felhíváshoz Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Együttműködési Ajánlata Munkahelyi képzések támogatása címmel meghirdetett pályázati felhíváshoz Kódszám: TÁMOP-2.1.3 100%-os Európai Uniós forrású támogatással

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása

Munkahelyi képzések támogatása Mnkahelyi képzések támogatása Mikro-,kis-és középvállalatok mnkavállalói számára GINOP-6.1.6. Előadó: Tóth László cégvezető, közgazdász, képzési és pályázati tanácsadó Mondo Nyelviskola és Felnőttképzési

Részletesebben

A Baranya Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

A Baranya Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A Baranya Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Az Önindító 2018 újonnan induló vállalkozások támogatását elősegítő megyei munkaerőpiaci program keretében tartandó vállalkozói képzés megvalósítására.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozásoknak...2-3. oldal

Tartalomjegyzék. Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozásoknak...2-3. oldal 1 Tartalomjegyzék Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozásoknak...2-3. oldal Munkahelyi képzések támogatása középvállalkozásoknak....4-5. oldal Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalkozásoknak..6-7.

Részletesebben

Adatlap a képzési programról

Adatlap a képzési programról 3. sz. melléklet: képzési ajánlattételi adatlap Adatlap a képzési programról Felnőttképzést folytató intézmény neve: A képzés adatai: Megnevezése: (OKJ-s képzés esetén OKJ-száma, nem OKJ-s akkreditált

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2015. március 1. és 2015. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti

Részletesebben

Az NMKH Munkaügyi Központjához beérkezett kérdések és a kérdésekre adott válaszaink.

Az NMKH Munkaügyi Központjához beérkezett kérdések és a kérdésekre adott válaszaink. Az NMKH Munkaügyi Központjához beérkezett kérdések és a kérdésekre adott válaszaink. 1) Minden képzési programhoz hozzá kell csatolni a 6 órás környezeti fenntarthatósági ismeretek modult, melynek óraszámát

Részletesebben

Nyilatkozatok, nyomtatványok

Nyilatkozatok, nyomtatványok Nyilatkozatok, nyomtatványok Nyilatkozatok Ajánlattevők a nyilatkozatmintákat nem kötelesek alkalmazni ajánlatuk elkészítésekor. 1. 1 példány (papír alapú) + elektronikus adathordozó (nem bontható kötésben)

Részletesebben

GINOP Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára

GINOP Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.5-17 Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. március 20. 10.00

Részletesebben

2. MELLÉKLET KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSA

2. MELLÉKLET KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSA 40 2. MELLÉKLET KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSA Kis- és középvállalkozás fogalma (részletesen lásd általános csoportmentességi rendelet I. melléklet) A vállalkozástípus meghatározása az alkalmazotti

Részletesebben

1. A képzési támogatás alanyai

1. A képzési támogatás alanyai A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2014. február 01. és 2014. december 31. közötti időszakban Tolna megyében a 6/1996 (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti felnőttképzést

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ KOLLÉGIUMI ADATLAPHOZ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK:

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ KOLLÉGIUMI ADATLAPHOZ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK: KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ KOLLÉGIUMI ADATLAPHOZ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK: 1. Pályázni csak a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága által kiadott és az NKA portálján megtalálható pályázati adatlapon lehet, annak benyújtása

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 2017. január 1. és a 2018. évi képzési jegyzék megjelenése közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3.

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.6-17 Keretösszeg Támogatási kérelmek várható száma 13 040 millió Ft 260-4346 db Támogatás összege minimum

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL 1 2. SZ. MELLÉKLET: TÁJÉKOZTATÓ A MÁK MONITIRING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL

Részletesebben

Oktatás- és képzésszervezés

Oktatás- és képzésszervezés Oktatás- és képzésszervezés A munkaügyi központok ajánlati és képzés-támogatási rendszere Előadó: Veressné dr. Kiss Anna Munkaerő-piaci Eszközök és Képzési Osztály Hajdúszoboszló, Új arculati javaslatok

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-6.1.5-17 Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

Korr 145 kv-os GIS berendezések

Korr 145 kv-os GIS berendezések Korr 145 kv-os GIS berendezések Közbeszerzési Értesítő száma: 2019/36 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Helyesbítés/2015 EUHL Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2019.02.20. Iktatószám:

Részletesebben

GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára

GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.6-17 Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára Pályázat benyújtása Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. március 21.- 10.00

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

A BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet (a továbbiakban: MüM rendelet) 3. -a szerinti felnőttképzést folytató intézmények jegyzékének

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára GINOP

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára GINOP Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.5-17 TERVEZETT KERETÖSSZEG Tervezett keretösszeg: 18 520 000 000 Forint. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 185-1852

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás egyszerű eljárás lefolytatására a Kbt. 299 (1) bekezdés b) pontja alapján tárgyalás tartásával I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail): Tel: 458-4500/4924

Részletesebben

NYILATKOZAT A Növekedési Hitelprogram I. Pillérjére vonatkozóan

NYILATKOZAT A Növekedési Hitelprogram I. Pillérjére vonatkozóan NYILATKOZAT A Növekedési Hitelprogram I. Pillérjére vonatkozóan A(z).. (székhely: cégjegyzékszám:.., céget nyilvántartó bíróság a., mint Cégbíróság, adószám:.., statisztikai számjel:.., a továbbiakban:

Részletesebben

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati anyag feltöltése.,

Részletesebben

Munkaügyi Központ. A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának

Munkaügyi Központ. A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Munkaügyi Központ A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA TÁMOP -1.1.2-11/1-2012-0001 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok

Részletesebben

Hostessek biztosítása BKV Zrt. rendezvényeire Versenyeztetési eljárás

Hostessek biztosítása BKV Zrt. rendezvényeire Versenyeztetési eljárás Hostessek biztosítása BKV Zrt. rendezvényeire Versenyeztetési eljárás Eljárás száma:bkv Zrt. V-55/14 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2014. március AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő neve: Budapesti Közlekedési

Részletesebben

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Képzési ajánlattételi adatlap 1

Képzési ajánlattételi adatlap 1 3.sz.melléklet Képzési ajánlattételi adatlap Képzési ajánlattételi adatlap 1 Felnőttképzést folytató intézmény neve:.. 1. A képzés adatai: Megnevezése, engedélyszáma (OKJ-s képzés esetén OKJ-száma is),

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal

A Tolna Megyei Kormányhivatal A Tolna Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2015. július 15. és 2015. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti felnőttképzést folytató

Részletesebben

LEADER PÁLYÁZAT e-benyújtás TECHNIKAI KÖZREMŰKŐDÉS / MEGHATALMAZÁS

LEADER PÁLYÁZAT e-benyújtás TECHNIKAI KÖZREMŰKŐDÉS / MEGHATALMAZÁS LEADER PÁLYÁZAT 2011 - e-benyújtás TECHNIKAI KÖZREMŰKŐDÉS / MEGHATALMAZÁS 2011-09-19 A LEADER 2011-es pályázati körében pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, ügyfélkapun keresztül. Az

Részletesebben

A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL

A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL 1. A KÉPZÉSEK TERVEZÉSE, SZAKMAI ELŐKÉSZÍTÉSE A 2013. szeptember 1-jén hatályba lépő LXXVII. törvény értelmében a felnőttképzési

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az újpesti kisvállalkozások gazdaságfejlesztési támogatásáról (T E R V E Z E T) Budapest Főváros

Részletesebben

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 A rendelkezésre álló forrás összege: A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg szabad vállalkozási

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázat jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván

Részletesebben

Az oktatási miniszter, valamint a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter 3/2004. (II. 17.) OM FMM együttes rendelete

Az oktatási miniszter, valamint a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter 3/2004. (II. 17.) OM FMM együttes rendelete 1560 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2004/17. szám Az oktatási miniszter, valamint a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter 3/2004. (II. 17.) OM FMM együttes rendelete a szakképzési hozzájárulást a saját

Részletesebben

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Száma: 10-5708/2005 Tárgy: Ajánlattételi felhívás Ügyintéző: dr. Ratkay Attila, Paksi Pauletta Melléklet: Felolvasólap minták AJÁNLATTÉTELI PÁLYÁZATI FELHIVÁS (HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

Részletesebben

Kitöltési segédlet. 2013. évi Kereskedelemfejlesztési Pályázat Projekt Adatlapjához. Kódszám: KerFejl-2013

Kitöltési segédlet. 2013. évi Kereskedelemfejlesztési Pályázat Projekt Adatlapjához. Kódszám: KerFejl-2013 Kitöltési segédlet a 2013. évi Kereskedelemfejlesztési Pályázat Projekt Adatlapjához Kódszám: KerFejl-2013 A Projekt Adatlapot nem tartalmazó pályázati anyagok nem kerülnek befogadásra, azokat a Lebonyolító

Részletesebben

Kiemelt ellenőrzési terület

Kiemelt ellenőrzési terület Kiemelt ellenőrzési terület Kapcsolt vállalkozások egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak egymás között (nemzeti adóalap védelme); Amennyiben ezek a jogügyletek nem szokásos piaci áron történnek adókülönbözetek

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára - GINOP 6.1.6-17 FELHÍVÁS CÉLJA: A felhívás fő célja, hogy az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, a munkavállalók

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ MÓDOSÍTÓ LAP

REGISZTRÁCIÓ MÓDOSÍTÓ LAP Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer ctrl.ir_vk.0 Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv vagy a hatáskörrel rendelkező hatóság szervezeti egységéhez! P.H. Kötelező

Részletesebben

Közbeszerzési Dokumentumok

Közbeszerzési Dokumentumok oldal 1 V. FEJEZET IRATMINTÁK Az iratmintákat nem kötelező alkalmazni, azok kitöltése javasolt. A benyújtott igazolásoknak és nyilatkozatoknak alkalmasnak kell lennie az adott érvényességi követelményeknek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL 2. SZ. MELLÉKLET: TÁJÉKOZTATÓ A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL TÁJÉKOZTATÓ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATAIHOZ KAPCSOLÓDÓ, A MÁK MONITORING RENDSZERÉBE TÖRTÉNŐ JELENTÉSRŐL A

Részletesebben

Az innovációs járulék kötelezettség problematikája 2012-ben különös tekintettel a KKV besorolás buktató október 11.

Az innovációs járulék kötelezettség problematikája 2012-ben különös tekintettel a KKV besorolás buktató október 11. Az innovációs járulék kötelezettség problematikája 2012-ben különös tekintettel a KKV besorolás buktató A kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló 2003. évi XC. törvény legfontosabb változása

Részletesebben

Regionális Operatív Program (ROP)

Regionális Operatív Program (ROP) PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány Tanácsadó és Információs Hálózat Regionális Operatív Program (ROP) keretében megvalósuló Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatási

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, kis- és

Részletesebben

13/2006. (XII. 27.) SZMM rendelet

13/2006. (XII. 27.) SZMM rendelet 13/2006. (XII. 27.) SZMM rendelet a szakképzési hozzájárulást a saját munkavállalói részére szervezett képzéssel teljesítő hozzájárulásra kötelezett költségei elszámolásának feltételeiről és az elszámolás

Részletesebben

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Tisztelt Ajánlattevő! Ajánlatkérő ezúton kéri fel ajánlattételre a Tisztelt Ajánlattevőt (a továbbiakban: Ajánlattevő) a jelen ajánlattételi felhívásban meghatározott feladat elvégzésére

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében. 1.

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében. 1. GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM GINOP források a vállalkozóvá válás támogatására Karsai Tamás helyettes államtitkár Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság GINOP 5 prioritás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. munkaadók részére létszámleépítések megelőzése érdekében

TÁJÉKOZTATÓ. munkaadók részére létszámleépítések megelőzése érdekében A támogatás jogi alapja: TÁJÉKOZTATÓ munkaadók részére létszámleépítések megelőzése érdekében részmunkaidős foglalkoztatás támogatásáról A 70/2009. (IV. 2.) Korm. rendelet a szakképzettséggel rendelkező,

Részletesebben

A pályázatokat papír alapon és elektronikusan is be kell nyújtani.

A pályázatokat papír alapon és elektronikusan is be kell nyújtani. A Képviselő-testület 2017. évi költségvetésébe tervezett sporttámogatási keretösszeg terhére az alább meghatározott feltételekkel pályázatot ír ki a rétsági sportszervezetek támogatására. Pályázati feltételek:

Részletesebben

Nyirád A hirdetőtáblára kifüggesztve: március 9. Levétel napja: március 25. Hatályos: március 10.

Nyirád A hirdetőtáblára kifüggesztve: március 9. Levétel napja: március 25. Hatályos: március 10. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (III.9.) önkormányzati rendelete a civil szervezeteknek nyújtható önkormányzati támogatásokról Hatályos: 2016. március 10. Nyirád 2016 A hirdetőtáblára

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 30/2012. (X.5.) Önkormányzati rendelete. a vállalkozások munkahelyteremtő támogatásáról

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 30/2012. (X.5.) Önkormányzati rendelete. a vállalkozások munkahelyteremtő támogatásáról Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2012. (X.5.) Önkormányzati rendelete a vállalkozások munkahelyteremtő támogatásáról / egységes szerkezetben / Hatályos: 2012. december 10.-től Algyő

Részletesebben

Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 5/2013. (I. 9.) közleménye

Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 5/2013. (I. 9.) közleménye Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 5/2013. (I. 9.) közleménye az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálásra nyújtandó

Részletesebben

a Magyar Nemzeti Múzeum épületeivel összefüggő épülettisztítási-takarítási szolgáltatások megrendelése (2017.) (ajánlati felhívás korrigenduma)

a Magyar Nemzeti Múzeum épületeivel összefüggő épülettisztítási-takarítási szolgáltatások megrendelése (2017.) (ajánlati felhívás korrigenduma) a Magyar Nemzeti Múzeum épületeivel összefüggő épülettisztítási-takarítási szolgáltatások megrendelése (2017.) (ajánlati felhívás korrigenduma) Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/13 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon PÁLYÁZAT Program neve: Támogatás szakmai iránya: Program kódja Megvalósítandó cél: Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓS LAP G0001-12-01. Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer P.H. 1 Regisztráció típus. 2 Ügyfélkör szerinti azonosító adatok

REGISZTRÁCIÓS LAP G0001-12-01. Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer P.H. 1 Regisztráció típus. 2 Ügyfélkör szerinti azonosító adatok Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv vagy a hatáskörrel rendelkező hatóság szervezeti egységéhez! P.H. 1 Regisztráció típus

Részletesebben

13/2006. (XII. 27.) SZMM

13/2006. (XII. 27.) SZMM 13/2006. (XII. 27.) SZMM rendelet a szakképzési hozzájárulást a saját munkavállalói részére szervezett képzéssel teljesítő hozzájárulásra kötelezett költségei elszámolásának feltételeiről és az elszámolás

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM

SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM a Felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. 12. (1) bekezdésének megfelelően. A képzési program Megnevezése Nyilvántartásba vételi száma Számítógép az irodában

Részletesebben

Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: KFI. Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd db

Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: KFI. Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd db Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: 2018-1.1.2-KFI Keretösszeg Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd 30-130 db Támogatás összege minimum 100 millió maximum 600

Részletesebben

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása Pályázat kódja VP6-6.2.1-16 Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás -

Részletesebben

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE KORSZRŰ MENEDZSMENT RENDSZEREK ÉS TECHNIKÁK TÁMOGATÁSA* Támogatás mértéke: *Forrás: www.gkm.hu A projekt elszámolható költségének

Részletesebben

I. Pályázat Sport támogatásra

I. Pályázat Sport támogatásra RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu I. Pályázat Sport támogatásra Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás Pályázók köre Területi szűkítés Beadás kezdete Megvalósítási idő Támogatható

Részletesebben

BUREAU VERITAS MAGYARORSZÁG KFT. TANFOLYAMI KÍNÁLATA 2013. II. negyedév. Környezetirányítási rendszer. Energiagazdálkodási irányítási rendszer

BUREAU VERITAS MAGYARORSZÁG KFT. TANFOLYAMI KÍNÁLATA 2013. II. negyedév. Környezetirányítási rendszer. Energiagazdálkodási irányítási rendszer BUREAU VERITAS MAGYARORSZÁG KFT. TANFOLYAMI KÍNÁLATA 2013. II. negyedév Tanfolyam megnevezése ISO 9001 belső auditor, AKKREDITÁLT, PL-5716 ISO 9001 vezető auditor, A magyar környezetvédelmi jog alapjai

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP2-6.3.1-16 Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Szentháromság

Részletesebben

a helyi vállalkozások munkahelyteremtő támogatásáról 1

a helyi vállalkozások munkahelyteremtő támogatásáról 1 Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2009. (VII. 3.)önkormányzati rendelete a helyi vállalkozások munkahelyteremtő támogatásáról 1 Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

4. A támogatást igénylők köre:

4. A támogatást igénylők köre: GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. december

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/131. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/ KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/131. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/ KÉ. Hirdetmény típusa: Tájékoztató A hazai egyéni vállalkozók és egyéni cégek, továbbá a kis- és középvállalkozások megfelelő munkaerőhöz jutásának elősegítése szolgáltatás nyújtása tárgyában indított eljárás eredményéről Közbeszerzési

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2018. január 15-ig lehetséges.

Részletesebben

Módosult a Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára című (VEKOP kódszámú) felhívás

Módosult a Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára című (VEKOP kódszámú) felhívás Módosult a Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára című (VEKOP- 8.5.2-17 kódszámú) felhívás A Széchenyi 2020 keretében megjelent Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok

Részletesebben

Online rendszerekre vonatkozó pályázati információk

Online rendszerekre vonatkozó pályázati információk Online rendszerekre vonatkozó pályázati információk Tartalomjegyzék: Szükséges dokumentumok a pályázat benyújtásához; Pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek; Fenntartási kötelezettség; Önrész; Előleg

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Postai irányítószám 3700 Ország Magyarország Telefax 06 (48)

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Postai irányítószám 3700 Ország Magyarország Telefax 06 (48) AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐ HIVATALOS MEGNEVEZÉSE ÉS CÍME Szervezet Kazincbarcika Város Önkormányzata Cím Fő tér 4. Város/Község Kazincbarcika Telefon 06 (48) 514-731

Részletesebben

KÖTELEZŐ KAMARAI REGISZTRÁCIÓ 2012. JANUÁR 1-JÉTŐL

KÖTELEZŐ KAMARAI REGISZTRÁCIÓ 2012. JANUÁR 1-JÉTŐL Tájékoztató a Könyvelők Online Gazdasági Klubja és a Gazdasági Fórum tagjai számára Cikk a 2012. évi 1.heti számból www.gazdasagiforum.com a szakmai közösség Szerkesztő: Parti Anikó KÖTELEZŐ KAMARAI REGISZTRÁCIÓ

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére 2015 A felhívás háttere Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (MTA DAB), a Hajdú Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi

Részletesebben

Pályázati felhívás sportegyesületek részére

Pályázati felhívás sportegyesületek részére Pályázati felhívás sportegyesületek részére Kiírás Leadási határidő Elbírálás 2014. február 5. 2014. február 21. 2014. március 7. iktatószám: 7738/2014/MAV. Pályázati Kiírás A MÁV Zrt. Támogatói Bizottsága

Részletesebben

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Tanfolyami kód: Ügyiratszám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Pest Megyei Kormányhivatal (1052 Budapest, Városház u. 7.; képviseli dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott

Részletesebben

GINOP Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege:

GINOP Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege: GINOP-6.1.5-17 Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása várhatóan 2017. év május hó 3. naptól 2017. év

Részletesebben

A pályázatok benyújtásának határideje: március 17. A pályázatokat papír alapon és elektronikusan is be kell nyújtani.

A pályázatok benyújtásának határideje: március 17. A pályázatokat papír alapon és elektronikusan is be kell nyújtani. Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017-ban is támogatni kívánja a településen működő civil szervezeteket és közösségeket, ezért az Önkormányzat 2017. évi költségvetésébe tervezett támogatási

Részletesebben

HATÁROZAT. kötelezi, A fenti kötelezettségének a Társaság a határozat jogerőre emelkedésének napjától köteles eleget tenni.

HATÁROZAT. kötelezi, A fenti kötelezettségének a Társaság a határozat jogerőre emelkedésének napjától köteles eleget tenni. Iktatószám: Tárgy: BA/001/01009-0004/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat HATÁROZAT A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Baranya Megyei Kormányhivatal a C & A Mode Kft.-t

Részletesebben

1. A képzési támogatás alanyai

1. A képzési támogatás alanyai A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2014. május 9. és 2014. december 31. közötti időszakban Veszprém megyében a 6/1996 (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti felnőttképzést

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege:

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege: GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig

Részletesebben

NKM Optimum Zrt. Pályázati Adatbekérő GINOP pályázathoz Vállalkozások részére

NKM Optimum Zrt. Pályázati Adatbekérő GINOP pályázathoz Vállalkozások részére NKM Optimum Zrt. Pályázati Adatbekérő GINOP-4.1.3-19 pályázathoz Vállalkozások részére FONTOS TUDNIVALÓK GINOP-4.1.3-19 pályázatról Kik pályázhatnak? Azok a közép-magyarországi régión kívüli mikro-, kis

Részletesebben

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz Jelen tájékoztatóban foglaltak nem nyújtanak teljes körű tájékoztatást és nem minősülnek ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltése a céljuk. A pályázatokkal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek,

Részletesebben

A tanfolyamot INDÍTJUK!

A tanfolyamot INDÍTJUK! A képzés kezdésének időpontja: 2018. március 28. (szerda) A képzés helyszín(ei): 1149 Budapest, Buzogány u. 10-12. és/vagy 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. A tanfolyamot INDÍTJUK! ntéző (OKJ 51 344 01;

Részletesebben

A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE

A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE A BENYÚJTANDÓ IGAZOLÁSOK, NYILATKOZATOK JEGYZÉKE Megnevezés Tartalomjegyzék Felolvasólap (1. számú melléklet) TARTALOMJEGYZÉK (az ajánlathoz) Oldalszám az ajánlatban Nyilatkozat a szerződéses feltételekre

Részletesebben

Pályázati felhívás Rovar-, és rágcsálóirtási munkák elvégzése XV. kerületi intézmények részére 2015 1. Az ajánlatkérő

Pályázati felhívás Rovar-, és rágcsálóirtási munkák elvégzése XV. kerületi intézmények részére 2015 1. Az ajánlatkérő Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ 1158 Budapest, Ady Endre u. 31-33. Telefon:1/815-1700; fax: 1/607-1144 web: www.gmkxv.hu Iktató

Részletesebben

A Komárom Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

A Komárom Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A Komárom Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2012. június 18. és 2012. december 31. közötti időszakban, Komárom Esztergom. megyében a 6/1996 (VII.16.) MüM

Részletesebben