bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS"

Átírás

1 bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

2 T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ Szerezze meg a Bankárképző emelt szintű OKJ szakképesítését, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség Tanúsítványát egy programon belül! A bankszakmában elismert, a Bankszövetség szakmai támogatásával megvalósuló program.* Bizonyos munkakörök (pl. jelzáloghitel nyújtása, pénzügyi közvetítő) betöltéséhez jogszabály által előírt, megfelelő szakmai végzettség. Gyakorlatban alkalmazható, naprakész, magas szintű szakmai tudás. A bankszakma szakértőitől tanulhat és bekapcsolódhat a szakma vérkeringésébe. A nem szakirányú végzettséggel rendelkezőknek előnyt jelenthet a bankszakmában való előrelépéshez. Nagyobb szakmai biztonsággal szolgálhatja ki ügyfelét, végezheti banki feladatait. Munkavállalókhoz igazított, rugalmas tanulás, másfél éves képzés. Olvasmányos elektronikus tananyag és közérthető előadások. * A program a 12/2013. (III. 28) NGM rendeletben (a továbbiakban rendelet) szereplő Szakképesített bankreferens szakképesítés-ráépülés (OKJ szám: ) megszerzésére készít fel.

3 KINEK AJÁNLJUK? MUNKAKÖR Azoknak, akik szeretnének bankban vagy pénzügyi területen dolgozni; jelzáloghitel nyújtásával, közvetítésével vagy hiteltanácsadással foglalkoznak; a Hpt. és a Bszt. által elismert szakmai végzettséget szeretnének szerezni; szeretnének a bankszakmán belül előrelépni; vállalatnál dolgoznak és szeretnék a vállalat pénzügyeit és bankkapcsolatait szakszerűbben ellátni. JELENTKEZÉS A programra való jelentkezés feltétele: a rendeletben meghatározott OKJ-s szakképesítések valamelyike VAGY közgazdasági, jogászi vagy igazgatásszervezői felsőfokú végzettség + 1 év pénzügyi intézménynél szerzett gyakorlat VAGY egyéb felsőfokú végzettség + 2 év pénzügyi intézménynél szerzett gyakorlat VAGY érettségi bizonyítvány + 3 év pénzügyi intézménynél szerzett gyakorlat. Honlapunkon a FEBI tudnivalók között megtalálja a pontos részvételi feltételeket. A szakképesített bankreferens OKJ-s szakképesítéssel rendelkező személy hitelintézeteknél és pénzügyi vállalkozásoknál érdemi ügyintézői és középvezetői feladatokat láthat el, mind az üzleti területen, mind a back office területén. Emellett a szakképesítéssel rendelkező megfelel a jelzáloghitel nyújtásával, közvetítésével és hiteltanácsadásával foglalkozók, a pénzügyi közvetítők, illetve a befektetési szolgáltatók üzletkötést végző munkatársai számára jogszabályban előírt szakmai előírásoknak. KÉPES LESZ A FEBI-t elvégző képes lesz: értékelni a gazdasági környezet alakulását, valamint annak banki ügyletekre gyakorolt hatását, bemutatni a pénzügyi piacok és az intézmények működését, a meghatározó pénzügyi szolgáltatásokat és termékeket bemutatni, elemezni, összehasonlítani, az ügyfél részére szakszerű és közérthető tájékoztatást, valamint javaslatot adni, a banküzem főbb összefüggéseit átlátni és értékelni, a hitelügyleteket kezelni, a főbb kockázatmérési és kockázatkezelési technikákat is alkalmazni.

4 A FEBI TANANYAGA A KONZULTÁCIÓK A távoktatás során a tanár szerepét részben a tananyag tölti be. A jó távoktatási anyag stílusa, felépítése és szerkezete mind azt a célt szolgálja, hogy Ön minél nagyobb segítséget kapjon az önálló tanuláshoz. A Bankárképző saját fejlesztésű elektronikus tananyaga: közérthető nyelvezetű, logikus felépítésű, gyakorlati példákkal, feladatokkal és esettanulmányokkal, hazai és nemzetközi tapasztalatokra épül, lépésről lépésre vezeti az olvasót, segítve a gazdasági összefüggések megértését, bemutatja és elmagyarázza a banki szakzsargon kifejezéseit. Minden tananyag tartalmaz ellenőrző kérdéseket, amelyek a vizsgára való felkészülést segítik elő. A tananyagot a résztvevők elektronikus formában kapják kézhez. A tananyag elsajátításához hozzájárulnak a logikusan felépített konzultációk, melyek keretében: szakértő előadók segítik a tananyag mélyebb megértését, közérthető módon magyarázzák el a számszerű összefüggéseket, a résztvevők célzottan vizsgafelkészítő feladatokat oldanak meg, választ kapnak további felmerülő kérdéseikre. Amennyiben az önálló tanulás folyamán elakadna, oktatóink készséggel válaszolnak en feltett kérdéseire. IDŐBEOSZTÁS A konzultációkra és a belső vizsgákra szombati napokon kerül sor. FEBI programot évente kétszer: szeptemberben és januárban indítunk. Jelentkezési határidő: szeptember 15. január 15. HELYSZÍN A konzultációk, a belső vizsgák és a szakmai záróvizsga helyszíne a Bankárképző.

5 A FEBI MODULJAI, A VIZSGARENDSZER A program az OKJ-s követelményeknek megfelelően 5 modulból áll. A modulok ütemezése és a kapcsolódó konzultációk időtartama: MODUL KONZULTÁCIÓ IDŐTARTAMA ÜTEMEZÉS Gazdasági-pénzügyi környezet elemzése 1 nap 1. félév Pénzügyi elemzés 3 nap Bankszakmai ismeretek 2 nap 2. félév Hitelügyletek 2 nap Pénzügyi és befektetési ismeretek 3 nap 3. félév Záróvizsgára felkészítő konzultáció 1 nap A szakmai előképzettség beszámítására van lehetőség, amelynek eredményeképpen Ön felmentést kaphat az egyes modulok teljesítése alól. Részletek elérhetőek honlapunkon, illetve kérés esetén részletes felvilágosítást nyújtunk. Az egyes modulokat belső írásbeli vizsga zárja. Az összes belső vizsga sikeres teljesítését követően a résztvevő megkapja a Magyar Bankszövetség FEBI tanúsítványát. Szakképesített bankreferens szakképesítés-ráépülést (OKJ ) az szerezhet, aki a program komplex szakmai záróvizsgáját teljesíti. A záróvizsga célja, hogy Ön a vizsga alkalmával bizonyságot tegyen a pénzpiaci, banküzemi és általános pénzügyi kérdésekben való jártasságáról, az összefüggések és elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazási képességéről. A komplex szakmai záróvizsgára a központi (minisztériumi) vizsganaptár szerinti időpontokban és a rendeletben meghatározott szerkezetben kerül sor. A komplex szakmai záróvizsgára felkészítő konzultáció keretében a résztvevők felkészülhetnek a szóbeli és gyakorlati (szituációs) vizsgahelyzetre, a hatékony vizsgázás technikáira, választ kaphatnak a záróvizsgával kapcsolatos kérdéseikre.

6 TANDÍJ A BANKÁRKÉPZŐ TANDÍJ* Modulár, mely tartalmazza: Ft A Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt., Közép-Kelet-Európa első bankárképző intézménye 1988-ban jött létre. az elektronikus távoktatási tananyagot a belső írásbeli vizsgát egy alkalommal a konzultáció(k) részvételi díját Szakmai záróvizsga díja Ft A fenti összegek ÁFA-mentesek, mivel a program szerepel az Országos Képzési Jegyzékben (a program nyilvántartásba vételi száma: E /2014/ A001). Ha valamennyi modulon részt vett, és jelentkezik a szakmai záróvizsgára, akkor külön díjfizetés nélkül részt vehet a vizsgafelkészítő konzultáción. OKTATÁS Az intézmény közel 30 éves fennállása során több mint hallgatót oktatott, köztük a hazai bankszakma több elismert képviselőjét is. Folyamatosan bővülő oktatási profiljában a speciális, bankszakmai tanfolyamok mellett hazai és nemzetközileg akkreditált szakképesítést nyújtó és diplomát adó programok találhatók. TANÁCSADÁS Az oktatási tevékenység mellett a Bankárképző Magyarország vezető banki tanácsadója, mely specializáltan üzleti, kockázatkezelési megoldásokat nyújt ügyfelei számára. ELÉRHETŐSÉGEK INFORMÁCIÓS VONAL HONLAP

7 FEBI JELENTKEZÉSI LAP A jelentkező adatai online jelentkezés: Név: Születési név: Születési hely, idő: Anyja neve: Levelezési cím: Ir. szám: Telefon: Munkahely neve: Munkahely címe: Munkakör (beosztás): Korábbi banki/üzleti gyakorlat helye és ideje: Iskolai végzettség: Oktatási intézmény neve: Honnan értesült a FEBI-ről? (Kérjük, húzza alá!) internet / hírlevél / munkahely / brosúra / ismerős / egyéb, éspedig... Hozzájárul, hogy a jövőben képzéseinkkel, rendezvényeinkkel kapcsolatban információkat és hírlevelet küldjünk az címére? (Kérjük, húzza alá!) igen / nem Dátum: A jelentkező aláírása: Finanszírozó intézmény adatai (ha a számlázási cím eltér a jelentkezőétől) Finanszírozó neve: Finanszírozó címe: Finanszírozó levelezési címe (amennyiben a fentivel nem megegyező): Ir. szám: Finanszírozó adószáma: Költségtérítés mértéke: % Kapcsolattartó neve: Telefon: Dátum: A finanszírozó aláírása: Kérjük, hogy a jelentkezéshez csatolja a részvételi feltételeket igazoló dokumentumok másolatát. Fénymásolt példányt is elfogadunk. Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. Tel: Fax: bankarkepzo@bankarkepzo.hu Bankszámlaszám: MKB A program nyilvántartásba vételi száma: E /2014/A001 Az intézmény felnőttképzési engedélyszáma: E /2014 Nyilvántartási szám: Fizetési feltételek Tudomásul vesszük, hogy a jelentkezés egyben a rendezvény díjára vonatkozó fizetési kötelezettséget is jelenti. A tanfolyam díját a kiállított számla alapján, a számlán feltüntetett határidőre, a tanfolyamot megelőzően rendezni fogjuk a Bankárképző bankszámlájára történő átutalással Lemondási feltételek A tanfolyamon történő részvétel lemondását kizárólag írásban fogadja el a Bankárképző, a tanfolyamot megelőző legkésőbb 15. napig. A tanfolyamot 8-14 nappal megelőzően történő lemondás esetén a tanfolyam részvételi díjának 50%-a adminisztrációs díjként kiszámlázásra kerül. A tanfolyamot megelőző 7. napon, vagy ezt követően történő lemondás esetén, illetve lemondás hiányában a teljes tanfolyami díj kiszámlázásra kerül. A tanfolyam időpontja előtt írásban a Bankárképzőhöz eljuttatott értesítés alapján a befizetett résztvevő más személlyel helyettesíthető.

FEBI OKJ 55 343 02 SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS

FEBI OKJ 55 343 02 SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 Szerezze meg a Bankárképző emelt szintű OKJ bizonyítványát, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség Tanúsítványát egy programon belül!»

Részletesebben

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 Szerezze meg a Bankárképző OKJ szakképesítését, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség Tanúsítványát

Részletesebben

FEBI FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP

FEBI FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP Szerezze meg a Bankárképzőnél az OKJ szakképesítést, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség

Részletesebben

FEBI FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP

FEBI FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP Szerezze meg a Bankárképzőnél az OKJ szakképesítést, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség

Részletesebben

2016 ŐSZI PROGRAMJAINK

2016 ŐSZI PROGRAMJAINK 2016 ŐSZI PROGRAMJAINK DIPLOMAPROGRAMOK OKJ-S SZAKKÉPESÍTÉSRE FELKÉSZÍTŐ PROGRAM BEFEKTETÉSI ISMERETEK ÚJDONSÁG! ONLINE IS VÉGEZHETŐ PROGRAM DIPLOMAPROGRAMOK Posztgraduális Bankmenedzsment Program (BADI)

Részletesebben

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS 2016 TAVASZI PROGRAMJAINK

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS 2016 TAVASZI PROGRAMJAINK bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS 2016 TAVASZI PROGRAMJAINK SZEMÉLYRE SZABOTTAN Valamennyi képzésünk megrendelhető személyre szabottan ( a megrendelő elvárásainak, belső rendszerének, sajátosságainak tematika

Részletesebben

214900 Ft helyett csak 193 410 Ft 19 158 Ft/hó helyett csak 17 243 Ft/hó

214900 Ft helyett csak 193 410 Ft 19 158 Ft/hó helyett csak 17 243 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-06-18 Ütemezés: Időtartam: Hetente 12 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19 Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

169 900 Ft helyett csak 152 910 Ft 18 990 Ft/hó helyett csak 17 091 Ft/hó

169 900 Ft helyett csak 152 910 Ft 18 990 Ft/hó helyett csak 17 091 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2016-06-11 A tanfolyam elindult, becsatlakozási lehetőség. Még 3 szabad hely! 2 hetente 10 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy

Részletesebben

209900 Ft helyett csak 188 910 Ft 19 158 Ft/hó helyett csak 17 243 Ft/hó

209900 Ft helyett csak 188 910 Ft 19 158 Ft/hó helyett csak 17 243 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-06-11 Ütemezés: Időtartam: 2 hetente 12 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

179900 Ft helyett csak 161 910 Ft 18 173 Ft/hó helyett csak 16 355 Ft/hó

179900 Ft helyett csak 161 910 Ft 18 173 Ft/hó helyett csak 16 355 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-08-27 Ütemezés: Időtartam: 2 hetente 11 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19.

Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2016-06-18 A tanfolyam elindult, becsatlakozási lehetőség. Még 3 szabad hely! 2 hetente 9 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy

Részletesebben

1 hét (délutánonként) Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19.

1 hét (délutánonként) Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-08-22 Ütemezés: Időtartam: Intenzív 1 hét (délutánonként) Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: Oktatás

Részletesebben

84900 Ft helyett csak 76 410 Ft 23 980 Ft/hó helyett csak 21 582 Ft/hó

84900 Ft helyett csak 76 410 Ft 23 980 Ft/hó helyett csak 21 582 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-09-24 Ütemezés: Időtartam: 2 hetente 5 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA TÁMOP-1.1.2-11/1 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régióban)

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett adótanácsadó tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett adótanácsadó tanfolyam a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-04-16 Ütemezés: Hetente Időtartam: 10 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

PÉNZÜGYI SZÁMÍTÁSOK VISUAL BASIC SEGÍTSÉGÉVEL (2 NAP)

PÉNZÜGYI SZÁMÍTÁSOK VISUAL BASIC SEGÍTSÉGÉVEL (2 NAP) PÉNZÜGYI SZÁMÍTÁSOK VISUAL BASIC SEGÍTSÉGÉVEL (2 NAP) A TANFOLYAM CÉLJA Nem gond, ha még nem rendelkezik Visual Basic előismeretekkel, akkor is ajánljuk figyelmébe ezt a Visual Basic programozási kurzust,

Részletesebben

79900 Ft helyett csak 71 910 Ft 14 983 Ft/hó helyett csak 13 485 Ft/hó

79900 Ft helyett csak 71 910 Ft 14 983 Ft/hó helyett csak 13 485 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-09-03 Ütemezés: Időtartam: 2 hetente 6 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

64 900 Ft helyett csak 58 410 Ft 23 300 Ft/hó helyett csak 20 970 Ft/hó

64 900 Ft helyett csak 58 410 Ft 23 300 Ft/hó helyett csak 20 970 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-09-24 Ütemezés: Időtartam: 2 hetente 3 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

209900 Ft helyett csak 188 910 Ft 20 900 Ft/hó helyett csak 18 810 Ft/hó

209900 Ft helyett csak 188 910 Ft 20 900 Ft/hó helyett csak 18 810 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-09-24 Ütemezés: Időtartam: Hetente 11 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

79900 Ft helyett csak 71 910 Ft 14 983 Ft/hó helyett csak 13 485 Ft/hó

79900 Ft helyett csak 71 910 Ft 14 983 Ft/hó helyett csak 13 485 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2016-06-18 A tanfolyam elindult, becsatlakozási lehetőség. Még 3 szabad hely! 2 hetente 6 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy

Részletesebben

Az adatfelvétel dátuma: Az INFORG Kft. képzésének nyilvántartásba vételi száma: 2015-01

Az adatfelvétel dátuma: Az INFORG Kft. képzésének nyilvántartásba vételi száma: 2015-01 INFORMÁCIÓ ORGANIZÁCIÓ Az adatfelvétel dátuma: péntek, január 15, 2016 Az INFORG Kft. képzésének nyilvántartásba vételi száma: E-000531/2014/A006 Képzési program megnevezése: Érintésvédelmi szabványossági

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. A képzés megnevezése: Veszélyes áru belvízi szállítási katasztrófavédelmi ellenőri képzés 1.2. A képzés végrehajtásának jogi háttere Magyarország Alaptörvénye 2011. évi

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett kereskedő tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett kereskedő tanfolyam a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-09-10 Ütemezés: 2 hetente Időtartam: 6 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

134900 Ft helyett csak 121 410 Ft 14 990 Ft/hó helyett csak 13 491 Ft/hó

134900 Ft helyett csak 121 410 Ft 14 990 Ft/hó helyett csak 13 491 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-09-10 Ütemezés: Időtartam: Hetente 10 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

179900 Ft helyett csak 161 910 Ft 16 658 Ft/hó helyett csak 14 993 Ft/hó

179900 Ft helyett csak 161 910 Ft 16 658 Ft/hó helyett csak 14 993 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2016-06-04 A tanfolyam elindult, becsatlakozási lehetőség. Még 3 szabad hely! 2 hetente 12 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy

Részletesebben

AZ ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FELNŐTTKÉPZÉST FOLYTATÓ INTÉZMÉNYEK LEGFONTOSABB KÖTELEZETTSÉGEI AZ ENGEDÉLY MEGADÁSÁT KÖVETŐEN

AZ ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FELNŐTTKÉPZÉST FOLYTATÓ INTÉZMÉNYEK LEGFONTOSABB KÖTELEZETTSÉGEI AZ ENGEDÉLY MEGADÁSÁT KÖVETŐEN AZ ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FELNŐTTKÉPZÉST FOLYTATÓ INTÉZMÉNYEK LEGFONTOSABB KÖTELEZETTSÉGEI AZ ENGEDÉLY MEGADÁSÁT KÖVETŐEN (kivonat a vonatkozó jogszabályokból) Képzési program Felnőttképzési tevékenységét

Részletesebben

MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ

MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ Csak olyat adj el, amit értesz! MINDEN, AMIT EGY BEFEKTETÉSI SZAKEMBERNEK, TANÁCSADÓNAK ISMERNIE KELL! A megújult képzés az aktuális piaci ismeretekre koncentrálva került

Részletesebben

Ügykezelési és titoktartási

Ügykezelési és titoktartási A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Felnőttképzési tevékenységére vonatkozó Ügykezelési és titoktartási szabályzata 2015. 1. A szabályzat célja Cél hogy a Szegedi Egyetemen belül egységes felnőttképzési, ügykezelési

Részletesebben

1. A képzési támogatás alanyai

1. A képzési támogatás alanyai A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2014. február 14. és 2014. december 31. közötti időszakban Bács-Kiskun megyében a 6/1996 (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti

Részletesebben

EOQ oklevél és plasztikkártya, EOQ MNB oklevél

EOQ oklevél és plasztikkártya, EOQ MNB oklevél KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET Alapítva: 1972 http://eoq.hu 1026 Budapest, Nagyajtai utca 2/b. 1530 Budapest, Pf. 21 2128803, 2251250 Fax: 2127638 E-mail: info@eoq.hu MEGHÍVÓ EOQ Environmental System Manager

Részletesebben

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÓ

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÓ LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÓ (FACILITY MANAGER) szakirányú továbbképzés Edutus Főiskola 2016 Képzés célja: Olyan szakemberek képzése, akik korábban már megszerzett alapképzettségükre építve speciális ismereteket

Részletesebben

ONLINE MARKETING szakirányú továbbképzés

ONLINE MARKETING szakirányú továbbképzés ONLINE MARKETING szakirányú továbbképzés Online marketing ügyfélszerzés és megtartás a XXI. században Edutus Főiskola 2016 Képzés célja: A korszerű online marketing ismeretek átadása a piaci verseny-képesség

Részletesebben

Miért válasszam a távoktatást?

Miért válasszam a távoktatást? Miért válasszam a távoktatást? Tanulj akkor, ott és úgy, ahogy szeretnél! A távoktatás a hagyományos tanfolyami képzésekkel ellentétben maximális rugalmasságot biztosít hallgatóink számára a tanulás helyének

Részletesebben

ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Online marketing ügyfélszerzés és megtartás a XXI. században Edutus Főiskola 2016 Online marketing szakirányú továbbképzés Magyarország első számú online marketing

Részletesebben

Az adatfelvétel dátuma: Az INFORG Kft. képzésének nyilvántartásba vételi száma: 2015-17

Az adatfelvétel dátuma: Az INFORG Kft. képzésének nyilvántartásba vételi száma: 2015-17 INFORMÁCIÓ ORGANIZÁCIÓ Az adatfelvétel dátuma: kedd, január 12, 2016 Az INFORG Kft. képzésének nyilvántartásba vételi száma: E-000531/2014/A01 Képzési program megnevezése: Építő- és anyagmozgató gép kezelője

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI SZABÁLYZATA

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI SZABÁLYZATA A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2016. (Hatályos: 2016. április 23. napjától) Tartalomjegyzék A felnőttképzési szabályzat célja... 3 Érvényességi terület... 3 A felnőttképzési

Részletesebben

Miért az EFEB Üzleti Szakképző Iskola VÁM-, JÖVEDÉKI- ÉS TERMÉKDÍJ ÜGYINTÉZŐ szakképzése a legjobb választás?

Miért az EFEB Üzleti Szakképző Iskola VÁM-, JÖVEDÉKI- ÉS TERMÉKDÍJ ÜGYINTÉZŐ szakképzése a legjobb választás? Miért az EFEB Üzleti Szakképző Iskola VÁM-, JÖVEDÉKI- ÉS TERMÉKDÍJ ÜGYINTÉZŐ szakképzése a legjobb választás? VÁRUNK TÉGED IS A 2016. SZEPTEMBERÉBEN INDULÓ OSZTÁLYUNKBA! Leérettségiztél, de nem sikerült

Részletesebben

119900 Ft helyett csak 107 910 Ft 16 863 Ft/hó helyett csak 15 176 Ft/hó

119900 Ft helyett csak 107 910 Ft 16 863 Ft/hó helyett csak 15 176 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-08-27 Ütemezés: Időtartam: 2 hetente 8 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ

MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ MEGÚJULT TEMATIKA Csak olyat adj el, amit értesz! MINDEN, AMIT EGY BEFEKTETÉSI SZAKEMBERNEK, TANÁCSADÓNAK IS- MERNIE KELL! A megújult képzés az aktuális piaci ismeretekre

Részletesebben

MEGHÍVÓ. EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser. EOQ MNB Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra

MEGHÍVÓ. EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser. EOQ MNB Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra 1026 Budapest, Nagyajtai utca 2/b., KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET, Alapítva: 1972 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0474-05, Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1723 1530 Budapest, Pf. 21, Tel.:

Részletesebben

SPORTEDZŐ (sportág megjelölésével) SZAKKÉPESÍTÉS (OKJ 54 813 02)

SPORTEDZŐ (sportág megjelölésével) SZAKKÉPESÍTÉS (OKJ 54 813 02) Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000405/2014 SPORTEDZŐ (sportág megjelölésével) SZAKKÉPESÍTÉS (OKJ 54 813 02) KIKNEK AJÁNLJUK? Ezt a képzést ajánljuk mindazoknak, akik a választott sportágban sportolói

Részletesebben

MEGHÍVÓ EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser EOQ Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra

MEGHÍVÓ EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser EOQ Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra 1026 Budapest, Nagyajtai utca 2/b., KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET, Alapítva: 1972 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0474-05, Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1723 1530 Budapest, Pf. 21, Tel.:

Részletesebben

FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZAT

FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZAT BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZAT Elfogadta a Szenátus 2014. szeptember 29-i ülésén. Módosította a Szenátus 2015. szeptember 28-i ülésén A BME felvételi eljárását

Részletesebben

TOBORZÁS. Szempontok és segédletek gyűjteménye a tanulótoborzáshoz és beíratáshoz. 1/8. EMIR Azonosító: TÁMOP-3.2.

TOBORZÁS. Szempontok és segédletek gyűjteménye a tanulótoborzáshoz és beíratáshoz. 1/8. EMIR Azonosító: TÁMOP-3.2. Apertus Közalapítvány NFT Iroda 1088 Budapest, Múzeum u. 17. Telefon: +361-411-5750 Fax: +361-209-3742 http://www.apertus.hu e-mail: iroda@apertus.hu EMIR Azonosító: TÁMOP-3.2.1-08/1/A-2009-0001 TOBORZÁS

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. A képzés megnevezése: Veszélyes áru közúti szállítási katasztrófavédelmi ellenőri képzés

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. A képzés megnevezése: Veszélyes áru közúti szállítási katasztrófavédelmi ellenőri képzés 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. A képzés megnevezése: Veszélyes áru közúti szállítási katasztrófavédelmi ellenőri képzés 1.2. A képzés végrehajtásának jogi háttere Magyarország Alaptörvénye 2011. évi CXXVIII.

Részletesebben

Minőségbiztosítási Kézikönyv

Minőségbiztosítási Kézikönyv Minőségbiztosítási Kézikönyv Jelen Kézikönyv a Balogh Oktató Kft. tulajdona. Továbbadása, sokszorosítása előzetes írásos engedély nélkül nem megengedett. 2016 Nyilvántartási szám: 05-0247-04 Felnőttképzési

Részletesebben

Leonardo da Vinci 2013-1-FR1-LEO05-48134 AGROSKILL

Leonardo da Vinci 2013-1-FR1-LEO05-48134 AGROSKILL Leonardo da Vinci 2013-1-FR1-LEO05-48134 AGROSKILL Transzferálási módszerek az informális tanulás érvényesítésében a szakképző intézményekben a fenntartható mezőgazdaság területén R_19: Nemzeti végrehajtási

Részletesebben

Potenciális ajánlattevők kérdései és a munkaügyi központ válaszai

Potenciális ajánlattevők kérdései és a munkaügyi központ válaszai Potenciális ajánlattevők kérdései és a munkaügyi központ válaszai Kérdés: Élelmiszer- és vegyi áru eladó képzésnél, a szakács,- valamint a Vendéglátó eladó képzésnél kell- e munkaruhát biztosítania a képzőnek?

Részletesebben

MEGHÍVÓ. EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser. EOQ MNB Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra

MEGHÍVÓ. EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser. EOQ MNB Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra 1026 Budapest, Nagyajtai utca 2/b., KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET, Alapítva: 1972 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0474-05, Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1723 1530 Budapest, Pf. 21, Tel.:

Részletesebben

RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2016 A képzés teljesítése után a hallgatók képesek lesznek saját kisvállalkozásban, vagy egy működő rendezvényszervező partnereként különféle

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ELVÁRÁSRENDSZER

INTÉZMÉNYI ELVÁRÁSRENDSZER Itsz.:III-476/2015 INTÉZMÉNYI ELVÁRÁSRENDSZER A Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola Pedagógus Elvárás Rendszere Felsőpakony, 2015. október Készítette: Önértékelési Csoport 1. Pedagógiai módszertani

Részletesebben

12. PORRAL OLTÓ GÉPJÁRMŰ, ILLETVE PORRAL OLTÓ CSEREFELÉPÍTMÉNY KEZELŐI TANFOLYAM

12. PORRAL OLTÓ GÉPJÁRMŰ, ILLETVE PORRAL OLTÓ CSEREFELÉPÍTMÉNY KEZELŐI TANFOLYAM BM KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT KÉPZÉSI PROGRAM TŰZOLTÓTECHNIKA KEZELŐI TANFOLYAMOK 12. PORRAL OLTÓ GÉPJÁRMŰ, ILLETVE PORRAL OLTÓ CSEREFELÉPÍTMÉNY KEZELŐI TANFOLYAM 2004. A PORRALOLTÓ GÉPJÁRMŰ,

Részletesebben

SPORTOKTATÓ (sportág megjelölésével) RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS OKJ 31 813 01

SPORTOKTATÓ (sportág megjelölésével) RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS OKJ 31 813 01 Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000405/2014 SPORTOKTATÓ (sportág megjelölésével) RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS OKJ 31 813 01 A sportoktató megtanítja a sportág legalapvetőbb technikai, taktikai és szabályismereteit.

Részletesebben

Képzési és vizsgasza ályzat

Képzési és vizsgasza ályzat KÉPZÉSI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT Képzési és vizsgaszaályzat MTM HUNGÁRIA EGYESÜLET AB/AE MTM Hugária Egyesület Budapest, Csengery u. 78. AL-494 száú. Akkredittált Felőttképzési Itézéy 0/24 www.mtm-hungaria.hu

Részletesebben

VAP II. A BANKÁRKÉPZŐ BEFEKTETÉSKEZELŐI OKTATÁSI PROGRAMJA

VAP II. A BANKÁRKÉPZŐ BEFEKTETÉSKEZELŐI OKTATÁSI PROGRAMJA VAP II. A BANKÁRKÉPZŐ BEFEKTETÉSKEZELŐI OKTATÁSI PROGRAMJA VAGYON, ALAP, PORTFÓLIÓ A VAP II. program az EFFAS-CIIA programon belül koncentrált szakmai ismereteket nyújt program. A VAP II. a VAP I. programot

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal

A Tolna Megyei Kormányhivatal A Tolna Megyei Kormányhivatal AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 2016. augusztus 1. és 2016. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti felnőttképzést folytató

Részletesebben

AZ ÓZDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERE

AZ ÓZDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERE AZ ÓZDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERE 2015 1 Tartalom Jogi háttér... 4 A SZABÁLYZAT HATÁLYA... 4 A FELNŐTTKÉPZÉS SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE... 5 1. MINŐSÉGPOLITIKA... 6 1.1.

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS A 68/2012. (XII. 14.) BM

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS A 68/2012. (XII. 14.) BM Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Birtalan Géza SzVMSzK Oktatási és Minőségügyi elnökhelyettes 1132 Budapest, Kádár u. 13. Telefon: 36-1-220-5690; Fax: 36-1-220-8921 ÖSSZEFOGLALÓ

Részletesebben

6724 Szeged, Mars tér 7. 62-546-000 Fax: 62-546-003. SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR http://www.mk.u-szeged.hu

6724 Szeged, Mars tér 7. 62-546-000 Fax: 62-546-003. SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR http://www.mk.u-szeged.hu MÉRNÖKI KAR SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR http://www.mk.u-szeged.hu 6724 Szeged, Mars tér 7. 62-546-000 Fax: 62-546-003 MEGHÍVÓ EOQ Quality System Manager (QSM) témájú intenzív,

Részletesebben

Debreceni Szakképzési Centrum

Debreceni Szakképzési Centrum Telefonszám: 52/437-311 Debreceni Szakképzési Centrum A Felnőttképzési Tevékenység Minőségbiztosítási Kézikönyve (FTMK) Érvényességi terület: Jelen kézikönyv az intézmény minőségbiztosítási rendszerének

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Üzleti hatékonyság fejlesztése a gyakorlatban OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is --- 2. A program besorolása Csak egy terület

Részletesebben

A Magyar Építész Kamara. Szakmai továbbképzési szabályzata

A Magyar Építész Kamara. Szakmai továbbképzési szabályzata A Magyar Építész Kamara Szakmai továbbképzési szabályzata Elfogadta a MÉK 2014.03.28-i Küldöttgyűlése Hatályos: 2014. április 19-től 1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2. www.mek.hu Szakmai továbbképzési szabályzat

Részletesebben

GÉPKEZELŐ LESZEK! KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK

GÉPKEZELŐ LESZEK! KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK GÉPKEZELŐ LESZEK! A hazai, szakképesítést igénylő munkakörök között 2014- ben a targoncavezető a tíz legkeresettebb szakma között szerepelt. Nem csoda, hiszen Magyarországon számos

Részletesebben

Tisztelt Érdeklődő, Kedves Hallgatónk!

Tisztelt Érdeklődő, Kedves Hallgatónk! Tisztelt Érdeklődő, Kedves Hallgatónk! Felnőttképzési Intézetünk 1991. óta működik, mint akkreditált felnőttképzés intézet és vizsgaközpont. Fő profilunk az iskolarendszeren kívüli felnőtt szakképzés,

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája OM 203052 6720 Szeged, Horváth Mihály utca 2-6. Tel/Fax: 62/547-160/114-es mellék E-mail: epki@vedres.sulinet.hu A szegedi Vedres

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzata 2015.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzata 2015. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzata 2015. 1 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzata A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzésről

Részletesebben

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság 21. szám 126. évfolyam 2011. október 21. ÉRTESÍTŐ magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság TARTALOM Utasítás Oldal 41/2011. (X. 21. MÁV Ért. 21.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás

Részletesebben

2014/1. SZÁM TARTALOM

2014/1. SZÁM TARTALOM 2014/1. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 1/2014. (I. 06. MÁV-START Ért. 1.) sz. vezérigazgatói utasítás a vasúti járművezetői és járműüzemeltetési tevékenységet ellátó munkavállalók belső képzésként megvalósuló

Részletesebben

Szakmai Program. Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola

Szakmai Program. Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola Szakmai Program Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola 03 BEVEZETŐ... 3 ÁLTALÁNOS RÉSZ... 4. A szakképzés jogszabályi háttere... 4. A változtatás szükségessége... 7 3. Szakmastruktúra általános

Részletesebben

GYERMEKGONDOZÓ-NEVELŐ 54 761 02 0010 OKJ szám alá tartozó emelt-, közép- és alapszintű képzések

GYERMEKGONDOZÓ-NEVELŐ 54 761 02 0010 OKJ szám alá tartozó emelt-, közép- és alapszintű képzések PANNON KINCSTÁR TANODA GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT Reg. szám.: 11-04-05; OM azonosító: 200356 Akkreditációs lajstromszám: AL-1752 Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 18-22. Telefon:

Részletesebben

1 of 17 2015.07.24. 2:44

1 of 17 2015.07.24. 2:44 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről 2015.07.08 23 277/1997. (XII. 22.) Korm.

Részletesebben

Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum Edelény SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

Leonardo da Vinci 2013-1-FR1-LEO05-48134 AGROSKILL

Leonardo da Vinci 2013-1-FR1-LEO05-48134 AGROSKILL Leonardo da Vinci 2013-1-FR1-LEO05-48134 AGROSKILL Transzferálási módszerek az informális tanulás érvényesítésében a szakképző intézményekben a fenntartható mezőgazdaság területén R_22: Javaslat a nemzeti

Részletesebben

Tisztelettel köszöntjük!

Tisztelettel köszöntjük! Tisztelettel köszöntjük! Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk ôszi tanfolyami kínálatunkat, mely a kibôvült tartalmának és a benne lévô sok újdonságnak köszönhetôen méltán számíthat az Ön érdeklôdésére.

Részletesebben

Közép-európai Brókerképző Alapítvány www.brokerkepzo.hu. 100Tőzsdei AZ ÉRTÉKPAPÍRPIACOK TESTKÖZELBŐL ÓRÁS. Szakvizsga. felkészítő

Közép-európai Brókerképző Alapítvány www.brokerkepzo.hu. 100Tőzsdei AZ ÉRTÉKPAPÍRPIACOK TESTKÖZELBŐL ÓRÁS. Szakvizsga. felkészítő Közép-európai Brókerképző Alapítvány www.brokerkepzo.hu AZ ÉRTÉKPAPÍRPIACOK TESTKÖZELBŐL ÓRÁS Szakvizsga 100Tőzsdei felkészítő ÁLTALÁNOS INFO Az értékpapírpiacok testközelből 100 órás tanfolyam Tőzsdei

Részletesebben

2015/8. SZÁM TARTALOM. 8/2015. (II. 16. MÁV-START Ért. 8.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. képzési tevékenységéről...

2015/8. SZÁM TARTALOM. 8/2015. (II. 16. MÁV-START Ért. 8.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. képzési tevékenységéről... 2015/8. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 8/2015. (II. 16. MÁV-START Ért. 8.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. képzési tevékenységéről... 2 Utasítások ÉRTESÍTŐ 8/2015. (II. 16. MÁV-START Ért.

Részletesebben

SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK RÉSZÉRE ELŐADÁS. Az MKIK megbízásából készítette: Dr. Barta Tamás Dr. Madarász Sándor

SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK RÉSZÉRE ELŐADÁS. Az MKIK megbízásából készítette: Dr. Barta Tamás Dr. Madarász Sándor SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK RÉSZÉRE ELŐADÁS Az MKIK megbízásából készítette: Dr. Barta Tamás Dr. Madarász Sándor A SZAKKÉPZÉSI RENDSZER KORSZERŰSÍTÉSÉNEK IGÉNYE Vissza kell állítani a szakképzés

Részletesebben

Hazai Leonardo mobilitási projektek ECVET elemeinek vizsgálata és jó példák gyűjtése

Hazai Leonardo mobilitási projektek ECVET elemeinek vizsgálata és jó példák gyűjtése Palencsárné Kasza Mariann Hazai Leonardo mobilitási projektek ECVET elemeinek vizsgálata és jó példák gyűjtése A tanulmány a Nemzeti ECVET szakértői hálózat projekt keretében, az Európai Unió támogatásával

Részletesebben

c) munkakör betöltéséhez, foglalkozás, tevékenység gyakorlásához szükséges képesítés megszerzésére, 5

c) munkakör betöltéséhez, foglalkozás, tevékenység gyakorlásához szükséges képesítés megszerzésére, 5 1993. évi LXXVI. törvény a szakképzésről 2011.07.22 2012.01.01 33 1993. évi LXXVI. törvény a szakképzésről 1 A Magyar Köztársaságban a társadalmi folyamatokhoz, az információs társadalom és a nemzetgazdaság

Részletesebben

kitölthető online módon a Vizsgaközpont honlapján nyomtatható formátumban letölthető a Vizsgaközpont honlapjáról

kitölthető online módon a Vizsgaközpont honlapján nyomtatható formátumban letölthető a Vizsgaközpont honlapjáról VIZSGASZABÁLYZAT 1. Jelentkezés 1.1. Vizsgaidőpont A DExam Vizsgaközpont (a továbbiakban: Vizsgaközpont) naptári évenként három alkalommal szervez nyelvvizsgaidőszakot, május június, október november és

Részletesebben

17. VEGYI BALESETELHÁRÍTÓ CSEREFELÉPÍTMÉNY ESZKÖZEI ÉS KEZELÉSÜK

17. VEGYI BALESETELHÁRÍTÓ CSEREFELÉPÍTMÉNY ESZKÖZEI ÉS KEZELÉSÜK BM KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT KÉPZÉSI PROGRAM TŰZOLTÓTECHNIKA KEZELŐI TANFOLYAMOK 17. VEGYI BALESETELHÁRÍTÓ CSEREFELÉPÍTMÉNY ESZKÖZEI ÉS KEZELÉSÜK 2004. A tanfolyam célja VEGYI BALESETELHÁRÍTÓ

Részletesebben

KÉPESÍTETT KOCKÁZATKEZELŐ KÉPZÉS

KÉPESÍTETT KOCKÁZATKEZELŐ KÉPZÉS KÉPESÍTETT KOCKÁZATKEZELŐ KÉPZÉS www.bankarkepzo.hu A tanfolyam célja, hogy stabil hitelintézeti kockázatkezelői alaptudást adjon; átfogóan, egységes szerkezetben mutassa be a kockázatkezelés, kockázatelemzés

Részletesebben

2009. Perfekt Képzési Terv FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04. Képzési Terv 2009. 1. oldal

2009. Perfekt Képzési Terv FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04. Képzési Terv 2009. 1. oldal FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04 2009. 1. oldal Bevezetés A Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zrt. több mint fél évszázados tapasztalattal, szakmai hírnévvel, az egész országot lefedı hálózattal rendelkezı

Részletesebben

A Kormány 1./2005. ( ) Korm. határozata. a szakképzés-fejlesztési stratégia végrehajtásához szükséges intézkedésekről

A Kormány 1./2005. ( ) Korm. határozata. a szakképzés-fejlesztési stratégia végrehajtásához szükséges intézkedésekről A Kormány 1./2005. ( ) Korm. határozata a szakképzés-fejlesztési stratégia végrehajtásához szükséges intézkedésekről A Magyar Köztársaság Kormánya tudatában van annak, hogy a magyar gazdaság nemzetközi

Részletesebben

Képzési tájékoztató. A képzési program E-001291/2015/A052. A programba való bekapcsolódás feltételei. A programban való részvétel feltételei

Képzési tájékoztató. A képzési program E-001291/2015/A052. A programba való bekapcsolódás feltételei. A programban való részvétel feltételei Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12. Tel.: 42/512-371 OM azonosító: 203045 E-mail: nyirszc@gmail.com Honlap: www.nyiregyhaziszc.hu Képzési tájékoztató A A képzési program

Részletesebben

KÉZIKÖNYV A SZAKMAI VIZSGÁK SZERVEZÉSÉHEZ

KÉZIKÖNYV A SZAKMAI VIZSGÁK SZERVEZÉSÉHEZ KÉZIKÖNYV A SZAKMAI VIZSGÁK SZERVEZÉSÉHEZ MKIK NSZFI Budapest, 2007 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara köszönetét fejezi ki a Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Tanácsnak a munkához nyújtott anyagi

Részletesebben

52 345 02 0000 00 00 Közművelődési szakember II. Közművelődési szakember II.

52 345 02 0000 00 00 Közművelődési szakember II. Közművelődési szakember II. A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Nagyváthy János Középiskola

Nagyváthy János Középiskola Nagyváthy János Középiskola Somogyi TISZK Középiskola és Szakiskola Dráva Völgye Tagintézményének Nagyváthy János Szakképzője Csurgó, Iharosi u. 2. Tel: 82/471-031 Fax: 82/471-776 E-mail: titkarsagcsurgo@freemail.hu

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA A FŐISKOLAI ALAPKÉPZÉS, MESTERKÉPZÉS, A FELSŐFOKÚ

Részletesebben

A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja

A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja VAP VAGYON, ALAP, PORTFÓLIÓ A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja A Vagyon, Alap, Portfólió (VAP) a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők

Részletesebben

Intézményi belső elvárások Pedagógus önértékelés Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája Reményhír Intézmény Erdős Kamill Szakiskolája

Intézményi belső elvárások Pedagógus önértékelés Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája Reményhír Intézmény Erdős Kamill Szakiskolája Intézményi belső elvárások Pedagógus önértékelés Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája Reményhír Intézmény Erdős 1 Tartalom 1. A pedagógus önértékelése... 3 1.1. Bevezetés... 3 2. A pedagógus

Részletesebben

BGF-KVIK PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK

BGF-KVIK PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK BGF-KVIK PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN EGHIRDETETT KÉPZÉSEK INTÉZÉNY ELÉRHETŐSÉGE: 1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11. Telefon: (1) 374-6205; (1) 374-6206 Fax: (1) 374-6224 E-mail: tanhiv@kvifk.bgf.hu; schmogner.gabriella@kvifk.bgf.hu

Részletesebben

A felvétellel kapcsolatos információk

A felvétellel kapcsolatos információk A felvétellel kapcsolatos információk A jelentkezés módja, és ideje: A 47/2013. sz. EMMI rendelet 3. sz melléklete szerint: a tanulók által kitöltött, az iskola által továbbított jelentkezési lapon 2016.

Részletesebben

A támogatott képzések vizsgálata a résztvevők szemüvegén keresztül egy Csongrád megyei felnőttképzési intézményben

A támogatott képzések vizsgálata a résztvevők szemüvegén keresztül egy Csongrád megyei felnőttképzési intézményben Kovács Anett Jolán A támogatott képzések vizsgálata a résztvevők szemüvegén keresztül egy Csongrád megyei felnőttképzési intézményben Bevezető Napjainkban az oktatás, a képzés a társadalmunk legfontosabb

Részletesebben

Munkaügyi Központ. Ajánlati felhívás 4. számú melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

Munkaügyi Központ. Ajánlati felhívás 4. számú melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Munkaügyi Központ Ajánlati felhívás 4. számú melléklete Tanfolyami kód: Ügyiratszám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (cím7400 kaposvár, Fő

Részletesebben

A SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNYEK SZAKSZERŰ ÖSSZEÁLLÍTÁSA

A SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNYEK SZAKSZERŰ ÖSSZEÁLLÍTÁSA A SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNYEK SZAKSZERŰ ÖSSZEÁLLÍTÁSA MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KONFERENCIÁJA A javaslattevők által készített szakmai programkövetelmények szakszerű kidolgozása, tartalmi és formai

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AZ MKB BANK NYRT. FAKTORING ÉS KÖVETELÉSVÁSÁRLÁS SZOLGÁLTATÁSAIHOZ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AZ MKB BANK NYRT. FAKTORING ÉS KÖVETELÉSVÁSÁRLÁS SZOLGÁLTATÁSAIHOZ AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AZ MKB BANK NYRT. FAKTORING ÉS KÖVETELÉSVÁSÁRLÁS SZOLGÁLTATÁSAIHOZ Tisztelt Ügyfelünk! Köszönettel vettük, hogy Ön érdeklődést mutatott az MKB Bank Rt. faktoring szolgáltatásának

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Személy- és vagyonőr képzésről Fegyverjártassági vizsgáról

TÁJÉKOZTATÓ Személy- és vagyonőr képzésről Fegyverjártassági vizsgáról Vagyonvédelmi Országos Kiképző Központ Kft. 2462 Martonvásár, Rákóczi u. 2. Telefon/fax: +36-22-460-721 E-mail: kikepzokozpont@gmail.com NMH engedély: E-000160/2014/A001 TÁJÉKOZTATÓ Személy- és vagyonőr

Részletesebben

Tájékoztató Vállalási feltételek

Tájékoztató Vállalási feltételek Tájékoztató Vállalási feltételek Nyilv.sz.: 05-0137-05 1. Képző szerv neve: GÖMBICZ GYULA OKTATÓ ÉS VENDÉGLÁTÓ KFT Címe: 3532 Miskolc Zielinszky Szilárd u. 7. Tel.: 46/359-100 ggyulakft@gmail.com gombiczkft.hu

Részletesebben

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése Áttekintés az új szakképzési és felnőttképzési törvényről és végrehajtási rendeleteiről Nemzeti Fejlesztési Alap

Részletesebben