Tisztelt Érdeklődő, Kedves Hallgatónk!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Érdeklődő, Kedves Hallgatónk!"

Átírás

1 Tisztelt Érdeklődő, Kedves Hallgatónk! Felnőttképzési Intézetünk óta működik, mint akkreditált felnőttképzés intézet és vizsgaközpont. Fő profilunk az iskolarendszeren kívüli felnőtt szakképzés, OKJ-s képzés, de ma már számos egyéb területen is folytatunk gyakorlatorientált képzéseket és tréningeket, pontszerző továbbképzéseket. Az oktatási intézményünk által nyújtott szakképesítések az Országos Képzési Jegyzékben szereplő, államilag elismert, OKJ-s bizonyítványt adó képzések. Eredményes záróvizsga után, államilag elismert OKJ-s bizonyítványt kap! Idegen nyelvű (angol, német, francia) Europass bizonyítvány kiegészítőt igényelhet! A képzéseinket központi program alapján készített helyi tantervünkben megfogalmazott követelmények alapján szervezzük az ország egész területén. Helyi igényekhez alkalmazkodva mód van a programjainkat kiegészíteni informatikai és idegen nyelvű képzéssel is. Oktatóink és munkatársaink több éves, nagy tapasztalattal rendelkező, neves és megbecsült gyakorlati szakemberek. Kimagasló szakmai felkészültséggel, a legkorszerűbb pedagógiai, módszertani eszközökkel, (jól felszerelt demonstrációs termek, számítógéppark) rendelkezünk. Képzéseinkkel, a munkaerő-piaci keresletnek megfelelő képzési alternatívákat tudunk nyújtani. Felnőttképzési szolgáltatásaink: Előzetes tudás-szintfelmérés, Pályaorientációs és pályakorrekciós tanácsadás, Képzési szükségletek felmérése, képzési tanácsadás, Elhelyezkedési tanácsadás, álláskeresési technikák. Kérem, válasszon kedve szerint képzési kínálatunkból! Jelentkezési lap letölthető oldalunkról. Kérjük, postai úton juttassa el intézetünkbe! VIZSGASZERVEZÉS és VIZSGÁZTATÁS Örömmel tájékoztatjuk a képző intézményeket, hallgatóinkat, és az érdeklődőket, hogy a intézetünk az egészségügyi szakmában vizsgaszervezési jogosultsággal is rendelkezik. A képzésekkel és a vizsgaszervezéssel kapcsolatos kiegészítő információ kérhető a perkomagdi@gmail.com e- mail címen.

2

3 Képzési kínálatunk ÁPOLÓ OKJ A képzés célja: az ápoló szakképesítés munkaterületéhez tartozó kompetenciák elsajátíttatása. Cél, a megalapozott, széleskörű elméleti ismeretekkel és gyakorlati képességekkel, készségekkel rendelkező szakemberek képzése, akik a szakmai ismeretek birtoklása mellett olyan magatartási-, etikai- és esztétikai értékekkel rendelkeznek, ami alkalmassá teszi őket a segítő szakma művelésére. Olyan holisztikus szemléletű, a tudomány mindenkori szintjének megfelelő szakemberek képzése, akik maradéktalanul elvégzik az ápolási/gondozási feladatokat, segítik a különböző életkorú betegek és egészséges emberek szükségleteinek kielégítését rászorultságuk mértékében. Cél, hogy a jól felkészült ápolók a gyógyító team tagjaként képesek legyenek a különböző szervrendszerek betegségeiben szenvedők szakápolását felelősséggel elvégezni. Tudjanak kapcsolatot kezdeményezni és tartani a páciensekkel, a környezetükhöz tartozókkal, a munkatársakkal, és mindazokkal, akik az ellátásban érintettek lehetnek. Legyenek képesek tudásukat folyamatosan gyarapítani, és a megszerzett tudást átadni az edukáció során. A képzés formája: Iskolarendszeren kívüli levelező. A képzés tandíja: Ft/félév + vizsgadíj A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Iskolai előképzettség: érettségi vizsga Egészségi alkalmassági vizsgálat: szükséges A képzés ideje: Szakmai előképzettség nélkül: 3 tanév, (6 félév) 4600 óra Szakmai előképzettség esetén: előzetes tudásszint mérés után, a hozott érték beszámításával: 2 tanév (4 félév) A képzés ütemezése: Kezdés szeptember 15. Elméleti képzés szombaton 9-17 óráig Jelentkezési határidő: július 30.

4 KANIZSAY DOROTTYA EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 1043 Budapest, Kassai u. 24/A Telefon: ; Fax: KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ JELENTKEZÉSI LAPJA ÉS ADATLAPJA A ÉVI CI. TÖRVÉNY ÉS MÓDOSÍTÁSAI ÉRTELMÉBEN INTÉZMÉNYÜNK AZ ALÁBBI ADATOK RÖGZÍTÉSÉRE KÖTELEZETT! KÉRJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT! Képzés neve: Ápoló RÉSZTEVŐI ADATOK RÉSZTVEVŐ TÖLTI KI! MEGJEGYZÉS: NEVE: SZÜLETÉSI NÉV: ANYJA NEVE: SZÜLETÉSI HELYE: SZÜLETÉSI IDEJE: ÁLLAMPOLGÁRSÁGA: LAKÓHELYE: TARTÓZKODÁSI HELYE (HA NEM EGYEZIK A LAKÓHELLYEL) TELEFONSZÁMA: ELÉRHETŐSÉGE ISKOLAI VÉGZETTSÉGE: SZAKMAI VÉGZETTÉGE Például: Budapest Év/hónap/nap Például: magyar Előhívószámmal IGÉNYBE VETT FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁS: Dátum: Előzetes tudásszint felmérés (felmentés kérelme miatt) Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás Egyéb, éspedig: Nem vettem igénybe szolgáltatást A megfelelő rész aláhúzandó! Aláírás: A jelentkezési laphoz kérem, mellékelje az érettségi, és szakmai bizonyítványának fénymásolatát, munkáltatói igazolást.

5 FAT lajstromszám: 1034 KMRMK ny. sz.: A képzés célja: Körzeti-közösségi szakápoló (OKJ szám: ) Olyan körzeti-közösségi szakápolók képzése, akik nyomom követik a közösségi ápolás és az ápolási modellek fejlődését az alapellátás területén, alkalmazzák az ápolási protokollokat és aktívan részt vesznek a háziorvosi praxis prevenciós - és gondozási - rehabilitációs programjában. Individuális ápolást nyújtanak a betegeknek és a klienseknek. Szakszerűen végzik a diagnosztikai, prevenciós tevékenységeket, valamint alkalmazzák a leggyakrabban előforduló kórképekben a korszerű ellátási, gondozási formákat. A képzés formája: Iskolarendszeren kívüli levelező. A képzés időtartama: 6 hónap A képzés megkezdésének szükséges feltételei és tandíja: Iskolai előképzettség: érettségi vizsga. Szakmai előképzettség: azonosító számú ápoló vagy Eredményes kompetencia mérés után: általános betegápoló felnőtt betegápoló körzeti ápoló Térítési díj: Ft + vizsgadíj A képzés ütemezése: Kezdés szeptember 15. Elméleti képzés szombaton 9-17 óráig Jelentkezési határidő: július 30. Érdeklődés : /124 Horváthné Laczkó Erika

6 KANIZSAY DOROTTYA EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 1043 Budapest, Kassai u. 24/A Telefon: ; Fax: KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ JELENTKEZÉSI LAPJA ÉS ADATLAPJA A ÉVI CI. TÖRVÉNY ÉS MÓDOSÍTÁSAI ÉRTELMÉBEN INTÉZMÉNYÜNK AZ ALÁBBI ADATOK RÖGZÍTÉSÉRE KÖTELEZETT! KÉRJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT! Képzés neve: Körzeti-közösségi szakápoló RÉSZTEVŐI ADATOK RÉSZTVEVŐ TÖLTI KI! MEGJEGYZÉS: NEVE: SZÜLETÉSI NÉV: ANYJA NEVE: SZÜLETÉSI HELYE: SZÜLETÉSI IDEJE: ÁLLAMPOLGÁRSÁGA: LAKÓHELYE: TARTÓZKODÁSI HELYE (HA NEM EGYEZIK A LAKÓHELLYEL) TELEFONSZÁMA: ELÉRHETŐSÉGE ISKOLAI VÉGZETTSÉGE: SZAKMAI VÉGZETTÉGE Például: Budapest Év/hónap/nap Például: magyar Előhívószámmal IGÉNYBE VETT FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁS: Dátum: Előzetes tudásszint felmérés (felmentés kérelme miatt) Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás Egyéb, éspedig: Nem vettem igénybe szolgáltatást A megfelelő rész aláhúzandó! Aláírás: A jelentkezési laphoz kérem, mellékelje az érettségi, és szakmai bizonyítványának fénymásolatát, munkáltatói igazolást.

7 FAT lajstromszám: 1034 KMRMK ny. sz.: KLINIKAI NEUROFIZIOLÓGIAI SZAKASSZISZTENS OKJ A képzés célja: Kórház/klinika neurofiziológiai rendelőben és/vagy laborban elvárt szakmai felkészítés, olyan Általános asszisztens szakképesítéssel vagy 5.2 szintű egészségügyi szakmacsoporton belüli szakirányú ismereteket tartalmazó szakképesítéssel, rendelkező munkavállalók részére, akik elméleti ismereteiket a szakma által elismert előadóktól, a gyakorlati ismeretek egy részét akkreditált gyakorlóhelyen, másik részét, munkahelyükön sajátítják el a Képző által kidolgozott tematika alapján. A képzés során, cél elérése érdekében el kell sajátíttatni a munkakörben elvégzendő feladatokat, ki kell alakítani az azokhoz szükséges tulajdonságokat (alkalmazott szakmai ismeretek, szakmai készségek, képességek, személyes, társas és módszerkompetenciák). A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása: Egészségügyi szolgáltatás területén asszisztensi feladatokat lát el. Kommunikál a beteggel és hozzátartozójával. Vizsgálati, kezelési, ellátási időpontokat előjegyez, koordinál. Dokumentálja a beteg adatait, vizsgálati eredményeit és a kezeléseket. Szakmai, nyilvántartási és ügyviteli adminisztrációt vezet a kompetenciájának megfelelően. Egészségnevelő - fejlesztő tevékenységet folytat. Tisztán, sterilen tartja a vizsgáló-, kezelőhelyiségeket és a műszereket. Segíti a betegeket a vizsgálat előtt, alatt és után. Tájékoztatja a betegeket és tanácsot ad. EMG vizsgálathoz előkészít, Vizsgálatoknál asszisztál, segédkezik. EEG és ENG vizsgálatokat önállóan végez. kompetencia - körének megfelelő ellátási-, vizsgálati-, gondozási-, rehabilitációs feladatokat. A képzés időtartama: 1200 óra Jelentkezési határidő: július 30. A képzés kezdési időpontja: szeptember 15. A képzés ütemezése: elméleti képzés, szombati napokon 9-17 óráig A belépés feltétele: érettségi bizonyítvány Szakmai előképzettség: OKJ azonosító számú Általános asszisztens szakképesítés vagy 5.2 szintű egészségügyi szakmacsoporton belüli szakirányú ismereteket tartalmazó szakképesítés, vagy ennek megfelelő, OKJ előtti, államilag elismert szakképesítés kompetenciaméréssel az azonosító számú Általános asszisztens szakképesítés követelménymoduljaiból. (Interakció az egészségügyi ellátásban, Aszepszis, antiszepszis, munkavédelem, környezetvédelem, Első ellátás, elsősegélynyújtás, Egészségmegőrzés, betegségmegelőzés) A képzés díja: Ft/félév + vizsgadíj (előre láthatólag Ft) + tankönyv, jegyzet (kb.: Ft)

8 KANIZSAY DOROTTYA EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 1043 Budapest, Kassai u. 24/A Telefon: ; Fax: KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ JELENTKEZÉSI LAPJA ÉS ADATLAPJA A ÉVI CI. TÖRVÉNY ÉS MÓDOSÍTÁSAI ÉRTELMÉBEN INTÉZMÉNYÜNK AZ ALÁBBI ADATOK RÖGZÍTÉSÉRE KÖTELEZETT! KÉRJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT! Képzés neve: Klinikai neurofiziológiai szakasszisztens RÉSZTEVŐI ADATOK RÉSZTVEVŐ TÖLTI KI! MEGJEGYZÉS: NEVE: SZÜLETÉSI NÉV: ANYJA NEVE: SZÜLETÉSI HELYE: SZÜLETÉSI IDEJE: ÁLLAMPOLGÁRSÁGA: LAKÓHELYE: TARTÓZKODÁSI HELYE (HA NEM EGYEZIK A LAKÓHELLYEL) TELEFONSZÁMA: ELÉRHETŐSÉGE ISKOLAI VÉGZETTSÉGE: SZAKMAI VÉGZETTÉGE Például: Budapest Év/hónap/nap Például: magyar Előhívószámmal IGÉNYBE VETT FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁS: Dátum: Előzetes tudásszint felmérés (felmentés kérelme miatt) Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás Egyéb, éspedig: Nem vettem igénybe szolgáltatást A megfelelő rész aláhúzandó! Aláírás: A jelentkezési laphoz kérem, mellékelje az érettségi, és szakmai bizonyítványának fénymásolatát, munkáltatói igazolást.

9 FAT lajstromszám: 1034 KMRMK ny. sz.: A szakképesítés OKJ száma: SÜRGŐSSÉGI SZAKÁPOLÓ A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Iskolai előképzettség: érettségi Szakmai előképzettség: számú Ápoló, illetve azonosító számú Mentőápoló szakképesítés vagy 5.4 szintű egészségügyi szakmacsoporton belüli szakirányú ismereteket tartalmazó szakképesítés vagy ennek megfelelő, OKJ előtti, államilag elismert szakképesítés kompetenciaméréssel az azonosító számú Ápoló szakképesítés követelmény moduljaiból. Elmélet aránya: 50% Gyakorlat aránya: 50% A tanfolyam célja: Az elsajátított ismeretek birtokában a sürgősségi ellátás prehospitális és hospitális területeire olyan sürgősségi triage-dependencia szemlélettel és kompetenciával rendelkező szakemberek képzése, akik önállóan és/vagy orvosi utasításra a sürgősségi betegellátás folyamatában képesek a sürgősségi ellátás szakmai, etikai, jogi szabályainak betartásával az alábbi szükséges kompetenciák elsajátítására: A képzés helye: Képzés időtartama: Budapest (igény szerint 20 fő jelentkezése esetén, bármely város) 1200 óra (két félév) A tanfolyam tervezett kezdése: 2012.szeptember 15. Tanfolyami napok: Részvételi díj: heti 1 nap (szombat) 9.00 és óra között Ft/félév+ vizsgadíj Jelentkezési határidő: július 30.

10 KANIZSAY DOROTTYA EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 1043 Budapest, Kassai u. 24/A Telefon: ; Fax: KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ JELENTKEZÉSI LAPJA ÉS ADATLAPJA A ÉVI CI. TÖRVÉNY ÉS MÓDOSÍTÁSAI ÉRTELMÉBEN INTÉZMÉNYÜNK AZ ALÁBBI ADATOK RÖGZÍTÉSÉRE KÖTELEZETT! KÉRJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT! Képzés neve: Sürgősségi szakápoló RÉSZTEVŐI ADATOK RÉSZTVEVŐ TÖLTI KI! MEGJEGYZÉS: NEVE: SZÜLETÉSI NÉV: ANYJA NEVE: SZÜLETÉSI HELYE: SZÜLETÉSI IDEJE: ÁLLAMPOLGÁRSÁGA: LAKÓHELYE: TARTÓZKODÁSI HELYE (HA NEM EGYEZIK A LAKÓHELLYEL) TELEFONSZÁMA: ELÉRHETŐSÉGE ISKOLAI VÉGZETTSÉGE: SZAKMAI VÉGZETTÉGE Például: Budapest Év/hónap/nap Például: magyar Előhívószámmal IGÉNYBE VETT FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁS: Dátum: Előzetes tudásszint felmérés (felmentés kérelme miatt) Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás Egyéb, éspedig: Nem vettem igénybe szolgáltatást A megfelelő rész aláhúzandó! Aláírás:

11 GYÓGYMASSZŐR OKJ-S TANFOLYAM A szakképesítés OKJ száma: Képzés szintje: Középszintű Jelentkezés feltétele: Érettségi bizonyítvány Egészségügyi alkalmasság A tanfolyam célja: A gyógymasszőr olyan szakember, aki a gyógyító csapat tagjaként, egészségügyi intézményekben (kórházakban, gyógyfürdőkben), valamint idegenforgalmi egységekben, magánrendelőben, szakorvosi irányítás mellett, elméleti és gyakorlati tudását kamatoztatva végzi tevékenységét a betegek, vendégek jobb fizikai és mentális közérzetének javítása érdekében. A képzés során az alábbi témakörökkel ismerkedik meg: Interakció az egészségügyi ellátásban Aszepszis-antiszepszis, munkavédelem, környezetvédelem Első ellátás-elsősegélynyújtás Egészségmegőrzés betegségmegelőzés Masszázs alapozás Masszázs Masszőr szakmai szolgáltatás Gyógymasszázs A tanfolyam helye: Képzés időtartama: Budapest (igény szerint 20 fő jelentkezése esetén, bármely város) 16 hónap (három félév) A tanfolyam tervezett kezdése: Tanfolyami napok: Részvételi díj: Vizsgadíj: Jegyzetköltség: heti 1 nap (szombat) óra Ft/félév Ft Ft Felvilágosítás: Jelentkezési határidő: július 30.

12 KANIZSAY DOROTTYA EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 1043 Budapest, Kassai u. 24/A Telefon: ; Fax: KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ JELENTKEZÉSI LAPJA ÉS ADATLAPJA A ÉVI CI. TÖRVÉNY ÉS MÓDOSÍTÁSAI ÉRTELMÉBEN INTÉZMÉNYÜNK AZ ALÁBBI ADATOK RÖGZÍTÉSÉRE KÖTELEZETT! KÉRJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT! Képzés neve: Masszőr - Gyógymasszőr RÉSZTEVŐI ADATOK RÉSZTVEVŐ TÖLTI KI! MEGJEGYZÉS: NEVE: SZÜLETÉSI NÉV: ANYJA NEVE: SZÜLETÉSI HELYE: SZÜLETÉSI IDEJE: ÁLLAMPOLGÁRSÁGA: LAKÓHELYE: TARTÓZKODÁSI HELYE (HA NEM EGYEZIK A LAKÓHELLYEL) TELEFONSZÁMA: ELÉRHETŐSÉGE ISKOLAI VÉGZETTSÉGE: SZAKMAI VÉGZETTÉGE Például: Budapest Év/hónap/nap Például: magyar Előhívószámmal IGÉNYBE VETT FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁS: Dátum: Előzetes tudásszint felmérés (felmentés kérelme miatt) Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás Egyéb, éspedig: Nem vettem igénybe szolgáltatást A megfelelő rész aláhúzandó! Aláírás:

13 Kardiológiai és angiológiai szakasszisztens OKJ A képzés célja Olyan szakember képzése, aki elméleti és gyakorlati felkészültségét kamatoztatva, szakismereteit megfelelően alkalmazva (kórképek, vizsgálati eljárások) végzi munkáját. A vizsgálatokat, terápiás eljárásokat részben önállóan, részben orvos felügyelete mellett elvégzi. A képzés formája: Iskolarendszeren kívüli levelező A képzés időtartama: A képzés tandíja: 1200 óra (két félév) Ft/félév Jelentkezési feltételek: Iskolai végzettség: azonosító számú Általános asszisztens szakképesítés vagy 5.2 szintű egészségügyi szakmacsoporton belüli szakirányú ismereteket tartalmazó szakképesítés vagy ennek megfelelő, OKJ előtti, egészségügyi szakképesítés kompetenciaméréssel Egészségügyi alkalmasság: 1. fokú munkaköri alkalmasság A képzés ütemezése: Kezdés szeptember 15. Elméleti képzés szombaton 9-17 óráig Jelentkezési határidő: július 30.

14 KANIZSAY DOROTTYA EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 1043 Budapest, Kassai u. 24/A Telefon: ; Fax: KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ JELENTKEZÉSI LAPJA ÉS ADATLAPJA A ÉVI CI. TÖRVÉNY ÉS MÓDOSÍTÁSAI ÉRTELMÉBEN INTÉZMÉNYÜNK AZ ALÁBBI ADATOK RÖGZÍTÉSÉRE KÖTELEZETT! KÉRJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT! Képzés neve: Kardiológiai és angiológiai szakasszisztens RÉSZTEVŐI ADATOK RÉSZTVEVŐ TÖLTI KI! MEGJEGYZÉS: NEVE: SZÜLETÉSI NÉV: ANYJA NEVE: SZÜLETÉSI HELYE: SZÜLETÉSI IDEJE: ÁLLAMPOLGÁRSÁGA: LAKÓHELYE: TARTÓZKODÁSI HELYE (HA NEM EGYEZIK A LAKÓHELLYEL) TELEFONSZÁMA: ELÉRHETŐSÉGE ISKOLAI VÉGZETTSÉGE: SZAKMAI VÉGZETTÉGE Például: Budapest Év/hónap/nap Például: magyar Előhívószámmal IGÉNYBE VETT FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁS: Dátum: Előzetes tudásszint felmérés (felmentés kérelme miatt) Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás Egyéb, éspedig: Nem vettem igénybe szolgáltatást A megfelelő rész aláhúzandó! Aláírás: A jelentkezési laphoz kérem, mellékelje az érettségi, és szakmai bizonyítványának fénymásolatát, munkáltatói igazolást.

15 Foglalkozás-egészségügyi szakápoló OKJ A képzés célja: a Foglalkozás-egészségügyi szakápoló munkaterületéhez tartozó kompetenciák elsajátítása. A foglalkozással összefüggő betegségek felismerésében, kezelésében és a munkahelyek munkaegészségügyi feladatainak ellátásában, adminisztrációs, dokumentációs tevékenységében. Prevencióban, egészségnevelő tevékenységben, rehabilitációban team tagjaként közreműködik. Sürgősségi esetekben beavatkozik, asszisztál. A képzés formája: Iskolarendszeren kívüli levelező Jelentkezési feltételek: Iskolai végzettség: azonosító számú Ápoló szakképesítés vagy 5.2 szintű egészségügyi szakmacsoporton belüli szakirányú ismereteket tartalmazó szakképesítés vagy ennek megfelelő, OKJ előtti, egészségügyi szakképesítés kompetenciaméréssel A képzés tandíja: Ft/félév A képzés időtartama: 1200 óra (két félév) A képzés ütemezése: Kezdés szeptember 15. Elméleti képzés szombaton 9-17 óráig Jelentkezési határidő: július 30.

16 KANIZSAY DOROTTYA EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 1043 Budapest, Kassai u. 24/A Telefon: ; Fax: KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ JELENTKEZÉSI LAPJA ÉS ADATLAPJA A ÉVI CI. TÖRVÉNY ÉS MÓDOSÍTÁSAI ÉRTELMÉBEN INTÉZMÉNYÜNK AZ ALÁBBI ADATOK RÖGZÍTÉSÉRE KÖTELEZETT! KÉRJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT! Képzés neve: Foglalkozás-egészségügyi szakápoló RÉSZTEVŐI ADATOK RÉSZTVEVŐ TÖLTI KI! MEGJEGYZÉS: NEVE: SZÜLETÉSI NÉV: ANYJA NEVE: SZÜLETÉSI HELYE: SZÜLETÉSI IDEJE: ÁLLAMPOLGÁRSÁGA: LAKÓHELYE: TARTÓZKODÁSI HELYE (HA NEM EGYEZIK A LAKÓHELLYEL) TELEFONSZÁMA: ELÉRHETŐSÉGE ISKOLAI VÉGZETTSÉGE: SZAKMAI VÉGZETTÉGE Például: Budapest Év/hónap/nap Például: magyar Előhívószámmal IGÉNYBE VETT FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁS: Dátum: Előzetes tudásszint felmérés (felmentés kérelme miatt) Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás Egyéb, éspedig: Nem vettem igénybe szolgáltatást A megfelelő rész aláhúzandó! Aláírás: A jelentkezési laphoz kérem, mellékelje az érettségi, és szakmai bizonyítványának fénymásolatát, munkáltatói igazolást.

Két projekt - Két év. etrik TISZK

Két projekt - Két év. etrik TISZK Két projekt - Két év PETRIK etrik A 133 éves Petrik 1 fennállása óta Budapest és környezete iparoktatásának jelentős intézménye. Az elmúlt húsz év folyamatos fejlesztésének eredménye, hogy ma már a vegyipari

Részletesebben

214900 Ft helyett csak 193 410 Ft 19 158 Ft/hó helyett csak 17 243 Ft/hó

214900 Ft helyett csak 193 410 Ft 19 158 Ft/hó helyett csak 17 243 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-06-18 Ütemezés: Időtartam: Hetente 12 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19 Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS KERETÉBEN

RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS KERETÉBEN A SÁTORALJAÚJHELYI RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS KERETÉBEN F E L V É T E L T H I R D E T nappali tagozatos egészségügyi és idegenforgalmi szakgimnáziumi képzésre azoknak a nem tanköteles korú (16-20) fiataloknak,

Részletesebben

A vizsgázó teljesítményének értékelése. Maléta Andrea Egészségügyi Szakképzı és Továbbképzı Intézet 2010. március 11.

A vizsgázó teljesítményének értékelése. Maléta Andrea Egészségügyi Szakképzı és Továbbképzı Intézet 2010. március 11. A vizsgázó teljesítményének értékelése Maléta Andrea Egészségügyi Szakképzı és Továbbképzı Intézet 2010. március 11. Jogszabályi háttér Vizsgaszervezés A régi OKJ szerint szervezett szakmai vizsgák esetén

Részletesebben

A SZAKMAI VIZSGÁK ELLENŐRZÉSI KÉZIKÖNYVÉNEK 1. SZAKMASPECIFIKUS FÜZETE Egészségügy szakmacsoport

A SZAKMAI VIZSGÁK ELLENŐRZÉSI KÉZIKÖNYVÉNEK 1. SZAKMASPECIFIKUS FÜZETE Egészségügy szakmacsoport A SZAKMAI VIZSGÁK ELLENŐRZÉSI KÉZIKÖNYVÉNEK 1. SZAKMASPECIFIKUS FÜZETE Egészségügy szakmacsoport A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002 3. Vizsgarendszer fejlesztése

Részletesebben

DIAGNOSZTIKAI TECHNOLÓGUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

DIAGNOSZTIKAI TECHNOLÓGUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI DIAGNOSZTIKAI TECHNOLÓGUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 55 725 01 2. A szakképesítés megnevezése: Diagnosztikai

Részletesebben

10.e Egészségügyi szakmacsoport 11.a Közgazdaság szakmacsoport 11.b Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport

10.e Egészségügyi szakmacsoport 11.a Közgazdaság szakmacsoport 11.b Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport A 2011/12. tanév osztályai óratervei 9.a Közgazdaság szakmacsoport 9.b Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport 9.d Nyelvi előkészítő + Szociális szakmacsoport 9.e Egészségügyi szakmacsoport

Részletesebben

A SZAKMAI FELNŐTTKÉPZÉS EREDMÉNYEI ÉS FELADATAI A CONFINTEA VI. TÜKRÉBEN

A SZAKMAI FELNŐTTKÉPZÉS EREDMÉNYEI ÉS FELADATAI A CONFINTEA VI. TÜKRÉBEN Zachár László A SZAKMAI FELNŐTTKÉPZÉS EREDMÉNYEI ÉS FELADATAI A CONFINTEA VI. TÜKRÉBEN Köszönöm a lehetőséget, hogy a Kihívások, kérdések és feladatok a magyar felnőttképzésben elnevezésű konferencián

Részletesebben

a(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz tartozó 54 720 04 PERIOPERATÍV ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

a(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz tartozó 54 720 04 PERIOPERATÍV ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz tartozó 54 720 04 PERIOPERATÍV ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ A(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz az alábbi szakképesítések tartoznak:

Részletesebben

Szakmacsoportos módszertan Ápolói szakmacsoport

Szakmacsoportos módszertan Ápolói szakmacsoport TOVÁBBKÉPZÉSI FÜZETEK 51. Szakmacsoportos módszertan Ápolói szakmacsoport EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ÉS TOVÁBBKÉPZŐ INTÉZET 2005 TOVÁBBKÉPZÉSI FÜZETEK 2 Szerzők: Kovács Tünde Tóth Lászlóné Szerkesztette: Kovács

Részletesebben

DIAGNOSZTIKAI TECHNOLÓGUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

DIAGNOSZTIKAI TECHNOLÓGUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI DIAGNOSZTIKAI TECHNOLÓGUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 55 725 01 2. A szakképesítés megnevezése: Diagnosztikai

Részletesebben

Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI

Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA Több mint 130 éve az érték a mérték! Bemutatkozás Azért a Petrik, mert 2 133 éves iskola lévén fontosnak tartjuk

Részletesebben

Az írásbeli és interaktív vizsgatevékenységek és írásbeli vizsgarészek idıpontjai

Az írásbeli és interaktív vizsgatevékenységek és írásbeli vizsgarészek idıpontjai Az írásbeli és interaktív vizsgatevékenységek és írásbeli vizsgarészek idıpontjai 1. sz. melléklet (6. oldal) 20/2007.(V.21.) SZMM rendelet szerint szervezett vizsgák vizsga vizsga kezdése Modul napja

Részletesebben

1. Támogatható képzések

1. Támogatható képzések A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ ajánlattételi felhívása a 2008. május 26-2009. május 31. közötti idıszakra vonatkozóan a Munkaerı-piaci Alap decentralizált Foglalkoztatási Alaprészébıl,

Részletesebben

Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19.

Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2016-06-18 A tanfolyam elindult, becsatlakozási lehetőség. Még 3 szabad hely! 2 hetente 9 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy

Részletesebben

hatályos: 2012.12.27 -

hatályos: 2012.12.27 - 201 EüK. 2 szám EMMI közlemény 2 Az Emberi Erıforrások Minisztériuma közleménye szakképesítések írásbeli vizsgarészének, az írásbeli és interaktív vizsgatevékenységeknek szakképesítésenként, illetve tantárgyanként

Részletesebben

AZ 1. SZÁMÚ MELLÉKLET 1. SORSZÁM ALATT KIADOTT SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

AZ 1. SZÁMÚ MELLÉKLET 1. SORSZÁM ALATT KIADOTT SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI MUNKPÉLDÁNY Z 1. SZÁMÚ MELLÉKLET 1. SORSZÁM LTT KIDOTT SZKKÉPESÍTÉS SZKMI ÉS VIZSGKÖVETELMÉNYEI ÁPOLÓ SZKKÉPESÍTÉS SZKMI ÉS VIZSGKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLİ DTOK 1. szakképesítés

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/ KINIZSI PÁL ÉLELMISZERIPARI SZAK- KÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Kaposvár, Baross u. 19. Tantestület jóváhagyásának dátuma: 2007. 12. 12. Fenntartóhoz történt benyújtás

Részletesebben

Jogszabály szöveg. MHK adatbázis

Jogszabály szöveg. MHK adatbázis MHK adatbázis Jogszabály szöveg 37/1995. (X. 7.) NM rendelet 2001. december 28. - 2004. május 1. Lekérdezés ideje: 2004. július 26. (C)1992-2001. Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft. 1. számú melléklet a

Részletesebben

ATHÉNÉ IDEGENFORGALMI, INFORMATIKAI ÉS ÜZLETEMBERKÉPZŐ SZAKKÖZÉPISKOLA

ATHÉNÉ IDEGENFORGALMI, INFORMATIKAI ÉS ÜZLETEMBERKÉPZŐ SZAKKÖZÉPISKOLA ATHÉNÉ IDEGENFORGALMI, INFORMATIKAI ÉS ÜZLETEMBERKÉPZŐ SZAKKÖZÉPISKOLA OM azonosító: 200 227 PEDAGÓGIAI PROGRAM Érvényes a 2009/2010-es tanévtől felmenő rendszerben bevezetésre kerülő, az Országos Képzési

Részletesebben

Intézményünk eszközfelszereltségének korszerűsítésével, az oktatás tartalmának fejlesztésével minőségi gimnáziumi oktatást és szakképzést biztosít.

Intézményünk eszközfelszereltségének korszerűsítésével, az oktatás tartalmának fejlesztésével minőségi gimnáziumi oktatást és szakképzést biztosít. SZÉCHENYI ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS KÖZÉPISKOLA Intézmény neve: Széchenyi István Római Katolikus Középiskola Címe: 3000 Hatvan, Bajcsy-Zsilinszky u. 6. Telefon/fax: 37/341-594; - E-mail cím: Iskola web lapja:

Részletesebben

Szent Lőrinc. Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. pedagógiai programja

Szent Lőrinc. Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. pedagógiai programja Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium pedagógiai programja 2014 Tartalomjegyzék I. BEVEZETŐ I.1. Az iskola küldetésnyilatkozata I.2. A pedagógiai program törvényi

Részletesebben

ARC-, ÁLLCSONT- ÉS SZÁJSEBÉSZETI KLINIKA

ARC-, ÁLLCSONT- ÉS SZÁJSEBÉSZETI KLINIKA SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZENT-GYÖRGYI ALBERT KLINIKAI KÖZPONT ARC-, ÁLLCSONT- ÉS SZÁJSEBÉSZETI KLINIKA MŰKÖDÉSI REND 2015. március 31. 1/66 2/66 Tartalomjegyzék I. Általános és bevezető szabályok... 5

Részletesebben

Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium OM szám: 030219

Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium OM szám: 030219 Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium OM szám: 030219 PEDAGÓGIAI PROGRAM 8000 Székesfehérvár, Berényi út 105 Székesfehérvár 2013. március 27. 2 Tartalomjegyzék I. AZ ISKOLA NEVELÉSI

Részletesebben

AZ ÓZDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERE

AZ ÓZDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERE AZ ÓZDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERE 2015 1 Tartalom Jogi háttér... 4 A SZABÁLYZAT HATÁLYA... 4 A FELNŐTTKÉPZÉS SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE... 5 1. MINŐSÉGPOLITIKA... 6 1.1.

Részletesebben

1. Támogatható képzések

1. Támogatható képzések A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ ajánlattételi felhívása a 2008. március 17-2009. május 31. közötti idıszakra vonatkozóan a Munkaerı-piaci Alap decentralizált Foglalkoztatási Alaprészébıl

Részletesebben

Parenterális táplálás központi oktatási programja

Parenterális táplálás központi oktatási programja 2010. Parenterális táplálás központi oktatási programja az alap-, közép-,emeltszintű, valamint felsőfokú egészségügyi szakképesítéssel, egészségügyi főiskolai végzettséggel vagy felsőoktatási intézményben

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a(z) 55 723 02 CSECSEMŐ- ÉS GYERMEKÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ

SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a(z) 55 723 02 CSECSEMŐ- ÉS GYERMEKÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a(z) 55 723 02 CSECSEMŐ- ÉS GYERMEKÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CC. törvény,

Részletesebben

134900 Ft helyett csak 121 410 Ft 14 990 Ft/hó helyett csak 13 491 Ft/hó

134900 Ft helyett csak 121 410 Ft 14 990 Ft/hó helyett csak 13 491 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-09-10 Ütemezés: Időtartam: Hetente 10 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND 2015 FONTOS DÁTUMOK Felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem rögzítésének határideje az 2015. február E-felvételiben 15. E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének

Részletesebben

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Képzésbe bevonhatók száma a visszajelzések alapján (fő) Regionális képzési téma azonosító kód.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Képzésbe bevonhatók száma a visszajelzések alapján (fő) Regionális képzési téma azonosító kód. ROP 3.4.2. REGIÓS KÉPZÉSI TÉMALISTA KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ i téma adatai re felmerülő jellemzői 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.. 11. 12. 13. be bevonhatók száma a visszajelzések alapján (fő) Regionális képzési

Részletesebben

169 900 Ft helyett csak 152 910 Ft 18 990 Ft/hó helyett csak 17 091 Ft/hó

169 900 Ft helyett csak 152 910 Ft 18 990 Ft/hó helyett csak 17 091 Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2016-06-11 A tanfolyam elindult, becsatlakozási lehetőség. Még 3 szabad hely! 2 hetente 10 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy

Részletesebben

Név: Születési név: Születési hely: Születési dátum: Anyja neve: Lakcím:

Név: Születési név: Születési hely: Születési dátum: Anyja neve: Lakcím: Név: Születési név: Születési hely: Születési dátum: Anyja neve: Lakcím: Az 54 723 01 1000 00 00 azonosító számú, 3 éves Ápoló megnevezésű szakképesítés területi szakmai gyakorlat követelményei Teljesítendő

Részletesebben

KEMPELEN FARKAS GAZDASÁGI, VENDÉGLÁTÓ, IDEGENFORGALMI ALAPÍTVÁNYI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. ECDL Vizsgaközpont OM 031973

KEMPELEN FARKAS GAZDASÁGI, VENDÉGLÁTÓ, IDEGENFORGALMI ALAPÍTVÁNYI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. ECDL Vizsgaközpont OM 031973 KEMPELEN FARKAS GAZDASÁGI, VENDÉGLÁTÓ, IDEGENFORGALMI ALAPÍTVÁNYI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ECDL Vizsgaközpont OM 031973 2016/2017. tanév Az Örökös ökoiskola cím elnyerésével T A R T A L

Részletesebben

Regisztráció - Továbbképzés aktualitások

Regisztráció - Továbbképzés aktualitások Regisztráció - Továbbképzés aktualitások Zaletnyik Zita országos szakfelügyelő gyógytornász Minősített Továbbképzés Akreditáció Működési engedély Alap Nyilvántartás GYEMSZI Regisztráció Működési nyilvántartás

Részletesebben

A Karrier Adó Szakképző Iskola

A Karrier Adó Szakképző Iskola A Karrier Adó Szakképző Iskola Pedagógiai Programja 2013 2. verzió TARTALOMJEGYZÉK: TARTALOMJEGYZÉK A KARRIER ADÓ... 1 SZAKKÉPZŐ ISKOLA... 1 PEDAGÓGIAI PROGRAMJA... 1 TARTALOMJEGYZÉK:... 2 JOGSZABÁLYI

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz tartozó 54_725_04_16 GYAKORLÓ KLINIKAI LABORATÓRIUMI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz tartozó 54_725_04_16 GYAKORLÓ KLINIKAI LABORATÓRIUMI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz tartozó 54_725_04_16 GYAKORLÓ KLINIKAI LABORATÓRIUMI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ A(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz az alábbi szakképesítések tartoznak:

Részletesebben

Debreceni Szakképzési Centrum

Debreceni Szakképzési Centrum Telefonszám: 52/437-311 Debreceni Szakképzési Centrum A Felnőttképzési Tevékenység Minőségbiztosítási Kézikönyve (FTMK) Érvényességi terület: Jelen kézikönyv az intézmény minőségbiztosítási rendszerének

Részletesebben

RADIOGRÁFUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

RADIOGRÁFUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI RADIOGRÁFUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 52 725 04 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Radiográfus

Részletesebben

A képesítések átláthatósága és átjárhatósága - az Europass bizonyítvány-kiegészítő tíz éve. Modláné Görgényi Ildikó

A képesítések átláthatósága és átjárhatósága - az Europass bizonyítvány-kiegészítő tíz éve. Modláné Görgényi Ildikó A képesítések átláthatósága és átjárhatósága - az Europass bizonyítvány-kiegészítő tíz éve Modláné Görgényi Ildikó Célja: A magyar és az Európai Uniós dokumentumrendszer Gazdasági igényeknek való megfelelés

Részletesebben

øtinfo melléklet Az Egészségügyi Szakképzõ és Továbbképzõ Intézet folyóiratának melléklete

øtinfo melléklet Az Egészségügyi Szakképzõ és Továbbképzõ Intézet folyóiratának melléklete 13. évfolyam, 11. szám 2010. november øtinfo melléklet Az Egészségügyi Szakképzõ és Továbbképzõ Intézet folyóiratának melléklete Minősített továbbképzések A továbbképzéseket szakmacsoportok szerint rendeztük

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A műveltség nem ünneplő ruha, amelyet hordani kell. A műveltség a helytállás segédeszköze, a kifejezés szerszáma, a vállalkozás fegyvere. Német László A Csongrádi Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Részletesebben

SZOCIÁLIS GONDOZÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

SZOCIÁLIS GONDOZÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK SZOCIÁLIS GONDOZÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 762 01 2. A szakképesítés megnevezése: Szociális gondozó

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A salgótarjáni Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola és Szakiskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni,

Részletesebben

MŰTÉTI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

MŰTÉTI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI MŰTÉTI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 52 725 02 2. A szakképesítés megnevezése: Műtéti asszisztens

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKMAI KÉPZÉSEINKRŐL. Mit kell tudni a szakmai képzéseinkről és a szakmákról? 2016/2017. tanév

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKMAI KÉPZÉSEINKRŐL. Mit kell tudni a szakmai képzéseinkről és a szakmákról? 2016/2017. tanév Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája TÁJÉKOZTATÓ A SZAKMAI KÉPZÉSEINKRŐL Mit kell tudni a szakmai képzéseinkről és a szakmákról? 2016/2017. tanév összeállította: az építész-

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

SZÉCHENYI ISTVÁN KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM SZÉCHENYI ISTVÁN KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Békéscsaba, 2012. Tartalomjegyzék: 1. Az intézmény bemutatása...2 1.1. Az intézmény adatai...2 1.2. Az iskola

Részletesebben

AZ ÖRKÉ YI PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁ SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM MI ŐSÉGIRÁ YÍTÁSI PROGRAMJA

AZ ÖRKÉ YI PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁ SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM MI ŐSÉGIRÁ YÍTÁSI PROGRAMJA AZ ÖRKÉ YI PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁ SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM MI ŐSÉGIRÁ YÍTÁSI PROGRAMJA A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyereknek valóra váltani a lehetőségeit. / Erich Fromm / TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA. Az intézmény közzétételi lista szerinti adatai a köznevelési információs rendszerben:

KÖZZÉTÉTELI LISTA. Az intézmény közzétételi lista szerinti adatai a köznevelési információs rendszerben: KÖZZÉTÉTELI LISTA Intézmény neve: Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola és Szakiskola Intézmény címe: 8900 Zalaegerszeg, Göcseji út 16. OM azonosítója: 037671 Fenti intézmény a köznevelési információs

Részletesebben

Az intézmény jogállása és a bankszámlarend 2008. január elsejétől, a többi módosítás 2007. november 10.-étől hatályos.

Az intézmény jogállása és a bankszámlarend 2008. január elsejétől, a többi módosítás 2007. november 10.-étől hatályos. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés /2007. (XI. 9.) számú határozata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hámori András Szakközépiskola és Szakiskola egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratáról A Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

MODULÁRIS OKJ VIZSGA TÁJÉKOZTATÓ

MODULÁRIS OKJ VIZSGA TÁJÉKOZTATÓ MODULÁRIS OKJ VIZSGA TÁJÉKOZTATÓ IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER Tájékoztató 22. NYÁRI VIZSGAIDŐSZAKRA A Kodolányi János Főiskola a nemzeti felsőoktatásról szóló 21. évi CCIV. törvény,

Részletesebben

A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERE

A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERE A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERE Felnőttképzési Minőségirányítási Kézikönyv Érvényességi terület: Jelen kézikönyvben megfogalmazottakat alkalmazni kell a Szentannai Sámuel Gimnázium,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 93/2016. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: FESZ KN Kft.

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA TÁMOP-1.1.2-11/1 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régióban)

Részletesebben

a hatályos egészségügyi és adatvédelmi törvény és alkalmazása, orvosok számára, kommunikációs tréning keretében

a hatályos egészségügyi és adatvédelmi törvény és alkalmazása, orvosok számára, kommunikációs tréning keretében JOG és KOMMUNIKÁCIÓ a hatályos egészségügyi és adatvédelmi törvény és alkalmazása, orvosok számára, kommunikációs tréning keretében A képzés célja: Napjainkban a betegjogok érvényesülésével és a betegek

Részletesebben

Szakképzési valamint 18

Szakképzési valamint 18 NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL H A GINOP-6.1.1-15 Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése kiemelt projekt megvalósítás sára létrejött konzorcium A GINOP-6.1.1-15 Alacsony

Részletesebben

Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya

Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya 1. Fejezet, megnevezése: XX. Oktatási Minisztérium 2. Költségvetési szerv: a.) azonosító adatok. - törzskönyvi nyilvántartási szám: 308823 - megnevezése:

Részletesebben

GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE az 54 726 01 GYÓGY- ÉS SPORTMASSZŐR SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ

GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE az 54 726 01 GYÓGY- ÉS SPORTMASSZŐR SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE az 54 726 01 GYÓGY- ÉS SPORTMASSZŐR SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA Pécs, 2014. augusztus 28. Dr.

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ. I. A képzésre vonatkozó információk

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ. I. A képzésre vonatkozó információk KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ I. A képzésre vonatkozó információk.. A képzés megnevezése: Reaktortechnika szakirányú továbbképzési szak.. A képzésre vonatkozó egyéb információk... A képzés részletes leírása: A Reaktortechnika

Részletesebben

NEUMANN JÁNOS KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016. tanév

NEUMANN JÁNOS KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016. tanév NEUMANN JÁNOS KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016. tanév Igazgató: Dr. Sipos Mihály Pályaválasztási felelős: Dr. Liptainé Reszegi Ágnes, általános igazgatóhelyettes Az Arany János

Részletesebben

Miért válasszam a távoktatást?

Miért válasszam a távoktatást? Miért válasszam a távoktatást? Tanulj akkor, ott és úgy, ahogy szeretnél! A távoktatás a hagyományos tanfolyami képzésekkel ellentétben maximális rugalmasságot biztosít hallgatóink számára a tanulás helyének

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés. 2375-06 Diagnosztizálás - monitorozás- elıkészítés modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Általános asszisztens szakképesítés. 2375-06 Diagnosztizálás - monitorozás- elıkészítés modul. 1. Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének idıpontjáig A minısítı neve: Vízvári László A minısítı beosztása: fıigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

SIÓFOKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM MARCALI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

SIÓFOKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM MARCALI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA SIÓFOKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM MARCALI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2015 1 Tartalom 1. BEVEZETŐ... 5 1.1. Az intézmény jogi státusza... 5 1.2. Az intézményben ellátott oktatási-nevelési alapfeladatok...

Részletesebben

AZ ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FELNŐTTKÉPZÉST FOLYTATÓ INTÉZMÉNYEK LEGFONTOSABB KÖTELEZETTSÉGEI AZ ENGEDÉLY MEGADÁSÁT KÖVETŐEN

AZ ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FELNŐTTKÉPZÉST FOLYTATÓ INTÉZMÉNYEK LEGFONTOSABB KÖTELEZETTSÉGEI AZ ENGEDÉLY MEGADÁSÁT KÖVETŐEN AZ ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FELNŐTTKÉPZÉST FOLYTATÓ INTÉZMÉNYEK LEGFONTOSABB KÖTELEZETTSÉGEI AZ ENGEDÉLY MEGADÁSÁT KÖVETŐEN (kivonat a vonatkozó jogszabályokból) Képzési program Felnőttképzési tevékenységét

Részletesebben

Felsőfokú Szakképzés Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar www.gtk.uni-miskolc.hu

Felsőfokú Szakképzés Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar www.gtk.uni-miskolc.hu Felsőfokú Szakképzés Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar www.gtk.uni-miskolc.hu 1. Banki szakügyintéző OKJ: 55 3441 01 Pénzintézeti finanszírozási ügyintéző (3631) Pénzügyi ügyintéző (3605) Számviteli

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Alpolgármesterétől

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Alpolgármesterétől Szám: 46702-4/2011. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Alpolgármesterétől Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Közoktatási Feladatellátási, Intézményhálózat-működtetési és -Fejlesztési

Részletesebben

Példa a tanulási eredmények beszámítására

Példa a tanulási eredmények beszámítására Példa a tanulási eredmények beszámítására Az előzőekben megismert ICARE projekt által kidolgozott tanulási eredmények beszámításának lehetőségeit vizsgáljuk hazai törvényi környezetben. Az ICARE projekt

Részletesebben

A 164. sorszámú Gyógy- és sportmasszőr megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 164. sorszámú Gyógy- és sportmasszőr megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 164. sorszámú Gyógy- és sportmasszőr megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 726 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés i) pont ie) alpontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Haladó sebészeti technikával operált beteg otthoni gondozása

Haladó sebészeti technikával operált beteg otthoni gondozása Haladó sebészeti technikával operált beteg otthoni gondozása képzés Jósa András Oktatókórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. HELYI OKTATÁSI PROGRAMJA 1. ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK 1.1. A képzés szabályozásának

Részletesebben

2015/8. SZÁM TARTALOM. 8/2015. (II. 16. MÁV-START Ért. 8.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. képzési tevékenységéről...

2015/8. SZÁM TARTALOM. 8/2015. (II. 16. MÁV-START Ért. 8.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. képzési tevékenységéről... 2015/8. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 8/2015. (II. 16. MÁV-START Ért. 8.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. képzési tevékenységéről... 2 Utasítások ÉRTESÍTŐ 8/2015. (II. 16. MÁV-START Ért.

Részletesebben

PETRIK LAJOS KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

PETRIK LAJOS KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PETRIK LAJOS KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2014 Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

Közeleg az időpont, amikor az általános iskola nyolcadik osztályába járó tanulóknak válaszolniuk kell arra a kérdésre MERRE TOVÁBB?.

Közeleg az időpont, amikor az általános iskola nyolcadik osztályába járó tanulóknak válaszolniuk kell arra a kérdésre MERRE TOVÁBB?. B E V E ZE T Ő Tisztelt Szülők! Kedves Pályaválasztó Fiatalok! Közeleg az időpont, amikor az általános iskola nyolcadik osztályába járó tanulóknak válaszolniuk kell arra a kérdésre MERRE TOVÁBB?. Győr

Részletesebben

Bemutatkozik a Képzési Igazgatóság

Bemutatkozik a Képzési Igazgatóság elemzés XI. évf.. szám Dr. Tóth Tibor Spiesz Tamás Bemutatkozik a Képzési Igazgatóság AKépzési Igazgatóság a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézeten belül. szeptember jén alakult meg. Szervezeti egységei

Részletesebben

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 Szerezze meg a Bankárképző emelt szintű OKJ szakképesítését, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség

Részletesebben

Honlap: www.perczelmor.hu Tagintézményvezető: Zsipi Gyula Pályaválasztási felelős: Zsipi Gyula. 2016/2017 tanévben induló képzések.

Honlap: www.perczelmor.hu Tagintézményvezető: Zsipi Gyula Pályaválasztási felelős: Zsipi Gyula. 2016/2017 tanévben induló képzések. Székesfehérvári SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma 8060 Mór Dózsa György u. 2. OM azonosító: 203053 Telefon 22/407-023 Email: titkar@perczelmor.sulinet.hu Honlap: www.perczelmor.hu Tagintézményvezető:

Részletesebben

Magyar Orvosi Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Szervezete Alelnökétől

Magyar Orvosi Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Szervezete Alelnökétől Magyar Orvosi Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Szervezete Alelnökétől Körlevél: valamennyi háziorvosnak és házi gyermekorvosnak Kedves Kollégák! Mint értesültetek, 2013. december 31-ig kaptunk

Részletesebben

RADIOGRÁFUS. alapján készült.

RADIOGRÁFUS. alapján készült. I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

Intravénás gyógyszerelés és Infúziós terápia központi oktatási programja

Intravénás gyógyszerelés és Infúziós terápia központi oktatási programja 2010. Intravénás gyógyszerelés és Infúziós terápia központi oktatási programja az alap-, közép-,emeltszintű, valamint felsőfokú egészségügyi szakképesítéssel, egészségügyi főiskolai végzettséggel vagy

Részletesebben

a(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz tartozó 54 723 02 GYAKORLÓ ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

a(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz tartozó 54 723 02 GYAKORLÓ ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz tartozó 54 723 02 GYAKORLÓ ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ A(z) I. EGÉSZSÉGÜGY ágazathoz az alábbi szakképesítések tartoznak: 52 720 01

Részletesebben

Szolgáltatási rend. 2. A tolmácsszolgálat által vállalt tolmácsolási területek:

Szolgáltatási rend. 2. A tolmácsszolgálat által vállalt tolmácsolási területek: Szolgáltatási rend A miskolci iroda fogadja a megyében élő hallássérültek kommunikációban akadályozott siket, nagyothalló, beszédsérült, siketvak vagy kommunikációban akadályozott személyek tolmácsolási

Részletesebben

Hatályosság: 2009.12.19-2014.09.01

Hatályosság: 2009.12.19-2014.09.01 42/2009. (XII. 4.) EüM rendelet az egészségügyi miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeinek kiadásáról szóló 32/2008. (VIII. 14.) EüM rendelet módosításáról Hatályosság:

Részletesebben

Jó döntés - sikeres jövő

Jó döntés - sikeres jövő Jó döntés - sikeres jövő Pályaválasztási tájékoztató a 2016/2017 tanévre Baranya megye Érettségizők és felnőttoktatásba bekapcsolódók részére készült kiadvány az állami fenntartású intézmények szakmai

Részletesebben

MASSZŐR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

MASSZŐR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI MASSZŐR SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 52 726 01 2. A szakképesítés megnevezése: Masszőr 3. Szakképesítések

Részletesebben

GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE az 55 723 11 MENTŐÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ

GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE az 55 723 11 MENTŐÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE az 55 723 11 MENTŐÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉSHEZ I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ISKOLA Pécs, 2014. augusztus 28. Dr. Szabó

Részletesebben

1. A képzési támogatás alanyai

1. A képzési támogatás alanyai A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2014. február 14. és 2014. december 31. közötti időszakban Bács-Kiskun megyében a 6/1996 (VII.16.) MüM rendelet 3. szerinti

Részletesebben

Magyarországi Református Felsőoktatási Tájékoztató

Magyarországi Református Felsőoktatási Tájékoztató 2016 2017 Magyarországi Református Felsőoktatási Tájékoztató Debreceni Református Hittudományi Egyetem Károli Gáspár Református Egyetem Pápai Református Teológiai Akadémia Sárospataki Református Teológiai

Részletesebben

Leonardo da Vinci 2013-1-FR1-LEO05-48134 AGROSKILL

Leonardo da Vinci 2013-1-FR1-LEO05-48134 AGROSKILL Leonardo da Vinci 2013-1-FR1-LEO05-48134 AGROSKILL Transzferálási módszerek az informális tanulás érvényesítésében a szakképző intézményekben a fenntartható mezőgazdaság területén R_19: Nemzeti végrehajtási

Részletesebben

Az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet. osztályvezető. Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet. osztályvezető. Nemzeti Erőforrás Minisztérium A beszámítás jogi szabályozása Az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet továbbképzése Dr. Csák Réka osztályvezető Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2011. február 24. Dr. Páva Hanna helyettes államtitkár

Részletesebben

A GÖNDÖCS BENEDEK KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMAI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A GÖNDÖCS BENEDEK KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMAI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A GÖNDÖCS BENEDEK KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMAI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégiumai Szervezeti és Működési Szabályzata 2 I, Általános rendelkezések

Részletesebben

KIVONAT. A Megyei Közgyűlés

KIVONAT. A Megyei Közgyűlés KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2008. szeptember 11-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -----------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

A pszichológiai teszthasználat irányelvei. A Magyar Pszichológiai Társaság Tesztbizottsága elfogadta 2015. december 15-én

A pszichológiai teszthasználat irányelvei. A Magyar Pszichológiai Társaság Tesztbizottsága elfogadta 2015. december 15-én A pszichológiai teszthasználat irányelvei A Magyar Társaság Tesztbizottsága elfogadta 2015. december 15-én Az Magyar Társaság Tesztbizottsága (TB) a hazai teszthasználat rendezése érdekében szakmai Irányelveket

Részletesebben

ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI ÁPOLÓ SZKKÉPESÍTÉS SZKMI ÉS VIZSGKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ DTOK 1. szakképesítés azonosító száma: 54 723 01 1000 00 00 2. szakképesítés megnevezése: Ápoló 3. 3.1 Szakképesítések

Részletesebben

GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE. az 52 725 02 GYAKORLÓ KÉPI DIAGNOSZTIKAI, NUKLEÁRIS MEDICINA ÉS SUGÁRTERÁPIÁS ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ,

GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE. az 52 725 02 GYAKORLÓ KÉPI DIAGNOSZTIKAI, NUKLEÁRIS MEDICINA ÉS SUGÁRTERÁPIÁS ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, GYAKORLATI KÉPZÉS TANTERVE az 52 725 02 GYAKORLÓ KÉPI DIAGNOSZTIKAI, NUKLEÁRIS MEDICINA ÉS SUGÁRTERÁPIÁS ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ, I. EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATHOZ PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI

Részletesebben

a(z) 34 762 01 SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

a(z) 34 762 01 SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) 34 762 01 SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi

Részletesebben

EURÓPA ALAPÍTVÁNY KÖZPONTI INTÉZET SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA PEDAGÓGIA PROGRAM

EURÓPA ALAPÍTVÁNY KÖZPONTI INTÉZET SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA PEDAGÓGIA PROGRAM EURÓPA ALAPÍTVÁNY KÖZPONTI INTÉZET SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA JA 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ ISKOLA ADATAI... 4 2. AZ ISKOLA NEVELÉSI PROGRAMJA AZ ISKOLARENDSZERŰ KÉPZÉSBEN... 6 2.1. Az iskolában folyó

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZENT-GYÖRGYI ALBERT KLINIKAI KÖZPONT IDEGSEBÉSZETI KLINIKA MŰKÖDÉSI RENDJE 2013.

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZENT-GYÖRGYI ALBERT KLINIKAI KÖZPONT IDEGSEBÉSZETI KLINIKA MŰKÖDÉSI RENDJE 2013. SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZENT-GYÖRGYI ALBERT KLINIKAI KÖZPONT IDEGSEBÉSZETI KLINIKA MŰKÖDÉSI RENDJE 2013. 2 I. Általános és bevezető szabályok 1.. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM. GIMNÁZIUM, INFORMATIKAI, KÖZGAZDASÁGI, NYOMDAIPARI, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 3300. Eger, Mátyás király út 165.

PEDAGÓGIAI PROGRAM. GIMNÁZIUM, INFORMATIKAI, KÖZGAZDASÁGI, NYOMDAIPARI, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 3300. Eger, Mátyás király út 165. GIMNÁZIUM, INFORMATIKAI, KÖZGAZDASÁGI, NYOMDAIPARI, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 3300. Eger, Mátyás király út 165. PEDAGÓGIAI PROGRAM A pedagógiai program kidolgozója: Igazgató és a tantestület tagjai

Részletesebben

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA National Instruments Alliance Partner, Distributor for Göpel electronic and Digitaltest H-1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. Tel: +36 1 392-2239, Fax: +36 1 392-2601 cobra@cobra.kfkipark.hu http://www.cobracontrol.hu

Részletesebben