JELENTÉS. az Országos Szlovén Kise!J!Jségi Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenörzéséröl február 302.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JELENTÉS. az Országos Szlovén Kise!J!Jségi Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenörzéséröl február 302."

Átírás

1 JELENTÉS az Országos Szlovén Kise!J!Jségi Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenörzéséröl február 302.

2 A vizsgálatot irányította: Nagy József igazgató helyettes A vizsgálatot vezette: Bamberger Mdria fötandcsos A vizsgálatot végezte: Kántor Ilona szdmvcví!

3 Állami Számvcviiszél,: v / Témaszám: 306 JELENTÉS az Országos Szlovén Kisebbségi Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenőrzéséről l. A vizsgálat célja, módszere, időszaka, körülményei A vizsgálat célja annak meg:illapít:ísa volt, hogy az országos kisebbségi önkormányzatok pénzügyi-gazdálkodási tevékenységének szabályozottsága, a számviteli és bizonylati rend megfelel-e a törvényi előírásoknak, mliködési feltételeik biztosítottak-e. Az ellenőrzésre az országos kisebbségi önkormányzatok müködéseinek megkezdése évében került sor. A vizsgálat megállapításait az országos önkormányzatnál megtalálható szabályzatok, bizonylatok, testületi döntések, könyvviteli adatok támasztják alá. Az ellenőrzés az önkormányzat megalakulásától november 30-ig terjedő iciőszakra vonatkozott Az önkormányzatnál folytatott helyszini vizsgálati jelentés az önkormányzat elnöke által telt kiegészítéssel módosításra került ll. Az ellenőrzés megállapításai Az önl<orm~lnyzat rnrgalalollása Az Országos Szlovén Kisebbség,i Önkormányzat (Felsőszölnök, Fö ut 5) megv:ílasztilsilra az!995. március 3-:ín megtartott elektori gyíiléscn l<criilt sor. A jelenlévő kisebbségi elektorok száma 25 fő volt, mely azonos az összes megválasztott kisebbségi elektorok létszámával Az évi LXXVII. törvény 33. ~!21 bekezelés 2. monclatának és a 63. ~/31 bekezdésének meg,felelően az országos kisebbség,i önkormányzat megválasztott közgyrilésr tagjaina l< sz:íma 21 fő.

4 A régióban az országos ön~ormányzat megala~ulását megelőzően öt településen ala~ult kisebbségi önkormányzat, Kétvölgyön és Szakanyfaluban pedig egy-egy elektor képviselte a helyi kisebbséget. november 19-től már Kétvölgy községben is van választott kisebbségi települési önkormányzat. A közgyűlés március 30-án Szentgotthárdon, a Magyarországi Szlovének Szövetsége székhelyén tartotta alakuló iilését, ahol megválasztották az elnököt és az nlelnököket, továbbá döntés született az Országos Szlovén Kisebbségi Önkormányzat székhelyéről A közgyűlés tagjainak véleménye megoszlott a szóbakerült két lehetőség, Szentgotthárd és Felsőszölnök között. Végül a szavazás a felsőszölnöki székhely mellett döntött. Az Önkormányzat mííködési feltételei Az Országos Szlovén Kisebbségi Önkormányzat elnöke- aki egyúttal Felsőszölnö~ község polgártnestere is - a kisebbségi önkormányzat figyelmébe ajánlotta a székhelyként a polgármesteri hivatal helyiségeit plusz az iskola egy részét. Végül a felsöszölnö~i önlwrmányzat képviselő-testlllete 241 IVI.Ol/ számú határozatával- a 20/ /1113./ sz. Kormányrendelet 3 13/ bekezdésében rögzitett 3 ingatlan helyett - 2 ingatlant aj:ínlott fel azzal, hogy az országos kisebbségi önkormányzat válassza ki a számára legmegfelelőbbet Ezek: l) Felsőszölnök 103. sz. tulajdoni lap, 3. hrsz-ú, Fö u. 5. sz. alatti szaigálati lakás (lakóház, udvar); 2) Felsőszölnök 216. sz. tulajdoni lap, 127. hrsz-ú. Fő u. 44 sz. alatti szaigálati lakás, orvosi rendelő (lakóház, udvar) A kisebbségi önkormányzat jlii1ius 30-án helyszini szemlét követően l / szám ú határozatában a Felsőszölnöl<, Fő sz. alatti ingatlan mrllctt döntött, de közben bejelentette igényét a budapesti VI. ker. Nagymező u. 49. ll.emelet 5. sz ingatlanra is. A budapesti ingatlanigényét az országgyülési bizottsággal, szervezetekkcl, konnányzattal való közvetlenebb kapcsolattartással, a rendezvényeken történő, kevesebb utazási nehézséggel járó részvétellel indokolta. A Felsőszölnökön elfogadott ingatlant a helyi képviselötestület az országos kisebbségi önkormányzat rendelkezésére bocsátotta, aki azt használja. A haszn:ílatra vonatkozóan szerződést, megállapodást nem kötöttek. Az július 14-én elkészült értékelési bizonyítvány az ingatlan forgalmi htékét kerekítve ezer Ft-ban határozta meg, egyúttal 91 O ezer Ft-ra becsülte a részleges feléljítás költségeit. A Kincstári Vagyonkezelő Szervezet kezdeményezésére a körmendi Ciamcsterv Építöipan Tervező KivJtclező Kft. részletes tervet készitett, mely a várható fdújit>ísi kiiltségekrt 1.179,2 ezer Ft+ AF A-ban prognosztizálta. A helyszini vizsgálat során nyert információk alapján az ingatlan vételárirt mind a helyi önkormányzat, mind a Kincstári Vagyonkezelő Szervezet a becslill értékben, azaz ~ :;66 ezer Ft-ban elfogadta, az adásvételi szerződés megkötésére v iszont még nem kerlill sor A lelújítás - ugyancsak a kisebbségi önkormányzattól nyert információ alapjún - virrhatóan!996 tavaszán kezdődik.

5 A Budapesten kért ingatlan-igény elutasítását követően az önkormányzat október 6-án megbízási szerzödést kötött a budapesti Pannon ConsuJt BT-vel Budapest belterületén lévő irodaházrész felkutatására irányuló ingatlanközvetítöi tevékenységre. A megbízást követően a megfelelőnek tűnő, Budapest V. Régiposta az 5. szám alatt található 24324/Ali O, 24324/A/11. ingatlanok értékbecslésével az UNI Ingatlanbefektetési Tanácsadó BT-t bízta meg az önkormányzat október 30-án. Az önkormányzat tájékoztatásaszerint az értékbecslés elkészült, de anyagi akadály miatt pillanatnyilag nincs lehetőség a megvásárlásra. A használatba vételkor szinte teljesen üres épületben a mííl<ödés tárgyi feltételcit minimális szinten, zömében vásárolt eszközökkel biztosítják: - vásárolt tárgyi eszközök: irodabútor, fénymásoló, telefon és telefax, írógép, gázkályha; - használatba vett, az épületben használatba vételekor meglévő tárgyi eszközök: olajkályhák és cserépkályha, gáztűzhely, konyhaszekrény; - térítésmentesen átvett tárgyi eszköz: egy Renault ll GTL személygépkocsi, melyet a Magyarországi Szlovének Szövetsége bocsátott az önkormányzat rendelkezésére. Az önkormányzat közgyűlése szcptcmbcr 15-1 Cilésén :'./1995 számú határozatával megválasztotta elnöl\ségét, mely az elnök és a 2 alelnökön kívül Alsószölnök, Apátistvánfalva és Orfalu egy-egy képviselöjéből áll. 3/!995. szám ú határozatával döntött az önkormányzat hivatalána!< fehíllít:ís:í ól l fő alkalmazásáról, aki teljes munkaidöben a gazdasági és titkársági feladatok ellátásával megbízott A közgyűlés 5/ szám ú határozatávalmeghatározta a testület szcmélyi jellegű juttatásait, mely szerint: - az elnök 20 e Ft/hó - az alelnökök - a budapesti képviselö - a képviselök tiszteletdíjban részesülnek l O e Ft/hó 20 e Ft/hó 6 e Ft/hó május l-től kezdöclöen. A 3/ sz. határozat alapján a gazdaság' llgymtézö havi munkabérr 35 ezer Ft. Az Országos Takarékpénztár Bank RT Szentgotthárdi Fiókjával július 28-án megkötött bankszámlaszerzödés augusztus l-től van érvényben Az önlwrmányzati munka szab:ílyozotts:íg:l Az önkormányzat jóváhagyott Szc1 vczeti és Míil<ödési SzabMyzattal a helyszíni vizsg:ílat idöszaloí ban nem rendelkezett. A közgyűlés!995. június 30-i és szeptember 15-i liiésén is foglalkozott az SzMSz elökészítésével. Egy munkapél<lány milr elkészillt. Azt véleményezésre a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatalhoz továbbították. Az önkormányzat a december 28-án elfogadta az SzMSz-t, és meghatározta évi koncepcióit is.

6 Az önkormányzat számlarenddel nem rendelkezik. Nem meghatározott a számvtteli pointka, a könyvvezetési és beszámolási kötelezettség, az analitikus nyilvántanások köre és kapcsolata a főkönyvi könyveléssel, az énékcsökkenés elszámolásának módszere, a leltározás, selejtezés, a könyvviteli zárlat, a házipénztári pénzkezelés, a kötelezettségvállalás, utalványozás, ellenjegyzés rendje. Az önkormányzat pénziigyi kapcsolata a helyi kisebbségi önkormányzatokkal Az országos önkormányzatnak a helyi kisebbségi önkormányzatokkal való kapcsolata nem szabályozott, de mégis élő, mivel az országos önkormányzat legtöbb tagja egyben a kisebbségi önkormányzat tagja és sokan egyben a helyi önkormányzat képviselői is. A helyi kisebbségi önkormányzatok számára biztositott támogatás 60 ezer Ft volt novcmber 30-ig. Ezt az összeget a Szentgotthárd-Rábatótfalu Szlovén Kisebbségi Önkormányzat részére rendezvényéhez tönénö hozzájárulásként adták. Az önkormányzat költségvetése és teljesítése A megalalmbíst követően nem állította össze. nz önlwnmínyzat évre vonntkmóan 1<öltségvetés( t A helyszini ellenőrzés egy augusztus 30-án készült- évi árakon alapuló évi tervezett előirányzattal találkozott mely '19, 7 millió Ft-ban prognosztizálja a várható kiadásokat. Ez a tervkoncepció azonban a források megállapításának htánya miatt nem tel Jes. Az Országgyűlés 77/ IVL '19./ OGY sz. határozata alapján az önkormányzat évben ezer Ft költségvetési támogatásban részesült. A jóváhagyott támogatásból ezer Ft, vagyis az 1-5 részlet az önkormányzat számlájára 199) augusztus :?-án érkezett meg. A további részletek 7'10 ezer Ft/hó nagyságrendben követték egymást. l/9-ed arányban tehát, de viszonylag rendszcrtclcnl'tl (Augusztus 4., szcptcmber 17., október l, december 4 ) A helyszini vizsgálatot megelőzően az éves támogatás teljes összege az önkormányzat számlájára került. A központi támogatáson kivül november 30-ig csak 19 ezer Ft kamntbevétel jóváírása történt meg. Az év további részében bevételként már csak kamatjóváírásra számítanak. A bevételek és kiadások adatait a melléklet foglalja össze. Az év során rendelkezésre álló forrás 50, 1%-át használták fel november 30-ig. Várhatóan dccenll1er 31-vel ez az arány 53,5%-ra móclosul. A tényleges ktacli1sokot1 bclltl 77,:i%-ot a folyó kiadások képviselnek. A folyó kiadás döntö része a szcmélyi ktadús. mcly az elnök, 4

7 alelnökök, képviselök tiszteletdíját, a föállású alkalmazott munkabérét, alkalmi megbízási díjakat, az étkezési hozzájárulást tartalmazza. Dologi kiadások közölt több kisértékli tárgyi eszköz beszerzésén túl megjelennek az üzemeltetési, fenntartási k1adilsok, L1gymint irodaszer, nyomtatvány, könyv, folyóirat beszerzés, gépkocsi működtetésének költségei, az üzemeltetési szolgáltatások fizetett díjai. Tárgyi eszköz beszerzésére november 30-ig összesen 557 ezer Ft-ot (ÁFA nélkül) fordított az önkormányzat. A beszerzett eszközök: irodabútor, fénymásoló, telefon és telefax, írógép, valamint l db festmény. Az önkormányzat sz:ímvítelí tevékenysége Az Országos Szlovén Kisebbségi Önkormányzat június 2-től rendelkezik adószámmal. Az adóhatósághoz történő bejelentkezés során a Szilmviteli törvény 12. alnpján a kettős l<önyvvezetést választotta. Az Általános forgnlmi adóról szóló 1992.évi LXXIV. tv a nlapján tevékenysége tá gyi adómentes körbe tartozik, tehát adólevonási joggal nem élhet, viszont az előzetesen felszámított általános forgalmi adót mint egyéb ráfordítást elkcilönítctten szükséges kezelnie. Az önkormányzat nyitómérleget nem l<észítctt. Az Országos Szlovén Kisebbségi Onkormilnyzat a hclyszím cllcnör;.cs megkezdéséig még nem alakította ki belső szabályzatait A napi gazdálkodi1s regisztrillása manuálisan banknapló, főkönyvi s7:unlalapok és időszaki pénztárjelentés vezetésével megoldott A naprakészen vezetett banknapló a bankszámla forgalmáról klildött bankértesítéssei megegyezik. A pénztár zárása havonta történik. A helyszíni ellenörzés során a pénztárjelentésben rögzített pénzkészlet és a tényleges pénzkészlet között eltérés nem volt,, iszon! a készpénz biztonságos, vagyonvédelmi szempontbólmegfelelő elhelyezése nem megoldott. Összefoglalás Az ellenőrzés során feltá11 hibák, hiányosságak és szabálytalansilgak részben az indukáláskor elkerülhetetlen nehézségeke!, részben pedig az elkerülhető mulasztásokat tükrözik. Ezzel kapcsolatban kiemelés! érdemel, hogy a müködéshcz szlikségcs feltételek biztositilsa érdekében gyorsabb kormányzati intézkedésekre, a pénzügyi-szánwitelci folyamatok belső sz~billyozottságn érclekében pedig további önkormányzati intézkcclésrc v~n szilkség. 5

8 lll. Javaslatok Az Állami Számvevőszék javasolja az Önkormányzatnak, hogy jelentését az önkormányzat soron következő ülésén tárgyalja meg és a jelentésben rögzített hiányosságak felszámolása érdekében hozzon határozatot határidő és felelős megjelölésével, hogy - a kialakítandó számlarend többek közölt tartalmazza a követendő számviteli politikát, a könyvvezetési és beszámolási kötelezettséggel járó feladatokat, a vezetendő analitikus nyilvántartások köré!, a leltározás, selejtezés, a könyvviteli zárlat, értékcsökkenés elszámolásanak rendszerét, - biztositva legyen a szabályos pénzkezelés és a pénzkészlet biztonságos őrzése, - a jelenleg nagy adminisztrációs teherrel járó manuális könyvvezetési és zárási munka hatékonyságát növeljék oktatással, más módszer választásával. Budapest, február LA--rtLtL.t-) Sándor István alelnök..,., ,~ -. /,,,. : '11 ~1-./ f--' Jt ~ I-lögch 1aycr István '.,',. - clnok ' 6

9 Melléklet a V-1019/ sz. vizsgálatijelentéshez Az Országos Szlovén Kisebbségi Önkormányzat évi költségvetése és annak teljesítése ezer Ft évi XI. évi Bevételek és kiadások terv 30. várható Költségvetési támogatás Pályázaton elnyert támogatás Egyéb bevétel Bevétel összesen o Folyó kiadások o ebböl: személyi kiadások 1072!334 járulékok dologi kiadások Felhalmozási és tóke jellegú kiadások Támogatások 90 lio ebből: helyi kisebbségi önkormányzatok támogatása Egyéb kiadás 3 10 Kiadás összesen o Tartalék o

10 Melléklet a V-1 019/1995/96.sz.vizsgálati jelentéshez Az Országos Szlovén Kisebbségi Önkormányzat évi költségvetése és annak teljesítése Bevétel Kiadás lll Egyéb kiadás Támogatások EJ Felhalmozás i és töke jellego kiadások D Dologi kiadások 8 Járulékok D Egyéb bevétet m Költségvetési támogatás l!!l Személyi kiadások évi terv XI. 30. évi várható évi terv XI. 30. évi várható

11 (],,,c,í... ~ - ~. :.:... -~..., C\. 5s~:--.. ' " '',-l,.- d ""h - ---~"r Q_ l 1'3 J_ -- A kisebbségi országos önkormányzatok évi költségvetése és annak teljesítése ezer Ft évi Bevételek és kiadások évi terv XI. 30. várható Költségvetési támogatás Egyéb támogatások ebből: pályázaton elnyert támogatás külföldiek támogatása o magánszemélyek támogatása o Egyéb bevétel Bevétel összesen Melléklet a V-1019/ sz. vizsgálati jelentéshez Folyó kiadások ebböl: személyi kiadások járulékok dologi kiadások Felhalmozási és töke jellegil kiadások Támogatások ebből: helyi kisebbségi önkormányzatok támogatása!587!630!800 Egyéb kiadás Kiadás összesen Tartalék

12 (,_,: ; :: : ~,..~~,. ' _,. -., ' \ ~i:l:j'l / ' " Melléklet a V-1 019/ sz vizsgálati jelentéshez A kisebbségi országos önkormányzatok évi költségvetése és annak teljesítése Bevétel Kiadás lll Egyéb kiadás Támogatások Egyéb bevétel D Magánszemélyek támogatása D KOlföldiek támogatása Pályázaton elnyert támogatás 11!1 Költségvetési támogatás EJ Felhalmozási és toke jellego kiadások D Dologi kiadások Járulékok lll Személyi kiadások évi terv XI. 30. évi várható évi terv XI. 30. évi várható

13 ~. ~ A kisebbségi országos önkormányzatok évi költségvetése és annak teljesítése Melléklet a V -l 0!9/ sz. vizsgálati jelentéshez ezer Ft évi Bevételek és kiadások évi terv XI. 30. várható Költségvetési támogatás Egyéb támogatások ebből: pályázaton elnyert támogatás külföldiek támogatása o magánszemélyek támogatása o Egyéb bevétel Bevétel összesen l Folyó kiadások ebböl: személyi kiadások !56 járulékok !5002 dologi kiadások Felhalmozási és tőke jellegli kiadások Támogatások ebből: helyi kisebbségi önkormányzatok támogatása!587!630!800 Egyéb kiadás Kiadás összesen Tartalék

14 .- (22:- Melléklet a V-1 019/ sz vizsgálati jelentéshez A kisebbségi országos önkormányzatok évi költségvetése és annak teljesítése Bevétel Kiadás Ilii Egyéb kiadás Támogatások Egyéb bevétel O Magánszemélyek támogatása o KOlföldiek támogatása Pályázaton elnyert támogatás 1!1 Költségvetési támogatás!j Felhalmozási és töke jellego kiadások O Dologi kiadások Járulékok 1!1 Személyi kiadások évi terv XI. 30. évi várható évi terv XI. 30. évi várható

JELENTÉS. az Országos Lengyel Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenőrzéséről. 19%. február 2%.

JELENTÉS. az Országos Lengyel Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenőrzéséről. 19%. február 2%. JELENTÉS az Országos Lengyel Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenőrzéséről 19%. február 2%. A vizsgálatot irányította: Nagy.lóz.sef igazgató helyettes A vizsgálatot vezette: Bamberger

Részletesebben

JELENTÉS. az Országos Szlovák Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenörzéséröl.!996. február 301.

JELENTÉS. az Országos Szlovák Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenörzéséröl.!996. február 301. JELENTÉS az Országos Szlovák Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenörzéséröl!996. február 301. A vizsgálatot irányította: Nagy.Tóz.sef igazgató helyettes A vizsgálatot vezette: Barnberger

Részletesebben

JELENTÉS. a Görög Országos Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenőrzéséről. l 996. február 294.

JELENTÉS. a Görög Országos Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenőrzéséről. l 996. február 294. JELENTÉS a Görög Országos Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenőrzéséről l 996. február 294. A vizsgálatot irányította: Nagy József igazgató helyettes A vizsgálatot vezette: Bamberger M

Részletesebben

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása 1.

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete november 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete november 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. november 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből: 132/2015.(XI.26.) sz. önkormányzati határozat: Fegyvernek Város Önkormányzat 2016. évi éves ellenőrzési

Részletesebben

A rendelet 1. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A rendelet 1. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Doboz Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013. (II.15.), 14/2009

Részletesebben

JELENTÉS. a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenörzéséröl.!996. február 297.

JELENTÉS. a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenörzéséröl.!996. február 297. JELENTÉS a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenörzéséröl!996. február 297. A vizsgálatot irányította: Nagy József igazsató helyettes A vizsgálatot vezette:

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 28.-án tartandó ülésére.

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 28.-án tartandó ülésére. 16.sz. melléklet az /2015.(V.28.) önkormányzati rendelethez. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Polgármesterétől 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) 491-058, 491-956, Fax: 491-361 E-mail: polgarmester@fuzesgyarmat.hu

Részletesebben

Jelentés Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójáról

Jelentés Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójáról Jelentés Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójáról Elvégeztem Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójának könyvvizsgálatát.

Részletesebben

Kötelező érvényű szabályzat sablonok. Pénzkezelési szabályzat

Kötelező érvényű szabályzat sablonok. Pénzkezelési szabályzat Kötelező érvényű szabályzat sablonok Pénzkezelési szabályzat Tartalomjegyzék: 1. A készpénzben történő pénzforgalom lebonyolítási rendje 1.1. A leggyakrabban előforduló pénztári pénzmozgások 2. Bankszámlán

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között 1 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv., valamint a nemzetiségi jogokról

Részletesebben

Adószám: Musical-re hangolva Egyesület Várpalota, Felsőinkám u. 7. Kiegészítő melléklet május 22.

Adószám: Musical-re hangolva Egyesület Várpalota, Felsőinkám u. 7. Kiegészítő melléklet május 22. Adószám: 198380843-1-19 Musical-re hangolva Egyesület 8100 Várpalota, Felsőinkám u. 7. Kiegészítő melléklet 2014. május 22. 1. Általános jellemzők Cégadatok Név: Musical-re hangolva Egyesület Adószáma:

Részletesebben

A közzétett adatok könyvvizsgálóval nincsenek alátámasztva JUVENILIS-DIAB-HELP ALAPÍTVÁNY

A közzétett adatok könyvvizsgálóval nincsenek alátámasztva JUVENILIS-DIAB-HELP ALAPÍTVÁNY A közzétett adatok könyvvizsgálóval nincsenek alátámasztva JUVENILIS-DIAB-HELP ALAPÍTVÁNY 2011.évi Közhasznú egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE 1.Általános rész: Az alapítványt 1991.évben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 27-EI ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 27-EI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:III-1662-14/2017.

Részletesebben

Könyvelési díj és bérszámfejtési díj AKCIÓ!!!

Könyvelési díj és bérszámfejtési díj AKCIÓ!!! http:// Könyvelési díj és bérszámfejtési díj AKCIÓ!!! Kezdő társaságok cégalapítása ingyenes, amennyiben a könyvelésével 2 évre társaságunkat bízza meg! Számviteli politikáját, pénzkezelési -, leltározási

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 2009. év. Klímabarát Települések Szövetsége

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 2009. év. Klímabarát Települések Szövetsége 18135365-1-41 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 29. év Klímabarát Települések Szövetsége 138 Budapest, Templom utca 64. Budapest, 21. január 11.

Részletesebben

9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL

9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL 9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL A téma A költségvetés tervezésének ellen'rzési nyomvonala Intézményi bevételek és kiadások tervezése Az intézmény elkészíti végleges költségvetését 7/998. (XII.0.)

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK SZÁMVITELI POLITIKÁJA, SZÁMLARENDJE

KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK SZÁMVITELI POLITIKÁJA, SZÁMLARENDJE Számviteli kézikönyvek KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK SZÁMVITELI POLITIKÁJA, SZÁMLARENDJE 2011 Budapest, 2011 Szerző: Szamkó Józsefné Lektor: Lilliné Fecz Ildikó ISBN 978 963 638 389 3 ISSN 1787 7342 Kiadja a SALDO

Részletesebben

2014 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2014 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Magyar Kick-Box Szövetség 1131 Budapest, Keszkenő u. 20. Adószám: 19652179-2-41 2014 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 1. Számviteli beszámoló 2. Főbb adatok 3. Kimutatás költségvetési támogatás felhasználásáról

Részletesebben

A közzétett adatok könyvvizsgálóval nincsenek alátámasztva JUVENILIS-DIAB-HELP ALAPÍTVÁNY

A közzétett adatok könyvvizsgálóval nincsenek alátámasztva JUVENILIS-DIAB-HELP ALAPÍTVÁNY A közzétett adatok könyvvizsgálóval nincsenek alátámasztva JUVENILIS-DIAB-HELP ALAPÍTVÁNY 2014.évi Közhasznú egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE 1.Általános rész: Az alapítványt 1991.évben

Részletesebben

A. Számviteli törvény szerinti beszámoló

A. Számviteli törvény szerinti beszámoló A. Számviteli törvény szerinti beszámoló MAGYAR TERÁPIÁS és SEGÍTŐKUTYÁS SZÖVETSÉG EGYESÜLET EGYSZERES KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT BESZÁMOLÓJÁNAK MÉRLEGE Mérleg ezer Ft-ban

Részletesebben

Szakmai követelmények az egyesületek pénzügyi támogatásához

Szakmai követelmények az egyesületek pénzügyi támogatásához Szakmai követelmények az egyesületek pénzügyi támogatásához TÁMOGATÁSOK FELHASZNÁLÁSI, ELSZÁMOLÁSI DOKUMENTÁCIÓJA Az Országos Polgárőr Szövetség közvetlenül, vagy a megyei szövetségeken keresztül közvetve

Részletesebben

MAGYAR ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG évi egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő melléklete

MAGYAR ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG évi egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő melléklete MAGYAR ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 2013. évi egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő melléklete Magyar Asztalitenisz Szövetség Mérleg kiegészítő melléklet A Számviteli törvény előírja a számszaki adatokat

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 190/2014.(XII.1) sz. önkormányzati határozat: Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

tata.etata.hu

tata.etata.hu KÖZHASZ Ú JELE TÉS a Tartalom: 2004. évi közhasznú tevékenységéről (Az 1997. évi Tv. alapján) A. A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója a. Mérleg (T. 1715/B.r.sz.

Részletesebben

A 1.. Bp., : ker. út... sz.

A 1.. Bp., : ker. út... sz. A honlapon fellelhető információkat a VIKTÓRIA TÁRSASHÁZ RENDSZER, mint társasház-kezelési modell dokumentációinak felhasználásával dolgoztuk fel. A rendszer dokumentáció fejlesztése folyamatos és a mindenkori

Részletesebben

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása 36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Hivatal Gazdasági Szervezete Ügyrendjének

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének /206. (II.9.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 206. évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Kiegészítő melléklet ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÁS A kiegészítő melléklet a Szombathely-Olad Plató Viziközmü Társulat 2010. január 1-től 2010. december 31-ig terjedő időszak üzleti tevékenységéről készült. Jogszabályi

Részletesebben

ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Iktatószám: 45/2017 ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI JELENTÉS MEDGYESEGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2017. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGÉRŐL VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Az ellenőrzési terv A belső ellenőrzést a Dél-Békési

Részletesebben

JUVENILIS-DIAB-HELP ALAPÍTVÁNY. 2012.évi Közhasznú egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

JUVENILIS-DIAB-HELP ALAPÍTVÁNY. 2012.évi Közhasznú egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE JUVENILIS-DIAB-HELP ALAPÍTVÁNY 2012.évi Közhasznú egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE 1.Általános rész: Az alapítványt 1991.évben hoztuk létre 150.000.- Ft alapítói vagyonnal. Alapító:

Részletesebben

Egyesület egyszerűsített éves beszámolója

Egyesület egyszerűsített éves beszámolója Balatonedericsi Horgász Egyesület 8312 Balatonederics 4. Számú MÁV Őrház hrsz. 086. Egyesület egyszerűsített éves beszámolója 2015 évről Tartalom 1. Az egyesület alapadatai 2. Számviteli beszámoló 3. Kimutatás

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Adószám: 18936678-2-19 VESZPRÉM MEGYEI ÉFOÉSZ KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE TAPOLCA 8300 Tapolca, Vincellér u. 7. Kiegészítő melléklet A 2015. évi beszámolóhoz A közzétett adatokból a TÁMOP 5.3.8. projekt 2013-2015

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás A 24/2017. (I.26.) határozat melléklete mely létrejött egyrészről másrészről Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/207. (V.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 206. évi költségvetéséről szóló többször módosított /206.(II.9.) rendelet módosításáról (egységes

Részletesebben

PÉNZÜGYI SZABÁLYZATA

PÉNZÜGYI SZABÁLYZATA I. sz. melléklet a CsMÉK Alapszabályához CSONGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA PÉNZÜGYI SZABÁLYZATA Elfogadva a 17/2013 Eln. Hat.(IX.19) számú elnökségi határozattal Módosítva a 28/2013 Eln. hat (X. 25.) számú

Részletesebben

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ELLÁTÓ SZERVEZET 1139. Budapest, XIII., Hajdú utca 29. Ü G Y R E N D 2011.év SZÁMVITELI OSZTÁLY A Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat GESZ

Részletesebben

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017.

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. I. AZ OMVK HIVATALI APPARÁTUSÁNAK JOGÁLLÁSA ÉS FELADATAI Az Országos Magyar Vadászkamaráról

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉSI JELENTÉSTERVEZET

BELSŐ ELLENŐRZÉSI JELENTÉSTERVEZET BELSŐ ELLENŐRZÉSI JELENTÉSTERVEZET Vizsgált szervezet Neve : Német Kisebbségi Önkormányzat Címe : 5500 Gyomaendrõd, Szabadság tér 1. Költségvetési szerv vezetője : Gschwindt Mónika Törzsszáma : 583220100

Részletesebben

2011. évi Közhasznúsági jelentése

2011. évi Közhasznúsági jelentése 1042 Budapest, Árpád út 44-46. 2011. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2012. március 10. Kusper Zsolt elnök A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Közhasznúsági jelentése a 2011-es esztendőről 1.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. november 27-i ülésére. 5. napirendhez. Tóth Antal Pénzügyi biz.

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. november 27-i ülésére. 5. napirendhez. Tóth Antal Pénzügyi biz. ELŐTERJESZTÉS Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 27-i ülésére 5. napirendhez Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: 2013. évi belső ellenőrzés i terv jóváhagyása

Részletesebben

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása Egeraracsa Község Önkormányzata 2016. évi költségvetési előirányzat módosítása Egeraracsa Községi Önkormányzat Polgármesterétől Előterjesztés: Egeraracsa Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetési előirányzat

Részletesebben

MAGYAR TERÁPIÁS és SEGÍTŐKUTYÁS SZÖVETSÉG EGYESÜLET évi Közhasznúsági jelentése

MAGYAR TERÁPIÁS és SEGÍTŐKUTYÁS SZÖVETSÉG EGYESÜLET évi Közhasznúsági jelentése MAGYAR TERÁPIÁS és SEGÍTŐKUTYÁS SZÖVETSÉG EGYESÜLET 2011. évi Közhasznúsági jelentése Adószámunk: 1 8 9 9 2 6 9 2-1 - 0 9 A. Számviteli törvény szerinti beszámoló MAGYAR TERÁPIÁS és SEGÍTŐKUTYÁS SZÖVETSÉG

Részletesebben

B) PÉNZ - ÉS ÉRTÉKKEZELÉS ÜGYVITELI NYOMTATVÁNYAI

B) PÉNZ - ÉS ÉRTÉKKEZELÉS ÜGYVITELI NYOMTATVÁNYAI B) PÉNZ - ÉS ÉRTÉKKEZELÉS ÜGYVITELI NYOMTATVÁNYAI Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Bevételi pénztárbizonylat FORRÁS SQL C01. 2. Kiadási pénztárbizonylat FORRÁS SQL C02. 3. Napi

Részletesebben

Munkamegosztási megállapodás intézményi gazdasági feladatok ellátására

Munkamegosztási megállapodás intézményi gazdasági feladatok ellátására Munkamegosztási megállapodás intézményi gazdasági feladatok ellátására A megállapodás létrejött egyrészről a Sándorfalvi Közös Önkormányzati Hivatal 6762 Sándorfalva, Szabadság tér 1. (Törzsszám: 810870;

Részletesebben

KSI SE Felügyelő Bizottság jelentése az Egyesület évi gazdálkodásáról szóló közhasznú egyszerűsített éves beszámolójáról.

KSI SE Felügyelő Bizottság jelentése az Egyesület évi gazdálkodásáról szóló közhasznú egyszerűsített éves beszámolójáról. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület Felügyelő Bizottság KSI SE Felügyelő Bizottság jelentése az Egyesület 2010. évi gazdálkodásáról szóló közhasznú egyszerűsített éves beszámolójáról. Budapest 2011 május

Részletesebben

CSONGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA PÉNZÜGYI SZABÁLYZATA. Elfogadva 17/2013 Eln. Hat.(IX.19) számú elnökségi határozattal

CSONGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA PÉNZÜGYI SZABÁLYZATA. Elfogadva 17/2013 Eln. Hat.(IX.19) számú elnökségi határozattal CSONGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA PÉNZÜGYI SZABÁLYZATA Elfogadva 17/2013 Eln. Hat.(IX.19) számú elnökségi határozattal 1 Jelen Szabályzat célja a Csongrád Megyei Építész Kamara pénzkezelésének és számvitelének

Részletesebben

a Csörögi Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete január 30. napján megtartott rendes nyilvános üléséről

a Csörögi Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete január 30. napján megtartott rendes nyilvános üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Csörögi Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. január 30. napján megtartott rendes nyilvános üléséről Tartalmazza: 1-2 /2017.(I.30.) számú határozatokat

Részletesebben

K I V O N A T. Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2018. képviselő-testületi határozata

K I V O N A T. Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2018. képviselő-testületi határozata Ap/43-20/2018 Az Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. május 23-án 15:00 Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2018. képviselő-testületi határozata Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT PÉNZKEZELÉSÉNEK ELLENŐRZÉSÉRŐL

BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT PÉNZKEZELÉSÉNEK ELLENŐRZÉSÉRŐL JUHÁSZ LEJLA OKLEVELES PÉNZÜGYI REVIZOR H-6763 SZATYMAZ, KOSSUTH U.79/B. BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT PÉNZKEZELÉSÉNEK ELLENŐRZÉSÉRŐL Ellenőrzött szerv : Csanytelek Községi

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének. 5/1999. (II.10.) Kt. számú rendelete. az Önkormányzat 1999. évi költségvetéséről

Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének. 5/1999. (II.10.) Kt. számú rendelete. az Önkormányzat 1999. évi költségvetéséről Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének. 5/1999. (II.10.) Kt. számú rendelete az Önkormányzat 1999. évi költségvetéséről Ercsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló többször

Részletesebben

Szűcs és Társa Könyvvizsgáló, Gazdasági Tanács-ADÓ Kft Szolnok Csokonai út 16. I. 3. Kamarai nyilvántartási szám: adószám:

Szűcs és Társa Könyvvizsgáló, Gazdasági Tanács-ADÓ Kft Szolnok Csokonai út 16. I. 3. Kamarai nyilvántartási szám: adószám: Szűcs és Társa Könyvvizsgáló, Gazdasági Tanács-ADÓ Kft. 5000 Szolnok Csokonai út 16. I. 3. Kamarai nyilvántartási szám: 000974 adószám: 11279770-3-16 Könyvvizsgálói értékelés Szajol Község Önkormányzata

Részletesebben

Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban

Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban 3.sz. melléklet az 1/2018. ( II.26 ) önkormányzati rendelethez Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban, 011130 - Önkormányzatok

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET BISZK - Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara 2015.évi egyszerűsített beszámolójához I. Általános rész A Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara az 1995.évi CXIV. törvény által létrehozott

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között A helyi cigány kisebbség közösségi jogainak érvényesítése érdekében a Dunaföldvári

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (XI.9.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017.(II.14) rendelet módosításáról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus ... Szerv számjele Irányító (fejezetet irányító) szerv:... Elemi költségvetés

fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus ... Szerv számjele Irányító (fejezetet irányító) szerv:... Elemi költségvetés Adatellenőrző kód: -2b452-2043-1b-5d28-4916-3de-2b15-6a78-285c71-6e Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 88 ${pukorzet} 0004 00 fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus

Részletesebben

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A költségvetési szerv a) Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban:hivatal) b) székhelye:

Részletesebben

SAJÓ-BÓDVA VÖLGYE ÉS KÖRNYÉKE Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás

SAJÓ-BÓDVA VÖLGYE ÉS KÖRNYÉKE Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás SAJÓ-BÓDVA VÖLGYE ÉS KÖRNYÉKE Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 2014-2018. ÉVEK IDŐSZAKÁRA SZÓLÓ BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVÉHEZ SZÜKSÉGES KOCKÁZATELEMZÉS A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről

Részletesebben

MAKÓ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL FROM THE NOTARY OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL FROM THE NOTARY OF MAKÓ MAKÓ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL FROM THE NOTARY OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/81/2013/I Üi.: Kalmár Endre Makó Város Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: 2013.i Belső Ellenőrzési Terv módosítása Melléklet: 1 db módosított

Részletesebben

A főkönyvi könyvelés és az analitikus nyilvántartás kapcsolata

A főkönyvi könyvelés és az analitikus nyilvántartás kapcsolata VI. Fejezet A főkönyvi könyvelés és az analitikus nyilvántartás kapcsolata Az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I. 11.) Kormányrendelet (továbbiakban Kormányrendelet) több helyen is hivatkozik

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Önkormányzata és az Ózd Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás jóváhagyására

Javaslat Ózd Város Önkormányzata és az Ózd Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás jóváhagyására Javaslat Ózd Város Önkormányzata és az Ózd Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás jóváhagyására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi Osztály Ózd, 2011. május

Részletesebben

El terjesztés sorszáma: 6. Melléklet: 1

El terjesztés sorszáma: 6. Melléklet: 1 El terjesztés sorszáma: 6. Melléklet: 1 E L T E R J E S Z T É S a Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 2-i ülésére TÁRGY: Tájékoztató a Társulás 2015. évi Bels

Részletesebben

A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy a megállapodások kiegészítéséről, aláírásáról gondoskodjon. M E G Á L L A P O D Á S

A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy a megállapodások kiegészítéséről, aláírásáról gondoskodjon. M E G Á L L A P O D Á S 183/2007. (XI. 8.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a Veszprémi Petőfi Színház és a Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala közötti a munkamegosztás és felelősségvállalás

Részletesebben

A TISZAI KÖZSZOLGÁLATI ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZ- TÁR évi kiegészítő melléklete

A TISZAI KÖZSZOLGÁLATI ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZ- TÁR évi kiegészítő melléklete A TISZAI KÖZSZOLGÁLATI ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZ- TÁR 24. évi kiegészítő melléklete I. BEVEZETŐ RÉSZ 1. A PÉNZTÁR BEMUTATÁSA a) Elnevezése: Tiszai Közszolgálati Önkéntes Egészségpénztár Rövidített neve: Tiszai

Részletesebben

Összevont Ellenőrzési munkaterve

Összevont Ellenőrzési munkaterve Dorog Város Önkormányzat Dorog Város Önkormányzat Összevont Ellenőrzési munkaterve 2018. évre Dorog, 2017. november 20. Jóváhagyta:. Kecskésné Patos Szilvia jegyző 1 Tartalomjegyzék 1. Az éves ellenőrzési

Részletesebben

A Magyar Kórházszövetség Ellenőrző Bizottságának jelentése

A Magyar Kórházszövetség Ellenőrző Bizottságának jelentése A Magyar Kórházszövetség Ellenőrző Bizottságának jelentése Általános rész A Magyar Kórházszövetség 1931-ben alakult, működési területe Magyarország. Székhelye: 1113 Budapest, Ibrahim u. 19. Elnök és képviselője:

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS Tiszaújváros Önkormányzata 2011. I-III. negyedéves költségvetési tájékoztatójának és a 2012. évre vonatkozó költségvetési koncepciójának felülvizsgálatáról 2011. november KÖNYVVIZSGÁLÓI

Részletesebben

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL I. A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása

Részletesebben

2016. évi Elemi költségvetés

2016. évi Elemi költségvetés Manolisz Glezosz 12. Évfolyamos Görögnyelv Oktató Iskola 2016. évi Elemi költségvetés Szöveges indoklás Budapest, 2016. január 20. Határozat száma: Intézmény vezető Általános indoklás A 2016. évi elemi

Részletesebben

JELEN ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR 2007. évi mérlegbeszámolójához

JELEN ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR 2007. évi mérlegbeszámolójához KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET a JELEN ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR 2007. évi mérlegbeszámolójához A JELEN Önsegélyező Pénztár (6722. Szeged, Kölcsey u. 1-3.) - alapításának időpontja: 2004. január 27. - a bírósági bejegyzés

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 1103 Budapest Kőér 2/B Adószám: 18191970-1-42 Bíróság nyilvántartási szám: 60.092 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz Budapest, 2008.03.28 Általános rész A tevékenységét 2006-ben

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről T Á J É K O Z T A T Ó Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 87. (1) bekezdése alapján a helyi önkormányzatok

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 5/2018.(1.25.) számú. határozata

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 5/2018.(1.25.) számú. határozata NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 5/2018.(1.25.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a helyi települési nemzetiségi önkormányzatok között megkötött együttműködési

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE SZÁMVITELI POLITIKA Érvényes: 2011. január 02. Aktualizálva: 2012. január 02. Készítette: Újhelyiné Bukta Mónika Jóváhagyta: Bukta László elnök A számviteli politika

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 4/2012.(II.08.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Módosított rendelet

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. FEBRUÁR 12-I ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. FEBRUÁR 12-I ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:III-1606-7/2015.

Részletesebben

Államháztartási mérlegképes könyvelő Azonosítószám: 54 344 02 0001 54 01

Államháztartási mérlegképes könyvelő Azonosítószám: 54 344 02 0001 54 01 Államháztartási mérlegképes könyvelő Azonosítószám: 54 344 02 0001 54 01 2153-06 Számviteli, elemzési, ellenőrzési ismeretek alkalmazása az államháztartásban Az államháztartás szervezetei beszámolási és

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV Csobánka Község Önkormányzata Magyar Államkincstár általi szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzéséről készült javaslataira

INTÉZKEDÉSI TERV Csobánka Község Önkormányzata Magyar Államkincstár általi szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzéséről készült javaslataira INTÉZKEDÉSI TERV Csobánka Község Önkormányzata Magyar Államkincstár általi szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzéséről készült javaslataira Sorszám MÁK javaslat hiv. MÁK jelentésben foglalt javaslat Elvégzendő

Részletesebben

18784347-9329-529-14 Pk.60.147/2007/2. Szent Kristóf Természetjáró Egyesület 8622 Szántód Iskola u.9. Kiegészítő melléklet 2009

18784347-9329-529-14 Pk.60.147/2007/2. Szent Kristóf Természetjáró Egyesület 8622 Szántód Iskola u.9. Kiegészítő melléklet 2009 18784347-9329-529-14 Pk.60.147/2007/2 Szent Kristóf Természetjáró Egyesület 8622 Szántód Iskola u.9. Kiegészítő melléklet 2009 I. Általános rész 1. A szervezet bemutatása: A szervezet neve: Szent Kristóf

Részletesebben

fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet ... Szerv számjele Irányító (fejezetet irányító) szerv:... Elemi költségvetés

fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet ... Szerv számjele Irányító (fejezetet irányító) szerv:... Elemi költségvetés Adatellenőrző kód: 4529387507d-101b-777d-76-7e22-24-60-1452-2e-1a-24 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 01 ${pukorzet} 0013 fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet 28 településtípus

Részletesebben

KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 2011. DECEMBER 31. A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek számára

KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 2011. DECEMBER 31. A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek számára 0 8 7 2 4 4 0 8-9 3 1 2-5 2 9-0 1 Statisztikai számjel 1 8 2 4 4 2 7 4-2 - 4 1 Adószám A vállalkozás megnevezése: "Ha megvetted, tekerd!" Egyesület A vállalkozás címe, telefonszáma:. DECEMBER 31. KÖZHASZNÚ

Részletesebben

Alapítvány a klinikai biostatisztikai színvonal emeléséért Közhasznúsági jelentés 2011. évre

Alapítvány a klinikai biostatisztikai színvonal emeléséért Közhasznúsági jelentés 2011. évre Alapítvány a klinikai biostatisztikai színvonal emeléséért Közhasznúsági jelentés 2011. évre Készítette: 2012. április 20. Alapítvány a klinikai biostatisztikai színvonal emeléséért 1138 Budapest, Népfürdő

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 192/2014.(XII.11.) sz. önkormányzati határozat: Fegyvernek Város Önkormányzata és a Fegyverneki Nemzetiségi

Részletesebben

Nagybaracska-Hercegszántó-Gara Viziközmű Társulat 6527 Nagybaracska, Szabadság tér 10. 2012. december 31.

Nagybaracska-Hercegszántó-Gara Viziközmű Társulat 6527 Nagybaracska, Szabadság tér 10. 2012. december 31. Adószám: 122739065-1-03 Cégjegyzék szám: 03-16-000064 Statisztikai számjel: 22739065-4221-134-03 Nagybaracska-Hercegszántó-Gara Viziközmű Társulat 6527 Nagybaracska, Szabadság tér 10. AZ EGYSZERŰSÍTETT

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V ANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V ANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALJEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: l 350-2/2014. Előadó: dr. Bacsáné Kutyej Bozsena, Tarné Stuber Éva Mell.: 1 db Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon:

Részletesebben

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. Szóbeli vizsgatevékenység

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. Szóbeli vizsgatevékenység KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL A vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosító száma, megnevezése: 2142-06 Pénzügyi és könyvvezetési alapfeladatok A vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: A

Részletesebben

fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus ... Szerv számjele Irányító (fejezetet irányító) szerv:... típus év hónap naptól hónap napig -

fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus ... Szerv számjele Irányító (fejezetet irányító) szerv:... típus év hónap naptól hónap napig - Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 01 ${pukorzet} 9100 10 fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet megnevezése, székhelye: A megye megnevezése, önkormányzat

Részletesebben

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért Kormányzati szektorba sorolt, többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok vizsgálata és intézkedési terve az Állami Számvevőszék gyakorlata alapján Az ellenőrzés fókuszkérdései: - Az önkormányzat

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének:

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 2-8/2013 d.) melléletei N A P I R E N

Részletesebben

Hatályba lépés: 2009. A Szent Pál Katolikus Általános Iskola Szervezeti és működési szabályzatának 3. számú melléklete

Hatályba lépés: 2009. A Szent Pál Katolikus Általános Iskola Szervezeti és működési szabályzatának 3. számú melléklete Szent Pál Katolikus Általános Iskola Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. Tel./Fax: 59/503-085 Mobil: 06-30/901-4655 E-mail: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu Web: www.szentpalkarcag.hu OM: 201341 Hatályba lépés:

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS (TERVEZET) Környezeti Tanácsadók Egyesülete 2008

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS (TERVEZET) Környezeti Tanácsadók Egyesülete 2008 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS (TERVEZET) Környezeti Tanácsadók Egyesülete 2008 1. Számviteli beszámoló A Mérleg és az Eredménylevezetés mellékelve. 2. A költségvetési támogatás felhasználása Az egyesület ilyen

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a évről

Közhasznúsági jelentés a évről Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesület 1188 Budapest, Határ u. 26/b Telefon: +36-20-229-54-56 Web: www.jogaoktatok.hu E-mail: mjsze108@gmail.com Közhasznúsági jelentés a 2010. évről Statisztikai számjel:

Részletesebben

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma

Részletesebben

C s a l o g á n y A l a p í t v á n y

C s a l o g á n y A l a p í t v á n y C s a l o g á n y A l a p í t v á n y K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E 2014. évről székhely: 1034 Budapest, San Marco u. 48-50. adószám: 19670319-1-41 közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet

Részletesebben

Képviselő-testület a 118/2010.(V.21.) KT sz. határozatában döntött a Szentes-Liget KFT jogutód nélküli, végelszámolással történő megszűnéséről.

Képviselő-testület a 118/2010.(V.21.) KT sz. határozatában döntött a Szentes-Liget KFT jogutód nélküli, végelszámolással történő megszűnéséről. Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Tárgy: Szentes-Liget KFT végelszámolási záró mérlegének beterjesztése jóváhagyásra Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

Körúti Színház Közhasznú Nonprofit Kft évi Egyszerűsített éves beszámolójának Kiegészítő melléklete

Körúti Színház Közhasznú Nonprofit Kft évi Egyszerűsített éves beszámolójának Kiegészítő melléklete Körúti Színház Közhasznú Nonprofit Kft. 2016. évi Egyszerűsített éves beszámolójának Kiegészítő melléklete Cégjegyzék száma: 13-09-135873 Adószám: 12459092-2-13 Beszámolási időszak: 2016. 01. 01. - 2016.

Részletesebben

Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat évi határozatok

Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat évi határozatok Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. évi határozatok 1/2007. (III.14.) MCKÖ határozat Jegyzőkönyv-hitelesítő kijelölése 2/2007. (III.14.) MCKÖ határozat A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi

Részletesebben

Vincent Auditor Kft.

Vincent Auditor Kft. Gondolatébresztő ellenőrzési témák a teljesség igénye nélkül: 1. Étkezési térítési díjak beszedésének ellenőrzése, étkezés nyilvántartás vizsgálata Célja: annak megállapítása, hogy az étkezési térítési

Részletesebben