VÁLLAKOZÁSI KONCEPCIÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VÁLLAKOZÁSI KONCEPCIÓ"

Átírás

1 VÁLLAKOZÁSI KONCEPCIÓ A vállalkozás neve: Hintó Taxi A vállalkozás profilja, tevékenysége: A vállalkozás fõ profiljaként személyszállítási szolgáltatást folytat, valamint az ezt támogató informatikai rendszer fejlesztésével foglalkozik. Hozzáadott értéke a fejlesztõcsapat szakmai felkészültségébõl és a sofõrök felkészültségébõl keletkezik. Készítés dátuma: A dokumentum elkészítésének célja: egy iskolai feladat teljesítése. Készítette: Opitz Dóra, Molnár Péter, Varga László, Schweighardt Dániel Bizalmasan kezelendõ A dokumentumban található információt kizárólag a címzett használhatja fel. Az információk mással nem oszthatók meg.

2 I. RÉSZ A Hintó Taxi VÁLLALKOZÁS KONCEPCIÓJA AZ IGÉNY Alacsony jövedelemmel rendelkezõ, vagy takaroskodni vágyó fiatalokat célzunk meg. Igényük, hogy kényelmesen hazajussanak otthunukba a nap bármely szakában. Jelenleg a tömegközlekedés és taxi között választhatnak, melyek közül az elõbbi nem kényelmes, az utóbbi pedig sokkal drágább, mint a mi szolgáltatásunk. A felsoroltak felkelthetõ fontos igények. A piaci növekedési kilátás % közötti a következõ 3-5 évben, erõs verseny mellett. A kínálat megnevezése: A VÁLLALKOZÁS ÉRTÉKAJÁNLATA Alapvetõ szolgáltatásunk személyszállítás kb. 15 fõ férõhelyû gépkocsikkal, amelyet olyan okostelefon alkalmazással lehet megrendelni, amely rögtön ajánlatot tesz az utasfelvétel idõpontjára és az árra. A kínált értékek: Funkcionáls értéke a szolgáltatásnak, hogy az utast elszállítjuk a kért helyre. Jó érzés a vevõnek, hogy kellemes környezetben utazhat, elõre ismert maximális áron. A kínált különlegességek: Olcsóbb, mint egy hagyományos taxi; zajos környezetben (pl. diszkó) is biztos a megrendelés, nincs félreértés; az utas elõre ismeri a maximális viteldíjat, és a felvétel idõpontját; a viteldíj csökkenhet, ha több utas is jelentkezik idõközben; a taxi érkezése elõtt az alkalmazás figyelmezteti az utast, hogy indulnia kell; társasági élmény lehet az utazás. Az értékesítést támogató érvek: Az utas elõre megtervezheti az utazást; kényelmesebb, mint a tömegközlekedés; olcsóbb mint a taxi; nagyobb társaságok is utazhatnak együtt; a megrendelés során kicsi a félreértés esélye; nem kell hanghívást kezdeményezni. A vállalkozás/ ajánlat szlogenje Hintóval megyek haza!

3 A vállalkozás árajánlata 250 /km A VÁLLALKOZÁS ÜZLETI MODELLJE A vállalkozás neve: Hintó Taxi A vállalkozás alap üzleti modellje és üzletviteli elvei: A Hintó Taxi Kft. egy utasok szállítását nyújtó szolgáltatást kínáló vállalkozás. A vállalkozásnak van egy jól pozicionált terméke, amely egy eddig kiaknázaltlan piaci szegmenst céloz meg. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk el kell fogadtatni ezt a közlekedési módot és népszerûvé kell tenni a fiatalok körében. Ehhez jól célzott marketing és könnyen használható alkalmazás szükséges. Ahhoz, hogy ismerté válljon a szolgáltatás, a frekventált helyeken plakátokkal, szórólapozással és promóciókkal fogjuk hirdetni. A szolgáltatás elõnye a gyors piacra jutás. A vállalkozás fõ sikerét az határozza meg, hogy sikerül-e a gépkocsik idõbeli kihasználtságát 60% fölé növelni. A vállalkozás bevételi forrásai: A vállalkozás bevételeit közvetlenül a vevõktõl szerzi, amikor az utas kifizeti az viteldíjat. Az utasok választhatják a bérletkártya vásárlását is, amelyre elõre fizetett összeg tehetõ, ekkor ebbõl kerül levonásra a viteldíj. Másodlagos bevételi forrásként eladható a gépkocsikon hirdetési felület, értékesíthetõk vendéglátó helyeket népszerûsítõ akciós célállomások. A piacbõvülés forrásai: Hirdetésekkel és promóciókka megnyerjük a korai követõket, majd ezt követõen a szolgáltatás olcsósága miatt szájról-szájra fog terjedni a híre, így egyre többen választják majd ezt a közelkedésiformát. A bõvítés másik módja a szolgáltatás kiterjesztése más nagyvárosokra. A vállalkozás profilja, tevékenységei: A VÁLLALKOZÁS TERVEZETT MUKÖDÉSE A vállalkozás fõ profiljaként személyszállítási szolgáltatást folytat, valamint az ezt támogató informatikai rendszer fejlesztésével foglalkozik. Hozzáadott értéke a fejlesztõcsapat szakmai felkészültségébõl és a sofõrök felkészültségébõl keletkezik.

4 A vállalkozás mûködésének kritikus sikertényezõi: Az értékesítés: A szolgáltatást okostelefonra letölthetõ alkalmazással fogjuk értékesíteni. Az alkalmazást köztéri plakátokon fogjuk hirdetni, ahol könnyen megjegyezhetõ webcím és telefonnal olvasható vonalkód fogja megkönnyíteni a telepítést. A köztereken értékesítõ ügynökök fogják ajánlani a szolgáltatást az utazóközönségnek, valamint kuponokat osztanak az érdeklõdõk számára, amellyel kedvezményesen próbálhatják azt ki. A vállalkozás versenyképességéhez szükséges képessége(i): Az alkalmazás lehetõvé teszi, hogy az útvonaltervezõ "egyezkedjen" az utassal: ajánl egy felvételi pontot, idõpontot és árat az utas által kért célállomásra történõ elszállítására, amelyet elfogad az utas, így jobban tervezhetõ és gazdaságosabb az utasok szállítása. Az indítás jogi feltételei: A vállalkozás újonnan alapítandó KFT formájában fog indulni. Az induláshoz szükséges hatósági engedélyek A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által vezetett közhitelû hatósági nyilvántartásba történõ bejegyzés szükséges. A mûködés személyi feltételei Az utazási vállalkozásban legalább egy - a külön jogszabályban elõírt utazásszervezõi minõsítõ vizsgával vagy szakképesítéssel és szakmai gyakorlattal rendelkezõ személynek kell dolgoznia, akit a munkaerõpiacról választunk. A mûködés technikai, informatikai feltételei Szükséges egy telephely, garázzsal, valamint a fejlesztõk és a diszpécser szolgálat számára irodahelység, ahol rendelkezésre áll víz, csatorna, villany, fûtés, internet. A kocsikban szükség van továbbá taxiórára, mobilinternetre, GPS navigációs egységre és mobiltelefonra. A vállalkozás egyszerûsített eredményterve A VÁLLALKOZÁS PÉNZÜGYEI Megnevezés 1. év 2. év 3. év Összesen

5 Árbevétel P= p x Q Az értékesített mennyiség az adott évben (Q) km km km Az eladási egységár az adott évben (p) Összes költség (Kö) Az állandó költség az adott évben (FC) Változó költség az adott évben a tervezett mennyiség értékesítése esetén (VC) Nyereség(N) Nyereséghányad Nh= Ny/P x100 (%) A fedezeti pont számítás összesítése Megnevezés Érték Mértékegység Egységár (p) 250 / km Minimális mennyiség, fedezeti pont (Qm) km /év Reálisan eladható mennyiség (Q) km /év A minimum ár (pm) 185 / km A vállalkozás forrás igénye az induláshoz

6 Megnevezés Összeg () Magyarázat Fejlesztési költségek Beruházási költségek összes eszköz, amit meg akarunk vásárolni Alapítási költségek: cégalapítás költségei; ügyvéd stb. Átmeneti mûködési tartalék: kocsik + sofõrfizu + rezsi, mindez 2 hónapra Összes induló tõke igény (EQ): Saját forrás (SF): Külsõ forrás igény (KF): A vállalkozás indítás finanszírozása: Forrás Érték () Saját tõke Családi kölcsön Baráti kölcsön Állami támogatás Magán befektetõ Üzleti angyal Kockázati tõke Banki hitel

7 Egyéb: none A tulajdonos(ok) bemutatása A VÁLLALKOZÓ ÉS CSAPATA A tulajdonosok egyetemi hallgatók, akik a projekt megvalósítása iránt erõsen elkötelezettek. A közremûködõk: Partnereink jövõbeli befektetõk, akik pénzükkel, üzleti szakértelmükkel és tanácsaikkal járulnak hozzá a vállalkozás sikeréhez.

8 II. RÉSZ A VÁLLALKOZÁS ÉLETKÉPESSÉGE A vállalkozási ötlet életképességének feltételei %-ban A vállalkozás kiemelten fontos sikertényezõi és kockázatai A vállalkozás kiemelten fontos sikertényezõi Van tényleges vagy felkelthetõ igény termékünkre, szolgáltatásunkra. (Tudjuk, hogy milyen vevõkörre számíthatunk, kik lesznek a vevõink és mik az igényeik.) Van a vevõk számára fontos, észrevehetõ különlegességünk. Szenvedélyesen érdekel ez a termék/ szolgáltatás. Képesek vagyunk elõállítani a terméket, nyújtani a szolgáltatást. A vállalkozásnak lesz a nyereséges mûködéséhez elegendõ bevétele. Rendelkezünk a szükséges engedélyekkel, teljesíteni tudjuk az összes indulási feltételt. Az általunk kalkulált ár elfogadható potenciális vevõkörünk számára. Van felkészült szakemberünk, aki ért az értékesítéshez és a marketinghez. Legalább százalékos piaci növekedés várható az elkövetkezõ 3-5 évben. Vannak társaim, akikkel a vállalkozás mûködni fog. A vállalkozás felkészült a piaci figyelemfelkeltésre. Képes vagyok kitartóan dolgozni a sikerért még az átmeneti kudarcok ellenére is. A vállalkozás veszélyes kockázati tényezõi Nincs veszélyes tényezõ A vállalkozás további kockázati tényezõi Nincs tapasztalatom ezen az üzleti területen.

9 Még nincs felkészült szakemberünk, aki ért a termékhez, a szolgáltatáshoz, és ismeri az üzletág sajátosságait. A vállalkozásnak akkor se lesz meg a nyereséges mûködéshez szükséges bevétele, ha a vállalkozás bevételeinek döntõ hányada a járulékos tevékenységekbõl fog származni. Nem számíthatunk annyi vevõre, hogy a tõlük származó bevétel meghaladja a kiadásokat már az elsõ évben. Nincsenek olyan kapcsolataim, amelyekkel sikeressé tehetem a vállalkozást. A vállalkozás bevételei várhatóan nem tudják folyamatosan meghaladni a kiadásait, a fizetési kötelezettségeit nem tudja teljesíteni az elsõ évben. Termékünkre még nem szereztük meg a szükséges szabadalmat, védjegyet. A vállalkozásnak több, mint 10 millió forint befektetésre van szüksége az induláshoz, amit nehéz lesz megszerezni. A tulajdonosok még nem tisztázták és egyeztek meg abban, hogy milyen munkamegosztásban, milyen tulajdoni hányaddal, milyen szerepet vállalnak a vállalkozásban.

10 III. RÉSZ A FEJLESZTÉS A) A sikertényezôk erôsítése A vállalkozásban azonosított kiemelten fontos sikertényezõk Van tényleges vagy felkelthetõ igény termékünkre, szolgáltatásunkra. (Tudjuk, hogy milyen vevõkörre számíthatunk, kik lesznek a vevõink és mik az igényeik.) Van a vevõk számára fontos, észrevehetõ különlegességünk. Fejlesztési feladatok a sikertényezõk további erõsítésére Agresszív kampánnyal tesszük ismertté szolgáltatásunkat. Több autóval javul a szolgáltatás minõsége. Szenvedélyesen érdekel ez a termék/ szolgáltatás. Képesek vagyunk elõállítani a terméket, nyújtani a szolgáltatást. A vállalkozásnak lesz a nyereséges mûködéséhez elegendõ bevétele. Rendelkezünk a szükséges engedélyekkel, teljesíteni tudjuk az összes indulási feltételt. Az általunk kalkulált ár elfogadható potenciális vevõkörünk számára. MInél többne használják a szolgáltatást, annál olcsóbb lehet a viteldíj. Van felkészült szakemberünk, aki ért az értékesítéshez és a marketinghez. Legalább százalékos piaci növekedés várható az elkövetkezõ 3-5 évben. Vannak társaim, akikkel a vállalkozás mûködni fog. A vállalkozás felkészült a piaci figyelemfelkeltésre. Jól kitalált marketingkoncepcióval indulunk. Képes vagyok kitartóan dolgozni a sikerért még az átmeneti kudarcok ellenére is. B) A kockázatok súlyozása Kicsit súlyos Közepesen súlyos Nagyon súlyos Feltétlenül kezelendõ kockázat Nincs tapasztalatom ezen az üzleti területen.

11 Vállalkozásunk nem az innovációval akar versenyelõnyre szert tenni. Még nincs felkészült szakemberünk, aki ért a termékhez, a szolgáltatáshoz, és ismeri az üzletág sajátosságait. A vállalkozásnak akkor se lesz meg a nyereséges mûködéshez szükséges bevétele, ha a vállalkozás bevételeinek döntõ hányada a járulékos tevékenységekbõl fog származni. Nem számíthatunk annyi vevõre, hogy a tõlük származó bevétel meghaladja a kiadásokat már az elsõ évben. Nincsenek olyan kapcsolataim, amelyekkel sikeressé tehetem a vállalkozást. A vállalkozás bevételei várhatóan nem tudják folyamatosan meghaladni a kiadásait, a fizetési kötelezettségeit nem tudja teljesíteni az elsõ évben. Termékünkre még nem szereztük meg a szükséges szabadalmat, védjegyet. Új versenytársak belépés esetén nehezen tudjuk megõrizni piaci pozíciónkat. A vállalkozásnak több, mint 10 millió forint befektetésre van szüksége az induláshoz, amit nehéz lesz megszerezni. Úgy gondoljuk, hogy egy-két éven belül nem tudjuk megõrizni a versenyelõnyünket, mert olyan termék vagy szolgáltatás megjelenése várható a piacon, ami szükségtelenné teheti a mi termékünket, szolgáltatásunkat. A tulajdonosok még nem tisztázták és egyeztek meg abban, hogy milyen munkamegosztásban, milyen tulajdoni hányaddal, milyen szerepet vállalnak a vállalkozásban. Kockázatkezelési megoldások Megoldásra váró kockázatok: Nincs tapasztalatom ezen az üzleti területen. Még nincs felkészült szakemberünk, aki ért a termékhez, a szolgáltatáshoz, és ismeri az üzletág sajátosságait. A vállalkozásnak akkor se lesz meg a nyereséges mûködéshez szükséges bevétele, ha a vállalkozás bevételeinek döntõ hányada a járulékos tevékenységekbõl fog származni. Nem számíthatunk annyi vevõre, hogy a tõlük származó bevétel meghaladja a kiadásokat már az elsõ évben. Az én megoldásaim és tennivalóim a kockázatok csökkentésére Felveszünk valakit, aki rendelkezik tapasztalattal ezen az üzleti területen. Felveszünk valakit, aki ért a termékhez, a szolgáltatáshoz, és ismeri az üzletág sajátosságait. Addig nem indítom el a vállalkozásomat, amíg újra nem gondolom az üzleti modellem realitását. Eldöntöm, hogy érdemes-e belevágni ebbe a vállalkozásba, amelyik sem közvetlenül, se közvetve nem hoz elég bevételt a nyereséges mûködéshez. Kialakítok szélesebb érdeklõdési körre számító változatokat is - az eredetivel párhuzamosan, esetleg más márka alatt - amivel növelhetem a piaci részesedésemet.

12 Nincsenek olyan kapcsolataim, amelyekkel sikeressé tehetem a vállalkozást. A vállalkozás bevételei várhatóan nem tudják folyamatosan meghaladni a kiadásait, a fizetési kötelezettségeit nem tudja teljesíteni az elsõ évben. Termékünkre még nem szereztük meg a szükséges szabadalmat, védjegyet. A vállalkozásnak több, mint 10 millió forint befektetésre van szüksége az induláshoz, amit nehéz lesz megszerezni. A tulajdonosok még nem tisztázták és egyeztek meg abban, hogy milyen munkamegosztásban, milyen tulajdoni hányaddal, milyen szerepet vállalnak a vállalkozásban. Tudatosan elkezdem a kapcsolataim kiépítését: belépek a Kamarába, szakmám tudományos egyesületébe, elmegyek néhány belföldi és külföldi szakkiállításra, szakvásárra. Finanszírozási forrást keresek a veszteséges idõszak átvészelésére (pl. áthidaló tulajdonos kölcsön, vállalkozói folyószámla hitel). Minden lehetséges és jogszerû eszközzel, ismételt beadványokkal gyorsítani igyekszem az oltalom megszerzését. Felkeresek több üzleti angyal, vagy kockázati tõke befektetõt az indulás finanszírozásához egy jól elkészített üzleti tervvel és megpróbálok tõlük tõkét szerezni tisztes tulajdoni hányad és ebbõl következõ beleszólási jog felajánlással. Meghatározunk a tulajdonostársakkal egy záros határidõt a megállapodásra és addig nem alapítjuk meg és nem indítjuk el a vállalkozást. C) Stratégiai ügyek és akciótervek Stratégiai ügyek 1. Tõke megszerzése 2. Az induláshoz szükséges feltételek megteremtése 3. Kapcsolati háló felépítése Akcióterv a stratégiai ügyek kezelésére: Akció (feladata) Határido Felelos tõke megszerzése Molnár Péter pénzügyi terv kidolgozása Opitz Dóra cégalapítás és hatósági engedélyek megszerzése Molnár Péter álláshirdetés feladása Varga László fórumokon, szakmai rendezvényeken való részvétel tõl Schweighardt Dániel

13 IV. RÉSZ A DÖNTÉS Igen, elindítom a vállalkozásomat Ez a vállalkozás azért lesz jó (fontos vagy hasznos) a vevõknek, felhasználóknak, mert olcsó taxi szolgáltatást kapnak. Azért lesz tartós vagy növekvõ a kereslet a vállalkozás termékére, szolgáltatására, mert a konkurencia nem rendelkezik azokkal a képességekkel, amikkel mi. A vállalkozás terméke, szolgáltatása azért jobb, mint a versenytársaké, mert kevesebbe kerül. A vállalkozás azzal teremtette meg a mûködés feltételeit, hogy elkészíti az informatikai rendszert, felszerelte az autókat és betanította a sofõröket. Azért tartom ezt a vállalkozást jó üzletnek, mert új módon teszi gazdaságosabbá a személyszállítást. Azért gondolom, hogy ezt meg tudom és akarom csinálni, mert mi vagyunk a legjobbak, és ezt be is bizonyítjuk!

VÁLLAKOZÁSI KONCEPCIÓ

VÁLLAKOZÁSI KONCEPCIÓ VÁLLAKOZÁSI KONCEPCIÓ A vállalkozás neve: Dorka svéd masszás Bt. A vállalkozás profilja, tevékenysége: Egészségügyi és mentálhigiénés szolgáltatás Készítés dátuma: 2011.10.01 A dokumentum elkészítésének

Részletesebben

Ajánlás és gyakorlati útmutató felsőoktatási intézmények részére tudástranszfer tevékenységeik fejlesztéséhez

Ajánlás és gyakorlati útmutató felsőoktatási intézmények részére tudástranszfer tevékenységeik fejlesztéséhez Ajánlás és gyakorlati útmutató felsőoktatási intézmények részére tudástranszfer tevékenységeik fejlesztéséhez Debreceni Egyetem 2013. október Bevezetés Az állami kutatószervezetek beleértve az egyetemeket

Részletesebben

Üzleti jelentés 2014.

Üzleti jelentés 2014. GYULAI TAKARÉKSZÖVETKEZET 5711. Gyula, Széchenyi u. 53. Üzleti jelentés 2014. Cg.:04-02-000217 1 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK 2 1. BEVEZETŐ 3 2. A VAGYONI, PÉNZÜGYI HELYZET ÉS A JÖVEDELMEZŐSÉG 5 3.

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS 2015.12.31.

ÜZLETI JELENTÉS 2015.12.31. MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK SZERINTI ÉVES BESZÁMOLÓ ÜZLETI JELENTÉS 2015.12.31. ÜZLETI JELENTÉS 2015.12.31. Dátum: Beled, 2016. május 27. Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Szarkáné Horváth Valéria Kozma

Részletesebben

Váll.gazd: Kidolgozott tételek: 1. Értelmezze az (üzleti) vállalkozást, nevezze meg szerepét a gazdasági fejlődésben!

Váll.gazd: Kidolgozott tételek: 1. Értelmezze az (üzleti) vállalkozást, nevezze meg szerepét a gazdasági fejlődésben! Váll.gazd: Kidolgozott tételek: 1. Értelmezze az (üzleti) vállalkozást, nevezze meg szerepét a gazdasági fejlődésben! Információtartalom vázlata: A vállalkozás fogalma o Az üzleti vállalkozás célja, érdekeltjei,

Részletesebben

Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft. 2016 évre vonatkozó üzleti terve

Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft. 2016 évre vonatkozó üzleti terve Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft. 2016 évre vonatkozó üzleti terve 2016 március 31. Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft 2016 évi pénzügyi terv Bevétel Közétkeztetés és étteremüzemeltetés

Részletesebben

ZEMPLÉN TAKARÉKSZÖVETKEZET Nyilvánosságra hozatali követelményei

ZEMPLÉN TAKARÉKSZÖVETKEZET Nyilvánosságra hozatali követelményei 1.BEVEZETÉS ZEMPLÉN TAKARÉKSZÖVETKEZET Nyilvánosságra hozatali követelményei A Zemplén Takarékszövetkezet a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996.évi CXII. törvény( Hpt.) 137/A - a

Részletesebben

Űrlap önkormányzati támogatás elszámolásához

Űrlap önkormányzati támogatás elszámolásához Űrlap önkormányzati támogatás elszámolásához Csak a vastag keretben lévő rovatokat kérjük kitölteni! Támogatott szervezet neve (támogatási szerződés szerint): Támogatott szervezet címe: Levelezési címe:

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK A Széchenyi 2020, az Új Széchenyi Terv és a Nemzeti Együttműködési Alap összefoglaló táblázata vállalkozások költségvetési szervek és nonprofit szervezetek részére Tartalom GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS

Részletesebben

A Nógrádi Gazdaságfejlesztő Nonprofit Kft. MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYVE. Jóváhagyta: Varga Gyula ügyvezető 2011. január 10.

A Nógrádi Gazdaságfejlesztő Nonprofit Kft. MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYVE. Jóváhagyta: Varga Gyula ügyvezető 2011. január 10. A Nógrádi Gazdaságfejlesztő Nonprofit Kft. MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYVE Jóváhagyta: Varga Gyula ügyvezető 2011. január 10. Tartalomjegyzék: 1. Preambulum... 3 1.1. Bevezetés - Bemutatkozás... 3 2. A minőségirányítási

Részletesebben

AZ ASZÓDI KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

AZ ASZÓDI KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA AZ ASZÓDI KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA Terra Studio Kft. Területi Kutató Tervező Tanácsadó Iroda Raiffeisen Gazdasági és Pénzügyi Tanácsadó Rt. 2005. november 2. AZ ASZÓDI TÖBBCÉLÚ

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁS. amely létrejött

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁS. amely létrejött 1 amely létrejött KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁS egyrészről Bátonyterenye Város Önkormányzata 3070. Bátonyterenye,Városház út 2.., törzsszám:735364, pénzforgalmi jelzőszám: OTP Bank Nyrt. 11741048-15451017-

Részletesebben

SzEK.org 2011. évi költségvetés

SzEK.org 2011. évi költségvetés SzEK.org 2011. évi költségvetés Készítette: Kis Ervin Egon Lezárva: 2010. december 2. TARTALOMJEGYZÉK Bevezető...1 Az ÁFA...1 Bevételek...2 A bevételek megoszlása...2 Tagdíjbevétel...2 Egyéb bevétel...4

Részletesebben

A KÁPOLNÁSNYÉK ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET NYILVÁNOSÁGRA HOZATALI KÖVETELMÉNYEK TELJESÍTÉSÉRŐL. 2011. év

A KÁPOLNÁSNYÉK ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET NYILVÁNOSÁGRA HOZATALI KÖVETELMÉNYEK TELJESÍTÉSÉRŐL. 2011. év A KÁPOLNÁSNYÉK ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET NYILVÁNOSÁGRA HOZATALI KÖVETELMÉNYEK TELJESÍTÉSÉRŐL 2011. év A Kápolnásnyék és Vidéke Takarékszövetkezet a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló

Részletesebben

Űrlap önkormányzati támogatás elszámolásához

Űrlap önkormányzati támogatás elszámolásához Űrlap önkormányzati támogatás elszámolásához Csak a vastag keretben lévő rovatokat kérjük kitölteni! sport célú támogatások Támogatott szervezet neve (támogatási szerződés szerint): Támogatott szervezet

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. 2007. december. Nemzeti Kapcsolattartó, a Támogatási forrást nyújtó alap: Pályázati kapcsolattartó, támogatásközvetítı szervezet:

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. 2007. december. Nemzeti Kapcsolattartó, a Támogatási forrást nyújtó alap: Pályázati kapcsolattartó, támogatásközvetítı szervezet: PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Az EGT/ Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében a magyar környezet- és természetvédelmi céllal létrejött társadalmi szervezetek támogatása, a Második Nemzeti Környezetvédelmi Program

Részletesebben

A BIOKOM Nonprofit Kft. bemutatása 3. o. A gazdasági terv felépítése 12. o. A piaci területek üzletpolitikája 13. o.

A BIOKOM Nonprofit Kft. bemutatása 3. o. A gazdasági terv felépítése 12. o. A piaci területek üzletpolitikája 13. o. ÜZLETI TERV 2016 Tartalomjegyzék A BIOKOM Nonprofit Kft. bemutatása 3. o. A fő tulajdonviszonyok jelenleg 10. o. A tervezés fő irányelvei 11. o. A gazdasági terv felépítése 12. o. A piaci területek üzletpolitikája

Részletesebben

Centro Ristorante - Panzió

Centro Ristorante - Panzió Centro Ristorante - Panzió Z A L A E G E G E R S Z E G É R T É K E S Í T É S I I N F O R M Á C I Ó K Az alábbi dokumentum a figyelem felhívására szolgál, nem ajánlati dokumentum. Minden információ, amit

Részletesebben

Nyugat-dunántúli Operatív Program. Akcióterv vezetıi összefoglaló

Nyugat-dunántúli Operatív Program. Akcióterv vezetıi összefoglaló Nyugat-dunántúli Operatív Program 1. prioritás: Regionális gazdaságfejlesztés Akcióterv vezetıi összefoglaló 2008. február 11. 1. Prioritások bemutatása 1.1. Prioritások tartalma Prioritás neve, száma

Részletesebben

FEJLESZTÉSI, INDULÁSI SZÜKSÉGLET:

FEJLESZTÉSI, INDULÁSI SZÜKSÉGLET: Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter elnök Sztupák Péter ügyvezető Tárgy: Javaslat a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Működési és Költség Tervének jóváhagyására Tisztelt

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az Akkreditált Innovációs Klaszter cím elnyerésére. Kódszám: AIK-2011

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az Akkreditált Innovációs Klaszter cím elnyerésére. Kódszám: AIK-2011 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az Akkreditált Innovációs Klaszter cím elnyerésére Kódszám: AIK-2011 A. ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK A.1. A PÁLYÁZATI KIÍRÁS CÉLJA Az Új Széchenyi Terv Tudomány és innováció Programja a vállalati

Részletesebben

Az iparűzési adó bevallásának aktualitásai

Az iparűzési adó bevallásának aktualitásai Az iparűzési adó bevallásának aktualitásai dr. Kovács Attila 2016. 04. 25. 11:37 Értesítő a rovat cikkeiről A következő írás az állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni 2015. adóévi adóbevallás elkészítéséhez

Részletesebben

Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft. 2012 évre vonatkozó üzleti terve

Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft. 2012 évre vonatkozó üzleti terve Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft. 2012 évre vonatkozó üzleti terve 2012. február 10. Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft 2012 évi pénzügyi terv Bevétel Közétkeztetés és étteremüzemeltetés

Részletesebben

Főnix Takarékszövetkezet 4025 Debrecen, Petőfi tér 6. ÜZLETI JELENTÉS 2014.

Főnix Takarékszövetkezet 4025 Debrecen, Petőfi tér 6. ÜZLETI JELENTÉS 2014. Főnix Takarékszövetkezet 4025 Debrecen, Petőfi tér 6. ÜZLETI JELENTÉS 2014. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ 3 2. A VAGYONI, PÉNZÜGYI HELYZET ÉS A JÖVEDELMEZŐSÉG 4 3.A MÉRLEG FORDULÓNAPJA UTÁN BEKÖVETKEZETT

Részletesebben

ÚTMUTATÓ FOTÓDOKUMENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ FOTÓDOKUMENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ FOTÓDOKUMENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉHEZ A fényképes visszajelzés célja: - A Magyar Élelmiszerbank Egyesület nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a számára adományokat felajánló vállalatokat megfelelően informálja

Részletesebben

A projektek megvalósítására legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.

A projektek megvalósítására legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre. portfólió Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés GINOP-2.1.7-15 A pályázat célja A pályázat célja a KKV-k házon belüli prototípusfejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innovatív

Részletesebben

Programtervezés. A program egy túra részeként. Célcsoport 2012.04.14. Értékajánlat. A célcsoportok igényei eltérőek, ezért kritikus, hogy a programot

Programtervezés. A program egy túra részeként. Célcsoport 2012.04.14. Értékajánlat. A célcsoportok igényei eltérőek, ezért kritikus, hogy a programot Programtervezés Partnerek Értékajánlat Pozícionálás Márkaépítés Referenciacsoportok Szolgáltató Fogyasztó Termék Árazás Értékesítés Versenytársak Reklám gyüttfogyasztók A program egy túra részeként Célcsoport

Részletesebben

Várható váratlan Promóció Játékszabályzat és Részvételi feltételek (továbbiakban: Szabályzat) A módosítás hatályos 2016. február 12-től.

Várható váratlan Promóció Játékszabályzat és Részvételi feltételek (továbbiakban: Szabályzat) A módosítás hatályos 2016. február 12-től. Várható váratlan Promóció Játékszabályzat és Részvételi feltételek (továbbiakban: Szabályzat) A módosítás hatályos 2016. február 12-től. 1. Szervező OTP Bank Nyrt. (1051 Budapest, Nádor u. 16. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

2008. évi költségvetési beszámoló kiegészítő melléklete

2008. évi költségvetési beszámoló kiegészítő melléklete BMÖ Radnóti Miklós Szakközép-és Szakiskolája, Kollégiuma 7700 Mohács, Kossuth Lajos u. 71. 2008. évi költségvetési beszámoló kiegészítő melléklete Az összevonás után 2008. volt az első teljes gazdasági

Részletesebben

2000. évi C. törvény módosításokkal * egységes szerkezetbe foglalt szövege a számvitelrõl

2000. évi C. törvény módosításokkal * egységes szerkezetbe foglalt szövege a számvitelrõl 2000. évi C. törvény módosításokkal * egységes szerkezetbe foglalt szövege a számvitelrõl A piacgazdaság mûködéséhez nélkülözhetetlen, hogy a piac szereplõi számára hozzáférhetõen, döntéseik megalapozása

Részletesebben

Innováció és versenyképesség

Innováció és versenyképesség Innováció és versenyképesség Dr. Balogh Tamás Polinvent Kft. A kutatás-fejlesztési tevékenység rejtelmei 2012. május 24. Munkácsy27 Oktatóközpont (1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 27. I/3) K+F és innováció,

Részletesebben

MEGVALÓSÍTHATÓSÁG ELEMZÉSE A NÉGY KÖZSZOLGÁLTATÁS ÁTVILÁGÍTÁSA PROJEKTHEZ KAPCSOLÓDÓAN

MEGVALÓSÍTHATÓSÁG ELEMZÉSE A NÉGY KÖZSZOLGÁLTATÁS ÁTVILÁGÍTÁSA PROJEKTHEZ KAPCSOLÓDÓAN MEGVALÓSÍTHATÓSÁG ELEMZÉSE A NÉGY KÖZSZOLGÁLTATÁS ÁTVILÁGÍTÁSA PROJEKTHEZ KAPCSOLÓDÓAN SZOCIÁLIS ELLÁTÁSHOZ ÉS KÖZÖSSÉGSZERVEZÉSHEZ TARTOZÓ EGYES KÖZSZOLGÁLTATÁST VÉGZŐ INTÉZMÉNYEK VERSENYKÉPESSÉGI SZEMPONTÚ

Részletesebben

ABA INTELLIGENS VÁROSSÁ VÁLÁSÁNAK STRATÉGIÁJA ÉS OPERATÍV PROGRAMJA (első változat)

ABA INTELLIGENS VÁROSSÁ VÁLÁSÁNAK STRATÉGIÁJA ÉS OPERATÍV PROGRAMJA (első változat) ABA INTELLIGENS VÁROSSÁ VÁLÁSÁNAK STRATÉGIÁJA ÉS OPERATÍV PROGRAMJA (első változat) Készítette: Stratégiakutató Intézet Kht. Ugrin Emese témavezető, szerkesztő Bese Ferenc településfejlesztő, Brunczel

Részletesebben

KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK. Operatív Program neve: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. Pályázati konstrukció kódja:

KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK. Operatív Program neve: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. Pályázati konstrukció kódja: A Széchenyi 2020, az Új Széchenyi Terv és a Nemzeti Együttműködési Alap összefoglaló táblázata vállalkozások költségvetési szervek és nonprofit szervezetek részére KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Operatív

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM

NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2009-2010 A kiadvány adatai a 2009. október 2-i állapotot tükrözik. Keszthely NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPER ATÍV PROGR A M PÁ LYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2009-2010

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI ELVI STRATÉGIÁJA

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI ELVI STRATÉGIÁJA NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI ELVI STRATÉGIÁJA Elfogadva: 2010. július 26. TARTALOMJEGYZÉK PREAMBULUM... 3 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 II. A NYÍREGYHÁZI

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Atipikus foglalkoztatási formák támogatása Közép-Magyarországi Régió / Konvergencia régiók című pályázati felhíváshoz Kódszám:

Részletesebben

50 palack 50 pontos kártya

50 palack 50 pontos kártya KELLAQ10 ÉLJ ÚJRA! HŰSÉGPROMÓCIÓ RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA 1 Szervező: Jelen Részvételi Szabályzatban (Szabályzat) bemutatásra kerülő játék (továbbiakban: Játék), valamint Nyereményjáték (továbbiakban: Nyereményjáték)

Részletesebben

Turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzat

Turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzat Turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzat A térségi Éltető Balaton-felvidék védjegy turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzata Lezárva: 2014. 04. 28.

Részletesebben

NEMZETI CSALÁD- ÉS SZOCIÁLPOLITIKAI INTÉZET. Útmutató a 2015. évi pályázati támogatások beszámolójának elkészítéséhez

NEMZETI CSALÁD- ÉS SZOCIÁLPOLITIKAI INTÉZET. Útmutató a 2015. évi pályázati támogatások beszámolójának elkészítéséhez NEMZETI CSALÁD- ÉS SZOCIÁLPOLITIKAI INTÉZET Útmutató a 2015. évi pályázati támogatások beszámolójának elkészítéséhez Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. A beszámoló elkészítésével kapcsolatos tudnivalók...

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA 13. Előadás Az üzleti terv készítés A célok kitűzése és stratégia kialakítása A vállalat

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzat 2119 Pécel, Kossuth tér 1.

Pécel Város Önkormányzat 2119 Pécel, Kossuth tér 1. Pécel Város Önkormányzat 2119 Pécel, Kossuth tér 1. PÉCEL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA - jóváhagyva a 363/2008. (XI. 27.) sz. Kt. határozattal 1 Preambulum A közpénzek ésszerű felhasználása,

Részletesebben

Közgazdasági alapok ZH mintasor

Közgazdasági alapok ZH mintasor Közgazdasági alapok ZH mintasor Csorba László A1: A közgazdaságtan legfőbb kérdései: A) Termelés B) Elosztás C) Szállítás D) Termelés és elosztás E) Termelés és szállítás F) Elosztás és szállítás B1: A

Részletesebben

GOP-2009-1.3.1/A KMOP-2009-1.1.4

GOP-2009-1.3.1/A KMOP-2009-1.1.4 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program Vállalati innováció támogatása c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: GOP-2009-1.3.1/A KMOP-2009-1.1.4

Részletesebben

Társaság neve: Magyar Telekom Nyrt. Társaság címe: E-mail címe:

Társaság neve: Magyar Telekom Nyrt. Társaság címe: E-mail címe: Társaság neve: Magyar Telekom Nyrt. Társaság címe: E-mail címe: 1013 Budapest Krisztina krt. 55. investor.relations@telekom.hu Befektetői kapcsolattartó: Beosztás: Telefon: E-mail cím: Förhécz Krisztina

Részletesebben

Kulturális és Oktatási Bizottság. a Kulturális és Oktatási Bizottság részéről. az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság részére

Kulturális és Oktatási Bizottság. a Kulturális és Oktatási Bizottság részéről. az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság részére EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Kulturális és Oktatási Bizottság 17.7.2012 2011/0430(COD) VÉLEMÉNY a Kulturális és Oktatási Bizottság részéről az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság részére a közszféra

Részletesebben

Mobil Kommunikációs Kutatás-fejlesztési és Innovációs Centrum létrehozása. (Mobil 2004) Pályázati felhívás

Mobil Kommunikációs Kutatás-fejlesztési és Innovációs Centrum létrehozása. (Mobil 2004) Pályázati felhívás az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával Mobil Kommunikációs Kutatás-fejlesztési és Innovációs Centrum létrehozása (Mobil 2004) Pályázati felhívás Budapest, 2004. november 4. Tartalomjegyzék

Részletesebben

MUNKAANYAG. Nagyné Bauman Anita. Vállalkozási formák, a vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Nagyné Bauman Anita. Vállalkozási formák, a vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek. A követelménymodul megnevezése: Nagyné Bauman Anita Vállalkozási formák, a vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek A követelménymodul megnevezése: Vállalkozási és kereskedelmi ismeretek A követelménymodul száma: 2219-06 A tartalomelem

Részletesebben

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/a. Tel.: 76/508-750 Fax: 76/508-751

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/a. Tel.: 76/508-750 Fax: 76/508-751 Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok és iparterületek támogatása (DAOP-1.1.1./A-13, ÉAOP-1.1.1/A-13) A pályázat célja 1. Ipari parknak minısülı területek infrastrukturális

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. az ÉSZAK - ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM. A kistérségi és helyi jelentőségű ipari területek fejlesztése

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. az ÉSZAK - ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM. A kistérségi és helyi jelentőségű ipari területek fejlesztése PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az ÉSZAK - ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM A kistérségi és helyi jelentőségű ipari területek fejlesztése c. pályázati kiíráshoz Kódszám: EAOP-2008/1.1.1/A A projektek az Európai

Részletesebben

A kompetencia alapú képzési rendszer koncepciója a szervezeti képzésekben

A kompetencia alapú képzési rendszer koncepciója a szervezeti képzésekben TÓTHNÉ BORBÉLY VIOLA A kompetencia alapú képzési rendszer koncepciója a szervezeti képzésekben A munkaadók követelményei - a gyorsütemű gazdasági fejlődés és technológiák változása miatt - a munkaerővel

Részletesebben

A Bajai. III. Béla Gimnázium. pedagógiai nevelési programja

A Bajai. III. Béla Gimnázium. pedagógiai nevelési programja A Bajai III. Béla Gimnázium pedagógiai nevelési programja 1 TARTALOMJEGYZÉK A) NEVELÉSI TERV 1. BEVEZETŐ... 4 2. AZ ISKOLA JOGÁLLÁSA... 4 3. ALAPELVEINK, KIEMELTEN KEZELT ÉRTÉKEINK... 9 4. AZ ISKOLA CÉL-

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. Kis- és középvállalkozások számára. 2013. április 16.

Pályázati lehetőségek. Kis- és középvállalkozások számára. 2013. április 16. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek Kis- és középvállalkozások számára 2013. április 16. 1173 Budapest,

Részletesebben

SÁRKÖZ-VÍZ Szolgáltató Kft. Székhely: 7100 Szekszárd, Erpreskert u. 9. Telephely: 7144 Decs, Fő u. 23 7143 Őcsény, Fő u. 35.

SÁRKÖZ-VÍZ Szolgáltató Kft. Székhely: 7100 Szekszárd, Erpreskert u. 9. Telephely: 7144 Decs, Fő u. 23 7143 Őcsény, Fő u. 35. SÁRKÖZ-VÍZ Szolgáltató Kft. Székhely: 7100 Szekszárd, Erpreskert u. 9. Telephely: 7144 Decs, Fő u. 23 7143 Őcsény, Fő u. 35. ÜZLETI JELENTÉS a kft. 2013. évi tevékenységéről Szekszárd, 2014. április 30.

Részletesebben

JELENTÉS AZ AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY 2007. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

JELENTÉS AZ AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY 2007. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL JELENTÉS AZ AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY 2007. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A jelentés nem tartalmaz banktitkot és a bankok érdekeit sértő adatokat. BEVEZETŐ A 2007. évet alapvetően meghatározta

Részletesebben

NAGYON ÁLLAT! Részvételi és nyereményjáték szabályzat

NAGYON ÁLLAT! Részvételi és nyereményjáték szabályzat NAGYON ÁLLAT! Részvételi és nyereményjáték szabályzat 1. Bevezetés A játék szervezője: Szallas.hu Kft (székhelye: 3529 Miskolc, Lévay utca 2. 1. emelet., cégjegyzékszáma: 0509022421) A Szervező weboldala:

Részletesebben

Vezetői Beszámoló a Kollégium 2014. év I. félévi tevékenységéről

Vezetői Beszámoló a Kollégium 2014. év I. félévi tevékenységéről Vezetői Beszámoló a 2014. év I. félévi tevékenységéről ÓBUDAI EGYETEM igazgató unk az Egyetem oktatási és nevelési céljainak megvalósításában többrétű feladatot lát el. Lakhatást biztosít a vidéki hallgatók

Részletesebben

A VÁLLALATI VÁLSÁGMENEDZSELÉS GAZDASÁGUNKBAN, AVAGY HOGYAN (NE) MENEDZSELJÜNK!? DR. KATITS ETELKA 1

A VÁLLALATI VÁLSÁGMENEDZSELÉS GAZDASÁGUNKBAN, AVAGY HOGYAN (NE) MENEDZSELJÜNK!? DR. KATITS ETELKA 1 A VÁLLALATI VÁLSÁGMENEDZSELÉS GAZDASÁGUNKBAN, AVAGY HOGYAN (NE) MENEDZSELJÜNK!? DR. KATITS ETELKA 1 Összefoglalás: A tanulmány betekintést ad a válságba került hazai társaságok válságának jelzéseibe és

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Komló Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. május 5-i ülésérıl Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint A polgármester köszöntötte a megjelenteket, megállapította,

Részletesebben

h a t á r o z a t o t hozom.

h a t á r o z a t o t hozom. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének H-JÉ-I-B-1588/2012. számú határozata az ERSTE BANK HUNGARY Zártkörűen Működő Részvénytársasággal szemben átfogó vizsgálat lezárása során hozott felügyeleti

Részletesebben

Pénzügyi kockázatvizsgálat kérdőív

Pénzügyi kockázatvizsgálat kérdőív NN Biztosító Zrt. Pénzügyi kockázatvizsgálat kérdőív A szerződött partner tölti ki! A dokumentumban szereplő információkat bizalmasan kezeljük! Szerződésszám/Elektronikus ajánlat azonosító: Biztosított

Részletesebben

Társaság neve: Magyar Telekom Nyrt. Társaság címe: E-mail címe:

Társaság neve: Magyar Telekom Nyrt. Társaság címe: E-mail címe: Társaság neve: Magyar Telekom Nyrt. Társaság címe: E-mail címe: 1013 Budapest Krisztina krt. 55. investor.relations@telekom.hu Befektetői kapcsolattartó: Beosztás: Telefon: E-mail cím: Förhécz Krisztina

Részletesebben

JELENTÉS A VÁLLALKOZÁSOK INNOVÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉRŐL

JELENTÉS A VÁLLALKOZÁSOK INNOVÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉRŐL KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján kötelező. Nyilvántartási szám: 2132 JELENTÉS A VÁLLALKOZÁSOK INNOVÁCIÓS

Részletesebben

E U R Ó PA I O T T H O N T E R E M T É S I P R O G R A M IV.

E U R Ó PA I O T T H O N T E R E M T É S I P R O G R A M IV. E U R Ó PA I O T T H O N T E R E M T É S I P R O G R A M Kutatási zárótanulmány IV. Budapest, 2005. január 2 A tanulmányt a Növekedéskutató Intézet munkacsoportja készítette A kutatást koordinálta: Matolcsy

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA. T/10537. számú

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA. T/10537. számú MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/10537. számú törvényjavaslat az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról Előadó: Varga

Részletesebben

A GTE KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2011. ÉVRŐL

A GTE KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2011. ÉVRŐL A GTE KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2011. ÉVRŐL Budapest, 2012. március 14. N O 01. sz. változat Dr. Igaz Jenő alelnök, ügyvezető igazgató Dr. Takács János elnök, képviselő BUDAPEST, 2012. MÁRCIUS 14. A GTE

Részletesebben

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat -

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - A vetélkedő szervezője: A Ki miben mindentudós? országos középiskolai vetélkedősorozat (továbbiakban Vetélkedő) szervezője Mindentudás Egyeteme Kht.

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. 1027 Budapest, Medve u. 4-14. Befektetési szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzata (a továbbiakban "Üzletszabályzat")

A CIB Bank Zrt. 1027 Budapest, Medve u. 4-14. Befektetési szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzata (a továbbiakban Üzletszabályzat) A CIB Bank Zrt. 1027 Budapest, Medve u. 4-14. Befektetési szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzata (a továbbiakban "Üzletszabályzat") Hatályos: 2016. március 1. napjától TARTALOMJEGYZÉK 1. A BEFEKTETÉSI

Részletesebben

1 Betétlap. Oldalszám. X. Az adózó képviselői (szükség esetén több oldalon is részletezhető) 1. Képviselő neve: adószáma: Adóazonosító jele:

1 Betétlap. Oldalszám. X. Az adózó képviselői (szükség esetén több oldalon is részletezhető) 1. Képviselő neve: adószáma: Adóazonosító jele: 1 Betétlap X. Az adózó képviselői (szükség esetén több oldalon is részletezhető) Oldalszám 1. Képviselő neve: 2. Képviselő neve: 3. Képviselő neve: 4. Képviselő neve: 5. Képviselő neve: 6. Képviselő neve:

Részletesebben

K Ö L C S Ö N K É R E L E M

K Ö L C S Ö N K É R E L E M FHB azonosító*: / / Ügynök kódja*: Tanácsadó kódja*: 1. AZ IGÉNYELT KÖLCSÖN ADATAI 1.1. A kölcsön típusa: ingatlanvásárlási kölcsön szabadfelhasználású kölcsön üzleti célú ingatlan vásárlási kölcsön 1.2.

Részletesebben

Innovációval a vállalkozások sikeréért!

Innovációval a vállalkozások sikeréért! Innovációval a vállalkozások sikeréért! Kleinheincz Ferenc, vezetı tanácsadó, Innostart kleinheincz.ferenc@innostart.hu European Commission Enterprise and Industry Innováció a vállalkozások sikeréért!

Részletesebben

Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS..././EU RENDELETE AZ IDEGENFORGALOMRA VONATKOZÓ EURÓPAI STATISZTIKÁKRÓL. (EGT-vonatkozású szöveg)

Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS..././EU RENDELETE AZ IDEGENFORGALOMRA VONATKOZÓ EURÓPAI STATISZTIKÁKRÓL. (EGT-vonatkozású szöveg) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2010.3.29. COM(2010)117 végleges 2010/0063 (COD) Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS..././EU RENDELETE AZ IDEGENFORGALOMRA VONATKOZÓ EURÓPAI STATISZTIKÁKRÓL (EGT-vonatkozású

Részletesebben

Cafetéria - Magyarország 2014

Cafetéria - Magyarország 2014 1 / 22 2014.01.30. 11:30 Cafetéria - Magyarország 2014 Tisztelt Hölgyem, Uram! A vállalati juttatásokban bekövetkezett változások 2014-ben A vállalati juttatásokban bekövetkezett változások 2014-ben A

Részletesebben

Innovációval a vonzóbb magyar élelmiszerekért és a versenyképes hazai élelmiszer-ipari vállalkozásokért. Részletes sajtóanyag

Innovációval a vonzóbb magyar élelmiszerekért és a versenyképes hazai élelmiszer-ipari vállalkozásokért. Részletes sajtóanyag Innovációval a vonzóbb magyar élelmiszerekért és a versenyképes hazai élelmiszer-ipari vállalkozásokért Részletes sajtóanyag 1 Innovációval a vonzóbb magyar élelmiszerekért és a versenyképes hazai élelmiszer-ipari

Részletesebben

2014. üzleti évi kockázatvállalásra és kockázatkezelésre vonatkozó információk nyilvánosságra hozatala Concorde Értékpapír Zrt.

2014. üzleti évi kockázatvállalásra és kockázatkezelésre vonatkozó információk nyilvánosságra hozatala Concorde Értékpapír Zrt. 2014. üzleti évi kockázatvállalásra és kockázatkezelésre vonatkozó információk nyilvánosságra hozatala Concorde Értékpapír Zrt. A Concorde Értékpapír Zrt. (továbbiakban: Concorde, Társaság) az Európai

Részletesebben

Új Magyarország 2007-2013

Új Magyarország 2007-2013 Új Magyarország 2007-2013 Dr. Csepeli György Közpolitikai Igazgató Tab, 2006. november 27. A piaci és a nem piaci szférában részt vevők aránya 2004 11% Közigazgatás és közszolgáltatások Nyugdíjasok 40%

Részletesebben

HR HÍRLEVÉL. 2010. Május

HR HÍRLEVÉL. 2010. Május HR HÍRLEVÉL 2010. Május MUNKAÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK Munkaügyi audit Munkaügyi szerviz Munkaügyi tanácsadás Munkaügyi ellenırzésre felkészítı oktatások RECRUITMENT / OUTSOURCING PÉNZÜGY- SZÁMVITEL Szakemberek

Részletesebben

Észak-Amerikában a fogyasztók 20%-a kevesebbet telefonál. Mi zajlik a világ többi pontján? Sanoma Mobile Workshop 2012. szeptember 13.

Észak-Amerikában a fogyasztók 20%-a kevesebbet telefonál. Mi zajlik a világ többi pontján? Sanoma Mobile Workshop 2012. szeptember 13. Észak-Amerikában a fogyasztók %-a kevesebbet telefonál. Mi zajlik a világ többi pontján? Sanoma Mobile Workshop 12. szeptember 13. A mobiltelefon penetráció több mint milliárd előfizetéssel számolva világszerte

Részletesebben

Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakközépiskola _1149 Budapest, Angol u. 75.

Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakközépiskola _1149 Budapest, Angol u. 75. Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakközépiskola _1149 Budapest, Angol u. 75. OM: 200650 MADÁCH MUSICAL TÁNC-ÉS ZENEMŰVÉSZETI ISKOLA Alapfokú Művészetoktatási

Részletesebben

A hazai egészségturizmus helyzete és jövője

A hazai egészségturizmus helyzete és jövője A hazai egészségturizmus helyzete és jövője Harkány, 2015. november 26. dr. Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár Vendégforgalom és bevételek 2015. I-IX. hó Mutató Érték Változás (%) 2015/2014 Vendégszám

Részletesebben

a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (székhely: 1016 Budapest, Naphegy tér 1.) mint munkáltató képviseletében

a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (székhely: 1016 Budapest, Naphegy tér 1.) mint munkáltató képviseletében MEGÁLLAPODÁS A 2012. DECEMBER 12-ÉN MEGHOZOTT CSOPORTOS LÉTSZÁMCSÖKKENTÉSI DÖNTÉS ÉS LÉTSZÁMLEÉPÍTÉS TÁRGYÁBAN amely létrejött egyrészről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (székhely: 1016

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT

SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT Elfogadta a VITAMIN Egészségpénztár Igazgatótanácsa 35/2016. (2016.V.18.) számú határozatával 2016. május 18-án Hatályba lépés napja: 2016. június 01. Az Igazgatótanács nevében

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés VEKOP-2.1.7-15

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés VEKOP-2.1.7-15 portfólió Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés VEKOP-2.1.7-15 A pályázat célja A pályázat célja a KKV-k házon belüli prototípusfejlesztése és az ezek eredményeként létrejövő innovatív

Részletesebben

Tisztelt Vállalkozó!

Tisztelt Vállalkozó! Tisztelt Vállalkozó! Ha szûkül a piac, csökken a gazdasági teljesítmény, fokozódik a verseny, kevesebb a bevonható külsô tôke, akkor felértékelôdik az innováció, a versenyképesség, a szakmai és vállalkozói

Részletesebben

ÉRTESÍTŐ. magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság. Utasítások. 7. szám 128. évfolyam 2013. március 1. TARTALOM

ÉRTESÍTŐ. magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság. Utasítások. 7. szám 128. évfolyam 2013. március 1. TARTALOM 7. szám 128. évfolyam 2013. március 1. ÉRTESÍTŐ magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság Utasítások 15/2013. (III. 01. MÁV Ért. 7.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás a MÁV Zrt. munkavállalói

Részletesebben

ESZKÖZÖK ÉS FORRÁSOK ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA

ESZKÖZÖK ÉS FORRÁSOK ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA Ikt. sz.: ESZKÖZÖK ÉS FORRÁSOK ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 2014 A Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Eszközök és források értékelési szabályzata a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény

Részletesebben

Nyitott kérdés még továbbá az előrecsomagolás tekintetében:

Nyitott kérdés még továbbá az előrecsomagolás tekintetében: I. Az édességekre vonatkozó kérdések: 1 / 4-es pont A c) és d) alpontok esetében a törvény deklarálja, hogy egyszerre kell teljesülniük [azáltal, hogy és szó van a c) pont végén.]. Az a) és b) pontok esetében

Részletesebben

Budapest, 2010. február

Budapest, 2010. február ÖNKORMÁNYZATI MINISZTÉRIUM Önkormányzati Gazdasági Főosztály Jóváhagyom: Varga Zoltán 2010.. Ú T M U T A T Ó A Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló 2009. évi CXXX. törvény 6. számú mellékletének

Részletesebben

A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának

A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának BIZALOM Önkéntes Nyugdíjpénztár Székhely:1146 Budapest, Borostyán u. 1/b. Adószám: 18061457-1-42 Bankszámlaszám: K&H Bank 10200964-20221713 Tel./Fax: (06) 1-351-4843 Tel.: (06) 1-351-0372 Honlap: www.bizalompenztar.hu

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. A panaszok és fellebbezések kezelése

TÜV Rheinland InterCert Kft. A panaszok és fellebbezések kezelése 1. A szabályozás célja Jelen eljárásutasítás célja a TÜV Rheinland InterCert Kft. (TRI) szakmai tevékenységével kapcsolatban érkezett panaszok, fellebbezések kezelésének szabályozása, beleértve annak dokumentálását

Részletesebben

Külső Határok Alap IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ AZ IRM/EUTAMO/33-3/2008. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSHOZ

Külső Határok Alap IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ AZ IRM/EUTAMO/33-3/2008. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSHOZ Külső Határok Alap IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP 2007 PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ AZ IRM/EUTAMO/33-3/2008. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSHOZ I. Külső Határok Alap I.1. Általános információk

Részletesebben

Érdekek ütközése és az érdekellentétek feloldása licencia tárgyalásokon

Érdekek ütközése és az érdekellentétek feloldása licencia tárgyalásokon Érdekek ütközése és az érdekellentétek feloldása licencia tárgyalásokon MIE Szakmai Továbbképzés, Siófok LANTOS Mihály szabadalmi ügyvivő, ügyvezető igazgató, Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda Kft. Kérdések,

Részletesebben

TÁROLÓI KAPACITÁS ÁRVERÉSI SZABÁLYZAT

TÁROLÓI KAPACITÁS ÁRVERÉSI SZABÁLYZAT TÁROLÓI KAPACITÁS ÁRVERÉSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 2 2. SZABÁLYZAT CÉLJA, TÁRGYA, HATÁLYA 2 3. FOGALMAK 2 4. AZ ÁRVERÉS MENETE 5 4. 1. Az árverés meghirdetése 5 4. 2. A regisztráció folyamata

Részletesebben

A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERE

A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERE A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERE Felnőttképzési Minőségirányítási Kézikönyv Érvényességi terület: Jelen kézikönyvben megfogalmazottakat alkalmazni kell a Szentannai Sámuel Gimnázium,

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata 8184 Balatonkenese, Béri B. Á. Tér 1. Tömör István Polgármester részére! Tárgy: Előterjesztés

Balatonkenese Város Önkormányzata 8184 Balatonkenese, Béri B. Á. Tér 1. Tömör István Polgármester részére! Tárgy: Előterjesztés TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár 8174 Balatonkenese Dózsa György tér 1. 0688/482-472 www.tatorjan.hu tatorjan.jatekvar@invitel.hu Balatonkenese Város

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZATI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA

AZ ÖNKORMÁNYZATI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA XX. ÉVFOLYAM 24. SZÁM 2009. DECEMBER 28. ÁRA: 1775 Ft ÖNKORMÁNYZAT SPORT TURISZTIKA AZ ÖNKORMÁNYZATI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Oldal I. RÉSZ JOGSZABÁLYOK 2009. évi CXXIV. törvény az egyes képviselõi

Részletesebben

Önértékelés. A Pannon Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskolájáról

Önértékelés. A Pannon Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskolájáról 1 Önértékelés A Pannon Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskolájáról A Pannon Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskolája (GSDI) 2000. decemberében kezdte el működését.

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat 1 Adatkezelési Szabályzat Utolsó frissítés / Hatályos: 2015. szeptember 23-tól A/I. BEVEZETÉS A Vígszínház Nonprofit Kft. célul tűzte ki maga elé, hogy szolgáltatásainak üzemeltetése során kiemelt szerepet

Részletesebben

Nyilvánosságra hozatali követelmények 2008 teljes év TARTALOMJEGYZÉK

Nyilvánosságra hozatali követelmények 2008 teljes év TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK I SZIGETVÁRI TAKARÉKSZÖVETKEZET 2008 ÉVI GAZDÁLKODÁSI EREDMÉNYE... 2 I.1 PUBLIKUS MÉRLEG ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁS... 4 II SZIGETVÁRI TAKARÉKSZÖVETKEZET KOCKÁZATKEZELÉSI ELVEI MÓDSZEREI... 6

Részletesebben