Magyar 300 M AZ 100 LEGGYAKRABBAN HASZNÁLT HASHTAG KÖZÖTT CSAK EGYETLEN NEGATÍV JELENTÉSŰ SZÓ VAN, EZ AZ #UNALOM.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magyar 300 M AZ 100 LEGGYAKRABBAN HASZNÁLT HASHTAG KÖZÖTT CSAK EGYETLEN NEGATÍV JELENTÉSŰ SZÓ VAN, EZ AZ #UNALOM."

Átírás

1 Magyar AZ 1 EGGYARABBAN HASZNÁT HASHTAG ÖZÖTT CSA EGYETEN NEGATÍV JEENTÉSŰ SZÓ VAN, EZ AZ #UNAOM. 21. JÚIUS :24 AZ ESŐ FOTÓ AZ INSTAGRAMON EGY ZSEMESZÍNŰ UTYUSRÓ JANUÁR 27. körkép AZ ESŐ HASHTAGGE FETÖTÖTT FOTÓ: #SHOESFES 212. ÁPRIIS A VÁRVA VÁRT ANDROIDOS VERZIÓ: 12 ÓRA EFORGÁSA AATT TÖBB MINT 1 MIIÓ ETÖTÉST GENERÁT. Szeretnéd tudni, mi érdekli legjobban a tizen- és huszonéveseket az Instagramon? it bosszantanak leginkább a falakat elárasztó kajás vagy kisgyerekes képek? A FACEBOO FEVÁSÁROJA AZ INSTAGRAMOT. Ezerháromszázötvenen voltatok kíváncsiak a nagy magyar Insta-helyzetre, és segítettetek válaszaitokkal, hogy megalkothassuk Magyarország Insta-térképét. öszönjük! 213 JÚNIUSÁTÓ A megkérdezést, és ennek eredményei alapján a Magyar Instagram örképet a CRANE készítette. Együttműködő partner: MI ÁPRIIS 27. MÁR EMOJIAT IS HASZNÁHATUN A HASHTAGEBEN. 3 M MÁR VIDEÓAT IS TÖTHETÜN FE, AMI HAMAR NÉPSZERŰ ETT: 5 MIIÓ VIDEÓT TÖTÖTTE FE AZ ESŐ 24 ÓRA AATT DECEMBER 12. A HÁROMSZÁZMIIOMODI FEHASZNÁÓ.

2 ÚGY TŰNI, NEM POSZTOHATUN EEGET AZ INSTÁRA, A RENGETEG TARTAOM EENÉRE CSA MINDEN TIZEDI FEHASZNÁÓNA EZD TEÍTŐDNI A HÓCIPŐJE. VE M G YÉ EG! RE AM SZEFI 16,9 NAP ÁATO 23,8 MÉG 3,8 CSA M ÁSO ÉPE FÉ RITÁBBA N IT NÉZEGE TEM. A NŐET A MÉME, VICCES ÉPE, A FÉRFIAAT A DIVATCUCCO ÉRDEI EGEVÉSBÉ. SZEFI, A A REÁM O ÚGY TŰNI, HOGY A BÖCSESSÉGE VISZONT NEM IRRITATÍVA, PROFIT MÁR TÖBB, MINT 133 -EN ÖVETI!* S ÉPE CE VIDEÓ NATO, ÉRD E A PI E VIC ÉME,M EA PO T T A VIDEÓ EGINÁBB A 36 ÉVESNÉ IDŐSEBB OROSZTÁYT ÉRDEI. NTE A ET Ő AT IA RF 55,5 HETE AN ONTA NEM NAG ÁJ YO ÉP OUN N ET V AGY EGY CSA VIDE AZ MÁS ÉRT, ME ÓT O RT TE T T I É S EZT ÁJ. 6 DÖ NT ME MÁS O H ETT ATÁS ÁRA SO, TÁJA, T RO ER Á V MIYEN G YARAN TÖTÜN FE ÉPE T VAGY VIDE ÓT? YOO DA E ÉG SS ÉPE BA RÁ ÖS Z Ö A GYEREFOTÓ A ÉVES OROSZTÁYT IRRITÁJÁ EGJOBBAN. I EGIN Á ESÍT BB EG ID DIVAT SZE, CSAÁ A D O T A TINÉDZSERE EGTÖBBSZÖR ÖZÖS ÉPEET ÉS SZEFIET TÖTENE FE, ÉS A AJÁS ÉPE ÉRDEI ŐET A EGEVÉSBÉ. MIYEN ÉPE, VIDEÓ A EGIDEGESÍTŐBBE A HÍRFOYAMOBAN? JA A ZET ÉS M A 2 ÉVESNÉ IDŐSEBBE EGYI EGEDVETEBB TÉMÁJA A VÁROSÉS TERMÉSZETFOTÓZÁS. FI AJÁ A EGNÉPSZERŰBB TARTAMA AZ INSTÁN * i adatok szerint.

3 A VÁASZADÓIN ÁTA AZ ESŐ 1 EGGYARABBAN HASZNÁT HASHTAG MINDÖSSZE TIZEDE MAGYAR SZÓ VAGY IFEJEZÉS. ABBAN HA SZ R A Y #MI #BUDAPEST #IOZOSSEG #ME #FOOD #SMIE #INSTASIZE #FOODPORN #IG_HUN #OVE FIÚ #NATURE #MI #FOWER #HAPPY #BUDAPEST (2 7 *) SZEFIT AZ INSTÁZÓ NAGY RÉSZE ÉSZÍT YOO #IOZOSSEG (525 *) 69,4 DE A #SEFI #SEFIE HASHTAGEET CSA EVÉTVE HASZNÁJU. 4,3 VAJON MIÉRT? ÉRDEES: A EGGYARABBAN SZEFIZŐET A REÁM IDEGESÍTI EGINÁBB. A saját magunkról készített képet már automatikusan szelfinek hívjuk, így inkább a plusz jelentéstartalmakat tesszük melléjük: #love #friend #happy. Mint ahogy a #fénykép vagy #videó szót sem hashtaggeljük, ahhoz túl magától értetődő. Egyszerűen egy új kategóriává nőtte ki magát az elmúlt években szerzett népszerűségének köszönhetően. #HUNGARY (1 6 *) #MUTIMITESZE (221 *) #INSTAGOOD #FRIEND (1,2 MIIÓ*) #SEFI A 3 EG G #MI #MUTIMITESZE #OVE VS O NY HASHTAG Á T Á N #INSTAHUNIG A #BUDAPEST és #HUNGARY hashtageket a külföldről idelátogató turisták is szívesen használják, a kifejezetten hazai válaszadók között pedig a harmadik legnépszerűbb hashtag. #COFFEE #VSCO #VSCOCAM MI AZ A VSCO? Az instázók közkedvelt fotóés videókészítő appja. Te használod? Ó SZAD A Á E AV ÖTÖD E Z Ö NÁ HASZ T. M E N TAGE HASH #UTYA #MACSA 3 + DB 94 + DB #UTYÁ #UTYUS #CICA #CICUS * i adatok szerint.

4 AI A FACEBOOON ÚR, AZ AZ INSTÁN IS? EGY TÚRÓT! A TÚRÓ RUDI ARAT A FACEBOOON 881 -ES RAJONGÓTÁBORRA, DE AZ INSTÁN CSUPÁN 6234-EN ÖVETI.* I AZ INSTAGRAM EGFÉNYESEBB CSIAGAI? A EGTÖBB ÖVETŐVE RENDEEZŐ MAGYAR SZTÁRO:* tián riszztian i s i rk ikr ukai ita ni Z czebreczeni e r eb ade na PAVIN BARBARA ra 2.2. in Barba 72. Gondolt ltadvoln 133. EZDETBEN JEEMZŐBB VOT, HOGY A SZIMPATIUS TARTAMAT FETÖTŐ ISMERETENEET ÖVETTÜ BE, HÍRESSÉGEET CSA AZ UTÓBBI IDŐBEN ÖVETÜN. a? 214-BEN 5 ÖVETŐVE AZ INSTA SZTÁRJA EHETETT VAAI, 215-BEN EZ MÁR A ÖZÉPMEZŐNYBE SEM EÉG, TOVAI RENI 19 5 ÖVETŐVE CSA AZ 5. EGTÖBB ÖVETŐVE RENDEEZŐ MAGYAR 8.2 IET ÖVETÜN? encianl i r d fi f aiienanlevaio v é ÉRDEES: a a arkta k r a S tasa 2.4. ad A EGNÉPSZERŰBB NEMZETÖZI MÁRÁ A MAGYAR INSTA-UNIVERZUMBAN: Eniko Mihalik Regi inad A FEHASZNÁÓ 48-A ÖVETI EDVENC MÁRÁIT, ÚGY A FIÚ, MINT ÁNYO ÖZÖTT tér int 7 Na ern.6 ata tál lia ia MAJDNEM MINDEN VÁASZADÓ ÖVETI ISMERŐSEIT, BARÁTAIT, ÖZE ÉTHARMADU PEDIG ISMERETENEET IS, DE CSA OYANOAT, AINE SZERETI A ÉPEIT. ÜFÖDI ISMERT EMBEREET A VÁASZADÓ CSANEM ÉTHARMADA ÖVET, A MAGYAR SZTÁRO, CEEBE ÉPEIRE PEDIG ICSIVE TÖBB MINT HARMADU ÍVÁNCSI. A MÁRÁ INSTAGRAMPOSZTJAIT A VÁASZADÓ ÖZE FEE AARJA RENDSZERESEN ÁTNI. * i adatok szerint.

5 EHET-E ISMEREDNI AZ INSTÁN? BARÁTOZNI... A válaszadók fele gondolja úgy, hogy az Instagramon lehet új barátokat szerezni, és közülük minden harmadik - leginkább fiúk - valóban találkozott már személyesen is az instás ismerősökkel. A MAGYAR INSTÁSO ÁTA ATÍVAN HASZNÁT ÖZÖSSÉGI ODAA/APPO SORRENDJE: SZERINT IGEN 55 SZERINT IGEN Válaszadóink háromnegyedének profilja nyilvános, azaz feltöltött fotóikat bárki megnézheti, és csak ötödük válogatja meg, hogy ki követheti, amit feltöltöttek. SNAPCHAT 23 A budapestiek és a évesek a legnyitottabbak az instás ismeretségekre. 52 NEM VAGYUN SZÉGYENŐSE... VAGY ÉPP RANDIZNI A randizáshoz, úgy látszik, mégsem az előnyös fotó a legfontosabb, hiszen az Instagramot mindössze a lányok 7-a és a fiúk 22-a tartja alkalmasnak pártalálásra, de köztük is alig van olyan, aki randizott már instás ismeretség alapján. FACEBOO 95 Randizás szempontjából leginkább a budapesti éves fiúknak vált be az Instagram. 88,8 6,7 1,6 2,9 TUMBR 19,5 PINTEREST 21,9 TWITTER 15,2 INEDIN 15,2 GOOGE+ 12,8 2,3 75,2 A magyar Instások döntő többsége naponta (sőt naponta többször) megnézi, hogy mi újság, de tartalmat a többség csak heti rendszerességgel tölt fel. És ez is elég hozzá, hogy válaszadóink fele Instagram hírfolyamát érdekesebbnek (48,5) és közvetlenebbnek (48,2) találja, mint a facebookosat! NAPONTA EGYSZER VAGY TÖBBSZÖR 16,9 55,5 23,8 3,8 HETI RENDSZERESSÉGGE MICE CREAM IYEN GY ARAN NÉZÜN FE HAVONTA VAGY RITÁBBAN CSA MÁSO ÉPEIT NÉZEGETEM MÉG NEM POSZTOTAM/REGISZTRÁTAM GYARAN ÉS IYEN FE. TÖTÜN 4,5 NEM TUDJA, HOGY MI VAN BEÁÍTVA

6 MIVE SZÓRAOZTATJU MAGUNAT EGINÁBB? EGNÉPSZERŰBB IEGÉSZÍTŐ APPO VSC O- 43, 1 Whitagram 8,6 Filterek használata képfeltöltésnél 62,9 Ph ot #hashtagek használata (feltöltéskor vagy kereséskor) 61, 8, 6,9 ost Rep Sn Mások által feltöltött képek kommentálása 35,2 Direct Message (közvetlen képküldés egy vagy több Instás ismerosnek) 11,7 rid 25 size Insta Az Instagram által ajánlott képek, profilok nézegetése (Search) 42,4 megnézni, hogy az ismeroseim mit lájkoltak (Activity/ Following) 34,5 og ap see d 6,9 6,9 Az Insta annak ellenére hódította meg az online közösségi teret, hogy néhány igazán kézenfekvő funkció a mai napig hiányzik belőle. Például nem tudjuk megosztani mások képeit saját követőinkkel, átméretezni a képeket, letölteni őket vagy épp posztot időzíteni. Az internet találékony népe azonban valamennyi hiányosságra talált megoldást, így ma már kiegészítő appok százai közül választhatunk. RIP #BUTATEEFON # Egyik sem a fentiek közül 7, MOBI OPRENDSZERE AZ INSTÁSO ÖRÉBEN Nem véletlen, hogy a funkciók közül a filterezés örvend a legnagyobb népszerűségnek. Az alkalmazás egyik nagy dobása, hogy a hétköznapi fotóinkat is művésziessé vagy különleges hatásúvá varázsolhatjuk, mindössze néhány kattintással, amelyeken így kékebb lesz az ég, zöldebb a fű és még szebbek a lányok. ÉRDEES EGY ÉPHEZ EGFEJEBB 3 DB #HASHTAGET SZÚRHATUN. IPHONE VAGY IPAD ANDROIDOS TEEFON VAGY TABET WINDOWS PHONE BETA VERSION 45,1 56,6 5,6 Igaz, hogy az androidos verzió csak az iphone-os app után két évvel, 212. április 3-án indult útjára, rövid idő alatt mégis meghódította a terepet, a válaszadó felhasználók többsége ezzel az operációs rendszerrel használja az appot.

7 I VOTA A VÁASZADÓIN? 67 A Magyar Instagram örképet 135 kitöltő válaszai alapján rajzoltuk meg. özülük 195-en jelölték meg a nemüket. 152-en nyilatkoztak arról, hol van a lakóhelyük, 196-an osztották meg velünk az életkorukat, 192-en pedig azt, hogy aktuálisan épp tanulnak, dolgoznak vagy otthon vannak-e, esetleg nyugdíjasként. A megkérdezés online zajlott, és a részvételre a Facebookon, az Instagramon és különböző blogokon, weboldalakon kértük meg az embereket. FŐVÁROS ÉS AGGOMERÁCIÓ 33 OTTHON VAN 4,6 VS FIÚ ÁNYO,3 DOGOZI 48,2 TANU MEGYESZÉHEY, MEGYEI JOGÚ VÁROS 5 NYUGDÍJAS 46, FEETT AATT GAOZNA? M IVE FO 26 VÁROS, ÖZSÉG HO ANA? 32 HÁNY ÉVESE?

8 A MAGYAR INSTAGRAM ÖRÉP A CRANE EZDEMÉNYEZÉSÉRE ÉS SZERVEZÉSÉBEN, A MI ÖZREMŰÖDÉSÉVE ÉSZÜT 215 MÁJUSÁBAN 135 MAGYAR INSTAGRAMHASZNÁÓ INTERNETES MEGÉRDEZÉSÉVE. A követők és a hashtagek számadatai a i pillanatképet tükrözik. A CRANE fő szakterületei az interaktív és internetes kommunikáció, a közösségi és adatbázis alapú reklám és marketing, a fogyasztói hűség- és dialógusprogramok és promóciók szervezése. További információk: crane.hu/instagram facebok.com/craneinternational özreműködők: Ötletgazda és projektvezető: Boroznaki Gergő Adatelemző: Mészáros Attila Szövegíró: ardos Zsuzsa Grafikus: Pusztai Zsolt A Magyar Instagram özösség Magyarország legrégebbi és legaktívabb Instagram közössége, immár több mint 1 millió fotóval a #mik hashtag alatt. özreműködők: Töltésy Dávid Gruber Ági Ha marketinggel és kommunikációval foglalkozol, és kíváncsi vagy arra is, hogyan viszonyulnak a magyar instagramozók a márkákhoz, hogy keresik meg és mi miatt követik be, vagy épp mi lehet unfollow ok, akkor lépj velünk kapcsolatba, és egy személyes találkozón szívesen megosztjuk veled! ÖSZÖNJÜ A MEGOSZTÁSOAT, MEY ÁTA MINÉ TÖBB HAZAI INSTAGRAMOZÓHOZ JUTOTT E MEGÉRDEZÉSÜN HÍRE! freestyleculture További információért írj t Boroznaki Gergőnek az címre! Crane ft. Minden jog fenntartva. A Magyar Instagram örkép egésze vagy részei magán, illetve tájékoztatási (pl. blog, újságcikk) célra szabadon felhasználhatók, megoszthatók, terjeszthetők a forrás megnevezése mellett: Magyar Instagram örkép/crane (http://crane.hu/instagram). ereskedelmi és üzleti célú felhasználás csak előzetes írásbeli engedély mellett lehetséges, igényedet az re küldheted el. Magyar körkép

NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS

NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS 2013 Copyright @ 2013 WebShop-Experts Kft. Minden jog fenntartva. A tanulmány megállapításai csak a forrás megjelölésével, és a szerző előzetes jóváhagyásával idézhetőek. Címünk:

Részletesebben

Ami összeköt, és ami elválaszt. Generációs hidak és szakadékok az internet használatában

Ami összeköt, és ami elválaszt. Generációs hidak és szakadékok az internet használatában Ami összeköt, és ami elválaszt Generációs hidak és szakadékok az internet használatában 0 AZ internethasználattal, az új médiaeszközökkel, a közösségi oldalak előretörésével kapcsolatban a legtöbb tudományos

Részletesebben

Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai

Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai Budapest, 2012. május 23 A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felkérésére és anyagi támogatása mellett az Ipsos Média-, Reklám-,

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR MARKETING MESTERKÉPZÉS SZAK Levelező tagozat

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR MARKETING MESTERKÉPZÉS SZAK Levelező tagozat BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR MARKETING MESTERKÉPZÉS SZAK Levelező tagozat ONLINE MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA EGY SZABADIDŐKÖZPONT SZÁMÁRA Készítette: Tamás Ildikó Budapest,

Részletesebben

EDUTUS FŐISKOLA. TARTALOMMARKETING avagy, hogyan legyünk e-llenállhatatlanok

EDUTUS FŐISKOLA. TARTALOMMARKETING avagy, hogyan legyünk e-llenállhatatlanok EDUTUS FŐISKOLA TARTALOMMARKETING avagy, hogyan legyünk e-llenállhatatlanok Konzulens: Damjanovich Nebojsa Készítette: Pásztor Krisztina Konzulens titulusa: Vendégoktató Szakirány: Online marketing 2013

Részletesebben

Internetes evolúció. Tasnádi Márton. team4world.hu @team4world fb.com/tasi.kistasi marton.tasnadi@gmail.com. 2013. szeptember 2014.

Internetes evolúció. Tasnádi Márton. team4world.hu @team4world fb.com/tasi.kistasi marton.tasnadi@gmail.com. 2013. szeptember 2014. Internetes evolúció Éves munka, 8.osztály Tasnádi Márton 2013. szeptember 2014. június team4world.hu @team4world fb.com/tasi.kistasi marton.tasnadi@gmail.com Kispesti Waldorf Iskola Miért választottam

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2015

Nagy Webáruház Felmérés 2015 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2015 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést. Ennek keretében 790 hazai webáruház tulajdonosa válaszolt, többek

Részletesebben

A MARKETING ÚJ TENDENCIÁI

A MARKETING ÚJ TENDENCIÁI A MARKETING ÚJ TENDENCIÁI A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar és a Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola szervezésében megrendezésre kerülő konferencia kiadványa Győr,

Részletesebben

Tele a tárca. Lassú víz partot mos. ízlések és pofonok. Meddig lesz még jövő idő? Akadályok a készpénzkímélő fizetési megoldások előtt

Tele a tárca. Lassú víz partot mos. ízlések és pofonok. Meddig lesz még jövő idő? Akadályok a készpénzkímélő fizetési megoldások előtt MARKETINGKUTATo NRC#06 2014. tavasz www.marketingkutato.hu Lassú víz partot mos Elektronikus tartalomfogyasztási szokások Meddig lesz még jövő idő? ízlések és pofonok Nemi szerepek a reklámokban Tele a

Részletesebben

10 kérdés az ifjúságról. Magyar Ifjúság 2012. kutatás első eredményei

10 kérdés az ifjúságról. Magyar Ifjúság 2012. kutatás első eredményei 0 kérdés az ifjúságról Magyar Ifjúság 0 kutatás első eredményei tartalom Tartalom Köszöntő... Szociodemográfiai jellemzők.... Családalapítás.... Oktatási helyzetkép... 9. Munkavállalás.... Nemzetközi

Részletesebben

A digitális jövo térképe

A digitális jövo térképe Informatikai és Hírközlési Minisztérium A kutatás kiemelt támogatói: Antenna Hungária Miniszterelnöki Hivatal A kutatás támogatói: Axelero Sun Microsystems Hungary 1-2 - 3-4 - 5-6 - 7-8 - 9-1 A kutatás

Részletesebben

ÉR ZÉ KE LÉS PSZI CHO LÓ GIA A DI GI TÁ LIS MÉ DI Á RÓL

ÉR ZÉ KE LÉS PSZI CHO LÓ GIA A DI GI TÁ LIS MÉ DI Á RÓL ÉR ZÉ KE LÉS PSZI CHO LÓ GIA A DI GI TÁ LIS MÉ DI Á RÓL A Ma gyar Tu do mányos Akadémia né hány kutatócso portjá nak köz re mû kö dé sé vel, a Tu dás tár sada l om Ku ta tó központ s zervezésében ta nulm

Részletesebben

BEBIZTOSÍTOTT KARRIER: A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK KIAKNÁZÁSA

BEBIZTOSÍTOTT KARRIER: A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK KIAKNÁZÁSA BEBIZTOSÍTOTT KARRIER: A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK KIAKNÁZÁSA BEBIZTOSÍTOTT KARRIER: A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK KIAKNÁZÁSA A közösségi média életünk szinte minden területét átszövi,

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT DOMJÁN ZSÓFIA

SZAKDOLGOZAT DOMJÁN ZSÓFIA SZAKDOLGOZAT DOMJÁN ZSÓFIA 2010 BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI tagozat MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ szakirány A KÖZÖSSÉGI MÉDIA TÉRNYERÉSE AZ ONLINE MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓBAN

Részletesebben

86. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. jú li us 2., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2289, Ft. Oldal

86. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. jú li us 2., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2289, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2007. jú li us 2., hétfõ 86. szám Ára: 2289, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2007: LXXXIV. tv. A re ha bi li tá ci ós já ra dék ról... 6340 2007: LXXXV. tv. A Ma gyar

Részletesebben

Talabos Viktória és Molnár Ferenc. Facebook Minitérkép. 1.rész 50 dolog, amit már tegnap is tudnod kellett volna a Facebook marketingről

Talabos Viktória és Molnár Ferenc. Facebook Minitérkép. 1.rész 50 dolog, amit már tegnap is tudnod kellett volna a Facebook marketingről Talabos Viktória és Molnár Ferenc Facebook Minitérkép 1.rész 50 dolog, amit már tegnap is tudnod kellett volna a Facebook marketingről FIGYELEM! Ezen anyag szerzői jogtulajdonosa a Webkukkoló Kft. Kérünk,

Részletesebben

AZ ENERGIAITAL-FOGYASZTÓ FIATALOK INNOVATÍV ELÉRÉSI LEHETŐSÉGEI

AZ ENERGIAITAL-FOGYASZTÓ FIATALOK INNOVATÍV ELÉRÉSI LEHETŐSÉGEI BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Marketing Mesterképzés levelező tagozat AZ ENERGIAITAL-FOGYASZTÓ FIATALOK INNOVATÍV ELÉRÉSI LEHETŐSÉGEI Készítette: Szabó Katalin Orsolya Budapest,

Részletesebben

Felhasználói jelenlét és aktivitás megváltozása napjainkban

Felhasználói jelenlét és aktivitás megváltozása napjainkban Felhasználói jelenlét és aktivitás megváltozása napjainkban Dr. Duma László Óbudai Egyetem, Keleti Károly Gazdasági Kar, Vállalkozásmenedzsment Intézet duma.laszlo@kgk.uni-obuda.hu Monda Eszter Óbudai

Részletesebben

Kérdésem első részére a 2014 elején,

Kérdésem első részére a 2014 elején, Growth from Knowledge 2014/2 KEDVES PARTNERÜNK! Idei második számunkban visszakanyarodunk az alapokhoz és újra a fogyasztót vesszük górcső alá. Vajon biztosan ismerjük? A marketingtervek alapjai napjainkban

Részletesebben

INTERNETES KÖZÖSSÉGEK. Egy közösség belülről Hungarian Unix Portal

INTERNETES KÖZÖSSÉGEK. Egy közösség belülről Hungarian Unix Portal Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Kar INTERNETES KÖZÖSSÉGEK Egy közösség belülről Hungarian Unix Portal Konzulens: Borsi Csaba Készítette: Tóth Szilvia Művelődésszervező szak 2 Tartalomjegyzék

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR. Marketing mesterképzés Levelező tagozat DIGITÁLIS DÍVÁK A NŐK ÉS A DIGITÁLIS KOR

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR. Marketing mesterképzés Levelező tagozat DIGITÁLIS DÍVÁK A NŐK ÉS A DIGITÁLIS KOR BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Marketing mesterképzés Levelező tagozat DIGITÁLIS DÍVÁK A NŐK ÉS A DIGITÁLIS KOR Készítette: Oszipovics Tatjána Budapest, 2010 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT KIADVÁNYAI

A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT KIADVÁNYAI A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT KIADVÁNYAI 2 A MA GYAR TÖR TÉ NEL MI TÁR SU LAT KI AD VÁ NYAI A kö tet írá sai zöm mel a hu sza dik szá zad idõ sza ká ról szól nak, más részt pe dig át té te le sen ér vel

Részletesebben

YouTube esettanulmány JátékNet.hu - 2013. Január

YouTube esettanulmány JátékNet.hu - 2013. Január JátékNet.hu Kft. Dátum: 2013. január 0. Köszönetnyilvánítás Esettanulmányunk elkészítésében nagy segítséget kaptunk a JátékNet.hu munkatársaitól, akik Magyarország legnagyobb játék webáruházának üzemeltetőiként

Részletesebben

A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon

A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon 2 Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar Nemzetközi Kommunikáció Szak Levelező tagozat Reklám szakirány A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon Budapest, 2007. Készítette:

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA A FEJLÔDÉS ÚTJÁN

NYÁREGYHÁZA A FEJLÔDÉS ÚTJÁN Állami forrásból valósult meg a 4605-ös számú út nyáregyházi szakaszának felújítása NYÁREGYHÁZA A FEJLÔDÉS ÚTJÁN Idén számos olyan fejlesztés, építkezés, felújítás valósul meg településünkön, melyekre

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY SZÖVEGES KERESŐHIRDETÉSEK HATÉKONY HASZNÁLATA A GOOGLE ADWORDS RENDSZERÉBEN

Részletesebben

Mi a marketing és miért van rá szükségünk?

Mi a marketing és miért van rá szükségünk? Ebben a tanulmányban 100 olyan marketing eszköz ötletet adunk, amivel a céged bevételeit növelni tudod! Mielőtt belekezdünk, tisztázzunk néhány alap fogalmat marketinggel kapcsolatban! Mi a marketing és

Részletesebben

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak?

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak? HÍRLEVÉL TITKOK 1. Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED Ismerd meg az automatizált és célzott email marketing hatékonyságát és érj el látványos növekedést az értékesítésben! Égerházi

Részletesebben

Szakszervezetek a Web 2.0-án Szakszervezeti és munkahelyi szervezés, közösségépítés a virtuális térben

Szakszervezetek a Web 2.0-án Szakszervezeti és munkahelyi szervezés, közösségépítés a virtuális térben Szakszervezetek a Web 2.0-án Szakszervezeti és munkahelyi szervezés, közösségépítés a virtuális térben Fiedler Péter József 2011. március 31. Tartalomjegyzék 1. Fejezet...3 Bevezetés...3 1.1 Hipotézisek...4

Részletesebben

Feltétel. Quattro. Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás személybiztosítási kiegészítővel

Feltétel. Quattro. Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás személybiztosítási kiegészítővel Feltétel Quattro Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás személybiztosítási kiegészítővel Ügyféltájékoztató QUATTRO fo lya ma tos dí jas, be fek te té si egy sé gek hez kö tött élet biz to sí tás

Részletesebben