(4) A települési szilárd hulladékok közül

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "(4) A települési szilárd hulladékok közül"

Átírás

1 A Visegrádi Önkormányzat 3/1999. (II. 26.) ör. rendelete a köztisztaságról, illetve a települési szilárd hulladék összegyőjtésérıl és elszállításáról [egységes szerkezetben a 6/1999. (XII. 15.), a 15/2005. (X. 14.)*, a **23/2006. (XII. 15.) ör., a ¹9/2012. (VI.26.) ör., a ***11/2013. (V.24.) ör. rendeletekkel] Az egyes helyi közszolgáltatások kötelezı igénybevételével kapcsolatos évi XLII. törvény 2. -ában kapott felhatalmazás alapján, a képviselı-testület az önkormányzat közigazgatási területén az alábbiak szerint szabályozza a települési szilárd hulladék összegyőjtésével és elszállításával összefüggı szolgáltatás és igénybevételének egyes kérdéseit: 1. Az önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet) hatálya kiterjed a településen élı, vagy székhellyel rendelkezı, bármilyen jellegő tevékenységet folytató, illetve a település közigazgatási területén bármilyen ingatlannal tulajdonosként, vagy használóként (továbbiakban: tulajdonos) bíró állampolgárokra, illetve a Ptk c., pontja szerint megjelölt gazdálkodó szervezetekre. 2. (1) A rendelet hatálya alá tartozó valamennyi magánszemély és gazdálkodó szervezet köteles közremőködni a település köztisztaságának megırzése érdekében, és tartózkodni a települési környezet szennyezıdését, fertızését eredményezı magatartástól. (2) Az ingatlanok tisztántartásáról az ingatlanok felett rendelkezni jogosult köteles gondoskodni. A települési szilárd hulladék összegyőjtését és elszállítását biztosító helyi közszolgáltatás megszervezése az önkormányzat feladata. A közszolgáltatás igénybevétele a rendelet hatálya alá tartozó magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek számára kötelezı. (3) Az önkormányzat által szervezett helyi közszolgáltatások a települési szilárd hulladék győjtésére és elszállítására irányuló közszolgáltatás, vagyis az ingatlanon keletkezı háztartási és egyéb szilárd halmazállapotú visszamaradt anyag (kivéve a veszélyes hulladék és radioaktív hulladék), a szolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített győjtıedényben (110 l-es kuka ill. mőanyag zsák) a közterületen, vagy az ingatlanon összegyőjtött és a szolgáltató által történı rendszeres elszállítása. (4) A települési szilárd hulladékok közül a., háztartási hulladéknak minısül: a lakásokban és lakás céljára szolgáló egyéb helyiségekben, lakóházak közös használatára szolgáló helyiségeiben, üdülıkben, hétvégi házakban, és üdülés céljára használt egyéb helyiségekben a rendeltetésszerő használat során keletkezett hulladék, illetve a kerti és gazdasági, valamint kisipari és kereskedelmi vállalkozói tevékenységbıl származó hulladék, amennyiben annak mennyisége nem haladja meg ingatlanonként hetente a 110 litert.

2 2 b., nem minısül háztartási szemétnek: az állati hulla és trágya, a jég, a hó, a sár, az épület megrongálásából, bontásából, vagy javításából származó anyag, a robbanásveszélyes, mérgezı, fertızı anyag, illetve mindazon tárgy, vagy hulladék, melynek elhelyezése - terjedelménél fogva - a szemétgyőjtı edényben nem lehetséges. (5) A (4) bekezdés a., pontjában felsoroltakon kívüli, háztartási szemétnek nem tekinthetı hulladék elszállítása a rendelet hatálya alá tartozó magánszemély, gazdálkodó szervezet kötelessége. 3. ***(1) Az önkormányzat az AVE Tatabánya Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt-t bízza meg a 2. (3) bekezdésben megnevezett helyi közszolgáltatás ellátásával. (2) A szolgáltató Visegrád egész közigazgatási területén köteles a helyi közszolgáltatást e rendelet és a Szerzıdı Felek között létrejött vállalkozási szerzıdés keretei között, valamennyi magánszemély és gazdálkodó szervezet tekintetében rendszeresen ellátni. ***(3) Az önkormányzat a hulladék ártalmatlanítására a Tatabányai Dubnyik-völgyi Regionális hulladéklerakót jelöli ki. A szolgáltatás díja 4. ***(1) A helyi közszolgáltatás díját, az önkormányzat saját költségvetése terhére fedezi. * (2) Gazdálkodó szervezet a szolgáltatóval kötött szerzıdését, annak hatálybalépése elıtt köteles a jegyzınél bemutatni. A gazdálkodó szervezet, a közte és a szolgáltató között létrejött külön megállapodásban foglalt díjat fizeti. A háztartási hulladék (szemét) elszállítása 5. (1) A térítés ellenében végzett háztartási hulladék (szemét) elszállítása, illetve az elszállítás igénybevétele kötelezı. A településrıl a szolgáltató hetenként egy alkalommal, a szerzıdésben feltüntetett idıpontban szállítja el az összegyőjtött, hulladéktároló edényben tárolt, s az ingatlan bejáratához kihelyezett szemetet. (2) A győjtıkonténerekben összegyőjtött szemét elszállításáról a szolgáltató szintén hetente egy alkalommal köteles gondoskodni.

3 3 (3) A szolgáltató szemétszállító jármővéhez igazodó szabványos hulladékgyőjtı, vagy tároló edény/ek/ (kivéve a mőanyag zsák) beszerzésérıl, javításáról, pótlásáról, rendszeres tisztántartásáról és fertıtlenítésérıl a közszolgáltatást igénybe vevı köteles gondoskodni. A konténeres szemétszállító edények tisztántartása, fertıtlenítése, beszerzése, javítása, pótlása a szolgáltató feladata. (4) A szemétszállító edények ürítését úgy kell végezni, hogy a környezetet ne szennyezze. Az ürítés során szétszóródott hulladékot a szolgáltatónak haladéktalanul össze kell takarítani és azt elszállítani. (5) A közszolgáltatást igénybevevı köteles a megjelölt idıben a tárolóedényeket (kukát, ill. zsákot) úgy kihelyezni az ingatlan bejáratához, hogy azok se a gyalogos, se a közúti forgalmat ne akadályozzák. (6) Szemétszállító edény (kuka, illetve zsák) csak a szemátszállításra kijelölt napokon helyezhetı ki a közterületre. (7) Amennyiben az edény mőszaki állapota nem kielégítı, s ezt a szolgáltatást igénybevevı okozta (pl. forró hamu beleöntése, folyadék tárolása, nagy terjedelmő anyag beszorítása), vagy a szolgáltatást igénybevevı a fentiektıl eltérı tárolóedényt használ, a szolgáltató a szolgáltatás elvégzését megtagadhatja. (8) Vállalatok, üzletek, nyílt árusítóhelyek kötelesek annyi szeméttároló edényt elhelyezni saját tevékenységi körzetükben, amennyi a tevékenységükhöz szükséges. Ezek számáról, illetve a szolgáltatás igénybevételének módjáról a szolgáltatóval megkötött külön megállapodás rendelkezik. (9) Üdülı területen a szolgáltatás hat hónapig, vagyis április 15. és október 15. közötti idıszakban folyik. Egyéb, nem háztartási hulladék (szemét) elszállítása 6. (1) A háztartási hulladék (szemét) fogalmába nem tartozó hulladék anyagot a szeméttárolóba rakni tilos! ***(2) A nagyobb mérető berendezési és használati tárgyak (lom, bútor, ágy, ágybetét, háztartási berendezés és készülék) összegyőjtésérıl és elszállításáról (lomtalanítási akciót évente 1 alkalommal a szolgáltató útján az önkormányzat gondoskodik. A lomtalanítás pontos idıpontjáról a lakosságot legalább 7 nappal elıtte a polgármester tájékoztatni köteles.

4 4 Közterületek tisztántartása 7. Az önkormányzat gondoskodik a belterületen lévı közutak és hozzá tartozó mőtárgyak, a terek, a sétányok és parkok, a hidak, az önkormányzati kezelésben lévı patakmedrek, az autó parkolóhelyek területén keletkezett szemét eltakarításáról, állandó tisztántartásáról, portalanításáról, a hó és síkosság elleni védelemrıl. 8. (1) Az ingatlanok elıtt lévı járdaszakasz állandó tisztántartásáról, portalanításáról, gyomtalanításáról, a síkos járdaszakaszon a síkosság megszüntetésérıl, a hó és a jég eltakarításáról az ingatlan, illetve épület mindenkori tulajdonosa, vagy használója (továbbiakban: tisztántartási kötelezett) köteles gondoskodni. (2) Ahol kiépített járda nincs, ott a tisztántartási kötelezettség szempontjából az ingatlan elıtt lévı 1 méter széles területsávot kell járdának tekinteni. (3) Az (1) bekezdésben meghatározott tisztántartási kötelezettség körébe tartozik az ingatlanok elıtti átereszek, folyókák, árkok, csatornanyílások hótól, jégtıl és más lefolyást gátló egyéb anyagoktól történı megtisztítása. (4) A tisztántartási kötelezett köteles gondoskodni az ingatlana elıtti zöldsáv, úttestig terjedı területének tisztántartásáról, a fő és más ott lévı növények rendszeres gondozásáról, a hulladék (gaz, levágott fő, kiszáradt ágak, egyebek) összegyőjtésérıl. Az egy helyben összegyőjtött ún. utcai szemét elszállítása az önkormányzat feladata. 9. Fákon, közterületen álló építményeken, épületek falán, kerítéseken a rendeltetésszerően hirdetés céljára szolgáló létesítmények kivételével hirdetni, falragaszt, kiszögezett hirdetményt, vagy más reklámot elhelyezni tilos. 10. (1) Vízelvezetı árkok medrébe, rézsőjébe szemetet, hulladékot dobni, szórni tilos! (2) * 11. (1) az üzlethelyiségek és elárusítóhelyek elıtt járdát, közterületet, parkot, illetve virágszegélyt, virágágyat a helyiség használója köteles a nyitvatartás ideje alatt tisztántartani és záráskor rendbetenni.

5 5 (2) * 12. (1) A jármő hajtója az állatok után keletkezett trágyát köteles azonnal eltakarítani. (2) A kutya sétáltatója köteles a sétáltatás során esetlegesen keletkezett állatürüléket haladéktalanul eltakarítani. (3) Az állati hullát közterületen elhagyni tilos. A közterületen elhullott állat elszállításáról az önkormányzat azonnal köteles gondoskodni. 13. A 7. -ban felsorolt közterületen szemetet, hulladékot elszórni, eldobni, szennyes, vagy egészségre ártalmas folyadékot kiönteni, kivezetni, autót mosni és takarítani tilos. A szennyezı anyagok elszállítása 14. (1) A közterületen szennyezı anyagot (szemetet, hulladékot, trágyát, rongyot, stb.) csak zárt módon, tőz-, por- és csepegés-mentesen szabad szállítani. (2) Ha bármilyen szállítmány fel-, vagy lerakásakor, illetve szállítása közben a közterület beszennyezıdne, annak elıidézıje köteles a területet azonnal megtisztítani. (3) Az agyagok lerakásánál, mozgatásánál ügyelni kell arra, hogy a közterületeken lévı felszerelési tárgyak, fák, cserjék, növények szabadon maradjanak és meg ne rongálódjanak. A rongálásból keletkezett kárt annak okozója köteles megtéríteni, illetve a rongálódást saját költségén helyreállítani. Lakás- és egyéb tartózkodásra szolgáló épületek tisztántartása 15. (1) A lakásra és tartózkodásra szolgáló épületek közösen, vagy idegenek által is használt részein (udvar, kocsibehajtó, lépcsıház, folyosó, terasz, pince, padlásrész, stb.) tisztántartásáról, rendszeres takarításáról az épület tulajdonosa (használója) köteles gondoskodni. (2) A lakás, lakás céljára szolgáló helyiség, úgyszintén az ahhoz tartozó mellékhelyiségek (konyha, fürdıszoba, illemhely, pince... stb.) tisztántartásáról - a rendszeres takarításról, szemét eltávolításáról, a lakásban, valamint a benne lévı bútorokban esetleg elıforduló rovarok rendszeres irtásáról - a lakás bérlıje (használója) köteles gondoskodni.

6 6 ***(3) Ha alaposan feltehetı, hogy a (2) bekezdésben említett valamely helyiségek tisztántartása nem megfelelı, a közegészségügyet veszélyezteti, azt a Szentendrei Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete a nappali órákban megszemlélheti. Az ellenırzés akadályozóját bírság megfizetésére kötelezheti. WC-k (árnyékszékek, illemhelyek) szennyvíz kezelése 16. (1) Minden WC-t (árnyékszéket, illemhelyet) jól karban és tisztán, bőzmentesen, rovar- és rágcsálómentesen kell tartani. (2) Közintézményekben, üzemekben, vendéglátó- és egyéb szórakozóhelyeken és minden más - nagyobb tömeg befogadására alkalmas - nyilvános helyen az illemhelyek tisztántartására fokozott figyelmet kell fordítani: a )* b) Nyilvános illemhelyek nyitvatartási rendjét a szolgáltatóval kötött szerzıdésben kell meghatározni és az illemhely bejáratánál jól látható helyen kifüggeszteni. (3) Az illemhelyek, latrinák őrgödrét a szükségeshez képest ki kell üríttetni, és tartalmát el kell szállíttatni a szennyezı anyagok elszállításáról rendelkezı, 14. -bán foglaltak szerint. (4) WC-k, őrgödrök, csatornák, valamint szennyvízgyőjtık tisztítása során kikerülı anyagot a Szentendrei Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete, a mőszaki és vízügyi hatóság által együttesen kijelölt helyre szabad megfelelı kezelés után beengedni. Tilos Visegrád területén átfolyó élı vízfolyásokba, belvíz elvezetı árkokba szennyvizet, trágyalevet bevezetni. Ellenırzés 17. ***(1) Az önkormányzati rendeletben foglalt közegészségügyi elıírások megtartásának ellenırzésérıl a Szentendrei Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete, illetve - a köztisztasági szolgáltatás mőködésének ellenırzésérıl a polgármester, - a kötelezettségek teljesítésének ellenırzésérıl a közterület-felügyelet és az érdekelt szakhatóságok közremőködésével a polgármester gondoskodik.

7 7 Záró rendelkezések ¹18. (1)* Szabálysértést követ el, és ,- forintig terjedı pénzbírsággal sújtható, aki a rendelet a 2.. (1) - (2), 3.. (2), 5.. (1) - (2), (3) - (6), (8), 6. (1), , , 15.. (1) - (2) bekezdéseiben, illetve 16. -ában foglalt rendelkezéseket megszegi, kijátssza, illetve azok megszegésében, vagy kijátszásában együttmőködik. (2) A szabálysértés tetten ért elkövetıjét a polgármesteri hivatal helyszíni bírságolási jogkörrel felruházott dolgozói helyszíni bírsággal sújthatják. 19. (1) Ez az önkormányzati rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. (2) A kihirdetéssel egyidejőleg hatályát veszti Visegrád Önkormányzatának 3/1992. (VI. 13.) számú, a köztisztaság helyi szabályairól szóló rendeletének I-III. fejezete. (3) A rendelet mellékletei: Visegrád, január Az önkormányzat és a szolgáltató által megkötött vállalkozási szerzıdés Hadházy Sándor sk. polgármester Dr. Nárai Róbert sk. jegyzı ¹ Hatályon kívül helyezve a 9/2012. (VI.26.) önkormányzati rendelettel

8 8

NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL

NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 22/2000. (XII.19.), 4/2000. (III.28.), 15/1999. (XII.21.) rendelettel módosított 10/1996. (IV.30.) rendelet az egyes helyi közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl

Részletesebben

Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete

Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete A települési szilárd hulladékra vonatkozó kötelezı közszolgáltatásról /EGYSÉGES SZERKEZET/ Sajtoskál község Önkormányzatának

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása Királyszentistván Község Önkormányzata 7/1996.(IV.3.) Ör. sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról, valamint a házi szemét összegyűjtéséről és elszállításáról I. Fejezet A rendelet hatálya 1.. A

Részletesebben

I.fejezet. (2) Nem terjed ki a rendelet a veszélyes hulladékokra, a települési folyékony hulladékokra és a velük összefüggő tevékenységre. II.

I.fejezet. (2) Nem terjed ki a rendelet a veszélyes hulladékokra, a települési folyékony hulladékokra és a velük összefüggő tevékenységre. II. Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/1993. (V.24.) rendelete a köztisztaság megvalósításáról és fenntartásáról. (módosításokkal egységes szerkezetben) A nagyközségi önkormányzat

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Albertirsa Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/1997. (V.23.)sz. rendelete a 3/2000. (II.25.) rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a közterületek tisztántartásáról A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Kerecseny község Önkormányzatának 13/2003./XII.17./ sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Kerecseny község Önkormányzata a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének. 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete

Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének. 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete A települési szilárd hulladékra vonatkozó kötelezı közszolgáltatásról /EGYSÉGES SZERKEZET/ Iklanberény község

Részletesebben

IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete

IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete a köztisztasági és a településtisztasággal összefüggő közfeladatok ellátásáról (Egységes

Részletesebben

A KÖZTISZTASÁG FENNTARTÁSÁRA (A 4/2000. (IV.7.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

A KÖZTISZTASÁG FENNTARTÁSÁRA (A 4/2000. (IV.7.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) FELSİZSOLCA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/1993. (VII.3.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTISZTASÁG FENNTARTÁSÁRA (A 4/2000. (IV.7.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) A Nagyközség

Részletesebben

Velem Község Képviselı-testületének. 6/2003.(05.21.) számú rendelete

Velem Község Képviselı-testületének. 6/2003.(05.21.) számú rendelete Velem Község Képviselı-testületének 6/2003.(05.21.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl Velem község Képviselı-testülete

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

1. (5) http://www.njt.hu/njtonkorm.php?njtcp=eh5eg0ed7dr4eo7dt6ee7em2cj3by4cf3bz8cf5h

1. (5) http://www.njt.hu/njtonkorm.php?njtcp=eh5eg0ed7dr4eo7dt6ee7em2cj3by4cf3bz8cf5h MHK JogszabAly szolgaltatas 1. oldal, összesen: 6 oldal Szigetszentmárton Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1998.(VI.15.) önkormányzati rendelete a település szilárd és folyékony hulladék összegyűjtéséről,

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2005.(V.10) rendelete a köztisztaság fenntartásáról

Szécsény Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2005.(V.10) rendelete a köztisztaság fenntartásáról Szécsény Város Önkormányzat Képviselı-testülete Szécsény Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2005.(V.10) rendelete a köztisztaság fenntartásáról Szécsény Város önkormányzatának képviselı-testülete

Részletesebben

/3/ Intézmények szemétszállítására e rendelet 2. sz. mellékletében szereplő tárolóedények igényelhetők.

/3/ Intézmények szemétszállítására e rendelet 2. sz. mellékletében szereplő tárolóedények igényelhetők. Pilisszentkereszt község Önkormányzatának 4/1999.(II. 12.) sz. rendelete a TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK GYŰJTÉSÉRE ÉS ELSZÁLLÍTÁSÁRA vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályozásáról /a 5/2000. (II. 15.),

Részletesebben

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat 9/1996.(IV.12.) számú rendelete

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat 9/1996.(IV.12.) számú rendelete Sátoraljaújhely Város Önkormányzat 9/1996.(IV.12.) számú rendelete a köztisztasági és települési szilárd hulladékgyőjtéssel összefüggı tevékenység ellátásáról (a módosításokkal és kiegészítésekkel egységes

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

(3) Idegen személyek engedély nélkül a szeméttelepen nem tartózkodhatnak.

(3) Idegen személyek engedély nélkül a szeméttelepen nem tartózkodhatnak. NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X.29.) rendelete (2/2000. (III.28.) rendelettel módosítva) a köztisztaság fenntartásáról egységes szerkezetbe foglalva (1) E rendelet hatálya

Részletesebben

24/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet. a település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjérıl

24/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet. a település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjérıl 24/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet a település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (IV.8.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK GAZDÁLKODÁSRÓL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (IV.29.)

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. Fejezet. Általános rendelkezések 1.. Kisköre Nagyközségi Önkormányzat képviselı-testületének 2/1999.(III. 30.) rendelete A köztisztaságról és a települési szilárd és folyékony hulladékokkal összefüggı tevékenységrıl (módosítással egységes

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 14/2005. ( IV.21.) rendelete a város közterületeinek tisztántartásáról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 14/2005. ( IV.21.) rendelete a város közterületeinek tisztántartásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 14/2005. ( IV.21.) rendelete a város közterületeinek tisztántartásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testülete (továbbiakban Képviselı-testület)

Részletesebben

A település köztisztaságáról

A település köztisztaságáról TÁPIÓSÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 18/2011. (XII.1), a 12/2011. (VI.30.), a 13/2007. (XII.21.) rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt 6 /2007./III. 29./ sz. önkormányzati

Részletesebben

/Egységes szerkezetben a 14/2009.(X.15.) sz. Ök. módosításaival/

/Egységes szerkezetben a 14/2009.(X.15.) sz. Ök. módosításaival/ 1 Kismaros Község Önkormányzat Képviselı-testületének 17/2008.(XII.11.) sz. Ök. rendelete a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és közszolgáltatási díj megállapításáról

Részletesebben

Sajószöged Község Önkormányzatának 14/2003.(XII.18.)sz. KT. rendelete a köztisztaság fenntartásáról a módosításokkal egységes szerkezetben

Sajószöged Község Önkormányzatának 14/2003.(XII.18.)sz. KT. rendelete a köztisztaság fenntartásáról a módosításokkal egységes szerkezetben Sajószöged Község Önkormányzatának 14/2003.(XII.18.)sz. KT. rendelete a köztisztaság fenntartásáról a módosításokkal egységes szerkezetben Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

(EGYSÉGES SZERKEZETBEN HATÁLYOS: MÁJUS 15-TŐL)

(EGYSÉGES SZERKEZETBEN HATÁLYOS: MÁJUS 15-TŐL) Piliscsaba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/1991. (IV. 5.) számú rendelete a k ö z t i s z t a s á g r ó l (EGYSÉGES SZERKEZETBEN HATÁLYOS: 2013. MÁJUS 15-TŐL) Általános rendelkezések

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2004.(IV.8.) rendelete

CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2004.(IV.8.) rendelete CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2004.(IV.8.) rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Csátalja Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 10/2010. (XII.16.) önkormányzati rendelete

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 10/2010. (XII.16.) önkormányzati rendelete Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2010. (XII.16.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Nyirád 2010 Nyirád Község Önkormányzata

Részletesebben

Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének. 4/1999. (VIII. 19.) számú. rendelete

Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének. 4/1999. (VIII. 19.) számú. rendelete Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének 4/1999. (VIII. 19.) számú rendelete a köztisztaságról, települési szilárd hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról Kisbárkány Községi Önkormányzat

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Lovas Község Önkormányzat Képviselı-testületének a település szervezett hulladékkezelési közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl szóló 12/2009. (XII.15.) rendelete Lovas Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

2. Fogalmi meghatározások

2. Fogalmi meghatározások VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁG EGYES KÉRDÉSEIRŐL VillányVáros Önkormányzatának

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Tahitótfalu Község Önkormányzatának 6/2008. (III.21.) számú rendelete a köztisztaság fenntartásáról, valamint a települési szilárd hulladék győjtésére és elszállítására vonatkozó közszolgáltatás helyi

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2./2004.(II.25.) Ök.sz. rendelete

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2./2004.(II.25.) Ök.sz. rendelete 1 Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2./2004.(II.25.) Ök.sz. rendelete A KÖZTISZTASÁG FENNTARTÁSÁRÓL Egységes szerkezetben Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2006. (IX.12.) r e n d e l e t e

Varsány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2006. (IX.12.) r e n d e l e t e Varsány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2006. (IX.12.) r e n d e l e t e a települési folyékony hulladék győjtésére, szállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelezı helyi közszolgáltatásról

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

A rendelet célja. Általános rendelkezések

A rendelet célja. Általános rendelkezések Apátfalva Község Önkormányzat Képviselı-testülete 17/2008.(X.01.)Ör a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl Apátfalva Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2000. (VII. 28.) ÖR. számú. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2000. (VII. 28.) ÖR. számú. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2000. (VII. 28.) ÖR. számú rendelete a köztisztaság fenntartásáról szóló 13/2000. (IV. 28.) ÖR. számú rendelet módosításáról és

Részletesebben

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete. 21/2004. (V. 19.) számú rendelete

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete. 21/2004. (V. 19.) számú rendelete 1 Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 21/2004. (V. 19.) számú rendelete a közterületek tisztántartásáról, a zöldterület és parkfenntartással összefüggı feladatok végrehajtásáról 1,2,3,4,5 (az

Részletesebben

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE az Önkormányzat által szervezett települési szilárd hulladék szervezett gyűjtéséről és elszállításáról, valamint az avar és

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. A Visegrádi Önkormányzat 2/1997. (IV. 9.) ör. rendelete a kéményseprıipari közszolgálatatások kötelezı igénybevételérıl [egységes szerkezetben a *21/2005. (XI. 25.), az **1/2007. (I. 26.) rendeletekkel,

Részletesebben

SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 9/2009.(IV.01.) SZ. RENDELET

SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 9/2009.(IV.01.) SZ. RENDELET SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 9/2009.(IV.01.) SZ. RENDELET a helyi környezet védelmérıl, a köztisztasággal összefüggı tevékenységrıl Sajólád község Önkormányzata figyelemmel az 1/1986.

Részletesebben

Kadarkút Nagyközségi Önkormányzat Képviselıtestületének. 33/2003. (XII. 31.) számú. rendelete

Kadarkút Nagyközségi Önkormányzat Képviselıtestületének. 33/2003. (XII. 31.) számú. rendelete Kadarkút Nagyközségi Önkormányzat Képviselıtestületének 33/2003. (XII. 31.) számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról (Egységes szerkezetben)

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete a települési köztisztaságról és a helyi környezetvédelemről

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2003.(07. 04.) rendelete a köztisztaságról és a települési szilárd hulladék kezelésére irányuló közszolgáltatásról, egységes szerkezetben a

Részletesebben

Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselı-testületének 6/2010.(VI.01.) rendelete a köztisztaságról és a települési környezet fenntartásáról

Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselı-testületének 6/2010.(VI.01.) rendelete a köztisztaságról és a települési környezet fenntartásáról Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselı-testületének 6/2010.(VI.01.) rendelete a köztisztaságról és a települési környezet fenntartásáról Rábakecöl Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a többször

Részletesebben

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L A módosításokkal: 14/2004. (VI. 16.) ÖR, 11/2007. (X.

Részletesebben

A rendelet hatálya. E rendelet alkalmazása szempontjából:

A rendelet hatálya. E rendelet alkalmazása szempontjából: Módosítások: 13/1998. KT. Rend., 6/2000. KT. Rend. 15/2003. KT. Rend., 1/2004. KT.rend., 9/2004.KT.rend., 14/2004. KT.rend. *Mód: 13/2007., 5/2012.; 10/2012; 15/2012;1/2013; Kartal Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról Csörög Község Képviselı-testülete az Önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. törvény 16..(1) bekezdésében kapott

Részletesebben

ALMÁSKERESZTÚR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE. 4/2016.(V.27.) önkormányzati rendelete

ALMÁSKERESZTÚR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE. 4/2016.(V.27.) önkormányzati rendelete Almáskeresztúr Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 4/2016.(V.27.) önkormányzati rendelete Hatályos:2016-05-28 -tól Almáskeresztúr Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 4/2016.(V.27.) önkormányzati

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A helyi közszolgáltatás tartalma, ellátott terület határa

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A helyi közszolgáltatás tartalma, ellátott terület határa Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 9/2005. /III.29./ rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Páty Község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybe vételéről és a szelektív hulladékgyűjtésről

Részletesebben

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések Rendelet tervezet Putnok Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (II.07.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete

Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete A települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Vasmegyer Község Önkormányzata

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Nemesrádó Község Önkormányzat 8/1999./ VI.9./ sz. rendelete az egyes helyi közszolgáltatásokról, a köztisztaság és környezetvédelem fenntartásáról, valamint a belvíz- és árvízvédelem feladatairól 5/2001./VI.13./sz.,

Részletesebben

Általános rendelkezések 1. 1

Általános rendelkezések 1. 1 43/2001.(XII.17.) Ör. számú rendelet A köztisztaság fenntartásáról (egységes szerkezetben a 30/2005.(VIII.25.), 33/2006.(X.31.), 23/2007.(IX.27.), 45/2009.(X.27.), 21/2011.(IV.28.), 24/2012.(V.23.), 10/2016.

Részletesebben

Balatonfűzfő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 37/1996. (VII. 29.) számú rendelete

Balatonfűzfő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 37/1996. (VII. 29.) számú rendelete Balatonfűzfő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 37/1996. (VII. 29.) számú rendelete a kommunális szilárd hulladék gyűjtésére és elszállítására vonatkozó szervezett közszolgáltatás kötelező

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2003. (XII.17.) rendelete a környezetvédelemről

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2003. (XII.17.) rendelete a környezetvédelemről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2003. (XII.17.) rendelete a környezetvédelemről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 36/2004.(XI.30.,) 21/2005.(VIII.9.), 19/2012. (V.21.), 5/2014.

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzati Képviselı- testülete 4/1996. ( II.26 ) számú önkormányzati rendelete

Varsány Község Önkormányzati Képviselı- testülete 4/1996. ( II.26 ) számú önkormányzati rendelete Varsány Község Önkormányzati Képviselı- testülete 4/1996. ( II.26 ) számú önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági szolgáltatásról Varsány község Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

( egységes szerkezetben)

( egységes szerkezetben) 1 OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14/1999.(XII.29.) számú önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról és a köztisztasággal kapcsolatos helyi közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2003. (XII.15.) számú r e n d e l e t e Egységes szerkezetben a 17/23007.(XII.06.) számú rendelettel az önkormányzat által szervezett települési

Részletesebben

Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl

Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben a 3/1998. (II. 9.), 18/2005. (XII 9.), 15/2007. (XII.

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2003. (XII.17.) rendelete a környezetvédelemről

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2003. (XII.17.) rendelete a környezetvédelemről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2003. (XII.17.) rendelete a környezetvédelemről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 36/2004.(XI.30.,) 21/2005.(VIII.9.), 19/2012. (V.21.)és 5/2014

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1999. (III. 02.) számú rendelete egységes szerkezetben a 6/2001.(III.27.) számú a 4/2002.(III.26.) számú a 4/2003.(IV.01.) számú a 5/2004.(III.30.)

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18/2003/XI.12/ sz.rendelete

SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18/2003/XI.12/ sz.rendelete SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 18/2003/XI.12/ sz.rendelete a helyi környezet védelmérıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról a hulladékgazdálkodással

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja és hatálya

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja és hatálya Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2003. (XII.17.) rendelete a környezetvédelemről (Egységes szerkezetbe foglalva Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2004.(XI.30.) számú

Részletesebben

Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2

Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2 Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2 a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 3/1992. (III. 1.) ÖK. számú. r e n d e l e t e. a köztisztaság fenntartásáról

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 3/1992. (III. 1.) ÖK. számú. r e n d e l e t e. a köztisztaság fenntartásáról ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/1992. (III. 1.) ÖK. számú r e n d e l e t e a köztisztaság fenntartásáról (egységes szerkezetben) Előszállás Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/1991.(VII.16.)ÖR. rendelete a települési környezet védelmérıl Egységes szerkezetbe foglalva a 5/1996.(V.01.)ÖR és 6/2009. (III. 26.)ÖR. módosító

Részletesebben

2/2014. (II.17) önkormányzati rendelete

2/2014. (II.17) önkormányzati rendelete Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2/2014. (II.17) önkormányzati rendelete a nem közmővel összegyőjtött háztartási szennyvíz begyőjtésére vonatkozó közszolgáltatásról A vízgazdálkodásról

Részletesebben

Vácszentlászló Község Önkormányzata. 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről. Kihirdetve: 2000. XII. 30.

Vácszentlászló Község Önkormányzata. 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről. Kihirdetve: 2000. XII. 30. Vácszentlászló Község Önkormányzata 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről Kovács Sándor s.k. polgármester dr. Král László s.k. körjegyző Kihirdetve: 2000. XII.

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. 1. Általános rendelkezések 1.

EGYSÉGES SZERKEZET. 1. Általános rendelkezések 1. 160. EGYSÉGES SZERKEZET Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 34/2012. (VI. 12.) ÖR, 27/2012. (V. 04.) önkormányzati rendelettel módosított 11/2011 (III. 24.) önkormányzati rendelete a helyi

Részletesebben

Az egységes szerkezetbe foglalás a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal 2-22/2006. sz. útmutatója alapján készítve. Készítette: dr. PL.

Az egységes szerkezetbe foglalás a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal 2-22/2006. sz. útmutatója alapján készítve. Készítette: dr. PL. Az egységes szerkezetbe foglalás a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal 2-22/2006. sz. útmutatója alapján készítve. Készítette: dr. PL. Nagykőrös Város Önkormányzat 32/2009. (XII. 18.) ÖT. sz., 53/2008. (XII.19.)

Részletesebben

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Hatályos:2013-11-05 -tól Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Elıterjesztés a közterületek tisztántartásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására

Elıterjesztés a közterületek tisztántartásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására Elıterjesztı: dr. Faragó Péter polgármester Készítette: dr. Guláné Bacsó Krisztina aljegyzı Elıterjesztés a közterületek tisztántartásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására A hulladékról szóló

Részletesebben

Vászoly Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 10/2004.(VII. 15.) számú rendelete A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL.

Vászoly Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 10/2004.(VII. 15.) számú rendelete A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL. Vászoly Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2004.(VII. 15.) számú rendelete A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL. Vászoly Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzata 20/2015. (V. 22.) rendelete. a köztisztaságról

Kazincbarcika Város Önkormányzata 20/2015. (V. 22.) rendelete. a köztisztaságról Kazincbarcika Város Önkormányzata 20/2015. (V. 22.) rendelete a köztisztaságról Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. (4) bekezdés c)

Részletesebben

SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/1996. / XII. 04./ SZÁMÚ RENDELETE A KÖZSÉG KOMMUNÁLIS RENDJÉRİL /EGYSÉGES SZERKEZET/

SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/1996. / XII. 04./ SZÁMÚ RENDELETE A KÖZSÉG KOMMUNÁLIS RENDJÉRİL /EGYSÉGES SZERKEZET/ SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/1996. / XII. 04./ SZÁMÚ RENDELETE A KÖZSÉG KOMMUNÁLIS RENDJÉRİL /EGYSÉGES SZERKEZET/ Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testülete a település

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011.(IV.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

29/2008. ( XI. 25.) KKÖT

29/2008. ( XI. 25.) KKÖT Kiszombor Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 29/2008. ( XI. 25.) KKÖT rendelete a települési szilárd hulladékkezeléssel kapcsolatos közszolgáltatás ellátásáról /Egységes szerkezet/ Kiszombor Község

Részletesebben

Veresegyház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008 (IV.30.) ÖR. számú rendelete

Veresegyház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008 (IV.30.) ÖR. számú rendelete Veresegyház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008 (IV.30.) ÖR. számú rendelete az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról (a módosításokkal egységes szerkezetben) A rendeletet módosította

Részletesebben

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Süttő Község Önkormányzatának

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések 1 Tóalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002.(VI.28.) rendelete a települési szilárd hulladékra vonatkozó helyi közszolgáltatásról a módosító 6/2008.(III.3.) és 19/2009.(IX.28.), 5/2011.(III.28.)

Részletesebben

- 1 - (A módosításokkal egységes szerkezetben )

- 1 - (A módosításokkal egységes szerkezetben ) - 1 - HOSSZÚPERESZTEG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2001./VII.19./számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről. (A módosításokkal egységes

Részletesebben

Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete. A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. I.

Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete. A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. I. Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. Epöl Község Önkormányzatának Képviselo-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról és a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról, annak kötelezı

Részletesebben

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA Nagyrada Község Önkormányzatának 8/2007. (XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról (Egységes szerkezetben a 9/204. (XI.28) /203.(IX.3) 8/203.(V.3.) /2009.(XII.7.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete

Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról és

Részletesebben

Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (II.3.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról

Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (II.3.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (II.3.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról Felsődobsza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV.

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok elmulasztásának jogkövetkezményeiről Mélykút Város Önkormányzat

Részletesebben

A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybe vételéről.

A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybe vételéről. Nagykozár Község Önkormányzatának 20/2002.(XII.11.). sz. rendelete A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybe vételéről. A község önkormányzatának képviselőtestülete

Részletesebben