I. Fejezet. Általános rendelkezések 1..

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. Fejezet. Általános rendelkezések 1.."

Átírás

1 Kisköre Nagyközségi Önkormányzat képviselı-testületének 2/1999.(III. 30.) rendelete A köztisztaságról és a települési szilárd és folyékony hulladékokkal összefüggı tevékenységrıl (módosítással egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete a település védelme céljából, különös tekintettel az emberi egészség, a természeti és épített környezet, hulladék okozta terhelésének mérséklése érdekében a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. 8. -ának (1), (2) és ának (1) bekezdése és a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény , 24. (1) bekezdésében és a 31. (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel a 253/1997.(XII. 20.) Korm. rendelet 47. -ban foglaltakra az alábbi rendeletet alkotja: I. Fejezet Általános rendelkezések 1.. (1) A rendelet hatálya Kisköre város közigazgatási területén valamennyi jogi személyre és magánszemélyre egyaránt kiterjed. (2) Nem terjed ki a rendelet hatálya veszélyes hulladékra. 2.. A településtisztaság megırzése és fenntartása közérdek, ezért a köztisztaság megırzésében minden állampolgár köteles hathatósan közremőködni és a lakókörnyezet szennyezıdését, fertızését eredményezı tevékenységrıl, illetıleg magatartástól tartózkodni. 3.. (1) Az ingatlanok tisztán tartásáról az ingatlan tulajdonosa, kezelıje, tartós használója, illetve bérlıje köteles gondoskodni. (2) A lakásnak és nem lakás céljára szolgáló helyiségeknek és ezekhez tartozó területeknek a tisztaságáról, rendszeres takarításáról, rovar- és rágcsáló mentesítésérıl elsısorban az ingatlan használójának kell gondoskodni. Amennyiben a lakás üresen áll, vagy a nem lakás céljára szolgáló helyiség használaton kívül áll, úgy a tulajdonos kötelessége az ingatlan tisztántartása.

2 2 4.. (1) Az egyes ingatlanok elıtt húzódó járdaszakasz, illetve a járdaszakasz melletti nyílt árok és átereszek tisztántartásáról, hó- és jégmentesítésérıl, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról elsısorban az ingatlan használójának, kezelıjének kell gondoskodni. A lefolyást akadályozó anyagok, hulladékok eltávolítását, felszólítás és szabálysértési eljárás eredménytelensége esetén a Polgármesteri Hivatal a lakó vagy tulajdonos költségére elszállíttatja. (2) A város területén lévı, zöldterületként nyilvántartott parkok, terek tisztántartásáról, gondozásáról a Polgármesteri Hivatalnak kell gondoskodnia. (3) Az ingatlanok elıtt húzódó területek gondozását, tisztántartását igény szerint a Polgármesteri Hivatal bérfizetés ellenében ellátja. 5.. (1) Szórakozó, vendéglátó és árusító helyek, üzletek elıtti járdaszakaszt függetlenül a nyitva tartási idıtıl a használó köteles tisztántartani és a hulladékot eltávolítani, tekintet nélkül arra, hogy a szennyezıdés üzleti tevékenységbıl keletkezett, vagy sem. (2) Közterület rendeltetésétıl eltérı célra (árusítás, építés szerelési munka, stb.) történı hasznosítása esetén a tevékenységet végzı köteles közvetlen környezetét tisztántartani, a keletkezett hulladékot összegyőjteni és annak elszállításáról gondoskodni. (3) A tömegközlekedéssel érintett le- és felszállóhelyek tisztántartásáról a MÁV illetékesei, illetve az autóbuszmegálló esetén a Polgármesteri Hivatal gondoskodik. (4) A Polgármesteri Hivatal a közterületeken szemétgyőjtık elhelyezésérıl és annak rendszeres ürítésérıl gondoskodik. 6.. (1) Települési folyékony hulladékot (mosogató, fürdı, egyéb szennyvíz, trágyalé, stb.) közterületre, vízelvezetı árokba, élı vízfolyásba, ásott kútba vezetni tilos. (2) A folyékony hulladék tárolására az építési elıírásoknak megfelelı zárt tárolót kell építeni, amely a tulajdonos, illetve bérlı kötelessége.

3 3 7.. Közterületen, közúton szennyezı anyagot csak oly módon szabad szállítani, hogy abból semmi ki ne hulljon, szemét ne keletkezzen. Ha szállítás közben a közterület szennyezıdne, a szennyezıdés elıidézıje köteles a közterületet a szennyezıdéstıl megtisztítani, a további szennyezıdést megszüntetni. II. Fejezet A kötelezı szolgáltatás ellátása és igénybevétele 8.. (1) Kisköre közigazgatási területén a települési szilárd hulladék elszállítási és ártalommentes elhelyezésével kapcsolatos kötelezı közszolgáltatási feladatok ellátását a Városi Önkormányzat Képviselı-testülete által kiírt pályázatot elnyert Szolgáltató (továbbiakban: szolgáltató) a tevékenység ellátására a pályázat elnyerése révén kizárólagosan jogosult, illetve köteles az ellátni. 1. (2) Kisköre Város Önkormányzat Képviselı-testülete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásával AVE Miskolc Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Korlátolt Felelısségő Társaság (3527 Miskolc, József A. út 65.) szolgáltatót bízza meg és kötelezi a közszolgáltatás ellátásával kapcsolatos, jelen rendeletben elıírt feladatok végrehajtására, valamint felruházza a rendeletben meghatározott jogosítványokkal. (3) A Tulajdonos a közszolgáltatást köteles igénybe venni az 1. számú mellékletben jelölt utcákban, jelen rendeletben meghatározott módon és mértékben közremőködni, a Szolgáltatóval kötött szerzıdés alapján meghatározott mindenkori díjat a Szolgáltatónak megfizetni, abban az esetben is ha a tulajdonos nem ad ki szilárd hulladékot kivéve az e rendeletben foglalt szünetelést és mentességet. (4) A városi önkormányzat által fenntartott intézmények úgy a szilárd, mint a folyékony hulladék elszállítására vonatkozó köztisztasági szolgáltatást kötelesek igénybe venni, a szolgáltatásra jogosultak körébıl. (5) 2.) (6) 3.) (7) 4.) (8) 5.) 1. A 8. (2) bekezdést a 11/2008.(X. 09.) képviselı-testületi rendelet módosította. 2.,3.,4.,5. A 11/2008.(X. 09.) képviselı-testületi rendelet hatályon kívül helyezte

4 4 III. Fejezet Települési szilárd és folyékony hulladék győjtése és elszállítása 9.. (1) A települési szilárd hulladék győjtése, tárolása kizárólag olyan módon történhet, hogy az ne idézzen elı szennyezést sem az ingatlanon belül, sem pedig közterületen. (2) 1.) A települési szilárd hulladék győjtése, tárolása során olyan gondossággal kell eljárni, hogy hulladék se a szállítójármőbe való ürítéskor, se a szállítás folyamán ne szóródjon szét, ne porozzon és egyéb módon környezetszennyezést ne idézzen elı. A települési szilárd hulladék győjtése, tárolása a szolgáltató szállító jármővéhez rendszeresíthetı (továbbiakban: Szabványos) edényzetben, illetve a Szolgáltató részérıl térítés ellenében rendelkezésre bocsátott mőanyag zsákban történhet. A Szolgáltató köteles a háztartási hulladék hetente egyszer történı elszállítására. A háztartási hulladék elszállításának hetente ugyanazon a napon kell történnie és lehetıleg ugyanabban az idıpontban. Amennyiben a szállítási nap ünnepnapra esik, a szállítás az ünnepnap elıtti munkanapon válik esedékessé. Több napos ünnep esetén szolgáltató köteles a szállítás új napját meghirdetni a helyben szokásos módon. A hulladékgyőjtı edény javításáról, pótlásáról, tisztántartásáról és fertıtlenítésérıl az edény tulajdonosa, bérlıje köteles gondoskodni. A szolgáltató a hulladékgyőjtı edényzetben és (vagy) mőanyag zsákokban kihelyezett hulladékot köteles rendszeresen elszállítani a kijelölt hulladéklerakó telepre. A Szolgáltató félévente igény szerint negyedévente számlát, illetve nyugtát állít ki a szemétszállítás díjáról, és azt a Tulajdonosnak megküldi. A szemétszállítási díjakat a 2. sz. melléklet tartalmazza. 2.) Szolgáltató biztosítja a föld és építési törmelék valamint zöld hulladék konténeres szállítását és ártalmatlanítást engedéllyel rendelkezı telepen, külön szerzıdés alapján A szállítás és ártalmatlanítás díját e rendelet 3.sz. melléklete tartalmazza. 1.) A 11/2008.(X. 09.) képviselı-testületi rendelet hatályon kívül helyezte. 2.) A 3/2010.(III.03.) képviselı-testületi rendelet módosította 10.. (1) Valamennyi ingatlan tulajdonosa, használója köteles gondoskodni az ingatlanán keletkezı szennyvíz közcsatornába történı bevezetésérıl meghatározott díj ellenében.

5 (2) A szennyvízhálózathoz történı csatlakozást október 31-ig kell végrehajtani ) (1) A lakásban és az emberi tartózkodásra szolgáló más helyiségekben felhalmozódott szilárd hulladék (nagyobb mérető berendezési tárgy, lom, bútor, ágybetét, háztartási berendezés és készülék, stb.) ami nem minısül veszélyes hulladéknak - szervezett összegyőjtésérıl és elszállításáról (lomtalanítási akciót) a 8. (2) bekezdés szerinti Szolgáltató gondoskodik évente két alkalommal. Vállalja továbbá Szolgáltató karácsonyi idıszakot követıen a hulladékká vált fenyıfák összegyőjtését és ártalmatlanításra történı elszállítását. (2) A Tulajdonos a szemétszállítási díjat a Szolgáltató által megküldött számla kézhezvételét követı 8 napon belül köteles megfizetni, illetve a folyószámlájáról átutalni, a határidı elmulasztása esetén a Szolgáltató a Ptk. szerint megállapított mértékő késedelmi kamatot számolja fel. 2.) (3) Tulajdonosok kötelesek hulladékgyőjtı edényt, és zsákot biztosítani, az általuk termelt szilárd hulladék tárolására. Családi házak, nyaraló-, üdülıépületek tulajdonosai, társasházak és egyéb tulajdonosi közösségek kötelesek olyan térfogatú és darabszámú edényzetet biztosítani, hogy az egy lakásra, garázs kivételével nem lakás célú helyiségekre vetítve a heti legalább 100 liter térfogatnak megfeleljen. 3.) (4) Családi házban egyedül lakó, vagy életvitelszerően egyedül élı, vagy idıs házaspár, Tulajdonos jogosult heti minimum 60 l-es győjtıedény használatára, és a Szolgáltató által meghatározott kedvezményes díj igénybevételére. Az igényt írásban a Polgármesteri Hivatalnál kell benyújtani. A jogosultságot a Szolgáltató felé a jegyzı igazolja, a Szolgáltatóval kötött szolgáltatási szerzıdés mellékletében meghatározott jogosultsági kör alapján. (5) Többlakásos lakóépületben az egy lakásra vetített hulladékgyőjtı edény térfogat minimális mértéke 100 l helyett 50 l-re csökkenthetı azon lakások esetében, amelyekben csak egy személy lakik. (6) A hulladékgyőjtı edényzetben nem szabad olyan anyagot (pl. mérgezı, folyékony, égı, parázsló vagy egyéb) elhelyezni, amely veszélyezteti a Szolgáltató dolgozóinak testi épségét, egészségét vagy a szállítójármő megrongálására alkalmas. (7) Ha a szolgáltatást végzı azt észleli, hogy a hulladékok közé olyan anyagot, tárgyat, más hulladékot helyeztek el, amely nem minısül a rendelet hatálya alá tartozó hulladéknak, akkor annak elszállítását megtagadhatja. (8) Az idıszakosan nyaraló-, üdülı épületek tulajdonosai e rendelet elıírásaitól eltérıen a Szolgáltatóval szerzıdést köthet. (9) Kérelemre közös megegyezéssel szüneteltethetı a szilárd hulladék szállítási díj fizetési kötelezettség azokon az ingatlanokon, ahol legalább 30 napig senki nem tartózkodik és emiatt ott hulladék nem keletkezik. A szünetelés kezdı idıpontját megelızıen legalább 30 nappal korábban írásban kell bejelenteni a Szolgáltatóhoz. Ha szünetelési okok megszőnnek, a tulajdonos köteles azt a tényt haladéktalanul bejelenteni.

6 6 (10) Nem áll fenn a szilárd hulladékszállítási díjfizetési kötelezettség az igazoltan használaton kívüli (lakatlan) ingatlanok esetében. 1.,2.,3.) A 11/2008.(X.09.)képviselı-testületi rendelet módosította. 1.,3.) A 3/2010 (III.03.) képviselı-testületi rendelet módosította IV. Fejezet Köztisztasággal összefüggı egyéb rendelkezések 12.. (1) A település közterületire állatokat legeltetés céljából kiengedni nem szabad, ott csak felügyelet mellett, jártatás és a legelıre történı kihajtás alkalmával tartózkodhatnak. (2) Az ivóvizet szolgáltató közkifolyók környezetét az üzemeltetınek különös gonddal kell tisztántartani és megvédeni az esetleges szennyezıdéstıl. (3) A város belterületén lévı agyaggödrökbe, belvízelvezetı árokba szennyvizet, trágyalevet, szilárd hulladékot leereszteni, lerakni tilos A köztisztasággal kapcsolatos kötelezettségek ellenırzésérıl szükség esetén, az érdekelt szakhatóságok közremőködésével a Polgármesteri Hivatal gondoskodik E rendelet alkalmazása szempontjából a fogalmi megegyezıek a évi XLIII. tv. 3. -ban, és a 1/1986./II. 21./ ÉVM-EüM együttes rendelet 3. -ban foglalt alapfogalmakkal, fogalom meghatározásokkal. 15. (1) Az egyes szabálysértésekrıl szóló 218/1999.(XII. 28.) Kormány rendelet szabályai szerint kell eljárni azzal szemben, aki: a) háztartási és egyéb szemetet nem a Polgármesteri Hivatal által kijelölt szeméttelepen helyez el, b) a közterületet beszennyezi és az elıidézett szennyezést nem takarítja el, c) az által alkalmi jelleggel igénybevett közterületen, valamint annak környékén az igénybevétel során keletkezett hulladékot nem győjti össze és elszállításáról nem gondoskodik. (2) Szabálysértést követ el, és ,-Ft-ig terjedı pénzbírsággal sújtható az, aki a rendelet 8.. (3) bekezdésében elıírt kötelezettséget nem teljesíti.

7 7 Aki az alábbiakban meghatározott magatartási szabályokat, kötelezettségeket és tilalmakat megszegi amennyiben súlyosabbnak minısülı cselekmény nem valósul meg szabálysértést követ el és harmincezer forintig terjedı pénzbírsággal sújtható: a) az általa használt, illetve tulajdonát képezı ingatlant nem mőveli meg, nem tartja rendben, gyomtól, gaztól nem tisztítja meg, rágcsálómentesítésrıl nem gondoskodik, b) 1.) c) 2.) d) szemetet felhalmoz, e) a szemétgyőjtı edénybe mérgezı, robbanó, folyékony vagy a szolgáltatást végzı dolgozó testi épségét, egészségét vagy a gépjármővet veszélyeztetı anyagot helyez el, f) a szemétgyőjtıedény és környékének tisztántartásáról (takarításáról, fertıtlenítésérıl) nem gondoskodik, g) az ingatlan és az ingatlan elıtti járda tisztántartásáról (hó eltakarításáról, síkosság mentesítésérıl) nem gondoskodik, h) az ingatlan elıtti árkot, folyókát, csatornanyílást, átereszt nem tisztítja, vagy a csapadékvíz zavartalan lefolyását nem biztosítja, i) a beépített, illetve beépítetlen belterületi ingatlan elıtti járdán, illetve mellette nıtt gazt nem írtja, a kinyúló ágak és bokrok nyesésérıl nem gondoskodik, j) a járdáról letakarított havat a gyalogos, illetve jármőközlekedését akadályozó módon rakja le. Havat útkeresztezıdésben, úttorkolatban, kapubejárat elé, tömegközlekedéshez szolgáló jármő megállóhelyénél, a közüzemi szolgáltatási, felszerelési tárgyra, közérdekő létesítményre, illetve parkosított területre rakja, k) gépkocsit tiltott helyen és módon mos, l) szennyvizet eldugulás vagy rongálódás okozására alkalmas anyagot a csapadékvíz lefolyó utcai aknába, illetıleg a csapadékelvezetı árokba vezet, önt, m) közkifolyót nem háztartási vízszükséglet kielégítése céljára engedély, illetve hozzájárulás nélkül igénybe vesz, n) az idejét múlt hirdetményt, plakátot nem távolítja el, o) építményeket, kerítéseket, élıfát bármilyen felirattal megrongál, p) közterületen és kirándulóhelyen elhelyezett és általa beszennyezett felszerelési és berendezési tárgyakat nem tisztítja meg, q) a gondozott zöldterületre jármővel ráhajt vagy azon parkol, r) közútra, útpadkára salakot vagy építési törmeléket engedély nélkül szállít vagy elhelyez, s) vállalkozó tevékenység ellátásához, magángazdálkodáshoz szükséges gépet, gépjármővet közterületen tárol, t) alkalmi jelleggel igénybe vett közterületen és környékén keletkezett hulladékot nem győjti össze, és elszállításáról nem gondoskodik, u) a településen lévı tavakba, holtágakba, élıágakba, élıvízfolyásokba, belvízelvezetı árokba tisztítatlan szennyvizet, trágyalevet levezet, partjait szemét vagy egyéb hulladék lerakásával beszennyezi, v) a rothadó bőzös szemét, hulladék elszállításáról, megsemmisítésérıl haladéktalanul nem gondoskodik, w) avar és kerti hulladékok nyílt téren történı égetését nem a rendeletben foglaltak szerint végzi, szabálysértést követ el. 1.,2.) A 3/2010.(III.03.) képviselı-testületi rendelet hatályon kívül helyezte.

8 8 (3) Ezen rendelet április 1-én lép hatályba. Ezzel egyidejőleg hatályát veszti a 19/1991.(XII. 2.) sz. a Köztisztasági feladatok ellátásáról szóló Kisköre Nagyközségi Önkormányzat képviselı-testületének rendelete. A 15/2000.(XI. 27.) rendelettel történı módosítás január 1-tıl, a 15/2001.(XII. 17.) rendelettel történı módosítás december 21-tıl lép hatályba. A rendelet a 7/2004.(IV. 29.) rendelet szerinti módosításának hatálybalépése május 15. A rendelet 11/2008.(X. 09.) rendelet szerinti módosításának hatálybalépése december 9. A rendelet /2010.(III.05.) rendelet szerinti módosításának hatálybalépése 2010.március 05. (4) A rendelet kihirdetésérıl a jegyzı az SZMSZ-ben szabályozottak szerint gondoskodik. Kisköre, március 01. Szén József polgármester Oláh Jánosné jegyzı

9 1. sz. melléklet Szemétszállítás idıpontja Kisköre város minden utcájában keddi napon, Kisköre város üdülıterületén hétfıi napon.

10 2. sz. melléklet Szemétszállítási díjak 1. Az 1. sz. mellékletben meghatározott körben háztartásonként egy tárolóedény (120 l-es) ürítése a díj: 275,-Ft + ÁFA/őrítés 2. A Rendelet 11 (4) bekezdés szerinti körben 60 l-es tárolóedény ürítése esetén: 193,-Ft + ÁFA/ürítés A fenti díjak tartalmazzák az ártalmatlanítási költséget is.

11 3. számú melléklet Föld és építési törmelék valamint zöld hulladék konténeres szállítási, ártalmatlanítási díja 8 m3-es konténer esetén : Ft+ ÁFA/forduló

Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete

Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete A települési szilárd hulladékra vonatkozó kötelezı közszolgáltatásról /EGYSÉGES SZERKEZET/ Sajtoskál község Önkormányzatának

Részletesebben

a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (egységes szerkezetben)

a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (egységes szerkezetben) Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II.5.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (egységes

Részletesebben

Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének. 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete

Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének. 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete A települési szilárd hulladékra vonatkozó kötelezı közszolgáltatásról /EGYSÉGES SZERKEZET/ Iklanberény község

Részletesebben

NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL

NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 22/2000. (XII.19.), 4/2000. (III.28.), 15/1999. (XII.21.) rendelettel módosított 10/1996. (IV.30.) rendelet az egyes helyi közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Képviselő-testület május 30-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati rendeletekben meghatározott

E l ő t e r j e s z t é s. Képviselő-testület május 30-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati rendeletekben meghatározott E l ő t e r j e s z t é s Képviselő-testület 2012. május 30-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati rendeletekben meghatározott szabálysértési rendelkezések hatályon kívül helyezéséről Előadó: Márvány Gyuláné

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1..

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. Pálosvörösmart Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2008. (II. 06.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkezelési közszolgáltatás legmagasabb díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Báránd Község Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2004. (IV.20.) rendelete a helyi környezet védelmérıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról Báránd Község Képviselı-testülete

Részletesebben

Velem Község Képviselı-testületének. 6/2003.(05.21.) számú rendelete

Velem Község Képviselı-testületének. 6/2003.(05.21.) számú rendelete Velem Község Képviselı-testületének 6/2003.(05.21.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl Velem község Képviselı-testülete

Részletesebben

A KÖZTISZTASÁG FENNTARTÁSÁRA (A 4/2000. (IV.7.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

A KÖZTISZTASÁG FENNTARTÁSÁRA (A 4/2000. (IV.7.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) FELSİZSOLCA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/1993. (VII.3.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTISZTASÁG FENNTARTÁSÁRA (A 4/2000. (IV.7.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) A Nagyközség

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzat polgármesterétıl

Pécel Város Önkormányzat polgármesterétıl Iktatószám: SZ/1070/7/2010. Pécel Város Önkormányzat polgármesterétıl 2119 Pécel, Kossuth tér 1. Tel: 28/452-745, 452-751; Fax: 28/452-755 WEB: www.pecel-hivatal.hu E-mail: polgarmester@pecel.hu ELİTERJESZTÉS

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

/Egységes szerkezetben a 14/2009.(X.15.) sz. Ök. módosításaival/

/Egységes szerkezetben a 14/2009.(X.15.) sz. Ök. módosításaival/ 1 Kismaros Község Önkormányzat Képviselı-testületének 17/2008.(XII.11.) sz. Ök. rendelete a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és közszolgáltatási díj megállapításáról

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 10/2010. (XII.16.) önkormányzati rendelete

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 10/2010. (XII.16.) önkormányzati rendelete Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2010. (XII.16.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Nyirád 2010 Nyirád Község Önkormányzata

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i ülésére Tárgy: Egyes tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról szóló rendelet-tervezet Előadó: Németh

Részletesebben

IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete

IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete a köztisztasági és a településtisztasággal összefüggő közfeladatok ellátásáról (Egységes

Részletesebben

SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18/2003/XI.12/ sz.rendelete

SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18/2003/XI.12/ sz.rendelete SAJÓLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 18/2003/XI.12/ sz.rendelete a helyi környezet védelmérıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról a hulladékgazdálkodással

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Kerecseny község Önkormányzatának 13/2003./XII.17./ sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Kerecseny község Önkormányzata a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

RÁBATAMÁSI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 13/2003.(XI. 26.) rendelete

RÁBATAMÁSI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 13/2003.(XI. 26.) rendelete RÁBATAMÁSI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 13/2003.(XI. 26.) rendelete a helyi környezet védelmérıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzatának 13/2012(XI. 01) önkormányzati rendelete

Mágocs Város Önkormányzatának 13/2012(XI. 01) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzatának 13/2012(XI. 01) önkormányzati rendelete az egyes tiltott, közösségellenes magatartásról.. Mágocs Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

24/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet. a település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjérıl

24/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet. a település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjérıl 24/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet a település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

LAD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/2003. (I. 16.) számú RENDELETE

LAD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/2003. (I. 16.) számú RENDELETE LAD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/2003. (I. 16.) számú RENDELETE a helyi környezet védelmérıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról Lad község képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Beled Nagyközség Képviselı-testületének 16/2005.(XI.1.) rendelete A köztisztaságról és a települési környezet fenntartásáról

Beled Nagyközség Képviselı-testületének 16/2005.(XI.1.) rendelete A köztisztaságról és a települési környezet fenntartásáról Beled Nagyközség Képviselı-testületének 16/2005.(XI.1.) rendelete A köztisztaságról és a települési környezet fenntartásáról Beled Nagyközség Önkormányzatának Képviselıtestülete a többször módosított 1990.

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2006. (IX.12.) r e n d e l e t e

Varsány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2006. (IX.12.) r e n d e l e t e Varsány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2006. (IX.12.) r e n d e l e t e a települési folyékony hulladék győjtésére, szállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelezı helyi közszolgáltatásról

Részletesebben

(4) A települési szilárd hulladékok közül

(4) A települési szilárd hulladékok közül A Visegrádi Önkormányzat 3/1999. (II. 26.) ör. rendelete a köztisztaságról, illetve a települési szilárd hulladék összegyőjtésérıl és elszállításáról [egységes szerkezetben a 6/1999. (XII. 15.), a 15/2005.

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete a települési köztisztaságról és a helyi környezetvédelemről

Részletesebben

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE az Önkormányzat által szervezett települési szilárd hulladék szervezett gyűjtéséről és elszállításáról, valamint az avar és

Részletesebben

Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete. A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. I.

Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete. A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. I. Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. Epöl Község Önkormányzatának Képviselo-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat 9/1996.(IV.12.) számú rendelete

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat 9/1996.(IV.12.) számú rendelete Sátoraljaújhely Város Önkormányzat 9/1996.(IV.12.) számú rendelete a köztisztasági és települési szilárd hulladékgyőjtéssel összefüggı tevékenység ellátásáról (a módosításokkal és kiegészítésekkel egységes

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Lovas Község Önkormányzat Képviselı-testületének a település szervezett hulladékkezelési közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl szóló 12/2009. (XII.15.) rendelete Lovas Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása Királyszentistván Község Önkormányzata 7/1996.(IV.3.) Ör. sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról, valamint a házi szemét összegyűjtéséről és elszállításáról I. Fejezet A rendelet hatálya 1.. A

Részletesebben

Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete

Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete A települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Vasmegyer Község Önkormányzata

Részletesebben

Kadarkút Nagyközségi Önkormányzat Képviselıtestületének. 33/2003. (XII. 31.) számú. rendelete

Kadarkút Nagyközségi Önkormányzat Képviselıtestületének. 33/2003. (XII. 31.) számú. rendelete Kadarkút Nagyközségi Önkormányzat Képviselıtestületének 33/2003. (XII. 31.) számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról (Egységes szerkezetben)

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

P Ö L Ö S K E KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2006. (IV. 20.) RENDELETE

P Ö L Ö S K E KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2006. (IV. 20.) RENDELETE P Ö L Ö S K E KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2006. (IV. 20.) RENDELETE a helyi környezet védelmérôl, a közterületek és ingatlanok rendjérôl, a település tisztaságáról Pölöske község képviselô-testülete a helyi

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2003. (XII.15.) számú r e n d e l e t e Egységes szerkezetben a 17/23007.(XII.06.) számú rendelettel az önkormányzat által szervezett települési

Részletesebben

A Rendelet 4. (5) bekezdése helyébe a

A Rendelet 4. (5) bekezdése helyébe a Esztergom Város Önkormányzata Képviselı- testületének 14/2011. (III. 31.) önkormányzati rendelete a települési szilárdhulladék kezelési közszolgáltatásról szóló 10/2004. (IV. 1.) esztergomi önkormányzati

Részletesebben

Sajószöged Község Önkormányzatának 14/2003.(XII.18.)sz. KT. rendelete a köztisztaság fenntartásáról a módosításokkal egységes szerkezetben

Sajószöged Község Önkormányzatának 14/2003.(XII.18.)sz. KT. rendelete a köztisztaság fenntartásáról a módosításokkal egységes szerkezetben Sajószöged Község Önkormányzatának 14/2003.(XII.18.)sz. KT. rendelete a köztisztaság fenntartásáról a módosításokkal egységes szerkezetben Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

A rendelet hatálya. E rendelet alkalmazása szempontjából:

A rendelet hatálya. E rendelet alkalmazása szempontjából: Módosítások: 13/1998. KT. Rend., 6/2000. KT. Rend. 15/2003. KT. Rend., 1/2004. KT.rend., 9/2004.KT.rend., 14/2004. KT.rend. *Mód: 13/2007., 5/2012.; 10/2012; 15/2012;1/2013; Kartal Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2003.(07. 04.) rendelete a köztisztaságról és a települési szilárd hulladék kezelésére irányuló közszolgáltatásról, egységes szerkezetben a

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Egységes szerkezetben a 9/2010.(XII.22.)Ör.számú

Részletesebben

A rendelet célja. Általános rendelkezések

A rendelet célja. Általános rendelkezések Apátfalva Község Önkormányzat Képviselı-testülete 17/2008.(X.01.)Ör a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl Apátfalva Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

2. A tiltott, közösségellenes magatartásokkal kapcsolatos eljárás szabályai

2. A tiltott, közösségellenes magatartásokkal kapcsolatos eljárás szabályai Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2012. (VIII.30.) önkormányzati rendelete a tiltott, közösségellenes magatartásokról, és az elkövetőkkel szembeni eljárás szabályairól Egyek Nagyközség

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Varsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Lábatlan Város Önkormányzat Képviselõ-testületének a helyi környezet védelmérõl szóló 23/ 2004. (IX. 22.) számú rendelete egységes szerkezetben a 18/2005 (VI. 1.) számú rendeletével Lábatlan város képviselõ-testülete

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Somoskıújfalu Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2/2007. (I. 12.) SKt. sz. rendelete a helyi környezet védelmérıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról Somoskıújfalu

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének. 4/1999. (VIII. 19.) számú. rendelete

Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének. 4/1999. (VIII. 19.) számú. rendelete Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének 4/1999. (VIII. 19.) számú rendelete a köztisztaságról, települési szilárd hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról Kisbárkány Községi Önkormányzat

Részletesebben

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról Csörög Község Képviselı-testülete az Önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. törvény 16..(1) bekezdésében kapott

Részletesebben

Általános rendelkezések 1. 1

Általános rendelkezések 1. 1 43/2001.(XII.17.) Ör. számú rendelet A köztisztaság fenntartásáról (egységes szerkezetben a 30/2005.(VIII.25.), 33/2006.(X.31.), 23/2007.(IX.27.), 45/2009.(X.27.), 21/2011.(IV.28.), 24/2012.(V.23.), 10/2016.

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2005.(V.10) rendelete a köztisztaság fenntartásáról

Szécsény Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2005.(V.10) rendelete a köztisztaság fenntartásáról Szécsény Város Önkormányzat Képviselı-testülete Szécsény Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2005.(V.10) rendelete a köztisztaság fenntartásáról Szécsény Város önkormányzatának képviselı-testülete

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Albertirsa Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/1997. (V.23.)sz. rendelete a 3/2000. (II.25.) rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a közterületek tisztántartásáról A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Az önkormányzati rendelet 10/A. -a kiegészül az alábbi (6) bekezdéssel:

Az önkormányzati rendelet 10/A. -a kiegészül az alábbi (6) bekezdéssel: SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK /. (...) önkormányzati rendelete a települési szilárdhulladékokkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 11/2003. (V. 27.) számú

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselı-testületének 6/2010.(VI.01.) rendelete a köztisztaságról és a települési környezet fenntartásáról

Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselı-testületének 6/2010.(VI.01.) rendelete a köztisztaságról és a települési környezet fenntartásáról Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselı-testületének 6/2010.(VI.01.) rendelete a köztisztaságról és a települési környezet fenntartásáról Rábakecöl Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a többször

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

A helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról

A helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Pocsaj Nagyközség Önkormányzata 5/2010. /III.31. / számú rendelet A helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Pocsaj Nagyközség képviselő-testülete a

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011.(IV.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 14/2005. ( IV.21.) rendelete a város közterületeinek tisztántartásáról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 14/2005. ( IV.21.) rendelete a város közterületeinek tisztántartásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 14/2005. ( IV.21.) rendelete a város közterületeinek tisztántartásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testülete (továbbiakban Képviselı-testület)

Részletesebben

Balatonfőkajár községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2004. (VII. 19.) ÖR. és 11/2004. (VII. 19.) ÖR. számú rendelettel módosított

Balatonfőkajár községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2004. (VII. 19.) ÖR. és 11/2004. (VII. 19.) ÖR. számú rendelettel módosított Balatonfőkajár községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2004. (VII. 19.) ÖR. és 11/2004. (VII. 19.) ÖR. számú rendelettel módosított 18/1995. (V. 29.) ÖR. sz. RENDELETE (egységes szerkezetben) A helyi

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemről, közterületek használatáról és az állattartásról Hatályos: 2016. szeptember 6. Nyirád 2001

Részletesebben

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép.

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési hulladékok kezeléséről szóló 15/2011. (VI.30) önkormányzati rendelet

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Lókút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010.(XII.22.), 6/2012.(VI.4.), 6/2013.(II.28.), 19/2013.(VI.28.) önkormányzati rendeletekkel módosított 7/2010.(VI.10.) önkormányzati rendelete a települési

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 16/2007.(VIII.1.) rendelete

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 16/2007.(VIII.1.) rendelete 21/2011.(VIII.25.) rendelettel egységes szerkezetbe foglalt önkormányzati rendelet Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 16/2007.(VIII.1.) rendelete A köztisztasággal összefüggı feladatok

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (módosításokkal egységes szerkezetben) Rendelet

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1999. (III. 02.) számú rendelete egységes szerkezetben a 6/2001.(III.27.) számú a 4/2002.(III.26.) számú a 4/2003.(IV.01.) számú a 5/2004.(III.30.)

Részletesebben

az azt módosító 15/2007. (XII. 27.) rendelettel egységes szerkezetben

az azt módosító 15/2007. (XII. 27.) rendelettel egységes szerkezetben Fürged Község Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2005./III.8./ sz. rendelte A helyi környezetvédelemről,a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról az azt módosító 15/2007. (XII.

Részletesebben

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete. 21/2004. (V. 19.) számú rendelete

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete. 21/2004. (V. 19.) számú rendelete 1 Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 21/2004. (V. 19.) számú rendelete a közterületek tisztántartásáról, a zöldterület és parkfenntartással összefüggı feladatok végrehajtásáról 1,2,3,4,5 (az

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Hatályos:2013-11-05 -tól Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 19/2013. (VI. 30.) Önkormányzati Rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 19/2013. (VI. 30.) Önkormányzati Rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 19/2013. (VI. 30.) Önkormányzati Rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000.(VIII.3.) sz. önkormányzati r e n d e l e t e A köztisztasággal, és a települési szilárd és folyékony hulladékkal összefüggő tevékenységről, a szervezett köztisztasági

Részletesebben

6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete. a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról

6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete. a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról A módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

FELSŐNYÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

FELSŐNYÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK FELSŐNYÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2004. (IX. 15.) sz. RENDELETE A Település köztisztaságáról, valamint a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2005./IV.20./ sz. r e n d e l e t e a település FOLYÉKONY HULLADÉK SZÁLLÍTÁSÁVAL, KEZELÉSÉVEL kapcsolatos helyi közszolgáltatásról 22/2006.XII.20./ sz.

Részletesebben

Gádoros Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 10/2005. (VI. 30.) KT. számú rendelete

Gádoros Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 10/2005. (VI. 30.) KT. számú rendelete Gádoros Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 10/2005. (VI. 30.) KT. számú rendelete a települési szilárd hulladék közszolgáltatás igénybevételérıl (egységes szerkezetben az időközi módosításokat

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése.

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése. Nagyvázsony Község Önkormányzata képviselő-testületének 19/2010.(XII.15.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben.

Részletesebben

KEMECSE NAGYKÖZSÉG KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK. 12/2000. /VIII.31./ KT. számú r e n d e l e t e 1

KEMECSE NAGYKÖZSÉG KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK. 12/2000. /VIII.31./ KT. számú r e n d e l e t e 1 KEMECSE NAGYKÖZSÉG KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/2000. /VIII.31./ KT. számú r e n d e l e t e 1 A köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás

Részletesebben

Zajk Község Önkormányzatának 3/2007.(II. 07.) számú rendelete a települési szilárd hulladék összegyőjtésérıl. (módosításokkal egységes szerkezetben)

Zajk Község Önkormányzatának 3/2007.(II. 07.) számú rendelete a települési szilárd hulladék összegyőjtésérıl. (módosításokkal egységes szerkezetben) Zajk Község Önkormányzatának 3/2007.(II. 07.) számú rendelete a települési szilárd hulladék összegyőjtésérıl (módosításokkal egységes szerkezetben) Az egyes helyi közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Időállapot: 2013. május 3. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2011.(XII.28.)

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2007. (V.24.) rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról

Páty Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2007. (V.24.) rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról Páty Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2007. (V.24.) rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról Páty Község Önkormányzat Képviselı-testülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzati Képviselı- testülete 4/1996. ( II.26 ) számú önkormányzati rendelete

Varsány Község Önkormányzati Képviselı- testülete 4/1996. ( II.26 ) számú önkormányzati rendelete Varsány Község Önkormányzati Képviselı- testülete 4/1996. ( II.26 ) számú önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági szolgáltatásról Varsány község Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

A köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

A köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Pereked Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/1999. (VII.27.) sz. rendelete A köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező

Részletesebben

Mátranovák községi Önkormányzat. 5/2001. (IV.27.) rendelete

Mátranovák községi Önkormányzat. 5/2001. (IV.27.) rendelete Mátranovák községi Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2001. (IV.27.) rendelete Mátranovák községben a közszolgáltatások után fizetendı bérleti és térítési díjakról. Mátranovák községi Önkormányzat Képviselıtestületének

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Kistelek Város Önkormányzat képviselő-testületének 20/2013. (IX.25.) Kt.sz. rendelete közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok megsértésének következményéről Kistelek Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Zsámbék Nagyközség

Részletesebben

Sopronhorpács község Önkormányzata képviselıtestületének 14/2005.( XI.9) R E N D E L E T E

Sopronhorpács község Önkormányzata képviselıtestületének 14/2005.( XI.9) R E N D E L E T E Sopronhorpács község Önkormányzata képviselıtestületének 14/2005.( XI.9) R E N D E L E T E a helyi környezet védelmérıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról Sopronhorpács

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Marcalgergelyi község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2000.(IX.13.) rendelete az önkormányzat köztisztaságról, települési szilárd és folyékony 1 hulladékkal összefüggő tevékenységéről. (A 10/2008.

Részletesebben

A HELYI KÖRNYEZET VÉDELMÉRŐL, A KÖZTERÜLETEK ÉS INGATLANOK RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁGÁRÓL

A HELYI KÖRNYEZET VÉDELMÉRŐL, A KÖZTERÜLETEK ÉS INGATLANOK RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁGÁRÓL IZSÓFALVA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5 /2005. (IV. 22.) SZÁMÚ RENDELETE A HELYI KÖRNYEZET VÉDELMÉRŐL, A KÖZTERÜLETEK ÉS INGATLANOK RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁGÁRÓL Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben