DoneKey Informatikai Megoldásszállító Kft Salgótarján, Fáy A. Krt. 39. Cégjegyzékszám: Adószám: Tel.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DoneKey Informatikai Megoldásszállító Kft. 3100 Salgótarján, Fáy A. Krt. 39. Cégjegyzékszám: 13026396-7222-113-12 Adószám:13026396-2-12 Tel."

Átírás

1 JTS Terminál Kezelési útmutató Verziókövetés V1.0 gbr Első verzió V1.2 gbr Reset és regisztráció V1.3 gbr Regisztrációs adatlap A rendszermagok nálunk nőnek. DoneKey Informatikai Megoldásszállító Kft Salgótarján, Fáy A. Krt. 39. Cégjegyzékszám: Adószám: Tel. +36 (20) info@donekey.com

2 BEVEZETŐ... 3 A TERMINÁL TULAJDONSÁGAI...3 A TERMINÁL RÉSZEI... 4 A TERMINÁL HASZNÁLATA... 5 KAPCSOLAT FELÉPÍTÉSE A KÖZPONTTAL...5 ADATOK ÉS PROGRAMOK FRISSÍTÉSE...6 PÉNZTÁROS BELÉPÉSE...7 PONTGYŰJTÉS...8 PONTBEVÁLTÁS...9 PONTGYŰJTÉS VAGY BEVÁLTÁS SZTORNÓJA...10 A MENÜ KEZELÉSE...11 TOVÁBBI FUNKCIÓK...13 ÚJRAINDÍTÁS...13 REGISZTRÁCIÓ...13 terminal_user_1_3.doc 2. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

3 Bevezető Engedje meg, hogy röviden bemutassuk a JTS kártyaelfogadó terminált! A terminál lehetővé teszi, hogy törzsvásárlói kártyarendszerekhez tartozó kártyákkal pontgyűjtést vagy pontbeváltást lehessen kezdeményezni az ország tetszőleges helyén. A terminál telepítése és kezelése nagyon egyszerű. Ebben a leírásban pontról pontra megismertetjük a termiál használatával. A terminál tulajdonságai A terminált a következő főbb tulajdonságok jellemzik: Egyszerű kezelhetőség, elegáns megjelenés Tetszőleges helyen működtethető Folyamatos on-line kapcsolat a központi rendszerrel Beépített olvasó a közelítéses kártyákhoz Külső vonalkód-olvasó a vonalkódos kártyákhoz További kártyatípusokhoz további kártyaolvasókkal bővíthető A terminál vezérlőprogramja szükség esetén automatikus frissül terminal_user_1_3.doc 3. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

4 A terminál részei A terminál részeit az alábbi ábra mutatja be. Vonalkódolvasó (opcionális) Pénztárosi kártya Terminál Tápegység A terminál mellé az oszlop-tartókonzol, és vonalkódolvasó opcionális tartozék. Kijelző Adatforgalom jelzése Menü gomb: választás további funkciók közül Piros gomb: Mégse, művelet törlése Sárga gomb: számjegy törlése Zöld gomb: Oké Számjegy-gombok, és lapozó gombok terminal_user_1_3.doc 4. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

5 A terminál használata Mihelyst a terminál tápegységét a konnektorba és a terminálba csatlakoztatta a telepítő személy, a terminál bekapcsol. A bekapcsoláskor a kijelző feléled, és rövid csipogó hang hallható. Kapcsolat felépítése a központtal A bekapcsolás után a terminál rögtön megpróbál a központi rendszerhez csatlakozni. Először a GSM hálózatra csatlakozik, utána egy GPRS kapcsolatot épít fel, majd legvégül a terminál az elszámolóközponttal közvetlen kapcsolatba kerül. Ez a folyamat teljesen automatikus, és kb másodpercet vesz igénybe. A folyamat végén a terminál kiírja a Csatlakozva a központhoz üzenetet, és megjeleníti a terminál saját nevét is. Ebben a példában a terminál neve Pénztár 1. A terminált a legelső használat előtt az elszámolóközpontba regisztrálni kell. Ez a telepítő személy feladata. terminal_user_1_3.doc 5. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

6 Adatok és programok frissítése A bekapcsolás és a központhoz való csatlakozás után a központ ellenőrzi a terminál vezérlőprogramját, és a terminál által felismert termékek listáját. Amennyiben szükséges, a terminál automatikusan újabb program-verziót, vagy újabb terméklistát kap a központtól. A frissítési folyamat teljesen automatikus. Amennyiben a terminál frissítésére nincs szükség, a terminál a frissítési folyamatot átugorja. Később, a terminál napi használatakor is időszakosan ellenőrzi a terminál, hogy szükség van-e bármiféle frissítésre. Amennyiben igen, a frissítési folyamat automatikusan megtörténik. terminal_user_1_3.doc 6. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

7 Pénztáros belépése A terminál csak akkor használható a pénztárnál, ha pénztáros is ül a pénztárban. Ezáltal megakadályozható, hogy egy üres pénztárban jogosulatlan személy (pld. vásárló) kezelje a terminált. Amíg nincs pénztáros a pénztárban, javasolt a terminált zárva tartani. Amikor a pénztáros kinyitja a kasszát, a terminálba is be kell jelentkeznie. Ehhez a zöld gomb megnyomása után fel kell mutatni a pénztárosi kártyát: a terminál számgombjai fölé kb. 1 centiméterre helyezve a kártyát a terminál csippant, és leolvassa a kártya kódját. Nyomja meg a zöld gombot! Mutassa meg a pénztárosi kártyát! Ezután a központ ellenőrzi a pénztárosi kártya valódiságát, majd a pénztáros beléptetése után a Mutassa a kártyát képernyő látható. A terminál ekkor készen áll a törzsvásárlói vásárlások és kedvezmények kezelésére. Minden pénztáros külön pénztárosi kártyát kap. Minden pénztáros a saját kártyájával az üzlet tetszőleges terminálját kezelheti. A műszak végén a pénztáros a kártyájával kiléphet a terminálból. Ezután a terminál újra zárva lesz. A terminálból való kilépés módját a Menü kezelése című fejezet tartalmazza. terminal_user_1_3.doc 7. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

8 Pontgyűjtés A vásárlók a vásárlásaik értéke alapján, illetve bizonyos esetekben a vásárolt termékek szerint kapnak hűségpontokat. Mutassa meg a vásárló kártyáját. Amennyiben a vásárlónak vonalkódos kártyája van, azt a vonalkódolvasó elé tegye, és nyomja meg a vonalkódolvasó gombját. Amennyiben a vásárlónak RFID kártyája van, a kártyát tegye a terminál számgombjai fölé kb. 1 centiméterre a gomboktól. Ha a kártya nem olvasható, a kártya kódját a számgombokkal is beírhatja. A kód beírása után nyomja meg a zöld gombot. A kártya érzékelése után a terminál csippant, és beolvassa a kártya kódját. Mutassa meg a vásárló kártyáját A terminál rögtön ellenőrzi, hogy a kártya használható-e az üzletben. Ezután a számgombokkal írja be a vásárlás értékét. A művelet során a: A piros gombbal az egész művelet félbehagyható A sárga gombbal a beírt vásárlási összeg törölhető és utána javítható A zöld gombbal hagyja jóvá a kijelzőn látható összeger Az összeg beírása és jóváhagyása után a terminál tárolja a pontgyűjtést a központban. Ezután megjeleníti a vásárlás után kapott pontokat, illetve a kártyán lévő összes pontot a vásárló tájékoztatása kedvéért. A piros gombbal ezután visszatérhet a Mutassa a kártyát képernyőre. Ha semmit nem tesz, fél perc múlva a terminál automatikusan visszamegy a Mutassa a kártyát képernyőre, és kész egy újabb kártyaművelet fogadására. Amennyiben a központtal nincs kommunikáció, pontgyűjtés akkor is lehetséges. Ekkor a terminál megjegyzi a pontgyűjtéseket, és a kommunikáció helyreállása után, később küldi be a központnak. terminal_user_1_3.doc 8. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

9 Pontbeváltás A vásárlók a kártyáikon lévő pontokat kedvezményekre válthatják: egy további vásárlás értékéből kapnak kedvezményt. Nyomja meg a szürke Menü gombot, és megjelenik a menü. Válassza ki a Pontbeváltás funkciót a 2-es gomb megnyomásával, majd mutassa meg a vásárló kártyáját: Amennyiben a vásárlónak vonalkódos kártyája van, azt a vonalkódolvasó elé tegye, és nyomja meg a vonalkódolvasó gombját. Nyomja meg a Menü gombot 2 Nyomja meg a 2 gombot Amennyiben a vásárlónak RFID kártyája van, a kártyát tegye a terminál számgombjai fölé kb. 1 centiméterre a gomboktól. A kártya érzékelése után a terminál csippant, és beolvassa a kártya kódját. Beváltani csak regisztrált kártyával lehet, ha a kártya nem regisztált, a Regisztrációs adatlap fejezetben olvassa el a tennivalókat. Mutassa meg a vásárló kártyáját A terminál rögtön ellenőrzi, hogy a kártya használható-e az üzletben. Ezután a számgombokkal írja be a vásárlás értékét. A művelet során a: A piros gombbal félbehagyható a művelet A sárga gombbal a beírt vásárlási összeg törölhető és utána javítható A zöld gombbal hagyja jóvá a kijelzőn látható összeget Az összeg beírása és jóváhagyása után a terminál tárolja a pontbeváltást a központban. Ezután megjeleníti a vásárlásra kapott kedvezményt, fizetendő értéket, a beváltott pontokat, illetve a kártyán lévő összes pontot a vásárló tájékoztatása kedvéért. A piros gombbal ezután visszatérhet a Mutassa a kártyát képernyőre. Ha semmit nem tesz, fél perc múlva a terminál automatikusan visszamegy a Mutassa a kártyát képernyőre, és kész egy újabb kártyaművelet fogadására. terminal_user_1_3.doc 9. oldal, összesen: 13 A lapozó gombokkal válth t a két képernyő DoneKey Kft.

10 Pontgyűjtés vagy beváltás sztornója Amennyiben a pontgyűjtéskor vagy beváltáskor hibás érték került megadásra, de a műveletet a központ már eltárolta, a művelet visszavonásához a következő lépéseket kell tenni. Nyomja meg a szürke Menü gombot, és megjelenik a menü. Válassza ki a Sztornó funkciót a 3-as gomb megnyomásával. Nyomja meg a Menü gombot Mutassa meg a vásárló kártyáját. Amennyiben a vásárlónak vonalkódos kártyája van, azt a vonalkódolvasó elé tegye, és nyomja meg a vonalkódolvasó gombját. Amennyiben a vásárlónak RFID kártyája van, a kártyát tegye a terminál számgombjai fölé kb. 1 centiméterre a gomboktól. Sztornózáskor nem engedélyezett a kártya kódjának beírása a számgombokkal. Ha a kártyát a terminál nem tudja olvasni, kérjük hívja az ügyfélszolgálatunkat. A kártya érzékelése után a terminál csippant, és beolvassa a kártya kódját. A terminál rögtön ellenőrzi, hogy ezzel a kártyával történt-e az előző művelet. Ha igen, akkor automatikusan sztornózza a műveletet.: 3 Nyomja meg a 3 gombot Mutassa meg a vásárló kártyáját terminal_user_1_3.doc 10. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

11 Regisztrációs adatlap A rendszer csak olyan kártyabirtokosoktól fogad el pontbeváltást, akik a személyes adataikat a rendszer internetes oldalán a regisztráció során megadták. Ha olyan kártyával akarnak beváltani, aminek a tulajdonosa ismeretlen, azt a rendszer nem engedélyezi. Mutassa meg a regisztrációs lapot! Az internetes regisztráció helyett egy kártyabirtokos a pénztárnál is regisztrálhatja magát a regisztrációs adatlap megfelelő kitöltésével. Miután az adatlapot a vásárló kitöltötte, olvassa le az adatlapon lévő vonalkódot a kártyaolvasóval. A terminál csippant, és ellenőrzi a regisztrációs lap kódját, majd kéri a vásárló kártyáját. Mutassa meg a vásárló kártyáját. Amennyiben a vásárlónak vonalkódos kártyája van, azt a vonalkódolvasó elé tegye, és nyomja meg a vonalkódolvasó gombját. Amennyiben a vásárlónak RFID kártyája van, a kártyát tegye a terminál számgombjai fölé kb. 1 centiméterre a gomboktól. A kártya érzékelése után a terminál csippant, és beolvassa a kártya kódját. Innentől a kártyával már lehet pontot beváltani. Mutassa meg a vásárló kártyáját A kártyát már lehet beváltásra használni. A regisztrációs lapot őrizze meg, és összegyűjtve juttassa el az üzletvezetőnek! A regisztrációs lapot őrizze meg, és juttassa el az üzletvezetőhöz. terminal_user_1_3.doc 11. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

12 A menü kezelése A terminál menüje segítségével könnyen választhat a terminál funkciói közül. Nyomja meg a szürke Menü gombot, és megjelenik a menü. A menüpontok között a következőképpen választhat. A menüpontokhoz tartozó számgombok megnyomásával választhat. A szürke lapozó gombokkal szintén választhat a menüpontok között, és a zöld gombbal indíthatja a kiválasztott funkciót. A következő funkciók állnak a rendelkezésére: Nyomja meg a Menü gombot Válasszon funkciót a számgombokkal, vagy a lapozás gombokkal 1-Pontkiadás ezzel a funkcióval vásárlások után tud hűségpontokat jóváírni a vásárlók kártyáin. 2-Pontbeváltás ezzel a funkcióval egy hűségkártyán lévő pontokat lehet vásárlási kedvezményre beváltani. 3-Szornó ezzel a legutóbbi pontkiadás vagy pontbeváltási műveletet lehet visszavonni. 4-Státusz ezzel a funkcióval a terminál aktuális állapotát és adatait kérdezheti le. A megjelenő képernyők között a lapozó gombokkal válthat. 5-Beállítások ezzel a funkcióval a terminál működését érintő speciális beállításokat lehet megtenni. Ezt a funkciót csak a telepítők használják. 6-Pénztáros ezzel a funkcióval lehet kilépni a terminálból, vagy műszakváltáskor egy másik pénztárosnak belépni a terminálba a pénztárosi kártya felmutatásával. terminal_user_1_3.doc 12. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

13 További funkciók Újraindítás A terminál a balra mutató lapozógomb és a menü gomb együttes megnyomásával újraindítható, amennyiben szükséges. Regisztráció A terminált az első üzembehelyezéskor regisztrálni szükséges. A regisztrációt a JTS technikai ügyfélszolgálata végzi. A regisztráció során a terminál sorozatszámát, és az üzlet nevét kell megadni a JTS személyzetének. A regisztrációs folyamat igen egyszerű, ezért néhány pillanat múlva az ügyfélszolgálat jelzi, ahogy elkészült. Ekkor a zöld gomb megnyomásával lehet a terminált elindítani. A terminál ezek után a szokásos módon csatlakozik a központhoz, és várja a pénztáros belépését. terminal_user_1_3.doc 13. oldal, összesen: 13 DoneKey Kft.

Telepítési leírás Sound Sources MobilVoice

Telepítési leírás Sound Sources MobilVoice Telepítési leírás Sound Sources MobilVoice Tartalomjegyzék 1. Első lépések...3 2. Telepítés...3 3. Beállítás...4 2 Bevezető A Sound Sources MobilVoice egy Android operációs rendszert futtató telefonokhoz

Részletesebben

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 Bevezetés... 5 Kezdeti lépések... 5 Biztonsági figyelmeztetések... 5 Kijelző tisztítása... 6 A készülék tisztítása... 6 Jellemzők... 6 Gombok és csatlakozások... 7 A doboz

Részletesebben

CIB Bank mobilalkalmazás Felhasználói Kézikönyv Érvényes 2016.március 01-től 1/36

CIB Bank mobilalkalmazás Felhasználói Kézikönyv Érvényes 2016.március 01-től 1/36 1/36 TARTALOMJEGYZÉK A CIB BANK MOBILALKALMAZÁS-SZOLGÁLTATÁSA... 3 A szolgáltatás igénybevételének feltételei... 3 A szolgáltatás igénybevétele... 3 Bejelentkezés a CIB Bank mobilalkalmazásba... 3 Biztonság...

Részletesebben

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 EntryProx Beléptető Rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV v.1.0.7. EntryProx Beléptető Rendszer TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 3. A RENDSZER ÜZEMBE HELYEZÉSE... 7 3.1. Az

Részletesebben

MARK08 GSM riasztó Felhasználói leírás

MARK08 GSM riasztó Felhasználói leírás MARK08 GSM riasztó Felhasználói leírás MA-RK LED kezelő SW. ver.:1.64 2014-04-15 2 MARK08 GSM Riasztó Felhasználói leírás MARK08 GSM Riasztó Felhasználói leírás 3 Tartalomjegyzék GSM riasztó rövid bemutatása...5

Részletesebben

Használati útmutató ASZNÁLATI TMUTATÓ

Használati útmutató ASZNÁLATI TMUTATÓ TERMOSZTÁTOK Használati útmutató ASZNÁLATI TMUTATÓ Crono 7 Heti programozású szobatermosztát Műszaki dokumentáció tartalomjegyzék 1. Telepítés 6. oldal 1.1. Telepítési információk 6. oldal 1.2. Elhelyezés

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók

Részletesebben

Alkalmazási segédlet a MiniCheck-RA-H festékrétegmérő készülékhez és az ezt támogató MiniCheckForKiv szoftverhez.

Alkalmazási segédlet a MiniCheck-RA-H festékrétegmérő készülékhez és az ezt támogató MiniCheckForKiv szoftverhez. Alkalmazási segédlet a MiniCheck-RA-H festékrétegmérő készülékhez és az ezt támogató MiniCheckForKiv szoftverhez. A MiniCheck-RA-H festékrétegmérő a MiniCheckForKiv programon keresztül szolgáltat online

Részletesebben

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv 2. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A SIM-kártya eltávolítása 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük

Részletesebben

Szervizutasítás. Logamatic 4324. Szabályozókészülék. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el.

Szervizutasítás. Logamatic 4324. Szabályozókészülék. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el. 105 MEC2H MEC uderus MEC2H(R4324) Szervizutasítás Szabályozókészülék! TEST T 6 720 646 147-00.2T Logamatic 4324 Szakemberek számára Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el.

Részletesebben

Programozható digitális ütemadó Használati útmutató

Programozható digitális ütemadó Használati útmutató Programozható digitális ütemadó Használati útmutató 2015. november 20. Bevezető Köszönjük, hogy ezt a programozható, digitális ütemadó készüléket választotta. A készülék használata előtt olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Á.SZ.F. - Általános szerződési feltételek

Á.SZ.F. - Általános szerződési feltételek A web-áruház üzemeltetője és a termék forgalmazója a Móksha Gyógyír Zrt. székhely: 2161 Csomád, Szent István u 5. levelezési cím: 9401 Sopron, Pf. 91. email cím: info@mokshacsepp.hu Panaszkezelésre a következő

Részletesebben

TomTom Bridge Referencia útmutató

TomTom Bridge Referencia útmutató TomTom Bridge Referencia útmutató 15200 Tartalom Üdvözli Önt a TomTom Bridge 5 A TomTom Bridge elindítása 7 Kézmozdulatok használata... 8 A TomTom Bridge készüléken található alkalmazások... 9 A TomTom

Részletesebben

Szervizutasítás. Logamatic 4211 szabályozókészülék. 6303 1367 2003/04 HU Szakemberek számára

Szervizutasítás. Logamatic 4211 szabályozókészülék. 6303 1367 2003/04 HU Szakemberek számára 6303 1367 2003/04 HU zakemberek számára zervizutasítás Logamatic 4211 szabályozókészülék Az üzembe helyezés és a szerviz munkák előtt kérjük gondosan átolvasni Előszó Ehhez az utasításhoz A készülék megfelel

Részletesebben

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Felhasználói kézikönyv Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék I. Intézményi regisztráció... 4 I.1 Intézményi adatok... 4 II. Bejelentkezés... 6 III. Adatkezelés... 7 III.1 Munkavállalók...

Részletesebben

ELOSTAR (v3) ELEKTRONIKUS SZÁMZÁR KEZELÉSI LEÍRÁSA

ELOSTAR (v3) ELEKTRONIKUS SZÁMZÁR KEZELÉSI LEÍRÁSA ELOSTAR (v3) ELEKTRONIKUS SZÁMZÁR KEZELÉSI LEÍRÁSA!! FIGYELEM! Kérjük, figyelmesen olvassa végig kezelési leírásunkat, m i e l ő t t a zárat működtetné vagy egy új számkombinációt állítana be. Nem vállalunk

Részletesebben

HV-Note kézi videónagyító

HV-Note kézi videónagyító HV-Note kézi videónagyító Használati útmutató Alko-Soft Szolgáltató Bt.Web: https://www.alkosoft.hue-mail: info@alkosoft.hutel: +36(30)499-34-77 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ...3 I. A KÉSZÜLÉK KEZELŐSZERVEI,

Részletesebben

Gate Control okostelefon-alkalmazás

Gate Control okostelefon-alkalmazás Gate Control okostelefon-alkalmazás GSM Gate Control Pro 20/1000 modulokhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ v1.0.0.0 és újabb alkalmazásverzióhoz Dokumentumverzió: v1.42 2015.09.23 Termék rövid leírása A GSM Gate

Részletesebben

Az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu

Az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu Az Ügyfélkapu Tartalom Bevezető... 2 A regisztráció folyamata... 3 Regisztráció indítása az interneten keresztül... 3 Személyes regisztráció... 5 Regisztráció elektronikus aláírással... 7 Külföldiek regisztrációja...

Részletesebben

2012.07.12. Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Utófinanszírozás: Sipos-Kovács Mónika DARFÜ Nonprofit Kft. Vegyes finanszírozás:

2012.07.12. Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Utófinanszírozás: Sipos-Kovács Mónika DARFÜ Nonprofit Kft. Vegyes finanszírozás: Pénzügyi elszámolás részletes szabályai Utófinanszírozás: A projekt során felmerülő költségek utólagos támogatási formája, a számla, vagy egyéb, az elszámolást alátámasztó dokumentum teljes összegének

Részletesebben

SI-7E20A-002-02 SI-7E20A-002 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SM-EC79. Ellenőrző műszer

SI-7E20A-002-02 SI-7E20A-002 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SM-EC79. Ellenőrző műszer SI-7E20A-002-02 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SI-7E20A-002 SM-EC79 Ellenőrző műszer SM-EC79 MUTATÓ n Az ellenőrző műszer használata Problémák helyének azonosítása az ellenőrző műszer használatával 4 Probléma az

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv PC-80B Digitális ECG Megfigyelő Műszer TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsági figyelmeztetések... 2 2. A készülék felépítése... 2 3. Általános jellemzők... 3 4. Ikonok jelentése... 3 5. Felhasználás...

Részletesebben

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától Hatály: határozatlan A jel a legutoljára megváltozott

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók és szolgáltatások...

Részletesebben

GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv

GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv Essence 4 0 S ze rzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert,

Részletesebben

Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv. 1. kiadás

Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv. 1. kiadás Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv 1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Használatbavétel 6 A készülék gombjai és részei 6 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 7 A memóriakártya behelyezése

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT A jelen adatvédelmi nyilatkozat célja, hogy meghatározza a jelen weboldal látogatóinak, felhasználóinak, valamint a megrendelőknek, vásárlóknak (továbbiakban: Felhasználó) a KBL-Hungária

Részletesebben

1. Bevezetés. 2. Mi a Közigállás?

1. Bevezetés. 2. Mi a Közigállás? Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...2 2. Mi a Közigállás?...2 3. A Közigállás elektronikus rendszere...3 3.1.Regisztráció...3 3.1.1. Regisztrációs adatok...3 3. 1. 2. Belépési adatok...4 3.2 Önéletrajz feltöltése...5

Részletesebben

Mérlegelés Kártyaolvasóval

Mérlegelés Kártyaolvasóval METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató I. Bevezető A Metál-Légtechnika Kft. (Székhely, 8800, Nagykanizsa, Táborhely u. 3, cégjegyzékszám; 20-09-072003), (továbbiakban: adatkezelő, szolgáltató) alá veti magát eme tájékoztatónak.

Részletesebben

Procontrol Workstar35 AudioGuide

Procontrol Workstar35 AudioGuide Procontrol Workstar35 AudioGuide Múzeumi tárlatvezető Kezelői és telepítői kézikönyv Verzió: 5.0 2013.06.28. 2008 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom 1.Jellemzők... 2 Töltés... 2 Az óra részei... 2 2. A töltés állapotának ellenőrzése... 2 A GPS jelek vétele sikeres, ha... 3 A GPS jelek vétele sikertelen, ha... 3 3. Időzóna

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató X Felhasználói útmutató Tartalom Előszó Újdonságok Hangfelismerés Új kamera módok Rendezői mód Wi-Fi+ 5 Hüvelyk mód 5 Touchplus 7 Széf 8 A képernyő lezárása és feloldása 9 Első lépések Csatlakozás Wi-Fi

Részletesebben

GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000

GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000 GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000 TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.21.2387 és újabb modulverziókhoz Dokumentumverzió: 1.61 2015.10.19 Jellemzők: Kimenetek vezérlése interneten keresztül,

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Üzemeltetési kézikönyv 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 Üzemeltetési kézikönyv KÖSZÖNJÜK, HOGY EZT A TÁVIRÁNYÍTÓT VÁLASZTOTTA. OLVASSA EL EZT A KÉZIKÖNYVET FIGYELMESEN,

Részletesebben

Adatmentő program rövid kézikönyve. A kézikönyvet az Adatmentő szolgáltatás üzemeltetője, a Global Software Kft. készítette.

Adatmentő program rövid kézikönyve. A kézikönyvet az Adatmentő szolgáltatás üzemeltetője, a Global Software Kft. készítette. Adatmentő program rövid kézikönyve Kézikönyv célja Ezen kézikönyv célja, hogy közérthetően, egyszerűen bemutassa az Adatmentő program legfontosabb funkcióit. Mellőzzük a felesleges információkat és a részletes

Részletesebben

easyaid GSM Segélyhívó

easyaid GSM Segélyhívó easyaid GSM Segélyhívó TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v2.04.0090 és újabb modulverziókhoz Dokumentumverzió: 1.31 2013.08.09 Tartalomjegyzék 1 Az easyaid Segélyhívó rendszer alapvető funkciói... 3 1.1

Részletesebben

B e h a t o l á s j e l z ő r e n d s z e r e k. Felhasználói útmutató

B e h a t o l á s j e l z ő r e n d s z e r e k. Felhasználói útmutató B e h a t o l á s j e l z ő r e n d s z e r e k Felhasználói útmutató SmartLiving user HUN v2.10 (100330) 1 Az INIM Electronics és a magyarországi forgalmazó 24 hónap garanciát vállal normál körülmények

Részletesebben

Útmutató a KPIOR (kpi.sapientia.ro) nyilvántartói rendszer feltöltéséhez

Útmutató a KPIOR (kpi.sapientia.ro) nyilvántartói rendszer feltöltéséhez Útmutató a KPIOR (kpi.sapientia.ro) nyilvántartói rendszer feltöltéséhez I. REGISZTRÁCIÓ Akik már regisztráltak pályázóként, azoknak nem kell újból feliratkozniuk, csupán bejelentkezés után át kell állítaniuk

Részletesebben

2016. február 23. 2016. június 28-ig. 2016. július 12.

2016. február 23. 2016. június 28-ig. 2016. július 12. Felvételi menetrend Felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő 2016. február 15. E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének vagy Ügyfélkapun keresztüli hitelesítésének határideje Folyamatos online

Részletesebben

Szerzői jog GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. GX2 1

Szerzői jog GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. GX2 1 GX2 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE COMMUNICATIONS

Részletesebben

AZ OEP TAJ ELLENŐRZÉS BEVEZETÉSE AZ IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI)

AZ OEP TAJ ELLENŐRZÉS BEVEZETÉSE AZ IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) AZ OEP TAJ ELLENŐRZÉS BEVEZETÉSE AZ IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) RENDSZERBE I. ÜTEM FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS AZ ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE KENYSZI: v.1.2.2.0 Dátum: 2015.04.10. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...

Részletesebben

Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére

Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére Magyar Bivalytenyésztési Információs Rendszer Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére Tartalomjegyzék Általános információ... 1 Belépés... 1 Teendők listája... 2 Alapadatok... 2 Tagsági/tenyésztői

Részletesebben

Nokia C2 05 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C2 05 - Felhasználói kézikönyv Nokia C2 05 - Felhasználói kézikönyv 1.2. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A készülék gombjai és részei 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 6 A memóriakártya behelyezése

Részletesebben

Adatkezelés és adatvédelem

Adatkezelés és adatvédelem Adatkezelés és adatvédelem I. Az adatkezelés és az adatvédelem jogszabályi háttere és célja 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1995. évi CXIX. törvény

Részletesebben

Használati útmutató. 4.5" Smartphone E 4504

Használati útmutató. 4.5 Smartphone E 4504 Használati útmutató 4.5" Smartphone E 4504 E4504 HU Hofer Content RC1.indd 1 09.12.2015 09:18:37 Tartalom Néhány szó az útmutatóról... 5 A kezelési útmutatóban használt szimbólumok és kifejezések... 6

Részletesebben

Szervizutasítás. Logamatic 4111, 4112 és 4116. 6301 8017 05/2001 HU Szakemberek számára

Szervizutasítás. Logamatic 4111, 4112 és 4116. 6301 8017 05/2001 HU Szakemberek számára 6301 8017 05/2001 HU Szakemberek számára Szervizutasítás Logamatic 4111, 4112 és 4116 szabályozókészülékek Az üzembe helyezés vagy a szerviz munkák előtt kérjük gondosan átolvasni Impresszum A készülék

Részletesebben

Nokia C1-01/C1 02 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C1-01/C1 02 - Felhasználói kézikönyv Nokia C1-01/C1 02 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Terméktámogatás 5 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A készülék gombjai és részei 6 Be-

Részletesebben

Alcor Myth. E-könyv olvasó. Kezelési Útmutató

Alcor Myth. E-könyv olvasó. Kezelési Útmutató Alcor Myth E-könyv olvasó Kezelési Útmutató Figyelmeztetések 1. Ez a készülék egy érzékeny elektronikus eszköz. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt az Útmutatót, mielőtt a készüléket használatba venné. 2.

Részletesebben

Procontrol Workstar 35 PatrolGuard

Procontrol Workstar 35 PatrolGuard Procontrol WS35 PatrolGuard Procontrol Workstar 35 PatrolGuard Hordozható RFID transzponder olvasó és őrjárat-ellenőrző terminál Felhasználói kézikönyv Verzió: 6.0 2013.02.01 Procontrol WS35 PatrolGuard

Részletesebben

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat

Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat Kérjük, hogy a weboldalunk használata és különösen személyes adat megadásával járó szolgáltatás igénybevétele előtt olvassa el figyelmesen! A www.viztisztitokeszulek.eu

Részletesebben

Szerzői jog. Arty A3 1

Szerzői jog. Arty A3 1 Arty A3 Arty A3 0 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE

Részletesebben

Elegancia, Érték, High-tech State of the Airt Air purification & scenting

Elegancia, Érték, High-tech State of the Airt Air purification & scenting Elegancia, Érték, High-tech State of the Airt Air purification & scenting SoL Többfunkciós, moduláris környezet kondícionáló készülékek Használati Útmutató V3.2_Android Tisztelt Felhasználó! Köszönjük,

Részletesebben

Szervizutasítás. Logamatic 4121, 4122 és 4126 szabályozókészülékek. 6303 6462 03/2004 HU Szakemberek számára

Szervizutasítás. Logamatic 4121, 4122 és 4126 szabályozókészülékek. 6303 6462 03/2004 HU Szakemberek számára 6303 6462 03/2004 HU Szakemberek számára Szervizutasítás Logamatic 4121, 4122 és 4126 szabályozókészülékek Az üzembe helyezés vagy a szerviz munkák előtt kérjük gondosan átolvasni Tartalomjegyzék 1 Biztonsági

Részletesebben

On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde

On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde MÉDIAINFORMATIKAI KIADVÁNYOK On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde Eger, 2013 Korszerű információtechnológiai szakok magyarországi

Részletesebben

HD 14 / 18. Használati útmutató

HD 14 / 18. Használati útmutató HD 14 / 18 Használati útmutató Forgalmazza: FIX NET Kft. 2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 8. Vendel Park 1. főút 11. km szelvény Tel.: 06-23-530-492, 06-20-934-5533 www.fix-net.hu 2 A KÉSZÜLÉK LESELEJTEZÉSE

Részletesebben

TELLMon vevőegység FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. V1.4.96 és újabb verziókhoz Rev. 1.7 2014.03.20

TELLMon vevőegység FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. V1.4.96 és újabb verziókhoz Rev. 1.7 2014.03.20 vevőegység FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ V1.4.96 és újabb verziókhoz Rev. 1.7 2014.03.20 Tartalomjegyzék 1 TELLMon legfontosabb technikai jellemzők:... 3 2 Bevezető... 3 3 Rendszer áttekintés... 5 4 A TELLMon

Részletesebben

Elegancia, Érték, High-tech State of the Airt Air purification & scenting

Elegancia, Érték, High-tech State of the Airt Air purification & scenting Elegancia, Érték, High-tech State of the Airt Air purification & scenting SoL Többfunkciós, moduláris környezet kondícionáló készülékek Használati Útmutató V3.2_iOS Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy

Részletesebben

Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési Tájékoztató Adatkezelési Tájékoztató Verzió: 1.4 Hatályos: 2015.04.23.-tól 1. Bevezető A P & L Co. Bt. (2100 Gödöllő, Fácán sor 101.), (a továbbiakban: Adatkezelő) kiemelten fontosnak tartja a személyes adatok védelmét

Részletesebben

ISOBUS szoftver a. verziókhoz

ISOBUS szoftver a. verziókhoz Kezelési utasítás az ISOBUS szoftver a ZA-TS verziókhoz ZG-TS MG4955 BAG0095.7 11.14 Printed in Germany hu Olvassa el és vegye figyelembe ezt az üzemelési útmutatót az első üzembe helyezés előtt! Őrizze

Részletesebben

25,4 cm / 10 Tablet-PC MEDION LIFETAB Kezelési útmutató

25,4 cm / 10 Tablet-PC MEDION LIFETAB Kezelési útmutató 25,4 cm / 10 Tablet-PC MEDION LIFETAB Kezelési útmutató Akciós időszak: 12/2011, típus: P9514 (MD 99000) Eredeti kezelési útmutató Mélyen tisztelt vevőnk! Gratulálunk ezen termék megvásárlásához. Ezen

Részletesebben

Gate Control okostelefon-alkalmazás

Gate Control okostelefon-alkalmazás Gate Control okostelefon-alkalmazás GSM Gate Control Pro 20/1000 modulokhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ v1.1.1.0 és újabb alkalmazásverzióhoz Dokumentumverzió: v1.5 2016.05.18 Termék rövid leírása A GSM Gate Control

Részletesebben

AUTO SECURIT Zrt. SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT PARKOLÁS ÉS E-MATRICA VÁSÁRLÁS

AUTO SECURIT Zrt. SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT PARKOLÁS ÉS E-MATRICA VÁSÁRLÁS AUTO SECURIT Zrt. SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT PARKOLÁS ÉS E-MATRICA VÁSÁRLÁS I. FEJEZET A SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT ALAPFOGALMAI 1.1 Alapfogalmak 1.1.1 Szolgáltatás A Szolgáltató, mint a 356/2012. (XII.13.)

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EMUI 3.0.5 / 3.1 1 Tudnivalók a dokumentumról... 1 2 Első lépések... 2 A képernyő zárolása és feloldása... 2 Értesítés és állapotikonok... 2 Általános billentyűk... 3 Gyorsindító

Részletesebben

E B A Z - ISO kompatibilis RFID alapú számítógépes ebazonosító rendszer

E B A Z - ISO kompatibilis RFID alapú számítógépes ebazonosító rendszer E B A Z - ISO kompatibilis RFID alapú számítógépes ebazonosító rendszer A korszerő kisállattartás megköveteli az állatok (elsısorban kutyák) egyedi azonosítását mind állategészségügyi, mind a közterületi

Részletesebben

Helpdesk for ArchiCAD felhasználói kézikönyv

Helpdesk for ArchiCAD felhasználói kézikönyv Helpdesk for ArchiCAD felhasználói kézikönyv Rövid Kezelési Útmutató Tartalom Áttekintés...2 Regisztráció...2 Regisztrációs kérelem feladása...2 Regisztrációs kérelem megerősítése...3 Belépés...5 Üzemeltetői

Részletesebben

Elektronikus Banki Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei

Elektronikus Banki Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei Elektronikus Banki Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei Hatályos: 2015. június 22. napjától PREAMBULUM Jelen Elektronikus Banki Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei azon elektronikus

Részletesebben

Telephely: 3200 Gyöngyös, Délikülhatár út 2/2. (Ajándéktárgy készítő műhelyünk, a Klippan Autószerviz mellett található meg).

Telephely: 3200 Gyöngyös, Délikülhatár út 2/2. (Ajándéktárgy készítő műhelyünk, a Klippan Autószerviz mellett található meg). 1. Bevezetés Üdvözöljük weboldalunkon, melynek üzemeltetője Klippan Ákos Ev. (továbbiakban: Szolgáltató). Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza az www.ajandekvarazs.hu weboldalon

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv 3.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Kezdő lépések 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és a

Részletesebben

Nokia 5230 - Felhasználói kézikönyv. 2.3. kiadás

Nokia 5230 - Felhasználói kézikönyv. 2.3. kiadás Nokia 5230 - Felhasználói kézikönyv 2.3. kiadás MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a(z) RM-588 készülék mindenben megfelel az alapvető követelményeknek, valamint az 1999/5/EC

Részletesebben

A MUNKAHELYI ELLENŐRZÉSSEL ÉS MEGFIGYELÉSSEL KAPCSOLATOS KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS EREDMÉNYEI

A MUNKAHELYI ELLENŐRZÉSSEL ÉS MEGFIGYELÉSSEL KAPCSOLATOS KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS EREDMÉNYEI A MUNKAHELYI ELLENŐRZÉSSEL ÉS MEGFIGYELÉSSEL KAPCSOLATOS KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS EREDMÉNYEI Dr. Kiss Attila PTE ÁJK Informatikai és Kommunikációs Jogi Tanszék PhD hallgató Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi

Részletesebben

UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ. A CE jelzés összhangban van az R&TTE 99/05CE Európai Direktívával.

UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ. A CE jelzés összhangban van az R&TTE 99/05CE Európai Direktívával. UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ UNIK2E 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ FIGYELEM!! Telepítés elott olvassa el ezt a kézikönyvet, mely a termék szerves részét képezi. N.B. - A Prastel nem vállal

Részletesebben

Címtár Felhő Projektfeladat specifikáció

Címtár Felhő Projektfeladat specifikáció Címtár Felhő Projektfeladat specifikáció 1 Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék... 2 2 Bevezetés... 3 2.1 A feladat címe... 3 2.2 A feladat rövid ismertetése... 3 3 Elvárások a feladattal kapcsolatban...

Részletesebben

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt.

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Típus Telepítési útmutató Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum azt ismerteti, hogy a smart plug-ot hogyan kell megfelelően felszerelni.

Részletesebben

PD2 PowerDrive központi egység. Használati utasítás Magyar

PD2 PowerDrive központi egység. Használati utasítás Magyar PD2 PowerDrive központi egység Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Az eszközt a telepítés során

Részletesebben

CMK_MS02 Hordó mérlegelõ és címkézõ program

CMK_MS02 Hordó mérlegelõ és címkézõ program METRISoft Mérleggyártó Kft. Weboldal: www.metrisoft.hu Telefon: +36 (62) 246-657 E-mail: merleg@metrisoft.hu Fax: +36 (62) 249-765 H-6800 Hódmezõvásárhely, Jókai u. 30. Cégjegyzékszám: 06-09-000406 Termék

Részletesebben

STEADYPRES frekvenciaváltó ismertető

STEADYPRES frekvenciaváltó ismertető 1 STEADYPRES frekvenciaváltó ismertető A STEADYPRES egy fordulatszámszabályzó, amelyet egy fázis (230 V AC) táplál, és egy és három fázisú váltakozó áramú motorok meghajtására szolgál. - A motor fordulatszámának

Részletesebben

A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések

A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések A mérőműszer megfelel az IEC61010 szabványban előírt, a mérés biztonságára vonatkozó összes követelménynek: szennyeződési fokozat: 2, túlfeszültségi kategória:

Részletesebben

HÁZI FELADAT - ONLINE TÁBLAJÁTÉKOK SPECIFIKÁCIÓ

HÁZI FELADAT - ONLINE TÁBLAJÁTÉKOK SPECIFIKÁCIÓ BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM SZOFTVERARCHITEKTÚRÁK (BMEVIAUM105) HÁZI FELADAT - ONLINE TÁBLAJÁTÉKOK SPECIFIKÁCIÓ KISS DÁNIEL KÁROLY MOLNÁR ALEXANDER Kiss Dániel Károly V37ZEN kissdani89@gmail.com

Részletesebben

KASZPER Felhasználói dokumentáció

KASZPER Felhasználói dokumentáció KASZPER Felhasználói dokumentáció Felhasználói kézikönyv a TITÁN Térségi Információs Technológiai és Általános Nyilvántartórendszer KASZPER moduljához KASZPER modul felhasználói dokumentáció 1/333 Tartalomjegyzék

Részletesebben

AKKUMULÁTORTÖLTŐ 12V 15A CIKKSZÁM: 01.80.150B. FŐBB JELLEMZŐK: Bemeneti feszültség:: Kimeneti feszültség és áram:

AKKUMULÁTORTÖLTŐ 12V 15A CIKKSZÁM: 01.80.150B. FŐBB JELLEMZŐK: Bemeneti feszültség:: Kimeneti feszültség és áram: AKKUMULÁTORTÖLTŐ 12V 15A CIKKSZÁM: 01.80.150B KÖSZÖNJÜK, HOGY AZ ÁLTALUNK FORGALMAZOTT TERMÉKET VÁLASZTOTTA! FŐBB JELLEMZŐK: Bemeneti feszültség:: Bemeneti áram Töltőáram: Kimeneti feszültség és áram:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv GT-I9060I/DS GT-I9060I Felhasználói kézikönyv www.samsung.com A kézikönyvről A készülék a Samsung kiemelkedő technológiai szakértelmét és magas követelményeit felhasználva minőségi mobilkommunikációt és

Részletesebben

6300 7387 05/00 HU Szakcég részére. Szervizutasítás. Logamatic 4311 / 4312 szabályozókészülékhez. Az üzembe helyezés elõtt gondosan át kell olvasni!

6300 7387 05/00 HU Szakcég részére. Szervizutasítás. Logamatic 4311 / 4312 szabályozókészülékhez. Az üzembe helyezés elõtt gondosan át kell olvasni! 6300 7387 0/00 HU Szakcég részére Szervizutasítás Logamatic 4311 / 4312 szabályozókészülékhez Az üzembe helyezés elõtt gondosan át kell olvasni! Elõszó Fontos általános alkalmazási tudnivalók A készüléket

Részletesebben

MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG. WebEye MDT Felhasználói Kézikönyv. v. 1.0

MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG. WebEye MDT Felhasználói Kézikönyv. v. 1.0 MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG WebEye MDT Felhasználói Kézikönyv v. 1.0 Készítette: Szabados Gábor 2011.03.09. Tartalom Főképernyő... 3 WebEye MDT Főképernyő... 4 Főmenü... 5 Tankolás... 6 Költségek és kiadások...

Részletesebben

CCS Card Collection System TCS Tag Collection System

CCS Card Collection System TCS Tag Collection System CCS Card Collection System TCS Tag Collection System Procontrol kártya- és karkötőelnyelő, gyűjtő család A CCS rendszer RFID proximity kártyák olvasására és elnyelésére, gyűjtésére, a bedobott kártyák

Részletesebben

Szerviz utasítás. Logamatic 41xx szabályozókészülék. 6300 9946 01/00 HU Szakcég részére. Egyszerû kezelés: "Nyomni és forgatni"

Szerviz utasítás. Logamatic 41xx szabályozókészülék. 6300 9946 01/00 HU Szakcég részére. Egyszerû kezelés: Nyomni és forgatni 6300 9946 01/00 HU Szakcég részére Szerviz utasítás Logamatic 41xx szabályozókészülék Egyszerû kezelés: "Nyomni és forgatni" Az üzembe helyezés elõtt kérjük gondosan átolvasni! Elõszó Fontos általános

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató. Hatályos: 2016. február 1-jétől. Nysz.: 18378

Adatkezelési tájékoztató. Hatályos: 2016. február 1-jétől. Nysz.: 18378 Adatkezelési tájékoztató Hatályos: 2016. február 1-jétől Nysz.: 18378 2 Tartalomjegyzék I. Általános fogalmak... 3 II. A biztosító adatkezeléseinek a felsorolása és célja... 3 1. A honlap látogatásával

Részletesebben

AMABUS szoftver. Kezelési utasítás ZA-M AMAZONE

AMABUS szoftver. Kezelési utasítás ZA-M AMAZONE Kezelési utasítás AMAZONE AMABUS szoftver ZA-M MG4556 BAG0116.0 12.12 Printed in Germany hu Az első üzembe helyezés előtt, kérjük, olvassa el a kezelési utasítást és vegye figyelembe az abban leírtakat!

Részletesebben

TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT

TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT Telepítési útmutató türelmetleneknek, érettségi felkészüléssel A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel

Részletesebben

Nokia E6 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia E6 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia E6 00 - Felhasználói kézikönyv 2.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Használatbavétel 7 A telefon gombjai és részei 7 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 10 A memóriakártya behelyezése

Részletesebben

ECP. Site Administration System. Felhasználói kézikönyv. v2.9.24+ (1. kiadás a 2.9.24 és újabb verziójú ECP SAS rendszerekhez)

ECP. Site Administration System. Felhasználói kézikönyv. v2.9.24+ (1. kiadás a 2.9.24 és újabb verziójú ECP SAS rendszerekhez) v2.9.24+ ECP Site Administration System Felhasználói kézikönyv (1. kiadás a 2.9.24 és újabb verziójú ECP SAS rendszerekhez) AW STUDIO Nyíregyháza, Luther utca 5. 1/5, info@awstudio.hu 1 2 Jelen dokumentáció

Részletesebben

általános tudnivalók szabályzat

általános tudnivalók szabályzat általános tudnivalók szabályzat ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. VÁSÁRLÁS MENETE 1.1 REGISZTRÁCIÓ 1.2 TERMÉKEK 1.3 RENDELÉS 1.4 ADATBEVITELI HIBÁK JAVÍTÁSA 1.5 AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG, VISSZAIGAZOLÁS 1.6 TERMÉK ÁRA

Részletesebben

WiFi HALRADAR. Használati útmutató

WiFi HALRADAR. Használati útmutató WiFi HALRADAR Használati útmutató Tartalomjegyzék 1 Termék bemutatása... 3 2 A Készülék használatához szükséges előkészületek... 3 2.1 A radar programjának telepítése... 3 2.2 A radar akkumulátorának feltöltése...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 4 Jelen dokumentum célja, hogy bemutassa az ERA (Az MNB elektronikus

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint Cute Kezelési Útmutató 一 Tartalomjegyzék 1. Figyelmeztetések 2. A készülék bemutatása 1) Tulajdonságok 2) Műszaki jellemzők 3) Gombok ismertetése 4) Csatlakozók ismertetése 5) Távirányító ismertetése 3.

Részletesebben

SM-G920F. Felhasználói kézikönyv

SM-G920F. Felhasználói kézikönyv SM-G920F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 10/2015. Rev.1.2 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 5 Az értékesítési doboz tartalma 6 A készülék elrendezése 8 SIM kártya 10 Akkumulátor 15

Részletesebben

ISOCONTROL. Használati utasítás. Technogym, MyWellness és The Wellness Company a Technogym S.p.A. tulajdonában lévő

ISOCONTROL. Használati utasítás. Technogym, MyWellness és The Wellness Company a Technogym S.p.A. tulajdonában lévő ISOCONTROL Használati utasítás 2 2005 Technogym S.p.A a szoftver és a termékdokumentáció szerzői jogvédelem alatt áll. Minden jog fenntartva. Ez a használati utasítás szerzői jogi törvények és nemzetközi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kakucs község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2012. január 17-én (kedden) 15.00 órai kezdettel

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kakucs község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2012. január 17-én (kedden) 15.00 órai kezdettel E L Ő T E R J E S Z T É S Kakucs község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2012. január 17-én (kedden) 15.00 órai kezdettel a Kakucs községi Polgármesteri Hivatal dísztermében megtartandó képviselő-testületi

Részletesebben

Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv 3.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 3 Terméktámogatás 4 Kezdő lépések 4 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 4 Az akkumulátor töltése 5 Antenna 5 Fülhallgató

Részletesebben