Felhasználói Kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói Kézikönyv"

Átírás

1 Felhasználói Kézikönyv PC-80B Digitális ECG Megfigyelő Műszer

2 TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsági figyelmeztetések A készülék felépítése Általános jellemzők Ikonok jelentése Felhasználás Műszaki jellemzők Karbantartás Hibaelhárítás Tartozékok Működési leírás Biztonsági figyelmeztetések 1-1 Győződjön meg róla, hogy a műszeren nincs sérülés, ami a felhasználó biztonságát és a műszer teljesítményét befolyásolja. Javasolt a műszert heti egyszer átnézni. Szembetűnő kár esetén ne használja a műszert. 1-2 Egyedül ne vonjon le következtetéseket a mérési eredmények ismerete után. Gyakori rendellenes mérési eredmények esetén mindig konzultáljon az orvosával. 1-3 A műszer nem alkalmas gyógyászati diagnózis felállítására. 1-4 Ne használja a készüléket szívritmusszabályozóval ellátott személyen. 1-5 Ne használja a készüléket erős elektromágneses környezetben. 1-6 Ne használja az eszközt nedves vagy párás környezetben. 1-7 Vigyázat! A szívritmusmérő eszköz szívleállás vagy ritmuszavarok esetén is tovább folytatja a számlálást. Ne hagyatkozzon kizárólag a készülék által jelzett riasztásra. A pácienst tartsa közeli megfigyelés alatt. 1-8 Az eszköz nem tartalmaz levehető alkatrészeket. A műszer burkolatát engedély nélkül tilos felnyitni. 1-9 A műszerhez tartozó adatkábelt finoman és óvatosan csatlakoztassa/húza ki. Ne csavarja vagy rázza nagy erővel bekötéskor/kihúzáskor, mert különben a csatlakozó aljzat károsodhat A műszer alkatrészeit ne cserélje ki tetszőlegesen. Ha szükséges, csak a forgalmazó által ajánlott alkatrészekre cserélje ki, ami megfelel a készülékhez tartozó szabványoknak és előírásoknak A műszer szükséges karbantartását csak szakképzett személy végezheti A készülékhez tartozó vezetékek károsodásakor vagy elkopásakor cserélje ki őket A vezetékek, kábelek vagy elektródák elektromos részeit ne érintse más, elektromosan vezető részhez Csak egy típusú elektródát használjon azonos páciensnél a különböző elektromos ellenállások elkerülése miatt. A pontos méréshez javasolt ezüst/ezüst-klorid elektródák használata A készülék és tartozékainak eldobásakor vegye figyelembe a helyi törvényeket és jogszabályokat. 2. A készülék felépítése

3 1 Be/ki kapcsoló gomb: Nyomja meg hosszan (kb. 2 másodpercig) a gombot, ekkor a műszer be/ki kapcsol. Nyomja meg röviden a gombot, ekkor a kijelző háttérfénye be/ki kapcsol. 2 Mérőgomb: A gomb megnyomásával kezdheti a mérést. 3 "OK" gomb: Kiválasztott beállítás megerősítése. 4 " " Navigációs gombok: Menüben, listában vagy opciók közötti váltáshoz. 5 Visszatérés gomb: A gomb megnyomásával visszatérhet a korábbi menübe. 6 LCD Kijelző. 7 Elektróda és adatkábel bemenetek. 3. Általános jellemzők 3-1 Kis tömegű, kis méretű és hordozható kialakítás. 3-2 Egygombos mérés, könnyű használhatóság. 3-3 A szívritmus hullámforma és a mérési eredmények értéke tisztán megjelenik a pontmátrixos LCD kijelzőn féle elérhető méréstípus. 3-5 A műszer a beépített memóriájában 1200 mérési eredményt, illetve 12 órányi adatot képes egyszerre tárolni. 3-6 Az eltárolt adatok visszanézhetőek, másolhatóak, törölhetőek és feltölthetőek más számítógépre is. 3-7 Az automatikus kikapcsolás funkció energiát takarít meg. 3-8 A 2 db AAA méretű elem 10 órányi folyamatos működést biztosít (a vezetéknélküli adatfeltöltés funkció ki van kapcsolva). 3-9 Vezetéknélküli adatfeltöltés funkció. 4. Ikonok jelentése IKON OK LEÍRÁS Szívritmus értéke (bpm) Kiterjesztett mérési mód Mérővezeték bemenet Visszatérés gomb Alacsony elemfeszültség Be/ki kapcsoló gomb Memória megtelt Sorozatszám Megerősítés gomb Vezetéknélküli adatátvitel ikonja CE ikon B típusú gyógyászati műszer Figyelmeztetés / / Navigációs gombok 5. Felhasználálás A PC-80B ECG Megfigyelő Műszer egy felnőtt ember ECG jelének és átlagos szívritmusának mérésére és tárolására alkalmas. Használható klinikákban, otthonokban, amit maguk a páciensek is tudnak kezelni. Figyelem! AZ eszköz nem alkalmas a kórházakban használt hagyományos, valós idejű ECG megfigyeléséhez, kizárólag egyszeri, helyben történő méréshez használható. A mérési eredmény hasznos segítség lehet az orvosok számára, azonban nem helyettesíthető a valós idejű ECG megfigyelésével, ezért nem vonhat le következtetéseket a betegség megállítására vonatkozóan és nem dönthet a műszerrel mért információk alapján.

4 6. Műszaki jellemzők 6-1 Mérési csatornák száma: Egycsatornás ECG jel. 6-2 Elektródák: 3 db beágyazott fém elektróda és 3 db tapadó ECG elektróda amik a műszerhez vezetékkel csatlakoznak. 6-3 Mérési módok: Az ECG jelet az alábbi vezetékeken keresztül lehet érzékelni: 1. vezeték (jobb- és balkéz között). 2. vezeték (jobbkéz és mellkas között). 3. vezeték (jobbkéz és balláb között 6-4 ECG sávszélesség: 1Hz~40Hz. 6-5 Belső zajszint: <30µVp-p. 6-6 Szívritmus mérési tartomány: 30bpm~240bpm. 6-7 Szívritmus mérési pontosság: ±2bpm vagy ±2%. 6-8 Kijelzés mérték: 5,0mm/mV±10%. 6-9 Közösfeszültség-elnyomás (CMRR): >60dB Hullámforma seprési sebesség: 20mm/s±10% Bemeneti hurokáram: <0,1µA Bemeneti impedancia: >5MΩ Méretek: 125 mm x 70 mm x 21,5 mm Nettó tömeg: 106 g (elemek nélkül). 7. Karbantartás A készülék élettartama 5 év (nem garanciális). A műszer hosszú élettartamának biztosítása érdekében ügyeljen az alábbi pontokra: 7-1 Ha az alacsony elemfeszültség ikon megjelenik a kijelzőn, cserélje ki az elemet. 7-2 Ha a mérési jel túl gyenge, javasolt a fém elektródát orvosi alkohollal tisztítani, majd törölje szárazra. 7-3 Ha a műszer hosszú ideig nincs használatban, vegye ki belőle az elemeket. 7-4 Az eszköz javasolt tárolási körülményei: Hőmérséklet: -20 C~60 C; relatív páratartalom: 10%~95%; légnyomás: 50kPa~107,4kPa. 7-5 Megjegyzések: - A műszert tartsa távol maró, ill. robbanásveszélyes anyagoktól. - Ne működtesse az előlap kezelőgombjait éles vagy hegyes tárgyakkal. - Ne mártsa a készüléket folyadékba és ne használja a műszert, ha víz érte. - Javasolt a készülék tárolása alacsony páratartalmú környezetben. A magas páratartalmú környezet károsíthatja, ezáltal csökkentheti a műszer élettartamát. 7-6 Tisztítás és fertőtlenítés: Az érzékelő felületét oldatba (például: 75%-os izopropil alkohol) mártott puha gézzel tisztítsa meg. Ha kis szintű fertőtlenítés szükséges, használjon 1:10 arányú hígító oldatot. Ezután törölje le száraz vagy enyhén nedves ruhával. Figyelem! Ne fertőtlenítse sugárzó gőzzel vagy etilén oxiddal. 8. Hibaelhárítás Hiba Lehetséges ok Megoldás Az elektróda nem megfelelően érintkezik a testhez. Helyezze a testre az elektródákat megfelelően. Az eszköz nem mér szívritmust A páciens mérés közben mozog Mérés közben kerülje a mozgást Elektromágneses interferencia A műszert tartsa távol elektromágneses forrásoktól. Gyenge jel Rakja át az elektródát máshova. Az elem lemerült Cserélje ki az elemet Az elem nincs megfelelően A készülék nem kapcsol be behelyezve Rakja be újra az elemet A készülék hibás Lépjen kapcsolatba a helyi forgalmazóval A bőr száraz vagy túl zsíros Törölje le a bőrt nedves ruhával. Az ECG hullámgörbe töredezett Az elektróda nem tapad a bőrhöz Erősen nyomja rá az elektródát. vagy rendszertelen Izom összehúzódás Lazítsa el az izmait. 9. Tartozékok 9-1 Felakasztó zsinór db elem (AAA). 9-3 Kistáska. 9-4 Felhasználói kézikönyv. 9-5 Adatkábel (opcionális). 9-6 ECG vezeték (opcionális).

5 10. Működési leírás 10-1 Bevezetés Kapcsolja be a készüléket a Bekapcsoló gomb megnyomásával, ezt követően a kijelzőn megjelenik az 1. és 2. Ábrán látható kép. 1. Ábra 2. Ábra 3. Ábra Betöltés után a Főmenü látható (lásd 3. Ábra). Megjegyzés: Betöltés alatt a visszatérés gomb megnyomásával azonnal a Főmenübe lép. A mérés gomb megnyomásakor az 5. Ábrán látható kép jelenik meg a kijelzőn. A főmenüben 6 ikon látható, kiválasztáshoz használja a navigációs gombokat és megerősítéshez nyomja meg az "OK" gombot. Ikonok leírása: Mérés: ECG hullámgörbe elemzése és szívritmus érzékelése. Viszanézés: A memóriában tárolt hullámgörbe és szívritmus eredmények előhívása. Memória: Memóriahely ellenőrzése és a tárolt adatok törlése a memóriából. Beállítások: Bármely változó paraméter beállítása (Pl.: idő, dátum, nyelv, csipogás, szűrés, fényesség, vezetéknélküli mód, stb.) Segítség: Információt közöl a mérési eljárásokról. Nyelv kiválasztása: Angol vagy Kínai nyelvek között válthat ECG Mérése Gyors mérés 1) Mellkasi mérés: A megfelelő ECG jel eléréséhez a mellkasi mérés az első javasolt módszer, mivel az így kapott jelek stabilak és az interferencia is alacsony. A mérőeszközt tartsa a kezében. Ellenőrizze, hogy a tenyér és az ujjak biztosan érintkezzenek az első és második elektródával. A harmadik elektródát tegye egy csupasz bőrfelületre, kb. a ball mellkas közepén. A műszer által mért jel hasonló a "Lead V" ECG jeléhez. Lehetséges rendellenes működés okai: A: Az elektróda nem a megfelelő helyen van. B: A tartó kézmozdulat helytelen. C: Az elektróda nem csupasz bőrfelületre van helyezve. 2) Lábmérés: Ha a mellkasi mérés nem lehetséges, akkor végezzen lábmérést. Mérés közben tartsa a műszert a kezében. Ellenőrizze, hogy a tenyér és az ujjak biztosan érintkezzenek az első és második elektródával. A harmadik elektródát tegye a bokája fölé. A műszer által mért jel hasonló a "Lead II" ECG jeléhez. Lehetséges rendellenes működés okai: A: A tartó kézmozdulat helytelen. B: Az elektróda nem csupasz bőrfelületre van helyezve. 3) Tenyérmérés: Ha gyors és kényelmes mérésre van szüksége, akkor a tenyér mérése javasolt. A mérőeszközt tartsa a kezében. Ellenőrizze, hogy a tenyér és az ujjak biztosan érintkezzenek az első és második elektródával. A harmadik elektródát helyezze a tenyér közepére. A műszer által mért jel hasonló a "Lead I" ECG jeléhez. Lehetséges rendellenes működés okai: A: A kezek nincsenek nyugalomban. B: Mérés közben az elektródák nem megfelelően érintkeznek a kézzel. C: A harmadik elektróda nem a tenyérhez van helyezve.

6 Folyamatos vagy hosszantartó ECG mérés A tiszta és jó minőségű ECG jel eléréséhez huzalkivezetéses mérést végezzen. Kösse be az huzalt a műszer bemenetébe, majd helyezze el az elektródákat és a huzalt a 4. Ábrán látható módon a "Lead II" jel eléréséhez. Ha "Lead I" vagy "Lead III" jelet szeretne mérni, akkor az alábbi táblázat szerint kösse be a huzalokat az elektródákhoz. Lehetséges rendellenes működés okai: A: Ólomvezetékek rossz bekötése. B: Az elektródák rosszul lettek elhelyezve. Elektróda Neve Huzal Elektróda Helye A jobb kulcscsont és a 2. borda találkozásánál. A bal kulcscsont és a 2. borda találkozásánál. A szegycsont bal széle és az 5. borda között. Lead Lead Lead I II III RA RA LA LL LA RA LA LL LL 4. Ábra 10-3 ECG jel mérés menete Gyors mérés: A megfelelő mérési módszer kiválasztása után a mérés elindításához nyomja meg a "Mérés" gombot. Gyors mérésnél az első 15 másodpercben az eszköz ellenőrzi, hogy az elektródák megfelelő helyen legyenek. Helyezze át az elektródákat, ha a kijelzőn megjelenő hullámgörbe nem egyenletes. Képernyőn megjelenő információk: 1. Jelenlegi idő kijelzése. 2. Megjelenő hullámgörbe típusa (X1/2: 3. Szívritmus jelző, ami szinkronban villog a szívműködéssel. 4. Bővített ECG görbe kijelző mód ikonja. 5. Elemfeszültség szint jelző. 6. ECG hullámgörbe. 7. 1mV amplitudós vonalzó. 8. Arányosan tömörített ECG hullámgörbe. 10. Vezetéknélküli adatfeltöltés ikon. Amint bekapcsolja ezt a funkciót, az ikon megjelenik a kijelzőn. Amint az eszköz sikeresen csatlakozik a számítógéphez, megkezdődik az adatok feltöltése a számítógépre. 5. Ábra - Amint az arányosan tömörített ECG hullámgörbe végéhez ért, akkor a mérés is befejeződött, ezután az eszköz megkezdi az adatok elemzését, majd az eredményeket megjeleníti a kijelzőn. Lásd a 6. Ábrát. 6. Ábra 7. Ábra 8. Ábra "Return": Visszatérés a Főmenübe, ekkor a mérési eredmény nem tárolódik a memóriában. "Save": A mérési eredmények tárolása a memóriában. - A mérési eredmények ablakban 6 másodperc tétélenség után vagy a "Save" gomb megnyomásakor az adatok tárolódnak a memóriában (lásd a 7. Ábrát). Ezután a képernyő visszatét a Főmenübe. - Vezetéknélküli adatátvitel kiválasztásakor a kijelzőn megjelenik a funkció ikonja (lásd a 8. Ábrát). A készüléken nyomja meg a "Send" gombot, míg a fogadó számítógépen kattintson a "Wireless recieve" ikonra az "ECG Viewer Manager" program használata során. Ekkor megkezdődik az adatok feltöltése a készülékről a számítógépre. Amint az adatok feltöltése befejeződött, a készülék visszatér a Főmenübe.

7 Folyamatos mérés: A funkció kiválasztása után nyomja meg a "Mérés" gombot, ezután a készülék folyamatosan mér (Lásd a 9. Ábrát). A "Return gomb megnyomásakor a mérés befejeződik és a készülék visszatér a Főmenübe. Ha a mérési idő meghaladta a 30 másodpercet, akkor a mérési eredmény automatikusan tárolódik a készülék memóriájában. - Folyamatos mérés alatt ha a vezetéknélküli adatátvitel ki van választva, akkor a fogadó számítógépen kattintson a "Wireless recieve" ikonra az "ECG Viewer Manager" program használata során. Ekkor megkezdődik az adatok feltöltése a készülékről a számítógépre. Amint az adatok feltöltése befejeződött, a készülék visszatér a Főmenübe. Ekkor az adatok nem kerülnek a készülék memóriájába. - Folyamatos mérés alatt, ha 3 percig nem kap utasítást a készülék, akkor a képernyő elsötétül az energia megtakarítás céljából (a mérés nem szakad meg). Amint megnyom egy gombot újra, a kijelző visszaáll normál állapotba. 9. Ábra Megjegyzések: 1) Mérés alatt, ha az elektródák tapadása meglazul, akkor a kijelzőn a "Contact?" üzenet jelenik meg (Lásd a 10. Ábrát). Ha egyáltalán nincs érintkezés az elektróda és a mérendő rész között, akkor a kijelzőn a "No Contact" üzenet jelenik meg. A mérésből való kilépéshez nyomja meg a "Return" gombot. 10. Ábra 11. Ábra 2) Folyamatos méréskor a készülék legfeljebb 10 órányi vagy 1200 adatmennyiséget képes egyszerre tárolni a memóriában. Amint a memória megtelt, a kijelzőn megjelenik a "Memory Full! Overwrite Record?" üzenet (Lásd a 11. Ábrát). Innentől kezdve a készülék nem képes új adatokat tárolni a memóriában, amíg nem tölti fel az adatokat a számítógépre vagy nem törli őket manuálisan, így felszabadítva helyet a memóriában Hullámgörbe áttekintés Műveletek leírása: A Főmenüben válassza ki a "Review" ikont, majd nyomja meg az "Ok" gombot, ekkor a kijelzőn megjelenik a tárolt adatok listája (lásd a 12. Ábrát). Megjegyzések: 1) A ikon jelzi, hogy a tárolt felvétel értékei szabályosak. 2) A ikon jelzi, hogy a tárolt felvétel értékei eltérnek a szabályostól. 3) A ikon jelzi, hogy a tárolt felvétel hullámgörbéje interferált vagy az elektróda nem érintkezett a kívánt bőrfelülettel. - Válassza ki a kívánt felvételt a listából, majd nyomja meg az "Ok" gombot a hullámgörbe visszajátszásához. Gyors méréshez lásd a 13. Ábrát és folyamatos méréshez lásd a 14. Ábrát. A visszajátszás leállításához nyomja meg az egyik navigációs gombot, a folytatáshoz nyomja meg a navigációs gombot újra. 12. Ábra 13. Ábra 14. Ábra

8 - Nyomja meg újra az "Ok" gombot, ekkor a mérés eredmény megjelenik a kijelzőn (lásd a 15. Ábrát). 15. Ábra 16. Ábra "Return": Visszatérés a felvételek listájába. "Delete": Nyomja meg az "Ok" gombot a kiválasztott felvétel törléséhez, ekkor a kijelzőn a "Sure to delete?" üzenet jelenik meg (lásd a 16. Ábrát), majd válassza a "YES" ikont. Ha a vezetéknélküli adatátvitel ki van választva, akkor a fogadó számítógépen kattintson a "Wireless recieve" ikonra az "ECG Viewer Manager" program használata során. Ekkor megkezdődik az adatok feltöltése a készülékről a számítógépre. Az adat törléséhez válassza a "YES" ikont, majd nyomja meg az "Ok" gombot, ezután a kijelző visszatér a tárolt adatok listájára. A "Return" gomb megnyomásakor az adat nem törlődik és a kijelző visszatér a tárolt adatok listájára Mérési eredmény leírása: Amikor az eszköz elektróda érintkezés hiányt (17. Ábra) vagy rendellenes hullámgörbét (18. Ábra) érzékel, a műszer 17 féle ECG mérési eredményt képes megállapítani Mérési eredmények táblázat 17. Ábra 18. Ábra ECG Mérési eredmény leírása 1 Nincs rendellenesség 2 Enyhén gyors lüktetés 3 Gyors lüktetés Hullámgörbe 9 Gyors lüktetés, néha lassú lüktetés időtartam 10 Lassú lüktetés, néha gyors lüktetés időtartam 11 Lassú lüktetés, rendszertelen lüktetés időtartam 12 Hullámgörbe elhajlás 4 Gyors lüktetés, néha lassú lüktetés időtartam 5 Enyhén lassú lüktetés 6 Lassú lüktetés 7 Néha lassú lüktetés 8 Rendszertelen lüktetés időtartam 13 Gyors lüktetés, hullámgörbe elhajlás 14 Lassú lüktetés, hullámgörbe elhajlás 15 Néha lassú lüktetés időtartam, hullámgörbe elhajlás 16 Rendszertelen lüktetés időtartam, hullámgörbe elhajlás 17 Gyenge jel, mérjen újra 10-5 Adat kezelés Adatok törlése: A Főmenüben válassza a "Memory" ikont,majd kattintson az "Ok" gombra (lásd a 19. Ábrát). 19. Ábra

9 "Return": Visszatérés a Főmenübe. "Delete": Nyomja meg az "Ok" gombot az összes felvétel törléséhez, ekkor a kijelzőn a "Sure to delete all?" üzenet jelenik meg (lásd a 20. Ábrát), majd válassza a "YES" ikont. Ezután a memóriából minden adat törlődik (lásd a 21. Ábrát). 20. Ábra 21. Ábra 22. Ábra Megjegyzés: A fenti művelet során az összes felvétel törlődik a memóriából. Ha csak egy bizonyos felvételt szeretne törölni, ahhoz kövesse a hullámgörbe visszanézés fejezetben leírtakat Adatok feltöltése: Csatlakoztassa az eszközt a számítógépre a mellkékelt adatkábel segítségével, ekkor az adatok feltöltése automatikusan elindul (lásd a 22. Ábrát). Az így feltöltött adatokat már a számítógépen lehet kezelni, visszanézni, ill. elemezni. Megjegyzés: Az adatok feltöltése előtt ellenőrizze, hogy a készülék elemfeszültség szintje elegendő legyen, ellenkező esetben a művelet megszakadhat Rendszer beállítások A Főmenüben válassza a "Settings" ikont, majd kattintson az "Ok" gombra, ekkor a képernyőn a beállítások menü lesz látható (lásd a 23. Ábrát). 23. Ábra 24. Ábra Dátum/Idő beállítása: - A beállítások menüben válassza a ki a "Time/date" ikont a navigációs gombokkal, majd nyomja meg az "Ok" gombot, ezután beállíthatja a dátumot és a pontos időt (lásd a 24. Ábrát). - A navigációs gombok segítségével állítsa be a pontos értékeket. Az "Ok" gomb megnyomásával válthat a mértékegységek között. - A beállítások végeztével nyomja meg az "Ok" gombot a beállítások mentéséhez, ekkor a készülék visszatér a beállítások menübe Nyelv kiválasztása - Válassza a "Language" ikont és nyomja meg az "Ok" gombot (lásd a 25. Ábrát). - A navigációs gombok segítségével válassza ki a nyelvet, majd nyomja meg az "Ok" gombot, ekkor a készülék visszatér a beállítások menübe. - A műszer innentől kezdve a kiválasztott nyelven írja ki az üzeneteket és ikonokat. 25. Ábra 26. Ábra Képernyő fényesség beállítása - Válassza a "Brightness" ikont és nyomja meg az "Ok" gombot (lásd a 26. Ábrát). - Állítsa be a kívánt képernyő fényességet a navigációs gombok segítségével. - A beállítás mentéséhez nyomja meg az "Ok" gombot, ekkor a készülék visszatér a beállítások menübe.

10 Csipogó beállítása - Válassza a "Beeper" ikont és nyomja meg az "Ok" gombot (lásd a 27. Ábrát). - A navigációs gombok segítségével kapcsolja be ("ON") vagy ki ("OFF") a csipogót. - A beállítás mentéséhez nyomja meg az "Ok" gombot, ekkor a készülék visszatér a beállítások menübe. 27. Ábra 28. Ábra Mérési mód beállítása - Válassza a "Measure mode" ikont és nyomja meg az "Ok" gombot (lásd a 28. Ábrát). - A navigációs gombok segítségével válasszon normál ("Normal") vagy bővített ("Enhanced") mérési módot. Normál mód: Ki tudja szűrni az ECG hullámgörbe jel interferenciáit. Bővített mód: Valószerűbb képet ad az ECG hullámgörbéről. - A beállítás mentéséhez nyomja meg az "Ok" gombot, ekkor a készülék visszatér a beállítások menübe Vezetéknélküli funkció - Válaszza a "Wireless" ikont és nyomja meg az "Ok" gombot (lásd a 29. Ábrát). - A navigációs gombok segítségével kapcsolja be ("ON") vagy ki ("OFF") a funkciót. - A beállítás mentéséhez nyomja meg az "Ok" gombot, ekkor a készülék visszatér a beállítások menübe. 29. Ábra 30. Ábra Alapértelmezett beállítások visszaállítása - Válassza a "Default setting" ikont és nyomja meg az "Ok" gombot (lásd a 30. Ábrát). - A navigációs gombok segítségével válassza a "YES" ikont, majd nyomja meg az "Ok" gombot, ekkor minden beállítás visszaáll alapértelmezetté. - A "Return" gomb megnyomásával a készülék visszatér a beállítások menübe Segítség A Főmenüben válassza a "Help" ikont, majd nyomja meg az "Ok" gombot, ekkor további információkat kaphat az ECG mérési módszerekről. A mérési módszerek részletes leírásához lásd a "10-2 ECG mérése" fejezetet. A dokumentáció a Delton szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai kivitelezésből származó hibákért felelősséget nem vállalunk. A leírás és a termék változtatásának jogát a forgalmazó és a gyártó fenntartja.

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv POD-2 Digitális Oximéter TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsági figyelmeztetések... 2 2. A készülék felépítése... 2 3. Általános jellemzők... 3 4. Működési leírás... 3 5. Használati figyelmeztetések...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5800D Digitális szállópor koncentráció mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági előírások... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. A készülék felépítése... 3 5. Működési leírás...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 37A Digitális Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információk... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3 5. Általános

Részletesebben

INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL

INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL MODELL: HH9281 HU Kezelési útmutató Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta az intelligens porszívót! Az intelligens porszívó széleskörű

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4200 Digitális Földelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. Előlap és

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 760J Digitális Gépjárműdiagnosztikai Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Műszaki jellemzők... 3 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. A Multiméter

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6207 Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információk... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3

Részletesebben

purecare Felhasználói útmutató Dr. Pro System Advanced Pro. Digitális Elektromos Stimulátor TENS EMS MASSZÁZS

purecare Felhasználói útmutató Dr. Pro System Advanced Pro. Digitális Elektromos Stimulátor TENS EMS MASSZÁZS purecare 982 Advanced Pro. Digitális Elektromos Stimulátor Felhasználói útmutató Mielőtt használni kezdi a készüléket, alaposan olvassa át és tanulmányozza az útmutatót! TENS EMS MASSZÁZS 1 KÉZI 2CSATORNÁS

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 90BS Digitális Multiméter TARTALOMJGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információ... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3 5. Általános

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV R410A Split sorozat MODELL FTXV25AV1B FTXV35AV1B FTXV50AV1B FTXV60AV1B RXV25AV1B RXV35AV1B RXV50AV1B RXV60AV1B ATXV25AV1B ATXV35AV1B ATXV50AV1B ATXV60AV1B ARXV25AV1B ARXV35AV1B ARXV50AV1B

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 990C Digitális SMD Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági megjegyzések... 2 3. A készülék felépítése, kezelőszervek... 2 5. Mérési tulajdonságok... 4 6. Mérési

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Megfelelő használattal energiatakarékosság Köszönjük, hogy megvásárolta ezt az öntisztító panelt. Ez a kézikönyv olyan

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 90EPC Digitális Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információ... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3 5. Általános

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 870D Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési jellemzők...

Részletesebben

A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések

A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések A mérőműszer megfelel az IEC61010 szabványban előírt, a mérés biztonságára vonatkozó összes követelménynek: szennyeződési fokozat: 2, túlfeszültségi kategória:

Részletesebben

Digitális Lakatfogós Multiméter AX-3550

Digitális Lakatfogós Multiméter AX-3550 Digitális Lakatfogós Multiméter AX-3550 Használati útmutató 1. Biztonságra vonatkozó információk Annak érdekében, hogy elkerülje az áramütést, valamint egyéb sérülést, illetve a mérőműszer vagy berendezés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 830B Digitális Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információ... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3 5. Általános

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 846A Szélsebesség Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Használat előtti megjegyzések... 2 3. Kezelőszervek... 3 4. LCD kijelző... 3 5. Műszaki jellemzők... 4 6. Mérések... 5

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK Nyilvántartási szám: 666 HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal: www.konyha.hu,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 90F Digitális Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információk... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3 5. Általános

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Üzemeltetési kézikönyv 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 Üzemeltetési kézikönyv KÖSZÖNJÜK, HOGY EZT A TÁVIRÁNYÍTÓT VÁLASZTOTTA. OLVASSA EL EZT A KÉZIKÖNYVET FIGYELMESEN,

Részletesebben

Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14

Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14 Koolbreeze Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14 P14HCP Tartalom 1. Beszerelés.. 2 2. Általános biztonsági előírások.. 4 3. Termékbiztonság.... 5 4. Biztonsági óvintézkedések....

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router 1. A csomag tartalma Netis E1+ Router Ethernet kábel Kézikönyv 2. A készülék felépítése LED LAN/WAN bemenet WPS Gomb 2.1 LED jelzések LED

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV MODELEK FTXS35K2V1B FTXS42K2V1B FTXS50K2V1B FTXS35K3V1B FTXS42K3V1B FTXS50K3V1B Kiemelt funkciók A kényelem és energiatakarékosság érdekében INTELLIGENS

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-297-560-71(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv Tartalomjegyzék Mintakép Menü Tárgymutató 2011 Sony Corporation HU NEX-7 fényképezõgép használatával kapcsolatos megjegyzések

Részletesebben

Tápfeszültség. Felhasználói útmutató

Tápfeszültség. Felhasználói útmutató Tápfeszültség Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Külső Merevlemez esata és USB 2.0 Combo. Felhasználói útmutató Magyar

Külső Merevlemez esata és USB 2.0 Combo. Felhasználói útmutató Magyar Külső Merevlemez esata és USB 2.0 Combo Felhasználói útmutató Magyar Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Vezérlők, csatlakozók és jelzőfények 3 Elülső panel 3 Hátsó panel 3 Néhány szó a merevlemezről 4 A meghajtó

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 760K Digitális Gépjármű Diagnosztikai Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 3 4. Műszaki jellemzők... 4 5.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 420 Infravörös termométer TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Figyelmeztetés... 2 3. Működési leírás...3 4. Mérés menete... 3 5. Karbantartás... 4 6. Megjegyzések... 5 7. Tulajdonságok...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 63A Digitális Rezgésmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Használat előtti ellenőrzés... 2 3. Funkciók... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 2 5. LCD Képernyő... 3 6. Műszaki jellemzők...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FÖLDGÁZ ÉRZÉKELŐ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FÖLDGÁZ ÉRZÉKELŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GZD01 Bevezetés Mivel a metán gáz könnyebb a levegőnél, ezért a szoba felső részén gyűlik össze, így a készüléket célszerű a 2. ábrán látható helyere telepíteni. A folyékony autógáz

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Asztali mérőműszerek. Mi 150 Mi 151 ph/hőmérséklet ph/orp/hőmérséklet

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Asztali mérőműszerek. Mi 150 Mi 151 ph/hőmérséklet ph/orp/hőmérséklet HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Asztali mérőműszerek Mi 150 Mi 151 ph/hőmérséklet ph/orp/hőmérséklet 1 Használati útmutató Mi 150 & Mi 151 Asztali műszerekhez A MŰSZER LEÍRÁSA... 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS... 4 SPECIFIKÁCIÓK...

Részletesebben

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖSZÖNJÜK, HOGY A WHIRLPOOL TERMÉKÉT VÁLASZTOTTA! Ahhoz, hogy átfogóbb támogatásban részesüljön, kérjük, regisztrálja készülékét a www.whirlpool.eu/register oldalon A készülék

Részletesebben

1 Szimbólumok. 1.1 Figyelmeztető utasítások. 1.2 További szimbólumok. Útmutatás:Útmutató a lézeres mérőműszerek szakszerű kezeléséhez.

1 Szimbólumok. 1.1 Figyelmeztető utasítások. 1.2 További szimbólumok. Útmutatás:Útmutató a lézeres mérőműszerek szakszerű kezeléséhez. A 1 2 B 3 G H 4 C 7 5 6 I J D 8 9 10 11 12 13 12 13 K 14 E F 1 Szimbólumok 1.1 Figyelmeztető utasítások A figyelmeztető utasításokat a veszély jellegétől függően a következő figyelmeztető szavak különböztetik

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY MAGYAR Üzembe helyezés 2. oldal Használati útmutató oldal FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS Ez a kézikönyv és maga a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 700300 V2/0614 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 184 1.1 Használati útmutatóval

Részletesebben

NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS

NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Ez a termék vízálló. Olvassa el figyelmesen a kezelésre vonatkozó utasításokat a használati utasításban, mielőtt használatba venné a

Részletesebben

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK...

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

CATEYE STRADA DIGITAL WIRELESS

CATEYE STRADA DIGITAL WIRELESS CATEYE STRADA DIGITAL WIRELESS CYCLOCOMPUTER CC-RD430DW A kerékpárkomputer használatba vétele előtt olvassa át alaposan a jelen útmutatót,és tartsa meg, mert a jövőben is szüksége lehet rá! Kérjük, látogassa

Részletesebben

VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ

VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ SZERELÉSI KÉZIKÖNYV A termék felszerelése előtt mindenképp olvassa el ezt az szerelési kézikönyvet. Tartalomjegyzék 1. Biztonsági óvintézkedések...2 2. Tartozékok...4 3. A távirányító

Részletesebben

Használati útmutató Magyar. Szimbólumok A Biztonsági előírásoknál használt szimbólumok a következőket jelentik:

Használati útmutató Magyar. Szimbólumok A Biztonsági előírásoknál használt szimbólumok a következőket jelentik: Használati útmutató Magyar Szimbólumok A Biztonsági előírásoknál használt szimbólumok a következőket jelentik: Gratulálunk a Makita LD100P megvásárlásához! A termék használata előtt figyelmesen olvassa

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6300B Digitális Gépjármű Diagnosztikai Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 3 4. Műszaki jellemzők... 4

Részletesebben

EM 38. Hátfájás elleni öv Használati útmutató...2-14

EM 38. Hátfájás elleni öv Használati útmutató...2-14 EM 38 H Hátfájás elleni öv Használati útmutató...2-14 Beurer GmbH Söflinger Str. 218 D-89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de email: kd@beurer.de 0344

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY NEX-7 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4362801

Az Ön kézikönyve SONY NEX-7 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4362801 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

SI-7E20A-002-02 SI-7E20A-002 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SM-EC79. Ellenőrző műszer

SI-7E20A-002-02 SI-7E20A-002 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SM-EC79. Ellenőrző műszer SI-7E20A-002-02 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SI-7E20A-002 SM-EC79 Ellenőrző műszer SM-EC79 MUTATÓ n Az ellenőrző műszer használata Problémák helyének azonosítása az ellenőrző műszer használatával 4 Probléma az

Részletesebben

Lingua FX 2000. Telefon kihangosító készülék. Telepítési útmutató

Lingua FX 2000. Telefon kihangosító készülék. Telepítési útmutató Lingua FX 2000 Telefon kihangosító készülék Telepítési útmutató FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881 e-mail: meta@setech.hu www.setech.hu A készülék

Részletesebben

SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ. Felhasználói leírás

SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ. Felhasználói leírás SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1 A KÖZPONT BEMUTATÁSA...3 1.1 A GYÁRTÓ NEVE...3 1.2 A TERMÉK PONTOS AZONOSÍTÁSA...3 1.3 MELLÉKELT DOKUMENTÁCIÓK...3 1.4 LEÍRÁSOK...3

Részletesebben

A kültéri adó egy belső érzékelő csatornával és egy külső szonda-csatornával rendelkezik.

A kültéri adó egy belső érzékelő csatornával és egy külső szonda-csatornával rendelkezik. *KÉTCSATORNÁS ADÓ A kültéri adó egy belső érzékelő csatornával és egy külső szonda-csatornával rendelkezik. Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124

Részletesebben

S7021 ADATGYŰJTŐ. 2-csatornás adatgyűjtő számláló és bináris bemenettel. Kezelési leírás

S7021 ADATGYŰJTŐ. 2-csatornás adatgyűjtő számláló és bináris bemenettel. Kezelési leírás S7021 ADATGYŰJTŐ 2-csatornás adatgyűjtő számláló és bináris bemenettel Kezelési leírás Nem hivatalos fordítás! Minden esetleges eltérés esetén az eredeti, angol nyelvű dokumentum szövege tekintendő irányadónak:

Részletesebben

Használati útmutató. A muszer rendeltetése. Szimbólumok. Megengede tt használat Távolságmérés függvények (pl. terület és térfogat) kiszámítása

Használati útmutató. A muszer rendeltetése. Szimbólumok. Megengede tt használat Távolságmérés függvények (pl. terület és térfogat) kiszámítása Használati útmutató magyar Gratulálunk a Makita LD060P megvásárlásához! A termék elso használata elott figyelmesen olvassa el a biztonsági eloírásokat és a használati útmutatót. A termékért felelos személynek

Részletesebben

Type HD8750 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Type HD8750 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Regisztrálja a terméket és kérjen támogatást a www.philips.com/welcome oldalon. 15 Magyar Type HD8750 HASZNÁLATI UTASÍTÁS 15 HU A GÉP HASZNÁLATA ELŐTT ALAPOSAN OLVASSA EL EZT A HASZNÁLATI UTASÍTÁST 2 MAGYAR

Részletesebben

Figyelmeztetés. Termékjellemzők

Figyelmeztetés. Termékjellemzők Figyelmeztetés 1. A készülék érzékeny műszaki eszköz, kérjük óvja a leejtéstől és ütődésektől. 2. Kérjük ne tegye ki a készüléket erős elektromágnesességnek ill. rádióhullámoknak. Ezek a készülék meghibásodását

Részletesebben

Alcor Myth. E-könyv olvasó. Kezelési Útmutató

Alcor Myth. E-könyv olvasó. Kezelési Útmutató Alcor Myth E-könyv olvasó Kezelési Útmutató Figyelmeztetések 1. Ez a készülék egy érzékeny elektronikus eszköz. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt az Útmutatót, mielőtt a készüléket használatba venné. 2.

Részletesebben

JBY 86 H Bébitelefon Használati útmutató

JBY 86 H Bébitelefon Használati útmutató H JBY 86 H Bébitelefon Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de MAGYAR Tisztelt Vásárlónk!

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa

Részletesebben

Kezelési útmutató az

Kezelési útmutató az Kezelési útmutató az Dial Star, Pocket Star, Super Star típusú öntözést időzítő és vezérlő készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŰKÖDÉSI ÚTMUTATÓ A vásárlás napja :... Tartalomjegyzék 1. fejezet

Részletesebben

HASZNÁLATI utasítás VT3108 Vákuumos csomagológéphez Forgalmazó: Silko&Co Kft

HASZNÁLATI utasítás VT3108 Vákuumos csomagológéphez Forgalmazó: Silko&Co Kft HASZNÁLATI utasítás VT3108 Vákuumos csomagológéphez Forgalmazó: Silko&Co Kft Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót

Részletesebben

3-083-085-11 (1) Flash. Blesk Návod k obsluze. Blesk Návod na použitie. Lampa błyskowa Instrukcja obsługi. Vaku Kezelési útmutató HVL-F32X

3-083-085-11 (1) Flash. Blesk Návod k obsluze. Blesk Návod na použitie. Lampa błyskowa Instrukcja obsługi. Vaku Kezelési útmutató HVL-F32X 3-083-085-11 (1) Flash Blesk Návod k obsluze Blesk Návod na použitie Lampa błyskowa Instrukcja obsługi Vaku Kezelési útmutató CZ SK PL HU HVL-F32X Sony Corporation 2003 Printed in Czech Republic 2 HU Magyar

Részletesebben

KEZELÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

KEZELÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS TELEPÍTÉSI, HASZNÁLATI, ÁPOLÁSI Eredeti dokumentáció: Ice Maker Manual kézikönyv ÉS KARBANTARTÁSI INFORMÁCIÓK Nyilvántartási szám: 999 KEZELÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS GYÁRTÓ KÉSZÜLÉK CSALÁD HORDOZHATÓ

Részletesebben

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A gép üzembe helyezése és használata előtt kérjük, olvassa el a használati utasítást! 1 TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági előírások... 3. Helyes használat... 7. Funkciók... 8. A berendezés

Részletesebben

A típusszámok felépítése

A típusszámok felépítése Háromfázisú feszültségrelé K8AB-PW Ideális választás háromfázisú tápellátások figyelésére ipari berendezéseknél és készülékeknél. 3 vagy 4 vezetékes tápellátások túlfeszültségének és feszültségesésének

Részletesebben

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU 6720801526-00.1V Tárolós vízmelegítő ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B Telepítési és kezelési kézikönyv HU 2 Tartalom Tartalom 1 A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások..............................

Részletesebben

Comfort háttámlás kerékpár konzol

Comfort háttámlás kerékpár konzol Comfort háttámlás kerékpár konzol A konzol működtetése A hatékonyabb edzés érdekében a konzol állandó visszajelzést ad a felhasználónak a pedálozás aktuális sebességéről, az eddig megtett távról, az edzés

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Kényelem egész évben. MODELEK FTX50KMV1B FTX60KMV1B FTX71KMV1B Jellemzők Fokozott kényelem és energiatakarékosság KÉNYELMI LÉGFÚVÁS A levegőáramlás felfelé

Részletesebben

OTTHONI FELHASZNÁLÁSRA TERVEZETT NYITÓ SZETT

OTTHONI FELHASZNÁLÁSRA TERVEZETT NYITÓ SZETT TOLÓKAPU NYITÓ SZETT OTTHONI FELHASZNÁLÁSRA TERVEZETT KIT PL1000 TOLÓKAPU NYITÓ SZETT A PL1000 elektro-mechanikus tolókapu nyitó szettet otthoni felhasználásra tervezték. A hajtómotor ízléses megjelenésű

Részletesebben

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban A szimbólum arra figyelmeztet, hogy a terméket külön hulladéklerakókban kell gyűjteni. A következő figyelmeztetés kizárólag

Részletesebben

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2 Előszó Először is engedje meg hogy megköszönjük, hogy cégünk MP3 lejátszó készülékét vásárolta meg! A kényelmes és biztonságos használat érdekében kérjük, hogy körültekintően olvassa el ezt az Útmutatót,

Részletesebben

AR-821EFB5-9000MT BIOMETRIKUS BELÉPTETŐ VEZÉRLŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV P1 P2 P3 P4 P5 P6

AR-821EFB5-9000MT BIOMETRIKUS BELÉPTETŐ VEZÉRLŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV P1 P2 P3 P4 P5 P6 AR-EFB-9MT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. TARTOZÉKOK AR-: Ujjlenyomat olvasó Olvasó Felhasználói Csatlakozó kábelek Csavarok kézikönyv Opcionális P P P P P P AR-RB AR-RB Digitális Relé. Telepítés A. B. Csavarozza

Részletesebben

HV-Note kézi videónagyító

HV-Note kézi videónagyító HV-Note kézi videónagyító Használati útmutató Alko-Soft Szolgáltató Bt.Web: https://www.alkosoft.hue-mail: info@alkosoft.hutel: +36(30)499-34-77 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ...3 I. A KÉSZÜLÉK KEZELŐSZERVEI,

Részletesebben

Uponor Smatrix Wave HU RÖVID ÚTMUTATÓ

Uponor Smatrix Wave HU RÖVID ÚTMUTATÓ Uponor Smatrix Wave RÖVID ÚTMUTATÓ 2015 03 INSTALLATION AND OPERATION MANUAL INSTALLATION AND OPERATION MANUAL INSTALLATION AND OPERATION MANUAL 03 2015 03 2015 03 2015 RÖVID ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék Az

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS t Köszönjük, hogy termékünket választotta, és a bizalmát cégünk iránt. A használati utasítás az optimális használathoz szükséges információkat tartalmazza, ezért olvassa

Részletesebben

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 Bevezetés... 5 Kezdeti lépések... 5 Biztonsági figyelmeztetések... 5 Kijelző tisztítása... 6 A készülék tisztítása... 6 Jellemzők... 6 Gombok és csatlakozások... 7 A doboz

Részletesebben

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK H A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. A készülék csak így tudja a legjobb szolgáltatást és a maximális biztonságot nyújtani. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd

Részletesebben

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta! Használati útmutató Split Légkondícionáló Köszönjük, hogy termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében, kérjük figyelmesen olvassa el és tartsa meg ezt az útmutatót! Tartalom Használati utasítások-

Részletesebben

Type HD8750 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Type HD8750 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Regisztrálja a terméket és kérjen támogatást a www.philips.com/welcome oldalon. 15 Magyar Type HD8750 HASZNÁLATI UTASÍTÁS 15 HU A GÉP HASZNÁLATA ELŐTT ALAPOSAN OLVASSA EL EZT A HASZNÁLATI UTASÍTÁST. 2

Részletesebben

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ Köszönjük, hogy cégük szélsebesség mérő készülékét választotta. A kézikönyv a szélsebesség mérő készülék használatára vonatkozó utasításokat, és biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

www.philips.com/welcome oldalon.

www.philips.com/welcome oldalon. Regisztrálja a termékét és kérjen támogatást a www.philips.com/welcome oldalon. 15 Magyar Type HD8743 / HD8745 / HD8747 HASZNÁLATI UTASÍTÁS 15 HU A GÉP HASZNÁLATA ELŐTT ALAPOSAN OLVASSA EL EZT A HASZNÁLATI

Részletesebben

WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 Elemes Vezérlő, Használati Útmutató

WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 Elemes Vezérlő, Használati Útmutató WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 Elemes Vezérlő, Használati Útmutató CSATLAKOZÁS A MÁGNESSZELEPHEZ MEGJEGYZÉS:MIELŐTT AZ ELEMEKET BEHELYEZNÉ, VÉGEZZE EL AZ ELEKTROMOS BEKÖTÉST. A vezérlő kapacitása A vezérlő

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa

Részletesebben

MPE 50. H Bőrkeményedés-eltávolító. Használati útmutató

MPE 50. H Bőrkeményedés-eltávolító. Használati útmutató MPE 50 H H Bőrkeményedés-eltávolító Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Németország) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de

Részletesebben

CUOCOJET Zöldségfeldolgozó használati útmutató

CUOCOJET Zöldségfeldolgozó használati útmutató CUOCOJET Zöldségfeldolgozó használati útmutató Gyártó: GAM & COMPANY s.r.l. / ITALY Importálja és Forgalmazza: Vendi-Hungária Kft Vendéglátó-ipari és kereskedelmi gépek, berendezések, eszközök forgalmazása

Részletesebben

Hordozható Pulzoximéter

Hordozható Pulzoximéter Hordozható Pulzoximéter Használati Utasítás Használati Utasítás 311-8201000-005 1.0 verzió 2010/12 A használati utasításról A használati utasításban található óvintézkedések, figyelmeztetések és megjegyzések

Részletesebben

Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3

Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3 Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3 Az eredeti használati útmutató fordítása Biztonsági tudnivalók FIGYELMEZTETÉS Használat és karbantartás A készüléket használhatják 8 évnél idősebb

Részletesebben

Használati útmutató az MT-1210 digitális műszerhez

Használati útmutató az MT-1210 digitális műszerhez Használati útmutató az MT-1210 digitális műszerhez BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A biztonságos használat érdekében és hogy a műszer minden funkcióját használja, kövesse figyelmesen az ebben a részben leírtakat.

Részletesebben

Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv

Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv EKBUHAA6V3 EKBUHAA6W1 2 230 1 1x 1 2 2x 3 1x 535 1 2 3 85 170 350 4 266 575 220 500 415 3 4 EKBUHAA6V3 EKBUHAA6W1 Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv Tartalom

Részletesebben

A PROGRAMOK FUTTATÁSA

A PROGRAMOK FUTTATÁSA A PROGRAMOK FUTTATÁSA További tudnivalókért tekintse meg a Használati útmutató című dokumentumot. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint. Nem szárítható gépben! Alacsony hőmérsékleten szárítható

Részletesebben

Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések Gyors áttekintés Tartalom

Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések Gyors áttekintés Tartalom Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F Kattintson egy témakörre A használati utasítás a fényképezőgép használatára vonatkozó részletes utasításokat tartalmaz. Olvassa el figyelmesen. Gyakori kérdések

Részletesebben

SZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Medence hőszivattyú Medence hőszivattyú SZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Köszönjük, hogy termékünket választotta, és bizalmát cégünk iránt. A használati utasítás az optimális használathoz és karbantartáshoz

Részletesebben

1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el.

1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el. 1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el. (2) Kérjük, hogy a készüléken tárolt fontos adatairól rendszeresen

Részletesebben

Használati útmutató. Tyredog TD-4000A (X-típus)

Használati útmutató. Tyredog TD-4000A (X-típus) Használati útmutató Tyredog TD-4000A (X-típus) Tartalomjegyzék Általános biztonsági utasítások... 3 A készlet tartalma... 4 Műszaki adatok... 5 A szenzor adatai... 5 A vevőegység adatai... 5 Előnyök...

Részletesebben

OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR

OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. A KÉSZÜLÉK BE ÉS KIKAPCSOLÁSA Nyomja meg a bekapcsoló gombot a készülék bekapcsolásához. MEGJEGYZÉS: KÉNYELMI SZEMPONTOKBÓL

Részletesebben

Használati útmutató, Rollei CarDVR-105 GPS

Használati útmutató, Rollei CarDVR-105 GPS Használati útmutató, Rollei CarDVR-105 GPS TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági intézkedések A Rollei CarDVR-105 GPS funkciói Tartozékok A Rollei CarDVR-105 GPS felhasználói felülete A gombok funkciói A Rollei CarDVR-105

Részletesebben

AX-T520 Használati útmutató

AX-T520 Használati útmutató AX-T520 Használati útmutató TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsággal kapcsolatos információk...3 2. A készülék leírása...5 3. A készülék kezelése...6 4. Műszaki paraméterek...9 5. Elem- és biztosítékcsere...13

Részletesebben

PC200 kapuvezérlés 24VDC ORSÓS MOTOROKHOZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PC200 kapuvezérlés 24VDC ORSÓS MOTOROKHOZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PC200 kapuvezérlés DC ORSÓS MOTOROKHOZ FELHSZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék 1. PC200 kapuvezérlés 2. eállítások 2.1 SW1 Dip kapcsoló beállítása 2.1.1 Lassítás beállítása (Dip 1 - S/F Set) 2.1.2 Nyomaték

Részletesebben

HU BEÉPÍTHETŐ FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat

HU BEÉPÍTHETŐ FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat BEÉPÍTHETŐ FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat LG 430/LGF 43 és 40 / LG 755 I Ezt a berendezést a gyárból való kikerülés előtt szakértő és hozzáértő személyzet tesztelte és

Részletesebben

S3120 ADATGYŰJTŐ. Kezelési leírás

S3120 ADATGYŰJTŐ. Kezelési leírás S3120 ADATGYŰJTŐ Hőmérséklet és relatív páratartalom adatgyűjtő kijelzővel Kezelési leírás Nem hivatalos fordítás! Minden esetleges eltérés esetén az eredeti, angol nyelvű dokumentum szövege tekintendő

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa biztonságos

Részletesebben

Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató

Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató HU SAC 0910C SAC 0922CH Ezen klímaberendezés használata előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termékek használatát már ismeri.

Részletesebben

Dolphin Supreme M5 -telepítési és használati útmutató, garancialevél, 06 sz. verzió

Dolphin Supreme M5 -telepítési és használati útmutató, garancialevél, 06 sz. verzió Dolphin Supreme M5 -telepítési és használati útmutató, garancialevél, 06 sz. verzió Tartalom 1. A készülék leírása 1.1 Általános adatok 1.2 Műszaki adatok 2. Használat és üzemeltetés 2.1 Használat 2.2

Részletesebben

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS. APK-10A, APK-12A Használati utasítás

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS. APK-10A, APK-12A Használati utasítás HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS APK-10A, APK-12A Használati utasítás Az eszköz használata előtt olvassa el és őrizze meg ezt a kézikönyvet a későbbi használathoz. 58 MŰSZAKI ADATOK Típusszám APK-10A APK-12A

Részletesebben