ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 26. napján tartandó testületi ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 26. napján tartandó testületi ülésére"

Átírás

1 B a ll a tt o n k ee n ee ss ee V á rro ss Po llgá rrm ee ss tt ee rr ee 8174 Balatonkenese, Béri B. Á. tér 1. Postacím: 8174 Balatonkenese, Pf. 1. Telefon: (+36-88) Telefax: (+36-88) Honlap: hivatal@balatonkenese.hu ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 26. napján tartandó testületi ülésére Tárgy: Az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló./2014. (...) önkormányzati rendelet módosítása Melléklet: Rendelet-tervezet Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület évi költségvetését ezer Ft bevételi és kiadási főösszeggel állapította meg, hiányt nem tervezett, mert erre a jogszabály sem adott már ebben az évben lehetőséget. A i képviselő testületi ülésen fordulónappal az eddigi határozatok alapján, illetve költségvetés tervezésekor nem ismert, illetve nem tervezhető állami támogatások alapján az alábbi módosítások szükségesek. A képviselő-testület költségvetés befolyásoló döntéseit intézményenként mutatjuk be, a költségvetéskor nem előre látható tényezőivel együtt. Városgondnokság évi bérekkel kapcsolatos bérkompenzáció, mely a januártól május hónapig terjedő időszakban kifizetett bérek után jár, ezáltal a személyi jellegű kifizetések előirányzatát 584 Ft-tal szükséges megemelni. 2. A bérkompenzáció miatt a munkáltatókat terhelő járulékokat 158 e Ft-tal kell növelni. 3. A képviselő testület 244/2014. számú határozata alapján Ságvári telep útfelújítását a Városgondnokság végezze el, így az önkormányzathoz tervezett 10 millió Ft-ot át kell csoportosítani a Városgondnokság kiadásaira. 4. A strandterek felújítását szintén a Városgondnokság feladatkörébe helyezték, így a kiadásokhoz további 20 millió forint átcsoportosítása szükséges. 5. Az Óvoda utcában végzett részleges útfelújítás miatt 169/2014. számú határozat alapján kiadások megnövelése szükséges e fft-tal. 6. A fentiekből kifolyóan az önkormányzati finanszírozás összesen e Ft-tal kell növelni. Az intézmény költségvetési főösszege ezer forintról ezer forintra nő.

2 Közművelődési Intézmény és Könyvtár 1. Az intézmény első 5 havi bérkompenzációja miatt a személyi juttatásokat 112 ezer Ft-tal kell növelni, illetve ennek járulékvonzata a munkáltatókat terhelő járulékok 47 ezer Ft-tal való növelése. 2. Az intézményvezető asszony kérése alapján az eredeti költségvetésben a személyi kiadások közé tervezett 213 ezer Ft-ot és annak 57 e Ft járulékát szeretnék átcsoportosítani a dologi kiadásokra, ennek oka, hogy az eredeti tervezéskor a citera zenekar részére kifizetendő kiadásokat megbízási díjként tervezték, de időközben úgy alakul, hogy számlát fognak kiállítani a szolgáltatásról, így a 270 ezer Ft a dologi kiadások között fog megjelenni. 3. A bérkompenzáció és járulékai miatt az intézményi finanszírozás 159 ezer Ft-tal fog emelkedni. Az intézmény költségvetési főösszege e Ft-ról e Ft-ra nő. Polgármesteri Hivatal 1. A hivatal 2014 első 5 hónapra járó bérkompenzációja 752 e Ft volt, ebből 592 e Ft a személyi juttatások növelésére, 160 e Ft a járulékok növelésére jutó rész. 2. Az országgyűlési választásokra összesen 706 e Ft állami támogatást adtak, ebből 440 e Ft a választásokkal kapcsolatos megbízási díjakra, 135 e Ft a hozzá kapcsolódó járulékokra, 131 e Ft-ot az egyéb dologi kiadásokra lehet felhasználni. 3. Az Európai Parlamenti választásokkal kapcsolatosan is 706 e Ft állami hozzájárulást adtak, ennek a megosztás is ugyan az volt, mint az előző választásoké, tehát 440 e Ft-tal kell növelni a személyi juttatásokat, 135 e Ft-tal a járulékokat, és 131 e Ft-tal a dologi kiadásokat. Az intézmény költségvetési főösszege e Ft-tal, e Ft-ról, e Ft-ra nő. Területi Szociális Szolgáltató Intézmény 1. A hivatal 2014 első 5 hónapra járó bérkompenzációja 573 e Ft volt, ebből 451 e Ft a személyi juttatások növelésére, 122 e Ft a járulékok növelésére jutó rész. 2. Ágazati pótlék címén I. és II. negyedévre összesen 608 e Ft támogatást adtak, melyet az ágazatban dolgozók kötelező bérnövekedésére kell fordítani, ebből 479 e Ft a személyi juttatások előirányzatának növelésére, 129 e Ft a járulékok előirányzatának növelésére kell fordítani. 3. A 241/2014. számú határozattal a nyári tábor kiadásait támogatta a Testület, így a dologi kiadásokat 290 e Ft-tal kell növelni. 4. Az intézményvezető kérelmet nyújtott be, hogy egy fővel megemeljék az intézmény létszámát. Ennek kapcsán a Balatonkenese városára jutó többlet költség 313 e Ft lenne, ebből 246 e Ft-tal a személyi juttatások előirányzata, 67 e Ft-tal a hozzá kapcsolódó járulékok előirányzatát kellene megemelni. 5. Az önkormányzat által nyújtott működési támogatás összege e Ft-ról e Ft-ra emelkedik. Az intézmény költségvetési főösszege e Ft-ról e Ft-ra módosul.

3 KippKopp Óvoda és Bölcsőde 1. Az óvoda 2014.évi bérkompenzációja 613 e Ft, ebből 483 e Ft a személyi juttatások kiadásainak növelésére, 130 e Ft a járulékok előirányzatának növelésére vonatkozik. 2. Az oktatási ágazat részér adott pótlék 157 e Ft, ebből a 124 e Ft-ot a személyi juttatásokra, 33 e Ft-ot járulékokra kapott az intézmény /2014. számú határozat alapján az óvoda 60. évfordulója alkalmából 300 e Ft többlet támogatást szavazott meg a Testület, ezért ezzel az összeggel a dologi kiadások előirányzata megemelésre került. 4. Az önkormányzat hozzájárulás a működéshez e Ft-ról e Ft-ra nő. Az intézmény költségvetési főösszege e Ft-ról e Ft-ra módosul. Önkormányzat Az állami támogatások miatt és a képviselő-testület által meghozott döntésekkel kapcsolatosan az alábbi módosításokra van szükség: januártól májusig kifizetett bérek után járó bérkompenzáció összegével meg kell emelni az állami támogatások összegét e Ft-tal. Ebből az önkormányzatnál a személyi juttatásokat 745 e Ft-tal szükséges növelni, míg a hozzá kapcsolódó járulékok előirányzatát 201 e Ft-tal. Az önkormányzat által fenntartott intézmények részére (VÁGO, Közművelődési Intézmény és Polgármesteri Hivatal) összesen e Ft bérkompenzáció jár időarányosan, ezzel összeggel meg kell emelni az intézményfinanszírozások előirányzatát. Az óvoda és a TSZSZI társulás alatt működik, de az önkormányzat kapja ezek után az intézmények után is a kompenzációt, így részükre e Ft-tal kell növelni a működési támogatások összegét. 2. A évi gyermekétkeztetés kapcsán az elszámoláskor e Ft állami támogatást kaptunk pluszban, ezzel az összeggel az általános tartalék megnövelésre kerül. 3. Az év első 5 hónapjára vonatkozóan az önkormányzat FHT támogatás címén e Ft-ot, lakásfenntartási támogatásként e Ft-ot, rendszeres szociális segélyként e Ft-ot fizetett ki. A szociális jellegű kiadásokat tehát összesen e Ft-tal kell megemelni, ezzel együtt ezeket a kiadásokat az állam megtérítette az önkormányzat részére, így a bevételi oldalon az általános működési támogatások előirányzatát is e Ft-tal kell megemelni. 4. Ágazati pótlékban az egészségügyi, oktatási és szociális területen dolgozók részesültek. Részükre az állam bérkiegészítést adott, melynek fedezetét szintén biztosította, így köznevelési és gyermekétkeztetési támogatások előirányzatát meg kell emelni 765 e Ft-tal az első két negyedévre vonatkozóan. Ezt a támogatást továbbítani kell az óvoda és a TSZSZI részér, mert bérkiegészítésként kell kifizetni a dolgozóknak, tehát az óvodai társulás működési támogatását 157 e Fttal kell növelni, míg a TSZSZI társulásét 608 e Ft-tal.

4 5. Az önkormányzatnak 1 fő olyan alkalmazottja van, aki a Prémium évek Programban részt vesz, számára az állam bértámogatást nyújt. Ennek összege nem tervezhető az eredeti előirányzatok között, így az első két negyedévre vonatkozóan most kerül sor a általános állami támogatások előirányzatának növelésére 734 e Ft-tal. A kapott támogatás összegével meg kell emelni az önkormányzat személyi juttatásainak előirányzatát 578 e Ft-tal, és hozzá kapcsolódóan a járulékok előirányzatát 156 e Ft-tal ban ismét kaptunk a lakossági víz és csatornahálózattal kapcsolatosan támogatást, ennek összege e Ft, mellyel a központosított előirányzatok összegét kell megemelni, és ezzel egy időben az államháztartások kívülre átadott működési kiadásokat, mert ezt az összeget a DRV felé fogjuk továbbítani szerződés alapján. 7. A évi gyermekétkeztetés első negyedéves egyeztetése alapján az eredetileg tervezett normatív támogatás várhatóan 89 e Ft-tal kevesebb lesz, így gyermekétkezetésre adott támogatás összegét 89 e Ft-tal kell csökkenteni és ezzel párhuzamosan a dologi kiadások előirányzatát is csökkenteni kell 89 e Ft-tal. 8. A védőnő az Önkormányzat alkalmazásában áll, részére is biztosított az állam visszamenőlegesen béremelést, ennek járulékokkal növelt összege 64 e Ft három hónapra vonatkozóan. Ezért az általános állami támogatások előirányzatát 64 e Fttal kell megemelni, továbbá a személyi kiadások előirányzatát 50 e Ft-tal, és a hozzá kapcsolódó munkáltatói járulékok előirányzatát pedig 14 e Ft-tal kell megnövelni. 9. A képviselő-testület a 89/2014. sz. határozatával döntött az Óvoda utcai közvilágítás megvalósításáról. Az eredeti költségvetésben ezzel kapcsolatosan e Ft volt tervezve, a határozatban az erre szánt összeg 796 e Ft-tal több volt a tervezettnél, ezért az általános tartalékról a beruházásra átcsoportosításra kerül ez az összeg. 10. A képviselő-testület a 150/2014. sz. határozatával döntött az iskolai kosárcsapat támogatásáról 400 e Ft értékben az általános tartalék terhére, ezért az általános tartalékról átcsoportosításra kerül a 400 e Ft az államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokra. 11. A képviselő-testület a 109/2014. sz. határozatával döntött a kerékpáros projekt többletköltségeinek általános tartalékból való fedezéséről, így átcsoportosításra kerül az e Ft. 12. A képviselő-testület a 194/2014. sz. határozatával döntött a mentőgarázs többletköltségeinek általános tartalékból való finanszírozásáról, így a felújításokra át kell csoportosítani e Ft-ot. 13. A képviselő-testület a 196/2014. sz. határozatával döntött az Öböl Tv 4 millió Fttal való támogatásáról. Mivel az eredeti költségvetésben erre a célra 2 millió Ft volt tervezve a hiányzó 2 millió Ft támogatást az általános tartalékról át kell csoportosítani az államháztartáson kívülre történő működési célú pénzeszköz átadásokra. 14. A képviselő-testület a 196/2014. sz. határozatával döntött a Firmiter Bt közbeszerzési tanácsadó megbízásáról 599 e Ft értékben a csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatosan, így az általános tartalékról át kell csoportosítani ezt az összeget a beruházásokra. 15. A képviselő-testület a 210/2014. sz. határozatával döntött az óvoda 60. évfordulójának ünneplése kapcsán 300 e Ft többlet finanszírozásról az általános tartalék terhére, így a társulás részére adott támogatás összegét meg kell emelni 300 e Ft-tal az általános tartalékkal szemben.

5 16. A képviselő-testület a 211/2014. sz. határozatával döntött a parti sétányon kamera rendszer kiépítéséről, ennek költsége 190 e Ft, melyet a dologi kiadásokra át kell csoportosítani az általános tartalékról. 17. A képviselő-testület a 240/2014. sz. határozatával döntött a nyári tábor megbízási díjainak támogatásáról, 480 e Ft értékben, ezt az összeget az általános tartalékról át kell csoportosítani 378 e Ft értékben a személyi juttatások előirányzatára, illetve a járulékok előirányzatára 102 e Ft-ot. 18. A képviselő-testület a 241/2014. sz. határozatával döntött a TSZSZI által szervezett nyári tábor kiadásaink támogatásáról, 290 e Ft értékben, ezt az összeget az általános tartalékról át kell csoportosítani társulás részére átadott támogatásokra. 19. A képviselő-testület a 244/2014. sz. határozatával döntött a Ságvári lakótelep útfelújításáról, ennek a feladatnak a lebonyolításával a Városgondnokság lett megbízva, így a 10 millió forintot, mely a felújítások között volt megtervezve át kell csoportosítani a Városgondnokság költségvetésébe, ezáltal az önkormányzatnál a felújításokról a finanszírozási kiadásokra kell átvezetni ezt a tételt. 20. A képviselő testület döntött arról, hogy az önkormányzat eredeti költségvetésében szereplő milliós standtér megújítását a Városgondnokság végezze el, így az önkormányzat költségvetéséből a beruházások soráról át kell tenni az intézményfinanszírozásra. 21. A képviselő-testület a 260/2014. sz. határozatával döntött arról, hogy az Öböl Tvtől megvásárolja Balatonakarattyáról készült archív felvételeket, ennek fedezete az általános tartalék, így az általános tartalékról át kell csoportosítani beruházásokra 800 e Ft-ot. 22. A képviselő-testület a 268/2014. sz. határozatával döntött Református Egyház programjának 200 e Ft-tal való támogatásáról, melynek fedezete az általános tartalék, így az általános tartalékról át kell csoportosítani ezt az összeget az államháztartáson kívüli működési célú kiadásokra. 23. A képviselő-testület a 274/2014. sz. határozatával döntött a pedagógus nap támogatásáról 250 e Ft összegben az általános tartalék terhére, így ezt az összeget a dologi kiadásokra szükséges átcsoportosítani az általános tartalékról. 24. A képviselő-testület a 169/2014. sz. határozatával döntött az Óvoda utcában elvégzendő (698 és 672/1 hrsz. közötti szakasz) részleges útfelújítás feladatának Városgondnokság által való lebonyolításáról, így az önkormányzatnál ezen a címen tervezett e Ft-ból e Ft-ot a beruházások sorról az intézményfinanszírozás sorra át kell vezetni. 25. Az Önkormányzat eredi költségvetésében a szúnyogirtás működési célú pénzeszköz átadásként volt betervezve, mostanra kiderült, hogy a szolgáltatásról számlát fogunk kapni, így a dologi kiadásokra szükséges átcsoportosítani az e Ft-ot.

6 Összegezve az önkormányzat bevételiben és kiadásaiban az alábbi sorok változnak Bevételek A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása (normatíva) Települési önk. Köznevelési és gyermekétkeztetési feladat támogatása (normatíva) 765 Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása (normatíva) -25 Központosított előirányzatok, Üdülőhelyi feladatok támogatása (normatíva) Összesen: Kiadások 1.1 Személyi juttatások Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó Dologi kiadások Szociális, rászorultság jellegű ellátások Működési célú pénzeszköz átadás államháztart. kívülre Működési támogatás Beruházások Felújítások Általános tartalék Működési célú finanszírozási kiadások Összesen: Az intézmény költségvetési főösszege e Ft-ról e Ft-ra módosul. A Balatonkenese Város Önkormányzat költségvetésének összevont főösszege e Ftról e Ft-ra módosul. ( e Ft-tal nő) Balatonkenese, június 20. Tisztelettel: Tömör István polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 24. napján tartandó soron következő ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 24. napján tartandó soron következő ülésére Balattonkenesse Várross Po llgá rrm ee ss tt ee rr ee 8174 Balatonkenese, Béri B. Á. tér 1. Postacím: 8174 Balatonkenese, Pf. 1. Telefon: (+36-88) 481 087 Telefax: (+36-88) 481 741 Honlap: www.balatonkenese.hu

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 16. napján tartandó rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 16. napján tartandó rendkívüli ülésére Balattonkenesse Várross Po llgá rrm ee ss tt ee rr ee 8174 Balatonkenese, Béri B. Á. tér 1. Postacím: 8174 Balatonkenese, Pf. 1. Telefon: (+36-88) 481 087 Telefax: (+36-88) 481 741 Honlap: www.balatonkenese.hu

Részletesebben

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének XI. 25. napján tartandó testületi ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének XI. 25. napján tartandó testületi ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! B a ll a tt o n k ee n ee ss ee V á rr o ss Po llgá rrm ee ss tt ee rr ee 8174 Balatonkenese, Béri B. Á. tér 1. Postacím: 8174 Balatonkenese, Pf. 1. Telefon: (+36-88) 481 087 Telefax: (+36-88) 481 741

Részletesebben

KippKopp Óvoda és Bölcsőde 2013.06.30. társulás előtti. Feladat megnevezése 04. 1 2 3 4 5.a 5.b 5. a+b 6

KippKopp Óvoda és Bölcsőde 2013.06.30. társulás előtti. Feladat megnevezése 04. 1 2 3 4 5.a 5.b 5. a+b 6 KippKopp Óvoda és Bölcsőde 2013.06.30. társulás előtti 1. melléklet Feladat 04 Előirányzat-csoport, kiemelt Eredeti előirány-zat Összeen 1 2 3 4 5.a 5.b 5. a+b 6 1. I. Intézményi működési bevételek (1.1.+

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 128/2015. Tárgy: Az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (II.24.) önkormányzati rendeletének 3. sz. módosítása Előterjesztő neve: Kiszelné Mohos Katalin

Részletesebben

1. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: E 76/2015

1. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: E 76/2015 ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: E 76/2015 Tárgy: Az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (II.24.) önkormányzati rendeletének 1. sz. módosítása Előterjesztő neve: Kiszelné Mohos Katalin

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 49/2016 Tárgy: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016. (II. 29.) önkormányzati rendeletének 1. sz. módosítása Előterjesztő neve:

Részletesebben

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő testületének 2013. szeptember 5 ei munkaterv szerinti nyílt ülése

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő testületének 2013. szeptember 5 ei munkaterv szerinti nyílt ülése ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: E-135 Tárgy: Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013. (II.11.) önkormányzati rendeletének 3. sz. módosítása Előterjesztő neve: Bencsik Mónika polgármester

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET november 11-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: november 11.

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET november 11-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: november 11. ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. november 11-i rendes ülésére A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2015. november 11. A napirendet tárgyaló ülés: Képviselő-testület Előterjesztő: Kmetty Károly polgármester

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Polgármesterétől

Balatonkenese Város Önkormányzata Polgármesterétől Balatonkenese Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012.(III.09) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és. 2014. május 29. napján tartandó soron következő ülésére.

Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és. 2014. május 29. napján tartandó soron következő ülésére. BALATONKENESE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8174 Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér 1. Telefon: +36(88)481-741 Fax: +36(88)481-741 email: hivatal@balatonkenese.hu Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 113/2018. Tárgy: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 2018. évi költségvetéséről szóló 4/2018. (II. 23.) önkormányzati rendeletének 3. sz. módosítása Előterjesztő neve:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 81/2016. Tárgy: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016. (II. 29.) önkormányzati rendeletének 2. sz. módosítása Előterjesztő neve:

Részletesebben

Előterjesztés. Intézményfinanszírozás Bevételek összesen Kiadások összesen

Előterjesztés. Intézményfinanszírozás Bevételek összesen Kiadások összesen Előterjesztés Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő testületének Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről szóló 6/2016.(III.4.) számú rendeletének módosítására Tisztelt

Részletesebben

1. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: 111/2015

1. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: 111/2015 ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 111/2015 Tárgy: Az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (II.24.) önkormányzati rendeletének 2. sz. módosítása Előterjesztő neve: Kiszelné Mohos Katalin

Részletesebben

Kormány hatáskörébe tartozó előirányzat-módosítások

Kormány hatáskörébe tartozó előirányzat-módosítások ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. február 16-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város a 2016. évi költségvetéséről szóló 8/2016. (II.19.) rendeletének módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 24-i ülésére 4875-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 24-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének október 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének október 26-i ülésére 7415-2/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2016. október 26-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.)

Részletesebben

1./ Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása Előterjesztő: polgármester

1./ Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása Előterjesztő: polgármester 1./ Az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosítása Előterjesztő: polgármester ELŐTERJESZTÉS az önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének módosítására Készült: Diósjenő Község Önkormányzata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 22-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 22-i ülésére 1937-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2017. február 22-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.)

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-119 /2017. Tárgy: Az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 8/2017.(III.

Részletesebben

1.napirend. Előterjesztő neve: Bencsik Mónika polgármester. Előadó neve: Perlaki Zoltán gazdasági vezető

1.napirend. Előterjesztő neve: Bencsik Mónika polgármester. Előadó neve: Perlaki Zoltán gazdasági vezető ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 89/2014 Tárgy: Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendeletének 2. sz. módosítása Előterjesztő neve: Bencsik Mónika polgármester

Részletesebben

Az előterjesztés száma:49/2019.

Az előterjesztés száma:49/2019. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma:49/2019. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére. Tárgy: Izsák Város Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016.(II.23.) önkormányzati

Részletesebben

2. Napirend ELŐTERJESZTÉS a évi költségvetés módosításáról

2. Napirend ELŐTERJESZTÉS a évi költségvetés módosításáról 2. Napirend Az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének módosítása 2. Napirend ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetés módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! A tárgyévi gazdálkodás helyzetének értékelését

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 26-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 26-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! III-2 Készítette: Sulczné Lipcsei Zsuzsanna pü. csoportvezető ELŐTERJESZTÉS Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 26-i ülésére Tárgy: A 2018. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére 873-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.13.)

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 99/2017.

Az előterjesztés száma: 99/2017. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 99/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. március 28-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város a 2018. évi költségvetéséről szóló 7/2018. (II.16.) rendeletének módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-11-2/2014. Sorszám: 4. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27. napján tartandó ülésére

Részletesebben

Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére

Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére Előterjesztés száma: 196/2014. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz

Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz számú napirend a Képviselő testület 2014. október 29-i ülésén Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata 2014. háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Tisztelt Képviselő testület! Ezúton

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzat Polgármesterétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel/Fax: 06/

Nyirád Község Önkormányzat Polgármesterétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel/Fax: 06/ Nyirád Község Önkormányzat Polgármesterétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel/Fax: 06/88-235-001 e-mail: hivatal@nyirad.hu 1. napirendi pont Ügyszám: 87-131/2015. Előterjesztő: Sarkadi-Nagy András polgármester

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 28-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 28-i soros ülésére E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 28-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletének módosítása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének június 22-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének június 22-i ülésére 7415-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2016. június 22-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.)

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére 3. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu 22-104/2015. Tárgy: Az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015.(II.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24. napján tartandó rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24. napján tartandó rendkívüli ülésére Szám: 105-140 /2016. ELŐTERJESZTÉS Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. június 24. napján tartandó rendkívüli ülésére Előterjesztés tárgya: A Nemesvámosi Közös Önkormányzati

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2012. (X. 19.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2012. (X. 19.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2012. (X. 19.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e a nagyközségi önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 4/2009. (II.27.) rendelet módosításáról Decs Nagyközség

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-172 /2017. Tárgy: Az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 8/2017.(III.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 3/2019. Tárgy: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 2018. évi költségvetéséről szóló 4/2018. (II. 23.) önkormányzati rendeletének 4. sz. módosítása Előterjesztő neve:

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu 22-116/2014. Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 6/2014.(II.

Részletesebben

Pásztó Városi Önkormányzat.../2017. ( ) rendelete a 3/2017.(III.3.) költségvetési rendelet módosításáról

Pásztó Városi Önkormányzat.../2017. ( ) rendelete a 3/2017.(III.3.) költségvetési rendelet módosításáról Pásztó Városi Önkormányzat.../2017. ( ) rendelete a 3/2017.(III.3.) költségvetési rendelet módosításáról Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

aa) működési költségvetési bevételét - ebből előző évi pénzmaradvány ,- E Ft

aa) működési költségvetési bevételét - ebből előző évi pénzmaradvány ,- E Ft Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II. 18.) önkormányzati rendelete Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati

Részletesebben

2016. évi KÖLTSÉGVETÉS

2016. évi KÖLTSÉGVETÉS MÁRTÉLY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉS 1. számú melléklet Mártély Községi Önkormányzat - konszolidált - költségvetési mérlege eredeti eredeti államháztartáson belülről 77 661 84 605 27 249 111 854 K

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2013. évi költségvetését

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 31/2013. (XII.20. ) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 31/2013. (XII.20. ) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 7. számú előterjesztés a Képviselő-testület 2013.12.19.-i ülésére MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. szeptember 22. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

Marcali Város Képviselőtestületének 12/2010.(VII. 30.) számú rendelete

Marcali Város Képviselőtestületének 12/2010.(VII. 30.) számú rendelete Marcali Város Képviselőtestületének 12/2010.(VII. 30.) számú rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetését megállapító 6/2010.(II.19.) számú rendelet módosításáról. Marcali Város Képviselő-testülete

Részletesebben

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018. (II.14.) ÖR. rendelet mód.-ról szóló 6/2018.(IX.26.) ör.-hez

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak 2. számú módosítására

ELŐTERJESZTÉS Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak 2. számú módosítására VAS MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS Vas Megyei Önkormányzat 2018. évi költségvetési előirányzatainak 2. számú módosítására A Közgyűlés 2018. február 9-i ülésén fogadta el a Vas Megyei Önkormányzat

Részletesebben

2. Az önkormányzat összesített évi költségvetése

2. Az önkormányzat összesített évi költségvetése KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2016.(IX.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ 1/2016.(II.12.) ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL Kál Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 20-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 20-i ülésére 7415/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 20-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016.

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-102/2016. Tárgy: Az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 6/2016.(II.

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI RENDELET

ÖNKORMÁNYZATI RENDELET ÖNKORMÁNYZATI RENDELET Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018.(VIII.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018.(II.14.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének május 22-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének május 22-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. szeptember 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. szeptember 28-i ülésére H AL I MB A K Ö Z S É G Ö N K O R M ÁN Y Z AT A P O L G Á R M E S T E R 8452HALIMBA, Petőfi u. 16. (88) 237-003 fax:(88) 237-794 Ügyszám: 11/896/2015. Az előterjesztést összeállította: Stampfné Varga Erika

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-137/2018 Tárgy: Az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 3/2018.(II.

Részletesebben

Mártély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (VI.30.) Önkormányzati Rendelete

Mártély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (VI.30.) Önkormányzati Rendelete Mártély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (VI.30.) Önkormányzati Rendelete Mártély Község Önkormányzatának költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás szabályairól

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2012. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 28-i ülésére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 18-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 116/4/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. június 18-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Módosító

Részletesebben

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának Elnökétől a Képviselő-testület én tartandó ülésére

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának Elnökétől a Képviselő-testület én tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának Elnökétől a Képviselő-testület 2016.12.15-én tartandó ülésére Tárgy: 2016. évi költségvetési rendelet módosítása Illetékes bizottság:

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-134/2017. Tárgy: Az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 8/2017.(III.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 26-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 3/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. január 26-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Budapest

Részletesebben

A évi költségvetési rendeletről szóló 1/2013.(III.13.) Önkormányzati rendelet módosításáról

A évi költségvetési rendeletről szóló 1/2013.(III.13.) Önkormányzati rendelet módosításáról Újszász Városi Önkormányzat 11/2013.(VIII.07.) rendelete A 2013. évi költségvetési rendeletről szóló 1/2013.(III.13.) Önkormányzati rendelet módosításáról Újszász Város Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 71/2018.

Az előterjesztés száma: 71/2018. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 71/2018. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület június 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület június 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. június 28-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város a 2018. évi költségvetéséről szóló 7/2018. (II.16.) rendeletének módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. június 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. június 25-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. június 25-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város a 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.27.) rendeletének módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 51/2017.

Az előterjesztés száma: 51/2017. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 51/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Kondoros Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testület május 22. napján tartandó együttes üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Kondoros Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testület május 22. napján tartandó együttes üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Kondoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testület 2012. május 22. napján tartandó együttes üléséhez ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. május 22-i ülésére 1. napirendi pont Tárgy:

Részletesebben

Előterjesztés Dunakeszi Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 27 - i ülésére. .. napirendi pont

Előterjesztés Dunakeszi Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 27 - i ülésére. .. napirendi pont Dunakeszi Város Polgármesterétől Sajtó tájékoztatható Előterjesztés Dunakeszi Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 27 - i ülésére.. napirendi pont Dunakeszi Város 2012. évi költségvetésének 1. sz.

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2011.(VIII.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2011.(VIII.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2011.(VIII.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Demecser Város Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 2/2011.(II.15) rendeletének módosításáról Demecser

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület december 10-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület december 10-i ülésére H AL I MB A K Ö Z S É G Ö N K O R M ÁN Y Z AT A P O L G Á R M E S T E R 8452HALIMBA, Petőfi u. 16. (88) 237-003 fax:(88) 237-794 Ügyszám: 11/ 1072/2015. Az előterjesztést összeállította: Stampfné Varga

Részletesebben

Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 29-i soros ülésére

Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 29-i soros ülésére E LŐTERJESZTÉS Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 29-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Alcsútdoboz Település Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018. (II.14.) ÖR. rendelet módosításáról szóló 5/2019. (V.28.)

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

alábbiak szerint módosítja:

alábbiak szerint módosítja: Budapest, Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselő-testületének...2010. (...) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésről szóló 2/2010. (II. 19.) sz. rendelet módosításáról TERVEZET

Részletesebben

Borsodnádasdi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE. B E V É T E L E K Ezer forintban

Borsodnádasdi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE. B E V É T E L E K Ezer forintban Borsodnádasdi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.1. melléklet a 7/2014.(IV.30.) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sor - szám Bevételi jogcím

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről

BESZÁMOLÓ a I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről BESZÁMOLÓ a 2013. I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről BEVÉTELEK Az Önkormányzat bevételei 84,14 %-ban teljesültek az I-III. negyedévben, a Függő és átfutó kiadások figyelembevételével. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK:

Részletesebben

Mérk Nagyközség Önkormányzatának. 7/2013.(IX.03.) önkormányzati rendelete

Mérk Nagyközség Önkormányzatának. 7/2013.(IX.03.) önkormányzati rendelete Mérk Nagyközség Önkormányzatának 7/2013.(IX.03.) önkormányzati rendelete A 2/2013. (II.20.) rendelet - Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről módosításáról A Képviselő-testület! Mérk Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 30-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 30-i ülésére Tárgy: költségvetésének módosítása Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma: határozati javaslat Szavazás

Részletesebben

10. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 30-i soros ülésére

10. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 30-i soros ülésére 10. Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 30-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület február 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület február 15-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. február 15-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város a 2017. évi költségvetéséről szóló 3/2017. (II.17.) rendeletének módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

Előterjesztés Répcelak Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításához

Előterjesztés Répcelak Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításához Előterjesztés Répcelak Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításához Tisztelt Képviselő-testület! Az Önkormányzat költségvetési terve az alábbi pontokon módosul: Központi

Részletesebben

12. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 24-i soros ülésére

12. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 24-i soros ülésére 12. Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 24-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról és a pénzmaradvány megállapításáról Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Módosítás. működésének általános támogatása. köznevelési feladatainak támogatása

Módosítás. működésének általános támogatása. köznevelési feladatainak támogatása ELŐTERJESZTÉS Uraiújfalu Községi Önkormányzat 2017. december 14-i képviselő-testületi ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet módosítása Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztés az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2014. évi költségvetését

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2018. november 23. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i ülésére 834-3/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

(1) A Képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes évi 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendelet végrehajtását:

(1) A Képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes évi 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendelet végrehajtását: Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IV.28.) számú RENDELETE a Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata és intézményei 2015. évi összevont költségvetésének

Részletesebben

2017. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege ezer Ft-ban

2017. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege ezer Ft-ban Heréd Községi Önkormányzat 1. mell.heréd Községi Önk Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.15.) ör mód-ról szóló 3/2018.(V.30.) ör-hez 2017. évi költségvetés

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-118/2016. Tárgy: Az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 6/2016.(II.

Részletesebben

Előterjesztés Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 2015. I. félévi költségvetési rendelet módosítására

Előterjesztés Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 2015. I. félévi költségvetési rendelet módosítására Előterjesztés Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 2015. I. félévi költségvetési rendelet módosítására Tisztelt Képviselő--testület! Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 2015. I. félévi rendeletmódosítása

Részletesebben

(1) A Képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetésének. a.) tárgyévi költségvetési bevételét

(1) A Képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetésének. a.) tárgyévi költségvetési bevételét Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (X. 1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015. (II. 27.) rendelet módosításáról Szálka Község Önkormányzatának

Részletesebben

Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/ /2011.

Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/ /2011. Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/476-206 124-4/2011. Tárgy: Emőd Város Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása Emőd Város Képviselő-testületének

Részletesebben