Fejlesztési javaslatok (részletezése)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fejlesztési javaslatok (részletezése) 2010.08.23."

Átírás

1 ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése A Tihanyi Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése Megbízó: Tihany Község Önkormányzata Fejlesztési javaslatok (részletezése)

2 A,,Tihanyi Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése című projekt az érintett fejlesztési részterületek esetében a helyzetfeltárás - fejlesztési javaslatok képzések (ahol releváns) eljárások kidolgozása nyomonkövető értékelés logikai láncra épül. A fejlesztési javaslatok az alapozó felmérés és a helyzetfeltárás során felszínre került problémákból, illetve azok műhelymunkákon történt részletes megvitatásából kerültek kialakításra. A projekt keretében lebonyolított műhelymunkákon történt meg a helyzetfeltárás eredményeinek ismertetése és az azok alapján a szakértői konzorcium által előzetesen megfogalmazott fejlesztési javaslatok bemutatása az adott fejlesztési részterületen szakmailag érintett önkormányzati dolgozók számára. A fejlesztési javaslatok ezután kerültek véglegesítése, amely a megvalósításukhoz szükséges konkrét tevékenységek számbavételét és leírását, a megvalósításukhoz során kialakuló outputok felsorolását, és az ütemezés, illetve felelősök meghatározását foglalta magába. A következőkben a VÁTI Nonprofit Kft. FPÜ ÁROP-EKOP Igazgatóságának augusztus 11-én kelt, jelen projekt 3. kifizetési kérelméhez érkezett hiánypótlási felhívása értelmében, a már korábban elkészített fejlesztési javaslatok bővebb kifejtése történik meg.

3 1a) Általános döntési kompetenciák, eljárások korszerűsítése a stratégiai menedzsment erősítése érdekében 1.a: Általános döntési kompetenciák, eljárások korszerűsítése a stratégiai menedzsment erősítése érdekében Fejlesztési javaslat Konkrét tevékenység Leírás Output, dokumentum Határidő Felelős Kiadmányozással kapcsolatos döntési kompetenciák módosítása a jegyző tehermentesítése érdekében Kiadmányozás szabályzat átírása Munkaköri leírásokba a javítások átvezetése A kimenő levelek és ek fejlécben megjelenik az ügyfélfogadási idő Az egyes köztisztviselőkre vonatkozó konkrét kiadmányozási jogok beemelése a munkaköri leírásokba Módosított körjegyzőségi ügyrend (SZMSZ 6. számú Függeléke) Módosított munkaköri leírások március 15. jegyző március 31. aljegyző A fejlesztési javaslat a polgármesteri hivatal általános döntési kompetenciáival kapcsolatos eljárásai közül a kiadmányozással kapcsolatos döntési jogkörök módosítását tűzte ki célul, annak érdekében, hogy a jegyző tehermentesíthető legyen. A polgármesteri hivatal jelenlegi struktúrájában, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a jegyző rendelkezik legtöbb, polgármesteri hivatalban végzett hatáskör, illetve feladat gyakorlásának jogával. Természetesen a törvény szerint a jegyző hatáskörébe utalt feladatok túlnyomó részét a polgármesteri hivatalban dolgozó köztisztviselők végzik, a jegyző,,csupán mint a hatáskörök gyakorlója és a hivatal vezetője ellenőrzi és aláírásával hitelesíti az hatósági eljárások során meghozott közigazgatási döntéseket. Tihany-Örvényes Körjegyzőség Szervezeti és Működési Szabályzatának 6. számú függeléke a körjegyzőség ügyrendje, amely Tihany- Örvényes körjegyzőség megalakulása után, 2004-ben lett elfogadva, így kiegészítése, módosítása több szempontból is aktuálissá vált. A körjegyzőség ügyrendjének módosítása jelen fejlesztési javaslatot érintően a következő szempontok figyelmbe vételével kell, hogy megtörténjen: - A körjegyzőség hatásköreinek egyértelmű leírása és lehatárolása, különös tekintettel a körjegyzőséget alkotó önkormányzatok képviselő-testülete és egyéb intézményeik vonatkozásában; - A körjegyző (és alkörjegyző) feladatainak és hatásköreinek egyértelmű meghatározása és lehatárolása; - Az ügyfélfogadási idő hozzáigazítása a tihanyi polgármesteri hivatal működési rendjéhez, kiemelt figyelemmel az ügyfélfogadási idő betartatására vonatkozóan, amely figyelmen kívül hagyása komoly hatékonysági problémákat vetett fel a hivatalban. A fejlesztési javaslat második konkrét tevékenysége a köztisztviselők munkaköri leírásának módosítása, annak érdekében, hogy konkrétan és egyértelműen megjelenjenek az egyes köztisztviselők kiadmányozási jogai a funkcióhoz tartozó, illetve a saját, konkrét munkaköri leírásában.

4 Ezzel összhangban a jelenleginél részletesebb, fő feladattípusonként és azokon belül az egyes, konkrét feladatok szerint strukturált munkaköri leírások készítése szükséges.

5 1c) Ügyfélszolgálati tevékenységek ellátásának javítása (pl. munkaszervezés, ügyintézési folyamat átalakítása); 1.c: Ügyfélszolgálati tevékenységek ellátásának javítása (pl. munkaszervezés, ügyintézési folyamat átalakítása); Fejlesztési javaslat Konkrét tevékenység Leírás Output, dokumentum Határidő Felelős Egységes arculati elemeken az ügyfélfogadási idő megjelenítése A kimenő levelek és ek fejlécben megjeleníteni az ügyfélfogadási időt Levél és sablon Aljegyző Ügyfélfogadási idő erőteljesebb kommunikációja az ügyfele felé Tihanyi visszhangban cikk a szervezetfejlesztésről, és konkrétan erről a problémáról A cikk bemutatja szervezetfejlesztési munkát, és az ügyfélfogadással kapcsolatos fő problémát is. Cikk Jegyző Munkatárs oldali felkészítés az ügyfélfogadási időn kívül érkező ügyfelek kezelésére Eljárás az ügyfélfogadásról Iratkezelési rendszer hatékonyabbá tétele Képújságon kommunikáció Kommunikáció és konfliktuskezelési képzés tartása Eljárás készítése az ügyfélfogadási időről, és a betartatásról Iktató program áttekintése, betanítása Iratkezelési folyamat áttekintése műhelymunka keretében Képújságon is jelzi a hivatal, hogy az ügyfelek tartsák be az ügyfélfogadási időt A képzés az asszertív kommunikáció használatára és a konfliktushelyzetek kezelésére készíti fel az ügyfélfogadásban leginkább érintett dolgozókat Eljárás, mely rögzíti, hogy mikor van ügyfélfogadási idő, és ennek kommunikációját az ügyfelek felé A hivatali iktatóprogram funkcióinak alapos megismerése és az iktatást végző kollegákkal történő megismertetése Iratkezelési folyamat áttekintése műhelymunka keretében, hogy munkatársak közösen tekintsék át a jelenlegi folyamatot és annak hiányosságait. Képújság hír Jegyző Képzési dokumentáció Jegyző Eljárás Jegyző Műhelymunka jelenléti ív Aljegyző Iratkezelés folyamatábrájának elkészítése Iratkezelés folyamatábrájának elkészítése és ahhoz rövid, szöveges magyarázat készítése, melyek Folyamatábra

6 segítségével könnyebben áttekinthető a folyamat. Iratkezelési szabályzat aktualizálása Iratkezelési szabályzat aktualizálása Szabályzat és kivonat Iratkezelés rendjének kommunikációja Irattárban rendrakás Az elkészült dokumentumok, és folyamatábra bemutatása a munkatársaknak, az egyes folyamatokért, és a szabályzat, ábra aktualizálásáért felelős munkatárs kijelölése. A kommunikáció munkatársi értekezlet keretében történik meg. Az iratok átlátható, egyértelműen beazonosítható, ügycsoportonként rendszerezett tárolása. Munkatársi értekezlet emlékeztetője Ez a fejlesztési javaslat az 1.a. fejlesztési javaslatban is jelezett probléma, a körjegyzőségi hivatal ügyfélfogadási idejével és annak betartásával foglalkozik, hiszen ez jelentős hatékonyságbeli problémát okoz a hivatalnál. Mivel Tihany kis település hiába van egyértelműen meghatározott ügyfélfogadási idő, az ügyfelek ezt nem tartják be, az ügyfelekkel dolgozó munkatársak gyakran a közvetlen, személyes ismeretségek miatt is nem tudják megkerülni a hivatalban lévő ügyfelek fogadását, munkavégzésüket folyamatosan megszakítja az ügyfelek érkezése, ami jelentősen rontja a munka hatékonyságát, gyakori túlórákhoz vezet. A probléma kezelése több szinten kell, hogy történjen. Az ügyfélfogadási idő erőteljesebb külső kommunikációja mellett, a köztisztviselőkben is tudatosítani kell, hogy ők is felelősek a kialakított rendszer betartatásáért és adott esetben vállalniuk kell a konfliktust. A kommunikációs eszközök alkalmazása mellett tehát a köztisztviselők Kommunikációs és köztisztviselői képzése is javasolt. Az intézkedések formalizált leírása eljárási utasításban történik. A részterület második fejlesztési javaslata az iratkezelés hatékonyabbá tételére vonatkozik. Ennek során a már beszerzett iktatóprogram funkcióinak jobb kihasználására kell törekedni, amely elsődlegesen az iratkezeléssel foglalkozó kollégák számára szervezett iktatóprogrambetanítással történne. Emellett egy egyértelmű és a mindennapi munka során is könnyen használható folyamatábrát kell készíteni az iratkezelési folyamatra, illetve a már elavult iratkezelési folyamatot is aktualizálni kell a kérdéses pontokon. Szintén nagy gondot kell fordítani a megújított iratkezelési szabályok kommunikációjára is, hogy minden hivatali dolgozó számára egyértelműek legyenek az új szabályok és folyamatok. Az iratkezelési szabályzat megújítása mellett a korábban keletkezett dokumentumok rendszerezése is szükséges, hiszen a rendezett archívum szintén előfeltétele a hatékony hivatali munkavégzésnek, a gyors és egyszerű keresés révén jelentős idő takarítható meg.

7 1d) Rendeletalkotási és/vagy egyéb szabályozási folyamatok egyszerűsítése, átalakítása; 1.d.: Rendeletalkotási és/vagy egyéb szabályozási folyamatok egyszerűsítése, átalakítása Fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Testületi ülésekkel kapcsolatos eljárások (jegyzőkönyv, javaslattétel) elkészítése és annak kommunikációja Eljárás készítése a testületi ülések jegyzőkönyvének elkészítéséről Az eljárás alapján egyértelmű, hogy ki, mikorra kell, hogy elkészítése a jegyzőkönyvet, és kiknek kell, hogy elküldje. Eljárás / jegyzői utasítás készül belőle Jegyző A képviselő-testületi ülésekkel kapcsolatos folyamatok közül a máig nem megfelelően szabályozott területek közé tartozik a képviselő-testületi, illetve bizottsági ülések jegyzőkönyvének vezetése. A jegyzőkönyv-vezetés egyértelmű szabályozása a képviselő-testület (polgármester, önkormányzati képviselők) és a polgármesteri hivatal közötti hatékony kommunikáció szempontjából kiemelten fontos. A képviselő-testület döntéseinek pontos alkalmazása alapvetően fontos ahhoz, hogy a polgárok által választott képviselők döntései, azaz közvetlenül a lakosság akarata érvényesüljön. A jegyzőkönyv-vezetés szabályozása az alábbi szempontokra kell, hogy kitérjen: - a jegyzőkönyv felépítésére, tartalmi szempontból; - a jegyzőkönyv-vezetésével, illetve a jegyzőkönyv hitelesítésével kapcsolatos személyi kérdésekre; - az elkészült jegyzőkönyvek nyilvánosságra-hozatalával kapcsolatos kötelezettségekre.

8 1e) A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása 1.e. A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Rendszeres munkatársi értekezletek tartása Értekezletek tartásáról eljárásrend készítése Rendszereses munkatársi értekezletek tartása Értekezletek dokumentálására emlékeztető készítése Értekezletek tartásáról módszertani anyagok átadása Eljárás Jegyző Emlékeztetők Jegyző Emlékeztetők Jegyző Módszertani anyagok Konzorcium Csapatépítő tréning tartása Igényfelmérés a tréning előtt 2011 Jegyző Tréning megtartása 2011 Jegyző Közös élmények generálása a munkatársak között (pl. bográcsozás, ajándékozás stb.) Ötletelés a kollégákkal, hogy milyen közös programon vennének szívesen részt megtartható A közös listából azon programok kiválasztása, amelyek 2011-ben megvalósíthatóak 2011 Jegyző 2011 Jegyző A polgármesteri hivatalon belüli együttműködés erőssége és színvonala alapvető fontosságú a hatékony hivatali munka szempontjából, különösen egy olyan kis szervezet esetében, mint a tihanyi polgármesteri hivatal. Ennek egyik alapvető eszköze lehet a rendszeres munkatársi értekezletek tartása, ami különösen alkalmas egy ekkora létszámú szervezet információáramlásának erősítésére. Munkaértekezletek tartása az eddigiekben is kötelező volt az ügyrend szerint, azonban ez kéthavi rendszerességgel elvárt, tehát nem alkalmas a hivatali munka

9 szervezésévvel, illetve a munka során felmerülő problémák megtárgyalására, kezelésére, a munkatársak közötti kommunikáció, így közvetve a szakmai munka színvonalának növelésére. Mindezt figyelembe véve a heti rendszerességű munkatársi értekezletek tartását javasoljuk, amelyek felépítése, levezetése és dokumentálása az erről szóló eljárásban lesz kifejtve. A hivatal működése szempontjából közép- és hosszú távon kiemelten fontos a munkatársak közötti személyes kapcsolatok minősége, a jó munkahelyi hangulat és a csapatszellem kialakítása, a vezetők és köztisztviselők közötti kapcsolatok alakulása, hiszen amennyiben ezek kedvezőek, az jelentősen javítja a munkavégzés hatékonyságát, csökkenti a fluktuációt és lehetővé teszi a munkahelyi stressz minimalizálását is. A munkatársak bevonása az őket érintő döntések meghozatalába szintén erősíti az elköteleződést a szervezet irányába. Ezek érdekében a polgármesteri hivatalban is szükségesnek látjuk csapatépítő tréningek megtartását, illetve további közösségi, nem (közvetlenül) munkához kötődő események szervezését. Ahhoz, hogy ezen események valóban elérjék a céljukat az előbbiekkel összhangban már ezen események megtervezésébe is szükséges bevonni az összes érintett kollégát.

10 1.f) A hivatalon belüli koordinációs funkció színvonalának növelése 1.f. A hivatalon belüli koordinációs funkció színvonalának növelése Fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Egyeztetés a jelenlegi rendszergazdával (olyan szerződéses feltételek kialítása, mely a hivatal számára kedvezőbb a mostaninál Jegyző Az informatikai rendszer és működtetésének rendbetétele Hálózati funkció kialakítása Jegyző Archiválás és mentési szabályzatok elkészíttetése Jegyző Rendszeres software frissítések Jegyző Munkatársak IT képzése (házon belül futó programokról, hálózatról) Jegyző Vezetői visszacsatolások nyújtása Éves beszélgetések dokumentáláshoz belső feljegyzés sablon készítése Konzorcium A hivatalon belüli koordináció és kapcsolattartás egyik alapvető eszköze már számítógép, pontosabban a számítógépes hálózat. A mindennapi munkavégzés során szükséges dokumentumok gyors és egyszerű elérését a hálózati funkció kialakításával tartjuk elérhetőnek. Jelen fejlesztési javaslat a jelenlegi hivatali informatikai rendszer újragondolását, újratervezését tartalmazza, a főbb szempontok kiemelésével, amelyek alapján a hivatal számítástechnikai szolgáltatója megvalósítja a fejlesztéseket. Az informatikai rendszer átalakításának főbb elemei:

11 - hálózati funkció kialakítása; - részletes archiválási és mentési szabályzat készítése; - a leggyakrabban alkalmazott software-ek átvilágítása, cserléje és frissítése,illetve azok használatának betanítása. A fejlesztési javaslat második eleme az évente jogszabályi kötelezettségből eredően, kötelezően végrehajtandó vezetői visszacsatolások minőségének és hatékonyságának javítását célozza meg. Az évente megvalósuló vezető és köztisztviselők között történő értékelő beszélgetésekhez útmutató készül, amelyet mind az értékelő, mind az értékelt számára javasolunk átolvasni az értékelés előtt. Az útmutató a következő tartalmi elemekre kell, hogy kitérjen: - felkészülés az értékelésre; - szempontok a beszélgetéshez; - az értékelés dokumentálásával kapcsolatos kérdések; - a leggyakoribb értékelés során felmerülő hibák és azok megelőzésének módjai.

12 1g) Az önkormányzati intézmények felügyeletének átalakítása, a döntési jogosultságok átstrukturálása; 1.g: Az önkormányzati intézmények felügyeletének átalakítása, a döntési jogosultságok átstrukturálása; Fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Önkormányzati intézmények belső bizonylatolási rendjének módosítása Bizonylatolási (számlakezelési) eljárás készítése Intézményvezetők tájékoztatása az új eljárásról Olyan eljárás készítése, amely részletesen szabályozza az intézmények kötelezettségeit a saját hatáskörükben tett kötelezettségvállalásokhoz kapcsolódó számlákra vonatkozóan. Az intézményvezetők számára összehívott tájékoztató megbeszélés tartása az intézményeket érintő változásokról, a polgármester és a jegyző részvételével. Eljárás Jegyző Jelenléti ív Polgármester Az önkormányzati intézmények felügyelete jelenleg Tihanyban többnyire megfelelően szabályozott. Az intézmények részben önállóak, azaz gazdálkodásukat nem önállóan, hanem a polgármesteri hivatalon át bonyolítják. A kiszámítható önkormányzati pénzáramlás érdekében kisebb módosítás szükséges az intézmények gazdálkodásának szabályozása érekében. Az önkormányzati intézmények belső bizonylatolási rendjének módosítása gyakorlatilag az intézmények által megvásárolt, kisebb értékű áruk és szolgáltatások számláinak kezelésére vonatkozik. Jelenleg a számlák beküldése az önkormányzat számára eseti jelleggel, gyakran többhetes késésekkel történik, gyakran előfordul, hogy egyszerre több intézménytől beérkező, több számla is összetorlódik, ami az önkormányzat pénzügyi előadója számára nehézséget okoz azok feldolgozásában. A fejlesztési javaslathoz készülő eljárási utasításnak egyértelműen szabályoznia kell a számlák beküldési rendjét (időbeli ütemezését), a számlák elszámolási jogcímének, illetve felhasználásának jogosságát. Az új eljárás betartásához kiemelten fontos az érintett intézményvezetők tájékoztatása is, akik felelősek lesznek az intézményükben a szabályok betartatásáért.

13 1h) az önkormányzat által felügyelt intézményekkel való rendszeres információáramlás folyamatának korszerűsítése, illetve az intézményektől érkező visszacsatolás beépítése a hivatal működésébe; 1.h: Az önkormányzat által felügyelt intézményekkel való rendszeres információáramlás folyamatának korszerűsítése, illetve az intézményektől érkező visszacsatolás beépítése a hivatal működésébe; Fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Önkormányzat és intézmények közötti együttműködés javítása Eljárás készítése az intézményekkel való kommunikációra Intézményvezetők tájékoztatása az új eljárásról Az eljárási utasítás készítése, mely részletesen szabályozza az intézmények önkormányzattal való egyeztetésének menetét. Az intézményvezetők számára összehívott tájékoztató megbeszélés tartása az intézményeket érintő változásokról, a polgármester és a jegyző részvételével. Eljárás Jegyző Jelenléti ív Polgármester Az oktatási intézmények és a Falugondnokság közötti információáramlás segítése Műhelymunka/megbeszélés az információáramlást javítására Az esemény keretében, a polgármester és az intézményvezetők részvételével, áttekintik az érintettek közötti információáramlás főbb problémáit és a lehetséges megoldási javaslatokat. Jelenléti ív Jegyző A polgármesteri hivatali munka jelentős területe az önkormányzati intézményekkel kapcsolatos fenntartói feladatok ellátása. Az intézményekkel való együttműködés és kapcsolattartás szabályozására a hivatalban folyó munka hatékonyságának növelése miatt van szükség. A fejlesztési javaslat célja a polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények közötti kapcsolattartás rendjének szabályozása. A fejlesztési javaslat értelmében a hivatal és az intézmények munkatársai közötti személyes megbeszélések, találkozók előzetes egyeztetése szükséges, ami által mindkét fél hatékonyan fel tud készülni a tervezett megbeszélésekre, így azok kimenetele is eredményesebb lesz. Az elkészülő új eljárás megfelelő kommunikációja az intézményvezetők felé kiemelten fontos része a javaslatnak, hiszen ezen múlik az alkalmazása is. A második fejlesztési javaslat lényegében az önkormányzati intézmények közötti kapcsolat javítását szolgálja, azaz az oktatási intézmények és a Falugondnokság közötti információáramlás javítását egy műhelymunka keretében javasolja áttekinteni. Az ott meghatározott elvek és új módszerek bevezetése a későbbiekben szintén szabályozott keretek között történik.

14 1l) A projektszemlélet megerősítése 1.l: A projektszemlélet megerősítése Fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Műhelymunka pályázati eljárásrend kialakításáról Munkatársakkal, vezetőkkel közös beszélgetés a jelenlegi gyakorlatról, annak hiányosságairól, illetve a kialakítandó gyakorlat fő jellemzőiről Jelenléti ív Jegyző Pályázatkezelési eljárásrend kialakítása Pályázati eljárásrend kialakítása Az eljárás alapján a működést szabályozó dokumentumok SZMSZ, érintettek munkaköri leírásaink változtatása Az egyeztetések során kialakult koncepció eljárás formájába történő öntése Az eljárás alapján a működést szabályozó dokumentumok SZMSZ, érintettek munkaköri leírásaink változtatása Módosított SZMSZ Jegyzői utasítás havi értekezletek tartásáról Módosított SZMSZ Módosított munkaköri leírások Polgármester Jegyző és aljegyző Eljárás bevezetése, munkatársak felkészítése Munkatársak szóbeli és írásbeli tájékoztatása Munkatársi értekezlet emlékeztetője Jegyző Projektmenedzsment képzés tartása Képzés tartása Két napos képzés előkészítése és megtartása Képzés dokumentumok Jegyző és Konzorcium A fejlesztési javaslat az önkormányzat által projektgazdaként jegyzett fejlesztési projektek megvalósítására vonatkozik. Ezen projektek megvalósítására az utóbbi években már kialakult egy gyakorlat az önkormányzatban, amely azonban nincs formalizálva, így gyakran félreértésekhez, érdekütközésekhez vezet, nem egyenletes színvonalú a projektek lebonyolítása, ami esetenként többletköltséget és munkaerő-ráfordítást követel meg az önkormányzattól. A javaslat szerinte egy műhelymunka keretében lenne áttekintve a jelenlegi gyakorlat, ami alapján megfogalmaznánk egy előzetes koncepciót a pályázati eljárásrendre. A véleményezést követően az eljárásrend megtörténne az eljárásrend véglegesítése és formalizálása. Az eljárás bevezetését megelőzné a munkatársak részletes felkészítése, tájékoztatása is, amit egy általános projektmenedzsment képzés egészít ki.

15 2a) Pénzügyi és gazdálkodási felelősségvállalás szabályozása 2.a: Pénzügyi és gazdálkodási felelősségvállalás szabályozása Fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Pénztári órák szabályozása Gépkocsik adminisztrációjának felülvizsgálata Önkormányzati intézmények gazdálkodásának javítása Önkormányzati intézmények gazdálkodásának javítása Pénztár órákra eljárás készítése Gépkocsi útnyilvántartási adminisztrációjának kiegészítése Pénzügyi szabályzat módosítása Eljárás készítése kötelezettségvállalásra Ezen részterülethez több fejlesztési javaslat készült. Jegyzői utasítás készítése. A pénztári órákat közzététele és kör es tájékoztatás: H-SZ-P: 8-11 K-CS: Táblázat készítése, ami bekerül a gépkocsiba, órára bontva kell aláírni, hogy kinél van az autó. Ellenkező esetben, ha nem így kerül a Pénzügyiköltségvetési irodára, az iroda nem közteles elfogadni az elszámolást. A beszedett étkezés pénz feladása helyben, ne Balatonfüreden történjen. Költelezettségvállalás esetén a pénzügyi osztály ellenjegyzése Eljárás, jegyzői utasítás Jegyző Eljárás és kiegészítő táblázat településen belüli autóhasználatra Polgármester Módosított szabályzat Jegyző és aljegyző Eljárás Jegyző Az első fejlesztési javaslat értelmében a részben önálló gazdálkodású önkormányzati intézmények kötelezettségvállalásának szabályozása csak kismértékben javasolt. A hivatalai dolgozók visszajelzései alapján a pénzári órák szabályozása szükséges, amely szintén a hivatal pénzügyi előadójának tehermentesítését, illetve egyenletes munkavégzését szolgálja. A pénztári órák erőteljes kommunikációja lehetővé teszi azok betartásának számonkérését az érintett intézményi dolgozóktól, illetve intézményvezetőktől is. A második fejlesztési javaslat célja az, hogy az önkormányzati gépkocsihasználat szabályozott s átlátható körülmények között történjen az Önkormányzat részben önálló intézménye, a Falugondnokság esetében. A gépkocsihasználat rendje és az azzal kapcsolatos adminisztratív feladatok rögzítése a Falugondnokság érintett munkatársainak feladata. Ezen fejlesztési javaslat egy egyszerű eszközt jelent az útnyilvántartásra és a működési költségek ellenőrzött felhasználására.

16 A harmadik és negyedik fejlesztési javaslat szintén két kisebb fejlesztést tartalmaz, mindkettő az önkormányzati intézmények gazdálkodására vonatkozik. A pénzügyi szabályzatban csak a Tihanyban beszedett pénz feladásának helyét javasoljuk szabályozni, oly módon, hogy az Tihanyban történjen meg. A negyedik javaslat az intézmények kötelezettségvállalásába építene be egy újabb ellenőrzési pontot, azaz a nagyobb értékű beszerzések esetében a kötelezettségvállalást előzetes kontrollra, ellenjegyzésre kellene küldeni a pénzügyi előadóhoz a kötelezettségvállalás főbb paramétereinek ismertetésével.

17 2b) Stratégiai tervezés és az éves költségvetés összekapcsolása 2.b: Stratégiai tervezés és az éves költségvetés összekapcsolása Fejlesztési javaslat Konkrét tevékenység Leírás Output, dokumentum Határidő Felelős A stratégiai célok beépítésének eljárása az éves költségvetéstervezési folyamatba A stratégiai célok lebontása operatív célokká, operatív célok beillesztése a koncepcióba, visszacsatolás negyedévente a képviselő-testület felé. A település stratégia dokumentumaiban megjelenő célokat minden évben a költségvetés tervezése előtt lebontani operatív céllá a pénzügyi munkatársak teszik ezt. A költségvetési koncepcióban már reagálni kell a stratégiai és operatív célokra. Eljárás Jegyző A fejlesztési javaslat célja Tihany stratégiai céljainak hangsúlyosabb figyelembe vétele a költségvetés tervezésének folyamatában, a települési szakpolitikák integrálása a költségvetési tervezésbe. A kiegyensúlyozott költségvetés csak több szempontot mérlegelő, tudatos tervezéssel valósítható meg. A fejlesztési javaslat az alábbi szempontok figyelembe vételét kezeli kiemelten: - A településüzemeltetés és fejlesztések stratégiai alapjainak megerősítése; - A stratégiai tervezés és a költségvetési tervezés összekapcsolásának megalapozása. - Egyértelmű stratégiai elvek meghatározása és folyamatos felülvizsgálata; - A stratégiai elvek alkalmazása a döntések megalapozása, a költségvetés tervezés és a hivatal kommunikációja során.

18 2d) Költségvetés készítésének és elfogadásának szabályozása 2.d. Költségvetés készítésének és elfogadásának szabályozása fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Költségvetés készítés hatékonyabbá tétele Eljárás kidolgozása a költségvetés koncepció készítéséhez b Eljárás kidolgozása, melyben rögzítik, hogy az egyes intézményeknek mikorra, milyen adatokat kell kinek szolgáltatni. Eljárás Jegyző A költségvetés készítés hatékonyságát, illetve az elkészülő költségvetés minőségét nem csak a képviselő-testület és a polgármesteri hivatal munkája befolyásolják, hanem az önkormányzati intézmények által szolgáltatott adatok is alapvetően fontosak a valós és tartható költségvetés megtervezéséhez. Ez a fejlesztési javaslat Tihany Község Önkormányzata költségvetésének készítését szabályozza, oly módon, hogy a polgármesteri hivatal és a részben önálló önkormányzati intézmények szerepe és kötelezettségei egyértelműek legyenek a folyamatban. Az ezek alapján elkészülő eljárási utasítás tehát ki kell, hogy terjedjen a költségvetési koncepcióhoz szükséges adatszolgáltatási kötelezettség tartalmára és ütemezésére, illetve a kötelezettségek betartásának személyi vonatkozásaira is.

19 2f) Közbeszerzési eljárások bonyolítása 2.f. Közbeszerzési eljárások bonyolítása fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Beszerzések felülvizsgálata Félig központosított eljárások bevezetése egyes területeken Eljárás készítése az ilyen típusú beszerzések menedzselésére, az intézményekkel közös Eljárás Jegyző Beszerzések felülvizsgálata Kiemelt területek áttekintése költséglisták alapján, a beszerzendő mennyiségek megbecsülése Listák összeállítása, becsült beszerzendő mennyiségek összeállítása Összeszedett és rendszerezett költség listák (tematikusak) és a beszerzendő mennyiségek listája Jegyző A tihanyi önkormányzat költséghatékonyság és takarékos gazdálkodása érdekében javasoljuk az önkormányzati beszerzések hatékonyabbá tételét, ami a Polgármesteri Hivatal és a részben önálló önkormányzati intézmények beszerzéseinek ésszerűsítésével, kisebb mértékű központosításával jár együtt. A fejlesztési javaslat célja, hogy a polgármesteri hivatal és a részben önálló önkormányzati intézmények beszerzéseik tervezésekor, illetve azok lebonyolításakor a megegyező vagy hasonló, nagyobb tételben vásárolt árucikkek vagy szolgáltatások beszerzését egységesítsék. Ennek eredményeképp várható, hogy a nagyobb tételű beszerzések következtében kedvezőbb szállítási ár elérhető el, a beszerzések önkormányzati adminisztrációja viszont csökkenni fog, így erőforrások szabadulnak fel, más, fontosabb önkormányzati feladatok végzésére. A fejlesztési javaslat két részből áll: a félig központosított beszerzés rendszerének kialakítása, illetve az eljárás hatály alá tartozó áruk és szolgáltatások esetében beszerezési listák összeállítása egy meghatározott (fél vagy egy éves) időszakra, ami gyakorlatilag tesztidőszakként szolgál. A tesztidőszakban megtörténik a közös beszerzés lebonyolítása is, amely tapasztalatai alapján azután tovább finomítható a rendszer, mielőtt bevezetése végleges lesz.

20 3a) Szervezeti megoldások bevezetése a lakosság naprakész és folyamatos tájékoztatásának javítására, a döntések nyilvánossá tételére 3/a Szervezeti megoldások bevezetése a lakosság naprakész és folyamatos tájékoztatásának javítására, a döntések nyilvánossá tételére fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős A települési honlap tartalmi továbbfejlesztése Honlap audit Egy ellenőrző lista alapján a honlap felmérése, a hiányosságok felderítése Konkrét, részletes javaslatok a honlap továbbfejlesztésére vonatkozóan Jegyző Az internetes kommunikáció már alapvető elvárássá vált a helyi önkormányzatok esetében is, hiszen a polgárok gyorsan és egyszerűen szeretnének tájékozódni a helyi ügyekben, és az is alapvető elvárás, hogy a távolról is intézhető hivatali ügyeiket (részben) otthonról is intézhessék. A települési honlap mindezek mellett idegenforgalmi szempontból is az egyik legfontosabb marketing kommunikációs csatornává vált napjainkra, ezért figyelembe véve Tihany adottságait, szintén kiemelten fontos a potenciális vendégek szempontjából is vonzó, logikus felépítésű honlap kialakítása. A fejlesztési javaslat tehát a meglévő honlapjára vonatkozó javaslatok megfogalmazását tűzi ki célul, amelyek által a honlap szerkezete logikusabb, használata praktikusabb és felhasználóbarátabb lesz.

21 3b) A civil és a vállalkozói szférával kialakítható kapcsolatok megszervezésének mechanizmusa; 3.b: A civil és a vállalkozói szférával kialakítható kapcsolatok megszervezésének mechanizmusa; fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Települési partneradatbázis készítése Partnerek körének meghatározása Adatbázis struktúrájának kialakítása A település szempontjából fontos, főbb partneri csoportok és azokon belül, a főbb partnerek, illetve az adatbázis feltöltés egyéb kritériumainak meghatározása. Eljárás készítése a partneradatbázis elkészítésére és frissítésére. A partnerekről gyűjtendő adatok körének meghatározása, valamint a használat szempontjából legpraktikusabb adatbázis szerkezet kialakítása. Eljárás Aljegyző Partneradabázis sablon Aljegyző Szükséges adatok összegyűjtése és bevitele az adatbázisba Az adatbázis feltöltése a meglévő adatokból, valamint azok kiegészítése, hiányzó adatok beszerzése. Feltöltött partneradatbázis Aljegyző Adatbázis folyamatos frissítése Az adatbázis meghatározott időközönkénti frissítése. A frissítésért felelős személy(ek) kijelölése. Frissíített adatbázis Félévente Aljegyző A tihanyi önkormányzat számára kiemelten fontos elsősorban az idegenforgalom mint stratégiai ágazat hosszú távú fejlesztése érdekében a partnerség elvének gyakorlatban történő érvényesítése, ezért javasoljuk a partnerek aktívabb bevonása érdekében települési partneradatbázis létrehozását. Jelen fejlesztési javaslat célja, hogy szabályozza a partneradatbázis kialakításának és működtetésének folyamatát, s a partnerekkel települési döntésekbe történő bevonását szabályozó 3. c fejlesztési javaslattal együttesen, biztosítsa a partnerség megfelelő érvényesülését a településen. A partneradatbázist a helyi igényeknek megfelelően kerül kialakításra, amelyet utána az önkormányzat kijelölt munkatársa tölt fel adatokkal, amelyek az önkormányzatnál jelenleg is elérhetőek, több különböző helyen, strukturálatlan formában és rendszeres időközönként frissít.

22 3c) A partnerek intézményesített bevonása a döntéshozatalba 3.c. A partnerek intézményesített bevonása a döntéshozatalba fejlesztés javaslat Konkrét tevékenység Leírás output Határidő Felelős Bizottsági ülésekkel kapcsolatos eljárás kialakítása A bizottsági javaslatok benyújtása, meghívotti kör (partnerek) szabályozása, jegyzőkönyv készítésének szabályozása Az eljárás alapján egyértelmű, hogy ki, mikorra kell, hogy benyújtsa a javaslatát a bizottsági ülést megelőzően, ki lehet a meghívottak között, ill. kiket kell meghívni, a jegyzőkönyv készítésének részletei és eljuttatása az érintettekhez. Eljárás és módosított SZMSZ Jegyző A tihanyi önkormányzat munkája hatékonyságának javítása érdekében első lépésként az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatában rögzített, képviselő-testületi bizottságok munkáját szabályozó helyi jogszabályok áttekintése és aktualizálása kell, hogy megtörténjen. A fejlesztési javaslat célja a képviselő-testületi bizottságok munkájának nagyobb fokú szabályozása, az indítványozási rend és a bizottsági ülésekre tanácskozási joggal meghívható személyek körének meghatározása, valamint a jegyzőkönyv készítésének szabályozása. A tervezett módosítások által a képviselő-testületi bizottságok munkája szabályozottabb lesz, ami által a képviselő-testületi döntéshozatal hatékonyabb lesz.

hozzáállás és a költséghatékonyság megerősítésével, az ügyfél- és partnerkapcsolati folyamatok fejlesztésével.

hozzáállás és a költséghatékonyság megerősítésével, az ügyfél- és partnerkapcsolati folyamatok fejlesztésével. HONLAP tartalom Előzmények: Biharkeresztes Város Önkormányzata az Államreform Operatív Program (ÁROP) A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése tárgyú kiírás keretében benyújtotta Biharkeresztes Város

Részletesebben

Csenger Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és folyamatvizsgálata

Csenger Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és folyamatvizsgálata Csenger Város Önkormányzatt Pollgármestterii Hiivattalla Csenger Város Önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Államreform Operatív Program, keretén belül, A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján ÁROP 2007-3.A.1. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi régióban című

Részletesebben

Vállalkozói szerződés

Vállalkozói szerződés amely létrejött egyrészről Megbízó Pásztó Város Önkormányzata Székhelye: 3060 Pásztó, Kölcsey Ferenc u. 35. Nyt.-i szám: 450823 Adószám: 15450827-2-12 Bankszámlaszám: 11741024-15450827 Képviseli: Sisák

Részletesebben

1. A döntési mechanizmus korszerűsítése

1. A döntési mechanizmus korszerűsítése ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése A Várpalotai Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése Megbízó: Várpalota Város Önkormányzata 1. A döntési mechanizmus korszerűsítése 1b) a polgármesteri

Részletesebben

CÍM: Sürgősségi előterjesztés a Polgármesteri Hivatalok szervezetfejlesztése című pályázat benyújtásáról. Havas András alpolgármester

CÍM: Sürgősségi előterjesztés a Polgármesteri Hivatalok szervezetfejlesztése című pályázat benyújtásáról. Havas András alpolgármester Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40938-10/2008. CÍM: Sürgősségi előterjesztés a Polgármesteri Hivatalok szervezetfejlesztése című pályázat benyújtásáról Előterjesztő:

Részletesebben

A nyomonkövetési rendszer alapelvei

A nyomonkövetési rendszer alapelvei A NYOMONKÖVETÉSI RENDSZER ALAPELVEI Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0. ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében 1 KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI TANÁCSADÓ

Részletesebben

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS IRÁNYÍTÁS KÉZIRAT

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS IRÁNYÍTÁS KÉZIRAT InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda 1037 Budapest, Viharhegyi út 19/c. Tel.: 06-1-212-2070, 06-1-214-0352, Fax: 06-1-214-0352 Honlap: www.intermap.hu, e-mail: info@intermap.hu BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. május 26-i ülésére Saád Tamás, Dr. Peredi Katalin Szervezetfejlesztési

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁR VÁROS SZOLGÁLATÁBAN

POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁR VÁROS SZOLGÁLATÁBAN Infora Consulting Group ÁROP-1.A.2. A POLGÁRMESTERI HIVATALOK SZERVEZETFEJLESZTÉSE POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁR VÁROS SZOLGÁLATÁBAN MÁSODIK RÉSZFELADAT A projekthez kapcsolódó szakértői feladatokat végezte:

Részletesebben

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSŐ ELLENŐRZÉS KÉZIRAT

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSŐ ELLENŐRZÉS KÉZIRAT InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda 1037 Budapest, Viharhegyi út 19/c. Tel.: 06-1-212-2070, 06-1-214-0352, Fax: 06-1-214-0352 Honlap: www.intermap.hu, e-mail: info@intermap.hu BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

1. A döntési mechanizmus korszerűsítése

1. A döntési mechanizmus korszerűsítése ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése A Várpalotai Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése Megbízó: Várpalota Város Önkormányzata 1. A döntési mechanizmus korszerűsítése 1e) A hivatal

Részletesebben

2. A költségvetési gazdálkodás erősítése

2. A költségvetési gazdálkodás erősítése ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése A Várpalotai Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése Megbízó: Várpalota Város Önkormányzata 2. A költségvetési gazdálkodás erősítése 2.d) Költségvetés

Részletesebben

T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGY

T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGY ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 99. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Beszámoló a "Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának mőködésének átvilágítása és szervezetfejlesztésének megvalósítása" c.

Részletesebben

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050)

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) I. A pályázat keretében megvalósuló képzések Döntéshozatal Célja: a résztvevők megismerik és gyakorolják a hatékony, önérvényesítő

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKOMRÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKOMRÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Biharkeresztes Város Önkormányzata az Államreform Operatív Program (ÁROP) A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése tárgyú kiírás keretében benyújtotta Biharkeresztes Város Polgármesteri Hivatalának

Részletesebben

PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE

PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE. A projekt azonosító száma: ÁROP 1.A.2/A-2008-0090 Újfehértó, 2009. január 05. TARTALOM 1. A szervezet feladat- és hatásköre 3. 2. Szervezet

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése 1. Helyzetelemzés Tét Város Önkormányzatának legfontosabb szerve a képviselő-testület, amely az önkormányzat működésével,

Részletesebben

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök I. Az ügyrend célja Az ügyrend célja, hogy meghatározza az alapszabályban

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2011. évi célok

Részletesebben

ÁROP-2.2.22-2013-2013-0001 KÉPZÉS A KONVERGENCIA RÉGIÓKBAN LÉVŐ ÖNKORMÁNYZATOKNAK A SZERVEZETFEJLESZTÉS ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA DMJV ÖNKORMÁNYZATÁNÁL

ÁROP-2.2.22-2013-2013-0001 KÉPZÉS A KONVERGENCIA RÉGIÓKBAN LÉVŐ ÖNKORMÁNYZATOKNAK A SZERVEZETFEJLESZTÉS ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA DMJV ÖNKORMÁNYZATÁNÁL ÁROP-2.2.22-2013-2013-0001 KÉPZÉS A KONVERGENCIA RÉGIÓKBAN LÉVŐ ÖNKORMÁNYZATOKNAK A SZERVEZETFEJLESZTÉS ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA DMJV ÖNKORMÁNYZATÁNÁL BEVEZETÉS FOLYAMATOS KIHÍVÁS: ÁLLANDÓ VÁLTOZÁS MAI KÖZIGAZGATÁSSAL

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2012. évi célok

Részletesebben

A kommunikáció teljes tartalma

A kommunikáció teljes tartalma A kommunikáció teljes tartalma 2008. július 14-én Zirc Városi Önkormányzat az Államreform Operatív Program (ÁROP) A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése tárgyú kiírás keretében benyújtott a VÁTI

Részletesebben

2013. szeptember 1. TÁMOP B Továbbtanulás erősítése a Táncsicsban. Működési Szabályzat a projekt megvalósítási folyamatára

2013. szeptember 1. TÁMOP B Továbbtanulás erősítése a Táncsicsban. Működési Szabályzat a projekt megvalósítási folyamatára TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0004 Működési Szabályzat a projekt megvalósítási folyamatára 2013. szeptember 1. 1 A Szervezeti és Működési Szabályzat határozza meg a projekt megvalósításában részt vevők feladat-

Részletesebben

Projekt adatlap 1. számú melléklete. I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció

Projekt adatlap 1. számú melléklete. I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció Projekt adatlap 1. számú melléklete I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció Kérjük, hogy ebben a mellékletben ismertessék a projekt során beszerezni kívánt eszközök és szolgáltatások, valamint

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére Tárgy: A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése című (ÁROP-1.A.2.) pályázat benyújtása Az

Részletesebben

Összefoglaló. Jogszabályi keretek

Összefoglaló. Jogszabályi keretek Összefoglaló Jogszabályi keretek a Szervezetfejlesztés az ügyfélelégedettség növelése érdekében a Kisbéri Önkormányzatnál c. ÁROP-1.A.2/A-2008-0136 azonosítószámú projekthez 1. Projektünk befejeződött,

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzatának

Monostorpályi Község Önkormányzatának Monostorpályi Község Önkormányzatának KÖLTSÉGVETÉS TERVEZÉSI ÉS BESZÁMOLÁSI SZABÁLYZATA 2012.-től I. A költségvetési terv készítésére és a beszámoló összeállítására vonatkozó általános és speciális szabályok

Részletesebben

Előterjesztés a képviselő-testület számára. Intézkedési terv az

Előterjesztés a képviselő-testület számára. Intézkedési terv az Polgármester Előterjesztés a képviselő-testület számára önkormányzat rendszerének 2008. ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentés alapján Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Intézkedési terv az gazdálkodási

Részletesebben

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 1 I. A Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) honlapjának működtetéséhez kapcsolódó feladatok és felelőségi

Részletesebben

A jelentés a Véglegesítés projektszakasz (2009. november február 8.) eseményeinek összefoglalását tartalmazza.

A jelentés a Véglegesítés projektszakasz (2009. november február 8.) eseményeinek összefoglalását tartalmazza. III. PROJEKTSZAKASZ ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉSE HATÉKONY SZERVEZETI MŰKÖDÉS KIALAKÍTÁSA HEVES ÖNKORMÁNYZATI HIVATALÁBAN PROJEKT ELŐZMÉNY Ezen jelentés a Hatékony szervezeti működés kialakítása Heves Önkormányzati

Részletesebben

Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat

Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat SAJÓSZENTPÉTER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat 2009 Tartalomjegyzék 1. A szervezet feladat- és hatásköre... 3 2. Szervezet felépítése... 4 3. A tagok

Részletesebben

Kommunikációs és változásmenedzsment terv

Kommunikációs és változásmenedzsment terv II. fázis VI. kötet Alsómocsoládi Körjegyzői Hivatal Kommunikációs és változásmenedzsment terv című pályázatban ÁROP- 1.A.2/A-2008-0138 vállalt feltételek szerinti szervezet-fejlesztési és képzési szolgáltatás

Részletesebben

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL I. A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása

Részletesebben

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához. Projektmenedzser, szakmai megvalósítók

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához. Projektmenedzser, szakmai megvalósítók 1 A projekt megvalósításának időtartama 8 hónap. A projekt időszak: 2012.03.01 2012.10.31. Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához. A projekt végrehajtásának előkészítése, szakmai megvalósítók

Részletesebben

Belső és külső kommunikáció standard

Belső és külső kommunikáció standard Belső és külső kommunikáció standard Betegbiztonsági Fórum Sinka Lászlóné Adamik Erika 2013. 06. 27. Vezetés, humánerőforrás, minőségmenedzsment munkacsoport 1 Gyökérokok keresése (belső kommunikáció)

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 5. részfeladat Pályázati kiírás 5. területe A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Szervezeti

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata

Nagykálló Város Önkormányzata HATÉKONYABB MŰKÖDÉSRE IRÁNYULÓ SZERVEZETI JAVASLATOK Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0 ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI

Részletesebben

Szervezetfejlesztés megvalósítása Nagykáta Város Önkormányzati Hivatalában ÁROP-3.A

Szervezetfejlesztés megvalósítása Nagykáta Város Önkormányzati Hivatalában ÁROP-3.A Szervezetfejlesztés megvalósítása Nagykáta Város Önkormányzati Hivatalában ÁROP-3.A.2-2013-2013-0015 A projekt háttere, célja Mi keltette életre a projektet? Nagykáta Polgármesteri hivatalának működésében

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Jegyző Tárgy: Teljesítménykövetelmények alapját képező 2012. évi célok meghatározása a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére Tisztelt Képviselő-testület! A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

ÜGYVITELI UTASÍTÁS BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL

ÜGYVITELI UTASÍTÁS BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL ÜGYVITELI UTASÍTÁS BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL A BELSŐ DIGITÁLIS IRATFORGALOMRA 2010. 04. 30. 2 / 6 Önkormányzata /2010. számú együttes polgármesteri és

Részletesebben

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához A projekt megvalósításának időtartama 8 hónap. A projekt időszak: 2012.04.01 2012.11.30. Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához m á j u s A projekt végrehajtásának előkészítése. Támogató

Részletesebben

TÁMOP C-12/1/KONV

TÁMOP C-12/1/KONV szolgáltatások, valamint képzések fejlesztése a (Versenyképes Debreceni Egyetem) című projekt 1 Projektirányítási kézikönyve Debrecen, 2013. május 12. Bevezető A projekt azonosítója: A projekt címe: szolgáltatások,

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat 2017 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-87. ) 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben

J a v a s l a t. a 2011. évi köztisztviselői és tűzoltó parancsnoki teljesítménykövetelmények alapját képező célok meghatározására

J a v a s l a t. a 2011. évi köztisztviselői és tűzoltó parancsnoki teljesítménykövetelmények alapját képező célok meghatározására P Á S Z T Ó V Á R O S P O L G Á R M E S T E R E 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06 32) 460 918 Szám: 1-180/2010. J a v a s l a t a 2011. évi köztisztviselői és tűzoltó

Részletesebben

Projekt címe: Körösladány Város Polgármesteri Hivatalának és a projektbe bevonni kívánt intézményeinek szervezetfejlesztése

Projekt címe: Körösladány Város Polgármesteri Hivatalának és a projektbe bevonni kívánt intézményeinek szervezetfejlesztése Beszámoló Projekt címe: Körösladány Város Polgármesteri Hivatalának és a projektbe bevonni kívánt intézményeinek szervezetfejlesztése Projekt azonosítószáma: ÁROP 1.A.2/A-2008-0159 Készítette: HyperTeam

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

Ellenőrzési tervjavaslat évi belső ellenőrzési terv

Ellenőrzési tervjavaslat évi belső ellenőrzési terv Makói Kistérség Többcélú Társulása Ellenőrzési tervet megalapozó elemzés címe, időpontja Ellenőrzési tervjavaslat 2014. évi belső ellenőrzési terv Ellenőrzési tervet megalapozó kockázat elemzés címe, időpontja:

Részletesebben

8/2011. sz. Szabályzat FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELŐZETES ÉS UTÓLAGOS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE

8/2011. sz. Szabályzat FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELŐZETES ÉS UTÓLAGOS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE 8/2011. sz. Szabályzat FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELŐZETES ÉS UTÓLAGOS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE A Csákvár Nagyközség Polgármesteri Hivatala Folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés rendszerét

Részletesebben

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában projektidőszak: 2013.12.01. - 2014.12.31. I.)Bevezetés: Jelen dokumentáció célja, hogy közérthető formában bemutassa

Részletesebben

BÁTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

BÁTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL A BÁTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 1. számú melléklete A H I V A T A L S Z E R V E Z E T I S É M Á J A Báta KÖZSÉG ÖNKORMÁNY- ZATÁNAK KÉPVISELŐ- TESTÜLETE Sárpilis KÖZSÉG ÖNKORMÁNY- ZATÁNAK KÉPVISELŐ-

Részletesebben

Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő. Szerződéses dátum a pályázati dokumentáció részét képező

Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő. Szerződéses dátum a pályázati dokumentáció részét képező Szerződő partner neve Immobi-Rat Kft. Zámbori Péter Kommunikációs és Stratégiai Tanácsadó Kft. Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő Szerződéses dátum a pályázati

Részletesebben

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI 1. A körjegyzőség feladata és hatásköre A körjegyzőség számára meghatározott feladatoknak és hatásköröknek a körjegyzőség szervezeti egységei, dolgozói közötti megosztásáról a

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Formázott: Portugál (brazíliai) Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. október 27-i ülésére Formázott: Portugál (brazíliai) Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat 2009. évi

Részletesebben

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófav favédelmi Igazgatóság A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Előadó: Heinfarth György tű. alezredes A KÖZBIZTONSÁGI REFERENS

Részletesebben

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. augusztus 25.

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. augusztus 25. J a v a s l a t Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban című ÁROP-1.A.3.- 2014. pályázat benyújtására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH.

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Szám: 2/2012 BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 26-án megtartott rendes, nyilvános ülésén készült

Részletesebben

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: i csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM Preambulum Az aláíró felek fontos feladatnak tartják a Szécsényi kistérség társadalmi-gazdasági fejlődésének támogatását a humánerőforrás fejlesztésével és a

Részletesebben

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. szám E l ő t e r j e s z t é s számvevői jelentéshez készült intézkedési tervről Az Állami Számvevőszék 2009. június 2-től megszakításokkal

Részletesebben

EFOP EGYHÁZI ÉS CIVIL SZERVEZETEK SZOCIÁLIS KÖZFELADAT- ELLÁTÁSÁNAK TÁMOGATÁSA

EFOP EGYHÁZI ÉS CIVIL SZERVEZETEK SZOCIÁLIS KÖZFELADAT- ELLÁTÁSÁNAK TÁMOGATÁSA EFOP-1.9.8-17 EGYHÁZI ÉS CIVIL SZERVEZETEK SZOCIÁLIS KÖZFELADAT- ELLÁTÁSÁNAK TÁMOGATÁSA PÁLYÁZAT CÉLJA: A felhívás célja olyan hosszabb távon fenntartható, egyedi szervezetműködtetési eszközök bevezetése,

Részletesebben

VAS MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM évi munkaterve

VAS MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM évi munkaterve VAS MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM 2017. évi munkaterve A munkaterv azokat a legfontosabb feladatokat tartalmazza, mely a Vas megyei Foglalkoztatási Paktum részeként megvalósul 2017-ben. A paktum menedzsment

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület TITKÁRSÁGI ÜGYREND

Magyar Elektrotechnikai Egyesület TITKÁRSÁGI ÜGYREND Magyar Elektrotechnikai Egyesület TITKÁRSÁGI ÜGYREND Budapest, 2013. december 17. Összeállította: Ellenjegyezte: Günthner Attila Irodavezető Ángyánné Kiss Zsuzsanna Ellenőrző Bizottság elnök Kovács András

Részletesebben

TERÉZVÁROSI MAGYAR ANGOL, MAGYAR NÉMET KÉT TANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

TERÉZVÁROSI MAGYAR ANGOL, MAGYAR NÉMET KÉT TANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT TERÉZVÁROSI MAGYAR ANGOL, MAGYAR NÉMET KÉT TANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 2018 Tartalom 1. Az intézményi értékelési szabályzat célja... 2 2. Jogszabályi háttér... 2 3. A Szabályzat

Részletesebben

SZAKMAI SZEMPONTOK GINOP A PÁLYÁZAT ELKÉSZÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA

SZAKMAI SZEMPONTOK GINOP A PÁLYÁZAT ELKÉSZÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése GINOP-6.2.3-17 - A PÁLYÁZAT ELKÉSZÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA SZAKMAI SZEMPONTOK Előadó: Ütőné dr. Visi Judit Szakmai

Részletesebben

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala. szervezetfejlesztésről. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének május 26-i ülésére

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala. szervezetfejlesztésről. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének május 26-i ülésére Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. május 26-i ülésére Saád Tamás, Dr. Peredi Katalin Szervezetfejlesztési

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 131/2014. (XII.15.) KT.

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal hatékonyságának javítása Kőbányán

Polgármesteri Hivatal hatékonyságának javítása Kőbányán Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt: "Polgármesteri Hivatal hatékonyságának javítása Kőbányán" ÁROP-3.A.1/B-2008-0011 Magyarországon a Nemzeti

Részletesebben

SZERVEZETI FELELŐSSÉGI RENDSZER ÁTTEKINTHETŐ ÉS NAPRAKÉSZ KÖZZÉTÉTELE

SZERVEZETI FELELŐSSÉGI RENDSZER ÁTTEKINTHETŐ ÉS NAPRAKÉSZ KÖZZÉTÉTELE SZERVEZETI FELELŐSSÉGI RENDSZER ÁTTEKINTHETŐ ÉS NAPRAKÉSZ KÖZZÉTÉTELE Készült a Területi együttműködéseket segítő esélyegyenlőségi programok a Keszthelyi járásban (ÁROP-1.A.3-2014-2014-0080) című projekt

Részletesebben

A ÉVI TANFELÜGYELETI LÁTOGATÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE (TÁMOP-3.1.8)

A ÉVI TANFELÜGYELETI LÁTOGATÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE (TÁMOP-3.1.8) A 2015. ÉVI TANFELÜGYELETI LÁTOGATÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE (TÁMOP-3.1.8) A MEGÚJULÓ KÖZNEVELÉS ÉRTÉKELÉSI KERETRENDSZERE Minősítés Tanfelügyelet Pedagógus, vezető, intézmény KÜLSŐ értékelése saját célok mentén.

Részletesebben

ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata. Makó

ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata. Makó ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata Makó 2016.11.22. Tartalom 1. Kutatás keretei 2. Módszertan a mai munkához 3. Megyei workshop eredményeinek összefoglalója

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Szabolcsi Bence Zenei AMI OM azonosító: 039663 Intézmény vezető: Barta Dóra Intézkedési terv kezdő dátuma: 2017. december 12. Intézkedési terv befejező dátuma: 2022. december 11. 1. Pedagógiai

Részletesebben

Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens

Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens 1. Projektötlet, előkészítés 2. Megvalósítás Támogatás 3. Fenntartás Helyzetelemzés: igények, szükségletek, megoldandó probléma feltárása Célstruktúra:

Részletesebben

Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084

Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084 Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 mail@bkf.hu Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084

Részletesebben

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

Vezetői összefoglaló ÁROP /A A pályázati dokumentáció felépítése

Vezetői összefoglaló ÁROP /A A pályázati dokumentáció felépítése Vezetői összefoglaló ÁROP-11.2. 18/A-2013 A pályázati dokumentáció felépítése Tartalomjegyzék Tartalom Oldal Vezetői összefoglaló 1 Beszámoló a Szegedi Ítélőtábla Minőségirányítási területen végzett fejlesztő

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A.

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi Régióban c. pályázatról 2010. április 30. 1 Előzmények:

Részletesebben

III. 3. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap)

III. 3. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap) A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 0. évi integritásjelentése III.. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap) Az integritás menedzsment táblázat

Részletesebben

készítette: címzetes főjegyző testületenkénti egyszerűtöbbség Melléklet: javaslat

készítette: címzetes főjegyző testületenkénti egyszerűtöbbség Melléklet: javaslat ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ, VADNA, SAJÓGALGÓC ÉS SAJÓIVÁNKA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2014. AUGUSZTUS 26-AI EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1172-4/2014/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB III.

Részletesebben

2011. ÉVI TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI GYŰJTŐ

2011. ÉVI TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI GYŰJTŐ PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA 2011. ÉVI TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI GYŰJTŐ (NÉV) Készült: 2 példányban 1 példány: Köztisztviselő 1 példány Humánpolitikai ügyintéző I. A KÖZTISZTVISELŐ

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar A VÍZTUDOMÁNYI ÉS KATASZTRÓFAMEGELŐZÉSI TUDÁSKÖZPONT ÜGYRENDJE Hatályba lépés napja: 2019. február 7. napján A hatályba lépéssel egyidejűleg

Részletesebben

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál. Partnerek intézményesített bevonása a döntéshozatalba

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál. Partnerek intézményesített bevonása a döntéshozatalba Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál Partnerek intézményesített bevonása a döntéshozatalba 2010 Projektvázlat 1. Jegyzői egyeztetés 2. Célok, elvárások A helyi újság tartalmával

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézmény neve: Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodája Intézmény OM azonosítója: 201 839 Intézményvezető neve: Béresné Dobránszky

Részletesebben

AZ ELLENŐRZÉSI NYOMVONAL

AZ ELLENŐRZÉSI NYOMVONAL AZ ELLENŐRZÉSI NYOMVONAL 1. Az ellenőrzési nyomvonal fogalma Az Ámr. rendelkezése szerint az ellenőrzési nyomvonal A Polgármesteri Hivatal tervezési, pénzügyi lebonyolítási folyamatainak, valamint ellenőrzési

Részletesebben

Képzési összefoglaló Fonyód Város Polgármesteri Hivatalánál tartott tréningekről ÁROP -1.A.2/A-2008-0080

Képzési összefoglaló Fonyód Város Polgármesteri Hivatalánál tartott tréningekről ÁROP -1.A.2/A-2008-0080 Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 mail@bkf.hu Képzési összefoglaló Fonyód Város Polgármesteri Hivatalánál tartott tréningekről ÁROP -1.A.2/A-2008-0080

Részletesebben

A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA

A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA ÁR-07 1. AZ CÉLJA Kialakítani egy olyan szabályozott folyamatot, mely egy éves időcikluson belül tartalmazza és feldolgozza

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző 8649-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. április 28-i ülésére Tárgy: Készségfejlesztés az önkormányzatoknál (ÁROP-2.2.11/2010) c. normatív pályázat

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án 1 I. AZ IRODA JOGÁLLÁSA A szervezeti egység

Részletesebben

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA I. Az utasítás hatálya Ezen utasítás hatálya a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2017. február 7-étől hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet feladata:

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

REKTORI HIVATALA ÜGYRENDJE

REKTORI HIVATALA ÜGYRENDJE AZ ÓBUDAI EGYETEM REKTORI HIVATALA ÜGYRENDJE Budapest, 2018. (2018. június 25. napjától hatályos, 1. verziószámú változat) 1 Tartalom PREAMBULUM... 3 ELSŐ RÉSZ... 3 Általános rendelkezések... 3 Az Ügyrend

Részletesebben

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009.

SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009. Tamási Város Polgármesteri Hivatala SWOT analízis SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009. SZEMPONTOK A kérdések megválaszolásához 1. VEZETÉS A vezetés szerepe a hivatali küldetés

Részletesebben

Cibakháza Nagyközség Önkormányzata Polgármestere ELŐTERJESZTÉS

Cibakháza Nagyközség Önkormányzata Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Cibakháza Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. november 24-i munkaterv szerinti ülésére a 2011. évi belső ellenőrzési terv elfogadására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben