VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC Kórház-Rendelőintézet 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Tel: 88/ Fax: 88/

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC Kórház-Rendelőintézet 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Tel: 88/556-556 Fax: 88/556-209. e-mail: titkarsag@vmkorhaz."

Átírás

1 VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC Kórház-Rendelőintézet 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Tel: 88/ Fax: 88/ Szám: 02/161-20/2007. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 14-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet gazdasági helyzetének alakulásáról Előadó: Dr. Rácz Jenő főigazgató Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet Az előterjesztés készítésében részt vett: Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Iroda Sándor Tamás irodavezető Dr. Győri István eü. szakreferens Az előterjesztést megtárgyalta: Egészségügyi Bizottság

2 Tisztelt Közgyűlés! A Veszprém Megyei Önkormányzat április 19-i ülésén adtunk részletes tájékoztatást az intézményünk helyzetéről, amely gazdasági szempontból a februári adatokat tükrözte. Az akkori beszámoló végső összegzése az volt, hogy az intézményünk az igen kedvezőtlen külső környezeti feltételek közt is teljesíteni tudta a Közgyűlés azon határozatát, mely szerint elvárja, hogy az adósságállományunk ne növekedjen a október 31-i állapothoz képest. A továbbiakban ennek betarthatóságára újabb intézkedések megtétele szükséges Az akkor javasolt intézkedések közül a fenntartó képviselőivel folytatott konzultációt követően nem került realizálásra az ügyeleti megállapodás felmondása, mert egyrészt a fennálló munkabékét megszüntette volna, másrészt július 1-től az akkor hatályba lépő és az előterjesztésben még később részletezett jogszabályi változások amúgy is teljesen átalakítják az ügyeleti és sürgősségi ellátást, mely a Kollektív Szerződés és az egyéni megállapodások újratárgyalását is eredményezni fogja. Így célszerű a változtatásokat egyszerre lebonyolítani. A dobai rehabilitációs kapacitás további sorsáról külön előterjesztésben foglalkozunk. A mosoda bezárása és a mosodai szolgáltatások külső szolgáltatótól való vásárlása megvalósult. További lépésként a feleslegessé vált mosodai berendezések értékesítését és az épület lebontatását tervezzük. Az utóbbihoz a fenntartó engedélyét kérjük. Az energia racionalizálást elősegítő felmérést elvégeztettük. Várjuk a felmérést elvégző cég javaslatait a lehetséges megoldásokról. A betegszintű gyógyszerfigyelést a legkritikusabb 6 osztályon megkezdtük, erre az intézményen belül külön felelőst jelöltünk ki. Tekintettel arra, hogy a radiológia és az informatika külső működtetésére nem kaptunk fenntartói felhatalmazást, ezeket egyelőre levettük a napirendről, ugyanakkor elkészítettük annak a céltámogatásnak a specifikációját, amely a radiológiai eszközök digitalizálásával elősegíti a hatékonyabb radiológiai tevékenységet. A lízingelt eszközök lízingdíjainak kiváltására a fenntartóval közösen keressük a megoldási lehetőségeket. A fentiek mellett a korábban bevezetett szigorú keretgazdálkodási és működési szabályok betartásával igyekeztünk fékezni a kiadásokat, amelyek sajnos egyre több alkalommal váltanak ki munkavállalói és beteg elégedetlenséget. A következő fejezetben a korábbi beszámolóhoz képest 2 hónappal (március-április) hosszabb időszak gazdasági adatairól adunk tájékoztatást: Az intézmény pénzügyi helyzetének alakulása Az intézményi adatszolgáltatás alapján a kórház pénzügyi helyzete az alábbi módon alakult:

3 2 Adatok e Ft-ban Dátum Összes Határidőn belüli 1. sz. táblázat Határidőn Ebből túli 0-30 nap nap Szállítóállomány (e Ft) Az intézmény szállító állománya: - 418,3 millió Ft, amely október 31-hez képest 28 millió Ft-tal csökkent, - a határidőn túli szállító állomány közel 8 millió Ft-tal csökkent, a határidőn belüli szállító állomány 20 millió Ft-os csökkenése mellett. A válságkezelési intézkedési tervben meghatározott június 30-ig tartó első ütemben és az azt követő második ütem jelenleg tartó első felében, az adósságállomány szinten tartásánál kedvezőbb helyzetet sikerült elérni, a lejárt szállító állomány fokozatosan csökkent, amely az önkormányzati biztosi működés befejezéséig töretlenül folytatódott, és amelyet az intézmény április végéig tartott, sőt enyhe mértékben csökkentett a finanszírozás rendkívül kedvezőtlen változása ellenére. A mérési időpontokban maximum e Ft összegű rulírozó hitel felvételre került április 30-án egyértelműen megállapítható, hogy: - az adósságállomány az előző hónapokhoz képest jelentősen nem növekedett, sőt október 31-hez képest enyhe mértékben csökkent, a határidőn túli szállító állomány közel 8 millió Ft-os csökkenése következtében, - az intézmény 220,3 millió Ft-ot elérő adósságállománnyal rendelkezik, amely a október 31-i állapothoz képest 8 millió Ft-tal alacsonyabb. Az új finanszírozási szabályok hatályba lépésével július elsejétől az intézmény fekvő és járó teljesítményét maximalizálták és csökkentették a krónikus ellátás finanszírozását. A pénzügyi helyzet stabilizálása érdekében - a maximálisan elérhető bevétel realizálására intézkedések megtételére került sor:

4 3 minden fekvőbeteg osztály és járóbeteg szakrendelés, diagnosztikai egység (CT, MR) megkapta az október hóban elérhető maximális teljesítmény adatot, heti kétszeri teljesítményértékelésre kerül sor, amely biztosítja a teljesítmény adatok mellett, a maximálisan elérhető teljesítményt csökkentő mutatók (100% feletti ágykihasználtság, 5 perces szabály) figyelését is, a teljesítmény-figyelés és beavatkozás folyamatának szabályozása elkészült és főigazgatói utasításban került kiadásra. Kórházi teljesítményének alakulása ( pénzügyi év) Teljesítés Súlyszám Fekvőbeteg ellátás Havi TVK TVK % Ezer pont Járó-beteg ellátás Havi TVK TVK % november 2 692, ,0 105, , december 2 430, ,7 87, , január 2 436, ,2 98, , február 2 659, ,3 104, , március 2 693, ,8 96, , április 2 394, ,2 88, , május 2 921, ,0 107, , június 2 921, ,0 109, , július 2 642, ,7 110, , augusztus 2 501, ,9 118, , szeptember 2 393, ,9 103, , október* 2 411, ,5 97, , november* 2 567, ,0 103, , december* 2 474, ,4 94, , január* 2 457, ,9 109, , február* 2 480, ,2 108, , március* 2 556, ,4 101, , április* 2 619, *CT, MR teljesítménnyel együtt, a külön TVK-t megszüntetette az OEP 2. sz. táblázat Az OEP a évi pénzügyi évre vonatkozó TVK adatok, 2006.októberi decemberi, januári-márciusi értékeit közölte. A kapott értékek a évi hasonló időszak 95%-os TVK értékeinél 1% ponttal alacsonyabbak, a évi hasonló időszaknál viszont ennél jóval alacsonyabbak. Tekintettel arra, hogy a megyei kórháznak progresszivitási szintje miatt kötelessége fogadni a városi kórházakból érkező betegeket, az intézmény betegforgalom befolyásolására tett intézkedései korlátozottan érvényesülhetnek. Az előterjesztés készítésének időpontjában még nem volt ismert számunkra a április 1- től intézményünkre érvényes TVK, így az elmúlt 2 hónapban úgy kellett gazdálkodnunk, hogy a bevételi oldal paramétereit egyáltalán nem ismertük. Ez főleg abból a szempontból

5 4 kritikus, hogy ha túlteljesítünk, akkor úgy költöttük betegellátásra, hogy annak az ellenértékét nem kapjuk meg, ha meg nem teljesítjük az amúgy nem ismert elvárásokat, akkor nem teljesül az ellátási kötelezettségünk, így az intézmény szankcionálható például a biztosítási felügyelet által. A jogszabály lehetőséget adott az ellátási érdekből történő kiegészítő díjazásra, amelyet megpályázott az intézmény. A pályázat eredményeként a július, augusztus, szeptember hónapi teljesítmények díjazása havi 15,7 millió Ft-tal kiegészítésre került, amely egyszeri juttatás, azaz a következő finanszírozási év TVK értékeit nem fogja befolyásolni januári-márciusi időszakra utólagosan, egy összegben összesen 47,2 m Ft-ot kapott az intézet, a április utáni időszak fix összegű finanszírozásáról jelenleg nincs információ. Az osztályos készletek ellenőrzése, értékelése Az osztályos leltár felvétele havonta megtörténik, amelyet a megrendeléseknél folyamatosan figyelemmel kísérnek. Gyógyszerkészletek alakulása (adomány nélkül) 3. sz. táblázat Időpont Osztályok Gyógyszertár Intézet (e Ft) Az osztályok zárókészletei átlagosan 16 napos felhasználást biztosítanak. Látható, hogy a legutóbbi beszámoló óta mind az osztályos, mind a központi gyógyszerkészleteinket kénytelenek voltunk tovább csökkenteni, amely jelenleg már a kritikus határon mozog. Szakmai anyagkészletek alakulása (konszignációs raktárkészlet nélkül) 4. sz. táblázat Időpont Osztályok Raktár Intézet (e Ft)

6 5 A gyógyszerkészletnél magasabb értéket a megrendelést követő hosszabb szállítási határidő, illetve az anyagféleség magasabb száma indokolja. Egy évvel ezelőtt a szakmai anyagok raktárkészlete közel kétszerese volt a jelenleginek. Keretgazdálkodás, bevételek 5/a.sz.táblázat 2006 Keretgazda decemberi aug.keret szept.keret okt.keret nov.keret keret anyaggazdálkodás anyaggazd. EFI élelmezés gyógyszertár informatika izotóp könyvtár mosoda munkaügy munkavédelem műszaki osztály orvos igazgató pénzügyi oszt röntgen humanpol.osztály takarítás Önálló Üz.csop VIBEM Főigazgató havi bér és jár. Összesen Bevétel-terv Fedezet I Bevétel-tény Fedezet II Bevétel-tény + fix díj Fedezet III.

7 6 5/b.sz.táblázat 2007 Keretgazda januári februári márciusi áprilisi keret keret keret keret májusi keret anyaggazdálkodás anyaggazd. EFI élelmezés gyógyszertár informatika izotóp könyvtár mosoda munkaügy munkavédelem műszaki osztály orvos igazgató pénzügyi oszt röntgen humanpol.osztály takarítás Önálló Üz.csop VIBEM Főigazgató havi bér és jár Bér átadása Doba Összesen Bevétel-terv Fedezet I Bevétel-tény Fedezet II Bevétel-tény + fix díj Fedezet III A táblázatból látható, hogy októberétől (júliusi teljesítmények finanszírozása) amit már korábban többször jelzett - az intézmény fedezet nélküli kötelezettség vállalásra kényszerül minden hónapban (Fedezet I.), ugyanis a bevételek felső korlátja miatt a progresszivitásból adódó elháríthatatlan többlet feladatokért az intézmény finanszírozást nem kap. Az intézményi vezetés a betervezhető bevételek mellett ezért kénytelen volt ezen le nem fedett kötelezettség vállalásokat egyéb bevételekkel kompenzálni (pályázati forrás, egyéb nem várt bevételek) továbbá a szigorú gazdálkodásból adódó megtakarításokból és megszorításokból adódó fel nem használt keretek miatt likviditásunk nem billent meg. Ugyanakkor egyértelmű, hogy a korábbi jelzésünknek megfelelően a évben jelentkező többlet kiadások (energiaár emelkedés, ÁFA emelkedés, járulék terhek emelkedése, bérautomatizmus) valamint a visszavett bevételi lehetőségek eredőjeként mintegy 800 millió forintos likviditási pozíció romlás csak átmenetileg és nem garantáltan kompenzálható a fenti

8 7 módszerrel. A leírtak következtében nem tekinthetünk el attól, hogy a legnagyobb kiadási tételt jelentő bérkiadások csökkentésére létszámleépítést valósítsunk meg. Javaslat az intézményi létszám csökkentésére A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet kiadási struktúrájában 60% a bér és bérjellegű kiadás, kb. 20% a fix egyéb kiadások és 20%-nyi az intézmény és a betegforgalom által valóban befolyásolható kiadások mértéke. Ahhoz, hogy érzékelhető mértékben változtatni tudjunk az eladósodás mértékén mintegy 200 dolgozót kellene elbocsátanunk. Ezzel körülbelül évi 300 millió Ft-ot tudnának megtakarítani. Ugyanakkor ez a leépítés már nem végezhető el úgy, hogy az ellátási a működési engedélyben elvárt személyi előírásoknak meg tudjunk felelni, valamint nem tudnánk teljesíteni az előírt területi ellátási kötelezettségünket. Amennyiben figyelembe vesszük azt, hogy az Alkotmánybíróság döntése következtében az egészségügyi intézményekben július 1-től az ügyelet teljes egészében munkaidőnek számít ez megváltoztatja a jelenlegi folyamatos betegellátás rendjét. Ennek az oka az, hogy mivel egy munkavállaló folyamatosan 12 óránál többet nem dolgozhat, így egy hétköznapi ügyeletet - amely 16 óra 1 munkavállaló egyedül nem képes lefedni. Mivel a heti munkaidő keret 40 óra, melyhez heti 8 óra túlmunkát lehet kötelezően előírni így nyilvánvaló, hogy a megváltozott jogszabályi környezet jelentős humánerőforrás többletigényt generál és a munkaszervezésben is jelentős változtatásokat igényel. Amennyiben a megyében működő más, önkormányzati fenntartású, nem kiemelt kórházak a legtöbb szakma esetében nem fogják tudni biztosítani a folyamatos ellátást a számukra jelenleg rendelkezésre álló munkavállalókkal, fel kell készülnünk arra, hogy ennek a tehernek egy része is a megyei kórházra fog hárulni. Ugyanakkor a megnövekedett feladat finanszírozási ellentételezésének lehetősége szintén nem ismert a számukra. Ilyen körülmények között minden likviditási nyomás ellenére maximum 25 fős létszámleépítésre tudunk javaslatot tenni úgy, hogy ezzel ne veszélyeztessük közvetlenül is a betegeink biztonságát. A javasolt létszámleépítés részleteit a mellékletben szereplő táblázat mutatja. A táblázat szerint a leépítés járulékokkal együtt havi 4,37 mft, azaz évi 52,45 mft megtakarítást jelent. A megvalósítás esetén az intézményünk költségvetési rendeletben engedélyezett létszáma 1322 főről 1297 főre csökken. Az engedélyezett létszámkeretnél már figyelembe vettük a jelen közgyűlésen a költségvetési rendeletben átvezetett dobai telephely átadása miatti 153 fős létszámcsökkenést is. A létszámleépítés költségeit - a munkavégzés alóli kötelező mentesítés időtartamára járó átlagkeresetet és a végkielégítést - az önkormányzat pályázat útján igényelheti vissza. Munkaügyi intézkedések a várható jogszabályváltozásokkal kapcsolatban A pénzügyi kérdéseken kívül komoly aggályként merül fel a számunkra, hogy hogyan tudjuk az új jogszabályokat törvényesen bevezetni intézményünkben. Ugyanis az érintett törvények parlamenti vitája jelen előterjesztés készítésének időpontjában még folyamatban van, és a legoptimálisabb becslések szerint is ezek elfogadása még legalább 10 napot vesz igénybe. Amennyiben a köztársasági elnök 1 héten belül aláírja a törvényt és az kihirdetésre kerül, és

9 8 vele együtt megjelennek a végrehajtási utasítások is akkor június 3. hetére állnak rendelkezésünkre azok a szabályok, amely alapján módosítanunk kell a Kollektív Szerződést, továbbá el kell készíteni és az Egészségügyi Bizottság elé kell terjeszteni a Szervezeti és Működési Szabályzat mellékletét képező Ügyeleti és Készenléti Szabályzatot. Majd ennek elfogadását követően meg kell kötni a munkavállalókkal az egyéni megállapodásokat az önként vállalt túlmunka mértékéről és díjazásáról, illetve ezután kell elkészíteni a júliusi ügyeleti és munkarend beosztást, amelyet elvileg a munkavállalónak 2 héttel a beosztása előtt már meg kell ismernie. Amennyiben azt is figyelembe vesszük, hogy az önként vállalt túlmunka többlet díjazására fedezettel nem rendelkezünk, és így várhatóan a munkavállalók bérpozíciója a változások következtében romlani fog fel kell készülnünk arra, hogy az érdekérvényesítés különböző eszközeivel igyekeznek majd az intézményünket presszionálni. Javaslat az intézményi aula hasznosítására Az intézmény főbejáratában korábban 2 olyan üzletet nyitottunk meg (Elixir patika és fodrászat), amely egyrészt beteg és lakossági igényeket elégített ki, másrészt bevételeivel illetve bérleti díjával hozzájárult az intézmény saját bevételeihez. Az intézmény aulájában, ahol jelen pillanatban a betegfelvételi iroda és vizitdíj pénztár is működik, igen jelentős számú beteg és hozzátartozója fordul meg és igényelnék a kulturáltabb várakozás körülményeit. Ennek kielégítésére egy nyitott presszó kialakítását tervezzük, amely a betegigények kiszolgálása mellett hasznosítaná a teret, így átvállalná annak fenntartási költségeit, valamint bérleti díj fizetésével járulna hozzá a kórházi bevételekhez. Szintén betegigényként merült fel egy gyógyászati segédeszköz üzlet, valamint optikai szalon kialakítására. Ezek ugyancsak elhelyezhetők az aulában és jelentős bérleti díjjal javíthatnának az intézmény nehéz gazdasági helyzetén, ugyanakkor kielégítenék a felmerült igényeket. A közgyűlés hozzájárulása esetén megkezdjük a fenti üzletek kialakításának előzetes szakhatósági engedélyeztetését, majd megterveztetését és ezt követően pályázati úton keresünk olyan bérlőt, aki az általunk előírt tervek alapján a kivitelezést és a működtetést felvállalja. Javaslat az intézményi finanszírozási bevételek növelésére Az Egészségügyi Közlöny LVII. évfolyam 13. számában, május 23-án pályázati felhívás jelent meg az egynapos sebészeti ellátásokra. A felhívás lehetővé tett, hogy intézményünk is pályázatot nyújtson be ezen tevékenység folytatására. Tekintettel arra, hogy a fekvőbeteg finanszírozási korláton kívüli bevételi lehetőséget nyitunk meg az intézmény számára, továbbá a megnyíló területeken csökkenteni tudjuk a betegek várakozási idejét, így célszerű élni a pályázat lehetőségével. A szakmai mérlegelést követően a következő területeken tudunk pályázni: sebészet szülészet-nőgyógyászat traumatológia fül-orr-gégészet szemészet ortopédia

10 9 urológia érsebészet szájsebészet gasztroenterológia gyermeksebészet A megadott lehetőségek maximális kihasználását figyelembe véve összesen 6621 beavatkozásra készítettünk pályázatot, amely optimális esetben akár 190 millió forint éves bevételt is eredményezhet. Tekintettel arra, hogy a közlönyt azon a napon kaptuk kézhez, amely nap óra volt a pályázat beadásának határideje így előzetes fenntartói engedélyt kérni nem tudtunk. A pályázati kiírás szerint a pályázók maguk a szolgáltatók, és fenntartói engedélyt a pályázathoz csatolni nem kellett, továbbá önrészt vagy kötelezettséget sem kell vállalni a fenntartónak, ezért a pályázatot benyújtottuk. Amennyiben az Egészségügyi Bizottság vagy a közgyűlés nem adja jóváhagyását a pályázathoz, úgy azt természetesen visszavonjuk. Fejlesztési lehetőségek a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 2. prioritása: Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése. Ennek akcióterve elkészült a as időszakra. Az akciótervet a TIOP Monitoring Bizottság elfogadta és azt jóváhagyásra az Európai Bizottság elé terjesztette. A Bizottság jóváhagyása után előre láthatólag a július 25-i kormányülés fogadja el a végleges akciótervet, majd ezt követően kerül sor a pályázatok kiírására. Ahhoz, hogy a pályázaton kellő eséllyel pályázhassunk, intenzív előkészítő munka szükséges. A TIOP 2. prioritásának akciótervében 10 konstrukció került meghatározásra összesen 264,5 mrd Ft pályázati forrás elnyerésére. Ezen konstrukciók közül a következőkre célszerű a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet fejlesztésére pályázatot benyújtani: Az 1. konstrukció, amely a kistérségi járóbeteg szakellátó központok kialakítására és fejlesztésére irányul (nyílt pályázat, vissza nem térítendő, mft kerettel, mft támogatási összeggel, 100%-os támogatással, 23 támogatott projektszámmal) A 3. konstrukció, mely a sürgősségi ellátás fejlesztésére irányul (kétfordulós pályázattal, vissza nem térítendő támogatással, mft támogatási kerettel, mft támogatási összeggel, 90%-os támogatással, támogatott projektszámmal) A 6. konstrukció, amely a korszerű regionális onkológiai hálózat kialakítására irányul, kétfordulás pályázat, vissza nem térítendő támogatás, mft támogatási kerettel, mft támogatási összeggel, 90%-os támogatással, 6 támogatott projektszámmal) Elméletileg nem kizárt az 5. konstrukció megcélzása sem, amely a struktúraváltoztatást és az infrastruktúra fejlesztést célozza meg a fekvőbeteg szakellátásban (kétfordulós pályázat, vissza nem térítendő, mft támogatási kerettel, mft támogatási összeggel, 85%-os támogatással, támogatott projektszámmal)

11 10 A konstrukciók kombináltan is pályázhatóak, a megjelöltnél magasabb önrész előnyt jelent. A megyei kórházra vonatkozóan 2 pályázatot célszerű készíteni: Egy kombinált pályázatot, amely az onkológiai tömb kialakítását és a járóbeteg ellátás fejlesztését célozza meg egy projekt keretében, és amely az 1., az 5., és a 6. számú konstrukció forrásait célozza meg Egy pályázatot, amely a sürgősségi ellátás fejlesztésére a 3. számú konstrukciót célozza meg Javaslat pályázat benyújtására a sürgősségi ellátás fejlesztése érdekében Pályázatot adhat be érvényes működési engedéllyel és OEP szerződéssel vagy előzetes OEP befogadással bíró állami vagy önkormányzati egészségügyi szolgáltató. Cél az SO1 szintű sürgősségi centrum kialakítása, amelyben önálló diszpécser szolgálat és betegosztályozó működik, ahol az egyes szakmák komplex sürgősségi ellátása történik, ahol a nap 24 órájában folyamatosan történik az ellátás, ahol előnyt élvez az alap és szakellátási sürgősségi rendszer összevonása. Pályázni lehet épületrész rekonstrukciójára, fejlesztésére, a minimum feltételeket biztosító eszköz beszerzésre, info-kommunikációs rendszer korszerűsítésére, helikopter leszállóhely létesítésére (ez utóbbinál a két pályázat céljai találkoznak). A megyei kórházban jelenleg is működik sürgősségi osztály, amely nem felel meg az SO1 kritériumainak, nem integrálja magába valamennyi szakmát, nem kapcsolódik az alapellátáshoz, csak a belgyógyászati jellegű betegségek esetében működik műszakrendszerben, míg a többi estében ügyeleti rendszert működtet, műszerezettségében fejlesztésre szorul, építészetileg nem alkalmas a sürgősségi ellátás kívánalmait maradéktalanul teljesíteni. Ahhoz, hogy a megyei kórház progresszivitási szintjének megfelelően biztosíthassa az ellátási területe lakosságának a folyamatos sürgősségi ellátását a jelenlegi sürgősségi osztály jelentős fejlesztése és átépítése szükséges. Ennek keretében kialakításra kerülhet a közös osztályozó pont és a diszpécser szolgálat. A traumatológiai sürgősségi ellátási rész egységesen integrálódik a rendszerbe, valamennyi szakterület sürgősségi ellátása ide koncentrálódik. Lehetőség nyílik Veszprém és kistérsége alapellátási ügyeletének integrálására is. A helikopter leszálló a másik pályázat keretében megvalósuló onkológiai és járóbeteg blokk tetejére kerül és egyben direkt összeköttetést kap a sürgőségi ellátást magában foglaló épülettel. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatával folytatott egyeztetés alapján amennyiben a megyei közgyűlés elfogadja az alap és szakellátási sürgősségi ellátás integrációjának elvét, akkor elkészülhet a részletes szakmai program, az előzetes megvalósíthatósági tanulmány valamint az átalakítás építészeti tervezése is megkezdődhet. Ezek az előkészítések szükségesek az esetlegesen benyújtandó pályázathoz is. A szakmailag és műszakilag elfogadható szintű beruházás minimális forrásigénye 380 millió Ft, melyből a 10%-os önrészt figyelembe véve a fenntartónak 38 mft önrészt kell vállalnia.

12 11 Tekintettel arra, hogy az alapellátási ügyelet integrálásáról is szól a projekt, ezért az önrész a megyei és a városi önkormányzat közt megosztható. Tisztelt Közgyűlés! A 2 hónappal ezelőtti beszámolónkhoz képest az egyre súlyosbodó külső körülmények mellett is képes volt intézményünk az adósságát a korábbi szinten megtartani, de ez már csak úgy volt lehetséges, hogy valamennyi tartalékunkat feléltük, május hónapban már ismételten igénybe vettük a rendelkezésünkre álló rulírozó hitelt is. A fent javasolt intézkedések csak részben és nem azonnal képesek kompenzálni a negatív tendenciákat, ezért változatlan külső feltételek mellett maximum júliusig leszünk képesek megtartani azt az adóssághatárt, ameddig nem szükséges ismételten önkormányzati biztost az intézményhez kirendelni. A fentiek alapján kérem a tisztelt közgyűlést az előterjesztés megtárgyalására, valamint az alábbi határozati javaslat elfogadására (VI. 14.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézetnél 25 fős létszámcsökkentést rendel el, melynek során az intézmény engedélyezett 1322 fős létszámát véglegesen 1297 főre csökkenti. Határidő: munkáltatói intézkedések megtételére: július 1. Felelős: Dr. Rácz Jenő főigazgató../2007. (VI. 14.) MÖK határozat: 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése megtárgyalta és elfogadja a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet április - május havi gazdasági helyzetéről készült beszámolót. Határidő: azonnal Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke 2. A betegellátás komfortosítása érdekében a megyei közgyűlés hozzájárul a megyei kórház aulájának tervezett hasznosításához, ezen belül gyógyászati segédeszköz üzlet, optikai szalon és nyitott presszó előírásszerű kialakításához. Határidő: azonnal Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

13 12 3. A megyei közgyűlés a finanszírozási bevételek növelése érdekében tudomásul veszi az intézmény pályázatának benyújtását egynapos sebészeti ellátásokra. A közgyűlés felkéri a kórház főigazgatóját, hogy a pályázat nyertessége esetén a támogatási szerződésben meghatározott kötelezettségek vállalásáról utólag tájékoztassa a közgyűlést. Határidő: szeptember 1. Felelős: Dr. Rácz Jenő főigazgató 4. A megyei közgyűlés egyetért azzal, hogy a megyei önkormányzat pályázatot nyújtson be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Egészségügyi Infrastruktúra Fejlesztése akcióterv keretén belül meghirdetésre kerülő pályázati felhívásra a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézetben speciális sürgősségi centrum megvalósítása céljából. A megyei közgyűlés felkéri a megyei kórház főigazgatóját, hogy dolgozza ki a pályázat elkészítéséhez szükséges szakmai programot, amely magában foglalja a Veszprém Megyei Jogú Város alapellátási ügyeleti szolgálatának integrációját is. A megyei közgyűlés felkéri elnökét, hogy gondoskodjon a sürgősségi centrum megvalósítása céljából benyújtandó pályázat 10%-os önrészének, eFt-nak elkülönítéséről a megyei önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendeletének következő módosítása során a 7. számú melléklet I. 6. pontja által tartalmazott Egységes Pályázati Keret című előirányzat terhére. Határidő: a szakmai program elkészítésére: augusztus 1. Felelős: Dr. Rácz Jenő főigazgató Határidő: pályázati önrész elkülönítésére: június 28. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Veszprém, június 4. Dr. Rácz Jenő s. k. főigazgató

14 13 1. számú melléklet Név Összes mv.kezd. Felm. mv.alóli mentesítés mv.kezd. Végkielégítés 13. havi Összesen Járulékok Mindössz. megjegyz. Illetménye felm.hez Idő: Hó Ideje Illetménye végk.hez Ideje Összege státusz traumatológus sebész , onkológus pszichiáter pszichiáter szülész , igazg. Csop. Vez , titkárnő pénzügyi előadó RTG. műszerész udvaros , ,5 udvaros/2óra/nap/ 0,5 státuszon , ,5 liftes liftes asszisztens adminisztrátor , ,5 takarítónő , asszisztens asszisztens asszisztens asszisztens , ,5 adminisztrátor takarítónő takarítónő ,5 takarítónő Összesen: ,5 MELÓDIÁK Szerződése lejár, ezért végkielégítés, illetve felmentési illetmény sem jár neki. 0,5 asszisztens Szerződése lejár, ezért végkielégítés, illetve felmentési illetmény sem jár neki. 1 orvos Szerződése lejár, ezért végkielégítés, illetve felmentési illetmény sem jár neki. 1

2012. évi Üzleti terve

2012. évi Üzleti terve XIII. KERÜLETI EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ Cím: 1139 Budapest, Szegedi út 17. Levelezési cím: 1555 Budapest, 136 Pf. 62. Telefon: (36-1)

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. december 4-i ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. december 4-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1., Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/296-28/2008. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. D o m b ó v á r T E R V. 2011. évre. 2011. március 15.

Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. D o m b ó v á r T E R V. 2011. évre. 2011. március 15. Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. D o m b ó v á r T E R V a 2011. évre 2011. március 15. Orvos-szakmai terv a 2011. évre A Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. 2011. évre

Részletesebben

4. ÖTÉVES ADÓ- ÉS MUNKÁLTATÓI JÁRULÉK CSÖKKENTÉSI PROGRAM

4. ÖTÉVES ADÓ- ÉS MUNKÁLTATÓI JÁRULÉK CSÖKKENTÉSI PROGRAM 4. ÖTÉVES ADÓ- ÉS MUNKÁLTATÓI JÁRULÉK CSÖKKENTÉSI PROGRAM A Kormány 100 lépés programja keretében már 2006-ban megkezdődik az emberek, a vállalkozások adóterheinek csökkentése, intézkedések sora szolgálja

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzatának Sorszám: III/5 2010. évi költségvetési koncepciója Döntéshozatal módja: Elıkészítette: Dr. Heinerné Dr. Kecskés Aranka jegyzı Tárnok Lászlóné aljegyzı Véleményezı bizottság:

Részletesebben

Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/518-310. Fax: 33/518-311. E-mail: sarisap@invitel.

Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/518-310. Fax: 33/518-311. E-mail: sarisap@invitel. Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/518-310. Fax: 33/518-311. E-mail: sarisap@invitel.hu 1-99/2008. M E G H Í V Ó Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése című pályázati felhívásához Kódszám: TIOP-2.1.3/10/1.

Részletesebben

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE Tartalomjegyzék 2010. évi költségvetés általános indoklása Budaörs Város Önkormányzat 2010. évi költségvetésének általános indokolása...1 oldal

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. december 15-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. december 15-ei ülésére Szám: 02/273-4/2010. VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC NONPROFIT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Tel: 88/556-556 Fax: 88/556-209 e-mail: titkarsag@vmkorhaz.hu ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Előterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. november 29-ei testületi ülésére

Előterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. november 29-ei testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke Előterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. november 29-ei testületi ülésére Tárgy: A Települési Pályázati, Fejlesztési és Vis major Alap létrehozása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/134-21/2016. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

53-106/2011. ikt. szám A határozati javaslat törvényes:

53-106/2011. ikt. szám A határozati javaslat törvényes: SZENT LÁZÁR MEGYEI KÓRHÁZ FŐIGAZGATÓJA 6. sz. napirendi pont 53-106/2011. ikt. szám A határozati javaslat törvényes: dr. Barta László B E S Z Á M O L Ó a Szent Lázár Megyei Kórház pénzügyi, gazdasági helyzetéről,

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-137/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

POLGÁRMESTER. Beszámoló a 2007/2008. tanév indításáról

POLGÁRMESTER. Beszámoló a 2007/2008. tanév indításáról BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER Beszámoló a 2007/2008. tanév indításáról Készítette: Becsei Dénes Ágazatvezető Kecskés Ágnes Irodavezető Előterjesztő: Tóth Mihály polgármester Az

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS (Tervezet)

MEGÁLLAPODÁS (Tervezet) 125/2007. (VI. 28.) MÖK határozat 3. sz. melléklete MEGÁLLAPODÁS (Tervezet) amely létrejött a Sümeg Város Önkormányzat Városi Kórház és Rendelőintézetében (Sümeg, Doba) ellátott egészségügyi szakellátási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 19-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 19-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 19-i ülésére Tárgy: A házi segítségnyújtás támogatása. Tisztelt Képviselő-testület! A Nádasdi Evangélikus Diakóniai

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2013. január 23-án 14 órakor kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2013. január 23-án 14 órakor kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 283-288 Web site:

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XXIII. (LI.) évfolyam 6. szám 2013. november 19. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK RENDELETE 14/2013. (XI. 19.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 12-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Nagykátai Polgármesteri Hivatal 6-os bejárat emelet (Nagykáta,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás indítása Dombóvár, Arany János tér

Részletesebben

Budapest IV. kerület Újpest Önkormányzatának szociális szolgáltatástervezési koncepciója 2010.

Budapest IV. kerület Újpest Önkormányzatának szociális szolgáltatástervezési koncepciója 2010. Budapest IV. kerület Újpest Önkormányzatának szociális szolgáltatástervezési koncepciója 2010. 2 I. FEJEZET Bevezetés I/I. Jogszabályi háttér - A Szociális Szolgáltatástervezési Koncepció A legalább 2000

Részletesebben

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 MEGHÍVÓ FEGYVERNEK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2016. ÁPRILIS 28-án CSÜTÖRTÖKÖN - 15 ÓRAKOR ÜLÉST TART, melyre

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2015. március 18-án 8.00 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2015. március 18-án 8.00 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 283-288 Web site:

Részletesebben

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 74-66/2011. Sorszám: 1. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. augusztus

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E L N Ö K E E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-i ülésére Tárgy: Pályázati önerı biztosítása a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS 2011. ÉV. FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.

ÜZLETI JELENTÉS 2011. ÉV. FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. ÜZLETI JELENTÉS 2011. ÉV FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. Budapest, 2012. március 21. Wohner Zsolt Ügyvezető igazgató 1186

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. augusztus 10-i üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Borbély Gábor Derekas András Katus Attila Kondéné

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2011.(II. 11.) önkormányzati rendelete. Kadarkút Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésérıl

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2011.(II. 11.) önkormányzati rendelete. Kadarkút Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésérıl Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2011.(II. 11.) önkormányzati rendelete Kadarkút Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésérıl Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselı-testülete (a

Részletesebben

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÁLTAL FENNTARTOTT INTÉZMÉNYEK ÉS 100% TULAJDONÚ GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK SZOCIÁLIS ALAPELLÁTÁSÁNAK VIZSGÁLATA Készítette: Kanyik Csaba Szollár Zsuzsa Dr. Szántó Tamás Szombathely,

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyál Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2360 Gyál, Kőrösi u. 112-114. Szám: 6955/2016.

M E G H Í V Ó. Gyál Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2360 Gyál, Kőrösi u. 112-114. Szám: 6955/2016. Gyál Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2360 Gyál, Kőrösi u. 112-114. Szám: 6955/2016. Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága tagjai részére M E

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI GAZDÁLKODÁSÁRÓL. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2.

B E S Z Á M O L Ó AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI GAZDÁLKODÁSÁRÓL. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. B E S Z Á M O L Ó AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI GAZDÁLKODÁSÁRÓL A tájékoztatót előzetesen véleményezi a Pénzügyi és Ügyrendi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához Tisztelt Képviselőtestület! E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához A módosított 1992. évi XXXVIII. tv. 68-69. -ai alapján készítette el a jegyző a 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Dörgicse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Dörgicse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Dörgicse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Dörgicse Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. szám: 02/134-15/2016 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

ÉVES KÖZBESZERZÉSI TERV

ÉVES KÖZBESZERZÉSI TERV ÉVES KÖZBESZERZÉSI TERV 2011. Módosításokkal egységes szerkezetben Időbeli ütemezés A közbeszerzés tárgya és mennyisége CPV kód Irányadó eljárásrend Tervezett eljárási típus az eljárás megindításának,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Észak-Alföldi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Észak-Alföldi Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Észak-Alföldi Operatív Program Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése / Kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése Kódszám:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 640/2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város

Részletesebben

JAVASLAT Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. évi költségvetése végrehajtásáról szóló rendelet elfogadására

JAVASLAT Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. évi költségvetése végrehajtásáról szóló rendelet elfogadására JAVASLAT Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. évi költségvetése végrehajtásáról szóló rendelet elfogadására Tisztelt Közgyűlés! Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdasági pozíciója

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. SZEPTEMBER 8-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. SZEPTEMBER 8-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Polgármesteri Hivatal 2747. Törtel, Szent István tér 1. JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. SZEPTEMBER 8-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Rendeletek száma: Határozatok száma: 12.

Részletesebben

INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2008. ÉV

INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2008. ÉV ÉSZAK-ALFÖLDI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2008. ÉV Nyíregyháza, 2009. február 28. I.) Az intézmény feladatkörének, 2008. évi tevékenységének rövid ismertetése a./alapítványok,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2016. március 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2016. március 23-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2016. március 23-i ülésére Iktató szám: Sz-118/2016. Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA

MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA 1 1./ SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI KFT A társaság az előző üzleti hez képest az alábbi változásokat építette be a 2012. június 22-i közgyűlésre benyújtott üzleti ébe:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 93/2016. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: FESZ KN Kft.

Részletesebben

1.sz.melléklet. Ikt. szám: 212 / 2009. Kiegészítő melléklet a 2008. évi intézményi költségvetési beszámolóhoz. I. A feladat általános értékelése

1.sz.melléklet. Ikt. szám: 212 / 2009. Kiegészítő melléklet a 2008. évi intézményi költségvetési beszámolóhoz. I. A feladat általános értékelése Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Fő út 181. : 06-66/386-006; Fax/: 06-66/386-016 E-mail: igazgato@ kisb-gyomae.sulinet.hu Honlap: www.kisb-gyomae.sulinet.hu OM azonosító: 028297 1.sz.melléklet

Részletesebben

Budapest, 2015. június 30. Hitex Pénzügyi Zrt.

Budapest, 2015. június 30. Hitex Pénzügyi Zrt. A Hitex Pénzügyi Zrt. Összefoglaló Hirdetménye gépjárművek vonatkozásában fogyasztónak minősülő Ügyféllel kötött forint alapú pénzügyi lízing- és kölcsön ügyletek esetén alkalmazandó díjakról és költségekről

Részletesebben

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft.

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. Adószám: 11202309-2-12 Cégjegyzékszám: Nm-i Cégbíróság 12-09001857 Bank: KSH Bank: 10400786-07804544-0000000 Salgótarján Megyei Jogú Város K ö z g y ű l é s e 3100 Salgótarján,

Részletesebben

NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U.38-40. T: 87/352-467

NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U.38-40. T: 87/352-467 NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U.38-40. T: 87/352-467 ELŐTERJESZTÉS Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő - testületének 2013. április 25-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

FELHÍVÁS. a szociális képzések és továbbképzések fejlesztésére és a szociális életpályamodell bevezetésére

FELHÍVÁS. a szociális képzések és továbbképzések fejlesztésére és a szociális életpályamodell bevezetésére FELHÍVÁS a szociális képzések és továbbképzések fejlesztésére és a szociális életpályamodell bevezetésére A felhívás címe: Szociális humán erőforrás fejlesztése A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.2-16 Magyarország

Részletesebben

SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. Üzleti terv. 2012. év

SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. Üzleti terv. 2012. év SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. Üzleti terv 2012. év I. Összefoglaló a 2012. év üzleti tervéről Társaság neve: SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. Székhelye: 6728 Szeged, Fonógyári út 24. Telephelye:

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. április 25-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. április 25-i ülésére Tárgy: Beszámoló Békés Város Önkormányzata 2012. évi költségvetésének teljesítéséről Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető és a Gazdasági Osztály munkatársai Véleményező bizottság: Valamennyi bizottság

Részletesebben

A minisztérium tervezési feladatkörébe tartozó EU-s társfinanszírozású projektek helyzete (kiemelt projektek, pályázatok)

A minisztérium tervezési feladatkörébe tartozó EU-s társfinanszírozású projektek helyzete (kiemelt projektek, pályázatok) A minisztérium tervezési feladatkörébe tartozó EU-s társfinanszírozású projektek helyzete (kiemelt projektek, pályázatok) A/ Az OKM részvétele az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) és operatív programjainak

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Képviselő-testületének 2007. szeptember 6-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Képviselő-testületének 2007. szeptember 6-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 3575-1/2007. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Gönyű Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9071 Gönyű, Kossuth L. u. 67. Szám: 46-17/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. november 23-án 15.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Napirendi pontok:

JEGYZİKÖNYV. Napirendi pontok: Rábakecöl Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2/2010. szám JEGYZİKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2010. március 29-én (hétfın) 17,00 órakor megtartott képviselı-testületi

Részletesebben

Budapest VII. kerület Erzsébetváros Ikt.sz.: 242 / 2008 Polgármesteri Hivatal Jegyzői titkárság Budapest Erzsébet Krt. 6. 1073

Budapest VII. kerület Erzsébetváros Ikt.sz.: 242 / 2008 Polgármesteri Hivatal Jegyzői titkárság Budapest Erzsébet Krt. 6. 1073 Bp. VII. Erzsébetvárosi Önkormányzat GAMESZ Tel.: 413-3630 1071 Budapest, Damjanich u.12. Budapest VII. kerület Erzsébetváros Ikt.sz.: 242 / 2008 Polgármesteri Hivatal Jegyzői titkárság Budapest Erzsébet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 24-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 24-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 24-én tartandó ülésére Tárgy: 2011. évi költségvetés tervezetének megtárgyalása, és a költségvetés elfogadása, valamint a

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mutató: 114. 9/2011. (V.02.) számú rendelet 115. 10/2011. (V.02.) számú rendelet 48/2011. (IV.28.) 123. 49/2011. (IV.28.) 124.

Jegyzőkönyv. Mutató: 114. 9/2011. (V.02.) számú rendelet 115. 10/2011. (V.02.) számú rendelet 48/2011. (IV.28.) 123. 49/2011. (IV.28.) 124. Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 28-án megtartott üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Beszámoló két ülés között eseményekről

Részletesebben

A mezőgazdasághoz kötődő infrastruktúra fejlesztése (Kódszám: 3.2) I. A támogatás célja

A mezőgazdasághoz kötődő infrastruktúra fejlesztése (Kódszám: 3.2) I. A támogatás célja Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) Irányító Hatóságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA az Európa terv A vidék és a mezőgazdaság fejlesztéséért részprogramja keretében 2004. október A 14/2004. (VIII.

Részletesebben

A Rendelet 3. -a helyébe a következő rendelkezés lép:

A Rendelet 3. -a helyébe a következő rendelkezés lép: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének../2012. (...) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről szóló 8/2012. (II.23.) önkormányzati rendelet módosításáról Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Rózsás Júlia. A Zala Megyei Kórház finanszírozása a 2011-2014. évi beszámoló adatai alapján 2015.

Rózsás Júlia. A Zala Megyei Kórház finanszírozása a 2011-2014. évi beszámoló adatai alapján 2015. Rózsás Júlia Pénzügy és számvitel /Vállalkozási szakirány A Zala Megyei Kórház finanszírozása a 2011-2014. évi beszámoló adatai alapján 2015. BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg H-8900Zalaegerszeg, Gasparich

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. március 30-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Tímár Ella bizottsági

Részletesebben

FELHÍVÁS. A kiemelt iparágakban működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztési projektjeinek megvalósítására.

FELHÍVÁS. A kiemelt iparágakban működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztési projektjeinek megvalósítására. FELHÍVÁS A kiemelt iparágakban működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztési projektjeinek megvalósítására A felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak

Részletesebben

INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2007. ÉV

INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2007. ÉV ÉSZAK-ALFÖLDI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2007. ÉV Nyíregyháza, 2008. február 28. 1 I.) Az intézmény feladatkörének, 2007. évi tevékenységének rövid ismertetése

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Tárgy: Javaslat a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2011. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló rendelet megalkotására Tisztelt Képviselő-testületi

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. március 18-án (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2016. március 18-án (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Egészségügyi és Szociális Osztály JEGYZŐKÖNYV

Egészségügyi és Szociális Osztály JEGYZŐKÖNYV Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének Egészségügyi és Szociális Bizottsága ESZ.267.155-19/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2012. szeptember 19. napján 14 óra 5 perckor

Részletesebben

GYORSJELENTÉS. e-mail:investor.relations@synergon.hu

GYORSJELENTÉS. e-mail:investor.relations@synergon.hu GYORSJELENTÉS A Synergon Informatika Rt. 2003. január 1-től június 30-ig tartó 6 hónap pénzügyi eredményei Nem auditált, konszolidált Nemzetközi Pénzügyi Jelentés/ Beszámolói Szabályok szerint összeállított

Részletesebben

37/2010. (II. 17.) 25 IGEN 0 NEM 0 TARTÓZKODÁSSAL

37/2010. (II. 17.) 25 IGEN 0 NEM 0 TARTÓZKODÁSSAL JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2010. február 17-én 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat gazdasági program elfogadására

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat gazdasági program elfogadására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat gazdasági program elfogadására Előterjesztő:

Részletesebben

Ikt.sz: 35-32/2011. Jegyzőkönyv. Határozatok: 70-től 80-ig. Határozat száma. 10-tól 12-ig. Rendeletek:

Ikt.sz: 35-32/2011. Jegyzőkönyv. Határozatok: 70-től 80-ig. Határozat száma. 10-tól 12-ig. Rendeletek: Ikt.sz: 35-32/2011. Jegyzőkönyv Készült: Hevesaranyos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott testületi üléséről. Határozatok: 70-től 80-ig Határozat száma 71/2011.(IX.28.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 30-án megtartott testületi ülésen

Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 30-án megtartott testületi ülésen Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 30-án megtartott testületi ülésen Az ülés helye: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár Az ülés kezdete:

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS az egészségügyi szolgáltatás keretében használt éles vagy hegyes munkaeszközök által okozott sérülések és fertőzések kockázatával járó tevékenységek célvizsgálatáról (2014. március

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2012. szeptember 05-én 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Szekszárd és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa 2011. április 15-i ülésének 3. napirendi pontja

Szekszárd és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa 2011. április 15-i ülésének 3. napirendi pontja Szekszárd és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás 7100 Szekszárd, Tartsay u. 10. Szekszárd és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa 2011. április 15-i ülésének 3. napirendi pontja Tárgy: Elıadó:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető. Szám:12/3-8/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 9-én 10:05 órai kezdettel a Megyeháza Képviselő irodájában megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2005. április 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2005. április 21-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2005. április 21i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllői Damjanich János Általános Iskola bővítésének és átépítésének, valamint a Tisza

Részletesebben

Általános értékelés. A világgazdaság helyzete

Általános értékelés. A világgazdaság helyzete Általános értékelés I/1. A világgazdaság helyzete Legújabb World Economic Outlook elemzésében a januárinál is pesszimistább képet fest a világgazdaságról az IMF. A 216-ra vonatkozó növekedési előrejelzését

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-384 63/510-332 sztantics@szentes.hu

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-384 63/510-332 sztantics@szentes.hu Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-384 63/510-332 sztantics@szentes.hu Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete H e l y b e n Tárgy: Szentes-Víz

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és ÚTMUTATÓ az Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése / Kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése a komplex programmal kezelendő

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. Tel/Fax: 56/552-022

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. Tel/Fax: 56/552-022 ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. Tel/Fax: 56/552-022 E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testületének 2009. december 01.-i ülésére Újszász Város Önkormányzatának

Részletesebben

81/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat

81/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat 81/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről és a két ülés közötti eseményekről A Baranya Megyei

Részletesebben

41/2014. (VI. 30.) EMMI rendelet egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1

41/2014. (VI. 30.) EMMI rendelet egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1 41/2014. (VI. 30.) EMMI rendelet egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1 hatályos: 2014.07.01-2014.07.02 Tartalom: 1. Az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak Város Önkormányzat

Részletesebben

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118)

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 7-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118) T á rg ysoroza t 1.) Előterjesztés KEOP

Részletesebben

A KÁPOLNÁSNYÉK ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET NYILVÁNOSÁGRA HOZATALI KÖVETELMÉNYEK TELJESÍTÉSÉRŐL. 2011. év

A KÁPOLNÁSNYÉK ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET NYILVÁNOSÁGRA HOZATALI KÖVETELMÉNYEK TELJESÍTÉSÉRŐL. 2011. év A KÁPOLNÁSNYÉK ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET NYILVÁNOSÁGRA HOZATALI KÖVETELMÉNYEK TELJESÍTÉSÉRŐL 2011. év A Kápolnásnyék és Vidéke Takarékszövetkezet a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 21-EI ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 21-EI ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 21-EI ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 123-6/2007. MELLÉKLETEK: 1DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat Nagy László Gimnáziuma, Szakközépiskolája,

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

VESZPRÉM MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA Készült a Veszprém megye fejlesztésének megalapozása a 2014-2020 közötti időszakra című, ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0011 azonosítószámú projekt keretében a Veszprém Megyei Önkormányzat megbízásából VESZPRÉM

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Az Egészségházban működő diabetológiai szakrendeléssel összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS. Az Egészségházban működő diabetológiai szakrendeléssel összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Az Egészségházban működő

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Komló Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. május 5-i ülésérıl Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint A polgármester köszöntötte a megjelenteket, megállapította,

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórháza Fıigazgatója E L İ T E R J E S Z T É S

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórháza Fıigazgatója E L İ T E R J E S Z T É S Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórháza Fıigazgatója E L İ T E R J E S Z T É S A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. január 28-i ülésére Tárgy: Döntés a KEMÖ Szt. Borbála Kórház

Részletesebben

TÁMOP-5.3.8-11/ A1-2012-0001

TÁMOP-5.3.8-11/ A1-2012-0001 Vállalkozási szerződés a TÁMOP-5.3.8-11/ A1-2012-0001 azonosító projekt keretében: 32 582 02 OKJ-számú, Építő- és anyagmozgató gép kezelője megnevezésű, Targoncavezető szakmairányú képzés Közbeszerzési

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült, 2012. december 12-én a Pallavicini Kastély Vadásztermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság rendkívüli ülésérıl.

Jegyzıkönyv. Készült, 2012. december 12-én a Pallavicini Kastély Vadásztermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság rendkívüli ülésérıl. Jegyzıkönyv Készült, 2012. december 12-én a Pallavicini Kastély Vadásztermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság rendkívüli ülésérıl. A jegyzıkönyv mellékletei: - Meghívó a 2012. december 12-i

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. 2009. 05.28-án tartandó Képviselő Testületi Ülésre

B E S Z Á M O L Ó. 2009. 05.28-án tartandó Képviselő Testületi Ülésre Szeghalom Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény 5510 Dévaványa, Jéggyár u 47 Tel/fax: 66/483-339,484-785 E-mail: margareta@vivamail.hu B E S Z Á M O L Ó 2009. 05.28-án tartandó Képviselő

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A ZAGYVAPARTI IDŐSEK OTTHONÁBAN 2010. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL

BESZÁMOLÓ A ZAGYVAPARTI IDŐSEK OTTHONÁBAN 2010. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL ZAGYVAPARTI IDŐSEK OTTHONA 5052 Újszász, Akácfa út 90. Tel.: 56/366-533, 56/ 368-033 E-mail: szocigazgato@pr.hu, idosek@pr.hu BESZÁMOLÓ A ZAGYVAPARTI IDŐSEK OTTHONÁBAN 2010. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL Beszámolási

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 125-45/2008. MELLÉKLETEK: 3 DB TÁRGY: Beszámoló a Baranya Megyei Kórház intézkedési tervének végrehajtásáról

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E L N Ö K E VI. 189 /2009 E L İ T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. január 29-i ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E L N Ö K E VI. 189 /2009 E L İ T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. január 29-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E L N Ö K E VI. 189 /2009 E L İ T E R J E S Z T É S 2009. január 29-i ülésére Tárgy: 2008. évi uniós és hazai támogatott pályázatok önrészének pontosítása, megerısítése.

Részletesebben