Az ülésen született döntések jegyzéke:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az ülésen született döntések jegyzéke:"

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK FEBRUÁR 25-ÉN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

2 2 Az ülésen született döntések jegyzéke: Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2010. (III.1.) számú rendelete Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 16/2010. (II.25.) számú határozata Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 17/2010. (II.25.) számú határozata Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 18/2010. (II.25.) számú határozata Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 19/2010. (II.25.) számú határozata Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 20/2010. (II.25.) számú határozata Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 21/2010. (II.25.) számú határozata Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 22/2010. (II.25.) számú határozata Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 23/2010. (II.25.) számú határozata Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 24/2010. (II.25.) számú határozata

3 J e g y z ő k ö n y v Készült Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének február 25-én tartott nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Csete Krisztián Berkes Jánosné Cseténé Szabados Amrita Teresa Fornai László Holdosi Tamás Horváthné Zsédely Annamária Langenbacher János Dr. Nap Ágnes Palkovics András Soltész Tibor Frankné Gőcze Zita Molnár Adrienn Baranyai Klára Bodó Anikó Szabó Lajos Tóth Péter Tóth Hajnalka Jezsovickiné Kónya Ildikó Lengyel Valéria Mészáros Attiláné polgármester képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő aljegyző Szántayné Mikáczó Krisztina Molnárné Tóth Gyöngyi Heltay Ágnes Lapcsákné Csiszár Regina Hollósi Józsefné Kissné Sperg Valéria Kanizsár Lászlóné Molnár Gyula Csete Krisztián polgármester: Tisztelettel köszöntöm vendégeinket, képviselő társaimat! Megállapítom, hogy a testület 8 fővel határozatképes. A jelenleg távollévő két képviselő nem jelezte előre távolmaradását, ezért az ő megjelenésükre is számítunk. A jegyzőkönyv hitelesítésére felkérem Berkes Jánosnét és Horváthné Zsédely Annamáriát. Aki a személyükkel egyetért, kérem, kézfeltartással szavazzon. Megállapítom, hogy a jegyzőkönyv hitelesítők személyét elfogadtuk. A kiküldött napirendi pontokban annyi változás történt, hogy a nyílt ülés 10. pontjaként javaslom az Egyéb napirendi pontot. Az Egyéb napirendi pontba mind a képviselők, mind vendégeink javasolhatnak témát. Továbbá ra jelezte érkezését Michael Burgess, aki még egy számomra is ismeretlen ötlettel áll a testület elé. Amennyiben a testületi tagok egyetértenek, akkor megérkezésekor lehetőséget kapna a gondolata kifejtésére. Kérdezem képviselő társaimat, a napirendi pontokkal kapcsolatban van-e egyéb kiegészítő gondolatuk? Vendégeinknek? Akkor ezen változtatásokkal, kiegészítésekkel javaslom a napirendi pontok elfogadását. Aki a napirendi pontokat elfogadja, kérem, kézfeltartással szavazzon! Megállapítom, hogy a napirendi pontokat 8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadtuk.

4 4 A nyílt ülés egyes napirendi pontja a év első félévi munkatervének elfogadása. Sajnos egy technikai hiba folytán a munkaterv nem került kiküldésre. Az első félévi munkatervben, természetesen a mai ülés is benne van. Csete Krisztián polgármester felolvassa a 2010 első félévi munkatervének napirendi pontjai. Csete Krisztián polgármester: Ezek a pontok még bővülhetnek, szűkülhetnek. Ez egy terv, amennyiben még érkezik javaslat, azt be lehet illeszteni. Kérdésem, esetleg valami kimaradt-e belőle? Amennyiben nincsen hozzászólás, akkor javaslom az első féléves munkatervet elfogadásra. Aki elfogadja, kérem, kézfeltartással szavazzon! Megállapítom, hogy 8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadtuk. Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 16/2010. (II.25.) számú határozata Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének I. félévi munkatervéről A képviselő-testület által elfogatott I. félévi munkaterv a jegyzőkönyv 1. számú mellékletét képezi. Csete Krisztián polgármester: Ahogy már az ülés elején jeleztem, megérkezett Michael Burgess. Tisztelettel köszöntöm! Megadnám a lehetőséget a mondandója kifejtésére. Michael Burgess lakos: Ingatlanfejlesztéssel foglalkozom Budapesten, főként műemlék épületekkel. Több dolgot látok a faluban, amin fejleszteni kellene. A falu szélén lévő épület, amiből vendégházat kellene csinálni. A Csuka, ahol ugyan pénzügyi problémák vannak. A Magtárral lehetne olyan tevékenységet csinálni, ami pénzt produkálna. Ezt az egészet komplex fejlesztéssel lehetne elérni, pályázati pénzekből. Sok mindent lehetne elérni, a vállalkozók és az önkormányzat segítségével. Országos szinten tudnék ezzel segíteni, de magát a fejlesztési koncepciót is ki tudnám alakítani. Meg kellene nézni, van-e ebben fantázia a falunak. (Holdosi Tamás megérkezett. A képviselő-testület létszáma 9 főre bővül.) Csete Krisztián polgármester: Szerintem ennek mindenki örülne. Mindenki jó néven venné, ha ez a koncepció elkészülne. Van-e esetleg hozzáfűzni való? Soltész Tibor képviselő: Előzetes terveket mikor tudnánk ebből látni? Michael Burgess lakos: Először is meg kell győzni valakit, aki sok pénzért dolgozik, hogy ingyen megcsinálja a fejlesztési tervet. Úgy gondolom, hónap. Az önkormányzattól kellene helyszínrajz, amivel mi azután digitálisan tudnánk dolgozni. (Dr. Nap Ágnes megérkezett. A képviselő-testület létszáma így a továbbiakban 10 fő.) Fornai László képviselő: És a vállalkozók, akiknek ezek a létesítmények a tulajdonában vannak? Biztosan örülnének a lehetőségnek, de ha nem rendelkeznek a pályázathoz szükséges önrésszel?

5 5 Michael Burgess lakos: Tudom, hogy az önkormányzat nincs abban a helyzetben, hogy egyedül véghezvigye ezt. Ezért gondoltam arra, hogy a vállalkozókkal együtt kell megcsinálni. Sok lehetőség van az önrész kifizetésére Fornai László képviselő: Nekem tetszik az ötlet. De attól tartok, mind a vendégháznál, mind a Csukánál forráshiányos a vállalkozás. Tudnának-e egyáltalán önerőt fizetni? Michael Burgess lakos: Ha egy komplex fejlesztésről van szó, akkor egyik vállalkozó erősíti a másikat. Csete Krisztián polgármester: Amennyiben szükség lesz a térképekre, adatokra, engem lehet ez ügyben keresni. Egyelőre elvi támogatást tudunk biztosítani. A későbbiekben, ha lesz konkrétum, akkor természetesen újra elővesszük. Aki támogatja az elgondolást, kérem, kézfeltartással szavazzon. Megállapítom, hogy a képviselő-testület 10 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a javaslatot. Várjuk a fejleményeket. Köszönjük szépen! Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 17/2010. (II.25.) számú határozata fejlesztési terv elkészítésének támogatásáról Csór Község Önkormányzat képviselő-testülete elvi támogatásban részesíti Michael Burgess helyi vállalkozót a Csórt érintő fejlesztési elképzeléseivel kapcsolatban, s felkéri őt arra, hogy egy fejlesztési tervet nyújtson be a testület elé a pontos elképzeléseiről. Csete Krisztián polgármester: A következő napirendi pont a évi költségvetés elfogadása. A pénzügyi bizottság jó pár ülésen megtárgyalta az ügyet. Átadnám a szót Langenbacher Jánosnak, foglalja össze a pénzügyi bizottság javaslatát. Kérdezem, hogy a legutolsó javaslat, amit átadtatok Valaczka Jánosné pénzügyi kolleganőnek, az elfogadható-e vagy még finomításra szorul? Ami kiküldésre került anyag, azzal kapcsolatban másnak van-e esetleg gondolata? Soltész Tibor képviselő: Én egy kibővített pénzügyi bizottsági ülésen kértem, határozzák meg azt a keretet, amivel a szociális bizottság éves szinten gazdálkodhat. Én ezt nem találtam. Illetve, tudjuk, hogy az iskola fenntartása igen költséges. Kérdezném, mekkora az az összeg, amivel a költségvetésen túl éves szinten az iskolát támogatni kell? Langenbacher János képviselő: Nem egészen értem a kérdést! Meg lehetne fogalmazni érthetően? Fornai László képviselő: Az iskolát a költségvetésből finanszírozzuk. Cseténé Szabados Amrita képviselő: Esetleg arra gondolsz, mennyivel támogatja az állam és mennyivel kell ezt kiegészíteni? Soltész Tibor képviselő: Igen, köszönöm. Továbbá a pénzügyi bizottsági anyag nincs részletezve. Nem tudtam a tervezetekkel behelyettesíteni. Nem láttam, melyik összeg helyett mi van pontosan.

6 6 Langenbacher János képviselő: Kibővített pénzügyi bizottsági ülés volt. Lehetőség volt a kérdezésre. Soltész Tibor képviselő: Nem tudtam róla, hozzám nem érkezett el a hír. Csete Krisztián polgármester: Egyéb gondolat? Horváthné Zsédely Annamária képviselő: Nekem lenne kérdésem a részmunkaidősökkel, illetve a létszámokkal kapcsolatban. Kik a részmunkaidősök, ezt nem tudtam egyeztetni. Az önkormányzatnál? Művelődés és kulturális tevékenység? Ki van a Művelődési Házban? Frankné Gőcze Zita aljegyző: Törölni kellene a művelődés és kulturális tevékenység sort. Horváthné Zsédely Annamária képviselő: Települési vízellátás? Frankné Gőcze Zita aljegyző: Kiss József. Horváthné Zsédely Annamária képviselő: Sportfeladatok? Valaczka Jánosné: Csehi Sándor. Horváthné Zsédely Annamária képviselő: És Prátscher Sándor? Valaczka Jánosné: Ő teljes munkaidős. Berkes Jánosné képviselő: Nekem lenne kérdésem. Az első oldalon, a köztisztviselők részére a ruházati költségtérítés megszűnt, évtől caffeteria rendszer működik. Ez hogyan érinti az anyakönyvvezetőt? Őt mindig megkülönböztettük. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Az maradt rendeletben. Csete Krisztián polgármester: Maradt, hiszen a munkavégzéséhez szükséges. Berkes Jánosné képviselő: 3 fő végkielégítés tervezése. Egy köztisztviselő, aljegyző és polgármester. Fornai László képviselő: Ki a köztisztviselő? Frankné Gőcze Zita aljegyző: Julika. Fornai László képviselő: Azt hiszem, Soltész úr nem kapott választ a kérdésére, miszerint az iskola fenntartásából mennyi az állami normatíva és mennyi, amit az önkormányzatnak saját forrásaiból kell finanszíroznia. Tudnának nekünk mondani egy számot? Frankné Gőcze Zita aljegyző: kb. 20 millió. Fornai László képviselő: Akkor a kb. 50 millióból húszat kapunk, harmincat adunk. Kb. 30 milliót kell az önkormányzat költségvetéséből erre fordítani. Nagyságrendileg.

7 7 Csete Krisztián polgármester: Azt tájékoztató jelleggel elmondhatjuk, hogy az önkormányzat éves költségvetése 212 millió 416 ezer forint. Ez a biztos. Fornai László képviselő: Az a szomorú, hogy közel 9 millió forint hitelt kell az idei évben felvennünk. Én nem szeretném, ha a költségvetést most elfogadnánk, vagy bármi véglegeset tennénk vele. A pénzügyi bizottság még ebben a formában nem tudta igazán áttekinteni. Ha lehetőséget kapnánk arra, hogy egy fordulót még ezen gondolkodjunk, akkor azt megköszönnénk. Valaczka Jánosné pénzügy: Nekem március 7-ig a MÁK felé le kell adnom a költségvetést. Amennyiben én nem tudom leadni a költségvetést, akkor várható, hogy a következő hónapban nem utal a Kincstár normatív támogatást. Berkes Jánosné képviselő: De a költségvetést lehet módosítani, hozzá szoktunk nyúlni, nem? Fornai László képviselő: Nem tudom, hogy az jó megoldás-e, ha előterjesztünk valamit, amiről már tudjuk, hogy módosítani fogjuk. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Szavazni mindenképpen kell. Fornai László képviselő: Amikor utoljára találkoztunk, akkor rengeteg húzást tudtunk tenni. Az iskola visszavett a költségvetéséből. Az volt az utolsó állapot, amikor a kiadásokat megfaragtuk. Összefüggéseiben, ebben a szerkezetben nem láthattuk át. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Egy hete megkapták. Fornai László képviselő: Nem kaptuk meg, kedden volt a postaládámban. A pénzügyi bizottságnak egy olyan anyagot kell előterjesztenie szavazásra, amit igazából most látott először. Én nem tudom jó szívvel támogatni azt az elképzelést, hogy szavazzuk meg. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Múlt hét pénteken meg kellett, hogy kapja. Biztos vagyok benne, hogy bent volt a postaládájában. Fornai László képviselő: Egy pénzügyi bizottsági előzetes megbeszélést még igényelt volna. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Ezt Önnek kellett volna kérnie. Fornai László képviselő: Annyi gondom van, hogy a pénzügyi bizottság ebben a formában nem tárgyalta, nem vitatta meg ezt a költségvetést. A magam részéről nem tudom megszavazni. Ellene sem akarok szavazni, akkor tartózkodni fogok. Csete Krisztián polgármester: Soltész Tibor? Soltész Tibor képviselő: Nekem még annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy az idén is beleestünk ugyanabba a hibába, mint a tavalyi évben. Szorít a határidő, valamit fogadjunk el, aztán majd módosítunk. Frankné Gőcze Zita aljegyző: A képviselőknek lehetőségük van ezt megtekinteni, illetve lehetőség van az egyeztetésre, megbeszélésre. Ezt komolyan kell venni.

8 8 Soltész Tibor képviselő: Még nem hallottuk Langenbacher Jánost. Ő még nem szólalt meg. Ha a pénzügyi bizottság nem javasolja a költségvetés elfogadását, akkor el lehet gondolkodni. Langenbacher János képviselő: Én a magam részéről ezt az utolsó módosítást el tudom fogadni. Fornai László képviselő: 9 millió forint hitellel együtt? Frankné Gőcze Zita aljegyző: Nem igazán tudunk már honnan lehúzni, ezek a működés költségei. Csete Krisztián polgármester: Hozzászólás van-e még? Horváthné Zsédely Annamária: Elhangzott, hogy határozatot módosíthatunk. Itt a költségvetésben bent szerepel az iskola is. Most jelen vannak kollegák és szülők is, nem ártana biztosítani őket, hogy ezt nem változtatjuk meg két hónap múlva, vagy három hónap múlva. Most azt mondjuk, hogy ezt elfogadtuk, bent van az iskola, utána meg azt mondjuk, mégsem sikerül. Ezt szeretném kérni, azzal együtt én is elfogadom a költségvetést ben több volt az önkormányzat pénze. Miért is nem kezdtünk el akkor gondolkodni? Miért csak most kapunk észbe? Most pedig felmerül, hogy az iskola viszi el a legtöbb pénzt, be kell zárni. Fornai László képviselő: A pénzügyi bizottságnál nem az iskola bezárása, hanem a társulás jött szóba. Láttuk, Úrhidán hogyan működtetik az iskolát, és ők az idén 80 millió forintos beruházást hajtottak végre. Ekkor számoltuk, hogy nálunk is 30 millió forintba kerül évente az iskola fenntartása ebben a formában. Úgy tudom, erről esett csupán szó. Én ezt változatlanul megfontolásra érdemes dolognak tartom, hogy társulásba kellene vonni az iskolát, mert ebben a formában az iskola továbbműködhetne, és nem az önkormányzatot terhelné ez a 30 millió forintos kiadás. Az iskolánál is plusz normatívát lehet lehívni társulás esetén. Nem 30 millió forinttal vagy 25 millió forinttal lenne több pénz, hanem ezzel a kiegészítő támogatással is. De olyan komoly ellenzések vannak, hogy az ember lassan szóba sem meri hozni a társulás szót. Két személyt érint a dolog, az intézményvezetőt és a helyettest. Horváthné Zsédely Annamária képviselő: Fornai képviselő úr volt az első, aki kijelentette, hogy az iskola teszi tönkre a falut. Kissné Sperg Valéria iskolaigazgató: A csor.hu-n található az önkormányzat évi koncepciója. A körjegyzőség kialakítása és az iskolai társulás. Az előző pénzügyi bizottsági ülésen abban maradtunk, hogy az intézményvezetők felelősek az elfogadott költségvetésért, hacsak nagyobb krízishelyzet nem jön létre. A fenntartó, a jegyző pedig felelős az önkormányzat költségvetéséért. Fehérvár kistérség nem működtet iskolát, tehát a csóri felsőtagozatos gyerekek nem maradhatnak helyben. Intézményfenntartó társulásnál pedig nem maradhatnak helyben. Ez a törvény. Tehát itt a fenntartó nem fogja kapni a plusz milliókat, mert a gesztorintézmény gazdálkodik. A gesztorintézmény pedig majd közli, mekkora támogatást igényel. Ha ez a 30 millió sok, nehogy azt higgye a fenntartó, hogy ennél kevesebbel kell hozzájárulni a gesztorintézményhez. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Nem tárgyalunk társulásról.

9 9 Fornai László képviselő: Arról, hogy egyáltalán lehessen dönteni a társulásról, azt először elő kellene készítenie valakinek. Ki kellene számolni, senki ilyesmit nem tett. Mindamellett, a költségvetésben hagyományos formában benne van az iskola. Cseténé Szabados Amrita képviselő: Olyan helyzetben vagyunk, hogy nincs kivel társulni. Fornai László képviselő: Szerettem volna áttekinteni, számok tükrében látni, hogyan is néz ki a dolog. Most egyébként értelmetlen róla beszélni. Molnárné Tóth Gyöngyi: Logikátlannak tartom, hogy egy pedagógus, akinek az iskola a munkahelye, ott gyerekeket oktat és nevel, olyan kijelentést tenne, hogy az iskolát be kell zárni. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Mármint, hogy be akarják zárni az iskolát. Fornai László képviselő: Én azt mondtam, valahonnan az iskolából indulhatott a pletyka. Lengyel Valéria: Évekkel ezelőtt már volt erről szó, hogy az iskolát be kell zárni, vagy társulni kell. És ez nem a pedagógusok vagy a szülők vagy a 116 gyerek fejéből jött, hanem képviselő-testület felől. Amikor Önöket megválasztják, Önök fogadalmat tesznek. Önöknek felelősséget kell vállalniuk a kijelentéseikért. Itt emberekről, gyerekekről van szó. Miért merül ez egyáltalán fel? Hogy merülhet fel? Ez nem város, ahol 16 iskola van. Mihez ragaszkodik a falu, ha nem az oktatási intézményéhez? Fornai László képviselő: Pillanatnyilag a költségvetési törvényen keresztül a kormány azt mondja, hogy ezt ő így akarja. Lengyel Valéria: Felelős gazdaságpolitikát kell folytatni. Mi otthon a családban, nem veszünk meg olyat, amire nincs szükségünk. Egy falunak semmi másra nincs szüksége, mint az iskolájára, postájára, orvosi rendelőjére, óvodájára. Csete Krisztián polgármester: Én ezzel nem tudok egyet érteni. Egy falunak nem csak erre van szüksége, egy falunak sok mindenre szüksége van. Az iskola csak az egyik. Lehet, hogy az egyik legfontosabb, de csak az egyik. Ezen kívül még szükségük van járdára, szükségük van útra, szükségük van arra, hogy bizonyos helyeken tudjanak szórakozni. Nem csak az ún. kötelező feladatokra van szükségük. Molnár Gyula lakos: Miért nem lehet spórolni az Ifjúsági Házon? Én nem tudom, ki látogatja, nekem nincs rá időm. Csete Krisztián polgármester: Az Ifjúsági Ház viszi el a legkevesebbet. Tízezer forintokról beszélünk. Szabó Lajos lakos: Szeretném megkérdezni, hogy az iskolában megvan a létszám? Egy időben volt arról szó, hogy nincs meg a létszám. Fornai László képviselő: Ha meglenne, akkor fedezné a normatíva.

10 10 Jezsovickiné: Én mint szülő vagyok itt. Én városról jöttem, és nagyon nem akartam ide beíratni a gyerekemet. Miután két fehérvári iskolában is voltam nyílt napon, emellett az iskola mellett döntöttem. Családias a hangulat, Fehérváron 25 fős osztályok indulnak. Sárkány Gyula: Én megértem, hogy a falut fejleszteni kell. De ha figyeljük a sajtót, akkor nap mint nap bebizonyosodik, hogy a társulások nem működnek. Nincs múltjuk, sem jövőjük. A másik, hogy az óvodában sem működik minden jól. Viszik el a gyerekeket az óvodából. Aki nem Csórra jár óvodába, azt iskolába sem fogják ide visszahozni. Aztán a gyerekkel együtt megy a szülő is, és nem kell sem járda, sem Ifjúsági Ház, kultúrház. El fognak menni a fiatalok. Langenbacher János képviselő: Mindenki a képviselőkre mutogat, hogy meg akarják szűntetni az iskolát. Ezt senki nem mondta. Egy dologról van szó. A költségvetésből hiányzik 30 millió forint. Arról van szó, hogy honnan vegyünk elő 30 millió forintot. Nem akarja itt senki bezárni az iskolát. Viszont az, hogy a falu nem tud arról, hogy az iskola költségvetése ennyiben befolyásolja a falu költségvetését, bajnak találom. Tudniuk kell róla. Nem az önkormányzat szeretné bezáratni az iskolát, az állami intézkedések miatt van ez a helyzet. És nem csak helyi szinten, hanem országos szinten. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Tájékoztatásképpen annyit szeretnék elmondani, hogy egy akkora önkormányzat költségvetése, mint a mienk, éves szinten kb. 200 millió forint. Nagyságrendileg. Ennek a költségvetésnek már több mint felét elviszi az iskola és az óvoda. És akkor még nem volt közvilágítás, nem volt járda, számláinkat még nem fizettük, vizet, fűtést nem fizettünk. Ez az iskola, óvoda fenntartási költsége. Egyelőre sem a megszűntetésről, sem a társulásról nem született döntés. Az, hogy próbáljuk az alternatívákat keresni, minden önkormányzat próbálja. A megszűntetésről azonban szó nem volt. A társulásról volt szó, de erről nem született döntés. Kissné Sperg Valéria igazgató: Ha már szóba került a társulás, szeretném, ha a jegyzőasszony megfogalmazná, mit jelent a társulás a felsőtagozatosokra nézve. A jelenleg hatályos törvények értelmében. Azt, hogy el kell mennie. Frankné Gőcze Zita aljegyző: A költségvetésben jelenleg benne van az iskola. Kissné Sperg Valéria igazgató: Az iskola költségvetése a könyvtárral együtt kb. 54 millió, tehát a falu költségvetésének az egynegyede. Én ezért vállalom a felelősséget. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Éppen a megmaradás miatt gondolkodunk ezen, hogy hosszútávon megmaradhasson az iskola. Ha megnézzük évekre visszamenőleg, mindig feljebb megy a százalék. Most egy kicsit több 50%-nál, aztán eljutunk a 80%-ig, és egyébre nem jut. Ezt kellene valahogy megoldani. Ezért gondolkodtunk a társuláson, gondolkodni kell, hogyan faragjunk a költségeinken. Az idén még meg tudtuk oldani. Nem biztos, hogy a társulás a megoldás, ez egy lehetséges alternatíva volt, amit elvetettünk. De a probléma marad. Az állami támogatásból, amíg 8 és 13 fő jár egy osztályba, nem tudunk iskolát fenntartani, egy idő után. Kell gondolkodni a megoldásokon. Az idén belefért a költségvetésbe, de ha nem csinálunk semmit, egy idő után nem fogja tudni fenntartani az önkormányzat. A normatíva csökken, a kiadások nőnek. Egyik osztályban sincs meg az a létszám, ami a nagyobb normatívára jogosítana minket.

11 11 Csete Krisztián polgármester: Nagyon reméljük, hogy ezzel a költségvetéssel a lehető legjobb döntést hoztuk. Dr. Nap Ágnes képviselő: Nagyon fontos feltétel a fejlődés, hogy vállalkozások induljanak. Ehhez hely kell, lehetőség kell. Nekik kellene egy kis helyet csinálni, hogy általuk, a befolyt összegekből, iparűzési adóból lehessen intézményeket fenntartani. Inspirálni kell a vállalkozókat, hogy adjon munkát a másik embernek. Csete Krisztián polgármester: Nagyon sok mindent meghallgattunk, úgy érzem, sokféle oldalról megközelítettük a költségvetést. A költségvetés a kiküldött anyag szerint kerül szavazásra. Kérem, mindenki a legjobb belátása szerint döntsön. Aki a költségvetést a kiküldött formában elfogadja, az kérem, kézfeltartással jelezze. Megállapítom, hogy a képviselő-testült 7 igen, 1 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a költségvetést elfogadta. Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2010. (III.1.) számú rendelete Csór Község Önkormányzat évi költségvetéséről A rendelet teljes szövege és annak mellékletei a jegyzőkönyv 2. számú mellékletét képezi. Csete Krisztián polgármester: Következő napirendi pont az önkormányzat évi kiemelt céljai. Itt nem volt előterjesztés, várom mindenkitől a gondolatokat, hogy milyen kiemelt célokat valósítsunk meg. Palkovics András alpolgármester: Építési telkek kialakítása. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Ez a napirendi pont a köztisztviselők értékeléséhez is szükséges. A kiemelt célok meghatározása önkormányzati kötelezettség. Én néhányat ide is írtam. Az idei évben lesznek a választások. Csete Krisztián polgármester: Egyéb gondolat? Aki a kitűzött célokkal egyetért, kérem, kézfeltartással szavazzon. Megállapítom, hogy a kiemelt célokat 10 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadtuk. Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 18/2010. (II.25.) számú határozata Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének évi kiemelt céljairól Csór Község Önkormányzat képviselő-testülete az évi XXIIII. törvény 34. (3) bekezdésében foglaltakra tekintettel az önkormányzat évi kiemelt céljait az alábbiakban határozza meg: 1. Hivatali ügyintézés szakszerű, a jogszabályoknak maximálisan eleget tevő végzése 2. Csökkenő erőforrások mellett a minőségi munkavégzés biztosítása 3. Jog- és szakszerű közreműködés az országos képviselők választásában 4. Jog- és szakszerű közreműködés a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásában Határidő: Felelős: azonnal és folyamatos Csete Krisztián polgármester Frankné Gőcze Zita aljegyző

12 12 Csete Krisztián polgármester: A következő napirendi pont a kábeltelevízió fejlesztése. A kábelhálózatunk, a kábelszolgáltatásunk a jelenlegi állapotában nem annyira versenyképes, mint egy városi vagy a parabolán foghatók. Az Önkormányzat társtulajdonosa, a Transelko Kft. benyújtott egy olyan kérelmet, hogy ők a hálózaton a hálózatfejlesztést elvégeznénk, és így Internet-szolgáltatást tudnának biztosítani. Ezenkívül, lehetséges, hogy az olcsóbb telefonszolgáltatást is tudnák vállalni hálózaton belül. Az ötletet teljes mértékben tudtuk támogatni. A társtulajdonos által ajánlott tulajdoni viszonyt a testület nem tudta elfogadni. Ők azt ajánlották, hogy a jelenleg 60%-os önkormányzati tulajdon helyett 30%-ot tudnának biztosítani, hiszen, ők hajtják végre a beruházást. Nekik kell vállalni mindent, az üzemeltetést is. A legutóbbi tárgyalásukkor a testület 30% helyett 40%-os tulajdonrészt javasolt az önkormányzat számára. A Transelko Kft. vezetője időt kért az átgondolásra. Végül a 40%-ot nem találta elfogadhatónak, 35%-ot ajánlott. Fornai László képviselő: Meg kell vizsgálni, hogy egy beruházás életében tényleges tőkeemelésre kerül-e sor. Ha tőkeemelés lesz, akkor érthető, hogy változnak az arányok. Langenbacher János képviselő: Szerintem a tőkeemelés mértéke nem indokolja ezt az arányt. Csete Krisztián polgármester: Egy valami biztos, a társtulajdonos a fejlesztést csak akkor fogja végrehajtani, ha meg tudunk egyezni a tulajdoni arányban. Ők ennek addig nem fognak nekiállni. Az utolsó információ, hogy ők a 35%-ot ajánlják. A 10 millió forintos beruházás részletes leírása nem történt meg. Egy kevésbé részletes számszaki leírás megérkezett, Langenbacher János képviselő, mint szakértő átnézte, szerinte ez kevés. Fornai László képviselő: Az Internet- és telefonkiépíthetőség lehetősége megvan a hálózatban. Nem feltétlenül kell ezt nekünk a tulajdoni rész lemondásával kivitelezni. Erre megérné felvenni a 10 millió forint hitelt. Ez megtérül majd, ez befektetés. 10 millió forint egy ilyen beruházáshoz képest aprópénz. Két év alatt megtérülő beruházás lenne. Ennek látszik az eleje és a vége, látszik a folyamat. Számomra ez egy jó befektetés lenne. Cseténé Szabados Amrita képviselő: Nem tudunk majd a konkurencia árai alá menni. Csete Krisztián polgármester: Kérdezném, mi erről a testület véleménye. Ha az a 35%, amit a társtulajdonos felajánlott, nem elég, akkor milyen más lépést tegyünk? Fornai László képviselő: Fordított ajánlatot kell tenni. Legyen a tulajdonrészük 15 %. Csete Krisztián polgármester: Aki elfogadja a Transelko Kft. ajánlatát, a tulajdoni arány változással, azaz 35%-kal, az kérem, kézfeltartással jelezze. Tartózkodás? Ellenvélemény? Csete Krisztián polgármester: Akkor szeretném hallani a testület véleményét! Mi lesz a következő lépés? Langenbacher János képviselő: Ajánljuk fel nekik, amit a Laci mondott, és akkor új alku tárgyát fogja képezni. Nézzük meg, ehhez mit szólnak. Csete Krisztián polgármester: Tehát, az önkormányzat vállalja a 10 millió forintos beruházást, és így szeretné, ha az új társulási szerződés megköttetne. Ehhez mi az ő hozzászólásuk? Akkor aki támogatja a Transelko beruházási javaslatát, kézfeltartással

13 13 szavazzon. Megállapítom, hogy a képviselő-testület 9 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elutasította a javaslatot. Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 19/2010. (II.25.) számú határozata kábeltelevíziós hálózat fejlesztésének elutasításáról Csór Község Önkormányzat képviselő-testülete úgy határozott, hogy a Transelko Kft. kábeltelevíziós hálózaton végzendő beruházásra vonatkozó ajánlatát elutasítja. Csete Krisztián: Ehhez a napirendi ponthoz van még egy alpont is. A múlt alkalommal beszéltük, hogy lesz két új csatorna. Ebből jelenleg a PoénTV fogható, a másikhoz új antenna kellene. Ezért meghirdettem egy szavazást, magasan az AXN Sci-Fi csatorna nyert. Megfelel az Internetes szavazás eredménye? Aki egyetért azzal, hogy a kábeltelevíziós csatornakínálatot az AXN Sci-Fi csatornával bővítsük, kézfeltartással szavazzon. Megállapítom, hogy a testület 9 igen és 1 nem szavazattal elfogadta a javaslatot. Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 20/2010. (II.25.) számú határozata kábeltelevíziós csatornakiosztás bővítéséről A képviselő-testület március 1-től az általa üzemeltetett kábeltelevíziós hálózat csatornakínálatát - szolgáltatási díj emelése nélkül - az AXN Sci-Fi-vel bővíti. Határidő: Felelős: azonnal Csete Krisztián polgármester Csete Krisztián polgármester: A következő napirendi pont a vízvizsgálati díj szerződésének módosítása. Erről kaptunk előterjesztést. Langenbacher János képviselő: Miért Veszprémhez, miért nem Székesfehérvárhoz tartozunk? Berkes Jánosné képviselő: A régió miatt. Csete Krisztián polgármester: Azért van vízvizsgálati kötelezettségünk, mert önkormányzatunk saját maga tartja fent a vízhálózatot. Vállalkozok vagy önkormányzatok kiváltsága, hogy fizetheti ezt a díjat az ÁNTSz-nek. Berkes Jánosné képviselő: Ez nagyon kényes kérdés. Ezen nincs mit vitatkozni, alkudozni, ezt el kell fogadni. Csete Krisztián polgármester: Aki az ÁNTSZ szolgáltatási díjemelését elfogadja, az kérem, kézfeltartással szavazzon. Megállapítom, hogy a képviselő-testület 9 igen és 1 nem szavazattal elfogadta a javaslatot.

14 14 Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 21/2010. (II.25.) számú határozata vízvizsgálati díj módosításának elfogadásáról Csór Község Önkormányzat képviselő-testülete az ÁNTSZ vízvizsgálati díj módosításának ajánlatát megtárgyalta és a jegyzőkönyv 3. számú mellékletét képező szerződési tervezet szerint azt elfogadta. Határidő: Felelős: azonnal és folyamatos Csete Krisztián polgármester Csete Krisztián polgármester: A Családi napközivel kapcsolatos napirendi pontunkra térjünk rá! Kaptunk egy anyagot. Jogszabályi háttér, konkrétabb elképzelések is vannak. A családi napközi az a szolgáltatás egy településen, amely működtetésére az állam nem kötelezi az önkormányzatot, de nem árt, ha van. Pontosan azokról a szülőkről venné le a terhet, akik dolgoznának, de gyermekük még nem óvodás korú. Illetve ez 14 éves korig egy lehetőség. Annyit tudok, hogy egy bölcsődenyitáshoz képest jóval kevesebb gonddal jár. Kevésbé van a törvény által szabályozva. Kértem, hogy induljon el egy új igényfelmérés. Azonkívül egy pontos megfogalmazás kellene, hogy milyen segítséget vár az önkormányzattól a Tündérvár Alapítvány. Molnár Adrienn: Egy bölcsődét, illetve 14 éves korig igénybe vehető napközit szeretnénk kialakítani, egy pótotthont, amit nyugodtan igénybe lehet venni. Egyetlen egy dologra van most szükségünk, az egy helyiség. A helyiségnek annyi követelménye van, hogy lehetőleg 2 szoba, egy konyha és egy egyszerű fürdőszoba. Ez teljesen minimál követelmény. A lényeg, hogy tiszta, rendes legyen. Innentől kezdve 7 gyermeket el tudunk látni. A négyzetmétertől függően lehetőség van a létszám fölé menni. Ez egy nonprofit alapítvány, mely az önkormányzattal közösen működne együtt, akár százalékos arányt is meg lehetne határozni. A programunk másik része, hogy csak csóriak dolgozhatnának itt. Dr. Nap Ágnes képviselő: Mindenki igénybe veheti? Nem kerül pénzbe? Berkes Jánosné képviselő: A szülőknek fizetni kellene ezért, nem? Molnár Adrienn: Annyira erős most a támogatottság, és a munkanélküliek foglalkoztatása, hogy egyetlen egy óvónőt kellene megfizetni. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Az állami támogatásnak utánanéztünk, és levetítettük 7 gyerekre. Nem túl magas a normatíva. Molnár Adrienn: Igen, ezért sem lehet megoldani bérelt ingatlanban. A szülőket pedig nem lehet havi ezer forinttal terhelni. Frankné Gőcze Zita aljegyző: Nem tudom, hogy az önkormányzat van-e olyan helyzetben, hogy egy másik intézmény anyagi terheit, rezsiét is finanszírozza. Molnár Adrienn: Ez tárgyalás kérdése. Jelenleg is vannak kint olyan pályázataink, mely az alapítvány működésére pályázik. Tartalékaink vannak, ha úgy egyeznénk meg, hogy a fűtést és a villanyt nekünk kell állnunk. Mindenképpen Önökkel közösen szeretnénk meghatározni, hogy mennyit fizetnek be a szülők. Mi kb. 25 ezer forintra gondoltunk.

15 15 Berkes Jánosné képviselő: Maximum, ha teljes létszámmal, 7 fővel működik. A környező falvak tapasztalataiból tudjuk, hogy nem lehet kihozni 40 ezer alatt. Csete Krisztián polgármester: Most kicsit rossz irányba indult a beszélgetés. Berkes Jánosné képviselő: Nem, de mi már gondolatban átléptünk 3-4 lépést, és ott járunk, hogy mi történik, ha működés közben feneklik meg az ügy. Csete Krisztián polgármester: Ezért kell az elején leszabályozni. Cseténé Szabados Amrita képviselő: Ettől függetlenül megkaptuk a Kistérség levelét is. Ebben megkérik a polgármester, mérje fel, lenne-e igény egy helyi bölcsődére. Úgy tudom, egy ilyen kistérségi intézményre nagyobb normatíva jár. Fel kell mérni, válaszolni, és akkor lehet mérlegelni a két ajánlatot. Szántayné Mikáczó Krisztina: Ez már megtörtént más településen is. Elkezdtünk valamit, majd a kistérség által egy másik alapítvány kapta meg a lehetőséget. El kell dönteni, hogy csóri munkavállalók, lakosok dolgozzanak-e, vagy a kistérség által küldött emberek. Cseténé Szabados Amrita képviselő: A levélben azt írják, mérjük fel azt is, lenne-e helyben szakképzett személyzet. Csete Krisztián polgármester: Akkor foglaljuk össze, mi az, amit hallottunk. Nyilván, egy kistérségi fenntartású családi napközivel nem lehet versenyezni. Csak kérdés, hogy megvalósul-e. Erről kell még anyag, amit majd egyszer a kistérségi polgármesterek vagy elfogadnak, vagy nem. Horváthné Zsédely Annamária képviselő: Eddig csupán az anyagi oldalát vizsgáltuk az ügynek. Van egy 74 oldalas anyag családi napközikről, amit a minisztérium adott ki. Nem olyan egyszerű. Szigorú szabályai vannak a létszámnak. A másik, nekem a helyiséggel van gondom. Nem hiszem, hogy éppen egy családi napközinek való. Az ÁNTSz-től kezdve, tűzoltóság, építésügyi hatóságig nagyon sok követelménye van ennek. Rengeteg helyiségre lenne szükség. 20 hetestől 14 évesig lenne. Külön helyiség kell, természetesen, a 20 hetestől 1 éves korig. Aztán a nagyobbaknak, 14 éves korig. Továbbá külön tanulószoba. Az étkeztetésről nem is beszélve. Ez elképesztően szigorú. Én abban sem vagyok biztos, hogy az óvoda konyha el tudja vállalni. Nincs az óvoda konyhája úgy felszerelve, ahogy erre szükség lenne. Csete Krisztián polgármester: Ezt akkor tudjuk meg, ha ezt a szakhatóság is megvizsgálja. Elmondja, mit, hogyan kell átalakítani, mire van még szükség. Molnár Adrienn: Én már 2003 óta foglalkozom ezzel az üggyel. Akik ebben dolgozunk, tudjuk, a szabályok nem az ellehetetlenítés miatt vannak. Családias környezet kell, ahol a gyerekek együtt játszanak, segítik egymást, akár egy családban. Természetesen ésszerű kereteken belül, 7 fő fölé is lehet menni. Eredetileg a Posta épületét gondoltuk ki, de közben más alternatíva is felmerült. Ha az Alapítvány felújítaná a Posta épületén belüli vizesblokkot, a gondozónő átköltözhetne. Mi pedig egy épületbe kerülnénk az óvodával. De azt semmiképpen sem szeretnénk, hogy elkezdjük a felújítást, festést, engedélyezést, majd jön a

16 16 kistérség egy kedvezőbb ajánlattal. Gárdonyban már megtörtént az, hogy át kellett adnom az egészet. Csete Krisztián polgármester: Ez a gondolat már nálunk is felmerült. Előzetes becslések szerint forintba került volna a Posta épületében lévő helyiség felújítása. Majd egy szakember egymillió forintra becsülte a költséget. Még mielőtt a számadatok kiderültek volna, az óvónő felajánlotta, hogy saját költséget felújíttatja a helyiséget, amit később lakbér terén kompenzáltunk volna. Azonban, mikor megtudta az összeg nagyságát, jelezte, hogy ezt nem tudja vállalni. A kérdés az, hogyan tovább. Horváthné Zsédely Annamária képviselő: Az összefoglalóban azt írják, hogy a védőnői és az orvosi szolgálat helyben megoldott. De ezt ki fizeti? Molnár Adrienn: Az Alapítvány, az Alapítványnak számlázzák ki ennek összegét. Horváthné Zsédely Annamária képviselő: Olvasom, hogy SNI-s gyermek felügyeletére is lenne lehetőség. Az utazó gyógypedagógust is ki kell fizetni. Fornai László képviselő: Szerintem ezt támogatni, kell, ha igény van rá. Csete Krisztián polgármester: Most úgy sem konkrétumokról kell döntenünk, elvi támogatást kell adnunk. Amennyiben a kistérség befut, nyilvánvalóan azzal nem lehet versenyezni. Cseténé Szabados Amrita képviselő: Én azt javaslom, várjuk meg a kistérség lépését. Március 5-e nemsokára itt van. Csete Krisztián polgármester: A következő kistérségi ülésre fogják ezt behozni, ami március végén lesz. Addigra ki kell találnunk azt, hogyan lesz az épület felújítva. Ha óvodát szeretnénk bővíteni, ahhoz is fel kell újítani az épületet. Akkor felteszem a kérdést. Amennyiben az önkormányzat úgy látja, hogy egy bizonyos, a településen megjelenő igénynek kíván eleget tenni a jövőben, akkor most elvi támogatást adjon egy családi napközinek, bölcsődének, egy új óvodai csoportnak. Ténylegesen a lehetőséget ne zárjuk ki. Szavazzunk arról, hogy a Tündérvár Családi Napközi és Gyermekcentrum kérelmét az önkormányzat tudja-e támogatni? Aki támogatni tudja, kérem, kézfeltartással szavazzon. Megállapítom, hogy 3 igen, 5 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a testület nem támogatta a javaslatot. Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 22/2010. (II.25.) számú határozata családi napközi kialakításának elutasításáról Csór Község Önkormányzat képviselő-testülete úgy határozott, hogy nem támogatja a Tündérvár Alapítvány családi napközi kialakítására vonatkozó kérelmét. (Cseténé Szabados Amrita távozott. A képviselő-testület a továbbiakban 9 fővel határozatképes.) Csete Krisztián polgármester: A következő napirendi pont a komposztálásos pályázat. Erről mindössze egy számítást mellékeltem. A számítás arról szó, mit is szeretnénk beadni a pályázatban. Kétfajta komposztládák. Műanyag és fa. 200 műanyag komposztáló edényzet,

17 fa komposztáló edényzet és egy darab nagyteljesítményű aprítógép. Az önrész 526 ezer forint. Az aprító ára magában csak 2,5 millió forint. Ezt a költségvetésből nem tudjuk finanszírozni. Plusz forrást kell igénybe venni. Fornai László képviselő: A költségvetésben szerepel 2,4 millió forint támogatás a civil szervezetek részére. Nem lehetne esetleg velük megegyezni, hogy megtámogassák ezt a dolgot? Kik ezek a civil szervezetek? Csete Krisztián polgármester: Sport. Nagyrészt sport. Arra gondoltam, az Élhetőbb Csórért Alapítvány biztosan társ lenne ebben, és ők az idei évtől kaphatnak 1%-ot. Az ő nevükben természetesen most nem tudok ígérni. Én lehetőséget látok ebben, de ez az én véleményem. Horváthné Zsédely Annamária képviselő: Ez a kétszáz háztartás meglesz? Csete Krisztián polgármester: A kérdőíves felmérésen mindig nagyon gyér a visszajelzés, de így is nyolcvanan visszajeleztek. Aki a pályázat beadását támogatja, kérem, kézfeltartással szavazzon! Megállapítom, hogy a képviselő-testület 5 igen, 2 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot. Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 23/2010. (II.25.) számú határozata Komposztál a falu pályázathoz való csatlakozás Csór Község Önkormányzat képviselő-testülete úgy határozott, hogy részt vesz a Komposztál a falu című pályázaton. A pályázati önrészt a évi költségvetése terhére biztosítja. Határidő: Felelős: azonnal és folyamatos Csete Krisztián polgármester Csete Krisztián polgármester: A lomtalanítás időpontjára szeretnék időpontot kérni. Berkes Jánosné képviselő: Még húsvét előtt? Csete Krisztián polgármester: Az nagyon közel van. Április 19-i héten lesz a lomtalanítás, a hivatalos időpontot a közüzemi vállalat fogja meghatározni. Aki elfogadja, kérem, kézfeltartással szavazzon. Megállapítom, hogy a képviselő-testület 9 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a javaslatot. Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 24/2010. (II.25.) számú határozata lomtalanítás idejének meghatározása Csór Község Önkormányzat képviselő-testülete úgy határozott, hogy a évi térítésmentes lomtalanítást április 19-től kezdődő héten tartja. Határidő: Felelős: azonnal Csete Krisztián polgármester

18 18 Csete Krisztián polgármester: Nyolcadik napirendi pont a csatornázás. A hét elején kaptam egy telefont a tervezőnktől, hogy a vízjogi engedélyt még mindig nem kaptuk meg. A Vízjogi Igazgatóság még látni akar egy tanulmányt. Ezt meg kell csináltatni. A hivatalos kiértesítést még nem kaptuk meg. A tervezőnk sem érti, miről van szó. Ha megkapjuk a levelet, az abban leírtakra reagálnunk kell majd. Ezt tájékoztató jelleggel mondtam, szavaznunk most nem kell. Nekem az Egyebek között lenne még pár témám. Az első, hogy mi tavasszal elkezdtünk azzal foglalkozni, hogy termelnénk az önkormányzat területein. Ezzel nincs gond, csak az önkormányzat nem értékesíthet. Fornai László képviselő: A nyugdíjasok mint civil szervezet nem segíthet ebben? Kanizsár Lászlóné lakos: Ha a raktározást meg tudnánk oldani, akkor az árut községen belül lehetne értékesíteni. A többletet, amit nem lehet eladni, oda lehetne adományozni a rászorulóknak. Berkes Jánosné képviselő: Ha az ÁNTSZ engedélyezi. (Cseténé Szabados Amrita visszatért a testületi ülésre. A képviselő-testület létszáma ismét 10 fő.) Csete Krisztián polgármester: Ha működne a civil szervezetes dolog. Ha nem működik, létre lehetne hozni egy nonprofit gazdasági társaságot. Az elképzelésem, hogy kicsiben kezdenénk. Feltörni a földet, krumplit vagy hagymát belerakni. Közhasznú munkásokkal a munkaerő ingyenes, gyakorlatilag a vetőanyag kell. Próba. Ha nem sikerül, nem folytatjuk. Az Egyebek között nekem még lenne egy beszámolóm. Több éve húzódik egy ügy a bányai útról, ami az iszkaszentgyörgyi bányához vezet. Gacsó dűlő. Az előző polgármester idején megszületett a szerződés, hogy bérleti díjat fizetnek érte, kézpénzben. Ez akkor a sport számlájára ment. Ez egy évig működött ban egy olyan helyzetbe kerültem, hogy sem szerződésileg, sem máshogy nem volt ez leszabályozva. Egy szándéknyilatkozat állt fent a bérlő részéről, hogy évente 2000 tonna követ, murvát, bármilyen minőségben biztosít a falu számára. Ezt a szándéknyilatkozatot szerettük volna szerződéssé átalakítani, hiszen a szándéknyilatkozat nem kötelez semmire. Ez azonban a mai napig nem történt meg. Még az út lezárásával is fenyegettük őket. Most pedig jelezték, hogy ingyen murvát csak az önkormányzat részére biztosít, azt is korlátozottan. Lakosoknak pedig egyáltalán nem. A bánya tulajdonosával együtt próbáltunk megoldást találni a Zarándok és társa Bt-vel való együttműködésre. Másfél évvel ezelőtt is majdnem született kompromisszum, akkor azt mondták, küldik a szerződést, ami azóta sem érkezett meg. A jövő héten szerdára hívtak be engem. Megkértem Palkovics András alpolgármestert, hogy kísérjen el. Szerződéstervezetet szeretnénk elérni, amit behozok a testület elé. Az Egyebek között még valami? Berekes Jánosné képviselő: Nekem a felajánlásokkal kapcsolatban lenne kérdésem. Ez hogyan működik? Csete Krisztián polgármester: Fel lehet ajánlani a tiszteletdíjat egy civil szervezetnek, illetve bent hagyni a költségvetésben. Berkes Jánosné képviselő: Még azt szeretném megkérdezni, mekkora gázszámlával vagyunk adósak az E-ON felé? Csete Krisztián polgármester: Pontosan nem tudom, 1-2 hónap.

19 19 Kanizsár Lászlóné lakos: A Polgárőrség képviseletében vagyok itt. A legutóbbi közgyűlésen elfogadásra került egy olyan tervezet, amiben közlekedésbiztonsági szempontból 2 táblát készítenénk a gyermekek védelmében. Kialakításra kerülnek zöld és piros zónák. Beláthatatlan kanyarok, intézmények előtt. Színben is egyértelmű jelzés lesz az autósoknak, motorosoknak. A Körzeti megbízott és a polgárőr titkárunk felméri a gyermekekre veszélyesebb helyeket. Ez önkormányzati jogkör. Csete Krisztián polgármester: Egyfajta figyelemfelhívás. Köszönjük szépen! Az ülést zárt üléssé nyilvánítom. Van 3 plusz napirendi pontunk. Csete Krisztián polgármester Berkes Jánosné jegyzőkönyv Horváthné Zsédely Annamária hitelesítőjegyzőkönyv hitelesítő

29/2009. (III. 27.) számú határozat Vízdíj számlázó program napirend elnapolásáról

29/2009. (III. 27.) számú határozat Vízdíj számlázó program napirend elnapolásáról 1 JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. MÁRCIUS 27-ÉN TARTOTT FALUGYŰLÉSSEL EGYBEKÖTÖTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL 1 2 Az ülésen született döntések jegyzéke: Határozatok: 21/2009. (III.

Részletesebben

Az ülésen született döntések jegyzéke: Határozatok:

Az ülésen született döntések jegyzéke: Határozatok: 1 JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. DECEMBER 11-ÉN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL 2 Az ülésen született döntések jegyzéke: Határozatok: 160/2009. (XII. 11.) számú határozat a székesfehérvári

Részletesebben

Az ülésen született döntések jegyzéke:

Az ülésen született döntések jegyzéke: JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL Az ülésen született döntések jegyzéke: Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 4/2010. (V.10.)

Részletesebben

Az ülésen született döntések jegyzéke:

Az ülésen született döntések jegyzéke: JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2007. DECEMBER 21-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL 2 Az ülésen született döntések jegyzéke: Csór Községi Önkormányzat Képviselő testületének 25/2007.

Részletesebben

1/2009. (II. 28.) számú rendelet a 2009. évi költségvetésről

1/2009. (II. 28.) számú rendelet a 2009. évi költségvetésről 1 JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. FEBRUÁR 28-ÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL 1 2 Az ülésen született döntések jegyzéke: Rendelet: 1/2009. (II. 28.) számú rendelet a 2009. évi

Részletesebben

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 18-ÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL ÉS NYILVÁNOS

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó KISSOMLYÓ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KISSOMLYÓ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kissomlyó község Képviselő-testülete 2011. április 6-án megtartott testületi ülésén Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2012. április 5-én megtartott üléséről Hozott döntések: 21/2012. számú határozat napirend elfogadásáról 22/2012. számú határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Pusztaföldvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 11-én megtartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Pusztaföldvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 11-én megtartott soros nyílt ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pusztaföldvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 11-én megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Pusztaföldvár Község Önkormányzat Pusztaföldvár,

Részletesebben

2. sz. JEGYZŐKÖNYV HATÁROZATOK MUTATÓJA. 7/2013.(I.10.) számú határozat Jegyzőkönyvvezető személyének elfogadásáról

2. sz. JEGYZŐKÖNYV HATÁROZATOK MUTATÓJA. 7/2013.(I.10.) számú határozat Jegyzőkönyvvezető személyének elfogadásáról 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 10. napján megtartott soron kívüli ülésének jegyzőkönyvéből. HATÁROZATOK MUTATÓJA 7/2013.(I.10.) számú határozat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Napirendi pontok: 1./ 2013. évi átmeneti gazdálkodás Előterjesztő:

Részletesebben

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu 109-24/2013. JEGYZŐKÖNYV Balajt község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. évi november hó 27. napján, szerdán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Hozott határozatok: 13/2013.(III.11.) 14/2013.(III.11.) 15/2013.(III.11.) 16/2013.(III.11.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 132/2010. (XII. 8.) Közbeszerzési

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV TERKA 18/2013.

J E G Y ZŐKÖNYV TERKA 18/2013. 18/2013. TERKA J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2013. október 28. napján 15:00 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi, Gyermekvédelmi, Közrend és

Részletesebben

Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete : 8738 Nemesvid, Rákóczi u. 2.; : 85/420-766, fax: 85/521-011, +3630/ 742-0232 e-mail:onkormanyzat@nemesvid.t-online.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu 23-2/2012. JEGYZŐKÖNYV Balajt község önkormányzati Képviselő-testületének 2012. évi január hó 25. napján, szerda 10

Részletesebben

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 4-én 18,00 órai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 17-én 16.00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

4./ Egyebek 1./ Kezdeményezés a napközbeni gyermekellátás fejlesztéséről 23/2016.(IV.25.) sz. határozat

4./ Egyebek 1./ Kezdeményezés a napközbeni gyermekellátás fejlesztéséről 23/2016.(IV.25.) sz. határozat 9/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. április 25. napján 15:15 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi, Gyermekvédelmi, Közrend és

Részletesebben

20. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. június 9-én összehívott rendkívüli üléséről.

20. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. június 9-én összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 572-20/2011. 20. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. június 9-én összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácskozó terem

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2013. december 19-én tartott üléséről. Humán Közszolgáltatási Iroda

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2013. december 19-én tartott üléséről. Humán Közszolgáltatási Iroda J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2013. december 19-én tartott üléséről Jelen vannak: dr. Farkas László a bizottság elnöke Ménesi Imre a bizottság tagja dr.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Ügyszám: 23-36/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Helye: Faluház, Salföld. Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről.

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 19/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. augusztus 8-án (Hétfő) 16.08 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. augusztus 8-án (Hétfő) 16.08 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. JEGYZŐ KÖNYV Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. augusztus 8-án (Hétfő) 16.08 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal I. emeleti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Humánerőforrások Bizottság rendes, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Humánerőforrások Bizottság rendes, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Humánerőforrások Bizottság rendes, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske, Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2015. november 26. 14 00 óra Az ülésen megjelent

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonszemes és Balatonőszöd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 20-án 13.00 órakor kezdődő a Körjegyzőségi Hivatal tanácskozó termében közösen megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 22-i üléséről. Összesen: 7 képviselő

Jegyzőkönyv Készült Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 22-i üléséről. Összesen: 7 képviselő Jegyzőkönyv Készült Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 22-i üléséről Jelen vannak: csatolt jelenléti ív szerint. Jelen vannak Képviselő-testület tagjai közül: Pátrovics

Részletesebben

Az ülésen született döntések jegyzéke: Rendelet: Határozat:

Az ülésen született döntések jegyzéke: Rendelet: Határozat: JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. MÁJUS 14-ÉN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL 1 Az ülésen született döntések jegyzéke: Rendelet: 2/2009. (V. 14.) számú rendelet az önkormányzat 2008.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bezi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bezi, Szabadság u 59. 10-A/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bezi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. augusztus 27-én a bezi Községházban

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Csanádapáca Képviselő-testület 2011. február 23. napján tartott soros ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Csanádapáca Képviselő-testület 2011. február 23. napján tartott soros ülésén. Csanádapáca Képviselő-testülete 5/2011. sz. jkv. J e g y z ő k ö n y v Készült a Csanádapáca Képviselő-testület 2011. február 23. napján tartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Községháza díszterme

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Csanádapáca Képviselő-testülete../2011. sz. jkv. J e g y z ő k ö n y v Készült a Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. szeptember hó 15. napján, 14 órakor tartott rendkívüli-testületi

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2008. október 14-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2008. október 14-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-9/2008./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2008. október 14-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v az Országos Kisebbségi Bizottság 2008. december 16-án, kedden, 11 órakor az Oktatási és Kulturális Minisztérium (Budapest V. Szalay utca 10-14.) 610. számú tárgyalójában megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2006. augusztus 29. napján megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2006. augusztus 29. napján megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2006. augusztus 29. napján megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme Jelen vannak: Borbély István polgármester, Kozári

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. JÚNIUS 28. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. JÚNIUS 28. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. június 28-án 14:00 órai kezdettel tartott nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2008. DECEMBER 18-ÁN TARTOTT, KÖZMEG- HALLGATÁSSAL EGYBEKÖTÖTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL J e g y z ő k ö n y v Készült Csór Község Önkormányzat -testületének

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2015. november 23-án 14 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata, 2653

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő 1 JEGYZŐKÖNY Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. január 26-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. december 21-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2012. július 26.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2012. július 26. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2012. július 26. I. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 26. napján 15 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ROMÁNIA HARGITA MEGYE GYERGYÓÚJFALU KÖZSÉG HELYI TANÁCSA. Ikt. Szám: /2014

JEGYZŐKÖNYV ROMÁNIA HARGITA MEGYE GYERGYÓÚJFALU KÖZSÉG HELYI TANÁCSA. Ikt. Szám: /2014 Ikt. Szám: /2014 ROMÁNIA HARGITA MEGYE GYERGYÓÚJFALU KÖZSÉG HELYI TANÁCSA JEGYZŐKÖNYV Jelen jegyzőkönyv a 2014. április 24.-én 19 órai kezdettel tartott, munkaterv szerinti tanácsülés alkalmával került

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2001. november 19-én megtartott rendkívüli ülésén Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben.

Részletesebben

14 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 7-én 17 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 7/2013.(II. 7.) A

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m : Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma 58/2015.(VI.03.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Szám:600/7/2015. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: Turóczi Hajnalka jegyző Macsóné Pálfalvi Mária ig.oszt.vezető. Megjelentek kb 15 fő tiszalúci lakos

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: Turóczi Hajnalka jegyző Macsóné Pálfalvi Mária ig.oszt.vezető. Megjelentek kb 15 fő tiszalúci lakos JEGYZŐKÖNYV Készült Tiszalúc Nagyközség Képviselő-testületének 2011. április 7- napján a Községháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Majdanics László polgármester

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. 97/2010.(III.09.) számú határozat. Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése az alábbi napirendi pontokat tárgyalja:

J E G Y ZŐKÖNYV. 97/2010.(III.09.) számú határozat. Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése az alábbi napirendi pontokat tárgyalja: J E G Y ZŐKÖNYV Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010. március 09-én (Kedd) 11.00 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Medgyaszay Ház Nagykanizsa, Sugár

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült: Sződ Község Faluházában, 2013. február 06. napján 18.00 órakor megtartott Sződ Község Képviselő-testületének üléséről. Jelen vannak: A jelenléti ív szerint Napirendi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Takács László a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke:

JEGYZŐKÖNYV. Takács László a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke: JEGYZŐKÖNYV Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottsága 2015. január 19-én 15.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helyszíne:

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. október 22-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. október 22-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. október 22-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 134/2015.(X.22.)számú határozata- Hantos

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2010. május 27-én megtartott nyílt Képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyvéből.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2010. május 27-én megtartott nyílt Képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyvéből. Ikt.szám: 117/12/2010. POLGÁRMESTERI HIVATAL HAJDÚBAGOS, Nagy u. 101. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2010. május 27-én megtartott nyílt Képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyvéből.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Márok Csaba polgármester Cseke Ottó alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó KISSOMLYÓ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KISSOMLYÓ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kissomlyó község Képviselő-testülete 2010. december 8-án megtartott közmeghallgatással egybekötött testületi ülésén Az ülés

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV

1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV 1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2011. 01. 24-én 14:00 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

11/2014. 11/2014.(XI.28.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az útépítési együttműködésről szóló 17/2001.(IX.26.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2014. 11/2014.(XI.28.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az útépítési együttműködésről szóló 17/2001.(IX.26.) önkormányzati rendelet módosításáról. ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLET JÁSZSZENTANDRÁS 11/2014. 2014. november 19-én megtartott ülése jegyzőkönyve, rendelete, határozata mutatója. 11/2014.(XI.28.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az útépítési együttműködésről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. augusztus hó 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dénes László polgármester Siket Sándor alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 10-én de. 08 00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nádasd 22-32/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. november 21-én (csütörtökön) 17 órakor a

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. december 18-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. december 18-án megtartott ülésének Szám: 230-14/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. december 18-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 25/2013.(XII.19.) önkormányzati RENDELET

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről Az ülés ideje: 2016. január 26. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Leiter Katalin, Emődi Sándor osztályvezetők, Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. részéről:

Jegyzőkönyv. Leiter Katalin, Emődi Sándor osztályvezetők, Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. részéről: Jegyzőkönyv Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottságának 2012. május 21-i nyílt üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Szám: 1/3/2/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29-én 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29-én 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről Ikt.szám:.-2/2015. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29-én 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

Piskolczi Géza sk. Polgármester

Piskolczi Géza sk. Polgármester Bököny Község Képviselő-testülete 2008. augusztus 12-én tartott rendkívüli ülésének 7-27/2008. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai (116-123/2008.) T Á R G Y S O R O Z A T 1) Az oktatási-nevelési

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2009. december 17-én 17.00 órai kezdettel tartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2009. december 17-én 17.00 órai kezdettel tartott üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2009. december 17-én 17.00 órai kezdettel tartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak: Balassa Balázs

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. napirend: Előterjesztés a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző kérelme tárgyában.

Jegyzőkönyv. 1. napirend: Előterjesztés a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző kérelme tárgyában. Jegyzőkönyv Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottságának 2012. április 23-i nyílt üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Takácsné Rompos Bernadett képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Takácsné Rompos Bernadett képviselő UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy u.21. Szám: 1/200-15/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én 17.00 órai

Részletesebben

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık J E G Y ZİKÖNYV Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 22-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vass Imre polgármester Dr. Márton László alpolgármester,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A rendkívüli képviselő-testületi ülésre telefonon történt értesítés alapján került sor. Az ülés 16:00 órakor kezdődött.

Jegyzőkönyv. A rendkívüli képviselő-testületi ülésre telefonon történt értesítés alapján került sor. Az ülés 16:00 órakor kezdődött. 78 Jegyzőkönyv Készült: Kisköre Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-i rendkívüli üléséről a Kiskörei Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Jelen vannak: Magyar Csilla po1gárn~ester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE MÁLYI KÖZSÉG JEGYZŐKÖNYV Készült: Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testületének Ügyrendi, Jogi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottságának 2016. május 27. napján megtartott

Részletesebben

131 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. szeptember 5-én 17 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 14/2013. (IX.9.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ezzel az ülést megnyitotta, ismertette a napirendi pontokat, amelyek a következők:

JEGYZŐKÖNYV. Ezzel az ülést megnyitotta, ismertette a napirendi pontokat, amelyek a következők: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 494-5/2015. iktatószám 5.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Kertészsziget

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 12-én, csütörtökön 17.00 órakor megtartott testületi ülésén.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 31-én 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 83/2012. (X. 31.) Nyugdíjas

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: A 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. Jelen vannak: a részéről: Szvitankó Tamás, a bizottság elnöke Tarnavölgyi László Lendák Lajos Zoltán

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete TERKA 27/2013. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2013. november 7-én 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános Képviselőtestületi ülésről. Testületi ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Gyányi Irén igazgatási főelőadó. Szociális Földprogram irányító

JEGYZŐKÖNYV. Gyányi Irén igazgatási főelőadó. Szociális Földprogram irányító II-2/455-2/2011. ikt. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2011. március 22-én megtartott Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

Szám: 334-4/2013. N é m e t b á n y a

Szám: 334-4/2013. N é m e t b á n y a Szám: 334-4/2013. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 18. napján 8 óra 30 perckor megtartott Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Majdanics László polgármester a napirendek előtt szót adott Batári Csabának a Tiszalúci Gyermekekért Alapítvány elnökének.

JEGYZŐKÖNYV. Majdanics László polgármester a napirendek előtt szót adott Batári Csabának a Tiszalúci Gyermekekért Alapítvány elnökének. JEGYZŐKÖNYV Készült Tiszalúc Nagyközség Képviselő-testületének 2011. január 25- napján a Községháza tanácskozó termében megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Majdanics László polgármester Tóth Albert

Részletesebben

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv a Képviselő-testület üléséről 2015. 02. 04. Jegyzőkönyvet készítette: Talapka Gergő jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 573-5/2015. Jegyzőkönyv Inárcs Nagyközségi

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének Szám: 230/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. január 30-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 1/2013.(I.31.) számú önkormányzati RENDELET A

Részletesebben

5/2013. JEGYZŐKÖNYVE

5/2013. JEGYZŐKÖNYVE Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2013. március 27-én 9.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi rendkívüli ülésről Ülés helye: Borsosberény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 28. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Kovács Sándor polgármester, Bodzás István,

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2014. december 17-én 15 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata, 2653

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6-3/2013. Készült: Tiszalök Város Önkormányzata képviselő-testületének 2013. január 21-én tartott rendkívüli nyílt ülésén. Jelen vannak: Gömze Sándor polgármester, Fedor László alpolgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 30-ÁN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 30-ÁN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 30-ÁN TARTOTT NYILVÁNOS

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2014. június 23. napján 14:50 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2010. május 17-én tartott rendkívüli üléséről.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2010. május 17-én tartott rendkívüli üléséről. 1 Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2010. május 17-én tartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor, Gubics

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03.04-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03.04-én megtartott testületi üléséről. Szám:600/3/2015. 3. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. 03.04-én megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozótermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi

Részletesebben

Szám: 123-22/2013. Készült: 4 példányban

Szám: 123-22/2013. Készült: 4 példányban Szám: 123-22/2013. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Bozsok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án 17,00

Részletesebben

Jegyzőkönyv Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Munkaterv szerinti képviselő-testületi üléséről

Jegyzőkönyv Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Munkaterv szerinti képviselő-testületi üléséről Jegyzőkönyv Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Munkaterv szerinti képviselő-testületi üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Időpontja: 2012. december 13. (Csütörtök) 14:00 óra Bencsik Mónika

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 17-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 17-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 17-én megtartott üléséről Határozat Tárgya: száma: 162/2012.(XII.17.) Döntés az érvénytelen jegyzői pályázatokról 163/2012.(XII.17.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 7-én tartott közmeghallgatásának jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 7-én tartott közmeghallgatásának jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 7-én tartott közmeghallgatásának jegyzőkönyve J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.

Részletesebben

Varga Ernő jegyző Béres Rita aljegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü. irodavezető

Varga Ernő jegyző Béres Rita aljegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü. irodavezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendes testületi ülésén, 2007. június 25-én, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

Igazoltan távol van: Sütő Mária Márta és Dr. Zsurzsucz Zsolt képviselők.

Igazoltan távol van: Sütő Mária Márta és Dr. Zsurzsucz Zsolt képviselők. Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000 9/2010. J E GY Z Ő K Ö NY V Készült: Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. augusztus 31-én 17.00 perckor

Részletesebben

készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán

készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán HATÁROZATOK:

Részletesebben