ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő Testület január 27-én tartandó üléséhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő Testület 2015. január 27-én tartandó üléséhez"

Átírás

1 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő Testület január 27-én tartandó üléséhez Tárgy: Berhida Város rendezési tervének felülvizsgálata során, a véleményezési szakaszban keletkezett észrevételekre adott válaszok kialakítása (II. ütem). Tisztelt Képviselőtestület! A Peremarton gyártelep iparterületén történt látogatásunk végeztével, ott a helyszínen egyeztünk meg arról, hogy még egy végső tárgyalást tartunk a cégek képviselőivel. Ez az egyeztetés január 16-án megtörtént. A nyitott kérdésekben egyesség született, így ezen a testületi ülésen véglegesíthetjük a beérkezett lakossági és partnerségi észrevételekre adott válaszokat. Tájékoztatom Önöket, hogy az észrevételekre adott válaszok lezárását követően, a tervezők elkészítik a településrendezési eszközöknek azt az anyagát, melyek a változtatásokat tartalmazzák. Ezt újra kiküldjük a véleményező államigazgatási szerveknek, és egyúttal meghívjuk őket egyeztető tárgyalásra, - 314/2012 (XI.8) Korm. rend hogy az esetlegesen még mindég részükről felmerülő eltérő véleményeket itt, tárgyalás útján próbáljuk megoldani. Az egyeztetést követően az arról készült jegyzőkönyv a testülettel ismertetésre kerül. A véleményezési szakasz lezárul a vélemények dokumentálásával és közzétételével. Ezt követően a 314/2012 (XI.8) Korm. rend a értelmében a polgármester a településrendezési eszközök tervezetét az eljárás során beérkezett valamennyi véleményt és a véleményezési szakaszban keletkezett egyéb dokumentumok egy-egy példányát, továbbá azok másolati példányát elektronikus adathordozón megküldi végső szakmai véleményezésre az állami főépítésznek. Az állami főépítész a beérkezett dokumentumokat áttanulmányozza, és a beérkezésétől számított 21 napon belül megküldi a polgármesternek a településrendezési eszközzel kapcsolatos záró szakmai véleményét a településrendezési eszköz elfogadásához. Amennyiben az állami főépítész úgy véli hogy még ágazatokat és illetékes területet, illetve önkormányzatot érintő kérdések maradtak tisztázatlanul, úgy 15 napon belül egyeztető tárgyalást kezdeményez a kérdések tisztázása érdekében, és csak ezt követően ad záró véleményt.

2 2 Észrevételek: A partnerségben résztvevő Peremartoni Ipari Park a 11/05/2014 számú, 2014.október 8-án kelt levelében az alábbi észrevételeket tette: A Helyi Építési Szabályzat tervezetével kapcsolatos észrevételek: a) HÉSZ 3. (4) bekezdésre vonatkozóan javasolják, hogy az iparterületre továbbra is megengedhető legyen légvezeték építése Az észrevételnek megfelelően a hivatkozott rendelkezést a következőképpen módosítjuk: "(4) Belterületen új légvezeték hálózat és tartóoszlopa a Gip-1 és Gip-2 jelű ipari területek kivételével nem létesíthető. Meglévő oszlopsor és légvezetékes hálózat felújítása során a tartóoszlopok és a vezetékhálózat cserélhető, azonban törekedni kell a hálózat fokozatos földkábelre történő átépítésére. Meglévő légvezetékes hálózat csak földkábellel bővíthető. Közös oszlopsoron történő hálózatfejlesztés, vegyes hálózat kiépítése legfeljebb két vezetékszintig végezhető." JAVASLAT: kérem a testület fogadja el a fenti javítással az Ipari Park Kft. által kért módosítását a HÉSZ 3. (4) bekezdésének. b) HÉSZ 5. (6) bekezdés a) pontjának módosítását kérik, hogy az ne vonatkozzon az ipartelep területén épülő épületekre, A (6) bekezdés a) pontja jelenleg így szól: Gazdasági és különleges területen a harmonikus településkép kialakítása érdekében az alábbiakat kell figyelembe venni: a) A nem hagyományos tömegformálással és beépítési jellemzőkkel kialakított építmények, épületek esetében az épülettömegeket lehetőség szerint tagolni kell. 500 m2 alapterületet, 30 m homlokzati hosszúságot meghaladó építmények részleges zöldfelületi takarását a homlokzaton, illetve a telken belül biztosítani kell. Ilyen épületek építési engedélyezése esetében zöldfelület rendezési tervet kell a kérelemhez csatolni. A tervben ábrázolt zöldfelületi rendszert az épülethasználatba vételéig meg kell valósítani. Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetést követően a hivatkozott rendelkezést a következőképpen módosítjuk: a) A nem hagyományos tömegformálással és beépítési jellemzőkkel kialakított építmények, épületek esetében az épülettömegeket lehetőség szerint tagolni kell. Az 500 m2 alapterületet, 30 m homlokzati hosszúságot, a Gip-1 és Gip-2 jelű ipari övezetek esetében alapterülettől függetlenül az 50m homlokzati hosszúságot meghaladó építmények homlokzatát tagolni kell. A Gip-1 és Gip-2 ipari övezetek kivételével a homlokzatok zöldfelületi részleges takarását biztosítani kell. JAVASLAT: kérem a testület fogadja el a fenti javítással az Ipari Park Kft. által kért módosítását a HÉSZ 5. (6) bekezdésének.

3 3 c) A HÉSZ 5. (6) bekezdés c) pontja az iparterületre ne vonatkozzon A c) pont jelenleg így szól: A tetőn elhelyezni kívánt és a tető felső síkjából 1,0 m-nél magasabbra nyúló gépészeti berendezések takartan alakítandók ki. Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetést követően a hivatkozott rendelkezést a következőképpen módosítjuk: A tetőn elhelyezni kívánt és a tető felső síkjából 1,0 m-nél magasabbra nyúló gépészeti berendezések a Gip-1 és Gip-2 jelű ipari övezetek kivételével takartan alakítandók ki. JAVASLAT: kérem a testület a fenti javítással fogadja el az Ipari Park Kft. által kért módosítását a HÉSZ 5. (6) c.pontjának. d) A HÉSZ 7. (4) bekezdése az iparterületre ne vonatkozzon A 7. (4) bekezdése jelenleg így szól: A közigazgatási területen belül új 2,0 m2-t meghaladó felületű reklámtábla, óriásplakát nem helyezhető el. A reklámfelület több 2,0 m2 alatti reklámfelületre nem bontható meg. Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetést követően a hivatkozott rendelkezést nem módosítjuk. Az ipari park képviselete tudomásul vette az önkormányzat véleményét, miszerint e korlátozás nem vonatkozik a cégfeliratokra és az útbaigazító táblákra. Mivel ezek nem minősülnek reklámtáblának. JAVASLAT: a fentiek alapján javaslom a HÉSZ 7. (4) bekezdésének, változatlan formában történő elfogadását. e) HÉSZ 8. (3) bekezdése az iparterületre ne vonatkozzon A (3) bekezdés jelenleg így szól: A tájkép védelme érdekében a kiépítésre kerülő új utak környezetbe illesztéséről terepalakítással, növénytelepítéssel, fasor létesítésével is gondoskodni kell. Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetést követően a hivatkozott rendelkezést a következőképpen módosítjuk: A tájkép védelme érdekében a kiépítésre kerülő új utak környezetbe illesztéséről terepalakítással, továbbá növénytelepítéssel vagy fasor létesítésével is gondoskodni kell. JAVASLAT: kérem a testület fogadja el a fenti javítással az Ipari Park Kft. által kért módosítását a HÉSZ 8. (3) bekezdésének.

4 4 f) HÉSZ 9. (5) bekezdése az iparterületre ne vonatkozzon Az (5) bekezdés jelenleg így szól: Diffúz légszennyezést, kellemetlen szagot, bűzt okozó tevékenységek nem folytathatók. Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetést követően a hivatkozott rendelkezést a következőképpen módosítjuk: Diffúz légszennyezést okozó tevékenységek nem folytathatók. JAVASLAT: kérem a testület fogadja el a fenti javítással az Ipari Park Kft. által kért módosítását a HÉSZ 9. (5) bekezdésének. g) HÉSZ 9. (11) bekezdés az Ipari Park területén (Gip-1) illetve az iparterületen azokra a külön helyrajzi számmal rendelkező telkekre, ahol már a kármentesítés megtörtént, a hatósági igazolások alapján az építési engedély kiadható legyen. A (11) bekezdés jelenleg így szól: Szennyezett talajú és/vagy szennyezett talajvízű területeken épületek, egyéb létesítmények kizárólag a terület kármentesítését követően helyezhetők el. Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetést követően a hivatkozott rendelkezést a következőképpen módosítjuk: Szennyezett talajú és/vagy szennyezett talajvízű területeken épületek, egyéb létesítmények kizárólag a környezetvédelmi hatóság állásfoglalásával összhangban helyezhető el. JAVASLAT: kérem a testület fogadja el a fenti javítással az Ipari Park Kft. által kért módosítását a HÉSZ 9. (11) bekezdésének. h) HÉSZ 13. (2) bekezdés módosítását kérik A (2) bekezdés így szól: A meglévő és a tervezett közcélú vízellátás, vízelvezetés (szennyés csapadékvíz), energiaellátás (villamos-energia ellátás, földgázellátás, távhőellátás), valamint az elektronikus hírközlés hálózatai és létesítményei, továbbá azok ágazati előírások szerinti biztonsági övezetei számára közterületen, vagy közlekedési- és közműterületen kell helyet biztosítani. Ettől eltérő esetben (ha azt egyéb ágazati előírás nem tiltja) a közművek és biztonsági övezetük helyigényét a Földhivatalnál szolgalmi, vezeték jog bejegyzésével kell fenntartani. Az ipari park területén lévő utak nem közlekedési és közmű területek, nem közterületek hanem magánutak. Önkormányzati tulajdonba abban az esetben kerülhetnek, közterületté úgy válhatnak, ha azokon a rendelkezés szerinti infrastruktúra kiépítése, azon belül a közművek rendezése az önkormányzat közműrendeletével összhangban megtörténik. A rendelkezés módosítását nem tartjuk szükségesnek. Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetésen a tervezett rendelkezést tartalmában elfogadták.

5 5 JAVASLAT: a fentiek alapján javaslom a HÉSZ 13. (2) bekezdésének, változatlan formában történő elfogadását. i) HÉSZ 16. (10) bekezdés a csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos, az ipari park képviselete kéri, hogy a szakági tervezők átal készített számítás és terv alapján, figyelembe véve a befogadó pontot, az árok lefedésnek ne legyen hosszúsági korlátja A (10) bekezdés jelenleg így szól: Nyílt árkos felszíni vízelvezetésű területen az árok telkenkénti 5 m-nél hosszabb szakaszon történő lefedése, illetve zárt csatornás elvezetéssé alakítása nem engedélyezhető, sem parkolási, sem közlekedés fejlesztési cél érdekében. A hivatkozott bekezdés törlését javasoljuk, mivel a (9) bekezdés hasonlóan szabályozza nyílt árkos csapadékvíz hálózat esetében az áteresz és a behajtó méretét. JAVASLAT: a fentiek alapján javaslom a HÉSZ 16. (10) törlésének elfogadását. j) HÉSZ 19. (2) bekezdése ne vonatkozzon az iparterületre A (2) bekezdés jelenleg így szól: Belterület, már beépített területén, valamint külterület beépítésre szánt területén, ahol a meglevő gyenge és erősáramú hálózatok föld feletti vezetésűek, új elektronikus hírközlési hálózatokat a meglevő oszlopsorra, illetve közös tartóoszlopra kell fektetni. Közös oszlopsorra való telepítés bármilyen akadályoztatása esetén az építendő hálózatot földalatti elhelyezéssel lehet csak kivitelezni. Az észrevételnek megfelelően a hivatkozott rendelkezést a következőképpen módosíthatjuk: "(2") Belterület, már beépített területén, valamint külterület beépítésre szánt területén a Gip-1 és Gip-2 jelű ipari területek kivételével, ahol a villamosenergia ellátás hálózatai föld feletti vezetésűek, új villamosenergia elosztási, közvilágítási vezetékeket és az elektronikus hírközlési hálózatokat a meglevő oszlopsorra, illetve közös tartóoszlopra kell fektetni. Közös oszlopsorra való telepítés bármilyen akadályoztatása esetén az építendő hálózatot földalatti elhelyezéssel lehet csak kivitelezni." JAVASLAT: kérem a testület fogadja el a fenti javítással az Ipari Park Kft. kérelmének figyelembevételével, a HÉSZ 19. (2) bekezdését. k) HÉSZ 20. (2) bekezdése ne vonatkozzon az iparterületre A (2) bekezdés jelenleg így szól: Belterület, már beépített területén, valamint külterület beépítésre szánt területén, ahol a meglevő gyenge és erősáramú hálózatok föld feletti vezetésűek, új elektronikus hírközlési hálózatokat a meglevő oszlopsorra, illetve közös tartóoszlopra kell fektetni. Közös oszlopsorra való telepítés bármilyen akadályoztatása esetén az építendő hálózatot földalatti elhelyezéssel lehet csak kivitelezni. Az észrevételnek megfelelően a hivatkozott rendelkezést a következőképpen módosíthatjuk: "(2) Belterület, már beépített területén, valamint külterület beépítésre szánt területén területén a Gip-1 és Gip-2 jelű ipari területek kivételével, ahol a meglevő gyenge és

6 6 erősáramú hálózatok föld feletti vezetésűek, új elektronikus hírközlési hálózatokat a meglevő oszlopsorra, illetve közös tartóoszlopra kell fektetni. Közös oszlopsorra való telepítés bármilyen akadályoztatása esetén az építendő hálózatot földalatti elhelyezéssel lehet csak kivitelezni." JAVASLAT: kérem a testület fogadja el a fenti javítással az Ipari Park Kft. kérelmének figyelembevételével, a HÉSZ 20. (2) bekezdését. l) HÉSZ 27. (1) bekezdésben kérik az ellentmondás feloldását, a katasztrófavédelmi övezet és katasztrófavédelmi belső zóna jelkulcs vonatkozásában Kérem, hogy a tervezők, az észrevételnek megfelelően a szabályozási tervlapokon a "katasztrófavédelmi belső zóna" megnevezésű övezetet "katasztrófavédelmi övezet" megnevezésre módosítsák. JAVASLAT: kérem a testület fogadja el hogy a szabályozási tervlap jelkulcsának megnevezését katasztrófavédelmi belső zónáról, katasztrófavédelmi övezetre javítsa a tervező m) HÉSZ 27. (2) bekezdésre vonatkozóan az észrevétel, hogy a társaságok működési engedélyében előírt kötelezettségek végrehajtását kellene előírni. A (2) bekezdés jelenleg így szól: A szabályozási terven "katasztrófavédelmi védőfal" jelkulccsal jelölt telekhatár mentén a hatóság által előírt műszaki védelem kiépítéséről gondoskodni kell. A műszaki védelem kiépítéséig a Gip-1 jelű építési övezetben építési engedély nem adható ki. Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetést követően a hivatkozott rendelkezést a következőképpen módosítjuk: A szabályozási terven katasztrófavédelmi védővonal jelkulccsal jelölt telekhatárt elérő környezeti hatás esetén, a hatóság által elfogadott műszaki védelem kiépítéséről gondoskodni kell. JAVASLAT: kérem a testület fogadja el a fenti javítással az Ipari Park Kft. kérelmének figyelembevételével, a HÉSZ 27. (2) bekezdését. n) HÉSZ 37. (1) bekezdés, véleményük szerint ez az előírás az ipari parkterületén a vállalkozások részére megfelelő, azonban teljesen ellentmond a 9. (5) bekezdésnek. Javasolják hogy a 37. (1) bekezdése ne vonatkozzon az ipari park területére. Az (1) bekezdése jelenleg így szól: Az ipari terület övezet, olyan gazdasági célú ipari építmények elhelyezésére szolgál, amelyek más beépítésre szánt területen nem helyezhetők el. Az iparterületek mindegyike a környezetre jelentős hatást gyakorló ipari terület, így a

7 7 különlegesen veszélyes (pl. tűz-, robbanás-, fertőzőveszélyes), bűzös vagy nagy zajjal járó gazdasági tevékenységhez szükséges építmények elhelyezésére szolgál. A javaslatra már a korábbi testületi ülésen megfogalmaztuk véleményünket, miszerint az észrevétel alapján a HÉSZ 9. (5) bekezdését nem töröljük, a HÉSZ 37. (1) bekezdést viszont a következőképpen módosíthatjuk: "(1) Az ipari terület övezet, olyan gazdasági célú ipari építmények elhelyezésére szolgál, amelyek más beépítésre szánt területen nem helyezhetők el. Az iparterületek mindegyike a környezetre jelentős hatást gyakorló ipari terület, így a különlegesen veszélyes (pl. tűz-, robbanás-, fertőzőveszélyes), vagy nagy zajjal járó gazdasági tevékenységhez szükséges építmények elhelyezésére szolgál." Mivel az f pontban foglalkoztunk a 9. (5) bekezdés módosításával, miszerint : Diffúz légszennyezést, okozó tevékenységek nem folytathatók. így az ellentmondást feloldottuk. JAVASLAT: kérem a testület fogadja el a fenti módosítással az Ipari Park Kft. kérelmének figyelembevételével, a HÉSZ 37. (1) bekezdését. o ) úthálózati kérdések HÉSZ 10. (4) Az iparterületet feltáró ún. "ideiglenes út" kérdése nem szabályozási, településrendezési kérdés. Az észrevétellel összhangban a magánútra vonatkozó szabályozást, így a 10. (4) bekezdést a következőképpen pontosítjuk: "(4) Építési telek magánúttal történő megközelítése esetén a következő előírásokat kell alkalmazni: a) Kettő, vagy annál több telek megközelítését biztosító magánutat a Gip-1 és Gip- 2 építési övezetek kivételével közforgalom elől elzárni nem szabad. b) Magánút csak úgy alakítható ki, hogy az a város közterületével, közútrendszerével, a Gip-1 és Gip-2 építési övezetek esetében a város közterületéhez, közútrendszeréhez kapcsolódó magánúthálózattal közvetlen kapcsolatban álljon. c) A közforgalom elől el nem zárt magánutak, a Gip-1 és Gip-2 építési övezetek esetében a közforgalom elől elzárt magánutak telkének megengedhető legkisebb szélessége: ha a magánút hossza rövidebb, mint 50 m, a telekszélesség min. 9,50 m m hosszúságú magánút esetén min. 11,50 m, ami zárt csapadékvíz-elvezetés esetén 9,50 m-re csökkenthető. 150 m hossz felett min. 14,0 m, ami zárt csapadékvíz-elvezetés esetén 12,0 m-re csökkenthető." JAVASLAT: kérem a testület fogadja el a fenti módosítással az Ipari Park Kft. kérelmének figyelembevételével, a HÉSZ 10. (4) bekezdését.

8 8../2015. (I.27) Kt. határozat Berhida Város településrendezési eszközök felülvizsgálata - véleményezési dokumentációval kapcsolatos észrevételekről Berhida Város Önkormányzatának képviselő-testülete megtárgyalta a településrendezési eszközök felülvizsgálatának véleményezési anyagára a partnerségben résztvevő Peremartoni Ipari Park Kft. képviselete által, a Helyi Építési Szabályzat tervezetére tett észrevételeit, és a következő döntést hozta: 1., ÉSZREVÉTEL: a) HÉSZ 3. (4) bekezdésre vonatkozóan javasolják, hogy az iparterületre továbbra is megengedhető legyen légvezeték építése b) HÉSZ 5. (6) bekezdés a) pontjának módosítását kérik, hogy az ne vonatkozzon az ipartelep területén épülő épületekre, az épülettömegek homlokzati tagolása miszerint: az 500 m2 alapterületet, 30 m homlokzati hosszúságot meghaladó építmények homlokzatát tagolni kell, valamint a homlokzatok zöldfelületi részleges takarás biztosítani kell. c) A HÉSZ 5. (6) bekezdés c) pontja az iparterületre ne vonatkozzon d) A HÉSZ 7. (4) bekezdése az iparterületre ne vonatkozzon e) HÉSZ 8. (3) bekezdése az iparterületre ne vonatkozzon f) HÉSZ 9. (5) bekezdése az iparterületre ne vonatkozzon g) HÉSZ 9. (11) bekezdés az Ipari Park területén (Gip-1) illetve az iparterületen azokra a külön helyrajzi számmal rendelkező telkekre, ahol már a kármentesítés megtörtént, a hatósági igazolások alapján az építési engedély kiadható legyen. h) HÉSZ 13. (2) bekezdés módosítását kérik i) HÉSZ 16. (10) bekezdés a csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos, az ipari park képviselete kéri, hogy a szakági tervezők által készített számítás és terv alapján, figyelembe véve a befogadó pontot, az árok lefedésnek ne legyen hosszúsági korlátja j) HÉSZ 19. (2) bekezdése ne vonatkozzon az iparterületre k) HÉSZ 20. (2) bekezdése ne vonatkozzon az iparterületre l) HÉSZ 27. (1) bekezdésben kérik az ellentmondás feloldását, a katasztrófavédelmi övezet és katasztrófavédelmi belső zóna jelkulcs vonatkozásában

9 9 m) HÉSZ 27. (2) bekezdésre vonatkozóan az észrevétel, hogy a társaságok működési engedélyében előírt kötelezettségek végrehajtását előírni. kellene n) HÉSZ 37. (1) bekezdés, véleményük szerint ez az előírás az ipari parkterületén a vállalkozások részére megfelelő, azonban teljesen ellentmond a 9. (5) bekezdésnek. Javasolják hogy a 37. (1) bekezdése ne vonatkozzon az ipari park területére. o ) úthálózati kérdések HÉSZ 10. (4) 2., DÖNTÉS: a) az 1) pontban ismertetett észrevétel a.) b.) c.) e.) f.) g.) j.) k.) l.) m.) n.) o.) pontokban tett észrevételét elfogadja, és felhívja a tervezőt hogy az a) pont értelmében a HÉSZ tervezetének 3. (4) pontját az alábbiak szerint módosítsa: "(4) Belterületen új légvezeték hálózat és tartóoszlopa a Gip-1 és Gip-2 jelű ipari területek kivételével nem létesíthető. Meglévő oszlopsor és légvezetékes hálózat felújítása során a tartóoszlopok és a vezetékhálózat cserélhető, azonban törekedni kell a hálózat fokozatos földkábelre történő átépítésére. Meglévő légvezetékes hálózat csak földkábellel bővíthető. Közös oszlopsoron történő hálózatfejlesztés, vegyes hálózat kiépítése legfeljebb két vezetékszintig végezhető." b) pont értelmében a HÉSZ tervezetének 5. (6) a) pontját az alábbiak szerint módosítsa: a) A nem hagyományos tömegformálással és beépítési jellemzőkkel kialakított építmények, épületek esetében az épülettömegeket lehetőség szerint tagolni kell. Az 500 m2 alapterületet, 30 m homlokzati hosszúságot, a Gip-1 és Gip-2 jelű ipari övezetek esetében alapterülettől függetlenül az 50m homlokzati hosszúságot meghaladó építmények homlokzatát tagolni kell. A Gip-1 és Gip-2 ipari övezetek kivételével a homlokzatok zöldfelületi részleges takarását biztosítani kell. c) pont értelmében a HÉSZ tervezetének 5. (6) c, pontját az alábbiak szerint módosítsa: c) A tetőn elhelyezni kívánt és a tető felső síkjából 1,0 m-nél magasabbra nyúló gépészeti berendezések a Gip-1 és Gip-2 jelű ipari övezetek kivételével takartan alakítandók ki. e) pont értelmében a HÉSZ tervezetének 8. (3) pontját az alábbiak szerint módosítsa: (3) A tájkép védelme érdekében a kiépítésre kerülő új utak környezetbe illesztéséről terepalakítással, továbbá növénytelepítéssel vagy fasor létesítésével is gondoskodni kell.

10 10 f) pont értelmében a HÉSZ tervezetének 9. (5) bekezdését az alábbiak szerint módosítsa: (5) Diffúz légszennyezést, okozó tevékenységek nem folytathatók. g) pont értelmében a HÉSZ tervezetének 9. (11) bekezdését az alábbiak szerint módosítsa: (11) Szennyezett talajú és/vagy szennyezett talajvízű területeken épületek, egyéb létesítmények kizárólag a környezetvédelmi hatóság állásfoglalásával összhangban helyezhető el. j) pont értelmében a HÉSZ tervezetének 19. (2) bekezdését az alábbiak szerint módosítsa: "(2) Belterület, már beépített területén, valamint külterület beépítésre szánt területén a Gip-1 és Gip-2 jelű ipari területek kivételével, ahol a villamosenergia ellátás hálózatai föld feletti vezetésűek, új villamosenergia elosztási, közvilágítási vezetékeket és az elektronikus hírközlési hálózatokat a meglevő oszlopsorra, illetve közös tartóoszlopra kell fektetni. Közös oszlopsorra való telepítés bármilyen akadályoztatása esetén az építendő hálózatot földalatti elhelyezéssel lehet csak kivitelezni." k) pont értelmében a HÉSZ tervezetének 20. (2) bekezdését az alábbiak szerint módosítsa: "(2) Belterület, már beépített területén, valamint külterület beépítésre szánt területén területén a Gip-1 és Gip-2 jelű ipari területek kivételével, ahol a meglevő gyenge és erősáramú hálózatok föld feletti vezetésűek, új elektronikus hírközlési hálózatokat a meglevő oszlopsorra, illetve közös tartóoszlopra kell fektetni. Közös oszlopsorra való telepítés bármilyen akadályoztatása esetén az építendő hálózatot földalatti elhelyezéssel lehet csak kivitelezni." l) pont tekintetében az észrevétellel egyetért a HÉSZ tervezetének 27. (1) bekezdése változatlan megtartása mellett felkéri a tervezőt, hogy a szabályozási tervlap jelkulcsának megnevezését katasztrófavédelmi belső zónáról katasztrófavédelmi övezetre módosítsa. m) A tervezőnek javasolja a HÉSZ tervezet 27. (2) bekezdésének az alábbiak szerinti módosítását. (2) A szabályozási terven katasztrófavédelmi védővonal jelkulccsal jelölt telekhatárt elérő környezeti hatás esetén, a hatóság által előírt műszaki védelem kiépítéséről gondoskodni kell. n) pont értelmében a HÉSZ tervezetének 37. (1) bekezdését az alábbiak szerint módosítsa: "(1) Az ipari terület övezet, olyan gazdasági célú ipari építmények elhelyezésére szolgál, amelyek más beépítésre szánt területen nem helyezhetők el. Az iparterületek mindegyike a környezetre jelentős hatást gyakorló ipari terület, így

11 11 a különlegesen veszélyes (pl. tűz-, robbanás-, fertőzőveszélyes), vagy nagy zajjal járó gazdasági tevékenységhez szükséges építmények elhelyezésére szolgál." o) pont értelmében a HÉSZ tervezetének 10. (4) bekezdését az alábbiak szerint módosítsa: "(4) Építési telek magánúttal történő megközelítése esetén a következő előírásokat kell alkalmazni: a) Kettő, vagy annál több telek megközelítését biztosító magánutat a Gip-1 és Gip-2 építési övezetek kivételével közforgalom elől elzárni nem szabad. b) Magánút csak úgy alakítható ki, hogy az a város közterületével, közútrendszerével, a Gip-1 és Gip-2 építési övezetek esetében a város közterületéhez, közútrendszeréhez kapcsolódó magánúthálózattal közvetlen kapcsolatban álljon. c) A közforgalom elől el nem zárt magánutak, a Gip-1 és Gip-2 építési övezetek esetében a közforgalom elől elzárt magánutak telkének megengedhető legkisebb szélessége: ha a magánút hossza rövidebb, mint 50m, a telekszélesség min. 9,50m m hosszúságú magánút esetén min. 11,50 m, ami zárt csapadékvíz-elvezetés esetén 9,50 m-re csökkenthető. 150 m hossz felett min. 14,0 m, ami zárt csapadékvíz-elvezetés esetén 12,0 m-re csökkenthető." b) az 1) pontban ismertetett észrevétel d.) és h.) pontját a HÉSZ tervezet szerint, változatlan formában megtartja, c) az 1) pontban ismertetett észrevétel i.) pontjában született döntés értelmében a HÉSZ tervezetének 16. (10) bekezdését törli Határidő: január Felelős: Pergő Margit polgármester Kéri Katalin települési főépítész Dr. Cseh Tamás jegyző Peremartoni Ipari Park Kft.: 11/05/2014 számú, 2014.október 8-án kelt levelében az alábbi észrevételeket tette a - Szabályozási Tervvel kapcsolatban a) a tervezési alaptérkép nem a legújabb földhivatali alaptérképre készült, így több újabban kialakult helyrajzi szám nem található meg rajta. A tervezés kezdetén meg kellett kérnünk az állami alaptérkép akkori állapotának megfelelő geodéziai adatokat. Ez 2013 júniusában volt. Az észrevételben jelzett új ingatlanok azóta

12 12 alakultak ki. A telekalakításokat átvezetjük, ha jogerős telekalakítási engedélyt, és a hozzátartozó földhivatal által záradékolt változási vázrajzot megkapjuk a tulajdonostól. b) Szabályozási Terv be nem építhető zöldfelületeinek (erdőterületek) megszüntetésének vagy áthelyezésének lehetősége Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetést alkalmával újból előtérbe került a kérdés. Az ipartelep vállalkozásai, mint érintett partnerek részéről eltérő vélemény született a szabályozási terven jelölt a telek be nem építhető zöldfelületként fennmaradó része jelkulccsal jelölt területek lehatárolásával kapcsolatban. A partnerek kérik az érintett államigazgatási szervet, hogy a lehatárolást a szabályozási terven oldják fel és helyette a telek beépítési paraméterein belül a zöldfelületi mutató biztosítson helyet a szükséges zöldfelület kialakítására. Ez szükség szerint fás, erdősítendő terület is lehet. Korábbi egyeztetésünk kapcsán jeleztük az észrevételt adó felé, hogy az erdőfelületek vonatkozásában a testületnek nincs döntési joga. Az iparterületen lévő OTrT és erdészet szerint nyilvántartott erdőterületek nagyságára vonatkozóan döntés, az államigazgatási szervekkel történő egyeztető tárgyalás alkalmával várható. JAVASLAT: a képviselő testület az ipartelepi erdőkkel kapcsolatban támogatja az ipartelep kérését, és egyben felkéri a polgármester asszonyt hogy a véleményegyeztető tárgyaláson képviselje a testület álláspontját.../2015. (I.27) Kt. határozat Berhida Város településrendezési eszközök felülvizsgálata - véleményezési dokumentációval kapcsolatos észrevételekről Berhida Város Önkormányzatának képviselő-testülete megtárgyalta a településrendezési eszközök felülvizsgálatának véleményezési anyagára a partnerségben résztvevő Peremartoni Ipari Park Kft. képviselete által, a szabályozási tervvel kapcsolatos észrevételeit, megvizsgálta és a következő döntést hozta: 1., ÉSZREVÉTEL: a) a tervezési alaptérkép nem a legújabb földhivatali alaptérképre készült, így több újabban kialakult helyrajzi szám nem található meg rajta. b) Szabályozási Terv be nem építhető zöldfelületeinek (erdőterületek) megszüntetésének vagy áthelyezésének lehetősége 2. DÖNTÉS:

13 13 a) 1. pont a) pontjával kapcsolatban: A telekalakításokat átvezetjük, ha jogerős telekalakítási engedélyt, és a hozzátartozó földhivatal által záradékolt változási vázrajzot megkapjuk a tulajdonostól. b) 1.pont b)pontjával kapcsolatban: a képviselő testület az ipartelepi erdőkkel kapcsolatban támogatja az ipartelep kérését, és egyben felkéri a polgármester asszonyt hogy a véleményegyeztető tárgyaláson képviselje a testület álláspontját. Határidő: január Felelős: Pergő Margit polgármester Kéri Katalin települési főépítész Dr. Cseh Tamás jegyző Lakossági vélemények az egyeztetési eljárásban: 1. Peremartoni Fertilizers Műtrágyagyártó Kft. a., - eljárási kifogások : melyben sérelmezik a cég partnerként való kezelését A partneri körről a testület az eljárás elején határozatban döntött. A gyártelep vállalkozásait az Önkormányzat partnerként kezeli véleményeiket érdemben megtárgyalja és ennek keretében került sor a al megállapodásnak megfelelően a további egyeztetésre. b., - javasolják a HÉSZ 9. (11) bekezdésében foglalt teljes épület és létesítmény elhelyezési korlátozást feloldani a HÉSZ 9. (11) bekezdéséről az előzőekben döntöttünk, miszerint a (11) Szennyezett talajú és/vagy szennyezett talajvízű területeken épületek, egyéb létesítmények kizárólag a környezetvédelmi hatóság állásfoglalásával összhangban helyezhető el. c., - HÉSZ 10. (3) és (4) bekezdéshez vélemény, hogy a speciális szállítási, tárolási követelmények miatt kifejezetten veszélyes lenne ezen útrészek közforgalom számára történő megnyitása. Amennyiben az önkormányzat ezen utak más ipartelepi társaságok általi használatát szeretné jogilag biztosítani, ennek módja a telki szolgalom, vezetékjog stb. amennyiben pedig közúttá kívánja tenni, annak eszköze a kisajátítás és kártalanítás, de semmi képen sem a beépítési korlátozás. Amennyiben az önkormányzat az úthasználat kérdésének rendezését magánjogi eszközökre hagyja, szükséges lehet annak az esetnek a rendezése, ha az érintett felek az úthasználat rendezésében megállapodni nem tudnak. A vasúti hálózat így különösen a vasúti átjáró miatt az ipartelepi magánutakra a vonatkozó, alább részletezett vasútbiztonsági előírásokat is alkalmazni kell illetve ugyanezen jogszabályok alapján mivel az ipartelepi utak forgalmi rendjének kialakítása érinti a vasúti

14 14 közlekedés biztonsági előírásait is, a rendezési tervet a Nemzeti Közlekedési hatósággal is véleményeztetni kell. A Nemzeti Közlekedési Hatósággal természetesen egyeztettünk, mint arról az előző testületi ülésen már beszámoltunk. A véleményezési anyagot a hatóság elfogadásra javasolta. A Közlekedési Hatóság e jogkörében kizárólag a köz számára megnyitott területekkel foglalkozik. A HÉSZ 10. (3) és (4) bekezdéséről az előzőekben döntöttünk, miszerint a "(4) Építési telek magánúttal történő megközelítése esetén a következő előírásokat kell alkalmazni: a) Kettő, vagy annál több telek megközelítését biztosító magánutat a Gip-1 és Gip-2 építési övezetek kivételével közforgalom elől elzárni nem szabad. b) Magánút csak úgy alakítható ki, hogy az a város közterületével, közútrendszerével, a Gip-1 és Gip-2 építési övezetek esetében a város közterületéhez, közútrendszeréhez kapcsolódó magánúthálózattal közvetlen kapcsolatban álljon. c) A közforgalom elől el nem zárt magánutak, a Gip-1 és Gip-2 építési övezetek esetében a közforgalom elől elzárt magánutak telkének megengedhető legkisebb szélessége: ha a magánút hossza rövidebb, mint 50 m, a telekszélesség min. 9,50 m m hosszúságú magánút esetén min. 11,50 m, ami zárt csapadékvíz-elvezetés esetén 9,50 m-re csökkenthető. 150 m hossz felett min. 14,0 m, ami zárt csapadékvíz-elvezetés esetén 12,0 m-re csökkenthető." d., HÉSZ 13. (2) Amennyiben az önkormányzat a közműveket közterületen, vagy közlekedési- és közműterületen kívánja biztosítani, annak eszköze a kisajátítás és kártalanítás, ha a közművek közhasználatát más, magánjogi eszközökkel rendezni, a HÉSZ 13. (2) bekezdésben említett forgalmi, vezetékjog alapítása esetén ebben a körben is kérdés az az eset, ha az ipartelepi társaságok egymással a közműhasználatról megegyezni nem tudnak. Az ipari park területén lévő utak nem közlekedési és közmű területek, nem közterületek hanem magánutak. Önkormányzati tulajdonba abban az esetben kerülhetnek, közterületté úgy válhatnak, ha azokon a rendelkezés szerinti infrastruktúra kiépítése, azon belül a közművek rendezése az önkormányzat közműrendeletével összhangban megtörténik. JAVASLAT: A rendelkezés módosítását nem tartjuk szükségesnek. e., - HÉSZ 37. (7). véleményük szerint a HÉSZ-nek figyelemmel kellene lennie a hatályban lévő kármentesítési megállapodásokra, és az érintett területeket azokra tekintettel kellene szabályoznia.

15 15 A HÉSZ 37. (7) bekezdéséről az előzőekben döntöttünk, miszerint a képviselő testület az ipartelepi erdőkkel kapcsolatban támogatja az ipartelep kérését, és egyben felkéri a polgármester asszonyt hogy a véleményegyeztető tárgyaláson képviselje a testület álláspontját. f., - HÉSZ 37. (1) álláspontuk szerint a Tulipán utca környezetében levő területek Lk1 övezetbe sorolása indokolatlan és logikátlan a környező területrészek besorolása alapján, javasolják annak vegyes vagy gazdasági övezetbe sorolását. - Az iparterülettel szomszédos lakóterületek lakóterületi területfelhasználása a jelenleg hatályos rendezési tervben is jelen van. Ezáltal a szerzett jogok érvényesülnek A rendezési terv korlátozza a lakóterület beépíthetőségét az újonnan szabályzott zöld felületek kialakításával. JAVASLAT: javaslom a testületnek az előző indokok alapján a HÉSZ 37. (1) bekezdés változtatás nélküli megtartását g., - HÉSZ 37. (9) bekezdés szerint a HÉSZ nem rendelkezik arról, hogy az ipari gazdasági terület teljes közművesítése kinek a feladata és ennek megfelelően ki viseli annak költségeit. E rendelkezéssel kapcsolatban felhívják az önkormányzat figyelmét, hogy elsőként a közművek tulajdonjogi viszonyait és az azokkal kapcsolatos használati jogokat szükséges rendezni, ezt követően lehet a közművesítési kötelezettség szabályait meghatározni. A teljes közművesítésről nem szükséges rendelkezni. Az mindig is az érintett tulajdonosok feladata. JAVASLAT: javaslom a testületnek az előző indokok alapján a HÉSZ 37. (9) bekezdés változtatás nélküli megtartását h., - HÉSZ 27. (1) és (2) bekezdésre reagálva kérik a területre vonatkozó katasztrófavédelmi belső zóna visszavonását a szabályozási tervből. a HÉSZ 27. (1) és (2) bekezdéséről az előzőekben döntöttünk, miszerint a (1) az észrevételnek megfelelően, a szabályozási tervlapokon a "katasztrófavédelmi belső zóna" megnevezésű övezetet "katasztrófavédelmi övezet" megnevezésre módosítják (2) A szabályozási terven katasztrófavédelmi védővonal jelkulccsal jelölt telekhatárt elérő környezeti hatás esetén, a hatóság által előírt műszaki védelem kiépítéséről gondoskodni kell. i., - a szabályozási tervel kapcsolatos észrevételeik: "telek be nem építhető része" jelkulccsal jelölt ingatlanok A 06/63, 06/64, 06/102 és 06/103 hrsz-ú ingatlanokat a szabályozási terv telek be nem építhető része jelkulccsal jelöli és nem közterületként. A jelölt terület infrastruktúra építés céljára fenntartott telekrész, amely az építési telek része is lehet.

16 16 JAVASLAT: javaslom a testületnek az előző indokok alapján a szabályozási terven a telek be nem építhető része jelölés változtatás nélküli megtartását j., - vasúthálózat elemei, kérik feltüntetni, illetve az ingatlanokra vonatkozó beépítési tilalom törlését A 06/157 hrsz-ú ingatlanon telek be nem építhető része jelkulccsal jelölt területrész csak a terület egy részét sorolja a korlátozás alá. Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetést követően a hivatkozott rendelkezés tekintetében a következő megállapításra jutottunk: Nincsen akadálya annak, hogy a vasúthálózat összes eleme a szabályozási terven feltüntetésre kerüljön, de ehhez szükséges, hogy napjáig vektoros adatszolgáltatás kell a nyomvonalról, amennyiben ez, nem megoldható akkor annak sincs akadálya, hogy a vasút feltüntetett része törlésre kerüljön a szabályozási tervlapról. k., - kérik a teljes iparterületi úthálózat feltüntetését A telek be nem építhető része jelkulccsal jelölt úthálózati elemek szerkezeti szerepű útfelületek beépítését korlátozzák. Az egyéb úthálózati elemek korábban készített közlekedési tervek alapján tájékoztató jelleggel kerültek a szabályozási terve, megjelenítésük vagy feltűntetésük jogszabályi kötelezettséggel nem jár. Az ipari park képviseletével 2015.január 16-án történt egyeztetést követően a hivatkozott rendelkezést a következő megállapításra jutottunk: Amennyiben vektoros formában napjáig a tervezők kapnak adatszolgáltatást, úgy azt a szabályozási terven feltüntetik, a feltüntetés nem kötelező, csak tájékoztató jellegű. l., - iparterületi körtároló védettségének törlése A körtároló a gyár területének egyik érdekes épülete a víztároló mellett. Célszerűnek tartanánk a helyi védelem alá helyezését a jövőben. Ahhoz hogy ezt megtehessük, a rendezési tervben erről rendelkezni kell, a védettségi szándékot fel kell tüntetni. Mivel a helyszíni bejáráson az épület tulajdonosa továbbra is kéri a védettségi szándék levételét a szabályozási tervről, a jelzést töröljük. JAVASLAT: javaslom a testületnek az előző indokok alapján hogy az ipartelep körtárolójának védettségi jelölésének törlését fogadja el. m., - közműhálózat feltűntetése a szabályozási terven A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) kormányrendelet tartalmi követelményei szerint kerültek feltűntetésre a közműhálózat jelölt elemei.

17 17../2015. (I.27) Kt. határozat Berhida Város településrendezési eszközök felülvizsgálata - véleményezési dokumentációval kapcsolatos észrevételekről Berhida Város Önkormányzatának képviselő-testülete megtárgyalta a településrendezési eszközök felülvizsgálatának véleményezési anyagára a Peremartoni Fertilizers Műtrágyagyártó Kft. által, a Helyi Építési Szabályzat tervezetével, valamint a szabályozási tervvel kapcsolatos észrevételeit, megvizsgálta és a következő döntést hozta: 1. ÉSZREVÉTEL: a., - eljárási kifogások : melyben sérelmezik a cég partnerként való kezelését b., - javasolják a HÉSZ 9. (11) bekezdésében foglalt teljes épület és létesítmény elhelyezési korlátozást feloldani c., - HÉSZ 10. (3) és (4) bekezdéshez vélemény, hogy a speciális szállítási, tárolási követelmények miatt kifejezetten veszélyes lenne ezen útrészek közforgalom számára történő megnyitása. Amennyiben az önkormányzat ezen utak más ipartelepi társaságok általi használatát szeretné jogilag biztosítani, ennek módja a telki szolgalom, vezetékjog stb. amennyiben pedig közúttá kívánja tenni, annak eszköze a kisajátítás és kártalanítás, de semmi képen sem a beépítési korlátozás. Amennyiben az önkormányzat az úthasználat kérdésének rendezését magánjogi eszközökre hagyja, szükséges lehet annak az esetnek a rendezése, ha az érintett felek az úthasználat rendezésében megállapodni nem tudnak. A vasúti hálózat így különösen a vasúti átjáró miatt az ipartelepi magánutakra a vonatkozó, alább részletezett vasútbiztonsági előírásokat is alkalmazni kell illetve ugyanezen jogszabályok alapján mivel az ipartelepi utak forgalmi rendjének kialakítása érinti a vasúti közlekedés biztonsági előírásait is, a rendezési tervet a Nemzeti Közlekedési hatósággal is véleményeztetni kell. d., HÉSZ 13. (2) Amennyiben az önkormányzat a közműveket közterületen, vagy közlekedési- és közműterületen kívánja biztosítani, annak eszköze a kisajátítás és kártalanítás, ha a közművek közhasználatát más, magánjogi eszközökkel rendezni, a HÉSZ 13. (2) bekezdésben említett forgalmi, vezetékjog alapítása esetén ebben a körben is kérdés az az eset, ha az ipartelepi társaságok egymással a közműhasználatról megegyezni nem tudnak. e., - HÉSZ 37. (7). véleményük szerint a HÉSZ-nek figyelemmel kellene lennie a hatályban lévő kármentesítési megállapodásokra, és az érintett területeket azokra tekintettel kellene szabályoznia.

18 18 f., - HÉSZ 37. (1) álláspontuk szerint a Tulipán utca környezetében levő területek Lk1 övezetbe sorolása indokolatlan és logikátlan a környező területrészek besorolása alapján, javasolják annak vegyes vagy gazdasági övezetbe sorolását. g., - HÉSZ 37. (9) bekezdés szerint a HÉSZ nem rendelkezik arról, hogy az ipari gazdasági terület teljes közművesítése kinek a feladata és ennek megfelelően ki viseli annak költségeit. E rendelkezéssel kapcsolatban felhívják az önkormányzat figyelmét, hogy elsőként a közművek tulajdonjogi viszonyait és az azokkal kapcsolatos használati jogokat szükséges rendezni, ezt követően lehet a közművesítési kötelezettség szabályait meghatározni. h., - HÉSZ 27. (1) és (2) bekezdésre reagálva kérik a területre vonatkozó katasztrófavédelmi belső zóna visszavonását a szabályozási tervből. i., - a szabályozási tervel kapcsolatos észrevételeik: "telek be nem építhető része" jelkulccsal jelölt ingatlanok j., - vasúthálózat elemei, kérik feltüntetni, illetve az ingatlanokra vonatkozó beépítési tilalom törlését k., - kérik a teljes iparterületi úthálózat feltüntetését l., - iparterületi körtároló védettségének törlése m., - közműhálózat feltűntetése a szabályozási terven n. 2. DÖNTÉS: a) Az 1.pont a.) pontjával kapcsolatban a partneri körről a testület az eljárás elején határozatban döntött. Ezen határozatán a képviselő testület nem kíván változtatni. b) Az 1. pont b.) pontjával kapcsolatban. Az észrevétel tartalmilag megegyezik az Ipari Park Kft. által tett észrevétellel, amellyel kapcsolatban a /2015 (I.27) Kt. számú határozat 2. a) pont g ) alpontjában már döntött a képviselő testület. c) az 1.pont c.) pontjával kapcsolatban Az észrevétel tartalmilag megegyezik az Ipari Park Kft. által tett észrevétellel, amellyel kapcsolatban a /2015 (I.27) Kt. számú határozat 2. a) pont o) alpontjában már döntött a képviselő testület. d) az 1.pont d.) pontjával kapcsolatban Az észrevétel tartalmilag megegyezik az Ipari Park Kft. által tett észrevétellel, amellyel kapcsolatban a /2015 (I.27) Kt. számú határozat 2. a) pont h) alpontjában már döntött a képviselő testület. e) az 1.pont e.) pontjával kapcsolatban. Az észrevétel tartalmilag megegyezik az Ipari Park Kft. által tett észrevétellel, amellyel kapcsolatban a /2 /2015 (I.27) Kt. számú határozat 2. b) pontjában már döntött a képviselő testület.

19 19 f) Az 1. pont f) pontjával kapcsolatban. Az észrevételt nem tartja megalapozottnak a lakóterületek védelme érdekében a HÉSZ 37. (1) bekezdését változatlan tartalommal fogadja el. g) Az 1. pont g) pontjával kapcsolatban. Az észrevételt nem tartja megalapozottnak. A teljes közművesítésről nem szükséges rendelkezni. Az mindig is az érintett tulajdonosok feladata. A HÉSZ 37. (9) bekezdését változatlan tartalommal fogadja el. h) Az 1. pont h) pontjával kapcsolatban. Az észrevétel tartalmilag megegyezik az Ipari Park Kft. által tett észrevétellel, amellyel kapcsolatban a /2015 (I.27) Kt. számú határozat 2. a) pont l) és m) alpontjában már döntött a képviselő testület. i) Az 1. pont i) pontjával kapcsolatban. Az észrevételt nem tartja megalapozottnak. A 06/63, 06/64, 06/102 és 06/103 hrsz-ú ingatlanokat a szabályozási terv telek be nem építhető része jelkulccsal jelöli és nem közterületként. A jelölt terület infrastruktúra építés céljára fenntartott telekrész, amely az építési telek része is lehet. A szabályozási terven a telek be nem építhető része jelölést változtatás nélküli megtartja. j) Az 1. pont j) pontjával kapcsolatban. Nincsen akadálya annak, hogy a vasúthálózat összes eleme a szabályozási terven feltüntetésre kerüljön, de ehhez szükséges, hogy napjáig vektoros adatszolgáltatás kell a nyomvonalról, amennyiben ez, nem megoldható akkor annak sincs akadálya, hogy a vasút feltüntetett része törlésre kerüljön a szabályozási tervlapról. Felkéri a tervezőt hogy a Fertilizers Kft. adatszolgáltatása esetén a vasútvonalakat tüntesse fel a szabályozási terven. k) Az 1. pont k) pontjával kapcsolatban. Amennyiben vektoros formában napjáig a tervezők kapnak az úthálózatról adatszolgáltatást, úgy azt a szabályozási terven feltüntetik, a feltüntetés nem kötelező, csak tájékoztató jellegű. Felkéri a tervezőt hogy a Fertilizers Kft. adatszolgáltatása esetén az úthálózatra vonatkozó adatokat tüntesse fel a szabályozási terven. l) Az 1. pont l) pontjával kapcsolatban. Az észrevételt elfogadja, és felkéri a tervezőt a körtároló védetté jelölésének megszüntetésére. m) Az 1. pont l) pontjával kapcsolatban. A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) kormányrendelet tartalmi követelményei szerint kerültek feltűntetésre a közműhálózat jelölt elemei. Ennél részletesebb megjelenítést nem tart indokoltnak. Határidő: január Felelős: Pergő Margit polgármester

20 20 Kéri Katalin települési főépítész Dr. Cseh Tamás jegyző 2. ALKIMIA Kft. és METAFLEX Kft. észrevétele Kérik, hogy a 06/48. hrsz-ú ingatlanról kerüljön eltávolításra a be nem építhető jelölés. JAVASLAT: javaslom a testületnek hogy a jelölés törlését fogadja el.../2015. (I.27) Kt. határozat Berhida Város településrendezési eszközök felülvizsgálata - véleményezési dokumentációval kapcsolatos észrevételekről Berhida Város Önkormányzatának képviselő-testülete megtárgyalta a településrendezési eszközök felülvizsgálatának véleményezési anyagára az Alkímia Kft és a Metaflex Kft. által, a Helyi Építési Szabályzat tervezetével, valamint a szabályozási tervvel kapcsolatos észrevételeit, megvizsgálta és a következő döntést hozta: 1. ÉSZREVÉTEL: - a 06/48. hrsz-ú ingatlanról kerüljön eltávolításra a be nem építhető jelölés. 2. DÖNTÉS: A Képviselő-testület egyetért az észrevétellel, és felkéri a tervezőt, hogy a 06/48. hrsz-ú ingatlanra vonatkozóan a beépítés tilalmára vonatkozó jelölést törölje. Határidő: január Felelős: Pergő Margit polgármester Kéri Katalin települési főépítész Dr. Cseh Tamás jegyző Berhida, január 21. Pergő Margit polgármester

(1) A R. 1/B. címe helyébe a következő cím lép:

(1) A R. 1/B. címe helyébe a következő cím lép: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. számú rendelete Székesfehérvár Megyei Jogú Város" külterületének valamint egyes belterületi területrészeinek szabályozási tervéről és helyi építési

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2016.(III.3.) önkormányzati rendelet Maglód Város Helyi Építési Szabályzatáról

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2016.(III.3.) önkormányzati rendelet Maglód Város Helyi Építési Szabályzatáról Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016.(III.3.) önkormányzati rendelete 1 Maglód Város Helyi Építési Szabályzatáról Kihirdetési záradék A rendelet kihirdetésének napja: 2016. március 3.

Részletesebben

EGER MJV HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA AZ ÉK KÜLTERÜLETI VÁROSRÉSZRE ÉS A BIKALEGELŐ TERÜLETRÉSZRE VONATKOZÓAN

EGER MJV HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA AZ ÉK KÜLTERÜLETI VÁROSRÉSZRE ÉS A BIKALEGELŐ TERÜLETRÉSZRE VONATKOZÓAN EGER MJV HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA AZ ÉK KÜLTERÜLETI VÁROSRÉSZRE ÉS A BIKALEGELŐ TERÜLETRÉSZRE VONATKOZÓAN 2013. AGUSZTUS Oldal:1 EGER VÁROSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK TARTALOMJEGYZÉKE I. FEJEZET

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 22-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 22-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT Zalaszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (VI.06.) önkormányzati rendelete Zalaszentmárton Község Helyi Építési Szabályzatáról Zalaszentmárton Község

Részletesebben

BERHIDA VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

BERHIDA VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA BERHIDA VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA Tartalomjegyzék: I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4 1. A rendelet hatálya 4 2. Szabályozási elemek 5 II. Fejezet A KÖZTERÜLET ALAKÍTÁSRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK 5

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/ 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelete Vecsés Város Helyi Építési Szabályzatáról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/ 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelete Vecsés Város Helyi Építési Szabályzatáról 1 Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/ 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelete Vecsés Város Helyi Építési Szabályzatáról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Zebegény Község Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Zebegény Község Helyi Építési Szabályzatáról ELSŐ RÉSZ

Zebegény Község Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Zebegény Község Helyi Építési Szabályzatáról ELSŐ RÉSZ Zebegény Község Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Zebegény Község Helyi Építési Szabályzatáról Zebegény község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet hatálya. 2. A rendelet alkalmazása

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet hatálya. 2. A rendelet alkalmazása CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2002. (IX.1.) ÖR. SZÁMÚ RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL (módosításokkal egységes szerkezetben) Csór Község képviselő-testülete az 1997.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. 1. 1. A rendelet hatálya

ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. 1. 1. A rendelet hatálya 1 Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2015. (X.20.) rendelete a Budapest, IX. ker. NÉPLIGET VOLÁNBUSZ (Könyves Kálmán krt. Üllői út Budapest-Keleti pu. Hegyeshalom

Részletesebben

Óbudavár Településrendezési eszközök, helyi építési szabályzat. Óbudavár. Helyi építési szabályzat tervezet. 2015. július hó

Óbudavár Településrendezési eszközök, helyi építési szabályzat. Óbudavár. Helyi építési szabályzat tervezet. 2015. július hó Óbudavár Helyi építési szabályzat tervezet MEGBÍZÓ: ÓBUDAVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA BODOR ANTAL POLGÁRMESTER 8272 ÓBUDAVÁR, Fő u. 18/1. TERVEZŐ: TÁJTERV MŰHELY KFT. 8261 BADACSONY, RÓMAI ÚT 197. Mobil: 20/913-8400

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE II. KÖTET LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2004. (IV.29.) számú önkormányzati RENDELETTEL jóváhagyott A és SZABÁLYOZÁSI TERVE M-TEAMPANNON KFT.

Részletesebben

Ászár Község Képviselő-testületének 8/2007. (IX.01.) sz. rendelet a Helyi Építési Szabályzatról egységes szerkezetben, hatályos: 2015.05.

Ászár Község Képviselő-testületének 8/2007. (IX.01.) sz. rendelet a Helyi Építési Szabályzatról egységes szerkezetben, hatályos: 2015.05. Ászár Község Képviselő-testületének 8/2007. (IX.01.) sz. rendelet a Helyi Építési Szabályzatról egységes szerkezetben, hatályos: 2015.05.01- hatályos Ászár Község Képviselő-testülete az épített környezet

Részletesebben

FELSŐÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2015. (IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

FELSŐÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2015. (IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL FELSŐÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2015. (IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Felsőörs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Resznek Község Önkormányzati Képviselı-testületének 19/2006.(XII.11.) számú rendelete RESZNEK KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL

Resznek Község Önkormányzati Képviselı-testületének 19/2006.(XII.11.) számú rendelete RESZNEK KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL Resznek Község Önkormányzati Képviselı-testületének 19/2006.(XII.11.) számú rendelete RESZNEK KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL Resznek Község Önkormányzat Képviselı-testülete az 1990.

Részletesebben

BALATONALMÁDI. dr. Óvári Ferenc Verseny utca József Attila utca által határolt terület SZABÁLYOZÁSI TERV EGYEZTETÉSI ANYAG

BALATONALMÁDI. dr. Óvári Ferenc Verseny utca József Attila utca által határolt terület SZABÁLYOZÁSI TERV EGYEZTETÉSI ANYAG BALATONALMÁDI 1 EGYEZTETÉSI ANYAG BALATONALMÁDI VOLT NEVELŐOTTHON ÉS KÖRNYÉKE dr. Óvári Ferenc Verseny utca József Attila utca által határolt terület SZABÁLYOZÁSI TERV EGYEZTETÉSI ANYAG MEGBÍZÓ Balatonalmádi

Részletesebben

Sopron, Deák tér és környéke Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervérıl

Sopron, Deák tér és környéke Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervérıl 1. oldal Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének 37/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete Sopron, Deák tér és környéke Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervérıl Sopron Megyei

Részletesebben

Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014. (XII.01.) önkormányzati rendelete Gyál Város Helyi Építési Szabályzatáról ELSŐ RÉSZ

Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014. (XII.01.) önkormányzati rendelete Gyál Város Helyi Építési Szabályzatáról ELSŐ RÉSZ Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014. (XII.01.) önkormányzati rendelete Gyál Város Helyi Építési Szabályzatáról Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

13/2007. (XII.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT. Nógrád község településrendezési tervéhez

13/2007. (XII.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT. Nógrád község településrendezési tervéhez 13/2007. (XII.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT Nógrád község településrendezési tervéhez Egységes szerkezetben 9/2009.(IX.19.) módosítással, 3/2010.(III.27.) módosítással, 6/2014.(X.07.)

Részletesebben

a helyi építési szabályzat közzétételérl és a szabályozási terv jóváhagyásáról

a helyi építési szabályzat közzétételérl és a szabályozási terv jóváhagyásáról !" a helyi építési szabályzat közzétételérl és a szabályozási terv jóváhagyásáról Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1), valamint

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzatának 17/2008. (V.30.) számú rendelete Nyergesújfalu helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről (egységes szerkezetben a 4/2005.(II.21), a 19/2005 (IV.28.), a

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének.../... (...) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének.../... (...) önkormányzati rendelete Rendelettervezet Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének.../... (...) önkormányzati rendelete a Budapest, XIII. kerület Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 56/2001.

Részletesebben

BALATONALMÁDI KRISTÓF KEMPING YACHT KEMPING ÉS KÖRNYÉKE

BALATONALMÁDI KRISTÓF KEMPING YACHT KEMPING ÉS KÖRNYÉKE BALATONALMÁDI 1 EGYEZTETÉSI ANYAG BALATONALMÁDI (Balaton tó 2313/17 hrsz ú terület 2314 hrsz ú terület Véghelyi Dezső utca 2299 hrsz ú közpark Széchenyi sétány által határolt terület) SZABÁLYOZÁSI TERV

Részletesebben

I. BERKENYE KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA (Hrsz: 03/9-12, 03/94-96)

I. BERKENYE KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA (Hrsz: 03/9-12, 03/94-96) I. BERKENYE KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA (Hrsz: 03/9-12, 03/94-96) Megrendelő: Berkenye Község Önkormányzata Berkenye Kossuth u. 20. 2641 Tervező: TARJÁNTERV Mérnöki Iroda Kft. Salgótarján

Részletesebben

KIRÁLD TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

KIRÁLD TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u. 52. Telephely: 3530 Miskolc, Hadirokkantak u. 6. II/1. Tel/Fax: /46/ 356-345 e-mail: provincia@chello.hu KIRÁLD

Részletesebben

42/2005. (IX.22.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege

42/2005. (IX.22.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének BUDAÖRS EGYES TERÜLETEIRE VONATKOZÓ HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL SZÓLÓ a 28/2006. (V.02.), 48/2006. (XI.16.), 8/2007. (III.20.),

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalva: 2015. december 01. Henn Ferencné jegyző. egységes szerkezetbe foglalt szöveg. Hatályos: 2015. december 10-től.

Egységes szerkezetbe foglalva: 2015. december 01. Henn Ferencné jegyző. egységes szerkezetbe foglalt szöveg. Hatályos: 2015. december 10-től. Mencshely Község Önkormányzata Képviselő-testülete 12/2004. (VIII.13.) rendelete 1 Mencshely Község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről Egységes szerkezetbe foglalva: 2015. december 01.

Részletesebben

ELLEND község Önkormányzata Képviselıtestülete. 7/2003. (VIII.7.) rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

ELLEND község Önkormányzata Képviselıtestülete. 7/2003. (VIII.7.) rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL ELLEND község Önkormányzata Képviselıtestülete 7/2003. (VIII.7.) rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Ellend község Önkormányzatának Képviselıtestülete az 1990. évi LXV. törvény 16. - ában, valamint

Részletesebben

ORDACSEHI RENDEZÉSI TERVÉNEK M1 JELŐ FELÜLVIZSGÁLATA

ORDACSEHI RENDEZÉSI TERVÉNEK M1 JELŐ FELÜLVIZSGÁLATA ORDACSEHI RENDEZÉSI TERVÉNEK M1 JELŐ FELÜLVIZSGÁLATA TERVTANCSI EGYEZTETÉSI ANYAG 2009. AUGUSZTUS. Tartalomjegyzék JSZ : 6/2009 Ordacsehi község Településrendezési Tervének M1 jelő felülvizsgálatához Terviratok

Részletesebben

1. A rendelet hatálya és alkalmazása

1. A rendelet hatálya és alkalmazása Hatályos: 2009. augusztus 1. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 12/2001. (III.02.) Ök. sz. rendelete a Bp. XXIII., Szentlőrinci úti lakótelep I/C jelű ütem Szentlőrinci út Nyír u.

Részletesebben

Mórahalom Város Képviselőtestületének 11/1999.(VII.1.) számú rendelete Mórahalom város Helyi Építési Szabályzatáról ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1..

Mórahalom Város Képviselőtestületének 11/1999.(VII.1.) számú rendelete Mórahalom város Helyi Építési Szabályzatáról ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1.. Az építési szabályzat módosításokkal egységes szerkezetű hatályos szövege. 2014. évi módosítási javaslatokkal Mórahalom Város Képviselőtestületének 11/1999.(VII.1.) számú rendelete Mórahalom város Helyi

Részletesebben

Ebes. Helyi építési szabályzata és szabályozási terve. Jóváhagyva Ebes Község Képvisel -testületének 1/2009. (I.29.) Ör. számú rendeletével

Ebes. Helyi építési szabályzata és szabályozási terve. Jóváhagyva Ebes Község Képvisel -testületének 1/2009. (I.29.) Ör. számú rendeletével Ebes Helyi építési szabályzata és szabályozási terve Jóváhagyva Ebes Község Képvisel -testületének 1/2009. (I.29.) Ör. számú rendeletével Módosítva az Ebes Község Képvisel -testületének 5/2014. (III.27.);

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a város Helyi Építési Szabályzatáról

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a város Helyi Építési Szabályzatáról HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 17/2003.(V.27.) Kt. sz. rendelete a város Helyi Építési Szabályzatáról Ercsi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990.

Részletesebben

I ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALOM

I ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALOM I ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALOM Szöveges munkarészek: I. Általános előírások II. Területfelhasználási egységek és övezetek III. Beépítésre szánt területek IV. Beépítésre nem szánt területek V. A tervezési

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA A 3043 ÉS 3044 HRSZ.-Ú INGATLAN TERÜLETÉT ÉRINTŐEN

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA A 3043 ÉS 3044 HRSZ.-Ú INGATLAN TERÜLETÉT ÉRINTŐEN BUDAPEST FŐVÁROS VÁROSÉPÍTÉSI TERVEZŐ KFT. 1061 BUDAPEST, ANDRÁSSY ÚT 10. TEL.: 317-5318 VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA A 3043 ÉS 3044 HRSZ.-Ú INGATLAN TERÜLETÉT ÉRINTŐEN

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVE. PESTTERV Kft. Budapest, 2005. november hó

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVE. PESTTERV Kft. Budapest, 2005. november hó DÉLEGYHÁZA KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVE ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA A JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK VÉGLEGESÍTÉSI DOKUMENTÁCIÓJA PESTTERV Kft. Budapest, 2005. november hó Törzsszám: 2-03-365 Délegyháza

Részletesebben

SAJÓPETRI KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

SAJÓPETRI KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u. 52. Telephely: 3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 9. I /2. Tel/Fax:/46/ 356-345 e-mail: provincia@chello.hu SAJÓPETRI

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya 1 Nyergesújfalu Város Önkormányzatának 17/2008. (V.30.) számú rendelete Nyergesújfalu helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről (egységes szerkezetben a 4/2005.(II.21), a 19/2005 (IV.28.),

Részletesebben

Leányvár Község Önkormányzata Képviselő testületének 4/2004. (IV.26.) sz. rendelete a helyi építési szabályzatról

Leányvár Község Önkormányzata Képviselő testületének 4/2004. (IV.26.) sz. rendelete a helyi építési szabályzatról Leányvár Község Önkormányzata Képviselő testületének 4/2004. (IV.26.) sz. rendelete a helyi építési szabályzatról Leányvár község önkormányzatának képviselő testülete az 1990. évi LXV. törvény 16. -a és

Részletesebben

Látrány Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2004.(IV.15.) számú rendelete. Látrány község helyi építési szabályozásáról

Látrány Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2004.(IV.15.) számú rendelete. Látrány község helyi építési szabályozásáról Látrány Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2004.(IV.15.) számú rendelete. Látrány község helyi építési szabályozásáról Látrány Község Önkormányzatának Képviselőtestülete az 1990. évi LXV. Törvény

Részletesebben

HALÁSZTELEK ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

HALÁSZTELEK ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA BAU-URB Tsz.: 35/2002. Tervező és Tanácsadó Kft. 1112. Budapest, Dayka Gábor u. 94. Tel/Fax: 319-36-44 HALÁSZTELEK ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA Budapest, 2005. március hó TARTALOM Szöveges munkarészek I. Általános

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A rendelet alkalmazása

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A rendelet alkalmazása Boldog Községi Önkormányzat 20/2004. (XII. 21.) rendelete Boldog helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről Boldog Község Képviselő-testülete az 1997. évi LXXVIII. törvény 6. (3) bekezdés a)

Részletesebben

4.. Szabályozási elemek

4.. Szabályozási elemek 4.. Szabályozási elemek (1) A szabályozási terv kötelező elemeinek jelmagyarázatát a szabályozási terv tartalmazza (2) ötelező szabályozási elemek: A közterületek és egyéb funkciójú területek határa, szabályozási

Részletesebben

ABA TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁSA

ABA TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁSA ABA TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁSA szakmai véleményezésre 2015. augusztus Készítette: Ertl Antal TT 07-0075 településtervező TARTALOMJEGYZÉK: JÓVÁHAGYANDÓ

Részletesebben

b.) Kialakult utcasor esetén az épület homlokfala a kialakult beépítési vonalhoz igazodjon, és minimum:

b.) Kialakult utcasor esetén az épület homlokfala a kialakult beépítési vonalhoz igazodjon, és minimum: Vállus község Önkormányzata Képvisel -testületének a helyi építési szabályzatról szóló 16/2009.(XII.31.) számú r e n d e l e t e Vállus Község Önkormányzata Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATKÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 28/2012. (XII.15.) önkormányzati rendelete

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATKÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 28/2012. (XII.15.) önkormányzati rendelete KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATKÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 28/2012. (XII.15.) önkormányzati rendelete A VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL a módosító 28/2013.

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS

SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÜLTERÜLETÉNEK VALAMINT EGYES BELTERÜLETI TERÜLETRÉSZEINEK HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVE EGYSÉGES SZERKEZET Egységes szerkezetbe foglalva 2014.06.30.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 19/2005.(V. 5.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 19/2005.(V. 5.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 19/2005.(V. 5.) KGY r e n d e l e t e Nyíregyháza Helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének jóváhagyásáról A Közgyűlés az Épített környezet alakításáról

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt. sz.: E-3627-4/2008. Témafelelős: Juhász Márta, Czirokné Tárgy: Szentes-Alsórét Részletes Szabályozási terv módosítása

Részletesebben

B) SZABÁLYOZÁSI TERV Kétvölgy község építési övezeteire és belterületi beépítésre nem szánt övezeteire

B) SZABÁLYOZÁSI TERV Kétvölgy község építési övezeteire és belterületi beépítésre nem szánt övezeteire B) SZABÁLYOZÁSI TERV Kétvölgy község építési övezeteire és belterületi beépítésre nem szánt övezeteire Kétvölgy 2000. 1 TARTALOMJEGYZÉK CÍMLAP TARTALOMJEGYZÉK ALÁÍRÓLAP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ (SZERKEZETI

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 39/2009.(VIII.28.) Rendelet típusa: Alap (Egységes szerkezet) Rendelet címe: Hatvan város helyi építési szabályzatáról

Részletesebben

Bodorfa Község Településrendezési Terve HATÁROZATI JAVASLAT

Bodorfa Község Településrendezési Terve HATÁROZATI JAVASLAT HATÁROZATI JAVASLAT Bodorfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2005. (.) számú határozata Bodorfa Településszerkezeti leírásának és településszerkezeti tervének jóváhagyásáról Bodorfa Községi

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK.../2011. ( ) R E N D E L E T E

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK.../2011. ( ) R E N D E L E T E MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK.../2011. ( ) R E N D E L E T E Mátészalka Város Helyi Építési Szabályzatáról (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkez 7/2007.(III.30.), a 29/2008.(IX.29.)

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. Budakeszi Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervérıl

EGYSÉGES SZERKEZET. Budakeszi Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervérıl EGYSÉGES SZERKEZET 118. Budakeszi Város Önkormányzat Képviselı-testület 20/2012. (IV. 12.) ÖR, 39/2010. (IX. 23.), ÖR, 30/2010. (IX. 15.) ÖR, 29/2010. (IX. 15.) ÖR, 1/2009. (I. 19.), 54/2008. (XII. 17.),

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/ 2001. (06. 22.) sz. rendelete

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/ 2001. (06. 22.) sz. rendelete Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/ 2001. (06. 22.) sz. rendelete Pécs, Hird Szövőgyár utcától északra eső terület szabályozási tervének jóváhagyásáról és helyi építési szabályzatának

Részletesebben

B O N Y H Á D T E L E P Ü L É S R E N D E Z É S I T E R V E HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

B O N Y H Á D T E L E P Ü L É S R E N D E Z É S I T E R V E HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT HÜBNER Tervező KFT Munkaszám: 15/2011. 7635 Pécs, Mogyorós köz 3. 72/510-461 B O N Y H Á D T E L E P Ü L É S R E N D E Z É S I T E R V E HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT BONYHÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004.(VIII.27.)

Részletesebben

Komárom város szabályozási tervének és helyi építési szabályzatának 4/C. sz. módosítása

Komárom város szabályozási tervének és helyi építési szabályzatának 4/C. sz. módosítása Komárom város szabályozási tervének és helyi építési szabályzatának 4/C. sz. módosítása Írta Szerkesztette: Németh Iván TT/É1 08-0067 OetU Kft., Musitz Róbert Tkö/11-0550 KÜLÖNÚT Kft. Dokumentum fájlneve:

Részletesebben

B A L O G U N Y O M KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVE

B A L O G U N Y O M KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVE B A L O G U N Y O M KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVE Balogunyom Község Képviselőtestületének 8/2008. (VII.03.) számú önkormányzati rendelete Módosítva: a 19/2015. (IX. 29.) számú

Részletesebben

ESZTERGOM DÉLI VÁROSRÉSZ TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÖSSZESZERKESZTETT RENDELET-TERVEZET

ESZTERGOM DÉLI VÁROSRÉSZ TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÖSSZESZERKESZTETT RENDELET-TERVEZET UVATERV ZRT. 1117 Budapest, Dombóvári út 17-19. Tel:371-4000 E-mail: uvaterv1@mail.datanet.hu ESZTERGOM DÉLI VÁROSRÉSZ TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ ESZTERGOM

Részletesebben

Sülysáp Településrendezési Terve. ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések

Sülysáp Településrendezési Terve. ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2010. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 1 Sülysáp Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról Sülysáp Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

TELEPÜLÉSKÉP, TELEPÜLÉSI KÖRNYEZET

TELEPÜLÉSKÉP, TELEPÜLÉSI KÖRNYEZET A Kormány az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 62. -a (1) bekezdésének g) pontjában foglalt felhatalmazás alapján meghatározza az országos

Részletesebben

Átány község Településrendezési Tervének Szabályozási Tervéhez

Átány község Településrendezési Tervének Szabályozási Tervéhez I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1. A rendelet hatálya 14/2003. (VII.30.) sz. rendelet HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT Átány község Településrendezési Tervének Szabályozási Tervéhez (1) E rendelet hatálya Átány

Részletesebben

BODMÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007.(IX.13.) Kt. számú rendelete A Helyi Építési Szabályzatról

BODMÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007.(IX.13.) Kt. számú rendelete A Helyi Építési Szabályzatról 1 BODMÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007.(IX.13.) Kt. számú rendelete A Helyi Építési Szabályzatról (egységes szerkezetben a 10/2011. (VIII.08.) önkormányzati rendelettel) Bodmér Község

Részletesebben

Diósjen község Rendezési terv

Diósjen község Rendezési terv Diósjen község Rendezési terv 2008. HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT Diósjen község Képvisel testülete a NÓGRÁDTERV Kft. által megbízása alapján elkészített Diósjen község településrendezési tervét elfogadja.

Részletesebben

Nagylók Község Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról (egységes szerkezetben)

Nagylók Község Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról (egységes szerkezetben) NAGYLÓK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2006. (X. 30.) önkormányzati rendeletével, 20/2006. (XII. 20.) önkormányzati rendelettel és 18/2015.(XI.18.) önkormányzati rendelettel módosított 11/2006.

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1.. A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1.. A rendelet hatálya Maklár Község Önkormányzatának 6/2009. (XI.2.) rendelete a település Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 14/2005. (XI.15.) rendelete módosításáról Maklár Község Önkormányzatának

Részletesebben

LOVAS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA

LOVAS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA LOVAS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA Megrendelő: Lovas község Önkormányzata 8228 Lovas, Fő út 8. Megrendelő képviselője: Ferenczy Gáborné Polgármester Kéri Katalin Telpülési főépítész

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Az érvényes rendeletet és a változást feltüntető kéthasábos formát a 4. sz. mellékletben tüntettük fel.

POLGÁRMESTERE. Az érvényes rendeletet és a változást feltüntető kéthasábos formát a 4. sz. mellékletben tüntettük fel. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: A Budapest XVI. kerület, Felsőmalom utca - Vágás utca - Alsómalom utca - Ostoros út által határolt területre vonatkozó szabályozási terv

Részletesebben

(tervezett változások pirossal) Bóly Város Önkormányzata Képviselı-testületének. sz. rendelete a HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

(tervezett változások pirossal) Bóly Város Önkormányzata Képviselı-testületének. sz. rendelete a HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL 1 (tervezett változások pirossal) Bóly Város Önkormányzata Képviselı-testületének. sz. rendelete a HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Bóly Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Pér község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004.(VII.22.) rendelete

Pér község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004.(VII.22.) rendelete Pér község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004.(VII.22.) rendelete a helyi építési szabályzatról szóló 8/2005. (VII.12.) ÖKR rendelettel, 9/2009. (VIII.19.) ÖKR rendelettel, 2/2010. (III.17.) ÖKR

Részletesebben

Cigánd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(I.29.) számú rendelete a helyi építészeti értékek védelméről

Cigánd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(I.29.) számú rendelete a helyi építészeti értékek védelméről Cigánd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(I.29.) számú rendelete a helyi építészeti értékek védelméről Cigánd Város Önkormányzat Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. tv. 8..(1) bekezdése,

Részletesebben

K Ö Z S É G T E L E P Ü L É S R E N D E Z É S I T E R V E S Z A K O N Y F A L U K Ö Z S É G T E L E P Ü L É S R E N D E Z É S I T E R V E 2006.

K Ö Z S É G T E L E P Ü L É S R E N D E Z É S I T E R V E S Z A K O N Y F A L U K Ö Z S É G T E L E P Ü L É S R E N D E Z É S I T E R V E 2006. S Z A K O N Y F A L U K Ö Z S É G T E L E P Ü L É S R E N D E Z É S I T E R V E 2006 SZAKONYFALU T K Ö Z S É G T E L E P Ü L É S R E N D E Z É S I T E R V E HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT Készítette: Altus Savaria

Részletesebben

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA 59/2014.(V.29.) SZ. ÖNK. HATÁROZATTAL ELFOGADOTT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI DÖNTÉS ALAPJÁN 314 / 2012. (XI.8.) KORM. RENDELET 36.

Részletesebben

KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉS KÖVEGY KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉHEZ, SZABÁLYOZÁSI TERVÉHEZ ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁHOZ

KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉS KÖVEGY KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉHEZ, SZABÁLYOZÁSI TERVÉHEZ ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉS KÖVEGY KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉHEZ, SZABÁLYOZÁSI TERVÉHEZ ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁHOZ készült a 2/2005. (I.11.) Korm. rendelet alapján kidolgozó: Önkormányzata A környezeti

Részletesebben

NYÍRI KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

NYÍRI KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u. 52. fsz.1. Telephely: 3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky út 9. I/2. Tel/Fax: /46/ 356-345 E-mail: provincia@chello.hu

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A jelen rendelet hatálya Kál nagyközség igazgatási területére (bel- és külterületére) terjed ki.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A jelen rendelet hatálya Kál nagyközség igazgatási területére (bel- és külterületére) terjed ki. KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 15/2006.(VII.20) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE KÁL NAGYKÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL Kál Nagyközség képviselőtestülete az 1997.

Részletesebben

REND-ENG-TERV ÉPÍTÉSZ IRODA 2030. Érd, János u.15. Telefon/Fax: 06-23-367-693 Telefon: 06-20-9369-607 E-mail: panyi@t-online.

REND-ENG-TERV ÉPÍTÉSZ IRODA 2030. Érd, János u.15. Telefon/Fax: 06-23-367-693 Telefon: 06-20-9369-607 E-mail: panyi@t-online. REND-ENG-TERV ÉPÍTÉSZ IRODA 2030. Érd, János u.15. Telefon/Fax: 06-23-367-693 Telefon: 06-20-9369-607 E-mail: panyi@t-online.hu DIÓSD HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA 2016.

Részletesebben

DUNABOGDÁNY KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2005. JÚLIUS

DUNABOGDÁNY KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2005. JÚLIUS DUNABOGDÁNY KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2005. JÚLIUS Felelős tervező: DUNABOGDÁNY HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Dunabogdány Önkormányzat Polgármesteri Hivatala megbízásából az A.D.U.. Építész

Részletesebben

SZERKEZETBE FOGLALVA) 2010. FEBRUÁR

SZERKEZETBE FOGLALVA) 2010. FEBRUÁR BALATONAKALI Község Helyi Építési Szabályzata Részleges módosítása (EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA) 2010. FEBRUÁR 04. Balatonakali Község Önkormányzat Képviselõtestületének../2010. (...) számú rendelete

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 18/2005. (VI.1.) Ör. és a 26/2006. (V.29.) Ör. és az 55/2006. (VI.26.) Ör. és a 65/2006. (IX.18.) Ör. és a 3/2007. (I.29.) Ör. és a 38/2007.(IX.17.)

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS ELİÍRÁSOK

I. ÁLTALÁNOS ELİÍRÁSOK ZALASZOMBATFA Község Önkormányzati Képviselı-testületének 21/2006.(XII.14.) számú rendelete ZALASZOMBATFA KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL Zalaszombatfa Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. 1. A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. 1. A rendelet hatálya TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2005. (VIII.7.) számú önkormányzati rendelete a város helyi építési szabályzatáról (A módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Tamási Város Önkormányzati

Részletesebben

30/2006. (IX. 7.) önkormányzati rendelet Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatáról, valamint Szabályozási Tervének jóváhagyásáról

30/2006. (IX. 7.) önkormányzati rendelet Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatáról, valamint Szabályozási Tervének jóváhagyásáról 30/2006. (IX. 7.) önkormányzati rendelet Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatáról, valamint Szabályozási Tervének jóváhagyásáról melyet a 23/2008.(X.31), a 11/2009.(VI.3), a 16/2009.(VI.3),

Részletesebben

11/1985. (XI. 30.) IpM rendelet. a közvilágításról

11/1985. (XI. 30.) IpM rendelet. a közvilágításról 11/1985. (XI. 30.) IpM rendelet a közvilágításról A villamosenergia fejlesztésér l, átvitelér l és elosztásáról szóló 1962. évi IV. törvény (a továbbiakban: VET) végrehajtására kiadott 40/1962. (XI. 11.)

Részletesebben

FELSŐSZÖLNÖK KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZ1(0.-IX.) JELŰ SZABÁLYOZÁSI TERVE

FELSŐSZÖLNÖK KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZ1(0.-IX.) JELŰ SZABÁLYOZÁSI TERVE F E L S S Z Ö L N Ö K K Ö Z S É G T E L E P Ü L É S R E N D E Z É S I T E R V E 2 0 0 7. FELSŐSZÖLNÖK KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZ1(0.-IX.) JELŰ SZABÁLYOZÁSI TERVE Fels szölnök Község Képvisel

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 18/2005. (VI.1.) Ör. és a 26/2006. (V.29.) Ör. és az 55/2006. (VI.26.) Ör. és a 65/2006. (IX.18.) Ör. és a 3/2007. (I.29.) Ör. és a 38/2007.(IX.17.)

Részletesebben

BALATONALMÁDI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS EGYEZTETÉSI ANYAG

BALATONALMÁDI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS EGYEZTETÉSI ANYAG BALATONALMÁDI 1 EGYEZTETÉSI ANYAG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS BALATONALMÁDI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS EGYEZTETÉSI ANYAG MEGBÍZÓ Balatonalmádi Város Önkormányzata 8220 Balatonalmádi, Széchenyi

Részletesebben

24. 2 Módosította a 15/2011. (VI. 29.) önkormányzati rendelet 1. (1) bekezdése. Hatálybalépés időpontja: 2011.

24. 2 Módosította a 15/2011. (VI. 29.) önkormányzati rendelet 1. (1) bekezdése. Hatálybalépés időpontja: 2011. KISKUNMAJSA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 28/2004. (X. 15.) számú rendelete Kiskunmajsa Építési Szabályzatáról (HÉSZ) és szabályozási tervének jóváhagyásáról Módosítás: 19/2005. (VII. 29.) Ktr. Hatályos:

Részletesebben

SAJÓIVÁNKA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

SAJÓIVÁNKA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u. 52. Telephely: 3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky út 9. I/2. Tel/Fa: /46/ 356-345 E-mail: provincia@chello.hu Web:

Részletesebben

V É R T E S A C S A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

V É R T E S A C S A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE V É R T E S A C S A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV Vértesacsa Község Önkormányzata képviselő-testületének e Vértesacsa Község Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási

Részletesebben

S A J Ó P Á L F A L A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV * 2009 *

S A J Ó P Á L F A L A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV * 2009 * S A J Ó P Á L F A L A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV * 2009 * SZABÁLYOZÁSI TERV HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT HADAS MŰTEREM ÉPÍTÉSZ ÉS MŰVÉSZETI KFT. 3530 Miskolc, Rákóczi u. 15., Tel./fax: 356-763, muterem@hadas.hu

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELİÍRÁSOK. 1. A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELİÍRÁSOK. 1. A rendelet hatálya TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2005. (VIII.7.) számú önkormányzati rendelete a város helyi építési szabályzatáról (A módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Tamási Város Önkormányzati

Részletesebben

(1) E rendelet hatálya Kétújfalu község közigazgatási területére (továbbiakban: a terv területe) terjed ki.

(1) E rendelet hatálya Kétújfalu község közigazgatási területére (továbbiakban: a terv területe) terjed ki. KÉTÚJFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 7/2006 (IV. 1.) RENDELETE A TELEPÜLÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL melly hatályon kívül helyezi a 4/1992 (VII. 23.) sz. Önk. rendeletet. Kétújfalu község

Részletesebben

VÁRPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2009. (V.04.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E

VÁRPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2009. (V.04.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E 1 VÁRPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2009. (V.04.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E VÁRPALOTA VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL 2009. MÁJUS

Részletesebben

RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT 14/2004. (IV.5.) rendelet módosításokkal egységes szerkezetben (HÉSZ) Szabályozási tervek (HÉSZ 1-2. számú mellékletei) Igazgatási terület szabályozásának

Részletesebben

Tököl Város Önkormányzat Képviselı-testületének /2010. (.) számú Önkormányzati rendelete Tököl Város Helyi Építési Szabályzatáról

Tököl Város Önkormányzat Képviselı-testületének /2010. (.) számú Önkormányzati rendelete Tököl Város Helyi Építési Szabályzatáról Tököl város Helyi Építési Szabályzata 1 Tököl építési szabályzata Tököl Város Önkormányzat Képviselı-testületének /2010. (.) számú Önkormányzati rendelete Tököl Város Helyi Építési Szabályzatáról Tököl

Részletesebben

A szabályozási terv kötelezı és irányadó elemei

A szabályozási terv kötelezı és irányadó elemei Az Esztergomi Önkormányzat 11/2009. (V.26.) ör. rendelete Esztergom, Szentjánoskút, Urkuta, Zamárd, Ákospalota, valamint Búbánatvölgy helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervérıl Esztergom Város

Részletesebben

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 20/2002. (X. 10.). sz. rendelete

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 20/2002. (X. 10.). sz. rendelete A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 20/2002. (X. 10.). sz. rendelete a Budapest, IX. ker. Középső-Ferencváros Ferenc körút Üllői út Haller utca Mester utca által határolt rehabilitációs terület

Részletesebben

Kérdések és helyenként válaszok - a 456/2015 (XII.29.) Kormányrendelet alkalmazásával kapcsolatosan

Kérdések és helyenként válaszok - a 456/2015 (XII.29.) Kormányrendelet alkalmazásával kapcsolatosan Kérdések és helyenként válaszok - a 456/2015 (XII.29.) Kormányrendelet alkalmazásával kapcsolatosan Általános kérdések: 1. A 312-es ill. a 314-es rendelet az alkalmazási kört, eljárás típusokat, résztvevők

Részletesebben

Mosonmagyaróvár településrendezési eszközeinek 2013. évi felülvizsgálata

Mosonmagyaróvár településrendezési eszközeinek 2013. évi felülvizsgálata Mosonmagyaróvár településrendezési eszközeinek 2013. évi felülvizsgálata Mosonmagyaróvár város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010-ben döntött arról, hogy a településrendezési eszközök (településszerkezeti

Részletesebben