SZERELÉSI ÚTMUTATÓ a 3917/ Mer- Szakértői Állásfoglalás 3. rész: Kábelelhelyezés bilincseken ( ) alapján* magyarországi alkalmazásra

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZERELÉSI ÚTMUTATÓ a 3917/4635-3 -Mer- Szakértői Állásfoglalás 3. rész: Kábelelhelyezés bilincseken (2009.05.15.) alapján* magyarországi alkalmazásra"

Átírás

1 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ a 3917/ Mer- Szakértői Állásfoglalás 3. rész: Kábelelhelyezés bilincseken ( ) alapján* magyarországi alkalmazásra 1 Megbízás leírása A DIN : alapján az integrált funkciótartással bíró kábelrendszerek vizsgálati eredményeinek adaptálása a vizsgálatban szereplőtől eltérő gyártó kábeltartó szerkezeteire akkor lehetséges, ha azokat a DIN : alapján Szabványos tartószerkezet -nek lehet minősíteni. Ennek a Szakértői Állásfoglalásnak a keretein belül az OBO Bettermann GmbH &Co., Menden vizsgált kábeltartó szerkezetének (Kábelelhelyezés bilincseken) konstrukciós ismertetőjegyei kerülnek összevetésre a DIN : ben foglalt Szabványos tartószerkezet konstrukciós ismertetőjegyeivel. A Szakértői Állásfoglalás az alább feltüntetett részekre tagolódik, amelyek mindegyike az építésfelügyeleti eljárás során az integrált funkciótartással bíró kábelrendszerre vonatkozó érvényes Általános Építésfelügyeleti Tanúsítvánnyal együtt használható rész: Kábelelhelyezés kábellétrán, - 2. rész: Kábelelhelyezés kábeltálcán, - 3. rész: Kábelelhelyezés bilincseken és - 4. rész: Kábelelhelyezés kábelhágcsón. Az i keltezésű 3917/ Mer- Szakértői Állásfoglalás a Kábelelhelyezés bilincseken kábeltartó szerkezetet tűzvédelmi szempontból DIN : alapján Szabványos tartószerkezet -nek minősíti. A Kábelelhelyezés kábellétrán, illetve -tálcán és Kábelelhelyezés kábelhágcsón kialakítására vonatkozó peremfeltételeket a Szakértői Állásfoglalás fentebb említett részei tartalmazzák. 2 Felhasznált dokumentáció A tűzvédelmi minősítés alapját azok a peremfeltételek adják, amelyeket a DIN : az integrált funkciótartással bíró kábelrendszerek tűzállósági osztályba történő besorolásához megad. Ezen túlmenőleg a minősítés az alábbi dokumentációkra alapozott: - Különböző vizsgálati tanúsítványok integrált funkciótartással bíró kábelrendszerek DIN : , DIN : , illetve DIN : alapján elvégzett tűzvédelmi vizsgálatáról, amelyek során az OBO Bettermann GmbH &Co., Menden tartószerkezetei felhasználásra kerültek, valamint - Táblázat az OBO Bettermann GmbH &Co., Menden vizsgált tartószerkezeteinek ismertetőjegyeiről, magába foglalva a (Kábelelhelyezés bilincseken) tartószerkezet 18 konstrukciós rajzát. *: A fordító megjegyzése. A fordításban a fordítás alapjául szolgáló dokumentáció aktualizálva jelenik meg, az időközben bekövetkezett módosításokat és kiegészítéseket figyelembe véve, de azokat külön nem jelölve!

2 3 A kábeltartó-szerkezet leírása összhangban a DIN : szabvánnyal Az állásfoglalás során a mendeni székhelyű OBO Bettermann GmbH & Co. épületszerkezethez erősített egyedi bilincses, illetve C-profilsínben rögzített kengyelbilincses és kábelvályús kábelelhelyezése kerül megvizsgálásra. Kábelek egyedi elhelyezése kengyelbilinccsel és kábelvályúval (Elhelyezés födémen, illetve oldalfalon, vízszintes nyomvonallal) A kábelek egyedi elhelyezése a födémen, ill. oldalfalon vízszintes nyomvonallal /M 1) kengyelbilinccsel és 2058/LW kábelvályúval ( a vályú hossza l=200 mm) 1268/SL vagy 2068 C-profilsínekben, illetve /UM 2) kengyelbilinccsel és 2058/LW kábelvályúval ( a vályú hossza l=200 mm) CPS4G vagy CPS5G C-profilsínekben 1) 2) Födémen 2056/M2 és 2056/M3 kengyelbilincsek is használhatók Födémen 2056/UM2 és 2056/UM3 kengyelbilincsek is használhatók történhet, a 600 mm rögzítési távolságban. A C-profilsínek rögzítése a födémhez, illetve oldalfalhoz M6-os acéldübelekkel történhet a=250 mm távolsággal. Az elhelyezési módra vonatkozó további konstrukciós sajátosságokat az 1-4. és mellékletek tartalmaznak. Egyedi elhelyezés kábelbilincsekkel, illetve kengyelbilincsekkel (Elhelyezés födémen, illetve oldalfalon, vízszintes nyomvonallal) A kábelek egyedi elhelyezése a födémen, ill. oldalfalon vízszintes nyomvonallal típusú kábelbilinccsel, típusú kábelbilinccsel, /M 1) kengyelbilinccsel 1268/SL vagy 2068 C-profilsínekben, illetve /UM 2) kengyelbilinccsel CPS4G vagy CPS5G C-profilsínekben 1) 2) Födémen 2056/M2 és 2056/M3 kengyelbilincsek is használhatók Födémen 2056/UM2 és 2056/UM3 kengyelbilincsek is használhatók történhet, a 300 mm rögzítési távolságban. A C-profilsínek rögzítése a födémhez, illetve oldalfalhoz M6-os acéldübelekkel történhet a=250 mm távolsággal. A kábelbilincsek rögzítése az épületszerkezethez ugyancsak M6 acéldübelekkel történhet. Egy kábelkengyel alá legfeljebb 3 kábel legfeljebb 25 mm egyedi átmérővel fogható be. Az elhelyezési módra vonatkozó további konstrukciós sajátosságokat az mellékletek tartalmaznak. *: A fordító megjegyzése. A fordításban a fordítás alapjául szolgáló dokumentáció aktualizálva jelenik meg, az időközben bekövetkezett módosításokat és kiegészítéseket figyelembe véve, de azokat külön nem jelölve!

3 Függőleges kábelhágcsók (függőleges nyomvonal) kialakítására vonatkozóan a 3917/ Szakértői Állásfoglalás útmutatása az irányadó. 4 A kábeltartó-szerkezetek értékelése Az 1. táblázat az értékelendő kábeltartó-szerkezetek lényeges kialakítási jellemzőit foglalja össze. A 3. bekezdésben ismertetett kábeltartó szerkezeteket a DIN : szerinti Szabványos tartószerkezet -nek kell tekinteni, ha az 1. táblázat 2. oszlopában feltüntetett peremfeltételek teljesülnek. Szerkezeti elem Az értékelendő szerkezet kialakítási jellemzői illetve értékei Gyártó: OBO Bettermann GmbH & Co., Menden Egyedi elhelyezés kengyelbilincsekkel és kábelvályúval (Födém- illetve vízszintes nyomvonalú oldalfali elhelyezés) Vályú hossza 200 mm C-profilsínek távolsága 600 mm Kábel szabad belógása 400 mm Egyedi elhelyezés egyedi bilincsekkel (Födém- illetve vízszintes és függőleges nyomvonalú oldalfali elhelyezés) A kábel- és kengyelbilincsek szélessége Ld és mellékleteket A kábel- és kengyelbilincsek távolsága 300 mm 1.Táblázat: Egyedi elhelyezések kialakítási jellemzőinek összefoglalása 5 Összefoglalás A 3. bekezdésben ismertetett kábeltartó-szerkezet felhasználásával kialakított integrált funkciótartással bíró kábelrendszer tűzvédelmi osztályozása csak elismert vizsgálóintézet által a kábelre kiadott érvényes általános építésfelügyeleti vizsgálati tanúsítvánnyal együtt lehetséges. Minden esetben meg kell győződni arról, hogy az érvényes általános építésfelügyeleti vizsgálati tanúsítványban megadott funkciótartási (tűzállósági) osztályt olyan integrált funkciótartással bíró kábelrendszerrel érték el, amely a DIN : szabványban leírt Szabványos tartószerkezet -nek megfelel. 6 Különleges szempontok Az előbbi értékelés csak akkor érvényes, ha a kábeltartó szerkezetek a 3. bekezdésben leírtaknak megfelelőek. 6.1.a A kábeltartó-szerkezeteket - DIN nek megfelelő téglából, DIN 1045-nek megfelelő betonból ill. vasbetonból, vagy DIN 4166-nak megfelelő könnyűbeton-építőlapokból készült falazatokhoz, vagy - DIN 1045-nek megfelelő betonból ill. vasbetonból, vagy DIN 4223-nak megfelelő könnyűbetonból készült födémhez *: A fordító megjegyzése. A fordításban a fordítás alapjául szolgáló dokumentáció aktualizálva jelenik meg, az időközben bekövetkezett módosításokat és kiegészítéseket figyelembe véve, de azokat külön nem jelölve!

4 kell rögzíteni, amelyek tűzállósági határértéke a DIN alapján legalább akkora, mint az integrált funkciótartással bíró kábelrendszer funkciótartási (tűzállósági) osztálya. A C-profilsínek, illetve a kábelbilincsek rögzítését acéldübelekkel a 3.1 és 3.2 bekezdésnek megfelelően kell kivitelezni. A dübelek feleljenek meg a Német Építéstechnikai Intézet (DIBt), Berlin érvényes általános építésfelügyeleti engedélyében feltüntetett adatoknak, és amennyiben az általános építésfelügyeleti engedély mást nem mond ki, azokat legalább kétszer olyan mélyen de minimum 6 cm mélyen kell beépíteni, mint az általános építésfelügyeleti engedélyben feltüntetett érték; A dübelek húzásra számított terhelése dübelenként az 500 N-t nem érheti el, vö. DIN : , bekezdés. Alternatívaként alkalmazható olyan dübel, amelynek tűzállósági jellemzőit vizsgálattal, vagy elismert vizsgáló intézet szakértői állásfoglalásával igazolják. Az előbbi értékelés csak akkor érvényes, ha a kábelek profilsínnel és bilinccsel történő vízszintes nyomvonalú oldalfali elhelyezésénél a bilincsek helyzetét olyan módon rögzítik, hogy a bilincsek megcsúszása akadályozva legyen. Az előbbi értékelés csak akkor érvényes, ha biztosított, hogy az integrált funkciótartással bíró kábelrendszer funkciótartási (tűzállósági) osztályát leeső építőelemek nem befolyásolják. Az i keltezésű 3917/ Mer- számú szakértői állásfoglalás az 5. bekezdésben foglaltak figyelembevételével csak érvényes általános építésfelügyeleti tanúsítvánnyal együtt érvényes. Az érvényesség ideje az előbbi általános építésfelügyeleti tanúsítvánnyal egyidőben jár le, legkésőbb én. Ezen szakértői állásfoglalás érvényességének ideje megbízással, vagy a technika állásától függően meghosszabbítható. Braunschweig, *: A fordító megjegyzése. A fordításban a fordítás alapjául szolgáló dokumentáció aktualizálva jelenik meg, az időközben bekövetkezett módosításokat és kiegészítéseket figyelembe véve, de azokat külön nem jelölve!

5 Kábelelhelyezés: Bilincsenként max. 3 Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm 3 1 Kábelvályú 2058/LW Horganyzott, vagy rozsdamentes 2 1 Kengyelbilincs 2056/M Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín 1268/SL vagy 2068 Horganyzott, vagy rozsdamentes Kengyeles bilincs és kábelvályú, 2056/M /LW 1. melléklet

6 Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm 3 1 Kábelvályú 2058/LW Horganyzott, vagy rozsdamentes 2 1 Kengyelbilincs 2056/M2 / 2056/M3 Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín 1268/SL vagy 2068 Horganyzott, vagy rozsdamentes Kengyeles bilincs és kábelvályú, 2056/M /LW 2. melléklet

7 Kábelelhelyezés: Bilincsenként max. 3 Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm 3 1 Kábelvályú 2058/LW Horganyzott, vagy rozsdamentes 2 1 Kengyelbilincs 2056/UM Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín CPS4G, vagy CPS5G Horganyzott, vagy rozsdamentes Kengyeles bilincs és kábelvályú, 2056/UM /LW 3. melléklet

8 Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm 3 1 Kábelvályú 2058/LW Horganyzott, vagy rozsdamentes 2 1 Kengyelbilincs 2056/UM2 / 2056/UM3 Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín CPS4G, vagy CPS5G Horganyzott, vagy rozsdamentes Kengyeles bilincs és kábelvályú, 2056/UM /LW 4. melléklet

9 Kábelelhelyezés: Bilincsenként max. 3 Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm 2 1 Kengyelbilincs 2056/M Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín 1268/SL, vagy 2068 Horganyzott, vagy rozsdamentes Kengyeles bilincs és kábelvályú nélkül, 2056/M 5. melléklet

10 Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm 2 1 Kengyelbilincs 2056/M2 / 2056/M3 Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín 1268/SL vagy 2068 Horganyzott, vagy rozsdamentes Kengyeles bilincs kábelvályú nélkül, 2056/M 6. melléklet

11 Kábelelhelyezés: Bilincsenként max. 3 Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm 2 1 Kengyelbilincs 2056/UM Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín CPS4G, vagy CPS5G Horganyzott, vagy rozsdamentes Kengyeles bilincs kábelvályú nélkül, 2056/UM 7. melléklet

12 Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm 2 1 Kengyelbilincs 2056/UM2 / 2056/UM3 Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín CPS4G, vagy CPS5G Horganyzott, vagy rozsdamentes Kengyeles bilincs kábelvályú nélkül, 2056/UM 8. melléklet

13 2056/ M;M2;M mérettől méretig (M6) 2056/M 2056/M2 2056/M3 Méret B s x 1 kábelhez 2 kábelhez 3 kábelhez l 1 L 1 l 2 L 2 l 3 L Fém nyomóvályú ld. táblázat St1203 I Zno/DIN M6 hatlapfejű csavar EB UQSt 36 I Zno/DIN267T Bilincstest ld. táblázat StW22 I Zno/DIN /M kengyelbilincs fő méretei 9. melléklet

14 2056/ M;M2;M mérettől méretig (M8) C 2056/M 2056/M2 2056/M3 Méret A B s x 1 kábelhez 2 kábelhez 3 kábelhez kb. l 1 L 1 l 2 L 2 l 3 L Fém nyomóvályú ld. táblázat St1203 I Zno/DIN M8 hatlapfejű csavar EB UQSt 36 I Zno/DIN267T Bilincstest ld. táblázat StW22 I Zno/DIN /M kengyelbilincs fő méretei 10. melléklet

15 2056/ UM;UM2;UM mérettől méretig (M6) 2056/UM 2056/UM2 2056/UM3 Méret B s x 1 kábelhez 2 kábelhez 3 kábelhez l 1 L 1 l 2 L 2 l 3 L Fém nyomóvályú ld. táblázat St1203 I Zno/DIN M6 hatlapfejű csavar EB UQSt 36 I Zno/DIN267T Bilincstest ld. táblázat StW22 I Zno/DIN /UM kengyelbilincs fő méretei 11. melléklet

16 2056/ UM;UM2;UM mérettől méretig (M8) C 2056/M 2056/M2 2056/M3 Méret A B s x b 1 kábelhez 2 kábelhez 3 kábelhez kb. l 1 L 1 l 2 L 2 l 3 L Fém nyomóvályú ld. táblázat St1203 I Zno/DIN M8 hatlapfejű csavar EB UQSt I Zno/DIN267T Bilincstest ld. táblázat StW22 I Zno/DIN /UM kengyelbilincs fő méretei 12. melléklet

17 Elhelyezés profilsínnel Elhelyezés közvetlenül acéldübellel Kábelelhelyezés: Bilincsenként max. 1 kábel 4 1 Acéldübel, komplett 3 1 Kábelbilincs 732 Horganyzott, vagy rozsdamentes 2 1 Kalapácsfejű csav. kompl. 5026, M6x16 Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín 1268/SL Horganyzott, vagy rozsdamentes Kábelbilincs egy kábel rögzítéséhez, melléklet

18 Elhelyezés profilsínnel Elhelyezés közvetlenül acéldübellel Kábelelhelyezés: Bilincsenként max. 3 kábel Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm 4 1 Acéldübel, komplett 3 1 Kábelbilincs 732 Horganyzott, vagy rozsdamentes 2 1 Kalapácsfejű csav. kompl. 5026, M6x16 Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín 1268/SL Horganyzott, vagy rozsdamentes Kábelbilincs három kábel rögzítéséhez, melléklet

19 Elhelyezés profilsínnel Elhelyezés közvetlenül acéldübellel Kábelelhelyezés: Bilincsenként max. 1 kábel 6 1 Acéldübel, kompl. 5 1 Alátét 967/6 Horganyzott, vagy rozsdamentes 4 1 Hengerf. csavar 341/M6x16, DIN EN ISO 1207 Horganyzott, vagy rozsdamentes 3 1 Kábelbilincs 733 Horganyzott, vagy rozsdamentes 2 1 Csúszóanya 5019, M6 Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín 1268/SL Horganyzott, vagy rozsdamentes Kábelbilincs egy kábel rögzítéséhez, melléklet

20 Elhelyezés profilsínnel Elhelyezés közvetlenül acéldübellel Kábelelhelyezés: Bilincsenként max. 3 kábel Az egyes kábelek átmérője max. 25 mm 6 1 Acéldübel, kompl. 5 1 Alátét 967/6 Horganyzott, vagy rozsdamentes 4 1 Hengerf. csavar 341/M6x16, DIN EN ISO 1207 Horganyzott, vagy rozsdamentes 3 1 Kábelbilincs 733 Horganyzott, vagy rozsdamentes 2 1 Csúszóanya 5019, M6 Horganyzott, vagy rozsdamentes 1 1 Profilsín 1268/SL Horganyzott, vagy rozsdamentes Kábelbilincs három kábel rögzítéséhez, melléklet

21 * A bilincs alsó felére H=0 Méret D x A B H bo Sa bu Su Lg Ls Cikkszám * Lencsefejű csavar M5 x Ls 4.8 (Ls=ld. táblázat) St Fe/Zn5C 2 1 Alsó rész BB013 rajz alapján St 1203 Fe/Zn5C 1 1 Felső rész BB013 rajz alapján St 1203 Fe/Zn5C 732 kábelbilincs fő méretei 17. melléklet

22 Pg Méret D X A B C L Ho Hu b l kit. Rajz hossz szám Cikkszám BB BB BB BB BB BB BB BB BB BB Bilincs BB005 rajz St 1203 Fe/Zn5B 733 kábelbilincs fő méretei 18. melléklet

23

3917/4635-4- Mu Szakértői Állásfoglalás 2006.10.20. 4. rész: Kábelelhelyezés kábelhágcsón

3917/4635-4- Mu Szakértői Állásfoglalás 2006.10.20. 4. rész: Kábelelhelyezés kábelhágcsón 3917/4635-4- Mu Szakértői Állásfoglalás 006.10.0. 4. rész: Kábelelhelyezés kábelhágcsón [A braunschweigi Építőanyagvizsgáló Intézet 3917/4635-4-Mu Szakértői Állásfoglalása, kelt 006.10.0.]* Az OBO Bettermann

Részletesebben

Kifutó termékek. Kifutó termékek 5/1. oldal

Kifutó termékek. Kifutó termékek 5/1. oldal Univerzális vezetékrögzítő patent AP szám csap Ø szalag méret kiszerelés Nettó listaár Nettó akciós ár (mm) (mm) 164 171B 7,5 9x150 25 75,46 Ft 50 Ft Univerzális kárpitrögzítő patent AP szám szín fej Ø

Részletesebben

SZERELÉSI ÚTMUTATÓ a P-MPA-E Vizsgálati jegyzőkönyv ( ) alapján magyarországi alkalmazásra

SZERELÉSI ÚTMUTATÓ a P-MPA-E Vizsgálati jegyzőkönyv ( ) alapján magyarországi alkalmazásra SZERELÉSI ÚTMUTATÓ a P-MPA-E-08-008 Vizsgálati jegyzőkönyv (2008.03.26.) alapján magyarországi alkalmazásra 1 A vizsgálat tárgya és alkalmazhatóság 1.1 A vizsgálat tárgya A vizsgálat tárgyát integrált

Részletesebben

Hegeszthetõ pántok és csigák fém kapukhoz

Hegeszthetõ pántok és csigák fém kapukhoz Hegeszthetõ pántok és csigák fém kapukhoz Rugós ill. tûzálló pántok fémre TREP sorozat - TREP 551 / 552 rugós, tûzálló pánt Jellemzôk: Rugós tûzálló ajtópántok utomatikus ajtóbehúzás Állítható erejû lapanyaga:

Részletesebben

JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK

JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK JÁTSZÓTÉRI ÉS KERTI CSÚSZDÁK "PETI ELEMES CSÚSZDA" - 3 éves kortól - A termékcsalád négy szerkezeti egységbõl áll, melyek a következõk: indító elem, egyenes elem, íves elem és kidobó elem. Ezen egységekbõl

Részletesebben

Tartalomjegyzék. KÉTRÉSZES SZORÍTÓ BILINCS Kétrészes szorítóbilincs SS

Tartalomjegyzék. KÉTRÉSZES SZORÍTÓ BILINCS Kétrészes szorítóbilincs SS Tartalomjegyzék BILINCSEK 9 MM-ES TÖMLŐ BILINCS 9mm szalagszélességű tömlőbilincs W1 9mm szalagszélességű tömlőbilincs W2 9mm szalagszélességű tömlőbilincs W4-SS 12 MM-ES TÖMLŐ BILINCS 12mm szalagszélességű

Részletesebben

Földelés szalagbilincs. Földelés csõbilincs. Földelõbilincs. Földelõkapocs. Legnagyobb. Legnagyobb. egységcsomag

Földelés szalagbilincs. Földelés csõbilincs. Földelõbilincs. Földelõkapocs. Legnagyobb. Legnagyobb. egységcsomag Földeléstechnika Földelés szalagbilincs csatlakozóval hosszanti és kereszthuzalozáshoz Bilincstest:nikkelezett sárgaréz Bilincsszalag: bronz 1 x 2,5-2 x 6 vezetékkeresztmetszethez horganyzott és nem horganyzott

Részletesebben

+ + Az 50-es, 500-as, 5000-es, 5500-as sorozatoknál. Járólap átjáróval (alu/fa) Lépcső (alumínium) + + Az 5500 sorozatú lépcsős gurulóállványhoz

+ + Az 50-es, 500-as, 5000-es, 5500-as sorozatoknál. Járólap átjáróval (alu/fa) Lépcső (alumínium) + + Az 5500 sorozatú lépcsős gurulóállványhoz Függőleges keret (alumínium) + + Ø 48 mm + + A 10, 100, 1000 sorozatoknál használatos Függőleges keret (alumínium) + + Ø 48 mm + + Az 50-es, 500-as, 5000-es, 5500-as sorozatoknál használatos Szélesség

Részletesebben

Megoldás minden esetre OBO önfeszítœ dübelek

Megoldás minden esetre OBO önfeszítœ dübelek VBS Összekötő és rögzítő rendszerek Megoldás minden esetre OBO önfeszítœ dübelek Fúrás, beillesztés, és kész! Gyorsszerelés profik számára. Az OBO dübelekkel minden egyszerűen szerelhető Univerzális rendszer

Részletesebben

STABILO. Gurulóállvány rendszerelemek. Függőleges keret (alumínium) Függőleges keret (alumínium) Járólap átjáróval.

STABILO. Gurulóállvány rendszerelemek. Függőleges keret (alumínium) Függőleges keret (alumínium) Járólap átjáróval. Függőleges keret ø 48 mm Használat a 10-es, 100-as és 1000-es sorozatok esetén Függőleges keret ø 48 mm Használat a 50-es, 500-as és 5000-es sorozatok esetén Szélesség m 0,75 0,75 Magasság m 1,00 2,00

Részletesebben

DDL BST kompakt (Brandschutz) Tűzvédelmi rendszerrel ellátott moduláris kábelátvezetési technológia

DDL BST kompakt (Brandschutz) Tűzvédelmi rendszerrel ellátott moduláris kábelátvezetési technológia TERMÉKISMERTETŐ DDL BST kompakt (Brandschutz) Tűzvédelmi rendszerrel ellátott moduláris kábelátvezetési technológia Acél és PQZ védőcsövekbe, köpenycsövekbe, falihüvelyekbe, valamint beton magfuratokba

Részletesebben

Sínrendszerek. Kalapácsfejű és horogfejű csavarok. Sorolható és beüthető bilincsek

Sínrendszerek. Kalapácsfejű és horogfejű csavarok. Sorolható és beüthető bilincsek Az OBO sínrendszerei a villaos installáció legtöbb területén nélkülözhetetlenek. A legkülönbözœbb változatokban kapható, belsœ és külsœ térben, valaint különbözœ igénybevételi kategóriákhoz használható

Részletesebben

Padlócsukó kétszárnyú nyílóajtókhoz

Padlócsukó kétszárnyú nyílóajtókhoz GEZE padlócsukók TS 550 IS Padlócsukó kétszárnyú nyílóajtókhoz A termék jellemzői az EN 1154 A és EN 1158 szerint bevizsgálva csukóerő: 3-6 csak egy gyártási méret beépített, láthatatlan csukássorrend-szabályzás

Részletesebben

KAB 190-es összecsukható munkaállvány. Részletes elemjegyzék. Tartalomjegyzék. Cikkszám Megnevezés / alkalmazás m² kg

KAB 190-es összecsukható munkaállvány. Részletes elemjegyzék. Tartalomjegyzék. Cikkszám Megnevezés / alkalmazás m² kg Részletes elemjegyzék A méretekkel ellátott részletes elemjegyzékünkben megtalálja az összes olyan elemet, amelyre a gyakorlatban általában szükség lehet. Azokat az elemeket, amelyekre különleges esetekben

Részletesebben

MÜPRO. MPC-rendszerkomponensek. MÜPROtect típus C320. MPR-rendszerkomponensek. MPC-rendszersínek 1 2. Menetes szárak 20. MPC-sínkonzolok 3 4

MÜPRO. MPC-rendszerkomponensek. MÜPROtect típus C320. MPR-rendszerkomponensek. MPC-rendszersínek 1 2. Menetes szárak 20. MPC-sínkonzolok 3 4 0. MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8. MPT-Tartórendszer 9. Légtechnika 10. Lefolyócső-csatlakozók

Részletesebben

Műanyag kábel-/csőrögzítő-rendszerek

Műanyag kábel-/csőrögzítő-rendszerek A napi szerelési munkához kifejlesztett mıanyag kábel- és csœrögzítœ-rendszerrel biztonságosan és gyorsan szerelhet. A termékválaszték a Quick-bilincsektŒl és a Quick Pipe rendszertœl kezdve csoportos

Részletesebben

MEFA csatlakozók SML öntöttvas csövekhez

MEFA csatlakozók SML öntöttvas csövekhez MEFA csatlakozók SML öntöttvas csövekhez 1 csavarral DN 50-100 /2 oldal 2 csavarral DN 125-150 /2 oldal SIMA >CV< csatlakozó DN 200 /2 oldal /3 oldal DN 150-250 /3 oldal DN 80-200 /4 oldal SIMA-CON átmeneti

Részletesebben

FILCOTEN pro ÚJ! FILCOTEN pro - Program. Nagy terhelhetőségű folyókák. vízelvezető rendszerek

FILCOTEN pro ÚJ! FILCOTEN pro - Program. Nagy terhelhetőségű folyókák. vízelvezető rendszerek FILCOTEN pro Nagy terhelhetőségű folyókák. ÚJ! 100 % újrahasznosítható fantasztikusan könnyű E terhelési osztályig FILCOTEN pro - Program. Hydro BG vízelvezető rendszerek FILCOTEN - innovatív beton-kompozíció!

Részletesebben

Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6%

Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6% Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6% Nem agresszív gáz és folyékony halmazállapotú, nem kristályosodó, alacsony viszkozítású közegek mérésére Nullapont beállítási lehetőség! A ház anyaga:

Részletesebben

Pantanet Fortinet. Pantanet Family. Szerelési útmutató Használati utasítás????????? (100 fm kerítésre számolva) háló tekercs 4 4 4 4

Pantanet Fortinet. Pantanet Family. Szerelési útmutató Használati utasítás????????? (100 fm kerítésre számolva) háló tekercs 4 4 4 4 Pantanet Family (100 fm kerítésre számolva) háló tekercs 4 4 4 4 magasság [cm] 102 122 152 183 feszítő oszlop darab 5 5 5 5 magasság [m] 1,5 1,7 2,0 2,3 átmérő [mm] 48 48 48 60 középoszlop darab 36 36

Részletesebben

beadott minta SRS rendszer SRS 130

beadott minta SRS rendszer SRS 130 SRS rendszer SRS 130 129 HELYMEGTAKARÍTÓ KÁBELEZÉSI RENDSZER A megrendelő cióját hasznosítja, biztosítva így a szekrényen belüli tér jobb kihasználását, miközben a hagyományos rendszer rugalmasságát is

Részletesebben

HLC falcsavar. Elhelyezésre vonatkozó adatok, HLC. Alapanyag vastagsága, a horgony tengely- és peremtávolsága M8 10 M6 8 M12 16 M16 20 M10 12

HLC falcsavar. Elhelyezésre vonatkozó adatok, HLC. Alapanyag vastagsága, a horgony tengely- és peremtávolsága M8 10 M6 8 M12 16 M16 20 M10 12 HLC falcsavar Elhelyezésre vonatkozó adatok, HLC Menetméret d [mm] M5 6,5 Fúrószár névleges átmérője d o [mm] 6,5 (1/4 ) M6 8 M8 10 M10 12 M12 16 M16 20 8 10 12 16 20 Fúrószár vágási átmérője d cut [mm]

Részletesebben

Mennyezeti befúvó DBB

Mennyezeti befúvó DBB Mennyezeti befúvó DBB Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás...

Részletesebben

Megfúró- és javítóbilincsek

Megfúró- és javítóbilincsek Univerzális megfúróbilincs, vakbilincs Rend.szám 3500 acél, öntöttvas csőre 3502 a.c. csőre 3510 acél, öntöttvas csőre 3512 a.c. csőre Kivitel univerzális megfúróbilincs menetes csatlakozással univerzális

Részletesebben

TERVEZÉSI SEGÉDLET PREFA TETŐFEDÉSI RENDSZEREK

TERVEZÉSI SEGÉDLET PREFA TETŐFEDÉSI RENDSZEREK TERVEZÉSI SEGÉDLET PREFA TETŐFEDÉSI RENDSZEREK TETŐ HOMLOKZAT NAPELEM www.prefa.com TARTALOMJEGYZÉK TETŐFORMÁK ÁLLÓ TETŐABLAKOK / TETŐ HAJLÁSSZÖG SZERKEZETI FELÉPÍTÉS ALÁTÉTHÉJAZAT ÉS RÉTEGREND 7 KIALAKÍTÁSI

Részletesebben

Élénkített víz GRANDER TERMÉKKATALÓGUS

Élénkített víz GRANDER TERMÉKKATALÓGUS Élénkített víz GRANDER TERMÉKKATALÓGUS ÉRTÉKESÍTÉS ÉVE Azzal a tudattal kezdte meg 1991. február 1-én az osztrák U.V.O. Österreich cég a GRANDER vízélénkítő termékek értékesíkülönleges víz élvezetét tését,

Részletesebben

Mennyezeti résbefúvó DSX-XXL

Mennyezeti résbefúvó DSX-XXL Mennyezeti résbefúvó DSX-XXL Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás... 3 Kivitel...

Részletesebben

SCHÖCK BOLE MŰSZAKI INFORMÁCIÓK 2005. NOVEMBER

SCHÖCK BOLE MŰSZAKI INFORMÁCIÓK 2005. NOVEMBER SCHÖCK BOLE MŰSZAKI INFORMÁCIÓK 2005. NOVEMBER SCHÖCK BOLE ÁTSZÚRÓDÁSI VASALÁS Schöck BOLE előnyei az építés helyszínén Egyszerű beépíthetőség A statikai igénybevétel szerint összeszerelt beépítéskész

Részletesebben

Boiler Elektro Beszerelési utasítás

Boiler Elektro Beszerelési utasítás Boiler Elektro. oldal Boiler Elektro (elektromos bojler) Tartalomjegyzék Alkalmazott szimbólumok... Modell... 4 Helykiválasztás és beszerelés... Vízbekötés... 3 A biztonsági/leeresztőszelep beszerelése...

Részletesebben

Oldalfali résbefúvó DSX-XXL-W

Oldalfali résbefúvó DSX-XXL-W Oldalfali résbefúvó DSX-XXL-W Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3

Részletesebben

Dübel áttekintés. - Általános rögzítések. - Acéldübelek. Dübelek. Tel. +36-26-300-499 Fax +36-26-311-634 7/1. Rézdübel 7/5 oldal. K2 dübel 7/5 oldal

Dübel áttekintés. - Általános rögzítések. - Acéldübelek. Dübelek. Tel. +36-26-300-499 Fax +36-26-311-634 7/1. Rézdübel 7/5 oldal. K2 dübel 7/5 oldal Dübel áttekintés Dübelek - Általános rögzítések K2 dübel 7/5 oldal Rézdübel 7/5 oldal UVD dübel 7/6 oldal UX dübel 7/6 oldal SX dübel 7/7 oldal SXR dübel 7/7 oldal LB dübel 7/8 oldal GB dübel 7/8 oldal

Részletesebben

Hegesztés előtt horganyzott. Bruttó ár/db. Súly kg

Hegesztés előtt horganyzott. Bruttó ár/db. Súly kg 3D táblás kerítéselem 4 4 mm huzalokból Merev táblás kerítés, amely a vízszintes és függőleges acél huzalok összehegesztésével készül. A tábla merevségét a képen illusztrált 100mm-es háromszög alakú hajlítások

Részletesebben

ALUMÍNIUM PROFILOK "MONOPROFIL" CIKKSZÁM MEGNEVEZÉS FELÜLET Kg/m SZÁLHOSSZ - m. 6,6-7,5 1210-400-12 400 mm mono elox 4,234 6,6-7,5

ALUMÍNIUM PROFILOK MONOPROFIL CIKKSZÁM MEGNEVEZÉS FELÜLET Kg/m SZÁLHOSSZ - m. 6,6-7,5 1210-400-12 400 mm mono elox 4,234 6,6-7,5 ALUMÍNIUM PROFILOK ALUMÍNIUM PROFILOK "MONOPROFIL". CIKKSZÁM MEGNEVEZÉS FELÜLET Kg/m SZÁLHOSSZ - m 0-400- 400 mm mono natúr 4,4 0-400- 400 mm mono elox 4,4 0-400- 400 mm mono - kampós elox 4,04 0-50-

Részletesebben

ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ

ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ Gönyû Pécs Jánossomorja Kiskunlacháza Mátraderecske Hajdúszoboszló Devecser Tartalom A LEIER KÉMÉNYEK KERESZTMETSZET-MÉRETEZÉSE......................... 4 A méretezés menete...........................................

Részletesebben

Szakértői Állásfoglalás Szabványos tűzálló kábelhágcsók hatásos alátámasztása

Szakértői Állásfoglalás Szabványos tűzálló kábelhágcsók hatásos alátámasztása Szakértői Állásfoglalás Szabványos tűzálló kábelhágcsók hatásos alátámasztása 007.0.08. [A braunschweigi Építőanyagvizsgáló Intézet 397/635-3-Mer Szakértői Állásfoglalását kiegészítő 8357/007 irat alapján]

Részletesebben

TERMÉK- ÉS ÁRKATALÓGUS 2012/1

TERMÉK- ÉS ÁRKATALÓGUS 2012/1 TERÉK- ÉS ÁRKATALÓGUS 12/1 ÁRLISTA - BEVONAT NÉLKÜLI TERÉSZETES FELÜLET Örömnkre szolgál, hogy Ön a német titáncinkgyártó cég csúcsminőségű lemezeit és ereszcsatornáját választotta. A termékek generációkon

Részletesebben

Triplex oldaltámasz. Részletes elemjegyzék. Tartalomjegyzék. Cikkszám Megnevezés / alkalmazás m² kg

Triplex oldaltámasz. Részletes elemjegyzék. Tartalomjegyzék. Cikkszám Megnevezés / alkalmazás m² kg Részletes elemjegyzék A méretekkel ellátott részletes elemjegyzékünkben megtalálja az összes olyan elemet, amelyre a gyakorlatban általában szükség lehet. Azokat az elemeket, amelyekre különleges esetekben

Részletesebben

Gépbeszerzés TEN-T utak/ Útjavítás gépeinek beszerzése

Gépbeszerzés TEN-T utak/ Útjavítás gépeinek beszerzése Gépbeszerzés TEN-T utak/ Útjavítás gépeinek beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/147 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/2013.07.01

Részletesebben

Pantanet Fortinet. Szerelési útmutató. www.betafence.com

Pantanet Fortinet. Szerelési útmutató. www.betafence.com Pantanet Fortinet Szerelési útmutató www.betafence.com Teljes kerítésrendszer mely gyors és megbízható összeszerelést biztosít. A Betafence az igényeknek megfelelő kerítésrendszereket kínál minden felhasználási

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Kondenzációs gázkazán Fontos tudnivaló: Ezt a fűtőkazánt csak földgázzal/cseppfolyós gázzal szabad üzemeltetni! Logano plus SB735 gázüzemű kondenzációs kazán Szakemberek

Részletesebben

MEP tartóállvány. Részletes elemjegyzék. Tartalomjegyzék. Cikkszám Megnevezés / alkalmazás m² kg

MEP tartóállvány. Részletes elemjegyzék. Tartalomjegyzék. Cikkszám Megnevezés / alkalmazás m² kg Részletes elemjegyzék A méretekkel ellátott részletes elemjegyzékünkben megtalálja az összes olyan elemet, amelyre a gyakorlatban általában szükség lehet. Azokat az elemeket, amelyekre különleges esetekben

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató. DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk. ProTec XXL System

Felépítési és alkalmazási útmutató. DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk. ProTec XXL System Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk ProTec XXL System EN 1004 3 8/12 XXXD Alumínium gurulóállvány Állványosztály 3 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános... 3 1.1 A felhasználó

Részletesebben

Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015. Felfogórendszerek

Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015. Felfogórendszerek Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015 Felfogórendszerek Felfogó háló Felfogórudak Természetes felfogók Külső villámvédelmi rendszer Felfogórendszerek

Részletesebben

Anyag: FE = acél, MS = sárgaréz, X = rozsdamentes acél acél, CU = réz, AL = alumínium, P = plasztikus anyag

Anyag: FE = acél, MS = sárgaréz, X = rozsdamentes acél acél, CU = réz, AL = alumínium, P = plasztikus anyag olal 1 DÍSZLÁNCOK t Fajta szám 1601 1602 1603 1603 1607 1608 1608 (mm) 2,0 1,7 1,9 2,2 2,3 2,5 2,8 t (mm) 12 12 17 17 17 22 19 Külső szélesség (mm) 10 9 10 10 13 12 15 Megterhelés acél (N) 150 130 140

Részletesebben

SCALEO homlokzati rendszer MODULO homlokzati rendszer PRAKTIKUS, MECHANIKUS, OLDHATÓ RÖGZÍTÉSSEL

SCALEO homlokzati rendszer MODULO homlokzati rendszer PRAKTIKUS, MECHANIKUS, OLDHATÓ RÖGZÍTÉSSEL SCALEO homlokzati rendszer MODULO homlokzati rendszer PRAKTIKUS, MECHANIKUS, OLDHATÓ RÖGZÍTÉSSEL HOMLOKZATI RENDSZER Megfelelő rendszerben a siker Burkolat, rögzítő rendszer, és minden egyéb szükséges

Részletesebben

Villámvédelmi felfogó és levezető

Villámvédelmi felfogó és levezető A villámhító feladata a közvetlen villámcsapás felfogása és biztonságos levezetése. A villámvédelmi felfogó és levezetœ megfelelœen kiválasztott és elhelyezett felfogórudakból, illetve kör- vagy szalagvezetékekbœl

Részletesebben

Tel.: +36 (62) 534-845 Fax: +36 (62) 534-846 A táblák alapanyaga horganyzott acéllemez, fényvisszavető E-mail: fólia: EG medivia@medivia.

Tel.: +36 (62) 534-845 Fax: +36 (62) 534-846 A táblák alapanyaga horganyzott acéllemez, fényvisszavető E-mail: fólia: EG medivia@medivia. Közúti Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Elérhetőségek: K R E6800 S Hódmezővásárhely, Z T Á B L ÁErzsébeti K út 6. A táblák alapanyaga horganyzott acéllemez, fényvisszavető E-mail: fólia: EG medivia@medivia.hu

Részletesebben

Fiókcsúszók, fém fiókoldalak 7.55

Fiókcsúszók, fém fiókoldalak 7.55 Fiókcsúszók, fém fiókoldalak.55 Az összeszerelés folyamata: helyes pozíció helytelen pozíció Fiókkáva szélesség=kbm-25mm Korpusz belméret (KBM) AL 5300 Teljesen kihúzható fiókcsúszó szín: krémfehér (RAL9001)

Részletesebben

Tűzvédelmi tányérszelep SVA-FF

Tűzvédelmi tányérszelep SVA-FF Tűzvédelmi tányérszelep SVA-FF Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató. Összecsukható állvány

Felépítési és alkalmazási útmutató. Összecsukható állvány Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 2006 KRAUSE-Werk Összecsukható állvány Alumínium gurulóállvány EN 1004 szerint Állványosztály 3 130 INT_560804_ProTec_XS_HU.indd 130 05.12.2006

Részletesebben

Toló-, harmónikaajtó és térelválasztó vasalatok

Toló-, harmónikaajtó és térelválasztó vasalatok Toló-, harmónikaajtó és térelválasztó vasalatok Toló- és harmónikaajtó vasalatok ZIUR Bevezetés Változatos megoldások tolóajtókra A toló- és harmónika ajtók alkalmazása a nyíló ajtókkal szemben választási

Részletesebben

Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (HU, RO, SK, UKR) 1031 Budapest, Vízimalom sétány 8. I./5.

Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (HU, RO, SK, UKR) 1031 Budapest, Vízimalom sétány 8. I./5. Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (HU, RO, SK, UKR) 1031 Budapest, Vízimalom sétány 8. I./5. www.szirex.hu info@szirex.hu DDL CSŐÁTVEZETÉSEK *** teljes termékskála *** A termékcsalád épületeknél,

Részletesebben

AZA 48-60 korongos felsőpályás

AZA 48-60 korongos felsőpályás TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu HASZNÁLATI UTASÍTÁS AZA 48-60 korongos felsőpályás etetőrendszer

Részletesebben

Önálló szellõzõvezeték 90 perc 472

Önálló szellõzõvezeték 90 perc 472 Mûszaki adatok PROMATECT-H lapcsík (tokozás) PROMATECT -AD lapcsík, d = 40 mm PROMATECT csíkok acél huzalkapcsok ill. gyorscsavarok (lásd a G1-G7 részleteket) acél huzalkapcsok ill. gyorscsavarok (lásd

Részletesebben

Beatriz / Ogono / Doniene fogantyúk

Beatriz / Ogono / Doniene fogantyúk eatriz / Ogono / oniene fogantyúk eatriz Ogono oniene Matt rozsdamentes acél ajtóhúzó ISI 304 Hossz: mm Talpas szerelési mód, kerámiára ideális Rejtett rozsdamentes csavarok Laga / akio / Oma fogantyúk

Részletesebben

DC 10 30 V ( 4 20 ma és 1 (5)6 V kimenet mellett)

DC 10 30 V ( 4 20 ma és 1 (5)6 V kimenet mellett) JUMO Hungária Mérés és Szabályozástechnika Kft. Tel/fax : + 36 1 467 0835 1147 Budapest, Öv u. 143. + 36 1 467 0840 Kelet-magyarországi Iroda: 3980 Sátoraljaújhely, Dókus u. 21. Telefon: + 36 47 521 206

Részletesebben

AZA 48/60/75/90 spirálos felsőpályás

AZA 48/60/75/90 spirálos felsőpályás TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu HASZNÁLATI UTASÍTÁS AZA 48/60/75/90 spirálos felsőpályás

Részletesebben

CÍMLAP. A 1098 Budapest, Lobogó u. 7. sz. alatti Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium Jégcsarnok zajcsökkentési munkái KIVITELI TERV

CÍMLAP. A 1098 Budapest, Lobogó u. 7. sz. alatti Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium Jégcsarnok zajcsökkentési munkái KIVITELI TERV CÍMLAP A 1098 Budapest, Lobogó u. 7. sz. alatti Jégcsarnok zajcsökkentési munkái KIVITELI TERV Megbízó: FERENCVÁROSI INTÉZMÉNYÜZEMELTETÉSI KÖZPONT 1097 Budapest, Vágóhíd u. 35-37. Tervező: 95 APSZIS BT.,

Részletesebben

Roto Fentro. Ablaktábla komfort vasalat. Vasalatáttekintés - kivonat. Roto Fentro

Roto Fentro. Ablaktábla komfort vasalat. Vasalatáttekintés - kivonat. Roto Fentro Roto Ablaktábla komfort vasalat. Vasalatáttekintés - kivonat. Roto Általános információk Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. Ablak- és ajtótechnológia H-946 Lövő Kossuth Lajos u. 5. Telefon +36 99 534

Részletesebben

A tökéletes szerelés titka: vakolat alatti és üreges falba szerelhetœ dobozok

A tökéletes szerelés titka: vakolat alatti és üreges falba szerelhetœ dobozok A tökéletes szerelés titka: vakolat alatti és üreges falba szerelhetœ dobozok Hasznos ötletek a praktikus szereléshez VBS sszektþ - s rgztþrendszerek OBO. A profik válatása Tökéletes megoldások a villamos

Részletesebben

VILLÁMVÉDELMI ÉS FÉMSZERKEZETI KATALÓGUS

VILLÁMVÉDELMI ÉS FÉMSZERKEZETI KATALÓGUS VILLÁMVÉDELMI ÉS FÉMSZERKEZETI KATALÓGUS 2014-2015 1 VILLÁMVÉDELMI TERMÉKEK Tüzihorganyzott köracél Anyaga Cikkszám Átmérő Hossz [m] Súly [Kg] Fe/Zn SG ka8 8 6,2 2,8 Fe/Zn SG ka10 10 6,2 4 Fe/Zn SG ka12

Részletesebben

Szekrénylábak Mûanyag design lábak 7.117

Szekrénylábak Mûanyag design lábak 7.117 Szekrénylábak Mûanyag design lábak.11 A maximált teherbírás teljesen zárt állapotra érvényes! 062 H = 65 mm 56x56 / ø32 mm csapméret: ø8x10 mm furattávolság: 64 mm fekete 00014103300 fehér 00014103303

Részletesebben

ZRT. Örvénybefúvó DA. Légtechnikai rendszerek. Alkalmazási terület. Működési leírás. Gyártási méretek

ZRT. Örvénybefúvó DA. Légtechnikai rendszerek. Alkalmazási terület. Működési leírás. Gyártási méretek Légtechnikai rendszerek ZRT Örvénybefúvó DA Alkalmazási terület Komfort- és ipari terekben található szellőző- és klímaberendezések friss levegővel való ellátására szolgál. A DA többek között alkalmazható

Részletesebben

CITYLINE. Fény, haladás, könnyedség CITYLINE az új dimenzió, a formaszabadság. CITYLINE a modern sáv felülvilágító rendszer az Indu-Light-tól.

CITYLINE. Fény, haladás, könnyedség CITYLINE az új dimenzió, a formaszabadság. CITYLINE a modern sáv felülvilágító rendszer az Indu-Light-tól. Fény, haladás, könnyedség az új dimenzió, a formaszabadság. a modern sáv felülvilágító rendszer az Indu-Light-tól. meghívja Önt Egy kényelmes sétára a süßeni járdatető alá. átfed. Mégpedig a Richard Burger

Részletesebben

OBO FireBox Biztonságos kábelösszekötés

OBO FireBox Biztonságos kábelösszekötés OBO FireBox Biztonságos kábelösszekötés Kábel-leágazódobozok a DIN 4102-12 szerinti tűzálló kábelrendszerek kialakításához VBS Összekötő és rögzítőrendszerek Gyakorlati igényeknek megfelelő és előszerelt

Részletesebben

Pneumatikus Tárcsafékek

Pneumatikus Tárcsafékek Javítási útmutató C16352 - HU - 005 Pneumatikus Tárcsafékek SB6.../SB7... Axiális- & radiális kamraelrendezésû tárcsafékek RA-SB0002- Tartalomjegyzék.......................................................................

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS 2010/1. Érvényes: 2010. 01. 01-tõl

TERMÉKKATALÓGUS 2010/1. Érvényes: 2010. 01. 01-tõl TERÉKKATALÓGUS /1 Érvényes:. 01. 01-tõl Válasszon -mesterképzõ tanfolyamot elvégzett szakkivitelezõt! A -termékek a márkakereskedõknél kaphatók. Az aktuális kedvezményekrõl és a házhoz szállítás feltételeirõl

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol Szolár szivattyús egység termikus szolár rendszerekhez 6 70 80 596 (05/0) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logasol KS00/, KS00E/, KS00/, KS050/ Szerelés és karbantartás előtt figyelmesen olvassa

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol Szolár szivattyús egység termikus szolár rendszerekhez 77700689.00-.SD 6 70 80 596 (0/0) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logasol KS005, KS005E, KS00, KS00E, KS00, KS050 Szerelés és karbantartás

Részletesebben

SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.11.17. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók... 3 1.1.1. A gyártó felelőssége...

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298. Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk STABILO. System. Serie 10

Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298. Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk STABILO. System. Serie 10 Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk STABILO System Serie 10 EN 1004 3 8/12 XXXD Alumínium gurulóállvány Állványosztály 3 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános... 3 1.1

Részletesebben

Gewiss kód. GW 44 204 100 x 100 x 50 100 GW 44 205 120 x 80 x 50 29 GW 44 206 150 x 110 x 70 50 GW 44 207 190 x 140 x 70 4. GW 44 209 300 x 220 x 120

Gewiss kód. GW 44 204 100 x 100 x 50 100 GW 44 205 120 x 80 x 50 29 GW 44 206 150 x 110 x 70 50 GW 44 207 190 x 140 x 70 4. GW 44 209 300 x 220 x 120 Egyszerûen rögzíthetô készülékek, sorozatkapcsok, és szerelôlapok a hornyolt rögzítôsínek révén. Könnyen szerelhetô, hamisítás-biztos plombálás a szigetelô plombálható ok segítségével Nagyfelületû oldalfalak,

Részletesebben

Levegő-/füstgázvezeték csatlakozó az ecotec-hez

Levegő-/füstgázvezeték csatlakozó az ecotec-hez Szakemberek számára Szerelési útmutató Levegő-/füstgázvezeték csatlakozó az ecotec-hez Koncentrikus Ø 60/00 műanyag Koncentrikus Ø 80/5 műanyag HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációhoz...

Részletesebben

Műszaki dokumentáció Védővezeték-csatlakozás, áramterhelhetőség. TS 8 sorolható kapcsolószekrény

Műszaki dokumentáció Védővezeték-csatlakozás, áramterhelhetőség. TS 8 sorolható kapcsolószekrény Műszaki dokumentáció Védővezeték-csatlakozás, áramterhelhetőség TS 8 sorolható kapcsolószekrény Tartalomjegyzék Oldalszám. Általános információk. Bevezetés. Megjegyzések a védővezeték-rendszer elvi kialakításához.

Részletesebben

Imbuszkulcs. Feszítöpersely, Menetes stift, hooszabbító tüske

Imbuszkulcs. Feszítöpersely, Menetes stift, hooszabbító tüske Tartozék Menetes sín Menetes sín M6 13 x 6 mm horganyzott M6 Ra 50 mm cs 3 db. L 1 m Art.-Nr.: 209 010 Menetes sín M6 10 x 4 mm horganyzott M6 Ra 50 mm Cs 3 db. L 1 m mindhez kivéve PT / RE 40, 65 / SP

Részletesebben

KVL-KENN03 FŐBB PARAMÉTEREK TÍPUSVÁLASZTÉK TARTOZÉKOK - KÜLÖN RENDELHETŐK KVL-PICK006-K04 AS-I CSATLAKOZÓ KÁBEL

KVL-KENN03 FŐBB PARAMÉTEREK TÍPUSVÁLASZTÉK TARTOZÉKOK - KÜLÖN RENDELHETŐK KVL-PICK006-K04 AS-I CSATLAKOZÓ KÁBEL EGY DIGITES KIJELZŐ AS-I VEZÉRLÉSSEL KVL-KENN03 FŐBB PARAMÉTEREK Egy digites nagyméretű kijelző. AS-i hálózattal rendelkező vezérlésekhez. Nagyméretű hétszegmenses kijelző. Nagy fényerő, kontrasztos kijelzés.

Részletesebben

RADIuS Mess- und Spanntechnik GmbH & Co. KG Befogóeszköz koordináta méréstechnikához

RADIuS Mess- und Spanntechnik GmbH & Co. KG Befogóeszköz koordináta méréstechnikához RADIuS Mess- und Spanntechnik GmbH & Co. KG Befogóeszköz a koordináta méréstechnikához Kiadás 2013.01 Tartalomjegyzék Elemcsoport Oldal 1. Báziselemek 1.1 1.4 2. Csap 2.1 2.2 3. Fülek 3.1 3.2 4. Rögzítőelemek

Részletesebben

Légáram elektromos utófűtéshez kör keresztmetszetű légcsatornákban

Légáram elektromos utófűtéshez kör keresztmetszetű légcsatornákban .1 X X testregistrierung Hőcserélő típus Légáram elektromos utófűtéshez kör keresztmetszetű légcsatornákban Kör keresztmetszetű elektromos hőcserélő légáramok utófűtéséhez, TVR VAV készülékekhez és RN

Részletesebben

Osztályelőírás. Regina hajó. Tartalomjegyzék

Osztályelőírás. Regina hajó. Tartalomjegyzék Osztályelőírás Regina hajó 2016 Tartalomjegyzék 1. Általános elvek 2 2. Gyártó 2 3. Fedélzet és hajótest 2 4. Tőkesúly 3 5. Kormánylap 3 6. Felmérés, felmérési bizonyítvány, regisztrálás 3 7. Méretelőírások

Részletesebben

TANGÓ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

TANGÓ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete alapcserép szellõzõcserép hófogócserép - db / m db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint jobbos szegõcserép,-, db / orom fm

Részletesebben

MÜPRO. MPT-tartóprofil Q50. MPT-tartólap. MPT-tartókarmok. Q100 MPT-tartóprofil, 3-hornyú 8/27. MPT-alaplap. MPT-konzolok Q50. MPT-erősítőtámasz Q100

MÜPRO. MPT-tartóprofil Q50. MPT-tartólap. MPT-tartókarmok. Q100 MPT-tartóprofil, 3-hornyú 8/27. MPT-alaplap. MPT-konzolok Q50. MPT-erősítőtámasz Q100 0.. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8. MPT-Tartórendszer 9. Légtechnika 0. Lefolyócső-csatlakozók.

Részletesebben

6. feladat. Géprajz c. tárgyból alapképzési szakos gépészmérnök-hallgatóknak. Hajtómű részlet (formátum: A2, kihúzás: ceruzával fehér rajzlapon)

6. feladat. Géprajz c. tárgyból alapképzési szakos gépészmérnök-hallgatóknak. Hajtómű részlet (formátum: A2, kihúzás: ceruzával fehér rajzlapon) 6. feladat Géprajz c. tárgyból alapképzési szakos gépészmérnök-hallgatóknak Hajtómű részlet (formátum: A2, kihúzás: ceruzával fehér rajzlapon) A feladatban ékszíj hajtja meg a két helyen gördülőcsapágyazott

Részletesebben

AZ ENERGIATAKARÉKOS ÉPÍTÉSZET KORÁBAN

AZ ENERGIATAKARÉKOS ÉPÍTÉSZET KORÁBAN ROKA-SHADOW ÁRNYÉKOLÁS RAFFSTORE-SZEKRÉNYEKKEL AZ ENERGIATAKARÉKOS ÉPÍTÉSZET KORÁBAN EGYSÉGES HOMLOKZAT - TECHNIKAI KIFINOMULTSÁG - BIZTONSÁGOS ÉPÍTÉSZET A kültéri zsalúziák nemcsak megakadályozzák az

Részletesebben

GÁZELLÁTÓ SZERELVÉNYEK ÉS RENDSZEREK. Spectrolab plus. Spectrolab Plus Laboratóriumi gázelvételi szerelvények

GÁZELLÁTÓ SZERELVÉNYEK ÉS RENDSZEREK. Spectrolab plus. Spectrolab Plus Laboratóriumi gázelvételi szerelvények Spectrolab plus Spectrolab Plus Laboratóriumi gázelvételi szerelvények Spectrolab plus - Áttekintés Alapegység GG típus 5. oldal Alapegység beépített elzáró szeleppel, nyomásszabályozóval és nyomásmérôvel;

Részletesebben

MÜPRO. Tűzvédelemben bevizsgált csőrögzítés TŰZVÉDELEM. A szituáció. A megoldás. A feladat. Müpro - A haladás és minőség fogalma 2/1

MÜPRO. Tűzvédelemben bevizsgált csőrögzítés TŰZVÉDELEM. A szituáció. A megoldás. A feladat. Müpro - A haladás és minőség fogalma 2/1 0. MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8. MPT-Tartórendszer 9. Légtechnika 10. Lefolyócső-csatlakozók

Részletesebben

Automata biomassza fűtőkazánok. 2014 Termékkatalógus HPK-RA 12,5 160 kw

Automata biomassza fűtőkazánok. 2014 Termékkatalógus HPK-RA 12,5 160 kw Automata biomassza fűtőkazánok 2014 Termékkatalógus HPK-RA 12,5 160 kw 12,5-160 kw biomassza fűtés árlista Verziószám: 2012/2 1/29 Tartalomjegyzék ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 MEGENGEDETT FŰTŐANYAGOK... 3

Részletesebben

Dugattyúrúd-hengerek Henger-szelep egységek CVI sorozat. Katalógus füzetek

Dugattyúrúd-hengerek Henger-szelep egységek CVI sorozat. Katalógus füzetek CVI sorozat Katalógus füzetek 2 CVI sorozat Konfigurációs áttekintés, CVI sorozat PRA profilhengerrel 9 Konfigurációs áttekintés, CVI sorozat TRB összehúzócsavaros hengerrel 10 Henger-szelep egységek,

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MANKAR Modellek: MANKAR-ONE és MANKAR-TWO az S- és Flex-modellek valamennyi változata

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MANKAR Modellek: MANKAR-ONE és MANKAR-TWO az S- és Flex-modellek valamennyi változata KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MANKAR Modellek: MANKAR-ONE és MANKAR-TWO az S- és Flex-modellek valamennyi változata ULV-porlasztó/permetező gép különleges kultúrák, pl. faiskolák, gyümölcs- és szőlőültetvények, dísznövény-kertészetek,

Részletesebben

INFORMÁCIÓ. Oldalszám. Karos láncos emelők 14-21. Kézi láncos emelők 22-35. Korrózióvédelem 36. Haladóművek & Rögzíthető haladóművek 35, 37-43

INFORMÁCIÓ. Oldalszám. Karos láncos emelők 14-21. Kézi láncos emelők 22-35. Korrózióvédelem 36. Haladóművek & Rögzíthető haladóművek 35, 37-43 EMELŐBERENEZÉSEK 9 Emelőerendezések Tartalomjegyzék Oldalszám Yale és Pfaff-silerlau megízható és világszerte ismert emelőerendezései számos ipari, kereskedelmi és szervizelési művelethez használhatók.

Részletesebben

MEP tartóállvány Szerelési és felhasználási útmutató

MEP tartóállvány Szerelési és felhasználási útmutató Szerelési és felhasználási útmutató Termékjellemzők Az MEP tartóállvány egyre kevesebb alkotóelemből áll: támasz, toldó és keret. A rugalmas magasságállítás által a rendszer különösen alkalmas: födémzsaluk

Részletesebben

ACO magasépítés. ACO MARKANT rendszerek. Világítóakna rendszerek. Melléképület ablakok. Pincék bevilágítására és szellôzésére. Melléképület ablakok

ACO magasépítés. ACO MARKANT rendszerek. Világítóakna rendszerek. Melléképület ablakok. Pincék bevilágítására és szellôzésére. Melléképület ablakok ACO magasépíés Világíóakna rendszerek Szellőzőakna Melléképüle alakok ACO MARKANT rendszerek Pincék evilágíására és szellôzésére Melléképüle alakok ACO Therm alakcsalád Korszerű, járaos méreű és egyedi

Részletesebben

ÁTHIDALÓ HELYÉRE ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT ST 200 RG. Energiatudatos Építészet. Rollladen-Kastensysteme

ÁTHIDALÓ HELYÉRE ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT ST 200 RG. Energiatudatos Építészet. Rollladen-Kastensysteme ÁTHIDALÓ HELYÉRE ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT ST 200 RG Energiatudatos Építészet Rollladen-Kastensysteme PERFEKT ST 200 RG ALKALMAZÁS Alkalmazás Olyan épületnél célszerű beépíteni, ahol a falazat

Részletesebben

Segédenergia nélküli nyomásszabályozó. Univerzális nyomáscsökkentő Típus 41-23

Segédenergia nélküli nyomásszabályozó. Univerzális nyomáscsökkentő Típus 41-23 Segédenergia nélküli nyomásszabályozó Univerzális nyomáscsökkentő Típus 41-23 Alkalmazás Nyomásszabályozók 5 mbar... 28 bar alapjelre Szelepek DN 15...100 névleges átmérővel Névleges nyomás PN 16 40 Folyadékokra,

Részletesebben

Itatórendszerek. Előnevelt, hizlalt és termelő baromfi állományok számára

Itatórendszerek. Előnevelt, hizlalt és termelő baromfi állományok számára Itatórendszerek Előnevelt, hizlalt és termelő baromfi állományok számára Itatórendszerek tiszta ivóvíz megfelelő mennyiségben Az állatok teljesítmény potenciáljá nak kihasználása szempontjából a friss

Részletesebben

VARIOMAX födémzsaluzat

VARIOMAX födémzsaluzat VARIOMAX födémzsaluzat HT fatartóval Termékismertetõ és használati útmutató 2005 április Hünnebeck Hungaria Kft. Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók oldal Termékjellemzõk 2 Építõelemek 3-6 Használat és felépítés

Részletesebben

Épületgépészeti szerelőrendszerek

Épületgépészeti szerelőrendszerek Épületgépészeti szerelőrendszerek ek Csőbilincsek és tartozékaik 2-7 Légtechnika 8-20 Szerelősínek és tartozékaik 2-26 Konzolok 27-29 Csúszómegfogások - 3 Szerkezet- és trapézlemezfüggesztők 32-34 Hagszigetelő

Részletesebben

ETA-14/0457 C1., C2. melléklet. ETA-14/0457 C1., C3. melléklet. ETA-14/0457 B3., B4. melléklet. ETA-14/0457 C4. melléklet

ETA-14/0457 C1., C2. melléklet. ETA-14/0457 C1., C3. melléklet. ETA-14/0457 B3., B4. melléklet. ETA-14/0457 C4. melléklet HU TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT DoP No. Hilti HIT-HY 170 1343-CPR-M500-8/07.14 1. A terméktípus egyedi azonosító kódja: Hilti HIT-HY 170 befecskendező rendszer 2. Típus-, tétel- vagy sorozatszám a 11. cikk

Részletesebben