Analogmeter & Headdisabler Verzió 1.2

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Analogmeter & Headdisabler Verzió 1.2"

Átírás

1 Analogmeter & Headdisabler Verzió 1.2 Több mérõhelyes mérõ- és fejletiltó program PLC vagy PC kártya által mért analóg értékek, vagy más a PLC (PC kártya) által számlált mennyiségek alapján történõ fejletiltáshoz és egyszerû adatminták gyûjtéséhez A program tipikusan több befogós - forgó vagy láncszerû - berendezéseken mért mennyiségek befogónkénti adatainak megjelenítésére, valamint PLC vezérlés esetén a hibásan mûködõ befogó folyamatból való kiiktatására, határértékek beállítására alkalmas. Kapható egyszerû lokális vagy hálózati alkalmazás formájában. Más hasonló feladat ellátásához a megrendelõ igényei szerint átalakítható. Az program vákuumérésre alkalmazott változatának képernyõje látható az alábbi képen:

2 Kezelési utasítás, leírás Központi képernyõ: A központi képernyõ hat fõ részre tagolódik. Az egyes képernyõrészek között a TAB vagy Shift+TAB billentyûkkel váltogathatunk, a kiválasztott lista halványsárga színre vált. A képernyõ felosztása attól függõen, hogy éppen melyik lista az aktív a Ctrl+Bal nyíl, Ctrl+Jobb nyíl, Ctrl+Fel nyíl, Ctrl+Le nyíl billentyûkkel, vagy a választóvonalat egérrel húzva méretezhetõ. Gyorsítómenü : A képernyõ felsõ részén található, az itt felsorolt billentyûk segítségével vezérelhetjük a programot. Értékkijelzõ: A képernyõ bal felsõ részén található, itt kerülnek kijelzésre a PLC-ben tárolt határérték adatok, a mért mennyiség és a hozzá tartozó fejszám. Tiltott fejek listája: A képernyõ bal oldalán az értékkijelzõ alatt található, Itt kerülnek kijelzésre az éppen tiltott fejek, a tiltás oka és a tiltás végrehajtója. Napló: A képernyõ bal alsó részén található, a tiltási események, hibajelzések, beállítások módosítása kerülnek erre a listára az idõponttal együtt. Mintavételi táblázat: A képernyõ jobb felsõ részén található. A mintavételek adatait tartalmazza táblázatos formában. Diagramm: A képernyõ jobb alsó részén található. A mintavételi táblázat soraiból (sorozatonkénti) vagy oszlopaiból (fejenkénti) rajzol diagrammot. Billentyûparancsok: F1: Segítséget nyújt a program használatához (Ez a dokumentum olvasható itt). F2: A konfigurált mérõpontok között választhatunk egy listából. F3: Fej letiltást vagy engedélyezést kezdeményez (részletezést lásd késõbb). F4: A diagramm 3 vagy 2 dimenziós megjelenítése között váltogathatunk vele. F5: A diagramm a mintavétel soraiból rajzolódik oszlop diagramm formájában. Az F5 billentyû többszöri megnyomásával kiválaszthatjuk, hogy csak a kiválasztott széria vagy egyszerre az összes begyûjtött széria látsszon a diagrammon. F6: A diagramm a mintavétel oszlopaiból rajzolódik vonal diagramm formájában (A begyûjtött szériák adatai egy fejre vonatkoztatva). F7: A mintavétel indítható vagy állítható meg vele. F8: A mintavétel adatait menthetjük lemezre CSV formátumban, amely aztán például Excel-ben feldolgozható. F9: A Beállítások dialógusablak jeleníthetõ meg vele. Határérték és egyéb paraméterek állítható be itt (részletezést lásd késõbb). F10: Kilépés a programból. F11: Az értékkijelzõ nagyítható ki vele, hogy távolról is látható legyen. F12: A kommunikáció állapotát megjelenítõ dialógusablak jelenik meg a billentyû leütésére. Fej letiltás, engedélyezés:

3 A központi képernyõrõl az F3 billentyûvel váltható ki. A dialógusablakban a TAB, Shift+TAB billentyûkkel mozoghatunk a beviteli mezõk között. A Fejszám: mezõben kell megadni a letiltandó vagy engedélyezendõ fej számát. A Letiltás oka: mezõben magyarázatot fûzhetünk a letiltáshoz. A Jelszó: mezõben egy legalább 1-es szintû jelszót kell megadni. Az F3 billentyûvel lehet tiltani, az F4 billentyûvel engedélyezni a kiválasztott fejet. A két nyomógomb csak akkor válik engedélyezetté, ha a Fejszám mezõ értéke 1 és a gép fogószáma közé esik és a Jelszó mezõ érvényes jelszót tartalmaz! Lehetõség van az összes fejet egyszerre tiltani vagy engedélyezni úgy, hogy a Minden fej feliratú kapcsolót az Alt+M billentyûvel bekapcsoljuk. Ilyenkor a tiltás vagy engedélyezés minden fejre vonatkozik, a Fejszám mezõ értéke érdektelen. Az ESC billentyûvel visszatérhetünk a központi képernyõre. Jelszavak: A programnak háromszintû jelszórendszere van. 1. szint: Fej letiltás, fej engedélyezés 2. szint: Határérték adatok módosítása 3. szint: Egyéb beállítási adatok. A magasabb jelszószint magába foglalja az alacsonyabb jelszószinteket is. A mintavételi paraméterek módosításához nem szükséges jelszó. A GUEST 1. szintû jelszó mindig definiált. Beállítások: A központi képernyõrõl az F9 billentyûvel váltható ki. A program teljes körû konfigurálását elvégezhetjük itt. Határértékek: A dialógusablak több lapból áll, ezek között a Ctrl+TAB, Ctrl+Shift+TAB billentyûkkel mozoghatunk elõre és hátra. A dialógusablak bal alsó részén levõ Jelszó a módisítások elfogadásához: mezõbe a változtatások szintjének megfelelõen egy 2-es vagy 3-as szintû jelszavat kell megadni, ennek hiányában az OK gomb megnyomásakor a program figyelmeztet. A PLC-be kerülõ határérték adatok alsó és felsõ értékét, valamint az ismétlõdõ hiba - figyelés számlálójának értékét adhatjuk meg. Az esetleges tizedes jegyek elválasztásához a pont karakter használható. Elõfordulhat, hogy a megadott határérték az alkalmazott képlettel nem fejezhetõ ki egy 16 bites egész számban, ekkor a kifejezhetõ legkisebb illetve legnagyobb érték kerül a PLC-be. Mintavételezés: A Mintavételezés néhány paramétereit adhatjuk meg itt. Mintavételek száma: 1 és 500 közé kell, hogy essen. Érvényes adat alsó határértéke: Megadja a táblázatba kerülõ adatok alsó határértékét. Alulcsordulás esetén a Kevés szöveg kerül a táblázatba. Érvényes adat felsõ határértéke: Megadja a táblázatba kerülõ adatok felsõ határértékét. Túlcsordulás esetén a Sok szöveg kerül a táblázatba.

4 Automatikus mentés a mintavétel befejezésekor: Ha a kapcsoló be van kapcsolva, akkor a mintavétel befejezésekor az adatok automatikusan mentésre kerülnek az alapértelmezett néven, az alapértelmezett kimeneti könyvtárba. Mintavételi adatok alapértelmezett kimeneti könyvtára: hova kerüljenek a mintavételi adatok Megadja, hogy lemezre mentéskor XX hétnél régebbi mintavételek automatikus törlése A jelölõnégyzettel be/ki kapcsolhatjuk a funkciót. A törlés csak az alapértelmezett néven mentett fájlokra vonatkozik. Az alapértelmezett név felépítése: Gépszáma+Mértmennyiségneve+Sample+_Év_Hó_Nap_Óra_Perc.csv. Például:111VegvakuumSample_1999_01_01_01_01.csv Képlet és formátum: DDE beállítások: Gépfüggõ beállítások: Ezen a lapon adható meg a Bejövõ adatok átszámításához használt képlet (részletezve lásd lejjebb), a mért mennyiség neve, a mért mennyiség mértékegysége és a kijelzésnél használt tizedespont utáni számjegyek száma. Lehetõség van a képlet alapján a bejövõ adatokra vetített kalibrációs jelleggörbe megtekintésére a Jelleggörbe megjelenítése gombot használva. A mérendõ mennyiség neve: mezõben egyedi nevet kell megadni, mert részben ez alapján azonosítja a mérõpontokat a program. Ezen a lapon adhatóak meg a DDE kapcsolattal kapcsolatos beállítások. Gép száma vagy neve: Program fejléce: Csoportkód: A regisztrált gépnevek közt lehet választani egy legördülõ listában. A program címsorában megjelenõ szöveget adja meg. Akkor van jelentõsége, ha ugyanazon gépen több mérõpont is végezhet fejletiltást (Ezen mérõpontok csoportkódját egy nullától különbözõ értékre kell állítani). Gép fogószáma: A koszorú fogószámát kell itt megadni (1 és 100 közé kell, hogy essen). Fogóindex eltolás: A fejszámozás a fejazonosító érzékelõ pozíciója és a mérõpozíció közti különbség kiegyenlítésére szolgáló egész szám (0 és Fogószám-1 közé kell, hogy essen).

5 Jelszóállomány elérési útja, neve: A jelszóállomány helyét határozza meg a lemezen. A jelszóállomány felépítése: Egyebek: Mérõpontok: [Users] Tulajdonos = Jelszó == Szint MásikTulajdonos = MásikJelszó == Szint Ezen a lapon egyszerû kapcsolófunkciók találhatók, a neveik magukért beszélnek. A mérõpontokon végezhetünk különbözõ mûveleteket. - Létrehozhatunk új mérõpontot, - Létezõ mérõpontot szerkeszthetünk, - Létezõ mérõpontot törölhetünk, - Létezõ mérõpontot új néven lemásolhatunk, - Egy másik állományból importálhatunk konfigurációs beállításokat, - Megváltoztathatjuk a mérõpontok sorrendjét. Képlet készítése: A program a mért mennyiséget egy szövegesen megadható képlet vagy képletsor alapján számítja. Alkalmazható operátorok: + összeadás - kivonás / osztás * szorzás Alkalmazható függvények: SQR az aktuális eredmény négyzete SQRT az aktuális eredmény négyzetgyöke LOG az aktuális eredmény tízes alapú logaritmusa EXP az aktuális eredmény exponenciálisa POWER 10 aktuális eredmény -edik hatványa SIN az aktuális eredmény szinusza (radiánban értelmezve) COS az aktuális eredmény koszinusza (radiánban értelmezve) Alkalmazható operandusok: InData : A PLC-tõl kapott 16 bites egész szám (Alkalmazhatóak még a képletben valós számként értelmezett konstansok, amelyekben a tizedesjel a ". karakter). A képlet mûködése soros típusú, tehát a következõ mûvelet mindig az aktuális eredményszámon (és ha van operanduson) hajtódik végre. Zárójelek nem alkalmazhatók a képletben.

6 Lehetõség van a bejövõ adatok értékhatártól függõ megkülönböztetésére, például ha a bejövõ - 16 bites egész számként értelmezett - adtat bizonyos értéktartományai negatív számként vannak értelmezve, vagy ha az analóg jel jelleggörbéje nem közelíthetõ meg egy képlettel. Ennek szintakszisa: x.. xx : ( alsóhatár.. felsõhatár) A képletben alkalmazott operátorokat és operandusokat legalább egy helyköz vagy tabulátor karakterrel kell elválasztani egymástól! Mû77 vákuumérõhöz alkalmazható képletsor: (Az eredményt µbar-ban kapjuk) : InData log * : InData / 10 sqr / 550 TPR 250 Balzers Compact Pirani Gauge-hoz alkalmazható képletsor (Balzers MaxiGauge vákuumérõhöz csatlakoztatva): (Az eredményt mbar-ban kapjuk) : Indata / 8 * power : 9999 (Az eredményt µbar-ban kapjuk) : Indata / 8 * power : APR256 Balzers Piezo Gauge-hoz alkalmazható képletsor (Balzers MaxiGauge vákuumérõhöz csatlakoztatva) : (Az eredményt mbar-ban kapjuk) A PLC és a VacHD program kapcsolódási pontjai: Beállítások / Gépfüggõ beállítások / Analóg adatok báziscíme: Az itt beállított báziscímtõl kezdõdõen maximum 10 db regiszterben kell az adatokat elhelyeznie a PLC -nek az alábbiak szerint: 0.regiszter - Utolsó adat 1.regiszter - Utolsó fogóindex 2.regiszter - Utolsó-1 adat 3.regiszter - Utolsó-1 fogóindex 4.regiszter - Utolsó-2 adat 5.regiszter - Utolsó-2 fogóindex 6.regiszter - Utolsó-3 adat 7.regiszter - Utolsó-3 fogóindex 8.regiszter - Utolsó-4 adat 9.regiszter - Utolsó-4 fogóindex

7 A fogóindexnek 0 és Fogószám - 1 között kell változnia. Az adatblokk kialakításához legcélszerûbb SHIFT regisztert használni. 10 regiszteres adatblokkot feltételezve a program kb lépés / óra sebességig mûködõképes. Beállítások / Gépfüggõ beállítások / Fogótiltó bitek báziscíme: Az itt beállított báziscímtõl kezdõdõ Fogószám div darab regiszter bitjei jelzik hogy adott fej tiltott vagy engedélyezett. Minden bit egy-egy fejet reprezentál. Például, ha a 0. indexû regiszter értéke 3 (tehát az elsõ 2 db. bitje aktív) akkor az 1-es és a 2-es fej tiltott. Automatikus letiltáskor a PLC-nek kell az adott bitet bebillenteni, illetve a program is ezeket a biteket kapcsolgatja be-ki fejletiltásnál vagy fejengedélyezésnél, és ezen bitek állapota alapján jelzi ki a fejek állapotát. Beállítások / Gépfüggõ beállítások / Határérték adatok báziscíme: Az itt beállított báziscímtõl kezdõdõ 3 db regiszterbe tölti, és innen olvassa be a program a válogatáshoz szükséges paramétereket: 0.regiszter - alsó határérték (képlet alapján visszaszámított) 1.regiszter - felsõ határérték (képlet alapján visszaszámított) 2.regiszter - ciklikushiba-figyelés számlálója Beállítások / Gépfüggõ beállítások / Hibaszámlálók báziscíme: Az itt beállított báziscímtõl kezdõdõ Fogószám darab regiszter a PLC hibaszámlálói fejenként. A programnak erre a címre azért van szükség, hogy fejengedélyezéskor ezeket a számlálókat nullára állítsa.

Szövegszerkesztés alapjai I.

Szövegszerkesztés alapjai I. Szövegszerkesztés alapjai I. 1. A szövegszerkesztés általános lépései Ha a szövegszerkesztés folyamatát a dokumentumok elkészítésének egymásra épülő lépéseinek sorozataként vizsgáljuk, akkor a főbb lépések

Részletesebben

GÁZ-KORLÁT Készülékcsalád

GÁZ-KORLÁT Készülékcsalád Fin-Soft 2002 Szerződésszám:. Termék típusa: GK05M2/ GF-7021-11 GÁZ-KORLÁT Készülékcsalád Gázfogyasztás korlátozó berendezés Kezelési utasítás Budapest 2011.december. Tartalomjegyzék A berendezés célja:...

Részletesebben

3. ALKALOM. Felsorolás Helyesírás ellenırzés Váltás kis és nagybető között Táblázat Ablak felosztása Formátummásoló FELSOROLÁS ÉS SZÁMOZÁS

3. ALKALOM. Felsorolás Helyesírás ellenırzés Váltás kis és nagybető között Táblázat Ablak felosztása Formátummásoló FELSOROLÁS ÉS SZÁMOZÁS 3. ALKALOM Felsorolás Helyesírás ellenırzés Váltás kis és nagybető között Táblázat Ablak felosztása Formátummásoló FELSOROLÁS ÉS SZÁMOZÁS Felsorolás jelölés és számozás A felsorolás készítése bekezdés

Részletesebben

[cimke:] [feltétel] utasítás paraméterek [; megjegyzés]

[cimke:] [feltétel] utasítás paraméterek [; megjegyzés] Szoftver fejlesztés Egy adott mikroprocesszoros rendszer számára a szükséges szoftver kifejlesztése több lépésből áll: 1. Forrás nyelven megírt program(ok) lefordítása gépi kódra, amihez megfelelő fejlesztő

Részletesebben

14.Cellaformátum. XVII. Az Excel XP. 14.1 Igazítás. 14.1.1 Igazítás ikonokkal

14.Cellaformátum. XVII. Az Excel XP. 14.1 Igazítás. 14.1.1 Igazítás ikonokkal 14.Cellaformátum Formátum, Cellák Helyi menü, Cellaformázás A cellaformátum egy nagyon összetett fogalom, többféle formázás is tartozik bele. Ezek egy részét korábban már tanultuk, más része viszont abszolút

Részletesebben

Feltételes formázás az Excel 2007-ben

Feltételes formázás az Excel 2007-ben Az új verzió legnagyobb újdonsága Feltételes formázás az Excel 2007-ben Formázás tekintetében a feltételes formázás területén változott a legnagyobbat a program. Valljuk meg, a régebbi változatoknál a

Részletesebben

Quantometer 2.0 Fogyasztásmérő program és illesztőkészülék

Quantometer 2.0 Fogyasztásmérő program és illesztőkészülék Quantometer 2.0 Fogyasztásmérő program és illesztőkészülék Felhasználói kézikönyv #3 Verzió SCSSoft Kft. 2002. Tartalomjegyzék: Az illesztőegység... 3 Illesztőegység csatlakozói, kezelőszervei, jelzései...

Részletesebben

MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI ZRT. e-befektetés. Felhasználói kézikönyv

MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI ZRT. e-befektetés. Felhasználói kézikönyv MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI ZRT. e-befektetés Felhasználói kézikönyv a Magyar Posta Befektetési Zrt. e-befektetéséhez Verziószám: 1.1 Hatályos: 2016.02.16. Magyar Posta Befektetési Zrt. Felhasználói kézikönyv

Részletesebben

Számítógép perifériák I.

Számítógép perifériák I. Perifériák csoportosítása I. Output perifériák: monitor nyomtató plotter hangszóró Számítógép perifériák I. II. Input perifériák: billentyűzet egér szkenner kamerák mikrofon III. Háttértárak Pl: Mágneses

Részletesebben

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló)

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) Felhasználói dokumentáció a Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) programhoz Forgalmazó: FORINT-Soft Kft. 6500 Baja, Roosevelt tér 1. Tel: 79/424-772, 79/523-600 Fax: 79/420-857 E-mail: forintsoft@forintsoft.hu

Részletesebben

MS Access Feladatgyűjtemény

MS Access Feladatgyűjtemény SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR MS Access Feladatgyűjtemény Klárné Barta Éva 2014.01.01. Microsoft Access - Feladatok 1 Feladatok 1. Hozzon létre egy új adatbázist SZÁMÍTÓGÉPEK

Részletesebben

Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére

Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére Magyar Bivalytenyésztési Információs Rendszer Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére Tartalomjegyzék Általános információ... 1 Belépés... 1 Teendők listája... 2 Alapadatok... 2 Tagsági/tenyésztői

Részletesebben

(a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján)

(a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján) (a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján) 2015.11.30. 1. oldal Ezt a dokumentációt és a későbbi kiegészítéseket, módosításokat az ezen számlázó programmal kibocsátott

Részletesebben

Rendszer Programozói Útmutató 1728: V2.4 1738: V2.4

Rendszer Programozói Útmutató 1728: V2.4 1738: V2.4 Alapértelmezett telepítőkód 0000 / 000000 (lásd, [281] szekció a 17. oldalon) Alapértelmezett rendszer mesterkód 1234 / 123456 (lásd, [301] szekció a 17. oldalon) Hogyan léphet programozási módba? 1. Nyomjon

Részletesebben

ADAFOR Iskolai adatforgalmazó program Kezelési útmutató

ADAFOR Iskolai adatforgalmazó program Kezelési útmutató ADAFOR Iskolai adatforgalmazó program Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. A Kommunikátor segédprogram... 2 2. Az egyes alrendszerek logikai felépítése... 2 3. A program szerkezete... 3 3.1. Telepítési

Részletesebben

Nógrádi PC Suli tanfolyami jegyzete! Kinyomtatni, másolni, sokszorosítani tilos! Kereskedelmi forgalomba nem hozható! TANFOLYAMI JEGYZET

Nógrádi PC Suli tanfolyami jegyzete! Kinyomtatni, másolni, sokszorosítani tilos! Kereskedelmi forgalomba nem hozható! TANFOLYAMI JEGYZET TANFOLYAMI JEGYZET 5. modul: Táblázatkezelés Tartalom 1. Az EXCEL XP képernyője, megjelenését befolyásoló beállítások... 4 1.1 Munkalap és koordinátái, munkafüzet... 4 1.2 Munkalap regiszterfülek... 4

Részletesebben

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez Budapest, 2006. november LFO Bt. Tartalomjegyzék 1. A lángeffekt vezérlő készülék általános tulajdonságai,

Részletesebben

MS-NMK nagyszámkijelző ismertető

MS-NMK nagyszámkijelző ismertető METRISOFT Mérleggyártó KFT : 6800 Hódmezővásárhely Jókai u.30. Tel : (62) 246-657 Fax : (62) 249-765 E-mail : merleg@metrisoft.hu Weblap : http://www.metrisoft.hu Szerver : http://metrisoft.dsl.vnet.hu

Részletesebben

S7021 ADATGYŰJTŐ. 2-csatornás adatgyűjtő számláló és bináris bemenettel. Kezelési leírás

S7021 ADATGYŰJTŐ. 2-csatornás adatgyűjtő számláló és bináris bemenettel. Kezelési leírás S7021 ADATGYŰJTŐ 2-csatornás adatgyűjtő számláló és bináris bemenettel Kezelési leírás Nem hivatalos fordítás! Minden esetleges eltérés esetén az eredeti, angol nyelvű dokumentum szövege tekintendő irányadónak:

Részletesebben

Virtualoso BackUp / BackUp Light szolgáltatás Szerver archiválási útmutató

Virtualoso BackUp / BackUp Light szolgáltatás Szerver archiválási útmutató Virtualoso BackUp / BackUp Light szolgáltatás Szerver archiválási útmutató Virtualoso BackUp - Szerver archiválás útmutató 1 A szolgáltatás kiválasztása BackUp vagy BackUp Light? Üdvözöljük! A következô

Részletesebben

Töltőfunkció Kezelési Utasítás

Töltőfunkció Kezelési Utasítás METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) 2015.21 verzió. Kezelési leírás

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) 2015.21 verzió. Kezelési leírás Számlázás-házipénztár (SZAMLA) 2015.21 verzió Kezelési leírás FORINT-Soft Kft. Számlázás-házipénztár 2 Tartalomjegyzék 1. Általános információk... 5 1.1. A program típusai... 5 1.2. Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

BAUSFT. Pécsvárad Kft. 7720 Pécsvárad, Pécsi út 49. Tel/Fax: 72/465-266 http://www.bausoft.hu. ISO-bau. Szigetelés kiválasztó. 1.02 verzió.

BAUSFT. Pécsvárad Kft. 7720 Pécsvárad, Pécsi út 49. Tel/Fax: 72/465-266 http://www.bausoft.hu. ISO-bau. Szigetelés kiválasztó. 1.02 verzió. BAUSFT Pécsvárad Kft. 7720 Pécsvárad, Pécsi út 49. Tel/Fax: 72/465-266 http://www.bausoft.hu ISO-bau Szigetelés kiválasztó 1.02 verzió Szerzők: dr. Baumann József okl. villamosmérnök 1188 Budapest, Fenyőfa

Részletesebben

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató Magyar Diáksport Szövetség 2014 2 Tartalom 1 Alap működési jellemzők... 4 1.1 Dátum kitöltés... 4 1.2 Irányítószám / Település kitöltése... 4 1.3 Belföldi

Részletesebben

Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra

Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra Ebben az évben a megszokottól eltérően, új programot kell telepíteni. Ennek lépései: 1. lépjen ki a DszámlaWIN programból (FONTOS!). Amennyiben hálózatban használják

Részletesebben

Szövegszerkesztés Verzió: 0.051

Szövegszerkesztés Verzió: 0.051 Verzió: 0.051 1 Tartalomjegyzék A Word 2003 munkakörnyezet...9 Word 2003 program megnyitása...9 A Word 2003 képernyő...9 Program bezárása:...11 Az eszköztár...12 Környezetfüggő eszköztár...13 Fájl menü...14

Részletesebben

KR TITKOSÍTÓ PROGRAM. Felhasználói leírás. v1.3 2008. március 12.

KR TITKOSÍTÓ PROGRAM. Felhasználói leírás. v1.3 2008. március 12. KR TITKOSÍTÓ PROGRAM Felhasználói leírás v1.3 2008. március 12. TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETÉS...3 1.1 FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS LEÍRÁSOK... 3 2 ALAPFOGALMAK...4 Programban használt

Részletesebben

MAGic Képernyőnagyító szoftver beszédképességgel

MAGic Képernyőnagyító szoftver beszédképességgel MAGic Képernyőnagyító szoftver beszédképességgel Használatbavételi útmutató a demó változathoz Freedom Scientific, Inc. 440771-001 Rev. B MAGic Használatbavételi útmutató KIADTA: Freedom Scientific 11800

Részletesebben

Tudáspróba Informatika felmérő feladatok

Tudáspróba Informatika felmérő feladatok Tudáspróba Informatika felmérő feladatok 1. Vezesd a mágneslemezt a számítógépbe! 2. Párosítsd a nyilakat a gombokkal! BASCKSPACE T A B SHIFT ENTER 1 3. a) Írd az egyes eszközök alá a nevüket!....... 3.

Részletesebben

Készletnyilvántartó program. (KESZLET) 2015.21 verzió. Kezelési leírás

Készletnyilvántartó program. (KESZLET) 2015.21 verzió. Kezelési leírás Készletnyilvántartó program (KESZLET) 2015.21 verzió Kezelési leírás FORINT-Soft Kft. Készletnyilvántartó program 2 Tartalomjegyzék 1. Általános információk... 6 1.1. A program típusa... 6 1.2. Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

Analóg és digitális jelek. Az adattárolás mértékegységei. Bit. Bájt. Nagy mennyiségû adatok mérése

Analóg és digitális jelek. Az adattárolás mértékegységei. Bit. Bájt. Nagy mennyiségû adatok mérése Analóg és digitális jelek Analóg mennyiség: Értéke tetszõleges lehet. Pl.:tömeg magasság,idõ Digitális mennyiség: Csak véges sok, elõre meghatározott értéket vehet fel. Pl.: gyerekek, feleségek száma Speciális

Részletesebben

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS. Változáskezelés. Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8.

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS. Változáskezelés. Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8. ESZKÖZIGÉNY Felhasználói dokumentáció verzió 2.2. Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8.3 Új, oszlopszerkesztésbe

Részletesebben

Blonde. Szépségszalon, Szolárium, Spa, Fitness. Ügyviteli Rendszer. Funkcionális Specifikáció. Verzió 1.1

Blonde. Szépségszalon, Szolárium, Spa, Fitness. Ügyviteli Rendszer. Funkcionális Specifikáció. Verzió 1.1 Blonde Szépségszalon, Szolárium, Spa, Fitness Ügyviteli Rendszer Funkcionális Specifikáció Verzió 1.1 Blonde Funkcionális Specifikáció v1.1 2012.01.12 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. A dokumentum

Részletesebben

RENDSZERGAZDA BEÁLLÍTÁSOK ÚTMUTATÓJA LÉZER NYOMTATÓ

RENDSZERGAZDA BEÁLLÍTÁSOK ÚTMUTATÓJA LÉZER NYOMTATÓ RENDSZERGAZDA BEÁLLÍTÁSOK ÚTMUTATÓJA LÉZER NYOMTATÓ Ez a kézikönyv a gép rendszergazdája által használt beállításokat írja le. A RENDSZERGAZDA BEÁLLÍTÁSOK CÉLJA A RENDSZERGAZDA BEÁLLÍTÁSOK LISTÁJA A RENDSZERGAZDA

Részletesebben

A mikroszámítógép felépítése.

A mikroszámítógép felépítése. 1. Processzoros rendszerek fő elemei mikroszámítógépek alapja a mikroprocesszor. Elemei a mikroprocesszor, memória, és input/output eszközök. komponenseket valamilyen buszrendszer köti össze, amelyen az

Részletesebben

WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE

WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE ASZTAL Asztalnak nevezzük a Windows indításakor megjelenı képernyıterületet. Ez a grafikus felhasználói felület. Munkaasztalunk bizonyos tulajdonságait tekintve

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C65 BRC4C66 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

Kezelési és szervizutasítás

Kezelési és szervizutasítás Kezelési és szervizutasítás Báziscontroller Logamatic BC10 Kezelők és szakemberek számára Kezelés és szervizmunkák előtt olvassa el figyelmesen. 6 720 641 085-06/2009 HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók és szolgáltatások...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA 7110 http://hu.yourpdfguides.com/dref/823058

Az Ön kézikönyve NOKIA 7110 http://hu.yourpdfguides.com/dref/823058 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

BAUSFT. Pécsvárad Kft. 7720 Pécsvárad, Pécsi út 49. Tel/Fax: 72/465-266 http://www.bausoft.hu. WinWatt

BAUSFT. Pécsvárad Kft. 7720 Pécsvárad, Pécsi út 49. Tel/Fax: 72/465-266 http://www.bausoft.hu. WinWatt BAUSFT Pécsvárad Kft. 7720 Pécsvárad, Pécsi út 49. Tel/Fax: 72/465-266 http://www.bausoft.hu WinWatt Fűtéstechnikai programcsomag épületenergetikai és optimalizáló modullal Épületfizikai számítások Téli

Részletesebben

Táblázatkezelés 1. előadás. Alapok

Táblázatkezelés 1. előadás. Alapok Táblázatkezelés 1. előadás Alapok Kallós Gábor kallos@sze.hu Pusztai Pál pusztai@sze.hu Táblázatkezelés 1. hét A táblázatkezelésről általában Elvárások/szolgáltatások, problémamegoldás Táblázatkezelés

Részletesebben

Új bemutató diasor létrehozása

Új bemutató diasor létrehozása w w w. h a n s a g i i s k. h u 1 Számítógépes prezentáció Prezentáció: bemutató. A prezentáció vizuális eszközökkel segített információ átadás. A számítógépes prezentáció a hagyományos eszközöket (dia,

Részletesebben

Újdonságok az ArchiTECH.PC V2014.0-es verziójában

Újdonságok az ArchiTECH.PC V2014.0-es verziójában Újdonságok az ArchiTECH.PC V2014.0-es verziójában 1 Új menüfunkciók 2 Új eszközök 3 Új opciók 4 Újdonságok a tárgy könyvtárban 5 Egyebek 1 Új menüfunkciók 1.1 - xxx elrejtése (yyy (zzz) fólia) A xxx elrejtése

Részletesebben

Landis & Gyr DGC300. Ver.: 2.4. Felhasználói kézikönyv

Landis & Gyr DGC300. Ver.: 2.4. Felhasználói kézikönyv Landis & Gyr DGC300 Ver.: 2.4 Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ... 1 1.1 A PROGRAM EGYES ELEMEINEK BEMUTATÁSA 1 1.1.1 Távleolvasás... 1 1.1.2 Adatátalakítás... 1 1.1.3 Megjelenítés...

Részletesebben

Omnia 4 Omnia 8 VERZIÓ: 3.04 BEHATOLÁSJELZŐ KÖZPONT, KOMMUNIKÁTORRAL PROGRAMOZÁS KEZELŐBILLENTYŰZETRŐL

Omnia 4 Omnia 8 VERZIÓ: 3.04 BEHATOLÁSJELZŐ KÖZPONT, KOMMUNIKÁTORRAL PROGRAMOZÁS KEZELŐBILLENTYŰZETRŐL BEHATOLÁSJELZŐ KÖZPONT, KOMMUNIKÁTORRAL Omnia 4 Omnia 8 VERZIÓ: 3.04 PROGRAMOZÁS KEZELŐBILLENTYŰZETRŐL K3.0 HUNG010824 a V4.2 BUU 2.0 300300 kiadás alapján A BENTEL SECURITY srl fenntartja a jogot a leírás

Részletesebben

Újdonságok. Release 2

Újdonságok. Release 2 ARCHLine.XP 2009 Windows Újdonságok Release 2 A dokumentációban levı anyag változásának jogát a CadLine Kft fenntartja, ennek bejelentésére kötelezettséget nem vállal. A szoftver, ami tartalmazza az ebben

Részletesebben

A TWAIN adatforrás használata

A TWAIN adatforrás használata A TWAIN adatforrás használata A szkennelést ellenőrző eszköz elindítása... 2 A szkennelést ellenőrző eszköz párbeszédpanele... 2 A TWAIN adatforrás használata... 4 Hogyan fogjak hozzá?... 4 Beállítási

Részletesebben

2.0-s verzió 2010. december. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Ismerkedés

2.0-s verzió 2010. december. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Ismerkedés 2.0-s verzió 2010. december Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 2011 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. Az itt nem közölt jogokat az Egyesült Államok szerzői jogi törvénye védi.

Részletesebben

Ikonos LCD kezelõ DGP2-640. Felhasználói útmutató DGP2-640

Ikonos LCD kezelõ DGP2-640. Felhasználói útmutató DGP2-640 Ikonos LCD kezelõ DGP2-640 Felhasználói útmutató DGP2-640 Tartalom Bevezetés... 1 Alapmûveletek... 2 Mûveletgombok... 2 Kezelõ jelzõfények... 3 Látható jelzések... 4 Hangjelzések... 5 Módok és beállítások...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SHARP MX-NB10 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4174739

Az Ön kézikönyve SHARP MX-NB10 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4174739 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Kezelési utasítás. Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24 fali gázkazán. 6 720 612 774 07/2006 HU A kezelő részére

Kezelési utasítás. Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24 fali gázkazán. 6 720 612 774 07/2006 HU A kezelő részére 6 720 612 774 07/2006 HU A kezelő részére Kezelési utasítás Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24 fali gázkazán 6 720 612 229-00.1O A kezelés előtt kérjük gondosan átolvasni

Részletesebben

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 ORPHEUS Felhasználói kézikönyv C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 Tartalomjegyzék Rendszerkövetelmények... 5 Telepítés... 6 A program célja... 10 A program indítása... 10 Rendszeradminisztráció...

Részletesebben

"MD 3060" digitális hőmérő

MD 3060 digitális hőmérő Megrend. szám: 100722 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 "MD 3060" digitális hőmérő A modern mikroprocesszoros

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló Bevezetés Tartalom Bevezetés... 6 Általános funkciók... 6 Dokumentumok... 7 Milyen eszközökön használható a program?...

Részletesebben

WRS-K felszerelési és kezelési útmutató

WRS-K felszerelési és kezelési útmutató WRS-K felszerelési és kezelési útmutató KLM klíma- és szellőztető modul BMK kezelőmodul BMK-F távirányító Érvényes a 2.0.031 szoftververziótól Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax

Részletesebben

Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv 3.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Kezdő lépések 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és a

Részletesebben

200S KIJELZ REFERENCIA KÉZIKÖNYV

200S KIJELZ REFERENCIA KÉZIKÖNYV 200S KIJELZ REFERENCIA KÉZIKÖNYV 200S Billentyûkiosztás Tengelygombok Számbillentyûzet Képernyõ Terület Enter gomb Funkciógo Áramjelzõlámpa Törlés gomb 200S Funkciógombok A funkciógomb funkciók három oldalon

Részletesebben

On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde

On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde MÉDIAINFORMATIKAI KIADVÁNYOK On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde Eger, 2013 Korszerű információtechnológiai szakok magyarországi

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA 2100 http://hu.yourpdfguides.com/dref/527504

Az Ön kézikönyve NOKIA 2100 http://hu.yourpdfguides.com/dref/527504 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató NOKIA 2100. Megtalálja a választ minden kérdésre az NOKIA 2100 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Egyszerű RISC CPU tervezése

Egyszerű RISC CPU tervezése IC és MEMS tervezés laboratórium BMEVIEEM314 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Egyszerű RISC CPU tervezése Nagy Gergely Elektronikus Eszközök Tanszéke (BME) 2013. február 14. Nagy Gergely

Részletesebben

A résajtó számítógépes vezérlése, az ajtó állapotának visszajelzésével Piszkés-tetı, Schmidt kupola

A résajtó számítógépes vezérlése, az ajtó állapotának visszajelzésével Piszkés-tetı, Schmidt kupola A résajtó számítógépes vezérlése, az ajtó állapotának visszajelzésével Piszkés-tetı, Schmidt kupola Használati útmutató MTA KTM Csillagászati Kutató Intézet Budapest, 2011 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

PROG-EXPRESS. Felhasználói kézikönyv

PROG-EXPRESS. Felhasználói kézikönyv PROG-EXPRESS Felhasználói kézikönyv 2 Batronix Prog-Express felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 4 32-BITES OPERÁCIÓS RENDSZER ESETÉN... 4 64-BITES OPERÁCIÓS

Részletesebben

A First Businesspost Sender Cockpit használata

A First Businesspost Sender Cockpit használata A First Businesspost Sender Cockpit használata No.1 in e-invoicing 1. A dokumentum célja A dokumentum bemutatja a First Businesspost Kft. Sender Cockpit szoftverének tulajdonságait és használat. 2. A szoftver

Részletesebben

Digitális technika II. (vimia111) 5. gyakorlat: Tervezés adatstruktúra-vezérlés szétválasztással, vezérlőegység generációk

Digitális technika II. (vimia111) 5. gyakorlat: Tervezés adatstruktúra-vezérlés szétválasztással, vezérlőegység generációk Digitális technika II. (vimia111) 5. gyakorlat: Tervezés adatstruktúra-vezérlés szétválasztással, vezérlőegység generációk Elméleti anyag: Processzoros vezérlés általános tulajdonságai o z induló készletben

Részletesebben

Szövegszerkesztő programok: Jegyzettömb, WordPad, Microsoft Word

Szövegszerkesztő programok: Jegyzettömb, WordPad, Microsoft Word Szövegszerkesztő programok: Jegyzettömb, WordPad, Microsoft Word A szövegszerkesztők közül az elkészítendő szöveg jellegétől függően választunk programot, és nem feltétlenül azt, amelyiket alapértelmezésben

Részletesebben

Üzemeltetők/szakemberek számára. Kezelési és szerelési útmutató. calormatic 430f. Időjárásfüggő szabályozó rádiójel-átvitellel.

Üzemeltetők/szakemberek számára. Kezelési és szerelési útmutató. calormatic 430f. Időjárásfüggő szabályozó rádiójel-átvitellel. Üzemeltetők/szakemberek számára Kezelési és szerelési útmutató calormatic 430f Időjárásfüggő szabályozó rádiójel-átvitellel VRC 430f HU Üzemeltetők számára Kezelési útmutató calormatic 430f Időjárásfüggő

Részletesebben

1. előadás. Függvények ábrázolása. Dr. Szörényi Miklós, Dr. Kallós Gábor

1. előadás. Függvények ábrázolása. Dr. Szörényi Miklós, Dr. Kallós Gábor 1. előadás Függvények ábrázolása Dr. Szörényi Miklós, Dr. Kallós Gábor 2014 2015 1 Tartalom Matematikai alapok Az elkészítés lépései, áttekintés Példa: egy ismert matematikai függvény és integráljának

Részletesebben

Kari Adminisztrátor. Funkcionális leírás

Kari Adminisztrátor. Funkcionális leírás Kari Adminisztrátor Funkcionális leírás Budapest, 2006 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 7 2. Saját adatok... 7 2.1. Személyes adatok megtekintésde és karbantartása... 8 2.1.1. Jelszóváltoztatás... 8 2.1.2.

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI NAPLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

GAZDÁLKODÁSI NAPLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GAZDÁLKODÁSI NAPLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 06 Tartalom. NYITÓOLDAL...!. REGISZTRÁCIÓ...!... REGISZTRÁCIÓ AKTIVÁLÁSA...!. BEJELENTKEZÉS...!.. ELSŐ BEJELENTKEZÉS...!.. ALAP BEJELENTKEZÉS... 4!. ELFELEJTETT

Részletesebben

Aritmetikai és logikai műveletek. Adattömb kezelése.

Aritmetikai és logikai műveletek. Adattömb kezelése. 6. Laborgyakorlat Aritmetikai és logikai műveletek. Adattömb kezelése. A gyakorlat célja A gyakorlatban továbbfejlesztjük a PLC programozási ismereteinket, megismerkedünk az aritmetikai és logikai műveletekkel

Részletesebben

FHB NetBróker Felhasználói kézikönyv

FHB NetBróker Felhasználói kézikönyv FHB NetBróker Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv az FHB Bank Zrt. NetBróker szolgáltatásához Verziószám: 3.3 Hatályos: 2015.11.26. Tisztelt Ügyfelünk! Az FHB Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) NetB@nk/NetBróker

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók

Részletesebben

Horgász Napló V2.1.0.0. Bemutató Verzió. Felhasználói Kézikönyv. Intelligens Fogási Napló Program

Horgász Napló V2.1.0.0. Bemutató Verzió. Felhasználói Kézikönyv. Intelligens Fogási Napló Program Horgász Napló Intelligens Fogási Napló Program V2.1.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355-712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail:

Részletesebben

Ultrahangos Párásító Készülék GYVH21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos Párásító Készülék GYVH21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos Párásító Készülék GYVH21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Általános leírás Otthonunk megfelelő páratartalmának biztosítása egészségünk

Részletesebben

Nokia 306 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 306 - Felhasználói kézikönyv Nokia 306 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A készülék gombjai és részei 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 6 A memóriakártya behelyezése vagy

Részletesebben

DSP architektúrák dspic30f család

DSP architektúrák dspic30f család DSP architektúrák dspic30f család A Microchip 2004 nyarán piacra dobta a dspic30f családot, egy 16 bites fixpontos DSC. Mivel a mikróvezérlők tantárgy keretén belül a PIC családdal már megismerkedtetek,

Részletesebben

Analog Meter 2.1 Felhasználói kézikönyv

Analog Meter 2.1 Felhasználói kézikönyv Analog Meter 2.1 Felhasználói kézikönyv Analóg adatok online mérésére, azok befogónkénti elemzésére, termelési folyamatokba - a mérési adatok nem megfelelősége esetén beavatkozni képes rugalmasan konfigurálható

Részletesebben

AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program

AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program Felhasználói útmutató 1. MEGVÁSÁRLÁS... 2 1.1. AUTOMATIKUS ÉLESÍTÉS... 2 1.2. MANUÁLIS ÉLESÍTÉS... 2 2. TELEPÍTÉS... 3 2.1. ELSŐ TELEPÍTÉS... 3 2.2. TÖBB PÉLDÁNY

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Irányítástechnika és Informatika Tanszék. Önálló laboratórium

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Irányítástechnika és Informatika Tanszék. Önálló laboratórium Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Irányítástechnika és Informatika Tanszék Önálló laboratórium (BMEVIIIA355) Téma: Eaton-Moeller PLC-k alkalmazástechnikája

Részletesebben

elektronikus kitöltés és benyújtás

elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG- VP) elektronikus kitöltés és benyújtás 2015. Verzió 02. 1 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS... 4 3. A BEADÓ FELÜLET

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX EHS746K http://hu.yourpdfguides.com/dref/634441

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX EHS746K http://hu.yourpdfguides.com/dref/634441 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX EHS746K. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Internet Club Manager (Használati útmutató)

Internet Club Manager (Használati útmutató) Internet Club Manager (Használati útmutató) Az ICMan egy Internet kávézók ill. bármilyen Internetet szolgáltató vállalkozások számára kifejlesztett szoftver. A program két teljesen különálló részbıl tevıdik

Részletesebben

DMX Analyser. DMX-512 jel és kábel teszter, Recorder, Repeater. Kezelési útmutató

DMX Analyser. DMX-512 jel és kábel teszter, Recorder, Repeater. Kezelési útmutató DMX Analyser DMX-512 jel és kábel teszter, Recorder, Repeater Kezelési útmutató Tartsa meg a dokumentumot, a jövőben is szüksége lehet rá! Rev 2 2009.09.15 DEZELECTRIC DMX Analyser ISMERTETÉS...3 ÜZEMBEHELYEZÉS...3

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv EziWeigh6 mérlegkijelzőhöz

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv EziWeigh6 mérlegkijelzőhöz Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv EziWeigh6 mérlegkijelzőhöz Ezen felhasználói kézikönyv részletes instrukciókat nyújt az EziWeigh6 mérlegkijelző telepítéséhez és használatához. Az EziWeigh6

Részletesebben

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Használatbavétel 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és

Részletesebben

Wilarm 2 és 3 távjelző GSM modulok felhasználói leírása

Wilarm 2 és 3 távjelző GSM modulok felhasználói leírása Wilarm 2 és 3 távjelző GSM modulok felhasználói leírása Általános leírás: A készülék általános célú GSM alapú távjelző modul, amely bemeneti indítójel (pl. infravörös mozgásérzékelő) hatására képes SMS

Részletesebben

i4x50 sorozatú szkennerek

i4x50 sorozatú szkennerek i4x50 sorozatú szkennerek Szkennelésbeállítási útmutató TWAIN alkalmazásokhoz A-61839_hu A TWAIN adatforrás használata A szkennelést ellenőrző eszköz elindítása... 2 A szkennelést ellenőrző eszköz párbeszédpanele...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC EB-GD50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5646374

Az Ön kézikönyve PANASONIC EB-GD50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5646374 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Nappali képzés: Számítógéppel segített tervezés szerkesztésben közreműködött: Zobor Bence Kiegészítő- levelező képzés: Számítástechnika 2.

Nappali képzés: Számítógéppel segített tervezés szerkesztésben közreműködött: Zobor Bence Kiegészítő- levelező képzés: Számítástechnika 2. 1. gyakorlat Vonalrajzolás, szerkesztések, szabadonformált görbék A numerikus adatbevitelről leírtaknak és egyenes vonalak rajzolásának illusztrálására készítsük el az alábbi telek- É kontúrt a sraffozott

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Felhasználói kézikönyv

Részletesebben

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 1000/1500 VA 110/120/230 Vac Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez 990-1851D 03/2007 Bevezetés The APC szünetmentes

Részletesebben

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 EntryProx Beléptető Rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV v.1.0.7. EntryProx Beléptető Rendszer TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 3. A RENDSZER ÜZEMBE HELYEZÉSE... 7 3.1. Az

Részletesebben

Programozás 3. Dr. Iványi Péter

Programozás 3. Dr. Iványi Péter Programozás 3. Dr. Iványi Péter 1 Egy operandus művelet operandus operandus művelet Operátorok Két operandus operandus1 művelet operandus2 2 Aritmetikai műveletek + : összeadás -: kivonás * : szorzás /

Részletesebben

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ Köszönjük, hogy cégük szélsebesség mérő készülékét választotta. A kézikönyv a szélsebesség mérő készülék használatára vonatkozó utasításokat, és biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG. VDT-37MG Leírás v1.3

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG. VDT-37MG Leírás v1.3 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG VDT-37MG Leírás v1.3 Tartalomjegyzék 1. Elővigyázatossági felhívások...3 2. Műszaki adatok...3 3. Felépítés és funkciók...4 3.1. Kiegészítő csatlakozók...5

Részletesebben

Utasítás az Epicentr program kezeléséhez

Utasítás az Epicentr program kezeléséhez Epicentr Ez a dokumentum a rendszeren elkészült applikációt (programot) felhasználó kezelő személyzetnek szól, általános a kezelést megkönnyítő leírást tartalmaz függetlenül a rendszer konkrét alkalmazási

Részletesebben

NUOS 200-250-250 SOL VEZÉRLŐEGYSÉG ÉS KEZELŐFELÜLET ISMERTETŐ

NUOS 200-250-250 SOL VEZÉRLŐEGYSÉG ÉS KEZELŐFELÜLET ISMERTETŐ NUOS 200-250-250 SOL VEZÉRLŐEGYSÉG ÉS KEZELŐFELÜLET ISMERTETŐ TARTALOMJEGYZÉK 1 Általános információk 1.1 A készülék ismertetése 3 2 Üzemmódok 2.1 Általános információk 3 2.2 "GREEN" (ZÖLD) üzemmód 3 2.3

Részletesebben

SA-GSMALL GSM ipari GSM átjelző. Telepítési leírás. Dokumentum verzió szám:

SA-GSMALL GSM ipari GSM átjelző. Telepítési leírás. Dokumentum verzió szám: SA-GSMALL GSM ipari GSM átjelző Telepítési leírás Dokumentum verzió szám: v1.9. HUN Figyelem: A specifikációk előzetes figyelmeztetés nélkül megváltozhatnak! 1 / 10 Az eszköz leírása, funkciói GSM átjelző

Részletesebben

S3120 ADATGYŰJTŐ. Kezelési leírás

S3120 ADATGYŰJTŐ. Kezelési leírás S3120 ADATGYŰJTŐ Hőmérséklet és relatív páratartalom adatgyűjtő kijelzővel Kezelési leírás Nem hivatalos fordítás! Minden esetleges eltérés esetén az eredeti, angol nyelvű dokumentum szövege tekintendő

Részletesebben