PROJEKT ZÁRÓ JELENTÉS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PROJEKT ZÁRÓ JELENTÉS"

Átírás

1 Az Európai Szociális Alap támogatásával PROJEKT ZÁRÓ JELENTÉS Projekt azonosító száma HEFOP-3.1.3/B-09/ /1.0 A jelentés készítésének dátuma június 28. Jelentés sorszáma 1. Kérjük, a kitöltéshez használja a kitöltési útmutatót. Ha további tanácsadásra van szüksége, keresse meg a támogatási szerződésben megjelölt kapcsolattartóját. A PROJEKT ADATAI Projekt címe: Taneszközök és eszközök beszerzése a Jerney János Általános Iskolában Főkedvezményezett neve Jerney János Általános Iskola Címe 6791 Szeged, Jerney u. 21. Adószáma Kapcsolattartó neve Lázár Zoltán Címe 6791 Szeged, Jerney u. 21. Telefonszáma címe ig@jerney-szeged.sulinet.hu A PROJEKT ELŐREHALADÁSA A jelentés tárgyát képező időszak Projekt megvalósításának kezdete és vége Kérjük, legfeljebb 5 sorban mutassa be a projektet. A projekt keretében beszereztük a kompetencia-alapú oktatás szempontjából fontos eszközi elemeket (információhordozókat, feladathordozókat, szoftvereket), értékelési eszközöket, valamint a digitalizált elemek megjelenítésére alkalmas kis értékű eszközöket.a projekt eredményeként valamennyi taneszköz és kisértékű tárgyi eszköz iskolai állományba került elősegítve a HEFOP projektünk fenntarthatóságát.

2 1.1. Az alábbi táblázatokban kérjük, tüntesse fel azokat a tevékenységeket, amelyekről a kitöltési útmutató szerint e jelentés keretében számot kell adnia (a táblázatba igény szerint sorok beszúrhatók). Sorszám az előző jelentésben A. rész: Az előző elszámolási időszakban megvalósult tevékenységek, amelyek pénzügyi elszámolása ennek az előrehaladási jelentésnek a keretében történik. (A táblázatba igény szerint sorok beszúrhatók). Tevékenység Helyszín Felelős konzorciumi partner / személy tervezett Határidő valós Az elszámolás alapjául szolgáló számla sorszáma a számlaösszesítőben Költségvetési sor Sorszám B. rész: A jelentés tárgyát képező elszámolási időszakban megvalósult tevékenységek, amelyek pénzügyi elszámolása ennek az előrehaladási jelentésnek a keretében történik. Emellett sorolja fel azokat a jelentés tárgyát képező elszámolási időszakban megvalósult tevékenységeket, amelyekhez pénzügyi elszámolás nem tartozik, vagy amelyekkel pénzügyileg csak egy következő jelentésben számol el. (A táblázatba igény szerint sorok beszúrhatók). Tevékenység Helyszín Felelős konzorciumi partner / személy tervezett Határidő 1. Taneszköz beszerzés Szeged Lázár Zoltán Taneszköz beszerzés Szeged Lázár Zoltán Eszközbeszerzés Szeged Lázár Zoltán valós Eredményt igazoló dokumentum Számla, Teljesítésigazolás, Állományba vételi bizonylat, bankszámlakivonat Számla, Teljesítésigazolás, Állományba vételi bizonylat, bankszámlakivonat Számla, Teljesítésigazolás, Leltárba vételi bizonylat, bankszámlakivonat Az elszámolás alapjául szolgáló számla sorszáma a számlaösszesítőben Költségvetési sor

3 Sorszám Tevékenység Helyszín Felelős konzorciumi partner / személy tervezett Határidő 4. Taneszköz beszerzés Szeged Lázár Zoltán Taneszköz beszerzés Szeged Lázár Zoltán Eszközbeszerzés Szeged Lázár Zoltán Taneszköz és eszközbeszerzés Szeged Lázár Zoltán valós Eredményt igazoló dokumentum Számla, Teljesítésigazolás, Állományba vételi bizonylat, bankszámlakivonat Számla, Teljesítésigazolás, Állományba vételi bizonylat, bankszámlakivonat Számla, Teljesítésigazolás, Leltárba vételi bizonylat, bankszámlakivonat Számla, Teljesítésigazolás, Állományba és leltárba vételi bizonylat, bankszámlakivonat Az elszámolás alapjául szolgáló számla sorszáma a számlaösszesítőben Költségvetési sor

4 KÖLTSÉGEK ÉS TÁMOGATÁS 2.1. Költségtábla Költségek Tárgyidőszak kezdetéig felhasznált kumulált összeg Tárgyidőszakban felhasznált összeg Tárgyidőszak végéig összesen felhasznált kumulált összeg Támogatási szerződésben rögzített összeg Tárgyidőszak végéig összesen felhasznált / tervezett összeg Forint (1) (2) (3)=(1)+(2) (4) (5)=(3)/(4)*100 % 1. Emberi erőforrásokkal kapcsolatos költségek (bérek, bérjellegű költségek, megbízási díjak, járulékok) Projekt menedzsment Megvalósítók (bérek, bérjellegű költségek, megbízási díjak, járulékok) 1.2. Projekt szakmai tevékenysége Megvalósítók (bérek, bérjellegű költségek, megbízási díjak, járulékok) 1.3. Útiköltség, napidíj, szállás költségek (nem rendszeres) 2. Célcsoport számára biztosított támogatások Célcsoport foglalkoztatásával kapcsolatos költségek átvállalása Célcsoport képzési támogatása Útiköltség, napidíj, szállás költségek (nem rendszeres) Beszerzések Építés (felújítás, átalakítás) Eszközbeszerzés Szakmai szolgáltatások igénybevétele Egyéb beszerzések Egyéb beszerzések (kis értékű eszközök és anyagok beszerzése) Egyéb szolgáltatások igénybevétele Adminisztratív költségek Bank költség Jogi és pénzügyi szolgáltatások igénybevétele Garanciák, jogi biztosítékok nyújtása Közvetett, rezsi költségek Tartalék 8. Összesen

5 2.2. Amennyiben a 2.1. táblázat utolsó oszlopában megadott százalékos érték túllépi a 100 %-ot, azaz a felhasználás az adott soron nagyobb, mint a tervezett, kérjük, indokolja meg az eltérést. Eltérés esetén kérjük azt is megjeleníteni, hogy adott költségkategóriában bekövetkezett eltérést, mely költségvetési sor, milyen mértékű (konkrét összeg) csökkentésével szemben fogja egyensúlyban tartani a támogatás összegét. (Kérjük, vegye figyelembe a támogatási szerződés szerződésmódosításra vonatkozó cikkelyét.) Erről a sorról Összeg Ezekre a sorokra Összeg A kérdés nem releváns Indoklás 2.3. Tárgyidőszakban elszámolható költségek Elszámolható költségek összesen Tárgyidőszakban elszámolt saját erő Tárgyidőszakban igényelt támogatás (1)=(2)+(3) (2) (3) Jerney János Általános Iskola Összesen A tartalék felhasználásának részletezése Jerney János Általános Iskola Az érintett költségsor száma Összeg (Ft) IH engedélyének iktatószáma Összesen:

6 NYILATKOZAT 3.1. Az adott megvalósítási időszakban kezdeményeztek-e szerződésmódosítást? igen Ha igen, annak tárgya: A kérdés nem releváns. x nem Az adott megvalósítási időszakban jóváhagyott-e az IH szerződésmódosítást? igen Ha igen, annak tárgya: A kérdés nem releváns. x nem 3.2. A projekt keretében keletkezett bevételek Kedvezményezett megnevezése Jerney János Általános Iskola Tárgyidőszakot megelőzően keletkezett bevétel Tárgyidőszakban keletkezett bevétel Összes eddigi bevétel (1) (2) (3)=(1)+(2) Ha keletkezett bevétel, kérjük, ismertesse milyen tevékenység során: A kérdés nem releváns.

7 A PROJEKT TELJES IDŐSZAKÁRA VONATKOZÓ KÉRDÉSEK 4.1. Kérjük, foglalja össze, miről szólt a projekt, és hogyan zajlott a megvalósítás. A projekt a kompetencia-alapú oktatás szempontjából fontos eszközi elemek (információhordozók, feladathordozók, szoftverek), értékelési eszközök, valamint a digitalizált elemek megjelenítésére alkalmas kis értékű eszközök beszerzéséről, majd könyvtári állományba, illetve leltárba vételéről szólt. Projekt megvalósítás: A április 28-i projektkezdés és június 15-i projektzárás közöt az alábbi taneszközöket és kis értékű tárgyi eszközöket szereztük be: Taneszközök beszerzése: db papíralapú tanulói kompetencia-alapú programcsomag-elem: tankönyv, szöveggyűjtemény és munkafüzetet, - 9 db interaktív tananyag: 1 db angol, 7 db matematikai és 1 db geometriai szoftver), - 37 db demonstrációs segédeszköz: 34 db matematikai-geometriai, 3 db szövegértéshez Kis értékű tárgyi eszközök beszerzése: - 7 db tanulói Mimio-pad : melyek révén a tanulói egyéni és csoportos munkák azonnal megjeleníthetők a tantermi interaktív táblákon, - feleltető rendszer: 7 db tanári központi egység, 7 db működtető szoftver, 185 db tanulói egység: a számokat és betűket egyaránt megjeleníteni képes eszközök minden tanulót bevonnak a munkába, a teljesítmény azonnal nyomon követhető csoportos és egyéni szinten is, a tanulói eredmények kiértékelése és mentése több szempont alapján is grafikon, táblázat azonnal lehetővé válik, - 6 db tanulói laptop: mind tanórai egyéni és csoportos, mind tanórán kívüli könyvtári, önálló tanulás téren is azonnal és folyamatosan elérhetők velük digitális tartalmak Úgy valósult meg a projekt, ahogyan a pályázatában eltervezte? igen x nem Nem válasz esetén az eltérés, és az okok részletezése: A projektmegvalósítás során szembesültünk azzal a problémával, hogy a kompetencia-alapú tanulói programcsomagokat forgalmazó cég nem tudja maradéktalanul legyártani a megrendelt taneszközöket /1. számú szakmai melléklet/, így más forgalmazótól (kiadótól) szereztük be a hiányzó, szakmailag indokolt taneszközöket. A megtakarításból további előre nem tervezett interaktív tananyagok beszerzésére is sor kerülhetett: tovább javítva a projekt költséghatékonyságát. A projekttervezés és a projektmegvalósítás között eltelt időszak áremelkedése miatt /2. számú szakmai melléklet/ 1 darabbal kevesebb demonstrációs segédeszközt szereztünk be.

8 4.3. Mennyiben jelentett valódi hozzáadott értéket a felhasznált ESZA támogatás? x A projekttevékenységek nem valósulhattak volna meg a támogatás nélkül A támogatás segítségével szélesebb körben tudták megvalósítani a projektet, mint anélkül tették volna A támogatás segítségével jobb minőségű, hatásosabb szolgáltatást tudtak nyújtani, mint anélkül tették volna Egyéb, azaz: 4.4. Hogyan publikálta, hogy a projekt ESZA támogatással valósul meg? A projektbe bevont személyek tudtak róla, hogy ESZA forrás támogatásával valósul meg a projekt? A projektről az iskola honlapján, illetve a szeged-kiskundorozsmai városrész Dorozsmai napló c. lapjában tájékoztattuk a partnereket és a lakosságot megjelenítve, hogy a projekt az ESZA Kht. támogatásával valósul meg A megvalósítás közben hogyan, milyen módszerekkel követte nyomon, értékelte a projekt előrehaladását? A projekt vezetőjeként többajánlattételi eljárás lebonyolításának /3. számú szakmai melléklet/, megrendelők elkészítése, a folyamatosan beérkező számlák, elkészülő teljesítésigazolások, állományba vételi bizonylatok ellenjegyzései igazolják a projekt folyamatos nyomon követését.

9 4.6. Melyik állítás igaz leginkább a projektre? A projekt egyéneket támogatott x A projekt társaságokat 1 és munkavállalóikat támogatta A projekt társaságokat és munkavállalóikat, valamint különálló egyéneket egyaránt támogatott A projekt közvetlenül nem támogatott sem egyéneket sem társaságokat (pl. kutatási vagy kapacitás-építési projekt) A projekt csak társaságokat támogatott 4.7. A projekt megvalósítása során hány embert vontak be a célcsoport tagjai közül? Munkaerő-piaci státusz alapján Férfi Nő Összes Munkanélküliek (vagy akik nem aktívak) Foglalkoztatottak Tanulók, továbbképzésben résztvevők Összesen: Életkor alapján Férfi Nő Összes Összesen: Képzettség alapján Férfi Nő Összes 8 általánosnál kevesebb általános Szakiskola, szakmunkásképző Érettségi Felsőfokú végzettség Összesen: Minden olyan szervezet, ami társasági formában működik, akár gazdasági, akár non-profit, akár államháztartáson belül, akár kívül.

10 4.8. Kérjük, ismertesse a projekt megvalósításának előrehaladását; a tervezett mérföldköveit mikor és milyen minőségben érte el (a táblázatba igény szerint sorok beszúrhatók). Mérföldkövek Időpont Eltérés indoklása tervezett teljesített Taneszköz és eszköz beszerzés A kérdés nem releváns A projekt eredményei a tervezett időben és minőségben jöttek létre? Ha nem, milyen pontokon tértek el a tervektől, és milyen tényezők okozták az eltéréseket (mind minőségben, mind időben)? A projekt eredményei a tervezett időben jött létre. A projektmegvalósítás során szembesültünk azzal a problémával, hogy a kompetencia-alapú tanulói programcsomagokat forgalmazó cég nem tudja maradéktalanul legyártani a megrendelt taneszközöket, így más forgalmazótól (kiadótól) szereztük be a hiányzó, szakmailag indokolt taneszközöket. A megtakarításból további előre nem tervezett interaktív tananyagok beszerzésére is sor kerülhetett: tovább javítva a projekt költséghatékonyságát. A projekttervezés és a projektmegvalósítás között eltelt időszak áremelkedése miatt 1 darabbal kevesebb demonstrációs segédeszközt szereztünk be Számszerűsíthető eredmények (Az alábbi táblázatot a támogatási szerződésben meghatározott indikátorokkal összhangban töltse ki; a táblázatba igény szerint sorok beszúrhatók.) Mutató Kiinduló érték Célérték (projekt lezárásakor) A jelentés készítésének időpontjában érvényes (kumulált) értékek* összese n Könyvtári állományba vett eszközi elemek száma Intézményi állományba vett eszközök darabszáma Könyvtári állományú eszközi elemeket használó tanulók száma Intézményi állományba vett eszközöket használó tanulók száma *Valamennyi, felnőtt emberek létszámára vonatkozó adatot kérünk férfi/nő bontásban megadni. Amennyiben az indikátor nem létszámra vonatkozik, az összesen oszlopot kérjük használni Elérte-e a projekt a tervezésekor kitűzött céljait? Ha nem, akkor a következő időszakban ennek még meg van-e a lehetősége, és ha igen, mikor? Igen. férfi nő

11 Vannak-e a projektnek olyan hatásai, amelyeket még nem ért el, de várhatóak? Melyek ezek? Nincs.

12 Amennyiben igen, mikorra várható ezek elérése? A várható hatások jelenleg előre látható értékei megegyeznek, vagy eltérnek az eredetileg tervezett értékektől? A kérdés nem releváns A projekt lezárásával fenntarthatók lesznek a projekt eredményei, hatásai? Hogyan? Mit tesz a projekt eredményeinek fenntarthatósága érdekében? A projekt lezárásával fenntarthatók lesznek a projekt eredményei, hatásai. A projekt továbbvitelének garanciája egyrészt az iskola (kompetencia-alapú elemekkel) módosított Pedagógiai programja és helyi tanterve. A projekt megvalósítása során a kompetencia-alapú oktatás eszközrendszere beépült a pedagógiai programba, amely alapja a jövőbeni éves iskolai munkatervek cél-,feladat-és eszközrendszerének, illetve eredményességi kritériumainak. A módosított Pedagógiai programot és helyi tantervet prioritásként kezelve, az éves munkaterv követelménnyé teszi a tanmenetek készítése során, valamint a tanórai és tanórán kívüli foglakozásokon a kompetencia-alapú módszertani eljárások, módszerek, modulok további alkalmazását. Az intézmény középtávú (7 éves) Pedagógus továbbképzési program prioritásai között van a további kompetencia-alapú képzések megvalósítása a tantestület további tagjai között. Az intézményi Kollektív szerződés az iskolai innovációt elősegítő pedagógiai fejlesztő munkát kereset-kiegészítéssel ismeri el. A megvalósító pedagógusok számára az eddigi eredményesség további hajtóerőt biztosít, s (a projekt során tapasztalt belső képző tevékenységre is tekintettel) meglátásom szerint kialakult az iskolában egy motivált fejlesztő csapat, amely képes rá, hogy az innovációs lendületet mozgásban tartsa, valamint a nevelőtestületben további pozitív szemléletformálást vigyen véghez. Az iskola a továbbiakban is részt vesz a regionális szakmai hálózatfejlesztés munkájában A projekt megvalósulása nyomán várhatóak további fejlesztések? Amennyiben igen, milyenek és mikor? Ezeket előre láthatóan milyen forrásból kívánják finanszírozni? A következő tanévekben tankönyvrendelések során - további kompetencia-alapú tanulói programcsomag elemek beszerzését tervezzük (központi, normatív forrásból), valamint folytatni szándékozzuk az interaktív tananyagok és ezek megjelenítésére alkalmas tárgyi eszközök beszerzését (egyrészt központi, normatív tankönyvbeszerzési forrásból, másrészt további pályázatok révén) Mennyire illeszkedett a projekt a helyi igényekhez, kezdeményezésekhez? A Jerney iskola Csongrád megyében, a Dél-Alföldi Régió vezető szerepére vágyó városának, Szegednek a peremkerületében, a szociális és szociokultúrális szempontból nehéz helyzetű Kiskundorozsmán található. Beiskolázási körzetünket is a régióra általános jellemző lecsúszás veszélye fenyegeti. A városrész munkanélküliségi rátája 8.5%, tanulóink többsége hátrányos helyzetű, jelentős a veszélyeztetettek száma. A (DIFER) A bemeneti mérések tanúsága szerint elsős

13 tanulóink a városi átlaghoz képest jelentős hátránnyal érkeznek iskolánkba mind a szociális kompetencia mind a tanulási-gondolkodási képességek terén. A negatív tendenciák ellensúlyozása érdekében vettünk részt már korábban a Nemzeti Fejlesztési Terv gazdasági versenyképesség növelő és az emberi erőforrások jobb kihasználását célzó HEFOP programjában. A képesek leszünk rá! Felkészítés a kompetencia-alapú oktatásra című, HEFOP / /1.0 számú, Ft költségvetésű projektünk során megvalósult az iskola vezetőjének és 6 pedagógusának továbbképzéseken felkészítése a kompetencia alapú-oktatásra, sőt további 9 pedagógus órás képzésére is. Beszereztük az adaptációs, implementációs folyamathoz szükséges IKT-eszközöket (tervezetten felül eggyel többet), valamint hozzájutottunk a tanulói programcsomagokhoz. Mindezek segítségével az új tananyagtartalmak beépültek az iskola pedagógiai programjába. Belső és külső továbbképzésekkel történő révén az új eljárások és módszerek az iskola mindennapos nevelési-oktatási részévé váltak (a projekt végére a tanulók 85%- a részesült kompetencia-alapú oktatásban, a tervezett 76%-hoz képest). A tanulók attitűdjei jelentős mértékben javultak, alapkészségeik a mért területek jelentős részében az országos (TIOK) referencia-átlag felettiek vagy a körüliek lettek. A projektzárást követően gondot okozott, hogy a kompetencia-alapú oktatási programcsomagok tananyag-tartalmainak papíralapú verziója általában csak egy évfolyamon keresztül használható, ugyanakkor bekerülési költségeik meghaladták az iskola költségvetési kereteit. A jelen projekt révén elérhetővé váltak a kompetencia-alapú oktatás szempontjából fontos eszközi elemek, demonstrációs segédletek. A digitális tartalmak megjelenítésére alkalmas kis értékű eszközök beszerzése révén az oktatási programcsomagok digitális verziói és az oktatási programcsomagokhoz kapcsolódó egyéb digitális tananyagtartalmak hosszabb távon is elérhetővé váltak a tanulás egész folyamatában a tanulók részére. A fenti taneszköz beszerzés és eszközfejlesztés megvalósulása erősítik tanulóink továbbtanulási, illetve majdani munkaerőpiaci esélyeit, hozzájárulva ezzel a régió gazdasági potenciáljának erősödéséhez, a lakosság jövőbeni életminősége javulásához.

14 4.16. Kérjük, az alábbi táblázatban mutassa be a projekt teljes költségvetésének teljesülését, összehasonlítva a támogatási szerződésben foglaltakkal, valamint eltérés esetén azok indoklását. Költségek Teljesített / elszámolt összeg Forint Támogatási szerződésben szereplő összeg (1) (2) (3)=(1)/(2)*100 % Eltérés indoklása 1. Emberi erőforrásokkal kapcsolatos költségek (bérek, bérjellegű költségek, megbízási díjak, járulékok) Projekt menedzsment Megvalósítók (bérek, bérjellegű költségek, megbízási díjak, járulékok) Projekt szakmai tevékenysége Megvalósítók (bérek, bérjellegű költségek, megbízási díjak, járulékok) Útiköltség, napidíj, szállás költségek (nem rendszeres) 2. Célcsoport számára biztosított támogatások Célcsoport foglalkoztatásával kapcsolatos költségek átvállalása Célcsoport képzési támogatása Útiköltség, napidíj, szállás költségek (nem rendszeres) Beszerzések Építés (felújítás, átalakítás) Eszközbeszerzés Szakmai szolgáltatások igénybevétele Egyéb beszerzések Egyéb beszerzések (kis értékű eszközök és anyagok beszerzése) 4.2. Egyéb szolgáltatások igénybevétele Adminisztratív költségek Bank költség Jogi és pénzügyi szolgáltatások igénybevétele Lsd.: 4.2. pont Garanciák, jogi biztosítékok nyújtása Közvetett, rezsi költségek Tartalék 0 8. Összesen (N)

15 4.17. A projekt megvalósítása közben szükségeses volt-e a költségvetési terv módosítása? Ha, igen milyen okból? Nem.

16 4.18. Kérjük, az alábbi táblázatban mutassa be a közbeszerzéssel kapcsolatos, a támogatási szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítését (a táblázatba igény szerint sorok beszúrhatók). A táblázatban az összes közbeszerzési eljárást szerepeltesse, amit a projekt megvalósítása alatt lefolytatott. Beszerzés sorszáma Az közbeszerzé si eljárást elindító konzorciumi partner A közbesze rzési eljárá s fajtája tárgya Az eljárá s indítá sának dátuma Szerződés aláírásának dátuma A beszállító megnevezése A sze rződés összege (millió Ft) A sze rződés teljesítéséne k időpontja - A kérdés nem releváns Közbeszerzé s hez kapcsolódó számla sorszáma a számlaösszes ítőben

17 4.19. A lefolytatott beszerzések a tervezett ütemben haladtak-e? Segítették vagy hátráltatták a program megvalósulását? Hogyan? A lefolytatott beszerzések a tervezett ütemben haladtak Milyen nem várt eredményekkel (pozitív és negatív eredményekre egyaránt gondolva) szembesültek a projekt végrehajtása során? Ezek hogyan befolyásolták a megvalósítást? A projektmegvalósítás során szembesültünk azzal a problémával, hogy a kompetencia-alapú tanulói programcsomagokat forgalmazó cég nem tudja maradéktalanul legyártani a megrendelt taneszközöket, így más forgalmazótól (kiadótól) szereztük be a hiányzó, szakmailag indokolt taneszközöket. A megtakarításból további előre nem tervezett interaktív tananyagok beszerzésére is sor kerülhetett: tovább javítva a projekt költséghatékonyságát. A projekttervezés és a projektmegvalósítás között eltelt időszak áremelkedése miatt 1 darabbal kevesebb demonstrációs segédeszközt szereztünk be Felszínre kerültek-e szándékosan vagy akár véletlenül olyan újszerű megoldások, lehetőségek, amelyek mindenképpen tanulságul szolgálnak későbbi projektek megvalósításához Önöknek éppúgy, mint bárki másnak? Ha igen, melyek ezek? Nem A projekt menedzsmentjének működése mennyire volt megfelelő, sikeres, hatékony? Milyen tényezők hatottak pozitívan, melyek negatívan? A menedzsment működése megfelelő volt Milyen előre nem látható problémákkal szembesült a projektvezetés? Hogyan kezelték ezeket a problémákat? A projektmegvalósítás során szembesültünk azzal a problémával, hogy a kompetencia-alapú tanulói programcsomagokat forgalmazó cég nem tudja maradéktalanul legyártani a megrendelt taneszközöket, így más forgalmazótól (kiadótól) szereztük be a hiányzó, szakmailag indokolt taneszközöket. A megtakarításból további előre nem tervezett interaktív tananyagok beszerzésére is sor kerülhetett: tovább javítva a projekt költséghatékonyságát Volt-e olyan külső körülmény a megvalósítás során, amely kifejezetten segítette vagy gátolta a megvalósítást? A projektmegvalósítás során szembesültünk azzal a problémával, hogy a kompetencia-alapú tanulói programcsomagokat forgalmazó cég nem tudja maradéktalanul legyártani a megrendelt taneszközöket (holott a megrendelt kiadványai szerepelnek az Oktatási és Kulturális Minisztérium hivatalos Taneszközjegyzékében)! A projekt megvalósítására alakított konzorcium tagjai között mennyire volt megfelelő, sikeres, hatékony az együttműködés? Milyen tényezők hatottak pozitívan, melyek negatívan?

18 Az együttműködés sikeres, hatékony volt A projekt megvalósítása során, mennyire volt megfelelő, sikeres, hatékony az együttműködés a program végrehajtásában közreműködő szervezetekkel, és monitoring szakértőkkel? Milyen tényezők hatottak pozitívan, melyek negatívan? Kérdéseinkre azonnal előrevivő - választ, tanácsokat kaptunk a közreműködő OKMT munkatársaitól Kérjük, mutassa be, miként szándékozik a projekt utógondozását megoldani. A projekt lezárásával fenntarthatók lesznek a projekt eredményei, hatásai. A projekt továbbvitelének garanciája egyrészt az iskola (kompetencia-alapú elemekkel) módosított Pedagógiai programja és helyi tanterve. A projekt megvalósítása során a kompetencia-alapú oktatás eszközrendszere beépült a pedagógiai programba, amely alapja a jövőbeni éves iskolai munkatervek cél-,feladat-és eszközrendszerének, illetve eredményességi kritériumainak. A módosított Pedagógiai programot és helyi tantervet prioritásként kezelve, az éves munkaterv követelménnyé teszi a tanmenetek készítése során, valamint a tanórai és tanórán kívüli foglakozásokon a kompetencia-alapú módszertani eljárások, módszerek, modulok további alkalmazását. Az intézmény középtávú (7 éves) Pedagógus továbbképzési program prioritásai között van a további kompetencia-alapú képzések megvalósítása a tantestület további tagjai között. Az intézményi Kollektív szerződés az iskolai innovációt elősegítő pedagógiai fejlesztő munkát kereset-kiegészítéssel ismeri el. A megvalósító pedagógusok számára az eddigi eredményesség további hajtóerőt biztosít, s (a projekt során tapasztalt belső képző tevékenységre is tekintettel) meglátásom szerint kialakult az iskolában egy motivált fejlesztő csapat, amely képes rá, hogy az innovációs lendületet mozgásban tartsa, valamint a nevelőtestületben további pozitív szemléletformálást vigyen véghez. Az iskola a továbbiakban is részt vesz a regionális szakmai hálózatfejlesztés munkájában. A következő tanévekben tankönyvrendelések során - további kompetencia-alapú tanulói programcsomag elemek beszerzését tervezzük (központi, normatív forrásból), valamint folytatni szándékozzuk az interaktív tananyagok és ezek megjelenítésére alkalmas tárgyi eszközök beszerzését (egyrészt központi, normatív tankönyvbeszerzési forrásból, másrészt további pályázatok révén) Kérjük, sorolja fel mindazokat a módszereket, eszközöket, alkalmakat, rendezvényeket, amelyek a projekt eredményeinek bemutatását, ismertetését, elterjesztését szolgálták, illetve szolgálják majd ezután. A projektről az iskola honlapján és a szeged-kiskundorozsmai városrész Dorozsmai napló c. lapjában tájékoztattuk, illetve tájékoztatjuk a jövőben is a partnereket és a lakosságot megjelenítve, hogy a projekt az ESZA Kht. támogatásával valósul meg. A hagyományos iskolai nyílt napok alkalmával a szülők, érdeklődők közvetlenül is betekintést nyerhetnek a kompetencia-alapú oktatási módszerekbe, valamint az IKTeszközök napi alkalmazásába.

19 4.29. Kérjük, mutassa be, hogy a projekt során végzett tevékenységek mennyiben járultak hozzá az esélyegyenlőség megteremtéséhez. A. Nemek közötti esélyegyenlőség A kompetencia-alapú oktatásmegvalósításában érintett iskolánk 25 fős nevelőtestületében 68% a nők aránya, a további alkalmazásoknál is kizárt a nők hátrányos megkülönböztetése. B. Romák esélyegyenlősége Az iskola beiskolázás előtt nem tart előfelvételi válogatást, valamennyi a beiskolázási körzetéből hozzá jelentkező tanulót fogadja: Alapító okiratában, valamint Pedagógiai programjában is deklaráltan integrációs tevékenységet folytat, kidolgozott integrációs pedagógiai rendszerét, annak éves megvalósítását az Országos Oktatási és Integrációs Hálózat monitoringjai eddig példaértékűnek minősítették. A kompetencia-alapú oktatásban az iskola valamennyi tanulója részt vesz. C. Fogyatékos személyek esélyegyenlősége Az iskola beiskolázás előtt nem tart előfelvételi válogatást, valamennyi a beiskolázási körzetéből hozzá jelentkező tanulót fogadja: Alapító okiratában, valamint Pedagógiai programjában is deklaráltan integrációs tevékenységet folytat, kidolgozott integrációs pedagógiai rendszerét, annak éves megvalósítását az Országos Oktatási és Integrációs Hálózat monitoringjai eddig példaértékűnek minősítették. A kompetencia-alapú oktatásban az iskola valamennyi tanulója részt vesz Kérjük, mutassa be, hogy a projekt során végzett tevékenységek mennyiben járultak hozzá a környezeti fenntarthatóság biztosításához. A digitális tananyagtartalmak fogadására alkalmas kis értékű tárgyi eszközök beszerzése révén jelentősen csökken a papírfelhasználás. A tanulók számára a programcsomagok részeként biztosított segédábrákat kiosztás előtt lamináljuk, ezáltal élettartamuk jelentősen megnő: a következő tanévekben az újrafelhasználásuk így lehetővé válik. Amennyiben nyomtatás szükséges, kétoldali nyomtatással csökkentjük a felesleges papírfelhasználást.

20 4.31. A projekt mennyiben illeszkedett az információs társadalom követelményeihez? Milyen információs, kommunikációs technológiákat alkalmaztak a megvalósítás során? Ez milyen előnyökkel járt, milyen eredményeket hozott? A jelen projekt révén elérhetővé váltak a kompetencia-alapú oktatás szempontjából fontos eszközi elemek, demonstrációs segédletek. A digitális tartalmak megjelenítésére alkalmas kis értékű eszközök beszerzése révén az oktatási programcsomagok digitális verziói és az oktatási programcsomagokhoz kapcsolódó egyéb digitális tananyagtartalmak hosszabb távon is elérhetővé váltak a tanulás egész folyamatában a tanulók részére. A fenti taneszköz beszerzés és eszközfejlesztés megvalósulása erősítik tanulóink továbbtanulási, illetve majdani munkaerőpiaci esélyeit, hozzájárulva ezzel a régió gazdasági potenciáljának erősödéséhez, a lakosság jövőbeni életminősége javulásához Melyek voltak a projekt végrehajtása közben azok az elemek, amelyek különösen nagy nehézséget jelentettek? A projektmegvalósítás során szembesültünk azzal a problémával, hogy a kompetencia-alapú tanulói programcsomagokat forgalmazó cég nem tudja maradéktalanul legyártani a megrendelt taneszközöket (holott a megrendelt kiadványai szerepelnek az Oktatási és Kulturális Minisztérium hivatalos Taneszközjegyzékében)! Alulírott, mint a projektet megvalósító Főkedvezményezett, felelősségem teljes tudatában nyilatkozom: - a jelentésben megadott összes adat megalapozott és a valóságnak megfelelő - a jelentéshez csatolt dokumentumok által elszámolni kívánt költségeket más projekthez elszámolásra nem nyújtottam be - a jelentésben szereplő adatok a számviteli-pénzügyi nyilvántartásokban szerepelnek és azzal megegyezők - a projekt keretében keletkezett bevételemet teljes egészében a projektre fordítom - a megvalósítással kapcsolatos dokumentumokat a Jerney János Általános Iskolánál a 6791 Szeged, Jerney utca 21. címen őrizzük 2013 december 31- ig. Mellékeltem a szükséges dokumentumokat. Hely, dátum Szeged, június 28. Nyilatkozó neve Lázár Zoltán Nyilatkozó aláírása Főkedvezményezett bélyegzője

21

22 MELLÉKLETEK A jelentéshez az alábbi sorrend betartásával a következő dokumentumokat kell csatolni a Kitöltési Útmutatóban megadott példányszámban és módon: 1. fizetési kérelem; 2. számlaösszesítő; 3. számlák, egyéb számviteli bizonylatok (továbbiakban számla); 4. a számlák ellenértékének kifizetését igazoló iratok; 5. a vonatkozó szerződések, megrendelők; 6. a számlákkal igazolt költségek jogosultságát tanúsító elfogadó nyilatkozat (szolgáltatás esetén), átvételi igazolás (beszerzés esetén), műszaki ellenőri igazolás (építés esetén, de 250 millió forintot meghaladó értékű, építési jellegű nagyberuházási szerződések esetében FIDIC szabályoknak megfelelő ellenőri igazolás); 7. az előrehaladást igazoló dokumentumok (pl. beruházás fotói, kiadvány egy példánya, tanfolyam jelenléti ívének másolata, stb.); 8. a lefolytatott közbeszerzési eljárás dokumentumai (csak az eljárás lefolytatását követő első projekt előrehaladási jelentéshez szükséges benyújtani); 9. beszállító által közbeszerzési szabályok alapján szolgáltatandó garanciák, biztosítékok iratanyaga; 10. a tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését igazoló dokumentumok (pl. plakátról vagy tábláról, rendezvényről készített fénykép, kiadvány); 11. intézkedés-specifikus kiegészítő táblázat(ok); millió forint értékhatár feletti nem építési jellegű szerződések esetében a számviteli törvény előírásai szerint nyilvántartásba vett könyvvizsgáló általi igazoló nyilatkozat millió forint feletti odaítélt támogatás esetén a zárójelentéssel együtt beküldött utolsó kifizetési kérelemhez a projekt vizsgálata alapján kiállított könyvvizsgálói igazolás eredeti és három másolati példánya.

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Projekt azonosító száma HEFOP-4.1.2-P.2004-07-0014/1.0 A jelentés készítésének dátuma 2006. május 8. Jelentés sorszáma

Részletesebben

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Projekt azonosító száma: HEFOP-4.1.2-P.-2004-07-0014/1.0 A jelentés készítésének dátuma: 2006. február 6. Kérjük, a kitöltéshez használja a kitöltési útmutatót. Ha további

Részletesebben

PROJEKT ZÁRÓ JELENTÉS

PROJEKT ZÁRÓ JELENTÉS Az Európai Szociális Alap támogatásával PROJEKT ZÁRÓ JELENTÉS Projekt azonosító száma HEFOP-3.1.3-05/1.-2005-10-0421/1.0 A jelentés készítésének dátuma 2008. április 15. Jelentés sorszáma ZÁRÓ JELENTÉS

Részletesebben

1. SZÁMÚ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS

1. SZÁMÚ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS 1. SZÁMÚ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS 1. A JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI: Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2009.07.28 Záró dátum: 2010.01.28 A projekt megvalósításának tényleges kezdete és várható befejezése:

Részletesebben

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Az Európai Szociális Alap támogatásával PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Projekt azonosító száma HEFOP-3.5.4-05/1.-2005-07-00001/2.0 A jelentés készítésének dátuma 2006. december 7. Jelentés sorszáma 3.

Részletesebben

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Projekt azonosító száma HEFOP-4.1.2-P.2004-07-0014/1.0 A jelentés készítésének dátuma 2006. augusztus 7. Jelentés sorszáma

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő 2. SZÁMÚ PROJEKT FENNTARTÁSI JELENTÉS Alátámasztó dokumentumok papír alapú benyújtásának kérvényezése: Nem 1. Jelentés azonosító adatai: A jelentés tárgyát képező időszak kezdő dátuma 2013.09.26 A jelentés

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi

Részletesebben

PROJEKT MONITORING a HEFOP P /1.0 PROJEKT ESETÉN. Zsigmond Anikó. Foglalkoztatási Hivatal monitoring koordinátor

PROJEKT MONITORING a HEFOP P /1.0 PROJEKT ESETÉN. Zsigmond Anikó. Foglalkoztatási Hivatal monitoring koordinátor PROJEKT MONITORING a HEFOP-3.3.1-P.-2004-06-0054/1.0 PROJEKT ESETÉN Zsigmond Anikó monitoring koordinátor 2005. december 16. Az előadás tematikája Projekt jelenlegi állása PEJ formai ellenőrzése során

Részletesebben

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó Támogatás folyósítása Előleg kifizetése (automatikusan) Köztes kifizetés (PEJ alapján) Számlák, illetve

Részletesebben

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére Támogatott neve: Támogatási szerződés azonosító száma: I. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS: BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 01. évi Működési támogatottak részére 1. Részletes költségvetés:

Részletesebben

1 A korábbi jelentésformátum táblázata. 2 A korábbi jelentésformátum táblázata.

1 A korábbi jelentésformátum táblázata. 2 A korábbi jelentésformátum táblázata. PROJEKT ZÁRÓ JELENTÉS K I T Ö L T É S I Ú T M U T A T Ó Az Európai Szociális Alap támogatásával A monitoring célja a megvalósuló projektek folyamatos nyomon követése. Ez több okból szükséges. Egyrészt

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében A fogyasztóvédelem társadalmasítása tudatos fogyasztói magatartás kialakításával c. pályázati felhívásához Kódszám:

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT 1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi adatok rögzítése

Részletesebben

1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ

1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ A (fő)kedvezményezett neve: 1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló kitöltéséért felelős személy: Bereczk Balázs Telefon: +36 (85) 501035 Fax: +36 (85) 501055 Email: bereczk.balazs@marcali.hu

Részletesebben

2. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ

2. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ A projekt azonosító száma: KMOP5.1.1/B12k2125 2. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló kitöltéséért felelős személy: Panyi Beáta Telefon: +36 (24) 55549 Fax: +36 (24) 55531

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések befogadása Pénzügyi adatok rögzítése az EMIR-ben Dokumentum-ellenőrzés

Részletesebben

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS K I T Ö L T É S I Ú T M U T A T Ó Az Európai Szociális Alap támogatásával A monitoring célja a megvalósuló projektek folyamatos nyomon követése. Ez több okból szükséges.

Részletesebben

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához. Projektmenedzser, szakmai megvalósítók

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához. Projektmenedzser, szakmai megvalósítók 1 A projekt megvalósításának időtartama 8 hónap. A projekt időszak: 2012.03.01 2012.10.31. Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához. A projekt végrehajtásának előkészítése, szakmai megvalósítók

Részletesebben

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához A projekt megvalósításának időtartama 8 hónap. A projekt időszak: 2012.04.01 2012.11.30. Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához m á j u s A projekt végrehajtásának előkészítése. Támogató

Részletesebben

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2012.06.23 Záró dátum: 2012.12.22. Tényleges kezdet dátuma: 2012.02.08 Várható befejezés dátuma: 2013.04.

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2012.06.23 Záró dátum: 2012.12.22. Tényleges kezdet dátuma: 2012.02.08 Várható befejezés dátuma: 2013.04. 2. SZÁMÚ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS 1. A PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI: Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2012.06.23 Záró dátum: 2012.12.22 A projekt megvalósításának tényleges kezdete és

Részletesebben

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA 2010.02.26. POLGÁR ÉVA TÉMAKÖRÖK elszámolható költségek útmutató (ESZA/ERFA) könyvvizsgálat a projekt végén előlegből származó kamatbevétel bevételek kezelése milyen

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében 5. sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében Munkahelyi képzések támogatása ernyőszervezeteken keresztül című pályázati felhíváshoz Kódszám:

Részletesebben

1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ

1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ A projekt azonosító száma: TÁMOP5.5.211/221219 A (fő)kedvezményezett neve: 1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló kitöltéséért felelős személy: Bognár Viktória Telefon: +6

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő A projekt azonosító száma: KMOP-5.1.1/B-12-k-212-5 23. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ Alátámasztó dokumentumok papír alapú benyújtásának kérvényezése: Nem 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló tárgyát képezö idöszak:

Részletesebben

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HITELESÍTÉS A pályázatokhoz kapcsolódó kifizetésekhez a folyamatok hitelesítése szükséges, aminek célja: A kedvezményezett a vállalásait a hazai és

Részletesebben

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2008-11-01 Záró dátum: 2009-05-01. Tényleges kezdet dátuma: 2008-11-01 Tényleges befejezés dátuma: 2010-07-30

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2008-11-01 Záró dátum: 2009-05-01. Tényleges kezdet dátuma: 2008-11-01 Tényleges befejezés dátuma: 2010-07-30 1. A JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI: Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2008-11-01 Záró dátum: 2009-05-01 A projekt megvalósításának tényleges kezdete és befejezése: A jelentés kitöltéséért felelős személy: kezdet

Részletesebben

1. SZÁMÚ PROJEKT FENNTARTÁSI JELENTÉS

1. SZÁMÚ PROJEKT FENNTARTÁSI JELENTÉS azonosító száma: TÁMOP3.4.38/2296 A (fő)kedvezményezett neve: Avastetõi Általános, MagyarAngol Két Tanítási Nyelvû skola és Alapfokú Mûvészetoktatási 1. SZÁMÚ PROJEKT FENNTARTÁS JELENTÉS 1. Jelentés azonosító

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása című program tervezéséhez

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4/08/ Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által fenntartott intézményekben

TÁMOP-3.1.4/08/ Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által fenntartott intézményekben C S E L E K V É S I T E R V A célhoz rendelt feladatok a Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív Projektmenedzser: Varga András Projektasszisztens:

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét

Részletesebben

TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához

TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához Kiemelt projektekre vonatkozó költségvetési specifikáció A specifikáció

Részletesebben

A SOLID Alapok által támogatott projektek lezárása. Kovács Ildikó Budapest, 2011. január 27.

A SOLID Alapok által támogatott projektek lezárása. Kovács Ildikó Budapest, 2011. január 27. A SOLID Alapok által támogatott projektek lezárása Kovács Ildikó Budapest, 2011. január 27. AMIN MÁR TÚL VAGYUNK Pályázati kiírás (Felelős Hatóság) Pályázatok kidolgozása, benyújtása (Kedvezményezett)

Részletesebben

2. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ

2. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ A (fő)kedvezményezett neve: ARCALI KISTÉRSÉG 2. SZÁÚ IDŐSZAKOS BESZÁOLÓ 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló kitöltéséért felelős személy: Bereczk Balázs Telefon: +36 (85) 501035 Fax: +36 (85) 501055

Részletesebben

Projekt adatlap 1. számú melléklete. I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció

Projekt adatlap 1. számú melléklete. I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció Projekt adatlap 1. számú melléklete I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció Kérjük, hogy ebben a mellékletben ismertessék a projekt során beszerezni kívánt eszközök és szolgáltatások, valamint

Részletesebben

SZAKMAI SZEMPONTOK GINOP A PÁLYÁZAT ELKÉSZÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA

SZAKMAI SZEMPONTOK GINOP A PÁLYÁZAT ELKÉSZÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése GINOP-6.2.3-17 - A PÁLYÁZAT ELKÉSZÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA SZAKMAI SZEMPONTOK Előadó: Ütőné dr. Visi Judit Szakmai

Részletesebben

A HEFOP pénzügyi lebonyolítási rendszerének ismertetése, pénzügyi monitoring

A HEFOP pénzügyi lebonyolítási rendszerének ismertetése, pénzügyi monitoring A HEFOP pénzügyi lebonyolítási rendszerének ismertetése, pénzügyi monitoring Nagy Ildikó Költségvetés forrásai A HEFOP program teljes költségvetése ~ 191,3 Md Ft (750,4 millió ) EU forrás 75% ~ 143,5 Md

Részletesebben

TÁMOP D-12/2/KONV projektindító nap

TÁMOP D-12/2/KONV projektindító nap TÁMOP-4.1.2.D-12/2/KONV projektindító nap Támogatási keret - Összesen 2 858 561 708 Ft a megítélt támogatás. A pályázati kiírás forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL

BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a fényeslitkei és tiszakanyári iskolákban HEFOP-3.1.3-05/1.-2005-10-0312/1.0

Részletesebben

VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-5.5.3/08/2

Részletesebben

HEFOP/2005/ Felkészülés a kompetenciaalapú

HEFOP/2005/ Felkészülés a kompetenciaalapú HEFOP/2005/3.1.3. Felkészülés a kompetenciaalapú oktatásra Esélyegyenlőség biztosítása a kompetencia-alapú tudást megalapozó oktatás bevezetésével a Ferencvárosban A projekt célja A Ferencvárosi Általános

Részletesebben

- A 4.1. pont, támogatást igénylők körére vonatkozó feltételekben is történtek változások:

- A 4.1. pont, támogatást igénylők körére vonatkozó feltételekben is történtek változások: Módosult Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás című (VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú) felhívás és annak dokumentációja Módosult a Széchenyi

Részletesebben

Projekt-végrehajtás és lebonyolítás a HEFOP pályázatos programjaiban Megvalósítás és monitoring

Projekt-végrehajtás és lebonyolítás a HEFOP pályázatos programjaiban Megvalósítás és monitoring Projekt-végrehajtás és lebonyolítás a HEFOP pályázatos programjaiban Megvalósítás és monitoring Törökné Rózsa Judit 2006. június 13. Projekt megvalósítása A projekt szakmai és pénzügyi előrehaladásáról

Részletesebben

SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása. Budapest, 2011. január 27.

SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása. Budapest, 2011. január 27. SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása Budapest, 2011. január 27. Zárójelentés Kötött zárójelentés formátum. Feltöltésre került a formanyomtatvány a SOLID Együttműködési portálra a dokumentum sablonok

Részletesebben

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek ALAPADATOK* Szerződés száma: Kifizetési kérelem : * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek 1.sz. melléklet 500 Eft alatti támogatástartalmú számlák összesítője

Részletesebben

Nagy Regina Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft elearning Igazgatóság

Nagy Regina Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft elearning Igazgatóság Az IKT fejlesztési folyamat-szaktanácsadó, valamint az IKT mentor szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia fejlesztés támogatására Nagy Regina Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft elearning

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Anti-diszkriminációs programok támogatása a médiában c. pályázati felhívásához B komponenséhez A diszkrimináció csökkentésének

Részletesebben

BESZÁMOLÓ ŰRLAP. az NTP-JGYA-MPA-12 pályázati körhöz

BESZÁMOLÓ ŰRLAP. az NTP-JGYA-MPA-12 pályázati körhöz BESZÁMOLÓ ŰRLAP az NTP-JGYA-MPA-12 pályázati körhöz Pályázat kódja: NTP-JGYA-MPA-12-009 Pályázó szervezet neve: Informatikával a tehetségesekért Alapítvány Program címe: ISZE jó gyakorlatok az Informatikával

Részletesebben

EURÓPAI INTEGRÁCIÓS ALAP PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS

EURÓPAI INTEGRÁCIÓS ALAP PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS EURÓPAI INTEGRÁCIÓS ALAP PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Támogatási Megállapodás száma Projekt címe Kedvezményezett szervezet neve EIA/2009/1.1.1.1. KÉPZÉS BEVÁNDORLÓKNAK Ügyes Egyesület Kapcsolattartó

Részletesebben

2. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ 1. Beszámoló azonosító adatai:

2. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ 1. Beszámoló azonosító adatai: 2. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló tárgyát képezö idöszak: Kezdö dátuma: 214.4.15 Záró dátum: 214.5.13 Beszámoló kitöltéséért felelös személy: Panyi Beáta Telefon: +36 (24) 55549

Részletesebben

Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program papír alapon benyújtott pályázataihoz

Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program papír alapon benyújtott pályázataihoz Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program papír alapon benyújtott pályázataihoz Oldal: 1 / 6 SZAKMAI RÉSZBESZÁMOLÓ A részletekben történő finanszírozás

Részletesebben

A B KOMPONENS INDIKÁTORAI második kiírás - 2013

A B KOMPONENS INDIKÁTORAI második kiírás - 2013 A B KOMPONENS INDIKÁTORAI második kiírás - 2013 Kérjük, hogy a pályázati adatlap 6.1 (Kötelező indikátorok) pontjában a választott tevékenységhez tartozó táblázatokat töltse ki. A táblázatban megadott

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET ProAnt A kevésbé tapasztalt pályázók körében gyakran nehézséget jelent, hogy a kifizetési igénylések összeállításakor egyes költségeket milyen típusú összesítőn kell elszámolni, valamint

Részletesebben

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ. Pályázati felhívás: TÁMOP 3.1.4-08/2-2009 pályázatról Kompetencia alapú oktatás, egyenlő esélyek - innovatív intézményekben

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ. Pályázati felhívás: TÁMOP 3.1.4-08/2-2009 pályázatról Kompetencia alapú oktatás, egyenlő esélyek - innovatív intézményekben PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ Pályázati felhívás: TÁMOP 3.1.4-08/2-2009 pályázatról Kompetencia alapú oktatás, egyenlő esélyek - innovatív intézményekben Projekt címe: A körmendi Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda

Részletesebben

1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ

1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ 1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló kitöltéséért felelős személy: Panyi Beáta Telefon: +36 (24) 505549 Fax: +36 (24) 505531 Email: panyi.beata@szigetszentmiklos.hu A projekt

Részletesebben

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ Tartalom Határidők a projekt megvalósításában Záró elszámolási csomag benyújtása Záró elszámolási csomag ellenőrzése Kötelező tevékenységek

Részletesebben

Háry László Általános Iskola 9124 Gyömöre, Rákóczi u

Háry László Általános Iskola 9124 Gyömöre, Rákóczi u 2012 Háry László Általános Iskola 9124 Gyömöre, Rákóczi u. 5. 2012.06.01. A projekt címe: Mintaadó és szolgáltató referencia-intézmény Gyömörén Intézmény: Háry László Általános Iskola, 9124 Gyömöre, Rákóczi

Részletesebben

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉSEK

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉSEK PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉSEK Dr. Szilágyi Zsolt Miklós Minőségbiztosítási menedzser Tartalom TARTALOM: Alapvetés 6.1-es tábla a projektelemek kategorizálása közbeszerzési szempontból 6.2-es tábla a

Részletesebben

6. sz. melléklet. a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz. Költségvetési specifikáció

6. sz. melléklet. a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz. Költségvetési specifikáció 6. sz. melléklet a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz Költségvetési specifikáció A specifikáció az ESZA elszámolható költségek általános útmutatóban foglaltakat a TÁMOP 2.2.4 pályázati kiírás esetében az

Részletesebben

Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók

Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: Algyői Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma:

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: Algyői Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma: PÁLYÁZATI ADATLAP Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a gazdaságélénkítésről szóló 2/2016. (I.29.) Önkormányzati Rendelete keretében támogatott új munkahelyek létrehozása című pályázati

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel Uniós pályázatok és projektek felépítése A pályázati dokumentáció tartalma Pályázati felhívás Pályázati útmutató Pályázati adatlap Egyéb útmutatók Útmutató

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: A Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma:

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: A Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma: PÁLYÁZATI ADATLAP Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének a gazdaságélénkítésről szóló 1/2010. (II.15.) Rendelete keretében támogatott a munkahely megtartása című pályázati felhíváshoz. A pályázó

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére. a évi adatszolgáltatás kitöltéséhez

ÚTMUTATÓ. a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére. a évi adatszolgáltatás kitöltéséhez ÚTMUTATÓ a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére a 2013. évi adatszolgáltatás kitöltéséhez Az ADATSZOLGÁLTATÁS TISZK részére.xls nevű fájl kitöltésével tehet

Részletesebben

Az ÉAOP-1.1.3-12-es pályázati kiírással kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések gyűjteménye

Az ÉAOP-1.1.3-12-es pályázati kiírással kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések gyűjteménye Az ÉAOP-1.1.3-12-es pályázati kiírással kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések gyűjteménye 1, Innovációs pályázati felhívás C.1.2. pontja a jogi szolgáltatások felsorolásakor az írja, hogy jogi szolgáltatásnak

Részletesebben

Határtalanul! program. Fazekas Zoltán pályázati-pénzügyi referens

Határtalanul! program. Fazekas Zoltán pályázati-pénzügyi referens Határtalanul! program Fazekas Zoltán pályázati-pénzügyi referens Határtalanul! program 1. nap: A Határtalanul! program bemutatása, elért eredmények, aktuális nyílt felhívások, részletek. 2. nap: Beszámoló

Részletesebben

A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2015-ös és 2016-os projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport

A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2015-ös és 2016-os projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2015-ös és 2016-os projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport Alapok: alapdokumentumok, alapfogalmak Szerződéspénzügyi

Részletesebben

Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet

Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet 2008-2009-es tanév Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 6800 Hódmezővásárhely, Szent István tér 2. 1 I. Bevezető A nevelőtestület

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 10/2014. (II. 13.) MÖK határozat Tárgy: Beszámoló a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiegészítő költségvetési támogatásának felhasználásáról A Veszprém

Részletesebben

A GINOP kiemelt projekt bemutatása, kapcsolódása a GINOP projektekhez

A GINOP kiemelt projekt bemutatása, kapcsolódása a GINOP projektekhez GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése A GINOP-6.2.2 kiemelt projekt bemutatása, kapcsolódása a GINOP-6.2.3 projektekhez Előadó: Szilágyi János GINOP-6.2.2

Részletesebben

xxx TISZK (pl.: nonprofit gazdasági társaság) és hozzájárulásra kötelezett pályázó esetén a pályázó gazdasági besorolása:

xxx TISZK (pl.: nonprofit gazdasági társaság) és hozzájárulásra kötelezett pályázó esetén a pályázó gazdasági besorolása: Pályázó azonosítója: OM: Hozzájárulásra kötelezett (NSZFI): TISZK (NSZFI): Pályázó besorolása: xxx Térségi Integrált Szakképzõ Központ TISZK (pl.: nonprofit gazdasági társaság) és hozzájárulásra kötelezett

Részletesebben

TÁMOP Pályázat iskolai tájékoztató szeptember 14.

TÁMOP Pályázat iskolai tájékoztató szeptember 14. TÁMOP 3.1.4 Pályázat iskolai tájékoztató 2009. szeptember 14. 1 A pályázat Szeged megye jogú város Önkormányzata a TÁMOP-3.1.4-08/2 pályázaton, amely a Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív

Részletesebben

GINOP Gyakornoki program - támogató szolgáltatások. ismertető

GINOP Gyakornoki program - támogató szolgáltatások. ismertető GINOP-5.2.5-16 Gyakornoki program - támogató szolgáltatások ismertető A GINOP-5.2.5-16 Gyakornoki program - támogató szolgáltatások projekt A projekt célja: A GINOP 5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők

Részletesebben

EFOP KERETÖSSZEG: 4,9 Mrd Ft. TÁMOGATANDÓ PÁLYÁZATOK SZÁMA: db

EFOP KERETÖSSZEG: 4,9 Mrd Ft. TÁMOGATANDÓ PÁLYÁZATOK SZÁMA: db EFOP-3.11.1-17 SZÜLŐ-SULI TANULÓK ISKOLAI ELŐMENETELÉNEK JAVÍTÁSA ÉS A KORAI LEMORZSOLÓDÁS VISSZASZORÍTÁSA AZ ISKOLA-CSALÁD EGYÜTTMŰKÖDÉSÉRE ALAPOZOTT EGYÉNI FEJLESZTÉSEN KERESZTÜL PÁLYÁZAT CÉLJA: A felhívás

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4./08/-2009-0153 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben (projektzáró) 2010.08.27.

TÁMOP-3.1.4./08/-2009-0153 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben (projektzáró) 2010.08.27. TÁMOP-3.1.4./08/-2009-0153 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben (projektzáró) Készítette: Nagyközségi Pogány Önkormányzat Gyuláné szakmai Nyírábrány vezető 2010.08.27.

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő 12. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ Hiánypótlás: Korrekció: I. Forma, hiányosságok Hiányosságok Megjegyzés, egyéb útmutatás a pótláshoz Oldal 1/10 2. Elvégzett tevékenységek Tevékenység Tervezett Tényleges kezdete befejezése

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő 4. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ Alátámasztó dokumentumok papír alapú benyújtásának kérvényezése: Nem 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló tárgyát képezö idöszak: Kezdö dátuma: 214.11.12 Záró dátum: 214.11.28 Beszámoló

Részletesebben

kompetencia-alap vel ZÁRÓKONFERENCIA HEFOP-3.1.3

kompetencia-alap vel ZÁRÓKONFERENCIA HEFOP-3.1.3 A munkaerő-piaci esélyek javítása a kompetencia-alap alapú oktatás bevezetésével vel ZÁRÓKONFERENCIA HEFOP-3.1.3 3.1.3-05/1. 05/1.-2005-10-0421/1.00421/1.0 A Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő A projekt azonosító száma: KEOP-5.5./A/12-213-326 3. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ Alátámasztó dokumentumok papír alapú benyújtásának kérvényezése: Nem 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló tárgyát képezö idöszak:

Részletesebben

TÁMOP-3.1.7-11/1-2011-0063

TÁMOP-3.1.7-11/1-2011-0063 TÁMOP-.1.7-11/1-2011-006 A TÁMOP-.1.7-11/1-2011-006 Horizontális háló a Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése Megvalósítás: 2012. április 1. 2012. november 0 Az elnyert

Részletesebben

SZENTANNAI KÖZÉPISKOLA ÁLTAL VEZETETT KONZORCIUM SZAKKÉPZÉSI INTÉZMÉNYRENDSZERÉNEK ÁTFOGÓ FEJLESZTÉSE

SZENTANNAI KÖZÉPISKOLA ÁLTAL VEZETETT KONZORCIUM SZAKKÉPZÉSI INTÉZMÉNYRENDSZERÉNEK ÁTFOGÓ FEJLESZTÉSE KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT SZENTANNAI SÁMUEL KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZENTANNAI KÖZÉPISKOLA ÁLTAL VEZETETT KONZORCIUM SZAKKÉPZÉSI INTÉZMÉNYRENDSZERÉNEK ÁTFOGÓ FEJLESZTÉSE

Részletesebben

DIGITÁLIS KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE A SZOLNOKI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN EFOP

DIGITÁLIS KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE A SZOLNOKI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN EFOP DIGITÁLIS KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE A SZOLNOKI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN EFOP-3.2.3-17-2017-00045 PROJEKTADATOK I. Kedvezményezett: Szolnoki Tankerületi Központ Megvalósítók: PROJEKTADATOK II. Projektazonosító:

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő 1. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ Alátámasztó dokumentumok papír alapú benyújtásának kérvényezése: Nem 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló tárgyát képezö idöszak: Kezdö dátuma: 2014.01.01 Záró dátum: 2014.09.10

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő A projekt azonosító száma: KMOP-5.1.1/B-12-k-212-5 7. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ Hiánypótlás: Korrekció: I. Forma, szakmai hiányosságok Hiányosságok Megjegyzés, egyéb útmutatás a pótláshoz Oldal 1/7 A projekt azonosító

Részletesebben

A Pedagógiai Program TÁMOP 3.1.4-es projekt melléklete. Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon. Általános Iskola feladatellátási hely

A Pedagógiai Program TÁMOP 3.1.4-es projekt melléklete. Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon. Általános Iskola feladatellátási hely A Pedagógiai Program TÁMOP 3.1.4-es projekt melléklete Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon Általános Iskola feladatellátási hely Fenntartási időszak: 2010-2015 Kötelezően megvalósított implementációs

Részletesebben

Gyakorlati tennivalók. Gyakorlati tennivalók. Szakmai megvalósítás egyéb feltételei. Pályázati pénz felosztása. Szövegértés.

Gyakorlati tennivalók. Gyakorlati tennivalók. Szakmai megvalósítás egyéb feltételei. Pályázati pénz felosztása. Szövegértés. TÁMOP..-08/- 009-005 Boldog gyermekkor, vidám tanulás, biztos munka elérhetésének segítése Tatabánya közoktatási intézményeiben Mit nyújt a pályázat? alkalmazásképes tudást motivált kat egyéni tanulási

Részletesebben

2016. április 14. (csütörtök) óra között április 15. (péntek) óra között

2016. április 14. (csütörtök) óra között április 15. (péntek) óra között Tisztelt Szülők! Az általános iskolai beiratkozásról az alábbi tájékoztatást nyújtjuk: Időpont: 2016. április 14. (csütörtök) 8.00-19.00 óra között 2016. április 15. (péntek) 8.00-19.00 óra között Helyszín:

Részletesebben

Beszerzések és szerzõdések

Beszerzések és szerzõdések Beszerzések és szerzõdések Szolgáltatások, eszközök beszerzése esetén a beszerzés menete egyrészt függ a beszerzés értékétõl azaz: Nettó 100.000 Ft alatti (kis értékû) szolgáltatás, eszköz beszerzése Az

Részletesebben

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2009-06-18 Záró dátum: 2009-12-17. Tényleges kezdet dátuma: 2009-01-01 Várható befejezés dátuma: 2010-06-30

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2009-06-18 Záró dátum: 2009-12-17. Tényleges kezdet dátuma: 2009-01-01 Várható befejezés dátuma: 2010-06-30 1. A JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI: Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2009-06-18 Záró dátum: 2009-12-17 A projekt megvalósításának tényleges kezdete és várható befejezése: A jelentés kitöltéséért felelős személy:

Részletesebben

TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK

TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK ÁROP SZERVEZETFEJLESZTÉSI PROJEKTEK TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK GŐRI MELINDA MINISZTERELNÖKSÉG IRÁNYÍTÓHATÓSÁG TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK Cél : Pályázatban foglalt tartalom megvalósítása

Részletesebben

A Pályázati Formanyomtatvány kitöltése. 4. Pályázati felhívás HURO/1001

A Pályázati Formanyomtatvány kitöltése. 4. Pályázati felhívás HURO/1001 A Pályázati Formanyomtatvány kitöltése 4. Pályázati felhívás HURO/1001 Pályázati formanyomtatvány kitöltése Arial dark teal A nyomtatványt kizárólag angol nyelven kell kitölteni! Pályázat azonosító adatai

Részletesebben

A projekt előrehaladási jelentések szakmai tartalmának összeállítása

A projekt előrehaladási jelentések szakmai tartalmának összeállítása A projekt előrehaladási jelentések szakmai tartalmának összeállítása Kovács Ildikó, projektfelügyelő IRM Támogatás-koordinációs Főosztály Budapest, 2010. február 11. A monitoring célja a megvalósuló projektek

Részletesebben

Projekt monitoring a HEFOP 3.4. keretében támogatott projektek esetén. Foglalkoztatási Hivatal ESZA Főosztály 2006. Előadás tematikája

Projekt monitoring a HEFOP 3.4. keretében támogatott projektek esetén. Foglalkoztatási Hivatal ESZA Főosztály 2006. Előadás tematikája Projekt monitoring a HEFOP 3.4. keretében támogatott projektek esetén Foglalkoztatási Hivatal ESZA Főosztály 2006. Előadás tematikája Foglalkoztatási Hivatal helye, szerepe az intézményrendszerben Jelentéstételi

Részletesebben

A Támogatói Okirat módosítása, változások bejelentése

A Támogatói Okirat módosítása, változások bejelentése A Támogatói Okirat módosítása, változások bejelentése ÁROP-1.2.11/A Pályázói információs nap Előadó: Benkucs László MAG Zrt. Közép-magyarországi ov.h. 2013. november 11. Jogszabályi háttér, eljárásrendek

Részletesebben

1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ

1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ 1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló kitöltéséért felelős személy: Dudás Olga Telefon: +36 (20) 3944459 Fax: +36 (74) 454460 Email: duolgi@gmail.com A projekt tényleges

Részletesebben