BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE április 18-án tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. április 18-án tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A"

Átírás

1 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE április 18-án tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Közgyűlési határozatok végrehajtásáról tájékoztató - A közgyűlés 17 igen, egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta: 155/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a közgyűlési határozatok végrehajtásáról adott tájékoztatót elfogadja, végrehajtottnak tekinti az alábbi határozatokat: 213/1995.(VI.1.) 608/1995.(XII.21.) 017/1996.(I.25.) 048/1996.(II.15.) 061/1996.(II.15.) 417/1995.(X.11.) 139/1995.(IV.13.) 624/1995.(XII.21.) 372/1995.(IX.7.) 463/1995.(X.12.) 375/1995.(IX.7.) 475/1995.(X.12.) 063/1995.(III.16.) 186/1995.(V.4.) 617/1995.(XII.21.) 517/1995.(XI.9.) 040/1996.(II.15.) 002/1996.(I.25.) 330/1992.(IX.10.) 683/1993.(XII.22.) 468/1995.(X.12.) 030/1996.(I.25.) 291/1993.(V.27.) 620/1995.(XII.21.) 073/1996.(II.15.) 052/1995.(III.16.) 058/1995.(III.16.) 577/1995.(XII.7.) 133/1992.(IV.2.) Felelős: Dr.Simon Mihály jegyző Határidő: április 25. Tárgy: Gőz- és melegvíz hatósági ármegállapítása - A közgyűlés 18 igen, egyhangú szavazattal alkotta meg alábbi rendeletét:

2 - 2 - "Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 7/1996. (IV.18.) számú önkormányzati rendelete a nem közcélú villamosmű és hőtermelő létesítménye (fűtőműve) által értékesített gőz és melegített víz árának megállapításáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése az árak megállapításáról szóló évi LXXXVII. törvényben foglalt felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja. 1. (1) A rendelet hatálya az 1.számú mellékletben felsorolt erőműtelepekre és fogyasztóikra terjed ki. (2) A rendelet alkalmazása szempontjából a) a különböző hőtermelő létesítményekből vételező, egy jogi személyt alkotó fogyasztót (vagy jogi személyiség nélküli gazdasági és egyéb társaságot) mérőhelyenként (vételezési helyenként), b) egy hőtermelő létesítményből vételező, egy jogi személyt alkotó fogyasztó (vagy jogi személyiség nélküli gazdasági és egyéb társaság) üzemegységeit (gyáregységeit) mérőhelyenként (vételezési helyenként) külön-külön fogyasztónak kell tekinteni. 2. (1) A fogyasztó az 1.számú mellékletben felsorolt erőműtelepektől vásárolt gőzért és melegített vízért és azok hőtartalmáért - teljesítménydíjat - hődíjat - csapadékvíz- és pótvízdíjat - hőenergia szolgáltatási különdíjat fizet. (2) A hőenergia szolgáltatási különdíj kivételével a fizetendő legmagasabb díjakat az 1.számú melléklet tartalmazza. A hőergia szolgáltatási különdíjat a 6. -ban foglaltak szerint kell meghatározni. 3. (1) A teljesítménydíjat a fogyasztó a szerződésben lekötött legnagyobb hőteljesítmény arányában fizeti, Ft/MW/év mértékegységben. ( A hőteljesítmény az elosztóból egy óra alatt kiadott, a szerződésben foglalt jellemzőjű hőenergia.)

3 - 3 - (2) A teljesítménydíj éves díj, amelyet 12 havi egyenlő részletben előre kell megfizetni. (3) A teljesítménydíjat az 1.számú mellékletben meghatározott nyomásfokozatokra, hőmérsékletekre a szerződésben külön-külön lekötött naptári évi legnagyobb hőteljesítmény után kell megállapítani. (4) Ha a fogyasztó a teljesítőképesség fenntartására kötött szerződést és teljesítményigénye az éves szerződés szerint folyamatosan növekszik, a teljesítménydíjat az egyes időszakokra ( hónapokra ) a növekvő igényeknek megfelelően kell megállapítani. (5) Ha a hőtermelő a hőenergia-ellátást neki felróható okból szünetelteti, a (3) bekezdésben meghatározott teljesítménydíjnak a szüneteltetés időtartamával arányos része kétszeresét köteles a fogyasztó részére visszatéríteni. Ez a visszafizetés a hőtermelőt a szerződésszegés egyéb következményei alól nem mentesíti. (6) Ha a fogyasztó a szerződésben meghatározott nyomásfokozatok, illetve hőmérsékletek szerint lekötött hőteljesítmény értékét naponta folyamatosan 30 percnél hosszabb időn keresztül túllépi, a vételezett teljesítménytöbblet után annyiszor kell teljesítménypótdíjat fizetnie, ahány napon a lekötött teljesítményt túllépi. A teljesítménypótdíj összege megkezdett MW-onként az éves teljesítménydíj 1/6-od része. 4. (1) A szolgáltatott hőenergiáért a fogyasztó hődíjat fizet. (2) A szolgáltatott hőenergia mennyiségének megállapításánál a következő szempontokat kell figyelembe venni: a) A hőenergia névleges jellemzőit (gőznyomás, vízhőmérséklet) az elosztónál kell mérni. b) A hőtermelőtől kiadott hőenergia mennyisége alatt az elosztónál mért hőenergia mennyisége és a visszatérő víz, illetőleg csapadékvíz hőtartalma közötti különbség értendő. c) Ha a hőenergia-mennyiség megállapítása nem hőmennyiségmérővel történik, akkor a szolgáltatott hőenergia mennyiségét a d), f) pontok szerint kell megállapítani. d) A szolgáltatott hőenergia mennyiségét, ha a hőenergia szolgáltatás d.1) gőz hőhordozóval történik:

4 a kiadott gőz mennyisége (t), valamint fajlagos hőtartalma szorzatának, és - a hőtermelő létesítménybe visszaadott csapadékvíz mennyisége, valamint fajlagos hőtartalma szorzatának; d.2) meleg víz (forró víz) energiahordozóval történik: - az előre menő víz mennyisége, valamint fajlagos hőtartalma szorzatának, és - a visszatérő víz mennyisége, valamint fajlagos hőtartalma szorzatának különbségéből kell megállapítani. e) A kiadott hőhordozó - mennyiségét az elosztónál elhelyezett mennyiségmérő alapján, - fajlagos hőtartalmát az elosztónál mért nyomás és hőmérséklet alapján a "Vízgőz táblázat"-ból kell megállapítani. f) A visszatérő víz, illetőleg csapadékvíz mennyiségét és hőmérsékletét a hőtermelő létesítmény fogadóállomásánál megállapított adatokkal kell figyelembe venni. g) A visszatérő forró víz mennyiségét az előre menő és a rendszerbe vezetett mért pótvíz mennyiségének különbözetéből kell megállapítani. (3) Ha a hőhordozó gőz nyomása nagyobb, mint amekkorát a fogyasztó igényelt a) a fogyasztó igénye szerinti gőznyomásfokozatot, b) ha az elosztónál több fogyasztó eltérő nyomást igényelt, valamennyi fogyasztó elszámolásánál a legnagyobb fogyasztói gőznyomásigényt kell figyelembe venni. (4) Ha egy vezetékről több fogyasztó hőigényét elégítik ki, akkor az egyes fogyasztók részére szolgáltatott hőenergia mennyiségét az elosztónál, valamint a hőtermelő létesítmény fogadóállomásánál megállapított (mért) adatokon kívül a fogyasztók átvevő állomásain (fogyasztói hőközpontokban, hőfogadó állomásokon) is mérni kell. Az elosztónál, valamint a fogyasztó átvevő állomásán megállapított (mért) hőenergia-mennyiségek különbségét a vezeték hossza és/vagy a lekötött hőteljesítmény arányában a fogyasztók között kell elosztani. 5.

5 (1) Csapadék- és pótvízdíjat kell fizetni a) a szolgáltatott gőzmennyiségnek megfelelő vízmennyiség és a szerződésben visszaadásra vállalt (vagy attól eltérő) csapadékvíz mennyisége közötti különbözet után (csapadékvíz), b) a forróvízrendszernél a berendezés üzembehelyezéséhez felhasznált víz cseréje, vagy a víz minőségének a szerződésben foglaltakhoz képesti romlása miatti vízcsere, illetve részáramban kezelt víz mennyisége után, továbbá az óránként keringetett vízmennyiséghez képest legfeljebb 1,2 %-os vízveszteség pótlásához szükséges vízmennyiségért (pótvíz). (2) Ha a fogyasztó az (1) bekezdésben meghatározottnál kevesebb csapadékvizet ad vissza és az eltérés - 25 %-nál nem több, akkor 100 %-kal, % között van, akkor 200 %-kal, - 50 % felett van, akkor 300 %-kal kell a csapadékvíz díját növelni. (3) Ha a fogyasztó az (1) bekezdésben meghatározottnál több pótvizet vesz igénybe, a többlet pótvíz után 100 %-kal kell a pótvíz díját növelni. (4) Az a csapadékvíz-mennyiség, amelyet a fogyasztó nem a szerződésben foglalt minőségben ad vissza, vissza nem adott csapadékvíznek minősül. (5) Ha a keringetett víz keménysége a 0,15 nk?-ot meghaladja, akkor a hőtermelő vízüzeme kapacitásának megfelelően köteles a víz minőségét részáramos tisztítás, ill. vízcsere útján javítani. 6. (1) A hőtermelő hőenergia-szolgáltatási különdíjként jogosult felszámítani a) a kezelésében lévő, a területén kívül elhelyezett szolgáltatói berendezések legfeljebb 10 % nyereséggel növelt üzemeltetési költségeit, b) a fogyasztó kívánságára a növekvő hőenergia igényének későbbi kielégítésére, részére fenntartott - de ki nem használt - teljesítőképességéért az arányos amortizációs és fenntartási költségeket. (2) Az (1) bekezdés a, pontja szerinti különdíjat több fogyasztó esetén a lekötött hőteljesítménnyel és a vezeték hosszával arányosan kell a fogyasztók között felosztani. 7.

6 - 6 - A rendelet mellékletében szereplő díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák. 8. Vegyes rendelkezések Jelen rendelet június 1-jén lép hatályba. Békéscsaba, április 18. Pap János sk. polgármester Dr.Simon Mihály sk. jegyző" 1.sz.melléklet A hő és/vagy H ő d í j Forró víz Csapadékmelegvíz Teljesít o C és víz és termelő ménydíj Gőz 7-25 bar Gőz alatta pótvíz létesítmény neve között és 7 bar díja (telephely) címe forró víz alatt C felett E Ft/MW/év Ft/GJ Ft/GJ Ft/GJ Ft/m Békéscsabai Hőszolgáltató.Kft Bocskai u Réthy Pál Kórház Gyulai út A közgyűlés utasítja a jegyzőt, gondoskodjon a rendelet kihirdetéséről. Felelős: Dr. Simon Mihály jegyző Határidő: május 2. Tárgy: Vidovszky emléktábla - A közgyűlés 20 igen, egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta: 156/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a Művészetbarátok Egyesületének kérését megismerte - miszerint az Evangélikus Gimnázium falán Vidovszky Béla békéscsabai festőművészről

7 - 7 - emléktáblát helyeznek el - támogatja azzal, hogy az emléktáblát a tanévzáró ünnepségen fogják felavatni. Az emléktáblát Széri-Varga Géza szobrászművész készíti el. Az emléktábla szövege: Századunk jeles festőművésze Vidovszky Béla E falak között kapott életreszóló útravalót Békéscsabai Evangélikus Gimnázium és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Az önkormányzati támogatás összege: ,- Ft. Fedezete: Népművelési Célfeladat Anyaga: bronz és kő Mérete: 65 cm x 50 cm Felelős: Sisák Péter alpolgármester Határidő: június 30. Tárgy: Temető sori "volt" Görögkeleti Román temető visszaadása - A közgyűlés 15 igen, 1 nem szavazattal, 3 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 157/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a Temető sori önkormányzati temető "Szovjet temető" és a Hídépítő Vállalat közötti részét térítésmentesen visszaadja a Görögkeleti Román egyháznak, és egyben hozzájárul az újratemetések megkezdéséhez. A temető újranyitási és működési feltételeit az egyháznak kell biztosítania. Felelős: Határidő: Végh László alpolgármester azonnal Tárgy: Vízvezeték és szennyvízcsatorna építés pályázat

8 A közgyűlés 22 igen szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 158/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a Békés Megyei Vízművek Rt-hez pályázatot nyújt be a saját erős kiegészítéséhez a lakossági vízvezetékek és szennyvízcsatornák építésének támogatására. A közmű beruházásokhoz évben lakossági és önkormányzati forrásból - a költségvetés lakossági kommunális beruházások címén - az alábbi fedezet áll rendelkezésre: 1. Vízvezetéképítések saját erő 1.1. Szója utca összekötés 61 E Ft 1.2. Szépkert utca 617 E Ft 1.3. Fecske sor 382 E Ft 1.4. Kurta sor E Ft 1.5. Omaszta utca 840 E Ft (Görbe u. - Mogyoró u.) E Ft, ebből lakossági E Ft, önkormányzati 998 E Ft. 2. Szennyvízcsatorna építések saját erő 2.1. Kastély utca II.ütem: E Ft 2.2. Dr.Petényi László utca: E Ft 2.3. Kálvin utca: E Ft 2.4. Dr.Becsey-Degré utca: E Ft E Ft, ebből társulati E Ft, önkormányzati E Ft. Felelős: Végh László alpolgármester Határidő: április 30. SZÓBELI BEJELENTÉS Tárgy: májusi közgyűlés előkészítése - HUNGAROTEL - - A közgyűlés májusi ülésén meghallgatja a HUNGAROTEL tevékenységéről szóló tájékoztatót. A HUNGAROTEL-hez eljuttatandó kérdéseket a képviselők a

9 - 9 - polgármesterhez és Végh László alpolgármesterhez juttathatják el. Tárgy: Beszámoló az 1995.évi önkormányzati költségvetés végrehajtásáról - A közgyűlés 23 igen, egyhangú szavazattal alkotta meg alábbi rendeletét: "Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 8/1996.(IV.18.) sz. önkormányzati rendelete az 1995.évi költségvetés végrehajtásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése az Államháztartásról szóló évi XXXVIII.tv a alapján az évi költségvetés végrehajtásáról a következő rendeletet alkotja. 1.. /1/ Az önkormányzat évi költségvetésének összes teljesített kiadása E Ft. /2/ Az /1/ bekezdésben meghatározott kiadási főösszeg felhasználási jogcímenkénti bontását az 1.sz. melléklet tartalmazza. 2.. /1/ Az önkormányzat évi költségvetési beszámolójának összes teljesített bevétele 7, E Ft. /2/ A bevételi főösszeg forrásonkénti részletezését az 1.sz. melléklet tartalmazza. 3.. /1/ Az önkormányzati intézmények teljesített kiadási főösszege 3, E Ft. /2/ Az /1/ bekezdés szerinti főösszeg intézményenkénti részletezését a 2.sz. melléklet tartalmazza. 4.. /1/ Az önkormányzati intézmények teljesített bevételeinek főösszege 4, E Ft. /2/ Az /1/ bekezdés szerinti bevételi főösszeg intézményenkénti és bevételnemenkénti részletezését a 2/a. sz. melléklet tartalmazza. 5..

10 /1/ A Polgármesteri Hivatalhoz tartozó központi kezelésű feladatok ellátásának teljesített kiadási összege 1, E Ft. /2/ Az /1/ bekezdésben megállapított kiadási főösszeg feladatonkénti részletezését a 3.sz. melléklet tartalmazza. 6.. /1/ A Polgármesteri Hivatal beruházási kiadásai E Ft-ban teljesültek. /2/ Az /1/ bekezdés szerinti kiadási összeg részletezését a 4.sz. melléklet tartalmazza. 7.. /1/ Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok felújítására a központi kezelésben teljesített összeg E Ft. /2/ Az /1/ bekezdés szerinti felújítási kiadások célonkénti részletezését az 5.sz. melléklet tartalmazza. /3/ Az intézményi kiadásokból felújításra fordított összeg E Ft, melyet a 2.sz. melléklet tartalmaz. 8.. /1/ A közgyűlés az önálló intézmények 1995.évi pénzmaradványának összegét a 7.sz.melléklet, a részben önálló intézmények pénzmaradványát a 7/a.sz. melléklet szerint hagyja jóvá, és egyben felhatalmazást ad az ezzel összefüggő előirányzat módosítások átvezetésére. /2/ A Polgármesteri Hivatal 1995.évi pénzmaradványát a 8.sz. melléklet szerint fogadja el, s egyben felhatalmazást ad a kapcsolódó előirányzatmódosítások megtételére. 9.. /1/ Az önkormányzati intézmények, valamint a Polgármesteri Hivatal mérlegében szereplő befektetett eszközök értékét, ezen belül a tárgyi eszközök nettó értékét a 6.sz. melléklet tartalmazza /1/ E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. /2/ Ezzel egyidejűleg hatályukat vesztik a következő önkormányzati rendeletek: 47/1994.(XII.23.) sz. önkormányzati rendelet az évi átmeneti

11 gazdálkodásról 12/1995.(III.16.) sz. önkormányzati rendelet az évi költségvetésről 30/1995.(VI.29.) sz. önkormányzati rendelet az évi költségvetés módosításáról 42/1995.(IX.7.) sz. önkormányzati rendelet az évi költségvetés módosításáról 46/1995.(X.11.) sz. önkormányzati rendelet az évi költségvetés módosításáról 63/1995.(XII.21.) sz. önkormányzati rendelet az évi költségvetés módosításáról 1/1996.(I.25.) sz. önkormányzati rendelet az évi költségvetés módosításáról Békéscsaba, április 18. Pap János sk. polgármester Dr.Simon Mihály sk. jegyző" A közgyűlés utasítja a jegyzőt, gondoskodjon a rendelet kihirdetéséről. Felelős: Dr.Simon Mihály jegyző Határidő: május 2. Tárgy: Az 1996.évi felújítási előirányzatok feladatonkénti meghatározása - A közgyűlés 19 igen szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 159/1996.(IV.18.) közgy. 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a 6/1995.(III.28.) sz. önkormányzati rendeletének 6../1/ bekezdésével megállapított tárgyi eszközök felújítási előirányzatából az 1.sz. melléklet szerinti felújítási feladatok végrehajtását jóváhagyja. A felújítási előirányzatok átcsoportosításával a következő beruházási feladatokat a közgyűlés jóváhagyja. - Három háziorvosi rendelő létesítése. - Aradi utcai I.sz. Idősek Klubja bővítése.

12 A változásokat a költségvetési rendelet soronkövetkező módosításakor át kell vezetni. Felkéri Pap János polgármestert, hogy a végrehajtás érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg. A közgyűlés javasolja az intézmények vezetőinek, hogy tárgyi eszközeik felújítási szükséglete esetén az előző évi pénzmaradványukat, és az év közben adódó többletbevételeiket (az intézményi beruházások, eszközbeszerzéseket megelőzően) a létesítmények felújítására, azok állagának megóvására fordítsák. Felelős: Pap János polgármester Határidő: december / A közgyűlés felkéri a Pénzügyi- Költségvetési Bizottságot - képviselők és Hivatali szakemberek bevonásával - a határozat 1. melléklete 10 alcímén szereplő energiamegtakarítást eredményező felújítások oszlopának tételes szakmai áttekintésére. A vizsgálat megállapításairól a közgyűlés tájékoztatást kér. Felelős: Hideg András, a Pénzügyi- Költségvetési Bizottság elnöke Határidő: május 16.

13 - 13 -

14 - 14 -

15 - 15 -

16 Tárgy: Az 1996.évi költségvetési rendeletben jóváhagyott beruházási és felújítási feladatok pályáztatása - A közgyűlés 21 igen, egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta: 160/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a 102/1996. (III.28.) sz. közgyűlési határozat végrehajtásaként beterjesztett, az 1996.évi költségvetési rendeletben jóváhagyott beruházási és felújítási feladatok pályáztatása tárgyú előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozta: 1./ A közbeszerzési törvény és a 2/1996.(I.25.) sz. rendeletünk hatálya alá tartozó versenyeztetési feladatokra három előkészítő munkacsoportot hoz létre, amelyek kiírási feladatai az alábbi tárgykörökre különülnek el: - egészségügyi árubeszerzések és szolgáltatások (felújítások, stb.) - intézményi, polgármesteri hivatali építési beruházások, tervezések, árubeszerzések és szolgáltatások (felújítások, stb.) - kommunális építési beruházások, tervezések és szolgáltatások (felújítások, stb.) Az egyes munkacsoportokba a következő képviselőket (legalább 2-2 fő) választotta meg: a) Egészségügyi árubeszerzések és szolgáltatások (felújítások, stb.) Munkacsoport: Dr.Ferenczy Attila képviselő Dr.Kerekes Attila képviselő b) Intézményi, polgármesteri hivatali építési beruházások, tervezések, árubeszerzések és szolgáltatások (felújítások, stb.) Munkacsoport: Szilvásy Ferenc képviselő Klampeczki Béla képviselő Gajdos Katalin képviselő c) Kommunális építési beruházások, tervezések és szolgáltatások (felújítások, stb.) Munkacsoport: Szakál János képviselő Tímár Imre képviselő Vízhányó László képviselő

17 A munkacsoportok további tagjait (az 56/1995. /XI.9./ sz. önkormányzati rendelet 6../2/ bekezdése értelmében) a polgármester jelöli ki. A munkacsoportok felhatalmazást kapnak a versenyfelhívások jóváhagyására és közzétételére. Különösen fontosnak ítélt esetekben a közgyűlés külön döntéssel magához rendelheti a jóváhagyás és közzététel jogát. A felhívásra tett ajánlatok beérkezése után a közgyűlés által megválasztott Bíráló Bizottság értékeli az ajánlatokat. A döntés jogát a közgyűlés Bíráló Bizottság megválasztásakor átadhatja. 2./ A Versenyszabályzat hatálya alá tartozó - az évi költségvetési rendeletben jóváhagyott feladatokat - a következő módosítással és egyszerűsítéssel kell versenyeztetni: - Kétmillió Ft és rendeletünkben megjelölt értékhatárok közötti versenykiírásokat az előzőek szerint megválasztott munkacsoportok hagyják jóvá és jelentetik meg. A felhívásra tett ajánlatok beérkezése után a közgyűlés által megválasztott Bíráló Bizottság értékeli az ajánlatokat és dönt. A Bíráló Bizottság megválasztásakor a döntés jogát a közgyűlés magához rendelheti. - Ötszázezer és kétmillió Ft között a polgármester által kijelölt projektmenedzser legalább három cégtől kér ajánlatot. A beérkező ajánlatokat a polgármester, az alpolgármesterek és a jegyző értékeli és dönt. - Az ötszázezer forint alatti beszerzések tekintetében a Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert a beszerzések elbírálására. 3./ A Közgyűlés felkéri a Jogi és Ügyrendi Bizottságot, hogy október végéig a Versenyszabályzat egyszerűsítését terjessze a közgyűlés elé. Felelős: Határidő: Pap János polgármester a határozat 1./ és 2./ pontjáért Dr.Molnár Zsolt, a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke a határozat 3./ pontjáért értelem szerint Tárgy: Belvárosi Bölcsőde felújítása - A közgyűlés 21 igen, 1 nem szavazattal az alábbi határozatot hozta: 161/1996.(IV.18.) közgy.

18 Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Belvárosi Bölcsőde tetőfelújításával kapcsolatos előterjesztést, és eltekint a Versenyszabályzat szerint előírt pályázati eljárás lefolytatásától, és a beruházási és felújítási feladatok pályáztatására hozott 160/1996. (IV.18.) sz. határozat 2./ pont második bekezdése szerinti versenyeztetési rendszert írja elő. Felelős: Határidő: Pap János polgármester azonnal Tárgy: Gyógyszertárak privatizációjával kapcsolatos ügy - A közgyűlés a határozat 1./ pontját 15 igen, 3 nem szavazattal, 4 tartózkodással, 2./ pontját 21 igen szavazattal, 3 tartózkodással fogadta el, és az alábbi határozatot hozta: 162/1996.(IV.18.) közgy. 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése - tekintettel arra, hogy az eladásra kijelölt gyógyszertárak pályáztatási feltételei már megjelentek - a Magyar Gyógyszerész Kamara Békés Megyei Szervezetének kérését elkésettnek tartja, és a pályázati kiírás feltételein változtatni nem áll módjában. 2./ A közgyűlés a gyógyszertárak bérbeadása során alkalmazandó "visszaajánlás" esetére az alábbi eljárást fogadja el: Amennyiben a gyógyszertárban bent dolgozók közül többen is tartják a külső ajánlattevő által megtett árajánlatot, akkor a bent dolgozók közül az tekintendő nyertesnek, aki az eredeti - zárt borítékban - ajánlattételnél a magasabb pontszámot érő ajánlatot tette. Felelős: Határidő: Pap János polgármester azonnal, illetve értelem szerint Tárgy: Önkormányzati rendelet a nappali tagozatos felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalok családjának szociális rászorultság alapján történő támogatásáról - A közgyűlés 16 igen, 7 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett alkotta meg alábbi rendeletét: "Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/1996.(IV.18.) sz. önkormányzati rendelete

19 a nappali tagozatos felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalok családjának szociális rászorultság alapján történő támogatásáról 1.. /1/ Felsőfokú tanulmányokat támogató átmeneti segélyben (továbbiakban: támogatás) részesülhetnek azok a családok, gyermeküket egyedül nevelő szülők, akik legalább 5 éve békéscsabai lakóhellyel rendelkeznek és a felsőfokú oktatásba - főiskolára, egyetemre - felvételt nyert, és tanulmányokat folytató családtagjuk (családtagjaik) taníttatásával járó megnövekedett költségeket szociális helyzetük miatt önkormányzati segítség nélkül nem képesek fedezni. /2/ A támogatást az első diploma megszerzéséhez a nappali tagozatos felsőfokú tanulmányokat folytató - legfeljebb 28 éves korú - hallgatót eltartó család vagy egyedülálló szülő veheti igénybe. /3/ Nem vehető igénybe a támogatás a tanulmányi félév ismétlése esetén, az ismételt félév alatt. 2.. Támogatás adható annak a családnak vagy egyedülálló szülőnek, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg: az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 160 %-át, egyedülálló szülő esetében annak 210 %- át. 3.. /1/ A támogatás mértéke: Az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 35 %-a. /2/ Jogosultság esetén a támogatás egy alkalommal egy tanulmányi félévre (5 hónapra) állapítható meg, és havonta kerül kiutalásra a kérelmező család részére. 4.. /1/ A kérelem benyújtásában és elbírálásában irányadó Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 36/1995. (VI. 29.) sz. - a pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló - önkormányzati rendelet 4. -a, valamint az 5.. /1/, /2/ és /3/ bekezdése, kiegészülve azzal, hogy csatolni kell a kérelemhez a képző intézmény igazolását a hallgatói jogviszonyról, valamint a képző intézménytől a szociális rászorultság alapján kapott támogatásokról. /2/ E szociális ellátás megállapítását megelőzően a kérelmezőt eltartó család körülményei feltárása céljából környezettanulmányt kell készíteni.

20 /1/ A jelen rendelettel szabályozott támogatás megállapítása a polgármester hatáskörébe tartozik. /2/ A megállapított támogatás rendeltetésszerű felhasználását - jelzésre - az önkormányzat ellenőrizheti. Amennyiben az önkormányzat megállapítja a rendeltetésellenes felhasználás tényét, intézkedik a támogatás megszüntetése felől. /3/ Jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 36/1995. (VI. 29.) sz. önkormányzati rendelet szabályait kell alkalmazni. /4/ Jelen rendelet április 23-án lép hatályba, de rendelkezéseit február 1-jétől kell alkalmazni. Békéscsaba, április 18. Pap János sk. polgármester Dr. Simon Mihály sk. jegyző" A közgyűlés utasítja a jegyzőt, gondoskodjon a rendelet kihirdetéséről. Felelős: Dr.Simon Mihály jegyző Határidő: április 25. Tárgy: Javaslat az illetékügyi dolgozók anyagi érdekeltségéről szóló önkormányzati rendelet módosítására - A közgyűlés a határozat 1./ pontját 17 igen, 2 nem szavazattal, 4 tartózkodással, 2./ pontját 18 igen, 3 nem szavazattal, 2 tartózkodással fogadta el, és az alábbi határozatot hozta: 163/1996.(IV.18.) közgy. 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése egyetért az illetékügyi dolgozók anyagi érdekeltségéről szóló önkormányzati rendelet módosításával. Kötelezi a jegyzőt, hogy a rendelet megfelelő módosítását a következő közgyűlésre terjessze be az alábbi szempontok figyelembe vételével: a) A hatályos rendelet 2.. helyébe az alábbi szövegrész kerüljön: "Az anyagi érdekeltség forrásai

21 /1/ Az esedékességet követő 10 napon belül be nem folyt és az illetékügyi dolgozók eredményes közreműködése révén befolyt illetékhátralék 25 %-a. /2/ Az illetékbevételi számlára teljesített befizetésekről a késedelmi pótlékra befizetett összeg 33 %-a. /3/ Az anyagi érdekeltség alapjául szolgáló éves keret nem lehet kevesebb a személyi jellegű kiadások a tárgyévi költségvetésben biztosított keretösszegének 25 %-ánál." b) A hatályos rendelet 4.. /2/ bekezdése helyébe az alábbi szövegrész kerüljön: "/2/ A rendelet 1.. d/ pontjában meghatározott dolgozók részére a kitűzött célfeladatokat és a teljesítéstől függően kifizethető jutalék mértékét belső szabályzatban kell megállapítani, azonban az egyes dolgozók esetében az érdekeltségi alap terhére történő kifizetés együttes összege egy naptári éven belül nem haladhatja meg a bértömeg 50 %-át, illetve az egyes dolgozókra vonatkozóan az éves illetmény 90 %-át." c) A hatályos rendelet 1.. helyébe az alábbi szövegrész kerüljön: "A rendelet hatálya kiterjed a) Békéscsaba Megyei Jogú Város jegyzőjére, b) Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Pénzügyi és Gazdasági Irodájának vezetőjére, c) Békéscsaba Megyei Jogú Város Megyei Illetékhivatalának vezetőjére és dolgozóira." d) A 3../1/ bekezdésében meghatározott kimunkálási jutalékalap 25 %-a Békéscsaba Megyei Jogú Várost illeti meg, a fennmaradó rész az illetékhivatali dolgozók megfelelő szabályok szerinti javadalmazására fordítható. Felelős: Dr.Simon Mihály jegyző Határidő: május / A közgyűlés a polgármester prémiumalapjának mértékét 11 havi illetményében határozza meg. A határozat életbe lépésének feltétele, hogy az illetékügyi dolgozók anyagi érdekeltségéről szóló önkormányzati rendelet 1.. a) bekezdése úgy módosuljon, hogy a polgármestert nem

22 illeti meg jutalék az illetékbevételek terhére. Felelős: Határidő: Dr.Simon Mihály jegyző értelem szerint Tárgy: Városgazdálkodási Vállalat 1995.évi üzleti tervének önértékelése - A közgyűlés 16 igen szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 164/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a Városgazdálkodási Vállalat évi üzleti tervének önértékelését elfogadja. Tárgy: Városgazdálkodási Vállalat 1996.évi üzleti terve - A közgyűlés 17 igen, egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta: 165/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a Városgazdálkodási Vállalat évi üzleti tervét elfogadja E Ft össz bevétellel, E Ft összes ráfordítással, 449 E Ft eredménnyel Ezen belül E Ft az önkormányzat költségvetésében szereplő, a Városgazdálkodási Vállalat által ellátandó feladat értéke. A terv végrehajtásának értékelésekor nem csak időarányosan, hanem az elvégzett feladat tartalmának megfelelő szempontokra is tekintettel kell lenni. Az üzleti terv a városüzemeltetési feladatokra kiírt pályázat elbírálását nem befolyásolja. Az üzleti terv a pályázaton kihirdetett nyertesekkel kötendő szerződések hatálybalépéséig érvényes. Felelős: Vízhányó László, a Városgazdálkodási és Városfejlesztési Bizottság elnöke

23 Határidő: értelem szerint Tárgy: Háziorvosi praxisfejlesztés - A közgyűlés 21 igen, 1 nem szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 166/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése egyetért az új háziorvosi körzetek - az előterjesztés mellékletében szereplő szempontok szerinti - kialakításával. Megbízza a polgármestert, hogy az Egészségügyi Bizottság véleménye alapján a feladat átadási és használatbavételi szerződést kösse meg. Felelős: Határidő: Pap János polgármester értelem szerint Tárgy: Javaslat az 1996.évi költségvetés módosítására a nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak tervezett létszámcsökkentése miatt - A közgyűlés a határozat 1./-3./ pontját 21 igen, 2 nem szavazattal, 3 tartózkodással, 4./ pontját 22 igen szavazattal, 3 tartózkodással fogadta el, és az alábbi határozatot hozta: 167/1996.(IV.18.) közgy. 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése egyetért az előterjesztés szerinti nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak létszámcsökkentésének június 1-től történő végrehajtásával. A létszámcsökkentés alapját a melléklet szerinti normatív szabályozás képezi. 2./ Az érintett intézményi költségvetések önkormányzati támogatási előirányzata évben összesen az egyeztetések függvényében mintegy E Ft-tal csökkentendő, az előirányzat egyidejű intézményi céltartalékba helyezése mellett. 3./ A létszámleépítések intézményi egyeztetések utáni konkrét meghatározását követően a felmerülő többletköltségek fedezetéül az intézményi céltartalék szolgál.

24 / Az 1997.évi költségvetés tervezésénél az intézményi bérkeretek meghatározásánál már teljes egészében a normatív szabályozás szerinti létszámokat kell érvényesíteni. Felelős: Pap János polgármester Sisák Péter alpolgármester Intézményvezetők Határidő: 1-2.pont június 1. 3.pont december pont 1997.évi költségvetés tervezése Melléklet A nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó normatív szabályozás 1./ Gazdasági-ügyviteli feladatok Viszonyított mutató Normatív létszám tanulólétszám költségvetési főösszeg fő felett és 100 M Ft felett 4 fő 700 fő felett vagy 50 M Ft felett 3 fő 200 fő felett és 30 M Ft felett 2 fő egyébként 1 fő (a részben önálló intézmény adatai az önálló intézmény adataival együtt kezelendők) 2./ Tanügyi adminisztrátor, munkaügyi előadó Minden önálló és részben önálló iskolában 1 fő fő feletti tanulólétszám + 1 fő - önálló felnőtt tagozat (400 fő felett) + 1 fő - tanműhely + 1 fő - kollégium + 1 fő - önálló konyha + 1 fő 3/a. Fűtő, karbantartó, gondnok, udvaros Fütő (gőzfűtés esetén műszakonként 1 fő) 3 fő Beépített alapterület és udvar (Középf.D.O.)

25 m2 alatt 1 fő m2 felett 2 fő külön telephely esetén + 1 fő felügyeletet igénylő gázkazán 1 fő 3/b. Portás, éjjeliőr Iskola Kollégium Uszoda Éjjeliőr (Kossuth Zs., Jókai M. Trefort Á., Ruhaipari Sz.I.) 1 fő 1,5 fő 2 fő + 1 fő 3/c. Takarítók Iskolák 650 m2-enként 1 fő Kollégiumok 580 m2-enként 1 fő (a jelenlegi létszám nem növelhető) 3/d. Ételkiosztók 150 adagonként 1 fő Az adagszám kalkulálásánál figyelembe kell venni a napközis ellátásnál a tízórai és uzsonna összeállításából és kiosztásából adódó feladatokat is. 4./ Egyéb pedagógus munkakörök 4/a. Funkcionális alkalmazottak A helyi sajátosságok figyelembevételével egyidejűleg kerülnek megállapításra, de törekedni kell arra, hogy az önálló gépkocsivezetői státuszok megszünjenek. 4/b. Nevelő, oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak - Gyermekfelügyelő, gyógypedagógiai asszisztens fogyatékosokat nevelő iskolában évfolyamonként általános iskolai kollégiumokban 100 főként 1 fő 1 fő - oktatástechnikus általános iskolában 500 fő alatt fő felett 0,5 fő középiskolában 500 fő alatt 0,5 fő 500 fő felett 1 fő - úszómester tanuszodával rendelkező iskolában 2 fő - számítógépes rendszergazda

26 gép alatt gép között 0,5 fő 50 gép felett 1 fő - műszaki vezető kétműszakos tanműhely esetén (635.Sz.,Trefort Á., Ruhaipari) 1 fő Óvodák 1./ Gazdasági-ügyviteli dolgozók - 2./ Tanügyi adminisztrátor nem függetlenített óvodavezető esetén 0,5 fő függetlenített óvodavezető esetén - 3/a Fűtő, karbantartó, gondnok, udvaros önálló óvodák esetén integrált óvodáknál 4./ Dajka, takarítónő óvodai csoportonként 1 fő 1,5 fő 1,5 fő Tárgy: Bíráló Bizottság kijelölése - városüzemeltetési feladatok - A közgyűlés a bizottság képviselő tagjait 24 igen, egyhangú szavazattal, a szakértőket 22 igen szavazattal, 1 tartózkodással választotta meg, és az alábbi határozatot hozta: 168/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a közszolgáltatások ellátására és városüzemeltetési feladatok végzésére érkezett pályázatok elbírálására Bíráló Bizottságot hoz létre, melynek tagjai: - képviselők: 1. Tímár Imre 2. Beraczka János 3. Galisz Géza 4. Pádi Zoltán 5. Tímár Károly 6. Szilvásy Ferenc 7. Kis Sándor - Polgármester jelöltje: delegált személy - Kamarai jelölt: delegált személy - Pénzügyi szakértő: Csernus István köztisztviselő

27 Beruházási szakértő: Csapó Mária köztisztviselő Felelős: Végh László alpolgármester Határidő: április 18. Tárgy: Városüzemeltetési feladatok pályáztatásáról tájékoztató - A közgyűlés a határozat 1./ pontját 20 igen, 2 nem szavazattal, 3 tartózkodással, 2./ pontját 17 igen, 6 nem szavazattal, 3 tartózkodással fogadta el, és az alábbi határozatot hozta: 169/1996.(IV.18.) közgy. 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a közszolgáltatások és városüzemeltetési feladatok ellátása témakörében kiírt, késve beérkezett CONCORD Invest - KEVIÉP ajánlatot a benyújtás körülményeinek figyelembe vételével értékelésre elfogadja. 2./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése az RWE-REM által a közszolgáltatások és városüzemeltetési feladatok ellátására beadott pályázatát, tekintettel, hogy a beadási időpontot követően nyújtották be, az elbírálás során nem veszi figyelembe. Felelős: Határidő: Végh László alpolgármester kiértesítésre: azonnal Tárgy: Tájékoztató az 1. osztályosok beiskolázásáról - A közgyűlés 25 igen, 1 nem szavazattal az alábbi határozatot hozta: 170/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése az 1. osztályosok beiskolázásáról adott tájékoztatót tudomásul vette. Tárgy: Egyeztetés kezdeményezése kórházi kapacitások ügyében - A közgyűlés a fenti tárgyú előterjesztésről megfelelő szavazatarány hiányában döntést nem hozott. (10 igen, 6 nem szavazat, 8 tartózkodás.) Tárgy: Közoktatási megállapodás módosítása - A közgyűlés 16 igen, 2 nem szavazattal, 4 tartózkodással az alábbi határozatot hozta:

28 /1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése az 1996/97-es tanévtől kezdődően az Európai Üzleti Szakközépiskolával kötendő közoktatási megállapodás módosítását elfogadja a melléklet szerint. A megállapodás aláírására felhatalmazza Pap János polgármestert. Felelős: Határidő: Pap János polgármester elfogadás után KÖZOKTATÁSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. (továbbiakban: Önkormányzat), másrészről a Business School Békéscsaba Alapítvány, Békéscsaba, Szigligeti u.6.sz. (továbbiakban: Alapítvány) között az alábbiak szerint: 1./ Felek megállapítják, hogy az Alapítvány mint fenntartó működteti az Önkormányzat közigazgatási területén elhelyezkedő, működési engedéllyel rendelkező (V /1994.) Európai Üzleti Szakközépiskolát (5600. Békéscsaba, Szigligeti u.6.sz.), mint nevelési-oktatási intézményt. 2./ A Szakközépiskola tanulóinak létszáma: 400 fő A Szakközépiskola érettségi utáni szakképzést folytat az alábbi szakterületeken: - menedzser asszisztens OKJ száma: gazdasági informatikus OKJ száma: számítógép rendszerprogramozó OKJ száma: irodavezető OKJ száma: mérlegképes könyvelő OKJ száma: / Az Alapítvány kötelezettséget vállal arra, hogy a 2./ pontban meghatározott körben és mértékben a nevelési oktatási feladatokat az általa fenntartott intézményben ellátja. A feladat vállalásával hozzásegíti a tanulókat, hogy tanulmányaik végén munkába állhassanak, vagy felsőfokú intézményben tovább tanulhassanak. Az intézmény zavartalan működéséhez szükséges költségeket biztosítja, a megállapodásból eredően anyagi kötelezettségek az Önkormányzatot nem

29 terhelik. 4./ E megállapodás keretében a Szakközépiskola ingyenesen biztosítja: A Kt b) bekezdés, 52.. /2/ bekezdés, /3/ f), g), /4/ bekezdés, 27.. /1/ és /4/ bekezdés mértékéig a törvény által előírtakat. 5./ Az Önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy az Alapítványi Szakközépiskola számára is biztosítja - az Önkormányzati intézményekhez hasonlóan - a működéshez szükséges információs és koordinációs lehetőségeket. 6./ Felek megállapítják, hogy a Business School Békéscsaba Alapítvány a fenntartói jogokat és kötelezettségeket teljes mértékben gyakorolja. 7./ Felek jelen megállapodást határozatlan időre kötik. A szerződést bármelyik fél a másik féllel történő írásbeli közléssel felmondhatja. A felmondási idő 6 hónap. A felbontás azonban nem érintheti azoknak a tanulóknak a helyzetét, akik már a megállapodásban foglaltak szerint kezdték meg tanulmányaikat. 8./ Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezéseit kell alkalmazni. 9./ A felek kijelentik, hogy jelen Közoktatási Megállapodásban megfogalmazottak akaratukkal mindenben megegyezők, és ezt aláírásukkal hagyják jóvá. 10./ Jelen megállapodás az aláírás napján válik hatályossá. Békéscsaba, április Önkormányzat Alapítvány A megállapodást a közgyűlés 497/1994.(IX.29.) sz. határozatával jóváhagyta, a 309/1995.(VII.6.) sz. határozattal és a 171/1996. (IV.18.) sz. határozattal módosította. Békéscsaba, április 18. Tárgy: Városgazdálkodási és Városfejlesztési Bizottság állásfoglalása a Kétegyházi úti hulladéklerakó rekultivációjával kapcsolatos feladatokról és azok ütemezéséről - A közgyűlés 19 igen, egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta: 172/1996.(IV.18.) közgy. 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése "A Kétegyházi úti

30 hulladéklerakó rekultivációjára készített tanulmányterv fontosabb megállapításai, további feladatok ütemezése" című előterjesztést a módosításokkal elfogadja, a kijelölt feladatok koordinálásával az illetékes alpolgármestert megbízza. Felelős: Határidő: Végh László alpolgármester folyamatos 2./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyja a Kétegyházi úti hulladéklerakón a szakhatóságok által előírt vizsgálatok elvégzéséhez szükséges 2 Millió Ft költséget. Felelős: Határidő: Végh László alpolgármester folyamatos 3./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyja a Kétegyházi úti hulladéklerakó melletti zagytérben lévő kotrási iszap elszállításához és a hulladéklerakón történő elhelyezéséhez szükséges 2 Millió Ft költséget. Felelős: Végh László alpolgármester Határidő: folyamatos Pénzügyi forrás: általános tartalékalap. Tárgy: Luther utcai kerékpárút építéséhez saját forrás biztosítása - A közgyűlés 13 igen, 2 nem szavazattal, 6 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 173/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése elvileg egyetért a Luther utcán kerékpárút kiépítésével. Felelős: Végh László alpolgármester Határidő: november A kerékpárút építéséhez - pályázat útján elnyert pénzösszeghez - saját forrás biztosításának fedezetéről a közgyűlés megfelelő szavazatarány hiányában döntést nem hozott. Tárgy: Tájékoztató a hulladékkezelő mű beruházásáról - A közgyűlés 19 igen, 1 nem szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 174/1996.(IV.18.) közgy.

31 Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése tudomásul vette a hulladékkezelő mű beruházásáról írásban adott tájékoztatót. Tárgy: "Alapítvány a Rajkókért" kérelme - A közgyűlés fenti tárgyú előterjesztésben megfelelő szavazatarány hiányában döntést nem hozott. (7 igen, 6 nem, 8 tartózkodás) Tárgy: Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Szervezetének kérelme - A közgyűlés 19 igen, 2 nem szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 175/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyja a Magyar Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Szervezetének bérleti díj 100 % mértékéig történő támogatását. A kedvezmény január 1. - december 31. közötti időszakra, a bérleti szerződés szerinti bérleményre érvényes. (Békéscsaba, Luther u. 13/a., 60 m2) Kedvezményre való jogosultságát elveszti a bérlő, ha nem a szervezet eredeti céljára használja a helyiséget vagy azt bérbe adja. Békéscsaba Vagyonkezelő Rt. üzleti tervében a kedvezmény összegét - bruttó 435 E Ft - külön fel kell tüntetni. Felelős: Sisák Péter alpolgármester Végh László alpolgármester Határidő: április 30. Tárgy: A helyi önkormányzatok gyermek- és ifjúsági feladatai hatékonyabb ellátását szolgáló pályázat készítése - A közgyűlés 20 igen szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 176/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése pályázatot nyújt be a Belügyminisztériumhoz "a gyermek- és ifjúsági feladatok hatékonyabb ellátása" tárgyában (működő diákönkormányzat tevékenységének segítése, diákmunka

32 helyi feltételeinek kialakítása). Az Önkormányzat vállalja, hogy mársodik féléves munkája során áttekinti a közigazgatási területén élő gyermekek és fiatalok helyzetét. A Közgyűlés a pályázat aláírásával Pap János polgármestert bízza meg. Felelős: Pap János polgármester Határidő: április 30. Tárgy: Bíráló Bizottság tagjainak választása - központi ügyelet ellátása - A közgyűlés 21 igen szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 177/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése az 56/1995. (XI.9.) sz. önkormányzati rendelet 7.. /2/ bekezdése alapján a felnőtt és gyermek központi ügyelet üzemeltetésére vonatkozó ajánlatok elbírálására a Bíráló Bizottság tagjaivá választja: Képviselők: Szakértők: Dr. Vécsei László képviselő Mészáros Gábor képviselő Szakál János képviselő Gajdos Katalin képviselő Dr. Futaki Zoltán képviselő Végh László alpolgármester Dr.Kerekes Attila képviselő Dr.Juhász István ÁNTSZ városi főorvos Magyar Orvosi Kamara Békéscsabai Szervezetének delegáltja... Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése az 56/1995. (XI.9.) sz. önkormányzati rendelet 8.. /1/ bekezdése értelmében az ajánlatok elbírálásával kapcsolatos döntési jogkört a közgyűlés fenntartja magának. Felelős: Határidő: Pap János polgármester értelem szerint Tárgy: Csabaszabadi - volt Kórház tanya - szolgálati lakásában lakók elhelyezése

33 A közgyűlés 22 igen szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 178/1996.(IV.18.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése egyetért Skorka Pál (Csabaszabadi, 0106 hrsz-ú, Tanya 781.) bérlővel határozatlan időre, illetve feltétel bekövetkezéséig kötött lakás bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésével oly módon, hogy a bérlő részére cserelakás felajánlása helyett pénzbeli térítést fizet. A ,- Ft pénzbeli térítés megosztása: Dr. Réthy Pál Kórház- Rendelőintézet részéről ,- Ft, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről ,- Ft. A Közgyűlés utasítja a Dr.Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet igazgató főorvosát a ,- Ft Önkormányzat felé történő átutalására. Az Önkormányzat által fizetett ,- Ft összeg fedezete: Elkülönített Lakásalap. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a megállapodás megkötésével Pap János polgármestert, ellenjegyzésével dr. Simon Mihály jegyzőt bízza meg. Felelős: Pap János polgármester Határidő: azonnal K.m.f. Pap János sk. polgármester Dr.Simon Mihály sk. jegyző A kivonat hiteléül:

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. június 8-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. június 8-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. június 8-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Vágvölgyi Gábor képviselő napirend előtti felszólalása - Vágvölgyi Gábor képviselő

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. február 15-én tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. február 15-én tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. február 15-én tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Közgyűlési határozatok végrehajtásáról tájékoztató - A közgyűlés 18 igen szavazattal az

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. március 16-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. március 16-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. március 16-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Beszámoló Békéscsaba város 1999. évi közrend, közbiztonságának helyzetéről A közgyűlés

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1995. OKTÓBER 11-12-I ÜLÉSSZAKÁNAK 1995. OKTÓBER 11-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVI

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1995. OKTÓBER 11-12-I ÜLÉSSZAKÁNAK 1995. OKTÓBER 11-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVI BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1995. OKTÓBER 11-12-I ÜLÉSSZAKÁNAK 1995. OKTÓBER 11-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVI K I V O N A T A Tárgy: Javaslat az 1995. évi költségvetés módosítására - A közgyűlés

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. május 2-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. május 2-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. május 2-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: A kommunista diktatúrák áldozatainak emlékműve A közgyűlés a határozat 1./ pontját

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2001. május 24-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2001. május 24-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2001. május 24-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Takács Péter képviselői kérdése a pósteleki fakivágással kapcsolatban - A képviselő dr.

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004. április 29-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004. április 29-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004. április 29-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi Tárgy: Ipari parki telek értékesítése K I V O N A T A A közgyűlés 25 igen, egyhangú szavazattal a következő

Részletesebben

"BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 18/1991. (XII.19.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ IDEGENFORGALMI ADÓRÓL

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 18/1991. (XII.19.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ IDEGENFORGALMI ADÓRÓL Tárgy: Centrum Áruház által alapított korlátolt felelősségű társaságban való részvétel - A közgyűlés a határozat 1./ pontját 25 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, míg a 2./ pontját 14 igen szavazattal,

Részletesebben

ÓZD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

ÓZD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÓZD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 15/2006. (V. 31.) számú rendelete a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézményekben fizetendő térítési díj és tandíj összegének megállapításáról és fizetésének szabályairól

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1997. március 27-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1997. március 27-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1997. március 27-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Közgyűlési határozatok végrehajtásáról tájékoztató - A közgyűlés 21 igen, egyhangú

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. DECEMBER 19-20-ÁN TARTOTT ÜLÉSSZAKÁNAK 1996. DECEMBER 19-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉN KÉSZÜLT JEGYZ?

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. DECEMBER 19-20-ÁN TARTOTT ÜLÉSSZAKÁNAK 1996. DECEMBER 19-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉN KÉSZÜLT JEGYZ? BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. DECEMBER 19-20-ÁN TARTOTT ÜLÉSSZAKÁNAK 1996. DECEMBER 19-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉN KÉSZÜLT JEGYZ?KÖNYVI K I V O N A T A Tárgy: Hrabovszki György önkormányzati képviselő

Részletesebben

"Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 43/1993.(X.7.) sz. önkormányzati rendelete az 1993. évi költségvetés módosításáról

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 43/1993.(X.7.) sz. önkormányzati rendelete az 1993. évi költségvetés módosításáról BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1993. október 7-én tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Tóth Károly napirend előtti felszólalása - A közgyűlés 25 igen szavazattal, ellenszavazat

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Makó Város Önkormányzati Képviselő-testületének 6/2006.(II.16. ) Makó ör. rendelete a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről 1 Makó Város Önkormányzati Képviselő

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat Képviselő Testületének. 15/2003. (XI.24.) KT számú r e n d e l e t e

Nyírpazony Község Önkormányzat Képviselő Testületének. 15/2003. (XI.24.) KT számú r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat Képviselő Testületének 15/2003. (XI.24.) KT számú r e n d e l e t e a közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért, illetőleg a közüzemi csatornamű használatáért fizetendő legmagasabb

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. április 13-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. április 13-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. április 13-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Dr.Vécsei László képviselő napirend előtti bejelentése - A képviselő jelezte,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. október 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. október 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. október 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Hanó Miklós tanácsnok interpellációja - a belterületi földértéket érintő egyezség

Részletesebben

Önkormányzati havilap XIX. évfolyam, 5.szám 2010. május

Önkormányzati havilap XIX. évfolyam, 5.szám 2010. május Önkormányzati havilap XIX. évfolyam, 5.szám 2010. május Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2010.(IV.30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról,

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/1994. (VIII. 31.) SZ. R E N D E L E T E. az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésére

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/1994. (VIII. 31.) SZ. R E N D E L E T E. az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésére SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/1994. (VIII. 31.) SZ. R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésére egységes szerkezetben a 19/2006. (VI. 28.), 5/2004. (II.

Részletesebben

2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK

2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK 2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2005.(XII.31.) ÖR rendelete a távhőszolgáltatásról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2005.(XII.31.) ÖR rendelete a távhőszolgáltatásról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2005.(XII.31.) ÖR rendelete a távhőszolgáltatásról Módosította: 22/2006. (X.01.), 38/2006. (XII.30.), 13/2008. (VI.01.), 21/2008. (X.31.) Az árak megállapításáról

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1995. december 21-én tartott ülésének jegyzőkönyvi

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1995. december 21-én tartott ülésének jegyzőkönyvi BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1995. december 21-én tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Hrabovszki György képviselő interpellációja - Jaminai hőforrás hasznosítása - Hrabovszki

Részletesebben

A rendelet hatálya. Pilisvörösvár Város Önkormányzata 2014. évi költségvetési bevételeinek főösszege

A rendelet hatálya. Pilisvörösvár Város Önkormányzata 2014. évi költségvetési bevételeinek főösszege Pilisvörösvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. ( II....) önkormányzati rendelete Pilisvörösvár Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

(3) a távhő fűtési és használati melegvíz célú szolgáltatására. 2. Fogalom meghatározások a rendelet alkalmazásában

(3) a távhő fűtési és használati melegvíz célú szolgáltatására. 2. Fogalom meghatározások a rendelet alkalmazásában AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2012.(II.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AJKA VÁROS TERÜLETÉN ALKALMAZHATÓ TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI DÍJAK DÍJALKALMAZÁSI FELTÉTELEIRŐL Ajka város Önkormányzatának

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 12/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 12/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről, valamint az elidegenítésükre vonatkozó

Részletesebben

Koppányszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 15.) számú rendelete. a gyermekvédelmi ellátásokról

Koppányszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 15.) számú rendelete. a gyermekvédelmi ellátásokról Koppányszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 15.) számú rendelete a gyermekvédelmi ellátásokról Koppányszántó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 9/2005. (XI.1.) rendelete A GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKRÓL

BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 9/2005. (XI.1.) rendelete A GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKRÓL BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2005. (XI.1.) rendelete A GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOKRÓL Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 42/2005.(X.27.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 42/2005.(X.27.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 42/2005.(X.27.) KGY r e n d e l e t e a távhőszolgáltatás díjainak megállapításáról és alkalmazásáról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a távhőszolgáltatásról

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2012.(IV.2) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális ellátások intézményi térítési díjairól

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2012.(IV.2) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális ellátások intézményi térítési díjairól DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2012.(IV.2) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A szociális ellátások intézményi térítési díjairól Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Városi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623. Iktatószám: 685-14/2013.

JEGYZŐKÖNYV. Városi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623. Iktatószám: 685-14/2013. Városi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Iktatószám: 685-14/2013. JEGYZŐKÖNYV a Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő- testületének 2013. november

Részletesebben

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2008. (II. 7.), 21/2008. (VIII. 26.), 30/2009. (XII. 21.), 24/2010. (XII. 10.), 21/2012. (XII. 21.), 22/2011. (XII. 16.) önkormányzati rendelettel

Részletesebben

(Módosításokkal egységes szerkezetben)

(Módosításokkal egységes szerkezetben) Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2009. (IV.30.), 17/2010. (XII.17.), 7/2011. (IV.1.), 12/2011. (V.19.), 16/2011. (X.19.), 21/2011. (XII.2.), 6/2012. (III.22.), 20/2012 (XII.21.)

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2007. március hó 29-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2007. március hó 29-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2007 március hó 29-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Aljegyzői pályázat kiírása A közgyűlés 17 igen szavazattal, 9 tartózkodással

Részletesebben

Nagykörű Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Nagykörű Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Nagykörű Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2002. (XII. 4.), 15/2003. (X. 28.), 9/2005.(IV. 7.), 16/2006. (XII. 14.), 3/2007. (II. 15.), 16/2007. (IX. 13.), 18/2008. (XII. 17.), 17/2010. (XII.

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2000. december 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2000. december 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2000. december 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: 2001. januári közgyűlés előkészítése A közgyűlés 23 igen, 1 nem szavazattal,

Részletesebben

Társulási megállapodás

Társulási megállapodás Iktatószám:. Társulási megállapodás amely létrejött egyrészről Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata (7100 Szekszárd, Béla király tér 8.) képviseli: Horváth István Ács Rezső polgármester, másrészről

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/1999. (I. 29.) RENDELETE 1

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/1999. (I. 29.) RENDELETE 1 ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/1999. (I. 29.) RENDELETE 1 A RENDSZERES ÉS RENDKÍVÜLI GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁSBAN VALÓ RÉSZESÍTÉS FELTÉTELEIRŐL, VALAMINT A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST

Részletesebben

1. 8. Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének

1. 8. Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2005. (IV. 4.) 1 ök. rendelete a szociális szolgáltatásokról egységes szerkezetben az 5/2006. (III.31.)

Részletesebben

B a r l a h i d a. Pálfi László alpolgármester Péteri Zsolt Péter települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző Antal Jenőné jegyzőkönyvvezető

B a r l a h i d a. Pálfi László alpolgármester Péteri Zsolt Péter települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző Antal Jenőné jegyzőkönyvvezető J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t : Az ülés helye: Jelen vannak: Barlahida Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 18-án 17,30 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata. 34/2007. (VIII.31.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzata. 34/2007. (VIII.31.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzata 34/2007. (VIII.31.) Önk. r e n d e l e t e a térítési díj- és tandíjfizetési kötelezettség helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben a 49/2007. (XII.29.) Önk. rendelettel)

Részletesebben

Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2006. (III. 29. ) rendelete a lakások és helyiségek bérbeadásának, elidegenítésének feltételeiről

Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2006. (III. 29. ) rendelete a lakások és helyiségek bérbeadásának, elidegenítésének feltételeiről Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2006. (III. 29. ) rendelete a lakások és helyiségek bérbeadásának, elidegenítésének feltételeiről A Képviselő-testület a lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 3/2016. (II.25.) Ör-rel módosított 5/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokról Veszprém

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2006.(II.27.) önkormányzati r e n d e l e t e

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2006.(II.27.) önkormányzati r e n d e l e t e PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2006.(II.27.) önkormányzati r e n d e l e t e A Pétfürdő Nagyközség területén érvényesülő távhőszolgáltatási díjak megállapításáról, valamint az áralkalmazási

Részletesebben

E rendelet hatálya kiterjed azon dobozi állandó lakóhellyel rendelkező személyekre, akik:

E rendelet hatálya kiterjed azon dobozi állandó lakóhellyel rendelkező személyekre, akik: Doboz Nagyközség Önkormányzatának 1/2009. (II.13.) sz. rendelete A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat és a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Program helyi

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. Területi hatály

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. Területi hatály Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2015. (XII.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről,

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1 az önkormányzat tulajdonában lévő lakások lakbérének megállapításáról a 38/2010. (VII. 12.) 2, a 43/2011. (VII.27.) 3,

Részletesebben

A PILISVÖRÖSVÁR ÉS KÖRNYÉKE SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA

A PILISVÖRÖSVÁR ÉS KÖRNYÉKE SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA A PILISVÖRÖSVÁR ÉS KÖRNYÉKE SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA (Pilisvörösvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 99/2007. (V. 31.) Kt. sz. határozatával, a 186/2007.

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS Tolmács-Bánk Óvoda Intézményi Társulás társulási megállapodásának módosítása

ELŐ TERJESZTÉS Tolmács-Bánk Óvoda Intézményi Társulás társulási megállapodásának módosítása 3. Napirend Tolmács-Bánk Óvoda társulási megállapodásának módosítása 3. Napirend ELŐ TERJESZTÉS Tolmács-Bánk Óvoda Intézményi Társulás társulási megállapodásának módosítása Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2008. február 25-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III. számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Tímár Ella bizottsági

Részletesebben

31/2005. (VI.17.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet

31/2005. (VI.17.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet 31/2005. (VI.17.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet az Őszirózsa Gondozó Szolgálat ellátottjainak személyi és étkezési térítési díjfizetési kötelezettségéről * 1 Budapest Józsefvárosi Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. év szeptember 15-i ülésére Tárgy: A távhőszolgáltatásról szóló rendelet megalkotása Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

A rendelet hatálya. A személyes gondoskodást nyújtó ellátások. (1) A személyes gondoskodás magába foglalja a szociális alapszolgáltatásokat.

A rendelet hatálya. A személyes gondoskodást nyújtó ellátások. (1) A személyes gondoskodás magába foglalja a szociális alapszolgáltatásokat. Borsodnádasd Város Önkormányzatának 7/2009.(III.27.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról Borsodnádasd Város

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. november 16-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Tímár Ella bizottsági

Részletesebben

"11/1991. (X.10.) sz. önkormányzati rendelet a közgyűlés egyes hatáskörei gyakorlásának átruházásáról

11/1991. (X.10.) sz. önkormányzati rendelet a közgyűlés egyes hatáskörei gyakorlásának átruházásáról Tárgy: ASKO Német Áruház RT. és az Önkormányzat közötti szerződés módosításának jóváhagyása - A közgyűlés 24 szavazattal - ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással - az alábbi határozatot hozta: 218/1991.

Részletesebben

MHK adatbázis Jogszabály szöveg. 2001. évi LI. törvény 2003. június 7. - 2004. január 1. Lekérdezés ideje: 2004. június 30.

MHK adatbázis Jogszabály szöveg. 2001. évi LI. törvény 2003. június 7. - 2004. január 1. Lekérdezés ideje: 2004. június 30. MHK adatbázis Jogszabály szöveg 2001. évi LI. törvény 2003. június 7. - 2004. január 1. Lekérdezés ideje: 2004. június 30. (C)1992-2001. Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft. 2001. évi LI. törvény a szakképzési

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1997. december 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1997. december 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1997. december 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Közalapítvány létrehozásának kezdeményezése - Pap János polgármester javaslatként

Részletesebben

2.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK

2.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK 2.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI 7-28. oldal II. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI 29-65. oldal III. TULAJDONOSI BIZOTTSÁG ÁLTAL HOZOTT

Részletesebben

VIII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2010. ÁPRILIS 28. 1 SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK:

VIII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2010. ÁPRILIS 28. 1 SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK: 1 SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK: 12/2010. (IV. 29.) ÖKT. r. A szociális igazgatásról és egyes szociális ellátási 3. formák szabályairól

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. március 7-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. március 7-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. március 7-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Egy orvos egy rendelő kialakítására jóváhagyott keretösszeg maradvány felosztása

Részletesebben

2011. évi 14. szám 2011. szeptember 15. TARTALOMJEGYZÉK

2011. évi 14. szám 2011. szeptember 15. TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi 14. szám 2011. szeptember 15. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2011. (IX. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzati piacok működéséről szóló 37/2007. (IX.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2004. november hó 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2004. november hó 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2004. november hó 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Önkormányzati tulajdonú pincék értékesítéséről szóló határozat módosítása

Részletesebben

Sármellék Község Önkormányzata 4/1994. (VII. 1.) sz. r e n d e l e t e a lakások és helyiségek bérletére és elidegenítésére vonatkozó szabályokról

Sármellék Község Önkormányzata 4/1994. (VII. 1.) sz. r e n d e l e t e a lakások és helyiségek bérletére és elidegenítésére vonatkozó szabályokról Sármellék Község Önkormányzata 4/1994. (VII. 1.) sz. r e n d e l e t e a lakások és helyiségek bérletére és elidegenítésére vonatkozó szabályokról Az önkormányzat képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 5.) Pályázat hosszabb távú közmunka programra Előadó: Csáfordi Dénes polgármester, Nagyházi Barnabás Városüzemeltetési Iroda vez.

JEGYZŐKÖNYV. 5.) Pályázat hosszabb távú közmunka programra Előadó: Csáfordi Dénes polgármester, Nagyházi Barnabás Városüzemeltetési Iroda vez. JEGYZŐKÖNYV Készült Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének 2013. február 11-én du. 13 órakor a Hajdúhadházi Polgármesteri Hivatal nagytanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. december 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. december 6-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: 302/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. december 6-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: a pénzbeli és természetbeni támogatásokról

Részletesebben

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 4/2009. (III. 26.) SZÁMÚ RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK SZABÁLYOZÁSÁRÓL

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 4/2009. (III. 26.) SZÁMÚ RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK SZABÁLYOZÁSÁRÓL AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 4/2009. (III. 26.) SZÁMÚ RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK SZABÁLYOZÁSÁRÓL 2 AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 4/2009. (III. 26.) SZÁMÚ RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK SZABÁLYOZÁSÁRÓL Atkár Község

Részletesebben

51/1995.(12.13.) Kgy. sz. rendelet 1. A nevelési-oktatási intézményekben fizetendő térítési- és tandíjakról egységes szerkezetben

51/1995.(12.13.) Kgy. sz. rendelet 1. A nevelési-oktatási intézményekben fizetendő térítési- és tandíjakról egységes szerkezetben 51/1995.(12.13.) Kgy. sz. rendelet 1 A nevelési-oktatási intézményekben fizetendő térítési- és tandíjakról egységes szerkezetben Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a közoktatásról szóló 1993.

Részletesebben

Lezárva: 2015. március 5. Hatály: 2015.III.1. - Rendeletek - 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet - a Szolnoki Kistérség Tö

Lezárva: 2015. március 5. Hatály: 2015.III.1. - Rendeletek - 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet - a Szolnoki Kistérség Tö 1. oldal 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 9/2011.(V.04.)

Részletesebben

4. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: 116/2015.

4. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: 116/2015. ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 116/2015. Tárgy: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat szociális étkeztetés szakmai programjának jóváhagyása Előterjesztő neve: Kiszelné Mohos Katalin polgármester Előadó

Részletesebben

K I V O N A T. a képviselő-testület 2013. június 20-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a képviselő-testület 2013. június 20-i ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T a képviselő-testület 2013. június 20-i ülésének jegyzőkönyvéből KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 98/2013. (VI. 20.) határozata Adósságátvállalás A képviselő-testület a polgármester

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 6/1991. (IV.4.) SZ. ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A közterület használatának engedélyezéséről

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 6/1991. (IV.4.) SZ. ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A közterület használatának engedélyezéséről Tárgy: Közterület használatának engedélyezéséről szóló rendelet megalkotása - A közgyűlés 23 szavazattal az alábbi határozatot hozta: 056/1991.(IV.4.) közgy. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése kötelezi

Részletesebben

A Nagyközségi Szociális Gondozási Központ Intézmény Cibakháza és Tiszainoka által nyújtott szociális ellátások 2013. évi térítési díjakról 1..

A Nagyközségi Szociális Gondozási Központ Intézmény Cibakháza és Tiszainoka által nyújtott szociális ellátások 2013. évi térítési díjakról 1.. Cibakháza Nagyközség Önkormányzat 3/2013. (II.28.) ÖK. rendelet A Nagyközségi Szociális Gondozási Központ Intézmény Cibakháza és Tiszainoka által nyújtott szociális ellátások 2013. évi térítési díjakról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat a Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás társulási megállapodásának felülvizsgálatára E L Ő T E R J E

Részletesebben

Kesztölc község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(X.15.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról

Kesztölc község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(X.15.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról Kesztölc község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(X.15.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról Kesztölc község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

4.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK

4.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK 4.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI 11-54. oldal II. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI 55-90. oldal III. BIZOTTSÁGOK ÁLTAL HOZOTT HATÁROZATOK

Részletesebben

6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK

6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK 6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI II. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI III. TULAJDONOSI BIZOTTSÁG ÁLTAL HOZOTT HATÁROZATOK IV. HIBAJAVÍTÁS

Részletesebben

42/2005.(10.07.) Kgy. sz. rendelet 1. A távhőszolgáltatásról, a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjáról, és a díjalkalmazás feltételeiről

42/2005.(10.07.) Kgy. sz. rendelet 1. A távhőszolgáltatásról, a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjáról, és a díjalkalmazás feltételeiről 42/2005.(10.07.) Kgy. sz. rendelet 1 A távhőszolgáltatásról, a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjáról, és a díjalkalmazás feltételeiről A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény (a

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2011. május 16-án 8.00 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe.

M E G H Í V Ó. 2011. május 16-án 8.00 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 386-122 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2004. szeptember hó 23-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2004. szeptember hó 23-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2004. szeptember hó 23-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Innovációs Központ Üzemeltetési szerződéseinek

Részletesebben

Alapilletményének változatlanul hagyása mellett magasabb vezetői pótlékát 17.850,- Ft-ban állapítja meg.

Alapilletményének változatlanul hagyása mellett magasabb vezetői pótlékát 17.850,- Ft-ban állapítja meg. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 1995. június 29-én tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Kölcsey Utcai Óvoda óvodavezetői megbízása - A közgyűlés 19 igen, egyhangú szavazattal

Részletesebben

ÓFEHÉRTÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2009. (XII.16.)

ÓFEHÉRTÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2009. (XII.16.) ÓFEHÉRTÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2009. (XII.16.) Ör. r e n d e l e t e a közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért, illetőleg a közüzemi csatornamű használatáért fizetendő legmagasabb

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 26-án, 17.00 órakor kezdődő rendkívüli nyílt üléséről Ülés helye: Önkormányzati Hivatal tanácsterme Jelen

Részletesebben

Tárgy: Pap János polgármester napirend előtti felszólalása

Tárgy: Pap János polgármester napirend előtti felszólalása Tárgy: Pap János polgármester napirend előtti felszólalása - A polgármester ismertette a Köztársasági Megbízott Területi Hivatalának vezetőjétől érkezett átiratot, mely az 500/1992. (XII.18.) számú közgyűlési

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 13/2015. (III.29.) sz. önkormányzati rendelete Az egészségügyi szolgáltatásokról

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 13/2015. (III.29.) sz. önkormányzati rendelete Az egészségügyi szolgáltatásokról PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 13/2015. (III.29.) sz. önkormányzati rendelete Az egészségügyi szolgáltatásokról Hatályba lépés napja: 2015. április hó 01. Ezen önkormányzati rendelet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2011. április 14-én megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2011. április 14-én megtartott soron kívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2011. április 14-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza házasságkötő terme. Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2008. (I. 25.) rendelete egyes szociális ellátásokról

Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2008. (I. 25.) rendelete egyes szociális ellátásokról Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2008. (I. 25.) rendelete egyes szociális ellátásokról Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testülete, a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

Csepeli Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. Üzletszabályzat. Hatálybalépés időpontja: 2013. március 1. BUDAPEST

Csepeli Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. Üzletszabályzat. Hatálybalépés időpontja: 2013. március 1. BUDAPEST Csepeli Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Hatálybalépés időpontja: 2013. március 1. BUDAPEST 1 TARTALOMJEGYZÉK MELLÉKLETEK ÉS FÜGGELÉKEK JEGYZÉKE... 3 ELŐSZÓ... 4 1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT TÁRGYA

Részletesebben

Doboz Nagyközség Önkormányzatának 9/2008. (III.28.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szakosított szociális intézmény igénybevételéről

Doboz Nagyközség Önkormányzatának 9/2008. (III.28.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szakosított szociális intézmény igénybevételéről Doboz Nagyközség Önkormányzatának 9/2008. (III.28.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szakosított szociális intézmény igénybevételéről Doboz Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2009. március 26-án tartandó ülésének 1. számú - A szociális, pénzbeli, természetbeni és személyes gondoskodást nyújtó ellátások helyi szabályairól szóló

Részletesebben

a helyi adókról (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

a helyi adókról (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testületének - a 22/2012. (XI. 21.) és a 16/2015. (XI. 18.) önkormányzati rendelettel módosított 26/2011. (XII. 14.) önkormányzati rendelete a helyi adókról (EGYSÉGES

Részletesebben

/Egységes szerkezetben /

/Egységes szerkezetben / Dorogháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének többször módosított 6/1994. Ö.R. számú rendelete a lakásépítés és lakásvásárlás helyi támogatásáról /Egységes szerkezetben / Dorogháza Község Önkormányzata

Részletesebben

2012. évi határozatok

2012. évi határozatok 2012. évi határozatok 1/2012. (I.20.) Kt. határozata sürgősségi indítvány napirendre vételéről Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2012. január 12-ei ülésén 4. napirendi pontként tárgyalja

Részletesebben

RENDELET-TERVEZET. Tisztelt Közgyűlés!

RENDELET-TERVEZET. Tisztelt Közgyűlés! 3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-705, Fax: (36)523-779, E-mail: gestefan@ph.eger.hu 6. RENDELET-TERVEZET Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások elidegenítésére vonatkozó szabályairól szóló 12/2001.

Részletesebben

Dombrád Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2006.(XII.18.) R E N D E L E T E. Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételeiről

Dombrád Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2006.(XII.18.) R E N D E L E T E. Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételeiről Dombrád Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2006.(XII.8.) R E N D E L E T E Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételeiről - egységes szerkezetben - Dombrád Város Képviselőtestülete a lakások

Részletesebben

10/2005. ( XI. 18.) számú rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről

10/2005. ( XI. 18.) számú rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről Tar Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2005. ( XI. 18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Tar Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-7/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. április 18-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-7/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. április 18-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-7/2011. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. április 18-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 50/2011.(IV.18.) 51/2011.(IV.18.) 52/2011.(IV.18.)

Részletesebben

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a határozattal kapcsolatos intézkedések megtételére.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a határozattal kapcsolatos intézkedések megtételére. E L Ő T E R J E S Z T É S C S A N Á D P A L O T A V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E R É S Z É R E Ügyiratszám: 1431/2015. Tárgy: Csanádpalota Térségi Szociális és

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A RENDELET CÉLJA

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A RENDELET CÉLJA Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015.(II.12.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtható szociális és gyermekvédelmi, valamint a személyes gondoskodást nyújtó

Részletesebben

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzat fenntartásában működő

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzat fenntartásában működő Pásztó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2001./VI.1./ számú rendelete az önkormányzati fenntartású közoktatási intézményekben igénybe vett szolgáltatásokért fizetendő térítési díjak és tandíjak

Részletesebben

Emőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2005. (IX. 30.) R E N D E L E T E

Emőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2005. (IX. 30.) R E N D E L E T E Emőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2005. (IX. 30.) R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről Emőd város Önkormányzata a lakások és helyiségek

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRBEADÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRBEADÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRBEADÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 2/2007.(II. 01.) RENDELETÉNEK a 14/2007.(IX. 27.) rendelettel, a 19/2007.(XI.

Részletesebben