A MÉDIA- ÉS REKLÁMIPAR TÉNYADATAIRÓL IPARÁGI MEGKÖZELíTÉSBEN AZ EGYKULCSOS REKLÁMADÓ KAPCSÁN WHITEREPORT.HU GYORSJELENTÉS BUDAPEST, FEBRUÁR 16.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A MÉDIA- ÉS REKLÁMIPAR TÉNYADATAIRÓL IPARÁGI MEGKÖZELíTÉSBEN AZ EGYKULCSOS REKLÁMADÓ KAPCSÁN WHITEREPORT.HU GYORSJELENTÉS BUDAPEST, 2015. FEBRUÁR 16."

Átírás

1 A MÉDIA- ÉS REKLÁMIPAR TÉNYADATAIRÓL IPARÁGI MEGKÖZELíTÉSBEN AZ EGYKULCSOS REKLÁMADÓ KAPCSÁN WHITEREPORT.HU GYORSJELENTÉS BUDAPEST, FEBRUÁR 16.

2 WR-MÓDSZERTAN & A GYORSJELENTÉS CÉLJA A Whitereport.hu* mediabrowser ( röviden WR az egyetlen független, objektív forrásokra épülő adatbázis, amely a klasszikus médiumok (televízió, rádió, nyomtatott és internetes sajtó, mozik és klasszikus közterületi reklámeszközök) tételes, negyedévenkénti, a teljességre törekvő belistázát követően kereshető adatbázis formájában képet nyújt a médiapiac sokaságáról, struktúrájáról, a médiavállalatok árbevételi adatairól mind hirdetők, ügynökségek, médiavállalatok, mind hatóságok számára a szolgáltatás 2011-es bevezetése óta. A médiavállalatok piacát csak úgy lehet hitelesen vizsgálni, ha a médiumokhoz mint alapegységekhez rendelt médium- és céginformációkat elemezzük minden más megoldás elnagyolt és hibás következtetésekhez vezethet. A WR Universe modulja adatai szerint 11 ezer médium működik Magyarországon.» A WR Financial modul adataiból készült elemzés a médiapiaci tartalomszolgáltató vállalatok cégszintű adatait mutatja. A pénzügyi nettó árbevétel tehát tartalmazza a terjesztési, reklám és egyéb bevételeket is.» A Financial-elemzésekben az WR által médiaszolgáltatóként definiált 1152 vállalat listája nem tartalmazza a közszolgálati médiaszolgáltatókat és az e-kereskedelmi cégeket, a médiasokaság elemzésénél minden tartalomszolgáltató szerepel. A WHITEREPORT.HU REKLÁMADÓ-TÉMÁJÚ GYORSJELENTÉS CÉLJA, HOGY A FELMERÜLT EGYKULCSOS REKLÁMADÓ KAPCSÁN HITELES, MÉDIAIPARÁGI ALAPOKRA ÉPÜLŐ ALAPINFORMÁCIÓKKAL LÁSSA EL A SZAKMAI ÉS SZÉLESEBB KÖZÖNSÉGET, MEGELŐZVE A TÉVES INFORMÁCIÓKON ALAPULÓ DÖNTÉSEKET. * A Mrs. White Media Consulting szellemi termékeként védjegyezve, az SZNTH műnyilvántartásában szám alatt nyilvántartva.

3 A 6700 HAZAI MÉDIUMÜZEMELTETŐ SZERVEZET BÁRMELYIKÉNEK LEHET REKLÁMBEVÉTELE (SŐT, MÁS TEVÉKENYSÉGŰ CÉGNEK IS) Éves nettó árbevétel, 1000 Ft A WHITEREPORT.HU MEDIABROWSER ADATAI SZERINT KLASSZIKUS ( ATL- ) MÉDIUM MŰKÖDIK MAGYARORSZÁGON (TÉVÉ, RÁDIÓ, LAP, SITE, MOZI, PLUSZ 40E+ KLASSZIKUS KÖZTÉRI REKLÁMESZKÖZ), AMELYEKET 6700 SZERVEZET ÜZEMELTET. EZEK CSUPÁN 40%-A CÉG, A TÖBBI ÖNKORMÁNYZAT, ALAPíTVÁNY, EGYHÁZ STB., ÉS A CÉGEKNEK IS CSUPÁN FELE, kb CÉG TEKINTHETŐ MÉDIAVÁLLALATNAK. Forrás: Whitereport.hu Financial, nov. 5.-i frissítés.1152 médiavállalat adatai alapján. Közszolgálati és e-kercégek nélkül.

4 2. A CÉGEK ÖSSZÁRBEVÉTELÉBŐL NEM KÖVETKEZTETHETÜNK A REKLÁMBEVÉTELÜKRE 120,0 100,0 80,0 60,0 40,0 20,0 - Milliárd Ft cég 57 cég 7 cég 30 cég 10 milliárd milliárd 250 millió - 1 milliárd 250 millió alatt Médiavállalat-csoportok összárbevétele cégméret szerint A WHITEREPORT.HU MEDIABROWSER ADATAI SZERINT AZ 1152 MÉDIAVÁLLALATKÉNT BESOROLT MÉDIACÉG KÖZT SOK KIS, HAZAI LAPKIADÓ, SITEÜZEMELTETŐ, HELYI RÁDIÓS STB. Forrás: Whitereport.hu Financial, nov. 5.-i frissítés.1152 médiavállalat adatai alapján. Közszolgálati és e-kercégek nélkül.

5 3. NEM MINDEN MÉDIAVÁLLALAT ÉL REKLÁMBÓL A REKLÁMBEVÉTEL ÁTLAGOSAN AZ ÖSSZBEVÉTEL FELE, VÁLLALATONKÉNTI JELENTŐS ELTÉRÉSSEL Bevételi modell A Reklám > Egyéb / Terjesztés (ha van) Bevételi modell B Terjesztés > Reklám / Egyéb Pl. Országos földi kertévék, rádiók, siteok, köztéri reklámcégek, ingyenes lapok Pl. Lapkiadók többsége, kábeltévék Milliárd Ft Hazai vállalatok net-net reklámárbevétele (MRSZ-becslés) Médiavállalatok éves nettó összárbevétele (Whitereport-tény) MRSZ módszertani változás év év év év év év 2014 (becslés) ÁTLAG 5% KB. 6,5 MILLIÁRD FORINT REKLÁMADÓT JELENTENE, ENNEK ELOSZLÁSA VÁLLALATI SZINTŰ REKLÁMBEVÉTELI ADAT NÉLKÜL NEHEZEN MEGBECSÜLHETŐ, TEKINTETTEL A DIVERZIFIKÁLT ÜZLETI MODELLEKRE Forrás: 1. Whitereport.hu Financial, nov. 5.-i frissítés.1152 médiavállalat adatai alapján. Közszolgálati és e-kercégek nélkül. 2. MRSZ: Becsült net-net reklámköltés globálisak nélkül.

6 4. A MÉDIAIPARÁG EREDMÉNYESSÉGE A VÁLSÁG ELŐTT SEM HALADTA MEG A 6%-OT, JELENLEG 0 KÖRÜLI Milliárd Ft Top 100 médiavállalat össz-üzemieredmény Top 100 médiavállalat össz-adózotteredmény év év év év év év A HAZAI TOP 100 MÉDIAVÁLLALAT BEVÉTELARÁNYOS EREDMÉNYE VÁLALATONKÉNT JELENTŐS KÜLÖNBSÉGEKET MUTAT, 2009 ÓTA NEGATíV VAGY MINIMÁLIS VOLT TŐL TRENDFORDULÓT REMÉLT A PIAC Forrás: Whitereport.hu Financial, nov. 5.-i frissítés.1152 médiavállalat adatai alapján, az adott év top 100 cége. Az összpiaci számok még negatívabbak. Megjegyzés 2012: M-RTL egyszeri hatás.

7 5. A MÉDIACÉGEK HARMADA VESZTESÉGES Top 100 médiavállalat 2013: üzemieredmény-totál 0 Ft vagy pozitív Mínusz Top 100 médiavállalat 2013: üzemi eredmény vs éves nettó árbevétel 2,5%+ 2,5% alatt EGY EGYSÉGES, ALSÓ VOLUMENHATÁR NÉLKÜLI REKLÁMADÓ HATÁSA NEHEZEN KISZÁMíTHATATÓ, TEKINTETTEL AZ EGYÉNI NAGY KÜLÖNBSÉGEKRE. MAKROSZINTEN: RÉSZBEN VAGY EGÉSZBEN ELVIHETI A 2015-RE REMÉLT PLUSZBEVÉTELEKET, VAGY AKÁR MíNUSZBA VIHETI A MÉDIAPIACOT ÉS/VAGY GÁTOLHATJA A FEJLESZTÉSEKET, TOVÁBB ERŐSíTHETI A KONSZOLIDÁCIÓT Forrás: Whitereport.hu Financial, nov. 5.-i frissítés.1152 médiavállalat adatai alapján, az adott év top 100 cége. Az összpiaci számok még negatívabbak.

8 6. MELY MÉDIAVÁLLALATOKAT SÚJTANÁ LEGINKÁBB EGY EGYSÉGES, ALSÓ ÉRTÉKHATÁR NÉLKÜLI REKLÁMADÓ? Tényleges reklámárbevételeket tartalmazó konkrét cégszintű adatok jelenleg nem állnak rendelkezésre, holott csak az alapján lehetne érdemi hatásvizsgálatot végezni fejlesztés alatt, ld. Whitereport.hu Ad Upgrade Makroszintű megközelítésben: a) A reklámadó hatálya alsó határ nélküli egykulcsos adóként érintené» a Whitereport.hu által monitorolt több mint 6000 médiumüzemeltető szervezetet, köztük önkormányzatokat, alapítványokat, egyházakat, nonprofit szervezeteket, sőt a közszolgálati médiumokat is» számos, definiálhatatlan mennyiségű egyéb főtevékenységű, de kisebbnagyobb reklámbevételt generáló céget b) A reklámadó mint pluszköltség a fentieken belül fokozottan érintené» a közepes-nagy, fejleszteni képes médiavállalatokat» a reklámfókuszú médiakkv-kat (site-ok, helyi kereskedelmi lapok, rádiók )» a más főtevékenységű, de jelentős, akár nem feltétlenül klasszikus reklámbevételt generáló cégeket

9 ÖSSZEGZÉS AZ EGYKULCSOS, ALSÓ VOLUMENHATÁR NÉLKÜLI REKLÁMADÓ VÁRHATÓ HATÁSAIRÓL JELENLEG NEM ÁLL RENDELKEZÉSRE AGGREGÁLT INFORMÁCIÓFORRÁS ARRA VONATKOZÓLAG, HOGY MELY MÉDIAVÁLLALATNAK MEKKORA A TÉNYLEGES REKLÁMÁRBEVÉTELE, EZÉRT ÉRDEMI HATÁSELEMZÉS NEM VÉGEZHETŐ. ENNEK PÓTLÁSÁRA IRÁNYUL A WHITEREPORT.HU FINANCIAL MODULJÁNAK KIEGÉSZíTÉSE, A FEJLESZTÉS ALATT ÁLLÓ WHITEREPORT AD UPGRADE MODUL, AMELY VÁLLALATI SZINTŰ TÉNYLEGES REKLÁMBEVÉTELI ADATOT SZOGÁLTAT ÉS MEGBíZHATÓ SZAKMAI ELEMZÉS ALAPJA LEHET. MAKROSZINTŰ MEGKÖZELíTÉSBEN WHITEREPORT-ADATOK ALAPJÁN ÚGY TŰNIK, AZ EGYKULCSOS REKLÁMADÓ AZ ÖSSZESSÉGÉBEN NEM (TÚL) NYERESÉGES MÉDIAIPARÁGAT SOKFÉLEKÉPP ÉRINTHETI. A Z EGYKULCSOS REKLÁMADÓ NÖVELHETI A REKLÁMBEVÉTELRE (IS) ÉPÜLŐ MÉDIAVÁLLALATOK INSTABILITÁSÁT, VESZÉLYEZTETVE PROFIBALITÁSUKAT. EGYÚTTAL CSÖKKENTHETI VERSENYKÉPESSÉGÜKET A GLOBÁLIS SZEREPLŐKKEL SZEMBEN. AZ EGYKULCSOS, ALSÓ HATÁR NÉLKÜLI REKLÁMADÓ A PROFI MÉDIACÉGEKEN KíVÜL TÖBBEZER MÉDIUMÜZEMELTETŐ SZERVEZETET ÉS EGYÉB VÁLLALATOT IS ÉRINTENE. EGY EGYSÉGES REKLÁMADÓ BEVEZETÉSE VÁRHATÓ HATÁSAINAK ELEMZÉSE A FENT EMLíTETT RÉSZLETESEBB ELEMZÉS, ILL. A PÉNZÜGYI HATÁSOK NÉLKÜL ÉRDEMBEN NEM VÉGEZHETŐ EL (A REKLÁMADÓBEVÉTELI PLUSZ RÉSZBEN VAGY EGÉSZBEN ELVESZHET MÁS ADÓNEMEN). ELKÉPZELHETŐ, HOGY A 2015-BEN - A VÁRAKOZÁSOK SZERINT - ISMÉT NÖVEKEDÉSNEK INDULÓ REKLÁMPIACON A FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA, GAZDASÁGÉLÉNKíTÉS POZITíVABB HATÁSSAL LEHETNE A KÖLTSÉGVETÉSRE.

A VÁLSÁG ANATÓMIÁJA. avagy válság alatt is van élet

A VÁLSÁG ANATÓMIÁJA. avagy válság alatt is van élet A VÁLSÁG ANATÓMIÁJA avagy válság alatt is van élet A TELJES MAGYAR MÉDIAPIAC TRENDJEI & PROGNÓZIS 2012-re a WHITEREPORT mediabrowser hiánypótló adatai alapján BEVEZETŐ Miért? Prognózis-szezon van 2011

Részletesebben

MEDDIG SZELETELHETŐ A TORTA? Evolution konferencia 2017 Budapest, március 1.

MEDDIG SZELETELHETŐ A TORTA? Evolution konferencia 2017 Budapest, március 1. MEDDIG SZELETELHETŐ A TORTA? Evolution konferencia 2017 Budapest, 2017. március 1. A MÉDIATORTA NAGYOBB MINT GONDOLJUK, HISZ MÉDIUMOK 82%-ÁNAK CSUPÁN A LÉTEZÉSÉT TUDJUK A WHITEREPORTBÓL 3% 15% 82% 2016.

Részletesebben

2014: AZ ÚJRAFELOSZTÁS ÉS PROFITVADÁSZAT ÉVE 2014: YEAR OF REPARTITION AND PROFIT HUNTING IN HUNGARIAN MEDIA

2014: AZ ÚJRAFELOSZTÁS ÉS PROFITVADÁSZAT ÉVE 2014: YEAR OF REPARTITION AND PROFIT HUNTING IN HUNGARIAN MEDIA A tavalyi, 2013. december 12.-i előadásom címe 2014: AZ ÚJRAFELOSZTÁS ÉS PROFITVADÁSZAT ÉVE 2014: YEAR OF REPARTITION AND PROFIT HUNTING IN HUNGARIAN MEDIA Készítette / Prepared by: Kinga Incze Budapest,

Részletesebben

Hamarosan itt a WHITEREPORT FOR DIRECTORS SUMMER EDITION

Hamarosan itt a WHITEREPORT FOR DIRECTORS SUMMER EDITION Hamarosan itt a WHITEREPORT FOR DIRECTORS 2019. SUMMER EDITION Hirdetési, médiavállalati, ügynökségi, marketing- és PR-vezetőknek Budapest, 2019. 05. 08. KI NE SZERETNÉ TUDNI A PONTOS SZÁMOKAT? Idén is

Részletesebben

KÉSZÜLJÖN FEL 2020-RA!

KÉSZÜLJÖN FEL 2020-RA! KÉSZÜLJÖN FEL 2020-RA! Itt a WHITEREPORT FOR DIRECTORS 2019. SUMMER EDITION Hirdetési, médiavállalati, ügynökségi, marketing- és PR-vezetőknek Budapest, 2019. 07. 01. INTRO: HÁROM ÜZLETI VILÁGREND TALÁLKOZÁSÁBAN

Részletesebben

Szép Új Világ Szeptember 29. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség

Szép Új Világ Szeptember 29. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség Szép Új Világ 2015. Szeptember 29. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség Ok - okozat Az elmúlt években elmaradt az iparág pozicionálása. Ennek következtében a kormány az iparágat nem tekinti komoly

Részletesebben

Szép Új Világ. 2015. június 25. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség

Szép Új Világ. 2015. június 25. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség Szép Új Világ 2015. június 25. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség Nem várt csomag!? Ok - okozat Az elmúlt években elmaradt az iparág pozicionálása. Ennek következtében a kormány az iparágat nem tekinti

Részletesebben

A helyi sajtó távlatai

A helyi sajtó távlatai A helyi sajtó távlatai A médiapiac mozgásban van Sajtó alatt a klasszikus médiumok mindegyikét értjük (tv, rádió, nyomtatott sajtó, közterület, internet, mozi) - ezek fogyasztása lassan, de az évek során

Részletesebben

Médiapiaci kórkép 2015

Médiapiaci kórkép 2015 Médiapiaci kórkép 2015 Szükség van életmódváltásra? 2015. November 12. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség Egészségesen működő piaci feltételek Kiszámíthatóság, önszabályozás, párbeszéd A hatékony

Részletesebben

A híres bónusz. avagy amiről eddig nem akartunk beszélni. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség

A híres bónusz. avagy amiről eddig nem akartunk beszélni. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség A híres bónusz avagy amiről eddig nem akartunk beszélni Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség A médiapiac működése Médiaügynökségek hozzáadott értéke a hirdető számára Szakmai támogatás: Speciális szakmai

Részletesebben

Reklámtorta február 28. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség

Reklámtorta február 28. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség Reklámtorta 2017 2018. február 28. Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség Az iparág szabályozási változásainak kronológiája - 2014-2017 Adóteher Reklámadó törvény június 11. PwC 2014 NKH indulás október

Részletesebben

Reklámköltés március 1. Urbán Zsolt elnök Hivatal Péter ügyvezetőségi tag Magyar Reklámszövetség

Reklámköltés március 1. Urbán Zsolt elnök Hivatal Péter ügyvezetőségi tag Magyar Reklámszövetség Reklámköltés 2016 2017. március 1. Urbán Zsolt elnök Hivatal Péter ügyvezetőségi tag Magyar Reklámszövetség Iparág 2014-2017 Adóteher 2014 Reklámadó törvény június 11. Adóbevétel NKH kormányrendelet október

Részletesebben

LAPPIACI TRENDEK Fény az alagút végén

LAPPIACI TRENDEK Fény az alagút végén LAPPIACI TRENDEK Fény az alagút végén Kázmér Judit Elnök, Magyar Lapkiadók Egyesülete Budapest, 2010. szeptember 16. NYOMTATOTT SAJTÓ: A LEGJOBB BROWSER FŐBB TRENDEK A VILÁGSAJTÓBAN Globális recesszió,

Részletesebben

MERRE TART A LAPKIADÁS? A fejlődés záloga: hiteles tartalom

MERRE TART A LAPKIADÁS? A fejlődés záloga: hiteles tartalom MERRE TART A LAPKIADÁS? A fejlődés záloga: hiteles tartalom Kázmér Judit Elnök, Magyar Lapkiadók Egyesülete Megújuló média - konferencia Budapest, 2010. október 6. MERRE TART A VILÁG LAPKIADÁSA? NAPILAPOK

Részletesebben

A reklám helye a gazdaságban Evolution / Sere Péter, Igazgató, PwC

A reklám helye a gazdaságban Evolution / Sere Péter, Igazgató, PwC www.pwc.com/hu Evolution / Sere Péter, Igazgató, 1. A reklám helye a médiában 2. Foglalkoztatás 3. Fogyasztás 4. GDP 5. Költségvetés 6. Trendek 2008 2018 7. Ahogy a CEO-k látják 2 1. A reklám helye a médiában

Részletesebben

Magyarországi médiapiaci körkép 2013. 1. félév Készítette a Mrs. White Media Consulting Kft. A Médiatanács Médiatudományi Intézetének megbízásából

Magyarországi médiapiaci körkép 2013. 1. félév Készítette a Mrs. White Media Consulting Kft. A Médiatanács Médiatudományi Intézetének megbízásából Magyarországi médiapiaci körkép 2013. 1. félév Készítette a Mrs. White Media Consulting Kft. A Médiatanács Médiatudományi Intézetének megbízásából MTMI-kézirat lezárva: Budapest, 2013. október 1., publikus

Részletesebben

Reklámpiac 2017: Díjugratás vagy galopp? Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség November 17.

Reklámpiac 2017: Díjugratás vagy galopp? Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség November 17. Reklámpiac 2017: Díjugratás vagy galopp? Urbán Zsolt elnök Magyar Reklámszövetség 2016. November 17. Status Quo Milyen okok vezettek ide? Mi a reklám szerepe? Tankönyvi válasz Társadalmi válasz Kormányzati

Részletesebben

REKLÁMÉLET Magyarországon - 1.rész

REKLÁMÉLET Magyarországon - 1.rész REKLÁM Tervezés- Kutatás 2. REKLÁMÉLET Magyarországon - 1.rész Tények, számok... 1. Mennyit költünk reklámra? Reklámköltés - 2015 felsőoktatás: 180 md. 3-as metró: 150 md. Városliget: 200 md. 194 milliárd

Részletesebben

MÉDIAPIAC A trend folytatódik. Kázmér Judit Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgató. Tapolca március 29.

MÉDIAPIAC A trend folytatódik. Kázmér Judit Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgató. Tapolca március 29. MÉDIAPIAC 2011 A trend folytatódik Kázmér Judit Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgató Tapolca 2011. március 29. MÉDIAPIACI TRENDEK A VILÁGBAN Hirdetési bevételek régiónként a változások

Részletesebben

WHITEREPORT FINANCIAL GYORSJELENTÉS 2015

WHITEREPORT FINANCIAL GYORSJELENTÉS 2015 WHITEREPORT FINANCIAL GYORSJELENTÉS 2015 A TOP100 MAGYARORSZÁGI MÉDIAVÁLLALAT ÁRBEVÉTEL- ÉS PROFITTRENDJEI A LEGFRISSEBB TÉNYEK ALAPJÁN BUDAPEST, 2016. 07. 11. Intr A Whitereprt.hu mediabrwser (WR) nemzetközi

Részletesebben

A jelentésről. Az egyetlen CEE online piaci körképét bemutató részletes kutatási anyag.

A jelentésről. Az egyetlen CEE online piaci körképét bemutató részletes kutatási anyag. A jelentésről Az egyetlen CEE online piaci körképét bemutató részletes kutatási anyag. Több mint 1000 nyomtatott példány kerül terjesztésre az online piac legfontosabb döntéshozói között. A digitális kiadást

Részletesebben

Marketing Mood Barometer 2012

Marketing Mood Barometer 2012 Marketing Mood Barometer 2012 1 Marketing Mood Barometer Kvantitatív kutatás és kvalitatív kutatás Célcsoport: a hazai legjelentősebb márkatulajdonos cégek marketingvezetői, ügyvezetői TOP 50-be tartozik:

Részletesebben

REKLÁMTORTA 2016 A évi sajtópiaci reklámköltés felmérésének eredményei március 1.

REKLÁMTORTA 2016 A évi sajtópiaci reklámköltés felmérésének eredményei március 1. REKLÁMTORTA 2016 A 2016. évi sajtópiaci reklámköltés felmérésének eredményei 2017. március 1. ADATSZOLGÁLTATÓK ADATSZOLGÁLTATÓK Blikk Kft. Central Médiacsoport Zrt. Galenus Gyógyszerészeti Lapés Könyvkiadó

Részletesebben

A 2012. évi televíziós és rádiós reklámpiaci felmérés. 2013. március 7.

A 2012. évi televíziós és rádiós reklámpiaci felmérés. 2013. március 7. A 2012. évi televíziós és rádiós reklámpiaci felmérés 2013. március 7. Az előző évekhez hasonlóan elkészítettük a Reklámtortát 2012-re vonatkozóan is. 54 televízió és 111 rádió volt az adatszolgáltatók

Részletesebben

Ez itt a reklám(adó) helye!

Ez itt a reklám(adó) helye! Ez itt a reklám(adó) helye! Szabó Gábor Tájékoztatási Osztály NAV Dél-alföldi Reg. Adó Főig. 1. Ki lehet érintve reklámadóval? Már reklámját teszem közzé, és ezért ellenértéket kapok (reklámbevétel) Saját

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TRENDEK A TURIZMUS SZEKTORBAN, 2010 A listaáras reklámköltések tükrében

KOMMUNIKÁCIÓS TRENDEK A TURIZMUS SZEKTORBAN, 2010 A listaáras reklámköltések tükrében KOMMUNIKÁCIÓS TRENDEK A TURIZMUS SZEKTORBAN, 2010 A listaáras reklámköltések tükrében KANTAR MEDIA REKLÁMFIGYELÉS, REKLÁMKÖLTÉS-MÉRÉS Figyelt médiumok 20 TV csatorna 11 rádióadó 300 újság cím 17 internetes

Részletesebben

Magyarországi médiapiaci körkép

Magyarországi médiapiaci körkép Magyarországi médiapiaci körkép 2012 Készítette a Mrs. White Media Consulting Kft. A Médiatanács Médiatudományi Intézetének megbízásából Kézirat lezárva: Budapest, 2013. május 13. Jóváhagyott kézirat lezárva:

Részletesebben

A reklám szerepe 40 éve és ma

A reklám szerepe 40 éve és ma SAJTÓKÖZLEMÉNY A reklám szerepe 40 éve és ma 40 éves a Magyar Reklámszövetség 2015. január 21. Budapest, 2015. január 21. - A Magyar Reklámszövetség 40 évvel ezelőtt, 1975 januárjában alakult. A jubileumi

Részletesebben

Magyarországi médiapiaci körkép 2009

Magyarországi médiapiaci körkép 2009 Incze Kinga (Mrs. White Media Consulting Kft.) Magyarországi médiapiaci körkép 2009 Az AGB Nielsen, a TNS Media Intelligence, az Ipsos Gfk Hungária és a MATESZ (Magyar Terjesztés Ellenőrző Szövetség) adatai

Részletesebben

Transzparencia Riport. Reklámköltés az auditált lapokban. 2013. I. félév

Transzparencia Riport. Reklámköltés az auditált lapokban. 2013. I. félév Transzparencia Riport Reklámköltés az auditált lapokban 2013. I. félév A nyomtatott sajtó azon kevés médiatípusok egyike, amelynek a hirdetők számára reklámhordozóként fontos paramétereit nem csak mérik,

Részletesebben

Digitális reklámköltési adatok 2013. 2014. március 4.

Digitális reklámköltési adatok 2013. 2014. március 4. Digitális reklámköltési adatok 2013 2014. március 4. IAB Adex Digitális reklámköltési felmérések 1 IAB Adex Az IAB adata világszerte a mértékadó piaci információ a digitális reklámköltésről Az IAB US 1996

Részletesebben

Digitális reklámköltési adatok március 1.

Digitális reklámköltési adatok március 1. Digitális reklámköltési adatok IAB Adex Digitális reklámköltési riportok 1 IAB Adex l Az IAB adata világszerte a mértékadó piaci információ a digitális reklámköltésről l Az IAB US 1996 óta teszi közzé

Részletesebben

Reklámadó és az internet. Balogh László Arkon Zrt.

Reklámadó és az internet. Balogh László Arkon Zrt. Reklámadó és az internet Balogh László Arkon Zrt. Reklámadóról szóló tv. ( Ratv. ) 2. (1) e) Adóköteles az interneten, túlnyomórészt magyar nyelven vagy túlnyomórészt magyar nyelvű internetes oldalon reklám

Részletesebben

REKLÁMTORTA 2014 A 2014. évi televíziós reklámpiaci felmérés eredményei

REKLÁMTORTA 2014 A 2014. évi televíziós reklámpiaci felmérés eredményei A 2014. évi televíziós reklámpiaci felmérés eredményei 2015. február 19. Reklámtorta 2014 A Reklámtorta 2014 felmérés az elmúlt évek gyakorlatát követve készült. A piac méretének megállapításához az adatokat

Részletesebben

News Flash. December, Év végi feltöltési kötelezettség 2016-ban

News Flash. December, Év végi feltöltési kötelezettség 2016-ban News Flash December, 2016 Év végi feltöltési kötelezettség 2016-ban Év végi feltöltési kötelezettség 2016-ban Az év végével a társaságoknak meg kell vizsgálniuk, vajon terheli-e őket adóelőleg-kiegészítési

Részletesebben

A évi televíziós és rádiós reklámpiaci felmérés eredményei március 8.

A évi televíziós és rádiós reklámpiaci felmérés eredményei március 8. A 2010. évi televíziós és rádiós reklámpiaci felmérés eredményei 2011. március 8. Reklámtorta 2010-es felmérés A piac méretének megállapításához az adatokat közvetlenül a MEME tagjai, a televíziós és rádiós

Részletesebben

Közgyűlési beszámoló és a jövő tervei. Magyar Reklámszövetség 2015. Május 19.

Közgyűlési beszámoló és a jövő tervei. Magyar Reklámszövetség 2015. Május 19. Közgyűlési beszámoló és a jövő tervei Magyar Reklámszövetség 2015. Május 19. Új MRSZ honlap 40 éves az MRSZ jubileumi esemény január 21. A Magyar Reklámszövetség 40 évvel ezelőtt, 1975 januárjában alakult.

Részletesebben

Magyarországi médiapiaci körkép 2011

Magyarországi médiapiaci körkép 2011 MÉDIAPIACI KÖRKÉP 211 1 Magyarországi médiapiaci körkép 211 Tanulmány az NMHH részére Készítette: Mrs. White Media Consulting Kft. Kézirat lezárva: 212. április 15. A tanulmány az alábbi kutatócégek közreműködésével

Részletesebben

Reklámadó Hatályos: augusztus 15-től.

Reklámadó Hatályos: augusztus 15-től. Reklámadó 2014 Szakirodalom: - XXII. törvény Ratv. - XXXIV. törvény Ratv módosítása - 66. NAV információs füzet - CLXXXV. törvény Mttv - XLVIII. törvény Reklámtv. Hatályos: 2014. augusztus 15-től. Reklámadó

Részletesebben

MÉDIAKUTATÁS. MÉDIATERVEZÉS MÉRŐSZÁMOK

MÉDIAKUTATÁS. MÉDIATERVEZÉS MÉRŐSZÁMOK Tervezés-Kutatás 5/b. MÉDIAKUTATÁS. MÉDIATERVEZÉS MÉRŐSZÁMOK Nézettségi adatok jellegzetes napi AMR reklám appendix csatorna rivalizálás (AGB-Nielsen) RTL Klub TV 2 csúcs: 2,2 millió néző többi m1 a verseny

Részletesebben

News Flash. December, Közeledik az év végi feltöltési kötelezettség

News Flash. December, Közeledik az év végi feltöltési kötelezettség News Flash December, 2015 Közeledik az év végi feltöltési kötelezettség Közeledik az év végi feltöltési kötelezettség Idén sem szabad megfeledkeznünk az év végi feltöltési kötelezettségről. December 20-ig

Részletesebben

REKLÁMADÓ 2014. Budapest, 2014. augusztus 14.

REKLÁMADÓ 2014. Budapest, 2014. augusztus 14. REKLÁMADÓ 2014 Budapest, 2014. augusztus 14. Előadó: Vadász Iván alelnök Az előadás képei letölthetőek: www.adko.hu Előadások 2014. évi XXXIV. törvény a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény eltérő

Részletesebben

Magyar Reklámszövetség Közgyűlés május 24.

Magyar Reklámszövetség Közgyűlés május 24. Magyar Reklámszövetség Közgyűlés 2018. május 24. Elnöki beszámoló a 2018. január és 2018. május közti időszakról és a 2018. Q2-Q4 tervekről Urbán Zsolt Elnök Magyar Reklámszövetség Új MRSZ tagdíjrendszer

Részletesebben

a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény eltérő szöveggel való hatálybalépéséről é s azzal összefüggő egyes adótörvények módosításáról *

a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény eltérő szöveggel való hatálybalépéséről é s azzal összefüggő egyes adótörvények módosításáról * Országgyű lés Hivatal a lrománys7< I /~Z 6g p ( 2014. évi törvény Érkezett : 2014 J ul 0 9. a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény eltérő szöveggel való hatálybalépéséről é s azzal összefüggő egyes

Részletesebben

PILLANATKÉP AZ ANALÓG FÖLDI LEKAPCSOLÁS UTÁN

PILLANATKÉP AZ ANALÓG FÖLDI LEKAPCSOLÁS UTÁN PILLANATKÉP AZ ANALÓG FÖLDI LEKAPCSOLÁS UTÁN 2013. NOVEMBER Nielsen Közönségmérés CSAK ANALÓG FÖLDI VÉTELLEL RENDELKEZŐK ARÁNYA 2013. június 2. és november 30., televízióval rendelkező háztartások %-ában

Részletesebben

Piackutatás versenytárs elemzés

Piackutatás versenytárs elemzés Piackutatás versenytárs elemzés 2015 TÁJÉKOZTATÓ Jelen szigorúan bizalmas piackutatást / versenytárs elemzést (a továbbiakban mellékleteivel és kiegészítéseivel együtt Elemzés ) az Elemző (a továbbiakban

Részletesebben

Média költések hatása a patikai értékesítésre Mire érdemes költenünk a büdzsét? kommunikációs vezetője

Média költések hatása a patikai értékesítésre Mire érdemes költenünk a büdzsét? kommunikációs vezetője Média költések hatása a patikai értékesítésre Mire érdemes költenünk a büdzsét? Mihálszki Zsuzsa Kantar Media kommunikációs vezetője Márkus Ádám IMS Health Magyarország OTC-vezető Tematika Kik vagyunk,

Részletesebben

TV REKLÁMPIACI KÖRKÉP 2014. ELSŐ FÉLÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

TV REKLÁMPIACI KÖRKÉP 2014. ELSŐ FÉLÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TV REKLÁMPIACI KÖRKÉP 2014. ELSŐ FÉLÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS REKLÁMOK NÉZETTSÉGE 2014 I. FÉLÉV Naponta 7,0 millió ember nézett TV-t. Ebből 6,6 millió látott reklámot. A napi TV-nézési idő 294 perc. Ebből

Részletesebben

GE Capital Hungary. Budapest Bank. Banki megoldások a KKV szektor számára finanszírozás terén. 1 Magyar Termék 2014.05.16.

GE Capital Hungary. Budapest Bank. Banki megoldások a KKV szektor számára finanszírozás terén. 1 Magyar Termék 2014.05.16. GE Capital Hungary Budapest Bank Banki megoldások a KKV szektor számára finanszírozás terén 1 GE Közép-Kelet Európában GE jelenlét Magyarország 12 500+ alkalmazott 3 regionális üzleti központ (Lighting

Részletesebben

A Direkt Marketing Szövetség DM Szenzor kutatásának célja:

A Direkt Marketing Szövetség DM Szenzor kutatásának célja: A Direkt Marketing Szövetség DM Szenzor kutatásának célja: a hazai direkt marketing szektor méretének felmérése a direkt marketingben használt eszközök jelentőségének feltérképezése A kutatás során az

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁS: 1-25. Jogi Bizottság 2007/2238(INI) 8.5.2008. Véleménytervezet Piia-Noora Kauppi (PE404.799v01-00)

EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁS: 1-25. Jogi Bizottság 2007/2238(INI) 8.5.2008. Véleménytervezet Piia-Noora Kauppi (PE404.799v01-00) EURÓPAI PARLAMENT 2004 Jogi Bizottság 2009 2007/2238(INI) 8.5.2008 MÓDOSÍTÁS: 1-25 Piia-Noora Kauppi (PE404.799v01-00) a fedezeti alapokról és a magántőkéről (2007/2238(INI)) AM\722236.doc PE405.953v01-00

Részletesebben

REKLÁMTORTA A évi sajtópiaci reklámköltés felmérésének eredményei február 28.

REKLÁMTORTA A évi sajtópiaci reklámköltés felmérésének eredményei február 28. REKLÁMTORTA 2017 A 2017. évi sajtópiaci reklámköltés felmérésének eredményei 2018. február 28. 2017 NYOMTATOTT REKLÁMPIAC ÖSSZESEN /MFt/ napilap 16 525 női lapok ingyenes heti + hird. lapok 5 667 6 305

Részletesebben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Médiatanácsának. 1511/2013. (X. 16.) számú VÉGZÉSE

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Médiatanácsának. 1511/2013. (X. 16.) számú VÉGZÉSE A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 1511/2013. (X. 16.) számú VÉGZÉSE A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (1088 Budapest Reviczky utca 5., a továbbiakban: Médiatanács)

Részletesebben

Magyarországi médiapiaci körkép 2010/II. szám

Magyarországi médiapiaci körkép 2010/II. szám Incze Kinga (Mrs. White Media Consulting Kft.) Magyarországi médiapiaci körkép 2010/II. szám Gyorsjelentés a televízió, a rádió és az internet piacáról Az AGB Nielsen, az Ipsos GfK Hungária, a Kantar Média

Részletesebben

2014. évi XXII. törvény a. reklámadóról. Reklámadó és a külföldi szolgáltatók. Mobile Hungary 2015 Konferencia. Dr. Nemes Ákos

2014. évi XXII. törvény a. reklámadóról. Reklámadó és a külföldi szolgáltatók. Mobile Hungary 2015 Konferencia. Dr. Nemes Ákos 2014. évi XXII. törvény a Reklámadó és a külföldi szolgáltatók reklámadóról Mobile Hungary 2015 Konferencia Dr. Nemes Ákos 80 as években gyermekkoromban ő volt számomra a rémálom És most? 2014. év augusztus

Részletesebben

MARKETING- KOMMUNIKÁCIÓ

MARKETING- KOMMUNIKÁCIÓ MARKETING- KOMMUNIKÁCIÓ Az előadás témái 1./ A marketingkommunikációs mix tartalma 2./ Reklám 3./ Eladásösztönzés 4./ Személyes eladás 5./ PR Kommunikációs mix Reklám Eladásösztönzés Public Relations Személyes

Részletesebben

2014: AZ ÚJRAFELOSZTÁS ÉS PROFITVADÁSZAT ÉVE 2014: YEAR OF REPARTITION AND PROFIT HUNTING IN HUNGARIAN MEDIA

2014: AZ ÚJRAFELOSZTÁS ÉS PROFITVADÁSZAT ÉVE 2014: YEAR OF REPARTITION AND PROFIT HUNTING IN HUNGARIAN MEDIA 2014: AZ ÚJRAFELOSZTÁS ÉS PROFITVADÁSZAT ÉVE 2014: YEAR OF REPARTITION AND PROFIT HUNTING IN HUNGARIAN MEDIA Készítette / Prepared by: Kinga Incze Budapest, 2013. december 12. MÓDSZER Method Adatforrás

Részletesebben

Nem nézni kell, hanem benne kell lenni!

Nem nézni kell, hanem benne kell lenni! Nem nézni kell, hanem benne kell lenni! A média világa: ahol jó lenni? Ha nekünk fontos Ha az újságírónak fontos A média világa: ahol jó lenni? Mit engedhetnek meg maguknak az újságírók, és mit engedhetünk

Részletesebben

A civil szervezetek működési környezetének bemutatása a statisztikai adatok tükrében

A civil szervezetek működési környezetének bemutatása a statisztikai adatok tükrében MINISZTERELNÖKSÉG A civil szervezetek működési környezetének bemutatása a statisztikai adatok tükrében Dr. Kisida Tamás Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya Civil szervezetek általános

Részletesebben

VÁRÓTERMI KUTATÁS Kutatási jelentés az IDS Medical részére

VÁRÓTERMI KUTATÁS Kutatási jelentés az IDS Medical részére VÁRÓTERMI KUTATÁS Kutatási jelentés az IDS Medical részére 1 A váróteremben töltött idő A legutóbbi várótermi látogatás tapasztalatai % Plakátok 9% Reklámanyagok olvasása Szórólapok 44% 9% 44% Elolvasta

Részletesebben

Kiket érinthet az analóg lekapcsolás?

Kiket érinthet az analóg lekapcsolás? Televíziónézési pillanatkép Kiket érinthet az analóg lekapcsolás? 2011. november Nielsen Közönségmérés - Előfizetés (vételi hierarchia) + A teljes népesség () televíziós vételi platformok szerinti kategóriái

Részletesebben

Magyarországi médiapiaci körkép 2008

Magyarországi médiapiaci körkép 2008 Incze Kinga Magyarországi médiapiaci körkép 2008 Az AGB Nielsen, a TNS Media Intelligence, a Szonda Ipsos Gfk Hungária és a MATESZ (Magyar Terjesztés Ellenőrző Szövetség) adatai alapján Budapest, 2009.

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 37. heti ülésszakának napirendjére szeptember 12.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 37. heti ülésszakának napirendjére szeptember 12. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 37. heti ülésszakának napirendjére 2012. szeptember 12. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Magyar Reklámszövetség

Magyar Reklámszövetség Magyar Reklámszövetség Sajtómegjelenések 40 éves az MRSZ esemény 2015. január 21. Tartalom 1. Hírügynökség... 3 MTI - Reklámszövetség: torzítja a reklámadó a piaci versenyt... 3 2. Online... 4 Kreatív

Részletesebben

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA A TANTÁRGY ADATLAPJA 1. A képzési program adatai 1.1 Felsıoktatási intézmény Babeş-Bolyai Tudományegyetem 1.2 Kar Földrajz Kar 1.3 Intézet Társadalomföldrajz és Turizmus Intézet 1.4 Szakterület Kommunikációtudomány

Részletesebben

Magyarországi médiapiaci körkép 2013. 1. félév Készítette a Mrs. White Media Consulting Kft. A Médiatanács Médiatudományi Intézetének megbízásából

Magyarországi médiapiaci körkép 2013. 1. félév Készítette a Mrs. White Media Consulting Kft. A Médiatanács Médiatudományi Intézetének megbízásából Magyarországi médiapiaci körkép 2013. 1. félév Készítette a Mrs. White Media Consulting Kft. A Médiatanács Médiatudományi Intézetének megbízásából MTMI-kézirat lezárva: Budapest, 2013. október 1., publikus

Részletesebben

Magyarországi médiapiaci gyorsjelentés 2010/I. szám

Magyarországi médiapiaci gyorsjelentés 2010/I. szám Incze Kinga (Mrs. White Media Consulting Kft.) Magyarországi médiapiaci gyorsjelentés 2010/I. szám a televízió, a rádió és az internet piacáról Az AGB Nielsen, az Ipsos Gfk Hungária, a Kantar Média és

Részletesebben

TELEVÍZIÓS REKLÁMTORTA 2016

TELEVÍZIÓS REKLÁMTORTA 2016 A 2016. évi televíziós reklámpiaci felmérés eredményei 2017. május 8. Televíziós Reklámtorta 2016 A Televíziós Reklámtorta 2016 felmérés az elmúlt évek gyakorlatát követve készült. Az idei évben először

Részletesebben

TELEVÍZIÓS REKLÁMTORTA 2017

TELEVÍZIÓS REKLÁMTORTA 2017 A 2017. évi televíziós reklámpiaci felmérés eredményei 2018. február 22. Televíziós Reklámtorta 2017 A Televíziós Reklámtorta 2017 felmérés az elmúlt évek gyakorlatát követve készült. A tavalyi évhez hasonlóan

Részletesebben

A REKLÁMADÓ-TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSA. Piac & Profit Konferencia 2015. június 25. dr. Szilágyi Zsuzsanna ügyvéd

A REKLÁMADÓ-TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSA. Piac & Profit Konferencia 2015. június 25. dr. Szilágyi Zsuzsanna ügyvéd A REKLÁMADÓ-TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSA Piac & Profit Konferencia 2015. június 25. dr. Szilágyi Zsuzsanna ügyvéd MI INDOKOLTA A TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁST? Az Európai Bizottság vizsgálatának irányai : a reklámadó törvény

Részletesebben

Népszámlálás kommunikációs program

Népszámlálás kommunikációs program Népszámlálás kommunikációs program Sikeres kommunikáció=eredményes összeírás Népszámlálás az egyetlen teljeskörű összeírás. Legmélyebb területi szintű adatok megszerzése. (kistérség, városrész). Tetszőleges

Részletesebben

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével.

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Lukács Ádám József Piac & Profit 2014.09.24. Lukács Ádám József Online Marketing Specialista Ügynökség ATL BTL ONLINE KREATÍV PRODUKCIÓS GYÁRTÁS

Részletesebben

A MIKOM Nonprofit Kft évi üzleti terve (Vezetői összefoglaló)

A MIKOM Nonprofit Kft évi üzleti terve (Vezetői összefoglaló) A MIKOM Nonprofit Kft. 2017. évi üzleti terve (Vezetői összefoglaló) Miskolc, 2017.03.10 Üzleti Terv 2017 A társaság neve Makrogazdasági adatok, piaci környezet Eredménykimutatás Főbb projektek eredményre

Részletesebben

Forró témák a környezetvédelmi médiában, avagy merre tart ma a szakmai közérdeklődés?

Forró témák a környezetvédelmi médiában, avagy merre tart ma a szakmai közérdeklődés? Forró témák a környezetvédelmi médiában, avagy merre tart ma a szakmai közérdeklődés? - Szelektív hulladékgyűjtési kommunikációs szakmai nap 2010.február 4. Simányi Zsuzsanna Hulladéksors szakmai folyóirat

Részletesebben

KAPOS TV ÉS RÁDIÓ Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft Kaposvár, Kossuth Lajos u. 6.

KAPOS TV ÉS RÁDIÓ Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft Kaposvár, Kossuth Lajos u. 6. KAPOS TV ÉS RÁDIÓ Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 7400 Kaposvár, Kossuth Lajos u. 6. 2017. évi Közhasznúsági melléklete Kaposvár, 2018. február 13. Orosz Ferenc ügyvezető A TÁRSASÁG ADATAI: Elnevezés:

Részletesebben

Inform Média Lapkiadó boon.hu. Médiaajánlat

Inform Média Lapkiadó boon.hu. Médiaajánlat Inform Média Lapkiadó boon.hu Médiaajánlat 2017 Havi átlag Valós látogató Látogatás Oldalletöltés 634 806 4 358 809 29 472 811 Asztali 67% Heti átlag Napi átlag 216 551 726 468 4 879 224 141 186 79 717

Részletesebben

BISNODE CÉGLISTA SZOLGÁLTATÁSOK

BISNODE CÉGLISTA SZOLGÁLTATÁSOK BISNODE CÉGLISTA SZOLGÁLTATÁSOK BISNODE Több mint félmillió aktív magyar és 200 millió külföldi vállalkozásból számos szűrőfeltétel alapján elkészítjük az Ön igényei szerinti céglistát. A Bisnode minősítés

Részletesebben

Az egyes adófajták elmélet és gyakorlat

Az egyes adófajták elmélet és gyakorlat Társasági adó Az egyes adófajták elmélet és gyakorlat II. rész: Egyéb adók és az adóreform A jogi személyiségű vállalkozások nyereségének adóztatására. Jellemzően lineáris, egykulcsos adó. Mértéke: erősen

Részletesebben

Magyar Reklámszövetség Közgyűlési beszámoló december 14.

Magyar Reklámszövetség Közgyűlési beszámoló december 14. Magyar Reklámszövetség Közgyűlési beszámoló 2018. december 14. Elnöki beszámoló a 2012. december és 2018. december közti időszakról Urbán Zsolt Elnök Magyar Reklámszövetség Az MRSZ szerepének kiteljesedése

Részletesebben

PILLANATKÉP AZ ANALÓG FÖLDI LEKAPCSOLÁS ELSŐ HULLÁMA UTÁN AUGUSZTUS, NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

PILLANATKÉP AZ ANALÓG FÖLDI LEKAPCSOLÁS ELSŐ HULLÁMA UTÁN AUGUSZTUS, NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS PILLANATKÉP AZ ANALÓG FÖLDI LEKAPCSOLÁS ELSŐ HULLÁMA UTÁN 2013. AUGUSZTUS, NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS CSAK ANALÓG FÖLDI VÉTELLEL RENDELKEZŐK ARÁNYA 2013. augusztus A háztartások körében 1 A 3 országos földi

Részletesebben

A települési hulladék kezelésének jellemző költségviszonyai, a szolgáltatás gazdasági összefüggései a közszolgáltatók szemszögéből

A települési hulladék kezelésének jellemző költségviszonyai, a szolgáltatás gazdasági összefüggései a közszolgáltatók szemszögéből A települési hulladék kezelésének jellemző költségviszonyai, a szolgáltatás gazdasági összefüggései a közszolgáltatók szemszögéből 2010. május 13. XX. Nemzetközi Köztisztasági Szakmai Fórum és Kiállítás

Részletesebben

A civil szervezetek többforrású finanszírozásáról

A civil szervezetek többforrású finanszírozásáról A civil szervezetek többforrású finanszírozásáról Kutatási tapasztalatok www.tukorterem.hu A kutatásról Elsődleges célcsoport: gazdálkodó klasszikus civil szervezetek (magánalapítványok és egyesületek)

Részletesebben

NAV ELLENŐRZÉSI FELADATAI, KIEMELT VIZSGÁLATI CÉLOK 2014.

NAV ELLENŐRZÉSI FELADATAI, KIEMELT VIZSGÁLATI CÉLOK 2014. NAV ELLENŐRZÉSI FELADATAI, KIEMELT VIZSGÁLATI CÉLOK 2014. A REKLÁMADÓT ÉRINTŐ LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓK TERMÉKFORGALMAZÓ CÉGEK SZÁMÁRA Kneitner Lea, okleveles és igazságügyi adószakértő előadása 2014.10.15.

Részletesebben

3. A választott eljárás fajtája: Kbt. Második Része szerinti nyílt eljárás.

3. A választott eljárás fajtája: Kbt. Második Része szerinti nyílt eljárás. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Diákhitel Központ Zrt. kommunikációjához kapcsolódó médiatervezési és médiavásárlási, valamint az ehhez szükséges ügynökségi szolgáltatások ellátása 1. Az ajánlatkérő

Részletesebben

SAJTÓANYAG. a Magyarországra érkező külföldi közvetlen tőkebefektetések nagyságáról

SAJTÓANYAG. a Magyarországra érkező külföldi közvetlen tőkebefektetések nagyságáról Budapest, 2004. június 1. SAJTÓANYAG a Magyarországra érkező külföldi közvetlen tőkebefektetések nagyságáról A részvény, egyéb részesedés és újrabefektetett jövedelem formájában megvalósult működőtőke-befektetések

Részletesebben

A Savarai Turizmus Nonprofit Kft. Szöveges kiegészítés. 2013. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz. /2013.01.01. 2013.12.31.

A Savarai Turizmus Nonprofit Kft. Szöveges kiegészítés. 2013. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz. /2013.01.01. 2013.12.31. A Savarai Turizmus Nonprofit Kft. Szöveges kiegészítés 2013. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz /2013.01.01. 2013.12.31. időszakról/ Vörös - Borsody Csilla Ügyvezető Szombathely, 2014. április 04. Savaria

Részletesebben

Napi Gazdaság Online médiumajánló

Napi Gazdaság Online médiumajánló Napi Gazdaság Online médiumajánló Érvényes: 2013. 03. 01-től www.napi.hu Online Kft. 1033 Budapest Flórián tér 1. Tel: +36-1-450-9600 Web: www.napi.hu E-mail: hirdetes@napi.hu A Napi Gazdaság Online-ról

Részletesebben

Melyik vállalatok nőnek gyorsan békés időkben és válságban? Muraközy Balázs MTA KRTK KTI Közgazdász Vándorgyűlés, Gyula, 2013

Melyik vállalatok nőnek gyorsan békés időkben és válságban? Muraközy Balázs MTA KRTK KTI Közgazdász Vándorgyűlés, Gyula, 2013 Melyik vállalatok nőnek gyorsan békés időkben és válságban? Muraközy Balázs MTA KRTK KTI Közgazdász Vándorgyűlés, Gyula, 2013 1 Munkatermelékenység és GDP/fő, 2011 Forrás: OECD 2 Vállalati sokféleség és

Részletesebben

Sajtószabadság, médiafelügyelet

Sajtószabadság, médiafelügyelet Sajtószabadság, médiafelügyelet A tananyag alapjául szolgáló kutatás a TÁMOP-4.2.4.A/2-11/1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program című kiemelt projekt keretében zajlott; a projekt az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási Nap 2009

Hulladékgazdálkodási Nap 2009 EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK PLATINA PARTNER ÁRKATEGÓRIA : ARANY PARTNER ÁRKATEGÓRIA : EZÜST PARTNER ÁRKATEGÓRIA : BRONZ PARTNER ÁRKATEGÓRIA : Szervező: Tanzer Consulting Kft. 1027 Budapest Horvát u. 19-23.

Részletesebben

Tények és tévhitek az Országos kompetenciamérés adatairól. Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztálya

Tények és tévhitek az Országos kompetenciamérés adatairól. Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztálya OH Tények és tévhitek az Országos kompetenciamérés adatairól Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztálya OH Sokan hiányoznak! A hiányzók arányának alakulása 2010-2015 között I. 14% 12% 12,0% 12,1%

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 47. heti ülésszakának napirendjére november 21.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 47. heti ülésszakának napirendjére november 21. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 202. évi 47. heti ülésszakának napirendjére 202. november 2. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

A SIOK Beszédes József Általános Iskola évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése és hasznosítása

A SIOK Beszédes József Általános Iskola évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése és hasznosítása A SIOK Beszédes József Általános Iskola 2011. évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése és hasznosítása A jelentésben szereplő tanulók száma 2011. évi méréskor 6. a osztály: 24 fő 6. b osztály: 32 fő

Részletesebben

Internethasználat a magyar kis- és középvállalkozások körében

Internethasználat a magyar kis- és középvállalkozások körében Internethasználat a magyar kis- és középvállalkozások körében Budapest, 2017. február Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet olyan nonprofit kutatóműhely, amely elsősorban alkalmazott közgazdasági

Részletesebben

IDŐELTOLÁSOS TÉVÉZÉS NOVEMBER NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

IDŐELTOLÁSOS TÉVÉZÉS NOVEMBER NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS IDŐELTOLÁSOS TÉVÉZÉS 2014. NOVEMBER NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS LIVE ÉS PLAYBACK NÉZETT IDŐ (ATV) NAPONTA 2014. november CÉLCSOPORT LIVE PERC PLAYBACK PERC PLAYBACK % TELJES NÉPESSÉG 297 3.4 1.1% 4-17 199 2.9

Részletesebben

ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR BA képzés (általános tételek, minden szakiránynak kötelező)

ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR BA képzés (általános tételek, minden szakiránynak kötelező) ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR BA képzés (általános tételek, minden szakiránynak kötelező) 1. A kommunikációs elméletek hét tradíciója. Az empirikus és az értelmező elméletek különbségei. (Griffin: Bevezetés a kommunikációelméletbe.

Részletesebben

Elkötelezettség és megtartás menedzsment

Elkötelezettség és megtartás menedzsment Elkötelezettség és megtartás menedzsment Szűcsné Szaniszló Zsuzsa telefon: +36 30 486 91 91 e-mail: zsuzsa.szaniszlo@dse.hu Virág Imre telefon: +36 20 974 98 96 e-mail: imre.virag@dse.hu Az elkötelezettség

Részletesebben

SZÉLES TAMÁS I SZABÓ JÓZSEF I ROZGONYI LÁSZLÓ I BALLAI ÉVA DIGITÁLIS SZÉP ÚJ VILÁG

SZÉLES TAMÁS I SZABÓ JÓZSEF I ROZGONYI LÁSZLÓ I BALLAI ÉVA DIGITÁLIS SZÉP ÚJ VILÁG SZÉLES TAMÁS I SZABÓ JÓZSEF I ROZGONYI LÁSZLÓ I BALLAI ÉVA DIGITÁLIS SZÉP ÚJ VILÁG Debreceni Mozgóképkultúra Alapítvány 2011 Tartalomjegyzék Széles Tamás - A média és annak tartalmi sajátosságai 1. Bevezető

Részletesebben

TV PIACI KÖRKÉP 2014 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

TV PIACI KÖRKÉP 2014 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TV PIACI KÖRKÉP 2014 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TÉVÉNÉZÉSRE FORDÍTOTT IDŐ ATV (perc) EGY FŐRE JUTÓ NAPI TÉVÉNÉZÉSI IDŐ (PERC/FŐ/NAP) 2013 és 2014 egész év, egész nap, Total TV 400 350 370 376 300 250 286 289

Részletesebben

AVAGY: MIT ÉRDEMES ELTANULNUNK A MÉDIÁTÓL?

AVAGY: MIT ÉRDEMES ELTANULNUNK A MÉDIÁTÓL? VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSRŐL KISVÁLLALKOZÁSOKNAK AVAGY: MIT ÉRDEMES ELTANULNUNK A MÉDIÁTÓL? SZENES GÁBOR PRESSONLINE KOMMUNIKÁCIÓS TANÁCSADÓ KFT. Budapest, 2014.09.19. KIK AZOK A KKV-K? Magyarországon mintegy

Részletesebben