SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2011. (IX.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a temetőkről és a temetkezésekről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2011. (IX.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a temetőkről és a temetkezésekről"

Átírás

1 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2011. (IX.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a temetőkről és a temetkezésekről (Lezárva és egységes szerkezetbe foglalva május 6. napján.) Siófok Város Önkormányzatának Képviselő testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. törvény 41. (3) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (4) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, valamint a 145/1999. (X.1.) Korm. rendeletben foglaltakra figyelemmel a következőket rendeli el: Általános rendelkezések 1. A szabályozás célja, hogy Siófok város közigazgatási területén a helyi viszonyok figyelembevételével biztosítsa az elhunytak emlékének méltó megőrzését, az elhunytakat megillető jogokat, a végtisztesség megadását, az emberhez méltó temetést, valamint szabályozza a temetés lebonyolításának zavartalanságát, a temetők működési rendjét. 2. (1) A rendelet hatálya kiterjed Siófok város közigazgatási területén már meglévő és a jövőben létesítendő valamennyi köztemetőre, valamint az azokban folyó temetkezési, temető fenntartási és üzemeltetési tevékenységekre. (2) Siófok város közigazgatási területén az alábbi köztemetőkben lehet temetkezni, vagy urnát elhelyezni: a) Kele utcai, 046 helyrajzi számú ingatlanon lévő temető b) Újhelyi, 0294 helyrajzi számú ingatlanon lévő temető c) Kiliti, és helyrajzi számú ingatlanon lévő temető d) Töreki, 0164/2 helyrajzi számú ingatlanon lévő temető e) Szépvölgyi utcai, 9154/4 helyrajzi számú ingatlanon lévő temető (3) Siófok város közigazgatási területén lévő köztemetőkön kívül az alábbi felekezeti temetőben lehet temetkezni, vagy urnát elhelyezni: a) az 5307 helyrajzi számú ingatlanon lévő zsidótemető (4) A Siófok város közigazgatási területén, a 3415 helyrajzi számú ingatlanon lévő szovjet katonai temetőben semmiféle temetkezési tevékenység nem folytatható. 3. (1) A temető speciális közterület és nem vonatkozik rá Siófok Város Önkormányzata Képviselő testületének a közterületek rendeltetésüktől eltérő célra történő használatáról, továbbá az önkormányzat tulajdonában lévő közterületekben okozott értékcsökkenés megtérítéséről szóló 14/2008 (V. 30.) önkormányzati rendelete. (2) A temetők területe csak a rendeltetési céljuknak megfelelő célra használhatók.

2 2 Értelmező rendelkezések 4. E rendelet alkalmazásában: a) egyes sírhely: egy koporsó elhelyezését szolgáló temetkezési hely, melyben a 13. (6) bekezdés a) pontja szerint a szükséges feltételek teljesülése esetén további koporsó, illetve hamvakat tartalmazó urnák helyezhetők el rátemetéssel. b) gyermeksírhely: a 10 évesnél fiatalabb életkorban elhunyt gyermek koporsójának eltemetésére szolgáló egyes sírhely. c) kettes sírhely: két koporsó egymás melletti elhelyezésére szolgáló temetési hely, melyben a 13. (6) bekezdés b) pontja szerint a szükséges feltételek teljesülése esetén, a két koporsó elhelyezését követően további koporsó, illetve hamvakat tartalmazó urnák helyezhetők el rátemetéssel. d) sírbolt (kripta): a nyilvántartó könyvben megjelölt helyen építési engedéllyel, al és felépítménnyel rendelkező, meghatározott számú, elsődlegesen koporsós temetést szolgáló építmény. e) síremlék: a temetkezési hely jelölését szolgáló, a csatlakozó terepszintből kiemelkedő keretszerkezettel rendelkező építmény. f) sírgondozás: az elhunyt hozzátartozóinak és a sírhely felett rendelkezésre jogosultaknak a temetési helyen nem vállalkozásszerűen történő munkavégzése (pl.: síremlék takarítás). g) sírhely: minden olyan temetési hely, amelyet meghatározott számú koporsó, vagy urna elhelyezésére jelöltek ki. h) sírjel: a temetkezési hely jelölésére szolgáló a csatlakozó terepszintben lévő, vagy abból kiemelkedő keretszerkezet nélküli építmény. i) szóró parcella: olyan parkszerűen kialakított temetőrész, ahol az elhaltak hamvait megfelelő technológia alkalmazásával, vízbemosással a talajfelszínre, vagy egy e célra létesített műtrágyába szórják. j) urnafülke (kolumbárium): a hamvasztásos temetés esetén meghatározott méretű, egy elhunyt urnába helyezett hamvainak talajszint feletti temetési helye. k) urnasírbolt (urnakripta): a nyilvántartó könyvben megjelölt helyen üzemeltetői engedéllyel, al és felépítménnyel rendelkező meghatározott számú urna talajszint alatti és feletti elhelyezésére létesített, hamvasztásos temetést szolgáló, előre gyártott elemekből készült építmény. l) urnasírhely: hamvasztásos temetés esetében, legfeljebb két elhunyt hamvait tartalmazó urna földbe temetését szolgáló temetkezési hely.

3 3 Temető létesítése, megszüntetése 5. A temető létesítésére, lezárására, megszüntetésére, újbóli használatba vételére a temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. törvény (a továbbiakban: törvény) és e törvény végrehajtására alkotott 145/1999. (X.I.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Vhr.) vonatkozó előírásai az irányadóak. Temető fenntartása, üzemeltetése 6. (1) A Siófok város közigazgatási területén lévő köztemetők tulajdonosa és fenntartója Siófok Város Önkormányzata. (2) A Siófok város közigazgatási területén lévő köztemetők üzemeltetője az a gazdálkodó szervezet (a továbbiakban: üzemeltető), amely a Siófok Város Önkormányzatával kötött kegyeleti közszolgáltatási szerződés alapján látja el a köztemetők üzemeltetését és megfelel a Vhr ben foglalt követelményeknek. (3) Az üzemeltető a köztemetőn belüli feladatok ellátása során köteles szakszemélyzet igénybevételére. (4) Az üzemeltetőnek meg kell felelnie a törvényben és a Vhr ben meghatározott, a temetkezési szolgáltatókra vonatkozó követelményeknek. 7. (1) A temetési okmányokat az üzemeltető köteles nyilvántartásba venni, a temető fennállásáig megőrizni, majd a kegyeleti közszolgáltatási szerződés megszűnésekor a temető tulajdonosának átadni. (2) A halottvizsgálati bizonyítványokat az üzemeltető a temető tulajdonosának havonta átadja megőrzés céljából. (3) Az üzemeltető a törvényben és a Vhr ben meghatározottak szerint a temetőkről nyilvántartó könyvet, temetőtérképet és sírboltkönyvet tartozik vezetni. (4) A nyilvántartó könyvben rögzíteni kell a sírhely megváltásának (újraváltásának) idejét. A kegyeleti közszolgáltatási szerződés megszűnésekor a nyilvántartó könyveket a temető üzemeltetője köteles átadni a temető tulajdonosának. (5) Az üzemeltető köteles a székhelyén panaszkönyvet vezetni. A felekezeti temetők fenntartása és üzemeltetése az illetékes egyházi szervek feladata (1) A temetőket legalább 1,8 méter, de legfeljebb 2,5 méter magas tömör, vagy áttört kerítéssel körbe kell keríteni és élő sövénnyel körbe kell ültetni. (2) A kerítést zárható kapukkal kell ellátni.

4 4 10. (1) A köztemetőkben a temetők fenntartója köteles megteremteni a szelektív hulladékgyűjtés feltételeit. (2) A köztemetőkben a zöld és a vegyes hulladékot külön külön, az erre a célra kialakított tárolókba kell elhelyezni. (3) A szelektív hulladékgyűjtő tárolókat zárható kerítéssel kell körbekeríteni. A temetési hely 11. (1) A temető fenntartója gondoskodik a temetők területének a felosztásáról, valamint annak építészeti és kertépítészeti kialakításáról. (2) A Szépvölgyi utcai köztemető hamvak szórására kijelölt parcellájába hamvszóró berendezés létesíthető. Továbbá, e köztemetőbe hant nélküli, gyepesített, sírjellel vagy síremlékkel ellátott temetési helyeket tartalmazó ún. amerikai típusú parcella alakítható ki. (3) A temetők sírhelytáblákra történő felosztását, a sírhelytáblák, továbbá az azon belüli sorok oszlopok, sírhelyek számozását és nyilvántartását, valamint a sírhelytáblák kijelölését a Vhr. vonatkozó rendelkezései szerint kell végezni. (4) Halottakat Siófok város közigazgatási területén csak üzemelés alatt álló temetőben, illetve annak üzemelés alatt álló sírhelytáblájában (parcella) szabad eltemetni. (5) Lezárt sírhelytáblába koporsós temetés csak sírboltba, kettős sírhelyre a sírhely alapférőhely számáig, illetve sírhelybe rátemetéssel engedélyezhető. (6) A temetési helyek magánszemélyek között nem ruházhatók át, nem örökölhetők. 12. (1) A sírhelytáblák között legalább 4 méter széles, gépjárművel is járható utat kell létesíteni. (2) A sírhelyeket a megnyitott sírhelytáblában folytatólagos sorrendben kell felhasználni. (3) Az elhunytakat a bejelentés időpontja szerinti, a sorrendben következő sírhelyre kell elhelyezni. Ez a szabály nem vonatkozik: a) az egyes sírhelyre történő rátemetésre, b) mélyített sírhelyre történő rátemetésre, c) sírboltba történő rátemetésre és urnaelhelyezésre, d) kettes sírhelyre történő temetésre, illetve rátemetésre, vagy urnaelhelyezésre, e) urnasírboltba történő temetésre, f) megszűnt és kiürített temetési helyen történő újratemetésre. 13. Mesterséges, vagy spontán abortusz folytán távozó magzat, csonkolt testrész, emberi szerv, szervmaradvány eltemetésére, valamint megszüntetett sírhelyekből kikerült holttest maradványok (hamvak) közös sírhelye részére külön sírhelytáblát kell kijelölni a Szépvölgyi utcai és a Kele utcai temetőkben. 14. (1) Temetkezésre a következő temetési helyek állnak rendelkezésre: a) Koporsós temetés esetén:

5 5 aa) egyes sírhelyek, ab) kettes sírhelyek, ac) gyermek sírhelyek, ad) sírboltok, ae) közös sírok, af) kriptahelyek. b) Hamvasztásos temetés esetén az elhamvasztott halottak hamvait, illetve a hamvakat tartalmazó urnákat: ba) koporsós sírhelyre rátemetéssel, bb) urnafalban, bc) urnasírhelyben és annak síremlékén urnafülkében, bd) sírboltban, be) urnasírboltban és annak síremlékén urnafülkében, bf) szóró parcellában, bg) közös sírban lehet elhelyezni. (2) Az egyes temetési helyeket a 2. melléklet 1.1. pontjában foglalt táblázat szerint meghatározott méretek alapján kell kialakítani. (3) Új parcellák esetében a temetési helyek egymástól mért távolságát, a 2. melléklet 1.2. pontjába foglalt táblázat szerint kell kialakítani. (4) Üzemelés alatt álló parcellában felszámolt és újratemetésre alkalmassá tett sírhelyek esetében csak olyan temetési hely létesíthető, melynél biztosítható a sírhely (síremlék) körüljárhatósága legalább 70 cm oldal és sortávolsággal. (5) Újra betemetés esetén az eltemettetőnek a megtalált csontmaradványokról való rendelkezés lehetőségét a Vhr. ben meghatározottak szerint biztosítani kell. Amennyiben az eltemettető nem a csontmaradványok díjmentes mélyebbre ásását választja, úgy a sírhelydíjon felül meg kell fizetnie az 1. melléklet 1.1. pontjában meghatározott díjat is. A lejárt, meg nem váltott és újraértékesített temetési helyek újbóli temetésre való előkészítését csak a temető üzemeltetője végezheti. (6) Az egyes temetési helyeken elhelyezhető koporsók, illetve hamvakat tartalmazó urnák száma összesen: a) egyes sírhely esetében 2 felnőtt koporsó (mélyített sírba) és 2 urna (talajszint alatt elhelyezve) vagy 1 felnőtt és 1 gyermekkoporsó és 2 urna (talajszint alatt elhelyezve), b) kettes sírhely esetében 4 felnőtt, vagy gyermekkoporsó (mélyített sírba) és 4 urna (talajszint alatt elhelyezve), c) gyermeksírhely esetében 2 gyermekkoporsó, vagy 1 gyermekkoporsó és 1 urna (talajszint alatt elhelyezve), d) urnasírhely esetében 4 urna talajszint alatt és 2 urna urnafülkében síremléken, e) urnasírbolt esetében a sírboltkönyvben rögzítettek szerint 2, vagy 4 urna talajszint alatt és 2 urna urnafülkében síremléken, f) sírbolt esetében a sírbolt könyvben rögzítettek szerint 2, 4 vagy 6 koporsó és 2, 4 vagy 6 urna kizárólag a sírbolt belsejében. A temetési helyek megváltása 15. (1) Az egyes temetési helyek megváltásáért díjat kell fizetni, amely a temetési hely felett meghatározott időre rendelkezési jogot biztosít. A díjak mértékét az 1. melléklet 1. pontjában

6 6 foglalt táblázat tartalmazza. A díjakat minden esetben a temetést, kihantolást, rátemetést megelőzően kell fizetni. (2) A temetési hely feletti rendelkezési jog meghosszabbítására és megszűnésére, a törvény és a Vhr. vonatkozó rendelkezései az irányadóak. (3) A temetési hely feletti rendelkezési jogosultság kezdő időpontja a megváltás napja. (4) A temetési hely feletti rendelkezési jog időtartama megváltás és újraváltás alkalmával: a) egyes, kettes és gyereksírhely esetén 25 év, b) urnafülke, urnasírhely, valamint urna normál sírhelyre történő rátemetése esetén 10 év, c) urnasírbolt esetén 20 év, d) sírbolt esetén 60 év, e) szóró parcella használat esetén a temető fennállásáig. (5) Sírhelyet előre megváltani kettes sírhely és urnasírhely esetében a fennmaradó helyre, sírboltba és urnasírboltba lehetséges. (6) Sírboltok és urnasírboltok esetében a folyamatos betemetések a használati időt csak oly módon befolyásolhatják, hogy minden betemetés esetén a kötelező nyugvási, illetve porladási idő biztosítható legyen. 16. (1) Az egyszeri megváltás díját minden esetben az adott temetési hely alapbefogadó képessége alapján kell meghatározni. További koporsós rátemetés esetén a sírhely használati ideje meghosszabbodik a használati díj időarányos részének megfizetése mellett. Ez a díj, a 10 évre eső sírhely használati díjnál nem kehet kevesebb. (2) Urna koporsós sírhelyre csak abban az esetben temethető rá, ha a sírhely legalább 10 év használati idővel rendelkezik. Urnarátemetés esetén a fizetendő díj az urnafülke használati díjának az 50% - a. (3) Meglévő urnafülkébe elhelyezendő további urna esetében a használati idő 10 év, a fizetendő díj az urnafülke használati díjának 50% - a. (4) A sírboltkönyvben rögzített férőhelyszám eléréséig további sírhelyhasználati díj nem kérhető. 17. (1) Ha a temető, temetőrész, temetkezési hely a megváltási időn belül megszüntetésre kerül, úgy a megváltási díj időarányos részét vissza kell téríteni. A díj visszatérítése az üzemeltető kötelessége. (2) Megváltott, de fel nem használt temetési hely időarányos megváltási díját a kezelési költség levonásával a rendelkezésre jogosult részére vissza kell téríteni, amennyiben a sírhely további temetkezésre alkalmas. (3) A visszatérítések kiszámításánál a mindenkor aktuális megváltási díjból kell kiindulni. (4) Az urnakiadásra a Vhr. ben meghatározott eseteken túl az exhumálás szabályait kell alkalmazni. (5) Ha a lezárástól számított 25 éves sírhely használati ideje, valamint a 10 éves urnasírhely, urnafülke használati ideje eltelt, az újbóli temetések lehetővé tétele céljából a temető üzemeltetője a lezárt temetőt, temetőrészt, sírhelytáblát, temetési helyet csak a temető fenntartójának hozzájárulásával szüntetheti meg. Sírjelek, síremlékek, sírboltok

7 7 18. (1) A sírjel, síremlék és ezek tartozékainak a vázrajzát az elhelyezés előtt a temető üzemeltetőjének be kell mutatni, ez alól kivétel az elhantoláskor felállított fejfa vagy kereszt. (2) Nagyobb és építészeti vagy szobrászati szempontból jelentősebb sírjel, síremlék felállításához a temető fenntartójának a hozzájárulása szükséges. A hozzájárulás iránti kérelemhez mellékelni kell a tervezett alkotás tervrajzát és műszaki leírását. (3) A 150 cm nél magasabbra tervezett alkotás esetében a hozzájárulás akkor adható meg, ha: a) alakja és arányai formailag beleilleszkednek a temető kialakult képébe, b) statikai szempontból számításokkal igazoltan biztonságos, c) méretei miatt nem veszélyezteti a környezetét. (4) A temető fenntartója szükség esetén szakértői véleményt is bekérhet a kérelem elbírálásához. (5) Sírkápolna létesítésére kivételes esetben sem adható meg a hozzájárulás. 19. (1) A sírjel, síremlék nem foglalhat el a 2. melléklet 1.1. pontjában foglalt táblázat E és F oszlopában rögzítettnél nagyobb alapterületet, magassága nem haladhatja meg a csatlakozó terepszinttől mért 150 cm t. (2) Síremléket csak szilárd talajra lehet építeni. (3) A temető területéről sírkövet, síremléket, fejfát kivinni vagyonvédelmi okokból csak a temető üzemeltetőjével történt előzetes, szóbeli bejelentés után és az üzemeltető engedélyével lehet. 20. (1) A sírhely használati ideje alatt sírjelet, síremléket felállítani, kicserélni, átépíteni, lebontani a temető üzemeltetőjének történő előzetes a sírhely felett rendelkezési jogosultsággal bíró, vagy annak jogutódja hozzájárulásával bejelentés után lehet, a kegyeleti igények betartása mellett. A munkálatokat csak szakirányú végzettséggel rendelkező személy irányításával lehet végezni. (2) A sírjel, síremlék szabályszerű felállítását, átépítését, lebontását a temető üzemeltetője ellenőrzi, a síremlék felállítását nyilvántartásba veszi. (3) A temetőben a temetési hely felett rendelkezésre jogosult az általa létesített sírjel, síremlék és a kripta, így azok fenntartásáról, gondozásáról, helyreállításáról és eltávolításáról a létesítő, vagy annak örököse köteles gondoskodni a saját költségén. (4) A rá és mellétemetésekkor elbontott síremlékeket a rendelkezésre jogosult, vagy megbízottja köteles a szétszedést követően azonnal a temető területéről elszállítani, vagy a temető területén kialakított átmeneti tároló helyre beszállítani. Az átmeneti tároló helyen az elbontott síremléket legfeljebb 60 napig szabad tárolni, térítés ellenében. A 60 nap lejárta után a rendelkezésre jogosult vagy megbízottja köteles az elbontott síremléket elszállítani. (5) A lejárt sírokon a sírjelekért az önkormányzat a lejárat után 6 hónap elteltével nem vállal felelősséget. Az ilyen sírjeleket az üzemeltető köteles a saját költségén elszállítatni. 21.

8 8 (1) A síremléket, fedlapot és a síremlék állékonyságát biztosító áthidaló gerendát csak előre gyártott elemekből lehet létesíteni. A síremlék állékonyságának biztosítása érdekében a síremlék alapépítményét képző áthidaló gerenda a szükséges mértékben, de maximum cm rel a temetési hely határán túlnyúlhat. A túlnyúló gerendavég síremlék melletti részének legalább 5 cm rel a csatlakozó terepszint alá kell kerülnie. (2) A sírhelyek és urnasírboltok járdái 2 cm rel emelkedhetnek ki a csatlakozó terepszintből és csak szilárd anyagúak lehetnek. A sírboltok esetében megadott járda méreteként, a sírbolt előre elkészített felső vasbeton zárókereten létesített burkolat értendő. A sírboltok mellé külön terepszintben lévő kísérőjárda nem létesíthető. (3) A síremlék keretszerkezete készülhet a helyszínre szállított, előzetesen megmunkált terméskőből is. (4) A kripták készítéséhez és a síremlékek felállításához szükséges betont a helyszínen keverni és az egyes temetési helyeket bekeríteni tilos. (5) A létesítendő síremlék hosszúsága és szélessége a 2. melléklet 1.3. pontjában foglalt táblázatban szereplő méreteknél 10 cm rel kevesebb is lehet. 22. (1) Sírboltot csak kiviteli terv alapján lehet építeni, a tervet a temető üzemeltetőjének be kell mutatni és a sírbolt építési munkák végzésének várható időpontját a temető üzemeltetőjének be kell jelenteni. (2) Arra nézve, hogy a sírboltba kik temetkezhetnek, a létesítőnek a sírboltkönyvbe bejegyzett rendelkezései az irányadók. Amennyiben a sírbolt tulajdonosa a temetkezési jogosultságról a sírboltkönyvben, vagy végrendeletileg nem tett rendelkezést, úgy a sírboltba az elhalt hozzátartozói az elhalálozás sorrendjében temethetők. (3) A sírbolt tulajdonosának kérelmére a sírboltban elhelyezett koporsókban lévő porladáson túli csontmaradványokat össze kell gyűjteni és hamvasztás után urnában, illetőleg gyermekkoporsóban a sírboltba vissza kell helyezni. Ebben az esetben a maradványok csak urnahelynek számítanak. (4) Sírboltok esetében minden esetben biztosítani kell a 2. melléklet 1.1. pontjában foglalt táblázat E és F oszlopában rögzített hasznos alapterület méreteket. (5) Urnafülke építmények kialakításánál a temető üzemeltetője egyeztetni köteles a kialakítás módjára vonatkozóan a temető fenntartójával. Helyi védelem alatt álló sírok 23. (1) Siófok Város Önkormányzata az ország, valamint Siófok város fejlődése érdekében végzett kiemelkedő, a jelen és a jövő nemzedékeinek követendő például szolgáló tevékenységük elismeréseként védetté nyilvánítja a 3. mellékletben felsorolt személyek sírjait. (2) A védett sírok megváltása, újraváltása, gondozása elsősorban az elhunyt hozzátartozóinak a feladata. Abban az esetben, ha az elhunytnak nincsenek hozzátartozói vagy azok

9 9 önhibájukon kívül nem képesek a sírokat megváltani, újraváltani, gondozni, e feladatokat Siófok Város Önkormányzata látja el. (3) A védett sírokat megszüntetni, síremlékeiket eltávolítani nem szabad. (4) A védelem alatt álló sírokat a temető térképén fel kell tüntetni és a helyi védelmet bizonyító vízálló matricával kell ellátni. A matricákat a sírok kevésbé szembetűnő részén kell elhelyezni, esztétikailag megfelelő módon. A matricákon a következő szövegnek kell szerepelnie: Ezen síremlék Siófok város helyi védelme alatt áll. Temetkezési szolgáltatások 24. (1) Temetkezési szolgáltatási tevékenység a mindenkor hatályos önkormányzati rendelet, a törvény és a Vhr. rendelkezései szerint végezhető. (2) A köztemetőkben temetkezési szolgáltatásokat bárki nyújthat a Vhr. vonatkozó rendelkezései szerint. Minden esetben a rendelkezésre jogosult dönt arról, hogy milyen szolgáltatásokat kíván igénybe venni. (3) A temető üzemeltetője a temetkezési szolgáltatások végzését más gazdálkodó szervezetektől és egyéni vállalkozóktól nem tagadhatja meg, hátrányos megkülönböztetést nem alkalmazhat. A köztemetőkben szolgáltatásokat és egyéb vállalkozási tevékenységet végző vállalkozók munkájának összehangolásáról a temető üzemeltetője gondoskodik. (4) A köztemetőkben vállalkozásszerűen munkát végző vállalkozók munkánként az 1. melléklet 2. pontjában meghatározott temetőfenntartási hozzájárulási díjat kötelesek fizetni a temető üzemeltetőjének. (5) A temetkezési szolgáltatást végző vállalkozók temetésenként az 1. melléklet 3. pontjában meghatározott díjakat kötelesek fizetni a temetői létesítmények, illetve az üzemeltető által biztosított szolgáltatások igénybe vételéért a temető üzemeltetőjének. (6) A temetés időpontját a temető üzemeltetője az eltemettetővel kötött megállapodásban határozza meg. 25. (1) Ravatalozni csak temetőben, az arra kijelölt helyen szabad. (2) A ravatalozót a temetés előtt legalább egy órával ki kell nyitni. (3) A felravatalozott koporsót az eltemettető kívánságára a búcsúztatás megkezdéséig nyitva lehet tartani, kivéve, ha jogszabály másként nem rendelkezik (4) Az elhaltak szállítását, ravatalozását, eltemetését a legnagyobb körültekintetéssel, kímélettel kell végezni. (5) A halott szállítás, a temetések, a rátemetések, az újratemetések, a sír és urnanyitások során be kell tartani a törvény és a Vhr. vonatkozó rendelkezéseit. (6) 1 Ha a temetés a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal költségén történik, a temetés módját a Hivatal határozza meg. A köztemetők használatának rendje Módosította a 21/2013. (IV. 29.) önkormányzati rendelet, hatályos május 1-jétől.

10 10 (1) A temető látogatók tájékoztatását a temető bejáratánál elhelyezett tábla szolgálja, ahova ki kell függeszteni a jelen rendeletet. (2) A nyitva tartás rendje: a) április 1-től szeptember 30-ig: 7,00 20,00 óráig, b) október 1-től március 31-ig: 8,00 18,00 óráig, c) október 31. és november 1. napján: 8,00 22,00 óráig. (3) A temetőből a látogatóknak a nyitvatartási idő leteltéig külön felszólítás nélkül el kell távozniuk. 27. (1) A temetőben végzendő munkát kivéve a sírgondozást a temető üzemeltetőjének engedélyével lehet végezni. (2) A sírgondozást a temető üzemeltetőjének nem kell bejelenteni és díj sem szedhető érte. (3) A temető üzemeltetőjének engedélye nélkül, vagy attól eltérő módon végzett munka esetén a temető üzemeltetője a sírhely felett rendelkezni jogosultat megfelelő határidő kitűzésével felhívja a sérelmes állapot megszüntetésére. A felhívás eredménytelensége esetén kezdeményezi a temető fenntartójánál a rendelkezni jogosult felelősségre vonását. (4) Ha a temetőben történő munkavégzés során a szomszédos temetési hely sérül, úgy a kárt okozó köteles az eredeti állapotot helyreállítani. (5) A munkavégzés ideje alatt a temetési helyek látogatását akadályozni nem lehet, szükség esetén a munkavégzést fel kell függeszteni. 28. (1) A temetőben és annak közvetlen közelében tilos minden olyan magatartás, amely a kegyeleti érzést és a szertartások rendjét sérti, valamint a látogatókat megbotránkoztatja. (2) A megváltott sírhelyeket a hozzátartozó köteles rendszeresen gondozni. (3) A sírok gondozását körültekintően, kellő gondossággal szabad végezni oly módon, hogy azzal a szomszédos sírhelyeket ne rongálják, illetve ne szennyezzék be. (4) Az egyes sírhelyek díszítését szolgáló tárgyak, növények, koszorúk eltávolítását csak a rendelkezni jogosult, vagy megbízottja végezheti. (5) Az építéssel, bontással keletkező építési törmeléket, hulladékot és felesleges földet az építés, bontás befejezését követően az építtető köteles azonnal elszállítani. (6) A temetőben gépkocsin, motorkerékpáron, kerékpáron és egyéb járművön közlekedni tilos. A temető üzemeltetője e rendelkezés alól kivételes esetben (pl.: építési anyag be és kiszállítása, mozgáskorlátozottak szállítása, stb.) felmentést adhat. 29. (1) A temetési hely díszítésére szolgáló tárgyak (pl.: virágtartók, sírlámpák) helyezhetők el a síron. A sírhelyre csak olyan egynyári és kétnyári, vagy évelő lágyszárú virág, dísznövény, talajtakaró növény és cserje ültethető, melynek növekedési magassága nem haladja meg az 50 cm-t. Az ilyen növények a sír fej felőli határától számított, maximálisan 20 cm távolságra is

11 11 ültethetők, kivéve, ha ez a sírhelyek közötti átjárhatóságot vagy a sírhelyek megközelítését akadályozza. (2) Fákat, vagy magas növésű bokrokat a temető fenntartója ültet, azokat magánszemély nem ültethet. (3) A sírhelyre vagy annak környezetében korábban ültetett bokrok, fák amennyiben azok zavarják a környezetet a fenntartó engedélyével eltávolíthatók. A zavaró körülmény megszüntetése elsődlegesen a növény ültetőjének a feladata. Amennyiben a létesítő személye nem bizonyítható, a temető üzemeltetőjének kell megszüntetni a zavaró körülményt. (4) A temető területén lévő vízvételi helyekből csak a sírhelyek gondozása céljából szabad vizet vételezni. (5) A temetőben tűzveszélyes tevékenységet végezni csak a tűzvédelmi előírások betartásával szabad úgy, hogy az a környezetre tűzveszélyt ne jelentsen. A tűzveszélyes tevékenység csak állandó felügyelet mellett végezhető. (6) A temető egész éves tisztán tartása az üzemeltető feladata. 30. (1) A temető területén kizárólag a sírhelyekről lekerülő hulladék helyezhető el az arra kijelölt gyűjtőhelyen, figyelembe véve a szelektív hulladékgyűjtés szabályait. (2) A temető területén avart, elszáradt koszorút, virágmaradványokat, valamint egyéb éghető anyagot elégetni tilos. (3) Tilos a sírhelyek környékét felásni, a talajt elhordani, vagy sírfeltöltésre használni, a sírok mellé ülőpadot elhelyezni. (4) Állatot a segítő kutya kivételével a temető területére bevinni tilos. (5) Tilos a temetőben a sírok, síremlékek és egyéb kegyeleti tárgyak, valamint a temető létesítményeinek, azok tartozékainak, valamint környezetének beszennyezése, rongálása, jogosulatlan áthelyezése, vagy eltávolítása. (6) A temető területén tilos minden reklám, hirdetési és árusítási tevékenység. 31. (1) 2 Jelen rendelet a temető üzemeltetőjénél, vagy a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Üzemeltetési Osztályán az ügyfélfogadási napokon megtekinthető. (2) 3 Az ügyfél és a temető üzemeltetője között felmerült vitás kérdésekben a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Üzemeltetési Osztályához kell fordulni. Szabálysértési rendelkezések Záró rendelkezések 33. (1) Ez a rendelet október 1. napján lép hatályba. 2 Módosította a 21/2013. (IV. 29.) önkormányzati rendelet, hatályos május 1-jétől. 3 Módosította a 21/2013. (IV. 29.) önkormányzati rendelet, hatályos május 1-jétől. 4 Hatályon kívül helyezte a 16/2012. (V. 4.) önkormányzati rendelet. Hatálytalan május 7. napjától.

12 12 (2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Siófok Város Önkormányzatának a temetők és a temetkezések rendjéről szóló, a 23/2001. (IX. 21.), a 2/2004. (I.30.), a 8/2004. (III.26.) és a 34/2009. (IX. 25.) sz. rendeletekkel módosított 16/2000. (VI.23.) önkormányzati rendelete. (3) E rendelet alkalmazásakor figyelembe kell venni a temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. törvény, valamint annak végrehajtására kiadott 145/1999. (X.1.) Korm. rendelet szabályait is. (4) E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló Európai Parlament és Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja. Dr. Pavlek Tünde sk. jegyző (Kihirdetés napja: szeptember 30.) Dr. Balázs Árpád sk. polgármester 1. melléklet a 29/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelethez 1. A temetési helyek illetőleg az újraváltás díjairól (a díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák) A B C Ssz. Temetési hely Megváltási idő (év) nettó díj (Ft) 1 egyes szegély sírhely egyes sírhely kettes szegély sírhely kettes sírhely hármas sírhely négyes sírhely gyermek sírhely személyes sírbolt személyes sírbolt személyes sírbolt urnafalban lévő fülke urnasírhely urna sírhelyre temetés urnasírbolt 2 személyre

13 13 15 urnasírbolt 4 személyre Lejárt, meg nem váltott és újraértékesített temetési helyek sírhely előkészítési díja a csontmaradványok egyéb módon történő elhelyezése mellett: Ft (a díj az általános forgalmi adót nem tartalmazza) 2. A köztemetőkben a temetkezési szolgáltatók kivételével a temetőben vállalkozásszerűen munkát végzők által fizetendő temetőfenntartási hozzájárulás díja (a díj az általános forgalmi adót nem tartalmazza): Ft (a díj az általános forgalmi adót nem tartalmazza) 3. A temetői létesítmények, illetve az üzemeltető által biztosított szolgáltatások igénybevételéért a temetkezési szolgáltató által fizetendő díjak (a díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák): - elhunyt hűtése: 1600 Ft/nap/fő - sírkőtárolás: 3120 Ft/hó - temetői létesítmények igénybevétele: Ft

14 14 2. melléklet a 29/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelethez 1.1. A temetési helyek méretei Ssz. A B C D E F Temetési hely Hossza (cm) Szélessége (cm) Mélysége (cm) Hasznos alapterület hossza (cm) Hasznos alapterület szélessége (cm) 1 Egyes sírhely * Kettes sírhely * Gyermeksírhely Urnasírhely Kettes sírbolt 310*** 180*** Négyes sírbolt 310*** 240*** Hatos sírbolt 310*** 320*** Kettes urnasírbolt Négyes urnasírbolt ** ** * Várható rátemetés esetén 200 cm ** Minimum érték *** A vasbeton zárókereten készülő járdával együtt értendő méretek Az egyes temetési helyek egymástól mért távolsága új parcellák esetében - - Ssz. A B C D Temetési hely Oldaltávolság (cm) Sorok egymás közötti távolsága a szegélytől számítva (cm) Sorok egymás közötti távolsága egymástól számítva (cm) 1 Egyes sírhely Kettes sírhely Gyermeksírhely Urnasírhely Kettes sírbolt Négyes sírbolt Hatos sírbolt

15 15 8 Kettes urnasírbolt Négyes urnasírbolt A létesíthető síremlékek maximális méretei Ssz. A B C D Hossza (cm) Szélessége (cm) Járda (cm) 1 Egyes sírhely Kettes sírhely Gyermeksírhely Urnasírhely Kettes sírbolt Négyes sírbolt Hatos sírbolt Kettes urnasírbolt Négyes urnasírbolt

16 16 3. melléklet a 29/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelethez Védett sírok jegyzéke: Kele utcai temető: Amancsics Antal hajógépész, MAHART-üzemigazgató Csepeli Rudolf községi pénztáros Dr. Csongrády Béla orvos Daday Kálmán pedagógus, festőművész Egri Ervin református lelkipásztor Együd Árpád pedagógus, folklórista, muzeológus Dr. Ertl József Siófoki Fürdőbérlő és Fejlesztő Rt. igazgatója Faragó Ákos karikaturista, festőművész Farkas János építészmérnök Flament József kertészmérnök Flament Lajos kertépítő mester Fokásy László vegyészmérnök, az OMI fővegyésze Dr. Hets András orvos Hollósy László fényképészmester Dr. Iby András pedagógus, költő, műkritikus Jakus Imre evangélikus lelkész, költő, író Jelinek Pál autószerelő, tűzoltóparancsnok Kenedy Ferenc pedagógus, helytörténész, a város díszpolgára Dr. Langmár Lipót c. apát kanonok, plébános Morvay Zoltán nyomdász, író, újságíró Muzsinszky Nagy Endre festőművész, a város díszpolgára N.Csepeli Ferenc a 19. gyalogezred vitézeként hősi halált halt Pomucz János iparos, KTSZ elnök, a Dalkör örökös elnöke Dr.Sallér Aladár orvos, zeneszerző - Dr. Sándor Ferenc járási tiszti főorvos Soós György községi bíró Szabó László bíró Torkos Pál plébános Váradi Adolf vízvezetékszerelő, a Dalkör ügyvezetője Zákonyi /Gruber/ József kántortanító, a Dalkör vezetője Kiliti temető: Huchthausen Lajos Karda Imre Somogyi József Töreki temető: Léner József plébános fazekas népi iparművész a szabadságharc őrnagya fafaragó népművész

Dorog Város Önkormányzata 17/2000.(X.27.) sz. rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről

Dorog Város Önkormányzata 17/2000.(X.27.) sz. rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Dorog Város Önkormányzata 17/2000.(X.27.) sz. rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről (Egységes szerkezetben a 15/2006.(III.31.), a 25/2007.(XII.17.) sz., a 6/2008.(III.28.) sz., a 25/2008.

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.13.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.13.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.13.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Zákány Község Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2004/XII.1./ önkormányzati rendelete Az 5/2007(IV.17.), a 7/2008(IV.29.) a 12/2010.(XII.31.) és az 1/2011.(I.12.) rendeletekkel módosított, a temetőkről

Részletesebben

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről 2 Tát Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete (a továbbiakban: önkormányzat)

Részletesebben

T E R V E Z E T. 1. Általános rendelkezések

T E R V E Z E T. 1. Általános rendelkezések T E R V E Z E T Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (..) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

6/2009. /V. 10./ rendelete a

6/2009. /V. 10./ rendelete a DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. /V. 10./ rendelete a TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL Dunaegyháza Község Képviselőtestülete /továbbiakban Önkormányzat/ a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Tokod Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi

Részletesebben

Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e. a temetőkről és a temetkezésről

Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e. a temetőkről és a temetkezésről Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezésről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete továbbiakban: Önkormányzat

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE. a temetőkről és a temetkezésről

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE. a temetőkről és a temetkezésről temető POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE a temetőkről és a temetkezésről Egységes szerkezetben a 10/2001. (VI. 26.) Önk. sz. rendelettel A 10/2001. (VI. 26.) Önk. sz.

Részletesebben

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete A temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendelet (tervezet) Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2007. (V.23.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről

Rábahídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2007. (V.23.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről Rábahídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2007. (V.23.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről Rábahídvég község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

Temetési helyek 2.. (3) Nem nyitható újabb közös (kettőnél több) sírhely és díszsírhely.

Temetési helyek 2.. (3) Nem nyitható újabb közös (kettőnél több) sírhely és díszsírhely. Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2013.(V.2.) rendeletével módosított 11/2012.(VI. 01.) és 14/2007.(XI. 8.) rendeletével módosított 12/2000.(XI. 30.) sz. rendelete (egységes szerkezetben)

Részletesebben

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE a köztemetőről és a temetkezésről. Epöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (a 18/2012. (VI.01.) Önk. rendelettel egységes szerkezetben)

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK.

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Kaskantyú Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben)

Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Telekgerendás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kulcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2013. (...) Önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Kulcs Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Cserszegtomaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

temetői szabályzatot

temetői szabályzatot A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény és az annak végrehajtására kiadott 145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján a Csömöri Római Katolikus Egyházközség a tulajdonában

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a Temetőkről

Részletesebben

Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013(XII.17.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013(XII.17.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013(XII.17.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Leányvár Község Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.

Részletesebben

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről /Egységes szerkezetben 2007. 07. 18./ Csákvár Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzata 17/2000.(X.27.) sz. rendelete a temet r l és a temetkezési tevékenységr l

Dorog Város Önkormányzata 17/2000.(X.27.) sz. rendelete a temet r l és a temetkezési tevékenységr l Dorog Város Önkormányzata 17/2000.(X.27.) sz. rendelete a temet r l és a temetkezési tevékenységr l (Egységes szerkezetben a 15/2006.(III.31.), a 25/2007.(XII.17.) sz., a 6/2008.(III.28.) sz., a 25/2008.

Részletesebben

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Község Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.évi XLIII. törvény

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 10/2014.(V.30.) Rendelet típusa: alap Rendelet címe: A temető rendjéről és a temetkezésről Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Csörötnek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1/2014. (II. 3.) 17/2013. (XII.

1/2014. (II. 3.) 17/2013. (XII. Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének az 1/2014. (II. 3.) önkormányzati rendelettel módosított 17/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezés helyi szabályairól

Részletesebben

BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete

BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete 1 BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete a temető használatának szabályairól Buzsák Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013(XII.18.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013(XII.18.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013(XII.18.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Piliscsév Község Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló

Részletesebben

Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Igal Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország önkormányzatokról

Részletesebben

Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete

Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete A temetőkről és a temetkezési tevékenységről (módosításokkal egységes szerkezetben) Mályinka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kisköre Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2004. (IV. 29.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (módosítással egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7/2005. (X.27.) számú rendelete a temető és temetkezés rendjéről

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7/2005. (X.27.) számú rendelete a temető és temetkezés rendjéről NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7/2005. (X.27.) számú rendelete a temető és temetkezés rendjéről Nyáregyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete A temetőről és a temetkezési tevékenységről Vezseny Közégi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi LXIII. törvény

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Tiszaszentimre Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Kunpeszér Község Önkormányzat 22/2005.(IX.15.)sz. rendelete a temetőről és a temetkezésről

Kunpeszér Község Önkormányzat 22/2005.(IX.15.)sz. rendelete a temetőről és a temetkezésről Kunpeszér Község Önkormányzat 22/2005.(IX.15.)sz. rendelete a temetőről és a temetkezésről Kunpeszér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete ( továbbiakban: önkormányzat ) a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 26/2000.(XI.29.) számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről.

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 26/2000.(XI.29.) számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről. 30/2002. (XII.11.) Ök. sz. rendelet a közterületek használatáról LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 26/2000.(XI.29.) számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Jászboldogháza Község Önkormányzatának képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a községi köztemetőről és a temetkezésről szóló

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a községi köztemetőről és a temetkezésről szóló Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a községi köztemetőről és a temetkezésről szóló 14/2005. (X.24.), 19/2005.(XII.28.), 12/2006.(VIII.14.) 7/2012.(IV.23.) rendeletekkel módosított

Részletesebben

BOGYISZLÓI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG TEMETŐSZABÁLYZAT

BOGYISZLÓI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG TEMETŐSZABÁLYZAT BOGYISZLÓI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG TEMETŐSZABÁLYZAT A Bogyiszlói Református Egyházközség Presbiteriuma; a temetőktől és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény 40. -ában foglaltak alapján, figyelemmel

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének - a 18/2000./XI.30./ Ktr. számú rendelettel - egységes szerkezetbe foglalt 21/2005.(XII.22.)Ktr. rendelete a községi a temetőről és a temetkezésről Székkutas

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Szentbékkálla község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2000. (X.16.) számú r e n d e l e t e a köztemető rendjéről, használatának, igénybevételének szabályairól (egységes szerkezetbe foglalva) Szentbékkálla

Részletesebben

Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5 /2001. (IV. 02) valamint a 11/2009.(IX.30.), 8/2011. (VIII.31.) és 9/2012.(XI.15,)önkormányzati rendeleteivel módosított 8 /1997 (VII.1) önkormányzati

Részletesebben

IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről

IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Ivánc község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

A rendelet 2.. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A rendelet 2.. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2014 (XII.19) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 42/2000. (IX. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról 1. A temetőkről

Részletesebben

Nógrád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (X. 28.) rendelete a temetőkről és temetési tevékenységről

Nógrád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (X. 28.) rendelete a temetőkről és temetési tevékenységről Nógrád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (X. 28.) rendelete a temetőkről és temetési tevékenységről Nógrád Község Önkormányzatának képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk

Részletesebben

Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2006. (IV.28.) rendelete a temetőről és temetkezésről. Általános rendelkezések

Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2006. (IV.28.) rendelete a temetőről és temetkezésről. Általános rendelkezések Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2006. (IV.28.) rendelete a temetőről és temetkezésről Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15.

Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15. Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15./ önkormányzati r e n d e l e t e a köztemetőről és a temetkezési tevékenységről (

Részletesebben

Takácsi Község Képviselő-testülete 15/2003. (XII. 22.) sz. módosított rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben)

Takácsi Község Képviselő-testülete 15/2003. (XII. 22.) sz. módosított rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Takácsi Község Képviselő-testülete 15/2003. (XII. 22.) sz. módosított rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és

Részletesebben

Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1

Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1 Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1 Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete A temetőről és a temetkezési tevékenységről Vezseny Közégi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

2009. évben a Polányi és Társa Kft. kivitelezésében készült el a répcelaki Temetőben a 21 m hosszú, és 20 férőhelyes urnafal.

2009. évben a Polányi és Társa Kft. kivitelezésében készült el a répcelaki Temetőben a 21 m hosszú, és 20 férőhelyes urnafal. ELŐTERJESZTÉS A répcelaki temetői rendelet módosításához 2009. évben a Polányi és Társa Kft. kivitelezésében készült el a répcelaki Temetőben a 21 m hosszú, és 20 férőhelyes urnafal. Az urnafal 2010. március

Részletesebben

SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK A TEMETŐKRŐL ÉS TEMETKEZÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ 24 /2013. /XII. 19./ rendeletének MELLÉKLETE Tartalomjegyzék: I.

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.30.) önkormányzati R E N D E L E T E

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.30.) önkormányzati R E N D E L E T E Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.30.) önkormányzati R E N D E L E T E A köztemető rendjéről és a temetkezési tevékenységről (egységes szerkezetben a 17/2012. (IX.26.))

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. Általános rendelkezések

Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. Általános rendelkezések Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Csengőd Község Képviselőtestülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. tv. (továbbiakban:

Részletesebben

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Cserszegtomaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő- testületének

Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő- testületének Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő- testületének 19/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a helyi köztemetőről és a temetkezés rendjéről Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzat. 19/2003.(XI 12.) rendelete. a temetőről és a temetkezésről

Balatonrendes Község Önkormányzat. 19/2003.(XI 12.) rendelete. a temetőről és a temetkezésről Balatonrendes Község Önkormányzat 19/2003.(XI 12.) rendelete a temetőről és a temetkezésről Balatonrendes Község Önkormányzat Képviselő-testülete a település tulajdonát képező köztemető használatának és

Részletesebben

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Újrónafő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 24/2004.(VII.14.) rendelete

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 24/2004.(VII.14.) rendelete Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2004.(VII.14.) rendelete a köztemető rendjéről, használatának, igénybevételének szabályairól (Egységes szerkezetben a 32/2004.(X.15.) rendelettel.

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 37/2011. (XII. 15.), a 41/2012. (IV.26.), 45/2012. (V.30.) valamint az 53/2012. (IX. 27.) önkormányzati rendeletekkel módosított 25/2011. (IX. 29.) önkormányzati

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 18/2017.(X.27.) sz. rendelete. a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 18/2017.(X.27.) sz. rendelete. a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2017.(X.27.) sz. rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól Celldömölk Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Nagyfüged Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/ 2015. (V.28.) önkormányzati rendelete a temető használatának szabályairól

Nagyfüged Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/ 2015. (V.28.) önkormányzati rendelete a temető használatának szabályairól Nagyfüged Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/ 2015. (V.28.) önkormányzati rendelete a temető használatának szabályairól Nagyfüged Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Döbrököz Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2006. (V.18.) számú rendelete a temetőről és a temetkezés rendjéről (Egységes szerkezetbe foglalva a 10/2007. (IV.19.) sz. ÖK rendelettel, a 16/2010.

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2008. (II. 27.) rendelete a köztemetőről és a temetkezésről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2008. (II. 27.) rendelete a köztemetőről és a temetkezésről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2008. (II. 27.) rendelete a köztemetőről és a temetkezésről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésekről

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 45/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 45/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 45/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről szóló 20/2000. (VI. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról Kaposvár Megyei

Részletesebben

IV. Temetkezési helyek

IV. Temetkezési helyek Lesencetomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezés rendjéről (tervezet) Lesencetomaj Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013 (XI.29.) önkormányzati rendelete a helyi köztemetőről és a temetkezés rendjéről

Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013 (XI.29.) önkormányzati rendelete a helyi köztemetőről és a temetkezés rendjéről Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013 (XI.29.) önkormányzati rendelete a helyi köztemetőről és a temetkezés rendjéről Ságvár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

16/2004(XII.22.) számú képviselő-testületi rendelet a temetőről és annak használatáról.

16/2004(XII.22.) számú képviselő-testületi rendelet a temetőről és annak használatáról. 16/2004(XII.22.) számú képviselő-testületi rendelet a temetőről és annak használatáról. Vácduka Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV.

Részletesebben

a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről MÁRTÉLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2011. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Mártély Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A.

Részletesebben

Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2008. (X.30.) rendelete. temetőről és a temetkezésről

Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2008. (X.30.) rendelete. temetőről és a temetkezésről Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2008. (X.30.) rendelete a temetőről és a temetkezésről A rendelet kihirdetve: 2008. október 30-án. Dr. Kancsal Károly körjegyző Bakonygyirót Önkormányzat

Részletesebben

Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011. (V. 24.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésekről

Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011. (V. 24.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésekről Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011. (V. 24.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésekről a módosításáról szóló 23/2011. (XII. 13.), és az 1/2014. (I.21.) rendeletekkel

Részletesebben

A rendelet hatálya. A temető fenntartása

A rendelet hatálya. A temető fenntartása Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2017. (XI.30.), 20/2016. (XI.23.), 14/2015. (XI.25.), 17/2014. (XI.26.) rendeletével módosított 11/2014. (IX.15.) rendelete a temetőről és a temetkezésről

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 21/2013. (IX.12.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 21/2013. (IX.12.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2013. (IX.12.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.

Részletesebben

KAMOND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2004./VII.28./ RENDELETE A TEMETŐ RENDJÉRŐL

KAMOND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2004./VII.28./ RENDELETE A TEMETŐ RENDJÉRŐL KAMOND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2004./VII.28./ RENDELETE A TEMETŐ RENDJÉRŐL Kamond Község Önkormányzatának Képviselőtestülete A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII.

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről

Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Prügy Községi Önkormányzat képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Részletesebben

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete a temetők használatának rendjéről 1

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete a temetők használatának rendjéről 1 1 Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete a temetők használatának rendjéről 1 Mezőfalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004. (VII.8.) rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (egységes szerkezetben)

Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004. (VII.8.) rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (egységes szerkezetben) Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004. (VII.8.) rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (egységes szerkezetben) Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a temetőkről

Részletesebben

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések Nagymágocs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a temetőről és a temetkezésről szóló 14/2004. (XI. 10.) Ör. (módosításokkal egységes szerkezetben) Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések TATA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 29 / 2000. ( XII.05.) ÖR. SZÁMÚ RENDELETE A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSEK RENDJÉRŐL 1 Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Csány Községi Önkormányzata Képviselőtestületének 23/2004.(IV.27.)rendelet a temetőről és a temetkezésről

Csány Községi Önkormányzata Képviselőtestületének 23/2004.(IV.27.)rendelet a temetőről és a temetkezésről Csány Községi Önkormányzata Képviselőtestületének 23/2004.(IV.27.)rendelet a temetőről és a temetkezésről Csány Községi Önkormányzat Képviselőtestülete (továbbiakban: önkormányzat) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések. A temető rendeltetésszerű használatához szükséges egyéb helyi, tárgyi és infrastrukturális feltételek

Általános rendelkezések. A temető rendeltetésszerű használatához szükséges egyéb helyi, tárgyi és infrastrukturális feltételek Létavértes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016.(III.29.) önkormányzati rendelete a köztemető használatának rendjéről Létavértes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

MARCALI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2000. (IX. 15.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E. a temetőkről és a temetkezésről

MARCALI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2000. (IX. 15.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E. a temetőkről és a temetkezésről Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Hatályos: 2014. január 1-től MARCALI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2000. (IX. 15.) Ö N K O R M Á N Y Z

Részletesebben

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2005. (VI. 30.) Hö. rendelete

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2005. (VI. 30.) Hö. rendelete Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2005. (VI. 30.) Hö. rendelete a köztemetőről, a temetkezés rendjéről és a temető használatának szabályairól /Temetői Szabályzat/ (a módosításokkal

Részletesebben

Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7./2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezések rendjéről

Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7./2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezések rendjéről 1 Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7./2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezések rendjéről Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Bikács Községi Önkormányzat Képviselő testülete 8/2000. (XI.1.) ÖR. rendelete a temetőről és a temetkezésről

Bikács Községi Önkormányzat Képviselő testülete 8/2000. (XI.1.) ÖR. rendelete a temetőről és a temetkezésről 1 Bikács Községi Önkormányzat Képviselő testülete 8/2000. (XI.1.) ÖR. rendelete a temetőről és a temetkezésről (Egységes szerkezetben a módosításra megalkotott 14/2008. (XII.19.) ÖR. rendelettel, 14/2009.

Részletesebben

Bakonytamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (V.15.) önkormányzati rendelete a a temető használatáról.

Bakonytamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (V.15.) önkormányzati rendelete a a temető használatáról. Bakonytamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (V.15.) önkormányzati rendelete a a temető használatáról Bakonytamási Község Önkormányzata Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Bodrog Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2009. (VIII.27.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Bodrog Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2009. (VIII.27.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Bodrog Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2009. (VIII.27.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Bodrog Község Önkormányzat Képviselőtestülete a temetőkről és temetkezésről

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat 3/2004. (I.25. ) SZÁMÚ RENDELETE

Bekecs Községi Önkormányzat 3/2004. (I.25. ) SZÁMÚ RENDELETE Bekecs Községi Önkormányzat 3/2004. (I.25. ) SZÁMÚ RENDELETE A temetőkről és a temetkezésekről A Bekecs Község Önkormányzatának képviselőtestülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII.

Részletesebben

I. fejezet Értelmező rendelkezések

I. fejezet Értelmező rendelkezések Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11 /2007. (IX. 28.) rendelete a köztemetők rendjéről, használatuknak, igénybevételüknek szabályairól Halmaj községi Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete 8/2000. (V.29.) Ör. számú r e n d e l e t e

Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete 8/2000. (V.29.) Ör. számú r e n d e l e t e Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete 8/2000. (V.29.) Ör. számú r e n d e l e t e A temetőről és a temetkezés rendjéről 1 Egységes szerkezetbe foglalva: 2015. február 16.) Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete

Részletesebben

Hegyesd község Önkormányzata Képviselőtestületének. 10/2000./X.1./ önkormányzati rendelete a. temetőkről és a temetkezés rendjéről.

Hegyesd község Önkormányzata Képviselőtestületének. 10/2000./X.1./ önkormányzati rendelete a. temetőkről és a temetkezés rendjéről. Hegyesd község Önkormányzata Képviselőtestületének 10/2000./X.1./ önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről. Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete a többször módosított

Részletesebben

Badacsonytomaj Nagyközség Önkormányzat

Badacsonytomaj Nagyközség Önkormányzat Badacsonytomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2004. (IV.5.) számú r e n d e l e t e a köztemetők rendjéről, használatuknak, igénybevételüknek szabályairól (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete A temetőkről és a temetkezésről [Módosítva a 18/2009. (IX.29. ÖR-rel] (Egységes szerkezetben!) Tiszaszentimre Község

Részletesebben