SZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉG ELSZÁMOLÁSA 2012 BORGÁTA,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉG ELSZÁMOLÁSA 2012 BORGÁTA, 2012. 06. 09."

Átírás

1 SZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉG ELSZÁMOLÁSA 2012 BORGÁTA,

2 Bevezető A jelen diasorban szereplő információk a szállítási elszámolási rendszer tervezett, kidolgozás alatt álló, nem véglegesített módosítását írják le. A diasor egy szakmai belső egyeztetéshez készült. Kérek mindenkit, hogy az itt szereplő dokumentumok, eljárások alkalmazása előtt tájékozódjon a hatályos jogszabályokból, ill. az NRSZH által kiadott hivatalos tájékoztatók alapján!

3 Témák Elvi lehetőségek Gyakorlati lehetőségek Utassal megtett km alapú elszámolás Előnyei, nehézségei Működtetése Útvonaltervezővel számolt utaskilométer Előnyei, nehézségei Működtetése Gyakorlati példa A két rendszer összehasonlítása Megéri váltani?

4 Lehetőségek Elviekben és gyakorlatban

5 Elvi lehetőségek a személyszállítás elszámolása során UTASKILOMÉTER ALAPJÁN Az elszámolás alapja az utas gépjárműben megtett szállítási kilométere Az elszámolás a menetlevél alapján történik, utasonként külön (utaskilométer) december 31-ig jellemző elszámolási mód. UTASSAL MEGTETT KILOMÉTER ALAPJÁN ( OSZTOGATÓS ) Az elszámolás alapja a gépjármű által megtett távolság egy utasra visszaosztott mennyisége. Az elszámolás a menetlevél alapján történik, az utasok együttesen számítanak (utassal megtett kilométer) január december 31. között kizárólagos elszámolási mód január 1-től választható elszámolási mód ÚTVONALTERVEZŐVEL SZÁMOLT UTASKILOMÉTER ALAPJÁN Az elszámolás alapja egy virtuálisan számított, optimális útvonalhossz. Az elszámolás alapja nem a menetlevél, hanem a két cím között elvileg elérhető legrövidebb útvonal hossza (útvonaltervező) január 1-től választható elszámolási mód.

6 Jelenlegi helyzet január 1-től új Kötelező dokumentáció lépett életbe de a szállítási elszámoló adatlap használati utasítás nélkül maradt A szolgálatok két csoportra váltak szét: Az új szállítási adatlapot használják (de hogyan?) Maradtak a régi ( osztogatós ) adatlapoknál Módosulnak a szállítási teljesítmény elszámolás szabályai: Két elszámolási rendszerből választhat a szolgáltató Ennek megfelelően két dokumentációs rendszer közül lehet választani. A jogszabályi háttér módosítása várható.

7 UTASSAL MEGTETT KM

8 ELŐNYÖK Költségmegosztás - beszedhető térítési díjak Az egy km-re eső térítési díj összege megoszlik az együtt utazók között. A számlázott km valós megtett km A csoportos szállítás esetén minden utazó jól jár, bár ennek mértéke változó. Hosszabb távú csoportos szállításokhoz ideális. Már működő gyakorlat A évi pályázati ciklusban minden szolgáltató egységesen átállt erre az elszámolási rendszerre. A szolgálatok működése, teljesítménye az egységes elszámolás miatt összehasonlítható térben és időben.

9 NEHÉZSÉGEK Adminisztráció a folyamatos ki- és beszállások bonyolulttá teszik a kmmegosztási számításokat és komoly papírmunkát produkálnak. Komoly hibalehetőség az elszámolás összetettsége. Mivel a valós km kerül számlázásra, a forgalmi okokból, vagy más ellátottak szállítása miatt megtett útvonal is kiszámlázásra kerül. Térítési díj ingadozása A térítési díj alapjául kalkulált km függ az utasok számától ez rendszeres, azonos útvonalon történő igénybevételnél is változó havi térítési díjat eredményez.

10 Dokumentáció 1.

11 Dokumentáció 2.

12 ÚTVONALTERVEZÉS

13 ELŐNYÖK Térítési díj Minden ellátott a kiindulási és célállomás közötti legrövidebb útvonalért fizet. Azonos útvonalon mindig ugyanazt a kilométert kell fizetni. A forgalmi okokból, vagy más ellátottak szállítása miatt megtett távolság nem befolyásolja az egyes utasoknak számlázandó távolságot. A szolgálat (elvileg) növelheti a térítési díjbevételét.

14 NEHÉZSÉGEK Az adminisztráció nem egyszerűbb Minden útvonalra külön útvonaltervet kell készíteni. Eseti szállításoknál is útvonaltervet kell készíteni - ez a dokumentációt növeli. A mentlevél és a szállítási elszámoló adatlapot továbbra is vezetni kell! Elszakadunk a hivatalos szállítási bizonylattól (menetlevél) Két, egymástól eltérő dokumentációnk lesz! A személyszállítás feladatmutatója az egekbe szökik, hiszen az addig megosztott km ezentúl összeadódik (sokszorozódik)

15 NEHÉZSÉGEK Az útvonaltervezők használatának vannak technikai nehézségei Külterületi címeket nem kezelik kielégítően Beállítástól függ a számított útvonalhossz (legrövidebb-leggyorsabb, fizetős autópálya, stb.) Térképfrissítések aktualitása Nehéz egyértelműen bizonyítani, hogy a tervezett útvonal valóban a legrövidebb. Kliens-panaszok objektív kivizsgálása nehezebb Hatósági ellenőrzés során igazolni kell az útvonalterv helyességét

16 NEHÉZSÉGEK 29/2993 (II.17.) Korm r. 14/A (1) A támogató szolgáltatás térítési díja az egy feladategységre jutó szolgáltatási önköltség és a finanszírozási szerződésben meghatározott egy feladatmutatóra jutó állami hozzájárulás különbsége alapján megállapított támogató szolgálati óradíjból és szállítási kilométerdíjból áll. Kérdés: a feladatmutatót és térítési díjat a évre teljesen újra kell-e számolni? A feladatmutató és a térítési díj továbbra is egymáshoz kötött de a befogadott feladatmutató nem változik elvileg emiatt nem kell módosítani a térítési díjszámítást. A feladatmutató számításváltozásából többlet szállítási feladatmutató keletkezik ebből elvileg bevételi többlet is. Az ellátottak által fizetendő térítési díj viszont jelentősen emelkedik megfontolandó a térítési díj mérséklése.

17 NEHÉZSÉGEK Jogszabályi feltételek jelenleg nem megfelelőek 29/2993 (II.17.) Korm r. 14/A (4) Szállításra fordított kilométernek a fuvarlevélen feltüntetett és a szállított személy, illetve törvényes képviselője által igazolt kilométerek számítanak. 29/2993 (II.17.) Korm r. 14/A (5) Ha a szállítást egyidejűleg több jogosult is igénybe veszi, a szállítási díjat személyenként külön-külön kell megállapítani. A jogszabályi helyek módosítása folyamatban (előkészítési szakaszban) van!

18 ÁTÁLLÁS AZ ÚTVONALTERVEZÉSRE

19 Teendők Fenntartói döntés A pozitív és negatív következmények alapos mérlegelése A váltás egy időpontban, egységesen kell, hogy megtörténjen. Alapdokumentumok módosítása Önkormányzati rendelet vagy Közgyűlési határozat Szakmai program (Házirend) Költségvetéssel kapcsolatos dokumentumok módosítása Intézményi költségvetés felülvizsgálata (bevételi előirányzat) (intézményi és személyi térítési díj felülvizsgálata)

20 Teendők Ellátottakkal kapcsolatos intézkedése Részletes tájékoztatás, értesítés Megállapodások módosítása Szolgáltatás újratervezése Útvonaltervek elkészítése, dokumentációja Nyomtatni hitelesíteni megőrizni! Szállítási elszámoló adatlap alkalmazása

21 Gyakorlati példa

22 A valós útvonal 5 utas, 7 megálló

23 Menetlevél A menetlevelet a gépjármű valós útvonalának megfelelően, eseményszerűen kell vezetni. A nem szállítási célú út (szerviz km, egyéb feladatellátás) is feltüntetendő A forgalmi okokból történt útvonalváltozás a menetlevélen láthatóan megjelenik. Utaskilométer alapú ( osztogatós ) elszámolásnál az elszámolás alapját a menetlevélben rögzített adatok adják. Útvonaltervező alapú elszámolásnál a menetlevél vezetése továbbra is kötelező, de az elszámoló adatlap kitöltésekor a menetlevél adatai nem vesznek részt.

24 Menetlevél A hazafelé szállításkor forgalmi okokból a jármű útvonalat módosított, egy szakaszon +1 km jelent meg.

25 Útvonalterv Az útvonaltervet erre a célra alkalmas internetes vagy gépre telepített szoftverrel kell végezni. Az útvonaltervet minden útvonalra el kell készíteni. Két cím között az oda és visszaút külön útvonalnak számít, hiszen a két út hossza a közlekedési viszonyoktól függően (pl. egyirányú útszakaszok) eltérhet. Eseti (nem ismétlődő útvonalú) szállításoknál az útvonaltervet szállításonként el kell készíteni. Az útvonalterv elkészítését dokumentálni kell: Legegyszerűbb változat: nyomtatás Változtatásmentes elektronikus tárolás (pdf, xps) Hitelesítés kérdése még nem tisztázott

26 Nyomtatott útvonalterv 1.

27 Nyomtatott útvonalterv 2.

28 Nyomtatott útvonalterv 3. Az útvonaltervező itt nem a legrövidebb utat adta meg, egy kb. 300 méteres kört írat le az autóval

29 Nyomtatott útvonalterv 4.

30 Nyomtatott útvonalterv 5.

31 Szállítási elszámoló adatlap Az elszámolásnak megfelelő adatlap használandó Osztogatós elszámolás Csoportos szállítás osztogatós adatlap Egyedi szállítások használható a kötelező dokumentáció szállítási elszámolási adatlapja Útvonaltervező alapú elszámolás Kötelező dokumentáció szállítási elszámoló adatlapja. Teljesítményigazolás az elszámoló adatlapon! Folyamatos sorszámozás Kerekítések A töredék kilométerek kerekítése még kérdéses a napi ill. havi összesítés esetén is.

32 Elszámoló adatlap Útvonal megosztás alapján

33 Elszámoló adatlap Útvonaltervező alapján

34 Összehasonlítás Megosztott km Útvonalterv Különbség Megtett távolság 15 km 15 km 0 km Elszámolt km 15 km 26 km +11 km,(+73%) Számlázott km 15 km 26 km +10 km Feladatmutató 3,00 FE 5,20 FE + 1,40 FE Finanszírozás 3,00 FE x Ft/FE Ft 5,20 FE x Ft/FE Ft Ft Fajlagos finanszírozás 1 km-re 300 Ft/km 520 Ft/km

35 Megéri váltani? Nő a teljesített szállítási feladatmutató, de a szolgáltató a magasabb feladatmutatót (illetve az ehhez járó finanszírozást) nem tudja érvényesíteni, hiszen a befogadott feladatmutatója nem változik, többlet forrásokhoz nem juthat hozzá. az új elszámolással a szolgáltató a befogadott feladatmutatóját hamarabb teljesíti. De mi lesz utána? üresben fut tovább? teljesen leállítja a szállítást? lemondja az ellátottak egy részét, mert nélkülük is megvan a kötelező feladatmutató? Vajon ez miért éri meg az államnak???

36 Megéri váltani? Nőhet a térítési díjakból származó bevétel, de a magasabb térítési díjbevétel az ellátottaktól csak részlegesen hajtható be (20%-30% miatt). az ellátottakra jutó anyagi megterhelés jelentősen emelkedhet. jelentős térítési díjbevétel emelésnél számolni kell a kereslet csökkenésével (~szolgáltatás lemondása) összességében a térítési díjbevétel emelkedése a szolgáltatás költségvetéséhez elenyésző módon (1-2%) járul hozzá.

37 Megéri váltani? Az átállás lehetséges, de a rendszer bevezetése komoly adminisztratív munkát igényel a fenntartó és a szolgáltató részéről. az év közbeni váltás megnehezíti a évi teljesítmény szakmai és pénzügyi ellenőrzését. jogszerű működtetése csak a 29/1993 (II.17.) kormányrendelet módosítása után lehetséges!

38 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!

Elvi lehetőségek Gyakorlati lehetőségek Utassal megtett km alapú elszámolás ( osztogatós ) Útvonaltervezővel számolt utaskilométer Gyakorlati példák

Elvi lehetőségek Gyakorlati lehetőségek Utassal megtett km alapú elszámolás ( osztogatós ) Útvonaltervezővel számolt utaskilométer Gyakorlati példák 2013 Elvi lehetőségek Gyakorlati lehetőségek Utassal megtett km alapú elszámolás ( osztogatós ) Útvonaltervezővel számolt utaskilométer Gyakorlati példák UTASSAL MEGTETT KILOMÉTER ALAPJÁN ( OSZTOGATÓS

Részletesebben

Segédanyag támogató szolgálatok több személy együttes szállítási elszámolásához 2012. év I. 2012 január 01-től alkalmazható új elszámolási mód

Segédanyag támogató szolgálatok több személy együttes szállítási elszámolásához 2012. év I. 2012 január 01-től alkalmazható új elszámolási mód Segédanyag támogató szolgálatok több személy együttes szállítási elszámolásához 2012. év I. 2012 január 01-től alkalmazható új elszámolási mód Amennyiben a szállítást egyidejűleg több jogosult is igénybe

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Gyömrő Város Önkormányzatának 5/2010. (III. 17.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéért fizetendő térítési díjakról a 10/2011. (III.29.) sz. és a 17/2011.

Részletesebben

ELSZÁMOLÁS MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSÁRÓL AZONOSÍTÓ ADATOK SZOLGÁLTATÓ/INTÉZMÉNY TÁMOGATÁSBAN ÉRINTETT TELEPHELYE

ELSZÁMOLÁS MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSÁRÓL AZONOSÍTÓ ADATOK SZOLGÁLTATÓ/INTÉZMÉNY TÁMOGATÁSBAN ÉRINTETT TELEPHELYE Azonosító: ELSZ-1/TSZ-84/-11 Tevékenység: ELSZ - Elszámolás nyomtatása Mentés ideje: 13--3 19:47:8.745 Iktatószám: 1/519/36738773 Azonosító adatok Beküldendő: a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

Részletesebben

Finanszírozási szerződés II. számú melléklete. 2012. év

Finanszírozási szerződés II. számú melléklete. 2012. év NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL 1071 Budapest, Damjanich u. 48. Finanszírozási szerződés II. számú melléklete 2012. év Kötelezően vezetendő dokumentációk Támogató szolgálatok működtetéséhez

Részletesebben

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL 2011 ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL Az elszámolás elkészítésének jogszabályi háttere Az elszámolás elkészítéséhez szükséges

Részletesebben

Támogató szolgálatoknál

Támogató szolgálatoknál Támogató szolgálatoknál Kérelem Szabályozza: (9/1999. (XI.24.) SzCsM rendelet 3. (1) bekezdés), Történhet: szóban, vagy írásban, az alakszerűségre nincs szabály Kérelem minta Orvosi igazolás 9/1999. (XI.24.)

Részletesebben

A Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásában a rendeletalkotásra kijelölt Önkormányzat, Ábrahámhegy Önkormányzata.

A Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásában a rendeletalkotásra kijelölt Önkormányzat, Ábrahámhegy Önkormányzata. 4. NAPIREND Ügyiratszám: 2-140-6./2014. ELŐTERJESZTÉS A Zalahaláp Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 13. - i nyilvános ülésére Tárgy: A Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás fenntartásában

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága március 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága március 6-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-151/2013. ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága 2013. március 6-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Motiváció Mozgássérülteket Segítő

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó - a Képviselő-testülethez

T Á J É K O Z T A T Ó - a Képviselő-testülethez FÖLDESI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT VEZETŐJE 4177 Földes, Rákóczi u. 5. Tel.: (54) 465-785 E-mail: tamogatofoldes@gmail.com Iktatószám:./2017. 8. T Á J É K O Z T A T Ó - a Képviselő-testülethez a Földesi

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2010. (III.29.)

Részletesebben

TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK, ÉVI ELSZÁMOLÁSA

TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK, ÉVI ELSZÁMOLÁSA TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK, 2016. ÉVI ELSZÁMOLÁSA Szakmai segédanyag https://www.facebook.com/szocokos http://tamogatoweb.hu Meleg Sándor ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A támogató szolgálatok, a pszichiátriai, illetve

Részletesebben

Jogszabály alapján kötelező dokumentumok

Jogszabály alapján kötelező dokumentumok DOKUMENTÁCIÓ 2012 Jogszabály alapján kötelező dokumentumok Egészségi állapotra vonatkozó igazolás 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet 1. számú melléklet I. rész Jövedelemnyilatkozat 9/1999. (XI. 24.) SzCsM

Részletesebben

Sorszám: Táry: Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjainak módosítása Előterjesztő: Dr. Földesi Szabolcs jegyző.

Sorszám: Táry: Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjainak módosítása Előterjesztő: Dr. Földesi Szabolcs jegyző. Sorszám: Táry: Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjainak módosítása Előterjesztő: Dr. Földesi Szabolcs jegyző Készítette: Véleményező Bizottság: Szociális és Egészségügyi Bizottság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 11-i ülésére Tárgy: Az egyes személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről és az alkalmazandó

Részletesebben

igazgató-helyettesi Szervezet Budapest, 2013. május m

igazgató-helyettesi Szervezet Budapest, 2013. május m Gazdasági FőigazgatF igazgató-helyettesi Szervezet Költségvetési FőosztF osztály Tájékoztató a 2013. évi pályp lyázat elszámol molásáról Budapest, 2013. május m 25. Pintér r SándorS tű.. főhadnagyf Az

Részletesebben

1./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a március 28-ai képviselő-testületi ülésre

1./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a március 28-ai képviselő-testületi ülésre Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 1./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2018. március 28-ai képviselő-testületi ülésre Tárgy: Előterjesztő: Intézményi térítési díjak felülvizsgálata Lőrincz György

Részletesebben

NEM ADOM FEL Alapítvány

NEM ADOM FEL Alapítvány NEM ADOM FEL Alapítvány Támogató Szolgálat Cím:1126 Bp.Tartsay Vilmos u. 19. Tel: 20 296-2664, 06 1 501 47 08 Adószám: 18256529-1-43 Bankszámlaszám: CIB Bank 10700206 43547104 51100005 Honlap: www.nemadomfel.hu

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-án tartandó ülésére

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 26-án tartandó ülésére A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS június 30-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS június 30-i rendes ülésére Új napirendi pont Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 30-i rendes ülésére Tárgy: A szociális szolgáltatásokról szóló 22/2003. (VIII. 26.) rendelet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága 2014. március 5-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága 2014. március 5-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-63/2014. ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága 2014. március 5-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: Xl 599812013. Előadó: Dr. Tőgye Ildikó Mell.: Rendelettervezet Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-802 Telefax: (66)

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselı-testület 2009.. február 27-én tartandó

Részletesebben

3. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

3. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.) Költségvetési szerv megnevezése Feladat megnevezése Simontornya és Térsége Szociális Alpszolgáltásokat Biztosító Társulása Összes bevétel, kiadás Ezer forintban! Száma Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület március 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület március 30-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2016. március 30-i ülésére

Részletesebben

Külföldi kiküldetés kérvény, engedély és utalványrendelet

Külföldi kiküldetés kérvény, engedély és utalványrendelet Kiutazó neve: Lakcíme: A kiküldetés célja: A kiutazó feladata: A konferenciaelőadás címe: Rendezvény: Ország: Külföldi kiküldetés kérvény, engedély és utalványrendelet Iktatószám: Kitöltendők a sárga mezők,

Részletesebben

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Állami Egészségügyi Ellátó Központ Cím: 1125 Budapest, Diós árok 3. Levelezési cím: 1525 Budapest 114. P.O.B. 32. Telefon: +36 1 356 1522 www.aeek.

Állami Egészségügyi Ellátó Központ Cím: 1125 Budapest, Diós árok 3. Levelezési cím: 1525 Budapest 114. P.O.B. 32. Telefon: +36 1 356 1522 www.aeek. 1 2 Telefon: 06-70/430-4400 E-mail: tovabbkepzes627@aeek.hu Neve 1 : Születési neve: JELENTKEZÉSI LAP SZAFTEX II. KÉPZÉS Kérjük, olvassa el figyelmesen a kitöltési útmutatót a jelentkezési lap kitöltése

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS az Esély Szociális Társulás november -i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS az Esély Szociális Társulás november -i ülésére Esély Szociális Társulási Tanács 2040 Budaörs Szabadság út 134. ELŐ TERJESZTÉS az Esély Szociális Társulás 2013. november -i ülésére Tárgy: Az Esély Szociális Társulás 2014. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE GÁPJÁRMŰKEZELÉSI SZABÁLYZATA. Érvényes: 2008. szeptember 13. Aktualizálva:: 2012. január 02.

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE GÁPJÁRMŰKEZELÉSI SZABÁLYZATA. Érvényes: 2008. szeptember 13. Aktualizálva:: 2012. január 02. MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE GÁPJÁRMŰKEZELÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 2008. szeptember 13. Aktualizálva:: 2012. január 02. Készítette: Korenné Orosz Edit szolgálat vezető Jóváhagyta: Bukta László

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések. Támogatott lakhatás

Gyakran Ismételt Kérdések. Támogatott lakhatás Gyakran Ismételt Kérdések Támogatott lakhatás 1. Igénybevevő önálló döntése alapján nem kívánja igénybe venni az egyes szolgáltatásokat a magasabb térítési díj miatt. Mi a teendő ebben az esetben? A komplex

Részletesebben

Szociális szolgáltatások változásai. Debrecen

Szociális szolgáltatások változásai. Debrecen Szociális szolgáltatások változásai Debrecen Szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások A 2009. január 1-től hatályba lépett Szt. szabályok az irányadók, nincs újabb strukturális változás 2009-től.

Részletesebben

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2015. március 30-i testületi ülésére

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2015. március 30-i testületi ülésére Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2015. március 30-i testületi ülésére Tisztelt Képviselők! A szociális igazgatásról és szociális ellátás szabályairól szóló többször módosított 1993. évi III. törvény

Részletesebben

Általános rendelkezés 1.

Általános rendelkezés 1. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2007. (I.25.) számú rendelete a helyi menetrend szerinti autóbuszjáratok, az iskolák, tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok

Részletesebben

Önköltség-számítási szabályzata

Önköltség-számítási szabályzata Területi Gondozási Központ Püspökladány Önköltség-számítási szabályzata Hatályos: -tól. készítette: Az intézmény adatai: Intézmény neve: Területi Gondozási Központ székhelye: Püspökladány Rákóczi. 4. Törzskönyvi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI ELLÁTÁSOK ÉVI ELSZÁMOLÁSA

KÖZÖSSÉGI ELLÁTÁSOK ÉVI ELSZÁMOLÁSA KÖZÖSSÉGI ELLÁTÁSOK 2016. ÉVI ELSZÁMOLÁSA Szakmai segédanyag https://www.facebook.com/szocokos http://tamogatoweb.hu Meleg Sándor ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A támogató szolgálatok, a pszichiátriai, illetve

Részletesebben

TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁS

TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁS 2017.04.25. TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁS SZOCIÁLIS RÁSZORULTSÁG VIZSGÁLATA ÉS GYAKORLATI ALKALMAZÁSA https://www.facebook.com/szocokos http://tamogatoweb.hu Meleg Sándor SZOCIÁLIS RÁSZORULTSÁG ALAPJAI A szociális

Részletesebben

KOZÁRMISLENY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

KOZÁRMISLENY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA KOZÁRMISLENY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA Kozármisleny Város Önkormányzata megállapodás alapján - végleges használatra átvette Pécsi Többcélú Kistérségi Társulás tulajdonát

Részletesebben

szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás, a szenvedélybetegek részére

szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás, a szenvedélybetegek részére 9. melléklet a 2015. évi... törvényhez A támogató szolgáltatás, a pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás, a szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás, a szenvedélybetegek

Részletesebben

Tapasztalatok a évi finanszírozási időszakban. Meleg Sándor osztályvezető Pályáztatási és Szolgáltatási Osztály

Tapasztalatok a évi finanszírozási időszakban. Meleg Sándor osztályvezető Pályáztatási és Szolgáltatási Osztály Tapasztalatok a 2012-2015. évi finanszírozási időszakban Meleg Sándor osztályvezető Pályáztatási és Szolgáltatási Osztály Pályázati úton finanszírozott szociális alapszolgáltatások 191/2008. (VII.30.)

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzatának. Gépjármű-üzemeltetési Szabályzata

Németbánya Község Önkormányzatának. Gépjármű-üzemeltetési Szabályzata Németbánya Község Önkormányzatának Gépjármű-üzemeltetési Szabályzata 2 Németbánya Község Önkormányzat - figyelemmel a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény, a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi

Részletesebben

Vámospércs Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.15.) számú önkormányzati rendelete

Vámospércs Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.15.) számú önkormányzati rendelete Egységes szerkezetbe foglalt rendelet-tervezet Vámospércs Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.15.) számú önkormányzati rendelete a Vámospércsi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2018. 05. 17. Javaslat a 15. számú felnőtt háziorvosi körzet ellátása érdekében dr. Majorosi Emese útiköltségének megtérítésére

Részletesebben

A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások

A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások Előadó: Imre Ildikó referens Magyar Államkincstár Önkormányzati Főosztály Humánszolgáltatások Osztálya Tel:

Részletesebben

Szociális szolgáltatások térítési díja

Szociális szolgáltatások térítési díja Mórahalom város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 8/2008. /IV. l./ önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404

Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J A V A S L A T - a Képviselő-testületnek

Részletesebben

Ebéd Uzsonna Össz.: Napközi gyermek. Alkalma zottak. Szoc.

Ebéd Uzsonna Össz.: Napközi gyermek. Alkalma zottak. Szoc. Dejtár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010.(VI.9.) számú rendelete a nyersanyagnormák és térítési díjak megállapításáról valamint az étkezési hozzájárulásról Dejtár Község Önkormányzata

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt. sz.: I. 2-460/2006. Üi.: Csomor Ágnes/Szászné Rendelet-tervezet Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló helyi rendelet

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2007. (II. 28.) rendelete

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2007. (II. 28.) rendelete Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2007. (II. 28.) rendelete a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális szolgáltatásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló

Részletesebben

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető.

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Társadalmi egyeztetés A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/29-330-011 /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének a

Részletesebben

BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT

BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT Szervezet neve: MAGYARORSZÁGI GÖRÖGÖK KULTURÁLIS EGYESÜLETE CSONGRÁD MEGYEI HELYI CSOPORT (a továbbiakban: EGYESÜLET) Címe: 6721 SZEGED, OSZTRÓVSZKY UTCA 6. Adószáma: 18455405-1-06

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 E L İ T E R J E S Z T É S - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. március 26-án tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. március 26-án tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. március 26-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Polgári Szociális Központ szociális alapszolgáltatásainak 2015. évi önköltség megállapítására és térítési díjainak

Részletesebben

I. BKESZI: ALAPSZOLGÁLTATÁSOK

I. BKESZI: ALAPSZOLGÁLTATÁSOK A Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás által fenntartott Békéscsabai Egyesített Szociális Intézménynek (BKESZI)és a Békéscsabai Kistérségi Életfa Idõsek Otthonának (Életfa)a

Részletesebben

GÉPJÁRMŰ HASZNÁLATI SZABÁLYZAT

GÉPJÁRMŰ HASZNÁLATI SZABÁLYZAT Dél-kelet Magyarországon működő MENTÁLHIGIÉNÉS EGYESÜLET 5601 Békéscsaba, Pf.: 303. Székhely: 5630 Békés, Borosgyán u. 1/1. Telefon: 06/66/643-991, 06/30/684-5697 E-mail: menta@internet-x.hu Honlap: www.bekesmenta.hu

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 32/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 32/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 32/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete Az Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ által biztosított személyes gondoskodást nyújtó

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZATÁNAK KIVONATA

ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZATÁNAK KIVONATA S Z E G E D I Í T É LŐTÁBLA ELNÖKE S Z E G E D Telefon: 62/568-555 6701 Szeged Pf. 1192 2010. El. II. B. 5/9. Hatályos: 2010.08.01-től SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZATÁNAK KIVONATA A KÖZÉRDEKŰ

Részletesebben

(módosításokkal egységes szerkezetben)

(módosításokkal egységes szerkezetben) Letenye Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2008. (IV. 3.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról (módosításokkal egységes szerkezetben) A szociális

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselı-testület

Részletesebben

2. A személyes gondoskodást nyújtó ellátás igénybevételének módja, eljárási szabályok

2. A személyes gondoskodást nyújtó ellátás igénybevételének módja, eljárási szabályok Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (III. 30.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési

Részletesebben

Indokolás A bölcsődében a gondozásért fizetendő térítési díj havi összege: 5.000.-Ft/ gyermek gyermek gondozását térítésmentesen kell biztosítani.

Indokolás A bölcsődében a gondozásért fizetendő térítési díj havi összege: 5.000.-Ft/ gyermek gyermek gondozását térítésmentesen kell biztosítani. Indokolás bölcsődei gondozási személyi térítési díj bevezetésére, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátások igénybevételéért fizetendő térítési díjak 2014. évre történő megállapításáról szóló

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 1 34/2018. (IV.26.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. április 26-i ülésére Tárgy: Javaslat a térítési díjakról szóló rendelet módosítására

Részletesebben

Pénzügyi tudnivalók. Erasmus+ - Iskolai, óvodai partnerségek január 18. Laczó Éva Pénzügyi monitoring koordinátor

Pénzügyi tudnivalók. Erasmus+ - Iskolai, óvodai partnerségek január 18. Laczó Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi tudnivalók Erasmus+ - Iskolai, óvodai partnerségek 2018. január 18. Laczó Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Általános tudnivalók tevékenység alapú támogatás teljes költségvetés megtervezése

Részletesebben

Javaslat a szociális ellátásokról és a lakbértámogatás helyi szabályairól szóló 19/2003. (V.12.) számú rendelet módosítására

Javaslat a szociális ellátásokról és a lakbértámogatás helyi szabályairól szóló 19/2003. (V.12.) számú rendelet módosítására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE ESZ. 325158/2007. 325159/2007. Javaslat a szociális ellátásokról és a lakbértámogatás helyi szabályairól szóló 19/2003. (V.12.) számú rendelet módosítására Összeállította:

Részletesebben

Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 E L Ő T E R J E S Z T É S

Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 Ikt.szám: 37-3/2012. 2. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S A Zirc Kistérség

Részletesebben

Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2009. (I. 23.) számú R E N D E L E T E az intézményi

Részletesebben

Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja

Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja T á m o g a t ó S z o l g á l a t Főigazgató főorvos: Dr. Kellermann Péter címzetes egyetemi docens

Részletesebben

3. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

3. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.) Költségvetési szerv megnevezése Feladat megnevezése Simontornya és Térsége Szociális Alpszolgáltásokat Biztosító Társulása Összes bevétel, kiadás Ezer forintban! Száma Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/ Fax: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/ Fax: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 90. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. június 27-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata

Részletesebben

a Képviselő-testület 2014. december 3-i ülésére

a Képviselő-testület 2014. december 3-i ülésére H ALIMB A K Ö ZS É G Ö NKORMÁ N Y ZAT A P O L G Á R M E S T E R 8452 HALIMBA, Petőfi u. 16. (88) 503-420 fax:(88) 237-003 Ügyszám: 11/1030 /2014. Az előterjesztést összeállította: Stampfné Varga Erika

Részletesebben

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA Az el terjesztés címe, tárgya: Az el terjeszt megnevezése: Az el terjesztés Képvisel -testület általi tárgyalásának id pontja:

Részletesebben

1.. 2.. 3.. 4.. 5.. (1) A rendelet 45.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

1.. 2.. 3.. 4.. 5.. (1) A rendelet 45.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Doboz Nagyközség Önkormányzatának 8/2008 (III.1. ) rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 19/2007 (XII.14.) rendelettel módosított 11/2007. (IX.21.) rendelet módosításáról 1..

Részletesebben

1.. (1) Az intézményi térítési díj megállapítása a következő ellátásokra terjed ki:

1.. (1) Az intézményi térítési díj megállapítása a következő ellátásokra terjed ki: Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 3/2012. (II.16.) önkormányzati rendelete A Nagyközségi Szociális Gondozási Központ Intézmény Cibakháza Székhely által nyújtott szociális ellátások

Részletesebben

Pénzügyi tudnivalók. Erasmus+ - Iskolai, óvodai partnerségek január 16. Laczó Éva Pénzügyi monitoring koordinátor

Pénzügyi tudnivalók. Erasmus+ - Iskolai, óvodai partnerségek január 16. Laczó Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi tudnivalók Erasmus+ - Iskolai, óvodai partnerségek 2019. január 16. Laczó Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Általános tudnivalók tevékenység alapú támogatás teljes költségvetés megtervezése

Részletesebben

GÉPJÁRMŰ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT

GÉPJÁRMŰ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT Szőc Község Önkormányzata 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel., fax: 88/513-525; www.szoc.hu; e-mail: szoc@pr.hu Ügyiratszám: 1151/2015. GÉPJÁRMŰ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT A szabályzat a Szőc Község Önkormányzatának

Részletesebben

Rendelettervezet. helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet, összehasonlító táblázat

Rendelettervezet. helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet, összehasonlító táblázat Ikt. sz.: 1/288-1/2015/I. Üi.: dr. Ákosi Ádám Gábor Rendelettervezet Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet,

Részletesebben

Belföldi kiküldetési szabályzat

Belföldi kiküldetési szabályzat Testnevelési Egyetem Belföldi kiküldetési szabályzat Jóváhagyta a Testnevelési Egyetem Szenátusa 43/2015. sz. határozatával 1 ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A szabályzat célja, tartalma A Testnevelési Egyetem (továbbiakban:

Részletesebben

Tisztelt Népjóléti Bizottság!

Tisztelt Népjóléti Bizottság! Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere ~.U. t1~~ It-~ ~V\., t -- Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület Népjóléti Bizottság részére Tárgy: Javaslat

Részletesebben

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Szállítólevél B. 10-70/A/V. r.sz. G01. 2. Bevételi előírások és bevételek analitikus nyilvántartó lapja C. 318-29.

Részletesebben

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /122 es, és 127 es mellék telefonszámon kérhető.

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /122 es, és 127 es mellék telefonszámon kérhető. Társadalmi egyeztetés A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/29-330-011 /122 es, és 127 es mellék telefonszámon kérhető. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő testületének rendelete

Részletesebben

8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-021 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu

8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-021 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-14/2009. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-021 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1.

POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. bfuredph@t-online.hu Szám: /2008. Előkészítő: Váradi Gézáné/Végh Endréné E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Támogató Szolgálat

H Á Z I R E N D. Támogató Szolgálat Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Ápoló - Gondozó Otthon 4234 Szakoly, Hunyadi u. 2. Tel és fax.: 42/561-086 E-mail címünk: gondozootthon@gmail.com www.gondozootthonszakoly.hu H Á Z I R E N D

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. számú melléklet: Gépjármű-használati szabályzat Készítette: Nagy Gábor, elnök Jóváhagyta: Nagy Gábor, elnök 2010. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 II. A szabályzat

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 31-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 31-i rendes ülésére 11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére Tárgy: Az intézményfenntartó társulások munkaszervezeti, az

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAK

AZ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAK Sényő Község Önkormányzatának 1/2008. (I. 31.) számú rendeletének 1. számú melléklete AZ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAK Önköltségszámítás 2008. január 01. Az 1993. évi III. törvény, valamint 29/1993. (II. 17.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Együttműködési Megállapodás a Boldog Gizella Alapítvánnyal

ELŐTERJESZTÉS. Együttműködési Megállapodás a Boldog Gizella Alapítvánnyal ELŐTERJESZTÉS Együttműködési Megállapodás a Boldog Gizella Alapítvánnyal Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testülete több éve működik együtt a Boldog Gizella Alapítvánnyal annak érdekében, hogy

Részletesebben

UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány. Kiküldetési szabályzat

UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány. Kiküldetési szabályzat UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány Kiküldetési szabályzat 1 1.1 Jelen dokumentum az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány Kuratóriumának jóváhagyásával jött létre 2012. szeptember 6-án. Cél 2.1 Jelen dokumentum

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSÉNEK SZABÁLYZATA

KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSÉNEK SZABÁLYZATA KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSÉNEK SZABÁLYZATA Dozmat Község Önkormányzat tulajdonát képezi 1 db Volkswagen T6 KOMBI Rt 102LE 9 személyes FG típusú közösségi busz. A gépjármű üzemeltetése, valamint az üzemben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő megállapodásokról

ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő megállapodásokról ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő megállapodásokról Biatorbágy Város önkormányzat Képviselő-testülete a 127/2013. (IX.26.) önkormányzati határozatával döntött a Boldog Gizella Alapítvánnyal

Részletesebben

Tárgy: Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2013.(X.28.) önkormányzati rendeletének módosítása

Tárgy: Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2013.(X.28.) önkormányzati rendeletének módosítása Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Hajdúhadház Város Önkormányzata

Részletesebben

Térítési díjak a szociális szolgáltatásban. Hajdúszoboszló június 10.

Térítési díjak a szociális szolgáltatásban. Hajdúszoboszló június 10. Térítési díjak a szociális szolgáltatásban Hajdúszoboszló 2009. június 10. Jogszabályok, iránymutatások Szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 29/1993. (II.17.) Kormányrendelet

Részletesebben

Tárgy: Javaslat az önkormányzat által a szociális étkezés térítési díjának felülvizsgálatára. Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző

Tárgy: Javaslat az önkormányzat által a szociális étkezés térítési díjának felülvizsgálatára. Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. MÁRCIUS 20-AI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 749-7/2013. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB VI. NAPIREND Tárgy: Javaslat az önkormányzat

Részletesebben

A Kormány. /2006. (.) Korm. r e n d e l e t e

A Kormány. /2006. (.) Korm. r e n d e l e t e Melléklet a 2077-1/2006. számú kormány-előterjesztéshez A Kormány /2006. (.) Korm. r e n d e l e t e TERVEZET a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló 29/1993. (II. 17.)

Részletesebben

Előterjesztés. I. Általános indokolás

Előterjesztés. I. Általános indokolás Előterjesztés Az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ Kapcsolat Központ, Gondozási Központ Szakmai Egység és Bölcsődei Szakmai Egység önköltségének meghatározásáról és az intézményi térítési díjak

Részletesebben

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA Az el terjesztés címe, tárgya: El terjesztés a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételér l,

Részletesebben