Elvi lehetőségek Gyakorlati lehetőségek Utassal megtett km alapú elszámolás ( osztogatós ) Útvonaltervezővel számolt utaskilométer Gyakorlati példák

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Elvi lehetőségek Gyakorlati lehetőségek Utassal megtett km alapú elszámolás ( osztogatós ) Útvonaltervezővel számolt utaskilométer Gyakorlati példák"

Átírás

1 2013

2 Elvi lehetőségek Gyakorlati lehetőségek Utassal megtett km alapú elszámolás ( osztogatós ) Útvonaltervezővel számolt utaskilométer Gyakorlati példák

3 UTASSAL MEGTETT KILOMÉTER ALAPJÁN ( OSZTOGATÓS ) Az elszámolás alapja a gépjármű által megtett távolság egy utasra visszaosztott mennyisége. Azelszámolás a menetlevél alapján történik. ÚTVONALTERVEZŐVEL SZÁMOLT UTASKILOMÉTER ALAPJÁN Az elszámolás alapja egy virtuálisan számított, optimális útvonalhossz. Azelszámolás alapja azútvonalterv.

4

5 Egyedül utazó személynél a gépjármű valós (menetlevélen rögzített) útja a meghatározó. Több személy egyidejű szállításánál az elszámolás alapja a gépjármű által megtett (menetlevélen dokumentált) távolság egy utasra visszaosztott mennyisége január december 31. között kizárólagos elszámolási mód január 1-től választható elszámolási mód.

6 Költségmegosztás - beszedhető térítési díjak Az egy km-re eső térítési díj összege megoszlik az együtt utazók között. A számlázott km valós megtett km A csoportos szállítás esetén minden utazó jól jár, bár ennek mértéke változó. Hosszabb távú csoportos szállításokhoz ideális. Már működő gyakorlat A évi pályázati ciklusban minden szolgáltató egységesen átállt erre az elszámolási rendszerre. A szolgálatok működése, teljesítménye az egységes elszámolás miatt összehasonlítható térben és időben.

7 Adminisztráció a folyamatos ki- és beszállások bonyolulttá teszik a kmmegosztási számításokat és komoly papírmunkát produkálnak. Komoly hibalehetőség az elszámolás összetettsége. Mivel a valós km kerül számlázásra, a forgalmi okokból, vagy más ellátottak szállítása miatt megtett útvonal is kiszámlázásra kerül. Térítési díj ingadozása A térítési díj alapjául kalkulált km függ az utasok számától ez rendszeres, azonos útvonalon történő igénybevételnél is változó havi térítési díjat eredményez.

8

9 Az elszámolás alapja nem a menetlevél, hanem a két cím között elvileg elérhető legrövidebb útvonal (útvonaltervező) január 1-től választható elszámolási mód. gyakorlatban az alkalmazásra az NRSZH tájékoztató megjelenése (2012. augusztus 9.) után van lehetőség ben megengedett a tájékoztató megjelenését követő váltás 2013-tól tárgyévben egységesen alkalmazható.

10 A menetlevelet az útvonaltervezős elszámolás esetében is: a gépjármű valós útvonalának megfelelően, eseményszerűen kell vezetni. A menetlevélen a teljesítményigazolást a szolgálatvezető vagy az ellátott is adhatja.

11 Egyedül utazó személy esetében az útvonalterv, a menetlevél és a szállítási elszámoló adatlap között elvileg nincs eltérés, mert a gépjármű a kiindulási és célállomás közötti legrövidebb úton halad. Amennyiben a szállítás egy időben több személy veszi igénybe, az egy ellátottra eső kilométert az útvonaltervező program alapján kiszámított, az ellátott beszállási helye és a célállomás közötti legrövidebb távolság jelenti. Ezt a távolságot kell az elszámoló adatlapon feltüntetni.

12 Az azonos útszakaszon megtett kilométerek az együtt utazók között nem kerülnek megosztásra. Az elszámoló adatlapon az egyes ellátottak mellé rögzített kilométer nem haladhatja meg a menetlevél adott útvonalra vonatkozó kilométerét a gépjármű által megtett távolság azonos, vagy nagyobb az útvonaltervezővel számított legrövidebb távolságnál.

13 A feladatmutató számítása továbbra is a szállítási elszámoló adatlapon rögzített kilométerekből történik. A szállítási elszámoló adatlapon, csoportos szállítás esetén az összesített kilométerek száma nagyobb lesz, mint a ténylegesen megtett kilométere száma!

14 A személyi térítési díjat az útvonaltervező alapján kiszámított legrövidebb kilométer alapján kell kiszámítani. Csoportos szállítás esetén a számított legrövidebb út hoz tartozó km érték magasabb lehet, mint a megosztással kapott km érték, így az ellátottaknak számlázott kilométerek száma (így a térítési díj) emelkedhet!

15 A választott elszámolási rendszert adott tárgyévben egységesen kell alkalmazni minden szállításra és minden (szociálisan rászorult illetve nem rászorult) ellátottra. Nem megengedett két szállítási elszámolási rendszer egyidejű használata, illetve elszámolási rendszerek váltogatása. Hibás gyakorlat, ha a feladatmutató elszámolásnál az egyik, a térítési díjnál a másik rendszert használja a szolgáltató!

16 Nem engedett a változtatás után az elszámolási rendszer visszamenőleges alkalmazása. Az ellátottakat az elszámolási rendszert érintő változásról időben értesíteni kell. Gondoskodni kell a szolgáltató dokumentumok (szabályzatok, szakmai program, megállapodás, stb.) bevezetést megelőző módosításáról.

17 Minden ellátott a kiindulási és célállomás közötti legrövidebb útvonalért fizet. A gépjármű által bármilyen okból megtett kitérőért nem kell fizetni. Azonos útvonalon mindig ugyanazt a kilométert kell megfizetni, a térítési díj összege nem függ az utasok számától. Csoportos szállítás esetén a megtett kilométerek nem megosztódnak hanem összeadódnak, vagyis nő a feladatmutatóba elszámolható hasznos kilométer, illetve térítési díjszámítás alapját képező kilométer. Potenciálisan emelkedik a szolgálat térítési díjakból származó bevétele.

18 A szállítás adminisztrációja nem lesz egyszerűbb: a menetlevél és a szállítási elszámoló adatlap vezetése mellett a szállítási elszámoló adatlap km értékeit igazoló útvonaltervet is kell készíteni. Ebben a rendszerben elszakadunk a hivatalos szállítási bizonylattól(menetlevél), az elszámolt távolság vitathatóbb. A személyszállítás feladatmutatója jelentősen emelkedik, az addig megosztott km most összeadódik (!). Az útvonaltervező programok nem feltétlen tudnak reális útvonalat adni, a pl. a külterületi címeket a legtöbb program nem képes kezelni.

19 Nehéz bizonyítani, hogy az általunk számított érték a legrövidebb út, más alkalmazás más hosszat állapíthat meg ez nehezíti a vitás esetek kezelését. A magasabb térítési díj nem feltétlen hajtható be a havi térítési díj maximum (Szt 116. (3) bekezdés) miatt. Hosszú távú csoportos szállítás esetén az egyes ellátottak térítési díja többszörösére emelkedhet! A befogadott feladatmutató feletti teljesítés finanszírozatlan marad.

20 Nehéz bizonyítani, hogy az általunk számított érték a legrövidebb út, más alkalmazás más hosszat állapíthat meg ez nehezíti a vitás esetek kezelését. A magasabb térítési díj nem feltétlen hajtható be a havi térítési díj maximum (Szt 116. (3) bekezdés) miatt. Hosszú távú csoportos szállítás esetén az egyes ellátottak térítési díja többszörösére emelkedhet! A befogadott feladatmutató feletti teljesítés finanszírozatlan marad.

21

22 Belföldi autós útvonaltervezés Köztes megállóhelyeket meg lehet adni Közlekedési beállítások (pl. autópályák, földutak használata) Külterületi címeket nem tud kezelni Google térképre épül Nemzetközi útvonaltervezésre alkalmas Köztes megállóhelyeket meg lehet adni Közlekedési beállítások csak autópálya használat állítható Külterületi címeket nem tud kezelni de a térképen a földutakat megjeleníti

23 Google alkalmazás Két nézet: map és earth Nemzetközi útvonaltervezésre alkalmas Köztes megállóhelyeket meg lehet adni Közlekedési beállítások csak autópálya használat állítható Külterületi címeket nem tud kezelni de a térképen a földutakat megjeleníti

24 Az útvonaltervet minden útvonalra el kell készíteni. Két cím között az odaút és visszaút külön útvonalnak számít a két út hossza a közlekedési viszonyoktól függően (pl. egyirányú útszakaszok) eltérhet. Az útvonalterv elkészítését dokumentálni kell: Legegyszerűbb változat: nyomtatás Változtatásmentes elektronikus tárolás (pdf, xps) Hitelesítés kérdése (?) Útvonal hosszának meghatározása Egy tizedes pontossággal elegendő Hó végén egész km-re kerekítés lehetséges.

25

26

27 Fenntartói döntés A pozitív és negatív következmények alapos mérlegelése A váltás egy időpontban (naptári évváltáskor), egységesen kell, hogy megtörténjen. Intézményi és személyi térítési díj felülvizsgálata Ellátottakkal kapcsolatos intézkedése Értesítés és részletes tájékoztatás Megállapodások módosítása (térítési díjról szóló rész) Szolgáltatás újratervezése Útvonaltervek elkészítése, dokumentációja Nyomtatni hitelesíteni megőrizni! Szállítási elszámoló adatlap alkalmazása

28

29

30 Megállás helye Km óraállás 1 Fecske u Telephely 2 Liszt F. u Ügyfél 1 beszáll 3 Klapka u Ügyfél 2 beszáll 4 Ótemető u Ügyfél 3 beszáll 5 Csóka u Ügyfél 4 beszáll 6 Magyar u Ügyfél 5 beszáll 7 Ipoly u Ügyfél 1,2,3,4 kiszáll 8 Juhar u Ügyfél 5 kiszáll 9 Fecske u telephely

31 Ügyfél Cím KM Cím Km Megtett KM 1 Ügyfél 1 Liszt F. u Ipoly u ,00 0,50 0,33 0,25 0,20 4,28 km 2 Ügyfél 2 Klapka u Ipoly u ,50 0,33 0,25 0,20 1,28 km 3 Ügyfél 3 Ótemető u Ipoly u ,33 0,25 0,20 0,78 km 4 Ügyfél 4 Csóka u Ipoly u ,25 0,20 0,45 km 5 Ügyfél 5 Magyar u Juhar u ,20 1,00 1,20 km 7,0 km

32 Ügyfél Cím Cím Megtett KM 1 Ügyfél 1 Liszt F. u. 6. Ipoly u. 1. 3,7 km 2 Ügyfél 2 Klapka u. 37. Ipoly u. 1. 2,4 km 3 Ügyfél 3 Ótemető u. 3. Ipoly u. 1. 2,0 km 4 Ügyfél 4 Csóka u. 30. Ipoly u. 1. 1,7 km 5 Ügyfél 5 Magyar u. 14. Juhar u ,0 km 11,8 km

33 Ügyfél Számlázott km osztogatós rendszerben Havi költség (50 Ft/km, 20 nap, 2 szállítás/nap) Számlázott km útvonaltervezős rendszerben 1 Ügyfél 1 4,28 km Ft 3,7 km Ft 2 Ügyfél 2 1,28 km Ft 2,4 km Ft 3 Ügyfél 3 0,78 km Ft 2,0 km Ft 4 Ügyfél 4 0,45 km 900 Ft 1,7 km Ft 5 Ügyfél 5 1,20 km Ft 2,0 km Ft Ft Ft Havi költség (50 Ft/km, 20 nap, 2 szállítás/nap)

34 Megosztott km Útvonalterv Különbség Megtett távolság 12 km 12 km 0 km Utassal megtett távolság 7 km 7 km 0 km Elszámolt km 7 km 11,8 km +4,8 km Feladatmutató 1,40 FE 2,36 FE + 0,96 FE Finanszírozás Ft Ft Ft Fajlagos finanszírozás 300 Ft/km 506 Ft/km Egy hónapra (20 munkanap, napi 2 szállítás) számolva a különbség ezen az egy útvonalon 38,4 FE ( Ft)

35

36 Megállás helye Km óraállás 1 Fecske u Telephely 2 Tanya Ügyfél 1 beszáll 3 Tanya Ügyfél 2 beszáll 4 Tanya Ügyfél 3,4 beszáll 5 Tanya Ügyfél 5 beszáll 6 Darida u Ügyfél 6 beszáll 7 Németh u Ügyfél 7 beszáll 8 Juhar u Ügyfél 1,2,3,4,5,7 kiszáll 9 Ipoly u Ügyfél 6 kiszáll 10 Fecske u Telephely

37 Ügyfél Cím KM Cím Km Megtett KM 1 Ügyfél 1 Tanya Juhar u ,00 1,00 0,25 0,20 0,17 1,29 4,91 km 2 Ügyfél 2 Tanya Juhar u ,00 0,25 0,20 0,17 1,29 2,91km 3 Ügyfél 3 Tanya Juhar u ,25 0,20 0,17 1,29 1,91 km 4 Ügyfél 4 Tanya Juhar u ,25 0,20 0,17 1,29 1,91 km 5 Ügyfél 5 Tanya Juhar u ,20 0,17 1,29 1,66 km 6 Ügyfél 6 Darida u Ipoly u ,17 1,29 1,00 2,46 km 7 Ügyfél 7 Németh u Juhar u ,29 1,29 km 17,0 km

38 Ügyfél Cím Cím Megtett KM 1 Ügyfél 1 Tanya 110. Juhar u ,9 km 2 Ügyfél 2 Tanya 112. Juhar u ,3 km 3 Ügyfél 3 Tanya 116. Juhar u ,9 km 4 Ügyfél 4 Tanya 116. Juhar u ,9 km 5 Ügyfél 5 Tanya 120. Juhar u ,6 km 6 Ügyfél 6 Darida u. 4. Ipoly u ,1 km 7 Ügyfél 7 Németh u. 5. Juhar u ,9 km 75,6 km

39 Ügyfél Számlázott km osztogatós rendszerben Havi költség (50 Ft/km, 20 nap, 2 szállítás/nap) Számlázott km útvonaltervezős rendszerben 1 Ügyfél 1 4,91 km Ft 10,9 km Ft 2 Ügyfél 2 2,91km Ft 11,3 km Ft 3 Ügyfél 3 1,91 km Ft 11,9 km Ft 4 Ügyfél 4 1,91 km Ft 11,9 km Ft 5 Ügyfél 5 1,66 km Ft 10,6 km Ft 6 Ügyfél 6 2,46 km Ft 10,1 km Ft 7 Ügyfél 7 1,29 km Ft 8,9 km Ft Havi költség (50 Ft/km, 20 nap, 2 szállítás/nap) Ft Ft A gyakorlatban már a megosztott km térítési díja sem hajtható be teljes mértékben!

40 Megosztott km Útvonalterv Különbség Megtett távolság 35 km 35 km 0 km Utassal megtett távolság 17 km 17 km 0 km Elszámolt km 17 km 75,6 km +58,6 km Feladatmutató 3,40 FE 15,12 FE + 11,72 FE Finanszírozás Ft Ft Ft Fajlagos finanszírozás 300 Ft/km Ft/km Minél nagyobb távolságokat tesz meg az autó minél több emberrel, annál nagyobb lesz a különbség a két elszámolási rendszer között.

41 Nő a teljesített szállítási feladatmutató, de a szolgáltató a magasabb feladatmutatót (illetve az ehhez járó finanszírozást) nem tudja érvényesíteni, hiszen a befogadott feladatmutatója nem változik, többlet forrásokhoz nem juthat hozzá. az új elszámolással a szolgáltató a befogadott feladatmutatóját hamarabb teljesíti. De mi lesz utána? üresben fut tovább? teljesen leállítja a szállítást? lemondja az ellátottak egy részét, mert nélkülük is megvan a kötelező feladatmutató? Vajon ez miért éri meg az államnak???

42 Nőhet a térítési díjakból származó bevétel, de a magasabb térítési díjbevétel az ellátottaktól csak részlegesen hajtható be (20%-30% miatt). az ellátottakra jutó anyagi megterhelés jelentősen emelkedhet. jelentős térítési díjbevétel emelésnél számolni kell a kereslet csökkenésével (~szolgáltatás lemondása) összességében a térítési díjbevétel emelkedése a szolgáltatás költségvetéséhez elenyésző módon (1-2%) járul hozzá.

43 Segédanyag támogató szolgálatok több személy együttes szállítási elszámolásához ; NRSZH;2012. augusztus /2008. (VII. 30.) Korm. rendelet 10. (6) q) 29/1993. (II. 17.) Korm. Rendelet 14/A. SZÁLLÍTÁSI ELSZÁMOLÓ ADATLAP I. SZÁLLÍTÁSI ELSZÁMOLÓ ADATLAP II.

44

SZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉG ELSZÁMOLÁSA 2012 BORGÁTA, 2012. 06. 09.

SZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉG ELSZÁMOLÁSA 2012 BORGÁTA, 2012. 06. 09. SZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉG ELSZÁMOLÁSA 2012 BORGÁTA, 2012. 06. 09. Bevezető A jelen diasorban szereplő információk a szállítási elszámolási rendszer tervezett, kidolgozás alatt álló, nem véglegesített módosítását

Részletesebben

Segédanyag támogató szolgálatok több személy együttes szállítási elszámolásához 2012. év I. 2012 január 01-től alkalmazható új elszámolási mód

Segédanyag támogató szolgálatok több személy együttes szállítási elszámolásához 2012. év I. 2012 január 01-től alkalmazható új elszámolási mód Segédanyag támogató szolgálatok több személy együttes szállítási elszámolásához 2012. év I. 2012 január 01-től alkalmazható új elszámolási mód Amennyiben a szállítást egyidejűleg több jogosult is igénybe

Részletesebben

ELSZÁMOLÁS MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSÁRÓL AZONOSÍTÓ ADATOK SZOLGÁLTATÓ/INTÉZMÉNY TÁMOGATÁSBAN ÉRINTETT TELEPHELYE

ELSZÁMOLÁS MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSÁRÓL AZONOSÍTÓ ADATOK SZOLGÁLTATÓ/INTÉZMÉNY TÁMOGATÁSBAN ÉRINTETT TELEPHELYE Azonosító: ELSZ-1/TSZ-84/-11 Tevékenység: ELSZ - Elszámolás nyomtatása Mentés ideje: 13--3 19:47:8.745 Iktatószám: 1/519/36738773 Azonosító adatok Beküldendő: a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

Részletesebben

TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK, ÉVI ELSZÁMOLÁSA

TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK, ÉVI ELSZÁMOLÁSA TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK, 2016. ÉVI ELSZÁMOLÁSA Szakmai segédanyag https://www.facebook.com/szocokos http://tamogatoweb.hu Meleg Sándor ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A támogató szolgálatok, a pszichiátriai, illetve

Részletesebben

Finanszírozási szerződés II. számú melléklete. 2012. év

Finanszírozási szerződés II. számú melléklete. 2012. év NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL 1071 Budapest, Damjanich u. 48. Finanszírozási szerződés II. számú melléklete 2012. év Kötelezően vezetendő dokumentációk Támogató szolgálatok működtetéséhez

Részletesebben

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL 2011 ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL Az elszámolás elkészítésének jogszabályi háttere Az elszámolás elkészítéséhez szükséges

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága március 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága március 6-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-151/2013. ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága 2013. március 6-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Motiváció Mozgássérülteket Segítő

Részletesebben

Állami Egészségügyi Ellátó Központ Cím: 1125 Budapest, Diós árok 3. Levelezési cím: 1525 Budapest 114. P.O.B. 32. Telefon: +36 1 356 1522 www.aeek.

Állami Egészségügyi Ellátó Központ Cím: 1125 Budapest, Diós árok 3. Levelezési cím: 1525 Budapest 114. P.O.B. 32. Telefon: +36 1 356 1522 www.aeek. 1 2 Telefon: 06-70/430-4400 E-mail: tovabbkepzes627@aeek.hu Neve 1 : Születési neve: JELENTKEZÉSI LAP SZAFTEX II. KÉPZÉS Kérjük, olvassa el figyelmesen a kitöltési útmutatót a jelentkezési lap kitöltése

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE GÁPJÁRMŰKEZELÉSI SZABÁLYZATA. Érvényes: 2008. szeptember 13. Aktualizálva:: 2012. január 02.

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE GÁPJÁRMŰKEZELÉSI SZABÁLYZATA. Érvényes: 2008. szeptember 13. Aktualizálva:: 2012. január 02. MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE GÁPJÁRMŰKEZELÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 2008. szeptember 13. Aktualizálva:: 2012. január 02. Készítette: Korenné Orosz Edit szolgálat vezető Jóváhagyta: Bukta László

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404

Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J A V A S L A T - a Képviselő-testületnek

Részletesebben

A Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásában a rendeletalkotásra kijelölt Önkormányzat, Ábrahámhegy Önkormányzata.

A Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásában a rendeletalkotásra kijelölt Önkormányzat, Ábrahámhegy Önkormányzata. 4. NAPIREND Ügyiratszám: 2-140-6./2014. ELŐTERJESZTÉS A Zalahaláp Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 13. - i nyilvános ülésére Tárgy: A Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás fenntartásában

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS június 30-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS június 30-i rendes ülésére Új napirendi pont Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 30-i rendes ülésére Tárgy: A szociális szolgáltatásokról szóló 22/2003. (VIII. 26.) rendelet

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó - a Képviselő-testülethez

T Á J É K O Z T A T Ó - a Képviselő-testülethez FÖLDESI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT VEZETŐJE 4177 Földes, Rákóczi u. 5. Tel.: (54) 465-785 E-mail: tamogatofoldes@gmail.com Iktatószám:./2017. 8. T Á J É K O Z T A T Ó - a Képviselő-testülethez a Földesi

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁS

TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁS 2017.04.25. TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁS SZOCIÁLIS RÁSZORULTSÁG VIZSGÁLATA ÉS GYAKORLATI ALKALMAZÁSA https://www.facebook.com/szocokos http://tamogatoweb.hu Meleg Sándor SZOCIÁLIS RÁSZORULTSÁG ALAPJAI A szociális

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága 2014. március 5-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága 2014. március 5-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-63/2014. ELŐTERJESZTÉS a Humán Ügyek Bizottsága 2014. március 5-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány

Részletesebben

NEM ADOM FEL Alapítvány

NEM ADOM FEL Alapítvány NEM ADOM FEL Alapítvány Támogató Szolgálat Cím:1126 Bp.Tartsay Vilmos u. 19. Tel: 20 296-2664, 06 1 501 47 08 Adószám: 18256529-1-43 Bankszámlaszám: CIB Bank 10700206 43547104 51100005 Honlap: www.nemadomfel.hu

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI ELLÁTÁSOK ÉVI ELSZÁMOLÁSA

KÖZÖSSÉGI ELLÁTÁSOK ÉVI ELSZÁMOLÁSA KÖZÖSSÉGI ELLÁTÁSOK 2016. ÉVI ELSZÁMOLÁSA Szakmai segédanyag https://www.facebook.com/szocokos http://tamogatoweb.hu Meleg Sándor ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A támogató szolgálatok, a pszichiátriai, illetve

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

Jogszabály alapján kötelező dokumentumok

Jogszabály alapján kötelező dokumentumok DOKUMENTÁCIÓ 2012 Jogszabály alapján kötelező dokumentumok Egészségi állapotra vonatkozó igazolás 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet 1. számú melléklet I. rész Jövedelemnyilatkozat 9/1999. (XI. 24.) SzCsM

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 E L İ T E R J E S Z T É S - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

Sorszám: Táry: Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjainak módosítása Előterjesztő: Dr. Földesi Szabolcs jegyző.

Sorszám: Táry: Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjainak módosítása Előterjesztő: Dr. Földesi Szabolcs jegyző. Sorszám: Táry: Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjainak módosítása Előterjesztő: Dr. Földesi Szabolcs jegyző Készítette: Véleményező Bizottság: Szociális és Egészségügyi Bizottság

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Gyömrő Város Önkormányzatának 5/2010. (III. 17.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéért fizetendő térítési díjakról a 10/2011. (III.29.) sz. és a 17/2011.

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselı-testület 2009.. február 27-én tartandó

Részletesebben

szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás, a szenvedélybetegek részére

szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás, a szenvedélybetegek részére 9. melléklet a 2015. évi... törvényhez A támogató szolgáltatás, a pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás, a szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás, a szenvedélybetegek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület március 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület március 30-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2016. március 30-i ülésére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére

Részletesebben

igazgató-helyettesi Szervezet Budapest, 2013. május m

igazgató-helyettesi Szervezet Budapest, 2013. május m Gazdasági FőigazgatF igazgató-helyettesi Szervezet Költségvetési FőosztF osztály Tájékoztató a 2013. évi pályp lyázat elszámol molásáról Budapest, 2013. május m 25. Pintér r SándorS tű.. főhadnagyf Az

Részletesebben

Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja

Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja T á m o g a t ó S z o l g á l a t Főigazgató főorvos: Dr. Kellermann Péter címzetes egyetemi docens

Részletesebben

A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások

A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások Előadó: Imre Ildikó referens Magyar Államkincstár Önkormányzati Főosztály Humánszolgáltatások Osztálya Tel:

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzatának. Gépjármű-üzemeltetési Szabályzata

Németbánya Község Önkormányzatának. Gépjármű-üzemeltetési Szabályzata Németbánya Község Önkormányzatának Gépjármű-üzemeltetési Szabályzata 2 Németbánya Község Önkormányzat - figyelemmel a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény, a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi

Részletesebben

Támogató szolgálatoknál

Támogató szolgálatoknál Támogató szolgálatoknál Kérelem Szabályozza: (9/1999. (XI.24.) SzCsM rendelet 3. (1) bekezdés), Történhet: szóban, vagy írásban, az alakszerűségre nincs szabály Kérelem minta Orvosi igazolás 9/1999. (XI.24.)

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2010. (III.29.)

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselı-testület

Részletesebben

Belföldi kiküldetési szabályzat

Belföldi kiküldetési szabályzat Testnevelési Egyetem Belföldi kiküldetési szabályzat A Szenátus elfogadta a 43/2015. számú határozatával. 2016. december 15-ig elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben. Módosító határozatok: 90/2016.

Részletesebben

Vámospércs Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.15.) számú önkormányzati rendelete

Vámospércs Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.15.) számú önkormányzati rendelete Egységes szerkezetbe foglalt rendelet-tervezet Vámospércs Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.15.) számú önkormányzati rendelete a Vámospércsi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti

Részletesebben

Ebéd Uzsonna Össz.: Napközi gyermek. Alkalma zottak. Szoc.

Ebéd Uzsonna Össz.: Napközi gyermek. Alkalma zottak. Szoc. Dejtár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010.(VI.9.) számú rendelete a nyersanyagnormák és térítési díjak megállapításáról valamint az étkezési hozzájárulásról Dejtár Község Önkormányzata

Részletesebben

Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja. Támogató Szolgálat

Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja. Támogató Szolgálat Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja T á m o g a t ó S z o l g á l a t Intézményvezető: Dr. Pataki Mariann 6000 Kecskemét, Piaristák tere

Részletesebben

Külföldi kiküldetés kérvény, engedély és utalványrendelet

Külföldi kiküldetés kérvény, engedély és utalványrendelet Kiutazó neve: Lakcíme: A kiküldetés célja: A kiutazó feladata: A konferenciaelőadás címe: Rendezvény: Ország: Külföldi kiküldetés kérvény, engedély és utalványrendelet Iktatószám: Kitöltendők a sárga mezők,

Részletesebben

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

KOZÁRMISLENY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

KOZÁRMISLENY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA KOZÁRMISLENY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA Kozármisleny Város Önkormányzata megállapodás alapján - végleges használatra átvette Pécsi Többcélú Kistérségi Társulás tulajdonát

Részletesebben

Tárgy: Javaslat az önkormányzat által a szociális étkezés térítési díjának felülvizsgálatára. Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző

Tárgy: Javaslat az önkormányzat által a szociális étkezés térítési díjának felülvizsgálatára. Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. MÁRCIUS 20-AI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 749-7/2013. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB VI. NAPIREND Tárgy: Javaslat az önkormányzat

Részletesebben

BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT

BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT Szervezet neve: MAGYARORSZÁGI GÖRÖGÖK KULTURÁLIS EGYESÜLETE CSONGRÁD MEGYEI HELYI CSOPORT (a továbbiakban: EGYESÜLET) Címe: 6721 SZEGED, OSZTRÓVSZKY UTCA 6. Adószáma: 18455405-1-06

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének január 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének január 25-i ülésére Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. január 25-i ülésére Tárgy: A szociális szolgáltatásokról szóló 22/2003. (VIII. 26.) rendelet módosítása Előterjesztő:Patay

Részletesebben

Szociális szolgáltatások térítési díja

Szociális szolgáltatások térítési díja Mórahalom város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 8/2008. /IV. l./ önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 32/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 32/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 32/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete Az Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ által biztosított személyes gondoskodást nyújtó

Részletesebben

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA Az el terjesztés címe, tárgya: El terjesztés a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételér l,

Részletesebben

Belföldi kiküldetési szabályzat

Belföldi kiküldetési szabályzat Testnevelési Egyetem Belföldi kiküldetési szabályzat Jóváhagyta a Testnevelési Egyetem Szenátusa 43/2015. sz. határozatával 1 ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A szabályzat célja, tartalma A Testnevelési Egyetem (továbbiakban:

Részletesebben

1./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a március 28-ai képviselő-testületi ülésre

1./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a március 28-ai képviselő-testületi ülésre Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 1./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2018. március 28-ai képviselő-testületi ülésre Tárgy: Előterjesztő: Intézményi térítési díjak felülvizsgálata Lőrincz György

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI REND TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT

SZOLGÁLTATÁSI REND TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT SZOLGÁLTATÁSI REND TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT A Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézetének Házirendjét Sopron és Környéke Szociális - Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa

Részletesebben

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló rendelet módosítására

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló rendelet módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület! Répcelak Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA Az el terjesztés címe, tárgya: El terjesztés a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételér l,

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések. Támogatott lakhatás

Gyakran Ismételt Kérdések. Támogatott lakhatás Gyakran Ismételt Kérdések Támogatott lakhatás 1. Igénybevevő önálló döntése alapján nem kívánja igénybe venni az egyes szolgáltatásokat a magasabb térítési díj miatt. Mi a teendő ebben az esetben? A komplex

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2018. 05. 17. Javaslat a 15. számú felnőtt háziorvosi körzet ellátása érdekében dr. Majorosi Emese útiköltségének megtérítésére

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-i ülésére 763-1/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26-i ülésére Tárgy: Intézményi térítési díjak felülvizsgálata a/ Az egyes személyes gondoskodást

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 11-i ülésére Tárgy: Az egyes személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről és az alkalmazandó

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP UTCAI SZOCIÁLIS MUNKÁT MŰKÖDTETŐ ÉS BEFOGADOTT SZOLGÁLTATÓK FELTÉTELEINEK FEJLESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZATHOZ

PÁLYÁZATI ADATLAP UTCAI SZOCIÁLIS MUNKÁT MŰKÖDTETŐ ÉS BEFOGADOTT SZOLGÁLTATÓK FELTÉTELEINEK FEJLESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZATHOZ Pályázati azonosító: Főigazgatóságra érkezés dátuma: Iktatószám: PÁLYÁZATI ADATLAP UTCAI SZOCIÁLIS MUNKÁT MŰKÖDTETŐ ÉS BEFOGADOTT SZOLGÁLTATÓK FELTÉTELEINEK FEJLESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZATHOZ A pályázati űrlapot

Részletesebben

Általános rendelkezés 1.

Általános rendelkezés 1. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2007. (I.25.) számú rendelete a helyi menetrend szerinti autóbuszjáratok, az iskolák, tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok

Részletesebben

KENYSZI rendszer fő funkciói, jellemzői

KENYSZI rendszer fő funkciói, jellemzői Központi Elektronikus Nyilvántartás a Szolgáltatást Igénybevevőkről (KENYSZI) Utcai szociális szolgálatok pályázati finanszírozása Farkasné Farkas Gyöngyi mb. főosztályvezető, NRSZH Hajléktalan ellátás

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. számú melléklet: Gépjármű-használati szabályzat Készítette: Nagy Gábor, elnök Jóváhagyta: Nagy Gábor, elnök 2010. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 II. A szabályzat

Részletesebben

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2015. március 30-i testületi ülésére

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2015. március 30-i testületi ülésére Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2015. március 30-i testületi ülésére Tisztelt Képviselők! A szociális igazgatásról és szociális ellátás szabályairól szóló többször módosított 1993. évi III. törvény

Részletesebben

Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 E L Ő T E R J E S Z T É S

Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 Ikt.szám: 37-3/2012. 2. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S A Zirc Kistérség

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS az Esély Szociális Társulás november -i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS az Esély Szociális Társulás november -i ülésére Esély Szociális Társulási Tanács 2040 Budaörs Szabadság út 134. ELŐ TERJESZTÉS az Esély Szociális Társulás 2013. november -i ülésére Tárgy: Az Esély Szociális Társulás 2014. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA Az el terjesztés címe, tárgya: Az el terjeszt megnevezése: Az el terjesztés Képvisel -testület általi tárgyalásának id pontja:

Részletesebben

NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL Szociális Főosztály Budapest, Damjanich u. 48. Telefon: (1)

NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL Szociális Főosztály Budapest, Damjanich u. 48. Telefon: (1) NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL Szociális Főosztály 1071 Budapest, Damjanich u. 48. Telefon: (1) 462-6615 E-mail: szocialisfo@nrszh.hu TÁJÉKOZTATÓ A PÁLYÁZATI ÚTON FINANSZÍROZOTT SZOLGÁLTATÁSOK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-i ülésére 859-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére Tárgy: A gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 7/1998 (IV. 22.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Tapasztalatok a évi finanszírozási időszakban. Meleg Sándor osztályvezető Pályáztatási és Szolgáltatási Osztály

Tapasztalatok a évi finanszírozási időszakban. Meleg Sándor osztályvezető Pályáztatási és Szolgáltatási Osztály Tapasztalatok a 2012-2015. évi finanszírozási időszakban Meleg Sándor osztályvezető Pályáztatási és Szolgáltatási Osztály Pályázati úton finanszírozott szociális alapszolgáltatások 191/2008. (VII.30.)

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-án tartandó ülésére

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 26-án tartandó ülésére A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Együttműködési Megállapodás a Boldog Gizella Alapítvánnyal

ELŐTERJESZTÉS. Együttműködési Megállapodás a Boldog Gizella Alapítvánnyal ELŐTERJESZTÉS Együttműködési Megállapodás a Boldog Gizella Alapítvánnyal Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testülete több éve működik együtt a Boldog Gizella Alapítvánnyal annak érdekében, hogy

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS. MEGRENDELŐ : ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Székhelye : 1357 Bp. Kossuth tér 1-3. Bordács Csaba, gazdasági igazgató

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS. MEGRENDELŐ : ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Székhelye : 1357 Bp. Kossuth tér 1-3. Bordács Csaba, gazdasági igazgató VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött alulírott szerződő felek között : MEGRENDELŐ : ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Székhelye : 1357 Bp. Kossuth tér 1-3. Képviselője : Bordács Csaba, gazdasági igazgató mint megrendelő,

Részletesebben

Egységes szerkezet. 6/2010. (V.07.) önkormányzati rendelete

Egységes szerkezet. 6/2010. (V.07.) önkormányzati rendelete Egységes szerkezet Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (IV.19.) a 18/2011. (XII.16.) a 5/2012. (IV.26.) a 4/2013. (III.29.) és a 3/2015. (III.30.) rendeletekkel módosított

Részletesebben

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás JÁRMŰHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás JÁRMŰHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Tel/ Fax: 06-66/441-351 Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás JÁRMŰHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Érvényes: 2014. év január hó 1. naptól Jóváhagyta:..

Részletesebben

2. számú melléklet a 188/1999. (XII. 16.) Korm. rendelethez

2. számú melléklet a 188/1999. (XII. 16.) Korm. rendelethez 2. számú melléklet a 188/1999. (XII. 16.) Korm. rendelethez Igénybejelentés a közfeladatot ellátó egyházi, nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltató, intézmény 2008.

Részletesebben

Javaslat a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások a fizetendő térítési díjakról

Javaslat a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások a fizetendő térítési díjakról 1 E L Ő T E R J E S Z T É S Javaslat a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások a fizetendő térítési díjakról Az előterjesztést készítette: Dombovári Sándorné Pénzügyi csoportvezető Juhász Lászlóné

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának február 16.- i ülésére.

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának február 16.- i ülésére. TAPOLCA KÖRNYÉKI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS Székhely: 8319 Lesenceistvánd, Kossuth u.145 Tel./Fax: 87/436-151 e-mail: tapolcakornyekitarsulas@lesenceistvand.hu E L Ő T E R J E S Z T É S A Tapolca Környéki

Részletesebben

Változó szolgáltatási környezet

Változó szolgáltatási környezet Változó szolgáltatási környezet Berekfürdő, 2016. november 21. Ráczné Németh Teodóra Szakmafejlesztési Módszertan és Kutatási Osztály osztályvezető Változások Az egyes szociális és gyermekvédelmi tárgyú

Részletesebben

Rendelettervezet. helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet, összehasonlító táblázat

Rendelettervezet. helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet, összehasonlító táblázat Ikt. sz.: 1/288-1/2015/I. Üi.: dr. Ákosi Ádám Gábor Rendelettervezet Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet,

Részletesebben

TÁRGY: A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKÉRT FIZETENDŐ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL SZÓLÓ 4/2012.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

TÁRGY: A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKÉRT FIZETENDŐ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL SZÓLÓ 4/2012.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL ELŐTERJESZTÉS EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. ÁPRILIS 4-EI RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRE SORSZÁM:. MELLÉKLETEK: 0 db TÁRGY: A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKÉRT FIZETENDŐ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL

Részletesebben

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica Tudnivalók ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Ügyfeleink már 2006. decembere óta vásárolhatnak napi, heti, havi és havi e-matricát is mobiltelefonon keresztül,

Részletesebben

a Képviselő-testület 2014. december 3-i ülésére

a Képviselő-testület 2014. december 3-i ülésére H ALIMB A K Ö ZS É G Ö NKORMÁ N Y ZAT A P O L G Á R M E S T E R 8452 HALIMBA, Petőfi u. 16. (88) 503-420 fax:(88) 237-003 Ügyszám: 11/1030 /2014. Az előterjesztést összeállította: Stampfné Varga Erika

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzat GÉPJÁRMŰVEK IGÉNYBEVÉTELÉNEK ÉS HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA. Hatályos: 2015. szeptember 1.

Mágocs Város Önkormányzat GÉPJÁRMŰVEK IGÉNYBEVÉTELÉNEK ÉS HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA. Hatályos: 2015. szeptember 1. Mágocs Város Önkormányzat GÉPJÁRMŰVEK IGÉNYBEVÉTELÉNEK ÉS HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2015. szeptember 1. Mágocs Város Önkormányzata a közúti közlekedési szolgáltatásokról és a közúti járművek

Részletesebben

GÉPJÁRMŰ HASZNÁLATI SZABÁLYZAT

GÉPJÁRMŰ HASZNÁLATI SZABÁLYZAT Dél-kelet Magyarországon működő MENTÁLHIGIÉNÉS EGYESÜLET 5601 Békéscsaba, Pf.: 303. Székhely: 5630 Békés, Borosgyán u. 1/1. Telefon: 06/66/643-991, 06/30/684-5697 E-mail: menta@internet-x.hu Honlap: www.bekesmenta.hu

Részletesebben

BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT

BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT Szervezet neve: Kocsis Sándor Sportközpont Címe: Adószáma: 15831440-2-42 Nyilvántartásba vevő: Magyar Államkincstár Nyilvántartási száma: 831444 Képviseletre jogosult személy:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő 2017/2018 évi együttműködési megállapodásról

ELŐTERJESZTÉS. A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő 2017/2018 évi együttműködési megállapodásról ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő 2017/2018 évi együttműködési megállapodásról Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testülete több éve működik együtt a Boldog Gizella Alapítvánnyal

Részletesebben

A kedvezményes mennyiség éves elszámolása a naptári év végét követő első elszámoló számlában, azaz az éves leolvasást követően történik meg.

A kedvezményes mennyiség éves elszámolása a naptári év végét követő első elszámoló számlában, azaz az éves leolvasást követően történik meg. 1.) A részszámlázást választott fogyasztóinknál a tényleges fogyasztás elszámolási időszaka a két leolvasás közötti 12 hónap, ezzel szemben a kedvezményes árral elszámolható fogyasztás a jogszabály alapján

Részletesebben

Önköltség-számítási szabályzata

Önköltség-számítási szabályzata Területi Gondozási Központ Püspökladány Önköltség-számítási szabályzata Hatályos: -tól. készítette: Az intézmény adatai: Intézmény neve: Területi Gondozási Központ székhelye: Püspökladány Rákóczi. 4. Törzskönyvi

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM Munkába járás költségeinek megtérítése

DEBRECENI EGYETEM Munkába járás költségeinek megtérítése DEBRECENI EGYETEM Munkába járás költségeinek megtérítése Hatályos: 2016. december 16. napjától 1. A szabályzat hatálya (1) Jelen szabályzat hatálya kiterjed mindazon személyekre, akik a Debreceni Egyetemmel

Részletesebben

Tájékoztató. a kifizető (munkáltató) által magánszemély Biztosítottra kötött BEST DOCTORS

Tájékoztató. a kifizető (munkáltató) által magánszemély Biztosítottra kötött BEST DOCTORS Tájékoztató a kifizető (munkáltató) által magánszemély Biztosítottra kötött BEST DOCTORS Csoportos Egészségbiztosításra és (Euró Alapú) Kiegészítő Egészségbiztosításra vonatkozó, 2012-ben hatályos adózási,

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. számú melléklet: Gépjármű-használati szabályzat Készítette: Nagy Gábor, elnök Jóváhagyta: Nagy Gábor, elnök 2010. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 II. A szabályzat

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2011/18. szám Budapest, 2011. december 01.

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2011/18. szám Budapest, 2011. december 01. 2011/18. szám Budapest, 2011. december 01. Szám: 35425/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 23/2011. (XI. 25.) ORFK utasítás a rendőrség

Részletesebben

Tárgy: Szociális intézményi térítési díjak megállapítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet számítási anyagok

Tárgy: Szociális intézményi térítési díjak megállapítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet számítási anyagok Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér. 6. U-8353-6/2017. Témafelelős: Lencséné Szalontai Mária Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Tárgy: Szociális intézményi térítési díjak

Részletesebben

Tárgy: Javaslat az önkormányzat által biztosított szociális étkezés szolgáltatási önköltségének megállapítására és térítési díjának felülvizsgálatára.

Tárgy: Javaslat az önkormányzat által biztosított szociális étkezés szolgáltatási önköltségének megállapítására és térítési díjának felülvizsgálatára. ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. MÁRCIUS 24-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 780-5/2016. Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB IV. NAPIREND Tárgy: Javaslat

Részletesebben

Magyar joganyagok - 1/2017. (III. 10.) BM KÁT utasítás - a Belügyminisztérium Közsz 2. oldal 131. A saját gépjárművel történő napi munkába járás költs

Magyar joganyagok - 1/2017. (III. 10.) BM KÁT utasítás - a Belügyminisztérium Közsz 2. oldal 131. A saját gépjárművel történő napi munkába járás költs Magyar joganyagok - 1/2017. (III. 10.) BM KÁT utasítás - a Belügyminisztérium Közsz 1. oldal 1/2017. (III. 10.) BM KÁT utasítás a Belügyminisztérium Közszolgálati Szabályzatáról szóló 2/2013. (V. 28.)

Részletesebben

Előterjesztés. Készítette:Feketéné E. Hilda jegyző Orbán Andrásné pénzügyi főea Előadó: Simonné Rummel Erzsébet polgármester

Előterjesztés. Készítette:Feketéné E. Hilda jegyző Orbán Andrásné pénzügyi főea Előadó: Simonné Rummel Erzsébet polgármester Előterjesztés Tárgy: Az iskolai és szociális étkezés biztosítása, az étkezésért fizetendő díjakról szóló rendelet elfogadása Készült: A Bakonynánai képviselő-testületek 2013. június 24-ei ülésére Készítette:Feketéné

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSÉNEK SZABÁLYZATA

KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSÉNEK SZABÁLYZATA KÖZÖSSÉGI BUSZ ÜZEMELTETÉSÉNEK SZABÁLYZATA Dozmat Község Önkormányzat tulajdonát képezi 1 db Volkswagen T6 KOMBI Rt 102LE 9 személyes FG típusú közösségi busz. A gépjármű üzemeltetése, valamint az üzemben

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: Xl 599812013. Előadó: Dr. Tőgye Ildikó Mell.: Rendelettervezet Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-802 Telefax: (66)

Részletesebben

Előterjesztés. a képviselő-testület január 26.- i ülésére

Előterjesztés. a képviselő-testület január 26.- i ülésére Ötvöskónyi Község Önkormányzata Polgármesterétől 7511 Ötvöskónyi, Fő utca 51. Tel.: 82/710-490 E-mail: otvos@latsat.hu Előterjesztés a képviselő-testület 2017. január 26.- i ülésére Tárgy: Ötvöskónyi Község

Részletesebben

UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány. Kiküldetési szabályzat

UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány. Kiküldetési szabályzat UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány Kiküldetési szabályzat 1 1.1 Jelen dokumentum az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány Kuratóriumának jóváhagyásával jött létre 2012. szeptember 6-án. Cél 2.1 Jelen dokumentum

Részletesebben

Előterjesztés. a képviselő-testület január 31.- i ülésére

Előterjesztés. a képviselő-testület január 31.- i ülésére Ötvöskónyi Község Önkormányzata Polgármesterétől 7511 Ötvöskónyi, Fő utca 51. Tel.: 82/710-490 E-mail: otvos@latsat.hu Előterjesztés a képviselő-testület 2019. január 31.- i ülésére Tárgy: Ötvöskónyi Község

Részletesebben