Év végi könyvelés. Folyamatos könyvelés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Év végi könyvelés. Folyamatos könyvelés"

Átírás

1 Év végi könyvelés A rendszer segítségével rugalmasan lehet kezelni az évek közötti váltást. Lehetőség van folyamatos könyvelésre, vagyis a következő évi adatok is feldolgozhatók úgy, hogy az előző évi adatok még nincsenek teljesen lezárva. Folyamatos könyvelés 1, Az aktuális évben az év megnyitása nélkül folytatjuk a következő évi bizonylatok feldolgozását. Ekkor egy új időszakkal különítjük el a következő évet pl.: 15/01 következő év január, 15/02 következő év február stb. A következő évi bizonylat típusok felvitele után indulhat is a könyvelés. Így lehetőség van az adatok folyamatos feldolgozására anélkül, hogy a két évet folyamatosan szinkronizálnánk. Ezt akkor célszerű használni, ha még sok adat hiányzik az előző évből. A következő év nyitását később akármikor elvégezhetjük. 2. Megnyitjuk az új évet, az új évben létrehozzuk az új bizonylat típusokat, az időszakot a 01/00 január. És mehet a könyvelés. Ebben az esetben a nyitó adatokat az előző évről át kell generálnunk. Amennyiben az előző évben a módosulnak az adatok, akkor a nyitó adatok generálását újra el kell végezni. Következő év nyitása Ehhez be kell lépni az Éves zárás, nyitás \ Következő év generálás menüpontba. A következő év Itt a következő év elérési útját kell megadni (az alapértelmezettet hagyjuk beállítva, ha nincs speciális szándékunk). Az átmásolandó időszak kezdete A folyamatos könyvelés 2. pont esetén az időszakot hagyjuk 99/99 en. Az 1. pont esetén a legkisebb időszakot kell megadnunk, amelyben a következő évi adatokat kezdtük el felrögzíteni. 99/99-en, az 1. pont szerinti példánk szerint 15/01- es időszakot. F9 használatával egyszerre több cég megnyitása válik lehetővé.

2 Következő év indítása Lsd. A főkönyvi dokumentációt. Amennyiben parancsikonról indítjuk a rendszert, akkor egy új parancsikont kell létrehozni. Az új parancsikont létrehozásához készítsünk másolatot a régi parancsikonról, és a módosítsuk a nevét, illetve a tulajdonságaiban a cél értékét, a kívánt évre. Nyitó mérleg A nyitó mérleg generálásával az 1-4 egyenleg megnyitásra kerül a következő évben 00/00-ás időszakon. A nyitást akárhányszor el lehet végezni, újranyitáskor az előző nyitás törlődik. A nyitáshoz be kell lépni az előző évben a Éves zárás, nyitás \ Nyitó mérleg (újra) generálás menüpontba. A mérlegzárás előtti utolsó időszak Itt kell megadnunk az utolsó időszakot, amelyen könyvelési adat van, de ez az időszak nem lehet mérlegzárás időszaka. A mérlegzárásról később beszélünk. A nyitómérleg számla száma A zárás naplószáma Helyesen nyitás naplószáma, itt azt a naplót kell megadni, melyen a nyitó tételek könyvelésre kerülnek. Lehet egy vegyes napló, vagy nyitás napló. A zárás bizonylatszáma Helyesen nyitás bizonylatszáma, itt kell megadni, hogy a nyitó tételeket milyen bizonylatszámon kerüljenek lekönyvelésre, lehetséges a V használata. A nyitás bizonylat dátuma Ezzel a dátummal kerül könyvelésre a nyitó tételek. A gazdasági művelet szövege Nyitás tételeének szövegezése F9 használatával egyszerre több cég nyitómérleg generálása válik lehetővé.

3 Nyitó folyószámla A nyitó folyószámla megnyitásra kerül a következő évben 00/00-ás időszakon. A nyitást akárhányszor el lehet végezni, újranyitáskor az előző nyitás törlődik. A nyitáshoz be kell lépni az előző évben a Éves zárás, nyitás \ Nyitó folyószámla (újra) generálás menüpontba. Csak el kell indítani a feladat végrehajtásához. F9 használatával egyszerre több cég nyitómérleg generálása válik lehetővé. Zárási teendők Záráskor az eredményszámla zárás és a mérlegszámla zárás kerül könyvelésre. A teljes művelet végeztével értelemszerűen főkönyvi számlák egyenlege 0 lesz. Lehetőség van időszak elkülönítéssel -, hogy zárás után is elérhessük az adatokat. Javaslat az időszakok felépítésére. 00/00 nyitó időszak 00/01 nyitás utáni rendező tételek (elhatárolások könyvelése, adófolyószámlák összevezetése )??/00 (?? 01-12), adott hónap könyvelése (itt peridőszakkal lehet az önrevíziókat elkülöníteni. Célszerű a peridőszakon azt a számot megadni, amely hónap önrevízióját végezzük. Pl: 06/03 időszak a 6. hónapban könyvel 03. hónap önrevíziója. 13/00 év végi rendező tételek (alábontási lehetőség, a rendező tételek elkülönítésére) 14/00 eredmény számlák zárása 15/00 mérleg számlák zárása 15/01 következő évi januári áfát érintő tételek (nyitásig a következő év januári adatok) 15/02 következő évi február A következő példákban ezt az időszak felépítés szerint adjuk meg az adatokat. Az időszak felépítésétől el lehet térni, ebben az esetben értelemszerűen azokat az időszakokat kell megadni, amely ugyanazt a funkciót látja el. Ebben az esetben a zárás után is lekérdezhető a főkönyvi kivonat az időszak megadásával.

4 Eredmény számla zárása A záráshoz be kell lépni az Éves zárás, nyitás \ főkönyvi számlák zárása menüpontba. Itt adjuk meg, hogy mely főkönyvi számlákat könyvelje fel a rendszer a megadott főkönyvi számlára. A zárás történhet számlaosztályonként ebben az esetben külön kell elindítani számlaosztályonként -, vagy egy menetben. Itt meg kell adni a zárandó főkönyvi számla intervallumot (példában ). Az átvezetési számla száma Ahova az megadott intervallum szerinti főkönyvi számlák egyenlegét átvezeti a rendszer (példánkban az eredmény számla száma). Átvezetés gyűjtőszámlán keresztül I -re állítva a zárás nem közvetlenül a főkönyvi számlával szembe, hanem a (következő sorban megjelenő) főkönyvi számlával szembe kerül. Erre főleg évközi átvezetéskor lehet jelentősége, mivel a felkönyvelés után is megmaradnak a főkönyvi számlák egyenlege. Pl: et zárunk án keresztül az átvezetési számlára. Ekkor az 5-ös számlák egyenlege sértetlen marad, az 591-en zár az 5-ös számlaosztály. (az 5-ös számlaosztály egyenleg 0). Az átvezetett utolsó időszak itt kell megadni azt az időszakot, amely szerint gyűjtse össze az egyenleget. A bizonylat dátuma, bizonylatszám, naplószám, tételek időszaka, itt meg kell adni, hogy az átkönyvelés tételeit milyen adatokkal legyenek lekönyvelve, az eredményre nincsenek kihatással. Eredmény számla zárás törlés Amennyiben szeretnénk a zárást törölni, akkor erre az Éves zárás, nyitás \ főkönyvi számlák zárása vissza menüpontban tudjuk elvégezni. Belépés után adjuk meg ugyanazokat az adatokat, amelyeket záráskor adtunk meg. Elindításával törölhetjük a zárást. (a törlése a műveletek\bizonylat törlés a forgalomból menüpontban is van lehetőség).

5 Mérleg számlák zárása A záráshoz be kell lépni az Éves zárás, nyitás \ Mérlegszámlák zárása menüpontba. Az zárásban levő utolsó időszak itt kell megadni azt az időszakot, amely szerint gyűjtse össze az egyenleget. A bizonylat dátuma, bizonylatszám, naplószám, tételek időszaka, itt meg kell adni, hogy a zárás tételeit milyen adatokkal legyenek lekönyvelve, az eredményre nincsenek kihatással. A zárómérleg száma a mérlegszámlát kell megadni. Mérlegszámlák zárás törlés Amennyiben szeretnénk a zárást törölni, akkor erre az Éves zárás, nyitás \ mérlegszámlák zárása visszavonás menüpontban tudjuk elvégezni. Belépés után adjuk meg ugyanazokat az adatokat, amelyeket záráskor adtunk meg. Elindításával törölhetjük a zárást. (a törlése a műveletek\bizonylat törlés a forgalomból menüpontban is van lehetőség).

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban.

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. 2016.01.31-40 Euro költségátalány MNB Árfolyam letöltés Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. Meg kell adni a letöltendő intervallum kezdő, záró dátumát, az deviza nemet. A letöltéshez aktív internetkapcsolat

Részletesebben

ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban

ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban A zárás és a nyitás kétféleképpen végezhető el. Egyrészt a felhasználó által, hagyományos módon kézzel könyvelt tételek által, illetve Kihasználva a program által nyújtott

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető.

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. NTAX és Bér nyitása A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. 0. A bérszámfejtő program nyitása előtt, a 2009-es bér programban a Szerviz

Részletesebben

Segédlet a 2014 év nyitásához

Segédlet a 2014 év nyitásához Segédlet a 2014 év nyitásához 1 Követelések - kötelezettségek kötelezettségvállalással A 2014 év nyitási segédlete a (régi)pénzügy modul 2013.4.2.2 verziójával a Zárások\Negyedéves zárás\segédlet a 2014.

Részletesebben

December havi személyi juttatások elszámolása Ellenőrzések Elhatárolások Költségfelosztás Év végi rendezések

December havi személyi juttatások elszámolása Ellenőrzések Elhatárolások Költségfelosztás Év végi rendezések A 2015. évi főkönyvi zárás és a 2016. év nyitás feladatai www.griffsoft.hu 1 December havi személyi juttatások elszámolása Ellenőrzések Elhatárolások Költségfelosztás Év végi rendezések www.griffsoft.hu

Részletesebben

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése!

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! Új verzió, 2012. november Könyvelő program Megjelent! Kulcs-Könyvelés frissítés 2012. november 15. Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! A Kulcs-Könyvelés 2012. novemberi verziója már a közösségen

Részletesebben

Adatbázisváltás feltételrendszere, végrehajtása A főkönyvi zárás nyitás lépései Előadó: Nyiraty Andrea ügyféltámogatási üzletágvezető

Adatbázisváltás feltételrendszere, végrehajtása A főkönyvi zárás nyitás lépései Előadó: Nyiraty Andrea ügyféltámogatási üzletágvezető Adatbázisváltás feltételrendszere, végrehajtása A főkönyvi zárás nyitás lépései Előadó: Nyiraty Andrea ügyféltámogatási üzletágvezető www.griffsoft.hu 1 Pénzügyi bizonylatok átemelése Főkönyvi zárás Főkönyvi

Részletesebben

Főkönyvi zárás a Forrás Integrált Ügyviteli Rendszerben oktatási anyag

Főkönyvi zárás a Forrás Integrált Ügyviteli Rendszerben oktatási anyag Főkönyvi zárás a Forrás Integrált Ügyviteli Rendszerben oktatási anyag Forrás Akadémia GriffSoft Informatikai Zrt. 1041 Budapest, Görgey Artúr utca 69-71. Telefon: +36-1/450-2200, +36-62/549-100 Fax: +36-1/239-0056,

Részletesebben

Hibajavítások a K2D Pénzügy - Könyvelés moduljaiban

Hibajavítások a K2D Pénzügy - Könyvelés moduljaiban Hibajavítások a K2D Pénzügy - Könyvelés moduljaiban 1. Bejövő számla rögzítésben elkövetett hibák javítása... 4 1.1. Feldolgozás alatt lévő bejövő számla javítás... 4 1.2. Érkezett állapotban lévő bejövő

Részletesebben

ElitCONTO Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez

ElitCONTO Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez NIARA N E L I T & S I G M A ÜG Y V I T E L I R E N D S Z E R E K ElitCONTO 2017 Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez Niara Kft. 1026 Budapest, Pasaréti út 43. Tel./fax: (06-1) 214-56-93,(06-1)

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

FORRÁS.Net Pénzügy főkönyv alrendszer adatbázisváltás

FORRÁS.Net Pénzügy főkönyv alrendszer adatbázisváltás Tisztelt Főigazgató- helyettes Asszony/ Úr! Tájékoztatom, hogy a Forrás.Net 2016. évi adatbázis a mai naptól a Szakképzési Centrumok felhasználói számára biztosított. A 2016. évi adatbázis a 2016. évi

Részletesebben

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

ÁFA. Áfa gyűjtő az áfa nyilvántartásban

ÁFA. Áfa gyűjtő az áfa nyilvántartásban ÁFA Áfa gyűjtő az áfa nyilvántartásban A könyvelési rendszerbe az áfa nyilvántartást az un áfa gyűjtő segítségével tudjuk megvalósítani. Az áfa gyűjtő segítségével részletes áfa szétbontást, automatikus

Részletesebben

Számlázó és készletnyilvántartó programok nyitása 2017-ről 2018-ra

Számlázó és készletnyilvántartó programok nyitása 2017-ről 2018-ra RAXLA, RAXLA-E, RAXLA-D, RAXLA-S, RAKTAX, RETAX, ELOTAX, KPTAX, JOV-TAX Nyitás előtti teendők Frissítés Minden nyitási és újranyitási folyamat előtt frissíteni szükséges az aktuális és az előző évi programot,

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Kettős könyvviteli program nyitása

Kettős könyvviteli program nyitása A Kettős könyvviteli program nyitásának lépései A kettős könyvviteli program automatikusan nyitja a könyvelési állomány záró állapotának analitikáit és főkönyvi adatait. A nyitás során kiválasztható a

Részletesebben

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 UTALÁSOK

Részletesebben

ÉVZÁRÁS ELŐTTI EGYEZTETÉSEK

ÉVZÁRÁS ELŐTTI EGYEZTETÉSEK ÉVZÁRÁS ELŐTTI EGYEZTETÉSEK A. Időszakok és bizonylatok zártságának és könyveltségének ellenőrzése Főkönyv modul Havizárás o. Időszak zárási feltételének vizsgálata a vizsgálatot minden hónapra le kell

Részletesebben

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Tartalom jegyzék Tartalom jegyzék... 1 Copyright (c) 2013 Libra Szoftver Zrt. 1/5 Készült a LibraWiki tudástárból A menü általános leírása A menüpont segítségével kivonatok

Részletesebben

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Tartalom jegyzék Tartalom jegyzék... 1 Tartalomjegyzék... 2 Libra6i Mérleg Számlakivonatok (A/E menüpont)... 2 A kivonat formája... 3 ÖSSZEADÁS MÉLYSÉGE... 4 Speciális

Részletesebben

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2010. II. negyedév 2010. április Tartalom Elektronikus bank Határidős kötelezettségek lista változásai... 3 Bankbizonylatok

Részletesebben

Számlázó és készletnyilvántartó programok újranyitása 2017-ről 2018-ra

Számlázó és készletnyilvántartó programok újranyitása 2017-ről 2018-ra RAXLA, RAXLA-E, RAXLA-D, RAXLA-S, RAKTAX, RETAX, ELOTAX, KPTAX, JOV-TAX programok újranyitása 2017-es évről 2018-ra Újranyitás előtti teendők Frissítés Minden nyitási és újranyitási folyamat előtt frissíteni

Részletesebben

Személyi juttatások elszámolása 2016-ban

Személyi juttatások elszámolása 2016-ban Személyi juttatások elszámolása 2016-ban Módszerek Személyi juttatásokkal kapcsolatos kötelezettségvállalás Bizonylatok rögzítése Bérfeladás Hók Gerda ügyféltámogatási üzletágvezető-helyettes www.griffsoft.hu

Részletesebben

Számlázó és készletnyilvántartó programok újranyitása 2018-ról 2019-re

Számlázó és készletnyilvántartó programok újranyitása 2018-ról 2019-re IPTAX, RAXLA-E, RAXLA-D, RAXLA-S, RAKTAX, RETAX, ELOTAX, KPTAX, JOV-TAX Újranyitás előtti teendők FRISSÍTÉS Minden nyitási és újranyitási folyamat előtt frissíteni szükséges az aktuális és az előző évi

Részletesebben

Számvitel alapjai: nyitástól zárásig, feladat

Számvitel alapjai: nyitástól zárásig, feladat 1 Számvitel alapjai: nyitástól zárásig, feladat Számvitel feladatok Jó esetben kapsz egy előkészített feladatsort. Rosszabb esetben üres papírok lesznek előtted. Mi az utóbbiból induljunk ki! Vagyis nézzük,

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul CobraConto.Net v0.44. verzió Pénzügy modul Pénzügy / listák / Számlaegyenleg listák: vevő / szállító lejáró számlák Viszonyítási dátumhoz képest, X napon belül lejáró vevő / szállító számlák listájának

Részletesebben

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1.

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1. Felhasználói kézikönyv Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: 2015. március 1. I. Bevezető... 3 II. Házipénztár... 4 II.1 Kiadási bizonylat... 6 Bizonylatkészítés... 6 Újranyomtatás...

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Példa a könyvvezetés, valamint a mérleg és az eredmény kimutatás

Részletesebben

Folyószámla műveletek kontírozása

Folyószámla műveletek kontírozása Folyószámla műveletek kontírozása 1 1. Bevezetés... 3 2. Főkönyvi szám beállítások... 3 3. Folyószámla művelet típusok... 5 3.1. Sztornó számlák összevezetése... 5 3.2. Kisösszegek kivezetése... 7 o Kisösszegű

Részletesebben

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, Pénztár/Iktató modul használata esetén

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, Pénztár/Iktató modul használata esetén A DimSQL programrendszer 2019. évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, Pénztár/Iktató modul használata esetén Az éves nyitás menete: Új évi állomány létrehozása (Szerviz / Adatbázis / Új

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

Kézikönyv Devizás bank kezelése - 6. rész (kompenzálás)

Kézikönyv Devizás bank kezelése - 6. rész (kompenzálás) Kézikönyv Devizás bank kezelése - 6. rész (kompenzálás) Tartalomjegyzék 1 TARTALOM... 4 2 6. KOMPENZÁLÁS KÖNYVELÉSE... 6 3 6.1 KOMPENZÁLÁS KÖNYVELÉSE... 8 4 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE...

Részletesebben

Főkönyvi kivonat nyersmérleg A könyvviteli zárlat során elvégzendő feladatok havi zárlathoz

Főkönyvi kivonat nyersmérleg A könyvviteli zárlat során elvégzendő feladatok havi zárlathoz 3.) Sorolja fel a könyvviteli zárlati teendőket! Ismertese a főkönyvi kivonat fogalmát, tartalmát és egyezőségeit! Mutassa be a mérleg és eredményszámlák zárását, a nyitást és a nyitás utáni rendező tételeket!

Részletesebben

Pénztár. Tartalomjegyzék

Pénztár. Tartalomjegyzék Kézikönyv Pénztár Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 FKVSZÁMLA - ÜRES... 5 3 FKVSZÁMLA - MEGJELENÍTÉS [3811001 F38 FŐPÉNZTÁR]... 6 4 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 7 5 STANDARD KONTÍROZÁSOK

Részletesebben

Értékesítési számla könyvelése

Értékesítési számla könyvelése Összefoglalás 2011r4n07 A tanulás célja A tananyag segítségével megismeri az értékesítési számla készítés alap folyamatát, valamint a kivéthez kapcsolódó készlet könyvelés standard lépéseit. 3 1 abas-erp

Részletesebben

Kézikönyv. Pénzügyi könyvelés nyitott tételek kiegyenlítése

Kézikönyv. Pénzügyi könyvelés nyitott tételek kiegyenlítése Kézikönyv Pénzügyi könyvelés nyitott tételek kiegyenlítése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 3 2 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 3 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 7

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.05.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.06.15. Regisztrált

Részletesebben

MÉRLEG-SZÁMLA ÖSSZEFÜGGÉSEK

MÉRLEG-SZÁMLA ÖSSZEFÜGGÉSEK SZÁMVITELI POLTIKIKA 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ELLÁTÓ SZERVEZET 1139. Budapest, XIII., Hajdú utca 29. MÉRLEG-SZÁMLA ÖSSZEFÜGGÉSEK TARTALOMJEGYZÉK 1. NYITÓ,

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer évi változatához

Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer évi változatához Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer 2016. évi változatához Verzió: 17.05 Dátum: 2016.11.22. Érvényességi dátumok: Demó verzió érvényessége 2016.02.29. Regisztrált verzió érvényessége Könyvelő

Részletesebben

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés 2012.07.06 Főbb változások - Áfa gyűjtő bevezetése - Fordított áfa automatikus könyvelési lehetőség - Fordítottan adózó mezőgazdasági termékek - Termék import áfa kezelés kibővítése Áfa gyűjtő bevezetés

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

Kisvállalkozások könyvelése. Ten-soft könyvelő szoftverrel

Kisvállalkozások könyvelése. Ten-soft könyvelő szoftverrel A Kisvállalkozások könyvelése Könyvelés a gyakorlatban (Perfekt, 2014) című könyv esettanulmányának megoldása Ten-soft könyvelő szoftverrel Készítette: Dr. Siklósi Ágnes Dr. Veress Attila 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban A KIVÁ-s társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adó -t kell választani és a vállalkozási formánál Társaság -ot. A helyes könyvvezetési mód: Kettős könyvvitel.

Részletesebben

Az intézmény analitikus nyilvántartási rendszerének sajátosságai

Az intézmény analitikus nyilvántartási rendszerének sajátosságai A kötelezettségvállalásokról év közben analitikus nyilvántartást kell vezetni. A gazdasági műveletek, illetve események hatását a kötelezettségvállalások folyamatosan vezetett analitikus nyilvántartásból

Részletesebben

Kisvállalati adó 2017.

Kisvállalati adó 2017. Kisvállalati adó 2017. A KIVA (Kisvállalati adó) adózást választó társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adót kell választani és a vállalkozási formánál Társaságot. A helyes könyvvezetési mód:

Részletesebben

Behajta si kö ltse ga tala ny

Behajta si kö ltse ga tala ny Behajta si kö ltse ga tala ny Tartalom 1 Behajtási költségátalány... 1 1.1 Szükséges beállítások... 1 1.1.1 Program működés paraméterek... 1 1.1.2 Árfolyamok... 2 1.1.3 Levelek tartalmának a szerkesztése...

Részletesebben

SigmaCONTO A fordított ÁFA (FO-ÁFA) kezelése

SigmaCONTO A fordított ÁFA (FO-ÁFA) kezelése NIARA N E L I T & S I G M A ÜG Y V I T E L I R E N D S Z E R E K SigmaCONTO 2017 A fordított ÁFA (FO-ÁFA) kezelése Niara Kft. 1026 Budapest, Pasaréti út 43. Tel./fax: (06-1) 214-56-93,(06-1) 213-68-91

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

Könyvviteli zárlat és a nyitás, valamint a hibák javítása

Könyvviteli zárlat és a nyitás, valamint a hibák javítása VII. Fejezet Könyvviteli zárlat és a nyitás, valamint a hibák javítása 1. A könyvviteli zárási feladatok A Intézménynél a könyvviteli zárlat meghatározott időszakonként, illetve a költségvetési év végén

Részletesebben

Leltár, leltárazás. Készlet leltár, leltárazás

Leltár, leltárazás.   Készlet leltár, leltárazás Készlet leltár, leltárazás A készlet leltárazás a Készletnyilvántartó modulban (RAKTAX) érhető el. A RAKTAX modul önnállóan és a RAXLA modulhoz kapcsolódva is elérhető. A leltárazás folyamata többféleképpen

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PREÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez T12. Egyeztetés a PREÍZ Integrált ügyviteli rendszerben 2006. március (mod.090827)

Részletesebben

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok. A zárlati és egyeztetési feladatokról általában

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok. A zárlati és egyeztetési feladatokról általában VII. Fejezet Könyvviteli zárlat A könyvviteli zárlat meghatározott időszakonként, illetve a költségvetési év végén a folyamatos könyvelés teljessé tétele érdekében végzett: - kiegészítő, - helyesbítő,

Részletesebben

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Mivel az évek alatt a kettőskönyvviteli program eszköz kezelése sok funkciót magában rejtő rendszerré vált, szeretnénk összefoglalni a program eszköz kezelésének

Részletesebben

Makrodigit programcsomag. Társasház modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Módosítva: 2015. március 4.

Makrodigit programcsomag. Társasház modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Módosítva: 2015. március 4. Makrodigit programcsomag Társasház modul felhasználói ismertető Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Módosítva: 2015. március 4. Tartalom Bevezető... 3 Egyszeri feladatok, az alapadatok menü beállításai...

Részletesebben

Átlagárfolyam kezelése

Átlagárfolyam kezelése Átlagárfolyam vezetésének számviteli háttere, alapvető információk Az Átlagárfolyam szerinti árfolyamvezetés azt jelenti, hogy a program árfolyamot csak a deviza mennyiség növelésekor kér, csökkenéskor

Részletesebben

Pénztár felhasználói dokumentum Lezárva:

Pénztár felhasználói dokumentum Lezárva: Pénztár felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 PÉNZTÁR... 3 1.1

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után Pénzügy - Az Állományok felügyelete/bekérőlevél állományok menüpont hatására megnyíló ablakból

Részletesebben

SZÁMLA ÖSSZEFÜGGÉSEK

SZÁMLA ÖSSZEFÜGGÉSEK SZÁMVITELI POLITIKA 3. SZ. MELLÉKLETE BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYMŰKÖDTETŐ ÉS FENNTATÓ KÖZPONT 1139 Budapest, XIII., Hajdú utca 29. SZÁMLA ÖSSZEFÜGGÉSEK HATÁLYBA LÉPÉSE: 2013.01.01.

Részletesebben

AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS SZÁMVITELÉNEK AKTUALITÁSAI

AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS SZÁMVITELÉNEK AKTUALITÁSAI AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS SZÁMVITELÉNEK AKTUALITÁSAI 2018 Év végi zárással kapcsolatos teendők Leltározás - A beszámoló minden mérlegsora leltárral alátámasztott legyen - Leltározási ütemterv (hiányosságai), utasítás

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Az idősoros és számlasoros könyvelés A könyvviteli zárlat 55

Részletesebben

Libra6i Mérleg A/B Napló

Libra6i Mérleg A/B Napló Libra6i Mérleg A/B Napló Tartalom jegyzék Tartalom jegyzék... 1 Copyright (c) 2016 Libra Szoftver Zrt. 1/6 Készült a LibraWiki tudástárból A menü általános leírása Ez a menüpont biztosítja a bevitt tételek

Részletesebben

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer T25. Előleg és végszámla kezelése Tartalom Alapbeállítások Globális változó beállítása... 3 Előleg és végszámla formátum... 4 Előleg napló beállításai... 4 Előleg-

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv modult érintő változásokról és fejlesztésekről. A nagyobb adatbázisoknál a frissítés

Részletesebben

1. Hogyan különül el a költségvetési és pénzügyi számvitel. 2. Kell-e a nyitó követelésekhez utalványrendeletet készíteni?

1. Hogyan különül el a költségvetési és pénzügyi számvitel. 2. Kell-e a nyitó követelésekhez utalványrendeletet készíteni? Könyvelés 1. Hogyan különül el a költségvetési és pénzügyi számvitel Minden kontírozási felületen két külön hasábban kell kezelni és a már kontírozott tételek is el vannak különítve költségvetési és pénzügyi

Részletesebben

ElitCONTO Segédlet az EU-ÁFA kezeléséhez

ElitCONTO Segédlet az EU-ÁFA kezeléséhez NIARA N E L I T & S I G M A ÜG Y V I T E L I R E N D S Z E R E K ElitCONTO 2017 Segédlet az EU-ÁFA kezeléséhez Niara Kft. 1026 Budapest, Pasaréti út 43. Tel./fax: (06-1) 214-56-93,(06-1) 213-68-91 Internet:

Részletesebben

Kompenzáló levél. Kompenzáló levél (Pénzügy modul-folyószámla) Pénzügy modul/ Folyószámla

Kompenzáló levél. Kompenzáló levél (Pénzügy modul-folyószámla) Pénzügy modul/ Folyószámla Kompenzáló levél Pénzügy modul/ Folyószámla 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/13 Tartalomjegyzék 1. Kompenzálás rögzítése...3 1.1. A kompenzálás rögzítési

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonat vagy számlatörténet fájljainak

Részletesebben

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése Kézikönyv Nyitott tételek összevezetése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 7 3 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 8

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Készlet, Menetlevél, Univerzális számlázó, Vezetői információk modulokat

Részletesebben

Feladási modulban történő bizonylatbeolvasás

Feladási modulban történő bizonylatbeolvasás A feladási modul bizonylat beolvasási folyamata Mikor kell partner szinkronizálást használni? Partner szinkronizálásra akkor lehet szükség, ha telephely adatbázisból vagy külső fájlból történik a bizonylatok

Részletesebben

Kézikönyv. Nyitott tételek átértékelése

Kézikönyv. Nyitott tételek átértékelése Kézikönyv Nyitott tételek átértékelése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 NYITOTT TÉTELEK ÁTÉRTÉKELÉSE... 6 3 OBJEKTUM KIVÁLASZTÁS - NYITOTT TÉTEL MOZGÁS... 8 4 NYITOTT TÉTELEK ÁTÉRTÉKELÉSE...

Részletesebben

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra).

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra). Áfa bevallás modul 1. Bevezetés... 2 2. Megjelenítés... 3 2.1. Áfában csak feladott... 3 2.2. Áfában nem csak feladott... 3 3. Normál ÁFA időszak... 3 3.1. ÁFA bevallás státuszok: Nyitás, zárás, törlés...

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

1. Az átforgató programhoz kapcsolódó háttértáblák bemutatása

1. Az átforgató programhoz kapcsolódó háttértáblák bemutatása 1. Az átforgató programhoz kapcsolódó háttértáblák bemutatása Ebben a fejezetben az átforgatásban részt vevő, valamint az egyes átforgató programokhoz kapcsolódó egyéb háttértáblák kerülnek felhasználói

Részletesebben

pénzügyi - számviteli rendszer bemutatója

pénzügyi - számviteli rendszer bemutatója PÉNZSZÁM pénzügyi - számviteli rendszer bemutatója Bemutatónk végigvezeti Önt a rendszer főbb alkalmazási lehetőségein. A rendszer menüszerkezetét az utolsó oldalon tekintheti meg. Elérhetőségünk: Financia

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! A Zárás, Nyitás / Lejárt vevői követelések átvezetése menüpontban ezentúl lehetőségünk van vevő kategóriára szűrni.

Tisztelt Ügyfelünk! A Zárás, Nyitás / Lejárt vevői követelések átvezetése menüpontban ezentúl lehetőségünk van vevő kategóriára szűrni. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Menetlevél, Aqua számlázó, Kommunális számlázó, Távhő számlázó, Univerzális

Részletesebben

Előirányzatok kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Előirányzatok kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Előirányzatok kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1

Részletesebben

KÖNYVELÉSI EGYSZEREGY

KÖNYVELÉSI EGYSZEREGY 3. KÖNYVELÉSI EGYSZEREGY 1 1. MIÉRT PONT TARTOZIK ÉS A KÖVETEL? 2 1 HANGYA TÜCSÖK NYITÓ: 10000 5000 5000 A HANGYA KÖLCSÖNAD A TÜCSÖKNEK 5000 FORINTOT, INNENTŐL KÖVETEL TŐLE A TÜCSÖK A HANGYÁTÓL 5000 FORINT

Részletesebben

Decemberi bérek kezelése és egyeztetési lehetőségek a Forrásban december 11.

Decemberi bérek kezelése és egyeztetési lehetőségek a Forrásban december 11. Decemberi bérek kezelése és egyeztetési lehetőségek a Forrásban 2017. december 11. www.griffsoft.hu 1 Tartalom Decemberi személyi juttatások kifizetésének kezelése Decemberi bér időbeli elhatárolása Ellenőrzési

Részletesebben

Hírlevél. 2011. május. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2011. II. negyedév

Hírlevél. 2011. május. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2011. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2011. II. negyedév 2011. május Tartalom Számvitel modul Kompenzáció... 3 Számvitel modul Devizát az állományba!...

Részletesebben

Nem végleges kötelezettségvállalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Nem végleges kötelezettségvállalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Nem végleges kötelezettségvállalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax:

Részletesebben

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA A törzsadatok kialakítására a következő sorrendet javasoljuk: 1.) Rovattörzs kialakítása: elsődleges fontosságú, mivel a kötelezettségvállalás a rovatok

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR VÁLLALKOZÁSI AKADÉIA ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET. SZÁMVITEL I. Accounting I.

SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR VÁLLALKOZÁSI AKADÉIA ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET. SZÁMVITEL I. Accounting I. SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR VÁLLALKOZÁSI AKADÉIA ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET SZÁMVITEL I. Accounting I. Tantárgyi tájékoztató Érvényes az 2003/2004. tanévtől Előadó: Koncsárné

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM A vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1970-06 Könyvvezetés és beszámolókészítés A vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: Könyvvezetési

Részletesebben

SZÁMVITEL MENEDZSEREKNEK ÉS INFORMATIKUSOKNAK

SZÁMVITEL MENEDZSEREKNEK ÉS INFORMATIKUSOKNAK SZÁMVITEL MENEDZSEREKNEK ÉS INFORMATIKUSOKNAK Budapest, 2018 Szerzők: Dr. Veress Attila Dr. Borzán Anita Dr. Kardos Barbara Lektor: Dr. Siklósi Ágnes ISBN 978-963-638-556-9 Kiadja a SALDO Pénzügyi Tanácsadó

Részletesebben

Adó rendelet változások paraméterezése

Adó rendelet változások paraméterezése Adó rendelet változások paraméterezése Utolsó módosítás: 2017. 11. 23. Tartalomjegyzék Adó rendelet változások paraméterezése... 1 I. Új adónem bevezetése... 2 II. Új települési adó bevezetése... 5 III.

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

IMMATERIÁLIS JAVAK, TÁRGYI ESZKÖZÖK ÉRTÉKÉNEK VÁLTOZÁSA

IMMATERIÁLIS JAVAK, TÁRGYI ESZKÖZÖK ÉRTÉKÉNEK VÁLTOZÁSA Befektetett eszközök megnevezése IMMATERIÁLIS JAVAK, TÁRGYI ESZKÖZÖK ÉRTÉKÉNEK VÁLTOZÁSA BRUTTÓ ÉRTÉK VÁLTOZÁSA ÉRTÉKCSÖKKENÉS VÁLTOZÁSA Nyitó Növekedés Csökkenés Záró Nyitó Növekedés Csökkenés Záró Számviteli

Részletesebben

Önkormányzati ASP gazdálkodási szakrendszer migráció

Önkormányzati ASP gazdálkodási szakrendszer migráció Önkormányzati ASP gazdálkodási szakrendszer migráció Kedves Partnerünk! Jelen tájékoztatónk azoknak szól, akiknek 2018. január 1-től kell áttérni az önkormányzati ASP gazdálkodási szakrendszerére. 2017-ben

Részletesebben

DOAS ig változások, összefoglaló

DOAS ig változások, összefoglaló DOAS 3.549.0 3.550.1-ig változások, összefoglaló 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/8 Tartalomjegyzék 1. Szerviz modul... 3 1.1. Szerviz modul javítások...

Részletesebben

CobraConto.Net v0.50 verzió

CobraConto.Net v0.50 verzió CobraConto.Net v0.50 verzió - Új: Kötelezettségek kezelése: A bérszámfejtés, járulékok, külön eljárással megállapított adók, import áfa és saját vállalkozásban megvalósított beruházás áfa tételeinek vegyes

Részletesebben

Bizonylatok tranzitálása (naplók közötti áthelyezése)

Bizonylatok tranzitálása (naplók közötti áthelyezése) Bizonylatok tranzitálása (naplók közötti áthelyezése) Felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.16. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax:

Részletesebben

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői kizárólag számlázás és készlet modul használata esetén

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői kizárólag számlázás és készlet modul használata esetén A DimSQL programrendszer 2016. évi nyitási teendői kizárólag számlázás és készlet modul használata esetén FIGYELEM! A nyitási műveleteket 4.94, vagy annál magasabb számú programverzióval kell végrehajtani!

Részletesebben

Általános forgalmi adó december 11.

Általános forgalmi adó december 11. Általános forgalmi adó 2017. december 11. www.griffsoft.hu 1 Tartalom Jogszabályi háttér Áfa kódok a Forrásban Áfa bevallás készítése Főkönyv és analitika egyeztetési lehetőségei www.griffsoft.hu 2 Jogszabályi

Részletesebben