ÁFA. Áfa gyűjtő az áfa nyilvántartásban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÁFA. Áfa gyűjtő az áfa nyilvántartásban"

Átírás

1 ÁFA Áfa gyűjtő az áfa nyilvántartásban A könyvelési rendszerbe az áfa nyilvántartást az un áfa gyűjtő segítségével tudjuk megvalósítani. Az áfa gyűjtő segítségével részletes áfa szétbontást, automatikus fordított áfa könyvelést, vám áfa nyilvántartást tudunk megvalósítani, a bevallási sorokhoz rendelve a bevallási nyomtatvány szerinti kimutatást tudunk elkészíteni. Illetve el tudjuk készíteni a bevallási nyomtatványt. Adógyűjtőket úgy kell kialakítani, hogy minimálisan feleljenek meg a bevallás soraival. Természetesen elegendő csak annyi gyűjtőt felvenni, amelyeket használjuk. Az áfa gyűjtő használatának bekapcsolása: Lépjünk be a műveletek / Rendszer paraméterek / Áfa paraméterek menüpontba. Itt kell I -re állítani, ha az áfa gyűjtőt használni szeretnénk, illetve megadhatjuk, hogy melyik hónaptól kedve akarjuk az áfa gyűjtő használni. Figyelem! Amennyiben az automatikus fordított áfa könyvelést, vagy a mezőgazdasági, vagy termékimport kibővített kezelést szeretnénk elérni, akkor az áfa gyűjtő használatát be kell kapcsolnunk. Az áfa gyűjtős könyvelésnek a bevallási információ szolgáltatás az adógyűjtős áfalisták között van. A rendszerben benne marad az adókategóriás áfa nyilvántartás, hogy aki nem tér át áfa gyűjtős nyilvántartásra, az is le tudja kérni az áfa nyilvántartást. Felhívom a figyelmet, hogy az áttérés után kizárólag az Adógyűjtős áfa listákból dolgozzanak, mivel az adókategóriás lekérdezések pontosságát nem tudjuk garantálni. Az adókategóriás áfa nyilvántartás fejlesztését befejeztük. A rendszerből elhagyása folyamatosan történik, a windows-os rendszerben már csak és kizárólag áfa gyűjtős nyilvántartás fog megvalósulni.

2 Az áfa gyűjtő beállítása Az áfa gyűjtő beállításához az Áfa paraméterezése ablakban üssük le az F7 billentyűt. Az év megadása után az alapértelmezett áfa gyűjtők megjelennek. Itt lehetőség van új áfa gyűjtő felvételére, módosítására, illetve törlésére. Felvitelhez üssük le az U betűt, javításhoz álljunk rá a javítandó áfa gyűjtőre és üssük le a J vagy az Enter billentyűt. Hatására a következő képernyő jelenik meg. a, A gyűjtőnek meg kell adnunk a nevét. b, Abev kód hozzárendelése a gyűjtőhöz. Szükséges ahhoz, hogy az áfa nyilvántartást a bevallási nyomtatványnak megfelelően tudja szolgáltatni a program. Beállításhoz lépjünk az Abev kódok (f9) mezőre,és üssük le az F9 billentyűt. A space, enter leütésével tudunk bevallási sort hozzárendelni a gyűjtőhöz. Amennyiben egy áfa gyűjtő értéke több sorban kell megjeleníteni (az összesítőket is beleértve), akkor több sorba kell az X-et bejelölnünk.

3 c, Az adókategória, és adómérték megadásával meghatározzuk az áfa %-át, illetve biztosítjuk, hogy az adókategória szerinti adatszolgáltatás is működjön. d, Aktiv mező N -re állítva a inaktívvá tehetjük a gyűjtőt. Így lehetőségünk van elrejteni egy nem használt gyűjtőt, melynek rögzítés közben vesszük hasznát, mivel az inaktív gyűjtők nem jelennek a választási listában. e, Típus -nál megadhatjuk a fordított áfa típusát (F9). Részletezése később a fordított áfa kezelésénél. f, Automatik.tétel a járulékos tételek/fordított áfa kezelésnél jut szerephez. Részletezése később. g, Jellegek (T,K) Segítségével megadhatjuk az áfa gyűjtő jellegét, amelynek segítségével szűkíthetjük a választható áfa gyűjtők számát. (Ennek főleg pénzforgalom rögzítésénél látjuk használt, mivel ott az alap rögzítésénél az áfa számlát még nem látja a rendszer). h, Bizonylatok mezőben, F9 leütésével felnyílik az aktuális év bizonylatai, és kiválasztott gyűjtőhöz hozzárendelhetjük azokat a bizonylatokat, amelyekben szeretnénk használni a gyűjtőt. Segítségével megteremtjük a kapcsolatot a bizonylat típusok és gyűjtők között. A könyvelésnél csak azokat a gyűjtőket kínálja fel a rendszer, amelyek a bizonylattal kapcsolatban vannak. Itt Space, vagy Enter billentyűvel tudjuk a kijelölést, vagy a kijelölés törlést beállítani. (A kijelöltek előtt egy X van)

4 i. Áfaszámlák mezőben, F9 leütésével felnyílik az áfa számla ablak, ahol a kiválasztott gyűjtőhöz hozzárendelhetjük azokat az áfa számlákat, amelyeknél szeretnénk használni a gyűjtőtt. Itt Space, vagy Enter billentyűvel tudjuk a kijelölést, vagy a kijelölés törlést beállítani. (A kijelöltek előtt egy X van) j, Az áfa gyűjtőhöz lehetőségünk van vámtarifaszámokat rendelni. A VTSZ számok (F9) mezőn az F9 leütésére egy ablak nyílik fel, amelyben a vámtarifaszámokat felvihetjük. Amennyiben meghatározásra kerülnek vámtarifa számok, akkor a bejövő, kimenő számla rögzítésénél csak a felsorolt VTSZ számokat fogadja el a rendszer. Itt Space, vagy Enter billentyűvel tudjuk a kijelölést, vagy a kijelölés törlést beállítani. (A kijelöltek előtt egy X van). Ha a gyűjtőnek több sorban is kell szerepelnie, akkor több helyre kell raknunk a kijelölést. Áfa gyűjtő hozzákapcsolása a bizonylathoz Korábban leírtuk, hogyan lehetséges egy gyűjtőhöz hozzárendelni bizonylat típusokat. Lehetőség van ennek a fordítottjára is (a végeredmény szempontjából mellékes, hogy melyik lehetőséget használjuk). Az áfa paraméterezése ablakban üssük le az F8 billentyűt. Az év kiválasztása után megjelenik a bizonylat típus törzs. Itt rá kell lépnünk a beállítandó bizonylatra, és Enter leütése után megjelennek az áfa gyűjtők

5 Láthatjuk, hogy a bizonylathoz milyen gyűjtők vannak hozzárendelve. Enter vagy Space leütésével választhatunk a hozzárendelésen. Áfa gyűjtő hozzákapcsolása az áfa számlához Korábban leírtuk, hogyan lehetséges egy gyűjtőhöz hozzárendelni áfaszámlákat. Lehetőség van ennek a fordítottjára is (a végeredmény szempontjából mellékes, hogy melyik lehetőséget használjuk). Az áfa paraméterezése ablakban üssük le az F9 billentyűt. Az év kiválasztása után megjelennek az áfa számlák. Itt rá kell lépnünk a beállítandó áfa számlára, és Enter leütése után megjelennek az áfa gyűjtők Láthatjuk, hogy az áfa számlához milyen gyűjtők vannak hozzárendelve. Enter vagy Space leütésével választhatunk a hozzárendelésen.

6 Áfa gyűjtő használata a könyvelésben A számlázásban, számlarögzítésben, és a pénzforgalom rögzítésben egy mező jelenik meg Áfa gyűjtő néven. A mezőre akkor enged rá a rendszer, ha az időszak alapján megfelel az áfa gyűjtő használatának kezdetével. Ebben az esetben F9-el bekérhetjük az áfa gyűjtő listát (Csak azok jelennek meg, amelyek a bizonylat típus, áfa számla alapján lehetséges értékek lehetnek. Amennyiben nincs ott a kiválasztandó áfa gyűjtő, akkor tekintsük át újra az áfa gyűjtő-bizonylat, áfa gyűjtő-áfa számla kapcsolatot). Az adókategóriát és a százalékot a program a gyűjtő alapján tölti fel, nem engedi módosítani. Amennyiben az áfa gyűjtő kezdete előtti bizonylatot viszünk fel, vagy módosítunk, akkor az áfa gyűjtő mezőre nem enged rá a program, és az adókategóriát, és a mértékét a korábbiak szerint kell megadni.

7 Áfa gyűjtő törlési lehetőség Lehetőség van a nem használt áfa gyűjtők törlésére. Az áfa gyűjtő karbantartásánál D betűvel, egyesével törölhetjük a kijelölt áfa gyűjtőt. A listán X-el jelöli a rendszer a nem használt áfagyűjtőket. Az áfa gyűjtő karbantartásába való belépéskor megkeresi a rendszer azokat az áfa gyűjtőket, amelyek nincsenek használva. Ez idő alatt egy ablakban mutatja a folyamatot. Többcéges rendszerben az összes cég könyvelési adatait végig elemzi a program. Ha olyan áfa gyűjtőt akarunk törölni, amelyik használva van, akkor üzenetet kapunk, hogy a Nem törölhető üzenetet kapjuk.

8 Fordított áfa / járulékos tételek Változás történt a fordított áfa kezelésében. A funkció ki lett bővítve, hogy nem csak áfa, hanem egyéb járulékos tétel rögzítése is alkalmas legyen, két tételről három tételre bővült a tételek száma, lehetőség van az érték, alap módosítására, illetve egyszerű vegyes tétel mellett lehetőség van folyószámla előírásra, illetve feltételes - folyószámla teljesítéséhez kötött vegyes tétel rögzítésére. A járulékos tételek rögzíthetőségét az áfa gyűjtőnél kell beállítani. Itt az Automatik.tétel értékét Igen-re kell állítani. A Típus értékét fordított áfánál kell beállítani a megfelelő értékre, egyébként Normal értéken kell hagyni. A típus állításával az automatikus tételek rögzítésében különbséget nem érünk el, kizárólag csak plusz adatok bekérését szabályozzuk, amely adott fordított áfához tartozik (p,: importnál vámhatározat ). Járulékos tételek rögzítése pénzforgalomban, számlarögzítésben - akkor lehetséges, ha olyan áfa gyűjtőre könyvelünk, amelynél beállítottuk az Automatik.tétel értéket. Ebben az esetben a tétel felvitelkor egy második ablak jelenik meg. Itt három tétel megadására van lehetőség, mely a számla előírásától függetlenül könyvelődik le mint vegyes, vagy előírásként. A leírásban az alapszámla alatt azt a számlát értjük, amelyhez a járulékos tételeket rögzítjük. (jelen esetben 12/B ) A Könyvelje a következő értékeket lehet megadni: Nem könyvelés Vegyes könyvelés Előírás Alap számla teljesítésekor - A tételből nem keletkezik tétel a főkönyvben - Automatikusan könyvelődik egy vegyes tétel a főkönyven - Egy olyan tétel kerül be a könyvelésbe, amely megjelenik egy vevő/szállító (függetlenül az alapszámla vevő/szálítójától) folyószámlán mint előírás. - Ez a tétel akkor kerül lekönyvelésre, ha az alapszámla amelyhez a járulékos tételeket rögzítettük teljesítésre kerül. 1. Tétel teljesítésekor - Ez a tétel akkor kerül könyvelésre, ha az 1. tételre pénzügyileg teljesítésre kerül. Értelemszerűen ez csak akkor lehetséges, ha az első tétel mint előírás kerül lerögzítésre. Természetesen ennek a beállítása csak a 2. és a 3. tételben lehetséges. (A tétel teljesítésekor gyakorlatilag ugyanúgy működik, csak a 2. illetve 3. tételen szereplő előírásra vonatkozik.) A helyi beállításoknak megfelelően plusz mezők jelenhetnek meg a tételeknél (munkaszám, szervezet, eseménykód ), amelyek kitöltése a szokásos módon történik

9 Vegyes könyvelés - Időszak/áfa - időszaknak a könyvelendő vegyes tétel időszakát kell megadni. Az időszak csak azonos vagy nagyobb lehet mint az alapszámla időszaka - Bizszám - nem használt vegyes tételnél - Fők.szla - Első mezőben (T/K) adjuk meg, hogy tartozik, vagy követel a főkönyvi számla - Ellenszla - Ellenszámla megadása - Áfa gyűjtő - Amennyiben áfát érintő tétel (főkönyvi számla vagy ellenszámla áfaszámla), akkor meg kell adni, hogy a tétel milyen áfa gyűjtőn kerüljön nyilvántartásra. Egyébként Figyelmen kívüli áfa gyűjtőt kell megadni. - Érték - A könyvelés értéke - Alap - Amennyiben áfát érintő tételt könyvelünk (pl.: fordított áfa), akkor meg kell adni az alapot is, mely az áfa nyilvántartásba kerül rügzítésre. - Napló száma - A könyvelés naplószáma Példa egy vegyes könyvelési tételre: Főkönyvi karton Előírás - Időszak/áfa - időszaknak a előírás tétel időszakát kell megadni. Az időszak csak azonos vagy nagyobb lehet mint az alapszámla időszaka - Bizszám - Meg kell adni a számlaszámot, amelyen az előírásnak meg kell történnie. Amennyiben olyan bizonylattípust adunk, amely gépi sorszámos, akkor a sorszámot automatikusan adja a rendszer (a könyvelés végén), amennyiben nem gépi sorszám, akkor meg kell adnunk egy egyedi számla sorszámot. Gépi sorszám esetén megjelenik a számla sorszám, amelyen a könyvelés történt. - Fők.szla - Első mezőben (T/K) adjuk meg, hogy tartozik, vagy követel a főkönyvi számla miután előírásról van szó, csak vevő vagy szállító lehet. - Ellenszla - Ellenszámla megadása - Áfa gyűjtő - Áfa gyűjtő megadása - Érték - A könyvelés értéke - Alap - Előírásnál nincs funkcionális jelentősége. - Napló száma - A könyvelés naplószáma Példa az előírás könyvelési tételre: Főkönyvi karton Folyószámla

10 Alap számla teljesítésekor Ez a tétel akkor kerül lekönyvelésre, ha az alapszámla amelyhez a járulékos tételeket rögzítettük teljesítésre kerül. - Időszak/áfa - Értéket akkor kap, amikor teljesül az alapszámla. Az időszak a teljesítés időszaka, amennyiben kisebb az időszak, mint az alapszámla időszaka, akkor az alapszámla időszakán lesz könyvelve. - Bizszám - Értéket akkor kap amikor pénzügyileg teljesítve lesz az alapszámla. Értéke a pénzügyi tejesítés bizonylatszáma. - Fők.szla - Első mezőben (T/K) adjuk meg, hogy tartozik, vagy követel a főkönyvi számla - Ellenszla - Ellenszámla megadása - Áfa gyűjtő - Amennyiben áfát érintő tétel (főkönyvi számla vagy ellenszámla áfaszámla), akkor meg kell adni, hogy a tétel milyen áfa gyűjtőn kerüljön nyilvántartásra. Egyébként Figyelmen kívüli áfa gyűjtőt kell megadni. - Érték - A könyvelés értéke - Alap - Amennyiben áfát érintő tételt könyvelünk (pl.: fordított áfa), akkor meg kell adni az alapot is, mely az áfa nyilvántartásba kerül rögzítésre. - Napló száma - A könyvelés naplószáma Példánkban a tétel akkor kerül könyvelésre, amikor a B/00001-es számla teljesítése megtörténik. Teljesítés előtt a főkönyv állapota. Teljesítés után a főkönyv állapota.

11 1. Tétel teljesítésekor Ez a tétel akkor kerül könyvelésre, ha az 1. tételre pénzügyileg teljesítésre kerül. Értelemszerűen ez csak akkor lehetséges, ha az első tétel mint előírás kerül lerögzítésre - Időszak/áfa - Értéket akkor kap, amikor teljesül a számla (1.tétel). Az időszak a teljesítés időszaka, amennyiben kisebb az időszak, mint az alapszámla időszaka, akkor az alapszámla időszakán lesz könyvelve. - Bizszám - Értéket akkor kap amikor pénzügyileg teljesítve lesz a számla (1.tétel). Értéke a pénzügyi tejesítés bizonylatszáma. - Fők.szla - Első mezőben (T/K) adjuk meg, hogy tartozik, vagy követel a főkönyvi számla - Ellenszla - Ellenszámla megadása - Áfa gyűjtő - Amennyiben áfát érintő tétel (főkönyvi számla vagy ellenszámla áfaszámla), akkor meg kell adni, hogy a tétel milyen áfa gyűjtőn kerüljön nyilvántartásra. Egyébként Figyelmen kívüli áfa gyűjtőt kell megadni. - Érték - A könyvelés értéke - Alap - Amennyiben áfát érintő tételt könyvelünk (pl.: fordított áfa), akkor meg kell adni az alapot is, mely az áfa nyilvántartásba kerül rögzítésre. - Napló száma - A könyvelés naplószáma Főkönyvi karton Folyószámla Főkönyvi karton teljesítés után Folyószámla teljesítés után

12 Termékimport áfa-vámhatósági kivetéssel A termékimport áfát fordított áfa funkcióval tudjuk lekezelni. 1, Példában a termékimport áfát külön áfa főkönyvi számlán vezetjük : , Áfa gyűjtő beállítás Használatához szükséges három áfa gyűjtő - Bejövő számla előírására egy technikai áfa gyűjtő (példában 0016-os ) A példából látszik, hogy ez egy technikai figyelmen kívüli áfa gyűjtő. - Igényelhető áfa könyvelésére áfa gyűjtő - Figyelmen kívüli

13 3, Bejövő számla lekönyvelése Példánkban faáru behozatala történik Értéke: 3657 Euro. Árfolyam: Vámérték: Vámértéket növelő érték: Vámügyintéző: Trivium KFt 2. lap Itt két járulékos tétel kerül lekönyvelésre. 1, tétel egy előírás mely azonnal lekönyvelődik, a második tétel akkor fog lekönyvelésre kerülni, ha az első tétel pénzügyileg teljesül. Főkönyvi karton Folyószámla

14 5, Vámáfa átutalás Főkönyvi karton Folyószámla Áfa lista Vám részletezés

15 Termékimportot terhelő, önadózással fizetendő áfa A termékimport áfát fordított áfa funkcióval tudjuk lekezelni. 1, Példában a termékimport áfát külön áfa főkönyvi számlán vezetjük : , , Célszerű (bár nem szükséges) egy külön bejövő számla bizonylat típust létrehozni, amelyen a vámhatósági kivetés előírása történik. Példánkban 12/X bizonylat típust hoztunk létre. 3, Áfa gyűjtő beállítás Használatához szükséges három áfa gyűjtő - Bejövő számla előírására egy technikai áfa gyűjtő A példából látszik, hogy ez egy technikai figyelmen kívüli áfa gyűjtő. - Igényelhető áfa könyvelésére áfa gyűjtő - Fizetendő áfa könyvelésére áfa gyűjtő

16 4, Bejövő számla lekönyvelése Példánkban faáru behozatala történik Értéke: 3657 Euro. Árfolyam: Vámérték: Vámértéket növelő érték: lap Főkönyvi karton Áfa részletezés Áfa összesítés Import részletezés

17 Fordított adózás mezőgazdasági termékbeszerzés után Áfa gyűjtő beállítás Használatához szükséges három áfa gyűjtő - Bejövő számla előírására egy technikai áfa gyűjtő A példából látszik, hogy ez egy technikai figyelmen kívüli áfa gyűjtő. - Igényelhető áfa könyvelésére áfa gyűjtő - Fizetendő áfa könyvelésére áfa gyűjtő

18 4, Bejövő számla lekönyvelése 2. lap Főkönyvi karton Áfa részletezés Áfa összesítés Gabona részletezés

19

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés 2012.07.06 Főbb változások - Áfa gyűjtő bevezetése - Fordított áfa automatikus könyvelési lehetőség - Fordítottan adózó mezőgazdasági termékek - Termék import áfa kezelés kibővítése Áfa gyűjtő bevezetés

Részletesebben

(f9) Ügyféltörzs browse visszaállítása a korábbi lehetőségekre

(f9) Ügyféltörzs browse visszaállítása a korábbi lehetőségekre 2013.02.14 - (f9) Ügyféltörzs browse visszaállítása a korábbi lehetőségekre - Nem létező előzmény számlánál figyelmeztető üzenet - Előzmény számla F9 lehetőség - Áfa gyűjtő rögzítés közben lehet karbantartani

Részletesebben

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban.

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. 2016.01.31-40 Euro költségátalány MNB Árfolyam letöltés Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. Meg kell adni a letöltendő intervallum kezdő, záró dátumát, az deviza nemet. A letöltéshez aktív internetkapcsolat

Részletesebben

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Tartalom 1 Pénzforgalmi ÁFA... 2 1.1 Pénzforgalmi ÁFA választásának beállítása...

Részletesebben

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2010. II. negyedév 2010. április Tartalom Elektronikus bank Határidős kötelezettségek lista változásai... 3 Bankbizonylatok

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

Segédlet a 2014 év nyitásához

Segédlet a 2014 év nyitásához Segédlet a 2014 év nyitásához 1 Követelések - kötelezettségek kötelezettségvállalással A 2014 év nyitási segédlete a (régi)pénzügy modul 2013.4.2.2 verziójával a Zárások\Negyedéves zárás\segédlet a 2014.

Részletesebben

Év végi könyvelés. Folyamatos könyvelés

Év végi könyvelés. Folyamatos könyvelés Év végi könyvelés A rendszer segítségével rugalmasan lehet kezelni az évek közötti váltást. Lehetőség van folyamatos könyvelésre, vagyis a következő évi adatok is feldolgozhatók úgy, hogy az előző évi

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz

Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz A 2013. évi jogszabályi változások illetve az ügyfél kérdőívek

Részletesebben

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA A törzsadatok kialakítására a következő sorrendet javasoljuk: 1.) Rovattörzs kialakítása: elsődleges fontosságú, mivel a kötelezettségvállalás a rovatok

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Kontírozás... 4 1.3. Bankkivonatok rögzítése... 6 1.4. ÁFA bevallás... 7 2. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

ElitCONTO Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez

ElitCONTO Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez NIARA N E L I T & S I G M A ÜG Y V I T E L I R E N D S Z E R E K ElitCONTO 2017 Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez Niara Kft. 1026 Budapest, Pasaréti út 43. Tel./fax: (06-1) 214-56-93,(06-1)

Részletesebben

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető.

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. NTAX és Bér nyitása A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. 0. A bérszámfejtő program nyitása előtt, a 2009-es bér programban a Szerviz

Részletesebben

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot.

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot. Általános 1. Fejlesztésre került a frissítések automatikus keresése: A Beállítások / Működés / Általános menüpontban bekapcsolható, hogy a rendszer indulásakor automatikusan keressen frissítéseket. A keresés

Részletesebben

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer T25. Előleg és végszámla kezelése Tartalom Alapbeállítások Globális változó beállítása... 3 Előleg és végszámla formátum... 4 Előleg napló beállításai... 4 Előleg-

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban

ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban A zárás és a nyitás kétféleképpen végezhető el. Egyrészt a felhasználó által, hagyományos módon kézzel könyvelt tételek által, illetve Kihasználva a program által nyújtott

Részletesebben

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt.

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt. Banki utalás fájl segítségével a kiegyenlítendő szállítói számlák utalás állományának elkészítését teszi lehetővé a program. Banki utalás fájl készítésére csak a RAXLA program alkalmas. Banki utalás fájl

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

Új típusú (gombos) működés

Új típusú (gombos) működés Új típusú (gombos) működés A pénzügy 2014.3.1.1 verziótól változik a kontírozás. 1 A változás okai: A hatályos jogszabály a pénzmozgások döntő többségében követelésekhez, kötelezettségekhez köti, még a

Részletesebben

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások Import áfa kezelése Microsoft Dynamics NAV-ban Ha külföldről szerzünk be egy eszközt, akkor a szokásos könyvelési feladatainkon kívül a vámterhek és az import áfa könyvelését kell megtennünk. Tehát miután

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után Pénzügy - Az Állományok felügyelete/bekérőlevél állományok menüpont hatására megnyíló ablakból

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített Forintban és devizában vezetett bankszámlakivonatok.xml típusú

Részletesebben

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése!

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! Új verzió, 2012. november Könyvelő program Megjelent! Kulcs-Könyvelés frissítés 2012. november 15. Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! A Kulcs-Könyvelés 2012. novemberi verziója már a közösségen

Részletesebben

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul CobraConto.Net v0.44. verzió Pénzügy modul Pénzügy / listák / Számlaegyenleg listák: vevő / szállító lejáró számlák Viszonyítási dátumhoz képest, X napon belül lejáró vevő / szállító számlák listájának

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program.

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv,, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó modulokat érintő változásokról és fejlesztésekről.

Részletesebben

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra).

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra). Áfa bevallás modul 1. Bevezetés... 2 2. Megjelenítés... 3 2.1. Áfában csak feladott... 3 2.2. Áfában nem csak feladott... 3 3. Normál ÁFA időszak... 3 3.1. ÁFA bevallás státuszok: Nyitás, zárás, törlés...

Részletesebben

2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások

2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások 2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások 1. KIVA és KATA partnerek nyilvántartása Az Apolló partner törzsébe felvihetjük az új adózási forma valamelyikét választó ügyfelekhez:

Részletesebben

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

Személyi juttatások elszámolása 2016-ban

Személyi juttatások elszámolása 2016-ban Személyi juttatások elszámolása 2016-ban Módszerek Személyi juttatásokkal kapcsolatos kötelezettségvállalás Bizonylatok rögzítése Bérfeladás Hók Gerda ügyféltámogatási üzletágvezető-helyettes www.griffsoft.hu

Részletesebben

SigmaCONTO A fordított ÁFA (FO-ÁFA) kezelése

SigmaCONTO A fordított ÁFA (FO-ÁFA) kezelése NIARA N E L I T & S I G M A ÜG Y V I T E L I R E N D S Z E R E K SigmaCONTO 2017 A fordított ÁFA (FO-ÁFA) kezelése Niara Kft. 1026 Budapest, Pasaréti út 43. Tel./fax: (06-1) 214-56-93,(06-1) 213-68-91

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

Havi bevallással kapcsolatos ismeretek

Havi bevallással kapcsolatos ismeretek Havi bevallással kapcsolatos ismeretek 1, A bruttó, adóalap, költség megjelenése a bevallásokban, adatközlıkön 2, Fix levonású (külön adózó) jövedelmekhez adójogcím rendelés 3, Többhavi bér kezelése 4,

Részletesebben

Számlázás kezelési leírás

Számlázás kezelési leírás PENTRO KFT. Adószám:13233712-2-14 Számlázás kezelési leírás Név: Számlázás Verzió: 014.010.001 Általános ismertetés A programot Windows programkörnyezetben lehet kezelni. A legfontosabb alapelvek a következők:

Részletesebben

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03.

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03. Tárgyi eszköz Molnár Anikó 2007.10.03. Tartalom 1. Értékcsökkenés könyvek beállítása... 3 2. Befeketett eszközök beállítása... 5 3. Be osztályok, alosztályok... 6 4. Be naplósablonok... 7 5. BE főkönyvi

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonat vagy számlatörténet fájljainak

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

Hírlevél. 2007. július. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2007. III. negyedév

Hírlevél. 2007. július. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2007. III. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2007. III. negyedév 2007. július Tartalomjegyzék 3. oldal: Készlet modul - Minimum-maximum készletfigyelés 6. oldal:

Részletesebben

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. Számla /ALT-S/ A kimenő és a beérkező számlák készítését támogató menü. Első öt pontja a kimenő számlákra, a következő négy a bejövő számlákra vonatkozik. A könyvelés feladással foglalkozó három menüpont

Részletesebben

Gépjármű értékesítési akciók modul

Gépjármű értékesítési akciók modul Gépjármű értékesítési akciók modul 1. Bevezetés... 2 2. Új gépjármű értékesítési akció felvitele... 3 2.1. Gépjárműhöz tartozó értékesítési akciók... 5 2.1.1. Konkrét modellre történő értékesítési akció...

Részletesebben

Átutalási csomag karbantartó modul

Átutalási csomag karbantartó modul Átutalási csomag karbantartó modul 1. Bevezetés... 2 2. Új átutalási csomag felvitele... 2 2.1. Új tétel felvitele... 4 2.2. Átutalási csomag tétel törlése... 8 2.3. Bankszámlaszám módosítása... 8 2.4.

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe

Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe Adott előlegek Ahhoz, hogy a RAXLA-ban (Számlázási rendszer) kiállított adott előleg számlák, kiegyenlítésük és végszámlába történő beszámításuk átadásra

Részletesebben

Folyószámla műveletek kontírozása

Folyószámla műveletek kontírozása Folyószámla műveletek kontírozása 1 1. Bevezetés... 3 2. Főkönyvi szám beállítások... 3 3. Folyószámla művelet típusok... 5 3.1. Sztornó számlák összevezetése... 5 3.2. Kisösszegek kivezetése... 7 o Kisösszegű

Részletesebben

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1.

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1. Felhasználói kézikönyv Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: 2015. március 1. I. Bevezető... 3 II. Házipénztár... 4 II.1 Kiadási bizonylat... 6 Bizonylatkészítés... 6 Újranyomtatás...

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM Kezelési leírás 1993-2015 Program azonosító: UJEGYKE Fejlesztő: B a l o g h y S z o f t v e r K f t. Keszthely, Vak Bottyán utca 41. 8360 Tel: 83/515-080 Fax: 83/515-082 E-mail:

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek Fatömegbecslési jegyzőkönyvek ERDŐGAZDÁLKODÁS/FAHASZNÁLAT/FATÖMEGBECSLÉSI JEGYZŐKÖNYVEK A fatömegbecslési jegyzőkönyvek erdőrészlethez kapcsolódnak. Egy erdőrészlethez több jegyzőkönyv készíthető. Egy

Részletesebben

KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ

KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ Forrás Akadémia GriffSoft Informatikai Zrt. 1041 Budapest, Görgey Artúr utca 69-71. Telefon: +36-1/450-2200, +36-62/549-100 Fax: +36-1/239-0056, +36-62/401-417 Web:

Részletesebben

Behajta si kö ltse ga tala ny

Behajta si kö ltse ga tala ny Behajta si kö ltse ga tala ny Tartalom 1 Behajtási költségátalány... 1 1.1 Szükséges beállítások... 1 1.1.1 Program működés paraméterek... 1 1.1.2 Árfolyamok... 2 1.1.3 Levelek tartalmának a szerkesztése...

Részletesebben

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér

Részletesebben

ÁFA változás adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez. Programverzió

ÁFA változás adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez. Programverzió ÁFA változás 2017.01.01. adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez Programverzió 7.15 2016.10.25. 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 ÚJ ÁFA kulcs hozzárendelése a cikkekhez... 4

Részletesebben

Hírlevél 2007. április Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2007. II. negyedév Tartalomjegyzék Készlet modul... 3 Aktuális elszámoló ár Számlázás modul... 4 Partnerek

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Módosítás: Áfa bevallás és A60-as bevallás menüpontok könnyebb elérhetősége

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Módosítás: Áfa bevallás és A60-as bevallás menüpontok könnyebb elérhetősége Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv modult érintő változásokról és fejlesztésekről. A nagyobb adatbázisoknál a frissítés

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

HÍRLEVÉL június. Tisztelt Ügyfelünk!

HÍRLEVÉL június. Tisztelt Ügyfelünk! HÍRLEVÉL 2012. június Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel tájékoztatjuk a 2012 júniusában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentum első felében megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg

Részletesebben

Változások a V SP1 verzió kiadása után

Változások a V SP1 verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2016.8 VERZIÓHOZ Változások a V2016.7 SP1 verzió kiadása után Számlakészítés 1. A Bevallások/Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás menüpont hatására megnyíló ablak bal-felső sarkában

Részletesebben

Pénztár 1 Pénztár bevétel. 11 Felvét bankból

Pénztár 1 Pénztár bevétel. 11 Felvét bankból Pénztár 1 Pénztár bevétel 11 Felvét bankból Ebben a menüpontban lehet rögzíteni a bankból felvett készpénzt. A képernyő felső részén megjelenik,hogy melyik pénztárban vagyunk. Pénztár váltás a 8-as menüpontban

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

91. MP költséghelyek felvitele, 94. MP mozgástípus konfigurálása

91. MP költséghelyek felvitele, 94. MP mozgástípus konfigurálása 91. MP költséghelyek felvitele, 94. MP mozgástípus konfigurálása 91. MP - költséghelyek felvitele Ez a menüpont arra alkalmas, hogy új költséghelyeket egyesével vigyünk fel. A menüpontba belépve az alábbi

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA 1. Törzsadatok: Az ENTERSys jövedéki szoftverben törzsadatként lehet rögzíteni a különböző adóraktárakat, melyek egy adatbázison belül egyben és külön-külön is kezelhetők

Részletesebben

A jelen fejlesztéssel párhuzamosan bővült az Adatbázis kapcsolat ablak információtartalma.

A jelen fejlesztéssel párhuzamosan bővült az Adatbázis kapcsolat ablak információtartalma. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.6 VERZIÓHOZ Változások a V2015.5 verzió kiadása után Általános információk, alapadatok 1. SQL adatbázis adatainak kijelzése SQL server Express edition esetén, ha az adatbázis által

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Mivel az évek alatt a kettőskönyvviteli program eszköz kezelése sok funkciót magában rejtő rendszerré vált, szeretnénk összefoglalni a program eszköz kezelésének

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Készlet, Menetlevél, Univerzális számlázó, Vezetői információk modulokat

Részletesebben

Előlegszámla és végszámla készítése (Kapott előleg kezelése)

Előlegszámla és végszámla készítése (Kapott előleg kezelése) Előlegszámla és végszámla készítése (Kapott és Adott előleg kezelése) Kapott előleg (Kimenő előlegszámla) kezelés a RAXLA-D, RAXLA-S és RAXLA számlázó programban illetve a WIN-TAX rendszerben lehetséges.

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

Kompenzáló levél. Kompenzáló levél (Pénzügy modul-folyószámla) Pénzügy modul/ Folyószámla

Kompenzáló levél. Kompenzáló levél (Pénzügy modul-folyószámla) Pénzügy modul/ Folyószámla Kompenzáló levél Pénzügy modul/ Folyószámla 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/13 Tartalomjegyzék 1. Kompenzálás rögzítése...3 1.1. A kompenzálás rögzítési

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra).

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra). Vegyes tételek 1. Bevezetés... 2 2. Vegyes tétel rögzítése... 3 2.1. 1 Tartozik-1 Követel főkönyvi szám... 5 2.2. Sok Tartozik 1 Követel vagy 1 Tartozik Sok Követel főkönyvi szám... 6 2.3. Sok Tartozik

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul Megváltozott az ÁFA típushoz kapcsolható ABEV összerendelés lehetősége. A megelőző verziókban nem lehetett külön megadni a fizetendő/igényelhető irányt az összerndelés

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

Általános forgalmi adó december 11.

Általános forgalmi adó december 11. Általános forgalmi adó 2017. december 11. www.griffsoft.hu 1 Tartalom Jogszabályi háttér Áfa kódok a Forrásban Áfa bevallás készítése Főkönyv és analitika egyeztetési lehetőségei www.griffsoft.hu 2 Jogszabályi

Részletesebben

Adó rendelet változások paraméterezése

Adó rendelet változások paraméterezése Adó rendelet változások paraméterezése Utolsó módosítás: 2017. 11. 23. Tartalomjegyzék Adó rendelet változások paraméterezése... 1 I. Új adónem bevezetése... 2 II. Új települési adó bevezetése... 5 III.

Részletesebben

Kézikönyv. ÁFA tétel felvitele

Kézikönyv. ÁFA tétel felvitele Kézikönyv ÁFA tétel felvitele Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 PROGRAM MANAGER... 5 3 ÁFA-TÉTEL - ÚJ... 6 4 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 18 2 Az ÁFA tétel maszkban rögzíti azokat

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Bank... 7 1. Bank napló... 7 a.

Részletesebben

"Mozaik" Integrált Ügyviteli Rendszer v7.0 - Iktatás modul 1/6

Mozaik Integrált Ügyviteli Rendszer v7.0 - Iktatás modul 1/6 1/6 Iktatás modul Az iktatás modul a MOZAIK ügyviteli rendszer része, önállóan is képes üzemelni. A modul feladata a beérkező és kimenő dokumentumok nyilvántartása az adminisztráció könnyítése. Az Iktatás

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át:

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át: 1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban 1.1 Bizonylat ellenőrzés és automatikus kontírozás A 2014 évi számviteli változások miatt a Készlet programban is szükségessé válik a kontírozás,

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Pénztár, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó, Kommunális számlázó, Menetlevél

Részletesebben

Folyószámla kezelés modul

Folyószámla kezelés modul Folyószámla kezelés modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A főablakon található funkciók, és információk bemutatása... 3 2.1. Szűkítési feltételek... 3 2.2. Számlák rendezése... 6 2.3. Fizetési tételek / túlfizetési

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv DokiRex.SQL Betegnyilvántartó szoftver (továbbiakban: program) Felhasználói kézikönyv Számlázás modul Kézikönyv és vonatkozó induló program verzió: [v16.1.xx] Az ahol az xx tetszőleges köztes alverzió

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv modult érintő változásokról és fejlesztésekről. A nagyobb adatbázisoknál a frissítés

Részletesebben

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 UTALÁSOK

Részletesebben

Kettős könyvviteli program nyitása

Kettős könyvviteli program nyitása A Kettős könyvviteli program nyitásának lépései A kettős könyvviteli program automatikusan nyitja a könyvelési állomány záró állapotának analitikáit és főkönyvi adatait. A nyitás során kiválasztható a

Részletesebben

Mezo gazdasa gi fordı tott a fa mu ko de se

Mezo gazdasa gi fordı tott a fa mu ko de se Mezo gazdasa gi fordı tott a fa mu ko de se Az áfatörvény 2012-07-01-től a mezőgazdasági termények (gabonafélék) egy részét fordított adózás alá vont. Emiatt az Evolut programot módosítani kellett. Ahhoz,

Részletesebben