pénzügyi - számviteli rendszer bemutatója

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "pénzügyi - számviteli rendszer bemutatója"

Átírás

1 PÉNZSZÁM pénzügyi - számviteli rendszer bemutatója Bemutatónk végigvezeti Önt a rendszer főbb alkalmazási lehetőségein. A rendszer menüszerkezetét az utolsó oldalon tekintheti meg. Elérhetőségünk: Financia Kft Budapest, Péter Pál u. 90. Telefon: , info@financia.hu

2 Számlatükör - főkönyvi számlatörzs A rendszerrel szállított ajánlott számlatükör számláiból a rendszer alkalmazásának els lépéseként gyorsan összeállíthatja saját számlatükrét. Az így elkészült, decimális felépítés számlatükör b víthet, meglév számlái alszámlákra bonthatók, a bontásig könyvelt forgalom automatikusan az els alszámlára kerül.

3 Számlatörzs kiegészít adatok. A számlatükör összeállításával készen van a f könyvi számlatörzs is, ahol a számlatükörb l megjelennek azok a f könyvi számlák, amelyekre könyvelés történt, illetve amelyekre könyvelni lehet. A forgalom helyett lekérhet k a f könyvi számlatörzs kiegészít adatai is. A f könyvi számlákhoz gy jtések kapcsolhatók (analitika, gy jt csoportok). Itt végezhet k el - a rendszerrel szállított beszámolók közül a könyvvezetésre vonatkozó beállításoknál a felhasználó által kiválasztott - beszámoló összeállításához szükséges beállítások (lásd a mérlegnél)

4 Könyvvezetésre vonatkozó beállítások A számlatükör összeállítását követ en célszer a könyvvezetésre és a rendszer m - ködésére vonatkozó beállításokat elvégezni. A beállítások helyes értelmezését egyedi súgók segítik.

5 Főkönyvi forgalomra vonatkozó beállítások Külkereskedelmi forgalom választásakor számlael zmény esetén a pénzügyi teljesítéskori árfolyamdifferenciát a rendszer automatikusan az itt kijelölhet f könyvi számlákra viszi. A forgalmi tételek kezelésénél jelölhet k ki a vev, szállító, bank, pénztár, valamint az automatikus nyitás-zárás végrehajtásához szükséges f könyvi számlaszámok. A vev, szállító f könyvi számlákhoz a rendszer automatikusan beállítja a folyószámla vezetést (kikapcsolható).

6 Bizonylatolásra vonatkozó beállítások A vegyes bizonylatok bet jele a felhasználó által szabadon módosítható, de el is hagyható. Ez a beállítás a sorszámozott, el re kiállított vegyes bizonylatok könyvelését nem zárja ki. Pénztáranként választható, hogy a pénztárkezelés is, (zártkör pénztárkezelés) vagy csak a pénztári forgalom könyvelése történjen ezzel a rendszerrel. Azoknál a pénztáraknál, ahol zártkör pénztárkezelést lett választva, itt módosíthatóak a pénztárak sorszámozására, valamint a bizonylatok példányszámára és maximális tételszámára felkínált beállítások.

7 ÁFA-ra vonatkozó beállítások A bevallás szerinti ÁFAanalitikában történ megjelenés az adófizetési kötelezettséggel nem járó ÁFA kulcsoknál módosítható. Az import ÁFA bevallásához el írt kiegészít adatok ÁFA-listában történ megjelenítéséhez önálló ÁFA f könyvi számla kijelölésével van lehet ség. A forgalomban az ÁFA rögzítésénél a rendszer mindig az alapként kiválasztott ÁFA f könyvi számlát kínálja fel, mely csak az itt kijelölt f könyvi számlák valamelyikére módosítható.

8 Pénzügyi bonyolítás beállításai A rendszerrel készíthet k fizetési felszólítások, egyenlegközl és késedelmi kamatterhel levelek. A késedelmi kamat mértéke beállítható felhasználói szinten, partnerek csoportjára és partnerre vonatkozóan is. A kamat számításánál a rendszer a partnerre vonatkozó kamat mértékét keresi, ha ott nincs beállítva, akkor a partnercsoporthoz fordul, s ha ott sincs beállítás, akkor alkalmazza az itt beállított Ptk. szerinti kamatot.

9 Egyéb beállítások Ezekkel a beállításokkal a felhasználói igényekhez igazíthatók a fentiekben felsorolt megjelenítések, számítások, intervallumos listák, a könyvelés devizaneme, valamint a több nyelv f könyvi kivonat készíthet sége.

10 Főkönyvi számlához kapcsolható gyűjtések A f könyvi számlatörzsben szerepl minden egyes f könyvi számlához két gy jt csoport válaszható. A gy jt csoportok, valamint a csoportba tatozó gy jt k a felhasználó által szabadon definiálhatók. Egy adott f könyvi számlánál a gy jt csoport kijelölés a forgalom rögzítésekor a kijelölt csoportból gy jt választási kényszert jelent.

11 Els dleges költségszámlák Az els dleges költségszámláknál a f könyvi számlatörzsben állítható be a másodlagos költségszámla megadás típusa (tételes vagy fix másodlagos f könyvi költségszámla kijelölés, stb.), ha a könyvvezetésre vonatkozó beállítások szerint a felhasználónál van másodlagos költségelszámolás. Az els dleges költségszámlákra történ forgalom rögzítésekor a másodlagos költségszámla számát csak akkor kell megadni, ha itt a tételes megadást választottak. Azoknál az els dleges költségszámláknál, ahol a másodlagos költségelszámolás típusa beállításra került - a forgalom zárását követ en - a rendszerrel automatikusan elvégeztethet a másodlagos költségelszámolás könyvelése.

12 Partnerek, partnercsoportok A partnereket a rendszer vállalkozásokra és magánszemélyekre csoportosítja. E két partnercsoportnál az azonosításhoz szükséges adatok eltér ek. Vállalkozásoknál adószám, magánszemélyeknél adóazonosító jel, vagy TAJ-szám.

13 Forgalomkezelés A forgalom megjelenítésére, a forgalmi adatok rögzítésére a következ három, eltér felépítés képerny szolgál: - forgalmi bizonylatok listája, - forgalmi bizonylat felvitele (bizonylat feje, és összesen adata), - forgalmi bizonylat tételeinek felvitele. A nyitó forgalmat csak az alkalmazás els évében kell manuálisan rögzíteni, a további években a nyitás az el z év zárásával együtt, automatikusan elvégezhet. A nyitó forgalom képerny inek elvi felépítése megegyezik a következ kben ismertetett forgalom képerny ivel. A vev, szállító számlák, bank, pénztár és vegyes bizonylatok adatbeviteli képerny inek felépítése azonos, adattartalmuk azonban a forgalom típusától függ en változik. Az azonos típusú képerny kb l egy-egy kerül bemutatásra. A bemutatott forgalmi típus képerny jének más forgalmi típusnál meglév esetleges eltéréseit a szöveges kiegészítés tartalmazza. A rendszer egy számlát, egy banki kivonatot és egy pénztárbizonylatot tekint egy bizonylatnak. A könyvelt bizonylatok listáját bemutató képerny kb l a vev, a bizonylat felviteli képerny kb l a szállító, a tétel felviteli képerny kb l több is bemutatásra kerül. A tétel felviteli képerny k attól függ en változnak, hogy azokon milyen, a tétel rögzítéséhez szükséges adatmez k jelennek meg. Ezt mindig a könyvvezetésre, a rendszer m ködésére vonatkozó beállítások, valamint a f könyvi számlatörzs beállításai határozzák meg A forgalom adatai a forgalom zárásáig szabadon módosíthatóak, a forgalom zárása után csak bizonylat alapján (vegyes tétellel) helyesbíthet k a forgalmi adatok.

14 Forgalmi bizonylatok képernyős listája A listában mindig a fejléc beállításai szerinti forgalom jeleníthet meg. A lista sorrendje változtatható, a kívánt sorrend oszlopának kijelölésével. A lezárt id szak eltér színnel (rózsaszín) kerül megkülönböztetésre. A szállító forgalmi lista kiegészül a szállítói számla nyilvántartási számával, a bank és a pénztár forgalmi listáján a partner és fizetési határid helyett a forgalom egyenlege és megjegyzés oszlop, a vegyesnél csak megjegyzés oszlop szerepel.

15 Forgalmi bizonylat felvitele A bizonylat végösszegét a rendszer számolja, számláknál a tételek egyenlegéb l, a többi bizonylatnál a tételek összesítéséb l. Devizaszámláknál a tételek forint értékét a rendszer számolja a fejben megadott árfolyammal. A Tárol//Új funkció a gyors adatbevitelt biztosítja, mellyel a rögzített bizonylat tárolásra kerül, s azonnal megjelenik az új bizonylat felviteli képerny je. A vev számlánál nincs nyilvántartási szám, a tételek listájában pedig nincs költségszámla oszlop. A bank, a pénztár és a vegyes bizonylatnál a fejlécben egy dátum van, tétellistájuk kiegészül a bizonylatszámmal, és a nyilvántartási számmal, valamint a partnerrel, s a tételek összesen fenti adatai helyett és a forgalom összesen (T. és K. külön-külön), pénzforgalmi bizonylatoknál pedig még a mindenkori pénzforgalmi egyenleg szerepel.

16 Forgalmi tételek felvitele A forgalom rögzítése egér nélkül, kizárólag billenty zettel is végrehajtható. A f könyvi számlaszám mez k- be a számlaszám beírható, s a rendszer ellen rzi, hogy van-e ilyen f könyvi számla, de az ablak lenyitásával (F4) a számlatükörb l is kiválasztható.

17 Devizaszámla kiegyenlítésekor - számlael zmény esetén - a pénzügyi rendezés árfolyamának megadása után a rendszer a számított árfolyamdifferenciát automatikusan a beállítás szerinti f könyvi számlára viszi. (Részteljesítés esetén is.) Szállító, vev banki kiegyenlítésekor a számlaszám beütésére a rendszer felkínálja a pénzügyileg rendezend összeget. Számlaszám hiányában a partner megadása után meghívható a partner nyitott folyószámlája, ahonnan kiválasztható a pénzügyi rendezéshez kapcsolódó számla.

18 Tételes másodlagos költségszámla megadás beállítása esetén a képerny kiegészül még egy mez vel. Az összegnél nettó és bruttó érték is megadható, a rendszer ett l függ en számolja a megadott kulcsnak megfelel ÁFA-t. Import ÁFA készpénzzel történ kiegyenlítése esetén megadhatók az ÁFA bevalláshoz szükséges adatok, a f könyvben azonban csak az ÁFA értéke kerül könyvelésre. (Azonos adattartalmú képerny jeleníthet meg a szállítónál és a vegyesnél is.)

19 Vegyes tétel Vegyes tételként könyvelend minden olyan tétel (gazdasági esemény), amelynek az alapbizonylata nem számla (vev, szállító), vagy pénzmozgásról kiállított bizonylat (bank, pénztár). Így könyvelend k például: - folyószámla rendezések, kompenzálások (lásd lenti képerny t), a rendszer az így könyvelt folyószámla tételeket pénzügyi rendezésnek tekinti, - analitikus nyilvántartások (tárgyi eszköz, készlet, bér, stb.) feladásai, ha az ezeket nyilvántartó alrendszerek nincsenek összekapcsolva ezzel a f könyvi rendszerrel (összekapcsolás esetén ezek automatikusan a feladások adatállományába kerülnek), - lezárt id szakok téves könyveléseinek helyesbít tételei (téves könyvelés miatti átvezetések), - nem számla alapján történ ÁFA tételek könyvelése: saját rezsis beruházás, import szolgáltatás, árrés utáni ÁFA elszámolás, ideértve a vámhatározatban kivetett ÁFA utólagos pénzügyi rendezése miatti átvezetést is, - egyéb rendez tételek.

20 Vegyes tétel (folytatás) Vegyes tétel féllábasan, azaz ellenszámla nélkül is könyvelhet, a rendszer a bizonylat végösszegének egyez ségét ellen rzi. (Csak egyez bizonylat tárolható le!) Ha a tétel ÁFA hatálya alá tartozik, s a f könyvi számla mez ben ÁFA f könyvi számla szerepel, akkor az ÁFA alap megadása mellett csak az ÁFA kerül lekönyvelésre.

21 Feladások A más alrendszerekb l jöv feladásokat (bér, eszköz, stb.) könyvelni kell, a f könyvi rendszer automatikus költségátvezetései itt csak megtekinthet k. Könyvelés el tt a feladások törölhet k, ismételten feladhatók, a költségátvezetésb l pedig mindig az utolsó könyvelt átvezetés törölhet és ismételten feladható.

22 Listák A listák képerny i hasonlóak, ezért csak egy kerül bemutatásra. A listák lekérhet k képerny re, nyomtatóra, vagy Excel fájlba. A rendszer listaszolgáltatásait megtekintheti a menüszerkezetnél.

23 Mérleg A mérleg és az eredménykimutatás bármikor lehívható mérleg-, illetve eredménysorosan, vagy f könyvi számlánkénti részletezésben is. A f könyvi számlák törzsénél az összevonandó számlaként beállított számláknál a rendszer az összevont egyenleg alapján dönti el, hogy a törzsbeli beállításnak megfelel en az összevont egyenleget eszköz, vagy forrás oldalra tegye. Ha a törzsben valamelyik f könyvi számlánál a mérleg, vagy eredményhivatkozás nincs beállítva, a képerny n megjelennek azoknak a f könyvi számláknak a számai és megnevezései, amelyeknél a hivatkozások hiányoznak.

24 Felhasználók, jogosultságok A rendszer használóinak jogosultsága a menü mélységéig meghatározható, akár egy-két menüpont használatára korlátozható. A rendszer több céges változatánál a felhasználók hozzáférési jogosultsága cégenként adható meg, tehát a felhasználó csak az általa kezelhet céget és adatait láthatja..

25 Menüszerkezet Rendszer Cég/év választás Programozott beállítások Felhasználói beállítások Felhasználói számlatükör Könyvvezetésre vonatkozó beállítások Rendszer m ködésére vonatkozó beállítások Felhasználók, jogosultságok Adatkarbantartás Adatmentés, visszatöltés Kilépés Törzsek F könyvi számla Partner Partnercsoport Gy jt Forgalom Nyitó Vev Szállító Bank Pénztár Vegyes Feladások Záró Pénzügy Pénztár Bizonylat készítés Jelentés Folyószámla Lekérdezések Rendezés (pontozás) Pénzügyi levelezés Késedelmi kamat Listák Forgalom ÁFA Folyószámla Analitika kivonat Gy jtések Másodlagos költségelszámolás Gy jt k F könyvi számlalap F könyvi kivonat Törzsek Zárások, mérleg Forgalom zárás Költségátvezetések Másodlagos költségátvezetés Forgalmi költség átvezetése Mérleg Éves zárás-nyitás

ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban

ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban A zárás és a nyitás kétféleképpen végezhető el. Egyrészt a felhasználó által, hagyományos módon kézzel könyvelt tételek által, illetve Kihasználva a program által nyújtott

Részletesebben

Kettős könyvviteli program nyitása

Kettős könyvviteli program nyitása A Kettős könyvviteli program nyitásának lépései A kettős könyvviteli program automatikusan nyitja a könyvelési állomány záró állapotának analitikáit és főkönyvi adatait. A nyitás során kiválasztható a

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető.

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. NTAX és Bér nyitása A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. 0. A bérszámfejtő program nyitása előtt, a 2009-es bér programban a Szerviz

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PREÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez T12. Egyeztetés a PREÍZ Integrált ügyviteli rendszerben 2006. március (mod.090827)

Részletesebben

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul CobraConto.Net v0.44. verzió Pénzügy modul Pénzügy / listák / Számlaegyenleg listák: vevő / szállító lejáró számlák Viszonyítási dátumhoz képest, X napon belül lejáró vevő / szállító számlák listájának

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PREÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez 1. Zárás, Egyeztetés, Ellenőrzés 1999 május (mod. 2009.07.) Egyeztetés a PREÍZ

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 decemberében elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése!

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! Új verzió, 2012. november Könyvelő program Megjelent! Kulcs-Könyvelés frissítés 2012. november 15. Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! A Kulcs-Könyvelés 2012. novemberi verziója már a közösségen

Részletesebben

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Tartalom 1 Pénzforgalmi ÁFA... 2 1.1 Pénzforgalmi ÁFA választásának beállítása...

Részletesebben

CobraConto.Net v0.50 verzió

CobraConto.Net v0.50 verzió CobraConto.Net v0.50 verzió - Új: Kötelezettségek kezelése: A bérszámfejtés, járulékok, külön eljárással megállapított adók, import áfa és saját vállalkozásban megvalósított beruházás áfa tételeinek vegyes

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

ÉVZÁRÁS ELŐTTI EGYEZTETÉSEK

ÉVZÁRÁS ELŐTTI EGYEZTETÉSEK ÉVZÁRÁS ELŐTTI EGYEZTETÉSEK A. Időszakok és bizonylatok zártságának és könyveltségének ellenőrzése Főkönyv modul Havizárás o. Időszak zárási feltételének vizsgálata a vizsgálatot minden hónapra le kell

Részletesebben

Segédlet a 2014 év nyitásához

Segédlet a 2014 év nyitásához Segédlet a 2014 év nyitásához 1 Követelések - kötelezettségek kötelezettségvállalással A 2014 év nyitási segédlete a (régi)pénzügy modul 2013.4.2.2 verziójával a Zárások\Negyedéves zárás\segédlet a 2014.

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot.

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot. Általános 1. Fejlesztésre került a frissítések automatikus keresése: A Beállítások / Működés / Általános menüpontban bekapcsolható, hogy a rendszer indulásakor automatikusan keressen frissítéseket. A keresés

Részletesebben

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2010. II. negyedév 2010. április Tartalom Elektronikus bank Határidős kötelezettségek lista változásai... 3 Bankbizonylatok

Részletesebben

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban.

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. 2016.01.31-40 Euro költségátalány MNB Árfolyam letöltés Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. Meg kell adni a letöltendő intervallum kezdő, záró dátumát, az deviza nemet. A letöltéshez aktív internetkapcsolat

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át:

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át: 1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban 1.1 Bizonylat ellenőrzés és automatikus kontírozás A 2014 évi számviteli változások miatt a Készlet programban is szükségessé válik a kontírozás,

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Az idősoros és számlasoros könyvelés A könyvviteli zárlat 55

Részletesebben

ElitCONTO Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez

ElitCONTO Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez NIARA N E L I T & S I G M A ÜG Y V I T E L I R E N D S Z E R E K ElitCONTO 2017 Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez Niara Kft. 1026 Budapest, Pasaréti út 43. Tel./fax: (06-1) 214-56-93,(06-1)

Részletesebben

FIRST LINE HÁZIPÉNZTÁR

FIRST LINE HÁZIPÉNZTÁR FIRST LINE HÁZIPÉNZTÁR Termék ismertető Készítette: Fájl név: Verzió: First Line Experts Kft. First_Line_Hazipenztar_termekismerteto v1 1 / 5 1. Házipénztár modul funkcionális ismertetése 1.1. Integráció

Részletesebben

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Tartalom jegyzék Tartalom jegyzék... 1 Copyright (c) 2013 Libra Szoftver Zrt. 1/5 Készült a LibraWiki tudástárból A menü általános leírása A menüpont segítségével kivonatok

Részletesebben

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Tartalom jegyzék Tartalom jegyzék... 1 Tartalomjegyzék... 2 Libra6i Mérleg Számlakivonatok (A/E menüpont)... 2 A kivonat formája... 3 ÖSSZEADÁS MÉLYSÉGE... 4 Speciális

Részletesebben

FORRÁS.Net Pénzügy főkönyv alrendszer adatbázisváltás

FORRÁS.Net Pénzügy főkönyv alrendszer adatbázisváltás Tisztelt Főigazgató- helyettes Asszony/ Úr! Tájékoztatom, hogy a Forrás.Net 2016. évi adatbázis a mai naptól a Szakképzési Centrumok felhasználói számára biztosított. A 2016. évi adatbázis a 2016. évi

Részletesebben

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul Megváltozott az ÁFA típushoz kapcsolható ABEV összerendelés lehetősége. A megelőző verziókban nem lehetett külön megadni a fizetendő/igényelhető irányt az összerndelés

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban

Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban Tartalomjegyzék 1 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 ADÓKULCS - ÜRES... 8 3 ADÓKULCS - MEGJELENÍTÉS [0 AFA0 ÁFÁBA NEM TARTOZÓ TÉTELEK, EXPORT

Részletesebben

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése Kézikönyv Nyitott tételek összevezetése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 7 3 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 8

Részletesebben

Adatbázisváltás feltételrendszere, végrehajtása A főkönyvi zárás nyitás lépései Előadó: Nyiraty Andrea ügyféltámogatási üzletágvezető

Adatbázisváltás feltételrendszere, végrehajtása A főkönyvi zárás nyitás lépései Előadó: Nyiraty Andrea ügyféltámogatási üzletágvezető Adatbázisváltás feltételrendszere, végrehajtása A főkönyvi zárás nyitás lépései Előadó: Nyiraty Andrea ügyféltámogatási üzletágvezető www.griffsoft.hu 1 Pénzügyi bizonylatok átemelése Főkönyvi zárás Főkönyvi

Részletesebben

W_Pénzügy felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy

W_Pénzügy felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér ki az a Windows operációs rendszer használatának

Részletesebben

Pénztár 1 Pénztár bevétel. 11 Felvét bankból

Pénztár 1 Pénztár bevétel. 11 Felvét bankból Pénztár 1 Pénztár bevétel 11 Felvét bankból Ebben a menüpontban lehet rögzíteni a bankból felvett készpénzt. A képernyő felső részén megjelenik,hogy melyik pénztárban vagyunk. Pénztár váltás a 8-as menüpontban

Részletesebben

Személyi juttatások elszámolása 2016-ban

Személyi juttatások elszámolása 2016-ban Személyi juttatások elszámolása 2016-ban Módszerek Személyi juttatásokkal kapcsolatos kötelezettségvállalás Bizonylatok rögzítése Bérfeladás Hók Gerda ügyféltámogatási üzletágvezető-helyettes www.griffsoft.hu

Részletesebben

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban A KIVÁ-s társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adó -t kell választani és a vállalkozási formánál Társaság -ot. A helyes könyvvezetési mód: Kettős könyvvitel.

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban 1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban Bizonylat pénzügyi ellenőrzése és kontírozása A Pénzügy modulban történő kontírozást megelőzően a Tárgyi eszköz

Részletesebben

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1.

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1. Felhasználói kézikönyv Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: 2015. március 1. I. Bevezető... 3 II. Házipénztár... 4 II.1 Kiadási bizonylat... 6 Bizonylatkészítés... 6 Újranyomtatás...

Részletesebben

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA A törzsadatok kialakítására a következő sorrendet javasoljuk: 1.) Rovattörzs kialakítása: elsődleges fontosságú, mivel a kötelezettségvállalás a rovatok

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Bank... 7 1. Bank napló... 7 a.

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben

Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján.

Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján. Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján. A rendszer általános jellemzői A program grafikus felületen (Windows) működik (Visual Foxpro, Oracle, SQL) Az alrendszerek közös

Részletesebben

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Tartalomjegyzék 1 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 ADÓKULCS - ÜRES... 8 3 ADÓKULCS - MEGJELENÍTÉS [1 AFA1 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ 27 %] 9 4

Részletesebben

Számítógépes könyvelés és analitika készítése

Számítógépes könyvelés és analitika készítése 54 344 01 Pénzügyi-számviteli ügyintéző Számítógépes könyvelés és analitika készítése FONTOS: - Az útmutató áttekintése (vállalkozási tev., számlatükör, számviteli politika, program követelmények) - Az

Részletesebben

Hibajavítások a K2D Pénzügy - Könyvelés moduljaiban

Hibajavítások a K2D Pénzügy - Könyvelés moduljaiban Hibajavítások a K2D Pénzügy - Könyvelés moduljaiban 1. Bejövő számla rögzítésben elkövetett hibák javítása... 4 1.1. Feldolgozás alatt lévő bejövő számla javítás... 4 1.2. Érkezett állapotban lévő bejövő

Részletesebben

MINTAVIZSGASOR Bevezetés a számvitelbe tantárgyból (Megoldási idő 70 perc)

MINTAVIZSGASOR Bevezetés a számvitelbe tantárgyból (Megoldási idő 70 perc) MISKOLCI EGYETEM Név:... Gazdaságtudományi Kar Neptun kód:... Számvitel Tanszék Miskolc, 2006. ELMÉLETI KÉRDÉSEK (30 pont) MINTAVIZSGASOR Bevezetés a számvitelbe tantárgyból (Megoldási idő 70 perc) I.

Részletesebben

Kézikönyv. Pénzügyi könyvelés nyitott tételek kiegyenlítése

Kézikönyv. Pénzügyi könyvelés nyitott tételek kiegyenlítése Kézikönyv Pénzügyi könyvelés nyitott tételek kiegyenlítése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 3 2 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 3 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 7

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után Pénzügy - Az Állományok felügyelete/bekérőlevél állományok menüpont hatására megnyíló ablakból

Részletesebben

Számvitel I. ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK

Számvitel I. ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK Számvitel I. ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK Téma Tananyagtartalom Számonkérés módja, követelmény Számviteli alapfogalmak Leltár és Mérleg A számvitel és a könyvvitel fogalma, feladatai és fajtái. Számviteli alapelvek

Részletesebben

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Üzleti partnerek kezelése Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Törzsadatok Keresés üzleti partner törzsadatok között Üzleti partner rögzítése Törzsadatok A legördülı mezı segítségével választhatja

Részletesebben

9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL

9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL 9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL A téma A költségvetés tervezésének ellen'rzési nyomvonala Intézményi bevételek és kiadások tervezése Az intézmény elkészíti végleges költségvetését 7/998. (XII.0.)

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

Kézikönyv. Főkönyvi számla

Kézikönyv. Főkönyvi számla Kézikönyv Főkönyvi számla Összefoglalás Verzió: 2012r2n03 A tanulás célja Ön képes új főkönyvi számla felvételére, ezáltal a számlakeretének az abasban történő rögzítésére. A pénzügyi és tárgyi eszköz

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PRECÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez 3. EXCEL adatkapcsolat (mod. 2009.07.) Ügyviteli nyilvántartások és EXCEL formátumú

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03.

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03. Tárgyi eszköz Molnár Anikó 2007.10.03. Tartalom 1. Értékcsökkenés könyvek beállítása... 3 2. Befeketett eszközök beállítása... 5 3. Be osztályok, alosztályok... 6 4. Be naplósablonok... 7 5. BE főkönyvi

Részletesebben

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Mivel az évek alatt a kettőskönyvviteli program eszköz kezelése sok funkciót magában rejtő rendszerré vált, szeretnénk összefoglalni a program eszköz kezelésének

Részletesebben

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások Import áfa kezelése Microsoft Dynamics NAV-ban Ha külföldről szerzünk be egy eszközt, akkor a szokásos könyvelési feladatainkon kívül a vámterhek és az import áfa könyvelését kell megtennünk. Tehát miután

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével 1. A vizsgált cég állományának létrehozása (II.1.2) Egyszerű Kft. 2010. évi állományának létrehozása: DigitAudit főmenü

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2010 szeptemberében elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

Folyószámla műveletek kontírozása

Folyószámla műveletek kontírozása Folyószámla műveletek kontírozása 1 1. Bevezetés... 3 2. Főkönyvi szám beállítások... 3 3. Folyószámla művelet típusok... 5 3.1. Sztornó számlák összevezetése... 5 3.2. Kisösszegek kivezetése... 7 o Kisösszegű

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Vállalatirányítási szoftverek. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Vállalatirányítási szoftverek. tanulmányokhoz évfolyam szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Vállalatirányítási szoftverek tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Vállalatirányítási szoftverek Tanszék:

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített Forintban és devizában vezetett bankszámlakivonatok.xml típusú

Részletesebben

ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben

ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben CT-EcoSTAT 2014 Új jogszabály: 4/2013. (I. 11.) számú Kormány rendelet Számviteli rend változás Könyvelés bővülése: Költségvetés könyvelés

Részletesebben

Pénzügy modul Folyószámla felhasználói leírása

Pénzügy modul Folyószámla felhasználói leírása Pénzügy modul Folyószámla felhasználói leírása 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...3 1.1 Vevői -és szállítói oldal jogosultság beállítása...4

Részletesebben

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673, 30/9-593-167 kettős könyvviteli programrendszer v2.0 Szoftverdokumentáció Önnek is jár egy

Részletesebben

Számviteli alapfogalmak. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Számviteli alapfogalmak. A számvitel területei.

Számviteli alapfogalmak. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Számviteli alapfogalmak. A számvitel területei. Számviteli alapfogalmak Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Szendrői Etelka szendroi@witch.pmmf.hu Számvitel fogalma Olyan tevékenységek összessége, amelyek célja az objektív információszolgáltatás

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv DokiRex.SQL Betegnyilvántartó szoftver (továbbiakban: program) Felhasználói kézikönyv Számlázás modul Kézikönyv és vonatkozó induló program verzió: [v16.1.xx] Az ahol az xx tetszőleges köztes alverzió

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

Az ikonra történő kattintást követően a felületen két sor jelenik meg:

Az ikonra történő kattintást követően a felületen két sor jelenik meg: 1.2 Kontírozás A kontírozás megkezdését megelőzően az alábbi képernyőképet láthatjuk. A kontírozás elkezdése előtt ellenőrizzük, hogy az adott számlaszámhoz (példánkban a 2013/S01173 számú számla) kapcsolódó

Részletesebben

Kísérő okmányok felvitele

Kísérő okmányok felvitele Kísérő okmányok felvitele Ez a menüpont lehetővé teszi, hogy direkt módon lehessen borkísérő okmányokat készíteni, az áttekintés használata nélkül. Borkísérő okmányok A menüpont a borkísérő okmányok karbantartására,

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE Kezelési leírás 2015. Program azonosító: WUJEGYKE Fejlesztő: B a l o g h y S z o f t v e r K f t. Keszthely, Vak Bottyán utca 41. 8360 Tel: 83/515-080

Részletesebben

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

ENTERsys Integrált Információs Rendszer

ENTERsys Integrált Információs Rendszer 1 Házipénztár program Windows verzió Felhasználói leírás A program főbb jellemzői: Több cég pénztárának kezelése egy programon belül Egymást követő évek párhuzamos kezelése Automatikus átkönyvelés (feladás)

Részletesebben

FŐKÖNYVI KÖNYVELÉS PROGRAM

FŐKÖNYVI KÖNYVELÉS PROGRAM FŐKÖNYVI KÖNYVELÉS PROGRAM FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS S & B Software Simon István & Bauer Mihály Tel. : ( 99) / 317 327 (30) / 297-4900 TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS PROGRAMKEZELÉSI LEÍRÁS... 3 LEHETŐSÉGEK A TÁBLÁZAT

Részletesebben

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, Pénztár/Iktató modul használata esetén

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, Pénztár/Iktató modul használata esetén A DimSQL programrendszer 2019. évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, Pénztár/Iktató modul használata esetén Az éves nyitás menete: Új évi állomány létrehozása (Szerviz / Adatbázis / Új

Részletesebben

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés 2012.07.06 Főbb változások - Áfa gyűjtő bevezetése - Fordított áfa automatikus könyvelési lehetőség - Fordítottan adózó mezőgazdasági termékek - Termék import áfa kezelés kibővítése Áfa gyűjtő bevezetés

Részletesebben

CobraConto.Net v0.40. Új ÁFA bevallás

CobraConto.Net v0.40. Új ÁFA bevallás CobraConto.Net v0.40 Új ÁFA bevallás Elkészült az új törvényeket figyelembe vevő Áfa bevallás. Az alábbiakban lépésről lépésre leírjuk, hogy hogyan készíthető el helyesen. Az ehhez kapcsolódó jogosultságok,

Részletesebben

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok VII. Fejezet Könyvviteli zárlat Az Intézménynél a könyvviteli zárlat meghatározott időszakonként, illetve a költségvetési év végén a folyamatos könyvelés teljessé tétele érdekében végzett: - kiegészítő,

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben

December havi személyi juttatások elszámolása Ellenőrzések Elhatárolások Költségfelosztás Év végi rendezések

December havi személyi juttatások elszámolása Ellenőrzések Elhatárolások Költségfelosztás Év végi rendezések A 2015. évi főkönyvi zárás és a 2016. év nyitás feladatai www.griffsoft.hu 1 December havi személyi juttatások elszámolása Ellenőrzések Elhatárolások Költségfelosztás Év végi rendezések www.griffsoft.hu

Részletesebben

Integrált ügyviteli rendszer: Kettős könyvelés modul

Integrált ügyviteli rendszer: Kettős könyvelés modul Integrált ügyviteli rendszer: Kettős könyvelés modul Használati útmutató 1988-2015. 3100.Salgótarján Fő tér 1. tel.: 36-32-423-912, e-mail minorg@minorg.hu Internet: http://www.minorg.hu/ 1.oldal Tartalomjegyzék.

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.05.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.06.15. Regisztrált

Részletesebben

Év végi könyvelés. Folyamatos könyvelés

Év végi könyvelés. Folyamatos könyvelés Év végi könyvelés A rendszer segítségével rugalmasan lehet kezelni az évek közötti váltást. Lehetőség van folyamatos könyvelésre, vagyis a következő évi adatok is feldolgozhatók úgy, hogy az előző évi

Részletesebben

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével Az alábbi leírásban a piros színnel jelzett hivatkozások az AuditDok leírásban szereplő fejezetcímekre utalnak. 1. A vizsgált

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

Hírlevél 2007. április Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2007. II. negyedév Tartalomjegyzék Készlet modul... 3 Aktuális elszámoló ár Számlázás modul... 4 Partnerek

Részletesebben

Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján.

Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján. Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján. A rendszer általános jellemzői A program grafikus felületen (Windows) működik (Visual Foxpro, Oracle, SQL) Az alrendszerek közös

Részletesebben

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra).

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra). Áfa bevallás modul 1. Bevezetés... 2 2. Megjelenítés... 3 2.1. Áfában csak feladott... 3 2.2. Áfában nem csak feladott... 3 3. Normál ÁFA időszak... 3 3.1. ÁFA bevallás státuszok: Nyitás, zárás, törlés...

Részletesebben

Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer évi változatához

Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer évi változatához Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer 2016. évi változatához Verzió: 17.05 Dátum: 2016.11.22. Érvényességi dátumok: Demó verzió érvényessége 2016.02.29. Regisztrált verzió érvényessége Könyvelő

Részletesebben

SigmaCONTO A fordított ÁFA (FO-ÁFA) kezelése

SigmaCONTO A fordított ÁFA (FO-ÁFA) kezelése NIARA N E L I T & S I G M A ÜG Y V I T E L I R E N D S Z E R E K SigmaCONTO 2017 A fordított ÁFA (FO-ÁFA) kezelése Niara Kft. 1026 Budapest, Pasaréti út 43. Tel./fax: (06-1) 214-56-93,(06-1) 213-68-91

Részletesebben

Főkönyvi könyvelés modul Kezelői leírás

Főkönyvi könyvelés modul Kezelői leírás Főkönyvi könyvelés modul Kezelői leírás 1 J.) Főkönyvi könyvelés A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve a Főkönyvi modul fülén lévő ikonok segítségével. A Főkönyv modul önállóan vagy más

Részletesebben