Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján."

Átírás

1 Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján.

2 A rendszer általános jellemzői A program grafikus felületen (Windows) működik (Visual Foxpro, Oracle, SQL) Az alrendszerek közös törzsadatokat, egymásra épülő tételes állományokat használnak Sokoldalú képernyős lekérdezések, kimutatások, listák készíthetőek változtatható szűrésekkel és rendezettséggel Több idegen nyelv használati lehetősége A gazdasági események feldolgozhatók forintban és választott más devizanemekben is Több év adatait egyszerre lehet kezelni, így lehetőséget ad az előző év lezárására és a beszámoló elkészítése előtt már az új év bizonylatainak rögzítésére, a számlatükör utólagos módosítására.

3 Főbb moduljai: Főkönyv Pénzügy Készlet Tárgyi eszköz Bér + TB Költségfelosztás Házipénztár Számlázás Rendelésnyilvántartás Vezetői Információs Rendszer Az integrált rendszer alapvetően teljes körű alkalmazásra készült, de moduláris felépítése miatt alrendszerenként is üzemeltethető, egyes elemei akár el is hagyhatók.

4 A törzsállomány kezelések munkafolyamatokba építettek, de a kiemelt törzsek központilag kezelhetők, ellenőrizhetők. Például: telephely, szervezet, személy, munkaszám, eseménytörzs

5 Az egyes folyamatok vezérlését a felhasználó által felépített gazdasági eseménytörzs látja el, de egy általános eseménytörzs kiadásra kerül.

6 Az esemény törzs összeállítható kontírozással és anélkül, így bármely szinten biztosítható a vezetői információs modul kiszolgálása.

7 Az Etalon fülön lehetőség van a Saldo által összeállított törzsadatokból adatokat átemelni.

8 Rendelés és szerződés nyilvántartás Az alrendszer kezeli a vevői és a szállítói rendelés illetve szerződés nyilvántartást. Lehetőséget kínál a rendelések devizában történő nyilvántartására. Elkészíti a raktár kivételezési jegyet, szállítólevelet, számlát.

9 Számlázás INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Lehetőség van számlát kiállítani kézi rögzítéssel, szállítólevél alapján vagy rendelés nyilvántartásból automatikusan. A számla tételsorainak megnevezése rögzíthető kézzel, szövegtörzsből vagy terméktörzsből.

10 Számlázás Lehetőség van etalon számlák összeállítására, amelyekre hivatkozva automatikusan készíthetők kimenő számlák.

11 Házipénztár INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER A házipénztár menüponton lehet: egyidejű vagy utólagos kontírozással rögzíteni a forint és valuta pénztár bizonylatokat, címletezni, pénztárjelentést készíteni, rögzítési naplót íratni, előleget nyilvántartani és elszámolni.

12 Pénzügy, folyószámla INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER A számlák az iktatással egyidejűleg kontírozhatók, vagy utólag a könyvelő is elláthatja a főkönyvi számlaszámokkal. A számlázás alrendszerben előállított számlák külön feladás nélkül azonnal megjelennek a folyószámla alrendszerben. A beiktatott szállítói számlákról átutalási megbízást lehet kiállítani nyomtatványon illetve automatikusan bankvonalon keresztül.

13 ÁFA-kimutatás Az ÁFA kimutatások lekérhetők tetszőleges időszakra, önrevízióval vagy anélkül.

14 Lehetőség van az EVA-s ÁFA kimutatására is.

15 Kiegyenlítetlen, kiegyenlített tételek kimutatása kérhető le egy meghatározott időpontig, vagy partnerre.

16 Folyószámla lekérdezések, adatszolgáltatások Folyószámla kivonatok, tételes kimutatások Folyószámla egyeztetés, egyenlegközlő levél Adatszolgáltatás értékvesztéshez Késedelmi kamatszámítás (partnerenkénti szerződés szerint, általános kamatkulcs vagy jegybanki alapkamat szerint)

17 Bank A bankbizonylatok adatai feldolgozhatók: tételes billentyűzéssel bank vonalon keresztül automatikusan (ez esetben az adatok kiegészítése billentyűzéssel lehetséges) folyószámlát érintő tételek esetén a könyvelő választhat a szerződések, folyószámlák rögzített adataiból

18 Tárgyi eszköz Az alrendszer tartalmazza a kis és nagy értékű tárgyi eszközök nyilvántartását mennyiségben és értékben.

19 A tárgyi eszköz modul biztosítja: TAO és SZT szerinti értékcsökkenés számítását, valamint a kettő különbségének kimutatását. A tárgyi eszközökhöz kapcsolódó bizonylatok automatikus kitöltését (üzembe helyezési-, selejtezési, átadási-átvételi, stb. bizonylatok). Automatikus kontírozás lehetséges esemény törzs alapján. A leltár támogatását: leltárfelvételi ív, leltárrögzítés, leltárkiértékelés elkészítése. A vonalkódok készítését és kezelését.

20 Készlet Az alrendszer megoldja a készletek körébe tartozó anyagok, saját termelésű félkész és késztermékek, kereskedelmi áruk, betétdíjas göngyölegek analitikus nyilvántartását és könyvelését.

21 Készlet A mindenkori készletadatok és a rendelés állománya alapján dinamikus foglaltság kezelést biztosít. Az alrendszer megoldja a készletre vételezés után, utólag érkező számla alapján az ár/érték korrekciót, valamint a beszerzési árat módosító értékkülönbözetek kezelését. Nyomon követi a készletek értékvesztését és annak visszaírását. Megoldja a raktárak bizonylatolási funkcióit. Teljeskörű leltártámogatást nyújt.

22 Jövedelem elszámolás INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Munkavállalók nyilvántartása jogviszonyonként, ezen belül munkakörönként, költséghelyi besorolásonként, választható adózási móddal, a magánnyugdíj-pénztári tagság tényével, az eltartottak adataival, valamint a munkavállalóhoz tartozó juttatás és levonás törzzsel.

23 Jövedelem elszámolás Szabadon alakítható jogcímtörzs, kifizetőhely, kifizetési idő, naptártörzs és az Integrált Számviteli Információs rendszerbe illeszkedő számlatükör és gyűjtő kezelése. Jövedelem elszámolás hóközi kifizetése vagy hóvégi elszámolása. Automatikus számfejtés. Banki utalások elkészítése. A felhasználó igényeinek megfelelően alakítható paraméteres listák elkészítése. Adatszolgáltatások: Munkavállalók felé Nyugdíjfolyósító felé APEH felé Magánnyugdíj-pénztárak felé Önkéntes nyugdíjpénztárak felé KSH felé

24 Költségfelosztás INTEGRÁLT SZÁMVITELI RENDSZER Bármely elsődleges vagy másodlagos főkönyvi számlát illetve gyűjtőt tetszőleges vetítési kulcs alapján oszthatunk fel.

25 Főkönyv A főkönyvi könyvelésbe az adatok nagy része az alrendszerekből napi, időszaki feladással kerül be.

26 Főkönyv A könyvelés módszere lehet: egy számla egy ellenszámla egy számla több ellenszámla típusú adatrögzítés A főkönyvi részletező és összevont kivonatok és a tételes kimutatások (kartonok) lekérhetők: vállalkozás összesen szinten, telephelyenként, szervezetenként, személyenként és a vállalkozás által használt egyéb gyűjtőkre (pl. munkaszám) is.

27 Vezetői Információs Rendszer Minden modul fontosabb kimutatásai megtalálhatóak A mérleg és eredmény kimutatás összeállítása Adatszolgáltatás értékvesztéshez A főkönyvi kivonat lekérésére A főkönyvi tételek ( kartonok ) lekérésére Ügyfél igénye szerint a tételes vagy halmozott adatállományból lekérdezések összeállítása.

28 Felhasználói támogatás, jogkövetés A Saldo Rt. a programok átadását követő egyéves garancián túl a felhasználói támogatást és jogkövetést külön megkötendő szolgáltatási szerződés keretében biztosítja.

29 Köszönjük, hogy végignézte bemutatónkat! Amennyiben Integrált Számviteli Rendszerünk felkeltette érdeklődését, a Saldo Rt. Informatikai Igazgatóságán bővebb felvilágosítást kérhet az alábbi telefonszámon: (1)

Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján.

Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján. Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján. A rendszer általános jellemzői A program grafikus felületen (Windows) működik (Visual Foxpro, Oracle, SQL) Az alrendszerek közös

Részletesebben

INTEGRÁLT SZÁMVITELI INFORMÁCIÓS RENDSZER VÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE

INTEGRÁLT SZÁMVITELI INFORMÁCIÓS RENDSZER VÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE VÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE A rendszer alapvetõ célja, hogy a vállalkozásoknál egyre fokozódó adminisztratív munkát egyszerûbbé, gyorsabbá tegye, s egyben kiszolgálja mind a vezetés, mind a beszámolási kötelezettségek

Részletesebben

INTEGRÁLT SZÁMVITELI INFORMÁCIÓS RENDSZER

INTEGRÁLT SZÁMVITELI INFORMÁCIÓS RENDSZER ÁLLAMHÁZTARTÁS SZERVEZETEI RÉSZÉRE A rendszer alapvetõ célja, hogy az államháztartás szervezeteinél egyre fokozódó adminisztratív munkát egyszerûbbé, gyorsabbá tegye, s egyben kiszolgálja mind a vezetés,

Részletesebben

Számítógépes könyvelés és analitika készítése

Számítógépes könyvelés és analitika készítése 54 344 01 Pénzügyi-számviteli ügyintéző Számítógépes könyvelés és analitika készítése FONTOS: - Az útmutató áttekintése (vállalkozási tev., számlatükör, számviteli politika, program követelmények) - Az

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

SZÁMVITELI ALAPISMERETEK HELYI TANTERVE. Emelt szintű érettségire felkészítő képzés évfolyam. 2-3 óra 2016.

SZÁMVITELI ALAPISMERETEK HELYI TANTERVE. Emelt szintű érettségire felkészítő képzés évfolyam. 2-3 óra 2016. SZÁMVITELI ALAPISMERETEK HELYI TANTERVE Emelt szintű érettségire felkészítő képzés 11-12. évfolyam 2-3 óra 2016. A számviteli alapismeretek tantárgy órakerete évfolyam heti évi kerettantervi helyi tervezésű

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PREÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez T12. Egyeztetés a PREÍZ Integrált ügyviteli rendszerben 2006. március (mod.090827)

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PREÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez 1. Zárás, Egyeztetés, Ellenőrzés 1999 május (mod. 2009.07.) Egyeztetés a PREÍZ

Részletesebben

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése!

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! Új verzió, 2012. november Könyvelő program Megjelent! Kulcs-Könyvelés frissítés 2012. november 15. Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! A Kulcs-Könyvelés 2012. novemberi verziója már a közösségen

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Pénztár, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó, Kommunális számlázó, Menetlevél

Részletesebben

FIRST LINE HÁZIPÉNZTÁR

FIRST LINE HÁZIPÉNZTÁR FIRST LINE HÁZIPÉNZTÁR Termék ismertető Készítette: Fájl név: Verzió: First Line Experts Kft. First_Line_Hazipenztar_termekismerteto v1 1 / 5 1. Házipénztár modul funkcionális ismertetése 1.1. Integráció

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! -Új tétel rögzítésekor ezentúl a partner keresés találati képernyőjén láthatók a vevő kategória kódok is az utolsó oszlopban.

Tisztelt Ügyfelünk! -Új tétel rögzítésekor ezentúl a partner keresés találati képernyőjén láthatók a vevő kategória kódok is az utolsó oszlopban. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Aqua számlázó, Kommunális számlázó, Univerzális számlázó, Készlet

Részletesebben

Kettős könyvviteli program nyitása

Kettős könyvviteli program nyitása A Kettős könyvviteli program nyitásának lépései A kettős könyvviteli program automatikusan nyitja a könyvelési állomány záró állapotának analitikáit és főkönyvi adatait. A nyitás során kiválasztható a

Részletesebben

Tartalom. Számlatükör 1/21/2016. ÁHSZ2 által meghatározott számlakeret mérleg előállítása további alábontások cikkcsoport, műszaki besorolás

Tartalom. Számlatükör 1/21/2016. ÁHSZ2 által meghatározott számlakeret mérleg előállítása további alábontások cikkcsoport, műszaki besorolás Forrás SQL készlet modulok Alapozó képzés Tukacs Kornél Szolláth József www.griffsoft.hu 1 Számlatükör Cikkcsoport Gazdasági események Mozgásnemek kódolása Kontírozás pénzforgalmi állományváltozások Tartalom

Részletesebben

KÉPZÉS NEVE: Informatikai statisztikus és gazdasági tervezı TANTÁRGY CÍME: Tanirodai ismeretek I., II. Készítette: Rétfalvi Imre Semegi Ildikó

KÉPZÉS NEVE: Informatikai statisztikus és gazdasági tervezı TANTÁRGY CÍME: Tanirodai ismeretek I., II. Készítette: Rétfalvi Imre Semegi Ildikó Leonardo da Vinci Kísérleti projekt által továbbfejlesztett Szakmai program KÉPZÉS NEVE: Informatikai statisztikus és gazdasági tervezı TANTÁRGY CÍME: Tanirodai ismeretek I., II. Készítette: Rétfalvi Imre

Részletesebben

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. Szóbeli vizsgatevékenység

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. Szóbeli vizsgatevékenység KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL A vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosító száma, megnevezése: 2142-06 Pénzügyi és könyvvezetési alapfeladatok A vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: A

Részletesebben

Példa az egyszerűsített éves beszámolót készítők részére

Példa az egyszerűsített éves beszámolót készítők részére 1. Az egyszerűsített éves beszámoló készítése lehetőségének meghatározása: A vállalkozás 2006. október 1-jével kezdte meg előtársaságként működését, a társaságot a cégbíróság október 31.-vel jegyezte be,

Részletesebben

A főkönyvi könyvelés és az analitikus nyilvántartás kapcsolata

A főkönyvi könyvelés és az analitikus nyilvántartás kapcsolata VI. Fejezet A főkönyvi könyvelés és az analitikus nyilvántartás kapcsolata Az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I. 11.) Kormányrendelet (továbbiakban Kormányrendelet) több helyen is hivatkozik

Részletesebben

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul CobraConto.Net v0.44. verzió Pénzügy modul Pénzügy / listák / Számlaegyenleg listák: vevő / szállító lejáró számlák Viszonyítási dátumhoz képest, X napon belül lejáró vevő / szállító számlák listájának

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

12. ÉVFOLYAM KÖZGAZDASÁGI ÁGAZAT PÉNZÜGY-SZÁMVITELI ÜGYINTÉZŐ ÁLTALÁNOS STATISZTIKA TANTÁRGY Osztályozó-, javítóvizsga követelményei

12. ÉVFOLYAM KÖZGAZDASÁGI ÁGAZAT PÉNZÜGY-SZÁMVITELI ÜGYINTÉZŐ ÁLTALÁNOS STATISZTIKA TANTÁRGY Osztályozó-, javítóvizsga követelményei ÁLTALÁNOS STATISZTIKA TANTÁRGY Főátlagok, összetett intenzitási viszonyszámok összehasonlítása Az érték, ár és volumenindex A standardizálás módszere Standardizálás különbségfelbontással Főátlagok eltérése

Részletesebben

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok VII. Fejezet Könyvviteli zárlat Az Intézménynél a könyvviteli zárlat meghatározott időszakonként, illetve a költségvetési év végén a folyamatos könyvelés teljessé tétele érdekében végzett: - kiegészítő,

Részletesebben

B) KÉSZLETEK BIZONYLATAI

B) KÉSZLETEK BIZONYLATAI B) KÉSZLETEK BIZONYLATAI Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Készlet-bevételezési bizonylat B. 12-111/V.r.sz. B01. 2. Készlet kivételezési bizonylat B. 12-114/V.r.sz. B02. 3. Azonnali

Részletesebben

FORRÁS.Net Pénzügy főkönyv alrendszer adatbázisváltás

FORRÁS.Net Pénzügy főkönyv alrendszer adatbázisváltás Tisztelt Főigazgató- helyettes Asszony/ Úr! Tájékoztatom, hogy a Forrás.Net 2016. évi adatbázis a mai naptól a Szakképzési Centrumok felhasználói számára biztosított. A 2016. évi adatbázis a 2016. évi

Részletesebben

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1.

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1. Felhasználói kézikönyv Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: 2015. március 1. I. Bevezető... 3 II. Házipénztár... 4 II.1 Kiadási bizonylat... 6 Bizonylatkészítés... 6 Újranyomtatás...

Részletesebben

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ELLÁTÓ SZERVEZET 1139. Budapest, XIII., Hajdú utca 29. Ü G Y R E N D 2011.év SZÁMVITELI OSZTÁLY A Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat GESZ

Részletesebben

December havi személyi juttatások elszámolása Ellenőrzések Elhatárolások Költségfelosztás Év végi rendezések

December havi személyi juttatások elszámolása Ellenőrzések Elhatárolások Költségfelosztás Év végi rendezések A 2015. évi főkönyvi zárás és a 2016. év nyitás feladatai www.griffsoft.hu 1 December havi személyi juttatások elszámolása Ellenőrzések Elhatárolások Költségfelosztás Év végi rendezések www.griffsoft.hu

Részletesebben

Program verzió:

Program verzió: Program verzió: 7.12 2013.03.26. Általános jellemzők Windows konformitás Rendszereinket Windows operációs rendszer alá terveztük, kihasználva az ebből fakadó előnyöket. Rendszereinkben elkészített riportok

Részletesebben

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető.

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. NTAX és Bér nyitása A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. 0. A bérszámfejtő program nyitása előtt, a 2009-es bér programban a Szerviz

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Bank... 7 1. Bank napló... 7 a.

Részletesebben

Személyi juttatások elszámolása 2016-ban

Személyi juttatások elszámolása 2016-ban Személyi juttatások elszámolása 2016-ban Módszerek Személyi juttatásokkal kapcsolatos kötelezettségvállalás Bizonylatok rögzítése Bérfeladás Hók Gerda ügyféltámogatási üzletágvezető-helyettes www.griffsoft.hu

Részletesebben

ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben

ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben CT-EcoSTAT 2014 Új jogszabály: 4/2013. (I. 11.) számú Kormány rendelet Számviteli rend változás Könyvelés bővülése: Költségvetés könyvelés

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PRECÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez 3. EXCEL adatkapcsolat (mod. 2009.07.) Ügyviteli nyilvántartások és EXCEL formátumú

Részletesebben

Számvitel I. ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK

Számvitel I. ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK Számvitel I. ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK Téma Tananyagtartalom Számonkérés módja, követelmény Számviteli alapfogalmak Leltár és Mérleg A számvitel és a könyvvitel fogalma, feladatai és fajtái. Számviteli alapelvek

Részletesebben

Forrás-SQL integrált gazdálkodási rendszer Eszköz, Beszerzési moduljainak paraméterezése, bevezetése, oktatása

Forrás-SQL integrált gazdálkodási rendszer Eszköz, Beszerzési moduljainak paraméterezése, bevezetése, oktatása Forrás-SQL integrált gazdálkodási rendszer Eszköz, Beszerzési moduljainak paraméterezése, bevezetése, oktatása Közbeszerzési Értesítő száma: 2008/32 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Univerzális modult érintő változások. Készlet modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Univerzális modult érintő változások. Készlet modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó, Menetlevél, Eszköz modulokat érintő változásokról

Részletesebben

9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL

9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL 9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL A téma A költségvetés tervezésének ellen'rzési nyomvonala Intézményi bevételek és kiadások tervezése Az intézmény elkészíti végleges költségvetését 7/998. (XII.0.)

Részletesebben

ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban

ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban A zárás és a nyitás kétféleképpen végezhető el. Egyrészt a felhasználó által, hagyományos módon kézzel könyvelt tételek által, illetve Kihasználva a program által nyújtott

Részletesebben

MINTAVIZSGASOR Bevezetés a számvitelbe tantárgyból (Megoldási idő 70 perc)

MINTAVIZSGASOR Bevezetés a számvitelbe tantárgyból (Megoldási idő 70 perc) MISKOLCI EGYETEM Név:... Gazdaságtudományi Kar Neptun kód:... Számvitel Tanszék Miskolc, 2006. ELMÉLETI KÉRDÉSEK (30 pont) MINTAVIZSGASOR Bevezetés a számvitelbe tantárgyból (Megoldási idő 70 perc) I.

Részletesebben

ROOL Bázis - élelmiszeripar

ROOL Bázis - élelmiszeripar ROOL Bázis - élelmiszeripar ROOL Informatika Kft. www.rool.hu 4026 Debrecen, Péterfia u. 4. Tel.: 20/510-7853 ROOL Bázis célok Ágazatspecifikus megoldás az élelmiszeripar és beszállítói kör számára Operatív

Részletesebben

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03.

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03. Tárgyi eszköz Molnár Anikó 2007.10.03. Tartalom 1. Értékcsökkenés könyvek beállítása... 3 2. Befeketett eszközök beállítása... 5 3. Be osztályok, alosztályok... 6 4. Be naplósablonok... 7 5. BE főkönyvi

Részletesebben

A főkönyvi könyvelés és az analitikus nyilvántartás kapcsolata

A főkönyvi könyvelés és az analitikus nyilvántartás kapcsolata VI. Fejezet A főkönyvi könyvelés és az analitikus nyilvántartás kapcsolata Az Intézmény vonatkozásában a főkönyvi könyvelés melletti analitikus nyilvántartás szükségességének indoklása a korábbiakban már

Részletesebben

1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: NÉV:... Székhely:... Telephely/ek/:......

1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: NÉV:... Székhely:... Telephely/ek/:...... 1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: (az itt közölt adatok a Számviteli Politika cégismertető részében fognak szerepelni) NÉV: Székhely: Telephely/ek/:

Részletesebben

ÉVZÁRÁS ELŐTTI EGYEZTETÉSEK

ÉVZÁRÁS ELŐTTI EGYEZTETÉSEK ÉVZÁRÁS ELŐTTI EGYEZTETÉSEK A. Időszakok és bizonylatok zártságának és könyveltségének ellenőrzése Főkönyv modul Havizárás o. Időszak zárási feltételének vizsgálata a vizsgálatot minden hónapra le kell

Részletesebben

Decemberi bérek kezelése és egyeztetési lehetőségek a Forrásban december 11.

Decemberi bérek kezelése és egyeztetési lehetőségek a Forrásban december 11. Decemberi bérek kezelése és egyeztetési lehetőségek a Forrásban 2017. december 11. www.griffsoft.hu 1 Tartalom Decemberi személyi juttatások kifizetésének kezelése Decemberi bér időbeli elhatárolása Ellenőrzési

Részletesebben

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2010. II. negyedév 2010. április Tartalom Elektronikus bank Határidős kötelezettségek lista változásai... 3 Bankbizonylatok

Részletesebben

SZÁMVITELI KÉZIKÖNYVEK AZ ASP GYAKORLATI TAPASZTALATAI

SZÁMVITELI KÉZIKÖNYVEK AZ ASP GYAKORLATI TAPASZTALATAI SZÁMVITELI KÉZIKÖNYVEK AZ ASP GYAKORLATI TAPASZTALATAI Budapest, 2018 Szerző: Majer Kinga Sorozatszerkesztő: Kökényesiné Pintér Ilona ISBN 978-963-638-554-5 ISSN 2416-2310 (Tanácsadói könyvek) ISSN 1787-7342

Részletesebben

SOPRONI SZC FÁY ANDRÁS KÖZGAZDASÁGI, ÜZLETI ÉS POSTAI SZAKGIMNÁZIUMA Osztályozóvizsga tematikák közgazdaság szakközépiskolai ágazat

SOPRONI SZC FÁY ANDRÁS KÖZGAZDASÁGI, ÜZLETI ÉS POSTAI SZAKGIMNÁZIUMA Osztályozóvizsga tematikák közgazdaság szakközépiskolai ágazat ÁLTALÁNOS STATISZTIKA TANTÁRGY 12. ÉVFOLYAM Főátlagok, összetett intenzitási viszonyszámok összehasonlítása A standardizálás módszere Standardizálás különbségfelbontással Főátlagok eltérése Részátlagok

Részletesebben

Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2005. január

Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2005. január 2005. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Ügyviteli nyilvántartások és EXCEL formátumú adatszolgáltatás A korszerű ügyviteli rendszereknek, a jogszabályi

Részletesebben

A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve

A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve 1. Egy nagyfeladat kidolgozása 2. A mérlegkészítés időszakának típus elszámolásai I. sz. feladat A Beszámol-Ő-1 Kft. 2X16.

Részletesebben

Adatbázisváltás feltételrendszere, végrehajtása A főkönyvi zárás nyitás lépései Előadó: Nyiraty Andrea ügyféltámogatási üzletágvezető

Adatbázisváltás feltételrendszere, végrehajtása A főkönyvi zárás nyitás lépései Előadó: Nyiraty Andrea ügyféltámogatási üzletágvezető Adatbázisváltás feltételrendszere, végrehajtása A főkönyvi zárás nyitás lépései Előadó: Nyiraty Andrea ügyféltámogatási üzletágvezető www.griffsoft.hu 1 Pénzügyi bizonylatok átemelése Főkönyvi zárás Főkönyvi

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PRECÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez 2. Előleg és barter 1999 augusztus (mod. 2009.07.) Előleg Az előleg ÁFA köteles

Részletesebben

Pénzügyi számvitel III. előadás. A vásárolt készletek könyvviteli elszámolása

Pénzügyi számvitel III. előadás. A vásárolt készletek könyvviteli elszámolása Pénzügyi számvitel III. előadás A vásárolt készletek könyvviteli elszámolása A készletek tagolása, és tartalma a törvény szerint Készletek Anyag Áru Vásárolt készletek Készletekre adott előleg Saját termelésű

Részletesebben

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot.

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot. Általános 1. Fejlesztésre került a frissítések automatikus keresése: A Beállítások / Működés / Általános menüpontban bekapcsolható, hogy a rendszer indulásakor automatikusan keressen frissítéseket. A keresés

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

A mérleg, a kettős könyvvitel 5 óra

A mérleg, a kettős könyvvitel 5 óra 9. Számvitel tantárgy 93 óra 9.1. A tantárgy tanításának célja A tantárgy oktatásának célja, hogy a tanuló elsajátítsa a számviteli alapismereteket, megismerje és megtanulja az egyes mérlegcsoportokhoz

Részletesebben

Könyvviteli zárlat és a nyitás, valamint a hibák javítása

Könyvviteli zárlat és a nyitás, valamint a hibák javítása VII. Fejezet Könyvviteli zárlat és a nyitás, valamint a hibák javítása 1. A könyvviteli zárási feladatok A Intézménynél a könyvviteli zárlat meghatározott időszakonként, illetve a költségvetési év végén

Részletesebben

Könyvvezetési ismeretek

Könyvvezetési ismeretek 1 I. évfolyam BA Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Könyvvezetési ismeretek 2014/2015 II. félév 2 Elméleti kérdések 1. Egy vállalkozás saját tőkéjével kapcsolatosan az alábbi információkkal

Részletesebben

Pénzügyi számvitel III. előadás. A vásárolt készletek könyvviteli elszámolása

Pénzügyi számvitel III. előadás. A vásárolt készletek könyvviteli elszámolása Pénzügyi számvitel III. előadás A vásárolt készletek könyvviteli elszámolása Készletek a mérlegben B I. Készletek 1. Anyagok 2. Befejezetlen termelés és félkésztermékek 3. Növendék, hízó és egyéb állatok

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Módosítás: Áfa bevallás és A60-as bevallás menüpontok könnyebb elérhetősége

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Módosítás: Áfa bevallás és A60-as bevallás menüpontok könnyebb elérhetősége Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv modult érintő változásokról és fejlesztésekről. A nagyobb adatbázisoknál a frissítés

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2009 novemberében elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer T25. Előleg és végszámla kezelése Tartalom Alapbeállítások Globális változó beállítása... 3 Előleg és végszámla formátum... 4 Előleg napló beállításai... 4 Előleg-

Részletesebben

... Intézmény Leltározási és leltárkészítési szabályzata

... Intézmény Leltározási és leltárkészítési szabályzata ... Intézmény Leltározási és leltárkészítési szabályzata 1. A Szabályzat 3. számú melléklete következő 3. számú mellékletre változik: "3. számú melléklet Leltározási ütemterv a 2016. évre 1. A leltározás

Részletesebben

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke 115/2011. (VI. 23.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2011. július 1-jei hatállyal a Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv

Részletesebben

Anyagok. Áruk. Alap-, segéd-, üzem-, fûtõ- és egyéb agyagok Tartalék alkatrészek Fogyóeszközök Gyártóeszközök. - csak értékben

Anyagok. Áruk. Alap-, segéd-, üzem-, fûtõ- és egyéb agyagok Tartalék alkatrészek Fogyóeszközök Gyártóeszközök. - csak értékben Üzleti számvitel XII. elõadás A vásárolt könyvviteli elszámolása. Dr. Pál Tibor 2008.11.02. A tagolása, és tartalma a törvény szerint Anyag Áru Vásárolt Készletek Készletekre adott elõleg Saját termelésû

Részletesebben

S Z Á M L A R E N D. Iktatószám: 05-5/237/2015. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

S Z Á M L A R E N D. Iktatószám: 05-5/237/2015. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Számlarend 2015 Iktatószám: 05-5/237/2015. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala S Z Á M L A R E N D Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Számlarend

Részletesebben

ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZÁMVITEL A GYAKORLATBAN. I. kötet

ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZÁMVITEL A GYAKORLATBAN. I. kötet Lilliné Fecz Ildikó ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZÁMVITEL A GYAKORLATBAN I. kötet 2014 Budapest, 2014 Szerző: Lilliné Fecz Ildikó ISBN 978-963-638-465-4 Kiadja a SALDO Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt. Felelős

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program.

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv,, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó modulokat érintő változásokról és fejlesztésekről.

Részletesebben

Nyilvántartott tételek száma: 20 A nyilvántartás tartalmi jellemzője a változások követésének módja szerint 4 Állapot Papíralapú 5

Nyilvántartott tételek száma: 20 A nyilvántartás tartalmi jellemzője a változások követésének módja szerint 4 Állapot Papíralapú 5 megnevezése: Pályázati adatlapok Saját elhatározás Oktatási, kulturális Nem hatósági Nyilvántartott tételek száma: 20 A nyilvántartás tartalmi jellemzője a változások követésének módja szerint 4 Állapot

Részletesebben

A vásárolt készletek tartalma. Készletek a mérlegben. Vásárolt készletek értékelése. nyilvántartásának formái

A vásárolt készletek tartalma. Készletek a mérlegben. Vásárolt készletek értékelése. nyilvántartásának formái MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék A készletek tagolása, és tartalma a törvény szerint Készletek PÉNZÜGYI SZÁMVITEL Kántor

Részletesebben

RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 2/C társaság. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET évi beszámolóhoz

RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 2/C társaság. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET évi beszámolóhoz RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 2/C társaság KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2010. évi beszámolóhoz I. Általános rész 1. A társaság bemutatása A cég neve: (rövidített) RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT A

Részletesebben

S Z Á M L A R E N D. Iktatószám: 05-5/260-2/2018. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

S Z Á M L A R E N D. Iktatószám: 05-5/260-2/2018. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Számlarend 2018 Iktatószám: 05-5/260-2/2018. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala S Z Á M L A R E N D Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Készlet, Vizes számlázó, Kommunális számlázó, Távhő számlázó modulokat érintő

Részletesebben

Hírlevél 2007. április Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2007. II. negyedév Tartalomjegyzék Készlet modul... 3 Aktuális elszámoló ár Számlázás modul... 4 Partnerek

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a évi. egyszerűsített éves beszámolóhoz

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a évi. egyszerűsített éves beszámolóhoz 1 Kumánia Gyógyfürdő Kft. Cégjegyzék száma: 16-09-013675 5310. Kisújszállás Statisztikai számjele: 23580259-9329-113-16 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2011. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz 2 I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

TESZT GÉPJÁRMŰVEK KEZELÉSE A K2D RENDSZERBEN TARTALOMJEGYZÉK

TESZT GÉPJÁRMŰVEK KEZELÉSE A K2D RENDSZERBEN TARTALOMJEGYZÉK TESZT GÉPJÁRMŰVEK KEZELÉSE A K2D RENDSZERBEN TARTALOMJEGYZÉK 1. Új gépjármű teszt gépjárművé minősítése, majd a teszt gépjármű értékesítése... 2 1.1. Új gépjármű teszt gépjárművé minősítése... 2 1.1.1.

Részletesebben

SAP Business One. Pénzügy, számvitel. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Pénzügy, számvitel. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Pénzügy, számvitel Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Kimutatások Ellenırzés - Egyeztetés Egyeztetési felületek ellenırzéshez Automatikus könyvelés a háttérben Gazdasági események bizonylatainak

Részletesebben

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁST, Főkönyv, Készlet, Univerzális számlázó modult érintő változásokról

Részletesebben

La Leche Liga Magyarország EGYESÜLETI JELENTÉS. 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9199- -01

La Leche Liga Magyarország EGYESÜLETI JELENTÉS. 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9199- -01 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9199- -01 EGYESÜLETI JELENTÉS a 2012. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz Budapest, 2013. február 2 EGYESÜLETI

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

Integrált Ügyviteli Rendszer Bérelszámolási modul - Ismertető

Integrált Ügyviteli Rendszer Bérelszámolási modul - Ismertető Integrált Ügyviteli Rendszer Bérelszámolási modul - Ismertető A WinSarc Humáninformatikai Rendszer, vállalkozások, gazdasági társaságok, valamint könyvelő irodák számára kifejlesztett programtermék, mely

Részletesebben

Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén)

Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén) Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén) A Servantes XLBér és Főkönyv program összeköthető egymással többek között - olyan szempontból,

Részletesebben

CobraConto.Net v0.46 verzió. Általános. Pénzügy

CobraConto.Net v0.46 verzió. Általános. Pénzügy CobraConto.Net v0.46 verzió Általános Tallózó ablakok TXT export funkciója: ha a szám ezres elválasztót tartalmaz, az Excel szövegnek ismeri fel. A Windows alapértelmezett ezres elválasztója az ún. "nem

Részletesebben

La Leche Liga Magyarország EGYESÜLETI JELENTÉS. 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9499-529-01

La Leche Liga Magyarország EGYESÜLETI JELENTÉS. 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9499-529-01 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9499-529-01 EGYESÜLETI JELENTÉS a 2008. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz Budapest, 2009.március 2 EGYESÜLETI

Részletesebben

Oracle főkönyv, egy termelő vállalat mindennapjai. Kelemen Melinda, T-Systems Magyarország Zrt. Főkönyvi modulgazda és számviteli csoportvezető

Oracle főkönyv, egy termelő vállalat mindennapjai. Kelemen Melinda, T-Systems Magyarország Zrt. Főkönyvi modulgazda és számviteli csoportvezető Oracle főkönyv, egy termelő vállalat mindennapjai Kelemen Melinda, T-Systems Magyarország Zrt. Főkönyvi modulgazda és számviteli csoportvezető 1 Bemutatkozás Rába csoport kiszervezte a következő folyamatokat:

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Vállalatirányítási szoftverek. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Vállalatirányítási szoftverek. tanulmányokhoz évfolyam szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Vállalatirányítási szoftverek tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Vállalatirányítási szoftverek Tanszék:

Részletesebben

1/2016. (VI. 30.) kancellári utasítás. a Budapesti Gazdasági Egyetem. leltározási és leltárkészítési munkáiról

1/2016. (VI. 30.) kancellári utasítás. a Budapesti Gazdasági Egyetem. leltározási és leltárkészítési munkáiról 1/2016. (VI. 30.) kancellári utasítás a Budapesti Gazdasági Egyetem leltározási és leltárkészítési munkáiról Budapest, 2016. június 30. (2016. július 1. napjától hatályos változat) A Budapesti Gazdasági

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM szakképesítés Komplex szakmai vizsga Szóbeli vizsgatevékenysége A vizsgafeladat megnevezése: Pénzügyi és adózási feladatok, könyvvezetés és beszámolókészítés és az esettanulmány

Részletesebben

Miért DigitAudit?

Miért DigitAudit? Miért DigitAudit? 2018-2019 - Az alapokat könnyű megtanulni, - Önálló dokumentumkezelőt használ, - Drag and drop technológiát alkalmaz, - A könyvvizsgáló irodáknak külön programmodul készült, 2018. június

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

Technológia a gyógyítás szolgálatában. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel. Technológiai ismertető 2015. 04.

Technológia a gyógyítás szolgálatában. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel. Technológiai ismertető 2015. 04. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel Technológiai ismertető 2015. 04. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel Az Enterprise Group ehealth és Consulting ainak szoros együttműködésének

Részletesebben

Felsőoktatási tematika Államháztartási szakterület

Felsőoktatási tematika Államháztartási szakterület Felsőktatási tematika Államháztartási szakterület Oktatási nap Időtartam 1. alkalm 4 Frrás SQL felépítése, mduljai A pénzügy-számvitel alrendszer szerepe, mduljai és elhelyezkedése a Frrásban. - A pénzügy,

Részletesebben

Pénzügyi számvitel február 8. Győrffi Dezső Miskolci Egyetem

Pénzügyi számvitel február 8. Győrffi Dezső Miskolci Egyetem Pénzügyi számvitel 1 A pénzügyi számvitel fogalma A pénzügyi számvitel fogalma: a pénzügyi számvitel a vagyon és annak összetétele, a tevékenység eredménye valóságnak megfelelő, folyamatos, zárt rendszerű,

Részletesebben

Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz

Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz A 2013. évi jogszabályi változások illetve az ügyfél kérdőívek

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Statisztikai számjele: 19820349-9499-521-07 Bíróság nyilvántartási szám: 60183/1989 Vállalkozás megnevezése: Etyek Községi Sportegyesület Vállalkozás címe: 2091 Etyek Körpince köz 4 Kiegészítő melléklet

Részletesebben

Foglalkozási napló. Vállalkozás és bérügyintéző

Foglalkozási napló. Vállalkozás és bérügyintéző Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Vállalkozás és bérügyintéző (OKJ száma: 54 344 02) szakma gyakorlati oktatásához 13. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának dátuma:

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum. korlátolt felelősségű társaság. 2013. december 31-i egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum. korlátolt felelősségű társaság. 2013. december 31-i egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum Korlátolt Felelősségű Társaság 2013. december 31-i egyszerűsített éves beszámolójához Általános rész: Név: FÜZESGYÓGY KFT. Képviseletre jogosult:

Részletesebben

Éves beszámoló összeállítása és elemzés

Éves beszámoló összeállítása és elemzés MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék Éves beszámoló összeállítása és elemzés IV. előadás Eredménykimutatás I. Az eredménykimutatás

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 1022 Budapest, Ribáry u. 10. Adószáma: 18273689-1-41 Statisztikai számjel: 18273689-9499-569-01 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2012. évi egyszerűsített beszámolóhoz A közzétett adatok könyvvizsgálattal nincsenek

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Az idősoros és számlasoros könyvelés A könyvviteli zárlat 55

Részletesebben