AZ EURIZON EASYFUND-hoz tartozó részalapok befektetési jegyeinek magyarországi forgalmazására vonatkozó szabályok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AZ EURIZON EASYFUND-hoz tartozó részalapok befektetési jegyeinek magyarországi forgalmazására vonatkozó szabályok"

Átírás

1 AZ EURIZON EASYFUND-hoz tartozó részalapok befektetési jegyeinek magyarországi forgalmazására vonatkozó szabályok Befektetési alapkezelı: Eurizon Capital S.A. Forgalmazók: CIB Bank Zrt. Erste Befektetési Zrt. BNP Paribas S.A. Magyarországi Fióktelepe Budapest július 24. Tekintettel arra, hogy a részalapok létrehozására, kezelésére, illetve befektetési jegyeinek forgalomba hozatalára nem a magyar, hanem a luxemburgi anyagi jog szabályai az irányadók, ezen részalapok befektetési jegyeibe történı befektetés a szokásostól eltérı kockázatúnak minısül. Amennyiben a magyarországi forgalmazásra vonatkozó, jelen dokumentumban megfogalmazott szabályok ellentmondanának a Tájékoztatóban foglaltaknak, a Tájékoztatóban foglaltak az irányadóak.

2 TARTALOMJEGYZÉK I. A MAGYARORSZÁGON FORGALOMBA KERÜLİ ALAPOK 3 I.1 Az Eurizon EasyFund részalapok bemutatása 3 I.2 A befektetési alapkezelı 4 I.3 A letétkezelı, ügyintézı, nyilvántartási és transzferáló bróker 4 I.4 A magyarországi forgalmazók 4 II. A MAGYARORSZÁGI FOLYAMATOS FORGALMAZÁS SZEREPLİI, HATÁSKÖRÜK, FELELİSSÉGÜK ÉS DÍJAZÁSUK A folyamatos forgalmazásban közremőködı forgalmazók és értékesítıhelyek A Befektetık tájékoztatása Forgalmazási jutalékok, költségek és adók A Részalapok Befektetési Jegyei magyarországi forgalmazásának megszőnése 6 III. PÉNZMOSÁS 7 IV. IRÁNYADÓ JOG, VITÁK RENDEZÉSE 7

3 I. A Magyarországon forgalomba kerülı alapok I.1 Az Eurizon EasyFund részalapok bemutatása Az Eurizon EasyFund (korábbi nevén Sanpaolo International Fund ; a továbbiakban EEF,) átruházható értékpapírokba kollektív alapon befektetı befektetési alap (a továbbiakban ÁÉKBV ) a luxemburgi kollektív befektetési formákról szóló, december 20-i törvény I. részének megfelelıen került bejegyzésre. Az EEF egy alapok alapja (angolul multiple compartments) típusú szerkezet, amely több egyedi befektetési céllal rendelkezı részalapot tartalmaz. Minden egyes részalap eszközei az EEF számláin az EEF más eszközeitıl elkülönítve szerepelnek. Az EEF minden részalapja saját portfolióval, önálló befektetési célokkal és külön nettó eszközértékkel rendelkezik. Valamennyi részalap hasonló befektetési korlátozások (limitek) és rendezı elvek szerint mőködik, költséghatékony és egyúttal rugalmas befektetési lehetıséget kínálva a befektetık számára. Az EEF részalapjain belül több kategóriájú befektetési jegyet bocsátanak ki, de ezek közül kizárólag az R kategória kerül Magyarországon forgalomba hozatalra. Magyarországon a Tájékoztatóban bemutatott befektetési jegyek közül forgalomba hozatalra kizárólag névre szóló és hozamot nem fizetı, úgynevezett tıkésítı befektetési jegyek kerülnek. Hozamfizetı befektetési jegyek Magyarországon nem kerülnek nyilvános forgalomba. A tıkésítı befektetési jegyek hozamfizetı befektetési jeggyé való átalakítása a Forgalmazóknál nem lehetséges. Az EEF részalapjai közül Magyarországon kizárólag az alábbi részalapok (továbbiakban: Részalapok ) R kategóriájú befektetési jegyei (továbbiakban: Befektetési Jegy(ek) ) kerülnek nyilvános forgalomba hozatalra. Eurizon EasyFund Equity Italy Eurizon EasyFund Equity Emerging Market Asia Eurizon EasyFund Equity Latin America Eurizon EasyFund Equity Small Cap Europe Eurizon EasyFund Equity Energy & Materials Eurizon EasyFund Equity Industrials Eurizon EasyFund Equity Banks Eurizon EasyFund Equity High Tech Eurizon EasyFund Equity Emerging Markets Europe, Middle East & Africa Eurizon EasyFund Equity China Eurizon EasyFund Equity North America Eurizon EasyFund Equity Europe Eurizon EasyFund Bond Emerging Markets Eurizon EasyFund Bond High Yield Eurizon EasyFund Cash EUR Eurizon EasyFund Bond EUR Short Term Eurizon EasyFund Bond EUR Medium Term Eurizon EasyFund Bond EUR Long Term Eurizon EasyFund Bond Corporate EUR Short Term (formerly "Bond convertible") Eurizon EasyFund Bond JPY A Részalapok részletes bemutatását a Tájékoztató tartalmazza.

4 A fentiekben meg nem nevezett, az EEF-hez tartozó további részalapok befektetési jegyeinek Magyarországon történı esetleges megvásárlására és eladására jelen szabályozás rendelkezései nem vonatkoznak. I.2 A befektetési alapkezelı Az EEF részalapjait a EURIZON CAPITAL S.A: (korábbi nevén SANPAOLO IMI ASSET MANAGEMENT LUXEMBOURG S.A. ; továbbiakban Befektetési Alapkezelı ) kezeli. Az EEF-et a Luxemburgi Nagyhercegségben a luxemburgi jog szerinti átruházható értékpapírokba kollektív alapon befektetı befektetési alapként hozták létre július 27-én. A Befektetési Alapkezelıt, a Luxemburgi Nagyhercegségben a luxemburgi jog szerinti részvénytársasági formában hozták létre szintén július 27-én, amelyet a Registre de Commerce de L Arrondissement de Luxembourg (magyarul: a Luxemburgi Cégbíróság) a B szám alatt tart nyilván. A Befektetési Alapkezelı székhelye és telephelye Luxemburgban a 12, avenue da la Liberté cím alatt van. A Befektetési Alapkezelı egységes szerkezetbe foglalt társasági szerzıdését a Luxemburgi Cégbírósághoz (angolul: Luxembourg Commercial Register) benyújtották. A Befektetési Alapkezelıt határozatlan idıre hozták létre. Az alapkezelıvel kapcsolatos egyéb információkat a Tájékoztató tartalmazza. I.3 A letétkezelı, ügyintézı, nyilvántartási és transzferáló bróker A Részalapok letétkezelıje és Ügyintézı, nyilvántartási és transzferáló brókere a SANPAOLO BANK S.A., (továbbiakban a Letétkezelı ) korábbi nevén a SANPAOLO LARIANO BANK S.A., a luxemburgi jog szerint július 10-én, Luxemburgban határozatlan idıre alapított részvénytársaság. Székhelye és ügyvezetésének helye Luxemburgban van, a 8, avenue de la Liberté, L-1930-as cím alatt. A letétkezelıre és az Ügyintézı, nyilvántartási és transzferáló brókerre vonatkozó további információkat a Tájékoztató Letétkezelı Bank és a Kifizetıhely, valamint Ügyintézı, nyilvántartási és transzferáló bróker címő fejezete tartalmazza. I.4 A magyarországi forgalmazók A Részalapok Befektetési Jegyeinek magyarországi forgalmazói a CIB Bank Zrt. (székhelye: 1027 Budapest, Medve utca 4-14.; a továbbiakban: a Fı Forgalmazó ), az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Budapest, Népfürdı u ) valamint a BNP Paribas S.A. Magyarországi Fióktelepe (székhelye: 1051 Budapest, Roosevelt tér 7-8.) (együttesen: Forgalmazók. A Forgalmazók a Befektetési Jegyek forgalmazására ügynököknek megbízást adhatnak. A Forgalmazók az ügynökök tevékenységéért a Befektetık felé, mint sajátjukért felelnek.

5 II. A magyarországi folyamatos forgalmazás szereplıi, hatáskörük, felelısségük és díjazásuk 2.1 A folyamatos forgalmazásban közremőködı forgalmazók és értékesítıhelyek A Részalapok forgalmazói a CIB Bank Zrt. (székhelye: 1027 Budapest, Medve utca 4-14.; a továbbiakban: a Fı Forgalmazó ), az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Budapest, Népfürdı u ) valamint a BNP Paribas S.A. Magyarországi Fióktelepe (székhelye: 1051 Budapest, Roosevelt tér 7-8.) (együttesen: Forgalmazók), amely Forgalmazók a Befektetési Alapkezelı és a Forgalmazók között külön-külön kötött forgalmazási szerzıdések (továbbiakban Forgalmazási Szerzıdés ) alapján a következı forgalmazási helyeken forgalmazzák a Részalapokat: Forgalmazási hely Cím CIB Bank Zrt Budapest, Medve u Erste Befektetési Zrt Budapest Népfürdı u BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe 1051 Budapest, Roosevelt tér 7-8. "B" épület A Részalapok Befektetési Jegyeinek értékesítéséért az érintett Forgalmazó felel. A Forgalmazó felelıssége kizárólag az általa végzett értékesítési tevékenységre terjed ki. Ha a Forgalmazónak a Forgalmazási Szerzıdésben foglalt feladataival kapcsolatos kötelezettségszegésébıl vagy mulasztásából eredıen a Befektetési Alapkezelınek, a Részalapoknak vagy harmadik félnek kára keletkezik, azért a kötelezettségszegı vagy mulasztó Forgalmazó helytállni tartozik. A Forgalmazó mentesül a felelısség alól, ha a kár elıre nem látható és elháríthatatlan természeti, illetve politikai hatások eredményeként keletkezik. A Forgalmazók kötelesek: a Forgalmazók üzleti óráiban a Befektetıktıl a Befektetési Jegyekre vonatkozó vételi, eladási vagy konvertálási megbízást felvenni. a folyamatos forgalmazás során a Befektetı kérésére a Tájékoztatót, Rövidített Tájékoztatókat, a féléves, és/vagy éves jelentéseket térítésmentesen átadni 2.2 A Befektetık tájékoztatása A Kibocsátó elkészíti és közzéteszi a Tájékoztatót és a Rövidített Tájékoztatókat. A Befektetési Alapkezelı az EEF mőködésérıl féléves és éves jelentést készít. A Befektetési Alapkezelı a nem auditált féléves és az auditált éves jelentést a Törvényben meghatározott mindkori határidın belül (ez jelenleg külföldi kibocsátónál a féléves jelentés esetében az üzleti év tárgyfélévét követı 60, az éves jelentés esetében pedig a tárgy üzleti évet követı 120 nap) teszi közzé.

6 A magyarországi forgalmazás hirdetményi és közzétételi helyei: A fent említett közzétételi helyeken minden, a Részalapokkal kapcsolatos rendes és rendkívüli tájékoztatás és hirdetmény, illetve a Részalapok nettó eszközértéke, valamint az egy jegyre jutó nettó eszközérték közzétételre kerül. 2.3 Forgalmazási jutalékok, költségek és adók Az értékpapírszámla, ügyfélszámla és devizaszámla vezetéséhez kapcsolódó jutalékokról és díjakról a Befektetı a Forgalmazó mindenkor hatályos Hirdetményébıl tájékozódhat. A Befektetési Alapkezelı vagyonát és a Befektetıket (a Befektetıknek a Részalapból származó jövedelmét) Luxemburgban terhelı adókat és egyéb költségeket a Tájékoztató 5. fejezete, ezen belül 5.4 Díjak és költségek, illetve 5.9 Adózás címő alfejezetei részletezik. A magyar Befektetıknek a Részlapokból származó jövedelmét a Befektetı székhelyétıl, lakóhelyétıl, tartózkodási helyétıl, állampolgárságától, illetve egyéb körülményeitıl függıen Magyarországon és/vagy más országban adó terhelheti. A Befektetıknek a Részalapokból származó jövedelmére kivetett magyarországi adók vonatkozásában felhívjuk a figyelmet a Személyi Jövedelemadóról szóló évi CXVII. törvény és a Társasági Adóról szóló évi LXXXI törvény rendelkezéseire, valamint az ezekkel kapcsolatos APEH iránymutatásokra, azzal, hogy javasoljuk, hogy a Befektetık az ıket érintı adókról Magyarországon bejegyzett ügyvéddel, adótanácsadóval vagy az APEH ügyfélszolgálatával konzultáljanak. 2.4 A Részalapok Befektetési Jegyei magyarországi forgalmazásának megszőnése Arra az esetre, ha a Részalapok Befektetési Jegyei magyarországi forgalmazása megszőnne, vagy ha a Részalap más Részalapba beolvad, a Forgalmazók kötelezettséget vállalnak, hogy a forgalmazás megszőnését legalább harminc (30) nappal megelızıen arról hirdetmény útján tájékoztatják a magyarországi Befektetıket. A Befektetési Jegyek magyarországi forgalmazásának esetleges megszüntetése a Befektetıknek az értékpapírban foglalt jogait nem csorbítja, azonban a Forgalmazók jelen Szabályzatban meghatározott kötelezettségeit megszünteti. A Részalapok megszőnésével, illetve beolvadásával kapcsolatos egyéb információkat a Tájékoztató tartalmazza.

7 III. Pénzmosás A nemzetközi követelményeknek megfelelıen Magyarországon is megszülettek és alkalmazásra kerülnek olyan jogszabályok (2007. évi CXXXVI. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelızésérıl és megakadályozásáról és végrehajtási rendeletei) és szakmai szabályok, melyek megakadályozzák, hogy a kollektív befektetési formákat pénzmosásra használják fel. Ezen szabályok értelmében a magyarországi Forgalmazók az üzleti kapcsolat létesítésekor, és meghatározott feltételek esetén azt követıen is kötelesek azonosítani a Részalapok Befektetıit, illetve azt, aki a Befektetési Jegyek tényleges tulajdonosa lesz (ha az nem egyezik meg a Befektetési Jegyet jegyzı személyével, pl. ha a Befektetési Jegyet jegyzı valamely szervezet nevében jár el). A magyarországi Forgalmazók kötelesek megfelelı eljárást kidolgozni, és alkalmazni a Befektetık azonosítása érdekében. Ennek megfelelıen a magyarországi Forgalmazók megbízást csak az alábbi esetekben fogadhatnak el a Befektetési Üzletszabályzatuk rendelkezései szerint. a.) Magánszemélyek esetén A Befektetı, illetve a nevében eljáró meghatalmazott személyazonosságát megfelelıen igazolja. A személyazonosság igazolására személyi igazolvány, vagy útlevél, és lakcímkártya alapján kerül sor. b.) Jogi személyek esetén A társaság azonosításához létesítı okiratának (Alapító okirat, Alapszabály, Társasági Szerzıdés) egy példánya, valamint egy hatályos cégkivonat, vagy nyilvántartásba vételt igazoló irat szükséges. A társaság képviselıi és (amennyiben a társaság nem nyilvános részvénytársaság) a részvényesek kötelesek eleget tenni az elızı bekezdésben írt azonosítási kötelezettségnek, valamint egy külön lapon meg kell adnia vezetı tisztségviselık, és a részvényesek nevét és lakcímét (kivéve nyilvános részvénytársaság esetében). Az azonosításhoz szükséges a Befektetı jogi személy képviselıinek aláírási címpéldánya is. Ezen túlmenıen a Forgalmazók kötelesek megtartani a pénzmosásról szóló magyar jogszabályi rendelkezéseket, és kötelesek megkövetelni, hogy a Befektetık a Befektetési Jegyek vásárlását megelızıen a magyar jogszabályokban elıírt adatokat, és dokumentumokat is megadják. A pénzmosással kapcsolatos egyéb információkat a Tájékoztató tartalmazza. IV. Irányadó jog, viták rendezése A jelen tájékoztatóban bemutatott Részalapok létrehozására, kezelésére, illetve a Részalapok Befektetési Jegyeinek kibocsátására a luxemburgi jog anyagi jogi szabályai, így különösen a kollektív befektetési formákról szóló, december 20-ai luxemburgi törvény az irányadó. A Részalapok Befektetési Jegyeinek magyarországi nyilvános forgalomba hozatalára a Tövény a szerint kerül sor, ebben az esetben a 252. rendelkezéseit nem kell alkalmazni. A Magyarországon forgalomba hozott külföldi befektetési alap, illetıleg más kollektív befektetési forma köteles megfelelni a Törvény 245. (4) bekezdésében, a 248., 289., 290., 291. és a ában meghatározott tájékoztatási követelményeknek, ideértve a folyamatos forgalmazáshoz készült tájékoztató tartalmi felépítésére és rendszeres közzétételére vonatkozó elıírásokat is. A magyar ügyfelek tájékoztatását magyar vagy angol nyelven kell biztosítani. Minden, a Befektetési Jegy-tulajdonosok, a Befektetési Alapkezelı és a Letétkezelı Bank között felmerült jogvitát a Luxemburgi Nagyhercegség joga szerint kell rendezni, és a Luxemburg Városi Kerületi Bíróság rendelkezik hatáskörrel annak eldöntésére. A Befektetési Alapkezelı és a Letétkezelı Bank azonban más olyan ország bíróságának hatásköre alá is

8 vetheti a jogvitát, amelyben a Befektetési Jegyeket forgalmazzák, ez azonban olyan jogvita, amely az ezen országokban lakóhellyel vagy székhellyel rendelkezı befektetık kifogásaival kapcsolatosak, vagy minden olyan jogvitát, amely az adott országok Befektetési Jegytulajdonosainak jegyzésével, visszaváltásával vagy konvertálásával kapcsolatos ezen országok joga szerint. Felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy magyar bíróságok, illetve a Luxemburgon kívül mőködı más bíróságok által hozott jogerıs ítéletek nem feltétlenül végrehajthatók Luxemburgban. A Befektetési Jegy-tulajdonosok és a Forgalmazók között felmerült, a Forgalmazók felelısségébıl eredı jogviták esetében a Forgalmazók Üzletszabályzata az irányadó.

A Sanpaolo International Fund-hoz tartozó részalapok befektetési jegyeinek magyarországi forgalomba hozatalára vonatkozó szabályok

A Sanpaolo International Fund-hoz tartozó részalapok befektetési jegyeinek magyarországi forgalomba hozatalára vonatkozó szabályok A Sanpaolo International Fund-hoz tartozó részalapok befektetési jegyeinek magyarországi forgalomba hozatalára vonatkozó szabályok Befektetési alapkezelő: Forgalmazó: Budapest 2006. augusztus 2. Tekintettel

Részletesebben

Általános feltételek

Általános feltételek Díjjegyzék Befektetési szolgáltatási tevékenységekhez Gazdálkodó szervezetek és magánszemélyek részére Hatályba lépés: 2016. április 29. Általános feltételek A jelen díjjegyzék a CIB Bank Zrt. (1027 Budapest,

Részletesebben

Általános feltételek

Általános feltételek Díjjegyzék Befektetési szolgáltatási tevékenységekhez Gazdálkodó szervezetek és magánszemélyek részére Hatályba lépés: 2013. október 17. Általános feltételek A jelen díjjegyzék a CIB Bank Zrt. (1027 Budapest,

Részletesebben

A KEG Nyrt. bennfentes kereskedelemre vonatkozó irányelvei

A KEG Nyrt. bennfentes kereskedelemre vonatkozó irányelvei A KEG Nyrt. bennfentes kereskedelemre vonatkozó irányelvei Bennfentes kereskedelem és piacbefolyásolás tilalma Tilos a bennfentes kereskedelem és a piacbefolyásolás. Bennfentes kereskedelem: a) a bennfentes

Részletesebben

Általános feltételek

Általános feltételek Díjjegyzék Befektetési szolgáltatási tevékenységekhez Gazdálkodó szervezetek és magánszemélyek részére Hatályba lépés: 2015. október 19. Általános feltételek A jelen díjjegyzék a CIB Bank Zrt. (1027 Budapest,

Részletesebben

Általános feltételek

Általános feltételek Díjjegyzék Befektetési szolgáltatási tevékenységekhez Gazdálkodó szervezetek és magánszemélyek részére Hatályba lépés: 2014. december 19. Általános feltételek A jelen díjjegyzék a CIB Bank Zrt. (1027 Budapest,

Részletesebben

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Vezetı forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt.

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Vezetı forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Vezetı forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. 2012 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Fejlett Részvénypiaci Alapok Alapja

Részletesebben

I. Számú melléklet. Elfogadó Nyilatkozat

I. Számú melléklet. Elfogadó Nyilatkozat I. Számú melléklet Elfogadó Nyilatkozat az Exbus Vagyonkezelı Befektetési Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság valamennyi, az Ajánlattevı által nem tulajdonolt 56 forint (ötvenhat forint) névértékő, névre

Részletesebben

A szétválás módja: kiválás a Gt. 86.. (1) bek. alapján

A szétválás módja: kiválás a Gt. 86.. (1) bek. alapján A Baranya Megyei Bíróság, mint Cégbíróságon Cg. 02-10-060289 cégjegyzékszámon bejegyzett Pécs Holding Város Vagyonkezelı Zártkörően Mőködı Részvénytársaság (7626 Pécs, Búza tér 8.b.ép., adószáma: 12568011-2-02)

Részletesebben

Gránit Bank Betét Alap

Gránit Bank Betét Alap Gránit Bank Betét Alap Indulás dátuma: 2011.december 08. HU0000711106 1,- HUF 30. napján: 233 678 406 HUF 30. napján: 1,027663 HUF Alapkezelési díj: 0,00 % PSZÁF engedély száma: KE-III/50115/2011. Likviditási

Részletesebben

Ügyféltájékoztató a CIB Duó Megtakarításról

Ügyféltájékoztató a CIB Duó Megtakarításról Információk a Bankról: Ügyféltájékoztató a CIB Duó Megtakarításról CIB DUÓ MEGTAKARÍTÁS CIB Bank Zrt. H-1027 Budapest, Medve utca 4 14. H-1995 Budapest Telefon: (06 1) 423 1000 Fax: (06 1) 489 6500 CIB

Részletesebben

BayernInvest Luxembourg S.A. 3, rue Jean Monnet L-2180 Luxembourg Luxembourg R.C.S. B

BayernInvest Luxembourg S.A. 3, rue Jean Monnet L-2180 Luxembourg Luxembourg R.C.S. B BayernInvest Luxembourg S.A. 3, rue Jean Monnet L-2180 Luxembourg Luxembourg R.C.S. B 37 803 Közlemény a BayernLB Alap befektetésijegy-tulajdonosai részére 2010. szeptember 30-ai dátummal és a Kezelési

Részletesebben

Pénzmosás elleni szabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat Pénzmosás elleni szabályzat A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvényben foglaltak értelmében az Euro Quattro Bróker Kft. köteles ügyfeleit

Részletesebben

Szabályzat a Pénzmosás Megelőzéséről és Megakadályozásáról

Szabályzat a Pénzmosás Megelőzéséről és Megakadályozásáról ... (társaság neve)... (adószám) Szabályzat a Pénzmosás Megelőzéséről és Megakadályozásáról Érvényes:... -tól Érvénybe helyezte:... Tartalomjegyzék 1. A pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló

Részletesebben

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2009. I FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT.

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2009. I FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2009. I FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON

Részletesebben

10/2011. sz. vezérigazgatói utasítás. a Diákhitel Központ Zrt. bennfentes kereskedelemre vonatkozó szabályzata

10/2011. sz. vezérigazgatói utasítás. a Diákhitel Központ Zrt. bennfentes kereskedelemre vonatkozó szabályzata 10/2011. sz. vezérigazgatói utasítás a Diákhitel Központ Zrt. bennfentes kereskedelemre vonatkozó szabályzata A Diákhitel Központ Zrt. (a továbbiakban DK Zrt.) Felügyelıbizottságának 25/2010. (IX.15.)

Részletesebben

MKB Alapkezelı zrt. MKB EURO TOP 20 Tıkevédett Likviditási Alap (mint beolvadó alap) PSZÁF lajstromszám: Portfolió jelentése

MKB Alapkezelı zrt. MKB EURO TOP 20 Tıkevédett Likviditási Alap (mint beolvadó alap) PSZÁF lajstromszám: Portfolió jelentése MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB EURO TOP 20 Tıkevédett Likviditási

Részletesebben

A luxemburgi jog hatálya alá tartozó, több részalapból álló közös befektetési alap

A luxemburgi jog hatálya alá tartozó, több részalapból álló közös befektetési alap Eurizon EasyFund A luxemburgi jog hatálya alá tartozó, több részalapból álló közös befektetési alap A részvényjegyzés nem elfogadható az éves jelentések alapján. Az Eurizon EasyFund Befektetési Jegyeinek

Részletesebben

A CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörően mőködı Részvénytársaság D Í J J E G Y Z É K E. Érvényes: 2008. március 01.-tıl

A CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörően mőködı Részvénytársaság D Í J J E G Y Z É K E. Érvényes: 2008. március 01.-tıl A CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörően mőködı Részvénytársaság D Í J J E G Y Z É K E Érvényes: 2008. március 01.-tıl ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A jelen díjjegyzék a CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörően

Részletesebben

AEGON ATTICUS VISION SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT.

AEGON ATTICUS VISION SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. AEGON ATTICUS VISION SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Atticus Vision Származtatott

Részletesebben

CIB DUPLA PROFIT TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt.

CIB DUPLA PROFIT TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. CIB DUPLA PROFIT TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. 2012 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Dupla Profit Tıkevédett Származtatott

Részletesebben

Útmutató a befektetési alapok átalakulásához készített tájékoztató jóváhagyásához

Útmutató a befektetési alapok átalakulásához készített tájékoztató jóváhagyásához Útmutató a befektetési alapok átalakulásához készített tájékoztató jóváhagyásához Tartalom Irányadó jogszabályok... 3 A Felügyelet engedélyezési hatásköre... 3 Egyéb jogszabályi rendelkezések... 3 A Felügyelethez

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A módosított Általános Üzleti Feltételek a mai naptól megtekinthetı a Bank honlapján (www.raiffeisen.hu), valamint a bankfiókokban.

HIRDETMÉNY. A módosított Általános Üzleti Feltételek a mai naptól megtekinthetı a Bank honlapján (www.raiffeisen.hu), valamint a bankfiókokban. HIRDETMÉNY A Raiffeisen Bank Zrt. tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a Bank Általános Üzleti Feltételei módosulnak. A módosítás az Általános Üzleti Feltételek alábbi pontjait érinti: 1. rész: II. fejezet

Részletesebben

Végleges Feltételek. A Diákhitel Központ Zártkörően

Végleges Feltételek. A Diákhitel Központ Zártkörően Végleges Feltételek A Diákhitel Központ Zártkörően Mőködı Részvénytársaság 6.000.000.000,- Ft, azaz Hatmilliárd forint össznévértékő, névre szóló, DK2011/02 elnevezéső Kötvénye nyilvános Forgalomba hozatalához,

Részletesebben

Szalay-Berzeviczy Attila Az Igazgatóság elnöke / Chairman of the Board of Directors

Szalay-Berzeviczy Attila Az Igazgatóság elnöke / Chairman of the Board of Directors Nyilvános A Budapesti Értéktızsde Zártkörően Mőködı Részvénytársaság Igazgatóságának 17/2007. számú határozata Public Resolution No. 17/2007. of the Board of Directors of the Budapest Stock Exchange Ltd.

Részletesebben

Érvényes: 2011. november 14-től visszavonásig Közzététel napja: 2011. november 11.

Érvényes: 2011. november 14-től visszavonásig Közzététel napja: 2011. november 11. Kondíciós Lista Befektetési szolgáltatásokra Érvényes: 2011. november 14-től visszavonásig Közzététel napja: 2011. november 11. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános kondíciók... 3 2. Számlavezetési szolgáltatások...

Részletesebben

Credit Suisse Bubor Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap Megszűnési jelentés 2009. 09. 18.

Credit Suisse Bubor Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap Megszűnési jelentés 2009. 09. 18. Credit Suisse Bubor Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap Megszűnési jelentés 2009. 09. 18. A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (továbbiakban Tpt. ) 21.sz.melléklet 1. pont:. A Credit Suisse

Részletesebben

Érvényes: 2015. június 1-étől visszavonásig Közzététel napja: 2015. május 29.

Érvényes: 2015. június 1-étől visszavonásig Közzététel napja: 2015. május 29. Kondíciós Lista Befektetési szolgáltatásokra Érvényes: 2015. június 1-étől visszavonásig Közzététel napja: 2015. május 29. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános kondíciók... 3 2. Számlavezetési szolgáltatások...

Részletesebben

FirstFund Intézményi Ingatlanbefektetési Alap. Féléves jelentés 2011.

FirstFund Intézményi Ingatlanbefektetési Alap. Féléves jelentés 2011. FirstFund Intézményi Ingatlanbefektetési Alap Féléves jelentés 2011. Alapkezelı: SCD Befektetési Alapkezelı Zrt. Letétkezelı: ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe PSZÁF engedély száma: E-III/120033-1/2007.

Részletesebben

ELFOGADÓ NYILATKOZAT

ELFOGADÓ NYILATKOZAT ELFOGADÓ NYILATKOZAT az EXTERNET Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság Részvényeire tett nyilvános vételi Ajánlatra 1. Az Ajánlattevı BIRDCOM Tanácsadó Korlátolt

Részletesebben

AEGON EUROEXPRESS BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT.

AEGON EUROEXPRESS BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON EuroExpress Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelıje -

Részletesebben

BLACKROCK GLOBAL FUNDS (a továbbiakban: Társaság ) MAGYARORSZÁGI NYILVÁNOS KOLLEKTÍV BEFEKTETÉSI ÉRTÉKPAPÍR- FORGALMAZÁSI FELTÉTELEK

BLACKROCK GLOBAL FUNDS (a továbbiakban: Társaság ) MAGYARORSZÁGI NYILVÁNOS KOLLEKTÍV BEFEKTETÉSI ÉRTÉKPAPÍR- FORGALMAZÁSI FELTÉTELEK BLACKROCK GLOBAL FUNDS (a továbbiakban: Társaság ) MAGYARORSZÁGI NYILVÁNOS KOLLEKTÍV BEFEKTETÉSI ÉRTÉKPAPÍR- FORGALMAZÁSI FELTÉTELEK BEVEZETÉS A BlackRock Global Funds (a továbbiakban: Társaság ) egy részvénytársaság,

Részletesebben

Együttmőködési megállapodás

Együttmőködési megállapodás PE iktatószám: Kórház iktatószám: Együttmőködési megállapodás Melyet a Pannon Egyetem (8200 Veszprém, Egyetem u. 10.; adószáma: 15308816-2-19; OM száma: FI 80554) képviseletében: Dr. Friedler Ferenc rektor

Részletesebben

Féléves jelentés GENERALI FEJLŐDŐ PIACI RÉSZVÉNY ALAPOK ALAPJA

Féléves jelentés GENERALI FEJLŐDŐ PIACI RÉSZVÉNY ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés 2013. GENERALI FEJLŐDŐ PIACI RÉSZVÉNY ALAPOK ALAPJA 2 Generali Fejlődő Piaci Részvény Alapok Alapja I. Alapadatok Nyilvántartásba vétel (PSZÁF) 2008. július 3. Lajstromszáma 1111/283 Típusa

Részletesebben

Útmutató befektetési alapok nyilvántartásba vételéhez

Útmutató befektetési alapok nyilvántartásba vételéhez Útmutató befektetési alapok nyilvántartásba vételéhez Tartalom Irányadó jogszabályok... 3 A Felügyelet engedélyezési hatásköre... 3 Egyéb jogszabályi rendelkezések... 3 A Felügyelethez benyújtandó dokumentumok...

Részletesebben

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT.

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Közép- Európai Részvény

Részletesebben

MKB Alapkezelı zrt. MKB Hozam Expressz 2. Pénzpiaci Befektetési Alap (mint beolvadó alap) PSZÁF lajstromszám: 1111-397. Portfolió jelentése

MKB Alapkezelı zrt. MKB Hozam Expressz 2. Pénzpiaci Befektetési Alap (mint beolvadó alap) PSZÁF lajstromszám: 1111-397. Portfolió jelentése MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB Hozam Expressz 2. Pénzpiaci

Részletesebben

FirstFund Intézményi Ingatlanbefektetési Alap. Féléves jelentés 2010.

FirstFund Intézményi Ingatlanbefektetési Alap. Féléves jelentés 2010. FirstFund Intézményi Ingatlanbefektetési Alap Féléves jelentés 2010. Alapkezelı: FirstFund Közép-Európai Befektetési Alapkezelı Zrt. Letétkezelı: ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe PSZÁF engedély száma:

Részletesebben

AEGON LENGYEL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON LENGYEL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS 2012. I. FÉLÉVES JELENTÉS A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Lengyel Részvény AlapBefektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelıje - a befektetési

Részletesebben

Végleges Feltételek. A Diákhitel Központ Zártkörően

Végleges Feltételek. A Diákhitel Központ Zártkörően Végleges Feltételek A Diákhitel Központ Zártkörően Mőködı Részvénytársaság 6.500.000.000,- Ft, azaz hatmilliárd ötszázmillió forint össznévértékő, névre szóló, DK2009/01 elnevezéső Kötvénye nyilvános Forgalomba

Részletesebben

Féléves jelentés GENERALI FEJLŐDŐ PIACI RÉSZVÉNY ALAPOK ALAPJA

Féléves jelentés GENERALI FEJLŐDŐ PIACI RÉSZVÉNY ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés 2017. GENERALI FEJLŐDŐ PIACI RÉSZVÉNY ALAPOK ALAPJA Generali Fejlődő Piaci Részvény Alapok Alapja I. Alapadatok Az Alap működési formája: Az Alap fajtája: Az Alap elsődleges eszközkategóriájának

Részletesebben

Zárás: 2009. szeptember 30. Frissítés: 2009. november 16.

Zárás: 2009. szeptember 30. Frissítés: 2009. november 16. CompLex Kiadó Kft. Céginfó FairConto Ügyviteli Szolgáltató és Tanácsadó Zártkörően Mőködı Részvénytársaság A FairConto Ügyviteli Szolgáltató és Tanácsadó Zártkörően Mőködı Részvénytársaság (Cg. 01-10-046157)

Részletesebben

Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár

Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár szerzõdés száma :.../... TÁMOGATÁSI (ADOMÁNYOZÁSI) SZERZÕDÉS amely létrejött egyrészrõl a Budapest Országos Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár (1138 Budapest, Váci út 193.) továbbiakban a Pénztár, valamint

Részletesebben

PIONEER FUNDS Fonds commun de placement (kollektív befektetési alap) Székhely: 8-10, rue Jean Monnet, L-2180 Luxemburg, Luxemburgi Nagyhercegség

PIONEER FUNDS Fonds commun de placement (kollektív befektetési alap) Székhely: 8-10, rue Jean Monnet, L-2180 Luxemburg, Luxemburgi Nagyhercegség PIONEER FUNDS Fonds commun de placement (kollektív befektetési alap) Székhely: 8-10, rue Jean Monnet, L-2180 Luxemburg, Luxemburgi Nagyhercegség Közlemény a Pioneer Funds Absolute Return European Equity,

Részletesebben

Féléves jelentés 2011.

Féléves jelentés 2011. Féléves jelentés 2011. által kezelt Befektetési Alapokról Generali Arany Oroszlán Nemzetközi Részvény Alap Generali Cash Pénzpiaci Alap Generali Hazai Kötvény Alap Generali Nemzetközi Részvény Alapok Alapja

Részletesebben

/2012. Megállapodás közérdekő kötelezettségvállalásra

/2012. Megállapodás közérdekő kötelezettségvállalásra 08-8-1486/2012 Megállapodás közérdekő kötelezettségvállalásra Amely létrejött egyrészrıl Pannon Hıerımő Zrt. székhelye: 7630 Pécs, Edison u. 1. adószáma: 10740013-2-02 mint a közérdekő kötelezettségvállalást

Részletesebben

ÜGYFÉL NYILATKOZATA A TÉNYLEGES TULAJDONOSRÓL**

ÜGYFÉL NYILATKOZATA A TÉNYLEGES TULAJDONOSRÓL** Értékpapír-, és ügyfélszámla vezetéséről szóló számlaszerződéshez kapcsolódó azonosítási adatlap JOGI SZEMÉLYEK ÉS JOGI SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK RÉSZÉRE Jelen Azonosítási adatlap

Részletesebben

VÉGLEGES FELTÉTELEK november 23.

VÉGLEGES FELTÉTELEK november 23. VÉGLEGES FELTÉTELEK 2012. november 23. Raiffeisen Bank Zártkörően Mőködı Részvénytársaság legfeljebb 15.000.000.000,- Ft össznévértékő, névre szóló Kötvények forgalomba hozatala a Raiffeisen 2012-2013.

Részletesebben

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT.

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Közép- Európai Részvény

Részletesebben

Hatályos: április 24-től Készítés időpontja:

Hatályos: április 24-től Készítés időpontja: 5. SZÁMÚ MELLÉKLET A TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIHEZ Hatályos: 2018. április 24-től Készítés időpontja: 2018.03.22. SZERZŐDÉSKÖTÉSHEZ, MEGHATALMAZÁSSAL TÖRTÉNŐ ÜGYINTÉZÉSHEZ

Részletesebben

AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2010. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Russia

Részletesebben

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK I. ALKALMAZÁSI KÖR... 3 I.1. A TÁRSASÁG ENGEDÉLYE... 3 I.2. A TÁRSASÁG TEVÉKENYSÉGE... 3 I.3. A SZERZİDİ FELEK... 3 I.4. AZ EGYEDI SZERZİDÉSEK, ÉS AZ ÜZLETSZABÁLYZAT... 3 I.5. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

A 30/2013. (XII. 16.) MNB

A 30/2013. (XII. 16.) MNB A Magyar Nemzeti Bank elnökének 30/2013. (XII. 16.) MNB rendelete16 a befektetési alapokkal összefüggő bejelentési kötelezettségek teljesítésének tartalmi és formai feltételeiről A Magyar Nemzeti Bankról

Részletesebben

NYILVÁNOS AJÁNLATTÉTEL

NYILVÁNOS AJÁNLATTÉTEL NYILVÁNOS AJÁNLATTÉTEL A Diákhitel Központ Zártkörően Mőködı Részvénytársaság 6 000 000 000,- Ft, azaz hatmilliárd forint össznévértékő, névre szóló, DK 2011/01 elnevezéső Kötvénye elsı Részletének nyilvános

Részletesebben

Végleges Feltételek. A Diákhitel Központ Zártkörően

Végleges Feltételek. A Diákhitel Központ Zártkörően Végleges Feltételek A Diákhitel Központ Zártkörően Mőködı Részvénytársaság 2.500.000.000,- Ft, azaz Kettımilliárd-ötszázmillió forint össznévértékő, névre szóló, DK2012/01 elnevezéső Kötvénye nyilvános

Részletesebben

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIA RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAP

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIA RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAP Féléves jelentés 2013. GENERALI IC ÁZSIA RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAP 2 Generali IC Ázsiai Részvény V/E Befektetési Alap I. Alapadatok Nyilvántartásba vétel (PSZÁF) 2010. szeptember 24. Lajstromszáma

Részletesebben

VÉGLEGES FELTÉTELEK. 2011. október 5.

VÉGLEGES FELTÉTELEK. 2011. október 5. VÉGLEGES FELTÉTELEK 2011. október 5. Raiffeisen Bank Zártkörően Mőködı Részvénytársaság legfeljebb 15.000.000.000,- Ft össznévértékő, névre szóló Kötvények forgalomba hozatala a Raiffeisen 2011-2012. évi

Részletesebben

2. számú Kiegészítés. a Diákhitel Központ Zártkörően Mőködı Részvénytársaság

2. számú Kiegészítés. a Diákhitel Központ Zártkörően Mőködı Részvénytársaság 2. számú Kiegészítés a Diákhitel Központ Zártkörően Mőködı Részvénytársaság 50.000.000.000,- Ft, azaz ötvenmilliárd forint keretösszegő kötvényprogramjához 2008. február 6-án készített Alaptájékoztatóhoz

Részletesebben

Hatályos: március 7-dikétől Készítés időpontja:

Hatályos: március 7-dikétől Készítés időpontja: 5. SZÁMÚ MELLÉKLET A TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIHEZ Hatályos: 2017. március 7-dikétől Készítés időpontja: 2017.02.02. SZERZŐDÉSKÖTÉSHEZ, MEGHATALMAZÁSSAL TÖRTÉNŐ ÜGYINTÉZÉSHEZ

Részletesebben

Újra szabályozzák az egyéni vállalkozók és az egyéni cégek mőködését (2009. évi CXV. törvény)

Újra szabályozzák az egyéni vállalkozók és az egyéni cégek mőködését (2009. évi CXV. törvény) Újra szabályozzák az egyéni vállalkozók és az egyéni cégek mőködését (2009. évi CXV. törvény) 2010. január 1.-tıl több ponton változnak az egyéni vállalkozókra vonatkozó elıírások, illetve teljesen új

Részletesebben

331/2008. sz. határozata

331/2008. sz. határozata A Budapesti Értéktızsde Zártkörően Mőködı Részvénytársaság Vezérigazgatójának 331/2008. sz. határozata A Budapesti Értéktızsde Zártkörően Mőködı Részvénytársaság vezérigazgatója A Budapesti Értéktızsde

Részletesebben

IMPACT LAKÓINGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. Féléves jelentés 2017

IMPACT LAKÓINGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. Féléves jelentés 2017 IMPACT LAKÓINGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP Féléves jelentés 2017 Alapkezelő: Impact Asset Management Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1016 Budapest, Gellérthegy utca 17.) Általános információk

Részletesebben

VÉGLEGES FELTÉTELEK szeptember 16.

VÉGLEGES FELTÉTELEK szeptember 16. VÉGLEGES FELTÉTELEK 2014. szeptember 16. Raiffeisen Bank Zártkörően Mőködı Részvénytársaság legfeljebb 5.000.000,- euró össznévértékő, névre szóló Kötvények forgalomba hozatala a Raiffeisen 2014-2015.

Részletesebben

AZ AEGON ATTICUS ALFA SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP (MINT JOGUTÓD ALAP)

AZ AEGON ATTICUS ALFA SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP (MINT JOGUTÓD ALAP) AZ AEGON ATTICUS ALFA SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP (MINT JOGUTÓD ALAP) PORTFOLIÓ JELENTÉSE ALAPKEZELİ AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. (1091 BUDAPEST, ÜLLİI ÚT 1.) FORGALMAZÓ AEGON MAGYARORSZÁG

Részletesebben

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév Féléves jelentés Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2018. I. félév A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Magyar Posta Rövid Kötvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési

Részletesebben

VÉGLEGES FELTÉTELEK február 8.

VÉGLEGES FELTÉTELEK február 8. VÉGLEGES FELTÉTELEK 2013. február 8. Raiffeisen Bank Zártkörően Mőködı Részvénytársaság legfeljebb 15.000.000.000,- Ft össznévértékő, névre szóló Kötvények forgalomba hozatala a Raiffeisen 2012-2013. évi

Részletesebben

VÉGLEGES FELTÉTELEK december 9.

VÉGLEGES FELTÉTELEK december 9. VÉGLEGES FELTÉTELEK 2013. december 9. Raiffeisen Bank Zártkörően Mőködı Részvénytársaság legfeljebb 15.000.000.000,- Ft össznévértékő, névre szóló Kötvények forgalomba hozatala a Raiffeisen 2013-2014.

Részletesebben

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés 2016. GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA Generali IC Ázsiai Részvény V/E Befektetési Alapok Alapja I. Alapadatok Az Alap működési formája: Az Alap fajtája: Az Alap

Részletesebben

Rábaközi Takarékszövetkezet

Rábaközi Takarékszövetkezet Rábaközi Takarékszövetkezet Vállalkozások és egyéni vállalkozók részére vezetett pénzforgalmi számlák és betétszámlák kamatairól, valamint a vonatkozó betétbiztosítási feltételekről Hatályos: 2015. július

Részletesebben

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés 2017. GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA Generali IC Ázsiai Részvény V/E Befektetési Alapok Alapja I. Alapadatok Az Alap működési formája: Az Alap fajtája: Az Alap

Részletesebben

AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2011. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON

Részletesebben

Útmutató befektetési alapok kezelési szabályzatának módosításához

Útmutató befektetési alapok kezelési szabályzatának módosításához Útmutató befektetési alapok kezelési szabályzatának módosításához Tartalom Irányadó jogszabályok... 3 A Felügyelet engedélyezési hatásköre... 3 Egyéb jogszabályi rendelkezések... 3 A Felügyelethez benyújtandó

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. De Rossi Éva vezérigazgató

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. De Rossi Éva vezérigazgató PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT De Rossi Éva vezérigazgató TARTALOMJEGYZÉK 1. A panasz bejelentése... 3 2. A panasz kivizsgálása... 4 3. A panasz nyilvántartása... 6 4. Jogorvoslati lehetıség... 6 5. Záró rendelkezések...

Részletesebben

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt.

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2013 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Fejlett Részvénypiaci Alapok Alapja

Részletesebben

AEGON CLIMATE CHANGE RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT.

AEGON CLIMATE CHANGE RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. AEGON CLIMATE CHANGE RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Climate Change Részvény

Részletesebben

VÉGLEGES FELTÉTELEK szeptember 23.

VÉGLEGES FELTÉTELEK szeptember 23. VÉGLEGES FELTÉTELEK 2014. szeptember 23. Raiffeisen Bank Zártkörően Mőködı Részvénytársaság legfeljebb 15.000.000.000,- Ft össznévértékő, névre szóló Kötvények forgalomba hozatala a Raiffeisen 2014-2015.

Részletesebben

1. Kibocsátó: FHB Jelzálogbank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 1082 Budapest Üllői út 48. 2. (i) Sorozat megjelölése:

1. Kibocsátó: FHB Jelzálogbank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 1082 Budapest Üllői út 48. 2. (i) Sorozat megjelölése: FHB Jelzálogbank Nyrt. Hirdetmény és Végleges Feltételek A FHB Jelzálogbank Nyrt. (cégjegyzékszám: 01-10-043638, cégbejegyzés: 1998.03.18., székhely: 1082 Budapest, Üllői út 48.) (továbbiakban: Kibocsátó,

Részletesebben

Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Készült: 2013. augusztus 12. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122 Budapest, Pethényi köz

Részletesebben

Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012

Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Készült: 2012. augusztus 9. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122 Budapest, Pethényi köz

Részletesebben

[Hitelfelvevı neve] részére [Hitelfelvevı címe] mint hitelfelvevı (a Hitelfelvevı ) Tárgy: Koordinátor kijelölése. Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

[Hitelfelvevı neve] részére [Hitelfelvevı címe] mint hitelfelvevı (a Hitelfelvevı ) Tárgy: Koordinátor kijelölése. Tisztelt Hölgyeim/Uraim! [A CMS Cameron McKenna LLP (Magyarországi Fióktelepe) által megvitatás céljára készített tervezet, a felek fenntartják a további változtatás jogát.] [Hitelfelvevı neve] részére [Hitelfelvevı címe] mint

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2012. féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2012. féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP e 1. Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap Az Alap rövidített

Részletesebben

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT.

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Közép- Európai Részvény

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2011

FÉLÉVES JELENTÉS 2011 FÉLÉVES JELENTÉS 2011 Alapadatok Neve Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Budapest Állampapír Alap* Budapest Government Bond Investment Fund Budapest Állampapír Alap Budapest Government Bond

Részletesebben

CIB Bank Zrt. Végleges Feltételek

CIB Bank Zrt. Végleges Feltételek CIB Bank Zrt. Végleges Feltételek Minimum 500.000.000 forint maximum 3.000.000.000 forint össznévértékő, névre szóló, dematerializált, tızsdére bevezetésre kerülı CIB Kamatkövetı 2012/A-001 Kötvények nyilvános

Részletesebben

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2010. ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT.

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2010. ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. AEGON KÖZÉP-EURÓPAI KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Közép- Európai Kötvény

Részletesebben

egységes szerkezetbe foglalt TÁJÉKOZTATÓJA

egységes szerkezetbe foglalt TÁJÉKOZTATÓJA A QUAESTOR Aranytallér Vegyes Nyíltvégő Értékpapír Befektetési Alap QUAESTOR Borostyán Kötvény Nyíltvégő Értékpapír Befektetési Alap QUAESTOR Deviza Nyíltvégő Értékpapír Befektetési Alap QUAESTOR Kurázsi

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Múzeum köz 1. sz. ingatlan értékesítése Sorszám: 5 Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Váczi Julianna osztályvezetı Gazdálkodási Osztály Dr. Farkas László jogi munkatárs Pénzügyi Bizottság Döntéshozatal

Részletesebben

Hatályos: 2015. március 1-jétől Készítés időpontja: 2015.01.28. Amit magával kell hoznia Előfizetői Szerződés megkötéséhez

Hatályos: 2015. március 1-jétől Készítés időpontja: 2015.01.28. Amit magával kell hoznia Előfizetői Szerződés megkötéséhez 5. SZÁMÚ MELLÉKLET A TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIHEZ Hatályos: 2015. március 1-jétől Készítés időpontja: 2015.01.28 A SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK Amit magával

Részletesebben

AEGON BESSA SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT.

AEGON BESSA SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. AEGON BESSA SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Bessa Származtatott Befektetési

Részletesebben

A luxemburgi jog hatálya alá tartozó, több részalapból álló közös befektetési alap

A luxemburgi jog hatálya alá tartozó, több részalapból álló közös befektetési alap Eurizon EasyFund A luxemburgi jog hatálya alá tartozó, több részalapból álló közös befektetési alap A pénzügyi beszámolók alapján nem fogadható el jegyzés. A jegyzések kizárólag akkor érvényesek, ha azok

Részletesebben

Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet. Érvényes: március 30-tól

Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet. Érvényes: március 30-tól Kis- és középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek 1. sz. Melléklet Érvényes: 2017. március 30-tól Fedezettségi követelmények standard instrumentumok esetén Hitel illetve fedezet devizaneme

Részletesebben

PARVEST TÁJÉKOZTATÁS A BEFEKTETŐK RÉSZÉRE

PARVEST TÁJÉKOZTATÁS A BEFEKTETŐK RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÁS A BEFEKTETŐK RÉSZÉRE A BNP Paribas csoport által az ügyfeleknek kínált alapválaszték áramvonalasítása, valamint a PARVEST (a Vállalat ) tulajdonában lévő eszközök optimális kezelése érdekében

Részletesebben

file:///c:/documents and Settings/Dr. Pátzay Péter/Local Settings/Temp... V É G Z É S

file:///c:/documents and Settings/Dr. Pátzay Péter/Local Settings/Temp... V É G Z É S 1 / 6 2013.11.12. 10:54 Fıvárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.01-10-046842/31 V É G Z É S A Fıvárosi Törvényszék Cégbíróságánál Cg.01-10-046842 cégjegyzékszámon bejegyzett BIOMEDICAL COMPUTER TECHNOLOGIES

Részletesebben

Féléves jelentés I. félév. Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap

Féléves jelentés I. félév. Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap Féléves jelentés 2017 I. félév Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője -

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. ügyfél-átvilágítással kapcsolatos kötelezettségeiről

HIRDETMÉNY. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. ügyfél-átvilágítással kapcsolatos kötelezettségeiről HIRDETMÉNY A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. ügyfél-átvilágítással kapcsolatos kötelezettségeiről 2018 Tisztelt Ügyfeleink! A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló

Részletesebben

A pályázat benyújtásának végsı határideje: 2009. december 31. Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak (KSH besorolással):

A pályázat benyújtásának végsı határideje: 2009. december 31. Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak (KSH besorolással): TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM MUNKAHELYMEGİRZİ TÁMOGATÁS MUNKAIDİ-CSÖKKENTÉSSEL ÉS KÉPZÉSSEL KOMBINÁLVA MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSAI RÉSZÉRE TÁMOP-2.3.3/09/01/A TÁMOP-2.3.3/09/02/A A pályázat

Részletesebben

CIB Bank Zrt. Végleges Feltételek

CIB Bank Zrt. Végleges Feltételek CIB Bank Zrt. Végleges Feltételek Minimum 1.000.000 EUR, Maximum 10.000.000 EUR össznévértékő, névre szóló, dematerializált, tızsdére bevezetésre kerülı CIB Euró Kamatkövetı 2013/A-001 Kötvények nyilvános

Részletesebben

CIB Bank Zrt. 100 milliárd forint keretösszegő évi kötvényprogramja. Alaptájékoztatójának 1. számú kiegészítése

CIB Bank Zrt. 100 milliárd forint keretösszegő évi kötvényprogramja. Alaptájékoztatójának 1. számú kiegészítése A CIB Bank Zrt. 100 milliárd forint keretösszegő 2009-2010. évi kötvényprogramja Alaptájékoztatójának 1. számú kiegészítése A Kibocsátó hitelminısítése: Fitch Ratings hosszú lejáratú kötelezettségek A

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. Általános Üzletszabályzata (a továbbiakban "Üzletszabályzat")

A CIB Bank Zrt. Általános Üzletszabályzata (a továbbiakban Üzletszabályzat) A CIB Bank Zrt. Általános Üzletszabályzata (a továbbiakban "Üzletszabályzat") (hatályos 2012. április 30. napjától) I. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI 1. Bevezetı rendelkezések 1.1. Az Általános

Részletesebben