SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA"

Átírás

1 1 Budapest, XIX. Lehel u Vak Bottyán u sz. Társasház Hrsz.: /8 SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Társasház közgyőlése a társasház mőködésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a következı Szervezeti-mőködési Szabályzatot (SZMSZ) alkotja az alapító okirat vonatkozó részeinek egyidejő hatálytalanítása mellett: 1. A KÖZÖSSÉG SZERVEI, HATÁSKÖRÜK. JOGAIK ÉS KÖTELESSÉGEIK: 1.1.A közgyőlés A közgyőlést a közös képviselı és az SZVB közösen készíti elı A közgyőlésen - a határozatot is tartalmazó,- jegyzıkönyvet kell vezetni, amelyet a közgyőlésen elnöklı személy és két tulajdonostárs az aláírásával hitelesít. A közgyőlésen a jegyzıkönyvet amennyiben esetenként ez ellen senki nem tiltakozikhangfelvétellel is lehet vezetni, mely alapján csak a hozandó határozathoz kapcsolódó lényegi hozzászólásokat valamint a határozatokat és meghozataluk körülményét rögzítı írásbeli jegyzıkönyv készül. Ebben az esetben a hangfelvételt tartalmazó digitális adathordozót a dokumentumok között meg kell ırizni. A közgyőlésen meghozott határozatokról a közös képviselınek valamennyi tulajdonostársat írásban közgyőlés megtartásától számított 8 napon bélül értesítenie kell. a tulajdonosok 10% ának a javasolt napirend és a határozati javaslat pontos megjelölésével tett írásos kezdeményezésére a közös képviselı köteles 15 napon belül a közgyőlést összehívni Minden tulajdonosokat érintı közös képviselıtıl vagy a Számvizsgáló Bizottságtól érkezı dokumentum (meghívó, tájékoztató, felhívás stb.) eljuttatása postaláda útján, személyesen vagy együttlakó útján illetve postai úton történhet. A közgyőlési határozat írásbeli szavazás útján is meghozható. Ebben az esetben a közgyőlési napirendre vonatkozóan a közös képviselı felhívásához mellékeli az írásbeli határozati javaslato(ka)t a számvizsgáló bizottság elızetes véleményének ismeretében. A Számvizsgáló Bizottság kérésére írásbeli véleményét a felhíváshoz csatolni kell. A tulajdonostársak a határozati javaslat kézhezvételét követı 15 napon belül van lehetıségük írásban szavazni és szavazatuk eredményét a közös képviselınek megküldeni. Az írásbeli szavazás eredményét a közös képviselı a szavazásra megjelölt határidıt követı 8 napon belül írásban köteles a tulajdonostársakkal közölni.

2 2 Eredménytelen az írásbeli szavazás a) A Szervezeti-mőködési Szabályzat tekintetében: ha az írásbeli határozati javaslatra leadott érvényes és azonos írásbeli szavazatok aránya nem éri el a tulajdonosok tulajdoni hányada alapján számított egyszerő többséget, b) Minden más esetben: ha az írásbeli határozati javaslatra leadott érvényes és azonos írásbeli szavazatok aránya nem éri el a tulajdonostársak tulajdoni hányada alapján számított szavazattöbbségnek a törvényben meghatározott mértékét. Határozatképtelen közgyőlés esetén a megismételt közgyőlés az eredeti közgyőlés napjára is összehívható, ha az eredeti meghívó ezt tartalmazza. A közgyőlési meghívó mellékletben tartalmazza a napirendi pontokhoz főzıdı információkat és a meghozandó határozati javaslatokat A közgyőlés az SZVB tagjait egyszer többséggel választja és hívja vissza A közgyőlésen elnöklı személy feladata a közgyőlés eredményes munkájának biztosítása. Ennek érdekében gondoskodik, hogy a) Mindenki hozzászólni kívánó szót kapjon b) A hozzászóló csak a tárgyalt témához szóljon hozzá c) A közgyőlésre szánt idıkeretben minden megtárgyalandó napirend megtárgyalásra kerüljön, ezért a bekiabálásokat, felesleges témaismétléseket igyekezzen meggátolni demokratikus keretek között 1.2.A közös képviselı beszámolási kötelezettség: Az írásban foglalt határozatok végrehajtásáról az éves közgyőlésen beszámol. Az éves beszámoló közgyőlési elfogadása a késıbbiekben feltárt mulasztás alól nem mentesíti. Az éves költségterv a könyvelési évre szól, január 01-tıl december 31.-ig. A közgyőlésen elfogadott éves közös költség január 01-tıl értendı. A közgyőlés hónapja és a januári hónap között eltelt idıszak közös költség különbözetét el kell osztani az év hátralévı hónapjai között, és ez alapján kell a befizetendı közös költséget megállapítani. Az így megállapított fizetendı közös költség mértékérıl a tulajdonosokat értesíteni kell Folyamatos jelenlét: Külsı közös képviselı esetén havonta a társasházban bejárást" tart, melyen lehetıség szerint- a gondnok és (vagy) egy SZVB-tag is részt vesz Közös költség beszedése: A tulajdonosi közös költség hátralékról összesítést készít. Az összesítést havonta megküldi a Számvizsgáló Bizottságnak. Az éves összesítést mellékeli az éves elszámoláshoz. Az 1 hónapnál nagyobb összegő közös költség elmaradásról tájékoztatja az érintett tulajdonost. A 3 hónapot meghaladó tartozás esetén a késedelmes tulajdonos részére ügyvédi felszólításról intézkedik. Ebben az esetben a Tulajdonos folyószámláját az ügyvédi költséggel megterheli.

3 3 4 havi közös költség mértékét meghaladó tartozás esetén a közös képviselı fizetési meghagyás kibocsátásáról gondoskodik. Ennek jogerıre emelkedésekor végrehajtást kezdeményez. A Végrehajtás eredménytelensége esetén gondoskodik a végrehajtási jog tulajdonlapi bejegyzésérıl, valamint (nagyobb tartozás esetén) ingatlan-végrehajtás (lakás elárverezés) elindításáról. A 6 havi közös költség mértékét meghaladó tartozás esetén jelen Szervezeti és Mőködési Szabályzat felhatalmazása alapján jogosult a társasházi törvényben rögzített módon jelzálog bejegyzésre. Valamennyi jogi lépés esetén a felmerülı többletköltség (illeték, ügyvédi költség, végrehajtói elıleg stb) a tartozó tulajdonost terhelik, melyek folyószámláján követelésként jelennek meg. Minden elindított jogi esetben a késedelmes közös költség és egyéb járulékos költség késedelmes megfizetésekor késedelmi kamatot kell felszámolni a PTK szerinti mindenkori törvényes késedelmi kamattal. A tartozás akkor tekinthetı kiegyenlítettnek (a jogi szankciók akkor vonhatók vissza), ha a tartozó tulajdonos a közös költség tartozását, a felmerült járulékos költségeket valamint a késedelmi kamatot megfizette Pénzügyi megkötések: csak az a -nem közüzemi- számla fizethetı ki, melyet vagy a gondnok vagy az érintett tulajdonos, vagy SZVB tag illetve a közgyőlés által ezzel a feladattal megbízott tulajdonos leigazol. Az igazolás a számlán, vagy a számla mellékletén illetve munkalapon történhet, melyet a számla mellé csatolni kell A befogadott számlának mindenkor része a végzett munkára vonatkozó megbízás, szerzıdés vagy munkalap, a munka átvételének igazolása - a számviteli, könyvelési rendelkezések szerint. A közös képviselı Egyszázötvenezer Ft-ig dönthet saját hatáskörében. Ötszázezer Ft-ig a SZVB hozzájárulása szükséges. Ezen összeg felett - mely az éves költségvetésben nem szereplı munkára irányul, és közgyőlési határozatban nem rögzített - csak a közgyőlés dönthet. Ez alól a közüzemi számlák kivételt képeznek. Fenti értékhatárokat az éves beszámoló közgyőlés megváltoztathatja. A közüzemi számlákat ellenırzi. Minden hónapban tájékoztatást ad az SZVB-nek a Társasház pénzforgalmáról. Számítógépes terminál használata esetén a lezárt havi pénzforgalom kinyomtatott példányát küldi meg Egyéb: A ház alkalmazottai részére munkaköri leírást készít, melyet az SZVB-vel egyeztet. az alkalmazottak munkaköri leírásának teljesítését folyamatosan ellenırzi, az alkalmazottak munkaköri leírását a tulajdonosokkal ismerteti Tőz esetére menekülési tervet készít(tet)

4 A Számvizsgáló Bizottság (SZVB) Jogkörében eljárva: bármikor ellenırizheti a közös képviselı ügyintézését, havonként ellenırzi a közösség pénzforgalmát, véleményezi a közgyőlés elé terjesztett javaslatot, így különösen a költségvetést és az elszámolást, valamint az SZMSZ által meghatározott értékhatár felett a bemutatott számlákat, javaslatot tesz a közös képviselı díjazására, összehívja a közgyőlést, ha a közös képviselı az erre vonatkozó kötelességének nem tesz eleget. A SZVB tagjai közül választja meg elnökét; döntéseit szótöbbséggel hozza meg, saját mőködési szabályzatát maga állapítja meg Egyéb bizottságok Célfeladatokra vagy állandó megbízással a tulajdonosközösség egyéb bizottságokat is alakíthat. Így például felújítási, karbantartási, üzemelési feladatok segítésére ellenırzésére Mőszaki Bizottság hozható létre a közös képviselı és a közgyőlés döntéseinek elıkészítése érdekében. 2. A KÖLTSÉGEK VISELÉSE A költségek viselése a külön tulajdonra nézve Víz- és csatornadíj Vízórával nem rendelkezı tulajdonosok esetén része a közös költségnek. Az önálló vízórával rendelkezık a Díjbeszedı Rt.-n keresztül vagy közvetlenül a Vízmőveknek fizetik a vízdíjat Elektromos áram A tulajdonostársak magántulajdonuk elektromos áram költségeit külön mérıórájuk által mért Kilowattóránként fizetik az Elektromos Mővek Rt. számlázása alapján Gáz A tulajdonostársak magántulajdonuk gáz költségeit a Gázmővek számlázása alapján albetétenként, mérıóra vagy átalánydíj alapján fizetik Távfőtés A tulajdonostársak magántulajdonuk főtési és melegvíz költségét átalány vagy mérıóra alapján közvetlenül a Távfőtı Mőveknek fizetik

5 Szemétszállítás A tulajdonostársak a szemétszállítás költségét átalány formájában közvetlenül a szolgáltatónak fizetik A költségek viselése a közös tulajdonra nézve Víz- és csatornadíj A tulajdonostársak a közös víz- és csatornadíjat - tulajdoni hányad szerint - közvetve fizetik, ez beépül a közös költségbe. A Tulajdonostársak összesen havi 20m 3 vízdíjat fizetnek a közös fogyasztás és a hálózati veszteség költségének közös viselése címén tulajdonhányaduk alapján, függetlenül az ingatlan vízórás jellegétıl. Amennyiben egy lakásban nem tartózkodik senki az nem mentesíti a tulajdonost a vízdíj fizetési kötelezettség alól. Vízórás az a lakás, melynek vízórái a vízmővek által befogadott és leolvasott órák. A vízórás közös költség akkortól számolható, amikor az ingatlan vízórái megjelennek a ház vízszámláján, kezdete a vízszámlán megjelenı induló idıpont. Vízórás lakás esetén, amennyiben a tulajdonos 3 egymást követı alkalommal nem gondoskodik a vízóra vízmővek vagy díjbeszedı általi leolvasásáról, akkor az el nem számolt idıszakban a lakás nem számít vízórásnak. Késıbbi leolvasás sem módosítja ezt az idıszakot. A közös képviselı vizsgálja, hogy a fogyasztás mértéke megfelel-e az átlagosnak. Amennyiben nagy fokú eltérést észlel, ennek okát kivizsgáltatja, és errıl a SZVB-ot értesíti. A közös képviselı a tulajdonosok költségén a vízórákat leplombáltatja és folyamatosan (min. évente egyszer) leellenırizteti Elektromos áram A tulajdonostársak a közös elektromos áram költségeit - tulajdonhányad szerint - közvetve fizetik, ez beépül a közös költségbe.. A közös képviselı vizsgálja, hogy a fogyasztás mértéke megfelel-e az átlagosnak. Amennyiben nagy fokú eltérést észlel, ennek okát kivizsgáltatja, és errıl a SZVB-ot értesíti Biztosítás A tulajdonostársak külön tulajdonának, mint ingatlannak valamint osztatlan közös tulajdonnak a biztosítás költségeit tulajdonhányad szerint - közvetve fizetik, ez beépül a közös költségbe Felújítási tartalék A közösség a közös tulajdon felújításának költségeire évente határozatot hoz (Ft/tulajdoni hányad/hó). A felújítási díjat a tulajdonostársak havonta fizetik, ez beépül a közös költségbe. A közgyőlési döntés az alapképzés formájáról is dönt. (felújítási alap vagy lakáskassza vagy lekötött betét vagy egyéb) A felújítási díj SZVB hozzájárulása esetén ideiglenesen felhasználható közmőszámla kiegyenlítésére. Az erre a célra felhasznált összeget a lehetı legrövidebb idı alatt vissza kell tölteni a felújítási tartalék keretbe. A közös képviselı ezen összeg felhasználásáról külön elszámolást készít.' A felújítási tartalék felhasználásáról közgyőlés dönt.

6 2. 3. A közös költség fizetésére vonatkozó szabályok 6 A Társasház folyamatos üzemeltetésének biztosítása érdekében a mindenkori közös költségeket (üzemeltetés, felújítás) minden hónap 15. napjáig be kell fizetni a társasház üzemeltetési számlájára. A befizetésért a mindenkori tulajdonos tartozik felelıséggel. Az önhibájából közös költséget nem fizetı tulajdonos a Ptk. Szerinti mindenkori törvényes késedelmi kamattal köteles befizetni. Abban az esetben, ha egy tulajdonostárs 6 havi közös költség befizetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy a közös képviselı - a évi CXXXIII. törvény 30. alapján és annak elıírásaihoz igazodva - jogosult az adós tulajdonosi lapját az adósság mértékével megterhelni, jelzálogjogot alapító határozatával. Az önhibájukon kívül hátralékba került fizetési hajlandóságukat kinyilvánító tulajdonosokkal - hátralékuk kiegyenlítésének megkönnyítése érdekében- részletfizetési megállapodást köthet a közös képviselı. A megállapodásban rögzítettek betartása esetén a közös képviselı a jogi lépéseket felfüggeszti. Az önálló albetétben lévı nem lakás célú bérleményeknél a közgyőlés meghatározhat eltérı teherviselési módot, pontosan megjelölve annak szempontjait, illetve egyes albetétekre bontva is dönthet a teherviselés módjáról. Ingatlan eladásakor, ha az eladó nem kéri a közös képviselıtıl közös költségének nullás egyenlegközlıjét és a vevı e nélkül vásárolja meg az ingatlant, abban az esetben az eladó esetleges közös költség tartozását a Társasház az új tulajdonostól követelheti és mint induló egyenlegként tartja nyilván. A közös költséget lehetıség szerint OTP-n keresztül kell fizetni. Abban az esetben, ha a tulajdonos postai úton fizeti a közös költséget, akkor a postai fizetés Társasház által fizetett költségét meg kell téríteni. Ennek költsége 100,- Ft./alkalom. Ezt a költséget az éves beszámoló közgyőlés módosíthatja. 3. AZ ÉVES ELSZÁMOLÁSRÓL, KÖLTSÉGVETÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ KÖTELEZİ ÉVES KÖZGYŐLÉS LEGKÉSİBBI IDİPONTJA A közös képviselı köteles az éves elszámolásról és a költségvetés megállapításáról szóló éves közgyőlést legkésıbb minden év április 30-ig összehívni. 4. TULAJDONOSI REGISZTER ÉS LAKÓNYILVÁNTARTÁS SZABÁLYOZÁSA A tulajdonos köteles bejelenteni a közös képviselınek: a. külön tulajdona tekintetében a tulajdonosváltozást, (mind az eladó, mind a vevı) b. lakcímét, az ingatlan-nyilvántartásban bárki által megtekinthetı személyes adatát, illetıleg a jogi személy nyilvános adatát, c. a külön tulajdonát bérlı, használó személy b. pontnak megfelelı adatát, d. a külön tulajdonában lakó személyek számát, e. haszonélvezettel terhelt tulajdon esetében a haszonélvezı személy nevét.

7 7 A közös képviselı a bejelentett adatok alapján gondoskodik a tulajdonosi regiszter és a lakónyilvántartás vezetésérıl, a mindenkori gondnokon vagy a tulajdonosok által megbízott tulajdonoson keresztül a változások naprakész átvezetésétıl. Minden tulajdonos saját érdekében köteles állandó elérhetıséget, vagy megbízott útján a tulajdanába való bejutást biztosítani. Az elérhetıség hiányából adódó következmények sem a társasházat, sem a közös képviselıt nem terhelik. Kártérítési igény közérdekő beavatkozás esetén nem érvényesíthetı. 5. Egyéb Osztatlan közös területen a tulajdonosközösség engedélye nélkül magántulajdon nem tárolható. Amennyiben a tulajdonos felszólításra a holmik eltávolításáról nem gondoskodik az engedély nélkül tárolt dolgok eltávolításáról - az érintett tulajdonos költségén- a közös képviselı intézkedik. Üzletek és lakások reklámtáblát, klíma berendezést és bármely más berendezési tárgyat csak a tulajdonosközösség engedélye alapján a közös képviselıvel kötött bérleti szerzıdés alapján helyezhetnek el. Közös helyiséget csak a tulajdonosközösség engedélyével lehet kizárólagosan használni, bérleti szerzıdés megkötése után. A kizárólagosan használt közös helyiségek kulcsának másolatát a gondnoknak át kell adni. A bérelt közös területek gondnok általi nyithatóságának megakadályozása a bérleti szerzıdés azonnali megszüntetését eredményezi. A bérelt területek tisztántartásáról a bérlınek folyamatosan gondoskodni kell. Közös víz és villamos áram vételi lehetıségeket csak közös célra lehet használni. A lépcsıházak tisztántartásáról a tulajdonosok kötelesek gondoskodni oly módon, hogy lakásuk elıtti elıtér és a megelızı szintre vezetı lépcsı (ill. földszint esetén a bejáró) takarítását kell havi rendszerességgel illetve szükség szerint gyakrabban elvégezniük vagy elvégeztetniük. Ezért minden esetben a tulajdonos felelıs attól függetlenül, hogy ingatlanában ki tartózkodik. A téli csúszásmentesítésérıl a gondnok gondoskodik a tulajdonosok bevonásával. Amennyiben valamely tulajdonos nem gondoskodik a téli csúszásmentesítés rá esı részérıl, abban az esetben a közös képviselı a mulasztó tulajdonos költségén köteles biztosítani a hóeltakarítást, csúszásmentesítést. 6. A TÁRSASHÁZ HÁZIRENDJE A házirend a fıvárosi és helyi önkormányzati idevonatkozó rendeletek alapján készült. A házirendben foglaltak a tulajdoni formától függetlenül kiterjednek mindazokra a személyekre, akik a lakóépületet állandó vagy ideiglenes jelleggel használják. minden esetben a tulajdonos felel bérlıiért, vele egy háztartásban élı családtagjaiért vagy lakótársaiért illetve a hozzá érkezı látogatóiért a házirend betartása, betartatása vonatkozásában A szemétgyőjtı edényeket a kijelölt helyeken kell tartani. amennyiben valamelyik tulajdonostárs az épület bármely területét beszennyezné, a szennyezést minden külön felszólítás nélkül köteles eltakarítani.

8 8 Amennyiben ez nem történik meg, a gondnok ill. a közös képviselı a takarításról soron kívül gondoskodik, és a közös képviselı ennek költségét a tulajdonosnak közös költség kötelezettségként elıírja. A kukákba kizárólag háztartási szemét önthetı. Építkezési törmelék, egyéb más jellegő szemét elszállíttatásáról a munkálatokat végeztetó tulajdonostárs köteles haladéktalanul gondoskodni. Amennyiben ez nem történik meg, a közös képviselı elszállíttatja, és a költséget kiszámlázza a tulajdonostársnak. Nem lakáscélú tulajdonok csak háztartási hulladékot helyezhetnek el a Társasház kukatárolóiba. Egyéb hulladék elszállításáról maguk gondoskodnak. A lépcsıházban és a pince közös elıtereiben tilos hulladék és egyéb berendezési tárgy tárolása. Az osztatlan közös tulajdonban lévı udvarra, pincébe, közlekedıre járdára és úttestre szemét és bármi más tárgy lerakása tilos! Porképzıdéssel járó takarítást végezni, növényeket ápolni csak mások érdeksérelme nélkül szabad. A tulajdonostársak külön tulajdonukban álló lakásukban maximum két kutyát vagy macskát tarthatnak (A mindenkori érvényes állatvédelmi törvény és a helyi rendelet szabályozza). Az állatokat közös használatú helyiségekben tartani, etetni, kóbor állatot vagy madarat az épületbe szoktatni tilos! Az állatok által okozott szennyezıdést az állat gondozója, tulajdonosa köteles haladéktalanul eltakarítani. Madarat tilos úgy tartani, hogy mások erkélyét, ablakpárkányát vagy az épület közhasználati területét szennyezze. Közös tulajdonban lévı, de külön tulajdonként használt helyiségekben (pince, folyosó, lépcsıház) a gyúlékony, tőz- és robbanásveszélyes anyagok tárolása tilos! A lakóépületben és a hozzátartozó közıs használatú helyiségekben és területen napszaktól függetlenül tartózkodni kell minden mások nyugalmát zavaró magatartástól és tevékenységtıl. Ide tartozik a zaj és szagártalom. Rovarfertızés megszüntetése érdekében a lakás tulajdonosa köteles a lakásában a rovarmentesítési munkát elvégeztetni, illetve a közgyőlés határozata alapján eltőrni. A tulajdonosok a társasház állagában, berendezési tárgyaiban, más tulajdonában okozott szándékos rongálási károkért anyagilag felelnek. Amennyiben idegen személy szándékosan okozott kárt a társasház osztatlan közıs tulajdonában, azt jelezni kell a gondnok, illetve a közös képviselı felé. A tulajdonostársak az egymás közti vitákat, amennyiben nincs kihatása a társasház közösségére vagy annak zavartalan mőködésére, egymás között rendezik. A házirendben nem szabályozott kérdésekben, illetve azok módosításáról a közgyőlés határozatban dönt (ez vonatkozik a társasház osztatlan közös tulajdonában lévı zöld területre is). A házirend szabályai vonatkoznak: - a tulajdonosokra, haszonélvezıkre - a bérlıkre - a velük együtt lakó személyekre A házirendben nem szabályozott kérdésekben elsısorban a társasházról szóló évi CXXXIII. törvény, valamint a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvérıl szóló évi IVes törvény rendelkezéseit kell alkalmazni. 7. HÁZIREND KÖRÉBE TARTOZÓ EGYÉB KÉRDÉSEK A Társasház elektromos, gépészeti, víz-, csatorna- stb. rendszert használ, amelyek megfelelı mőködése a ház életvitelét biztosítja, ugyanakkor számos veszélyforrást, baleseti lehetıséget is magukban hordoznak. Megfelelı mőködésük minden tulajdonostársnak elemi érdeke.

9 Közös tulajdon használata A lépcsıházban és a folyosókon tilos berendezési tárgyak tárolása. A lépcsıházi ablakokat - szellıztetés után - mindenki köteles bezárni, a ház állagának megırzése miatt is. A közös területek világítását - ahol nem automata szabályoz - távozás után ki kell kapcsolni. Tilos a közös tulajdonok belsı és külsı falára bármit ráfirkálni, spray-vel lefújni. A közös tulajdonban bekövetkezett meghibásodást - függetlenül attól, hogy ismert-e a károkozó - a gondnoknak, vagy a közös képviselınek haladéktalanul jelezni kell Tőz- és balesetvédelem A Társasháznak külön tőzvédelmi szabályzatot és tőzriadó tervet kell készíttetni. (elkészülte után megtalálható kifüggesztve a lépcsıházban). A lezárt ajtók kulcsait tőzvédelmi kazettában kell tárolni. Ezek betartása. illetve figyelembevétele minden tulajdonostárs kötelessége, de egyben elemi érdeke is. A szeméttároló edényekbe lomot, éghetı anyagot dobni szigorúan tilos! A lépcsıházakban tilos eldobni olyan anyagokat, amelyek balesetet okozhatnak! E tárgykörbe tartozó eseményekrıl a gondnokot vagy a közös képviselıt haladéktalanul tájékoztatni kell Bejáratok A tulajdonostárs, családtag, bérlı látogató köteles a lakóépület kapuját állandóan zárva tartani. A tulajdonos tájékoztassa vendégeit, látogatóit a kapu nyitásának és csukásának módjáról és kísérje figyelemmel ennek megvalósulását Tetızet A tetıt csak a közös képviselet tudtával, a gondnok jelenlétében lehet mőszaki okokból használni. (A tetıre és a társasház homlokzatára csak közgyőlési engedéllyel, ideiglenes jelleggel, valamint térítés ellenében szabad mőszaki berendezéseket elhelyezni.) Nyugalmat, pihenést zavaró tevékenységek A házban egyeseknek természetes tevékenység az, ami másnak a nyugalmát, pihenését zavarja. Ilyen pl.: a falfúrás, vésés, kalapálás stb. Tilos ilyen tevékenységet végezni hétfıtıl szombatig este 19 óra után, reggel 8 óra elıtt, vasárnap és ünnepnap óráig! Ide tartoznak olyan tevékenységek is, amelyek helytelen beállításból adódóan okoznak felesleges zajt (pl.: nincs vízszintbe állítva a mosógép, és ezért üt"). Tilos az olyan tevékenység, amely a lakás nem lakásként való használatából adódik, és zajjal jár!

10 Fenyegetés Amennyiben tulajdonost, bérlıt írásban vagy szóban megfenyegetnek, jelezze azt a társasház gondnoka vagy a közös képviselı felé építkezés a saját tulajdonban A tulajdonostárs a lakásában tervezett építkezés megkezdésérıl, várható idıtartamáról és a munka típusáról értesíteni köteles a közös képviselıt és lakótársait, elsısorban a közvetlen érintett szomszédait. Az építkezés, átalakítás csak a közös képviselı értesítése után lehetséges. Építési engedély köteles építkezés esetén a tulajdonos az építési engedély mellé köteles beszerezni a tulajdonosok 80%-ának hozzájáruló nyilatkozatát. Az építkezéssel kapcsolatos esetleges keletkezett szennyezıdést vagy károkozást az építtetı saját költségén köteles eltávolítani, ill. helyreállítani A házirend betartatása A házrendben szabályozott együttélési szabályok megszegıivel szemben (ez alatt minden esetben az érintett tulajdonos értendı akár bentélıként, családfıként, bérbeadóként, fıbérlıként vagy vendéglátóként felelıs a lakótársaiért, családtagjaiért, bérlıiért, albérlıiért vagy vendégeiért) a közös képviselı köteles eljárni. Eredménytelen felszólítás esetén az érintett tulajdonossal szemben szabálysértési eljárást kezdeményez az Önkormányzatnál vagy a rendırségen. A társasház decemberében írásbeli szavazáson az SZMSZ-t és a házirendet 6032/10000 tulajdoni hányad arányában ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. Budapest,

SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Budapest, XIX. Nagykırösi út 16. sz. Társasház Hrsz.: 160665 SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Társasház közgyőlése a társasház mőködésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a

Részletesebben

SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest XIV. Thököly út 119. sz. Társasház Hrsz.: 32.210/3 SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Társasház közgyűlése a társasház működésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a következő

Részletesebben

SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Budapest, VIII. Kun u. 7. sz. Társasház Hrsz.: 34754 SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Társasház közgyűlése a társasház működésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a következő

Részletesebben

SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT Társasház Szív u. 36. Szervezeti és Mőködési Szabályzata 1 SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Társasház közgyőlése a társasház mőködésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a következı

Részletesebben

SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSITÁS

SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSITÁS - 1 - Oldal SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSITÁS A Társasház -én megtartott közgyőlés a 100% tulajdoni hányadához viszonyított % szavazattöbbséggel megszavazott 2007..sz. határozatával elfogadott Szervezeti

Részletesebben

SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Budapest, VIII. Népszínház u. 30. Társasház Hrsz.: 34774 SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Társasház közgyűlése a társasház működésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a következő

Részletesebben

SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Társasház megnevezése: Társasház Szent István krt. 24. A Társasház címe: Budapest, 1137 Szent István krt. 24. Helyrajzi száma: 25058 A Társasház alapítási éve: 1946 június

Részletesebben

SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - 1 - Oldal SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Társasház helyrajzi száma: 37053 A Társasház 2007.11. hóban megtartott írásbeli szavazáson az alábbi SZMSZ-t alkotta a 100% tulajdoni hányadához viszonyított

Részletesebben

SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 - Oldal SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Társasház megnevezése Budapest XIII.ker. Szent László u. 31. Tatai u. 6. Társasház Helyrajzi száma: 26992 A Társasház alapítási éve: 1998. november A Társasház

Részletesebben

TÁRSASHÁZI KISOKOS HOGYAN ÉRTÉKESÍTHETŐ A KÖZÖS TULAJDONI RÉSZ, KI DÖNTHET AZ ELIDEGENÍTÉSRŐL?

TÁRSASHÁZI KISOKOS HOGYAN ÉRTÉKESÍTHETŐ A KÖZÖS TULAJDONI RÉSZ, KI DÖNTHET AZ ELIDEGENÍTÉSRŐL? TÁRSASHÁZI KISOKOS MIKOR ALAPÍTHATÓ TÁRSASHÁZ? Társasházat fennálló vagy felépítendő épületre lehet alapítani, ha abban legalább két, külön tulajdonként bejegyezhető lakás, illetőleg nem lakás céljára

Részletesebben

2/2012. (II.29.) 17/1994. (IV.26.)

2/2012. (II.29.) 17/1994. (IV.26.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2/2012. (II.29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat tulajdonába kerülı lakóingatlanok mőszaki állapotáról, az önkormányzati tulajdonú lakások lakbérérıl szóló 5/2003. (III. 28.) rendelet módosítása Elıkészítette: Váczi

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek -

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. Tisztelt Képviselı-testület! E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati ingatlan ideiglenes

Részletesebben

Határozott idejő BÉRLETI SZERZİDÉS nem lakás céljára szolgáló helyiségre

Határozott idejő BÉRLETI SZERZİDÉS nem lakás céljára szolgáló helyiségre Határozott idejő BÉRLETI SZERZİDÉS nem lakás céljára szolgáló helyiségre amely létrejött a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló többszörösen

Részletesebben

A Hírlevélben ismertetett, Dr. Hidasi Gábor ügyvéd által az új Társasházi Törvényről készült anyagának összefoglalása Az 1997. évi társasházi törvény hatályát vesztette. A társasházakról szóló 2003. évi

Részletesebben

Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselı-testületének 13/2009. (V.22.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérérıl

Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselı-testületének 13/2009. (V.22.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérérıl Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselı-testületének 13/2009. (V.22.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérérıl Kispest Önkormányzatának képviselı-testülete a lakások

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA:133. MELLÉKLET: 1 db. TÁRGY: Javaslat a Magyar Alkotómővészeti Közhasznú Nonprofit Kft-vel kötendı megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete A lakások és helyiségek bérletérıl és elidegenítésérıl szóló 10/2003.(X.1.)Önk.sz. rendelet módosításáról 2 Polgárdi Város Képviselı

Részletesebben

Gara Község Önkormányzatának 2/2009.(II.12.) Kt. számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl

Gara Község Önkormányzatának 2/2009.(II.12.) Kt. számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl Gara Község Önkormányzatának 2/2009.(II.12.) Kt. számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl Gara Község Képviselı-testülete a lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje (Az Ügyrendet a Tanács 7/2012.(IV.24.) számú határozatával fogadta el) A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére Tárgy: Finanszírozási szerzıdés kötése a Váci Egyházmegyével Elıterjesztı: dr. Völner

Részletesebben

(1) Az útépítésben érdekeltek útépítési együttmőködési megállapodást kötnek, melynek mintáját e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

(1) Az útépítésben érdekeltek útépítési együttmőködési megállapodást kötnek, melynek mintáját e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat /2013. ( ) önkormányzati rendelete az Alsónémedi Jókai utca kiépítésére fizetendı útépítési érdekeltségi hozzájárulásról Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Sárospatak Város Képviselı-testülete. 13/1994. (IV.21.) számú. r e n d e l e t e. az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl

Sárospatak Város Képviselı-testülete. 13/1994. (IV.21.) számú. r e n d e l e t e. az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl Sárospatak Város Képviselı-testülete 13/1994. (IV.21.) számú r e n d e l e t e az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl (Egységes szerkezetben) 8 Sárospatak Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Hajdú-Bihar Megyei Asztalitenisz Szövetség

Hajdú-Bihar Megyei Asztalitenisz Szövetség Hajdú-Bihar Megyei Asztalitenisz Szövetség BELSİ SZABÁLYZATA 2000. szeptember hó 18. A 2008. október 15. - i változásokkal egységes szerkezetbe foglalat szöveg. 1 BELSİ SZABÁLYZAT A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Balatonlelle Város Képviselı-testületének 14/2001.(XI.5.) KT.sz.rendelete a lakás- és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról. Balatonlelle Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Általános rendelkezések 1. 2

Általános rendelkezések 1. 2 Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése 3/1996. (II.15.) Kgy. sz. rendelete a közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város

Részletesebben

29/2008. ( XI. 25.) KKÖT

29/2008. ( XI. 25.) KKÖT Kiszombor Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 29/2008. ( XI. 25.) KKÖT rendelete a települési szilárd hulladékkezeléssel kapcsolatos közszolgáltatás ellátásáról /Egységes szerkezet/ Kiszombor Község

Részletesebben

Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl

Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben a 3/1998. (II. 9.), 18/2005. (XII 9.), 15/2007. (XII.

Részletesebben

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület (a továbbiakban: egyesület). 2. Székhelye: 3422

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség hat hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség hat hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselı-testületének 46/2012. (..) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévı nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeirıl

Részletesebben

Józsefvárosi Önkormányzati rendelet

Józsefvárosi Önkormányzati rendelet 23/2007. (IV.25.) Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek víz- és csatornahasználati díjának bérlőkre történő áthárításáról

Részletesebben

2014. május 28-án 17 órakor

2014. május 28-án 17 órakor M E G H Í V Ó Értesítem a Tisztelt tulajdonost, hogy a DUNA Társasház részére 2014. május 28-án 17 órakor közgyűlést tartunk. Helyszín: Aquincum Általános Iskola Napirend: 1) Levezető elnök, jegyzőkönyv-vezető,

Részletesebben

Szabálytalanságok kezelése

Szabálytalanságok kezelése II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár A folyamatba épített, elızetes és utólagos vezetıi ellenırzés (FEUVE) szabályzatához kapcsolódó Szabálytalanságok kezelése (SZMSZ melléklet) Jóváhagyta: -.... Jóváhagyás

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 584 / 2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom megyei területi kisebbségi önkormányzatokkal

Részletesebben

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete Együttmőködési megállapodás mely létrejött egyrészrıl másrészrıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

I. FEJEZET. Lakóépületek, ingatlanok rendje

I. FEJEZET. Lakóépületek, ingatlanok rendje Budapest Fıv. XIX. ker. Kispest Önkormányzat képviselı-testülete 33/2005. (IX.14.) rendelete a két-vagy több lakásos 100 %-os, illetve többségi, avagy kisebbségi önkormányzati tulajdonú, vagy kezeléső

Részletesebben

Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Pályázatkezelı Rendszere (NCSSZI-PR) Általános Szerzıdési Feltételek (ÁSZF)

Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Pályázatkezelı Rendszere (NCSSZI-PR) Általános Szerzıdési Feltételek (ÁSZF) Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Pályázatkezelı Rendszere (NCSSZI-PR) Általános Szerzıdési Feltételek (ÁSZF) 1) Fogalmak: a) Pályázatkezelı: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet b) Felhasználó:

Részletesebben

az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl

az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-252 H - 3950 ======================================== ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az önkormányzat tulajdonában

Részletesebben

Nyársapát Község Önkormányzatának 9/2008. (IV. 14.) rendelete a tulajdonában lévı lakások elidegenítésének feltételeirıl.

Nyársapát Község Önkormányzatának 9/2008. (IV. 14.) rendelete a tulajdonában lévı lakások elidegenítésének feltételeirıl. Nyársapát Község Önkormányzatának 9/2008. (IV. 14.) rendelete a tulajdonában lévı lakások elidegenítésének feltételeirıl Általános rész Nyársapát Község Önkormányzat Képviselı-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. melléklet amely létrejött Hajdúdorog Város Önkormányzat Képviselı-testülete, mint az önállóan mőködı és gazdálkodó Hajdúdorog Városi Polgármesteri Hivatal irányító szerve,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - Sárospatak Város Önkormányzata és

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. /A 2008. május 23-án megtartott Küldöttgyőlésen elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/

KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. /A 2008. május 23-án megtartott Küldöttgyőlésen elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/ KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA /A 2008. május 23-án megtartott Küldöttgyőlésen elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/ Jóváhagyta a KÖBE 2008. május 23-i Küldöttgyőlése Tartalomjegyzék

Részletesebben

EGYÜTTMŐKÖDÉSI SZERZİDÉS

EGYÜTTMŐKÖDÉSI SZERZİDÉS EGYÜTTMŐKÖDÉSI SZERZİDÉS amely létrejött egyrészrıl a GYÖNGYHÁZ Önkéntes Kölcsönös Biztosító Nyugdíjpénztár (2400 Dunaújváros, Építık útja 2. képviselı: Balogh László elnök, adószám: 18484717-1-07) - a

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére Tárgy: Békési Kistérségi Iroda bérleti ügye Sorszám: IV/6 Elıkészítette: Dr. Farkas László jogi munkatárs Véleményezı bizottság: Pénzügyi Bizottság Tisztelt Képviselı-testület! Döntéshozatal módja: Minısített

Részletesebben

Vállalkozási Szerzıdés

Vállalkozási Szerzıdés Vállalkozási Szerzıdés mely létrejött egyrészrıl Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet (7621 Pécs, Bercsényi u. 3., Adószám:.., Bankszámlaszám:... Képviseli: ), mint megrendelı a továbbiakban:

Részletesebben

6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete. a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról

6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete. a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról A módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT Szeged Megyei Jogú Város Idısügyi Tanácsa (továbbiakban: IT) figyelemmel a létrehozása óta eltelt idı tapasztalataira, a korábbi és 2003-ban elfogadott Szervezeti és Mőködési Szabályzatát visszavonja és

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 24/1993. /VII.12./ rendelete a közüzemi víz- és csatornadíj elszámolásáról (Az időközi módosításokkal egységes szerkezetben)

Vác Város Önkormányzat 24/1993. /VII.12./ rendelete a közüzemi víz- és csatornadíj elszámolásáról (Az időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Vác Város Önkormányzat 24/1993. /VII.12./ rendelete a közüzemi víz- és csatornadíj elszámolásáról (Az időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Az Önkormányzati törvény 8. /2/ bekezdésében, valamint

Részletesebben

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról 1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE a közterület-használatról Kéthely Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. V. Fejezet Club operatív irányításának eszközrendszere. Fejezet Képviseleti jogosultság, aláírási jog, utalványozási jogkör,

TARTALOMJEGYZÉK. V. Fejezet Club operatív irányításának eszközrendszere. Fejezet Képviseleti jogosultság, aláírási jog, utalványozási jogkör, TARTALOMJEGYZÉK I. Fejezet Általános rendelkezések II. III IV. Fejezet Tagsági jogviszony Fejezet A Club szervezeti felépítése Fejezet Felelısségi Rendszer V. Fejezet Club operatív irányításának eszközrendszere

Részletesebben

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA 2 Útkeresés Segítı Szolgálat Székhelye: Dunaújváros Bartók B. út 6/B A szabályzat kiterjed intézmény keretében mőködı ellátásokra

Részletesebben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL. Egységes szerkezetben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL. Egységes szerkezetben LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL Egységes szerkezetben Letenye Város Önkormányzatának a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 21. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Lisztesvölgyi lıtér ingatlanhasználati szerzıdésének módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Szolgáltatási szerzıdés közmőves ivóvízellátásra és szennyvízelvezetésre ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

Szolgáltatási szerzıdés közmőves ivóvízellátásra és szennyvízelvezetésre ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Szolgáltatási szerzıdés közmőves ivóvízellátásra és szennyvízelvezetésre ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl szóló többször módosított 38/1995.

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Budapest III. kerület út-, és járdajavítások 2011-2013. években

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Budapest III. kerület út-, és járdajavítások 2011-2013. években AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Budapest III. kerület út-, és járdajavítások 2011-2013. években TARTALOMJEGYZÉK I. ÚTMUTATÓ AZ AJÁNLATTEVİKNEK 1. A dokumentációban elıforduló kifejezések 2. A közbeszerzési

Részletesebben

2012. február 2. napján tartandó

2012. február 2. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3863/2012. Sorszám: 9. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. február 2. napján

Részletesebben

V. sz. melléklet 22. pontja APOR VILMOS KATOLIKUS FİISKOLA FELESLEGES VAGYONTÁRGYAK HASZNOSÍTÁSÁNAK ÉS SELEJTEZÉSÉNEK SZABÁLYZATA

V. sz. melléklet 22. pontja APOR VILMOS KATOLIKUS FİISKOLA FELESLEGES VAGYONTÁRGYAK HASZNOSÍTÁSÁNAK ÉS SELEJTEZÉSÉNEK SZABÁLYZATA V. sz. melléklet 22. pontja APOR VILMOS KATOLIKUS FİISKOLA FELESLEGES VAGYONTÁRGYAK HASZNOSÍTÁSÁNAK ÉS SELEJTEZÉSÉNEK SZABÁLYZATA Az Apor Vilmos Katolikus Fıiskola (Fıiskola) kezelésében lévı felesleges

Részletesebben

T RSASHÁZAK ÉS LAKÁ SSZ VETKEZETEK finanszír nanszír zása

T RSASHÁZAK ÉS LAKÁ SSZ VETKEZETEK finanszír nanszír zása TÁRSASHÁZAK Á ÉS LAKÁSSZÖVETKEZETEK finanszírozása Jogi alapok Törvényi háttér (társasház) 2003. évi CXXXIII. törvény Törvényi háttér (lakásszövetkezet) 1992. évi I. törvény X. fejezete TÁRSASHÁZAK Társasház

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 36/2010. (XII.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 36/2010. (XII.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 36/2010. (XII.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Magyar Tudományos Akadémia által a 2010. május és júniusi árvízkárosultak számára adományozott pénzösszegbıl

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT NÉMANN VALÉRIA ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁDOROS 2 I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az intézmény elnevezése: Némann Valéria Általános Iskola székhelye: 5932 Gádoros, Iskola u.

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. A Visegrádi Önkormányzat 2/1997. (IV. 9.) ör. rendelete a kéményseprıipari közszolgálatatások kötelezı igénybevételérıl [egységes szerkezetben a *21/2005. (XI. 25.), az **1/2007. (I. 26.) rendeletekkel,

Részletesebben

Átalányáras vállalkozási szerzıdéstervezet ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGRE

Átalányáras vállalkozási szerzıdéstervezet ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGRE Átalányáras vállalkozási szerzıdéstervezet ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGRE amely létrejött egyrészrıl Aszód Város Önkormányzata (2170 Aszód, Szabadság tér 9., képviselı: Sztán István polgármester) mint Építtetı,

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 30/2009.(XII. 18.) rendelete

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 30/2009.(XII. 18.) rendelete Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 30/2009.(XII. 18.) rendelete Hatályos: 2012. október 1-tıl. Egységesítve:2012. szeptember 28. a szociális rászorultságtól függı pénzbeli és természetben

Részletesebben

2005. évi.. törvény. a szövetkezetekrıl

2005. évi.. törvény. a szövetkezetekrıl 2005. évi.. törvény a szövetkezetekrıl Az Országgyőlés - kiindulva az Alkotmány 12. -ából, amely szerint az állam támogatja az önkéntes társuláson alapuló szövetkezeteket, - felismerve, hogy a szövetkezeti

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A Társulási Tanácsa a közbeszerzésekrıl szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 6. (1) bekezdése alapján közbeszerzési szabályzatát

Részletesebben

A rendelet hatálya Általános rendelkezések

A rendelet hatálya Általános rendelkezések 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 13/1997. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1 a tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek - a módosításokkal egységes szerkezetben - 2 A Tolna

Részletesebben

A 1.. Bp., : ker. út... sz.

A 1.. Bp., : ker. út... sz. A honlapon fellelhető információkat a VIKTÓRIA TÁRSASHÁZ RENDSZER, mint társasház-kezelési modell dokumentációinak felhasználásával dolgoztuk fel. A rendszer dokumentáció fejlesztése folyamatos és a mindenkori

Részletesebben

az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl

az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl A Nemzeti Erıforrás Minisztérium közleménye az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl hatályos: 2012.04.06 - Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalról

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására 14253058 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/2.411-2/2015 Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város

Részletesebben

Területi Szociális Központ és Bölcsıde. Sajószentpéter. Szervezeti és Mőködési Szabályzat

Területi Szociális Központ és Bölcsıde. Sajószentpéter. Szervezeti és Mőködési Szabályzat A 40/2011.(II.24.) KT határozat melléklete Területi Szociális Központ és Bölcsıde Sajószentpéter Szervezeti és Mőködési Szabályzat 1. A szervezeti és mőködési szabályzat célja I. Fejezet Általános rendelkezések

Részletesebben

Pályázati felhívás. Támogatás az egyes lakóközösségek esetében az alábbiakra adható:

Pályázati felhívás. Támogatás az egyes lakóközösségek esetében az alábbiakra adható: Pályázati felhívás A lakossági szilárd kommunális hulladék szállítási közszolgáltatáshoz használt győjtıedények zárható térben történı elhelyezéséhez vissza nem térítendı támogatást igényelhet: zárható

Részletesebben

M A G Y A R B I L I Á R D S Z Ö V E T S É G P É N Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T A. Érvényes: 2011. szeptember 9.

M A G Y A R B I L I Á R D S Z Ö V E T S É G P É N Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T A. Érvényes: 2011. szeptember 9. M A G Y A R B I L I Á R D S Z Ö V E T S É G P É N Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T A Érvényes: 2011. szeptember 9. 1 P É N Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T A Magyar Biliárd Szövetség /továbbiakban:mbsz/

Részletesebben

Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról

Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról Remeteszılıs Község Önkormányzat Képviselı-testülete az 1988. évi I. törvény 8. (1) bekezdésének h) pontjában,

Részletesebben

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVİ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRİL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVİ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRİL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVİ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRİL A 14/2005. (III. 23.), A 45/2005. (X. 28.), A

Részletesebben

a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására.

a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására. A 103/2011.(V.19.) KT határozat melléklete a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására. 1. A Társulási Megállapodás I. fejezetének /Általános

Részletesebben

Szociális bérlakások házirendje

Szociális bérlakások házirendje Szociális bérlakások házirendje I. Fejezet A házirend célja 1. A házirend célja, Baks Községi Önkormányzat bérlakás állománya működésének szabályozása, a Bérlők nyugalmának biztosítása, a bérlakások rendeltetésszerű

Részletesebben

Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról Királyhegyes Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

SZÉF ÜZLETSZABÁLYZAT

SZÉF ÜZLETSZABÁLYZAT SZÉF ÜZLETSZABÁLYZAT Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Általános rész... 3 3. Széf-rekeszek bérbeadásának feltételei... 3 4. Az Ügyfél kulcsok kiadása... 4 5. A bérelt széf-rekesz nyitása, érték elhelyezés...

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakás eladásának feltételeiről 16/2005. (IV. 20.) számú önkormányzati rendelet

Részletesebben

2003. évi CXXXIII. Törvény a társasházakról

2003. évi CXXXIII. Törvény a társasházakról 2003. évi CXXXIII. Törvény a társasházakról Az Országgyőlés a társasháztulajdon létesítése és biztonságos fenntartása, a társasházak szabályszerő, szakszerő és biztonságos mőködése, valamint a tulajdonosok

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) RENDELETE A TULAJDONÁBAN LÉVİ LAKÁSOK ELIDEGENÍTÉSÉNEK EGYES FELTÉTELEIRİL A 17/1999. (V. 13.), A 33/2000. (X. 24.), A 42/2000. (2001.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZİDÉS

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZİDÉS A1-K000000/000 számú ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZİDÉS amely a.. szám alatti lakóépület, illetıleg vegyes célra használt épület (a továbbiakban együtt: épület), mint felhasználási hely hıközponti mérés szerinti

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 167. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A Garay János Általános Iskola és AMI, illetve a Négy Évszak Waldorf-pedagógiai Alapítvány között létrejövı bérleti szerzıdés jóváhagyása E L İ T

Részletesebben

2/2014. (II.17) önkormányzati rendelete

2/2014. (II.17) önkormányzati rendelete Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2/2014. (II.17) önkormányzati rendelete a nem közmővel összegyőjtött háztartási szennyvíz begyőjtésére vonatkozó közszolgáltatásról A vízgazdálkodásról

Részletesebben

HÍRLEVÉL. 662,5 Ft/m3 Kéményseprés 3,6 Kéményvizsgálat 3,3 Szemétszállítás 3,7 Biztosítás 5,0-5,5

HÍRLEVÉL. 662,5 Ft/m3 Kéményseprés 3,6 Kéményvizsgálat 3,3 Szemétszállítás 3,7 Biztosítás 5,0-5,5 HÍRLEVÉL 2010. december 2010. gazdasági év zárására Esemény megnevezése Idıponttól Idıpontig Almérı vízórák leolvasása 2010. november 26. 2010. december 15. Hulladékszállítási címkék beszerzése 2011. január

Részletesebben

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3..

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3.. Sajószöged község Önkormányzatának 3/2001.(I.31.) sz. KT. rendelete a lakásépítés és vásárlás helyi pénzügyi támogatási rendszerérıl a módosításokkal egységes szerkezetben A lakáscélú támogatásokról szóló

Részletesebben

Lakásbérleti szerződés

Lakásbérleti szerződés Lakásbérleti szerződés amely létrejött egyrészt Dédestapolcsány Községi Önkormányzata Dédestapolcsány, Petőfi út 21., mint bérbeadó (továbbiakban: bérbeadó) másrészt : név: (bérlő) születési hely, idő:..

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA 2011 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetı rendelkezések... 5 1. A munkavédelmi szabályzat célja, feladata... 5 2. A Kari Munkavédelmi

Részletesebben

A MAGYAR AKTUÁRIUS TÁRSASÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: május 24-tıl

A MAGYAR AKTUÁRIUS TÁRSASÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: május 24-tıl A MAGYAR AKTUÁRIUS TÁRSASÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 2002. május 24-tıl 1. SZAVAZÁSI KÉRDÉSEK Szavazati joggal a Magyar Aktuárius Társaság (továbbiakban Társaság vagy MAT) tagjai és

Részletesebben

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRİL

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRİL KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRİL Kál Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testülete a Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 29-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 29-i ülésére 1. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 29-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 185. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A Garay János Általános Iskola és AMI, valamint a Négy Évszak Waldorf-pedagógiai Alapítvány között kötendı bérleti szerzıdés jóváhagyása E L İ T E

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, Kolozsvári u. 4. sz. alatti önkormányzati ingatlan bérbeadásáról

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, Kolozsvári u. 4. sz. alatti önkormányzati ingatlan bérbeadásáról SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404. Tisztelt Képviselı-testület! J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, Kolozsvári u. 4.

Részletesebben

Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási megállapodás módosítására

Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási megállapodás módosítására Elıterjesztı: Dr. Faragó Péter Készítette: Dr. Guláné Bacsó Krisztina osztályvezetı Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási

Részletesebben

Képviselı-testületének. 16/2010.(X.14.) Önkormányzati rendelete. a képviselı-testület és szervei Szervezeti és Mőködési.

Képviselı-testületének. 16/2010.(X.14.) Önkormányzati rendelete. a képviselı-testület és szervei Szervezeti és Mőködési. Balatonkeresztúri Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2010.(X.14.) Önkormányzati rendelete a képviselı-testület és szervei Szervezeti és Mőködési szabályzatáról PREAMBULUM Az önkormányzatiság alapelvei

Részletesebben