SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA"

Átírás

1 1 Budapest, VIII. Népszínház u. 30. Társasház Hrsz.: SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Társasház közgyűlése a társasház működésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a következő Szervezeti-működési Szabályzatot (SZMSZ) alkotja az alapító okirat vonatkozó részeinek egyidejű hatálytalanítása mellett: 1. A KÖZÖSSÉG SZERVEI, HATÁSKÖRÜK. JOGAIK ÉS KÖTELESSÉGEIK: 1.1.A közgyűlés 1.1 A közgyűlést a közös képviselő és az SZVB közösen készíti elő A közgyűlésen - a határozatot is tartalmazó,- jegyzőkönyvet kell vezetni, amelyet a közgyűlésen elnöklő személy és két tulajdonostárs az aláírásával hitelesít. A közgyűlésen a jegyzőkönyvet amennyiben esetenként ez ellen senki nem tiltakozikhangfelvétellel is lehet vezetni, mely alapján csak a hozandó határozathoz kapcsolódó lényegi hozzászólásokat valamint a határozatokat és meghozataluk körülményét rögzítő írásbeli jegyzőkönyv készül. Ebben az esetben a hangfelvételt tartalmazó adathordozót a dokumentumok között meg kell őrizni. A közgyűlésen meghozott határozatokról a közös képviselőnek valamennyi tulajdonostársat írásban közgyűlés megtartásától számított 8 napon bélül értesítenie kell. Minden tulajdonosokat érintő közös képviselőtől vagy a Számvizsgáló Bizottságtól érkező dokumentum (meghívó, tájékoztató, felhívás stb.) eljuttatása postaláda útján, személyesen vagy együttlakó útján illetve postai úton történhet. A közgyűlési határozat írásbeli szavazás útján is meghozható. Ebben az esetben a közgyűlési napirendre vonatkozóan a közös képviselő felhívásához mellékeli az írásbeli határozati javaslato(ka)t a számvizsgáló bizottság előzetes véleményének ismeretében. A Számvizsgáló Bizottság kérésére írásbeli véleményét a felhíváshoz csatolni kell. A tulajdonostársak a határozati javaslat kézhezvételét követő 15 napon belül van lehetőségük írásban szavazni és szavazatuk eredményét a közös képviselőnek megküldeni. Az írásbeli szavazás eredményét a közös képviselő a szavazásra megjelölt határidőt követő 8 napon belül írásban köteles a tulajdonostársakkal közölni. Eredménytelen az írásbeli szavazás a) A Szervezeti-működési Szabályzat tekintetében: ha az írásbeli határozati javaslatra leadott érvényes és azonos írásbeli szavazatok aránya nem éri el a tulajdonosok tulajdoni hányada alapján számított egyszerű többséget, b) Minden más esetben: ha az írásbeli határozati javaslatra leadott érvényes és azonos írásbeli szavazatok aránya nem éri el a tulajdonostársak tulajdoni hányada alapján számított szavazattöbbségnek a törvényben meghatározott mértékét. Határozatképtelen közgyűlés esetén a megismételt közgyűlés az eredeti közgyűlés napjára is összehívható, ha az eredeti meghívó ezt tartalmazza.

2 2 A közgyűlési meghívó mellékletben tartalmazza a napirendi pontokhoz fűződő információkat és a meghozandó határozati javaslatokat A közgyűlésen elnöklő személy feladata a közgyűlés eredményes munkájának biztosítása. Ennek érdekében gondoskodik, hogy a) Mindenki hozzászólni kívánó szót kapjon b) A hozzászóló csak a tárgyalt témához szóljon hozzá c) A közgyűlésre szánt időkeretben minden megtárgyalandó napirend megtárgyalásra kerüljön, ezért a bekiabálásokat, felesleges témaismétléseket igyekezzen meggátolni demokratikus keretek között Haszonélvező csak tulajdonos megbízása esetén vehet részt teljes joggal a közgyűlésen. 1.2.A közös képviselő beszámolási kötelezettség: Az írásban foglalt határozatok végrehajtásáról az éves közgyűlésen beszámol. Az éves beszámoló közgyűlési elfogadása a későbbiekben feltárt mulasztás alól nem mentesíti. Az éves költségterv a könyvelési évre szól, január 01-től december 31.-ig. A közgyűlésen elfogadott éves közös költség január 01-től értendő. A közgyűlés hónapja és a januári hónap között eltelt időszak közös költség különbözetét el kell osztani a következő közgyűlésig terjedő 12 hónap között, és ez alapján kell a befizetendő közös költséget megállapítani. Az így megállapított fizetendő közös költség mértékéről a tulajdonosokat albetét és tulajdonos megjelölésével értesíteni kell Folyamatos jelenlét: Külső közös képviselő esetén a közös képviselő vagy meghatalmazottja havonta a társasházban bejárást" tart, melyen lehetőség szerint- a gondnok és (vagy) egy SZVB-tag is részt vesz Közös költség beszedése: A tulajdonosi közös költség hátralékról összesítést készít. Az összesítést negyedévente megküldi a Számvizsgáló Bizottságnak. Az éves összesítést mellékeli az éves elszámoláshoz. Az 1 hónapnál nagyobb összegű közös költség elmaradásról tájékoztatja az érintett tulajdonost. A 3 hónapot meghaladó tartozás esetén a késedelmes tulajdonos részére ügyvédi felszólításról intézkedik. Ebben az esetben a Tulajdonos folyószámláját az ügyvédi költséggel megterheli, amely összeg a közös költségre vonatkozó szabályok szerint esedékes. 4 havi közös költség mértékét meghaladó tartozás esetén a közös képviselő fizetési meghagyás kibocsátásáról gondoskodik. Ennek jogerőre emelkedésekor végrehajtást kezdeményez. A Végrehajtás eredménytelensége esetén gondoskodik a végrehajtási jog tulajdonlapi bejegyzéséről, valamint (nagyobb tartozás esetén) ingatlan-végrehajtás (lakás elárverezés) elindításáról. A 6 havi közös költség mértékét meghaladó tartozás esetén jelen Szervezeti és Működési Szabályzat felhatalmazása alapján jogosult a társasházi törvényben rögzített módon jelzálog bejegyzésre. Valamennyi jogi lépés esetén a felmerülő többletköltség (illeték, ügyvédi költség, végrehajtói előleg stb.) a tartozó tulajdonost terhelik, melyek folyószámláján követelésként jelennek meg. amely összeg a közös költségre vonatkozó szabályok szerint esedékes.

3 3 Minden elindított jogi esetben a késedelmes közös költség és egyéb járulékos költség késedelmes megfizetésekor késedelmi kamatot kell felszámolni a PTK szerinti mindenkori törvényes késedelmi kamattal. A tartozás akkor tekinthető kiegyenlítettnek (a jogi szankciók akkor vonhatók vissza), ha a tartozó tulajdonos a közös költség tartozását, a felmerült járulékos költségeket valamint a késedelmi kamatot megfizette Pénzügyi megkötések: csak az a nem közüzemi számla fizethető ki, melyet vagy a gondnok vagy az érintett tulajdonos, vagy SZVB tag illetve a közgyűlés által ezzel a feladattal megbízott tulajdonos leigazol. Az igazolás a számlán, vagy a számla mellékletén illetve munkalapon történhet, melyet a számla mellé csatolni kell A befogadott számlának mindenkor része a végzett munkára vonatkozó megbízás, szerződés vagy munkalap, a munka átvételének igazolása - a számviteli, könyvelési rendelkezések szerint. A közös képviselő egyszázezer Ft-ig dönthet saját hatáskörében. Háromszázezer Ft-ig a SZVB hozzájárulása szükséges. Ezen összeg felett - mely az éves költségvetésben nem szereplő munkára irányul, és közgyűlési határozatban nem rögzített - csak a közgyűlés dönthet. Ez alól a közüzemi számlák kivételt képeznek. Fenti értékhatárokat az éves beszámoló közgyűlés megváltoztathatja. A közüzemi számlákat ellenőrzi. Minden hónapban tájékoztatást ad az SZVB-nek a Társasház pénzforgalmáról. Számítógépes terminál használata esetén a lezárt havi pénzforgalom kinyomtatott példányát küldi meg Egyéb: A ház alkalmazottai részére munkaköri leírást készít, melyet az SZVB-vel egyeztet. Tűz esetére menekülési tervet készít(tet) A Számvizsgáló Bizottság (SZVB) Jogkörében eljárva: bármikor ellenőrizheti a közös képviselő ügyintézését, havonként ellenőrzi a közösség pénzforgalmát, véleményezi a közgyűlés elé terjesztett javaslatot, így különösen a költségvetést és az elszámolást, valamint az SZMSZ által meghatározott értékhatár felett a bemutatott számlákat, javaslatot tesz a közös képviselő díjazására, összehívja a közgyűlést, ha a közös képviselő az erre vonatkozó kötelességének nem tesz eleget. A SZVB tagjai közül választja meg elnökét; döntéseit szótöbbséggel hozza meg, saját működési szabályzatát maga állapítja meg.

4 1.4. Egyéb bizottságok 4 Célfeladatokra vagy állandó megbízással a tulajdonosközösség egyéb bizottságokat is alakíthat. Így például felújítási, karbantartási, üzemelési feladatok segítésére ellenőrzésére Műszaki Bizottság hozható létre a közös képviselő és a közgyűlés döntéseinek előkészítése érdekében. 2. A KÖLTSÉGEK VISELÉSE A költségek viselése a külön tulajdonra nézve Víz- és csatornadíj Vízórával nem rendelkező tulajdonosok esetén része a közös költségnek. Az önálló vízórával rendelkezők a Díjbeszedő Rt.-n keresztül vagy közvetlenül a Vízműveknek fizetik a vízdíjat Elektromos áram A tulajdonostársak magántulajdonuk elektromos áram költségeit külön mérőórájuk által mért Kilowattóránként fizetik az Elektromos Művek Rt. számlázása alapján Gáz A tulajdonostársak magántulajdonuk gáz költségeit a Gázművek számlázása alapján albetétenként, mérőóra vagy átalánydíj alapján fizetik A költségek viselése a közös tulajdonra nézve Víz- és csatornadíj A tulajdonostársak a közös víz- és csatornadíjat - tulajdoni hányad szerint - közvetve fizetik, ez beépül a közös költségbe. A Tulajdonostársak összesen havi 15m 3 vízdíjat fizetnek a közös fogyasztás és a hálózati veszteség költségének közös viselése címén tulajdonhányaduk alapján, függetlenül az ingatlan vízórás jellegétől. Vízórás az a lakás, melynek vízórái a vízművek által befogadott és leolvasott óra(k). A vízórás közös költség akkortól számolható, amikor az ingatlan vízórái megjelennek a ház vízszámláján, kezdete a vízszámlán megjelenő induló időpont. Vízórás lakás esetén, amennyiben a tulajdonos az ingatlan használata ellenére 3 egymást követő alkalommal nem gondoskodik a vízóra vízművek vagy díjbeszedő általi leolvasásáról, akkor az el nem számolt időszakban a lakás nem számít vízórásnak. Későbbi leolvasás sem módosítja ezt az időszakot. Vízórásnak csak az az ingatlan tekinthető, melyben minden vízvételi lehetőség órával mért és Vízműveknek bejelentett, általuk leolvasott és számlázott. Közös WC-t használó ingatlan csak a közös WC vízórával történő ellátása esetén tekinthető vízórásnak. Amennyiben egy lakásban nem tartózkodik senki az nem mentesíti a tulajdonost a vízdíj fizetési kötelezettség alól. A közös képviselő vizsgálja, hogy a fogyasztás mértéke megfelel-e az átlagosnak. Amennyiben nagy fokú eltérést észlel, ennek okát kivizsgáltatja, és erről a SZVB-ot értesíti.

5 Elektromos áram A tulajdonostársak a közös elektromos áram költségeit - tulajdonhányad szerint - közvetve fizetik, ez beépül a közös költségbe.. A közös képviselő vizsgálja, hogy a fogyasztás mértéke megfelel-e az átlagosnak. Amennyiben nagy fokú eltérést észlel, ennek okát kivizsgáltatja, és erről a SZVB-ot értesíti Szemétszállítási díj A tulajdonostársak a szemétszállítás költségeit - tulajdonhányad szerint - közvetve fizetik, ez beépül a közös költségbe Biztosítás A tulajdonostársak külön tulajdonának, mint ingatlannak valamint osztatlan közös tulajdonnak a biztosítás költségeit tulajdonhányad szerint - közvetve fizetik, ez beépül a közös költségbe Felújítási tartalék A közösség a közös tulajdon felújításának költségeire évente határozatot hoz (Ft/tulajdoni hányad/hó). A felújítási díjat a tulajdonostársak havonta fizetik, ez beépül a közös költségbe. A közgyűlési döntés az alapképzés formájáról is dönt. (felújítási alap vagy lakáskassza vagy lekötött betét vagy egyéb) A felújítási díj SZVB hozzájárulása esetén ideiglenesen felhasználható közműszámla kiegyenlítésére. Az erre a célra felhasznált összeget a lehető legrövidebb idő alatt vissza kell tölteni a felújítási tartalék keretbe. A közös képviselő ezen összeg felhasználásáról külön elszámolást készít.' A felújítási tartalék felhasználásáról közgyűlés dönt Kéményseprési díj A tulajdonostársak az osztatlan közös tulajdonban lévő kémények után tulajdoni hányaduk arányában fizetik a kéményseprés díját, ez beépül a közös költségbe. Egyedi kéménybélelés esetén a költség azon tulajdonost terheli, kinek gázkészüléke működéséhez van szükség a bélelésre A közös költség fizetésére vonatkozó szabályok A Társasház folyamatos üzemeltetésének biztosítása érdekében a mindenkori közös költségeket (üzemeltetés, felújítás) minden hónap 15. napjáig be kell fizetni a társasház üzemeltetési számlájára. A befizetésért a mindenkori tulajdonos tartozik felelőséggel. Az önhibájából közös költséget nem fizető tulajdonos a Ptk. Szerinti mindenkori törvényes késedelmi kamattal köteles befizetni. Abban az esetben, ha egy tulajdonostárs 6 havi közös költség befizetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy a közös képviselő - a évi CXXXIII. törvény 30. alapján és annak előírásaihoz igazodva - jogosult az adós tulajdonosi lapját az adósság mértékével megterhelni, jelzálogjogot alapító határozatával. Az önhibájukon kívül hátralékba került fizetési hajlandóságukat kinyilvánító tulajdonosokkal -hátralékuk kiegyenlítésének megkönnyítése érdekében- részletfizetési megállapodást köthet a közös képviselő. A megállapodásban rögzítettek betartása esetén a közös képviselő a jogi lépéseket felfüggeszti. Az önálló albetétben lévő nem lakás célú bérleményeknél a közgyűlés meghatározhat eltérő teherviselési módot, pontosan megjelölve annak szempontjait, illetve egyes albetétekre bontva is dönthet a teherviselés módjáról.

6 6 Ingatlan eladása esetén amennyiben a közös képviselő az eladó kérésének hiányában nem adott ki nullás egyenlegközlőt az adás-vétel időpontjában- az eladóval szembeni esetleges társasházi követelésért az eladó és a vevő egyetemlegesen felel. A közös költséget lehetőség szerint OTP-n keresztül kell fizetni. Abban az esetben, ha a tulajdonos postai úton fizeti a közös költséget, akkor a postai fizetés Társasház által fizetett költségét meg kell téríteni. Ennek költsége 100,- Ft./alkalom. Ezt a költséget az éves beszámoló közgyűlés módosíthatja. 3. AZ ÉVES ELSZÁMOLÁSRÓL, KÖLTSÉGVETÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ KÖTELEZŐ ÉVES KÖZGYŰLÉS LEGKÉSŐBBI IDŐPONTJA A közös képviselő köteles az éves elszámolásról és a költségvetés megállapításáról szóló éves közgyűlést legkésőbb minden év április 30-ig összehívni. 4. TULAJDONOSI REGISZTER ÉS LAKÓNYILVÁNTARTÁS SZABÁLYOZÁSA A tulajdonos köteles bejelenteni a közös képviselőnek: a. külön tulajdona tekintetében a tulajdonosváltozást, (mind az eladó, mind a vevő) b. lakcímét, az ingatlan-nyilvántartásban bárki által megtekinthető személyes adatát, illetőleg a jogi személy nyilvános adatát, c. a külön tulajdonát bérlő, használó személy b. pontnak megfelelő adatát, d. a külön tulajdonában lakó személyek számát, e. haszonélvezettel terhelt tulajdon esetében a haszonélvező személy nevét. f. Tulajdonos postacímét g. A tulajdonos és a lakáshasználó állandó elérhetőségét (napközbeni, esti, mobil telefon, esetleg cím) A közös képviselő a bejelentett adatok alapján gondoskodik a tulajdonosi regiszter és a lakónyilvántartás vezetéséről, a mindenkori gondnokon vagy a tulajdonosok által megbízott tulajdonoson keresztül a változások naprakész átvezetésétől. Minden tulajdonos saját érdekében köteles állandó elérhetőséget, vagy megbízott útján a tulajdanába való bejutást biztosítani. Az elérhetőség hiányából adódó következmények sem a társasházat, sem a közös képviselőt nem terhelik. Kártérítési igény közérdekű beavatkozás esetén nem érvényesíthető. 5. Egyéb Osztatlan közös területen a tulajdonosközösség engedélye nélkül magántulajdon nem tárolható. Amennyiben a tulajdonos felszólításra a holmik eltávolításáról nem gondoskodik az engedély nélkül tárolt dolgok eltávolításáról - az érintett tulajdonos költségén- a közös képviselő intézkedik.

7 7 Üzletek és lakások reklámtáblát, klíma berendezést és bármely más berendezési tárgyat csak a tulajdonosközösség engedélye alapján a közös képviselővel kötött bérleti szerződés alapján helyezhetnek el. 6. Külön tulajdon használatára vonatkozó különleges szabályok: 6.1 A Közgyűlés megtilthatja külön tulajdonban lévő nem lakás céljára szolgáló helyiség használata, hasznosítása módjának megváltoztatását, ha az a társasház üzemeltetését zavarná A 6.1. bekezdésben rögzítetteken túlmenően a nem lakás céljára szolgáló helyiségekben, különösen az üzletekben tilos az alábbi tevékenységek végzése: a) kábítószert árusítás, b) szexuális szolgáltatás, segédeszköz árusítás, c) alkohol árusítás, d) melegkonyhai vendéglátás, kiszolgálás, e) zenés szolgáltatás, f) közterületre, az épület udvara felé kihangosítás, g) erős zajjal, szaggal vagy egyéb környezeti ártalommal járó tevékenység végzése, h) munkanapokon , munkaszüneti és ünnepnapokon között nyitva tartó szolgáltatás végzése, i) robbanóanyagok, pirotechnikai eszközök, fegyverek, élőállat tárolása, árusítása. (3) Amennyiben a lakóépületben lévő nem lakás céljára szolgáló helyiség megváltoztatott használata jogszabályban meghatározott engedélyhez kötött tevékenységhez szükséges, az engedély akkor adható ki, ha a hatóság felhívására 30 napos határidőn belül a Közgyűlés nem hozott tiltó határozatot (1) A tulajdonostárs bérbeadás, használatba adás esetén is felelős azért, hogy a bérlő, illetve a használó a külön tulajdonban álló épületrészt az ingatlan-nyilvántartásban feltüntetett célra rendeltetésszerűen használja, felelős továbbá a bérlő, illetve a használó által a rendeltetés-ellenes használatból vagy vétkes magatartással okozott kárért is. (2) A Ttv. 20. (1) bekezdés és a 16. figyelembevételével a társasházban lévő lakások csak lakás céljára vagy a lakások csendes irodai tevékenység folytatására adhatók bérbe, illetve használhatók. (3) A tulajdonostárs a bérbeadás / használatba adás (bérlő, használó kiválasztása) során köteles a tőle elvárható gondossággal eljárni. A közösség nyugalmát zavaró bérlő / használó miatt a közösség ismételt rendzavarások esetén - a közös képviselő útján - jogosult a tulajdonostárs felé panasszal élni. A tulajdonostárs köteles a panasz alapján a bérlőt / használót mind a Ttv-ben, mind jelen SZMSZ-ben rögzített kötelezettségeire figyelmeztetni, eredménytelen felszólítást követően a bérleti / használati jogviszonyt felülvizsgálni és indokolt esetben azt megszüntetni (1) A tulajdonostárs mindenkor köteles: a) fenntartani a tulajdonában álló külön tulajdoni egységet (közös tulajdon esetén ezen kötelezettség az a közös tulajdonnal érintett tulajdonostársakat egyetemlegesen terheli), b) a szükséges intézkedést megtenni ahhoz, hogy a vele együtt lakó személy, valamint az, akinek lakása használatát átengedte, betartsa az 5. rendelkezését,

8 8 c) lehetővé tenni és tűrni, hogy a tulajdonában álló külön tulajdoni egységbe a közösség megbízottja a közös tulajdonban álló épületrészekkel, berendezésekkel összefüggésben a szükséges ellenőrzés, valamint a fenntartási munkák elvégzése céljából arra alkalmas időben bejuthasson a tulajdonostárs, illetőleg a bentlakó szükségtelen háborítása nélkül, d) a lakásában tervezett építkezésről értesíteni a közös képviselőt, e) megfizetni a tulajdonát terhelő közös költséget, közüzemi szolgáltatás, illetőleg a központi fűtés-és melegvíz szolgáltatás díját, f) a tulajdonában lévő külön tulajdoni egység, valamint a használatában álló kizárólagos használatú területek tartozékainak karbantartásával, felújításával, pótlásával járó költséget megfizetni, közmű díjakat megfizetni, továbbá a külön tulajdoni egységhez tartozó egyes mérőórák szükség szerinti hitelesítését, illetve kicserélését elvégezni, g) harmadik személy, vagy szerv által a közös építményrészekben okozott kárt megtéríteni, ha a tulajdonostárs részére vagy megbízásából járt el a harmadik személy, vagy szerv, h) gondoskodni a tulajdonában álló külön tulajdoni egység, valamint kizárólagos használatú terület állandó tisztántartásáról, karbantartásáról, szükség szerinti felújításáról, meghibásodás esetén a hibák kijavításáról. (2) A tulajdonostárs a saját költségén elvégzendő javítási munkálatok közül azokat, amelyek a közös tulajdont, vagy a többi tulajdonostárs tulajdonában lévő egyéb külön tulajdoni egységek állagát veszélyeztetik soron kívül köteles elvégezni. (3) A közösség köteles megtéríteni a tulajdonostársnak az (1) bekezdés c) pontja szerinti beavatkozással okozott kárt. (4) Abban az esetben is a tulajdonostársat terheli a (1) e) szerinti fizetés, ha a tulajdona használata átengedését szabályzó szerződés annak megfizetésére a lakás használóját kötelezi, vagy ha a fogyasztásmérő nem a tulajdonostárs nevén van (1) A tulajdonostárs a külön tulajdonában lévő lakásban, vagy nem lakás céljára szolgáló helyiségben a tervezett építkezés megkezdéséhez a tulajdonostársak 4/5-nek írásbeli hozzájáruló nyilatkozatát köteles beszerezni, ha a munka az Alapító Okiratban közös tulajdonként megjelölt épületrészt érinti. (2) Az építtető tulajdonostárs a többi tulajdonostárs hozzájáruló nyilatkozatának beszerzése nélkül jogosult a lakásában tervezett építkezés elvégzésére, ha a munka az alapító okiratban közös tulajdonként meghatározott épületrészt nem érinti, és erről a közös képviselőt a munka megkezdése előtt értesíti, valamint gondoskodik lakótársai tájékoztatásáról. (3) Ha a (2) bekezdésben említett - az építésügyi hatóság jogerős és végrehajtható építési engedélye alapján elvégzett - munka olyan lakás-megosztást, illetőleg lakás-összevonást eredményez, amelynek alapján a többi tulajdonostárs alapító okiratban meghatározott tulajdoni hányada változatlan marad, a Közgyűlés az összes tulajdoni hányad szerinti legalább egyszerű szavazattöbbségű határozatával az alapító okiratot módosíthatja. (4) A változás ingatlan-nyilvántartásban történő bejegyzésének feltétele, hogy az építtető tulajdonostárs az építésügyi hatóság jogerős és végrehajtható használatba-vételi engedélyét az ingatlan-nyilvántartási iratokhoz csatolja A közös tulajdonban lévő épületrészekben, berendezési és felszerelési tárgyakban okozott olyan kár megtérítése, amelyet valamelyik tulajdonostárs, hozzátartozója, illetve tulajdoni illetőségét bármilyen jogcímen használója vétkesen (szándékosan, vagy gondatlanul), vagy akárcsak nem rendeltetésszerű használatból eredően okozott, a tulajdonostárs kizárólagos kötelezettsége. Ezen összeget a közös képviselő a kötelezett tulajdonostársra terheli, amely összeg a közös költségre vonatkozó szabályok szerint esedékes.

9 7. A TÁRSASHÁZ HÁZIRENDJE 9 A házirend a fővárosi és helyi önkormányzati idevonatkozó rendeletek alapján készült. A házirendben foglaltak a tulajdoni formától függetlenül kiterjednek mindazokra a személyekre, akik a lakóépületet állandó vagy ideiglenes jelleggel használják. minden esetben a tulajdonos felel bérlőiért, vele egy háztartásban élő családtagjaiért vagy lakótársaiért illetve a hozzá érkező látogatóiért a házirend betartása, betartatása vonatkozásában A szemétgyűjtő edényeket a kijelölt helyeken kell tartani. amennyiben valamelyik tulajdonostárs az épület bármely területét beszennyezné, a szennyezést minden külön felszólítás nélkül köteles eltakarítani. Amennyiben ez nem történik meg, a gondnok ill. a közös képviselő a takarításról soron kívül gondoskodik, és a közös képviselő ennek költségét a tulajdonosnak közös költség kötelezettségként előírja. A kukákba kizárólag háztartási szemét önthető. Építkezési törmelék, egyéb más jellegű szemét elszállíttatásáról a munkálatokat végeztetó tulajdonostárs köteles gondoskodni. Amennyiben ez nem történik meg, a közös képviselő elszállíttatja, és a költséget kiszámlázza a tulajdonostársnak. Nem lakáscélú tulajdonok csak háztartási hulladékot helyezhetnek el a Társasház kukatárolóiba. Egyéb hulladék elszállításáról maguk gondoskodnak. A lépcsőházban és a pince közös előtereiben tilos hulladék és egyéb berendezési tárgy tárolása. Az osztatlan közös tulajdonban lévő udvarra, pincébe, közlekedőre, járdára és úttestre szemét és bármi más tárgy lerakása tilos! Porképződéssel járó takarítást végezni, növényeket ápolni csak mások érdeksérelme nélkül szabad. A tulajdonostársak külön tulajdonukban álló lakásukban maximum két kutyát vagy macskát tarthatnak (A mindenkori érvényes állatvédelmi törvény és a helyi rendelet szabályozza). Az állatokat közös használatú helyiségekben tartani, etetni, kóbor állatot vagy madarat az épületbe szoktatni tilos! Az állatok által okozott szennyeződést az állat gondozója, tulajdonosa köteles haladéktalanul eltakarítani. Madarat tilos úgy tartani, hogy mások erkélyét, ablakpárkányát vagy az épület közhasználati területét szennyezze. Közös tulajdonban lévő, de külön tulajdonként használt helyiségekben (pince, folyosó, lépcsőház) a gyúlékony, tűz- és robbanásveszélyes anyagok tárolása tilos! A lakóépületben és a hozzátartozó közős használatú helyiségekben és területen napszaktól függetlenül tartózkodni kell minden mások nyugalmát zavaró magatartástól és tevékenységtől. Ide tartozik a zaj és szagártalom. Rovarfertőzés megszüntetése érdekében a lakás tulajdonosa köteles a lakásában a rovarmentesítési munkát elvégeztetni, illetve a közgyűlés határozata alapján eltűrni. A tulajdonosok a társasház állagában, berendezési tárgyaiban, más tulajdonában okozott szándékos rongálási károkért anyagilag felelnek. Amennyiben idegen személy szándékosan okozott kárt a társasház osztatlan közős tulajdonában, azt jelezni kell a gondnok, illetve a közös képviselő felé. A tulajdonostársak az egymás közti vitákat, amennyiben nincs kihatása a társasház közösségére vagy annak zavartalan működésére, egymás között rendezik. A házirendben nem szabályozott kérdésekben, illetve azok módosításáról a közgyűlés határozatban dönt (ez vonatkozik a társasház osztatlan közös tulajdonában lévő zöld területre is). A házirend szabályai vonatkoznak: a tulajdonosokra, haszonélvezőkre - a bérlőkre és a velük együtt lakó személyekre. A házirendben nem szabályozott kérdésekben elsősorban a társasházról szóló évi CXXXIII. törvény, valamint a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló évi IVes törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

10 10 8. HÁZIREND KÖRÉBE TARTOZÓ EGYÉB KÉRDÉSEK A Társasház elektromos, gépészeti, víz-, csatorna- stb. rendszert használ, amelyek megfelelő működése a ház életvitelét biztosítja, ugyanakkor számos veszélyforrást, baleseti lehetőséget is magukban hordoznak. Megfelelő működésük minden tulajdonostársnak elemi érdeke Közös tulajdon használata A lépcsőházban és a folyosókon tilos berendezési tárgyak tárolása. A lépcsőházi ablakokat szellőztetés után - mindenki köteles bezárni, a ház állagának megőrzése miatt is. A közös területek világítását - ahol nem automata szabályoz - távozás után ki kell kapcsolni. Tilos a közös tulajdonok belső és külső falára bármit ráfirkálni, spray-vel lefújni. A közös tulajdonban bekövetkezett meghibásodást - függetlenül attól, hogy ismert-e a károkozó - a gondnoknak, vagy a közös képviselőnek haladéktalanul jelezni kell Tűz- és balesetvédelem A Társasháznak külön tűzvédelmi szabályzatot és tűzriadó tervet kell készíttetni. (elkészülte után megtalálható kifüggesztve a lépcsőházban). A lezárt ajtók kulcsait tűzvédelmi kazettában kell tárolni. Ezek betartása. illetve figyelembevétele minden tulajdonostárs kötelessége, de egyben elemi érdeke is. A szeméttároló edényekbe lomot, éghető anyagot dobni szigorúan tilos! A lépcsőházakban tilos eldobni olyan anyagokat, amelyek balesetet okozhatnak! E tárgykörbe tartozó eseményekről a gondnokot vagy a közös képviselőt haladéktalanul tájékoztatni kell Bejáratok A tulajdonostárs, családtag, bérlő látogató köteles a lakóépület kapuját állandóan zárva tartani. A tulajdonos tájékoztassa vendégeit, látogatóit a kapu nyitásának és csukásának módjáról és kísérje figyelemmel ennek megvalósulását Tető és pince használat A pince és padlás kulcsokat a gondnok őrzi. Tulajdonosi kérésre a kulcsokat bizonylatolt módon adja át és veszi vissza a dátum megjelölésével. A tetőt, padlásteret csak a közös képviselet tudtával, a gondnok jelenlétében lehet műszaki okokból használni. (A tetőre és a társasház homlokzatára csak közgyűlési engedéllyel, ideiglenes jelleggel, valamint térítés ellenében szabad műszaki berendezéseket elhelyezni.)

11 8. 5. Nyugalmat, pihenést zavaró tevékenységek 11 A házban egyeseknek természetes tevékenység az, ami másnak a nyugalmát, pihenését zavarja. Ilyen pl.: a falfúrás, vésés, kalapálás stb. Tilos ilyen tevékenységet végezni hétfőtől szombatig este 19 óra után, reggel 8 óra előtt, vasárnap és ünnepnap óráig! Ide tartoznak olyan tevékenységek is, amelyek helytelen beállításból adódóan okoznak felesleges zajt (pl.: nincs vízszintbe állítva a mosógép, és ezért üt"). Tilos az olyan tevékenység, amely a lakás nem lakásként való használatából adódik, és zajjal jár! Zenét hallgatni, hangot keltő szórakoztató berendezést használni csak a szomszédok zavarása nélkül szabad. Lakótárs felkérésére a hangerőt a zavaró hatás mértékére kell csökkenteni. Ennek megtagadása csendháborításnak minősül, mely rendőri intézkedést is eredményezhet Fenyegetés Amennyiben tulajdonost, bérlőt írásban vagy szóban megfenyegetnek, jelezze azt a társasház gondnoka vagy a közös képviselő felé Építkezés a saját tulajdonban A tulajdonostárs a lakásában tervezett építkezés megkezdéséről, várható időtartamáról és a munka típusáról értesíteni köteles a közös képviselőt és lakótársait, elsősorban a közvetlen érintett szomszédait. Az építkezés, átalakítás csak a közös képviselő értesítése után lehetséges. Építési engedély köteles építkezés esetén a tulajdonos az építési engedély mellé köteles beszerezni a tulajdonosok 80%-ának hozzájáruló nyilatkozatát. Az építkezéssel kapcsolatos esetleges keletkezett szennyeződést vagy károkozást az építtető saját költségén köteles eltávolítani, ill. helyreállítani A házirend betartatása A házrendben szabályozott együttélési szabályok megszegőivel szemben (ez alatt minden esetben az érintett tulajdonos értendő akár bentélőként, családfőként, bérbeadóként, főbérlőként vagy vendéglátóként felelős a lakótársaiért, családtagjaiért, bérlőiért, albérlőiért vagy vendégeiért) a közös képviselő köteles eljárni. Eredménytelen felszólítás esetén az érintett tulajdonossal szemben szabálysértési eljárást kezdeményez az Önkormányzatnál vagy a rendőrségen. A társasház tulajdonosközössége november 07.-i közgyűlésen a sz. határozattal az SZMSZ-t és a házirendet 5103/10000 tulajdoni hányad arányában elfogadta 0/10000 tartózkodással, 0/10000 ellenszavazattal. Budapest,

SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Budapest, VIII. Kun u. 7. sz. Társasház Hrsz.: 34754 SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Társasház közgyűlése a társasház működésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a következő

Részletesebben

SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest XIV. Thököly út 119. sz. Társasház Hrsz.: 32.210/3 SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Társasház közgyűlése a társasház működésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a következő

Részletesebben

SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - 1 - Oldal SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Társasház helyrajzi száma: 37053 A Társasház 2007.11. hóban megtartott írásbeli szavazáson az alábbi SZMSZ-t alkotta a 100% tulajdoni hányadához viszonyított

Részletesebben

SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Budapest, XIX. Nagykırösi út 16. sz. Társasház Hrsz.: 160665 SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Társasház közgyőlése a társasház mőködésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a

Részletesebben

SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Budapest, XIX. Lehel u. 21-27. Vak Bottyán u. 54-59. sz. Társasház Hrsz.: 162242/8 SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Társasház közgyőlése a társasház mőködésének szabályozására és a zavartalan együttélés

Részletesebben

TÁRSASHÁZI KISOKOS HOGYAN ÉRTÉKESÍTHETŐ A KÖZÖS TULAJDONI RÉSZ, KI DÖNTHET AZ ELIDEGENÍTÉSRŐL?

TÁRSASHÁZI KISOKOS HOGYAN ÉRTÉKESÍTHETŐ A KÖZÖS TULAJDONI RÉSZ, KI DÖNTHET AZ ELIDEGENÍTÉSRŐL? TÁRSASHÁZI KISOKOS MIKOR ALAPÍTHATÓ TÁRSASHÁZ? Társasházat fennálló vagy felépítendő épületre lehet alapítani, ha abban legalább két, külön tulajdonként bejegyezhető lakás, illetőleg nem lakás céljára

Részletesebben

A Hírlevélben ismertetett, Dr. Hidasi Gábor ügyvéd által az új Társasházi Törvényről készült anyagának összefoglalása Az 1997. évi társasházi törvény hatályát vesztette. A társasházakról szóló 2003. évi

Részletesebben

Meghívó. Tisztelt Tulajdonosok!

Meghívó. Tisztelt Tulajdonosok! Botfalvai Bt. Budapest Termál u. 2/B tel.:06-30-556-2229 vagy 06-30-373-8834 Fax.: 06-1-814-3340 Email: info@zugloikozoskepviselet.hu Web: www.zugloikozoskepviselet.hu vagy www.zugloitarsashazuzemeltetes.hu

Részletesebben

Józsefvárosi Önkormányzati rendelet

Józsefvárosi Önkormányzati rendelet 23/2007. (IV.25.) Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek víz- és csatornahasználati díjának bérlőkre történő áthárításáról

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására 14253058 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/2.411-2/2015 Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város

Részletesebben

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az 1. pontban nevezett bérbeadó (a továbbiakban: Bérbeadó), másrészről pedig a 2. pontban nevezett bérlő (a továbbiakban: Bérlő) együttesen a továbbiakban:

Részletesebben

Lakásbérleti szerződés

Lakásbérleti szerződés Lakásbérleti szerződés amely létrejött egyrészt Dédestapolcsány Községi Önkormányzata Dédestapolcsány, Petőfi út 21., mint bérbeadó (továbbiakban: bérbeadó) másrészt : név: (bérlő) születési hely, idő:..

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

Szociális bérlakások házirendje

Szociális bérlakások házirendje Szociális bérlakások házirendje I. Fejezet A házirend célja 1. A házirend célja, Baks Községi Önkormányzat bérlakás állománya működésének szabályozása, a Bérlők nyugalmának biztosítása, a bérlakások rendeltetésszerű

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 24/1993. /VII.12./ rendelete a közüzemi víz- és csatornadíj elszámolásáról (Az időközi módosításokkal egységes szerkezetben)

Vác Város Önkormányzat 24/1993. /VII.12./ rendelete a közüzemi víz- és csatornadíj elszámolásáról (Az időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Vác Város Önkormányzat 24/1993. /VII.12./ rendelete a közüzemi víz- és csatornadíj elszámolásáról (Az időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Az Önkormányzati törvény 8. /2/ bekezdésében, valamint

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Javaslat az Arany János Általános Iskola és a Scheiling Kft. közötti, határozatlan idejű bérleti szerződés jóváhagyására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

2014. május 28-án 17 órakor

2014. május 28-án 17 órakor M E G H Í V Ó Értesítem a Tisztelt tulajdonost, hogy a DUNA Társasház részére 2014. május 28-án 17 órakor közgyűlést tartunk. Helyszín: Aquincum Általános Iskola Napirend: 1) Levezető elnök, jegyzőkönyv-vezető,

Részletesebben

Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság E l n ö k e. Előkészítő: ÓZDINVEST Kft. ügyvezetője. Ó z d, 2012. november 22.

Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság E l n ö k e. Előkészítő: ÓZDINVEST Kft. ügyvezetője. Ó z d, 2012. november 22. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /... ( ) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek, az ezekhez tartozó területek bérletéről, valamint ezek bérleti díjáról

Részletesebben

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre.

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre. 1 SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (székhely: 2000 Szentendre, Bogdányi utca 51.) továbbiakban MANK - az alábbiakban állapítja meg a Szentendrei

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(V.26.) sz. rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Budapest Főváros IX. kerület Ferencvárosi

Részletesebben

A rendelet hatálya Általános rendelkezések

A rendelet hatálya Általános rendelkezések 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 13/1997. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1 a tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek - a módosításokkal egységes szerkezetben - 2 A Tolna

Részletesebben

SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT

SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT 2015. október 1 Az Eszköz Bérbeadási Szabályzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mérnöki Kamara (székhely: 4400 Nyíregyháza, Kálvin

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT Társasház Szív u. 36. Szervezeti és Mőködési Szabályzata 1 SZERVEZETI-MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Társasház közgyőlése a társasház mőködésének szabályozására és a zavartalan együttélés megteremtésére a következı

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakás eladásának feltételeiről 16/2005. (IV. 20.) számú önkormányzati rendelet

Részletesebben

T RSASHÁZAK ÉS LAKÁ SSZ VETKEZETEK finanszír nanszír zása

T RSASHÁZAK ÉS LAKÁ SSZ VETKEZETEK finanszír nanszír zása TÁRSASHÁZAK Á ÉS LAKÁSSZÖVETKEZETEK finanszírozása Jogi alapok Törvényi háttér (társasház) 2003. évi CXXXIII. törvény Törvényi háttér (lakásszövetkezet) 1992. évi I. törvény X. fejezete TÁRSASHÁZAK Társasház

Részletesebben

TÁRSASHÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA

TÁRSASHÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA 1 TÁRSASHÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA Alulírott Pannonhalma Város Önkormányzata (székhely: 9090 Pannonhalma, Dózsa Gy. u. 10., KSH- szám: 0824305, képviseli Bagó Ferenc polgármester), mint tulajdonos az alábbi társasházat

Részletesebben

Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VIII.21.) önkormányzati rendelete

Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VIII.21.) önkormányzati rendelete Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VIII.21.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN ÁLLÓ BÉRLAKÁSOK BÉRÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások lakbérének mértékéről (módosításokkal egységes

Részletesebben

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. ( II. 15.) határozata az Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbe vételének szabályozásáról, valamint a bérleti

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 1/2014. (II.19.) önkormányzati rendelete

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 1/2014. (II.19.) önkormányzati rendelete Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2014. (II.19.) önkormányzati rendelete a lakások bérletéről szóló 25/2006.(VII. 12.) önkormányzati rendelet módosításáról Miskolc Megyei Jogú Város

Részletesebben

A PIACCSARNOK TÁRSASHÁZ SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A PIACCSARNOK TÁRSASHÁZ SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A PIACCSARNOK TÁRSASHÁZ SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Piaccsarnok Társasház a 2009. március napján tartott közgyűlésén, a / számú / arányú szavazattal elfogadott határozatával Szervezeti-működési Szabályzatát

Részletesebben

. ar 51 la Tóth János Zoltán polg~ ester jegyző

. ar 51 la Tóth János Zoltán polg~ ester jegyző Kisköre Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014(111. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú helyiségeinek bérleti díjáról egységes szerkezet Kisköre Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

BÉRLETI ÉS ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS

BÉRLETI ÉS ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS BÉRLETI ÉS ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. ( 5600. Békéscsaba, Irányi u. 4-6. sz. ), mint Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata által megbízott bérbeadó

Részletesebben

.../2006. (.) BM rendelet. szóló évi LXXVIII. törvény végrehajtásáról szóló 41/2000. (XII. 12.) BM rendelet módosításáról

.../2006. (.) BM rendelet. szóló évi LXXVIII. törvény végrehajtásáról szóló 41/2000. (XII. 12.) BM rendelet módosításáról .../2006. (.) BM rendelet a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény végrehajtásáról szóló 41/2000. (XII. 12.) BM rendelet

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 28/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 28/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 28/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló

Részletesebben

PINCE-HASZNÁLATI MEGÁLLAPODÁS

PINCE-HASZNÁLATI MEGÁLLAPODÁS PINCE-HASZNÁLATI MEGÁLLAPODÁS mely létrejött egyrészről az 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet (8000 Székesfehérvár, Radnóti tér 1-9.) képviseli: Farkas Béla ügyvezető igazgató, mint Használatba adó, másrészről.........

Részletesebben

Budapest Józsefváros Önkormányzatának. a társasházak felújításához nyújtandó önkormányzati támogatásokról

Budapest Józsefváros Önkormányzatának. a társasházak felújításához nyújtandó önkormányzati támogatásokról Budapest Józsefváros Önkormányzatának 34/2003. (VI.16.) ök. sz. rendelete a társasházak felújításához nyújtandó önkormányzati támogatásokról Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban

Részletesebben

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2013. (III.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN ÁLLÓ LAKÁSOK ÉS NEM LAKÁSCÉLÚ HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások lakbérének mértékéről (módosításokkal egységes

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 15-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 15-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Belső Tűz Egyesület helyiség használatba adási kérelme Iktatószám:

Részletesebben

SZERVEZETI - MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI - MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT . SZERVEZETI - MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ---------------- Budapest, XIV. kerület Variházy Oszkár u. 7-9. sz. Társasház Budapest, 2004. december hónap 14. nap I. A TÁRSASHÁZ SZERVEZETE 1. Szervezeti működési

Részletesebben

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai 1.

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai 1. 1. oldal, összesen: 5 oldal Mezősas Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014.(VII.9.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete a kéményseprő - ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről (Egységes szerkezetben) A Komárom-Esztergom Megyei

Részletesebben

SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSITÁS

SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSITÁS - 1 - Oldal SZERVEZETI MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSITÁS A Társasház -én megtartott közgyőlés a 100% tulajdoni hányadához viszonyított % szavazattöbbséggel megszavazott 2007..sz. határozatával elfogadott Szervezeti

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Bérbeadó adatai: Név / cégnév: Kapcsolattartó: Cím/ telephely: Adószám: Cégjegyzékszám: Telefon/fax: továbbiakban Bérbeadó

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Bérbeadó adatai: Név / cégnév: Kapcsolattartó: Cím/ telephely: Adószám: Cégjegyzékszám: Telefon/fax:   továbbiakban Bérbeadó BÉRLETI SZERZŐDÉS Bérbeadó adatai: Név / cégnév: Kapcsolattartó: Cím/ telephely: Adószám: Cégjegyzékszám: Telefon/fax: E-mail: továbbiakban Bérbeadó Bérlő adatai: Név: Lakcím/Székhely: Személyi ig. szám/adószám:

Részletesebben

-, '.., BUDAPEST KOBANYAli ONKOIUIANYZAT ~~ ~ /1996. (I.30.) sz. önkormányzati rende1ete

-, '.., BUDAPEST KOBANYAli ONKOIUIANYZAT ~~ ~ /1996. (I.30.) sz. önkormányzati rende1ete ... t x j c s j i G /s G c ~ 'J'-:') "... :.:. i -, '.., BUDAPEST KOBANYAli ONKOIUIANYZAT ~~---.. -~---- - -- - --. 8/1996. (I.30.) sz. önkormányzati rende1ete a Budapest Kőbányai Önkormányzat tu1ajdonában

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2012. (VII.10.) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának

Részletesebben

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját.

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját. Sásdi Általános Művelődési Központ Városi Könyvtára és Művelődési Központja Közösségi Ház Házirend Általános információk: Az intézmény neve: Sásdi Általános Művelődési Központ Székhelye: 7370 Sásd Rákóczi

Részletesebben

A társasházi közös költség viselésének szabályai és az igényérvényesítés nehézségei nem fizetés esetén Azaz: Mit szabályoz a törvény és mit (nem)

A társasházi közös költség viselésének szabályai és az igényérvényesítés nehézségei nem fizetés esetén Azaz: Mit szabályoz a törvény és mit (nem) A társasházi közös költség viselésének szabályai és az igényérvényesítés nehézségei nem fizetés esetén Azaz: Mit szabályoz a törvény és mit (nem) szabályoz a társasház? a) A társasház tipikus működési

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2017. (V.30.) önkormányzati rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjéről Budapest Főváros IX. kerület

Részletesebben

MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE

MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE A kéményseprő-ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete a kerületi társasházak, szövetkezeti lakóházak, valamint osztatlan közös

Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete a kerületi társasházak, szövetkezeti lakóházak, valamint osztatlan közös Egységes szerkezetbe foglalva: 2010. október 15. Egységes szerkezetbe foglalta: Némethné Sári Irén Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának 53/1999. (IX. 17.) számú rendelete a kerületi társasházak,

Részletesebben

Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételei 2..

Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételei 2.. Tengelic Község Önkormányzata 12/2008(VI.25.) számú rendelete az Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, a lakbérek mértékéről a 12/2009. (VIII.19.) és a 22/2011

Részletesebben

EGYEDI KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS

EGYEDI KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS Várpalotai Közüzemi Kft. 8100 V á r p a l o t a, Fehérvári út 7. 9/4 EGYEDI KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS egyéb célú felhasználó fűtés szolgáltatására SZÁMA: FELHASZNÁLÓ: 2 EGYEDI KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS Amely létrejött

Részletesebben

Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság E l n ö k e. PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2013. június 27.

Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság E l n ö k e. PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2013. június 27. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /... (...) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek, az ezekhez tartozó területek bérletéről, valamint ezek bérleti

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Miskolci Egyetem (székhelye: 3515 Miskolc, Egyetemváros; képviseli: Dr. Patkó Gyula rektor) - mint bérbeadó, a továbbiakban bérbeadó, másrészről a Bartók

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA Hajdúhadház, 2012. június 18. A VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 56/2004. (XII. 20.) Kt. rendelete 1

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 56/2004. (XII. 20.) Kt. rendelete 1 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 56/2004. (XII. 20.) Kt. rendelete 1 az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének egyes feltételeiről

Részletesebben

László Liget Társasház 1102 Budapest Szent László tér 23-24, Liget u. 19-21. Szervezeti-működési szabályzata

László Liget Társasház 1102 Budapest Szent László tér 23-24, Liget u. 19-21. Szervezeti-működési szabályzata 1 László Liget Társasház 1102 Budapest Szent László tér 23-24, Liget u. 19-21. Szervezeti-működési szabályzata A társasházakról szóló 2003. évi CXXXIII. Törvény (a továbbiakban: Ttv.) rendelkezéseivel

Részletesebben

A rendelet hatálya. A hozzájárulás mértéke. A hozzájárulás mértékét jelen rendelet 1. számú melléklete határozza meg.

A rendelet hatálya. A hozzájárulás mértéke. A hozzájárulás mértékét jelen rendelet 1. számú melléklete határozza meg. Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2009. (III.20.) számú önkormányzati rendelete a csapadékvíz-elvezető csatorna közművesítési hozzájárulásról Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata Kelt: Budapest, 2006.november 16. 2 Az Alapítvány adatai: Az Alapítvány cégneve: Alkalmazott Tudományért

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Celldömölk

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

kivételével - a lakás elidegenítéséről. A pályázatkor befizetett óvadékot, illetve a még le nem lakott lakbért a vételárba be kell számítani.

kivételével - a lakás elidegenítéséről. A pályázatkor befizetett óvadékot, illetve a még le nem lakott lakbért a vételárba be kell számítani. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletére, elidegenítésére és megszerzésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelete Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata önkormányzati lakásvagyon kezelésével megbízott gazdasági társasága által

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

2010-es évi beszámoló és a 2011-es év ismertetése a Wesselényi u. 40. Társasház közös képviseleti tevékenységéről, kiadásairól, bevételeiről

2010-es évi beszámoló és a 2011-es év ismertetése a Wesselényi u. 40. Társasház közös képviseleti tevékenységéről, kiadásairól, bevételeiről WESSELÉNYI U. 40. TÁRSASHÁZ 2010-es évi beszámoló és a 2011-es év ismertetése a Wesselényi u. 40. Társasház közös képviseleti tevékenységéről, kiadásairól, bevételeiről RUSTLER KFT. Tisztelt Tulajdonos!

Részletesebben

A rendeletet hatályon kívül helyezte a 13/2009. (V.22.) Ökr. 11. (3) bek. 2009. május 22-ei hatállyal.

A rendeletet hatályon kívül helyezte a 13/2009. (V.22.) Ökr. 11. (3) bek. 2009. május 22-ei hatállyal. Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának az önkormányzat tulajdonában álló lakások béréről szóló 11/2008. (IV.18.), 46/2007. (XII.20.), 40/2006. (XII.22.), 15/2006. (IV.19.), 25/2004. (V.18.),

Részletesebben

A 1.. Bp., : ker. út... sz.

A 1.. Bp., : ker. út... sz. A honlapon fellelhető információkat a VIKTÓRIA TÁRSASHÁZ RENDSZER, mint társasház-kezelési modell dokumentációinak felhasználásával dolgoztuk fel. A rendszer dokumentáció fejlesztése folyamatos és a mindenkori

Részletesebben

(3) Ha a földrészlet nem tartozik a közös tulajdonba, arra a tulajdonostársakat használati jog illeti meg.

(3) Ha a földrészlet nem tartozik a közös tulajdonba, arra a tulajdonostársakat használati jog illeti meg. 2003. évi CXXXIII. törvény a társasházakról Az Országgyűlés a társasháztulajdon létesítése és biztonságos fenntartása, a társasházak szabályszerű, szakszerű és biztonságos működése, valamint a tulajdonosok

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása Királyszentistván Község Önkormányzata 7/1996.(IV.3.) Ör. sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról, valamint a házi szemét összegyűjtéséről és elszállításáról I. Fejezet A rendelet hatálya 1.. A

Részletesebben

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a helyiségek bérletének megállapításáról Előszállás Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Tiszavasvári, Ady E. u. 8. sz. alatti irodák Vasvári Pál Múzeum által

Részletesebben

Balatonőszöd Hullám Camping területén T3, T4 Társasház (Balatonőszöd belterület, 938. hrsz.) SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Balatonőszöd Hullám Camping területén T3, T4 Társasház (Balatonőszöd belterület, 938. hrsz.) SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Balatonőszöd Hullám Camping területén T3, T4 Társasház (Balatonőszöd belterület, 938. hrsz.) SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA tervezet 2009. 1 SZERVEZETI-MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Társasház a 2009.május 30-án

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Rákóczifalva Város Önkormányzatának

Részletesebben

SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT

SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT 2015. október 1 Az Eszköz Bérbeadási Szabályzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mérnöki Kamara (székhely: 4400 Nyíregyháza, Kálvin

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. A 2014. év gazdálkodásáról készült egyszerűsített beszámoló előterjesztése és elfogadása.

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. A 2014. év gazdálkodásáról készült egyszerűsített beszámoló előterjesztése és elfogadása. KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ A Budapest VII. Kazinczy u. 52. sz. Társasház képviseletét ellátó Intéző bizottságának nevében a 2003. évi CXXXIII. törvény 35. (2) bekezdése alapján közgyűlést hívunk össze. Időpontja:

Részletesebben

(Egységes szerkezetben a 22/2016. (X.28.) számú rendelettel) Általános rendelkezés. Az elidegenítés feltételei

(Egységes szerkezetben a 22/2016. (X.28.) számú rendelettel) Általános rendelkezés. Az elidegenítés feltételei Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2015. (XII.16.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének a

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérbeadásáról (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS LOCSOLÁSI CÉLÚ VÍZHASZNÁLAT MEGÁLLAPÍTÁSÁRA SZOLGÁLÓ MELLÉKMÉRŐ ÜZEMELTETÉSÉRE

MEGÁLLAPODÁS LOCSOLÁSI CÉLÚ VÍZHASZNÁLAT MEGÁLLAPÍTÁSÁRA SZOLGÁLÓ MELLÉKMÉRŐ ÜZEMELTETÉSÉRE Szolgáltató példánya TÖRSVÍZ Kft. 2046 Törökbálint Pf.30. 6.6. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS LOCSOLÁSI CÉLÚ VÍZHASZNÁLAT MEGÁLLAPÍTÁSÁRA SZOLGÁLÓ MELLÉKMÉRŐ ÜZEMELTETÉSÉRE Megállapodás száma: amely létrejött

Részletesebben

HÁZIREND. 1165 Budapest, Hilda utca 1. Telefon: 402 2270 e-mail: titkarsag@osszefogaslakszov.hu

HÁZIREND. 1165 Budapest, Hilda utca 1. Telefon: 402 2270 e-mail: titkarsag@osszefogaslakszov.hu 42 HÁZIREND 1165 Budapest, Hilda utca Telefon: 402 2270 e-mail: titkarsag@osszefogaslakszov.hu Házirend A Házirend a lakók nyugalmát, pihenését, valamint a szövetkezet kezelésében lévő épületek rendeltetésszerű

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014.

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. A Miskolc Térségi Konzorcium 2013/12/18/XX/3.számú határozata alapján 2014. január 1-től a MiReHuKöz Nonprofit Kft. (továbbiakban, mint Közszolgáltató) végzi közszolgáltatás

Részletesebben

T E R V E Z E T. SZERVEZETI-MÜKODÉSI SZABÁLYZATA az Amfiteátrum u. 12-20. és Kadosa u. 52-56. sz. alatti DUNA Társasháznak

T E R V E Z E T. SZERVEZETI-MÜKODÉSI SZABÁLYZATA az Amfiteátrum u. 12-20. és Kadosa u. 52-56. sz. alatti DUNA Társasháznak T E R V E Z E T SZERVEZETI-MÜKODÉSI SZABÁLYZATA az Amfiteátrum u. 12-20. és Kadosa u. 52-56. sz. alatti DUNA Társasháznak I. Tulajdoni viszonyok a Társasházban 1. A társasházban lévo lakások, és nem lakás

Részletesebben

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács Kollégiumi Fegyelmi Szabályzat a Pannon Egyetem kollégiumaiban és kollégiumként üzemelő bérleményeiben történő fegyelmi vétségek kezelésére A Pannon Egyetem a a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével

Részletesebben

A rendelet alkalmazási köre 1..

A rendelet alkalmazási köre 1.. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004.(VII.12.) rendelete az önkormányzati tulajdonú közüzemű vízműből szolgáltatott ivóvízért és a közüzemű csatornamű használatáért fizetendő

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 38/1997. (XI.6.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 14 /2015. (VI.15.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tiszasas Község Önkormányzatának

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 7/1998.(II.15.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatának, valamint a közúton végzett munkák engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról szóló 5/1996.(II.1.)

Részletesebben

2. (2) i.) üres helyiség bérbeadása a 4. (16) bekezdése alapján.

2. (2) i.) üres helyiség bérbeadása a 4. (16) bekezdése alapján. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 40/2005.(IX.29.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában levő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 15/2000.(III.31.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság április 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság április 23-i ülésére Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága Előterjesztő: Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. sz. napirend ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Rákóczi út 18. (hrsz: 3750/A/2) szám alatti üzlethelyiség bérbeadására

Javaslat a Salgótarján, Rákóczi út 18. (hrsz: 3750/A/2) szám alatti üzlethelyiség bérbeadására 14049385 r Salgó Vagyon Kft. Salgótarján SV/.i.'fc ;../2 0 1 4. Javaslat a Salgótarján, Rákóczi út 18. (hrsz: 3750/A/2) szám alatti üzlethelyiség bérbeadására Tisztelt Közgyűlés! Társaságunk bérleti szerződést

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA SZENT-GYÖRGYI ALBERT GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA BALASSAGYARMAT, RÁKÓCZI ÚT 50. HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2010.

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete - a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról - Tiszacsécse község Önkormányzat

Részletesebben

A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE

A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE 7. melléklet a 18/2019. (X.31.) önkormányzati rendelethez A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI ÜGYEKET ELLÁTÓ BIZOTTSÁG Az önkormányzat

Részletesebben

17. számú belső szabályzat HÁZIREND

17. számú belső szabályzat HÁZIREND 17. számú belső szabályzat HÁZIREND A rendelkezés célja a lakók nyugalmát és pihenését, valamint a lakóépületek rendeltetésszerű használatát, állagának védelmét és környezetének megóvását biztosítani.

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2016. (II.11.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2016. (II.11.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és annak egyes szabályairól szóló 22/2013.

Részletesebben

6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL. A rendelet hatálya 1..

6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL. A rendelet hatálya 1.. 6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL A rendelet hatálya 1.. Ez a rendelet Város1 Nagyközség közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosaira, továbbá az ebek felügyeletével megbízott más

Részletesebben