FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Munkaidő nyilvántartó rendszerhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Munkaidő nyilvántartó rendszerhez 2003.06.15."

Átírás

1 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Munkaidő nyilvántartó rendszerhez

2 I Munkaidő nyilvántartó rendszer Tartalomjegyzék Előszó 0 I Általános információk 2 1 Bevezető Hardver leírás Telepítés... 3 II Szoftver leírása 4 1 Program indítása Főképernyő Rendszer menü... 6 Felhasználó váltás... 6 Felhasználói törzs... karbantartása 6 PX-1 debug ablakok... bekapcsolása 8 Manuális esemény... bevitel 9 4 Törzsek menü... 9 Dolgozótörzs Munkahelyek Munkarendek Naptártörzs Lekérdezések... menü 17 Eseménylista Kint-bent dolgozók Munkaidő kimutatás BM Statisztikák BM Munkaidő... statisztika 19 BM Szabadság... kimutatás 20 BM jogcím keresés BM osztályos... szabadság összesítő 22 6 Nyomtatási előkép... 22

3 Általános információk 2 1 Általános információk 1.1 Bevezető Köszönjük, hogy munkaidő nyilvántartó rendszerünket választotta. Cégünk sok energiát fordított a rendszer kifejlesztésére, reméljük, hasznos segítség lesz munkája közben. Munkaidő nyilvántartó rendszerünk két részből áll. A hardver rész feladata a beléptető kártya egyedi azonosítójának kiolvasása és az adatok PC-n való rögzítése. A szoftver rész feladata a kártyaolvasóból érkezett adatok adatbázisban való rögzítése, az adatbázis rendszerezése, az adatok különböző formátumban való exportálása. Programunk használatához szükséges a Windows rendszer felhasználói szintű ismerete. A Windows rendszer ismertetése nem témája ennek a kézikönyvnek. 1.2 Hardver leírás Kérjük, a rendszer használata előtt olvassa el ezt a felhasználói kézikönyvet! Kártyaolvasó Munkaidõ-nyilvántartó rendszerünkben PX-1 típusú kártyaolvasókat használunk. A kártyaolvasókon található két LED funkciója a következõ: Felsõ, sárga LED: jelzi, hogy az olvasó érzékelte a közelébe (maximum 10 cm) helyezett kártyát és kiolvasta a kártya egyedi azonosító kódját. Alsó, zöld LED: jelzi, hogy a kártyaolvasóból érkezõ adatokat a számítógép értelmezte és az adatbázisban talált a kártyához tartozó bejegyzést. Munkaidő-nyilvántartó terminál A munkaidõ-nyilvántartó terminál teszi lehetõvé a kúlönbözõ jogcímeken történõ kiés belépést. A kártyát az olvasó közelébe helyezve a jogcímhez tartozó gomb megnyomásával aktiválhatja a megfelelõ funkciót. A kártya beolvasása és a gomb megnyomása között maximum 5 másodperc telhet el.

4 3 Munkaidő nyilvántartó rendszer Amennyiben ez idõ alatt nem sikerül kiválasztani a megfelelõ funkciót semmilyen probléma nem történik, a felügyeleti programban egy "kártyakód mûvelet nélkül" esemény jelenik meg. A kártyát újra az olvasó közelébe helyezve újabb mûvelet aktiválható. A terminálon jelenleg elérhetõ funkciók: érkezés távozás távozás szabadnapra távozás szabadságra törlés kilépõ Azonosító kártya A kártya proximity, azaz érintés nélküli elven mûködik. A kártyaolvasó közelébe (maximum 10 cm) helyezve már mûködõképes, nem kell hozzáérinteni az olvasó felületéhez. Egy pénztárcában, táskában, zsebben hordva is mûködik, amennyiben az megfelelõ közelségbe kerül a kártyaolvasóhoz. Néhány fontos szabály a kártya használatához: ne helyezze a kártyát magas elektromos sugárzás közelébe (mobiltelefon mellé, áruvédelmi címke eltávolításához használt eszköz közelébe, stb.) a kártya cseppálló, de nem vízálló; amennyiben vizes lesz, könnyen letörölhetõ, de ne hagyja a kártyát folyamatosan víz alatt, ne hagyja pl. a mosásra váró nadrág zsebében. ne tegye ki erõs fizikai behatásnak a kártyát, ne hajlítsa meg. 1.3 Telepítés Telepítés A programhoz szükséges konfiguráció: Minimális: Windows 98SE, 2000, XP Pentium III. 500 MHz processzor 128 MB memória 30 MB szabad hely a merevlemezen SVGA képernyõ és videokártya CD meghajtó Szabványos egér

5 Általános információk 4 Billentyûzet Ajánlott: Windows 98SE, 2000, XP Pentium III. 1 GHz processzor 256 MB memória 500 MB szabad hely a merevlemezen SVGA képernyõ és videokártya CD meghajtó Szabványos egér Billentyûzet A telepítés menete: helyezze be a CD-lemezt a meghajtóba indítsa el a "Futtatás" menüpontot a "Start" menübõl A D:\INTERBASE6 könyvtárban lévõ SETUP.EXE-t kell elindítani. Csak a Next gombokra kell kattintani. írja be a parancssori ablakba a következõket: D:\MUNKAIDOCD.exe és kövesse a telepítõ program utasításait. Amennyiben az Ön CD-meghajtója nem a "D" meghajtó, akkor a megfelelõ meghajtó betûjelét írja be a "D" helyére. 2 Szoftver leírása 2.1 Program indítása A programot az Asztal-on található "Munkaidő éles" ikonra való kettős kattintással indíthatja el. Ekkor az alapértelmezett programverzió indul el. Amennyiben ez hibásan működik, és erre a rendszergazda engedélyt ad, akkor a "Munkaidő menü" programot kell elindítani. Ekkor lehetőség van más programverziót kiválasztani. A program elindulása után a következő képernyő fogad minket, amennyiben nincs automatikus beléptetés:

6 5 Munkaidő nyilvántartó rendszer Válassza ki a felhasználót az egér bal gombjával és a megfelelő jelszót gépelje be a "Jelszó" ablakba. Ezután kattintson a "Bejelentkezés" gombra. A jelszó begépelésekor a karakterek helyett csillagokjelennek meg, a jelszó védelme érdekében. Amennyiben nem a felhasználóhoz megfelelő jelszót írta be, egy hibaüzenet jelenik meg. Kérjük, ellenőrizze, hogy helyesen gépelte-e be a jelszót és hogy nincs-e a CapsLock billentyű lenyomva a billentyűzeten. Amennyiben az Ön jelszavát nem fogadja el a rendszer, kattintson a "Kilépés" gombra a programból való kilépéshez és lépjen kapcsolatba a rendszergazdával. A "Segítség" gombra kattintva a Súgót indíthatja el, amely segítséget nyújt a program használatával kapcsolatban. 2.2 Főképernyő A fõképernyõ az alábbi elemekbõl épül fel: Ablak fejléc: itt jelenik meg a program neve, a csatlakoztatott kártyaolvasó típusa, a felhasznált adatbázis típusa, és a program verziója

7 Szoftver leírása 6 Menüsor: itt találhatóak a program funkcióinak eléréséhez szükséges menüpontok. A menüpontok leírása részletesebben a következõ fejezetben történik. Felhasználó: itt a programot elindító felhasználó neve jelenik meg. Duplán kattintva felhasználót lehet váltani. Esemény ablak: itt jelennek meg a rendszeresemények beérkezési sorrendben az alábbi jellemzõkkel: Dátum: Idõ: Dolgozó neve: Dolg. kód: Leírás: Irány: Be?: Olvasó: Típus: a beérkezés dátuma a beérkezés ideje a kártyához rendelt dolgozói név a kártyához rendelt dolgozói kód a beérkezett esemény leírása a telephelyen belûl az érkezés illetve távozás helye a kártyaolvasó funkcióihoz rendelt közlekedési irány a beérkezett üzenetet küldõ kártyaolvasó száma a beérkezett üzenetet küldõ kártyaolvasó típusa Gördítõ sáv: Az eseményablak folyamatosan jeleníti meg az összes eseményt. Ezeken az eseményeken belül a gördítõsáv segítségével kereshet, melyek az ablak jobb és alsó részén találhatóak. Aktív: Passzív: Összes: Aktív, tehát nem törölt események Korábban törölt események Az összes esemény megjelenítése 2.3 Rendszer menü Felhasználó váltás Itt lehet az aktuális felhasználót megváltoztatni egy, a bejelentkezéshez szükséges ablakban. Amennyiben az új felhasználó nem tud bejelentkezni, a program kilép a rendszerből, ezért csak akkor használja ezt a funkciót, amennyiben érvényes jelszóval rendelkezik. Amennyiben nem sikerül az új felhasználónak belépni és a program kilép a rendszerből, lépjen kapcsolatba a rendszergazdával. Lásd: Program indítása Felhasználói törzs karbantartása Itt vehet fel és törölhet felhasználót, illetve a felhasználók adatait, jogosultságait változtathatja meg.

8 7 Munkaidő nyilvántartó rendszer Új felhasználót a "Felvitel" gomb megnyomásával vihet fel. A megfelelő mezők kitöltése után az "Ok" gombra kattintva az új felhasználó bejelentkezhet. Felhasználó adatait módosítani a "Módosítás" gombra kattintva lehet kezdeményezni. Felhasználó törlését a felhasználó nevére történő kattintás után a "Törlés" gomb megnyomásával végezheti. A választógombokra kattintva szűrni lehet a felhasználók között. Aktív felhasználó: az a felhasználó, amelyik jelenleg is használhatja a rendszert Passzív felhasználó: az a felhasználó, amely valamikor használhatta a rendszert, de törölték az adatbázisból Összes felhasználó: a törölt és az aktív felhasználók együttes megjelenítése A Felvitel, Módosítás nyomógombra az alábbi képernyő jelenik meg:

9 Szoftver leírása 8 Mezők: Azonosító: a rendszer osztja ki növekvő sorrendben. Dolgozó kód: a felhasználó rövid megnevezése Dolgozó neve, Beosztása: a felhasználó teljes neve, cégen belüli beosztása Jelszó: kétszer kell megadni a tévedések elkerülésére Rendszergazda?: rendszergazdai jogosultság esetén kipipálandó Jogok: a felhasználó jogainak beállítására szolgál PX-1 debug ablakok bekapcsolása A kártyaolvasó felől érkező nyers digitális adatok megjelenítésére szolgál. Karbantartáshoz használt funkció, átlagos felhasználó számára nem hordoz hasznos információt.

10 9 Munkaidő nyilvántartó rendszer Manuális esemény bevitel Ezzel a funkcióval lehet egy dolgozó által esetlegesen elfelejtett eseményt rögzíteni, amennyiben a program felhasználójának erre jogosultsága van. Az eseménybevitelhez meg kell adni az esemény idõpontját, az esemény típusát és a dolgozó kódját / nevét. Amennyiben "Most" gombra kattint a számítógép éppen akkor aktuális rendszer dátuma és ideje íródik be a megfelelõ rovatokba. Amennyiben nem új eseményt szeretne rögzíteni, hanem egy téves eseményt szeretne törölni, akkor is a fenti módszer szerint kell eljárnia. Csupán az esemény típusaként "Törlés" eseményt kell kiválasztania. Ha kész a felvitel, akkor azt az "OK" gombbal lehet érvényesíteni. 2.4 Törzsek menü Dolgozótörzs Itt a rendszert használó dolgozók adatait viheti fel, módosíthatja illetve törölheti. A Felhasználók menűponthoz hasonlóan jelennek meg a dolgozók, aktív, passzív illetve összes rendszerezés szerint. A dolgozók felvitele, módosítása, törlése a hasonló nevű gombokra kattintással történhet.

11 Szoftver leírása 10 Felvitel: a dolgozó felvitele során a megjelenő ablakban található rovatok közül a világoskék színűeket feltétlenűl ki kell tölteni a dolgozó rögzítéséhez. A személyes adatokon kívűl a következő adatok szükségesek egy dolgozó felviteléhez: Munkahely: a szervezeten belűl az a szervezeti egység ahol a dolgozó dolgozik. Ezt az adatot egy legördülő listából választhatjuk ki, a munkahelyek felvitele egy későbbi menüpontban történik. Munkarend: az a munkaidő intervallum amely szerint a dolgozó munkáját végzi. Ezt az adatot egy legördülő listából választhatjuk ki, a munkarendek felvitele egy későbbi menüpontban történik. Azonosítás: ebbe a rovatba kell beírni az azonosító kártya kódját. Amennyiben ez nem ismert, akkor a rendszerhez mellékelt mester olvasóhoz közelítve a kártyát és az "azonosítás" gombra kattintva megjelenik a kártya kódja a rovatban.

12 11 Munkaidő nyilvántartó rendszer Kivehető szabadság: ebben az ablakban tölthetők ki a dolgozó éves szabadságára vonatkozó adatok. A világoskékkel jelölt mezők kitöltése után a "Kiír" gombra kattintva a rendszer eltárolja a dolgozóhoz tartozó szabadság napokat. A szabadság típusa mező adatai egy legördülő listából választhatók ki, ezek az adatok a felhasználó által nem módosíthatóak. Amennyiben módosításra van szüksége, kérjük lépjen kapcsolatba a rendszergazdával.

13 Szoftver leírása 12 A berögzített adatokat eltárolni a Tárol gombra kattintva lehet, a változtatásokat elfelejtetni pedig a Mégsem gombra kattintva Munkahelyek Itt történik a szervezeti egységek felvitele, módosítása, törlése. A "felvitel" gombra kattintva a két világoskék szinű mező kitöltése után a munkahely eltárolódik. Az azonosító mezőben sorszámot, a megnevezés mezőben pedig a munkahely nevét kell megadni. Munkahelyet módosítani, törölni a megfelelő gombra kattintva lehet.

14 13 Munkaidő nyilvántartó rendszer Rögzítéskor egy egyedi azonosítót kell adni az osztálynak (általában az intézményben használt belső azonosítót), és meg kell adni az osztály nevét is.

15 Szoftver leírása Munkarendek Itt adhatjuk meg a dolgozók munkaidejét a különbözõ mûszakok adatait és a dolgozók munkába járásának szokásait. Az itt szereplõ adatok szerint fogja a rendszer a dolgozók munkában töltött idejét számolni, ezért ezen adatok precíz kitöltése a rendszer mûködésének elengedhetetlen feltétele. A "Felvitel" gombra kattintva lehet az adott munkarend tulajdonságait megadni.

16 15 Munkaidő nyilvántartó rendszer A munkarendek jellemzõi: Azonosító: a munkarend sorszáma Megnevezés: a munkarend neve Folyamatos munkarend?: kipipálandó, amennyiben hétvégén is dolgozik az illetõ személy Elsõ/Második/Harmadik/Negyedik munkarend: a különbözõ mûszakokat egyenként meg lehet adni, amennyiben ez szükséges. Aktív munkarend?: kipipálandó, ha az adott mûszakot használni akarjuk a munkarenden belül Kezdete / Vége: a munkarend kezdõ és befejezõ idõpontja. Az elsõ rovatban kell szerepelnie az adott mûszakhoz tartozó napszámnak. Ez a szám általában a kezdõ idõnél "1", a záró idõnél annyi, ahány napig tart az adott mûszak. Tehát: egy hagyományos mûszak szerint dolgozó embernél, aki reggel 8 órától délután 16 óráig dolgozik, az adatok a következõk: Kezdet: 1 nap, 08:00 óra, Vége: 1 nap, 16:00 óra egy 24 órás mûszak szerint dolgozó embernél, aki reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig dolgozik, az adatok a következõk: Kezdet: 1 nap, 08:00 óra, Vége: 2 nap, 08:00 óra Csak ünnepen és hétvégén?: kipipálandó, ha a munkarend csak erre az idõszakra vonatkozik Délutáni pótlék jár?: kipipálandó, ha jár a délutános pótlék Éjszakai pótlék jár?: kipipálandó, ha jár az éjszakai pótlék Aut. Kiléptetés: az az idõpont, amikor a rendszer egy automatikus kilépési eseményt generál, amennyiben az ilyen munkarendet használó személy elfelejt

17 Szoftver leírása 16 a munkaidõ végén regisztrálni. Ennek a funkciónak hátránya, hogy amennyiben a dolgozó reggel 8 órakor, munkakezdéskor regisztrál és pl. 08:05-kor elmegy regisztrálás nélkül, akkor a rendszer egy beállított idõpontban, pl 16:00-kor automatikusan kilépteti és aznapra megadja neki a 8 munkaórát. Így a dolgozó 5 perc benn tartózkodással egy egész napot könyveltet el magának. Ezért ezt a funkciót csak megbízható dolgozói morál, vagy õrszemélyzet esetén célszerû használni. Továbbá akkor is használható ez a funkció, ha a kilépéskor valmilyen mechanikus akadály, pl egy forgóvilla, vagy valamilyen ajtó van a közlekedési útvonalon. Ekkor a dolgozónak mindenképpen regisztrálnia kell ahhoz, hogy elháruljon az akadály az útból (pl. nyíljon az ajtó, elfordítható legyen a forgóvilla) Naptártörzs Ebben az ablakban adhatóak meg a szabad- és ünnepnapok, amelyek szintén elengehetetlenül fontosak a helyes mûködéshez. A Dátum mezõbe a megfelelõ dátumot beírva, a Nap legördülõ menübõl a megfelelõ napot kiválasztva, az Ünnep? funkciót kipipálva a "Kiír" gomb megnyomása után a rendszerbe bekerül az adott nap ünnepként.

18 17 Munkaidő nyilvántartó rendszer 2.5 Lekérdezések menü Eseménylista Itt lehet az események között elõfizetõk és egy adott idõszak alapján keresni a megfelelõ adatok kitöltése után a "Lekérdez" gombra kattintva Idõszak: ide kell beírni a keresett idõszak kezdõ- és végdátumát Dolgozó: a "?" gombra kattintva egy listából kiválasztható az ügyfél száma, vagy a gomb melletti jobb oldali mezõbe beírható Cél lista DBF file: itt kell megadni annak az adatbázis állománynak a nevét amilyen néven el szeretnék menteni az adatokat Kint-bent dolgozók A megfelelõ funkció gombot kiválasztva a a "Lekérdez" gombra kattintva kigyûjthetjük az objektum területére bejelentkezett, az objektumon kívül tartózkodó illetve az összes dolgozó listáját.

19 Szoftver leírása Munkaidő kimutatás Itt lehet kigyûjteni a dolgozók által egy bizonyos idõszak alatt ledolgozott munkaórák számát. Idõszak: ide kell beírni a keresett idõszak kezdõ- és végdátumát Részletes lista: amennyiben napokra lebontva kívánja megtekinteni a dolgozók által ledolgozott munkaórák számát akkor jelölje ki ezt a funkciót Cél lista DBF file: itt kell megadni annak az adatbázis állománynak a nevét amilyen néven el szeretnék menteni az adatokat

20 19 Munkaidő nyilvántartó rendszer BM Statisztikák BM Munkaidő statisztika Hónapokra és szervezeti egységekre lebontva meghatározható személyenként a ledolgozott munkaórák számát. Összesített lista Időszak: az adott hónap amelyben a lekérdezés történik Osztály: az a szervezeti egység amelynek adatait le szeretnénk kérdezni. Amennyiben a "-" gombra kattintunk a legördülő listából eltűnik az éppen kiválasztott osztály és ílyenkor az összes osztály dolgozóira tudunk keresni Keresés: az időszak és az osztály beállítása után ezzel a gombbal tudjuk a dolgozók által elvégzett kártya műveletek (belépés, kilépés, szabadság stb.) alapján meghatározható munkaórákat kilistázni. Ekkor egy szerkeszthető listát kapunk amelybe tetszés szerint belejavíthatunk. Adatok feltöltése!: erre a gombra kattintva tudjuk az adatbázist az eredeti adatokkal feltölteni. Excel export: erre a gombra kattintva tudjuk az adatbázist szabványos Microsoft Excel formátumban elmenteni. Excel nyomtatás: erre a gombra kattintva tudjuk az adatbázist szabányos Microsoft Excel formátumban nyomtatni. A megfelelő adatok beadása és a műveletek elvégzése után az "Ok" gombra kattintva a lekérdezés megtörténik és egy külön ablakban megjelenik a kívánt lista.

21 Szoftver leírása 20 Dolgozói lista: az előzőekben kilistázott, összesített munkaidő táblázat nyers, részletes adatait mutatja dolgozónként és naponként lebontva. A listában megtekinthetőek a dolgozók tényleges kártyaműveletei illetve a program ezekből számított, kerekített értékei. A listában minden egyes dolgozónál a különböző bekezdések különböző napokat jelölnek. A bekezdés első sorában a dátummal ellátott két időpont a regisztrált érkezési és távozási időpont. A bekezdés első sora mindig az adott munkarend szerint elvárt érkezési és távozási időt mutatja ezek jobb oldalon szögletes zárójelben jelennek meg, a hatjegyű számok jelölik azt óra, perc, másodperc pontossággal elválasztó jelek nélkül (pl. [123456]=12 óra 34 perc 56 mp) A rendszer az ellőírt és a dolgozó által regisztrált adatokból számolja ki a különleges események (pl. késés, túlóra stb.) mértékét BM Szabadság kimutatás Egy dolgozó egy adott időszakon belüli szabadságainak tételes kimutatása. A dolgozó sorszámát kiválasztva, az adott időszak kezdeti és végpontját megadva és az "Ok" gombra kattintva a lekérdezés megtörténik. Az "Excel nyomtatás" gombra kattintva az adott listát szabványos Microsoft Excel formátumban ki tudjuk nyomtatni.

22 21 Munkaidő nyilvántartó rendszer BM jogcím keresés Egy dolgozó egy adott időszakon belüli szabadságainak tételes kimutatása. A dolgozó sorszámát kiválasztva, az adott időszak kezdeti és végpontját megadva és az "Ok" gombra kattintva a lekérdezés megtörténik. Az előző menüponthoz képest a változás annyi, hogy itt a különböző szabadság jogcímek közül maximum 2 db-ot kiválaszthatunk ezzel is szűkítve a keresés szempontjait. Az "Excel nyomtatás" gombra kattintva az adott listát szabványos Microsoft Excel formátumban ki tudjuk nyomtatni.

23 Szoftver leírása BM osztályos szabadság összesítő A szabadságok gyors listázását teszi lehetővé osztályok szerint. A szükséges időszakot és osztályt megadva és a "Nyomtatás" gombra kattintva kinyomtathatjuk a listát illetve az "Excel Export" gombra kattintva szabványos Microsoft Excel formátumban elmenthetjük. 2.6 Nyomtatási előkép A különböző listázások és lekérdezések eredménye alapesetben egy, az alábbi fejléccel ellátott ablak lesz.

24 23 Munkaidő nyilvántartó rendszer Az ablak láblécének bal oldalán a Page of szövegben található első szám az aktuális oldal száma, az utolsó szám pedig a lista összes oldalainak száma. A fejlécen található ikonok jelentése balról jobbra: Teljes oldal nézet A4-es oldal nézet Oldalszélesség nézet Első oldalra ugrik Előző oldalra ugrik Következő oldalra ugrik Utolsó oldalra ugrik Nyomtató tulajdonságainak beállítása Nyomtatás Mentés quick report file (.qrp) formátumban Korábban elmentett lista (quick report file) megnyitása Listázási ablak bezárása

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

NightHawk AccessControl

NightHawk AccessControl NightHawk AccessControl Poker Edition Version: 2.0 2012. január 1 Tartalomjegyzék Rendszer elemei... 3 Felhasználói felület... 3 Nap nyitása, zárása... 4 Új játékos felvitele... 4 Ki és beléptetés... 5

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak.

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. Mappakezelés WINDOWS-7 A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. A PC legnagyobb mappája, amely az összes többi mappát is magában foglalja,

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges.

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Telepítési útmutató Rendszerkövetelmények: A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Szükséges futtatókörnyezet: Windows Framework 4 vagy magasabb verzió. Innen tölthető

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

SuliStat felhasználói dokumentáció

SuliStat felhasználói dokumentáció SuliStat felhasználói dokumentáció A jelen dokumentáció által tárgyalt program képes egy iskola tanulmányi adataiból statisztikákat készíteni. Osztály illetve iskola szintű statisztika készítésére van

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Ismertető az Electro Kontroll Bt. által készített felügyeleti szoftverről A felügyeleti szoftver az épületben található tűzjelző rendszer jelzéseinek grafikus megjelenítését végzi. A program által adott

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet Thermo1 Graph Felhasználói segédlet A Thermo Graph program a GIPEN Thermo eszközök Windows operációs rendszeren működő grafikus monitorozó programja. A program a telepítést követően azonnal használható.

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Havária eszköznyilvántartó rendszer

Havária eszköznyilvántartó rendszer Havária eszköznyilvántartó rendszer Felhasználói kézikönyv 2005. november 5. utolsó frissítés: 2011. július 14. A rendszer használata Tartalom A rendszer használata... 3 Regisztráció... 3 Belépés... 4...

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR PC-s visszatekintő program használati utasítása Tartalomjegyzék Hogyan kell kivenni a memóriakártyát? 3 Szoftver installálás 3 Az adatok visszanyerése 5 Az adatok megjelenése

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció ERA Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 1.1. Általános információk... 3 2. DesktopSign... 3 2.1. Általános információk... 3 2.2. Telepítés... 3 3. MNBSubscriber...

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

HVK Adminisztrátori használati útmutató

HVK Adminisztrátori használati útmutató HVK Adminisztrátori használati útmutató Tartalom felöltés, Hírek karbantartása A www.mvfportal.hu oldalon a bejelentkezést követően a rendszer a felhasználó jogosultsági besorolásának megfelelő nyitó oldalra

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára Windows operációs rendszeren Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára A termék értékesítésének befejezése miatt a dokumentáció nem kerül frissítésre a továbbiakban. A termék nem támogatja az SHA-256 kriptográfiai

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : )

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : ) Online számlázó program Felhasználói útmutató (frissítve : 2016.12.07) 1 Tartalomjegyzék Számlázás: Új számla kiállítása 3 Számlák keresése és megtekintése 4 Díjbekérő: Új díjbekérő kiállítása 5 Díjbekérők

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Iktatott dokumentumokat nyilvántartó programhoz ver: 1_0_0_x Fejlesztette : CS-Soft Kft. Web : www.cssoft.hu E-mail : juhasz.csaba@cssoft.hu Telefon : +36 30 235 60 25 Felhasználói

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRODIRECT SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ ÜGYFELEKENEK Verzió: v1.04 Dátum: 2018. január 5. Készítette: A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete I. Az adatbázis motor telepítése II. A MEDITOR 5 KLÓN program telepítése III. Adatok feltöltése a KLÓN programba I. Adatbázis motor telepítése Kérem, hogy a telepítések

Részletesebben

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató 1. A program telepítése. Futtatási környezet: PIV számítógép, min. 256Mbyte RAM, min. 20mByte szabad terület, Windows-XP operációs rendszer. A telepítıprogram

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

ArchiPHYSIK 8.0 telepítési útmutató

ArchiPHYSIK 8.0 telepítési útmutató ArchiPHYSIK 8.0 telepítési útmutató Tartalomjegyzék 1 Előszó... 2 2 ArchiPHYSIK telepítése... 3 3 Adatfájl kiválasztása... 5 4 ArchiPHYSIK aktiválása... 5 1 Előszó Az ArchiPHYSIK program az épületek energetikai

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

E-Freight beállítási segédlet

E-Freight beállítási segédlet E-Freight beállítási segédlet Az E-Freight rendszer működéséhez szükséges programok és beállítások v08 A legújabb verzióért kérjük, olvassa be az alábbi kódot: 1. Támogatott böngészők Az E-Freight az Internet

Részletesebben

WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv

WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv CaIS integrált alkalmazáscsomag [M] rendszerekre WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv MV1 NoSQL multidimensional database and application Runtime System Project : WEB-CaIS ver 1.5 Cserpes Sajtműhely

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A szoftver/hardver

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÖNKORMÁNYZATOK ÉS

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben