Tisztelt Elnök Úr! bizottsági módosító javaslato t 97.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Elnök Úr! bizottsági módosító javaslato t 97."

Átírás

1 E:Áz' Ctt: ~ to 3 KO 5 Az Országgyűlé s Gazdasági és informatikai bizottsága Kövér László úrnak, az Országgy űlés elnökének Bizottsági módosító javasla t Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága az egyes házszabályi rendelkezésekr ő l szóló 46/1994. (IX. 30.) OGY határozat 94. (1) bekezdése és 102. (1) bekezdése alapján az egyes pénzügyi tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló T/ számú törvényjavaslathoz (a továbbiakban : törvényjavaslat) a következ ő terjeszti elő : bizottsági módosító javaslato t 1. A törvényjavaslat 27. alcíme a következők szerint módosul, egyidej űleg a törvényjavaslat további szerkezeti egységeinek megjelölése értelemszer űen változik : 27. A hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról szóló évi CLXX. törvény módosítása 97. A hitelszerz ődésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személye k lakhatásának biztosításáról szóló évi CLXX. törvény (a továbbiakban: Net. tv.) 1. h) pontja helyébe a következ ő rendelkezés lép _ (E törvény és az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabály alkalmazásában ) h) lakhatási célú ingatlan:az állam által épített és az állam tulajdonába tartozó olyan ingatlan, amely ha)a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természete s személyek lakhatásának biztosítását é s hb)a Kormány által elrendelt veszélyhelyzetben a károsultak átmeneti, ingyenes elhelyezését szolgálja. 98. A Net. tv. 8. -a a következő (4) és (5) bekezdéssel egészül ki :

2 (4) A Nemzeti Eszközkezel ő a hiteladós által ha a lakóingatlan nem a hiteladós tulajdonában van, a zálogkötelezettel együttesen megvételre felajánlott, pénzügyi intézmén y javára bejegyzett jelzáloggal terhelt lakóingatlant a hiteladós, illetve zálogkötelezett err e vonatkozó jogszabályban meghatározott bizottság (a továbbiakban : méltányossági bizottság) által elbírált méltányossági kérelme alapján abban az esetben is megvásárolja, h a a a hiteladós s énzü intézménn el szemben fennálló 'elzálo itel-szerz ődéséb ől eredő késedelmes tartozásának összege vagy a késedelem időtartama a viszonyítás id őpontjára tekintet nélkül az 1. b)pontjában meghatározott mértéket nem éri el, b) az (1) bekezdés a) e) és g) pontjában meghatározott valamely feltétel nem áll fenn, vag y c) az (1) bekezdés fzpontjában meghatározott feltételtől eltérően a jelzáloghitel-szerződés fedezetét két lakóingatlan képezi, amelyek közül az egyik a hiteladós, a másik a zálogkötelezett tulajdonában áll és a hiteladós és a zálogkötelezett is vállalja, hogy a Nemzet i Eszközkezel ővel bérleti szerz ődést köt. (5) A (4) bekezdés alapján megvásárolt lakóingatlanok éves szinten összesített vételára nem haladhatja meg a központi költségvetésről szóló törvényben a Nemzeti Eszközkezel ő részére ingatlanvásárlás céljára rendelkezésre bocsátott forrás 1%-át. 99. A Net. tv. 11. (3) bekezdése a következ ő fi ponttal egészül ki : (Aszándéknyilatkozathoz mellékelni kell) f)a hiteladós illetve, ha a lakóingatlan nem a hiteladós tulajdonában van, a zálogkötelezet t méltányossági kérelmét, ha a lakóingatlan megvásárlását méltányosságból kéri A Net. tv a a következő (la) bekezdéssel egészül ki : (la) Ha a pénzügyi intézmény az (1) bekezdés szerinti vizsgálat során megállapítja, hogy a 8. (1) bekezdés a) g) pontjában meghatározott valamely feltétel vagy az 1. b)pontjánaka tartozás késedelmére vonatkozó feltétele nem teljesül és a hiányok pótlására nincs mód,a pénzügyi intézmény felhívja a hiteladóst és ha a lakóingatlan nem a hiteladós tulajdonába n van a zálogkötelezettet a méltányossági kérelem benyújtásának lehet őségére. A Net. tv. a következő 12/A. -sal egészül ki : /A. (1) A pénzügyi intézmény a hozzá beérkezett szándéknyilatkozatot ha ahho z méltányossági kérelem is kapcsolódik a méltányossági kérelemmel, a 13. (2) bekezdés e szerinti mellékletekkel és a 12. (1) bekezdése szerinti tájékoztató másolatával megküldi a méltányossági bizottság részére. Ha a méltányossági kérelem alapja a 11. (3) bekezdésa) vagy b) pontjában megjelölt valamely igazolás, illetve nyilatkozat hiánya, az e bekezdésben

3 meghatározott más iratot a hiányra való utalással kell a méltányossági bizottság részér e megküldeni. (2) A méltányossági bizottság a méltányossági kérelemre vonatkozó indokolt döntésér ől az annak meghozatalát követő 8 napon belül értesíti a szándéknyilatkozatot megküld ő pénzügyi intézményt. A méltányossági kérelemre vonatkozó döntésről a pénzügyi intézmény tájékoztatja a hiteladóst és ha a lakóingatlan nem a hiteladós tulajdonában van a zálogkötelezettet. (3) A méltányossági kérelemnek helyt adó döntés esetén a pénzügyi intézmény a döntésr ől szóló értesítés kézhezvételét követő 8 napon belül a szándéknyilatkozatot, a méltányosság i bizottság döntéséről szóló értesítést és az (1) bekezdésre tekintettel rendelkezésére áll ó mellékleteket és igazolásokat megküldi a Nemzeti Eszközkezel őnek. (4) A méltányossági bizottság döntése ellen jogorvoslatnak helye nincs." 102. A Net. tv. 15. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (1) Ha a lakóingatlant bírósági vagy közigazgatási végrehajtás alá vonták, a 8. (1) bekezdé s a) h) pontjában meghatározott feltételek fennállása vagy ennek hiányában a szándéknyilatkozat méltányossági bizottság részére történ ő megküldése esetén a 11. (1 ) bekezdése szerinti pénzügyi intézmény 15 napon belül kezdeményezi a végrehajtónál a végrehajtás szünetelését. A pénzügyi intézmény nyilatkozata alapján a megvételre felajánlott lakóingatlanra bejegyzett valamennyi végrehajtási jog vonatkozásában a végrehajtása bírósági végrehajtásról szóló évi LIII. törvény 52. g) pontja alapján szünetel A Net. tv a helyébe a következő rendelkezés lép : 16. (1) A végrehajtási eljárás folytatódik, h a a) valamely pénzügyi intézmény a lakóingatlan tulajdonjogának átruházásához nem járu l hozzá, b) a méltányossági bizottság a méltányossági kérelmet elutasítja, c) a Nemzeti Eszközkezelő a lakóingatlant nem vásárolja meg, vagy d) a Nemzeti Eszközkezel ő a lakóingatlant megvásárolja, de a végrehajtás nem kizárólaga lakóingatlanra vonatkozóan indult. (2) A végrehajtás az (1) bekezdésben meghatározott esetben attól a naptól folytatódik, amiko r a végrehajtó a pénzügyi intézménynek a hozzájárulása elutasításáról vagy a méltányossági kérelem elutasításáról szóló tájékoztatását, a Nemzeti Eszközkezelőnek a vételi ajánlat visszautasításáról vagy a lakóingatlan megvásárlásáról szóló tájékoztatását kézhez veszi (1) A Net. tv. 22. (1) bekezdésb)pontja helyébe a következ ő rendelkezés lép : (A Nemzeti Eszközkezelő)

4 b)pályázat alapján kiválasztott személlyel vagy személyekkel a lakhatási célú ingatlanra és ([az a)-c) pont szerinti személy a továbbiakban együtt : bérlő] lakásbérleti szerz ődést köt.) (2) A Net. tv a a következő (3) bekezdéssel egészül ki : (3) Az 1. h~ pont hb) alpontfa alapfánalakhatási célú ingatlanban elhelyezett természete s személlyel a Nemzeti Eszközkezelő használati megállapodást köt A Net. tv a a következő ]) ésk)ponttal egészül ki : (Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben határozza meg ) j) a lakóingatlannal és a lakhatási célú ingatlannal kapcsolatos méltányossági eljárá s lefolytatására, a méltányossági kérelem benyújtására, elbírálására, a méltányossági eljárás t lefolytató bizottság és a Nemzeti Eszközkezel ő közötti kapcsolattartásra vonatkozó részletes szabályokat, és rendeletben határozza meg a méltányossági eljárást lefolytató bizottság összetételét, k)a lakhatási célú ingatlan veszélyhelyzetben történ ő kiválasztásának és használatba adásának szabályait A [hitelszerződésb ől ered ő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természete s személyek lakhatásának biztosításáról szóló évi CLXX. törvény] Net. tv. 1. g) pontjában az a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló évi CXII. törvényben szövegrész helyébe az a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényben szövege b)15. (2) bekezdésében a Polgári Törvénykönyvr ől szóló évi IV. törvény 257. (2 ) és (3) bekezdése szerint szövegrész helyébe a Polgári Törvénykönyv alapján szöveg, az adóhatóság szövegrész helyébe az állami adóhatóság szöveg lép." 2. A törvényjavaslat a a következ ők szerint módosul : 122. (1) Ez a törvény a (2) (6) bekezdésben meghatározott kivétellel a kihirdetésé t követ ő harmadik napon lép hatályba. (2) Az 1 21., a 25., a , , 46. (1) bekezdése, , , , 91 [106] 114., [107] 115. (1) bekezdés és a [ január 1-jén lép hatályba. (3) A január 2-án lép hatályba. (4) A , 26., 29. (2) bekezdése, 46. (2) bekezdése és a március 15-én lép hatályba. (5) A 29. (1) bekezdése és a július 1-jén lép hatályba.

5 (6) A [107]115. (2) és (3) bekezdése január 1-jén lép hatályba." Indokolá s A Nemzeti Eszközkezelő által indított adósmentő program célja a szociálisan leginkább rászoruló, jelzálog-hiteladósok lakhatásának megmentése. E legnehezebb helyzetben lév ő kört a jogszabályok által meghatározott feltételek határolják be. A gyakorlatban adódhatnak azonban olyan élethelyzetek, amelyek a rászorult hiteladósokat valamely oknál fogná l kizárják a rendszerb ő l. Ennek kiküszöbölésére kerül felállításra a méltányosság intézménye, mely egy el őre meghatározott, éves kvóta alapján dönthet a Nemzeti Eszközezel ő programjába való bekerülésr ől akkor is, ha az adott ügy vonatkozásában nem teljesül minden, a jogszabályban meghatározott feltétel. A Szociális Családiház-építési Programban nem hasznosított lakások az állam olyan tartaléká t képezhetik, amelyek veszélyhelyzetben szolgálhatják átmenetileg a veszélyhelyzet következtében lakóingatlanukat elveszít ő emberek elhelyezését. A házak ilyen célú hasznosítására a Kormány által elrendelt veszélyhelyzetben (az élet- és vagyonbiztonságo t veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség esetén, valamint ezek következményeinek az elhárítása érdekében hirdetett rendkívüli állapot) kerülhetne sor. Annak érdekében, hogy a legkülönfélébb élethelyzetek ne képezzenek kivételt a Nemzet i Eszközkezelő programjába való bekerülés alól, méltányossági alapon a jogszabályban el őírt szigorú feltételek nem teljesülése esetén is kérelmezheti a rászoruló a programban val ó részvételét. Amennyiben a jelzáloghitel fedezetét két ingatlan képezi, a Nemzet i Eszközkezelő csak abban az esetben vásárolja meg az ingatlanokat, ha valamennyi ingatlan lakott, például az id ős szülők ingatlana és a hitelt felvevő fiatalok lakhatása is veszélyben van. Amennyiben a kérelmez ő a méltányossági kérelem benyújtásáról dönt, a Nemzet i Eszközkezelő programjára az általános szabályok szerinti jelentkezés módjához hasonlóan, a szándéknyilatkozat pénzügyi intézményhez történ ő benyújtásával lehet jelentkezni. Ebben az esetben a méltányossági kérelem is a szándéknyilatkozat mellékletét képezi. Ha a hiteladós a Nemzeti Eszközkezel ő programjába az általános szabályok nem a méltányossági eljárás szerinti jelentkezés útján kíván bekerülni és a pénzügyi intézményné l zajló vizsgálat során kerül megállapításra, hogy a hiteladós a jogszabályi feltételeknek nem felel meg, a pénzügyi intézmény felhívja az adóst a méltányossági kérelem benyújtásána k lehetőségére. A szándéknyilatkozatot és annak mellékleteit (beleértve a méltányossági kérelmet is) a pénzügyi intézmény megküldi a méltányossági bizottság részére. A méltányossági bizottság tájékoztatja döntésér ől a pénzügyi intézményt, aki erről egyrészt tájékoztatja a hiteladóst és ha a lakóingatlan nem a hiteladós tulajdonában van a zálogkötelezettet, másrészt amennyiben a kérelemnek helyt adó döntés születik, megküldi az Eszközkezel őnek a szükséges iratokat. Amennyiben végrehajtási eljárás van folyamatban, az a méltányossági kérelem pénzügyi intézmény által a méltányossági bizottság részére történ ő megküldését ől szünetel. Amennyiben a méltányossági bizottság elutasítja a méltányossági kérelmet, és emiatt a Nemzeti Eszközkezel ő a lakóingatlant nem vásárolta meg, a végrehajtás folytatódik.

6 A méltányossági eljárásra tekintettel a külön jogszabály által el őírt feltételek alól felmentett személyekkel is köthet az Eszközkezel ő bérleti szerződést a lakhatási célú ingatlanokra, íg y bérleti szerz ődést az Eszközkezel ő a pályázat alapján kiválasztott személlyel vagy személyekkel köt. Az Eszközkezelő használati megállapodást köt azokkal, akiket átmenetileg, kormány által elrendelt veszélyhelyzetben, ideiglenesen helyeznek el a lakhatási célú ingatlanokban. A méltányossági eljárás lefolytatására jogosult szervezetet a szociál- és nyugdíjpolitikáér t felelős miniszter jelöli ki rendeletében, a szervezet eljárására vonatkozó részletszabályo k megállapításával egyidej űleg. Budapest, 2013.december 5. Rogán Anta, elnök r->

Iromány száma: T/3604/7. Benyújtás dátuma: :51. Parlex azonosító: OFWRIAQ90003

Iromány száma: T/3604/7. Benyújtás dátuma: :51. Parlex azonosító: OFWRIAQ90003 Iromány száma: T/3604/7. Benyújtás dátuma: 2018-12-06 17:51 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: OFWRIAQ90003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat. I. Rész

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat. I. Rész Iromány száma: T/3604/4. Benyújtás dátuma: 2018-12-04 15:09 Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Parlex azonosító: VJGY5US30001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Bánki Erik, Elnök

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK OKTÓBER 28-i RENDES ÜLÉSÉRE

E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK OKTÓBER 28-i RENDES ÜLÉSÉRE AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 239. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. által kezelt ingatlanok önkormányzati tulajdonba vételére E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

oví Iés Hiv h'óozny tám:,i A,? 9 Éi1c tett: 2013 NCV évi... törvény

oví Iés Hiv h'óozny tám:,i A,? 9 Éi1c tett: 2013 NCV évi... törvény oví Iés Hiv h'óozny tám:,i A,? 9 ale Éi1c tett: 2013 NCV ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISEL Ő Képvisel ői önálló indítvány 2013. évi... törvény a devizahitelesek megsegítése érdekében szükséges egyes törvények módosításáró

Részletesebben

SZÁNDÉKNYILATKOZAT (HITELADÓS) Alulírott (név):... születési név:... születési hely és idő:... anyja születési neve:... személy igazolvány száma:...

SZÁNDÉKNYILATKOZAT (HITELADÓS) Alulírott (név):... születési név:... születési hely és idő:... anyja születési neve:... személy igazolvány száma:... SZÁNDÉKNYILATKOZAT (HITELADÓS) A Nemzeti Eszközkezelő tölti ki! Iktatószám:.../.../.../110001 A pénzügyi intézmény tölti ki! Benyújtás dátuma:...év...hó nap Pénzügyi intézmény neve: Alulírott (név):...

Részletesebben

SZÁNDÉKNYILATKOZAT (HITELADÓS) Alulírott (név):... születési név:... születési hely és idő:... anyja születési neve:... személy igazolvány száma:...

SZÁNDÉKNYILATKOZAT (HITELADÓS) Alulírott (név):... születési név:... születési hely és idő:... anyja születési neve:... személy igazolvány száma:... SZÁNDÉKNYILATKOZAT (HITELADÓS) A Nemzeti Eszközkezelő tölti ki! Iktatószám: [BE]/.../.../201.../1101 A pénzügyi intézmény tölti ki! Benyújtás dátuma: Pénzügyi intézmény neve:...év...hó nap Alulírott (név):...

Részletesebben

SZÁNDÉKNYILATKOZAT (HITELADÓS) Alulírott (név):... születési név:... születési hely és idő:... anyja születési neve:... személy igazolvány száma:...

SZÁNDÉKNYILATKOZAT (HITELADÓS) Alulírott (név):... születési név:... születési hely és idő:... anyja születési neve:... személy igazolvány száma:... SZÁNDÉKNYILATKOZAT (HITELADÓS) A Nemzeti Eszközkezelő tölti ki! Iktatószám: [BE]/.../.../201.../1101 A pénzügyi intézmény tölti ki! Benyújtás dátuma: Pénzügyi intézmény neve: Pénzügyi intézmény azonosítója:...év...hó

Részletesebben

20;2 2 6, Bizottsági módosító javaslat. Kövér László úr az Országgyűlés elnöke részér e. Helyben. Tisztelt Elnök Úr!

20;2 2 6, Bizottsági módosító javaslat. Kövér László úr az Országgyűlés elnöke részér e. Helyben. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlé s Gazdasági és informatikai bizottsága. 11-4k /1 (0(24 20;2 2 6, Bizottsági módosító javaslat Kövér László úr az Országgyűlés elnöke részér e Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

Ügyféltájékoztató a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjáról

Ügyféltájékoztató a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjáról Ügyféltájékoztató a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjáról A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjának lényege, hogy a hátralékos tartozással rendelkező, szociálisan rászorult Ügyfeleket a Magyar Állam (a

Részletesebben

Országg y űlés. Érkezett : 1416 ÁPR 1 Q. Tisztelt Elnök Úr!

Országg y űlés. Érkezett : 1416 ÁPR 1 Q. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága Országg y űlés ' om Hivatala :nysz $m : Érkezett T ^ cc 6 ' : 1416 ÁPR 1 Q Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés

Részletesebben

Budapest, 2012. május

Budapest, 2012. május MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/7034. számú törvényjavaslat a Nemzeti Eszközkezelő működésével kapcsolatos egyes törvények módosításáról Előadó: Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Budapest, 2012. május

Részletesebben

Nemzeti Eszközkezelő Zrt. TÁJÉKOZTATÓ

Nemzeti Eszközkezelő Zrt. TÁJÉKOZTATÓ TÁJÉKOZTATÓ a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról szóló 2011. évi CLXX. törvényről I) A NET programra vonatkozó jogszabály:

Részletesebben

valamint az elektronikus hírközlésrá7 szóló évi C. törvény módosításáról szóló T/12714.

valamint az elektronikus hírközlésrá7 szóló évi C. törvény módosításáról szóló T/12714. Iromány száma : T/12714/ /{ Benyújtás dátuma : 2016. november 17. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Érkezett : 2016 tiov 1 7. Benyújtó : Dr. Gulyás

Részletesebben

:mányazám : Országgy űlési képvisel ő. Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport

:mányazám : Országgy űlési képvisel ő. Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport t, zóggy űiés Hivatala Országgy űlési képvisel ő :mányazám : T/a 4 ~.g8 Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport Kövér László úr az Országgyűlés elnöke részére

Részletesebben

1! 7'4 S:2i? 6. 2014. évi... törvény. A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény a következ ő 3038. -sal egészül ki :

1! 7'4 S:2i? 6. 2014. évi... törvény. A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény a következ ő 3038. -sal egészül ki : trom~ínyszarn~ 1! 7'4 S:2i? 6. ORSZÁGGY Ű LÉSI KÉPVISEL Ő Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Képviselői önálló indítvány 2014. évi... törvény a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény módosításáró

Részletesebben

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 2011. évi CLXX. törvény a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról Az Országgyűlés a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek

Részletesebben

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 2011. évi CLXX. törvény a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról Az Országgyűlés a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek

Részletesebben

Országgyűlés Hivatala Irományszám : T1 A 0 5'1 p/ 8. Érkezett : Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javasla t

Országgyűlés Hivatala Irományszám : T1 A 0 5'1 p/ 8. Érkezett : Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javasla t Országgyűlés Hivatala Irományszám : T1 A 0 5'1 p/ 8 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett : 2016 JÚN 0 6. Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

~ott 7015 MÁJ 1 1 2015. évi... törvény A társasházak, lakásszövetkezetek követeléseivel kapcsolatos egyes jogszabályo k módosításáró l

~ott 7015 MÁJ 1 1 2015. évi... törvény A társasházak, lakásszövetkezetek követeléseivel kapcsolatos egyes jogszabályo k módosításáró l Qfszú> Irományszám : gya és Hlvet t lq 44'1.Í." ~ott 7015 MÁJ 1 1 2015. évi... törvény A társasházak, lakásszövetkezetek követeléseivel kapcsolatos egyes jogszabályo k módosításáró l 1. (1) Az ingatlan-nyilvántartásról

Részletesebben

(3) Az Ogytv. 94. (5) bekezdésének szövege az alábbira módosul :

(3) Az Ogytv. 94. (5) bekezdésének szövege az alábbira módosul : (b Á 2015. évi... törvény a vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárással összefügg ő rendelkezéseinek módosításáról 1. (1) Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban : Ogytv.) 75.

Részletesebben

T/4858/29. Az Országgyűlés. bizottságának. ajánlás a

T/4858/29. Az Országgyűlés. bizottságának. ajánlás a ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA T/4858/29. Érkezett : 2011 NOV 21. Gazdasági és informatikai bizottságának Az Országgyűlés Fogyasztóvédelmí bizottságának Ifjúsági, szociális bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés

Részletesebben

k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISELŐ Módosító javaslat Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Helyben k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! Az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények

Részletesebben

Jogosultsági feltételek

Jogosultsági feltételek TÁJÉKOZTATÓ NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ PROGRAMRÓL Jogosultsági feltételek A NET program működésének minden lépését jogszabályok határozzák meg, a bekerülési feltételektől a megvásárlás folyamatán és a lakásbérleti

Részletesebben

Tájékoztató a Nemzeti Eszközkezelő működéséről

Tájékoztató a Nemzeti Eszközkezelő működéséről TÁJÉKOZTATÓ A NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ MŰKÖDÉSÉRŐL A Nemzeti Eszközkezelő (továbbiakban: NET) és a Bank együttműködési megállapodást kötöttek a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem

Részletesebben

,.,, : 14440rJe2 p Érkezet : C1 i Á~ i. Tisztelt Elnök Úr!

,.,, : 14440rJe2 p Érkezet : C1 i Á~ i. Tisztelt Elnök Úr! r -,- ű F~.~ iva la MAGYARORSZÁG KORMÁNYA,.,, : 14440rJe2 p Érkezet : C1 i Á~ i. Zárószavazás el őtti módosító javasla t Kövér László ú r az Országgy űlés Elnöke részér e Budapest Tisztelt Elnök Úr! A

Részletesebben

2012. évi törvény. 30. (1) Ha a nyilvántartásba vétel iránti kérelem áttételének vagy hivatalbó l történő

2012. évi törvény. 30. (1) Ha a nyilvántartásba vétel iránti kérelem áttételének vagy hivatalbó l történő Érkezett: 20,3 s 1 Z. Dr. Stágel Bence (KDNP) Országgy ű lési képviselő Képviselői önálló indítván y 2012. évi törvény A civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefügg ő eljárási szabályokról

Részletesebben

Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : december 1. n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í

Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : december 1. n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : 2016. december 1. Az Országgy űlé s Törvényalkotási bizottsága n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Benyújtó : Dr. Gulyás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS A NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ OTTHONVÉDELMI PROGRAMJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÁS A NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ OTTHONVÉDELMI PROGRAMJÁRÓL TÁJÉKOZTATÁS A NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ OTTHONVÉDELMI PROGRAMJÁRÓL Tisztelt Ügyfelünk! Az Országgyűlés a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó, rászorult természetes személyek lakhatási

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! egyes adminisztratív kötelezettségek megszüntetésével összefüggő törvénymódosításokról

Tisztelt Elnök Úr! egyes adminisztratív kötelezettségek megszüntetésével összefüggő törvénymódosításokról Országgyűlés Hivatal a Irományszám : Érkezett: 2016 ÁPR 21. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! A Törvényalkotási

Részletesebben

T/13049/... Tisztelt Elnök Úr!

T/13049/... Tisztelt Elnök Úr! ;`fá'41`& léd"~ 1n3ṙ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISEL Ő NCV 2.O. T/13049/... Módosító javaslat Dr. Kövér László az Országgy űlés Elnöke részér e Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló

Részletesebben

а devizában eladósodott személyek védelme érdekében szükséges egyes törvénye k módosításáró l

а devizában eladósodott személyek védelme érdekében szükséges egyes törvénye k módosításáró l ЭNаg$Yíi1ё s Hivatal a 1'1.'6^^ : 2014. évi.... törvény Ёrkezca : 7014 MД. J 0 6., а devizában eladósodott személyek védelme érdekében szükséges egyes törvénye k módosításáró l 1. Az illetékekről szóló

Részletesebben

2011. évi... törvény a villamos energiáról szóló évi LXXXVI. törvény módosításáró l

2011. évi... törvény a villamos energiáról szóló évi LXXXVI. törvény módosításáró l lren ányszárnj ' 8 "3 Érkezet : 2011 ro ' 0 3.: ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Képvisel ői önálló indítvány 2011. évi... törvény a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény módosításáró l 1. A villamos

Részletesebben

bizottsági módosító javaslato t

bizottsági módosító javaslato t Országgy űlés Hivatal a Zrornánysa á,n. (ft-9 L Az Országgy űlé s Gazdasági és informatikai bizottsága Érkezett : 2012 OK]. 0. Bizottsági módosító javaslat Kövér Lászl ó az Országgyűlés elnöke részére

Részletesebben

Országgyűlés Hivatala

Országgyűlés Hivatala Országgyűlés Hivatala Irományszám : 16623 14 d Az Országgyűlé s Törvényalkotási bizottsága Érkezett 2015 NOV o 5. Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

T/4858. számú törvényjavaslat. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról

T/4858. számú törvényjavaslat. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/4858. számú törvényjavaslat a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról Előadó Dr. Matolcsy György

Részletesebben

0 gyűlés Hivatala. Iromány- zám : " TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Összegző módosító javasla t

0 gyűlés Hivatala. Iromány- zám :  TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Összegző módosító javasla t 0 gyűlés Hivatala Iromány- zám : " TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

2012. évi... törvény. az egyes sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló évi LXV. törvény módosításáró l

2012. évi... törvény. az egyes sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló évi LXV. törvény módosításáró l 2012. évi... törvény É k& az egyes sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló 1996. évi LXV. törvény módosításáró l 1. Az egyes sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezésér

Részletesebben

T/6631. számú. törvényjavaslat. a természetes személyek adósságrendezéséről szóló évi CV. törvény módosításáról

T/6631. számú. törvényjavaslat. a természetes személyek adósságrendezéséről szóló évi CV. törvény módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/6631. számú törvényjavaslat a természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény módosításáról Előadó: Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter Budapest, 2015.

Részletesebben

Érkezett : Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javaslat. Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére. Tisztelt Elnök Úr!

Érkezett : Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javaslat. Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága ttomá űy8 c(sp : Érkezett : T) 2015 NOV 2 7 ó 4o 6 [ 2 Egységes javaslat Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

Irományszám : Érkezte 2015 JúN 2 6. Tisztelt Elnök Úr!

Irományszám : Érkezte 2015 JúN 2 6. Tisztelt Elnök Úr! ürszdggyiíles Mívatale Irományszám : Tl5Wt ~ 'C" Érkezte 2015 JúN 2 6. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegz ő módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 1

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 1 2011. évi CLXX. törvény a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 1 Az Országgyűlés a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek

Részletesebben

.Ét J N 3. Tisztelt Elnök Úr!

.Ét J N 3. Tisztelt Elnök Úr! QrEzággyű lés Hivatal a.ét. 2011 J N 3 ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISEL Ő Zárószavazás el őtti módosító iavasla t Kövér László ú r az Országgy űlés Elnöke részér e Helyben Tisztelt Elnök Úr! A Házszabály 107. -a

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ ZRT. MŰKŐDÉSÉRŐL. (2015. január 1-től hatályos)

TÁJÉKOZTATÓ A NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ ZRT. MŰKŐDÉSÉRŐL. (2015. január 1-től hatályos) TÁJÉKOZTATÓ A NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ ZRT. MŰKŐDÉSÉRŐL (2015. január 1-től hatályos) Bankunk Együttműködési Megállapodást kötött a 2011. évi CLXX. törvény alapján, tevékenységét 2012. január 1-én megkezdő,

Részletesebben

I 5 c0/5-3. i oínafiy : zarr. Érkezett : 2Q11 NOV 3 0. Tisztelt Elnök Úr!

I 5 c0/5-3. i oínafiy : zarr. Érkezett : 2Q11 NOV 3 0. Tisztelt Elnök Úr! dl& ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Kövér László az Országgyűlés elnöke részére Helyben i oínafiy : zarr I 5 c0/5-3 Érkezett : 2Q11 NOV 3 0. Módosító javaslat Tisztelt Elnök Úr! A Házszabály 94. -ának (1) bekezdése,

Részletesebben

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 1

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 1 2011. évi CLXX. törvény a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 1 Az Országgyűlés a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek

Részletesebben

t)rszág~yíi( Hivatal a ItomínXsz ; 1011 DEC 1 SZÁMVEVŐSZÉKI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁG

t)rszág~yíi( Hivatal a ItomínXsz ; 1011 DEC 1 SZÁMVEVŐSZÉKI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁG ItomínXsz t)rszág~yíi( Hivatal a SZÁMVEVŐSZÉKI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁG ; 1011 DEC 1 Módosító javaslat Dr. Kövér László az Országgyűlés elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Számvevőszéki

Részletesebben

1. A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló évi XLIX. törvény módosítása

1. A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló évi XLIX. törvény módosítása Orsifcggyíűiés Hivatala irományezám : ' l4 k o 'l 5.---2 í gy' 1, Érkezett : 2015 DEC 0 2015. évi... törvény a cs ődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény, valamint a bírósági

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Iromány száma: T/3604/AO Benyújtás dátuma: 2018. december \ '-' Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Egységes javaslat benyújtása

Részletesebben

1. Az illetékekró7 szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítása

1. Az illetékekró7 szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítása Érc-,z. : 2011 s'ái15,µ_.. 2011. évi...törvén y az otthonvédelemmel összefüggő egyes törvények módosításáró l 1. Az illetékekró7 szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítása (1) Az illetékekről szóló 1990.

Részletesebben

Irományszám: j ( gyí. Érkezett: 2011 [!OV 2 1.

Irományszám: j ( gyí. Érkezett: 2011 [!OV 2 1. Or gjywirs Hivatai Az Országgy űlé s Gazdasági és informatikai bizottsága Irományszám: j ( gyí Érkezett: 2011 [!OV 2 1. l~ t2 Bizottsági módosító javaslat Kövér László az Országgyűlés elnöke részére Helybe

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RÉSZ. A rendelet célja II. ELJÁRÁSI RENDELEKEZÉSEK. A helyi támogatás feltételrendszere

I. ÁLTALÁNOS RÉSZ. A rendelet célja II. ELJÁRÁSI RENDELEKEZÉSEK. A helyi támogatás feltételrendszere Lengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 11/2015. ( IX.21.) önkormányzati rendelete a 2/2016. (I.29.) és a 4/2018. (II.28.) önkormányzati rendeletekkel

Részletesebben

Iromány száma: T/406/8. Benyújtás dátuma: :02. Parlex azonosító: JBW6ABOB0006

Iromány száma: T/406/8. Benyújtás dátuma: :02. Parlex azonosító: JBW6ABOB0006 Iromány száma: T/406/8. Benyújtás dátuma: 2018-06-28 12:02 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: JBW6ABOB0006 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Hende Csaba,

Részletesebben

Urs 24ggyí,léy Hivatali. i1 2,~ ; g, íatutt c009mac23. Tisztelt Elnök Asszony! módosító javaslatot. Módosító rendelkezések 11.

Urs 24ggyí,léy Hivatali. i1 2,~ ; g, íatutt c009mac23. Tisztelt Elnök Asszony! módosító javaslatot. Módosító rendelkezések 11. Országgyűlési Képviselő Urs 24ggyí,léy Hivatali i1 2,~ ; g, íatutt c009mac23. l )! Módosító iavasla t Dr. Szili Katalin asszonynak, az Országgyűlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Asszony! A Házszabály

Részletesebben

Javaslat a NET Zrt. által megvásárolt ingatlanok ingyenes tulajdonba adásának kezdeményezésére

Javaslat a NET Zrt. által megvásárolt ingatlanok ingyenes tulajdonba adásának kezdeményezésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a NET Zrt. által megvásárolt ingatlanok ingyenes

Részletesebben

A) Név:... születési név:... születési hely, idő:... anyja születési neve:... állandó lakcím:... levelezési cím:... adóazonosító jel:...

A) Név:... születési név:... születési hely, idő:... anyja születési neve:... állandó lakcím:... levelezési cím:... adóazonosító jel:... KÉRELEM ÉS NYILATKOZAT 1 az adósságrendezésben részt vevő természetes személyek lakhatási feltételeinek megtartása céljából nyújtott törlesztési támogatás igénylése céljából I. KÉRELEM Alulírott(ak) A)

Részletesebben

2. (i) A társasági adóról és az osztalékadóról szóló évi LXXXI. törvény (a továbbiakban : Tao. tv.) 4. -a a következő I. ponttal egészül ki:

2. (i) A társasági adóról és az osztalékadóról szóló évi LXXXI. törvény (a továbbiakban : Tao. tv.) 4. -a a következő I. ponttal egészül ki: 'A G 8 I..Ri 1 {, {, Az Országgy űlés Költségvetési bizottsága Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! A Költségvetési bizottság

Részletesebben

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 2011. évi CLXX. törvény a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról Az Országgyűlés a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek

Részletesebben

2016. évi... törvény

2016. évi... törvény Országgy űlés Hivatala irományszám : -~ ^ OSA & Érkezett : 2016 MAJ 0 3. 1 2016. évi... törvény a mez őgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyé b intézkedésekhez kapcsolódó

Részletesebben

Ügyféltájékoztató a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjáról

Ügyféltájékoztató a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjáról Ügyféltájékoztató a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjáról A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjának lényege, hogy a hátralékos tartozással rendelkező, szociálisan rászorult Ügyfeleket a Magyar Állam (a

Részletesebben

részlete s vitájához

részlete s vitájához ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA T/1794/5. Érkezett : 2010 NOV 2 9. Az Országgy űlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának aj ánlás a az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény módosításáról

Részletesebben

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 1

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 1 2011. évi CLXX. törvény a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 1 Az Országgyűlés a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek

Részletesebben

A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szól ó évi IY. törvény módosításáról

A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szól ó évi IY. törvény módosításáról x. Érkezett : 4'Q14 "':'")7 0 1 ORSZÁGGYŰ LÉSI KÉPVISEL Ő T/.... számú törvényjavaslat A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szól ó 2007. évi IY. törvény módosításáról Előterjesztő:

Részletesebben

Országgyűlés Hivatal a Irományszám : -'~ 14 p O n0 9g/ Érkezett -

Országgyűlés Hivatal a Irományszám : -'~ 14 p O n0 9g/ Érkezett - Az Országgyűlés Népjóléti bizottsága Országgyűlés Hivatal a Irományszám : -'~ 14 p O n0 9g/ Érkezett - 2016 ÁPR 2 0. Kijelölt bizottság fit +»í,t"~iú.k`~ r~, A Napjóléti bizottság jelentésé egyes egészségügyet

Részletesebben

Magyar joganyagok évi CLXX. törvény - a hitelszerződésből eredő kötelezettsé 2. oldal f) jelzáloghitel-szerződés: a hiteladós és a pénzügyi in

Magyar joganyagok évi CLXX. törvény - a hitelszerződésből eredő kötelezettsé 2. oldal f) jelzáloghitel-szerződés: a hiteladós és a pénzügyi in Magyar joganyagok - 2011. évi CLXX. törvény - a hitelszerződésből eredő kötelezettsé 1. oldal 2011. évi CLXX. törvény a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek

Részletesebben

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról 2011. évi CLXX. törvény a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról Az Országgyűlés a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK NOVEMBER 23-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK NOVEMBER 23-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

irományszám- T I Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére

irományszám- T I Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére y, db, 1 n ala a Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága irományszám- T I L, gs'5 I Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes

Részletesebben

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról

2011. évi CLXX. törvény. a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról Hatályos: 2013.05.17 2011. évi CLXX. törvény a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról Az Országgyűlés a hitelszerződésből eredő

Részletesebben

,,,..a ri1valala. 2015. évi... törvény a halgazdálkodásról és a hal védelmér ől szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról

,,,..a ri1valala. 2015. évi... törvény a halgazdálkodásról és a hal védelmér ől szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról ,,,..a ri1valala,éultic]nysz8rr1: ` G 9 8 Érkezett 2015 OKT 2,7. 2015. évi... törvény a halgazdálkodásról és a hal védelmér ől szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról A halgazdálkodásról és a hal védelmér

Részletesebben

Irományszá m : Érkezett 2016 MáRC 29. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javasla t. Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére

Irományszá m : Érkezett 2016 MáRC 29. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javasla t. Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére (10 oaru_l.+j i.e...r S.Wt r y,j l u~ Irományszá m : Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett 2016 MáRC 29. Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

Módosítópont sorszáma: 2. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: 2. (2) bekezdés - Szftv. 5/A. (6) bekezdés Módosítás jellege: módosítás

Módosítópont sorszáma: 2. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: 2. (2) bekezdés - Szftv. 5/A. (6) bekezdés Módosítás jellege: módosítás Iromány száma: T/17957/5. Benyújtás dátuma: 2017-11-07 13:58 Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Parlex azonosító: 6AEK2USL0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Bánki Erik, Elnök

Részletesebben

Iromány száma: T/406/9. Benyújtás dátuma: :02. Parlex azonosító: 1JKNU9PO0006

Iromány száma: T/406/9. Benyújtás dátuma: :02. Parlex azonosító: 1JKNU9PO0006 Iromány száma: T/406/9. Benyújtás dátuma: 2018-06-28 12:02 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1JKNU9PO0006 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Hende Csaba,

Részletesebben

1# +atala 2010OKT évi... törvény. a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l

1# +atala 2010OKT évi... törvény. a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l 1# +atala ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Érkoett : 2010OKT22 Képvisel ői önálló indítvány 2010. évi... törvény a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l 1. A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra

Részletesebben

1.1. PÁ' ulyás Gergely elnök. Országgy űlés Hivatal a Irományszám: T ( g3 Érkezett: Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javasla t

1.1. PÁ' ulyás Gergely elnök. Országgy űlés Hivatal a Irományszám: T ( g3 Érkezett: Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javasla t Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Országgy űlés Hivatal a Irományszám: T ( g3 Érkezett: 20161 ÁPR. 2 5 t Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az

Részletesebben

Ét ::tz : 20 1.4 EC 0 4.

Ét ::tz : 20 1.4 EC 0 4. mccf (á) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Ét ::tz : 20 1.4 EC 0 4. A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007.

Részletesebben

2010. évi törvény. A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény módosítása

2010. évi törvény. A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény módosítása Országgyűlés Hivatala iroi áfr5 ^ám.i 1.7 ]- Lrk~ett : 2010 `OK i 2 6. 2010. évi törvény egyes pénzügyi tárgyú törvényeknek a nehéz helyzetbe került lakáscélú hitel t felvevőfogyasztók megsegítése érdekében

Részletesebben

épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes vitájáró l Tisztelt Elnök Úr!

épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes vitájáró l Tisztelt Elnök Úr! Országgy űlés Hivatal a Irományszám : -v I sc '- 1 5 Az Országgyűlés Népjóléti bizottsága Érkezett 2015 JÚN 1 7. Kijelölt bizottság épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes

Részletesebben

31/2002. (VII.26.) sz. önkormányzati rendelete

31/2002. (VII.26.) sz. önkormányzati rendelete 31/2002. (VII.26.) sz. önkormányzati rendelete a rendszeres és rendkívüli gyermekvédelmi támogatásról, valamint az egyéb gyermekvédelmi ellátási formákról szóló 67/1997. (XII.29.) sz. önk. rendelet módosításáról

Részletesebben

Iromány száma: T/12714/ /V Benyújtás dátuma: november. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága. ORSLFk(J J r ul,..: : k,

Iromány száma: T/12714/ /V Benyújtás dátuma: november. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága. ORSLFk(J J r ul,..: : k, Iromány száma: T/12714/ /V Benyújtás dátuma: 2016. november Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága ORSLFk(J J r ul,..: : k, Érkezett : 2016 EJOV 18. Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke

Részletesebben

A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése

A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése urbzaggy ű lés Hivatala iroma nyszarn- 6t3.413/ w Érkezett : 2015 DEC 1 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottság a A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése a közbeszerzésekr ől szóló 2015. évi

Részletesebben

Lrltivzett : 2,2441 T, Q 7. m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t. 1. A törvényjavaslat 29. (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul :

Lrltivzett : 2,2441 T, Q 7. m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t. 1. A törvényjavaslat 29. (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul : 1 CO,0 Az Országgyűlé s Egészségügyi bizottsága Lrltivzett : 2,2441 T, Q 7. Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének Bizottsági módosító iavasla t Helybe n Tisztelt Elnök Úr! A megváltozott munkaképesség

Részletesebben

02-1868/2006. Tárgy: A 13/2005. (V. 14.) ÖR rendelet módosítása Melléklet: tervezet

02-1868/2006. Tárgy: A 13/2005. (V. 14.) ÖR rendelet módosítása Melléklet: tervezet Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal A l j e g y z ő j é t ő l 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Pf. 58. Telefon: 63/510-339 02-1868/2006. Tárgy: A 13/2005. (V. 14.) ÖR rendelet

Részletesebben

Iromány száma: T/617. Benyújtás dátuma: :17. Parlex azonosító: G334G4D90001

Iromány száma: T/617. Benyújtás dátuma: :17. Parlex azonosító: G334G4D90001 Iromány száma: T/617. Benyújtás dátuma: 2018-06-18 16:17 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: G334G4D90001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

128/2012. (VI. 26.) Korm. rendelet. a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. működésével kapcsolatos egyes szabályokról I. FEJEZET * ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK *

128/2012. (VI. 26.) Korm. rendelet. a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. működésével kapcsolatos egyes szabályokról I. FEJEZET * ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK * 128/2012. (VI. 26.) Korm. rendelet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. működésével kapcsolatos egyes szabályokról A Kormány a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek

Részletesebben

Pikkelt : 2010 DEC ' IO0 1. T/1665/

Pikkelt : 2010 DEC ' IO0 1. T/1665/ OF gy iiés Hivatala 9 ORSZÁGGYŰLÉS SZÁMVEVŐSZÉKI ÉS Pikkelt : 2010 DEC ' IO0 1. KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGA T/1665/ bizottsági módosító javaslat Dr. Kövér László ú r az Országgyűlés elnöke részére Helyben

Részletesebben

Iromány száma: T/406/3. Benyújtás dátuma: :14. Parlex azonosító: 1249U5DM0002

Iromány száma: T/406/3. Benyújtás dátuma: :14. Parlex azonosító: 1249U5DM0002 Iromány száma: T/406/3. Benyújtás dátuma: 2018-06-18 16:14 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 1249U5DM0002 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Tuzson Bence (Fidesz) Jogszabályi

Részletesebben

A Fenntartható fejl ődésbizottsága jelentése

A Fenntartható fejl ődésbizottsága jelentése Az Országgyűlés Fenntartható fejl ődés bizottsága Kapcsolódó bizottság A Fenntartható fejl ődésbizottsága jelentése a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő egyes törvények

Részletesebben

128/2012. (VI. 26.) Korm. rendelet. a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. működésével kapcsolatos egyes szabályokról I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

128/2012. (VI. 26.) Korm. rendelet. a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. működésével kapcsolatos egyes szabályokról I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Hatályos: 2013.05.17. 128/2012. (VI. 26.) Korm. rendelet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. működésével kapcsolatos egyes szabályokról A Kormány a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem

Részletesebben

T/ számú törvényjavaslat. egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról

T/ számú törvényjavaslat. egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/12734. számú törvényjavaslat egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról Előadó: Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Budapest, 2016. október

Részletesebben

Országgy űlés Hivatal a. Irományszám : l. Érkezett : 2015 JúN 2 2. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javaslat

Országgy űlés Hivatal a. Irományszám : l. Érkezett : 2015 JúN 2 2. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javaslat Országgy űlés Hivatal a Irományszám : l L1 $ 2. 111-1- Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett : 2015 JúN 2 2. Egységes javaslat Kövér László ár, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

Éíkezett : 101 'NOV 27. Tisztelt Elnök Úr!

Éíkezett : 101 'NOV 27. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgy űlé s Gazdasági bizottsága Éíkezett : 101 'NOV 27. Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! A Gazdasági bizottság

Részletesebben

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :29. Parlex azonosító: FG8Z5REP0001

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :29. Parlex azonosító: FG8Z5REP0001 Iromány száma: T/16758. Benyújtás dátuma: 2017-07-31 16:29 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: FG8Z5REP0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Országgy űlés Hivatal a Irományszám : Érkezett : 2018 MÁJ 0 9 ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISEL Ő. Törvényjavasla t. Dr. Kövér Lászl ó az Országgyűlés elnökének

Országgy űlés Hivatal a Irományszám : Érkezett : 2018 MÁJ 0 9 ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISEL Ő. Törvényjavasla t. Dr. Kövér Lászl ó az Országgyűlés elnökének Országgy űlés Hivatal a Irományszám : Érkezett : 2018 MÁJ 0 9 ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISEL Ő Törvényjavasla t Dr. Kövér Lászl ó az Országgyűlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az Alaptörvény 6. cikk (1)

Részletesebben

T/10238/14. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/10238/14. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA T/10238/14. Érkezett : 2013 ÁPR 0 O. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának ajánlás a az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolato s nemzetközi közigazgatási

Részletesebben

lrornányszám :TI C g 42 1 8 Érkezett: 2015 NOV 1 O. Tisztelt Elnök Úr!

lrornányszám :TI C g 42 1 8 Érkezett: 2015 NOV 1 O. Tisztelt Elnök Úr! uiés Hivatala Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága lrornányszám :TI C g 42 1 8 Érkezett: 2015 NOV 1 O. Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javasla t benyújtás a Kövér László úr, az Országgy űlés

Részletesebben

Iromány száma: T/384/7. Benyújtás dátuma: :23. Parlex azonosító: 1M3V9K140003

Iromány száma: T/384/7. Benyújtás dátuma: :23. Parlex azonosító: 1M3V9K140003 Iromány száma: T/384/7. Benyújtás dátuma: 2018-07-05 12:23 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1M3V9K140003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai István,

Részletesebben

45/1997. (XII.l6.) sz. önkormányzati rendelete

45/1997. (XII.l6.) sz. önkormányzati rendelete BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 45/1997. (XII.l6.) sz. önkormányzati rendelete Önkormányzati kamatmentes hitel folyósítása és visszafizetése feltételeinek meghatározására az első lakásingatlan szerzéséhez

Részletesebben

a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról szóló T/3486. számú törvényjavaslat

a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról szóló T/3486. számú törvényjavaslat ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA T/3486/11. szám Érkezett : 2011 S2EPT 1 2. Az Országgyűlés Kulturális és sajt ó bizottságának ajánlás a a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t Országgy űlés Hivatal a ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Fidesz Magyar Polgári Szövetség Irományszám A Q 51 d I Érkezett 2016 MÁJ 12. Módosító iavasla t Kövér László úr, az Országgyűlés Elnöke részére Helyben Tisztelt

Részletesebben

EGYSÉGES JAVASLAT. A világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény módosításáról szól ó T/5053. számú törvényjavasla t ZÁRÓSZAVAZÁSÁHOZ

EGYSÉGES JAVASLAT. A világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény módosításáról szól ó T/5053. számú törvényjavasla t ZÁRÓSZAVAZÁSÁHOZ :T / sű; 1 Ország gyitic Nivala k, Irományszám Érkezett 2015 JÚN 2, 9. Törvényalkotási bizottsága Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben