-1- A SZENTESI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. Pecsétje: AZ EGYESÜLET NEVE KÖRALAKBAN, KÖZÉPEN HOROG, ALATTA /az alapítás éve /

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "-1- A SZENTESI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. Pecsétje: AZ EGYESÜLET NEVE KÖRALAKBAN, KÖZÉPEN HOROG, ALATTA 1946. /az alapítás éve /"

Átírás

1 -1- A SZENTESI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA l- Az egyesület neve: GERECZ ELEMÉR SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET SZENTES Rövidített neve: Szentesi Horgász Egyesület Pecsétje: AZ EGYESÜLET NEVE KÖRALAKBAN, KÖZÉPEN HOROG, ALATTA /az alapítás éve / SZÉKHELYE: SZENTES ADY ENDRE U. 12. Az egyesület jogi személy, amely bírósági nyilvántartásba vétellel működik, cégjegyzékszáma: PK / Az egyesület önálló gazdálkodással végzi tevékenységét. Politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól támogatást nem fogad el és pártokat nem támogat. MŰKÖDÉSI TERÜLETE: SZENTES VÁROS és KÖRNYÉKE VÍZTERÜLETEI: - A Körös folyó árvízvédelmi gátjának Szentes város felőli oldalától / vízátemelő / a Kurca - csatorna Berki zsilipig / Talomi tiltó / tartó szakasza. - Veker - csatorna: a 45 - ös főúton lévő kunszentmártoni út hídj ától a Kurca csatornáig, - Kommün csatorna: a szivattyúteleptől a Kurca csatornáig, - Szentes város keleti határán elterülő egykori téglagyári gödrök új Zsoldos tavak, pankotai tó - Szentes város dél-keleti részén az Ipari út mellett elhelyezkedő Gerecz tó. 2. Az egyesület célja A horgászni szerető emberek egyesületbe történő össze fogása. A horgászsport működtetése, fejlesztése, népszerűsítése. A szabadidő hasznos eltöltésének népszerűsítése. A természet szeretetére és környezetünk megbecsülésére nevelés.

2 -2-3. Az egyesület feladatai 1. A horgászok érdekeinek képviselete. 2. A horgászsport működtetése, a horgászok részére kedvező horgászati lehetőség biztosítása. 3. Az ifjúság horgászatra nevelése és oktatása 4. Biztosítja a halállomány védelmét, a horgászattal összefüggő jogszabályok és az Országos Horgászrend valamint az egyesület közgyűlése által jóváhagyott egyesületi szabályok megismerését, ellenőrzi és betartatja azokat. 5.) Együttműködik a vízkormányzást végző ATIKÖVIZIG -el a vízminőség védelmében. 6.) Segíti, és aktívan közreműködik a hatóságokkal a halállomány védelmében, a szabálytalan halászatok és horgászatok megelőzésében és megakadályozásában. 7.) Korszerű halgazdálkodást folytat a kezelésében lévő vizekben. Teljesíti a vízhasználati joggal járó telepítési kötelezettségeket. Lehalászást végezhet vezetőségi döntés és a Halászati Felügyelőség engedélye alapján az esetlegesen túlszaporodott állomány ritkítása érdekében. 8.)Halfogó és horgászdobó sportversenyeket szervez és bonyolít. 9.) Anyagi lehetőségei szerint horgásztanyákat létesít és tart fenn. 10.) A gyermekek és ifjúsági korúak részére horgásztáborokat szervez és tart fent. 12.) Kapcsolatot tart hazai és külföldi horgász egyesületekkel. 13.) Feladatainak teljesítése érdekében vállalkozási tevékenységet folytathat. 4.& Az egyesület tagjai: 1.) Az egyesületnek rendes tagja lehet minden 18 évet betöltött természetes személy, aki nem áll állami horgászjegy váltásának tilalma, illetve az egyesületi tagságot kizáró horgász - fegyelmi büntetés hatálya alatt, horgászvizsgával rendelkezik, és a tagdíjat, valamint a közgyűlés által meghatározott egyszeri halasítási díjat megfizeti. 2.) Ifjúsági tagja lehet minden év közötti személy, aki nem áll állami horgászjegy váltásának tilalma, illetve az egyesületi tagságot kizáró horgász - fegyelmi büntetés hatálya alatt, horgászvizsgával rendelkezik, és a tagdíjat, valamint a közgyűlés által meghatározott egyszeri halasítási díjat megfizeti. 3.) Az egyesület az új tagok felvételét az egyesület székházában működő irodájában ügyfélfogadási időben intézi és ott kell jelezni a belépési szándékot is. Új tagnak kell tekinteni a korábban törölt vagy fegyelmi büntetésként, meghatározott időre kizárt tagot is, aki ismételt felvételét kéri. Éves területi engedélyt, csal az egyesület tagja válthat.

3 4.) Az egyesületnek tiszteletbeli tagja is lehet. Tiszteletbeli tag az a személy, aki az egyesület működése érdekében kimagasló elvi, erkölcsi támogatást nyújtott, valamint szakmai társadalmi munkát végzett, és a vezetőség javaslata alapján a közgyűlés tiszteletbeli tagnak választja. 5.) A tiszteletbeli tag jogai megegyeznek a rendes" tag jogaival. 6.) A tiszteletbeli tag mentesül az éves tagdíj fizetési kötelezettség alól. Amennyiben a tiszteletbeli tag nem tagja az egyesületnek, akkor a belépési díj alól is mentesül. így a Pont és a 7 2. Pont a tiszteletbeli tagokra nem vonatkozik, a többi rendelkezés a tiszteletbeli tagokra is vonatkozik. 5. A tagok jogai: 1.) Az egyesület útján a Szövetségtől állami horgászjegyet igényelni, ennek birtokában a víz használójától területi engedélyt váltani és az abban feltüntetett vízterületeken, horgászni. 2.) A megállapított sorrendben és díjazás mellett a Horgász Szövetség és tagegyesületei által fenntartott horgásztanyákat, horgász felszereléseket igényelni, tanfolyamokon előadásokon és más rendezvényeken részt venni. 3.) Az egyesület tagja, tanácskozási és indítványtételi joggal részt vehet a vezetőség ülésein. 4.) Az egyesület tagja az egyesület működése során keletkezett iratokba az adatvédelmi szabályok betartásával betekinthet. A betekintés előzetesen egyeztetett időpontban írásos kérelem alapján történhet. 5.) Az egyesület tagját a közgyűlésen személyes tanácskozási, indítványtételi és szavazati jog illeti meg. 6.) Az egyesület tagja bármely tisztségre megválasztható, amennyiben a tagokra vonatkozó kötelezettségeknek eleget tett, és a közügyek gyakorlásától nincs eltiltva. 7.) Az ifjúsági tagok a felnőtt tagokkal azonos jogokat élveznek, szavazati joggal rendelkeznek és választhatók, kivéve azokat a tisztségeket amelyek az egyesület képviseletére ill. bankszámlája feletti rendelkezésre jogosítanak. 8.) Az egyesület közgyűlésén részt venni, tevékenyen közreműködni az egyesület munkájában.

4 -4-6- A tagok kötelességei: 1.) Az alapszabályt ismerni, a közgyűlés és a vezetőség határozatait megtartani. 2.) A horgászatra vonatkozó jogszabályokat, az Országos Horgászrendet, illetve az egyesület egyes vízterületein érvényes korlátozó intézkedéseket megtartani, és másokkal megtartatni. 3.) Az észlelt szabálysértő cselekményeket az elnökséggel, a horgászmesterrel, halőrökkel, fegyelmi eljárás elrendelésére jogosult szervvel vagy személlyel azonnal közölni, és azoknak segítséget nyújtani. 4.) A vizek és a part tisztasága felett őrködni, az esetleges rendellenes tapasztalatokat az egyesület tisztségviselőjével azonnal közölni. 5.) A fogási naplót az előírás szerint pontosan vezetni. 6.)A fogási naplót minden év január 10-ig leadni. 7.) Az éves tagdíjat befizetni. Amennyiben a tag az éves tagdíjat nem fizeti meg, akkor fegyelmi eljárás mellőzésével a pontja alapján a tag a nyilvántartásból törlésre kerül. 8.) Az a tag aki a fenti kötelezettségének nem tesz eleget, fegyelmi vétséget követ el, mely a fegyelmi bizottság hatáskörében kerül elbírálásra. Ez alól kivétel a 7.) pont. A fogási napló leadási kötelezettség alól fegyelmi eljárás keretén belül a fegyelmi bizottság tartós betegség esetén felmentést adhat. 7. A tagság megszűnése: 1.) A tag kilépésével. Kilépési szándékát köteles bejelenteni az év folyamán de legkésőbb, a tárgy év december 15. napjáig. 2.) A tag törlésével. Azt a tagot, akinek bármilyen díjhátraléka van és azt az egyesületi iroda írásos, térti vevényes postai úton kézbesített felszólításában közölt határidőig nem rendezi azt a vezetőség a tagok nyilvántartásából törli. A vezetőség ezen törlési határozata ellen jogorvoslatnak a 34. szerint van helye. A díjhátralékok iránti követelés bírói úton is érvényesíthető. 3.) A tag kizárásával. A Fegyelmi eljárás keretein belül, a Fegyelmi Bizottság fegyelmi büntetésként a tagságból kizárást szabhat ki. A kizárás részletes szabályait és a jogorvoslati lehetőségeket a Fegyelmi szabályzat tartalmazza. 4.) A tag halálával. A befizetett tagdíj és egyéb díjak vissza nem követelhetők.

5 Az egyesület szervei, tisztségviselői és működése: l.)az egyesület szerveinek működését demokratikus, önkormányzati elven alapulóan fejti ki. 2.) Az egyesület szervei akkor határozatképesek, ha az ülésen tagjainak fele + 1 fő jelen van. Határozatképtelenség esetén az ülést el kell halasztani. 3.) A Közgyűlés határozatképes, ha tagjainak fele + 1 fő jelen van. Határozatképtelenség esetén ugyanazon a helyen, ugyanazon a napon, de későbbi időpontban, az eredeti napirendi pontokkal kitűzött közgyűlés a jelenlévők számára tekintet nélkül határozatképes. Szavazat egyenlőség esetén az elnök szava dönt. 4.) Az egyesület szervei: öd Közgyűlés fíd Vezetőség (3D Felügyelő Bizottság öd Fegyelmi Bizottság SD Jelölő Bizottság 5.) Az egyesület tisztségviselői: fíd Vezetőség tagjai öd Felügyelő Bizottság tagjai öd Fegyelmi Bizottság tagjai fíd Jelölő Bizottság tagjai fíd Halászati őr 9. A Közgyűlés 1.) A KÖZGYŰLÉS A közgyűlés az egyesület legfőbb szerve, mely a nyilvántartott tagok összességéből áll, amely az egyesületet érintő minden kérdésben dönthet. 2.) Közgyűlést kell tartani minden naptári évben, olyan időpontban, amikor a vezetőség beszámolója, az előző évi pénzügyi terv teljesüléséről, a számviteli törvény rendelkezései szerint készült számviteli beszámoló megtárgyalható, elfogadható legyen. Ekkor kell elfogadni az évi költségvetési tervet. 3.) Rendkívüli közgyűlést kell tartani, ha: a) Ha az egyesület tagjainak egyharmada a rendkívüli közgyűlés céljának megjelölésével írásban kéri. A rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezők közül egy fő felelős személyt kell megnevezni, aki betartja és betartatja a személyiségi és adatvédelmi szabályokat. Ezen kérelmet a cél(ok) megjelölésével aláírást gyűjtő íven kell az egyesület vezetőségének

6 -6- átadni. A gyűjtőívnek tartalmazni kell a rendkívüli közgyűlés összehívását kérő személyek nevét, lakcímét, tagsági igazolvány számát és aláírását. A kérelmet két példányban kell elkészíteni. Ebből az első példányt az egyesület vezetőségének egy tagja a második példányon átveszi és a második példány a rendkívüli közgyűlést kezdeményezők által kijelölt felelős személynél marad. A kérelem mindkét példányát a rendkívüli közgyűlés jegyzőkönyvéhez kell csatolni. b) A vezetőség szükségesnek tartja c) Felügyelő Bizottság szükségesnek tartja. d) A felügyeleti szerv, írásban indítványozza. e) A bíróság elrendeli. 4.) 5 éves ciklusonként tisztújító közgyűlést kell tartani 5.) A közgyűlésről jegyzőkönyvet kell felvenni, amelyet a közgyűlés után 30 nappal gépelt formában el kell készíteni, melyhez csatolni kell a kézzel írott jegyzőkönyvet. A jegyzőkönyv vezetéséről a titkár gondoskodik. A közgyűlésről hangfelvételt is kell készíteni. A képi rögzítésről a.közgyűlés Elnöke határoz. 6.) A közgyűlés jegyzőkönyvét és általános érvényű határozatait a felügyeleti szervnek meg kell küldeni. 10 Közgyűlés összehívásának rendje: 1.) A Közgyűlés összehívását a 9.. 2) bekezdésében meghatározottak szerint az egyesület elnöke, akadályoztatása esetén az alelnöke jogosult összehívni. a) Az összehívásra jogosult, köteles a Közgyűlés időpontjáról és helyéről a tervezett napirendi pontokról értesíteni a tagságot és egyéb érdekelteket a helyi sajtóban, a helyi rádióban, az egyesület székházában és a napijegyet árusító horgászboltokban kihelyezett hirdetmény útján, a kitűzött határidő előtt 8 nappal. b) Az egyesület tagja az 5. - ban biztosított jogaival élve a költségvetésre, árakra, a közgyűlés napirendjére és más az egyesület működését elősegítő feladatokra írásban javaslatot tehet a kitűzött időpont előtt számított 15 napig. Ezen javaslatokat a napirendi pontok közé fel kell venni. A javaslattevőnek biztosítani kell, hogy a javaslatát a közgyűlés elé terjessze. Az írásbeli javaslatnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét, lakcímét, tagsági igazolvány számát, és elérhetőségét.

7 -7- H. Rendkívüli közgyűlés összehívásának rendje: 1.) Rendkívüli közgyűlés összehívására a 9. 3.) bekezdése a, b, c, d, e pontok esetén a ) bekezdés a.) pont rendelkezéseit kell alkalmazni és névre szóló meghívót kell küldeni a tagság részére, valamint a helyi sajtóban és rádióban közzé kell tenni. 2.) A rendkívüli közgyűlés határozatképességére a 8. 3.) bekezdés rendelkezéseit kell alkalmazni. 3.) A rendkívüli közgyűlés rögzítésénél a 9. 5.) bekezdésében foglaltakat kell alkalmazni. 12. A közgyűlés feladata: 1.) Elfogadja és módosítja az egyesület Alapszabályát, Fegyelmi Szabályzatát és a helyi horgász rendet. A módosításhoz a leadott szavazatok 50% + 1 többségi szavazat szükséges. 2.) Kimondja az egyesület feloszlását vagy más egyesülettel történő egyesülését, melyhez a leadott szavazatok 2/3 részének többségi szavazata szükséges. 3.) Megválasztja a Vezetőség javaslata alapján a Jelölő Bizottság tagjait. Megválasztásukhoz a leadott szavazatok 50% + 1 többségi szavazat szükséges. Minden személyre külön kell szavazni. 4.) A Jelölő Bizottság javaslata alapján megválasztja: öd Az egyesület elnökét és alelnökét fid Egyesületi Titkárt fíd Gazdasági Felelőst öd Ifjúsági Felelőst Felügyelő Bizottságot fíd Fegyelmi Bizottságot fíd Megyei Küldötteket (3P Vezetőség tagjait űd Ideiglenes tisztségviselőként a közgyűlésről készült jegyzőkönyv hitelesítőit. A Közgyűlés által választott tisztségviselők megüresedett helyeire két közgyűlés között kooptálni tilos. Üresedés esetén a tisztségviselő feladatát a vezetőség egy tagja látja el a következő közgyűlésig, ahol a Jelölő Bizottság javaslata alapján a Közgyűlés választhat új tisztségviselőt. 5.) Megállapítja a Gazdasági Felelős és a tagság által a 10 1.) bekezdés b.)pont szerinti előterjesztése alapján az egyesület költségvetését, a tagok évi tagdíját, területi engedélyek és napijegyek árát és egyéb díjakat. Elfogadásához a leadott szavazatok 50% + 1 többségi szavazat szükséges.

8 -8-6.)Beszámoltatja és megtárgyalja a Vezetőség, a Felügyelő Bizottság, a Fegyelmi Bizottság, az Ifjúsági Felelős évi munkáját Megtárgyalja a Gazdasági Felelős által előterjesztett, - az előző év pénzügyi teljesítéséről szóló - a számviteli törvény rendelkezései szerint készült számviteli beszámolót, vagyonmérleget. Megadja a felmentést a felelős számadóknak. Elfogadásához a leadott szavazatok 50% + 1 többségi szavazat szükséges. 7.) Dönt a tulajdonában lévő ingatlanok elidegenítéséről. Az elidegenítéshez a leadott szavazatok 2/3 részének többségi szavazata szükséges. 8.)Elbírálja, a vezetőségnek a Fegyelmi Bizottság tagjai ellen hozott fegyelmi határozata ellen bejelentett fellebbezést. 9.) Elbírálja a Fegyelmi Bizottságnak a tisztségviselők ellen hozott fegyelmi határozat ellen bejelentett fellebbezést. 10.) Megsemmisíti a Vezetőség és a Bizottságok jogszabályba ütköző határozatát és ezzel egyidejűleg a határozatot hozó ellen fegyelmi eljárást kezdeményezhet. Elfogadásához a leadott szavazatok 50% + 1 többségi szavazat szükséges. 11.) Dönt az általa választott tisztségviselők visszahívásáról. 12.) A választás minden esetben nyílt szavazással történhet. 13. A VEZETŐSÉG: 1. A vezetőség az egyesület általános hatásköri végrehajtó szerve, amely két közgyűlés között biztosítja az egyesület, valamint az egyesület bizottságainak folyamatos működését. Eljár mindazon ügyekben, amelyek nem tartoznak a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe. / a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe az 1-5 pontban meghatározott feladatok tartoznak / Végrehajtja a közgyűlés határozatait. 2. A vezetőség elnöke az egyesület elnöke. Akadályoztatása esetén az alelnöke. 3. A Vezetőség tagjai: fid az egyesület elnöke fíd az alelnöke fíd Egyesületi Titkár fíd Gazdasági Felelős fíd Ifjúsági Felelős (3D Horgászmester fíd Versenyszakosztály titkára fíd 12 fő közgyűlés által választott vezetőségi tag. 4.) A vezetőséget a közgyűlés választja meg 5 éves időtartamra a Jelölő Bizottság javaslata alapján. 5.) A vezetőség tagjai az egyesületen belül csak egy tisztséget tölthetnek be. 6.) A vezetőségi tagság megszűnik:

9 -9- Ha a vezetőség bármely tagja a 6. - ban foglaltaknak nem tesz eleget. Ha tartósan - 60 napon túl - tisztségét nem tudja ellátni. Ha a 7. -ban foglaltak szerint tagsága megszűnik. Fegyelmi eljárásban elmarasztalták. 7.) A Vezetőség tagjai - kivétel a Horgászmester munkájukat társadalmi munkában díjazás nélkül látják el, de munkájukkal kapcsolatban költségtérítésben részesülnek a hatályos jogi szabályozók szerint. 14. A vezetőség feladatai: 1.) Évente legalább két ülést tart. Rendkívüli ülést tart a vezetőségi tagok egyharmadának kérésére, illetve ha az egyesület elnöke szükségesnek tartja. 2.) Kitűzi a közgyűlés időpontját, összeállítja és előkészíti napirendi pontját. 3.) Gazdálkodik a közgyűlés által jóváhagyott költségvetési kereten belül és dönt a költségvetés egyes rovatai közötti átcsoportosításról. 4.) Első fokon dönt a tagok felvételéről és törléséről. 5.) Gazdálkodik az egyesület kezelésében lévő vízterületeken, azokat rendszeresen halasítja. 6.) Meghatározza, hogy a vezetőség tagjai milyen szakfeladatot látnak el. 7.) Intézkedéseivel növeli az egyesület bevételét. 8.) Munkájáról a Közgyűlésnek beszámol, ismerteti és jóváhagyásra bocsátja munkatervét. 9.) A költségvetés keretein belül gondoskodik az ellenőri csoport technikai és anyagi eszköz ellátásáról. 10.) Első fokon elbírálja a Fegyelmi Bizottság tagjai által elkövetett fegyelmi vétséget, másodfokon elbírálja a Fegyelmi Bizottságnak a nem tisztségviselők ellen hozott fegyelmi határozat ellen bejelentett fellebbezést. 11.) Javaslatot tesz a tagok évi tagdíjára, területi engedélyre, belépési és egyéb díjakra. 12.) Megtárgyalja és a közgyűlés elé terjeszti az egyesület költségvetését, zárszámadását, vagyonmérlegét. 15. A vezetőségi ülés 1.) A vezetőségi ülést az elnök, akadályoztatása esetén az alelnök hívja össze és látja el az elnöki feladatokat. 2.) A Vezetőség üléseire a választott tagokon kívül meg kell hívni a Felügyelő Bizottság és a Fegyelmi Bizottság elnökét és a megyei küldötteket, akiket tanácskozási és indítvány tételi jog illet meg.

10 ) A vezetőségi ülés időpontjáról a tagságot - tagságot az 5. 3.) bekezdésben foglalt jogainak érvényesítése érdekében - az egyesület székházában kihelyezett hirdetmény útján kell értesíteni. 4.) A vezetőségi ülésen jegyzőkönyv vezetőt és két hitelesítőt kell választani. 5.) A Vezetőségi ülésről jegyzőkönyvet kell felvenni - melynek a melléklete a meghívó, a napirendi pontokkal - oly módon, hogy a történéseket kívülálló személy is értelmesen tudja követni. 16. Az egyesület elnöke és alelnöke 1.) Képviseli az egyesültet, illetőleg, megbízza a vezetőség egyes tagjait az egyesület esetenkénti képviseletével. Az alelnök egyben megyei küldött is. 2.) Összehívja a Közgyűlést és a vezetőség üléseit, és azokon elnököl. 3.) Ellenőrzi a testületi szervek határozatainak a végrehajtását, őrködik azok törvényes és alapszabályszerű működése felett. 4.) A költségvetés keretei között utalványozási joga van. 5.) Kinevezi, és szerződést köt az egyesület alkalmazottaival, gyakorolja felettük a munkáltatói jogokat. 6.) Beszámolási kötelezettsége van a közgyűlés felé az egyesület működéséről és a végzett munkáról. 7.) Munkájához szakirányú végzettség nem szükséges. 8.) Kisebb tárgyi súlyú fegyelmi vétség esetén a fegyelmi szabályzat 5-6 szakasz rendelkezései szerint járhat el. 17. Az egyesületi titkár 1.) Segíti az egyesület elnökét feladatainak ellátásában 2.) Előkészíti a közgyűlés és a vezetőségi elé kerülő előterjesztéseket. 3.) Gondoskodik a Közgyűlés és a Vezetőség üléseinek jegyzőkönyv vezetéséről. 4.) Az egyesület levelezését, írásbeli teendőit ellátja, és kezeli az irattárat. 5.) Az Ifjúsági Felelős, a horgászmester és a Versenyszakosztály Titkára bevonásával szervezi az egyesület rendezvényeit. 6.) Az elnökkel, alelnökkel és a Gazdasági felelőssel ellátja az egyesület képviseletét. 7.) Az irodai alkalmazottak munkáját irányítja és ellenőrzi. 8.) Felügyeletet gyakorol és részben a Horgászmester útján irányítja az ellenőrök munkáját.

11 Gazdasági Felelős 1.) Az egyesület gazdasági ügyeit, pénzkezelését intézi, az egyesület vagyoni helyzetéről a vezetőségnek rendszeresen beszámol. 2.) A pénz és vagyonkezelést ellenőrzi. 3.) Az évi költségvetést, zárszámadást, vagyonmérleget elkészíti és a vezetőség, majd a közgyűlés elé terjeszti. 4.) Vagyonleltárról nyilvántartást vezet 5.) A közgyűlésnek beszámolási kötelezettséggel tartozik 6.) Az elnökkel, Alelnökkel, Titkárral ellátja az egyesület képviseletét. 19. A Horgászmester 1.) Gondoskodik a horgászatra vonatkozó rendelkezések betartásáról. 2.) Betartja a halászatról és horgászatról szóló Évi XLI törvényt és az abban meghatározott halgazdálkodási feladatokat ellátja. Javaslatot tesz a horgászrendre. 3.) A szabályszegőkkel és szabálysértőkkel szemben eljárást kezdeményez az illetékes szerveknél. A Fegyelmi szabályzatban meghatározott fegyelmi jogkörénél fogva figyelmeztetést alkalmaz. 4.) Az egyesület vizeinek halőrzését kötetlen munkaidőben végzi. A Halászati őrök munkabeosztását szervezi és ellenőrzi. 5.) Kizárólagos használatában van az egyesület tulajdonában lévő gépkocsi, a gumicsónak, a csónakmotor, és tartozékai, amiknek tisztán és karbantartásáról a költségvetés keretein belül gondoskodik. 6.) Vezeti a menetokmányokat és felügyeli a gépkocsi szabályos üzemeléséhez szükséges határidők betartását ( műszaki vizsga, zöldkártya, szervizek) 7.) Rendelkezik a szabálysértések és egyéb jogsértő cselekmények rögzítésére szolgáló technikai eszközök felett. A költségvetés keretein belül javaslatot tesz beszerzésükre. 8.) A Közgyűlésnek beszámolási kötelezettséggel tartozik. 9.) Munkájához a Halászatról és horgászatról szóló évi XLI törvényben meghatározott szakirányú halászati képesítés megszerzése szükséges. 10.) Az egyesület alkalmazottja, aki felett a munkáltatói jogokat az elnök gyakorolja. 20. Ifjúsági Felelős 1.) Mint az egyesület ifjúsági csoportjának vezetője, az ifjúsági tagok szakismeretéről gondoskodik, és sportszerű magatartásra neveli őket. 2.) Az egyesület ifjúsági halfogási és horgász dobósport versenyeinek, valamint szellemi vetélkedőinek szervezését és rendezését a Versenyszakosztály Titkárával együtt végzi.

12 )Az egyesület költségvetésében biztosított keretből horgásztábort szervez és vezet, annak költségeivel a tárgy hót követő hónap 6. napjáig elszámol. 4.) A Megyei Szövetség által évenként rendezendő ifjúsági versenyekre küldendő fiatalokra a vezetőségnek javaslatot tesz. 5.) Az ifjúsági csoport életéről és eredményeiről a Vezetőségnek, az Elnökségnek és a Közgyűlésnek beszámol. Es a továbbiakra nézve javaslatot tesz. 7.) Munkájához szakirányú képesítés nem szükséges. 21. A Versenyszakosztály Titkára 1.) Az egyesület halfogó és horgász dobósport versenyeinek fő rendezője, és együttműködik az Ifjúsági Felelőssel. Javaslatot tesz a verseny feltételeinek és díjainak megállapítására. 2.) A vezetőségben képviseli a szakosztályt. 22. Felügyelő Bizottság 1.) A Felügyelő Bizottság Elnökét és további 4 tagját a Közgyűlés választja 5 éves időtartamra. Ezen időtartam egybe eshet a vezetőség 5 éves időtartamával. A bizottságnak összesen öt tagja van. 2.)A bizottság tagjai az egyesületen belül más tisztséget nem tölthetnek be. 3.) A Bizottság köteles ellenőrizni az alapszabály megtartását, továbbá - a közgyűlés kivételével - az egyesület szerveinek törvényes és alapszabályszerű működését, pénz és anyagkezelést, bizonylati fegyelmet, valamint a gazdálkodást. 4.) A Bizottság jogosult az egyesület működésével és gazdálkodásával kapcsolatos bármely ügyet megvizsgálni. 5.) Ha a Bizottság ellenőrzése során hiányosságot vagy jogszabályt, alapszabályt illetve az egyesület érdekeit sértő bármely magatartást észlel, köteles az illetékes szerveknél büntető, szabálysértési, illetőleg fegyelmi eljárást kezdeményezni, melyről írásban a vezetőséget tájékoztatja és a ban foglaltak szerint rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezni. 6.) A bizottság elnöke a Közgyűlésnek beszámolási kötelezettséggel tartozik. 7.) A bizottság elnöke tanácskozási joggal részt vehet a vezetőség ülésein. 8.) A bizottság munkaterv alapján dolgozik. 9.) A bizottságból legalább egy személynek szakirányú végzettséggel kell rendelkeznie. 23. Fegyelmi Bizottság 1.) A Fegyelmi Bizottság elnökét, elnökhelyettesét és tagjait a közgyűlés választja 5 éves időtartamra. Ezen időtartam egybe eshet a vezetőség 5 éves időtartamával. A Bizottság összesen hét főből áll.

13 )A Bizottság tagjai az egyesületem belül más tisztséget nem tölthetnek be 1.) A Bizottság elnöke tanácskozási joggal részt vehet a vezetőség ülésein. 2.) Eljárási szabályok: a.) A Bizottság első fokon eljár a nem tisztségviselő tagokkal szemben, másodfokon az egyesület vezetősége jár el. b.) az egyesület tisztségviselőivel szemben első fokon az egyesület Fegyelmi Bizottsága, másodfokon az egyesület közgyűlése jár el. c.) Az egyesület Fegyelmi Bizottságának tagjaival szemben első fokon az egyesület vezetősége, másodfokon az egyesület közgyűlése jár el. 3.) A Bizottság tájékoztatja a fegyelmi helyzetről és a felelősségre vonási gyakorlatról a vezetőséget, a közgyűlésen pedig beszámol munkájáról. 4.) Munkáját a Bizottság a Fegyelmi Szabályzat szerint végzi. 5.) A bizottság legalább egy tagjának jogi vagy rendvédelmi képesítéssel kell rendelkeznie. 24. Versenyszakosztály 1.) A horgász halfogási és dobósport versenyek szervezett kereteinek biztosítása érdekében tevékenykedik a Versenysport Szakosztály, az egyesület keretein belül, nem önálló jogi személy. A Szakosztály a működéséhez szükséges bevételeket a szakosztályi tagdíjakból fedezi. A szakosztály tevékenységének fedezetére adományokat szerezhet, sport célú pályázatokat nyújthat be. A kapott illetve a pályázatokon nyert forrásokkal köteles elszámolni az egyesület felé. Az általa rendezett versenyekhez szükséges kiadásokat a nevezési díjakból kell fedezni. Kivételek ez alól az egyesületi házi versenyek, melyekhez a szükséges támogatást az egyesület költségvetésében kell biztosítani. Mind a szakosztályi, mind a háziversenyek bevételi és kiadási tételeit a kialakított bizonylati fegyelem betartásával az egyesület költségvetésében szerepeltetni kell. Ezen tételek elszámolása a szakosztály titkárára nézve kötelezőek. 2.) Szakosztályi üléseket szükség szerint, de évente legalább kétszer kell összehívni, melyre a vezetőség egy tagját meg kell hívni. 3.) A Szakosztály üléseiről jegyzőkönyvet kell felvenni, melyet az ülést követő 15 napon belül meg kell küldeni a vezetőségnek. 4.) Szakosztályi tagok azok az egyesületi tagok lehetnek, akiknek tagdíjtartozásuk nincs, a szakosztályi tagdíjat megfizetik, és rendelkeznek az egyesület vizeire szóló területi engedéllyel. 5.) A szakosztály alakuló ülésén 4 fő vezetőségi tagot, - közülük - 1 fő titkárt választ 5 éves időtartamra. A szakosztály titkára automatikusan tagja a vezetőségnek. A választott vezetők visszahívhatók, melyről a szakosztályi ülés dönt.

14 Jelölő Bizottság 1.) A Közgyűlés tagjai sorából a vezetőség előterjesztése alapján a tisztújítást megelőző közgyűlésen legalább 5 maximum 11 főből álló Jelölő Bizottságot választ 5 évi időtartamra. Az időtartam nem eshet egybe a vezetőség 5 éves időtartamával. A bizottság tagjai maguk közül egy fő elnököt választanak. 2.) A Bizottság év közben megüresedett helyére kooptálni nem lehet. A megüresedett helyekre az 5 éves időtartam alatt akkor kell új tagokat választani, ha a bizottság létszáma az eredeti 50% + 1 fő alá csökken. Egyébként az időtartamon belül új tag választása csak lehetőség. 3.) Az egyesületen belül a tagok más tisztséget nem tölthetnek be. 26. A Jelölő Bizottság feladata 1.) A Közgyűlés által választandó tisztségviselők személyére javaslatot kér tagságtól, a jelölteket felkutatja, tájékoztatja a jelölésről, nyilatkoztatja, hogy vállalja e a jelölést. 2.) Jelöltnek csak az alapszabály 4. - nak megfelelő személyt lehet állítani az egyes tisztségek szakképesítésének megfelelően. 3.) Jelölt- listát készít és folyamatosan frissíti, hogy a közgyűlésen akadálymentes legyen a tisztségviselő választás. 4.) Minden tisztségre több jelöltet lehet állítani. 5.) A tagság részéről, jelöltként javasolt személyt a jelölő listára fel kell venni. Beleegyező nyilatkozat esetén a jelöltet a tisztségre jelölni kell. 6.) A tisztségviselők választásának évében az egyesület székházában hirdetményen közzé teszik a jelöltek névsorát. 7.) Jelöltet állítani a tisztújító közgyűlés napját megelőző 15. napig lehet. 8.) A Közgyűlésen a szavazáskor átalakul szavazatszedő és számláló bizottsággá. 27. Választás és szavazás 1.) A Közgyűlés határozatait minden esetben nyílt szavazással kézfeltartással hozza. A jegyzőkönyvben fel, kell tüntetni a jelenlévők létszámát és ebből fel kell tüntetni az igen, a nem a tartózkodók és a nem szavazók számát, oly módon, hogy a felvett jegyzőkönyvben a választás jogszerűsége kitűnjön. 2.) Megválasztottnak az tekinthető aki a szavazatok 50% -át + 1 szavazatot kap. 3.) A megismételt szavazáskor aki több szavazatot kap.

15 Halászati őr 1.) Halászati őr az lehet aki az egyesület tagja és a Halászatról és horgászatról szóló évi törvény 34. (2) bekezdésében meghatározott képesítéssel rendelkezik. A tisztség betöltése a feltételeknek megfelelés esetén, önkéntes alapon történhet. Társadalmi halőr lehet az, aki a megfelelő vizsgával nem rendelkezik ugyan, de a közös vagyon védelméért szabadidejét feláldozva ilyen feladatot vállal. 2.) Tevékenységét a horgászmester alárendeltségében, az általa meghatározottak alapján végzi. 3.) Feladata során betartja és betartatja a hatályos jogszabályokat, rendelkezéseket. Az illetékes szervek felé szabálysértési, büntető és fegyelmi eljárásokat kezdeményez. A fegyelmi szabályzatban meghatározott esetekben figyelmeztetést alkalmaz. 29. Az egyesületi iroda 1.) Az egyesületi szervek működésével járó operatív feladatokat az egyesület irodája látja el, akiknek szakképesítéssel kell rendelkezniük. 2.) Az iroda szervezeti és működési szabályzatát valamint ügyrendjét a vezetőség hagyja jóvá. 3.) az egyesületi iroda vezetője az egyesület titkára. 30. Az egyesület személyisége és vagyona: 1.) Az egyesület jogi személy 2) Az egyesület vagyonát ingatlanok, ingóságok, készpénz és követelések alkotják. 3.)Az egyesület bevételei tagdíjakból, az egyesület kezelésében levő vízterületekre kiadott területi engedélyek díjából, az egyesület alapszabályszerű tevékenységéből eredő más bevételből, valamint az esetleges vállalati támogatásból, pályázatokon nyert bevételekből és egyéb adományokból állnak. 4.)Az egyesület tagjai, a Ptk. - nak a kártérítésre vonatkozó szabályai szerint kártérítési felelősséggel tartoznak, az egyesületnek vétkesen okozott kárért. 5.) Az egyesület vagyonáért, valamint a vagyoni eszközeinek a jóváhagyott költségvetésben meghatározott célokra való felhasználásáért, az elnök, az alelnökök, a gazdasági felelős és a titkár a felelős. 6.) Az egyesület megszűnése, feloszlása vagy feloszlatása esetén a fennmaradó tiszta vagyon csak horgászvonatkozású célra fordítható, egyben a polgári törvénykönyv 63.&, illetve törvény 20.&- ban foglaltak az irányadók.

16 Az egyesület bankszámlája feletti rendelkezés: 1.) Az egyesület bankszámlája felett az Elnök, az Alelnök, a Titkár és a Gazdaság Felelős rendelkezik, oly módon, hogy négyük közül kettőnek az aláírása szükséges. A közgyűlés által megválasztott képviselők: Elnök: Füsti M Lajos, Alelnök : Keller Ferenc, Titkár: Mucsi Lajos, Gazdasági felelős: Bárányi László 32. Az egyesület felügyelete: Az egyesület működése felett az ügyészség gyakorolja a törvényességi felügyeletet. 33. Jogorvoslat Az egyesület határozatai ellen a tudomásra jutástól számított 30 napon belül bíróságon lehet jogorvoslati kérelmet előterjeszteni. 1.) A közgyűlés határozatait, a közgyűlést követő 30. napon belül lehet megtámadni. 34. Záró rendelkezés 1.) Az Alapszabályt és a Fegyelmi Szabályzatot az egyesület irodájában közszemlére kell tenni. Ezt az alapszabályt felolvasás után, elfogadta a közgyűlés 2011 január 9 én. Ezen alapszabály elfogadásával az előző alapszabály hatályát veszti. Hitelesítők:

AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. Az egyesület neve, célja és feladata 1..

AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. Az egyesület neve, célja és feladata 1.. AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület neve, célja és feladata 1.. 1./ Az egyesület neve: Erdészeti Horgász Egyesület (továbbiakban: egyesület) 2./ Az egyesület székhelye: 9245. Mosonszolnok,

Részletesebben

A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA

A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA 1.. 1. Az egyesület neve: Fehérvár és Környéke Horgászegyesület 2. Rövidített név: FKHE 3. Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Budai út 92. 4. Levelezési

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata. II. Az egyesület célja

BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata. II. Az egyesület célja BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. Az egyesület neve: Balassagyarmati Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület 2. Székhelye: 2660 Balassagyarmat,

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11. A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA. Békéscsaba 2013. március 14.

Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11. A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA. Békéscsaba 2013. március 14. Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11 A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA Békéscsaba 2013. március 14. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. Az egyesület neve: Rokka Horgász Egyesület

Részletesebben

A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA. Az Egyesület neve, célja és feladatai

A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA. Az Egyesület neve, célja és feladatai A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA Az Egyesület neve, célja és feladatai 1. (1) Az Egyesület neve: Mozdulj Világosi Sport Egyesület (2) Székhelye: 8171 Balatonvilágos, Csók István sétány 38.

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata

TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata 1 TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET J Á S Z D Ó Z S A EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata 1. Az egyesület neve: TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA

Részletesebben

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA melyet a Gyömrő 2000 Kör tagjai a 2010. május 14. napján megtartott közgyűlésen az alábbiak szerint fogadtak el. 1. AZ EGYESÜLET ELNEVEZÉSE: Gyömrő 2000

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

A SZEGVÁRI HORGÁSZ, VÍZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATAI

A SZEGVÁRI HORGÁSZ, VÍZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATAI A SZEGVÁRI HORGÁSZ, VÍZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATAI 1. (1) Az Egyesület neve: Szegvári Horgász, Víz- és Környezetvédelmi Egyesület (továbbiakban:

Részletesebben

BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Békéscsaba, 2013. 1 1. Az egyesület neve, célja és feladata (1) Az egyesület neve: Békéscsabai Vízmű Sporthorgász Egyesület (2) Székhelye: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA 2 I. Általános rendelkezések (1) A Klub, Klub neve: Fűzfői Ipartelep Klub (a továbbiakban: Klub). (2) A Klub székhelye: Balatonfűzfő, Munkás tér 2. (3) A Klub önkormányzati

Részletesebben

HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Érvényes: 2012.11.10 1.. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Hatvani Horgász Egyesület (továbbiakban: Egyesület) 2. Székhelye: 3000 Hatvan Pázsit út 17

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

A GYULAI "MUNKÁCSY" HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA

A GYULAI MUNKÁCSY HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA A GYULAI "MUNKÁCSY" HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA /egységes szerkezetbe foglalva/ (A 2012. évi január 20. napján tartott közgyűlésen megszavazott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

Szedres és Vidéke Horgászegyesület. Alapszabálya. Köriratban az egyesület neve, alapító évszáma, középen horog, hal.

Szedres és Vidéke Horgászegyesület. Alapszabálya. Köriratban az egyesület neve, alapító évszáma, középen horog, hal. Szedres és Vidéke Horgász Egyesület Alapszabálya 1. Egyesület neve: Székhelye: Működési területe: Vízterülete: Pecsétje: Szedres és Vidéke Horgászegyesület Szedres Szedres Holt - Sárvíz Köriratban az egyesület

Részletesebben

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata SzMSz 3. sz. melléklete Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata Érvényes: 2012. május 24-től visszavonásig 1 Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége tisztújító/választó közgyűlés

Részletesebben

A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA

A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA (1) Az egyesület neve: TAVASZ Horgászegyesület, Pogány (2) Székhelye: 7666 Pogány, Széchenyi u. 12. (3) Pecsétjei: Körbélyegzőn:

Részletesebben

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET Alapszabály I. Az egyesület neve, székhelye, bélyegzője 1. a. Az egyesület neve: ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET b. Az egyesület székhelye: 1047 Budapest IV., Attila utca 150. c.

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben)

MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben) MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben) A módosítások dőlt betűvel szerepelnek. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az

Részletesebben

A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben

A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben 1/8 A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben 1.. 1. Az egyesület neve: Várpalotai Bányász Horgász Egyesület 2. Székhelye: 8100 Várpalota Beszálló akna ltp. 3.

Részletesebben

A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA 1. 1) Az egyesület neve: Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület 2) Az egyesület alakulási éve: 1989.

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA (Az Ügyrend 2. melléklete) 2016. A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSA Az alapszabály és az ügyrend rendelkezései:

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. Az egyesület neve, célja, jogállása és feladata: o Az egyesület neve: Balatonkenesei Horgászegyesület o Székhelye: Balatonkenese, Csónakos utca 6. o Pecsétje:

Részletesebben

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Mátraalmásért Egyesület 2. Az egyesület székhelye: 3154 Szuha-Mátraalmás, Bem u. 1. 3. Az Egyesület önkormányzati elven

Részletesebben

A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN 2005 ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Gödi Sport Egyesület, rövidített neve: G.S.E. 2. Az egyesület székhelye:

Részletesebben

HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalt

HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalt HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalt AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA FELADATA l. Az egyesület neve: HALÁSZTELKI

Részletesebben

2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a mindenkori elnök lakcíme)

2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a mindenkori elnök lakcíme) DOMBÓVÁRI NYERGESVÖLGYI HORGÁSZ SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület adatai 1. Egyesület neve: Dombóvári Nyergesvölgyi Horgász Sportegyesület 2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a

Részletesebben

MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA

MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA VÉSZTŐ, 2012. FEBRUÁR 5. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. (1) Az egyesület neve: Mágori Horgász Egyesület (2) 1 Székhelye: Vésztő, Északi utca 2.

Részletesebben

A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. 1. Az egyesület neve: Síkvölgyi Sporthorgász Egyesület 2. Székhelye: 2800 Tatabánya I. Gál ltp. 529. 3/7 3. Működési területe: Tatabánya Síkvölgy 4. Vízterülete:

Részletesebben

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd ALAPSZABÁLYA Általános Rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd 2. Az egyesület rövidített neve: GY.K.S.E. Szekszárd 3.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tatabánya, 2012. október 29. VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ)

Részletesebben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Általános rendelkezések: A Tiszaújvárosban működő társasházak, lakásszövetkezetek képviselői

Részletesebben

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: 1 ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. A sportegyesület neve: Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa Sportegyesület 2. Székhelye:

Részletesebben

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án)

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án) A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án) 1 I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. (1) Az egyesület neve: Lipóti Sporthorgász Egyesület (2) Az egyesület alakulási

Részletesebben

A BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület neve, célja és feladata: 1. 1. Az egyesület neve: BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ( rövidítése: BSHE ) 2. Székhelye: Bácsbokod, Gróf Széchenyi

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása 3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása A tisztséget és funkciót viselők abban az esetben tudják megfelelően ellátni a feladataikat, valamint a választás folyamán akkor tudnak felelősséggel

Részletesebben

BEZDÉD HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

BEZDÉD HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA BEZDÉD HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Továbbá a 2013. év szeptember hónap 07 napján az egyesületi közgyűlés módosításokkal egységes szerkezetben foglaltan fogadta el. I. Az egyesület adatai 1. Az egyesület

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

Dunavarsányi Petőfi Horgász Egyesület Alapszabálya

Dunavarsányi Petőfi Horgász Egyesület Alapszabálya Dunavarsányi Petőfi Horgász Egyesület Alapszabálya - módosításokkal egységes szerkezetben - 2012.12.15. A Dunavarsányi Petőfi Sporthorgász Egyesület Alapszabálya (A 2012.12.15. napján tartott közgyűlésen

Részletesebben

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése Frankelos és Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Baráti Kör ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Frankelos

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya

A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya A 2011. november 24-i közgyűlésen módosított szöveg vastag betűvel jelölve 1. Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: Magyar Regionális Tudományi

Részletesebben

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA A BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA 1 BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.) A Club neve:.. Baranyai Camping Club ( a továbbiakban :.-Club ) 2.) A Club székhelye : Pécs,- 7621.Pécs,-Búza

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1 ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1. Általános rendelkezések 1.1 1 Az egyesület neve: Bolgár Kulturális Fórum. 1.2 Az egyesület székhelye: 1112 Budapest, Cirmos u. 1-3., B lépcsőház, VIII. em. 47.

Részletesebben

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR Alapszabály - tervezet I. Általános rendelkezések A szakkör neve: SZIGETMONOSTORI ÍJÁSZ KÖR A szakkör rövidített neve: SZÍK A szakkör székhelye: Szigetmonostor Faluház 2015 Szigetmonostor,

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.)

Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.) Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.) Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése szerint elhatározták

Részletesebben

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya A Duna Charta Egyesület Módosított és egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya A Duna Charta Egyesület (bírósági lajstromszáma: Pk.60830/2002) 2009. évi rendes Közgyűlésén 2009. január 21-én és a közhasznú

Részletesebben

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo A PELIKÁN SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1-1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo természetes személyek által kialakított közösségeknek,

Részletesebben

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre 6. számú melléklet A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje 1. A melléklet hatálya kiterjed a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság, valamint a kari Pályá-zati és Ösztöndíj Bizottság (továbbiakban

Részletesebben

Hernádszentandrási Sport Egyesület

Hernádszentandrási Sport Egyesület Hernádszentandrási Sport Egyesület Alapszabálya 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Hernádszentandrási Sport Egyesület Rövidítése: HSE Színe: fekete-fehér Alapításának éve: 2006 Székhelye:

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 1. számú melléklet az SZMSZ-hez NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) Az Egyesületi választásokat a Választási Szabályzata mellett

Részletesebben

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA (Az Ügyrend 2. melléklete) 2012. A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSA Az alapszabály és az ügyrend rendelkezései:

Részletesebben

MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. Budapest, 2005. április 1.

MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. Budapest, 2005. április 1. MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA Budapest, 2005. április 1. Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvényben (a továbbiakban:

Részletesebben

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja:

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja: A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. Az Osztályszövetség arra törekszik, hogy a magyar 40-es hajóflotta önálló versenyosztályként az MVSZ-szel együttműködve,

Részletesebben

KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1 - KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. Az egyesület neve: KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET Székhelye: 2870 Kisbér, Deák Ferenc utca 78. Működési területe: Vízterülete: Bélyegzője: Kisbér városi Park-tó

Részletesebben

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye:

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye: Alapító okirat 1. Az egyesület neve, székhelye: 1.1. Az egyesület neve: Villanypára Egyesület Az egyesület rövidített neve: VAPER 1.2. Székhelye: 6766 Dóc, Petőfi u. 9. 1.3. Az egyesület emblémája: 1.4

Részletesebben

BODROGMENTI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET. Alapszabálya

BODROGMENTI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET. Alapszabálya BODROGMENTI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET Alapszabálya I. Az egyesület neve, székhelye,célja és feladata: 1. Az egyesület neve: Bodrogmenti Sporthorgász Egyesület 2. Az egyesület rövid neve: Bodrogmenti Sporthorgász

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

Cégbírósági nyilvántartási szám: /1999. Alapszabály. Az egyesület megjelölése

Cégbírósági nyilvántartási szám: /1999. Alapszabály. Az egyesület megjelölése Cégbírósági nyilvántartási szám: 1. 482/1999 Alapszabály I. Az egyesület megjelölése (1) Az egyesület elnevezése: Zalai Borút Egyesület (2) Az egyesület székhelye: 8790 Zalaszentgrót, Bocskai u. 1. (3)

Részletesebben

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya 1. A Sportegyesület neve, székhelye 1. A Sportegyesület neve: Tanítóképző Főiskola Sportklub Budapest, rövidítve: BTFSK. 2. Székhelye: 1126 Budapest,

Részletesebben

- a versenyeztetéssel kapcsolatos költségek fedezését, - a rendszeres kapcsolattartást a körzet és a megyei diáksport szervezeteivel.

- a versenyeztetéssel kapcsolatos költségek fedezését, - a rendszeres kapcsolattartást a körzet és a megyei diáksport szervezeteivel. A Türr István Gazdasági Szakközépiskola sport életének pezsdítését elısegítı társadalmi szervezetet hozott létre 2007. március 8. napján. Az egyesület célja, hogy az oktató-nevelı munkával összhangban

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA Kelt, Dunaszeg, 2011. július 8. 1 Alapszabály Az egyesület az alapszabályát a 2011. július 8. napján tartott közgyűlésen hozott határozatok alapján, az alábbiak szerint módosítja

Részletesebben

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA Készült az egyesület 2006. 11. 29-én megtartott közgyűlésén elfogadott módosításokkal. Az egyesület neve: I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Az Universitas

Részletesebben

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Rövid neve: Értem Egyesület 1.2. Az

Részletesebben

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat 2.2. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLYA A Miskolci Egyetem Szenátusának 379/2012. sz. határozata. - 1 - A Miskolci Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Alapszabálya

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2 A HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A szabályzat célja a Honvéd Zrínyi Sportegyesület (a továbbiakban: Egyesület)

Részletesebben

A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium Öregdiák Egyesület az 1912-ben alapított Szombathelyi M. Kir. Állami Főreáliskola (később Faludi Ferenc Gimnázium)

Részletesebben

Magyar Anyagtudományi Egyesület Alapszabály módosítás az ajánlott módosítás döntött szöveggel szerepel a tervezetben ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Magyar Anyagtudományi Egyesület Alapszabály módosítás az ajánlott módosítás döntött szöveggel szerepel a tervezetben ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Magyar Anyagtudományi Egyesület Alapszabály módosítás az ajánlott módosítás döntött szöveggel szerepel a tervezetben 1./ Az Egyesület neve: Magyar Anyagtudományi Egyesület (Rövidítve: MAE) Angol nyelvű

Részletesebben

DOBÓ FERENC HORGÁSZ EGYESÜLET

DOBÓ FERENC HORGÁSZ EGYESÜLET A DOBÓ FERENC HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alapítva: 1933. A DOBÓ FERENC HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA /MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN/ I. AZ EGYESÜLET NEVE 1.1. Az egyesület neve: Dobó Ferenc

Részletesebben

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET - 1 - NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 2005. október 3. - 2-1. A sportegyesület neve: NK. TEKE SE ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal)

Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal) Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal) I. 1. Az egyesület neve: HORGÁSZEGYESÜLET DACSONYTÖRDEMIC

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése ALAPSZABÁLY 1. Az egyesület neve Pozsonyi Piknik Egyesület 2. Az egyesület célja Az egyesület célja: 2.1. Az Egyesület célja a magyar kultúra megismerése és megismertetése, a hagyományok és az anyanyelv

Részletesebben

Gyöngyöspatai Vadásztársaság ALAPSZABÁLYA. Gyöngyöspata, 2008.

Gyöngyöspatai Vadásztársaság ALAPSZABÁLYA. Gyöngyöspata, 2008. A Gyöngyöspatai Vadásztársaság ALAPSZABÁLYA Gyöngyöspata, 2008. A L A P S Z A B Á L Y I. Általános rendelkezések 1. A Gyöngyöspatai Vadásztársaság nevű egyesület az alapító tagok által önkéntesen létrehozott,

Részletesebben

A Magyar Ultisok Országos Egyesülete Alapszabálya

A Magyar Ultisok Országos Egyesülete Alapszabálya A Magyar Ultisok Országos Egyesülete Alapszabálya 1.Általános rendelkezések 1.1.Alapítás A jelen alapszabály (továbbiakban: Alapszabály) 1. sz. mellékletében megjelölt személyek az egyesülési jogról szóló

Részletesebben

NAGYATÁDÉRT. Egyesület. Alapszabálya

NAGYATÁDÉRT. Egyesület. Alapszabálya NAGYATÁDÉRT Egyesület Alapszabálya Alapítva: 1994. 10. 18. Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva: 2003. 01. 27. Nagyatád Jelen egyesület alapító tagjai kötelezettséget vállalnak arra, hogy a jelen

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben