Maminbaba Tábor Évivel és Judyval Receptek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Maminbaba Tábor Évivel és Judyval www.facebook.com/maminbabadabas www.babazunk.hu. Receptek"

Átírás

1 Maminbaba Tábor Évivel és Judyval Receptek Ahol ezt a jelet látod, Mag, amit akartok terméket használhatsz. A tábori finomságok a Klorofill Bt. támogatásával jöttek létre.

2 Almás zabpelyhes babakeksz 2 alma lereszelve 200 g finom szemű zabpehely pici víz A hozzávalókat egy tálban összekeverjük és botmixerrel pürésítjük. Sütőpapírral bélelt tepsire, evőkanálnyi halmokat adagolunk, ellapogatjuk, majd 170 fokon alsófelső sütéssel 20 percig sütjük. A táborban a Klorofill Bt. finom zabpelyhét használtuk.

3 Babakása szószokkal zabpehely víz gyümölcs- vagy zöldségszósz A 3 evőkanál zabpelyhet 2 dl vízben, lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett addig főzd, amíg pudingszerű kása nem lesz. A finomabb szemű zabpehely 5-10 perc alatt, a nagyobb szemű kb perc fő meg. Ezt az adagot oszd kétfelé, hogy több verzióban, külön-külön is meg tudd kóstolni. Az egyikhez keverj villával összenyomott banánt, a másik feléhez reszelhetsz édes almát. A babáknak mindkét verzió 6 hónapos kortól adható. Érdemes kísérletezni a gyümölcs és zöldségszószokkal, mert különleges és finom íz hatást lehet elérni velük: barack, ananász, cseresznye, meggy, sárgarépa, gesztenye, sütőtök, stb. Édesíteni nem kell, mert a gyümölcsök teszik édessé. Magadnak felturbózhatod egy kis fahéjjal, mandulaforgáccsal, pattogatott amaránt maggal. A táborban a Klorofill Bt. finom zabpelyhét használtuk.

4 Baba palacsinta csokikrémmel, nem csak babáknak Palacsinta hozzávalói: 1 közepes alma lereszelve vagy mixerrel pépesítve 3 evőkanál zabpehely finomra darálva 2 evőkanál rizstej vagy víz A hozzávalókból sűrű masszát keverünk. Picit állni hagyjuk, majd kevés kókuszolajon kis palacsintákat sütünk. Csokikrém hozzávalói: 1 db közepes méretű érett avokádó húsa 2 db érett banán 2 evőkanál karobpor Mindent beleteszünk egy nagy tábla és botmixerrel jó alaposan összemixeljük. A recept ötlete innen: A táborban a Klorofill Bt. finom zabpelyhét használtuk. Copyright 2014 babazunk.hu, minden jog fenntartva

5 Baracklekvár sárgadinnyével 2 kg magozott sárgabarack 1 kg sárgadinnye 35 dkg eritrit (elhagyható) A sárgabarackot és a dinnyét vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá az édesítőt és keverjük össze. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, főzzük 5-10 percig, majd tisztára mosott és lecsepegtetett befőttes üvegekbe töltsük a forrásban lévő lekvárt. Azonnal zárjuk le, majd fordítsuk fejre öt percre. Így tartósítószer nélkül készíthetünk lekvárokat. Visszafordítva azonnal betehetjük az éléskamránkba. Recept forrása innen:

6 Cukkinis süti 40 dkg cukkini (hámozott, reszelt) 3 db tojás 12 dkg eritrit (helyettesíthető másfél marék beáztatott, majd leturmixolt aszalt gyümölccsel) 1 evőkanál vanília kivonat 1 csipet só 1 dl kókuszzsír 30 dkg teljes kiőrlésű liszt 10 dkg dió (darált) 1 kk fahéj (őrölt) 0.5 csomag sütőpor 1 kk szódabikarbóna A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, magját kikaparjuk, finomra reszeljük. ( Ha van nagyon zsenge, hüvelykujj vastagságú, apró cukkinink, akkor azt héjastul is le lehet reszelni.) A tojásokat az édesítővel és a vanília kivonattal, valamint a sóval fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd a cukkinit. A liszthez keverjük a darált diót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat. A lisztes keveréket beleforgatjuk a tojásos masszába. Kikent, lisztezett, nagyobb, de magas falú tepsibe töltjük a tésztát. 10 percig erős, majd takaréklángon tűpróbával ellenőrizve sütjük. Ha teteje pirulni kezdene, fóliával letakarva sütjük tovább. Deszkára borítva hűtjük. Sütési hőfok: 180 C Forrás: Copyright 2014 babazunk.hu, minden jog fenntartva

7 Pesto 30 g bazsalikom 50 g dió vagy fenyőmag 1 gerezd fokhagyma só olívaolaj hogy jó állaga legyen A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd üvegekbe öntjük. Frissen is fogyaszthatjuk, de az olaj és a só tartósítja, ezért a kamrában hónapokig eláll. A lényeg hogy az olaj ellepje a pesto tetejét az üvegben. Húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, tésztás ételekhez, levesekhez és vendégváró falatkákhoz is kiváló.

8 Pirított tofu kockák tofu cukormentes szójaszósz A tofut kockázzuk fel, locsoljuk meg szójaszósszal és pirítsuk aranybarnára. Salátákhoz, zöldségekhez és szószokhoz kiváló feltét.

9 Töltött kenyér kb. 4 dl langyos víz kb. 8 dl teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál só 1/2 kocka élesztő a kenyér tetejére lenmag, hántolt napraforgómag / Keverjük össze a tészta hozzávalóit. Ha ragacsos a tészta, akkor tegyünk még bele lisztet, ha száraz, akkor még egy pici vizet. Kelesszük kétszeresére (kb. 1 óra). A megkelt kenyértésztát téglalapformára és kb 1 centi vastagra nyújtsuk és helyezzük el rajta a tölteléket. A töltelék bármi lehet, amit a hűtőben találunk. A táborban paradicsomos, húsos feltét került rá. Húsos paradicsomos A kinyújtott tésztát cukormentes sűrített paradicsommal vastagon kenjük meg, szórjunk rá zöld fűszereket: bazsalikom, oregano, majoránna, majd vegyesen pakoljuk rá a zöldségeket, húsokat, de akár mehet rá főtt tojás és reszelt sajt is. A táborban tejmentes változatot készítettünk. Került rá házi sonka és kolbász, paprika, hagyma, fokhagyma. A megtöltött tésztát feltekerjük, mint a rétest vagy a bejglit. Megszurkáljuk és bevizezzük a tetejét. Lenmaggal, hántolt napraforgómaggal, esetleg sajttal vagy fűszerekkel szórhatjuk meg. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

10 Virágos saláta sarkantyúka levél és virág rukkola mángold uborka sóska karfiol tv paprika kaliforniai paprika tépősaláta bazsalikom tökmag / pak choy cukkini répa esetleg feta sajt Mindent keverjünk össze és fogyasszuk frissen. Természetesen elvehetünk a hozzávalókból és hozzá is tehetünk.

11 Vörösbab saláta 2 doboz vörösbab konzerv 4 ek olívaolaj 2 ek balzsamecet 7 ek víz olasz fűszerkeverék 1 fej lilahagyma apróra vágva Mindent keverjünk össze és pihentessük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

12 Zabgolyók amaránt köntösben Zabkeksz 100 g jó minőségű étcsoki (74% os cukormentes) 6 ek meggydzsem vagy aszalt szilva lekvár (lásd zabpehely tortánál) a golyók beforgatásához pattogatott amaránt Először a zabkekszet készítjük el. 125 g kókuszolaj (puha, lágy legyen) 100 g eritrit 1 tojás 250 g finom zabpehely 40 g kókuszreszelék 1 teáskanál szódabikarbóna csipet só 1 mokkáskanál vanília kivonat 1 mokkáskanál rumaroma 3 evőkanál mazsola A tojást kézi habverővel habosra keverjük az eritrittel, a kókuszolajjal és az aromákkal. Ehhez hozzáadjuk egyenként a száraz összetevőket, és alaposan eldolgozzuk masszává. Majd beleszórjuk a mazsolát és ismét jó alaposan összedolgozzuk a masszát egy pici kb. fél dl vízzel. Ha kb. 10 percet pihent, kézzel gombócokat formázunk, és sütőpapírozott tepsibe tesszük. Majd kézzel és evőkanál segítségével (1-1,5 cm vastag) tallérokat formázunk belőle, lazán egymás mellé. Nem baj, ha összeér, úgyis szét fogjuk morzsolni. 180 fokos előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 11 perc alatt megsütjük. Forrás innen: Ha kisült a zabkeksz nem forrón, de még melegen az előző keverőtálban szétmorzsoljuk, ami könnyen fog menni, mert ez jó morzsás szerkezetű keksz. Gyerekeknek is jó feladat lehet. Majd beleszórjuk a darabokra tört étcsokit és kézzel összedolgozzuk. Állni hagyjuk és mivel még meleg a csoki szépen el fog olvadni. Ezután már csak a dzsemet kell hozzáadni, még egyszer alaposan átkeverni és pár órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe tenni. Utolsó feladatként kis golyókat formázunk belőle és pattogatott amarántba forgatjuk. A táborban a Klorofill Bt. finom zabpelyhét és pattogatott amaránt magját használtuk.

13 Zabpehely torta, aszalt szilva lekvárral 1 l tej (érzékenység esetén növényi tej) 5-6 dkg vaj (érzékenység esetén kókuszzsír) 25 dkg zabpehely 8 dkg xilit 2 tojás 1 zacskó aszalt szilva vagy aszalt sárgabarack A tejet felforraljuk, a vajat és a xilitet hozzáadjuk, amint a vaj felolvadt beleszórjuk a zabpelyhet. Kis lángon 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve fedő alatt duzzadni hagyjuk. A tojásokat kettészedjük, a sárgáját felverjük, a fehérjét pedig habbá verjük. Először a tojások sárgáját adjuk a zabpehelyhez, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is. Egy kivajazott kerek tortaformába terítjük és 160 fokon 30 percig sütjük. Ha kihűlt megkenjük a lekvárral. Aszalt szilva lekvár 1 zacskó aszalt szilvát áztass be egy éjszakára (de legalább 1 órára) annyi vízbe, hogy éppen ellepje, majd másnap turmixold össze a vízzel együtt. A táborban a Klorofill Bt. finom zabpelyhét használtuk. Copyright 2014 babazunk.hu, minden jog fenntartva

14 Zabpelyhes keksz 20 dkg zabpehely kicsit darálva. 1 alma és 1 banán leturmixolva (reszelni, törni is lehet ) 5 dkg kókuszzsír megolvasztva 1 kk őrölt fahéj 1 mk őrölt gyömbér 1/2 kk szódabikarbóna A hozzávalókat összekeverve egy lágy, de kanállal formálható masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsire, evőkanálnyi halmokat adagolunk, ellapogatjuk, majd 170 fokon alsó-felső sütéssel 20 percig sütjük. Önmagában is nagyon finom, de adhatunk mellé pürésített sárgabarackot vagy vízzel összeturmixolt aszalt szilvát. A táborban a Klorofill Bt. finom zabpelyhét használtuk.

15 Zöld turmix Judy és Kincső módra Turmix I. Kb 1 nagy marék zsenge cékla levél ugyanennyi alma sárgabarack 1 banán víz Turmix II. egy nagy marék zsenge cékla levél egy nagy fürtös uborka fele zöld alma 1 banán víz

16 Tájékoztató a pattogatott amaránt magról és zabpehelyről A táborozó anyukák 1-1 zacskó pattogatott amaránt magot és finom zabpelyhet kaptak ajándékba a Klorofill Bt. felajánlásaként. Az alábbi rövid tájékoztatóval szeretnénk segítséget nyújtani a felhasználáshoz. Pattogatott amaránt mag Az amaránt szerepe az egészségtudatos táplálkozásban Az amaránt egy kiváló tápanyagtartalommal rendelkező pszeudocereália (vagyis álgabona), amely jelentős kálium-, magnézium-, kalcium- és vastartalommal rendelkezik. A kiegyensúlyozott táplálkozásban és egyes diétákban egyaránt kedvelt növény előnyös szénhidrát és zsírsavösszetétele miatt. Sőt mi több, mivel az amarántfehérje nem tartalmaz gliadint (a glutén gliadinból és gluteninből áll), ezért az amaránt javasolható lisztérzékeny betegek számára is. Az amarántból készült liszt ötször több vasat, hétszer több kalciumot, négyszer több cinket tartalmaz, mint a búzaliszt, és igen nagy a magnéziumtartalma is. Mit tartalmaz az amaránt? a szénhidrátok anyagcseréjében fontos szerepet játszó B1-vitamint, a zsírok, a fehérjék és a szénhidrátok lebontásához szükséges B2-vitamint, a sejtek energiaháztartásához lényeges B3-vitamint, az öregedési folyamatokat gátló E-vitamint, az immunrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen C-vitamint, bár a benne található mennyiség élettanilag nem jelentős, a szív- és érrendszer egészségéhez fontos telítetlen zsírsavakat, és a fehérjét felépítő egyik aminosavat, a lizint, amelyből a legújabb kutatások szerint az amarántban nagyon sok található Felhasználási javaslatok pattogatott amaránthoz: joghurtba, kefirbe, müzlibe, turmixba, gabonatejekbe, zöldség- és gyümölcssalátába, stb. panírozhatunk vele hidegen (fahéjjal elkeverve pirítás nélkül forgassuk meg benne a túró vagy szilvás gombócot) és melegen (például húsokat, halakat, zöldségeket) egyaránt keverhetjük szendvicskrémekbe, zöldségkrémekbe, kenyértésztához, süteménytésztához, fasírtokhoz, rakottas ételekhez, stb. díszíthetünk vele süteményt, fagylaltot, salátát, szendvicset, vendégváró falatkákat, stb. kókuszgolyó esetén a kókuszreszeléket dúsíthatjuk pattogatott amaránt maggal, de használhatjuk bármilyen hempergetésre váró desszerthez. Támogatónk a Klorofill Bt. Facebook: Mag, amit akartok

17 Zabpehely A zabpehely szerepe az egészségtudatos táplálkozásban Az elmúlt években egyre növekedett az érdeklődés a zabpehely, és annak egészségügyi előnyei iránt. Már kis mennyiség fogyasztása is észrevehetően csökkenti a koleszterinszintet, köszönhetően oldható rost tartalmának, valamint segít megelőzni a szívbetegségeket alacsony zsírtartalmú étrend mellett. A zabpehely sok sportoló étrendjében is központi szerepet tölt be, különösen az erősportolók között. Az oldható rosttartalom képes az emésztést lassítani, így stabilizálja a vércukorszintet. A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers, mivel a főzés felszabadítja a korábban is említett vízoldékony rostokat. ezek a rostok lehetővé teszik, hogy a glukóz csak lassan jusson a véráramba. Ez a cukorbetegek számára különösen jó hír. Forrás: A zabpehely élettani hatásai: Gazdag B vitaminban és E vitaminban Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne Magas a fehérjetartalma Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert Ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni A rák megelőzését is elősegíti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak. Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt nassolni. Felhasználási javaslatok zabpehelyhez: joghurtba, kefirbe, müzlibe, turmixba, gabonatejekbe, zöldség- és gyümölcssalátába babáknak a glutén bevezetéséhez ideális babakeksz vagy kása alapanyag készíthetünk belőle tejbegríz helyettesítőt, tortalapot, müzli szeletet, energiaszeletet panírozhatunk és bundázhatunk vele keverhetjük kenyértésztához, süteménytésztához, fasírtokhoz, rakottas ételekhez kiváló helyettesítője a búzának, darálva liszt helyett sűríthetünk vele, készíthetünk belőle édes és sós lepényeket, palacsintát, fasírtokat, stb. Támogatónk a Klorofill Bt. Facebook: Mag, amit akartok Copyright 2014 babazunk.hu, minden jog fenntartva

18 Könyv és linkajánló W. Ungváry Renáta: A Kismama babakonyhája könyv Fb: W. Ungváry Renáta: Megújulás szülés után könyv Fb: Zizi kalandjai: Fb: Mag, amit akartok: Fb: Tudatos Vásárlók Egyesülete Fb: Köszönetnyilvánítás Ezúton is köszönjük a Klorofill Bt. munkatársainak a támogatást! Sok egészséges finomságot készítettünk a Maminbaba tábor során a tőlük kapott termékekből. Valamint köszönjük a táborozó anyukáknak, hogy velünk tartottak és felejthetetlenné tették ezt a három napot! Judy és Oliv, Kincső és Lizi, Verocs, Aida és Alíz, Andi és Edina, Brigi és Bia, Szilvi és Miló, Ági és Patrik, Orsi és Zéti, Ancsa és Hanna baba. Copyright 2014 babazunk.hu, minden jog fenntartva

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

1300 kcal minta étrend

1300 kcal minta étrend Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Összesen Étel 1 adag (4) Fehérjés zabkása 150g Uborka 150g Paprika 150g Paradicsom 1db (52g) Főt tojás 100g Főtt rizs (zsír és olaj nélkül) 100g Sült csirkemell 200g

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

- Zsuzsi - - Ramóna -

- Zsuzsi - - Ramóna - Fahéjas-almás zabpehely szelet répával - Zsuzsi - 1 bögre (2,5 dl) zabpehely 3 ek méz vagy xilit 1 tk őrölt fahéj 1 rúd vanília pár csepp vaníliás aroma 1 db nagyobb alma 1 db nagyobb, vagy 2 kisebb sárgarépa

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös és ízletes? Mi sem egyszerűbb! A Koronás Befőzőcukorral készült lekvárok elkészítése gyors és egyszerű.

Részletesebben

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival Tartalomjegyzék Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival Csokis-málnás nyers muffin Nyers csoki bon-bon Narancsos brownie szaloncukor Fahéjas-szilvás zselés szaloncukor Mézeskalács szaloncukor Mennyei

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd!

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! 1/17 FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! Mosd meg! A kész ételre reszeld rá! Édességekben is kipróbálhatod! 2/17 Hozzávalók: Szarvasgombás fűszervaj 1 cs

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól A meggy finom magában, nyersen is, de aki nem szereti savanyúságát, még megszeretheti piskótában, süteményben, vagy befõttben. Szörpöt és más italt

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

ÉTREND 1700 KCAL 1. HÉT HÉTFŐ

ÉTREND 1700 KCAL 1. HÉT HÉTFŐ HÉTFŐ Paradicsomos-sajtos rántotta - 1 teljes tojás - 3 tojás fehérje - pár db koktélparadicsom (vagy normál paradicsom) - 50 g mozarella light - kókuszolaj (1 kis ek.) - 3 db puffasztott rizs vagy abonett

Részletesebben

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém Tartalom Bemutatkozás 5 Előszó 8 Nyers növényi étrend vagy teljes értékű növényi táplálkozás? 9 Hogyan történik ez a hétköznapokban? 15 A teljes értékű növényi táplálkozás lelki oldalról 16 Lúgosítás...

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV É D E S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV É D E S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV É D E S TARTALOM 1. Céklás csokis torta 2. Mogyoróvajas bögrés süti 3. Zabos Túrógombóc 4. Körtés almás pite 5. Fehérjés frappuccino 6. Almás palacsinata 7. Töltött zsemle

Részletesebben

Metélıhagymás kukorica krémleves

Metélıhagymás kukorica krémleves Metélıhagymás kukorica krémleves 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evıkanál liszt 1 csokor metélıhagyma szerecsendió ırölt fehérbors, só A kukoricáról

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad.

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad. Receptötletek a friss, sütésre kész tésztákhoz. Friss gondolat. Finomat ad. Friss tészták - friss ötletekkel töltve! Friss karácsonyi tésztáinkkal garantált a siker. Minden évben elérkezik az idő, amikor

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV TURMIX CB2200 FŐZŐ FUNKCIÓVAL OLDAL TARTALOM 6-17 LEVESEK 18-25 SZÓSZOK & PESZTOK 26-27 GUACAMOLE & LEKVÁR ELŐSZÓ FUNKCIÓK Kedves vásárló! Köszönjük, hogy a CB2200-as

Részletesebben

Mini Torta Gyűjtemény

Mini Torta Gyűjtemény Mini Torta Gyűjtemény Összegyűjtőtte: Szűcs Szilvia Mindenki életében vannak jeles napok mint például a születésnapok, keresztelők, évfordulók, esküvők, amikor az ünnepi asztalra az étkezés lezárásaként

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2014 Tökös- mákos muffin: 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 étolaj, 1 db

Részletesebben

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só.

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Hájas tészta Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Elkészítése: 50 dkg lisztből a tojásokkal, ecettel, élesztővel rétestésztát

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV S Ó S TARTALOM 1. Fehérjés pizza 2. Pulykafasírt 3. Kecskesajt szuflé 4. Quiche 5. Sós mugcake 6. Rost dús galuska 7. Sárgaborsó főzelék 8. Brokkoli krémleves 9. Krumplikrokett

Részletesebben

Makrobiotikus ételek és desszertek

Makrobiotikus ételek és desszertek Makrobiotikus ételek és desszertek Kinpira pórézöld sárgarépával 1 póré zöldje ferde karikákra vágva 1 vékonyabb sárgarépa ferde karikákra gyalulva (uborkaszeletelőn) 1 kiskanál szezámolaj csipet só Az

Részletesebben

flora-natura.hu Radványi Petra E.V. kizárólagos magyarországi forgalmazó

flora-natura.hu Radványi Petra E.V. kizárólagos magyarországi forgalmazó flora-natura.hu Radványi Petra E.V. kizárólagos magyarországi forgalmazó 0,5 mérőpohár fehér rizs 0,5 mp kókuszreszelék (hogy ne legyen nyákos) csipet só 1 ek. olaj vanília víz az alsó csíkig. A szárazanyagot

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

Babareceptek 6 hónapos kortól

Babareceptek 6 hónapos kortól Anyatejes spenót 2 marék spenótlevél (vagy 5-6 kis adag fagyasztott leveles spenót) 2 ek olívaolaj 2 ek kukoricaliszt 150 ml anyatej Jó- ha friss spenótból dolgozunk: a spenótot megmossuk, a levelek ereit

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles Aszalt szilvás rétes Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 15 dkg zabpehely, 20 dkg aszalt szilva, 3 dl rostos szilvalé, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes),

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre Húsvéti sonkás muffin Hozzávalók 12 főre Búza finomliszt 200g Teljes kiőrlésű liszt 100g Füstölt főtt sonka 200g Burgonya 150g Olaj 1 evőkanál Tojás 1 db Póréhagyma 60g Zöldpaprika 60g Élesztő 1 csomag

Részletesebben

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Emese süteménypor Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, kettéosztjuk. Ki

Részletesebben

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára Karácsony Mézeskalács Hozzávalók 40 darabhoz 34 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez 12 dkg vaj 20 dkg méz 2 tojássárgája 1 teáskanál

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK SERTÉS COMB SZALONNÁVAL TŰZDELVE, HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL ÉS ALMÁS MAZSOLÁS SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Elkészítéshez szükséges idő: 2 óra 1-1,5kg sertés lapocka 0,50kg

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

Alakformáló mintaétrend

Alakformáló mintaétrend Alakformáló mintaétrend (tejmentes, laktózmentes) Az alakformáló mintaétrend olyan nő számára ajánlott, aki tudatos táplálkozással kívánja elérni és megtartani az ideális testsúlyt! A személyre szabott

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 1. osztályos tanulók részére II. félév, 2 óra Készült az Európai

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

Slim Fitt mintaétrend

Slim Fitt mintaétrend Slim Fitt mintaétrend (gluténmentes, cukormentes) Az alábbi étrend egy jó példa arra, hogy bármilyen egészségügyi probléma mellett lehet egészségesen étkezni. Természetesen számos egyéni tényezőt figyelembe

Részletesebben

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van SÉFKÉnt egyetértünk abban, hogy a burgonyapüré íze a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van nagyszerű íz és nagyfokú hatékonyság 65 adag* *1 adag: 30 g pehely = 215 g kész burgonyapüré

Részletesebben

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Szilvakrémleves sörös ropogóssal Hozzávalók 4 főre: Leves - 300 g aszalt szilva - 200 ml Soproni Szilva Démon - 40 g liszt - 50 g cukor - 1 ek vaj - 2 db egész fahéjrúd

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Műtétet követő 1. nap: TEA ÉS VÍZ Igyon lassan, kis kortyokban Várjon 1-2 percet a kortyok között; Egyszerre soha ne igyon többet 1 dlnél Csakis szénsavmentes

Részletesebben

Reggeli. Reggelik. 0-30g szénhidrát-tartalomig

Reggeli. Reggelik. 0-30g szénhidrát-tartalomig Reggeli Reggelik 0-30g szénhidrát-tartalomig Zöldséges túrókrém Hozzávalók 4 adaghoz: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg kígyóuborka, 5 dkg piros kaliforniai paprika, 10 dkg retek, 10 dkg natúr joghurt, só, frissen

Részletesebben

A Paleo jó neked. Szakácskönyv 115 paleo recepttel. Kalmár Erzsébet. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

A Paleo jó neked. Szakácskönyv 115 paleo recepttel. Kalmár Erzsébet. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! A Paleo jó neked Szakácskönyv 115 paleo recepttel Kalmár Erzsébet 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Bevezető Üdvözlök minden kedves olvasót, aki az első megjelent szakácskönyvemet lapozgatja. Pár

Részletesebben

4 hetes reform diétás étrend

4 hetes reform diétás étrend 4 hetes reform diétás étrend A 4 hetes reform diétás étrend változatos és egészséges ételeket tartalmaz. Ha szeretnél egészségesen étkezni a mindennapokban, de eddig nem tudtad, hogyan láss hozzá, most

Részletesebben

Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök

Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök Burcsa Annamária A hokkaido tök, amelyet tévesen japán sütőtöknek is neveznek, egy igazi kuriózum. A tökfélék közül leginkább édes ízével tűnik ki Az észak-amerikai

Részletesebben

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból.

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból. MARTON MELINDA 5 perces desszertek 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból www.testtudatos-taplalkozas.hu 1 A szerzőről Marton Melinda tudományos kutató, a helyes ételtársítás és a

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

STERVIA RECEPTEK Hasznos tudnivalók: A Stevia kivonatokat szinte minden étel/ital elkészítéséhez lehet használni - italokhoz, turmixokhoz, süteményekhez, salátákhoz, főzelékekhez, pudingokhoz, tortákhoz.

Részletesebben

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com ANTIPASTI Olasz előételek házilag Hazavinni & kipróbálni marche-restaurants.com (Töltött gomba) Funghi ripieni 200 g óriás csiperke, barna vagy fehér 10 g petrezselyemzöld 1 friss tojás 25 g zsemlemorzsa

Részletesebben

10 gyors és olcsó szendvicskrém

10 gyors és olcsó szendvicskrém 10 gyors és olcsó szendvicskrém Miért készítsünk szendvicskrémet? Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak

Részletesebben

Óbudai Kisgyermekes Családok Egészségnapja Receptgyűjtemény 2017.

Óbudai Kisgyermekes Családok Egészségnapja Receptgyűjtemény 2017. Óbudai Kisgyermekes Családok Egészségnapja Receptgyűjtemény 2017. Babakonyha receptek Sajtkrém 3 kávéskanálnyi reszelt trappista sajt 1 főtt tojás sárgája kefir zöldhagyma petrezselyem zöld 1 A reszelt

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5 1 Tartalomjegyzék: 1. Román krémes... 2 2. Mikádó (kőszikla) torta I.... 3 3. Mikádó (kőszikla) torta II.... 4 4. Kókusztetős ananászkocka... 5 5. Tejfölös csodasüti... 6 6. Gesztenyebomba... 7 2 1. Román

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 2. Hét

Menü - 1800 kcal. 2. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták Tartalomjegyzék DPG Recepttár 293... 1 Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták... 1 Tartalomjegyzék... 2 Máglyarakás receptek... 3 Máglyarakás

Részletesebben

Tartalom. iii. bevezetés 6. első rész Hagyd el! 8

Tartalom. iii. bevezetés 6. első rész Hagyd el! 8 Tartalom bevezetés 6 első rész Hagyd el! 8 1. fejezet elkészülni, vigyázz, rajt! 10 Mielő tt elkezded 12 Belső indítékaid feltárása 13 Felkészültél? 16 Az egészséges testsúly piramisa 18 A Hagyd el! szakasz

Részletesebben

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Receptötletek a friss és sütésre kész tésztákhoz Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Friss tészták Tante Fannytól A valaha legjobb, ahogy ma is szeretjük. Frissen sütjük, és sajnos, mindig rögtön

Részletesebben

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad.

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad. Receptötletek a friss, sütésre kész tésztákhoz. Friss gondolat. Finomat ad. Friss tészták - friss ötletekkel töltve! Friss és sokoldalú Minden évben elérkezik az idő, amikor újra megsüthetjük kedvenc karácsonyi

Részletesebben

Receptkönyv Gőzölős sütő

Receptkönyv Gőzölős sütő HU Receptkönyv Gőzölős sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Zöldségek, hagyományos Főzőedény: Bármilyen főzőedényt választhat, amely legalább 100 C-ig hőálló. 400 g karfiol 200 g sárgarépa 200

Részletesebben

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL szakácskönyv Tényleg ennyi pénzt szánunk a kukába? Az Európai Unióban évente 89 millió tonna étel és élelmiszer végzi a szemetesben. A naponta közel 10 000 kamionnyi mennyiség

Részletesebben

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek A recepteket írta: Ganter Klári hivatásos konyhatündér az otthoni főzés szakértője 9+1 Karácsonyi menü azoknak, akik szeretnek időt pénzt energiát spórolni, de nem engednek a kreativitásból 1 A karácsony

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

Hencsey Roland mesterszakács receptjei

Hencsey Roland mesterszakács receptjei 1 2 1. alkalom Minestrone leves Könnyű ugyanakkor tartalmas olasz zöldségleves elkészítése egyszerű, de mint minden nagy odafigyelést igényel 0,15 kg császárszalonna kockára vágva 0,2 kg sárgarépa batonokra

Részletesebben

III. Hagyományos házi sütemények

III. Hagyományos házi sütemények III. Hagyományos házi sütemények Epres habos süti A sütőt előmelegítjük 170 Cra. Elkészítési idő: 1 óra Mennyiség: 24 szelet Nehézségi fok: könnyű Tésztához: 8 tojás 8 ek cukor 8 ek liszt 1/2 cs. sütőpor

Részletesebben

Levesek. Spárgakrémleves. Hozzávalók: (1 csésze = 2-2,5 dl )

Levesek. Spárgakrémleves. Hozzávalók: (1 csésze = 2-2,5 dl ) Spárgakrémleves Levesek RÓZSASZÍN- lisztmentes ZÖLD- egészséges (1 csésze = 2-2,5 dl ) 500 g fehér spárga, tisztítva só 1 tk kristáycukor 2 ek vaj 2 ek liszt 1 csésze húsleves 1 csésze tejszín Készíthetjük

Részletesebben

Lekvár és Szörp R eceptek. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam.

Lekvár és Szörp R eceptek. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Lekvár és Szörp R eceptek Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. 1 kg kezeletlen héjú narancs 2-3 ág menta 1 kg Koronás Szirupcukor 3/4 liter víz A mentát nem csak fűszernövényként lehet használni,

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

Rétes recept réteslapból

Rétes recept réteslapból Rétes recept réteslapból Elkészülési id?: 120 perc 2 adaghozzávalók: 2 csomag réteslap min 8 lap /csomag 3 zsír 50 dkg túró 1. oldal (összes: 5) porcukor mazsola 1 darab tojás 2 dl búzadara cukor 25 dkg

Részletesebben

Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint

Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint Minta étrend Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint Az Alakorvoslás program szakaszai Az Alakorvoslás Program három, egymásra épülő szakaszból áll, amelyek a Speed, az Easy és a New Life

Részletesebben

83 mézes recept. az egészség megőrzésére

83 mézes recept. az egészség megőrzésére 83 mézes recept az egészség megőrzésére Az ásványianyag-szükséglet kielégítését segítő receptek Zöldségkoktél Hozzávalók 2 adaghoz: 1/4 l vegyes zöldséglé 200 g zsíros joghurt néhány csepp cinomlé só,

Részletesebben

Világimanap 2010. Kamerun Receptek

Világimanap 2010. Kamerun Receptek Világimanap 2010. Kamerun Receptek Banánkenyér 1-3/4 csésze liszt 1 csésze cukor 1 tk. szódabikarbóna 2 felvert tojás 1 tk. sütıpor 3 közepesen érett banán pürévé nyomva 2 evıkanál margarin csipet só Elkészítés:

Részletesebben

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF MOLNÁR FERENC CUKRÁSZ CHEF SZOLJÁR CSABA ÜZLETVEZETŐ 2009. Ropogós sajtkosárka, juhsajt habbal. Juhsajt hab: kg tejszín 0,30 juhsajt 0,10 fehérbors A tejszínt

Részletesebben

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából Fekete-erdı torta 250 g vaj, feldarabolva 1 evıkanál instant kávé 375 ml forró víz 200 g étcsokoládé, feldarabolva 300 g porcukor

Részletesebben

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók:

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók: Európa édes oldala Az alábbi szöveg a Sweet Europe Let yourself be seduced című kiadványnak (kiadta: Institut der Regionen Europas, Salzburg) nemhivatalos magyar fordítása. Amióta világ a világ, azóta

Részletesebben

PROTEIN PALACSINTA RECEPTFÜZET 18 FINOM, EGYSZERŰ ÉS DIÉTÁS PALACSINTA RECEPT

PROTEIN PALACSINTA RECEPTFÜZET 18 FINOM, EGYSZERŰ ÉS DIÉTÁS PALACSINTA RECEPT PROTEIN RECEPTFÜZET 18 FINOM, EGYSZERŰ ÉS DIÉTÁS RECEPT PROTEIN RECEPTFÜZET Örülünk, hogy letöltötted első, ingyenes receptfüzetünket, amit nagy szeretettel készítettünk Neked. Az online füzetünkben 18

Részletesebben