Biztonshgi Cs munkarendi eloiraisok.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonshgi Cs munkarendi eloiraisok."

Átírás

1 4. sz. lnellt5klet Az OrszaighBz, az 0rsz;iggyulCs Irodahaza Cs az OrszaiggyulCs Hivatala ailtal hasznalt Cpuletek teruletcn munkat vcgzo kulso gazdalkod6 szervezetre, vaillalkoz6ra, illetve ezek dolgoz6ira vonatkoz6 Biztonshgi Cs munkarendi eloiraisok. A., MunkavCdelmi eloiriisok. A targybani kpitmknyek teruletkn, illetve azokkal kapcsolatban a hatalyos kozponti jogszabalyokban rendeletekben, szabvanyokban rogzitett munkavidelmi eloirisokat minden tervezo 6s kivitelezo - kulon felhivas nelkul is - koteles krvknyre juttatni. A szerzodkses munka megkezdkse elotti munkaterulet atadast - atvktelt - irasban kell rogziteni. A kulso kivitelezo csak munkavkdelmi szempontb61 is megfelelo gkpekkel, berendezksekkel, eszkozokkel, szersz~okkal 6s hat6shgilag engedklyezett anyagokkal vkgezheti a tevkkenyskget. Amennyiben a szerzodkses munkavkgzks hosszabb ideig tart, ugy a kulso kivitelezo iltal alkalmazott gkpekre, berendezksekre biztositania kell az eloirt 6s szukskg szerinti biztonsagi felulvizsgalatokat, karbantarthst. A kulso vallalat dolgoz6i rendelkezzenek a szerzodott munka vkgzkskhez szukskges szakrnai, munkavkdelmi ismeretekkel. Csak biztonsagos munkavkgzksre alkalmas allapotban vkgezhetik a munkat illetve tartdzkodhatnak az Orszaghaz illetve az Orszaggyulks Irodahaza teruletkn. Az ittas vagy egykb szempontb61 biztonsagos munkavkgzksre alkalmatlan kulso dolgoz6kat a munkaadbjuknak kell a targybani kpitmknyek teruletkrol azonnali hatallyal eltavolitaniuk. A tirgybani CpitmCnyek teruletcn szeszes italt fogyasztani tilos! A szerzodott munkhhoz kapcsol6d6 munkavkdelmi oktatast a kulso gazdasagi egyskg koteles biztositani - idobeni krvknyesskggel - az itt alkalmazott dolgoz6i rkszqe. A kulso kivitelezo koteles gondoskodni a targybani teriileten lkvo, munkat vkgzo dolgoz6inak felugyeletkrol. A kulso kivitelezo koteles dolgoz6i rkszkre biztositani az eldirt egykni vkdofelszerel6st, vkdoruhat, vkdditalt, tisztalkod6szert, valamint az elsosegklynyujt~shoz szukskges egkszskgugyi felszerelkst 6s a megfelelo szamu kkpzett elsosegklynyujt6t.

2 Amennyiben az adott munkateruleten tobb egyscg dolgozoi vcgeznek munkat, akkor sziikscg szerint, de hetente legalabb egyszer megbeszclcst kell tartaniuk - az Crintett gazdasagi egyscgek kepviseloinek - a munkak biztonsagos vcgzcscnek koordinalasa ccljab61. A kulso kivitelezo a targybani kpuletekben ldvo munkahelykn naponta ossze kell, hogy takaritsa az esetlegesen felgyult tormelcket, bontott anyagokat Cs ezeket 24 orin belul a szerzodcsben meghath-ozott deponia helyre kell elszallitani. A napi munka vkgeztkvel a kulso kivitelezonek th-gybani munkahelykt ugy kell elhagynia, hogy a vkletlen balesetet, tuzesetet okozhat6 veszclyforrasokat megszuntette, elzarta (pl. feszultscgmentesitenie kell az elektromos berendezeseket; izzo, parazslo anyag nem maradhat; magasban anyagot ugy nem hagyhat, hogy esetleges szclvihar azt lesodorva balesetet idczzen elo). Az ideiglenes hasznalatra itadott szocialis 1Ctesitmenyek rendbentartash-61, takaritash-01 az igknybe vevo vallalat koteles gondoskodni. a nevezett helyiscgeket a szerzodcses munka vcgeztcve1 a kulso kivitelezo olyan allapotban koteles visszaadni, ahogy azt jegyzokonyvileg atvette. Amennyiben a kulso kivitelezo dolgozoja vagy dolgozoi munkabalesetet szenvednek, bgy a kulso kivitelezo az eloirt jelentcsi kotelezettskgcn tul az esetleges balesetrol azonnal Crtesitse az OrszaggyulCsi Hivatal munkavcdelmi vezetojct es hazi telefonsz&non/. Esetleges tavollete esetcn az OrszaggyulCs Muszaki Igazgat6sBghak az adott szerzodkses munkaban Crintett muszaki ugyintczojct kell Crtesiteni. B., TuzvCdelmi eloirhsok. Az Orsz~ghaz, az Orszaggyiilks Irodahhza Cs az OrszaggyiilCs Hivatala altal hasznalt epiiletek tuzvkdelme - megelozo es tuzeseti jelleggel - az Cpuletek kiemelt jelentoscge miatt is minden egyes ott tartozkodo szemelynek - belecrtve az ott dolgozo kulso gazdalkodo szervezetek, vallalatok dolgozoit is - allampolgari kotelesskge. Az epitmknyek teruletcn, illetve azokkal kapcsolatban a hatalyos kozponti rendeletekben, szabvanyokban, szabdyzatokban rogzitett tuzvcdelmi eloirasokat minden tervezo Cs kivitelezo kulon felhivas nclkul is koteles CrvCnyre juttatni. A kulso gazdalkodo szervezet a targybani 1CtesitmCnyek teruletcn kialakitando tuzvcdelmi intkzkedcseinc1 a tevckenyscgcve1 kapcsolatos helyiskgek tuzveszclyesscgi osztdyba sorolasiit is koteles figyelembe venni. Az Cpuletek helyisegeinek - a rendeltetcsszeru hasznalat alapjan tortcno tuzveszclyesskgi osztalyba sorolasat kulon tablhzaton bocsatjuk a kiilso gazdalkodo

3 szervezet rendelkezcscre. TermCszetesen az Crintett helyisegekre vonatkozo tuzveszclyesscgi osztalyba sorolas mellett meghataroz6 szerepe van a kiilso kivitelezo altal - az adott teriileten - felhasznalt, alkalmazott anyagok, technologiak tuzvesz~lyess~g~nek is. A kiilso szerv a kozponti tuzvcdelmi eloiriisokat a tuzveszclyesscgi osztalyba sorolasnak megfeleloen koteles alkalmazni. A kulso kivitelezo a targybani teriileten vcgzett tevckenysegct koteles a vonatkoz6 kozponti tuzvcdelmi eloirasoknak megfeleloen megszervezni. Ennek CstelmCben meg kell hatiirozni (illetve dolgozoival tudatositania kell) a targybani munkahellyel illetve munkakkal kapcsolatosan tobbek kozott: - A tuzvedelmi eloirasok helyi betastiisakst felelos dolgozoit Cs feladataikat. - Az adott munkaterulettel, felhasznalt anyagokkal Cs technol6giiikkal kapcsolatban betastand6 tuzvcdelmi eloirasokat. - A dohanyzasra 6s tuzveszclyes tevckenyscgre alkalmas helyeket. - Az esetleges tuzeset kapcsan szukscges teendoket, igy tobbek kozott az esetlegesen haszniland6 menekulksi utvonalakat (az Orsziighiiz padliistercben dolgoz6knal a kupola kozelkben ldvo V-os es XIII-as lcpcsohbz biztositott - allando jelleggel - menekulcsi utkdnt). - Az adott munkateruletre biztositand6 tiizvcdelmi felszerelcsek, eszkozok milyenscgct, mennyiscgct. A targybani munkavcgzcshez sziikseges mozgathat6 tuzvcdelmi felszerelcsek, eszkozok biztositasa a kiilso kivitelezo feladata. Hosszabb ideig tasto munkavcgzcs esetcn gondoskodni kell a tuzvcdelmi felszerelisek, eszkozok eloist feliilvizsgiilat~r61, karbantastasiirol. Amennyiben a szukscges tiizvcdelmi eszkozoket az OrsziiggyulCs Hivatala biztositja, ugy ezt a szerzodcsben kulon rogziteni kell. A thsgybani munka megkezdcse elott a kulso kivitelezo koteles meggyozodni arr61, hogy az Crintett dolgozoi az adott tipusu munkahelynek, technologianak megfelelo es egy Cven belul megtastott tuzvcdelmi oktatasban ~Cszesiiltek-e. Amennyiben nem kaptak ilyen oktatast, ugy a tuzvcdelmi oktatast mcg a munka meginditasa elott meg kell tastania. Az oktatas megtostcntct dokumentalo iratot a munka helyszincn kell tastania. Dohsinyozni csak az arra kijelolt helyen szabad! Minden egycb teriileten - kiilonos tekintettel az A-C tuzveszclyesscgi osztalyba tastoz6 helyiskgekben - tilos! E ~ O cigarettat, gyufat tilos olyan helyre tenni, illetve dobni, ah01 az tiizet okozhat! TuzveszClyes teruleteken (pl. az egcsz padlastcr, tetozet, faallvanyok stb.) a kulso kivitelezo koteles fokozottan ellenorizni, hogy dolgoz6i betastjak-e a dohzhyziissal kapcsolatos tuzvcdelmi eloiriisokat.

4 Minden olyan tevckenyscg, amely nyilt linggal, szikrazissal vagy a kornyezetet veszclyezteto magas homcrskklette1 jir, iltalaban tuzveszclyes. TuzveszClyes tevckenyscget - kulso gazdilkodo szervezetnek - tirgybani 1Ctesitmenyek teruletcn csak elozetesen kiadott irasbeli engedcly alapjin szabad vcgeznie, illetve vkgeztetnie. A kulso gazdalkodo szervezet iltal vcgzett tuzveszclyes tevckenyscgre az engedcly kiadasa a kulso gazdilkod6 szervezet vezetojcnek vagy megbizottjanak feladata. Az engedklyt azonban az OrszaggyulCs Muszaki Igazgat6siga kijelolt munkatirsival littamoztatni kell, aki az engedelyt szukscg esetcn - a helyi sajatossigoknak megfelelo - tuzvcdelmi eloirisokkal egesziti ki. Alvillalkoz6 iltal vegzett tuzveszklyes tevckenyscg esetcn az engedclyt a fovillalkoz6nak is littamoznia - szukscg esetcn kiegiszitenie - kell. Az engedclynek tartalmaznia kell a tevckenyscg idopontjit, helyct, leirisit, a munkavcgzo nevct, a vonatkozo tuzvcdelmi szabilyokat 6s eloirisokat. Ipari jellegu tuzveszclyes tevckenyscget (pl. hegesztcs, forrasztis) csak az adott munkakorre eloirt szakrnai kcpzettscgge1 Cs tuzvcdelmi vizsgival is rendelkezo szemcly vcgezhet. A tuzveszclyes tevekenyskg befejezcse utan a munkit vcgzo a helyszint - tuzvcdelmi szempontb61 - koteles atvizsgilni Cs esetleges tuz keletkezcsct meggitolni. Az Orszightizban a tuzveszclyes tevckenyscg megkezdcsct 6s befejezcsct - amennyiben azt illand6 tuzveszclyes tevckenyscgre kijelolt helyiscgen, teruleten kiviil vcgzik - az Orszighiz Tuzolt6parancsnoksBganak be kell jelenteni. Minden allampolgirnak - igy a kulso kivitelezonek is - kotelesscge, hogy az minden eszlelt tuzet a tuzolt6signak haladkktalanul jelentse, a kozelben tart6zkodokat riasztania szukscges, tovibbi a tuzoltast - lehetoskg szerint, - szemklyek mentcsct - szukscg szerint - meg kell kezdenie. Aki tiizet, vagy annak kozvetlen veszclyct Cszleli, illetve arr61 tudomist szerez, koteles azt haladkktalanul jelezni: - Orszighizban: az Orszaghaz Tuzolt6parancsnoksig~ra szemklyesen (Orszighiz XV-os udvar) illetve s hazi telefonszimon vagy a legkozelebbi tuzjelzo uvegcnek betorcscve1. - Irodahizban: a kapuorskgnek szemklyesen illetve a 6119-es hizi telefonszimon vagy a legkozelebbi tuzjelzo uvegcnek betorcscve1, vagy az Orszighiz Tuzolt6parancsnoksigira s hazi telefonszimon vagy az illami tuzolt6sigot kell hivni a 05 vagy az virosi telefonszhon.

5 A tuzesetet akkor is jelenteni kell, ha azt - sajat erobol - eloltottik. A tuz eloltisa utan - lehetoskg szerint - erintetlenul kell hagyni a tuz helyszinkt a tuzvizsgalat kezdetkig. C., Munkarendi eloirasok. Az OrszBghBzban, az Orsziggyulks Irodahazaban (tovabbiakban: Irodahiz) Cs az Orsztiggyulks Hivatala iltal hasznalt epuletekben munkht vkgzo kulso gazdalkod6 szervezetek, v8llalkoz6k itteni munkarendjuket ugy hatiirozzak meg, hogy a munka-kezdcsi ks befejezksi idopontjuk - hktkoznap - reggel ra ks ra kozk esskk az iitoltozksi idovel egyutt. Az iltaluk alkalmazott munkaidot kotelesek kozolni szerzodkskotkskor. Indokolt esetben, ha az hltalunk kozolt idopontokon kivul es6 idoszakban kell munkat vkgezniuk, ugy ezt csak az Orszaggyulks Muszaki Igazgat6sBgiihoz (tovabbiakban: O.M.I.) tartozo osztalyok hltal biztositott kulon engedkllyel tehetik. Az Cpuletekbe belkpni 6s bent tart6zkodni csak krvknyes belkpovel lehet. Hasznalatos az arckkp nklkuli illand6 belkpojegy. Ez olyan hatarozott idore sz616 engedkly, amely az Orszighiz XIII-as szamu kapujan at, illetve az Irodahiizba jogosit belepksre, ks csak munkaidoben a szemklyi igazolviny felmutat8shval egyutt krvknyes. Ilyen belkpot azok a kulso dolgoz6k kaphatnak az O.M.1.-n keresztul, akik az Orszighizban vagy az Irodahizban vkgeznek illand6 jellegu munkht, vagy oda rendszeresen bejirnak munkat vkgezni. Az arckcp nklkuli igazolviny elvesztkskt irisban azonnal jelenteni kell az O.M.I. illetkkes vezetojknek, aki irisban ertesiti a Koztirsasiigi 0rezred illetkkes vezetojkt. Ugyancsak hasznalatos a nkvjegyzkk alapjan tortkno belkptetks, amelyet meghatarozott ideig tart6 munkavkgzks esetin biztositunk. A nkvjegyzkk alapjh tortkno be- 6s kilkptetksi engedelyt az 0.M.I-hez tartoz6 osztalyok biztositjak a kulso dolgoz6k rkszkre. Ezkrt az adott munkavkgzksnel alkalmazott kulso dolgoz6k adatszolg8ltato jegyzkkkt/nkvjegyzkkkt/ a munkaadbjuk ckgszeru aliirissal ellatva a munkak megkezdkse elott harom hkttel koteles - az adott munkiban krintett - 0.M.I-hez tartoz6 osztily rendelkezkskre bocshtani. Az adatszolg8ltato jegyzkk eloirt idoben tortkno elkuldksknek elmulasztisiib61 kovetkezo mindenfajta khr, kksks, anyagi kovetkezmkny a kulso gazdalkod6 szervezetet, villalkoz6t terheli. A nkvjegyzkk alapjin tortkno be- 6s kilkpksre jogosultak az Orszaghaz XIII-as szimu kapujan 6s az Irodahaz 6.n. gazdasigi kapujan it kozlekedhetnek.

6 Az Orszaghazban ks az Irodahazban nkvjegyzkk alapjan munkkt vkgzo kulso dolgoz6k (kulso gazdalkod6 szervezet) amennyiben - esetenkknt - az engedklyezett munkaidon tul illetve munkaszuneti napokon is kivannak munkat vkgezni, 6gy erre munkaadbjuk ccgszeru al~ir~saval ellatott kirelemmel - a rendkivuli munkavcgzcst megelozoen legalabb kct nappal - kcrhet engedclyt az 0.M.I-hez tart026 - krintett - osztalyt61. A kcrelemnek tartalmaznia kell a fentiekben eloirt adatszolgaltat8son kivul a rendkiviili munka varhat6 idotartamat (kezdcs, befejezcs) Cs pontosan behathrolt helykt. A ncvjegyzck alapjan torteno be- Cs kilcpcsre jogosultak rendkiviili munkavcgzcskor a OrszAghAz VII-es szamu kapujan 6s az Irodahaz fobejaratan keresztul kozlekedhetnek. Anyagok, szersziimok, csomagok be- Cs kiszallitasa a targybani Cpuletekbe csak a vonatkoz6 eloirasoknak megfeleloen tortcnhet. EllenorzCs szempontjabol csomagnak kell tekinteni kczitask8nal nagyobb mcretu taskat, borondot, kulon csomagolt targyakat. Beszallitaskor a kulso munkavcgzo - elozetesen - pontos, rcszletes listat, szallit6levelet koteles kksziteni a beszallitand6 anyagokr61, targyakr61, amelyet a beszallitaskor koteles - kulon felsz6litas nclkul - leadni a kapuorskgnek. A kulso munkavcgzo altal vallalt tevckenyscghez szukscges szerszamok, eszkozok, gcpek, berendezcsek valamint anyagok ki- Cs beszallitasa az OrszAghAz XIII-as szamu kapujan illetve az Irodahaz u.n. gazdasagi kapujan keresztul tortcnik. Az anyagok, targyak kiszallit~s~hoz szukseges engedelyt, az u.n. kapujegyet az 0.M.I-hez tartoz6 - Crintett - osztaly biztosit a kulso munkavegzonek az elozetesen leadott pontos, rcszletes lista alapjan. Kiszallitaskor a kapujegyet - kulon felszolitas nclkul - le kell adni a kapuorskgnek. Az anyagok, thrgyak ki- ks beszallitasa csak a hivatalos munkaido alatt tortcnhet. A szallitas idopontjat - elsosorban az Orszaghaz esetcben - legalabb kct nappal a szallitas elott egyeztetni kell az O.M.1 - Crintett - muszaki ugyintczojkve1, akadalyoztatasok elkerulcse miatt. A kulso gazdalkod6 szerv altal szallitott Cs a kct Cpuletben felhasznalasra, bekpitksre keriilo anyagokat, tkgyakat csak a kulso gazdalkod6 szerv megbizottja veheti at, ugy, hogy azt azonnal az 0.M.I- Crintett - muszaki ugyintkzoje altal kijelolt taro16 helyre szallitja be. A kulso dolgoz6k mindkit Cpuletben csak a munka vcgzcschez illetve az ezzel kapcsolatos tevckenyscghez (pl. hivatali Ctkezde, bufc igknybevktele) szukscges utvonalakon kozlekedhetnek illetve szukscges teruleteken tartbzkodhatnak. Az Orszaghazban Cs az Irodahazban a kulso munkavcgzok csak a teherliften szallithatnak tehert Cs szemclyt. A szemclylifteket a kulso dolgozok nem hasznalhatjak!

7 A kulso gazdalkod6 szervezet, vallalkoz6 koteles biztositani, felugyelni, hogy dolgoz6i a vonatkoz6 jogszabalyoknak, szabalyzatoknak, eloirasoknak megfelelo munkafegyelmet, allampolgari fegyelmet maradektalanuk be- 6s megtartsak. A kibontott anyagokr61 a kulso kivitelezo koteles pontos, reszletes bontasi jegyzeket kesziteni. Minden bontott anyagot az 0.M.I-nek torteno atadasig j61 zarhat6 vagy orzott teruleten koteles tarolni. Az 0.M.I-nek torteno atadast - a bontasi jegyzek alapjan - bizonylatolva kell elvegezni. Az Orszaghaz, az Orszaggyiiles Irodahaza es az Orszaggyiiles Hivatala altal hasznalt epuletekben vegzett munkak soran a kiilso gazdalkod6 szervezet, vallalkoz6 koteles gondoskodni az itt hasznalt, tarolt anyagai, targyai orzcscr01, vagyonbiztonsagar61. Azon kulso dolgoz6t61, aki vet a kozpontilag illetve az Orszaggyiiles Muszaki Igazgat6saga altal eloirt, meghatarozott magatartasi, munkarendi szabalyok ellen, a belepesi engedelyet megvonjuk! Budapest, junius 01. Polyaik Laiszl6 miiszaki igazgat6

Az Orszaghiz Cs az OrsziggyulCs Irodahiza teruletcn munkiit vcgz6 kulso gazdilkod6 szervezetre, viillalkozdra illetve ezek dolgoz6ira vonatkoz6

Az Orszaghiz Cs az OrsziggyulCs Irodahiza teruletcn munkiit vcgz6 kulso gazdilkod6 szervezetre, viillalkozdra illetve ezek dolgoz6ira vonatkoz6 2. sz. mellcmet MUNKARENDI, MUNKAW?DELMI, TUZW?DELMI E LO~R~~OK Az Orszaghiz Cs az OrsziggyulCs Irodahiza teruletcn munkiit vcgz6 kulso gazdilkod6 szervezetre, viillalkozdra illetve ezek dolgoz6ira vonatkoz6

Részletesebben

Biztonsági és munkarendi előírások

Biztonsági és munkarendi előírások 2. sz. melléklet Az Országház és az Országgyűlés Irodaháza területén munkát végző külső gazdálkodó szervezetre, vállalkozóira vonatkozó Biztonsági és munkarendi előírások A., Munkavédelmi előírások. A

Részletesebben

Biztonsagi Cs munkarendi eloirisok.

Biztonsagi Cs munkarendi eloirisok. 4. sz. melleklet Az Orszighiz Cs az OrsziggyulCs Irodahiza teruletcn munkit vcgzo kulso gazdailkod6 szervezetre, viillalkoz6ra illetve ezek dolgoz6ira vonatkoz6 A., MunkavCdelmi eloirisok. Biztonsagi Cs

Részletesebben

Amennyiben az adott munkaterületen több egység dolgozói végeznek munkát, akkor szükség szerint, de hetente legalább egyszer megbeszélést kell tartaniu

Amennyiben az adott munkaterületen több egység dolgozói végeznek munkát, akkor szükség szerint, de hetente legalább egyszer megbeszélést kell tartaniu 4. számú melléklet Szó szerinti jegyzőkönyv készítése gyors- és gépírással az Országgyűlés plenáris, valamint bizottsági üléseiről és egyéb tanácskozásairól (557/2014) tárgyú szerződéshez Az Országház,

Részletesebben

Biztonsági és munkarendi előírások.

Biztonsági és munkarendi előírások. 2.','Z. MIILi I-MA`I1' MUNKARENDI, MUNKAVÉDELMI, TŰZVCDELMl ELŐÍRÁSOK Az Országház és az Országgyűlés Irodaháza területén munkát végző külső gazdálkodó szervezetre, vállalkozóra illetve ezek dolgozóira

Részletesebben

- felhasznhlo- Cs jogosultshg-kezelcs; - munkafolyamat-vezcrlo keretfunkci6;

- felhasznhlo- Cs jogosultshg-kezelcs; - munkafolyamat-vezcrlo keretfunkci6; 11A. sdmd melldklet A rendszerrel szemben timasztott miiszaki kovetelm6nyek OrszhggyiilCs Hivatala torvdnyalkothst thogat6 rendszereinek (PAIR;. TAIR) egysiges keretrendszerben (TorvCnyalkotAsi Informhcios

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat Tűzvédelmi Szabályzat Kunmadarai Repülőtér területére Mentők 104 Tűzoltóság 105 Rendőrség 107 Értesítési telefonszám 06 30 7037616 2013 Kunmadarasi Repülőtér 042 hrsz. Tűzvédelmi Szabályzata Rendkívüli

Részletesebben

l.a szerzodes targya 1.1 Javithsi 6s karbantarthsi mu&&:

l.a szerzodes targya 1.1 Javithsi 6s karbantarthsi mu&&: Amely letrejott egyriszrol : az OrszaggyulCs Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos ter 1-3., Adoszam: 15300014-2-4 1 Kepviseleteben eljar6 szemely neve: Bakos Emil, gazdasagi foigazgato mint Megrendelo

Részletesebben

MUSZAKI TARTALOM. Az,,Orszaghhz XV. szhmu udvar homlokzathnak felujithsa ( )" targyu szerzoddshez

MUSZAKI TARTALOM. Az,,Orszaghhz XV. szhmu udvar homlokzathnak felujithsa ( ) targyu szerzoddshez MUSZAKI TARTALOM Az,,Orszaghhz XV. szhmu udvar homlokzathnak felujithsa (469120 12.)" targyu szerzoddshez 1.1.1. Bevezetes A XIX. szhzad vcgcn Cpult Cs 1902. okt6ber 8-hn hasznhlatba vett muemlcki Cpulet

Részletesebben

A fentiek szerint meghatarozott egyscgarak a szerzodcs idotartama alatt semmilyen mas jogcimen nem emelhetok.

A fentiek szerint meghatarozott egyscgarak a szerzodcs idotartama alatt semmilyen mas jogcimen nem emelhetok. amely ldtrejott egyreszrol: az OrszriggyiilCs Hivatala (1 055 Budapest, Kossuth Lajos ter 1-3. adoszam: 153000 14-2-4 1 bankszamlaszam: MNB- 1003200-0 1400805-00000000 a tovabbiakban: Megrendelo masrkszrol:

Részletesebben

A Duna-Dráva Cement Kft. általános munka-, tűzés környezetvédelmi feltételrendszere

A Duna-Dráva Cement Kft. általános munka-, tűzés környezetvédelmi feltételrendszere A Duna-Dráva Cement Kft. általános munka-, tűzés környezetvédelmi feltételrendszere 1. A feltételrendszer hatálya, alkalmazása A jelen általános, munka-, tűz- és környezetvédelmi feltételrendszer (a továbbiakban:

Részletesebben

A Vallalkozo altal kkszitendo tervek, dokumentumok Megrendelo altali ellenorzcscre Cs elfogadasara vonatkoz6 szabalyok:

A Vallalkozo altal kkszitendo tervek, dokumentumok Megrendelo altali ellenorzcscre Cs elfogadasara vonatkoz6 szabalyok: Amely letrejott egyreszrol : az OrszaggyulCs Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tkr 1-3., Ad6szhm: 15300014-2-41 Banksz~mlasz~m: 10032000-01400805-00000000 mint Megrendelo (tovabbiakban: Megrendelo)

Részletesebben

Erkel Ferenc Általános Iskola. Szervezeti és működési szabályzat

Erkel Ferenc Általános Iskola. Szervezeti és működési szabályzat Erkel Ferenc Általános Iskola Szervezeti és működési szabályzat Gödöllő, 2013. 1 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ...5 1. AZ INTÉZMÉNY SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE...6 1.1. Szervezeti egységek...6 1.2. Az intézmény szervezeti

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA Munkavédelmi Szabályzat BUDAPEST, 2001. szeptember TARTALOMJEGYZÉK oldal 1. fejezet Munkavédelmi ügyrend 5. 1/1. A munkavédelmi szervezet vezetőjének és tagjainak joga és feladatköre

Részletesebben

S z o l n o k i F ő i s k o l a. Munkavédelmi Szabályzat

S z o l n o k i F ő i s k o l a. Munkavédelmi Szabályzat S z o l n o k i F ő i s k o l a Munkavédelmi Szabályzat 1 PREAMBULUM A Szolnoki Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Szenátusa a Főiskola munkavédelmi feladatellátásához a munkavédelemről szóló 1993. évi

Részletesebben

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT 2 Tartalomjegyzék I. FEJEZET... 4 Hatályba léptetés... 4 Munkavédelmi szabályzat célja, feladata... 4 A Munkavédelmi szabályzat hatálya... 4 II. FEJEZET...

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA

SZENT ISTVÁN EGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA SZENT ISTVÁN EGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA 122/2015/2016. SZT. A tűzmegelőzés érdekében a tűz elleni védekezéséről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi. XXXI. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

1. Általános rendelkezések Az SZMSZ jogszabályi alapja A Szervezeti és Működési Szabályzat célja:

1. Általános rendelkezések Az SZMSZ jogszabályi alapja A Szervezeti és Működési Szabályzat célja: 1 1. Általános rendelkezések Az SZMSZ jogszabályi alapja A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról (Kt.) 20/1997. (II. 13.) Korm. rendelet a közoktatásról

Részletesebben

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 1 TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT E L Ő S Z Ó A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény, valamint a tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII.6.)

Részletesebben

Babits Mihály Kulturális Központ

Babits Mihály Kulturális Központ Babits Mihály Kulturális Központ Piactér F pavilon Készítette: Árendás László tűzvédelmi szaktanácsadó Dátum: 2015. november 30. 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA...

Részletesebben

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA ELTE TANÍTÓ ÉS ÓVÓKÉPZŐ FŐISKOLAI KAR RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA 2004. TARTALOMJEGYZÉK Rendészeti és vagyonvédelmi szabályzat I. Általános rendelkezések 3. oldal II. Az ELTE Tanító-és Óvóképző

Részletesebben

A rendelet 1. fj (3), (4) Cs (5) bekezdesenek szimozisa (4), (5), (6) bekezdesre viltozik. A rendelet 41. (1) bekezdcse uj c.) ponttal egcszul ki.

A rendelet 1. fj (3), (4) Cs (5) bekezdesenek szimozisa (4), (5), (6) bekezdesre viltozik. A rendelet 41. (1) bekezdcse uj c.) ponttal egcszul ki. BUDAPEST-CSEPEL 2712001. (X. 25.) Kt rendelete az onkorma'nyzat tulnjdona'ban a'llo' lnka'sok birbeaddslinak feltiteleirgl sz616, a 411997. (111.25.) Kt, a 2311997. (X. 23.) Kt, az 111998. (. 27.) Kt,

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. december 21. TARTALOMJEGYZÉK 1. fejezet A szabályzat hatálya 3 2. fejezet Ügyrend 4 2.1. A Rektor feladatai 4 2.2. A Kancellár feladatai 5 2.3. Az Igazgatásszervezési

Részletesebben

3. sz. melléklet. 2011. december 10.-i módosításokkal egységes szerkezetben

3. sz. melléklet. 2011. december 10.-i módosításokkal egységes szerkezetben Szervezeti és Működési Szabályzat 3. sz. melléklet Tűzvédelmi szabályzat 2011. december 10.-i módosításokkal egységes szerkezetben 1 Tűzveszélyességi osztályba sorolás A Magyar Kolping Szövetség 1035 Budapest,

Részletesebben

A Magyar Cukor ZRt. területén munkát végző külső gazdálkodó szervezet munkabiztonsággal kapcsolatos magatartási kódexe

A Magyar Cukor ZRt. területén munkát végző külső gazdálkodó szervezet munkabiztonsággal kapcsolatos magatartási kódexe A Magyar Cukor ZRt. területén munkát végző külső gazdálkodó szervezet munkabiztonsággal kapcsolatos magatartási kódexe (A magatartási kódex a vállalkozói szerződés mellékletét képezi) 1. IPARI ZÓNA 1.1

Részletesebben

PP CENTER Ingatlan Kft.

PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER Ingatlan Kft. készítette: PP CENTER Ingatlan Kft. - 1 - TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT Bevezető rendelkezések A szabályzat kiadásának jogi alapja, indokolása: A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Segesd-Taranvi IV. Béla Király Általános Iskola 7562 Segesd, Iskola u. 1. IV. BÉLA KIRÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA TARANYI ÁLTALÁNOS ISKOLA OM 201315 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2013 1 TARTALOMJEGYZÉK 1.

Részletesebben

MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT

MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Főiskolai Tanács 48-2002/2003. sz. határozatával 2003. március 18. napján elfogadta. 2003. Dunaújváros 1. kiadás 0. módosítás 1(29). oldal TARTALOM I. A MVSZ hatálya II. Ügyrend III.

Részletesebben

OM 200866 Narancsliget Óvoda SZMSZ

OM 200866 Narancsliget Óvoda SZMSZ Szervezeti és Működési Szabályzat Narancsliget Óvoda 1 Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. Az intézmény alapadatai... 4 3. Szervezeti felépítés... 4 4. A működés rendje, ezen belül a gyermekeknek,

Részletesebben

Orosz Ádám. Munkavédelmi szabályzat

Orosz Ádám. Munkavédelmi szabályzat Orosz Ádám Munkavédelmi szabályzat TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...1 A SZABÁLYZAT HATÁLYA...3 SZABÁLYZAT CÉLJA...3 TERÜLETI HATÁLYA...3 SZEMÉLYI HATÁLYA...3 IDŐBENI HATÁLYA...4 ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK, BESOROLÁSOK...4

Részletesebben

Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola. 1134 Budapest, Dózsa György út 136.

Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola. 1134 Budapest, Dózsa György út 136. Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola 1134 Budapest, Dózsa György út 136. A munkavédelmi szabályozások egységes rendje 2013. 08. 01 KÉSZÍTETTE: Keszthelyi Zoltán s.k. Munkavédelmi Technikus MVT/BP/2007/41

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK 3. KÖTET MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK 3. KÖTET MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1980 Budapest, Akácfa u. 15. Telefon: +36-1/461-6500/42843 Fax: +36-1/322-6438 KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK 3. KÖTET MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK Budapesti M3

Részletesebben

Than Károly Ökoiskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola. 1023 Budapest, Lajos u. 1-5.

Than Károly Ökoiskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola. 1023 Budapest, Lajos u. 1-5. Országos Munkavédelmi Központi Iroda Kft. Képviselet: 1134 Budapest, Taksony u. 14. telefon/fax: 061-239 29 16 email: omki@omki.hu web: http://www.omki.hu Munkavédelmi szabályozás Than Károly Ökoiskola,

Részletesebben

KINCSEM ÓVODA OM AZONOSÍTÓ: 032821

KINCSEM ÓVODA OM AZONOSÍTÓ: 032821 KINCSEM ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA OM AZONOSÍTÓ: 032821 Készítette: Szőke Zsófia óvodavezető 2013. TARTALOMJEGYZÉK 1 I. Általános szabályozási felhatalmazás 3. II. Az intézmény általános

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat Neszmély Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Tűzvédelmi Szabályzat 2011. december 20. Elfogadásra került a /2011. (XII. 19.) Kt. sz. határozattal HATÁLYBALÉPÉS SZABÁLYAI A tűz elleni védekezésről,

Részletesebben

Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Sárbogárd HÁZIREND 2012.

Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Sárbogárd HÁZIREND 2012. Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és HÁZIREND 2012 2 Tartalom ELFOGADÁSRA VONATKOZÓ NYILATKOZATOK 4 1 A HÁZIREND CÉLJA 5 2 A TANULÓ KÖTELESSÉGEI 5 3 A TANULÓ JOGAI 5

Részletesebben

KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA KESZTHELY MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT

KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA KESZTHELY MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA KESZTHELY MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT 2008. 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET - hatálya... 3. 1. Területi hatály... 3. 2. Személyi hatály... 3. II. FEJEZET - A munkavédelmi ügyrend...

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Károli Gáspár Református Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa (a továbbiakban: Szenátus) a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.), valamint a felsőoktatásban

Részletesebben

T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á L A T I S Z A B Á L Y O K

T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á L A T I S Z A B Á L Y O K Budapest XVIII.-ker. Lakatos úti 2. sz. Lakásszövetkezet 1184 Budapest, Lakatos út 32. Tel.: +36 1 295 12 77 vezetoseg2szlakszov@digikabel.hu www.lakatosszovetkezet.hu. T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á

Részletesebben

6. Az iskola vezetésének és közösségeinek külső kapcsolatai

6. Az iskola vezetésének és közösségeinek külső kapcsolatai 6. Az iskola vezetésének és közösségeinek külső kapcsolatai 6.1. Az iskolai munka megfelelő szintű irányításának érdekében az iskola igazgatóságának állandó munkakapcsolatban kell állnia a következő intézményekkel:

Részletesebben

S z o l n o k i F ő i s k o l a. Tűzvédelmi Szabályzat

S z o l n o k i F ő i s k o l a. Tűzvédelmi Szabályzat S z o l n o k i F ő i s k o l a Tűzvédelmi Szabályzat 2015 A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény 19. - a és a 30/1996. (XII.6.) BM rendelet alapján

Részletesebben

INTERCISA. 0. módosítás 1. oldal (25)

INTERCISA. 0. módosítás 1. oldal (25) INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET 0. módosítás 1. oldal (25). TARTALOM 0. módosítás 2. oldal (25) Fejezet Cím Módosítás száma Módosítás dátuma I. Szervezeti felépítés, személyek feladata (3) 0. II. Területre

Részletesebben

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Orosháza 2015.

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Orosháza 2015. KOLLÉGIUMI HÁZIREND Orosháza 2015. TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS... 3 II. A KOLLÉGIUMI ÉLET RENDJE... 3 1. Kollégiumi tagsági viszony... 3 2. A tanulók jogai... 4 3. A tanulók kötelességei... 5 4. A szilenciumok

Részletesebben

Perczel Mór Tagiskolája

Perczel Mór Tagiskolája KISFALUDY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Perczel Mór Tagiskolája SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT OM 031914 2013 Tartalomjegyzék 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat jogi szabályozása...

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÓVODA NEVE: Gesztenyés Óvoda ÓVODA CÍME: 2900 Komárom, Igmándi út 38. ÓVODA OM AZONOSÍTÓJA: 031681 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Készítette: Halászné Szeder Anikó óvodavezető 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

SZERZŐDÉS Vállalkozási Szerződés

SZERZŐDÉS Vállalkozási Szerződés 1 SZERZŐDÉS Vállalkozási Szerződés mely létrejött egyrészről a Fővárosi Önkormányzat Visegrádi Rehabilitációs Szakkórház és Gyógyfürdő ( 2026 Visegrád, Gizella telep) Képviseli: Vogel Ferencné gazdasági

Részletesebben

PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER ÉS GOLIPARK. készítette:

PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER ÉS GOLIPARK. készítette: PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER ÉS GOLIPARK készítette: PP CENTER Ingatlan Kft. - 1 - TŰZRIADÓ TERV TŰZRIADÓ TERV A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet a PP CENTER

Részletesebben

Kelenföldi Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet

Kelenföldi Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet Kelenföldi Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet 1119 Budapest, Etele út 65. Készítette: Csizmadia László tűzvédelmi előadó (IV-265/2006.) Novo Pyro-Controll Kft. 2013. május 22. A tűz elleni védekezésről,

Részletesebben

Petőfiszállási. Petőfi Sándor. Általános Iskola

Petőfiszállási. Petőfi Sándor. Általános Iskola Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata TARTALOMJEGYZÉK 2. oldal TARTALOMJEGYZÉK 2 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 7 I.1. A Szervezeti és Működési Szabályzat (SzMSz) célja,

Részletesebben

Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium Szombathely, Szent László király u. 10. T Ű ZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2007.

Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium Szombathely, Szent László király u. 10. T Ű ZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2007. Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium Szombathely, Szent László király u. 10. T Ű ZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2007. --- 2 --- Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2 A szabályzat

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA 2014 TARTALOMJEGYZÉK 1. Fejezet A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA, CÉLJA 4 1.1 A Tűzvédelmi Szabályzat hatálya, célja... 4 2. Fejezet

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA Miskolc, 2015 Oldalszám: A3 7.3. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK 243/2015. SZ. HATÁROZATA Készült

Részletesebben

1. A szabályzat hatálya

1. A szabályzat hatálya Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium 9700. Szombathely Szent László király u. 10. MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT 1. A szabályzat hatálya 1.1. Területi és jogi hatálya 1.1.1. Az Élelmiszer-ipari

Részletesebben

Győri Radnóti Miklós Általános Iskola Győr Nagy Jenő út 2.

Győri Radnóti Miklós Általános Iskola Győr Nagy Jenő út 2. Győri Radnóti Miklós Általános Iskola Győr Nagy Jenő út 2. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT Tartalom 1. Általános rendelkezések... 3 1.1. A szabályzat jogalapja:... 3 1.2. A tűzvédelmi szabályzat célja:... 3 1.3.

Részletesebben

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I.

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I. 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel [Vastag betűvel az 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Mvt.), vékony betűvel

Részletesebben

VISONTAI KOVÁCH LÁSZLÓ

VISONTAI KOVÁCH LÁSZLÓ A VÁMOSGYÖRKI VISONTAI KOVÁCH LÁSZLÓ KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2012 1 Isten emberi szívekben hajol felénk. (Mácz István) 2 TARTALOM 1. Bevezető rendelkezések... 4 2. Az Intézmény adatai...

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Vegyészeti Múzeum 8100 Várpalota, Hunyadi Mátyás tér 1. Tűzvédelmi Szabályzat Orosz Ádám 2015 A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló

Részletesebben

H Á Z I R E N D. I. A házirend célja és feladata

H Á Z I R E N D. I. A házirend célja és feladata H Á Z I R E N D mely az FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai

Részletesebben

Orosz Ádám. Tűzvédelmi Szabályzat

Orosz Ádám. Tűzvédelmi Szabályzat Orosz Ádám Tűzvédelmi Szabályzat A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. számú Tűzvédelmi Törvény 19. (1.) bekezdése, a 30/1996. (XII.6.) számú BM rendeletének

Részletesebben

. Pince P-l Pince P-3 9999 keel6

. Pince P-l Pince P-3 9999 keel6 amely 1Ctrejott egyrcszr61 a (28631 hrsz.), Budapest, R6zsa u. 92. szhm alatti Thrsashiz kovetkezo oldalon kezdodo felsoroliis szerinti Tulajdonost4rsai: Sonz. Tulajdoni Tul. hhyad Tenilet Szerntlyi sdma

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Vagyonvédelmi és Rendészeti Szabályzat 2015. december 21. 1 Tartalomjegyzék I. fejezet... 4 A Vagyonvédelmi és Rendészeti Szabályzat hatálya... 4 II. fejezet... 5 Ügyrend... 5 A

Részletesebben

99999 Informatika Kft. (1 037 Budapest, Jablonka ut 7 1.) Adoszh: Cg.: mint vallalkoz6 (tovabbiakban: Vallalkoz6)

99999 Informatika Kft. (1 037 Budapest, Jablonka ut 7 1.) Adoszh: Cg.: mint vallalkoz6 (tovabbiakban: Vallalkoz6) OrszaiggyiilCs Hivatala (1054 Budapest, SzCchenyi rkp.l9.), Ad6szh: 153000 14-2-4.1 mint megrendelo (tovabbiakban: MegrendelB), 99999 Informatika Kft. (1 037 Budapest, Jablonka ut 7 1.) Adoszh: 1 3 854964-2-4

Részletesebben

MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT

MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT Csanytelek Önkormányzat.Munkavédelmi Szabályzat CSANYTELEK KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Csanytelek Volentér János tér 2 Csanyteleki Napköziotthonos Óvoda, Csanytelek Kossuth u. 12. Csanytelek Önkormányzat,

Részletesebben

EBK (Egészségvédelmi, Biztonságtechnikai, Környezetvédelmi és Vagyonvédelmi) Előírások

EBK (Egészségvédelmi, Biztonságtechnikai, Környezetvédelmi és Vagyonvédelmi) Előírások A kivitelező társaságokkal kötött vállalkozási szerződések melléklete EBK (Egészségvédelmi, Biztonságtechnikai, Környezetvédelmi és Vagyonvédelmi) Előírások a BorsodChem Zrt. területén munkát végző kivitelező

Részletesebben

Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola Házirend 2015. Házirend 2015.

Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola Házirend 2015. Házirend 2015. Házirend 2015. 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 3 1.1 A Házirend célja 3 1.2 A Házirend hatálya 3 2. A tanulói kötelességek teljesítése 3 2.1 Minden tanuló kötelessége, hogy: 3 2.2 A tanulók távolmaradása

Részletesebben

kgetheto anyagok 1.5.

kgetheto anyagok 1.5. Budapest-Csepel ~nkormhn~zata 23/1995. (M. Ol.)Kt. szhmu rendelete A m6dosithsokkal egyscges szerkezetben Budapest-Csepel Onk~rman~zatiinak Kepviselo-testiilete az 1990. evi LXV. tv. 8.5. (2) bekezddseben,

Részletesebben

Építőmérnöki Kar Munkavédelmi Szabályzata

Építőmérnöki Kar Munkavédelmi Szabályzata BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Építőmérnöki Kar Munkavédelmi Szabályzata 2012. (Elfogadva az Építőmérnöki Kar Kari Tanácsa a 2012. május 9-i ülésén) 2/39 A munkavédelemről szóló, 1993.

Részletesebben

A Karinthy Frigyes Óvoda - Óceán Tagóvoda Házirendje

A Karinthy Frigyes Óvoda - Óceán Tagóvoda Házirendje KFÓ-ÓT KARINTHY FRIGYES ÓVODA-ÓCEÁN TAGÓVODA 1048 Budapest Hajló u. 2-8. 1048 Budapest Óceánárok u. M. Telefon: 06-1-3806-188 Telefon /fax:06-1-3806-197 OM azonosító: 034874 Email: info@karinthyovoda.ujpest.hu

Részletesebben

Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND

Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND Általános rendelkezések 1. A házirend célja biztosítani a kollégium törvényes működését, a kollégiumi nevelőmunka zavartalan

Részletesebben

Általános rendelkezések. A házirend célja és feladata

Általános rendelkezések. A házirend célja és feladata Általános rendelkezések A házirend célja és feladata A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az iskola munkarendjével kapcsolatos rendelkezéseket. A köznevelésről

Részletesebben

HÁZIREND. Németh László Gimnázium és Általános Iskola Hódmezővásárhely

HÁZIREND. Németh László Gimnázium és Általános Iskola Hódmezővásárhely 2013 HÁZIREND Németh László Gimnázium és Általános Iskola Hódmezővásárhely Tartalom I. A tanulók jogai... 2 I.1. A jogok gyakorlásának határai... 2 I.2. A jogok általános keretei... 2 I.3. A véleménynyilvánítás

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Bank elnokenek (...) MNB rendelete

A Magyar Nemzeti Bank elnokenek (...) MNB rendelete A Magyar Nemzeti Bank elnokenek... 12005. (...) MNB rendelete a hitelintezeti elszholohhzak iizletszabalyzataval es szabalyzataival kapcsolatos kovetelmcnyekro1 A Magyar Nemzeti Bankrbl sz616 2001. evi

Részletesebben

Móra Ferenc Tagiskola és Előkészítő Szakiskola. Házirend

Móra Ferenc Tagiskola és Előkészítő Szakiskola. Házirend Móra Ferenc Tagiskola és Előkészítő Szakiskola Házirend TARTALOMJEGYZÉK Intézmény adatai... 3 Bevezető rendelkezések... 3 Alkalmazási kör:... 3 A jogi szabályozás alapjai... 3 A nyilvánosságra hozatal

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola Kollégium

Apor Vilmos Katolikus Főiskola Kollégium Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND I. Általános rendelkezések: 1) A kollégiumi házirend hatálya kiterjed az adott évre felvett kollégiumi hallgatókra, valamint a hallgatók vendégeire. 2) A kollégiumban csak

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A Nyíregyházi Főiskola KTI Európai Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolája dolgozói és tanulói tűzvédelmi

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény 1. A tanulók jogai 1.1. Az intézmény szabadtéri sportlétesítményeit, játszóterét szorgalmi időben szabadon

Részletesebben

ŐR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. Többször módosított

ŐR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. Többször módosított ŐR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK Többször módosított 10/2002.(VI.07.) KT. számú RENDELETE a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Egységes szerkezetben

Részletesebben

- 4 db Chester fotel - 766x847~1100 rnm befogla16 mcretu, I. oszt. szlovcn tolgy

- 4 db Chester fotel - 766x847~1100 rnm befogla16 mcretu, I. oszt. szlovcn tolgy amely Ittrejdtt az OrsziiggyiilCs Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tq 1-3., Ad6szh: 15300014-2-41 BankszSunlaszh: M~LK 10032000-01400805-00000000. Ktpviseleteben eljk6 szerntly neve: Bakos Emil, gazdasigi-6s

Részletesebben

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT Gárdonyi Géza Általános Iskola 1137 Bp. Radnóti M. u. 8-10. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A tűz elleni védekezés általános szabályairól és a létesítmények használatáról 2013. Készítette: Keszthelyi Zoltán Tűzvédelmi

Részletesebben

KISFALUDY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND OM 031914

KISFALUDY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND OM 031914 KISFALUDY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND OM 031914 Tartalmi elemek Alapelvek és célok A házirend alapvető célja, hogy a köznevelésről szóló 2011.évi CXC. törvényben, valamint

Részletesebben

Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium

Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium HÁZIREND 2014. 2 Tartalomjegyzék: 1. A Házirend jelentősége 4.o. 1.1. Mi a Házirend? 4.o. 1.2. A Házirend célja 4.o. 2. A Házirend hatálya

Részletesebben

Kincskereső Általános Iskola Tófej. Házirendje

Kincskereső Általános Iskola Tófej. Házirendje Kincskereső Általános Iskola Tófej Házirendje 2014 Az általános iskola házirendje 1. Bevezető A házirendje a hatályos jogszabályok alapján megállapítja a tanulói jogok és kötelességek gyakorlására, az

Részletesebben

Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakképző Iskola Portájára beosztott személy feladatai

Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakképző Iskola Portájára beosztott személy feladatai PORTAREND Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakképző Iskola Portájára beosztott személy feladatai Tiszaújváros 2014. Tartalomjegyzék oldal 1. Szabályozás háttere.3 2. Hatálya....3 3. Szabályozás célja, hatálya,

Részletesebben

2008. MÁV CARGO ÉRTESÍTŐ 11. szám

2008. MÁV CARGO ÉRTESÍTŐ 11. szám 2008. MÁV CARGO ÉRTESÍTŐ 11. szám 7/2008. (XII. 19.) VIG sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV Cargo Zrt. üzembiztonsági ellenőrzéséről... 2 8/2008. (XII. 19.) VIG sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV Cargo Zrt.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1.1 A Házirend célja 2. 1.2 A Házirend hatálya 2

Tartalomjegyzék. 1.1 A Házirend célja 2. 1.2 A Házirend hatálya 2 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 2 1.1 A célja 2 1.2 A hatálya 2 2. A tanulói kötelességek teljesítése 2 2.1 Minden tanuló kötelessége, hogy: 2 2.2 A tanulók távolmaradása 3 2.3 Fegyelmező intézkedések 4 3.

Részletesebben

A TATÁRSZENTGYÖRGYI HÉTSZÍNVIRÁG NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÉS KONYHA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A TATÁRSZENTGYÖRGYI HÉTSZÍNVIRÁG NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÉS KONYHA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A TATÁRSZENTGYÖRGYI HÉTSZÍNVIRÁG NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÉS KONYHA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2 Tartalomjegyzék I.ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 I.1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, jogi

Részletesebben

BÁTAI PITYPANG ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

BÁTAI PITYPANG ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BÁTAI PITYPANG ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOM I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja 2. A Szervezeti és Működési Szabályzat tartalma 3. Az óvodára vonatkozó adatok

Részletesebben

Házirend Gyógy- és Strandfürdő

Házirend Gyógy- és Strandfürdő Házirend Gyógy- és Strandfürdő Tisztelt Vendégeink, tájékoztatjuk Önöket, hogy az alább részletezett házirendet a szolgáltatás igénybevételekor kötelesek betartani! Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a

Részletesebben

Magyar Telekom Nyrt. 101 3 Budapest, JSrisztina krt 55. Cg.: 01-10-041928 Ad6szhm: 1077338 1-2-44 mint Szolgailtat6 (tovbbbiakban: SzolgBltat6)

Magyar Telekom Nyrt. 101 3 Budapest, JSrisztina krt 55. Cg.: 01-10-041928 Ad6szhm: 1077338 1-2-44 mint Szolgailtat6 (tovbbbiakban: SzolgBltat6) amely ICtrejijtt egyrcszro1: az OrszhggyulCs Hivatala 1055 Budapest, Kossuth L. tcr 1-3. Ad6szhm: 1530001 4-2-4 1 BankszhmlaszBm: 10032000-0 1400805-00000000 mint Elofizeto, (tovibbiakban: EIGfizeto) Magyar

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc. Iskolai rendtartás

Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc. Iskolai rendtartás Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc Iskolai rendtartás Az iskolai rendtartás rögzíti a tanulók jogait és kötelességeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának

Részletesebben

OM azonosító: 201546 HÁZIREND Intézmény neve: Micimackó Óvoda. Házirend. Intézmény neve: Micimackó Óvoda

OM azonosító: 201546 HÁZIREND Intézmény neve: Micimackó Óvoda. Házirend. Intézmény neve: Micimackó Óvoda Házirend Intézmény neve: Micimackó Óvoda 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános információk... 3 2. Az intézmény helye a köznevelési rendszerben, a nevelési év rendje... 3 3. Az óvoda napi nyitva tartási rendje...

Részletesebben

REMÉDIUM ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS HÁZIREND

REMÉDIUM ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS HÁZIREND REMÉDIUM ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA 2800 TATABÁNYA, KOSSUTH LAJOS U. 6. TEL./FAX: 34/ 306-139 REMÉDIUM ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIREND.. Király Ida igazgató 1. A tanulói jogok gyakorlásának

Részletesebben

SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Cím: 1203 Ady Endre utca 79. OM azonosító: 202929 Készítette: Elfogadta: Polcz-Csiszár Katalin Nevelő testület Csodaovi Nonprofit Kft. fenntartó Érvényes: a jóváhagyás

Részletesebben

Szervezeti és működési szabályzat

Szervezeti és működési szabályzat 33. Szervezeti és működési szabályzat A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola SzMSz-e tartalmazza az intézmény működésére, belső és külső kapcsolataira vonatkozó rendelkezéseket

Részletesebben

A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE Deák Ferenc Kollégium OM azonosító: 040556 4024 Debrecen, Tímár u. 1. Tel.: 52-534-949, Fax: 52-534-948 www.deakkoli.sulinet.hu, e-mail: deakkoli@freemail.hu, deak@kollegium.debrecen.hu A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat. A Drégelyvár Gimnázium Esti Tagozat Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzat. A Drégelyvár Gimnázium Esti Tagozat Szervezeti és Működési Szabályzata Szervezeti és Működési Szabályzat A Drégelyvár Gimnázium Esti Tagozat Szervezeti és Működési Szabályzata A közoktatásról szóló többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény, valamint a végrehajtására kiadott,

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 33 2015. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT a Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskola SZMSZ-e tartalmazza az intézmény működésére, belső és külső kapcsolataira vonatkozó rendelkezéseket Zalaegerszegi

Részletesebben

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemrıl. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemrıl. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek A jogszabály 2010. április 2. napon hatályos állapota 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemrıl E törvény célja, hogy az Alkotmányban foglalt elvek alapján szabályozza az egészséget nem veszélyeztetı

Részletesebben

Intézmény neve: Óvoda. Mesevirág- Gyermekvilág. Szabályzat típusa:

Intézmény neve: Óvoda. Mesevirág- Gyermekvilág. Szabályzat típusa: Intézmény neve: Mesevirág-Gyermekvilág Óvoda Szabályzat típusa: Óvodai szervezeti és működési szabályzat- a dőlt betűs módosításokkal egységes szerkezetben Intézmény székhelye, címe: 2000 Szentendre, Rózsa

Részletesebben