Capital Partners, a.s. Hivatalos értékpapír-kereskedő társaság, a prágai BCPP értéktőzsde tagja

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Capital Partners, a.s. Hivatalos értékpapír-kereskedő társaság, a prágai BCPP értéktőzsde tagja"

Átírás

1 Capital Partners, a.s. Hivatalos értékpapír-kereskedő társaság, a prágai BCPP értéktőzsde tagja

2 Tisztelt Partnerünk! A tőkepiacon (szűkebben értelmezve a részvénypiacon) egyaránt befektetnek vállalatok és egyéni befektetők. Néhány alapelv azonban mindkét csoportnál közös, a pénzüket szeretnék kamatoztatni. A bankok, biztosítók, nyugdíj és befektetési alapok, mint vállalati befektetők, mindenhol a világon csúcsspecialistákat alkalmaznak, akik azzal foglalkoznak, hogy ajánlják és realizálják a hatásos befektetéseket. Ezért a vételek és eladások során előre kell tisztázni néhány adatot (például haszon, kockázat, felhasználható idő) és ez elsősorban a befektetési eszköz fajtája alapján. Egyéni befektetőktől (ha már van előző tapasztalata a részvénypiacokon) nem lehet elvárni, hogy előre részletezzék az adatokat a szükséges szerkezetben. A befektetőknek van saját elképzelése arról, hogy hova és mennyi időre akarja a tőkéjét befektetni. Viszont a befektetett pénze mozgását saját magának is figyelemmel kell kísérni, és ezért kell találnia magának egy engedéllyel rendelkező értékpapír-kereskedőt, aki felügyelni és mozgatni fogja a befektetett tőkét. A jelenlegi helyzet a részvénypiacon megkívánja az információk igényes figyelemmel követését az összes lehetséges forrásból. Továbbá szükséges tanulmányozni és felismerni a lehetséges stratégiákat az értéktőzsdéken, ezeket kiértékelni és ezen információk alapján kereskedni. Nagyon fontos kiemelni, hogy ez az anyag a figyelemfelkeltésre, illetve a személyes tárgyalásokon elhangzott információk megerősítésére, további értelmezésére szolgál, nem minősül tanácsadásnak, és nem felhívás a befektetésben való részvételre.

3 Miért a részvénypiacok? Az elmúlt 3-5 évben a világgazdaság úgy növekedett rekord ütemben, hogy közben az infláció történelmi minimum közéletben maradt. Ez elsősorban a globalizáció hatása, mivel a világgazdaság ennek réven olcsó termelési kapacitásokkal bővült, amelyek olcsó termékeket előállítva alacsony szinten tartották a maginflációt, különösen a fejlett gazdaságokban. Az alacsony inflációs ráták miatt pedig a hozamok is alacsony szinten maradhattak, amely növelte a kockázatos, de magasabb hozamú eszközök keresletét. A megnövekedett termelés másik oldalról növelte a nyersanyagok keresletét és árat, a magas növekedés alacsony inflációval és kamatlábakkal kombinálva pedig ideális a részvény befektetéseknek. Ráadásul a fejlődő világ jelentős nyersanyagot exportál, így ezek a gazdaságok rengeteget nyertek a megemelkedett nyersanyag árakkal (kiegyensúlyozott folyó fizetési mérleg, csökkenő adósság, növekvő tartalékok, növekvő egy főre jutó jövedelem). Mivel az MSCI Emerging Markets részvényindex 50 százaléka esetében a vállalatok a nyersanyagokhoz közvetlenül köthető országokban és iparágakban működnek (egész Latin Amerika, Afrika és Közel-Kelet, Ázsia, Oroszország), ezért ezek a piacok különös haszonélvezői a globalizációs folyamatnak. A stagnációtól való félelem túlzott. Aki ezt állítja, az azt is állítja, hogy a globalizációban nincs több tartalék. A termelési költségek ugyan emelkednek a fejlődő világban is, de a termelékenység növekedése ezt könnyedén kompenzálhatja. Márpedig a termelési kultúra a fejlődő országban erősen elmaradott, van hova fejlődni. Olyan, mint Japán 50 évvel ezelőtt. Rövidtávon ugyan lehetnek ingadozások a gazdasági mutatókban (most is ezt tapasztaljuk), ami elbizonytalaníthatja a tőkepiacokat, de ez nem valószínű, hogy a fenti folyamat végét jelenti. A befektetések a nemzetközi részvényekbe, főleg az amerikaiakba és az ázsiaiakba, már csak a történelmi szempontból és a jelen lehetőségekből is (részvények, ingatlanok, nyersanyagok vagy kötvények) az egyik legjövedelmezőbbek (kb. 13% p.a. plusz 2% éves osztalék), mivel csak a folyószámlákon lévő pénzek veszíthetnek a valódi értékeikből, főleg az infláció és az alacsonyabb kamatoknak köszönhetően.

4 Befektetés és megtakarítás Megtakarítás Belátható időn belüli felhasználásra kerülő pénz gyűjtését jelenti bankifolyószámlán vagy lekötött betétszámlán. A megtakarítás kamata oly mértékben alacsony, hogy a különböző megtakarítással járó költségek és infláció levonása után a megtakarítás reális összértéke idővel csökken (erodál), a megvásárolható árumennyiséghez viszonyítottan a megtakarított pénzösszeg értéke gyengül. Például időszakában az USA banki megtakarítások haszna az adó és infláció levonása után átlagosan 1,85% volt. A hosszú távú pénzgyűjtés a pénzeszközök reális növekedésének tükrében ezen okok miatt nem alkalmas a banki megtakarítás formája. A megtakarítással nincsenek árfolyamkockázatok, de jelen van az institúció bonitásos kockázata, ahol a megtakarítások találhatóak. Befektetés A befektető, a jövőbeli magasabb hozam reményében tudomásul veszi a nagyobb kockázatot. Kizárólag befektetéssel lehet megvédeni a pénzeszközöket az infláció hatásától és növelni a valós értékét. Erős kapcsolat van a hozam és a rizikó között; minél nagyobb a hozam általában annál magasabb a kockázat is, mely természetesen a befektetőt terheli. A magasabb hozam ára a kockázat vállalása. A fejlődő tőkepiacokon (Nyugat- Európa, Dél-Amerika, Ázsia egyes részei) a befektetések kockázatai jól kiszámíthatóak. A megbízható befektetési stratégiák kialakítását az USA-ban 20-as Európában az 50-es évekre visszanyúló megbízható múltbeli statisztikai adatokon kívül a modern portfolió elméletek és segítik.

5 Capital Partners, a.s. A társaság története Társaságunk 1994 óta tevékenykedik a cseh tőkepiacon és az értékpapírkereskedő tevékenységi körbe tartozó valamennyi szolgáltatást nyújtjuk ügyfeleinknek. Vállalati ügyfélkörre szakosodtunk, különös tekintettel a tőkeszerkezetre, valamint a vállalatvásárlásokkal és átalakításokkal összefüggő tanácsadásra. A befektetési tanácsadás területére érvényes jogosítványunk terjedelmének, valamint több éves tapasztalatainknak köszönhetően képesek vagyunk megtalálni az optimális megoldásokat, komplex módon teljesíteni a megrendeléseket és alkalmazkodni ügyfeleink egyéni igényeihez. Társaságunk menedzsment tulajdonában van, és nem tartozik semmilyen konszernhez. Engedéllyel rendelkező értékpapírkereskedők vagyunk. Tagjai vagyunk a Prágai Értékpapír Tőzsdének, valamint a Cseh Értékpapír Kereskedők Szövetségének. Szolgáltatásaink Társaságunk a beruházási értékpapírok és a részesedési jegyekkel összefüggő valamennyi alábbi szolgáltatás biztosítására szóló engedéllyel rendelkezik: befektetési eszközökkel kapcsolatos utasítások fogadása és továbbítása az ügyfél számlájának terhére befektetési eszközökkel kapcsolatos utasítások végzése idegen számla terhére befektetési eszközökkel való kereskedés saját számla terhére az ügyféllel kötött szerződés alapján egyéni portfoliók kezelése saját belátás szerint, amennyiben ennek a portfoliónak része valamilyen befektetési eszköz kibocsátott befektetési eszközök jegyzése, vagy ezek elhelyezése egy, vagy több befektetési eszköz letéti kezelése hitelek, vagy kölcsönök nyújtása az ügyfél számára a befektetési eszközökkel végzett ügyletekhez, amennyiben a hitel, vagy a kölcsön nyújtója részese az ilyen ügyletnek a tőkeszerkezettel, az ipari stratégiával és az ehhez kapcsolódó kérdésekkel, valamint a vállalati fúziókkal és felvásárlásokkal összefüggő tanácsadói tevékenység a 2. bekezdéssel összefüggő kibocsátások jegyzéséhez kapcsolódó szolgáltatások a befektetési eszközökbe való befektetésekkel összefüggő tanácsadói tevékenység. A társaság továbbá jóváhagyott árverési szabályzattal rendelkezik és jogosult értékpapír árverések megrendezésére.

6 Bővebben Kereskedés az USA-ban és az egyéb külföldi piacokon Az értékpapír-kereskedői és devizakereskedői engedéllyel rendelkező Capital Partners, a.s. a cég székhelyén vagy fiókintézetében lehetővé teszi ügyfelei számára az USA részvénytőzsdéin való kereskedést. A részvényekkel való kereskedés iránt érdeklődő potenciális ügyfél bizományi szerződést köt velünk, amely feljogosítja cégünket arra, hogy a saját nevében üzletet közvetítsen az ügyfél számlájának terhére. Közös megállapodás esetén ügyfelünk portfoliókezelési szerződést is köthet velünk. Értékpapír-portfolió kezelése A Capital Partners a.s. portfoliókezelési szolgáltatást is kínál ügyfeleinek. Ez azt jelenti, hogy a kereskedő végzi az ügyfél befektetett pénzeszközeinek, vagy részvényeinek a kezelését. Az ügyfél aktívan is részt vehet a részvénykereskedésben, de a kereskedőre is bízhatja az egyes befektetésekkel kapcsolatos döntés meghozatalát. A materializált értékpapírok árverezése A cseh és külföldi tőkepiacokon való kereskedés mellett tanácsadással is szolgálunk az értékpapír-kibocsátók számára. Korábban intenzíven foglalkoztunk a nyilvános értékesíthetőség és nyilvános kivásárlás megszüntetésének problémakörével, Jelenleg a részvények materializálásával összefüggő tanácsadásra, valamint az értékpapír-árverezésre összpontosítunk. A Capital Partners, a.s. rendelkezik az Értékpapír Bizottság által nyilvános értékpapír-árverések rendezésére kiadott engedéllyel. A nyilvános értékpapír árverés az Értékpapírokról szóló, 591/1992 Sb. számú törvénnyel (44b ) összhangban, illetve a Nyilvános árverésekről szóló, 26/2000 Sb. számú törvény egyes rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával megtartott aukció. Az árverés célja, hogy nyilvános és átlátható módon, az elérhető lehető legjobb áron kerüljön sor az aukció tárgyának (jelen esetben a részvényeknek) az értékesítésére. Az árverés eredményeként az aukció tárgyának (a részvényeknek) a tulajdonjoga az árverésen elért ár kifizetése fejében más személyre száll át.

7 Elérhetőségünk CAPITAL PARTNERS A.S. a társaság székhelye Dušní Praha 1 Cseh Köztársaság Recepció tel.: Elemző osztály tel.: Frontoffice Backoffice tel.: fax.: tel.: fax.:

8 Partnereink AFIN Hu Kft Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 53. Magyarország Tel.: Fax: budapest.afin@stockmarket.cz web: Profício Prague Lomnického Praha 1 Cseh Köztársaság Tel.: ,2 Fax: web: Capital Group of Central Europe B-dul. Dacia nr. 99 Sector 2, Bukuresti Románia Tel.: ,2 Fax: web: Capital Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 162 A Warszawa Lengyelország Tel.: web: IS Slovakia, s.r.o. Tower 115 Pribinova Bratislava Szlovák Köztársaság Tel.: Fax: web:

9 Az elmúlt években komoly kihívásokkal kellett szembenézniük a nemzetközi pénz- és tőkepiacoknak, s a hazai és a nemzetközi brókercégek is jelentős változásokon mentek keresztül. Már több mint 10 éve tevékenykedünk az értékpapír piacokon és számunkra mindig is az igazi értékmérő az Ügyfeleink bizalma volt. Személyes kapcsolatokon alapuló széleskörű integrált pénzügyi szolgáltatásokat nyújtunk a lehető legmagasabb színvonalon. Látogasson el hozzánk, ismerje meg a Capital Partners, a.s. társaságot, találjuk meg együtt az Önnek legkedvezőbb befektetéseket! Figyelmeztetés: Az értékpapír-ügyletek nyereséget, de veszteséget is hozhatnak. Az árfolyam múltbeli alakulása nem garantálja a jövőbeli hozamot. Capital Partners, a.s. Hivatalos értékpapír-kereskedő társaság, a prágai BCPP értéktőzsde tagja

BEFEKTETÉSI ALAP TÁJÉKOZTATÓ

BEFEKTETÉSI ALAP TÁJÉKOZTATÓ BEFEKTETÉSI ALAP TÁJÉKOZTATÓ 1. Információk a befektetési alapról 1.1. A befektetési alap neve EURO Bond o.p.f. Alico Funds Central Europe správ. spol., a.s., o.p.f. (a továbbiakban, mint befektetési alap

Részletesebben

Generali Önkéntes Nyugdíjpénztár. Választható portfolió szabályzata

Generali Önkéntes Nyugdíjpénztár. Választható portfolió szabályzata Választható portfolió szabályzata A rendszer ötödik módosítását elfogadta a 2015. május 19-én megtartott küldöttközgyűlése a 9/2015. (V.19.) küldöttközgyűlési határozattal valamint a 2015. augusztus 11-én

Részletesebben

ACCORDE SELECTION RÉSZVÉNY ALAP TÁJÉKOZTATÓJA ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATA

ACCORDE SELECTION RÉSZVÉNY ALAP TÁJÉKOZTATÓJA ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATA ACCORDE SELECTION RÉSZVÉNY ALAP TÁJÉKOZTATÓJA ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATA Alapkezelő: Accorde Alapkezelő Zrt. (Székhely: 1123 Budapest, Alkotás utca 50.) Forgalmazó: Concorde Értékpapír Zrt. (Székhely: 1123

Részletesebben

AEGON BELFÖLDI KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2014. ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON BELFÖLDI KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2014. ÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. 1 AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. 2 AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. 3 A jelen

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest US95 Plusz Alap

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest US95 Plusz Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest US95 Plusz Alap Alapadatok Rövid neve Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Budapest US95 Plusz Alap Alternatív befektetési

Részletesebben

ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások

ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások Ny.sz.:09V05 A választható eszközalapok listája, összetétele és befektetési elvei (Eszközalap leírás) a Smart Child, a Smart Senior, a Smart Life, a

Részletesebben

UniCredit Bank Zrt. Pioneer Befektetési Alapkezelő Zrt. UniCredit Bank Hungary Zrt. ITAG Könyvvizsgáló Kft. Dr. Szabóné Dr.

UniCredit Bank Zrt. Pioneer Befektetési Alapkezelő Zrt. UniCredit Bank Hungary Zrt. ITAG Könyvvizsgáló Kft. Dr. Szabóné Dr. HALADÁS REGIONÁLIS ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR SZOMBATHELY KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET 1. A Nyugdíjpénztár bemutatása Név: "HALADÁS" Regionális Önkéntes Nyugdíjpénztár Alapítás: 1995. március 10. Taglétszám: 2012.

Részletesebben

ÉLETÍV PROGRAM KONDÍCIÓS LISTÁJA A FOLYAMATOS DÍJFIZETÉSŰ PARTNER ÉLETÍV PROGRAMHOZ

ÉLETÍV PROGRAM KONDÍCIÓS LISTÁJA A FOLYAMATOS DÍJFIZETÉSŰ PARTNER ÉLETÍV PROGRAMHOZ ÉLETÍV PROGRAM KONDÍCIÓS LISTÁJA A FOLYAMATOS DÍJFIZETÉSŰ PARTNER ÉLETÍV PROGRAMHOZ Tartalomjegyzék Általános rendelkezések, szerződés létrejötte.................................................................................

Részletesebben

Az alap típusa, fajtája nyilvános, nyíltvégű alapokba befektető értékpapír befektetési alap

Az alap típusa, fajtája nyilvános, nyíltvégű alapokba befektető értékpapír befektetési alap ÉVES JELENTÉS 2010 Alapadatok Neve Budapest Ingatlan Alapok Alapja Az alap típusa, fajtája nyilvános, nyíltvégű alapokba befektető értékpapír befektetési alap Futamideje határozatlan Indulás dátuma 2003.

Részletesebben

PANNÓNIA NYUGDÍJPÉNZTÁR ITÖ-51 SZABÁLYZAT. Befektetési Politika. Módosítás dátuma

PANNÓNIA NYUGDÍJPÉNZTÁR ITÖ-51 SZABÁLYZAT. Befektetési Politika. Módosítás dátuma PANNÓNIA NYUGDÍJPÉNZTÁR ITÖ-51 SZABÁLYZAT Befektetési Politika Sorszám 1.0 1.1 MÓDOSÍTÁSOK JEGYZÉKE Módosítás leírása Módosítás dátuma Módosította Jóváhagyó Pénztári ágazatok szétválasztása, ezáltal új

Részletesebben

Access Aranypillér Nyíltvégű Befektetési Alap ÉVES JELENTÉS 2008. ÉVES JELENTÉS 2008.

Access Aranypillér Nyíltvégű Befektetési Alap ÉVES JELENTÉS 2008. ÉVES JELENTÉS 2008. Access Aranypillér Nyíltvégű Befektetési Alap Befektetési Alap megnevezése Access Aranypillér Nyíltvégű Befektetési Alap Típusa Az Access Aranypillér Nyíltvégű Befektetési Alap a tőkepiacról szóló 2001.

Részletesebben

Válasz B: A klasszikus portfolió. Válasz C: A növekedési portfólió. Válasz A: Az értékpapírok. Válasz B: Az ékszerek. Válasz C: Az ingatlanok.

Válasz B: A klasszikus portfolió. Válasz C: A növekedési portfólió. Válasz A: Az értékpapírok. Válasz B: Az ékszerek. Válasz C: Az ingatlanok. Kérdések Az alábbiak közül mely tényezők hatnak a kötvények árfolyamára? Válaszok Válasz A: A vállalat vezérigazgatójának utasítása. Válasz B: A piaci kamatláb változása. Válasz C: A kötvényben meghatározott

Részletesebben

Információs 2012.06.21. Tanácsadó: VÁLLALATÉRTÉK.EU

Információs 2012.06.21. Tanácsadó: VÁLLALATÉRTÉK.EU Információs Memorandum 2012.06.21. Tanácsadó: VÁLLALATÉRTÉK.EU Hofmann Kft Vállalatérték Divízió 2092. Budakeszi Budaörsi út 11. Tel: + 36 23/535-830, Fax: /535-849 E-mail: katalin.ballun@vallalatertek.eu

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Bonitas Plus Alap

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Bonitas Plus Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Bonitas Plus Alap Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Alapcímlet devizaneme Budapest

Részletesebben

A BUDAPEST ÁLLAMPAPÍR ALAP TÁJÉKOZTATÓJA ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATA

A BUDAPEST ÁLLAMPAPÍR ALAP TÁJÉKOZTATÓJA ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATA A BUDAPEST ÁLLAMPAPÍR ALAP TÁJÉKOZTATÓJA ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATA Alapkezelő: Budapest Alapkezelő Zrt. (Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193.) Forgalmazó: Budapest Bank Zrt. (Székhely: 1138 Budapest, Váci

Részletesebben

ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 4

ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 4 ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 4 100%-os Tőkevédelem és magas hozam lehetősége az EUR/HUF árfolyamának stabilitásával! 1. Kinek ajánljuk a figyelmébe az Erste Sávos HozamMax Kötvény 4-t? akinek fontos a

Részletesebben

PANNON-VÁLTÓ Nyrt. 2014. I. félévi konszolidált jelentése

PANNON-VÁLTÓ Nyrt. 2014. I. félévi konszolidált jelentése PANNON-VÁLTÓ Nyrt. 2014. I. félévi konszolidált jelentése A Pannon-Váltó Nyrt. konszolidált mérlegébe a következő társaságok kerültek bevonásra: Pannon Consulting Kft. A Pannon-Váltó Nyrt. részesedése

Részletesebben

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági

Részletesebben

HAR, IFRS és US GAAP Hasonlóságok és különbségek. 2014. október

HAR, IFRS és US GAAP Hasonlóságok és különbségek. 2014. október HAR, IFRS és US GAAP Hasonlóságok és különbségek 20. október HAR, IFRS és US GAAP Hasonlóságok és különbségek A kiadványról A kiadvány célja, hogy felhívja a társaságok figyelmét a jelenlegi magyar számviteli

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Befektetési jegyeinek nyilvános folyamatos forgalmazásához. Alapkezelő: Aberdeen Asset Management Hungary Alapkezelő Zrt.

TÁJÉKOZTATÓ. Befektetési jegyeinek nyilvános folyamatos forgalmazásához. Alapkezelő: Aberdeen Asset Management Hungary Alapkezelő Zrt. TÁJÉKOZTATÓ az Aberdeen Diversified Growth Alapok Alapja Befektetési jegyeinek nyilvános folyamatos forgalmazásához Alapkezelő: Aberdeen Asset Management Hungary Alapkezelő Zrt. Forgalmazó: UniCredit Bank

Részletesebben

A Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár részére

A Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár részére HAVI JELENTÉS Október EQUILOR ALAPKEZELŐ Zrt. A Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár részére 2015. november 10. 1. Tőkepiaci környezet 1.1 Nemzetközi Részvénypiacok 2015 októbere soha nem látott

Részletesebben

Allianz Alapkezelő Zrt. Féléves Jelentés. 2011 I. félév Allianz Lendület Befektetési Alap

Allianz Alapkezelő Zrt. Féléves Jelentés. 2011 I. félév Allianz Lendület Befektetési Alap Allianz Alapkezelő Zrt. Féléves Jelentés 2011 I. félév Allianz Lendület Befektetési Alap A jelen tájékoztatót az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Lendület Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap)

Részletesebben

Access World Gold Trend Nyíltvégű Befektetési Alap ÉVES JELENTÉS 2010.

Access World Gold Trend Nyíltvégű Befektetési Alap ÉVES JELENTÉS 2010. Access World Gold Trend Nyíltvégű Befektetési Alap Befektetési Alap megnevezése Access World Gold Trend Nyíltvégű Befektetési Alap Típusa Az Access World Gold Trend Nyíltvégű Befektetési Alap (továbbiakban:

Részletesebben

A TERMÉK ÖSSZEFOGLALÁSA** Termékkategória: Termék típus: Strukturált kötvény Kibocsátó: Garanciavállaló: Devizanem Futamidő: Üzletkötés napja:

A TERMÉK ÖSSZEFOGLALÁSA** Termékkategória: Termék típus: Strukturált kötvény Kibocsátó: Garanciavállaló: Devizanem Futamidő: Üzletkötés napja: 3 ÉVES, ARANYHOZ KÖTÖTT, LEJÁRATKOR 100% TŐKEVÉDETT* FORINT KÖTVÉNY KIBOCSÁTÓ: CITIGROUP FUNDING INC. *A tőkevédelem a Kibocsátó és a Garanciavállaló, a Citigroup Inc. hitelkockázata mellett értendő A

Részletesebben

MKB Alapkezelô Zrt. Havi portfóliójelentés

MKB Alapkezelô Zrt. Havi portfóliójelentés MKB Alapkezelô Zrt. Havi portfóliójelentés 2 0 1 3. D E C E M B E R MKB Forint Tôkevédett Likviditási Alap MKB Pagoda Tôkevédett Likviditási Alap MKB Pagoda 5. Tôkevédett Likviditási MKB Dollár Tôkevédett

Részletesebben

Raiffeisen Ingatlan Alap. Féléves jelentés 2014.

Raiffeisen Ingatlan Alap. Féléves jelentés 2014. Raiffeisen Ingatlan Alap Féléves jelentés 2014. I. A Raiffeisen Ingatlan Alap általános információk 1. Alapadatok Alap neve: Raiffeisen Ingatlan Alap Lajstrom száma: 1211-04 Alapkezelő neve: Raiffeisen

Részletesebben

Diófa Alapkezelő Zrt. Diófa Alapkezelő Zrt.

Diófa Alapkezelő Zrt. Diófa Alapkezelő Zrt. Diófa Alapkezelő Zrt. Évgyűrűk Abszolút Hozam Alap II: 2010. éves jelentés 2011.03.17. I. Alapadatok: Nyilvántartásba vétel (PSZÁF) 2009. december 22. Lajstromszáma 1121-35 Tipusa Zártkörű, nyíltvégű értékpapír

Részletesebben

Budapest Euró Rövid Kötvény Alap TÁJÉKOZTATÓJA ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATA

Budapest Euró Rövid Kötvény Alap TÁJÉKOZTATÓJA ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATA Budapest Euró Rövid Kötvény Alap TÁJÉKOZTATÓJA ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATA Alapkezelő: Budapest Alapkezelő Zrt. (Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193.) Forgalmazó: Budapest Bank Zrt. (Székhely: 1138 Budapest,

Részletesebben

1. A kölcsön feltételei: 2. Kamatok, díjak, költségek

1. A kölcsön feltételei: 2. Kamatok, díjak, költségek Kondíciós lista és Terméktájékoztató KDB Pagoda és Biztosra mehet lakáscélú jelzálogkölcsönre és lakáscélú jelzálogkölcsön kiváltására vonatkozóan 2014. október 15-ét követően befogadott ügyletekre /magánszemélyek

Részletesebben

MKB Ötvözet Tőkevédett Származtatott Befektetési Alap

MKB Ötvözet Tőkevédett Származtatott Befektetési Alap MKB Ötvözet Tőkevédett Származtatott Befektetési Alap elnevezésű nyilvános, zártvégű értékpapír befektetési alap TÁJÉKOZTATÓ ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZAT Alapkezelő: MKB Befektetési Alapkezelő zártkörűen működő

Részletesebben

Raiffeisen Ingatlan Alap. Féléves jelentés 2008.

Raiffeisen Ingatlan Alap. Féléves jelentés 2008. Raiffeisen Ingatlan Alap Féléves jelentés 2008. I. A Raiffeisen Ingatlan Alap (RAIA) bemutatása 1. Alapadatok Alap neve: Raiffeisen Ingatlan Alap Lajstrom száma: 1211-04 Alapkezelő neve: Raiffeisen Befektetési

Részletesebben

Forint alapú biztosítások

Forint alapú biztosítások Eszközok havi hírlevele A Forint ú eszközok árfolyama és visszatekintő hozama Eszközok ING BIZTOSÍTÓ ZRT. 213. június 29. Forint ú biztosítások Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Tájékoztatjuk,

Részletesebben

2007. ÉVES JELENTÉS A QUAESTOR ELSŐ HAZAI LAKÁSALAP NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAPRÓL

2007. ÉVES JELENTÉS A QUAESTOR ELSŐ HAZAI LAKÁSALAP NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAPRÓL QUAESTOR Csoport QUAESTOR Befektetési Alapkezelő Zrt. H-1132 Budapest Váci út 30. 6. emelet Postacím: H-1439 Budapest, Pf.: 601. Tel.: (+36 1) 299 9999 Fax: (+36 1) 299 9990 www.quaestor.hu 2007. ÉVES

Részletesebben

Dialóg. 2012. - Május

Dialóg. 2012. - Május www.dialoginvestment.hu Dialóg Likviditási Befektetési Alap Ingatlanfejlesztő Részvény Alap Konvergencia Részvény Alap Octopus Származtatott Alap Maracana Alap Származtatott Deviza Alap EURO Származtatott

Részletesebben

ALAPKEZELŐI SZABÁLYZAT EURO BOND, o. p. f. Alico Funds Central Europe správ. spol., a.s.

ALAPKEZELŐI SZABÁLYZAT EURO BOND, o. p. f. Alico Funds Central Europe správ. spol., a.s. ALAPKEZELŐI SZABÁLYZAT EURO BOND, o. p. f. Alico Funds Central Europe správ. spol., a.s. 1. Általános rendelkezések Az Alapkezelői szabályzat, mint a befektetési alap alapvető dokumentuma rögzíti a befektetési

Részletesebben

Éves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2015

Éves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2015 Éves jelentés Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2015 A jelen éves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Magyar Posta Rövid Kötvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési alapkezelőkről

Részletesebben

KEZELÉSI SZABÁLYZATA

KEZELÉSI SZABÁLYZATA AEGON ISTANBULL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP KEZELÉSI SZABÁLYZATA ALAPKEZELŐ AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. (1091 BUDAPEST, ÜLLŐI ÚT 1.) FORGALMAZÓ AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET az ACCESS Ingatlan Nyíltvégű Befektetési Alap 2011. évi Éves beszámolójához Az Access Ingatlan Befektetési Alap 2011. december 31-i mérleg szerinti Saját tőkéje (nettó eszközértéke)

Részletesebben

OTP Ingatlanbefektetési Alap Éves jelentés 2006. december 31. I. Piaci folyamatok, a befektetési politikára ható tényezők alakulása

OTP Ingatlanbefektetési Alap Éves jelentés 2006. december 31. I. Piaci folyamatok, a befektetési politikára ható tényezők alakulása OTP Ingatlanbefektetési Alap Éves jelentés 2006. december 31. I. Piaci folyamatok, a befektetési politikára ható tényezők alakulása A magyar gazdaság 4 százalékkal nőtt 2006-ban, amely az ingatlanpiac

Részletesebben

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan működő Részvénytársaság

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan működő Részvénytársaság ŐRMESTER Vagyonvédelmi Nyrt. 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9. Telefon: /06-1/ 368-2002 Fax: /06-1/ 436-9589 www.ormester.hu Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan működő Részvénytársaság 2010. éves jelentése.

Részletesebben

ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 6.

ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 6. ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 6. 100%-os Tőkevédelem és magas hozam lehetősége az EUR/HUF árfolyamának stabilitásával! 1. Kinek ajánljuk a figyelmébe az Erste Sávos Hozammax Kötvény 6-t? akinek fontos a

Részletesebben

Synergon Informatika Rt. és leányvállalatai. konszolidált éves beszámoló 2005. december 31. Az angol eredeti magyar fordítása

Synergon Informatika Rt. és leányvállalatai. konszolidált éves beszámoló 2005. december 31. Az angol eredeti magyar fordítása Synergon Informatika Rt. és leányvállalatai konszolidált éves beszámoló. Az angol eredeti magyar fordítása Synergon Informatika Rt. és leányvállalatai Auditált konszolidált éves beszámoló. Tartalomjegyzék:

Részletesebben

Bankó Az OTP Bank ügyfélmagazinja

Bankó Az OTP Bank ügyfélmagazinja Lakásügyeink különszám Bankó Az OTP Bank ügyfélmagazinja XiX. Évfolyam, 4. szám, 2011. augusztus www.otpbank.hu Mentôöv az adósoknak Mi az az Otthonvédelmi Akcióterv? Futamidô hosszabbítás, törlesztéscsökkentés

Részletesebben

TELEPÜLÉS-SZOLGÁLTATÓK ORSZÁGOS NYUGDÍJPÉNZTÁRA 2005. évi Beszámolójának kiegészítő melléklete

TELEPÜLÉS-SZOLGÁLTATÓK ORSZÁGOS NYUGDÍJPÉNZTÁRA 2005. évi Beszámolójának kiegészítő melléklete TELEPÜLÉS-SZOLGÁLTATÓK ORSZÁGOS NYUGDÍJPÉNZTÁRA 2005. évi Beszámolójának kiegészítő melléklete I. Pénztár jellemző adatai Pénztár megalakulásának időpontja: 1995. június 02. Tevékenységi engedély száma

Részletesebben

A Budapest Aranytrió 2. Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapja

A Budapest Aranytrió 2. Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapja A Budapest Aranytrió 2. Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapja TÁJÉKOZTATÓJA ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATA Alapkezelő: Budapest Alapkezelő Zrt. (Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193.) Forgalmazó: Budapest Bank Zrt.

Részletesebben

Az OTP Ingatlanvilág Alapok Alapja. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata

Az OTP Ingatlanvilág Alapok Alapja. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata TÁJÉKOZTATÓ Az OTP Ingatlanvilág Alapok Alapja Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Alapkezelő: OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. Letétkezelő: Könyvvizsgáló: OTP Bank Nyrt. Deloitte Könyvvizsgáló

Részletesebben

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ BUDAPEST (I.) ÁLLAMPAPÍR BEFEKTETÉSI ALAP Alapkezelő: Budapest Alapkezelő Zrt. Székhely: 1138 Budapest, Váci út 188. Vezető forgalmazó: Budapest Bank Nyrt. Székhely: 1138 Budapest,

Részletesebben

VIII. MELLÉKLET A HITELKOCKÁZAT MÉRSÉKLÉSE. 1. rész Elismerhetőség

VIII. MELLÉKLET A HITELKOCKÁZAT MÉRSÉKLÉSE. 1. rész Elismerhetőség C 227 E/300 HU 2006.9.21. d) a minősítési eljárással kapcsolatos módosítások felülvizsgálata és dokumentálása, a változtatás indoklását is beleértve; e) a minősítési kritériumok felülvizsgálata annak érdekében,

Részletesebben

STRUKTURÁLT KÖTVÉNYEK

STRUKTURÁLT KÖTVÉNYEK NYILVÁNOS KIBOCSÁTÁS: 4 ÉVES, FELTÉTELESEN TŐKEVÉDETT, STANDARD AND POOR S 500 INDEXHEZ KÖTÖTT EURÓBAN DENOMINÁLT KÖTVÉNY KIBOCSÁTÓ: CITIGROUP FUNDING INC. A TERMÉK ÖSSZEFOGLALÁSA* Termékkategória: Strukturált

Részletesebben

Pannónia Nyugdíjpénztár Választható Portfoliós Rendszer Szabályzata Magán Ágazat

Pannónia Nyugdíjpénztár Választható Portfoliós Rendszer Szabályzata Magán Ágazat Pannónia Nyugdíjpénztár Választható Portfoliós Rendszer Szabályzata Magán Ágazat Elfogadta a Pannónia Nyugdíjpénztár, a CIG Partnerség tagja végelszámolója. Hatályos: 2014.04 01.-től. 1. Bevezetés... 1

Részletesebben

Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról

Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyének száma: E-III/110.167-13/2006 Dátuma: 2006. augusztus

Részletesebben

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása 2015. december A központi költségvetés finanszírozása A. Állományi adatok

Részletesebben

BEFEKTETŐI KÁRTÉRÍTÉSI ALAP IRÁNYELVEI

BEFEKTETŐI KÁRTÉRÍTÉSI ALAP IRÁNYELVEI BEFEKTETŐI KÁRTÉRÍTÉSI ALAP IRÁNYELVEI I. INTRODUCTION A Spot Capital Markets Ltd (a Cég ) tagja a Befektetői Kártérítési Alapnak (az Alap ), a Ciprus Befektetési Cégeknek (CIF) és más Befektetési Cégeknek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. K&H hozamlépcső 2 származtatott zártvégű alap

TÁJÉKOZTATÓ. K&H hozamlépcső 2 származtatott zártvégű alap TÁJÉKOZTATÓ a K&H hozamlépcső 2 származtatott zártvégű alap befektetési jegyeinek forgalomba hozatalához a Magyar Nemzeti Bank által kiadott engedély száma: H-KE-III-236/2014. Alapkezelő: K&H Befektetési

Részletesebben

Magyarország működőtőke vonzása a nemzetközi tőkeáramlás folyamatában

Magyarország működőtőke vonzása a nemzetközi tőkeáramlás folyamatában Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali francia tagozat Gazdaságdiplomácia szakirány Magyarország működőtőke vonzása a nemzetközi tőkeáramlás folyamatában Készítette:

Részletesebben

Budapest Zenit Alapok Alapja

Budapest Zenit Alapok Alapja Budapest Zenit Alapok Alapja Mit kell tudni az alapról? Bankbetét és részvény optimális aránya Szeretné a tőkéjét olyan befektetésben elhelyezni, ahol mérnöki pontossággal fektetik be a pénzét a bankbetét

Részletesebben

2014. üzleti évi kockázatvállalásra és kockázatkezelésre vonatkozó információk nyilvánosságra hozatala Concorde Értékpapír Zrt.

2014. üzleti évi kockázatvállalásra és kockázatkezelésre vonatkozó információk nyilvánosságra hozatala Concorde Értékpapír Zrt. 2014. üzleti évi kockázatvállalásra és kockázatkezelésre vonatkozó információk nyilvánosságra hozatala Concorde Értékpapír Zrt. A Concorde Értékpapír Zrt. (továbbiakban: Concorde, Társaság) az Európai

Részletesebben

BEFEKTETÉSI POLITIKA

BEFEKTETÉSI POLITIKA BEFEKTETÉSI POLITIKA A PRÉMIUM Önkéntes Nyugdíjpénztár részére Hatályos: 2016. 06.02-től Tartalom... 1 I. II. III. IV. V. VI. Bevezető... 2 A Befektetési Politikával kapcsolatos hatáskörök és eljárás...

Részletesebben

Független könyvvizsgálói jelentés. A MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zrt. részére

Független könyvvizsgálói jelentés. A MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zrt. részére Független könyvvizsgálói jelentés A MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zrt. részére Elvégeztük a MARKETPROG Esernyőalap Technics Abszolút Hozamú Származtatott Részalap (továbbiakban az

Részletesebben

Erős első negyedéves profit az Állami Nyomdánál Az Állami Nyomda Nyrt. (BÉT: ANY, továbbiakban Állami Nyomda vagy Társaság) a mai napon nyilvánosságra hozta 2008. I. negyedéves eredményeit (www.bet.hu,

Részletesebben

2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ

2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 1. KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS Budapest, 2004. január 30. EGIS Gyógyszergyár Rt. 2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 2. MÉRLEG ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁS Budapest, 2004.

Részletesebben

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS IGAZGATÓSÁGI ÜLÉS HATÁROZATAIRÓL

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS IGAZGATÓSÁGI ÜLÉS HATÁROZATAIRÓL RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS IGAZGATÓSÁGI ÜLÉS HATÁROZATAIRÓL A TWD Investments Tanácsadó és Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Cg.: 01-10-046598, székhely: 1021 Budapest, Budakeszi út 51/d.)

Részletesebben

Tájékoztatás a Felügyelet 2007. II. féléves panaszhasznosulási jelentéséről

Tájékoztatás a Felügyelet 2007. II. féléves panaszhasznosulási jelentéséről Tájékoztatás a Felügyelet 2007. II. féléves panaszhasznosulási jelentéséről Panaszhasznosulási jelentésünkben félévenként áttekintjük, hogy a Felügyeletre érkező panaszokból nyert információkat milyen

Részletesebben

Az OTP Reál Aktív Nyilvános Hozamvédett Zártvégű Származtatott Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata

Az OTP Reál Aktív Nyilvános Hozamvédett Zártvégű Származtatott Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata TÁJÉKOZTATÓ Az OTP Reál Aktív Nyilvános Hozamvédett Zártvégű Származtatott Alap Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Felhívjuk befektetőink figyelmét, hogy az alap származtatott ügyletekbe befektető befektetési

Részletesebben

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság ŐRMESTER Vagyonvédelmi Nyrt. 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9. Telefon: /06-1/ 368-2002 Fax: /06-1/ 436-9589 www.ormester.hu Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2011. I. féléves

Részletesebben

KEZELÉSI SZABÁLYZATA

KEZELÉSI SZABÁLYZATA ÁLTAL KEZELT CONCORDE HOLD EURO ALAPOK ALAPJA KEZELÉSI SZABÁLYZATA Alapkezelő: Concorde Alapkezelő zrt. (1123 Budapest, Alkotás utca 50.) 2013. április 16. Tartalomjegyzék DEFINÍCIÓK... 5 I. A BEFEKTETÉSI

Részletesebben

OTP BANK NYRT. AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT EGYEDI PÉNZÜGYI KIMUTATÁSOK

OTP BANK NYRT. AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT EGYEDI PÉNZÜGYI KIMUTATÁSOK AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT EGYEDI PÉNZÜGYI KIMUTATÁSOK A 2013. JÚNIUS 30-ÁVAL ZÁRULT FÉLÉVRŐL TARTALOMJEGYZÉK Oldalszám Az Európai Unió

Részletesebben

Befektetési alapokkal kapcsolatos könyvvizsgálati módszertan

Befektetési alapokkal kapcsolatos könyvvizsgálati módszertan Befektetési alapokkal kapcsolatos könyvvizsgálati módszertan Tematika Alap definíciója, alapok típusai Alap működése, fontosabb résztvevők Jogszabályi háttér Könyvvizsgálati munkafolyamat Kérdések és válaszok

Részletesebben

Alaptájékoztató. K&H Bank Zrt. 100 milliárd Forint keretösszegű 2009. évi Kötvényprogramjáról. Kibocsátó és forgalmazó: K&H Bank Zrt.

Alaptájékoztató. K&H Bank Zrt. 100 milliárd Forint keretösszegű 2009. évi Kötvényprogramjáról. Kibocsátó és forgalmazó: K&H Bank Zrt. Alaptájékoztató A K&H Bank Zrt. 100 milliárd Forint keretösszegű 2009. évi Kötvényprogramjáról Kibocsátó és forgalmazó: K&H Bank Zrt. Budapest, 2009. május 4. Az Alaptájékoztató PSZÁF engedély száma: EN-III/KK-1/2009.

Részletesebben

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ BUDAPEST ARANY ALAPOK ALAPJA Alapkezelő: Budapest Alapkezelő Zrt. (Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193.) Vezető forgalmazó: Budapest Bank Nyrt. (Székhely: 1138 Budapest, Váci út

Részletesebben

KEZELÉSI SZABÁLYZATA

KEZELÉSI SZABÁLYZATA ÁLTAL KEZELT CONCORDE 2000 NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP KEZELÉSI Alapkezelő: Concorde Alapkezelő zrt. (1123 Budapest, Alkotás utca 50.) 2012. november 28. Tartalomjegyzék DEFINÍCIÓK... 3 A BEFEKTETÉSI ALAPRA

Részletesebben

Az AAA AUTO Group N.V. 2008. évi előzetes Nem Auditált Konszolidált Pénzügyi Beszámolója

Az AAA AUTO Group N.V. 2008. évi előzetes Nem Auditált Konszolidált Pénzügyi Beszámolója Az AAA AUTO Group N.V. 2008. évi előzetes Nem Auditált Konszolidált Pénzügyi Beszámolója Prága / Budapest 2009. március 26. A 2008. évi előzetes pénzügyi eredmények alapján az AAA AUTO Group N.V. összesen

Részletesebben

A GENERALI ALAPKEZELŐ ZRT. ÁLTAL KEZELT

A GENERALI ALAPKEZELŐ ZRT. ÁLTAL KEZELT 1 A GENERALI ALAPKEZELŐ ZRT. ÁLTAL KEZELT GENERALI IPO RÉSZVÉNY ALAP Rövidített Tájékoztatója 2008. október 11. 2 1. AZ ALAP CÉLJA, A BEFEKTETÉSI POLITIKA ÁLTAL KITŰZÖTT BEFEKTETÉSI CÉL A Generali IPO

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Budapest Aranytrió 3. Garantált Származtatott Zártvégű Befektetési Alap

TÁJÉKOZTATÓ. Budapest Aranytrió 3. Garantált Származtatott Zártvégű Befektetési Alap TÁJÉKOZTATÓ Budapest Aranytrió 3. Garantált Származtatott Zártvégű Befektetési Alap Alapkezelő: Budapest Alapkezelő Rt. Székhely: 1138 Budapest, Váci út 188. Vezető Forgalmazó: Budapest Bank Rt. Székhely:

Részletesebben

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2013. évi gazdálkodására vonatkozó összevont (konszolidált) éves beszámolóról szóló jelentés MFB MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ

Részletesebben

ÁRLISTA. I. rész A pénzügyi eszközökkel kötött névtelen ügyletek díjai. Elektronikusan adott megbízás díja

ÁRLISTA. I. rész A pénzügyi eszközökkel kötött névtelen ügyletek díjai. Elektronikusan adott megbízás díja Fio banka, a.s., pobočka zahraničnej banky Fio banka, a. s. értékpapír-kereskedő, statisztikai számjel: 61858374, V Celnici 1028/10, 117 21 Praha 1, Cseh Köztársaság, bejegyezve a Prágai Városi bíróság

Részletesebben

Raiffeisen EURO Likviditási Alap Féléves jelentés 2014.

Raiffeisen EURO Likviditási Alap Féléves jelentés 2014. Raiffeisen EURO Likviditási Alap Féléves jelentés 2014. I. A Raiffeisen EURO Likviditási Alap általános információk 1. Alapadatok Alap neve: Raiffeisen EURO Likviditási Alap Lajstrom száma: 1111-372 Alapkezelő

Részletesebben

Forint alapú biztosítások

Forint alapú biztosítások Eszközok havi hírlevele Forint ú eszközok árfolyama és visszatekintő hozama Eszközok ING BIZTOSÍTÓ ZRT. 213. április 3. Forint ú biztosítások Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Tájékoztatjuk,

Részletesebben

ERSTE TŐKEVÉDETT ALAPOK ALAPJA. 2011. féléves jelentése

ERSTE TŐKEVÉDETT ALAPOK ALAPJA. 2011. féléves jelentése Az ERSTE TŐKEVÉDETT ALAPOK ALAPJA 1. Az Erste Tőkevédett Alapok Alapja (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Tőkevédett Alapok Alapja Az Alap rövidített elnevezése Erste Tőkevédett Alapok

Részletesebben

FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK AZ OTTHONTEREMTÉSHEZ

FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK AZ OTTHONTEREMTÉSHEZ DR. BALOG ÁDÁM ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓ FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK AZ OTTHONTEREMTÉSHEZ CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI PROGRAM - CSALÁDPOLITIKA ÉS NÖVEKEDÉS BUDAPEST, 2016. ÁPRILIS 12. 2015 A LAKÁSPIACI KILÁBALÁS

Részletesebben

Kiegészítő melléklet az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2008. december 31-i éves beszámolójához Tartalomjegyzék

Kiegészítő melléklet az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2008. december 31-i éves beszámolójához Tartalomjegyzék Kiegészítő melléklet az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2008. december 31-i éves beszámolójához Tartalomjegyzék I. Általános rész...2 I. 1. Alapításra vonatkozó adatok...2 I. 2. Általános adatok...2

Részletesebben

PANNÓNIA NYUGDÍJPÉNZTÁR ITM-51 SZABÁLYZAT. Befektetési Politika MAGÁN ÁGAZAT. Módosítás dátuma

PANNÓNIA NYUGDÍJPÉNZTÁR ITM-51 SZABÁLYZAT. Befektetési Politika MAGÁN ÁGAZAT. Módosítás dátuma PANNÓNIA NYUGDÍJPÉNZTÁR ITM-51 SZABÁLYZAT Befektetési Politika MAGÁN ÁGAZAT Sorszám 1.0 1.1 1.2 MÓDOSÍTÁSOK JEGYZÉKE Módosítás leírása Módosítás dátuma Módosította Jóváhagyó Pénztári ágazatok szétválasztása,

Részletesebben

GE MONEY FUNDUSZ ZABEZPIECZONEJ BUDOWY KAPITAŁU ALAP

GE MONEY FUNDUSZ ZABEZPIECZONEJ BUDOWY KAPITAŁU ALAP RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ GE MONEY FUNDUSZ ZABEZPIECZONEJ BUDOWY KAPITAŁU ALAP Alapkezelő: Budapest Alapkezelő Rt. Székhely: 1138 Budapest, Váci út 188. Vezető forgalmazó: Budapest Bank Rt. Székhely: 1138

Részletesebben

Az ÓNTE Kht. gazdálkodása 2006-ban. Bevezetés:

Az ÓNTE Kht. gazdálkodása 2006-ban. Bevezetés: Az ÓNTE Kht. gazdálkodása 2006-ban Bevezetés: Megalakulása óta az ONTE Kht. sikeresen teljesíti az alapító okiratban vállalt feladatait. Alakulása óta normatív támogatás nélkül gazdálkodik. Eredményeink

Részletesebben

Konszolidált féléves beszámoló

Konszolidált féléves beszámoló M K B B a n k Z r t. Csoport 10 011 922 641 911 400 Statisztikai számjel Konszolidált féléves beszámoló készült az EU által átvett Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Sztenderdek (IFRS) alapján Kelt: Budapest,

Részletesebben

Tájékoztató. Széchenyi Tőkebefektetési Alap c. konstrukciójáról

Tájékoztató. Széchenyi Tőkebefektetési Alap c. konstrukciójáról Tájékoztató a Dél-Alföldi Operatív Program Dél-Dunántúli Operatív Program Észak-Alföldi Operatív Program Észak-Magyarországi Operatív Program Közép-Dunántúli Operatív Program Közép-Magyarországi Operatív

Részletesebben

Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata

Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata TÁJÉKOZTATÓ Az OTP Tőzsdén Kereskedett BUX Indexkövető Alap Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Budapest, 2013. december Az Alap Felügyeleti engedélyének száma: E-III/110.463/2006 Kelte: 2006. november

Részletesebben

12.1. Rendszeres tájékoztatás...25 12.2. Rendkívüli tájékoztatás...25 12.3. A Felügyelet tájékoztatása...26 13. A Tájékoztató és az Alapkezelési

12.1. Rendszeres tájékoztatás...25 12.2. Rendkívüli tájékoztatás...25 12.3. A Felügyelet tájékoztatása...26 13. A Tájékoztató és az Alapkezelési 1. számú melléklet Tartalomjegyzék 1. Az Alap bemutatása...3 1.1. Az Alap elnevezése...3 1.2. Az Alap típusa és fajtája...3 1.3. Az Alap futamideje...3 2. Jegyzési garanciavállalás...3 3. Határozatok...3

Részletesebben

Forintos eszközalapok. Likviditási forint eszközalap befektetési politikája (HUF)

Forintos eszközalapok. Likviditási forint eszközalap befektetési politikája (HUF) AZON KOLLEKTÍV BEFEKTETÉSI FORMÁK BEFEKTETÉSI POLITIKÁJA, AMELYBE AZ EGYES ESZKÖZALAPOK AZ ESZKÖZEINEK LEGALÁBB 50 SZÁZALÉKÁT MEGHALADÓ MÉRTÉKBEN KÍVÁNNAK BEFEKTETNI: Forintos eszközalapok Likviditási

Részletesebben

Független könyvvizsgálói jelentés. A MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zrt. részére

Független könyvvizsgálói jelentés. A MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zrt. részére Független könyvvizsgálói jelentés A MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zrt. részére Elvégeztük a MARKETPROG Esernyőalap Bond Derivatív Kötvény Részalap (továbbiakban az Alap ) mellékelt

Részletesebben

Származtatott ügyletek eredménye Vállalati kötvények

Származtatott ügyletek eredménye Vállalati kötvények CONCORDE 2000 NYÍLTVÉGÛ BEFEKTETÉSI ALAP Havi portfóliójelentés: 2013.04.30 ISIN kód: HU0000701693 A befektetési alap összesített és egy jegyre jutó nettó eszközértéke Nettó eszközérték (HUF): 6,151,812,625

Részletesebben

tájékoztatás az Egyesülés háttere és indokai

tájékoztatás az Egyesülés háttere és indokai tájékoztatás a K&H növekedés plusz nyíltvégű alap, mint Beolvadó alap és a K&H likviditási elszámoló nyíltvégű alap, mint Átvevő alap Egyesüléséről, valamint a Beolvadó alap befektetési jegyei folyamatos

Részletesebben

Raiffeisen Alapok Alapja - Konvergencia Havi Jelentés

Raiffeisen Alapok Alapja - Konvergencia Havi Jelentés Raiffeisen Alapok Alapja - Konvergencia Havi Jelentés a 2013.05.01-2013.05.31 időszakra 1054 Bp. Akadémia u. 6. alapok.raiffeisen.hu Alap Adatok Az Alap indulása 1999.01.20. Alapkezelő Al-alapkezelő Letétkezelő

Részletesebben

KEZELÉSI SZABÁLYZATA

KEZELÉSI SZABÁLYZATA ÁLTAL KEZELT PLATINA ALFA SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP KEZELÉSI Alapkezelő: Concorde Alapkezelő zrt. (1123 Budapest, Alkotás utca 50.) 2014. szeptember 16. Tartalomjegyzék DEFINÍCIÓK... 7 I. A BEFEKTETÉSI

Részletesebben

2014. Első negyedéves jelentése

2014. Első negyedéves jelentése 2 3 4 8 6 9 5 9 6 1 9 0 1 1 4 0 3 Statisztikai számjel 0 3-1 0-1 0 0 4 4 8 Cégjegyzék száma A Business Telecom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2014. Első negyedéves jelentése Takács Krisztián

Részletesebben

Az OTP Dollár Pénzpiaci Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata

Az OTP Dollár Pénzpiaci Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata TÁJÉKOZTATÓ Az OTP Dollár Pénzpiaci Alap Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Budapest, 2015. február Az Alap Felügyeleti engedélyének száma: III/110.177-1/2001 Kelte:2001.12.18. Hatályos:2015.02.12.

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET az OÁZIS 77 Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap 2011. évi Éves beszámolójához Az OÁZIS 77 Befektetési Alap 2011. december 31-i mérleg szerinti Saját tőkéje (nettó eszközértéke)

Részletesebben

A TESZTELJEN FIATOT, ÉS NYERJEN LEHETŐSÉGET EGY 500X TÍPUSÚ KOCSI 14 NAPOS (INGYENES) KIPRÓBÁLÁSÁRA, TELE TANKKAL! VETÉLKEDŐ SZABÁLYAI

A TESZTELJEN FIATOT, ÉS NYERJEN LEHETŐSÉGET EGY 500X TÍPUSÚ KOCSI 14 NAPOS (INGYENES) KIPRÓBÁLÁSÁRA, TELE TANKKAL! VETÉLKEDŐ SZABÁLYAI A TESZTELJEN FIATOT, ÉS NYERJEN LEHETŐSÉGET EGY 500X TÍPUSÚ KOCSI 14 NAPOS (INGYENES) KIPRÓBÁLÁSÁRA, TELE TANKKAL! VETÉLKEDŐ SZABÁLYAI 1. Tárgy 1.1. A jelen dokumentum a Teszteljen FIAT-ot és nyerjen lehetőséget

Részletesebben

VÁLASZTHATÓ PORTFÓLIÓS RENDSZER SZABÁLYZATA

VÁLASZTHATÓ PORTFÓLIÓS RENDSZER SZABÁLYZATA ÉVGYŰRŰK MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR VÁLASZTHATÓ PORTFÓLIÓS RENDSZER SZABÁLYZATA Jóváhagyta a 2007. október 31-i Közgyűlés Hatályos: 2008. január 1-jétől Módosította: 43./2007.12.13. számú IT határozat, hatályos

Részletesebben

KÉZIKÖNYV. version 2015.11.16. 13:56:00. EcoSim Kft. Budapest

KÉZIKÖNYV. version 2015.11.16. 13:56:00. EcoSim Kft. Budapest version 2015.11.16. 13:56:00 KÉZIKÖNYV EcoSim Kft. Budapest No part of this edition may be multiplied and/or publicly notified by means of printing, photocopy, microfilm or in any other way, without preceding

Részletesebben