Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme"

Átírás

1 Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület október 28-án órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme Jelen vannak: 29 fı képviselı (Ambrus János, Árkosi Sándor, Báder György, dr. Balázs Zoltán, dr. Balogh András, Baracskai Éva, Báthory Erzsi, Bringye Viktória, Csaba Elemér, Goró Oszkár, Gyurcsánszky János, Gyurkovics Miklós, Hajdu László, dr. Hetyei László, Király Csaba, Koteschel Vendelné, László Tamás, Marsovszkyné Csanaki Katalin, Máté Gyula, Mihály Zoltán, Mihályi Zoltán, Molnár István, Móricz Eszter, Németh Angéla, dr. Novák Ágnes, dr. Pálinszki Antal, Tóth Imre, Varga Imre, Vizér Klára) Meghívottként jelen van: Dr. Nagy Antal jegyzı, dr. Herczeg Julianna aljegyzı, Mollnár Andor a Pénzügyi Osztály vezetıje, Hannák György könyvvizsgáló, dr. Paor Emıke, a Jogi és Szervezési Osztály vezetıje, Kovácsné Márkus Éva a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetıje, Németh Tibor a Városüzemeltetési Osztály vezetıje, Lindner Gusztáv az Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sport Osztály vezetıje, dr. Erdélyi-Kincses Andrea, a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztály vezetıje, dr. Turcsányi Miklós, az Adóügyi Osztály vezetıje, Millián György a Fejlesztési és Pályázati Koordinációs Iroda vezetıje, Szántóné Pásztor Judit az Építésügyi Osztály vezetıje, Moór Árpád az Igazgatási Osztály vezetıje, Nábrádi Pálné a Humánpolitikai Iroda vezetıje, Valló Péter, az Együtt Újpalotáért Egyesület részérıl, Podmaniczky Elek a lehetıség a Rászorulóknak alapítvány részérıl, valamint a KTV munkatársai.

2 2 A képviselı-testület ülésén részt vett Szánti Ottóné osztályvezetı, a Polgármesteri Titkárság vezetıje, valamint Paulusz Katalin és Varga Mónika jegyzıkönyvvezetık. Hajdu László: A XV. kerületi Önkormányzat képviselıtestülete nevében köszönti a megjelent képviselıket, a civil szervezetek képviselıit, a hivatal és az intézmények vezetı munkatársait, a pártok jelenlévı képviselıit, az ülésen megjelent, valamint a KTV adását nézı kerületi lakosokat. Megállapítja, hogy a képviselı-testület 28 fı képviselı jelenlétével határozatképes, az ülést megnyitja. A módosított meghívó 6. pontjában szereplı, az Újpalotai Református Misszió Egyházközösség részére térítésmentesen használatba adott helyiségrıl készült elıterjesztést a következı ülésen tőzi napirendre, mert további egyeztetésre van szükség jegyzı úr és a bizottságok észrevételei alapján. Az elıterjesztést az önkormányzati helyiségek bérbeadással kapcsolatos rendelet módosításával együtt lehet tárgyalni. A 10. pontban szereplı, a Budapest XV. kerület Rákospalota déli lakóterület KSZT és FSZKT módosítási hatástanulmánya koncepciójára készült elıterjesztést további egyeztetés után novemberben tőzi napirendre. Javasolja sürgısséggel napirendre tőzni az Emlékkı elhelyezése Újpalotán tárgyú, illetve a évi költségvetési módosító indítványokról szóló elıterjesztést. A sürgısséggel benyújtott elıterjesztéseket az interpellációk elıtt javasolja megtárgyalni. Ismerteti a napirendi javaslatot. A polgármesteri tájékoztatót írásban megkapták a képviselık. Napirenden kívüli hozzászólásra nem érkezett kérés. Kéri a képviselık kérdéseit a napirenddel kapcsolatban. Goró Oszkár: Miért nem javasolja polgármester úr az Újpalotai Református Misszió Egyházközösség tevékenységét szolgáló helyiség használatba adásáról szóló elıterjesztést. Polgármester úr évek óta hitegeti az egyházközösséget. Miért nem tartja fontosnak, hogy más egyházakhoz, civil szervezetekhez hasonlóan ık is kapjanak helyiséget? Dr. Novák Ágnes: Mi az oka annak, hogy a Rákospalota déli lakóterületre készült elıterjesztést polgármester úr levette a napirendrıl annak ellenére, hogy az anyagot több bizottság megtárgyalta? Az új MÁV-telep és környéke Kerületi Szabályozási Tervének koncepciójáról szóló elıterjesztéshez miért nem kapták meg azt a testületi határozatot, amiben felhatalmazták a Polgármesteri Hivatalt arra, hogy szabályozási tervet készíttessen a területre. Vizér Klára: Polgármester úr tájékoztatójában azt írja, hogy október 21-én rendkívüli testületi ülés összehívására tett kísérletet. A testületi ülés elmaradt, ezért szeretné, ha polgármester úr tájékoztatná a kerület nyilvánosságát arról, miért hiúsult meg a rendkívüli testületi ülés.

3 3 hozzászólásra. Hajdu László: Varga Imre képviselınek ad szót ügyrendi Varga Imre: A XV. kerületi Önkormányzat a Budapest Fıváros Közlekedési Fejlesztési Tervét a megadott határidıig véleményezte, ezért annak újbóli tárgyalását nem tartja indokoltnak. Indítványozza, hogy a meghívó szerinti 12. napirendi pontot a képviselı-testület ne tárgyalja. Indítványozza, hogy a meghívó szerinti 15. napirendként szereplı elıterjesztést szintén ne tőzze a képviselı-testület napirendre. Ügyrendi javaslatairól szavazást kér. Hajdu László: Gyurkovics Miklós képviselınek ad szót ügyrendi hozzászólásra. Gyurkovics Miklós: Kérdése, hogy a kérdéseknél tartanak, vagy a napirend megvitatásánál? képviselınek. Hajdu László: A kérdéseknél tartanak. Szót ad Vizér Klára Vizér Klára: A tegnapi képviselı-testületi díszülésen díjakat osztottak ki pestújhelyi polgárok részére. Polgármester úrtól kérdezi, hogy a kitüntetettek személyérıl milyen módon és ki döntött a képviselı-testület nevében? Hajdu László: A kérdéseket lezárja. Goró képviselı úr kérdésére elmondja, azért nem tárgyalja ma a testület az Újpalotai Református Misszió Egyházközösség helyiségigényére vonatkozó kérelmét, mert a döntés elıtt módosítani kell a bérbeadásra vonatkozó helyi rendeletet. Szabályozni kell a rendeletben, hogy milyen esetekben lehet közérdekbıl térítésmentesen használatba adni helységeket. A Rákospalota déli lakóterület Kerületi Szabályozási Terve és FSZKT módosítási hatástanulmánya koncepciójára készült elıterjesztést azért nem javasolta megtárgyalásra, mert a bizottsági vélemények alapján szeretnék átdolgozni. A rendkívüli testületi ülés meghiúsulásának lehetett az oka az, hogy a napirendek nem indokoltak sürgıs döntést. Varga Imre tanácsnok ügyrendi javaslatáról dönteni kell. A díszülésen polgármesteri hatáskörben, a képviselı-testület nevében adott át köszönı levelet, és virágot öt elismert pestújhelyi polgár részére, akik évtizedek óta sokat tettek a kerületért. Hozzászólások következnek.

4 4 Mihályi Zoltán: Az utóbbi idıben egyre többször került sor rendkívüli ülés összehívására. Nem vonja kétségbe a képviselık jogát arra vonatkozóan, hogy sürgıs döntések tekintetében éljenek a rendkívüli ülés összehívásának lehetıségével. A rendkívüli üléseket polgármester úr az adott hónap 3. szerdájára hívta össze. Ezeken a napokon a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság tartja a munkaterv szerinti ülését. Kéri, a jövıben olyan idıpontra hívják össze a rendkívüli testületi ülést, amelyik nem akadályozza a bizottság ülését. Dr. Novák Ágnes: Nem kapott választ arra, hogy melyik testületi döntés alapozza meg az új MÁV-telep szabályozási tervének elkészítését? Hajdu László: Elmondta, hogy megkeresik, és a képviselık részére kiosszák a kérdéses határozatot. Szót ad Hetyei László képviselınek ügyrendi hozzászólásra. Dr. Hetyei László: Elhangzott a vita során ügyrendi javaslat, arról azonnal szavazni kellett volna. Hajdu László: A napirend vitája közben hangzott el az ügyrendi javaslat, ezért nem kért azonnali szavazást. Az újabb ügyrendi javaslat alapján szavazást kér Varga Imre tanácsnok ügyrendi javaslatáról. 541/2009. (X.28.) ök. számú h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy tőzze napirendjére a Budapest Közlekedési Rendszere Fejlesztési Tervének ismételt véleményezésérıl szóló elıterjesztést. (Szavazati arány: 15 igen szavazat, 11 ellenszavazat, 2 tartózkodás) 542/2009. (X.28.) ök. számú h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy tőzze napirendjére az önkormányzat tulajdonában lévı PALOTA 15 Rehabilitációs és Közfoglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységének áttekintésérıl szóló elıterjesztést. (Szavazati arány: 15 igen szavazat, 13 ellenszavazat, 0 tartózkodás)

5 5 Hajdu László: További hozzászólások következnek. Vizér Klára: Ügyrendi javaslata, hogy a Református Misszió kérését tárgyalja meg a testület. A kérés elbírálása 15 hónapja húzódik. A frakciójuk módosító javaslatot dolgozott ki, ami idılegesen megoldhatja a konkrét helyzet problémáját. Természetesen egyetért azzal, hogy a Jogi Osztály készítse el a rendeletmódosítást, amennyiben azt a jövıre vonatkozóan indokoltnak tartja. Kéri, vita nélkül döntsön a testület arról, hogy legyen napirenden a Református Misszió bérleti kérelme. A korábbi felszólalásában nem a kitüntettek személyét kérdıjelezte meg. Azt kérdezte, hogy ki döntött a kitüntetésrıl. Megkapta a választ, mely szerint polgármesterként, a képviselıtestületet képviselve döntött az elismerések átadásáról. Tudomása szerint a Pátria Egyesület javaslatot tett a kitüntettek személyére, a javaslatot közgyőlésük jóváhagyta. Ezt a döntést nem vette figyelembe a polgármester akkor, amikor Pestújhely a 100. évfordulóját ünnepli. A rendkívüli testületi ülés azért maradt el már harmadik alkalommal, mert az elsı alkalommal a szocialista frakció nem szavazta meg a napirendet, majd a következı két alkalommal a szocialista frakció tagjai nem jelentek meg az ülésen. Varga Imre: Az SZMSZ 22. és 25. -a értelmében már le kellett volna zárni a napirend vitáját. László Tamás: Sajnálatos, hogy a Budapest Közlekedési Rendszere Fejlesztési Tervének ismételt véleményezésére készült elıterjesztést a testület nem vette napirendre. Ha megtárgyalták volna az anyagot, akkor megmenekült volna az MSZP vezetés egy olyan sajnálatos véleménytıl, mely szerint olyan fıváros esetében, amit a Duna választ el, egy kerület nem mondhatja el, hogy az Aqimkumi hídra nincs szükség. Meg kellett volna vitatni, és értelmes dolgokat kellett volna mondani a Körvasút sori körúttal kapcsolatban. Támogatni kellene a gyorsvillamos, a 2x1 sávos út, a kerékpárút kiépítését, valamint az M3-as és Munkáskörút csomópontjának dél felé történı megvalósítását. Fontos még, hogy a 4-es metrót villamosként kellene megépíteni, a XV. kerületnek már korábban is ezt kellett volna támogatnia. Goró Oszkár: Nem érti Varga Imre képviselı úr véleményét, mely szerint a napirendrıl nem kell vitát folytatni. Az SZMSZ-ben az szerepel, hogy a napirendrıl vitát kell folytatni, meg kell indokolni, hogy miért nem tőznek egy elıterjesztést napirendre. Az Újpalotai Református Misszió kérésével kapcsolatban elmondja, hogy a polgármester már közel egy éve ígéri a református lelkésznek, hogy kapnak ingatlant. Most az hangzott el, hogy jogi indok alapján nincs mód az ingatlan használatba adására.

6 6 Kérdése, hogy korábban más egyházak, a Vöröskereszt, a LAÉT miért kaphatott térítésmentesen helyiséget, területet? hozzászólásra. Hajdu László: Szót ad Hetyei László képviselınek ügyrendi Dr. Hetyei László: Az SZMSZ 25. -a kimondja, hogy a napirend vitája során a képviselı a napirend levételére, a napirendi pontok tárgyalási sorrendjének meghatározására, a napirend címének közlésére, legfeljebb egy percben a napirend lezárásáig ügyrendi javaslatot tehet. A képviselı-testület a javaslatról vita nélkül dönt. Amíg nem fogadják el a napirendet, addig nincs mirıl vitatkozni. Javasolja a napirend vitájának lezárását. Dr. Nagy Antal: Az SZMSZ nem szabályozza, hogy a napirend elfogadásra vonatkozó ügyrendi javaslatról mikor kell dönteni. Az SZMSZ módosítását elıkészítik. Hajdu László: Szavazást kér az ügyrendi javaslatról. 543/2009. (X.28.) ök.számú h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, lezárja a napirend vitáját. (Szavazati arány: 15 igen szavazat, 12 ellenszavazat, 1 tartózkodás) szót. Hajdu László: A döntés elıtt jelentkezett képviselıknek ad Dr. Novák Ágnes: Javasolja, hogy tartsák napirenden a Református Misszió helyiségigényének ügyét. Polgármester úr azt mondta, hogy a következı ülésre beterjesztett rendeletmódosítás elfogadását követıen, a rendelet hatályba lépése elıtt döntenek majd a helyiség használatba adásáról. Ezt elfogadhatatlannak tartja. Jegyzı úr nem írta alá a helyiség térítésmentes használatba adásáról szóló elıterjesztést, ellenben törvényességi észrevételét a képviselık nem kapták meg. Módosító javaslatuk alapján nincs szükség rendeletmódosításra, mert a Református Misszió vállalja a bérleti díj megfizetését. Egyetért azzal, hogy a képviselı-testület ne tőzze napirendjére a Rákospalota déli lakóterület szabályozási tervének koncepcióját.

7 7 Kérdés azonban, hogy az érintett lakosok miként fognak tájékozódni a területre vonatkozó változásokról? A jelenlegi tervezet sem a lakosság igényeinek, sem a magasabb szintő jogszabályokban foglalt elıírásoknak nem felel meg. A képviselı-testület korábban döntött arról, hogy a területen milyen beépítési módok legyenek. A tervezı a testületi döntéseket sem vette figyelembe. Dr. Balogh András: Javasolja, hogy a képviselı-testület ne tőzze napirendre az új MÁV-telep és környéke szabályozási tervének koncepcióját. Nem ismert, hogy volt-e testületi felhatalmazás a koncepció elkészítésére. Iskolabıvítésre vonatkozó javaslat tudomása szerint nem szerepel a Kerületfejlesztési Koncepcióban. László Tamás: Kiegészítve Novák Ágnes képviselı társa hozzászólását elmondja, hogy az L4 övezetben 06-os szintterületi mutató volt, 30 %-os beépítettséggel. Ezzel szemben a jelenleg kiosztott anyag 35 %-os beépítettséggel, 07-1-es szintterületi mutatóval számol. Ez nagyon komoly túlterjeszkedést jelent az eredeti helyzethez képest. Nem érti, hogy az elıterjesztéshez miért nem készült törvényességi észrevétel. Nem javasolja megtárgyalni a Fı úti bölcsıde épületével kapcsolatos elıterjesztést. Az épület városképi szempontból védendı, azt nem szabadna lebontani. Félı, hogy telekspekulációról lesz szó, és a bölcsıde helyén lakópark épül. Báder György: Nem érti, miért nem lehet többszöri alkalommal sem megtárgyalni a Palota-15 Kft. tevékenységével kapcsolatos elıterjesztést? Hajdu László: Szót ad jegyzı úrnak válaszadásra. Dr. Nagy Antal: A Református Misszió kérését azért javasolják a novemberi ülésen tárgyalni, mert a kedvezményes bérbeadáshoz szükség van a helyi rendelet módosítására is. A Rákospalota déli lakóterületre javasolt szintterületi mutatókkal kapcsolatban nem lehet törvényességi észrevételt tenni. Hajdu László: A napirenddel kapcsolatos módosító indítványokról kér szavazást.

8 8 544/2009. (X.28.) ök.számú h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy ne tőzze napirendjére a Budapest XV. kerület új MÁV-telep és környéke Kerületi Szabályozási Tervének koncepciójáról szóló elıterjesztést. (Szavazati arány: 11 igen szavazat, 13 ellenszavazat, 4 tartózkodás) 545/2009. (X.28.) ök.számú h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy ne tőzze napirendjére a Bp. XV., Fı út szám alatti bölcsıde bontásához és építéséhez pályázati önrész és pályázatírói díj költségének biztosításáról szóló elıterjesztést. (Szavazati arány: 11 igen szavazat, 14 ellenszavazat, 4 tartózkodás) Hajdu László: A sürgısséggel beterjesztett elıterjesztések napirendre vételérıl kér szavazást. 546/2009. (X.28.) ök.számú h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, sürgısséggel napirendjére tőzi az emlékkı elhelyezésére Újpalotán címő elıterjesztést. (Szavazati arány: 29 igen szavazat, egyhangú) 547/2009. (X.28.) ök.számú h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy sürgısséggel tőzze napirendjére a évi költségvetési módosító indítványok PALOTA- CSOMAG megtárgyalására és ajánlásként történı elfogadásáról szóló elıterjesztést. (Szavazati arány: 12 igen szavazat, 14 ellenszavazat, 3 tartózkodás) Hajdu László: Az elızı határozatok figyelembevételével szavazást kér az elıterjesztett napirend elfogadásáról. 548/2009. (X. 28.) ök. számú h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, hogy az /2009. (X.20.) sz. határozatokban foglaltak figyelembe vételével elfogadja az elıterjesztett napirendet. (Szavazati arány: 18 igen szavazat, 10 ellenszavazat, 1 tartózkodás)

9 9 N A P I R E N D 1. Elıterjesztés az önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben fizetendı térítési díjak és tandíjak megállapításának szabályairól szóló 21/2005. (V. 4. ) ök. rendelet módosításáról (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) R Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 2. Elıterjesztés a helyi környezet védelmérıl szóló 20/2002. (VII. 2.) ök. rendelet módosításáról (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) R Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester 3. Elıterjesztés a közigazgatási hatósági eljárásban alkalmazandó elektronikus ügyintézésrıl és elektronikus tájékoztató szolgáltatásról szóló 29/2005. (X. 27.) ök. rendelet hatályon kívül helyezésérıl (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) R Elıadó: dr. Nagy Antal jegyzı 4. Elıterjesztés a 2009/2010. nevelési-oktatási tanévkezdés tapasztalatairól (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 5. Elıterjesztés a pártok helyiséghasználatáról szóló megállapodás módosításáról (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 6. Elıterjesztés a Bp. XV., Károlyi Sándor úti iparvágány alatti telekingatlan értékesítésérıl (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 7. Elıterjesztés a Bp. XV., Fı út szám alatti bölcsıde bontásához és építéséhez pályázati önrész és pályázatírói díj költségének biztosítására (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester 8. Elıterjesztés Budapest XV. kerület új MÁV-telep és környéke Kerületi Szabályozási Tervének koncepciójára (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester

10 10 9. Elıterjesztés a Bp. XV. kerületben az ipari technológiával épült újpalotai lakótelep Zsókavár utcai akcióterületén lakó- és középület felújítása, korszerősítése és a kapcsolódó közterületek rehabilitációja címen indított projekt támogatási szerzıdésérıl (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester 10. Elıterjesztés emlékkı elhelyezésére Újpalotán (Ikt.sz: /2009. sz. anyag9 Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester 11. Interpellációk - Ki hozza a döntéseket ebben a kerületben, és milyen felhatalmazás alapján, - avagy ki hozott döntéseket a Zsókavár utcai rendelı felújításával és átköltöztetésével kapcsolatban? (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) Elıadó: Vizér Klára képviselı Válasz interpellációra (Ikt.sz: /a/2009. sz. anyag,) Elıadó: Király Csaba alpolgármester - A munkanélküliek együttmőködésérıl szóló rendelet végrehajtásának tapasztalatai (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) Elıadó: Dr. Balázs Zoltán képviselı Válasz interpellációra (Ikt.sz: /a/2009. sz. anyag,) Elıadó: Hajdu László polgármester Az SZMSZ 46. (3) bekezdése alapján a nem tárgyalt interpellációk tárgyalása a következı üléseken történik Az Ötv. 12. (4) bekezdés a) pontja alapján zárt ülésen tárgyalandó! 12. Elıterjesztés a évben megvalósult lakossági kezdeményezéső útépítések érdekeltségi hozzájárulásainak fizetésére kötelezésérıl Ikt.sz: /2009. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester - Polgármesteri tájékoztató - Napirenden kívüli felszólalás

11 11 TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK - Tájékoztató a XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztésérıl és reorganizációjáról (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) - Tájékoztató a lejárt határidejő határozatok, valamint a megalkotott rendeletek végrehajtásáról (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) 1. Elıterjesztés az önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben fizetendı térítési díjak és tandíjak megállapításának szabályairól szóló 21/2005. (V. 4. ) ök. rendelet módosításáról (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) R Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester kiegészítését. Hajdu László: Kéri alpolgármester urat, tegye meg szóbeli Dr. Pálinszki Antal: A rendelet a Hubay Jenı Zeneiskolát érinti. A jelenlegi módosítás célja, hogy a elıtt és után beiratkozott gyermekek térítési és tandíja azonos szinten legyen. A mővészeti iskolában tanulók után 105 ezer forint állami normatívát kap az önkormányzat, amihez gyermekenként 250 ezer forintot kell hozzátennie. Egy átlagos általános, illetve középiskola esetében az állami normatíva mellé annak 50 %-át teszi hozzá az önkormányzat. Kéri a rendeletmódosítás elfogadását. Hajdu László: A bizottsági elnököknek ad szót. Németh Angéla: A Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal elfogadásra javasolta a rendeletmódosítás elfogadását. Mihályi Zoltán: A Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság 6 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Móricz Eszter: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 5 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést.

12 12 Vizér Klára: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság 4 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadásra javasolta a rendeletmódosítást. Hajdu László: Kérdések következnek. Dr. Novák Ágnes: A rendelettervezet 2. b) pontjában a 4,5 tanulmányi átlagú tanulónak a térítési díj 20, vagy 40%-át kell-e megfizetnie? Vizér Klára: A mővészeti oktatásban részesülı tanulók térítési díját javasolják 5 %-ról 8 %-ra emelni, ami nem jelentıs növekedés. Hány gyermek térítési díját érinti a rendelet módosítása? Hány családnak kell többet fizetnie azért, hogy a gyermek mővészeti oktatásban részesülhessen? Hajdu László. A kérdéseket lezárja, szót ad válaszadásra. Dr. Pálinszki Antal: A 2 b) pontja alapján 4,5-es tanulmányi átlag felett 20 %-ot kell fizetnie a tanulónak. Nem tud pontos számot mondani arról, hogy az emelés hány tanulót, hány családot érint. Erre a kérdésre osztályvezetı úr, vagy a zeneiskola igazgatója ismerheti a választ. Lindner Gusztáv: A módosítás a zeneiskola tanulóit érinti. Az intézménybe 995 tanuló jár, és 901 tanuló után kap az önkormányzat állami normatívát. Arra nem tud pontos választ adni, hogy a 901 tanuló közül hány fıt érint a térítési díj emelés, és hány tanuló részesül kedvezményekben. Kırösy Róbert: A 901 tanulóból nem fizet térítési díjat, mert a család rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül, halmozottan hátrányosnak minısül, illetve a családban tartósan beteg gyermek van. A rendelet szabályozásai alapján mintegy 230 tanuló mérsékelt térítési díjat fizet. Összességében 687 gyermek fizet valamilyen összegő térítési díjat. Hajdu László: Hozzászólások következnek. Vizér Klára: Büszke arra, hogy a kerületben ilyen nagy létszámban oktatnak gyermekeket különbözı mővészeti ágakra. Ezt az önként vállalt feladatot minden körülmények között meg kell tartani. Azonban, amikor vannak olyan családok, akiknek még forint többletkiadás is gondot okoz, nem támogatja a rendelet módosítását. Azzal ért egyet, hogy a zeneiskola mőködéséhez szükséges többletköltséget közpénzbıl teremtsék elı.

13 13 László Tamás: A évi költségvetés vitájában különös hangsúlyt kaptak a mővészeti iskolák, amelyek normatíváját nagy mértékben tervezik csökkenteni. Éppen ezért gondolja azt, hogy a képviselı-testületnek is érdemes beszélnie a költségvetéshez benyújtott módosító javaslatokról. A közbiztonság és a mővészeti nevelés között szoros ok-okozati összefüggés van. Ezt azért tartják rendkívül fontosnak és indokoltnak, mert Újpalotán emelkedett a kisebb, nagyobb horderejő bőnözések száma. Ebben az ügyben hatékony és azonnali intézkedésre van szükség. Ezért jelezték, hogy a közbiztonság megerısítését át kell gondolni és három ütemben ki kell építeni egy közterületi kamerarendszert. Erre vonatkozóan van egy 150 millió forintos javaslatuk. A rendırség létszámhiánnyal küzd, aminek legfıbb oka, hogy nincsenek rendırségi szolgálati lakások. A közbiztonság és a mővészeti nevelés, az ifjúsággal való foglalkozás között szoros összefüggés van. Kéri a XV. kerület országgyőlési képviselıit, hogy módosító indítványaikat támogassák. Ugyanide tartozó tétel, hogy a lakótelepeken végre komolyan kellene venni egy olyan ifjúsági központ megvalósítását, mely mintaképpen szolgálhat az elveszett ifjúság nevelésére, gondozására vonatkozóan. Hajdu László: A napirend témája a térítési díjakra vonatkozik. Jó lenne, ha a vita is errıl szólna. Tóth Imre: Az oktatás nem a szakterülete, ezért kizárólag az elhangzottakra szeretne reagálni. Statisztikai adatokkal alátámasztott tény, hogy budapesti viszonylatban a közbiztonság tekintetében kerületünk kimagasló helyen áll. A kerületi oktatás és a kerületi fiatalokkal foglalkozó intézkedési és támogatási rendszerek is bizonyítják, hogy az önkormányzat sokat tesz azért, hogy az oktatás minısége, színvonala folyamatosan javuljon. A Hubay iskolát felújították, sok pénzt költöttek az ott folyó oktatás magas színvonalának biztosítására. Az iskolában rendezett koncertek alkalmával az ellenzéki képviselık is meggyızıdhetnének az általuk elmondottak ellenkezıjérıl. Kifejezetten sajnálja, hogy a napirendi pontok keretében más témákról beszélnek. Nem kellene kivonulni az ülésterembıl, meg kellene hallgatni azt is, ami esetleg a másik fél számára nem tetszı. Dr. Balogh András: Tóth Imre képviselı úr megnyugtatott mindenkit. Akit eddig is leütöttek Újpalotán, vagy ezután történik ilyen, nyugodjon meg, mert az egyik legbiztonságosabb kerületben történt ez meg. Tehát, nem kell aggódni, mert a közbiztonság fıvárosi szinten a kerületben az egyik legjobb.

14 14 A közbiztonság és a gyerekek zenei oktatása között van összefüggés, ez kétségbevonhatatlan, de ugyanez vonatkozik a gyerekek sportolása és a közbiztonság összefüggésére is. Hajdu László: Megadja a szót Móricz Eszter képviselınek ügyrendi hozzászólásra. Móricz Eszter: Felhívja az SZMSZ 26. (1) bekezdésére a levezetı elnök figyelmét, mely az alábbiak szerint szól: Az ülés elnöke a tárgytól eltérı felszólalót figyelmezteti, hogy térjen a tárgyra. Ismételt figyelmeztetést követıen az ülés elnöke megvonja a szót. Tartsák tiszteletben az SZMSZ rendelkezéseit, e szerint dolgozzanak. Javasolja; zárják le ezt az értelmetlen vitát. Hajdu László: Szavazást kér a vita lezárásáról. 549/2009. (X.28.) ök. számú h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, lezárja az önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben fizetendı térítési díjak és tandíjak megállapításának szabályairól szóló 21/2005. (V.4.) ök. rendelet módosításáról szóló napirend vitáját. (Szavazati arány: 16 igen szavazat, 10 ellenszavazat, 2 tartózkodás) Hajdu László: A képviselı-testület döntése értelmében lezárja a vitát. Megadja a szót Tóth Imre képviselınek ügyrendi hozzászólásra. Tóth Imre: Nem szeretne ironikus lenni, csak arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy az ifjúság és a bőnözés közti összefüggés az ellenzék által ismertetett módon a következık szerint csapódhat le: kisfiam, ha nincs zongorád, akkor bőnözı leszel! Hajdu László: Megadja a szót Vizér Klára képviselınek ügyrendi hozzászólásra. Vizér Klára: Nem érti Tóth Imre értelmetlen kijelentését. Valóban nem kellene kivonulniuk az ülésterembıl, de a másik frakciónak illene eljönnie a képviselı-testület üléseire és meg kellene szavazni az elıterjesztett napirendet.

15 15 Hajdu László: Figyelmezteti képviselı asszonyt, hogy hozzászólása nem volt ügyrendi, legközelebb normál hozzászólásként ismertesse az ehhez hasonló felszólalásait. Szót ad a vita lezárása elıtt felszólalási lehetıséget kérı képviselıknek. Mihály Zoltán: Egy kissé eltávolodtak a napirend témájától. Javasolja, ne devalválják a Hubay Zeneiskola tevékenységét. Ez egy mővészeti, mővészeket képzı iskola. Azzal egyetért, hogy ha támogatják a zeneiskolai oktatást, azzal kivonhatnak gyermekeket a rossz környezetbıl. Goró Oszkár: Az elıterjesztés nem a Hubay Jenı Zeneiskoláról szól, csak gyakorlatilag vonatkozik rá, általánosan fogalmaz a tandíj, és térítési díjak megállapításáról. Lehet, hogy a térítési díj jelenleg csak a Hubay Jenı Zeneiskolára vonatkozik, de azt késıbb ki lehet terjeszteni más iskolákra is. Furcsállja, hogy a szocialista képviselıknek a közbiztonság nem érdekes téma. Az ifjúság nevelésével, oktatásával szorosan összefügg a közbiztonság kérdése. Marsovszkyné Csanaki Katalin: Vizér Klára feltett egy komoly kérdést, amelyre szeretett volna választ kapni, de László Tamás képviselı úr elvitte a téma vezérfonalát a közbiztonság felé. A Hubay Jenı iskolában komoly munka folyik, nagyon sajnálja, hogy nem mennek el az ellenzéki képviselık a magas színvonalú hangversenyekre, mert akkor átláthatnák az intézményben folyó munkát, megértenék, hogy ez az egész elıterjesztés mirıl szól. Itt felnıttek is tanulnak, nemcsak gyerekek. Ha részt vennének az iskolai programokon, akkor a szünetben azt is megkérdezhetnék, hogy mibe kerül a tandíj. Megsértik az oda járó gyerekeket és az igazgatót is, hogy ezt a napirendi pontot ilyen humorosan fogják fel. Dr. Balogh András: Nem érti, hogy Marsovszkyné képviselı asszony kire célzott a humorral. Egyedül Tóth Imre képviselı próbálkozott olyat mondani, amit talán humornak szánt, de nem volt vicces. Elég nehéz a levezetı elnök helyzete, mert elıre senki nem tudja megmondani, hogy valakinek a hozzászólásából mi fog kiderülni. Vannak hasonlatok, példák, a példa elején nem világos, hogy a képviselı mit akar mondani hozzászólásában. Arra bátorítaná a levezetı elnököt, hogy ne szakítsa félbe senkinek a hozzászólását. összefoglalására. Hajdu László: Megadja a szót az elıterjesztınek, a vita

16 16 Dr. Pálinszki Antal: Azt hitte, hogy a napirend tárgyalása során szakmai vita lesz, de nem ez történt. A kerület, önként vállalt feladatként, több éve gyermek részére teszi lehetıvé, hogy mővészeti zeneoktatásban részesüljön. Közpénzt költenek, de szívesen teszik annak ellenére, hogy máshol is meglenne ennek a pénznek a helye. Nem érti az iskola mőködését bántó, illetve az önkormányzat szerepét degradáló hozzászólásokat. Vizér Klára Tóth Imrével hozzászólásával kapcsolatban zagyvaságokat emlegetett. Nem volt igaza. Tény, hogy a reálbérek még mindig sokkal magasabbak ma, mint a Fidesz kormány ideje alatt voltak ig. Az elıterjesztés szerinti emelés a 2005 elıtt beiratkozottak esetében 3%, a 2005 után beiratkozottak esetében 1% emelést jelent, vagyis a családok számára ez a megterhelés egyáltalán nem lesz elviselhetetlen. A térítési díjak emelésével ezer forinttal növekszik a bevétel a jelenlegi 7 millió forinthoz képest. László Tamás ide nem illı módon a közbiztonságról beszélt. Ennek ellenére kéri, hogy a képviselı-testület támogassa az elıterjesztésben foglaltakat. Hajdu László: Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot, kéri a képviselı-testület szavazatát. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s A Képviselı-testület megalkotja a 24/2009. számú rendeletét az önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben fizetendı térítési díjak és tandíjak megállapításának szabályairól szóló 21/2005. (VII.04.) ök. rendelet módosításáról. Felkéri a polgármestert, a rendelet kihirdetésérıl gondoskodjon. Felelıs: polgármester Határidı: kihirdetésre 2009.XI.15. (Jogszabályi hivatkozás: évi LXXIX.tv (2) bek. b) pontja, 114. (2) bek., 115., 116. és a 117. (1) bek. a) pont) (Szavazati arány: 18 igen szavazat, 1 ellenszavazat, 10 tartózkodás) 2. Elıterjesztés a helyi környezet védelmérıl szóló 20/2002. (VII. 2.) ök. rendelet módosításáról (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) R Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester Hajdu László: Megadja a szót az elıterjesztınek.

17 17 Gyurcsánszky János: A 346/2008. sz. kormányrendelet újraszabályozta a helyi környezet védelmérıl szóló rendelet néhány részletét, különösképpen a növények kivágását, pótlását, ezek engedélyezését. A jegyzıtıl kell engedélyt kérni a közterületen és a magánterületen lévı fák kivéve gyümölcsfák - kivágásához. Arról is rendelkezik a törvény, hogy milyen módon kell visszapótolni a kivágott fákat. Kivételt tesz abban az esetben, ha a fakivágást elemi kár, balesetveszély, vagy életveszély indokolja, mert akkor utólagos bejelentési kötelezettség van. Aki a szabályokat megsérti, 100 ezer forintig terjedı bírsággal sújtható. A TVKB, a KVKB és a JÜKEIB támogatta az elıterjesztésben foglaltakat, ennek megfelelıen kéri a képviselı-testület támogatását is. Hajdu László: Megadja a szót a bizottságok elnökeinek. Tóth Imre: A Tulajdonosi, Vagyonkezelési és Közbeszerzési Bizottság 6 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Ambrus János: A Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság egyhangú igen szavazattal megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést a képviselı-testület részére. Vizér Klára: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság 5 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Hajdu László: A kérdések elıtt szót ad Csaba Elemér képviselınek ügyrendi hozzászólásra. Csaba Elemér: Az elızı napirendi ponthoz kíván felszólalni, mert úgy érezi, nem kapott lehetıséget a hozzászólásra, a polgármester úr berekesztette a vitát annak ellenére, hogy ı nem élhetett képviselıi jogával, nem kapott szót. Hajdu László: Normál hozzászólás formájában is elmondhatja elızı napirendi ponthoz tartozó mondandóját a képviselı úr, a többi képviselı is sokszor ezt teszi. Le volt zárva a vita, ezt követıen kért a képviselı úr szót, ezért nem volt már lehetısége felszólalni. Kérdések következnek. László Tamás: Van a XV. kerületben hitelt érdemlı fakataszter, melyben a fák pontos helye, átmérıje, a fa állapota, minısége, a kivágott fák tuskói stb. meg vannak jelölve?

18 18 Marsovszkyné Csanaki Katalin: Ha egy játszótéren viharkár, vagy kiszáradás miatt fakivágás történik, akkor ezt pótolni kell? A jegyzı úr hogyan értesül a problémáról? Mihályi Zoltán: Az elıterjesztés 4. -át felolvassa, mely szerint ha valaki a parkban gondatlanul rongál, akkor pénzbírsággal sújtható. Mi történik abban az esetben, ha gondosan rongál? Nem lehetne a gondatlan szót kihagyni a rendeletbıl? Vizér Klára: A jelenleg hatályban lévı rendelettel kapcsolatban mi a tapasztalat? Hogyan tudják a jelenleg érvényes rendeletet betartatni? Goró Oszkár: Az elıterjesztés arról szól, hogyan kell betartatni a rendeletben foglaltakat, illetve hogyan büntessék meg a polgárokat ha nem megfelelı indokkal vágják ki a fákat. Ez nagyon helyes, mert a városban szükség van a növényzetre. Ellenben a rendelet nem szól arról, hogy mi a gyakorlat akkor, amikor a Polgármesteri Hivatal vagy a RÉPSZOLG Kht. csonkítja a fákat, amit ifjításnak neveznek. Egy-egy fa az ifjítás után képtelen életben maradni. Számos helyen történt ilyen a kerületben. Ki a felelıs ezért? Báder György: A rendeletben miért nem kötelezik a fakivágót arra, hogy ne hagyja ott a tuskókat, vagy a rönköket? Mihály Zoltán: Jegyzı úr engedélye kell a közterületen, illetve magánterületen történı fakivágáshoz. Fel van erre készülve a hivatal? A lombhullató fák kivágását célszerő a tél beállta elıtt elvégezni, ezért tömegével érkezhetnek ilyen kérelmek. Van mód arra, hogy gyors engedélyeztetés történjen, ha sok ilyen kérelem érkezik be a hivatalhoz? A közterületen történı faültetési program hol tart? A fák helyét ki határozza meg? Milyen kritériumok alapján lehet fát ültetni? Csaba Elemér: Többször felkeresték a lakosok azzal a problémával, hogy indokolatlanul, hivatali megbízásból fákat vágnak ki közterületen. Kéri jegyzı urat, alaposabban ellenırizze, hogy ki és milyen okból vágja ki a fákat. Túlzásnak találja a fakivágások mértékét, mert akkor néz ki jól egy város, ha minél több a zöldterület. Hajdu László: Lezárja a kérdéseket, megadja a szót válaszadásra az elıterjesztınek.

19 19 Gyurcsánszky János: Kéri Németh Tibor osztályvezetıt, legyen segítségére a válaszadásban. László Tamás kérdésére elmondja, a kerületnek nincs teljes értékő fakatasztere, még nem készült el, bár tervek már vannak. Egy teljes körő fakataszter sok millió forintba kerül. Ha az állampolgár, vagy a terület képviselıje játszótéren kitört fát észlel, jelezheti az önkormányzatnak a zöldszámon, vagy közvetlenül az osztályon. A hivatal azonnal köteles kimenni a helyszínre, és elhárítani a fennálló balesetveszélyt. A nem menthetı fát ki kell vágni, de pótlási kötelezettség is fennáll, vagy ugyanazon a helyen, vagy a közterület más pontján. Nem érkeznek tömeges feljelentések a fakivágással kapcsolatban, bár ha kapnak erre vonatkozóan információt, azonnal kivizsgálják az ügyet, és szükség esetén eljárást kezdeményeznek. A RÉPSZOLG Kht-nak is be kell jelentenie a fakivágást. A RÉPSZOLG üzemi tervet készít fasorok, parkok felújítására, ápolására, fakivágásra, fák visszavágására. Olyan fa kivágására nem kerülhet sor, amely nem káros az egészségre, nincs pollenkibocsátása, nem sérült, nincs belsı korhadása, nem indokolt a cseréje. A fakataszter elkészítése, a tudatos faifjítási program, fasorpótlás, fasorcsere lenne ideális, mert vannak olyan parkok, ahol éves fák is vannak. A rendelet nemcsak fakivágásra, hanem a cserjékre, a fás szárú növényekre is kiterjed. A rendelet hatálya a gyümölcsfák kivágására, pótlására nem terjed ki. Németh Tibor: Mihályi Zoltán képviselı úr kérdezte, ki határozza meg, és milyen alapon a fák ültetési rendjét. Ez benne van a Szervezeti és Mőködési Szabályzatban. A Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság jogosult a fák típusát és ültetési helyét meghatározni, melyre a környezetvédelmi alap ad lehetıséget. Idén a bizottsági tárgyalás már megtörtént, melynek eredménye természetesen olvasható a honlapon. Ebben az évben sajnos csak százas nagyságrendben sikerült fapótlásokat végrehajtani. Minden kiadott építési engedély alkalmával maga az építési hatóság írja elı a fapótlásokat. Az idei évben a környezetvédelmi alapból még közel 2 millió forint áll rendelkezésre, ezért a következı KVKB ülésre újabb elıterjesztést készítenek a fapótlások tárgyában. hozzászólásokat. Hajdu László: Kéri a napirenddel kapcsolatos Vizér Klára: Valószínőleg nem csak ık vitáznak, hanem a kerületben élı lakosság is sok mindennel nem ért egyet. Egy dolog biztos, a parkok, a fák, a cserjék, a növények iránt érzett szeretet. Ez minden lakossági fórum állandó témája. Nem minden ok nélkül feszegette a kérdést, hogy a helyi rendeletnek mennyiben tudnak eleget tenni, mert véleménye szerint a végrehajtás sok kivetnivalót hagy maga után.

20 20 A Száraznád utcai parkban végzett, tavaly ıszi fakivágások ügyében nagyon sokan megkeresték, azzal, hogy állítassa le a fakivágásokat. Két nappal ezelıtt egy t kapott a Nyírpalota u. 30-ból, egy ott lakó nem értette, mi lehet az oka a tömeges fakivágásoknak. Rengeteg a lakossági felzúdulás ez ügyben. Ha mégis úgy ítéli meg alpolgármester úr, hogy nincs probléma, akkor a tájékoztatással lehet gond. A lakosságot szórólapokon kellett volna tájékoztatni a fakivágásokról. Nem tudja, hogy a zöld szám mennyire üzemel, ha igen, akkor reklámozni kellene, hogy többen tudjanak róla. Lehet, hogy létre kellene hozni egy favonalat, amelyre az ilyen fajta bejelentéseit mondhatná el a lakosság. Sem a TVKB, sem a JÜKEIB ülésén nem támogatta a rendelet módosítását, mert aggályai vannak a betarthatóság tekintetében. Mihályi Zoltán: Nem kapott választ a kérdésére, hogy szükséges e a rendeletben a gondatlan szó alkalmazása. Németh Tibor: Szükséges a szó alkalmazása. Marsovszkyné Csanaki Katalin: A Zöld számon is bejelentették, és a lakóknak is szólt, hogy 2006-tól az Obsitos téren 31 db fa eltőnt. Tele volt akácfákkal a terület, kiszáradtak, új fák kerültek a helyükre, amelyek eltőntek. A bokrokról, cserjérıl nem is beszélve, a területre ı saját maga vett 25 db-ot. Kéri, hogy ezen a területen legyen visszapótolva a 31 fa, illetve a park gondozása is legyen rendszeres. Bejelenti, hogy a homokozó életveszélyes. Ezt a bejelentést korábban már legalább tízszer megtette. Mihály Zoltán: Tény, hogy a kerület fıkertésze az egyik legkevésbé kedvelt közszereplı, de ezen könnyen lehet segíteni, mert a szélesebb tájékoztatással több félreértés elkerülhetı lenne. Akkor hiteles a kritika, ha azt is észreveszik ami jó. A sokszor bejelentett Kovácsi Kálmán tér rendezése megtörtént, a további sitt lerakást is megakadályozzák. Az ott élık nevében köszöni. A vasút és a tér közötti szakaszon maradt néhány hatalmas tuskó. Tisztázni kellene, hogy azok eltüntetése kinek a feladata. Goró Oszkár: Ha bármely bürokratikus intézmény, az ELMŐ vagy a RÉPSZOLG kivágja a fákat, arról kell jelentést írniuk a Polgármesteri Hivatal, vagy a jegyzı részére? Nem fogadható el, hogy eltőnnek a fák. Úgy érzi, manapság divat a fákat kivágni, mert koszt hagynak maguk után, pihéznek, ezért sokkal egyszerőbb ha minden le van betonozva. Egy statisztikai felmérés szerint azokban a városokban, ahol kisebb a zöldfelület, és több a beton, 1-2 fokkal magasabb a hımérséklet. Ez az 1-2 fok hozzájárul ahhoz, hogy az érrendszeri problémákkal küzdı betegeket, sokkal nagyobb negatív hatás éri. A fák nem ellenségek.

21 21 László Tamás: A kerület alapvetıen kertváros, zöldváros, a parkok kerülete. Ha nincs részletes, precíz helymegjelöléssel és értékeléssel rendelkezı fakataszter, akkor ez a rendelkezés nem hajtható végre. Az egész ügy alapvetı problémája, hogy nincs fakataszter. Divattá kell tenni, hogy a kerület parkváros, a közterületi fa az ember számára óriási érték. Ilyen mozgalom után lehet csak bizonyos szankciókat alkalmazni. A Palota Csomag címő elıterjesztésében szerepel egy olyan tétel, amely a lakótelepek parkjainak fenntartásával kapcsolatos. A lakótelepek parkjait egyáltalán nem lehet fenntartani, mert nincs locsolóhálózat. Erre vonatkozó javaslata, melyet a parlamentben módosító indítványként is benyújt, arról szól, hogy speciális locsolóhálózat kiépítésére van szükség, kutat kell fúrni a lakótelepeken. Ebbıl a szempontból a XV. kerület mintakerület lehetne, ha a kerület országgyőlési képviselıi felkarolnák a javaslatot. Kéri, foglalkozzanak az országgyőlési képviselık ezzel a kérdéssel, Gyurkovics Miklós: A patkó mindkét oldalán elég kritikusan nyilatkoztak a fák, zöldterületek állapotáról. Nemcsak rendeletmódosítás formájában kellene erre a problémára odafigyelni. Olyan fákat is látott, amelyek tényleg balesetveszélyesek, korhadtak, de ezeket érdekes módon nem találják meg a szakemberek. Mihályi Zoltán képviselı úr felvetésével egyetért, valóban a 4. szerint gondatlan rongálásnak szabálysértés a következménye. Ebbıl nyelvtanilag az következik, ha nem gondatlanul, hanem szándékosan követ el valaki rongálást, az nem követ el szabálysértést. Dr. Hetyei László: A gondatlanságnak benne kell maradnia a szövegkörnyezetben, ugyanis gondatlanságból az követ el cselekményt, aki elıre látja magatartásának következményeit, de könnyelmően bízik a szankcionálás elmaradásában. Bringye Viktória: Örül annak, hogy végre a napirend tárgyáról is beszélnek. A vita alapján úgy érezte, mintha lakossági fórumon venne részt, ahol arról beszélnek, hol milyen problémák vannak a kerületben a zöldfelületekkel. Kell errıl is beszélni, de a napirend nem errıl szól, hanem arról, hogy a most hatályba lépett kormányrendeletnek megfelelıen a helyi rendeletet is módosítani kell. A rendeletmódosítás is arra irányul, hogy a fa és a zöldfelület érték. A mai nap egyik fı irányvonala arról szól, hogy egy olyan napirendet cibálnak elı a tarsolyból, amely ma nem került napirendre, nem kellene tárgyalni róla. Jó lenne, ha a napirendeknél arról is beszélnének, amirıl valóban szó van, például ebben az esetben a helyi rendelet módosításáról. Javasolja, hogy a kormányrendeletnek megfelelıen módosítsák a helyi rendelet.

22 22 hozzászólásra. Hajdu László: Szót ad Vizér Klára képviselınek ügyrendi Vizér Klára: Minden képviselınek joga van úgy elmondani a felszólalását, ahogy azt valóban gondolja. Abszolút a fákról, és a rendeletmódosítás értelmérıl beszéltek. Hajdu László: Figyelmezteti a képviselı asszonyt, hogy hozzászólása nem volt ügyrendi, mert véleményt nyilvánított. Dr. Hetyei László: Gondatlan rongálás esetében azért van kihangsúlyozva a gondatlanul megfogalmazás, mert aki szándékosan rongál, az nem szabálysértést követ el, hanem a BTK szerint bőncselekményt. Báder György: Változatlanul azt szeretné hallani, hogy a rendelet megalkotását követıen lesz-e végrehajtási utasítás arra vonatkozóan, hogyan kell kivágni egy fát, amennyiben valaki megkapja a fakivágási engedélyt. A jelenlegi helyzet elfogadhatatlan. A Rákospalotai Múzeum kertjében kb. 15 db tuskó áll, nem lehet tılük mozdulni. Hiába szeretnének ott újabb fákat ültetni, nem tudják megtenni, mert ott vannak a tuskók. elıterjesztınek. Hajdu László: Lezárja a vitát, megadja a szót az Gyurcsánszky János: A kerületben valóban sok a zöldfelület, és nagyon sok a fa, ami mindenkit örömmel tölt el. A lakosság kis százaléka rongál akár tudatosan, akár gondatlanságból. Nem szabad elhinni minden információt, amely arról szól, hogy nagy a fapusztítás a kerületben. Példaként elmondja, hogy az interneten látta, miszerint az Erdıkerülı út szélén 240 fát vágtak ki. A televíziótól is érdeklıdtek, miért történik ez az eszméletlen fapusztítás. Azonnal a helyszínre mentek Németh Tibor osztályvezetı úrral, de egy kivágott fát sem találtak. A RÉPSZOLG megvizsgálja a kivágandó fákat, a fıkertész ezután véleményt mond. Ha a fakivágás benne van a RÉPSZOLG üzemi tervében, akkor ki kell szórnia a szórólapot, megjelentetni egy közleményt a Városházi Naplóban, a munka helyszínérıl. Bizonyos parkterületeken túlzsúfolt a faállomány, az aljnövényzet nem nı rendesen, ezért park-rehabilitációra van szükség. A rendelet nem azért van, hogy a gondos lakót megregulázzák, hanem azt büntessék, aki gondatlan, hanyag, tudatosan írtja a környezetét maga és embertársai kárára és rovására. Kérdésként hangzott el, hogyan lehet fát telepíteni. Úgy semmiféleképpen nem, hogy körbeülteti a parkot fával a jó szándékú nyugdíjas lakó.

23 23 Tudatosan ültet, tudatosan neveli, locsolja, de nem a tudatos parkgondozás alapján. Mihály képviselı úr említette a Kovácsi Kálmán tér rendezését. Több fát ki kellett vágni, mert elkorhadtak, elöregedtek. Megszüntették az életveszélyt, mára viszonylagosan rendezett állapotok vannak. Kéri a képviselıket támogassák a rendelet elfogadását. Hajdu László: Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot, kéri a képviselı-testület szavazatát. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s A Képviselı-testület úgy dönt, megalkotja a 25/2009. ök. számú rendeletét a Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzatnak a helyi környezet védelmérıl szóló 20/2002. (VII.2.) ök. rendelet módosításáról. Felkéri a polgármestert, a rendelet kihirdetésérıl gondoskodjon. Felelıs: polgármester Határidı: kihirdetésre 8 munkanap (Jogszabályi hivatkozás: évi LXV. tv (1) bek., 346/2008. (XII.30.) Korm. rendelet, évi LIII. tv. 46. (1) bek. c) pont, 7/2007. (III.9.) ökr. 37. ) (Szavazati arány: 21 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 8 tartózkodás) 3. Elıterjesztés a közigazgatási hatósági eljárásban alkalmazandó elektronikus ügyintézésrıl és elektronikus tájékoztató szolgáltatásról szóló 29/2005. (X. 27.) ök. rendelet hatályon kívül helyezésérıl (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) R Elıadó: Dr. Nagy Antal jegyzı Hajdu László: Megadja a szót az elıterjesztınek. Dr. Nagy Antal: Nem kíván kiegészítést tenni. Hajdu László: Az elıterjesztést csak a Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság tárgyalta, megadja a szót elnök asszonynak. Vizér Klára: A bizottság egyhangúlag támogatta az elıterjesztésben foglaltakat.

24 24 Hajdu László: Megállapítja, hogy a napirenddel kapcsolatban kérdés, hozzászólás nincs. Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot, szavazást kér róla. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s A Képviselı-testület úgy dönt, megalkotja a 26/2009. ök. számú rendeletét a közigazgatási hatósági eljárásban alkalmazandó elektronikus ügyintézésrıl és elektronikus tájékoztató szolgáltatásról szóló 29/2005. (X.27.) ök. rendelet hatályon kívül helyezésérıl. Felkéri a polgármestert, a rendelet kihirdetésérıl gondoskodjon. Felelıs: polgármester Határidı: kihirdetésre 8 munkanap (Jogszabályi hivatkozás: évi LX tv. 32. (4) bek.) (Szavazati arány: 26 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 2 tartózkodás) 4. Elıterjesztés a 2009/2010. nevelési-oktatási tanévkezdés tapasztalatairól (Ikt.sz: /2009. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester Hajdu László: Megadja a szót az elıterjesztınek. Dr. Pálinszki Antal: Minden évben háromszor tárgyalják a tanévkezdés számszerő adatait. Egyszer tavasszal a népesség nyilvántartó adatai, majd a beiratkozások, végül októberben a tényleges létszámok alapján. A tárgyalások során egyre közelebb jutnak a valósághoz. Az elıterjesztésben az szerepel, hogy a Szántóföld úti napközis táborban június 22. és augusztus 19-e között összesen 279 gyermek táborozott. Ez úgy igaz, hogy összesen ennyi különbözı nevő gyermek fordult meg a táborban, átlagban 120 gyermek volt naponta jelen. Összességében 5831 fı vette igénybe a napközis tábor szolgáltatásait a nyáron. Az oktatás szeptemberben rendben elindult, utolsó korrekcióként 3,25 álláshelyre tett javaslatot úgy, hogy eközben 2,5 álláshely megszőnik. Összességében 0,75-dal nı a státuszok száma. Kéri a képviselıtestületet támogassa az elıterjesztésben foglaltakat. Hajdu László: Megadja a szót a bizottságok elnökeinek. Németh Angéla: A Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottság 4 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést.

25 25 Varga Imre: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság minısített többséggel megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a képviselı-testületnek az elıterjesztést. Vizér Klára: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság 5 igen szavazat és 1 tartózkodás mellett megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a képviselı-testületnek az elıterjesztést. Hajdu László: Kérdések következnek. Goró Oszkár: Indokolt, hogy ilyen magas az önkormányzati intézményekben az álláshelyek száma? Kisebb létszámmal is tudna mőködni egy intézmény? Mihály Zoltán: Nem világos, hogy jön ki az 5831 fı létszám a nyári táborban? Egy gyerek több turnusban vett részt? Gyurkovics Miklós: Mi a magyarázata annak, hogy az oktatási intézményekben a pedagógusok és a technikai dolgozók aránya ennyire eltérı? Egyes iskolákban 25 % körül van, más iskolákban 40 % fölött. Az ECDL-, a nyelvvizsga és a jogosítvány díjak támogatásáról szóló táblázatban a Dózsa György Gimnázium esetében miért hiányzik a támogatásban részesült diákok száma? A támogatásokban nagy különbségek vannak. A jogosítványnál Ft jön ki az egyik intézményre, a másikra Ft. Csaba Elemér: Az utóbbi egy-két évben rohamosan szaporodtak a pedagógusok sérelmére elkövetett tanulói engedetlenségek. A kerületben alapvetıen rend van. Az utóbbi idıben ebben a kérdésben tapasztalható visszaesés a kerületben? Jelentkeztek neveletlen, durva gyerekek? Hajdu László: A kérdéseket lezárja, megadja a szót az elıterjesztınek válaszadásra. Dr. Pálinszki Antal: A technikai személyzettel kapcsolatos kérdések alapján nem tudja, hogy a Fidesz elbocsátani akar-e. Törvényi feltételek szabályozzák, hogy egy iskolában milyen feladatokat kell ellátni. Az iskolák különbözı paraméterekkel rendelkeznek. A létszám jelenleg megfelelı. Elképzelhetı, hogy lehetne státuszt csökkenteni, de közel ekkora létszám foglalkoztatása indokolt, mert néhány helyen még státuszt is kellene növelni. Az egyik héten 120 gyerek volt a táborban, a másik héten 159 másik gyerek, akkor a két hét alatt összesen 279 gyerek fordult meg a táborban, ami kb. 130 gyereket jelent hetente.

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2007. június 20-án 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153

Részletesebben

Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153 Bp., Bocskai u. 1-3.) Díszterem

Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153 Bp., Bocskai u. 1-3.) Díszterem Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2011. február 16-án 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153

Részletesebben

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2009. november 25-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl. Sorszám:./2013. Ikt.szám:.../2013. JEGYZİKÖNYV Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl. Napirendi pontok: 1.) A polgármester

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselı-testületének 2007. július 31-én tartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Izsó Gábor polgármester, Erdıs Norbert alpolgármester, Barkász Sándor, Mészáros

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. március 7-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester, Baktai Kálmán,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselı-testületének 2008. szeptember 11-én 15 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 19-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 19-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-33/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. december 19-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl 01/251-1/2014. JEGYZİKÖNYV 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Vas Gereben Mővelıdési Ház és Könyvtár színházterme 8130 Enying, Bocskai u. 1., Nyikos István

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.22-19/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2008. július 3-án (csütörtökön) 8 óra 30 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-14/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. augusztus 7-én 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat 11/2010. (XI. 30.) Önkormányzati rendelete BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYAIRÓL

Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat 11/2010. (XI. 30.) Önkormányzati rendelete BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYAIRÓL Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat 11/2010. (XI. 30.) Önkormányzati rendelete BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYAIRÓL (továbbiakban SZMSZ) Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19.

J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19. J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19.) HATÁROZATOK SZÁMA: 1,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2012. február 6-án, 17 óra 25 perc kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testülete Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat

Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2004. március 31-én 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 337-4/2015. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2015. március 26-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl

J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl FEJÉR MEGYE CSÁKVÁR NAGYKÖZSÉG Rendeletek: 1/2011. (I.14.) J e g y z ı k ö n y v Határozatok: 8/2011. (I.13.) 9/2011. (I.13.) 10/2011. (I.13.) 11/2011. (I.13.) 12/2011. (I.13.) 13/2011. (I.13.) 14/2011.

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 220-4/2005. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2005. március 24-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2008. március 13-án 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

I-1/9-10/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/9-10/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/9-10/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. december 10.-én megtartott Oktatási- Közmővelıdési- Sport és Ügyrendi Bizottság rendkívüli nyílt

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester,

Részletesebben

Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153 Bp., Bocskai u. 1-3.) Díszterem

Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153 Bp., Bocskai u. 1-3.) Díszterem Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2011. február 23-án 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.22-24/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2008. szeptember 25-én (csütörtökön) 9 órakor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2000. október 19-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2012. május 21-én a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén.

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2012. május 21-én a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén. Jegyzıkönyv Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2012. május 21-én a ülésén. Jelen vannak: a Pénzügyi Bizottság részérıl: Hajdu Imre elnök Egyed Attila Jarecsni János László

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Novák Lajos polgármester megkérdezi, hogy kik vállalják a jegyzıkönyv hitelesítését?

Jegyzıkönyv. Novák Lajos polgármester megkérdezi, hogy kik vállalják a jegyzıkönyv hitelesítését? Jegyzıkönyv Készült 2009. március 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester ifj. Paulusz József Cseh János Veres-Herédi Eszter

Részletesebben

Csemı Község Önkormányzata Képviselıtestületének. 9/2007. (XI. 05.) rendelete. Csemı Község Önkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Csemı Község Önkormányzata Képviselıtestületének. 9/2007. (XI. 05.) rendelete. Csemı Község Önkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról Csemı Község Önkormányzata Képviselıtestületének 9/2007. (XI. 05.) rendelete Csemı Község Önkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról A Magyar Köztársaság Országgyőlése a többpártrendszerő jogállam,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2012. szeptember 13.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2012. szeptember 13. Ügyszám: 9-132/2012. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2012. szeptember 13. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Nyirád-Szıc Községek Körjegyzısége Nyirád, Szabadság u. 3.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 200-2/2013. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2011. január 17. napján tartott nyílt ülésérıl

JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2011. január 17. napján tartott nyílt ülésérıl JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2011. január 17. napján tartott nyílt ülésérıl Jelen vannak: Varga Kálmán PVB elnök Vadasfalvi János PVB tag Csere Andrea PVB tag Bors Miklósné PVB

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl. 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán, a Bizottság elnöke,

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma:13-38/2007. J E G Y Z Õ K Ö N Y V

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Király Árpád polgármester szavazásra teszi fel Tóth Csaba alpolgármester személyében a

JEGYZİKÖNYV. Király Árpád polgármester szavazásra teszi fel Tóth Csaba alpolgármester személyében a Csepreg Város Önkormányzat 25/2010. JEGYZİKÖNYV Készült Csepreg Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. november 10-én megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácskozó terme

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. szeptember 16-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

1. Beszámoló a Szemesért Kht 2008. évi tevékenységérıl Elıadó: Liber Árpád a Szemesért Kht igazgatója

1. Beszámoló a Szemesért Kht 2008. évi tevékenységérıl Elıadó: Liber Árpád a Szemesért Kht igazgatója JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. február 16-án 14.00. órakor a Latinovits Zoltán Mővelıdési Ház földszinti tanácskozó termében megtartott sosros nyilvános

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-5/2014. ikt.sz.

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-5/2014. ikt.sz. I-1/9-5/2014. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott nyílt ülésén a Városháza 17-es sz. helyiségében. Jelen vannak: Valánszki Róbert

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. február 9-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester, Baktai Kálmán,

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2010. január 28-án 14.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2008. december 9-én megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2008. december 9-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 28/1/2008. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2008. december 9-én megtartott ülésérıl Határozatok száma: 148 165. Rendeletek száma: 25-28. 3 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottsága 2014. február 12. napján tartott ülésérıl

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottsága 2014. február 12. napján tartott ülésérıl 562-4/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V Az ülésen jelen vannak: Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottsága 2014. február 12. napján tartott ülésérıl

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak:

JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak: JEGYZİKÖNYV Készült a Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 2013. október 25-én (péntek) 10.00 órai kezdettel Szedresben megtartott ülésérıl Jelen vannak: Alsónyék Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. október 20-án - csütörtökön - de. 8,00 órakor megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. A képviselı-testületi ülésének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-115/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. május 26-ai ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-115/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2013. február 13-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Alagsori terme

JEGYZİKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Alagsori terme JEGYZİKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme Jelen vannak: Borbély István polgármester,

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 9810-2/2008. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. december 8. napján tartott nyílt ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. december 8. napján tartott nyílt ülésérıl J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. december 8. napján tartott nyílt ülésérıl Jelen vannak: dr. Kozma József, a Bizottság elnöke, képviselı

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 24/2007. (III.1.) kt. határozat: A 2007. március 1-i ülés napirendjének elfogadása. 25/2007. (III.1.) kt.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Határozat száma 61/2012.(IX.13.) Tárgy 10/2012.

JEGYZİKÖNYV. Határozat száma 61/2012.(IX.13.) Tárgy 10/2012. 10/2012. JEGYZİKÖNYV Készült: Recsk Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének a 2012. szeptember 13-án 16,00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Határozat száma 61/2012.(IX.13.) 62/2012.(IX.13.) 63/2012.(IX.13.)

Részletesebben

113/2007. (VII.19.) KTH.

113/2007. (VII.19.) KTH. J e g y z ı k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestületének 2007. augusztus 29. napján megtartott rendkívüli ülésérıl. Az ülés helye: Jelen vannak: Városháza tanácskozóterme Sásd, Rákóczi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete. nyilvános ülésérıl. 2009. március 10. (1. ülés)

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete. nyilvános ülésérıl. 2009. március 10. (1. ülés) Ügyszám: 26-6/2009. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete nyilvános ülésérıl 2009. március 10. Nyirád 2009 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzatának

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-204/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-204/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2000.(IV.17.) rendelete a Szervezeti és Mőködési Szabályzatról a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2000.(IV.17.) rendelete a Szervezeti és Mőködési Szabályzatról a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2000.(IV.17.) rendelete a Szervezeti és Mőködési Szabályzatról Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése (a továbbiakban: közgyőlés) Szekszárd város polgárainak

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel 15 fı képviselı jelen van.

Jegyzıkönyv. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel 15 fı képviselı jelen van. Jegyzıkönyv Készült: A Képviselı-testület 2007. március 29-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: Alattyányi István, Czibolya Zoltán, Dabasi János, Dr. Fekete Károly, Dr.Gerencsér Balázs, Dr.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Mely készült: Bakonykuti Önkormányzat Képviselı Testületének 2008. szeptember 15-én 9.00 órakor megtartott nyilvános testületi ülésérıl. Az ülés helye: Községháza 8046 Bakonykúti,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 27-én megtartott ülésérıl Jelen vannak: Ládi Balázs polgármester, dr.. Gulyás Mihály alpolgármester, Vona Tamás

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.144/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2010. február 4-én (csütörtökön) 9 óra 20 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, Dr. Szántó Mária jegyzı. Mucsi György alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, Dr. Szántó Mária jegyzı. Mucsi György alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2011. május 26-án megtartott soros ülésén Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Termében a Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. december 13-án megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. december 13-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 21/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. december 13-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: 136-150. Rendelet száma: 13. TARTALOMJEGYZÉK OK: 136/2012.(XII.13.)

Részletesebben

Szám: 2-14 /2011. J e g y z ı k ö n y v. Fejér Megye Közgyőlése 2011. november 18-ai nyílt ülésérıl

Szám: 2-14 /2011. J e g y z ı k ö n y v. Fejér Megye Közgyőlése 2011. november 18-ai nyílt ülésérıl Szám: 2-14 /2011. Készült: J e g y z ı k ö n y v Fejér Megye Közgyőlése 2011. november 18-ai nyílt ülésérıl Jelen vannak: továbbá: Adravecz Tamás, Árgyelán János, Balogh Gergely, Balogh Zoltán, Csombók

Részletesebben

Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl.

Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl. Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzat

Részletesebben

Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról Királyhegyes Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol:--

A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol:-- J e g y z ı k ö n y v amely készült, a Szociális és Egészségügyi Bizottság 2014. augusztus 25-én 16 óra 10 perctıl kezdıdıen, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út 47.) tanácstermében

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a jelenlévı képviselık száma 13 fı.

Jegyzıkönyv. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a jelenlévı képviselık száma 13 fı. Jegyzıkönyv Készült: Vecsés Város Képviselı-testületének 2007. október 30-i Ülésérıl. Jelen vannak: Alattyányi István, Czibolya Zoltán, Dabasi János, dr.fekete Károly, dr. Lugosi Mária, Hanek Gábor, Jugovics

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testülete 2011. július 7-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 26-án megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 26-án megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 26-án megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Csonka József Dr. Pálinkási

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2012. február 9-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2012. február 9-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. február 9-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:novák Lajos polgármester Pálmai József Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 250-8/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2007. május 31-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések Az önkormányzat és jelképei

I. Fejezet Általános rendelkezések Az önkormányzat és jelképei BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/1995. (III. 3.) számú r e n d e l e t e BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK ÉS SZERVEINEK SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL /*: A rendelet

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Bükkszék Települési Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 25-én, 15,00 órakor tartott nyílt ülésén. Rendelet száma 8/2010. (V.26.) Határozat száma 91/2010. (V.25.)

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Amely készült a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának ülésérıl. 2014. április 18. (péntek) 10 óra

JEGYZİKÖNYV. Amely készült a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának ülésérıl. 2014. április 18. (péntek) 10 óra IV. 71-1/2014. JEGYZİKÖNYV Amely készült a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának ülésérıl. A társulási tanács ülésének helye: A társulási tanács ülésének idıpontja: 7100 Szekszárd, Béla

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2011. január 19-én, 17 óra 15 perc kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testülete Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 25- én 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi ülésérıl. Az ülés helye: : Községháza (Iszkaszentgyörgy,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. május 31-én 14.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester Gulyás

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. június 8-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl.

J e g y z ı k ö n y v. Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. június 8-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2010. június 8-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl. Jelen vannak: Giesz János polgármester dr. Kovács László alpolgármester Bakány János képviselı Csuta Andor képviselı

Részletesebben

Az Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága ülésérıl készült jegyzıkönyv 2013. február 12.

Az Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága ülésérıl készült jegyzıkönyv 2013. február 12. y0lajosmizse Város Önkormányzata Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága I/440/5/2013. Az Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága ülésérıl készült jegyzıkönyv 2013. február 12. Az ülésen hozott határozatok

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor,

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor, J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 2007. június 28.-án 17 órai kezdettel megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester Tasi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. szeptember 26-án megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Gara Község Képviselı-testülete 1/2011. (nyilvános) J e g y z ı k ö n y v Készült: Gara község képviselı-testület 2011. január 13-án megtartott nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Körjegyzıségi hivatal

Részletesebben

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2009. augusztus 31.

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2009. augusztus 31. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2009. augusztus 31. Az ülésen hozott rendelet és határozatok száma és tárgya: 26/2009.(VIII.31.) ÖH Felsılajos község közrend-és közbiztonsági

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Gara Község Képviselı-testülete 5/2011. (nyilvános) J e g y z ı k ö n y v Készült: Gara község képviselı-testület 2011. március 17-én megtartott nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Körjegyzıségi hivatal

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Több kérdés és hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elhangzottak szerint a napirendrıl.

Jegyzıkönyv. Több kérdés és hozzászólás nem lévén kérte a bizottság szavazatát az elhangzottak szerint a napirendrıl. Szám: 41-7 /2012. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. július 3-i ülésérıl Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás a bizottság elnöke, Dr. Szabadkai

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2011. május 26-án megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2011. május 26-án megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2011. május 26-án megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl Jelen vannak:novák Lajos polgármester Szilágyi Gábor Pálmai József Dr.

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. március 18-án megtartott nyilvános ülésén hozott rendeletei, határozatai

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. március 18-án megtartott nyilvános ülésén hozott rendeletei, határozatai Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. március 18-án megtartott nyilvános ülésén hozott rendeletei, határozatai Rendelet száma Tárgy Kód 6/2010. (III. 25.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 5. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 5. sz. Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 5. sz. JEGYZİKÖNYV Erdıkürt és Bér Község Önkormányzatok Képviselı-testületeinek 2011. március 10.-én megtartott

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága /PÜB/, és Településfejlesztési és Gazdálkodási Bizottsága /TGB/ 2009. november 25-én (szerdán) 16.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2004. december 16-án megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Babarczi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl. 2013. augusztus 8.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl. 2013. augusztus 8. Ügyszám: 192-77/2013. JEGYZİKÖNYV nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2013. augusztus 8. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános, rendkívüli ülésérıl Nyirádi Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Pilis Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2003. november 26-án 16 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Jelen vannak: - Csikós János polgármester - Tóth

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl. 2011. szeptember 21.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl. 2011. szeptember 21. Ügyszám: 56-104/2011. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2011. szeptember 21. Nyirád 2011 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E

Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E Készült: 2012. december 17-én 9 00 órai kezdettel megtartott képviselı-testületi ülésrıl Ülés helye: Közösségi Ház tárgyalóterme,

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 500/2009. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Dr. Csorba Csaba jegyzı; Kis Éva jegyzıkönyvvezetı

JEGYZİKÖNYV. Dr. Csorba Csaba jegyzı; Kis Éva jegyzıkönyvvezetı Gyomaendrıd 18/1999. JEGYZİKÖNYV Készült 1999. július 29-i kihelyezett ülésérıl a gyomaendrıdi Barátság Sport Egyesület újonnan épített székházában (Gyomaendrıd, Népliget). Jelen vannak: Dr. Dávid Imre

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 10-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak:

Részletesebben

Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 201-2/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 201-2/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 201-2/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. február 18-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri

Részletesebben

SZMSZ. JEGYZİKÖNYV Szigetköz Felsı-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács ülésérıl

SZMSZ. JEGYZİKÖNYV Szigetköz Felsı-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács ülésérıl Szám: 2-6 /2007 Melléklet: Jelenléti ív SZMSZ JEGYZİKÖNYV Szigetköz Felsı-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács ülésérıl Az ülés helye és idıpontja: Gyır (Megyeháza, Díszterem), 2007. január 12. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bolyki András, Bossányi László, Dr.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-1/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. január 31-ei ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-1/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben