Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat"

Átírás

1 Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület március 31-én órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme Jelen vannak: 28 fı képviselı (Ambrus János, Árkosi Sándor, Baracskay Éva, Bori Ferenc, Csaba Elemér, Fekete István, Goró Oszkár, Gyurcsánszky János, Hajdu László, dr. Hetyei László, Király Csaba, Kökény Rita, Marsovszky Györgyné, dr. Matlák Gábor, dr.márkus Szabolcs, Máté Gyula, Mihályi Zoltán, Mirilo Milos, Molnár István, Monostori Zsolt, Móric Eszter, Németh Angéla, dr. Pálinszki Antal, Podmaniczky Elek, Rezács Istvánné, Tóth Imre, Varga Imre, Vizér Klára) Meghívottként jelen van: Dr. Nagy Antal jegyzı, Rónayné dr. Vojnovics Ibolya aljegyzı, Mollnár Andor a Pénzügyi Osztály vezetıje, Moór Árpád az Igazgatási Osztály vezetıje, Millián György az Építésügyi Osztály vezetıje, Németh Tibor a Városüzemeltetési Osztály vezetıje, Lindner Gusztáv az Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sport Osztály vezetıje, Kovácsné Márkus Éva a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetıje, Nagyné dr. Abonyi Katalin a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztály vezetıje, dr. Paor Emıke a Jogi és Szervezési Osztály vezetıje, Keszthelyi Lajosné a Humánpolitiki Iroda vezetıje, Vargáné Kalán Ilona, a Gyámhivatal vezetıje, Fehér István fıszerkesztı, valamint a KTV munkatársa. A képviselı-testület ülésén részt vett még Szánti Ottóné osztályvezetı Bartha Anikó és Ujj Béláné jegyzıkönyvvezetı.

2 2 Hajdu László: A XV. kerületi Önkormányzat képviselıtestülete nevében köszönti a megjelent képviselıket, a jelenlévı pártok, civil szervezetek képviselıit, a hivatal és az intézmények vezetı munkatársait, a jelenlévı, valamint a KTV adását nézı kerületi lakosokat. A képviselı-testület és a kerület lakossága nevében is megkülönböztetett tisztelettel köszönti azokat, akik március 15-én a nemzeti ünnepen magas állami kitüntetésben részesültek. Átadja a szót Rusznyák Gézának. Rusznyák Géza: Köszönti Gyulai Lívius Kossuth-díjas grafikusmővészt és feleségét. A Magyar Köztársaság elnöke március 15-e alkalmából Gyulai Líviusz Munkácsy-díjas grafikusmővész, érdemes mővész részére Kossuth-díjat adományozott kimagasló mővészi munkásságáért, különös színvonalú és finoman szatirikus szemlélető grafikáiért és festményeiért, valamint nemzetközileg is elismert rajzfilmjeiért. Gyulai Lívius 1962-ben a Képzımővészeti Fıiskolán diplomázott. Fıiskolai mesterei Kmetty János és Barcsay Jenı voltak. Grafikai pályafutását az Élet és Irodalom címő újságban publikálva Nagy László költı segítségével már a fıiskolai évek alatt megkezdte. Kezdettıl fogva ún. szabadúszó volt. Sorozatosan vett részt könyvek, verseskötetek illusztrálásában. Közel 500 magyar és külföldi szerzı mőveit illusztrálta. A 70-es években animációs filmeket kezdett készíteni a Pannónia Rajzfilm Stúdióban. Ezt a munkát folytatta a Kecskeméti Stúdióban. Jelenleg is készít animációs filmeket. Készített televíziós sorozatokat, valamint rövid filmeket is. Mőveit nagy sikerrel állították ki a Vigadó Galériában, több hazai városban és külföldön is. Bekapcsolódott a XV. kerület kulturális életébe is ben létrehozták a Palotai Kincsır Alapítványt, melynek elnöke. Az Alapítvány célja, hogy minden olyan képzımővészeti tevékenységet támogasson, ami patronálásra szorul ben grafikájával elnyerte a firenzei Grafikai Biennálé aranyérmét ban Munkácsy-díjat kapott, 1989-ben érdemes mővész lett ben a Magyar Mővészetért díjban részesült. A XV. kerületi Önkormányzat képviselı-testülete és a hivatal vezetése nevében tisztelettel gratulál Gyulai Líviusznak a kitüntetéséhez. Megköszöni a XV. kerület kulturális életében kifejtett kimagasló mővészi tevékenységét. Példaértékő munkásságához további sok sikert, erıt és jó egészséget kíván. Gyulai Líviusz: Megköszöni a képviselı-testület köszöntését, bizalmát. Igyekszik a továbbiakban is mindent megtenni a XV. kerület kulturális fejlıdése érdekében. Rusznyák Géza: Köszönti Malek Miklóst és feleségét. A Magyar Köztársaság elnöke március 15-e alkalmából Malek Miklós zeneszerzınek, hangszerelınek, karmesternek Erkel Ferenc díjat adományozott kiemelkedı zeneszerzıi, zenei rendezıi tevékenységének elismeréseként.

3 3 Malek Miklós a Liszt Ferenc Zenemővészeti Fıiskola trombita szakán szerzett diplomát. Klasszikus zenei tanulmányai mellett más mőfajokkal is korán megismerkedett. Tagja volt az Angyalföldi Dixilend zenekarnak, majd 1969-tıl két évtizeden át az Express együttes komponistájaként és hangszerelıjeként tevékenykedett óta rendszeresen dolgozik a Magyar Rádióban, 1983-tól pedig a Madách Színházban között a Magyar Televíziónál dolgozott zenei vezetıként. Szerzeményei öt nagylemezen és több mint 50 kislemezen hallhatók. Hofi Gézával több mint két évtizeden át dolgozott együtt. Hangszerelıként több mint húsz különbözı díjat nyert. Malek Miklós zeneszerzıi pályáját sajátos kettısség jellemzi. Bár tevékenysége elsısorban a populáris zenei mőfajokhoz köthetı, 1975 óta a Magyar Rádió felkérésére rendszeresen készít zenekari hangszereléseket és komponál szimfónikus darabokat. A Magyar Rádió szinfónikus zenekarának vezetı mővészei számára versenymőveket írt. A XV. kerület képviselı-testülete és hivatal vezetése nevében gratulál Malek Miklósnak a kitüntetéshez és kíván munkájához további sikereket, erıt és jó egészséget. Malek Miklós: Megköszöni az elismerést, a megbecsülést. Rusznyák Géza: Köszönti dr. Géczi Istvánt és feleségét. A Magyar Köztársaság elnöke március 15-e alkalmából dr. Géczi István labdarúgónak, szakedzınek, az Ifjúsági és Sport Központ igazgatójának a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta a labdarúgó sportág fejlesztése, az utánpótlás nevelése érdekében végzett eredményes tevékenysége elismeréseként. Dr. Géczi István középiskolai testnevelı tanár, szakedzı. Testnevelési Egyetemen szerzett doktorátust. képezte magát. Sportpályafutása sikeres volt, 24-szer szerepelt a magyar válogatottban, tagja volt 1972-ben az olimpiai ezüst érmes csapatnak is. Az FTC örökös bajnoka. A XV. kerület közéletében 1980 óta vesz részt. Tanács tag, majd tól országgyőlési képviselı volt. Az Országgyőlésben az ifjúsági és sport bizottság elnöki posztját töltötte be. Ez idıszakban a megalakult Magyar Diáksport Szövetség elnöke volt között a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja volt. Az 1990-es választások után a REAC-nál volt az utánpótlás edzıje, majd 1993-tól a megalakult labdarúgó iskola vezetıjeként dolgozott tıl az Ifjúsági és Sport Központ igazgatói feladatait látja el. Feladatát nagy hozzáértéssel, magas szakmai színvonalon végzi. Ismertségét és szakmai tekintélyét minden esetben a XV. kerület érdekében kamatoztatja. A XV. kerületi Önkormányzat képviselı-testülete és a Hivatal vezetése nevében gratulál dr. Géczi Istvánnak a kitüntetéshez. Megköszöni a XV. kerület közéletében végzett kiemelkedı szakmai tevékenységét.

4 4 kívánságokat. dr. Géczi István: Megköszöni a megtisztelı köszöntést, a jó Hajdu László: Még egyszer gratulál a kitüntetetteknek. Felhívja a figyelmet arra, hogy a teremben megtekinthetık Fadrusz Sándor sportfotós munkái. Lindner Gusztáv osztályvezetı úr a köztisztviselıknek járó kitüntetés arany fokozatában részesült. Gratulál osztályvezetı úrnak, megköszöni a testület munkájához adott eddigi segítségét. Dr. Nagy Antal jegyzı a polgári védelemért végzett munkájáért honvédelmi kitüntetésben részesült. Gratulál jegyzı úrnak. Megállapítja, hogy a képviselı-testület 24 fı képviselı részvételével határozatképes, az ülést megnyitja. Sürgısséggel kéri napirendre tőzni a helységbérleti szerzıdések ügyében készült elıterjesztést. Ismerteti a napirendi javaslatot. Megállapítja, hogy a napirenddel kapcsolatban kérdés, észrevétel nincs, szavazást kér a módosító javaslatról, valamint az elıterjesztett napirend elfogadásáról. 82/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, sürgısséggel napirendre tőzi a helyiségbérleti szerzıdések ügyérıl szóló Ikt.sz: /2004. sz. elıterjesztést. (Szavazati arány: 23 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 1 tartózkodás) 83/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete elfogadta az elıterjesztett napirendet a 82/2004. (III.31.) sz. határozatban foglalt módosítással. (Szavazati arány: 22 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás) N A P I R E N D 1. Elıterjesztés az Európai Unióhoz való csatlakozást megelızı jogharmonizáció végrehajtásáról az önkormányzatnál (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: dr. Nagy Antal jegyzı

5 5 2. Elıterjesztés Budapest Fıváros XV. ker. Önkormányzat aljegyzıje közszolgálati jogviszonyának megszüntetésérıl (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: dr. Nagy Antal jegyzı 3. Elıterjesztés a Szentmihályi út-nyírpalota út-újpalotai kiserdı-szilaspatak által határolt terület szabályozási terveirıl szóló 37/1999. (XII.1.) ök. rendelet módosítására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester 4. Elıterjesztés a Szociálpolitikai Kerekasztal létrehozásáról és mőködésérıl szóló rendelet megalkotására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 5. Elıterjesztés a szociális szolgáltatásokról szóló helyi rendelet módosítására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 6. Elıterjesztés a XV. kerület Önkormányzat tulajdonában lévı lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének szabályairól szóló rendelet megalkotására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 7. Elıterjesztés településrendezési és építészeti-mőszaki tervtanács létrehozásáról és mőködtetésének rendjérıl szóló rendelet megalkotására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 8. Elıterjesztés intézményi alapító okiratok módosításáról (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 9. Elıterjesztés pályázati felhívás kiírására a CSAPI 15 Vásárcsarnok és Piacfenntartó Korlátolt Felelısségő Társaság ügyvezetı igazgatói állás betöltésére (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 10. Elıterjesztés a Közép-Magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács megalakulására, a szervezetben alapító tagként történı részvételre (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester

6 6 11. Elıterjesztés az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére emlékkı felállítására tett javaslatról (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester 12. Elıterjesztés a Szőcs I. u. 27/a. sz., hrsz-ú önkormányzati ingatlan elidegenítésérıl (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 13. Elıterjesztés a Beller Imre u. 49. sz hrsz-ú önkormányzati ingatlan elidegenítésérıl (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 14. Elıterjesztés küldött delegálására a Társadalmi Felügyelı Tanácsba (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 15. Elıterjesztés a Szerencs utca és térsége forgalmi és közlekedési viszony programjára (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester 16. Elıterjesztés az Árvavár u. 44. sz. alatti nem lakás célú helyiség lakássá történı átminısítésérıl (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 17. Elıterjesztés helyiségbérleti szerzıdések ügyében (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 18. Interpelláció - Bori Ferenc: Éjszakába nyúló zajos rendezvények engedélyezése (Ikt.sz: /2004.) Válasz: /a/2004. április Elıterjesztés lakásfenntartási kérelmet elutasító határozat elleni fellebbezésrıl: - Szász Tiborné (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) - Reznicsek Rudolfné (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) - Cserna Istvánné (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) - Fazekas Rozális (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester - Napirenden kívüli hozzászólásokő - Polgármesteri tájékoztató

7 7 TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK - Tájékoztató dr. Nagy Antal jegyzı évi teljesítményértékelésérıl (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) - Tájékoztató felülvizsgálati kérelemrıl (Ikt.sz: %2004. sz. anyag) - Tájékoztató lejárt határidejő határozatok, valamint a megalkotott rendeletek végrehajtásáról (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) - A Palota Holding Rt. és az Önkormányzat közötti szerzıdés (Ikt.szt: /2004. sz. anyag) 1. Elıterjesztés az Európai Unióhoz való csatlakozást megelızı jogharmonizáció végrehajtásáról az önkormányzatnál (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: dr. Nagy Antal jegyzı Hajdu László: Megadja a szót dr. Nagy Antal jegyzınek szóbeli kiegészítésre. dr. Nagy Antal: Az elıterjesztés bemutatja, hogy a hivatal szakemberei milyen elıkészületeket tettek a helyi rendeletek Európai Uniós jogharmonizációja érdekében, illetve tartalmaz egy ütemtervet a még jogharmonizációra váró rendeletek tekintetében. Az elıkészítést a szeptemberében elfogadott ütemterv szerint végezték. Folyamatosan felülvizsgálták a korábbi rendeletek módosítását, egységes szerkezetbe foglalását. Jelenleg a képviselı-testület elé terjesztik a még hátralévı rendeletek felülvizsgálatának, módosításának ütemezését. A jogharmonizáció a mai ülésre, illetve április 28-ára elıterjesztett rendeletek megalkotásával nem zárul le, május 1-je után valamennyi olyan rendelet módosításra kerül, amelyet magasabb szintő jogszabály a kerület részére meghatároz. Kéri a képviselı-testületet, fogadja el az ütemtervet és alkossa meg a mellékelt rendeletet. Hajdu László: Megadja a szót a bizottsági elnököknek. Marsovszky Györgyné: A Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság megtárgyalta és az ülésen elhangzott kiegészítésekkel a képviselıtestületnek elfogadásra javasolta az anyagot. Bori Ferenc: A Kerületfejlesztési és Városrendezési Bizottság elfogadásra javasolta az elıterjesztést.

8 8 Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Integrációs Bizottság megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést és a rendelettervezetet. képviselıknek. Hajdu László: Megadja a szót a hozzászólásra jelentkezı Csaba Elemér: Tisztelt képviselı-testület! Elıször tárgyalunk ilyen anyagot, megragadom az alkalmat, hogy elsı alkalommal mondjam meg elvi véleményemet ezen munkálatokról és ezen véleményem az esetlegesen késıbbiekben tárgyalandó témákra is azonos módon érvényes lesz, újból nem fogom elmondani. Én Csaba Elemér, úgy is mint az önkormányzati képviselı-testület tagja, és úgy is mint magyar állampolgár a független, önálló és szuverenitásában nem korlátozott Magyar Köztársaság meggyızıdéses híve vagyok. Nem értek egyet azzal, hogy bármilyen formában a magyar törvényhozást, az általunk, az országgyőlés, kerületi önkormányzat, vagy bármilyen szervezet, ami erre illetékes, az általunk hozandó törvényes rendelkezéseket, jogszabályaikat külföldi, Brüsszelben székelı, szuverenitásunkat korlátozó módon tevékenykedı szervekkel vagyunk kötelesek egyeztetni, harmonizálni - ahogy most mondják, magyarul engedélyt kell kérni arra, hogy a mi törvényeink mit tartalmazhatnak és mit nem tartalmazhatnak, és ha az utasítás Brüsszelbıl más, akkor azt meg kell változtatni. Én annak vagyok a híve, hogy a mi törvényeink a magyar néppel legyenek harmonizáltatva és a magyar nép érdekében legyenek alkalmazva és módosítva, és mindennemő külföldi hatalommal való jogharmonizációt a magam részérıl teljes egészében elutasítok és nem fogadok el. Ezért ezen rendelet szavazásakor egyöntetően tartózkodni fogok, függetlenül annak tartalmától. Kérem hozzászólásomat szó szerinti jegyzıkönyvbe vegyék fel és amennyiben mód van rá szó szerint hozzák le a Városházi Naplóban. Monostori Zsolt: Az elıterjesztés tartalmi részét nem minısítve kijelenti, hogy nem szavazza meg a jogharmonizációs anyagot, a közel 3000 kerületi állampolgár akaratából, akik úgy nyilatkoztak, hogy ebben a formában bőn csatlakozni az Európai Unióhoz. Máté Gyula: Nagyon alapos, körültekintı elıterjesztés készült. Nagyon fontos a jogharmonizáció a csatlakozás elıtt. Hajdu László: Megállapítja, hogy több észrevétel nincs, a vitát lezárja. Csaba Elemér képviselınek mondja, hogy a Városházi Naplóban nem jelenhet meg hozzászólása szó szerint. Ismerteti a határozati javaslatot, szavazást kér róla.

9 9 84/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megismerte a helyi jogharmonizációs munkáról szóló beszámolót és az abban foglaltakat tudomásul veszi. Az Ikt.sz: /2004. sz. elıterjesztés mellékleteként szereplı európai jogharmonizációs tevékenységhez szükséges rendeletalkotási ütemezést elfogadja. Felelıs : polgármester Határidı: május 1. (Szavazati arány: 23 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 2 tartózkodás) Hajdu László: Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megalkotja az egyes önkormányzati rendeletek módosításáról és kiegészítésérıl szóló 13/2004. ök. rendeletét. (Szavazati arány: 23 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 2 tartózkodás) felszólalásra. Hajdu László: Megadja a szót Vizér Klárának ügyrendi Vizér Klára: A tájékoztató anyagokkal kapcsolatos kérdéseket, megjegyzéseket mikor lehet elmondani? Hajdu Lószló: A tájékoztatókhoz a napirendek tárgyalását követıen lehet kérdést, észrevételt tenni.

10 10 2. Elıterjesztés Budapest Fıváros XV. ker. Önkormányzat aljegyzıje közszolgálati jogviszonyának megszüntetésérıl (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: dr. Nagy Antal jegyzı kiegészítését. Hajdu Lószló: Kéri jegyzı urat, tegye meg szóbeli dr. Nagy Antal: Rónayné dr. Vojnovics Ibolya aljegyzı asszonyt a VIII. kerületi Önkormányzat képviselı-testülete április 1-jei hatállyal jegyzıvé nevezte ki. A kinevezéshez gratulál aljegyzı asszonynak. Sok kitartást kíván a munkához. Kéri a képviselı-testületet, vegye tudomásul az áthelyezést. képviselıknek. Hajdu László: Megadja a szót a hozzászólásra jelentkezı Vizér Klára: Nagyon jó egészséget, sok derőt kíván a nem könnyő feladathoz. Kökény Rita: A frakció nevében megköszöni aljegyzı asszony eddigi munkáját, sok sikert kíván új állásához. Mirilo Milos: Az MSZP frakció nevében gratulál aljegyzı asszonynak az eddig elért eredményekhez, sok sikert kíván a jegyzıi munkához. Hajdu László: Megállapítja, hogy több hozzászólás nincs, Ismerteti a határozati javaslatot, szavazást kér az elfogadásról. 85/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete úgy dönt, hogy Rónayné dr. Vojnovics Ibolya közszolgálati jogviszonyát március 31-i hatállyal, áthelyezéssel megszünteti. Egyúttal gratulál az új beosztásához és megköszöni a kerületben végzett munkáját. Felkéri a polgármestert, hogy a munkáltatói jogkör gyakorlója a döntésrıl a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat polgármesterét értesítse, illetve a munkakör átadásáról gondoskodjon. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 24 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 2 tartózkodás)

11 11 Hajdu László: A hivatal és a képviselı-testület nevében gratulál, sok sikert kíván a jövıbeni munkához. Rónayné dr. Vojnovics Ibolya: 1999-ben jött ide dolgozni, mára elmondhatja, hogy megismerte, megszerette a kerületet. Örömmel emlékszik arra, hogy a képviselı-testület egyhangúan szavazta meg aljegyzıi pályázatát. Jó volt itt dolgoznia, szép emlékekkel távozik. Azért döntött mégis így, mert a Józsefvárosból jött, ott élt 36 évig. Kötıdik a VIII. kerülethez. Szakmailag, emberileg megerısödve tér vissza. Az elmúlt idıszakért mindenkinek köszönetet mond. 3. Elıterjesztés a Szentmihályi út-nyírpalota út-újpalotai kiserdı-szilaspatak által határolt terület szabályozási tervérıl szóló 37/1999. (XII.1.) ök. rendelet módosítására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester kiegészítését. Hajdu László: Kéri alpolgármester urat, tegye meg szóbeli Gyurcsánszky János: Nemrég módosították a szabályozási tervet annak érdekében, hogy a CHINA Mart csak nagykereskedelmi tevékenység folytatására kaphasson engedélyt, ne legyen lehetıség egy esetleges bolha piac mőködtetésére. Azóta a piac megépült, rendkívül impozáns épületben korrekten mőködik. Jogosan merül fel az igény, hogy kiskereskedelmi tevékenységgel álljon a lakosság szolgálatában. Ezt a célt szolgálja a rendelet módosítása. Hajdu László: Megadja a szót a bizottsági elnököknek. Bori Ferenc: A rendelettervezet az egy évvel elfogadott módosítás visszavonására irányul. A Kerületfejlesztési és Városrendezési Bizottság többségi döntéssel elfogadásra javasolta a rendeletet a képviselıtestületnek. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Integrációs Bizottság egyhangúan tárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Hajdu László: Kéri a képviselıket, tegyék fel kérdéseiket az elıterjesztéssel kapcsolatban.

12 12 Bori Ferenc: Az elıterjesztésben szerepel, hogy nem volt törvényes a korábbi rendeletmódosítás. Érkezett erre vonatkozó észrevétel a Közigazgatási Hivataltól? Az egy évvel ezelıtti elıterjesztésen is szerepelt törvényességi ellenjegyzés, ennek ellenére nem felelt meg a rendelet a törvényi elıírásoknak? Vizér Klára: A tervezet 1. (2) bekezdés b) pontjában szerepel, hogy építési telken belül több építmény, épület is elhelyezhetı, de javasolt a maximum kettınél nem több. Ez nem egyértelmő megfogalmazás. Javasolja a maximum szó törlését. Ugyanezen pont írja: Az építési övezetben megengedett funkciójú létesítmény esetén. Itt valószínőleg kimaradt egy szó. elıterjesztınek. Hajdu László: A kérdéseket lezárja, megadja a szót az Gyurcsánszky János: Tudomása szerint a Közigazgatási Hivatal nem tett törvényességi észrevételt. A korábbi módosítás a CHINA Mart vezetésének egyetértésével született. Egyetért a maximum szó kihagyásával. Kéri fıépítész urat, a másik felvetésre adjon választ. szó. képviselıknek. Balázs Zoltán: A hivatkozott szövegrészben nem maradt ki Hajdu László: Megadja a szót a hozzászólásra jelentkezı Vizér Klára: Az elıterjesztés azzal kezdıdik, Budapest Fıváros Közigazgatási Hivatalának megkeresésére Ha a megkeresés törvényességi észrevételt takar, akkor azt jó lett volna kiosztani. A február 9-én írt levél azt bizonyítja, hogy a kerületben a nagykereskedık meglehetısen gyorsan tudják érdekeiket érvényesíteni. A megkeresésre a szakértık alig egy hónap alatt kidolgozták a módosítást. Reméli egy kiskereskedı, kisvállalkozó kérése is ilyen hamar a képviselı-testület elé kerül. Aggályosnak tartja, hogy alig egy hónap után ismét módosítják a rendeletet. A korábbi tárgyalás során elhangzott, hogy az Ázsia Center is nagykereskedésre kapott engedélyt. Ha ez így van, milyen alapon folyik az Ázsia Centerben kiskereskedelmi tevékenység? Goró Oszkár: Ha megengedik, hogy kereskedelmi épületek épüljenek, az milyen hatással lesz a kerület, elsısorban a Szentmihályi út, a Nyírpalota út amúgy is túlterhelt közlekedésére? Az engedély kiadásával egyidıben kötelezni kell a vállalkozót, hogy járuljon hozzá a közlekedés megoldásához, fejlesztéséhez.

13 13 Bori Ferenc: A módosításnak két indoka volt, az egyik a Közigazgatási Hivatal észrevétele, a másik hogy a CHINA Mart garanciát váll az elvárásoknak megfelelı kiskereskedelmi szolgáltatás mőködtetésére. Erre vonatkozóan nem látja a garancia vállalását. dr. Hetyei László: Az épület elkészült, ki vannak alakítva a kereskedelmi helyiségek, amik megfelelnek az elıírásoknak. Megoldott a parkolás. Nincs akadálya annak, hogy az épületegyüttesben kiskereskedelmi tevékenységet is folytathassanak. Vizér Klára: Nem esztétikai kérdés, hogy a CHINA Mart épületében kis- vagy nagykereskedelmet folytassanak. A kiskereskedelem sokkal nagyobb forgalmat generál, ami nem esztétikai, hanem levegıszennyezési, forgalomtechnikai kérdés. dr. Hetyei László: Az Ázsia Center mőködése sem okozott túlzott forgalmat. Jelenleg egyik üzlet forgalma sem terheli túl a kerület közlekedését. Hajdu László: A beruházás hat évig épült. A képviselıtestület a beruházáshoz olyan elıírásokat adott, például a parkolás tekintetében, mint egy kiskereskedelmet folytató vállalkozásnak. A tárgyalások során felmerült, hogy ugyanezen a részen az egyik vállalkozás miért kap engedélyt kiskereskedésre, a másik miért nem. A tapasztalatok azt mutatják, hogy szívesen vásárolnának itt a kerület lakói. Nem lehet az, hogy egy rendezési terven belül, egymáshoz közel lévı vállalkozások különbözı elbírálás alá essenek. A kerület érdeke is, hogy itt mőködı beruházás legyen. Gyurcsánszky János: Nem érkezett törvényességi észrevétel a rendelettel kapcsolatban, egy állampolgári megkeresést küldött meg a hivatal. A szabályozási tervek ütemezése szerint most készül a környék szabályozási tervének átdolgozása, ennek érdekében folynak egyeztetı tárgyalások. Jó lenne, ha minden kérdésben ilyen gyorsan lehetne elıre lépni. Az Ázsia Center mőködési engedélye az érvényben lévı szabályoknak megfelelıen lett kiadva. A forgalmi helyzetet már több felmérés elemezte. Megállapították, hogy a Szentmihályi út reggel 6-8 óra között a legforgalmasabb, nem akkor, amikor már megnyitnak az üzletek is. felszólalásra. Hajdu László: Megadja a szót Vizér Klárának ügyrendi

14 14 Vizér Klára: Kéri polgármester urat, hogy a jövıben az állampolgári megkeresést és a Közigazgatási Hivatal reakcióját csatolják az anyaghoz. Hajdu László: Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megalkotja a 14/2004. ök. rendeletét a Budapest Fıváros XV. ker. Szentmihályi út-nyírpalota út-újpalotai kiserdı-szilas-patak által határolt terület szabályozási tervérıl szóló 37/1999. (XII.1.) ök. rendelet módosításáról. (Szavazati arány: 19 igen szavazat, 3 ellenszavazat, 4 tartózkodás) 4. Elıterjesztés a Szociálpolitikai Kerekasztal létrehozásáról és mőködésérıl szóló rendelet megalkotására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester kiegészítését. Hajdu László: Kéri alpolgármester urat, tegye meg szóbeli Király Csaba: Az elıterjesztésben részletesen leírták a Kerekasztal létrehozásának indokait. A kerületben szociális koncepció összeállításában, végrehajtásában már mőködtetett kerekasztalt az önkormányzat. A Szociális törvény elıírásai szerint helyi rendeletben kell szabályozni a kerekasztal mőködését. Kéri a képviselı-testületet, alkossa meg a rendeletet. Hajdu László: Megadja a szót a bizottsági elnököknek. Marsovszky Györgyné: A Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elfogadásra javasolta a rendelettervezetet. Felhívja a figyelmet az elıterjesztés mellékletében szereplı törvényre, ami egyértelmően kimondja, miért van szükség a rendelet megalkotására.

15 15 Máté Gyula: A szociálpolitikai kerekasztal létrehozása törvényi kötelezettsége az önkormányzatnak. Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Integrációs Bizottság megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Hajdu László: Kéri a képviselıket, tegyék fel kérdéseiket az elıterjesztéssel kapcsolatban. Bori Ferenc: A kerekasztal létrehozása valóban törvényi kötelezettség, a határidı december 31. Mi indokolja, hogy már most létrehozzák a kerekasztalt, és ne várják meg a koncepció elkészítését? Kökény Rita: Az 1. -ban szerepel, hogy A Szociálpolitikai Kerekasztal feladata a szolgáltatástervezési koncepcióban meghatározott feladatok megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérése. A 3. (2) bekezdésében szerepel, hogy A Szociálpolitikai Kerekasztal szükség szerint, de legalább évente egy ülést tart. Hogy lehet egy üléssel folyamatosan figyelemmel kísérni több feladat végrehajtását? elıterjesztınek. Hajdu László: A kérdéseket lezárja, megadja a szót az Király Csaba: A kerekasztal a kerületben elkészülı koncepció kialakításában is részt vesz, ezért javasolják a mostani megalakítását. A rendeletben a tartandó ülések minimuma szerepel. A szolgáltatástervezési koncepció megvalósulása négy évre vonatkozik, annak eredményeit nem lehet havonta értékelni. Ha szükséges, a kerekasztal bármely tagja kezdeményezheti ülés összehívását. képviselıknek. Hajdu László: Megadja a szót a hozzászólásra jelentkezı Marsovszky Györgyné: A közalapítványoknál is mindig a minimumot írja elı a törvény, nem lehet elıre tervezni az esetleg szükséges ülések számát. Vizér Klára: Örömmel hallja, hogy a szociális kerekasztal nemcsak a szolgáltatástervezési koncepció megalkotásában, végrehajtásának ellenırzésében vesz részt, hanem a szociálpolitika más kérdéseit is megvitatja. Módosító javaslata, hogy a tervezet 2. (2) bekezdésében adják meg a lehetıséget arra, hogy a képviselık is részt vehessenek a kerekasztal ülésén tanácskozási joggal.

16 16 Bori Ferenc: A rendelet szövegében nem szerepel, hogy a kerekasztal részt vesz a koncepció kidolgozásában. Javaslata, ez szerepeljen a rendelet 1. -ába az alábbiak szerint: melynek feladata a szolgáltatástervezési koncepció irányelveinek kialakításában való részvétel, az abban meghatározott feladatok megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérése. Hajdu László: Nem ért egyet azzal, hogy képviselık tanácskozási joggal vegyenek részt a kerekasztal munkájában. A kerekasztal nem von el hatáskört sem a Szociálpolitikai Bizottságtól, sem a képviselıtestülettıl. Az ülések nyilvánosak lesznek, azon bárki részt vehet. Király Csaba: Mindkét módosító indítványt befogadja, azokról nem kell külön szavazni. Hajdu László: Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megalkotja 15/2004. ök. rendeletét a Szociálpolitikai Kerekasztal létrehozásáról és mőködésérıl. (Szavazati arány: 26 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás) 5. Elıterjesztés a szociális szolgáltatásokról szóló helyi rendelet módosítására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester kiegészítését. Hajdu László: Kéri alpolgármester urat, tegye meg szóbeli Király Csaba: Kéri a képviselı-testületet, hogy az elıterjesztésben leírtaknak megfelelıen fogadja el a rendeletmódosítást. Hajdu László: Megadja a szót a bizottsági elnököknek.

17 17 Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Integrációs Bizottság megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Hajdu László: Kéri a képviselıket, tegyék fel kérdéseiket az elıterjesztéssel kapcsolatban. Bori Ferenc: A rendelet kiterjed-e arra, hogy a szomszéd országból a kerületben lakást bérelı személy részére kötelezı-e szociális támogatást adni? elıterjesztınek. Hajdu László: A kérdéseket lezárja, megadja a szót az Király Csaba: Május 1-je után, uniós országból itt letelepedett személy részére a feltételek megléte esetén szociális támogatást kell adni. Hajdu László: Megállapítja, hogy hozzászólás nincs, a vitát lezárja. Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megalkotja 16/2004. ök. rendeletét a szociális szolgáltatásokról szóló helyi rendelet módosításáról. (Szavazati arány: 20 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 6 tartózkodás) Hajdu László: Tizenöt perc szünetet rendel el. - S z ü n e t -

18 18 6. Elıterjesztés a XV. kerületi Önkormányzat tulajdonában lévı lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének szabályairól szóló rendelet megalkotására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester kiegészítését. Király Csaba: Kéri polgármester urat, tegye meg szóbeli Hajdu László: Az 1997-es rendelet kerül módosításra úgy, hogy az alaprendelet gerince megmarad. Köszönti dr. Paizs Gábort, a Közigazgatási Hivatal fıosztályvezetıjét, aki és személyesen közremőködött a rendelet módosításában. A rendeletet módosítása a meglévı vagyonból gazdálkodva az önkormányzat százalékos tulajdonának elidegenítésének szabályozásáról szól. Kiegészítı anyagként került kiadásra A és B anyag, ezek tartalmazzák a bizottságok által elfogadott és az egyéb vezetıi egyeztetéssel elfogadott módosításokat. Fontosnak tartja, hogy ez a rendelet a lakástörvénnyel harmonizáljon. A Lakásgazdálkodási Bizottság 27/2004. sz. határozatát befogadták, és beépítették a rendeletbe. A Lakásgazdálkodási Bizottság 28/2004. sz. határozatát, amelyben a pontját javasolja módosítani, nem fogadja be, mert ez a pontjában már szabályozva van. A Lakásgazdálkodási Bizottság 29/2004. sz. határozatát szintén befogadja, amely szintén kiosztásra került. Köszöni a bizottságok aktív közremőködését, kéri a képviselı-testületet, hogy a rendeletet alkossák meg. Király Csaba: Megadja a szót a bizottsági elnököknek. Marsovszky Györgyné: A SZEB megtárgyalásra és elfogadásra javasolja a képviselı-testületnek a rendelet-tervezetet. Varga Imre: A PGB megvitatta az elıterjesztést, fontosnak értékelte a korábbi rendelet módosítását, a képviselı-testületnek elfogadásra ajánlja a rendeletet. Kökény Rita: A Lakásgazdálkodási Bizottság a módosítások elfogadásának figyelembevételével megtárgyalásra és elfogadásra javasolja a rendeletet a képviselı-testületnek. Máté Gyula: A JÜKIB nem javasolja a rendelet-tervezetet megtárgyalásra a képviselı-testületnek. Úgy ítélték meg, hogy egy rendeletnek olyannak kell lenni, hogy az közfogyasztásra alkalmas legyen.

19 19 Ez alatt azokat az állampolgárokat érti, akik élni kívánnak bizonyos lehetıségekkel. Akkor amikor maguk a képviselık sem tudják értelmezni a rendeletet, akkor ez nem várható el az állampolgároktól sem. Molnár István: A TVKB megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra javasolja a képviselı-testületnek a rendeletet. Király Csaba: Megnyitja az elıterjesztés fölött a vitát, kérdések következnek. Bori Ferenc: A rendelet 17. -a nagyon sok fizetési könnyítést tartalmaz, pl. a 25 éves kamatmentes részletfizetés. Kérdése, hogy ezt kötelezı még mindig alkalmazni? A 21. (14) bekezdése 240 napos ügyintézési határidıt mond ki, nem túlzó ez? Kökény Rita: A 13. -ban az árverési feltételeket tartalmazó hirdetményt a helyben szokásos módon közzé kell tenni. Ide javasolta betenni, hogy mi a helyben szokásos módszer, de az elıterjesztı nem fogadta be, mert az agyag végén vannak az értelmezı rendelkezések. Továbbra is javasolja, hogy tegyék bele a rendeletbe, ne kelljen ezt az anyagban keresgélni. A pontjából nem derül ki számára, hogy harmadik személy nyújthat-e be úgy vételi ajánlatot, hogy nem történik árverés. A befogadott módosítások között szerepel az, hogy a rendelettervezet 11. (8)-(9) bekezdése törlésre kerül a további bekezdések a 11. -ban ennek megfelelıen át sorszámozódnak miért kerül törlésre ez a két pont? A rendelettervezet 13. (4) bekezdésébe javasolja betenni, hogy ügyvédi letéti szerzıdés. Mint képviselı egyetért Máté Gyula képviselıvel, hogy a rendelet szövegezése rendkívül bonyolult, ezt azoknak az állampolgároknak és kerületi lakosoknak készítették, akik esetleg szeretnék megtudni, hogy megvásárolhatják-e a lakásukat. Ha ezt valaki ügyvéd nélkül elolvassa, nagyon nehezen tudja értelmezni a sok utalás és a bonyolult jogi szöveg miatt. Csaba Elemér: A pontban nem világos elıtte, hogy amennyiben a szerzıdés szegı ellen nem indult bírósági eljárás miért kell ezt így alkalmazni? Jól értelmezi-e, hogy ugyanebben a paragrafusban a 8. pont garanciát biztosít az utcára történı kilakoltatás ellen a bérlık esetében? Máté úrtól kérdezi, hogy a hozzászólását miért nem osztotta ki írásban a képviselı-testület számára? Hajdu László: Ezt a rendeletet követni fogja a vagyonrendelet módosítása, rövid határidın belül, a vagyonkoncepció és a lakásrendelet módosítása is.

20 20 Ezek már többször szerepeltek a munkatervben, de megtárgyalásuk halasztásra került. Mind a négy rendelet elıkészítés alatt van, ebbıl egy most itt van, azután jön a vagyonrendelet, a vagyonkoncepció és a lakásrendelet. A JÜKIB elnökének felvetésével nem ért egyet, hiszen a rendelet eddig nem volt jó, amely az önkormányzat számára nagy hátrányt jelentett. A hirdetmény közzétételével kapcsolatos felvetést köszöni és egyetért vele. A 11. (8)-(9) bekezdésének kivételével egyetértettek. Az ügyvédi letét megfogalmazódott más szóval, de ugyanazt jelenti. Csaba Elemér a felvetett problémát jól értelmezi, azokra az emberekre akik eladósodtak nem a bíróság adja a garanciát. A bírósági ügyeket meg kell elızni, mert annak igen nagy a költségvonzata. Király Csaba: Vélemények hozzászólások következnek, megadja a szót Vizér Klára képviselınek. Vizér Klára: Egyetért a Polgármester úr szóbeli kiegészítésével. Nem érti azt a vitát, hogy a rendelet szövege bonyolult. Itt az önkormányzat és az emberek vagyonáról van szó és annak szabályozásáról, hogy miképpen adják el, vagy nem adják el. Ez a rendelet a kerület és a képviselı-testület hatáskörének egyik legfontosabb kérdése, amely a vagyongazdálkodásról, illetve az elidegenítésrıl szól. Ha bonyolult, az annak az erıfeszítésnek a jele, hogy megpróbálta az elıterjesztı és a jogi szakemberek úgy megfogalmazni a szöveget, hogy ez eddigi gyakorlat adta összes gyermekbetegségre orvoslást találjanak. Örül annak, hogy a jegyzı által írt levél nem került bekötésre, melyben a rendelet szövegét nehézkesnek találta. Értékeli, ha valaki igényes, de arra kéri a Jegyzı urat, hogy az elkövetkezendı bonyolult rendeletek szövege elé is írja oda, mert ez a tisztességes eljárás. A rendelet megalkotására nagy szükség volt, mert ennek a hiányát a gyakorlatban láthatják. Kökény Rita: Örül Vizér Klára véleményének, de továbbra is fenntartja, hogy a rendeletet nem maguknak írják, nemcsak a bennfentes személyeknek kell érteni a rendelet szövegét, hanem mindenkinek. Monostori Zsolt: A Lakásgazdálkodási Bizottságban alaposan megtárgyalták a rendelet tervezetet. Javaslata az 1. (1) bekezdéséhez, hogy csak a) pont legyen, a többi alpont ebbe a fejezetbe kerüljön összevonásra. Csaba Elemér: Az eddigi anyagok megszavazásánál tartózkodott. Ennél a mostaninál pozitívumnak tartja, hogy külsı személynek nem adják el azokat a lakásokat, amelyeket a benne lakó bérlı eddig nem vett meg, és a jövıben sem kívánja megvenni.

21 21 Goró Oszkár: A rendelet nem tökéletes, de jobb mint az eddigiek, javasolja hogy fogadják el azzal, hogy a következı ülésre hozzák vissza azokkal a felvetett módosítási javaslatokkal, amiket a Jogi Bizottság elnöke megfogalmazott. elıterjesztınek. Király Csaba: Megadja a szót válaszadásra az Hajdu László: Monostori úr javaslatát nem tudják befogadni, írásban 48 órával elıbb kellett volna benyújtani. Csaba Elemérnek válaszolja, jogerıs bírói ítélet után is el kell kerülni a kilakoltatást. Hosszú vita sorozat után került ide a rendelet tervezet. Ez a korábbiaknál elıbbre mutat. Javasolja, hogy fogadják el. Monostori Zsolt: A tárgyalás alatt joga van módosító javaslatot tenni, ezt az SzMSz nem tiltja. Király Csaba: Elsıként Monostori Zsolt képviselı által benyújtott módosító javaslatról kéri a szavazást, melyet az elıterjesztı nem támogat. 86/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete nem fogadta el azt a javaslatot, hogy az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének szabályairól szóló rendelettervezetbıl törölje az 1. c) és d) pontját, a b) pontját pedig a következı képpen módosítsa: - a társas és nem társasházakban a lakás és helyiségszámot tekintve az önkormányzat 100% kizárólagos tulajdonát képezı épületekre és a társas és nem társas házakban változó %-os arányban lévı önkormányzat tulajdonú lakásokra, helyiségekre. (Szavazati arány:10 igen szavazat, 11 ellenszavazat, 6 tartózkodás) Király Csaba: A rendeletalkotási javaslatról kéri a szavazást. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges.

22 22 R e n d e l e t a l k o t á s Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megalkotja a XV. kerület Önkormányzatának tulajdonában lévı lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének szabályairól szóló 17/2004. ök. rendeletét. (Szavazati arány: 24 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 2 tartózkodás) 7. Elıterjesztés településrendezési és építészeti-mőszaki tervtanács létrehozásáról és mőködtetésének rendjérıl szóló rendelet megalkotására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester kiegészítését. Király Csaba: Kéri alpolgármester urat, tegye meg szóbeli Gyurcsánszky János: Régi elképzelés válik most valóra a Tervtanács létrehozásával. A kerület fejlıdésének egy új szakaszához érkezett, melyben a minıségi építkezések kerülnek elıtérbe. Egy évi tapasztalatgyőjtés után lehetıség lesz arra, hogy visszakerüljön ismét a képviselı-testület elé. Kéri, hogy fogadják el az elıterjesztést, és legyen lehetıség arra, hogy a kerület legfontosabb építészeti mőtárgyait minısítsék, zsőrizzék, és ennek alapján legyen döntés. Király Csaba: Felkéri a bizottságok elnökeit a bizottsági javaslatok ismertetésére. Varga Imre: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság korábban tárgyalta, az elıterjesztést támogatták. Bori Ferenc: A Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság egyhangúan támogatta a rendelet megalkotását. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi Közrendvédelmi és Integrációs Bizottság megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a tervezetet. Király Csaba: Megállapítja, hogy nincs elıterjesztéssel kapcsolatos hozzászólásokat. kérdés, kéri az

23 23 Goró Oszkár: A rendelet tervezet 5. (5) bekezdésében mit jelent az érintett önkormányzati képviselı? csak az adott körzetben megválasztott képviselıt vagy a listás képviselıket is. Véleménye szerint valamennyi képviselıt meg kell hívni, ezért az érintett szó maradjon ki. válaszadásra. Király Csaba: A hozzászólásokat lezárja, megadja a szót Gyurcsánszky János: Nincs akadálya, hogy a képviselık részt vegyenek ezen a Tervtanács ülésein, a meghívóról a fıépítész gondoskodni fog, azonban a tervtanács munkájában nem vehetnek részt. Király Csaba: A rendeletalkotási javaslatról kéri a szavazást. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megalkotja 18/2004. ök. rendeletét a Budapest Fıváros XV. kerület településrendezési és építészeti-mőszaki tervtanács létrehozásáról és mőködésének rendjérıl. (Szavazati arány: 26 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás) Király Csaba: Az elıterjesztés szerinti kiegészítı határozati javaslatról kéri a szavazást. 87/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete felkéri a polgármestert, hogy a tervtanács évi mőködéséhez Ft + ÁFA, azaz bruttó Ft az éves költségvetésbe történı beállítása iránt a szükséges intézkedéseket tegye meg. Felelıs : polgármester Határidı: április 15. (Szavazati arány: 27 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás)

24 24 8. Elıterjesztés intézményi alapító okiratok módosítására (Ikt.sz: /2004. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester dr. Pálinszki Antal: A közoktatási tövény elıírása szerint a fenntartó köteles áttekinteni, és szükség szerint módosítani az általa mőködtetett intézmények alapító okiratait. Az alapító okiratok ennek megfelelıen elı lettek készítve, az egyeztetések megtörténtek. Az intézményvezetıkkel történt egyeztetést követıen javasolták, hogy két óvodát Aulich Óvodának és Mézes Óvodának nevezzenek el. Erre a késıbbiekben sor kerülhet, de most még idıszerőtlen. Kéri, hogy a 180. oldalon a Kontyfa utcai intézmény nevénél a Kerületi Nevelési Tanácsadó is szerepeljen, ez az anyagból véletlenül kimaradt. Király Csaba: Kéri a bizottságok elnökeit, ismertessék a bizottságok álláspontjait. Ambrus János: A Mővelıdési Oktatási és Sport Bizottság megtárgyalta az elıterjesztést, és elfogadásra javasolta a képviselı-testületnek. Varga Imre: A Pénzügyi, Gazdasági Bizottság megtárgyalta és támogatta az elıterjesztést. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi Közrendvédelmi és Integrációs Bizottság valamennyi intézmény alapító okiratának módosítását támogatta. kérdéseket. Király Csaba: Kéri az elıterjesztéssel kapcsolatos Csaba Elemér: Kérdése, milyen iskola lesz a Kavicsos iskolából, lesz-e itt kínai iskola? Monostori Zsolt: Az alapító okiratok 8. pontjánál az 1+4 osztályos megjelölés az ún. nulladik osztályos évfolyamot jelenti? válaszadásra. Király Csaba: A kérdéseket lezárja, megadja a szót a

25 25 dr. Pálinszki Antal: A volt Nyomdaipari Szakközépiskola intézményét értette Csaba Elemér képviselı úr a kínai iskola alatt. Ez az iskola fıvárosi intézmény, nem a XV. kerületi Önkormányzat mőködteti. A kínai iskola létrehozásáról a szándéknyilatkozatot tudomása szerint aláírták, a Fıvárosi Közgyőlés még nem hozott döntést rá. Az iskoláról elmondja, magyar gyermekek is járnak majd ide, a tanítási nyelv lesz kínai és magyar, valamint angol nyelvő is. A mőködtetését és finanszírozását továbbra sem a kerület látja el. Monostori Zsolt képviselı úrnak elmondja, nem formális a változtatás, tartalmi változtatás is van, valamennyi szerepel az elıterjesztésben. hozzászólásokra. Király Csaba: Megadja a szót az elıterjesztéssel kapcsolatos Vízér Klára: A tájékoztatás nagyon helyén való volt, úgy véli, a kerület lakosságát is érdekli, köszöni a választ. Király Csaba: A hozzászólásokat lezárja. Az elıterjesztés szerinti határozati javaslatról kéri a szavazást. 88/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta Az intézményi alapító okiratok módosításáról szóló elıterjesztést és úgy dönt, hogy az 1. sz. melléklet szerinti tartalommal módosítja április 1-jei hatállyal a Czabán Általános Iskola és Óvoda alapító okiratát. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás) 89/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta Az intézményi alapító okiratok módosításáról szóló elıterjesztést és úgy dönt, hogy a 2. sz. melléklet szerinti tartalommal módosítja április 1-jei hatállyal a Csokonai Mővelıdési Központ alapító okiratát. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás)

26 26 90/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta Az intézményi alapító okiratok módosításáról szóló elıterjesztést és úgy dönt, hogy a 3. sz. melléklet szerinti tartalommal módosítja április 1-jei hatállyal a Dózsa György Gimnázium alapító okiratát. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás) 91/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta Az intézményi alapító okiratok módosításáról szóló elıterjesztést és úgy dönt, hogy a 4. sz. melléklet szerinti tartalommal módosítja április 1-jei hatállyal a Hartyán Nevelési Oktatási Központ alapító okiratát. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás) 92/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta Az intézményi alapító okiratok módosításáról szóló elıterjesztést és úgy dönt, hogy a 5. sz. melléklet szerinti tartalommal módosítja április 1-jei hatállyal a Hubay Jenı Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakkönyvtár alapító okiratát. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás) 93/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta Az intézményi alapító okiratok módosításáról szóló elıterjesztést és úgy dönt, hogy a 6. sz. melléklet szerinti tartalommal módosítja április 1-jei hatállyal az Ifjúsági és Sportközpont alapító okiratát. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás)

27 27 94/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta Az intézményi alapító okiratok módosításáról szóló elıterjesztést és úgy dönt, hogy a 7. sz. melléklet szerinti tartalommal módosítja április 1-jei hatállyal a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda alapító okiratát. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás) 95/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta Az intézményi alapító okiratok módosításáról szóló elıterjesztést és úgy dönt, hogy a 8. sz. melléklet szerinti tartalommal módosítja április 1-jei hatállyal a Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda alapító okiratát. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás) 96/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta Az intézményi alapító okiratok módosításáról szóló elıterjesztést és úgy dönt, hogy a 9. sz. melléklet szerinti tartalommal módosítja április 1-jei hatállyal a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda alapító okiratát. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás) 97/2004. (III. 31.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta Az intézményi alapító okiratok módosításáról szóló elıterjesztést és úgy dönt, hogy a 10. sz. melléklet szerinti tartalommal módosítja április 1-jei hatállyal a Kossuth Nevelési Oktatási Központ alapító okiratát. Felelıs : polgármester Határidı: április 1. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 0 tartózkodás)

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2007. június 20-án 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2009. október 28-án 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 9810-2/2008. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2012. február 6-án, 17 óra 25 perc kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testülete Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselı-testületének 2008. szeptember 11-én 15 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl 01/251-1/2014. JEGYZİKÖNYV 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Vas Gereben Mővelıdési Ház és Könyvtár színházterme 8130 Enying, Bocskai u. 1., Nyikos István

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma:13-38/2007. J E G Y Z Õ K Ö N Y V

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2013. február 13-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-11/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2003. november 13-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 220-4/2005. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2005. március 24-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl. Sorszám:./2013. Ikt.szám:.../2013. JEGYZİKÖNYV Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl. Napirendi pontok: 1.) A polgármester

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.22-24/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2008. szeptember 25-én (csütörtökön) 9 órakor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: ujfpohiv@matavnet.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma:13-24/2007. J E G Y Z Õ K Ö N Y V

Részletesebben

A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol:--

A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol:-- J e g y z ı k ö n y v amely készült, a Szociális és Egészségügyi Bizottság 2014. augusztus 25-én 16 óra 10 perctıl kezdıdıen, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út 47.) tanácstermében

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester,

Részletesebben

Szám: 2-14 /2011. J e g y z ı k ö n y v. Fejér Megye Közgyőlése 2011. november 18-ai nyílt ülésérıl

Szám: 2-14 /2011. J e g y z ı k ö n y v. Fejér Megye Közgyőlése 2011. november 18-ai nyílt ülésérıl Szám: 2-14 /2011. Készült: J e g y z ı k ö n y v Fejér Megye Közgyőlése 2011. november 18-ai nyílt ülésérıl Jelen vannak: továbbá: Adravecz Tamás, Árgyelán János, Balogh Gergely, Balogh Zoltán, Csombók

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. május 27-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésén jelenlévıkrıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-14/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. augusztus 7-én 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.144/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2010. február 4-én (csütörtökön) 9 óra 20 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 337-4/2015. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2015. március 26-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 200-2/2013. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl

J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl FEJÉR MEGYE CSÁKVÁR NAGYKÖZSÉG Rendeletek: 1/2011. (I.14.) J e g y z ı k ö n y v Határozatok: 8/2011. (I.13.) 9/2011. (I.13.) 10/2011. (I.13.) 11/2011. (I.13.) 12/2011. (I.13.) 13/2011. (I.13.) 14/2011.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Alagsori terme

JEGYZİKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Alagsori terme JEGYZİKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme Jelen vannak: Borbély István polgármester,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült 2006. március 9-én, 15 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának és Településfejlesztési, Építési, Mezıgazdasági és

Részletesebben

Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153 Bp., Bocskai u. 1-3.) Díszterem

Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153 Bp., Bocskai u. 1-3.) Díszterem Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2011. február 16-án 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 337-7/2015. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2015. június 25-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2000. október 19-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról Királyhegyes Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 27-én megtartott ülésérıl Jelen vannak: Ládi Balázs polgármester, dr.. Gulyás Mihály alpolgármester, Vona Tamás

Részletesebben

Együttes Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2015. május 21.

Együttes Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2015. május 21. Felsılajos Község Önkormányzata LMKOH/685/7/2015. Lajosmizse Város Önkormányzata Együttes Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2015. május 21. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 14/2015. (V.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a bizottság 2011. június 27-i nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a bizottság 2011. június 27-i nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Jogi Bizottsága Ülés száma: PJB 107-15//2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság 2011.

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 03-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 03-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-17/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. július 03-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Vas Gereben Mővelıdési Ház Színház terem 8130 Enying, Bocskai u. 1. Pıdör Gyula, Méreg

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 5. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 5. sz. Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 5. sz. JEGYZİKÖNYV Erdıkürt és Bér Község Önkormányzatok Képviselı-testületeinek 2011. március 10.-én megtartott

Részletesebben

Csemı Község Önkormányzata Képviselıtestületének. 9/2007. (XI. 05.) rendelete. Csemı Község Önkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Csemı Község Önkormányzata Képviselıtestületének. 9/2007. (XI. 05.) rendelete. Csemı Község Önkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról Csemı Község Önkormányzata Képviselıtestületének 9/2007. (XI. 05.) rendelete Csemı Község Önkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról A Magyar Köztársaság Országgyőlése a többpártrendszerő jogállam,

Részletesebben

SZMSZ. JEGYZİKÖNYV Szigetköz Felsı-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács ülésérıl

SZMSZ. JEGYZİKÖNYV Szigetköz Felsı-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács ülésérıl Szám: 2-6 /2007 Melléklet: Jelenléti ív SZMSZ JEGYZİKÖNYV Szigetköz Felsı-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács ülésérıl Az ülés helye és idıpontja: Gyır (Megyeháza, Díszterem), 2007. január 12. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselı-testületének 2007. július 31-én tartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Izsó Gábor polgármester, Erdıs Norbert alpolgármester, Barkász Sándor, Mészáros

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. február 9-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester, Baktai Kálmán,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2014. szeptember 30-án megtartott soros ülésén a Városháza Dísztermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testülete 2011. július 7-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

KÉPVISELİ-TESTÜLET 1993. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

KÉPVISELİ-TESTÜLET 1993. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI KÉPVISELİ-TESTÜLET 1993. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI A Képviselı-testület 9 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag a 1/1993.(I.28.) sz. önk. határozat 1./ Pilis Nagyközség Önkormányzati

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések Az önkormányzat és jelképei

I. Fejezet Általános rendelkezések Az önkormányzat és jelképei BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/1995. (III. 3.) számú r e n d e l e t e BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK ÉS SZERVEINEK SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL /*: A rendelet

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 24/2007. (III.1.) kt. határozat: A 2007. március 1-i ülés napirendjének elfogadása. 25/2007. (III.1.) kt.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl. 2013. augusztus 8.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl. 2013. augusztus 8. Ügyszám: 192-77/2013. JEGYZİKÖNYV nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2013. augusztus 8. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános, rendkívüli ülésérıl Nyirádi Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-83/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-83/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl.

Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl. Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzat

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 500/2009. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, Dr. Szántó Mária jegyzı. Mucsi György alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, Dr. Szántó Mária jegyzı. Mucsi György alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2011. május 26-án megtartott soros ülésén Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Termében a Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. március 7-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester, Baktai Kálmán,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-115/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. május 26-ai ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-115/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 12.650-2/2007. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 30-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester, Szomor

Részletesebben

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSİ ELLENİRZÉS KÉZIRAT

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSİ ELLENİRZÉS KÉZIRAT InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda 1037 Budapest, Viharhegyi út 19/c. Tel.: 06-1-212-2070, 06-1-214-0352, Fax: 06-1-214-0352 Honlap: www.intermap.hu, e-mail: info@intermap.hu HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV I. NAPIREND ELİTT. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 47-10/2011.

JEGYZİKÖNYV I. NAPIREND ELİTT. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 47-10/2011. Önkormányzat Kapolcs Száma: 47-10/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselıtestülete 2011. július 7-én (csütörtökön) 15.30 órai kezdettel megtartott képviselıtestületi ülésérıl.

Részletesebben

2 1025jkv. - Javaslat a Szekszárdi Víz-és Csatornamő Kft. 2011. üzleti tervének módosítására (268. sz. elıterjesztés) zárt ülés

2 1025jkv. - Javaslat a Szekszárdi Víz-és Csatornamő Kft. 2011. üzleti tervének módosítására (268. sz. elıterjesztés) zárt ülés SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: III. 79-45/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Közgyőlésének Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának

Részletesebben

Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat 11/2010. (XI. 30.) Önkormányzati rendelete BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYAIRÓL

Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat 11/2010. (XI. 30.) Önkormányzati rendelete BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYAIRÓL Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat 11/2010. (XI. 30.) Önkormányzati rendelete BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYAIRÓL (továbbiakban SZMSZ) Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 8. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 8. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 8. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 74/2007. (VI.14.) kt. határozat: A 2007. június 14-i ülés napirendjének elfogadása. 75/2007. (VI.14.) kt.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.22-19/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2008. július 3-án (csütörtökön) 8 óra 30 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-4/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2004. április 29-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

Készítette: Zempléni TISZK Munkaszervezete. Javaslat

Készítette: Zempléni TISZK Munkaszervezete. Javaslat Elıterjesztı: Dr. Hörcsik Richárd polgármester Készítette: Zempléni TISZK Munkaszervezete Javaslat Bıcs Község Önkormányzatának a Zempléni Szakképzés-szervezési Társuláshoz történı csatlakozás elfogadására,

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 8013-2/2010. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. november 24-én tartott n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. november 24-én tartott n y í l t ülésérıl 01/183-33/2010. JEGYZİKÖNYV 2010. november 24-én tartott n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Dr. Pintér György polgármester, Buza Lajos,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Határozat száma 61/2012.(IX.13.) Tárgy 10/2012.

JEGYZİKÖNYV. Határozat száma 61/2012.(IX.13.) Tárgy 10/2012. 10/2012. JEGYZİKÖNYV Készült: Recsk Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének a 2012. szeptember 13-án 16,00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Határozat száma 61/2012.(IX.13.) 62/2012.(IX.13.) 63/2012.(IX.13.)

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19.

J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19. J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19.) HATÁROZATOK SZÁMA: 1,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. július 27- én megtartott nyilvános ülésérıl

J e g y z ı k ö n y v. Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. július 27- én megtartott nyilvános ülésérıl J e g y z ı k ö n y v Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. július 27- én megtartott nyilvános ülésérıl Jelen vannak: Giesz János polgármester dr. Nagy István alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeghalom Város Polgármesteri Hivatala Szeghalom, Szabadság tér 4-8., T.: 371-611. 1515-16/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. október 22-én Kalotaszentkirályon

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 2012. február 13-án 13,35 órakor megtartott nyilvános ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 2012. február 13-án 13,35 órakor megtartott nyilvános ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: 2012. február 13-án 13,35 órakor megtartott nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Kis-házasságkötı terem Veszprém, Óváros tér 9/B. Az ülésen megjelentek: dr. Strenner

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 13-án megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vona Tamás alpolgármester, dr. Gulyás Mihály alpolgármester, Okváth Dezsıné,

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2009. december 14-én tartott ülésérıl.

Jegyzıkönyv. Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2009. december 14-én tartott ülésérıl. Jegyzıkönyv Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2009. december 14-én tartott ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme. Jelen vannak: Berente Imréné polgármester,

Részletesebben

úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1/ÖK/2011.(I.27.) Határozat úgy határoz, hogy Czeglédy Gergı javaslatát, miszerint a meghívó szerinti 37. és 38. napirendi pontok a napirendrıl kerüljenek levételre, nem fogadja el. (Szavazott 23 képviselı:

Részletesebben

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2009. november 25-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselı-testületének 2008. december 18-án, a Városháza Nagytermében (Békés, Petıfi u. 2.) tartott ülésérıl. Jelen vannak: Izsó Gábor polgármester, Erdıs Norbert

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. február 12-én tartott ülésérıl.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. február 12-én tartott ülésérıl. 1 Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. február 12-én tartott ülésérıl. Jelen vannak: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor, Gubics Lajos, Jakus Tünde, Horváth Béla, Kiss Anikó, Kovács Gábor,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-105/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 25-ei ülésérıl KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS 2 VI.1-105/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

(185/2011. (V. 26.) számú, 186/2011. (V. 26.) számú Képviselı-testületi Határozatok)

(185/2011. (V. 26.) számú, 186/2011. (V. 26.) számú Képviselı-testületi Határozatok) Száma: 11954-1/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V TERKA Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. május 26-án - csütörtökön - du. 15,00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Napirendi

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-10/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2003. október 16-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor,

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor, J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 2007. június 28.-án 17 órai kezdettel megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester Tasi

Részletesebben

Továbbá: Faragó Rózsa bizottsági tag, FÓKUSZ Szociális Szolgálat vezetıje

Továbbá: Faragó Rózsa bizottsági tag, FÓKUSZ Szociális Szolgálat vezetıje JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. június 18-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Császár

Részletesebben

Igazoltan volt távol: dr. Pécsi Huszár Zoltán és dr. Futaki Zoltán képviselık.

Igazoltan volt távol: dr. Pécsi Huszár Zoltán és dr. Futaki Zoltán képviselık. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 202-2/2002. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2002. január 31-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Lakitelek Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 4-i ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Lakitelek Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 4-i ülésérıl. 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Lakitelek Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 4-i ülésérıl. Határozat számok: 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122/2011. (VIII.04.) 2 J E G

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. május 31-én 14.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester Gulyás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. szeptember 12-én a Városháza emeleti kistermében 8 30 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 235-4/2015. B A K O N Y J Á K Ó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Bakonyjákó Község Önkormányzat

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 12810/2006. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város

Részletesebben

Ács Rezsı alpolgármester, Dr. Haag Éva alpolgármester, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı

Ács Rezsı alpolgármester, Dr. Haag Éva alpolgármester, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı Szám: IV.64-12/ 2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Közgyőlésének 2013. szeptember 26- án (csütörtökön) 9 óra 15 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50-37/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 26-án tartott nyilvános ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 26-án tartott nyilvános ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 26-án tartott nyilvános ülésérıl. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Kutyej

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 4-én - csütörtökön - du. 16,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i üléséről. A rendkívüli képviselő-testület

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. J E G Y Z İ K Ö N Y V I. 210-12/2000.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. J E G Y Z İ K Ö N Y V I. 210-12/2000. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-12/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2000. szeptember 21-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. (Szekeres Józsefné alpolgármester az I. napirend tárgyalása elıtt érkezett meg az ülésre.)

JEGYZİKÖNYV. (Szekeres Józsefné alpolgármester az I. napirend tárgyalása elıtt érkezett meg az ülésre.) 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. május 2-án megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Mezıberény, Városháza 16-os sz. terem. Jelen vannak: Siklósi István polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-76/29. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 29. április 3-ai ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-76/29. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Király Árpád polgármester szavazásra teszi fel Tóth Csaba alpolgármester személyében a

JEGYZİKÖNYV. Király Árpád polgármester szavazásra teszi fel Tóth Csaba alpolgármester személyében a Csepreg Város Önkormányzat 25/2010. JEGYZİKÖNYV Készült Csepreg Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. november 10-én megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácskozó terme

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. augusztus 31-én tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. augusztus 31-én tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl 01/218-23/2011. JEGYZİKÖNYV 2011. augusztus 31-én tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Dr. Pintér György polgármester,

Részletesebben

Szám: 48/12/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Szám: 48/12/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V BÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8443 Bánd, Petıfi u. 60. Tel/fax: 88/504-131 E-mail: polgarme@vnet.hu Szám: 48/12/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: ülésén, 2009.augusztus 17-én /hétfı/

Részletesebben

Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 201-2/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 201-2/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 201-2/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. február 18-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri

Részletesebben

a Képviselı-testület 2013. november 20-án megtartott nyílt ülésérıl Tartalmazza: 236-259/2013.(XI.20.) számú határozatokat

a Képviselı-testület 2013. november 20-án megtartott nyílt ülésérıl Tartalmazza: 236-259/2013.(XI.20.) számú határozatokat J E G Y Z İ K Ö N Y V a Képviselı-testület 2013. november 20-án megtartott nyílt ülésérıl Tartalmazza: 236-259/2013.(XI.20.) számú határozatokat J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Csörög Község Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Az ülést megnyitja.

Jegyzıkönyv. Az ülést megnyitja. Jegyzıkönyv Készült: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. november 18-én megtartott ülésérıl. Vecsés, Szent István tér 1. (kezdés idıpontja: 15. 00 óra.) Jelen vannak: Alattyányi István,

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 31. MELLÉKLET: db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2012. ( ) önkormányzati rendelete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. évi költségvetésrıl

Részletesebben