BeoSound Referenciafüzet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BeoSound 9000. Referenciafüzet"

Átírás

1 BeoSound 9000 Referenciafüzet

2 VIGYÁZAT: Az áraütés kockázatának csökkentése érdekében ne vegye le a készülék fedelét vagy hátulját. A készülék ne tartalaz felhasználó által javítható alkatrészeket. A javítást indig szakeberrel végeztesse. FIGYELEM: A tűz vagy áraütés egelőzése érdekében ne tegye ki a készüléket esőnek vagy nedvességnek. Óvja a készüléket csöögő vagy csobbanó víztől, és ne helyezzen rá folyadékkal töltött tárgyakat, éldául vázát. Ha teljesen áratalanítani kívánja a készüléket, húzza ki a táegységet a konnektorból. Ez a jel arra utal, hogy a készülékben veszélyes feszültség van, aely áraütést okozhat. Ez a jel arra utal, hogy a készülék leírásában fontos inforációk szereelnek a kezeléssel és karbantartással kacsolatosan.

3 BeoSound 9000 A zenei szórakoztatóközont 3 A BeoSound 9000 egy különleges CD-lejátszó beéített rádióval. A BeoSound 9000 tökéletesen adja vissza a hangot, és nagyon gyorsan kées váltani a száok és CD-k között. Így egyszerre 6 CD-t hallgathat úgy, intha egy CD lenne. A rendszer bárhol elhelyezhető, ahol zenére van szüksége: a hagyoányos helyeken kívül teheti asztalra, falra akaszthatja vagy használhat seciális állványt. Csak választania kell. A BeoSound 9000 újszerű és vizuális ódját nyújtja a zenehallgatásnak.

4 BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book 4 A referenciafüzet tartala A Bang & Olufsen készülék egiseréséhez két kézikönyvet adunk. Az útutató Az Útutató a indennai használattal kacsolatos inforációkat tartalazza. A Referenciafüzet részletesebben foglalkozik a különböző funkciókkal. Jobb oldalon a referenciafüzet tartalát találja, íg a következők az útutató fő fejezetei: Alavető tudnivalók a BeoSound 9000 használatáról, 4 A CD-lejátszó kezelése, 6 A rádió kezelése, 9 A hangerő állítása, 10 A referenciafüzet A használat egkezdése előtt 6 Figyeleztetések A BeoSound 9000 üzebe helyezése 7 A BeoSound 9000 elhelyezése 9 CD-eghajtó echanikájának közontosítása 33 A Beállítások rograozása Kábelek csatlakoztatása 10 Antenna 10 Hangszórók 10 Külső eszközök 10 Master Link 11 Digitális kienet 11 Konnektor Első léések 12 Kezelőanel CD-k lejátszása 18 CD-k betöltése 19 CD-lejátszás CD-k lejátszása különböző ódokon 20 Leezsorrend egadása 20 CD-k és száok lejátszása véletlenszerű sorrendben Kedvenc száok lejátszása 21 Szásorrend kiválasztása és tárolása 21 Szásorrendek lejátszásának engedélyezése és letiltása CD-k elnevezése 22 CD elnevezése 22 CD-nevek listájának egtekintése Idő beállítása 13 A beéített óra használata CD-k elhelyezése 23 CD anuális betöltése és beállítása 23 Elhelyezés törlése A BeoSound 9000 elindítása vagy leállítása eghatározott időben 14 Időzítő beállítása 15 Időzítő beállítása adott dátura 15 Heti időzítő beállítása 16 Időzítők ellenőrzése és törlése 17 Az időzítő be- és kikacsolása 17 Az időzítő helyének egadása CD adatainak egjelenítése 24 Váltás a kijelzők között Más források lejátszása 25 Külső források hallgatása

5 5 A rádió kezelése 26 Rádióálloások beállítása 26 Álloások törlése A BeoSound 9000 karbantartása 34 A BeoSound 9000 tisztítása 35 CD-k kezelése Kulcs az útutató használatához Az alábbi kulccsal határozhatja eg, hogyan néz ki az utasításokban szerelő gob, forrás vagy állaotkijelző. A rádió hangjának otializálása A PIN-kód rendszer RADIO CD A BeoSound 9000 kezelőaneljén és a Beo4 27 Rádióálloás finohangolása 36 A PIN-kód rendszer aktiválása távirányítón lévő 27 Mono/sztereó vétel 36 PIN-kód ódosítása vagy törlése gobok 37 PIN-kód használata 37 Elfelejtett PIN-kód CD A BeoSound 9000-en Rádióálloások elnevezése EDIT? jelenik eg 28 Rádióálloások elnevezése CD A Beo4 távirányítón 28 Név törlése RANDOM jelenik eg Rádióálloások hallgatása 29 Rádióhallgatás 29 Váltás a kijelzők között Hangbeállítások egadása és tárolása 30 Hangbeállítások A Beo4 távirányító használata 31 Távirányítás a Beo4-gyel A BeoSound 9000 használata videorendszerrel 32 Teljesen integrált kiéítés 32 AV-vel integrált kiéítés 33 Beállítások rograozása

6 6 A használat egkezdése előtt A következőket javasoljuk a BeoSound 9000 üzebe helyezésekor: Helyezze a BeoSound 9000-et arra a helyre, ahol használni kívánja. Ha a BeoSound 9000-et falikarra vagy állványra kívánja helyezni, szerelje össze azt a hozzá tartozó útutató alaján. Helyezze üzebe a hangszórókat (ha a BeoSound 9000-et egy Bang & Olufsen AV rendszerben kívánja használni, akkor állítsa össze a rendszert) a készülékekhez ellékelt útutatók alaján. Csatlakoztassa a kábeleket a BeoSound 9000 hátuljához. A konnektorhoz ég ne csatlakoztassa a készüléket! Rendezze el a kábeleket a száukra kialakított helyen, ajd tegye a fedelet a BeoSound hátuljára. Csatlakoztassa a BeoSound 9000-t a konnektorhoz. Figyeleztetések Ellenőrizze, hogy a BeoSound 9000 elhelyezése és csatlakoztatása az útutató utasításainak egfelelően történt. A BeoSound 9000 csak beltéri használatra alkalas száraz, otthoni környezetben C-os hőérsékleten. Ne tegye ki a BeoSound 9000-et közvetlen nafénynek vagy közvetlen esterséges fénynek (éldául sotláa), és ne helyezze elektroos zajt keltő tárgyak közelébe, ert az csökkenti a távirányító jelét vevő egység érzékenységét. A BeoSound 9000-et úgy helyezze el, hogy zavartalan legyen a szellőzése, és ne felejtsen elegendő helyet hagyni a BeoSound 9000 felett vagy előtt az üvegajtó kinyílásának és a készülék kezelésének lehetővé tételéhez. Ha falra akasztja a BeoSound 9000-et, indig egfelelő éretű és tíusú csavarokat és tiliket használjon, aelyek elbírják a BeoSound 9000 súlyát (a fal anyagától és szerkezetétől függően). Ha ne biztos a dolgában, forduljon tanácsért a Bang & Olufsen kéviselőjéhez. A könnyű elválasztófalak gyakran giszkartonból készülnek. A gisz ne alkalas a BeoSound 9000 súlyának egtartására! Ha a BeoSound 9000-et falra kívánja akasztani, javasoljuk, hogy a külön egvásárolható kábeltakarók használatával rejtse el a kábeleket, ahogy a szeközti oldalon látható. Javasoljuk, hogy a BeoSound 9000-et a csoagolóanyagnál fogva eelje ki a dobozából, hogy ne aradjanak rajta ujjlenyoatok. Ha giszkartonból készült falra kívánja akasztani a BeoSound 9000-et, javasoljuk, hogy legalább az egyik csavar legyen olyan négylafejű facsavar, aely jól be van csavarozva egy függőleges gerendába.

7 A BeoSound 9000 üzebe helyezése 7 Ahogy ebben a részben is beutatjuk, a BeoSound 9000 sokfélekéen elhelyezhető. Teheti seciális állványra, olcra vagy asztalra különféle ódokon, vagy akaszthatja a falra (egy külön egvásárolható falikar segítségével). Ez a rész azt is egutatja, hogyan kell közontosítani a CD echanikáját az itt szerelő elhelyezési tíusokhoz. Ez nagyon fontos a CD-lejátszó egfelelő űködéséhez. Az Első léések részből tudhatja eg, hogyan forgathatja el a kezelőanelt (és a kijelzőt), hogy a kívánt szögből olvasható legyen. 1. ábra: A BeoSound 9000 függőlegesen elhelyezve. Ha a BeoSound 9000 így van elhelyezve, a CD echanikáját függőleges helyzethez kell közontosítani. Az állványhoz két különböző lábkészlet tartozik: hegyes tüskelábak szőnyeghez guilábak szőnyeggel ne borított adlóhoz. Ne eelje fel vagy ozgassa az állványt, ha a BeoSound 9000 rajta van. 2. ábra: A BeoSound 9000 vízszintes helyzetben felakasztva a falra. Ha a BeoSound 9000 így van elhelyezve, a CD echanikáját vízszintes helyzethez kell közontosítani. 3. ábra: A BeoSound 9000 függőleges helyzetben felakasztva a falra. Ha a BeoSound 9000 így van elhelyezve, a CD echanikáját függőleges helyzethez kell közontosítani. Megjegyzés: A BeoSound 9000 elhelyezésétől függően a leeztartó ás-ás helyre áll. Ha függőlegesen helyezi el a BeoSound 9000-et, a leeztartó a készülék tetejéhez áll. A BeoSound 9000 vízszintes elhelyezése esetén a leeztartó a kezelőanel ellé helyezkedik.

8 8 >> A BeoSound 9000 üzebe helyezése 4. ábra: A BeoSound 9000 felületre helyezve, éldául asztalon vagy olcon. Ha a BeoSound 9000 így van elhelyezve, a CD echanikáját egyenes helyzethez kell közontosítani (ez a gyári beállítás). 5. ábra: A BeoSound 9000 felületre helyezve, éldául asztalon vagy olcon, egdöntve. Ha a BeoSound 9000 így van elhelyezve, a CD echanikáját ugyanúgy kell közontosítani, int az egyenes helyzethez (ez a gyári beállítás). 6. ábra: A BeoSound 9000 felületre helyezve, éldául asztalon vagy olcon, ajdne függőleges helyzetben. Ha a BeoSound 9000 így van elhelyezve, a CD echanikáját vízszintes helyzethez kell közontosítani. 7. ábra: A BeoSound 9000 közel függőleges helyzetben alacsonyan felakasztva a falra. Ha a BeoSound 9000 így van elhelyezve, a CD echanikáját vízszintes helyzethez kell közontosítani.

9 9 A CD-eghajtó echanikájának közontosítása A CD echanikája rugókkal van felfüggesztve, hogy a BeoSound 9000 jól viselje a házibulikat is. A CD echanikájának közontosításakor a rugós felfüggesztés feszességét kell beállítani a különböző elhelyezésekhez. a A CD-lejátszó helyes űködéséhez elengedhetetlen a rugó egfelelő beállítása! A két beállító lyukon keresztül a rugós felfüggesztés négyféle helyzetbe állítható: b a) Ezt a beállítást akkor használja, ha a BeoSound 9000 konzolba van téve, int a 6. és 7. ábrán látható. b) Ezt a beállítást akkor használja, ha a BeoSound 9000 állványon van vagy függőlegesen fel van akasztva a falra, ahogy az 1. és 3. ábrán látható. d c c) Ezt a beállítást akkor használja, ha a BeoSound 9000 vízszintesen van a falra akasztva, ahogy a 2. ábrán látható. d) Ezt a beállítást akkor használja, ha a BeoSound 9000 egyenesen fekszik egy asztalon vagy a konzolba van helyezve, ahogy a 4. és 5. ábrán látható. Ez a gyári beállítás. A rugós felfüggesztés közontosítása Az állvány és a konzolok ellett talál egy kisebb űanyag szerszáot, aelyet a következő célra kell használni: > Keresse eg a két beállítási lyukat a BeoSound 9000 alsó leezén. > Vegye le a két kis űanyag dugót (ehhez használja a szerszá véső alakú végét). > Helyezze be a szerszá ásik végét (ez nyíl alakú), és forgassa el a szerszáot, hogy a nyíl indkét lyukban a egfelelő irányba utasson. > Ha elkészült, helyezze vissza a űanyag dugókat. Az egyenes és ajdne egyenes elhelyezéseken kívül a nyilaknak indig felfelé kell utatniuk. Az egyenes elhelyezésnél (ez a gyári beállítás) a nyilaknak a BeoSound 9000 közee felé kell utatniuk.

10 10 Kábelek csatlakoztatása A BeoSound 9000-et használhatja önagában vagy Master Link kábellel egy Bang & Olufsen videorendszerhez csatlakoztatva. A BeoSound 9000 Master Link csatlakozás hátulján elhelyezkedő Master Link csatlakozó segítségével a hangot ás AM antenna Külső készülék FM antenna szobákba is továbbíthatja. A csatlakozók azonosításához használja az ábrát és a csatlakozóanelen lévő cíkét. Hangszórók Ne csatlakoztassa a BeoSound 9000-et a konnektorhoz, aíg nincs inden kábel a helyén. Digitális kienet Antenna csatlakoztatása A rádióálloások otiális vétele érdekében a egfelelő tíusú antennát (FM és/vagy AM) vagy kábeles csatlakozást kell használni. Ezzel kacsolatos tanácsért forduljon bizaloal a Bang & Olufsen kéviselőjéhez. > Csatlakoztassa az FM jelet az FM, az AM jelet (ha van) edig az AM jelölésű csatlakozóhoz. > Ha beltéri antennákat használ (FM diólantennát vagy AM hurokantennát), hangolja be a kívánt rádióálloást, ajd forgassa el az antennát vízszintesen addig, aíg el ne éri az otiális vételt. Hangszórók Lehetőség van a jel átvitelére a hangszórók között, ahogy azt a hangszórókhoz ellékelt felhasználói útutató is beutatja, de közvetlenül is csatlakoztathatja az egyes hangszórókat a két kienethez. > Csatlakoztassa az aktív Bang & Olufsen hangszórókat a PL jelölésű kienetekhez. Ne feledje az aktív hangszórókon beállítani az L R LINE kacsolót L (bal) és R (jobb) oldali állásba. Külső készülék Az AUX csatlakozón keresztül éldául agnót vagy beéített erősítővel rendelkező leezjátszót csatlakoztathat. Ez a csatlakozó ne továbbít Data Link jeleket, ezért az ide csatlakoztatott készülékek ne vezérelhetők távirányítóval. Kacsoljon A.AUX üzeódba, és kezelje közvetlenül a készülékeket. > Csatlakoztassa a külső készüléket az AUX jelölésű beenethez. Master Link csatlakozás A Master Link csatlakozón keresztül videorendszert vagy BeoLink rendszert csatlakoztathat, így integrált audiovizuális rendszert éíthet ki. Az audiovizuális rendszer lehet egy vagy akár két szobában is. A Master Link csatlakozó segítségével a hangot továbbíthatja a ház ás szobáiba is, ha rendelkezik BeoLink rendszerrel. További inforációkért forduljon a forgalazóhoz. > A Master Link kábel egyik végét csatlakoztassa a BeoSound 9000-en lévő ML (Master Link) jelölésű csatlakozóhoz, a ásik végét edig a TV egfelelő csatlakozójához. Megjegyzés: Ha ne önagában kívánja használni a készüléket, részletesebb inforációkért olvassa el A BeoSound 9000 használata videorendszerrel cíű részt.

11 11 Digitális kienet A DIG. OUT feliratú csatlakozón a CD-lejátszó jele egy ki, digitális készülékek csatlakoztatására alkalas (csak kienet). Hálózati ára Csatlakoztassa a tákábelt a ~ jelölésű csatlakozóhoz. Az összes kábel csatlakoztatása után tegye vissza az aljzatrekesz fedelét. Vegye le a BeoSound 9000 alján lévő fedelet, hogy hozzáférjen a csatlakozókhoz. Itt található a tákábel csatlakozója. A fedelen két erforált rész található, aelyet felnyitva lyuk alakítható ki a kábelek átvezetéséhez. Válassza azt, aelyik a készülék helyzetéhez ideális. Ha a BeoSound 9000-et állványra helyezte (lásd: A BeoSound 9000 üzebe helyezése), ás tíusú fedelet kell használni. Ez a fedél az állványhoz van ellékelve. Végezetül csatlakoztassa a BeoSound 9000-et (és a rendszer többi eleét) a konnektorhoz. Biztonsági okokból az ábrán látható ódon rögzítse a tákábelt, ielőtt kivezetné a készülékből.

12 12 Első léések Az üzebe helyezés végeztével a BeoSound 9000 használatra kész. A BeoSound 9000-et tartsa készenléti állaotban, hogy bárikor könnyen használatba vehesse, és hogy az óra és az időzítő indig elérhető legyen. A kezelőanel Hogy indig könnyen leolvashassa a kijelzőt, a kezelőanel elforgatható (a kijelzővel együtt). > Kacsolja ki a készüléket. > Nyissa ki a kezelőanel fedelét. > Ujját a egjelölt helyen behelyezve eelje ki a kezelőanelt, forgassa el, és helyezze vissza (először a csatlakozókat). Itt eelje ki A BeoSound 9000 bekacsolásakor kis iros fény jelenik eg a kijelzőn, jelezve, hogy a rendszer készenléti üzeódban van, és használatra kész. > Nyoja eg a betöltőgobot az üvegajtó kinyitásához. > Vegye ki a CD rögzítőszerkezete alatt lévő kartondarabkát, illetve a habszivacsokat (ezek a CD-eghajtó és az üvegajtó védelét szolgálják). 1 2 A CD fedele (aelyen a Bang & Olufsen név szereel) is forgatható, hogy a név indig vízszintes legyen, és ne álljon fejjel lefelé.

13 Idő beállítása 13 A BeoSound 9000 beéített órát tartalaz, aely egutatja az időt, a dátuot és az évet. Ha használni kívánja a következő oldalakon beutatott időzítőt, először győződjön eg arról, hogy a BeoSound 9000 beéített órája jól jár. A beéített óra használata Ha látni szeretné a ontos időt a BeoSound 9000 kijelzőjén és használni kívánja az időzítési funkciókat, először állítsa be a beéített órát. CLOCK Nyoja eg a beéített óra eléréséhez Az órát a kijelzőn ellenőrizheti. Ha az időont ne helyes, az eljárás során beállíthatja a ontos időt. Azt is Nyoja eg az időont, a dátu vagy az év beállításához Az óra beállításakor a kijelzőn egjelenik az időont, a dátu és az év a beállításhoz. Az óra 24 órás, és a következőket jeleníti eg egadhatja, hogy a BeoSound 9000 állandóan utassa az órát, ég készenléti állaotban is. Nyoja eg a ódosítások elfogadásához és a következő kéernyőre JAN Január FEB Február lééshez. Isételje eg a MAR Március űveletet a dátu és az APR Árilis év esetén is MAY Május JUN Június CLOCK? Ha beállította az évet, a JUL Július kijelzőn egjelenik a AUG Augusztus CLOCK? felirat SEP Szeteber OCT Október Nyoja eg az NOV Noveber órabeállítás tárolásához DEC Deceber CLOCK Nyoja eg az időont Az idő eltűnik, ha a kijelzőn ás űveletekhez tartozó egjelenítéséhez üzenetek jelennek eg, de később indig visszatér az idő a kijelzőre. CLOCK Nyoja eg a dátu és év egjelenítéséhez Az idő állandó egjelenítése CLOCK Nyoja eg a Date és Year feliratok egjelenésekor, hogy a kijelzőn az időont és az ON szó jelenjen eg, 14:40 ON éldául 14:40 ON CLOCK 14:41 OFF Nyoja eg újra, ha ne kívánja állandóan egjeleníteni az órát, éldául 14:41 OFF Ha hibát vét vagy eggondolja agát az óra beállításakor, csak nyoja eg a CHECK gobot, és kezdje elölről.

14 14 Elindítás vagy leállítás eghatározott időben Beállíthatja, hogy a BeoSound 9000 a egadott időontokban autoatikusan elindítsa vagy leállítsa a lejátszást. A BeoSound 9000 akár 15 időzítés tárolására is kées, így használhatja éldául arra, hogy reggel kedvenc CD-je vagy rádióálloása ébressze. Időzítő beállítása Az időzített készenléti üzeódba kacsoláshoz a BeoSound 9000-en csak azt kell egadni, hogy ikor és ilyen gyakran fejezze be a lejátszást. A készenléti állaot időzítésének választásakor a kijelző kéri a lejátszás befejezési időontjának egadását. Ha éldául azt szeretné, hogy a BeoSound 9000 este eghatározott időben befejezze a lejátszást, állítson be TIMER Nyoja eg a beállítások rograozásának egkezdéséhez Ha időzítőt állít be az egyik elérhető forráshoz, eg kell adnia a lejátszani kívánt álloást/csatornát. A rádióálloások választásakor az utoljára hallgatott álloás jelenik eg először. A TV és SAT esetén az 1. egy időzítőt STANDBY forrással. Válasszon forrást az időzítőhöz vagy adja eg csatorna jelenik eg első lehetőségként. Ha időzítőt állít be hétfőre, keddre és csütörtökre, a készülék ezeken a naokon inden héten végrehajtja a beállított űveletet. a készenléti állaot időzítését Nyoja eg a forrás elfogadásához Az elérhető űsorforrások (éldául TV és RADIO) közül csak azokat az álloásokat és csatornákat választhatja, aelyek ár tárolásra kerültek. A Beo4 távirányító használata Ha a BeoSound 9000-et integrált Bang & Ezután adja eg, ikor > Nyoja eg a iros gobot legalább 1,5 ásodercig, aíg a kijelzőn eg ne jelenik a Olufsen rendszerben használja (lásd: A BeoSound 9000 használata videorendszerrel), az időzítőt a TV-n keresztül kell ON vagy OFF, azaz induljon el és álljon le az időzítő Nyoja eg többször, aíg eg ne találja az TIMER? felirat. > A folytatáshoz nyoja eg a GO gobot. A GO gob, az és az gob és a 0 9 szágobok használatával tekintheti eg a beállításokat és választhat közülük. be- vagy kikacsolt állaotba állítania. A BeoSound 9000 kijelzőjén ekkor a időzített lejátszás ontos időontját TV OPERATED felirat jelenik eg. Nyoja eg az indító időzítő elfogadásához A leállító időzítő beállításához isételje eg a fentieket a és az gobokkal. Ha az időzítő beállítása közben eggondolja agát, nyoja eg a CD vagy Radio forrásválasztó gobot az időzítő rograozásából való kilééshez. Az időzítő beállítása közben a CHECK gob egnyoásával egy űvelettel visszább léhet.

15 15 Időzítő beállítása adott dátura Ha egy adott dátura kíván csak időzítőt beállítani, válassza a Single date lehetőséget a Tier enüben. Heti időzítő beállítása Ha heti időzítőt kíván beállítani időzített lejátszáshoz vagy készenléti állaotba helyezéshez, a Tier enüben válassza a Days lehetőséget. Ha a DAYS lehetőséget választja, a kijelzőn eg kell adni a hét azon najait, aikor az időzítőt alkalazni kívánja. Válassza a single date Válassza a Days Ha a BeoSound 9000-en időzítést állít be a hét kijelölt lehetőséget a enüből. A lehetőséget a enüből. A najaihoz, a naok angol rövidítése jelenik eg: SINGLE DATE? kijelzőn egjelenik a DAYS? kijelzőn egjelenik a MON Hétfő SINGLE DATE? felirat DAYS? felirat TUE Kedd WED Szerda Nyoja eg az időzítés Nyoja eg, hogy THU Csütörtök dátuának egadhassa azokat a FRI Péntek egjelenítéséhez naokat, aikor az SAT Szobat időzítőt alkalazni SUN Vasárna DATE 15 NOV? A kijelzőn egjelenik a kívánja dátu Nyoja eg a hét egyik Nyoja eg a beállítás FRI? M_WT najának felvételéhez elfogadásához Nyoja eg a hét egyik Nyoja eg a najának kivételéhez berograozott időzítő tárolásához és a norál? M_WTF_S Miután a teljes héttel funkciókhoz való végzett, a kijelző kéri az visszatéréshez időzítés tárolását TIMER STORED A kijelző utatja, hogy a beállítások tárolása sikerült A SINGLE DATE beállítás választása esetén a DATE és a ai dátu beállításoknál a következő éven belüli dátuot kell egadni. Nyoja eg az időzítés tárolásához TIMER STORED A kijelző utatja, hogy a beállítások tárolása sikerült A heti rograozás kijelzésekor az elfogadott lnaok első betűje (M, T, W, T, F, S, S) után jelölés látható, a ki ne választott naok első betűje edig aláhúzva (_) jelenik eg. Megjegyzés: A kijelzőn egjelenő források közt egtalálható az N.MUSIC (ezek a száítógéen tárolt zenék) és az N.RADIO (az internetes rádiókhoz). Ezek a források akkor érhetők el, ha a BeoSound 9000-et csatlakoztatta BeoLink PC 2-höz, és rendelkezik interneteléréssel.

16 16 >>Elindítás vagy leállítás eghatározott időben Időzítők ellenőrzése és törlése Az egyes időzítéseket visszakeresheti, és szükség esetén törölheti is őket. CHECK Nyoja eg az időzítők ellenőrzéséhez Nyoja eg az időzítés rograozási száának és az egyes időzítések forrásának egtekintéséhez Nyoja eg többször egy adott időzítés adatainak egtekintéséhez Az első kijelzőn az időzítések szásorrendben szereelnek forrással és álloásszáal, a ásodik az elindítás és leállítás időontját tartalazza, a haradik edig azokat a naokat, aikor az időzítés aktív. Itt a beállítások be- és kikacsolhatók. Mindháro esetben ód van a beállítások törlésére.? Aikor a kijelzőn egjelenik az? felirat NEXT? Nyoja eg a NEXT? felirat egjelenítéséhez, hogy egnézhesse a következő időzítést NO MORE Nyoja eg a következő időzítés egjelenítéséhez. Ha nincs több időzítés, a NO MORE felirat jelenik eg a kijelzőn CLEAR CLEARED Nyoja eg a CLEAR gobot, iközben a kijelzőn az időzítés adatai láthatók. A CLEARED felirat jelenik eg

17 17 Az időzítő be- és kikacsolása A BeoSound 9000-en berograozott időzítők végrehajthatók a közvetlenül vagy a BeoLinken keresztül csatlakoztatott hangszórók aktiválásával vagy anélkül. A Tier ON/OFF funkció határozza eg, hogy az időzített lejátszás hallható-e a hangszórókon. ON/OFF Nyoja eg a hangszórók bekacsolásához. Újbóli egnyoásával kikacsolja a hangszórókat Az időzítő helyének egadása Az időzített lejátszások hallgatásához aktiválnia kell a egfelelő szobákban a hangszórókat a Tier funkció ON állásba kacsolásával. Ha a Tier funkciót OFF állásba kacsolja, a hangszórók ne szólalnak eg. Ha a BeoSound 9000 elletti hangszórókat kikacsolja, a hálószobában lévőket edig bekacsolja, az időzített lejátszást a hálószobában élvezheti. Ha a BeoSound 9000-hez csatlakoztatott hangszórókon és inden ás csatlakoztatott rendszeren az időzítési funkciók ki vannak kacsolva, az időzítés ne aktiválódik. TIMER ON TIMER OFF Az ON/OFF első egnyoásakor a TIMER ON vagy a TIMER OFF felirat jelenik eg a kijelzőn a korábban egadott beállítás szerint

18 18 CD-k lejátszása He behelyezett a 1-6 CD-t a BeoSound 9000-be, készen áll azok lejátszására. Ha egnyoja a CD gobot a lejátszás elindításához, a készülék elkezdi elölről lejátszani azt a CD-t, aelynél a kocsi áll. Az egyes CD-k és száok között egyszerűen válthat a kívánt szásorrend eléréséhez. CD-k behelyezése Ha CD-ket kíván behelyezni vagy kivenni, nyoja eg a BeoSound 9000 elején lévő betöltőgobot. Nyoja eg az üvegajtó feleeléséhez Nyoja eg az üvegajtó lecsukásához Az első CD lejátszása után a kocsi autoatikusan a következő CD-re áll, és egkezdi annak lejátszását. CD Nyoja eg az ajtó lecsukásához és a lejátszás egkezdéséhez Ha ásik forrást kíván hallgatni, a CD-lejátszó autoatikusan kikacsol. Ha nyitva hagyja az üvegablakot, az 5 erc után autoatikusan bezárul. Ha a BeoSound 9000 lejátszását felfüggeszti vagy leállítja, a készülék 30 erc után autoatikusan készenléti üzeódra kacsol. Ha az üvegajtó nyitva van és a kocsi a kivenni kívánt CD felett helyezkedik el, a ház elején lévő CDválasztó gob egnyoásával helyezze át áshova a kocsit. A CD-t a szöveges oldalával felfelé nézve kell behelyezni. A CD-ket széleinél fogva helyezze be. Ha ki szeretné venni a CD-t, fogja eg a széleinél, ajd nyoja kissé előre a kiengedéséhez. A kocsi egjegyzi, hogy a kért CD-rekeszek üresek-e vagy se, és az üvegajtó újbóli kinyitásáig tudni fogja a rekeszek állaotát.

19 19 CD-lejátszás Ha egy adott CD-t kíván lejátszani, nyoja eg a közvetlen CD-választó gobot* a CD-rekesz ellett. A kocsi ekkor a kiválasztott CD-re áll, és egkezdődik a lejátszás. CD Nyoja eg CD lejátszásához A BeoSound 9000 CD-lejátszó használatakor kis iros jelzés világít a foglalt rekeszek ellett. Nyoja eg a CD következő száára ugráshoz Ha éldául egadja a lejátszani kívánt leezsorrendet, csak a kiválasztott CD-k elletti fény fog világítani akkor is, ha a többi rekeszben is van CD. Nyoja eg az aktuális szá elölről kezdéséhez, vagy nyoja eg kétszer az előző szá lejátszásához PAUSE Nyoja eg a lejátszás felfüggesztéséhez CD Nyoja eg a lejátszás folytatásához VOL r Nyoja eg a hangerő növeléséhez VOL u Nyoja eg a hangerő csökkentéséhez MUTE Nyoja eg a hangszórók elnéításához MUTE Nyoja eg a hang visszaállításához Nyoja eg a készenléti üzeódba való kacsoláshoz *A CD-választó gobok a CD-n lévő száok váltására is használhatók. Nyoja eg a gobot egyszer és kiválasztja a CD-t, nyoja folyaatosan és ekkor vált a kiválasztott CD száai között.

20 20 CD-k lejátszása különböző ódokon A BeoSound 9000-rel lejátszhatja a CD-ket eghatározott sorrendben vagy akár véletlenszerűen is, változatosabbá téve a zenehallgatást. Aikor CD-t vesz fel a sorrendbe, a CD-rekesz elletti iros fény kigyullad. Leezsorrend egadása A Select lehetőséggel egadhatja a CD-k lejátszásának sorrendjét. A kiválasztott CD-k lejátszása szásorrendben történik. CD-k és száok lejátszása véletlenszerű sorrendben Ezzel a funkcióval a CD-ket és a rajtuk lévő száokat véletlenszerű sorrendben játszhatja le. A kiválasztott CD-k és szásorrendek is lejátszhatók véletlenszerű sorrendben. A RANDOM és az EDIT funkciót kobinálhatja is, így véletlenszerűen játszhatja le kedvenc száait. A SELECT funkciót is kiaknázva elérheti, hogy csak a kedvenc száai szólaljanak eg éldául két CD-ről véletlenszerű sorrendben. CD SELECT SELECT DISC Nyoja eg egy CD lejátszásának elindításához Nyoja eg a SELECT DISC felirat egjelenítéséhez CD RANDOM RANDOM ON Nyoja eg CD lejátszásához Nyoja eg a RANDOM ON felirat egjelenítéséhez és a véletlenszerű lejátszás Az EDIT funkcióról bővebben a Kedvenc száok lejátszása cíű részben olvashat. Nyoja eg a közvetlen CD-választó gobokat a kívánt CD-k ellett RANDOM RANDOM OFF aktiválásához Nyoja eg kétszer a RANDOM OFF felirat egjelenítéséhez és a SELECT Nyoja eg a sorrend véletlenszerű lejátszás törlésének befejezéséhez egkezdéséhez és ind a hat CD lejátszásához CLEAR Nyoja eg a sorrend törléséhez A sorrendben szerelő egyik CD kihagyása SELECT Nyoja eg a CD* kivételéhez, ajd nyoja eg a közvetlen CD-választó gobot a kivenni kívánt CD ellett Ha a sorrendben ne szerelő CD-t kíván hallgatni, nyoja eg az adott CD elletti közvetlen CD-választó gobot, és a lejátszás azonnal kezdődik. *Megjegyzés: A SELECT beállítás 25 ásodercig aktív a SELECT gob egnyoása után. Ha akkor nyo eg egy közvetlen CD-választó gobot, aikor a SELECT ár ne aktív, azonnal egkezdődik a kiválasztott leez lejátszása, hatálytalanítva a szásorrendet. A CD lejátszása után a BeoSound 9000 folytatja a korábban kiválasztott sorrend lejátszását.

21 Kedvenc száok lejátszása 21 A szerkesztési funkcióval szásorrendet rograozhat be az egyes CD-khez, és véglegesen tárolhatja őket. A CD szerkesztése a CD száainak felvételét vagy kihagyását jelenti a jobb oldalon isertetett ódon. A készülék lejátssza a CD száainak első 15 ásodercét. A kijelzőn az éen lejátszott dal száa jelenik eg. A 15 ásoderces lejátszás közben az adott dalt fel kell vennie a szásorrendbe vagy ki kell abból hagynia. Aint egnyoja az egyik gobot, a CD következő dala következik*. Szásorrend kiválasztása és tárolása Saját szásorrendjének tárolása előtt el kell kezdenie a CD lejátszását. CD Nyoja eg CD lejátszásához EDITING Nyoja eg a CD EDITING? beolvasásához. A kijelzőn egjelenik az EDITING? felirat Nyoja eg a száok beolvasásának egkezdéséhez Nyoja eg egy szá felvételéhez a sorrendbe, vagy Nyoja eg egy szá kihagyásához a sorrendből EDITING Az utolsó szá után egjelenik az EDITING felirat Szásorrendek lejátszásának engedélyezése és letiltása Ha egy szerkesztett CD-t helyez be, a készülék indig csak a kijelölt száokat fogja lejátszani. A lejátszás sorrendben történik. Megadhatja azonban azt is, hogy a teljes CD-t eg kívánja hallgatni. Lehetőség van a szásorrend törlésére is, hogy indig a teljes CD lejátszása egtörténjen. CD Nyoja eg CD lejátszásához EDIT Nyoja eg a szerkesztett lejátszás elindításához EDIT ON A kijelzőn egjelenik az EDIT ON felirat EDIT Nyoja eg kétszer a CD EDIT OFF teljes lejátszásához és a szerkesztés kikacsolásához. Megjelenik az EDIT OFF felirat Ha kikacsolja a szerkesztési funkciót szerkesztett CD lejátszása közben, az aktuális után a CD inden száa lejátszódik. Az EDIT funkció kikacsolásig ON, azaz bekacsolt állásban arad, készenléti üzeódban is. Nyoja eg a szásorrend elfogadásához Szásorrendek törlése... Válassza ki azt a CD-t, aelynek szásorrendjét törölni kívánja EDITING Nyoja eg a rograozási beállítás eléréséhez CLEAR Nyoja eg a szásorrend törléséhez *Megjegyzés: Ha a 15 ásoderc során ne adja eg, hogy it kíván tenni a dallal, az autoatikusan hozzáadódik a szásorrendhez. Ha azelőtt kilé az EDITING funkcióból, hogy végigenne a CD összes száán, a fennaradó száokat a készülék kihagyandónak veszi.

22 22 CD-k elnevezése A CD-k egkülönböztetése érdekében CD-it névvel láthatja el. A egadott név a kijelzőn fog egjelenni a CD behelyezésekor. Összesen 200 nevet tárolhat a BeoSound 9000-ben. Minden név legfeljebb 12 karaktert tartalazhat száokkal együtt. Ha ne adott a CD-nek nevet, akkor a dal száa, időtartaa és lejátszási ideje fog egjelenni a kijelzőn. A CD-nevek listáját a kijelzőről érheti el. CD elnevezése Csak a BeoSound 9000 által é lejátszott CD-ket lehet elnevezni. Ha a CD ár el van nevezve, ódosíthatja vagy törölheti a nevet. A CD gob egnyoásával kiléhet ebből a funkcióból. CD NAMING A Nyoja eg CD lejátszásához Nyoja eg a névadási funkció eléréséhez. Az első karakterhelyen az A betű villog Nyoja eg a karakterek közötti váltáshoz Nyoja eg a következő karakterre ugráshoz, nyoja eg többször a név tárolásához, vagy CD-nevek listájának egtekintése A lista egjelenítésekor egyszerre törölheti a neveket és a tárolt szásorrendeket. CD Nyoja eg CD lejátszásához. NAMING Nyoja eg a névlista CD LIST eléréséhez. Rövid időre GLENN MILLER egjelenik a CD LIST felirat, ajd átveszi a helyét az aktuális CD neve, éldául GLENN MILLER Nyoja eg a nevek egyenkénti egjelenítéséhez és a listában feljebb lévő nevekhez CD Nyoja eg a CD vagy CLEAR Nyoja eg a szásorrend elnevezése egjelenített név közben, így törléséhez autoatikusan tárolja a nevet és kilé a névadási CD Nyoja eg a funkcióból funkcióból való kilééshez Név törlése > Nyoja eg NAMING gobot a névadási funkció eléréséhez. > Nyoja eg a CLEAR gobot a név törléséhez. > Nyoja eg a CD gobot a névadási funkcióból való kilééshez. A névadási funkció elérhető a Beo4 távirányítóról is > Nyoja eg a kék gobot és tartsa nyova legalább 1,5 ásodercig. A kijelzőn egjelenik a NAMING? felirat. > Nyoja eg a GO gobot, ajd a és gobokkal válassza ki a karaktereket. > Ha végzett, nyoja eg és tartsa lenyova a GO gobot a tárolási szintre lééshez. > Nyoja eg a GO gobot a beállítás elfogadásához, ajd az EXIT gobot a névadásból való kilééshez. Ha a kocsi névvel rendelkező CD-n áll vagy a CD szerkesztett, a CD neve vagy száa egjelenik a kijelzőn a lista elérésekor. Ha a kocsi alatt lévő CD iseretlen, a CD-lista jelenik eg a kijelzőn, és a vagy gobokkal kell egjelenítenie egy nevet vagy száot. Ha 200-nál több CD-hez róbál nevet vagy szásorrendet rendelni, a kijelzőn a CD LIST FULL felirat jelenik eg. Ebben az esetben csak akkor adhat hozzá újabb eleet, ha előbb töröl egy korábbit. Megjegyzés: Ha a BeoSound 9000 Otion 1 beállításban van, csak a Beo4 távirányítóval lehet elnevezni a CD-ket. Az Otion beállításról a 33. oldalon olvashat bővebben.

23 CD-k elhelyezése 23 Az esztétikai élény fokozása érdekében az egyes CD-k úgy helyezhetők el, hogy a CD grafikája és feliratai harónikus látványt nyújtsanak. A BeoSound 9000 kées a CD-k helyzetének tárolására. Ne száít, hányszor távolítja el és helyezi be a CD-ket, az egyes CD-k indig ugyanabban a helyzetben állnak eg, ha ár ne forognak*. CD anuális betöltése és beállítása A CD behelyezése után anuálisan állítható be annak helyzete. Ezután a kocsit a CD-hez kell állítani, ajd a ozícionálási funkcióval tárolni kell a kiválasztott helyzetet. A kocsi ozgatásához nyoja eg a CD elletti közvetlen CD-választó gobot SELECT Nyoja eg a ozícionálni kívánt CD kiválasztásához SELECT Nyoja eg a CD ozíciójának entéséhez POSITION? Megjelenik a POSITION? felirat A ozícionálás törlése Ha törölni kívánja egy CD ozícióját, állítsa a kocsit a kérdéses CD-re. SELECT Nyoja eg a törölni kívánt CD kiválasztásához SELECT Nyoja eg a ozícionáló funkció eléréséhez, ahol törölheti a ozíciót CLEAR Nyoja eg a ozíció törléséhez Nyoja eg a kiválasztott ozíció tárolásához Isételje eg a fenti űveleteket inden behelyezett CD esetén *Megjegyzés: Egyes CD-k ne tartalazzák azt az inforációt, aelyet a BeoSound 9000 használ a CD-k helyzetének tárolására. Ekkor előfordulhat, hogy a CD égse a hozzá tárolt helyzetben áll le. A CD ettől függetlenül terészetesen lejátszható.

24 24 CD adatainak egjelenítése A BeoSound 9000 kijelzőjén hároféle inforáció olvasható le a lejátszott CD-ről: Név* CD és dal száa CD száa és a dal lejátszási ideje Váltás az inforációk között A kiválasztott inforáció arad a kijelzőn, és csak akkor tűnik el ideiglenesen, ha ás űveletet hajt végre a BeoSound 9000 kezelőaneljén. Ekkor az adott űvelethez tartozó inforációk jelennek eg a kijelzőn egy rövid időre. Az inforációk között az gob egnyoásával válthat a CD lejátszása közben. CD Nyoja eg CD lejátszásához Nyoja eg többször a kijelzőn egjelenő inforációk közötti váltáshoz A kijelzőn a CD neve, a CD és a dal száa vagy a CD száa és az aktuális szá lejátszási ideje jelenik eg ercekben és ásodercekben. *Megjegyzés: A CD neve csak akkor jelenik eg, ha azt előzőleg beállítja. Ezzel kacsolatban a CD-k elnevezése cíű részben juthat további inforációkhoz.

25 Más források lejátszása 25 A BeoSound 9000 lehetőséget biztosít külső készülékek hangjának hallgatására a BeoSound 9000-hez csatlakoztatott hangszórókon, ezeket a készülékeket azonban csak közvetlenül lehet kezelni. A BeoSound 9000-en hallgatott CD-t vagy rádiót az AUX kieneten keresztül kazettára vagy ás adathordozóra rögzítheti. A rögzítést közvetlenül az adott külső készüléken kell beállítani. Külső források hallgatása A hangra vonatkozó funkciók akkor is használhatók, ha külső forrást játszik le a BeoSound 9000-en. Ezzel kacsolatban olvassa el a Hangbeállítások egadása és tárolása cíű részt. A.AUX Nyoja eg a külső készülék kiválasztásához VOL r Nyoja eg a hangerő növeléséhez Ha a BeoSound 9000-ről kazettára készít felvételt, ne tud ásik forrást, CD-t vagy rádiót hallgatni, csak az éen rögzített forrást. Ha felvétel közben forrást vált, akkor a felvételen is az új forrás lesz hallható. VOL u Nyoja eg a hangerő csökkentéséhez MUTE Nyoja eg a hangszórók azonnali elnéításához. A hang visszaállításához nyoja eg újra A külső készülékeket a BeoSound 9000 hátulján lévő AUX kienethez kell csatlakoztatni. A digitális kieneten keresztül digitális hangrögzítőre is felveheti a BeoSound 9000 hangját. További inforációk a Kábelek csatlakoztatása cíű részben találhatók. A fejhallgatót a BeoSound 9000 házának oldalán lévő kienethez csatlakoztathatja. Megjegyzés: A BeoSound 9000-rel használható Bang & Olufsen és ne Bang & Olufsen terékekkel kacsolatos részletes inforációkért keresse fel a Bang & Olufsen kéviselőjét.

26 26 A rádió kezelése A rádió használatához elsőként be kell állítania a rádióálloásokat, ajd tárolnia kell őket saját rograszáukkal. A rádióálloások rograszáa bárikor ódosítható, hangolás nélkül is. Legfeljebb 60 rádióálloás tárolható, aelyek indegyike saját névvel látható el. További inforációkat a Rádióálloások elnevezése cíű részben olvashat. Rádióálloások beállítása Ha átengedi a BeoSound 9000-nek a rádióálloások behangolását, inden rendelkezésre álló álloást berograozhat. A rádióálloásokat rossz vétel esetén finohangolhatja. RADIO Nyoja eg a rádió bekacsolásához TUNE Nyoja eg a hangolás egkezdéséhez AM/FM Nyoja eg az AM vagy FM kiválasztásához. A kiválasztott ód a kijelzőről olvasható le Nyoja eg rádióálloás kereséséhez nagyobb vagy kisebb frekvencián Álloások törlése A beállított rádióálloásokat a CLEAR funkcióval törölheti. RADIO Nyoja eg a rádió bekacsolásához Nyoja eg az álloás egkereséséhez CLEAR Nyoja eg az álloás törléséhez Nyoja eg az álloás törlésének jóváhagyásához CLEARED A kijelzőn egjelenik a CLEARED felirat Nyoja eg a talált álloás elfogadásához P. NO. Nyoja eg a egjelenített rograszá ódosításához Nyoja eg a rograszá növeléséhez vagy csökkentéséhez STORED Nyoja eg az új rádiórogra tárolásához a kijelzőn egjelenik a STORED felirat Ha egy álloást finohangolni kell vagy váltani kíván a ono és sztereó hang között, olvassa el A rádió hangjának otializálása cíű részt.

27 A rádió hangjának otializálása 27 Ha egy rádióálloás ne szól elég tisztán, valószínűleg finohangolni kell. Azt is egadhatja, hogy onóban vagy sztereóban kívánja-e fogni az adást. Rádióálloás finohangolása A finohangolással lassan ozoghat a frekvenciák között, és kis értékben elhangolhatja a rograokat, ha azok vétele zajos. Mono/sztereó vétel A BeoSound 9000 autoatikusan onóra vált, ha a sztereó jel ne elég erős a kielégítő sztereó hangzáshoz. A ono üzeódot anuálisan is egadhatja. RADIO Nyoja eg a RADIO Nyoja eg a kívánt finohangolni kívánt rádióálloás rádióálloás bekacsolásához bekacsolásához TUNE Nyoja eg a hangolási RADIO 11 Megjelenik az utoljára funkció kiválasztásához, lejátszott rádióálloás ajd nyoja eg szára, l. 11 többször, aíg el ne éri a ono/sztereó vétel TUNE Nyoja eg a frekvencia beállítását P egjelenítéséhez, l. 88,4 STEREO? A kijelzőn egjelennek a TUNE Nyoja eg a MONO? választási lehetőségek finohangolási funkció eléréséhez Nyoja eg a ono és sztereó beállítás közötti FINE 88.4 A kijelző utatja, hogy az választáshoz álloás finohangolása egkezdhető Nyoja eg az új hangolás tárolásához az Nyoja eg az álloás adott rograszáon frekvenciájának növeléséhez vagy csökkentéséhez Nyoja eg a finohangolt álloás elfogadásához Nyoja eg újra az álloás és a rograszá tárolásához Az álloás finohangolása után kedve szerint ásik rograszáot választhat, ielőtt tárolná az álloást. További inforációkat a Rádióálloások beállítása cíű részben olvashat.

28 28 Rádióálloások elnevezése A tárolt rádióálloásoknak nevet adhat. Bárilyen nevet egadhat tetszése szerint. Ha hibát vét vagy eggondolja agát a rádióálloás elnevezésekor, nyoja eg újra a NAMING gobot, és kezdje elölről. Rádióálloások elnevezése Ha elnevezi a rádióálloásokat, ne csak szá, hane név alaján is keresheti őket. A hallgatott rádióálloások neve egjelenik a kijelzőn*. A név beírása után a nevet tárolhatja. Ettől kezdve a név indig egjelenik, ha az álloásra kacsol. Név törlése Ha kiléett a névadási funkcióból és törölni kívánja a nevet, léjen vissza a névadási funkcióba és törölje a nevet. Ha ne nevezi el az álloásokat, az álloás saját neve jelenhet eg, ha azt az adott álloás biztosítja*. Ha törölni kívánja a beírt nevet, az gob helyett a CLEAR gobot nyoja eg. RADIO NAMING A Nyoja eg az elnevezni kívánt rádióálloás bekacsolásához Nyoja eg a névadási funkció eléréséhez. A 12 NAMING CLEAR Nyoja eg a névadási funkció eléréséhez Nyoja eg a név törléséhez karakterozíció első betűje villog, jelezve, hogy hozzáfoghat a név beírásához Nyoja eg a karakterek közötti váltáshoz Nyoja eg a korábban egjelenített karakterek visszahívásához Nyoja eg a következő karakterozícióra ugráshoz Nyoja eg a rádióálloás nevének tárolásához NAMING A kijelzőn egjelenik a NAMING felirat RADIO Nyoja eg a név tárolásához és a névadási funkcióból való kilééshez A RADIO gob egnyoásával bárikor tárolhatja a nevet és kiléhet a névadási funkcióból *Megjegyzés: Ez a név csak akkor vihető át, ha a BeoSound 9000 tartalaz RDS-t. Az RDS ne alatartozék inden BeoSound 9000 készülékben, de külön választható szolgáltatásként elérhető.

29 Rádióálloások hallgatása 29 Ha az előző oldalak útutatásai alaján behangolta a kívánt rádióálloásokat, hozzáfoghat a rádióhallgatáshoz. Rádióhallgatás A rádió bekacsolásakor az utoljára hallgatott álloás szólal eg. A kijelző utatja az éen hallgatott rádióálloást. Ha az álloást elnevezte, a kijelzőn egjelenik a név. Váltás az inforációk között A kijelzőn négyféle inforáció jelenhet eg a hallgatott rádióálloásra vonatkozóan: Az álloás neve vagy az RDS*, az álloás száa és frekvenciája. A kiválasztott inforáció a BeoSound 9000 kijelzőjén arad, aíg ne választ ásik inforációt. RADIO Nyoja eg a rádió RADIO Nyoja eg a rádió bekacsolásához bekacsolásához Nyoja eg a Nyoja eg többször az rádióálloások közötti inforációk közötti váltáshoz váltáshoz, hogy egjelenjen Nyoja eg a készenléti üzeódba való CLASSIC Az álloás neve kacsoláshoz RADIO 5 A rogra száa P5 FM 89.9 A frekvencia

30 30 Hangbeállítások egadása és tárolása A hangerőszintek gyárilag seleges értékekre vannak állítva, de a felhasználó egadhatja és tárolhatja saját hangbeállításait. Hangbeállítások Ha ódosítani kívánja a hangbeállításokat, léjen a egfelelő funkcióra, végezze el a ódosítást, ajd tárolja az új beállítást. A agas és ély hangok hangereje egváltoztatható, és egadható a balansz is, azaz az egyes hangszórók TREBLE Nyoja eg a agas hangok ódosításához hangereje, hogy a zenehallgatás helyén tökéletes egyensúlyban legyen a BASS Nyoja eg a ély hangok ódosításához hangzás. BALANCE Nyoja eg a balansz A BeoSound 9000 hangosság funkciót is tartalaz, aely be- és kikacsolható. Ez a funkció dinaikusabbá teszi a zenét, célja az eberi fül agas és alacsony hangokra való érzéketlenségének ellensúlyozása. ódosításához Nyoja eg a agas vagy ély hangok hangerejének ódosításához, illetve a bal és jobb oldali hangszóró közötti Az első négy kijelző éldát utat arra, hogy ilyen szintekre állíthatók be a különböző hangfunkciók. A hangerő kettes léésenként állítható 00 és 72 között. A agas és ély hangok hangereje -4 és +4 között állítható, a balansz (itt seleges) edig indkét oldalon 8-ig állítható. Az ötödik élda egy olyan kijelző, aely a hangosság funkció beállítását utatja. ON felirat A hangerőszintek bárikor visszaállíthatók az eredeti értékekre. Ha eggondolja agát és ne kívánja tárolni a beállításokat, nyojon eg egy forrásválasztó gobot a BeoSound 9000 kezelőaneljén. LOUDNESS LOUDNESS ON LOUDNESS OFF balansz beállításához Nyoja eg a hangosság funkció állaotának egtekintéséhez (LOUDNESS ON vagy LOUDNESS OFF). látható a hangosság bekacsolása, illetve OFF felirat a hangosság kikacsolása esetén. A SOUND? kijelző kéri az aktuális hangbeállítás tárolását. A tárolt hangbeállítások a BeoSound 9000 inden bekacsolásakor aktiválódnak. A beállítás ódosításához nyoja eg a LOUDNESS gobot újra Nyoja eg a SOUND? hangerőszintek elfogadásához. Ekkor a SOUND? felirat jelenik eg a kéernyőn Nyoja eg a hangerőszintek tárolásához Ha ne tárolta a hangbeállításokat... RESET Nyoja eg a hangerőszintek korábbi beállításainak visszaállításához Megjegyzés: Ha a BeoSound 9000-et teljesen integrált kiéítésben használja (lásd: A BeoSound 9000 használata videorendszerrel), akkor a hangot a videorendszer felhasználói útutatójában szerelő ódon kell beállítani. A BeoSound 9000 kijelzőjén ekkor a TV OPERATED felirat jelenik eg.

31 A Beo4 távirányító használata 31 A BeoSound 9000 CD-lejátszó távolról vezérelhető a Beo4 távirányítóval. A Beo4 távirányító a BeoSound 9000 inden alavető funkciójának vezérlésére kées, int éldául a rádió vagy a CD-lejátszó bekacsolása, illetve RADIO Nyoja eg a rádió bekacsolásához váltás a rádióálloások, a CD dalai és a CD-k között. Segítségével kiválaszthatja CD Nyoja eg a CD-lejátszó bekacsolásához a hallgatni kívánt álloásokat és CD-ket, ódosíthatja a hangfunkciókat, felfüggesztheti a lejátszást és készenléti állaotba kacsolhatja a készüléket. TV LIGHT RADIO SAT DVD CD V TAPE RECORD A TAPE Létessen végig a rádióálloásokon vagy a CD száain. Aikor a kijelzőn a RANDOM felirat látható, nyoja eg a gobot a funkció aktiválásához. Ha ki szeretné kacsolni a funkciót, nyoja eg a gobot a funkció egjelenésekor A Beo4 távirányítóval választhat a CD-n lévő száok közül, egadhatja a leezek lejátszási sorrendjét, kereshet a CD-n előre és visszafele, bekacsolhatja TEXT 0 MENU 0 9 A szágobokkal adja eg az egyik rádióálloás vagy CD száát. Egy dal kiválasztásához nyoja eg a LIST gobot, aíg a TRACK felirat eg ne jelenik a kijelzőn*, ajd a szágobokkal írja be a dal száát a véletlenszerű és szerkesztett lejátszást, l n Nyoja eg az előző vagy a következő CD-re valaint átválthat külső készülékre. váltáshoz GO STOP Nyoja eg a lejátszás felfüggesztéséhez GO Nyoja eg a lejátszás folytatásához. A GO gob a LIST EXIT gobnak felel eg a BeoSound 9000 kezelőaneljén STOP LIST Nyoja eg az extra gobok vagy funkciók RANDOM egjelenítéséhez*, l. RANDOM GO Nyoja eg a forrás vagy funkció aktiválásához a Beo4 kijelzőjén r Segítségével a hangerőt állíthatja. Közéen u egnyova elnéíthatja a hangszórókat, újra egnyova visszahívhatja a hangot A BeoSound 9000 készenléti állaotba állítása *Megjegyzés: A szükséges extra gobok csak akkor jelennek eg a Beo4 kijelzőjén, ha hozzáadja azokat a Beo4 funkcióihoz. Az extra gobok hozzáadásával kacsolatban a Beo4 felhasználói útutatójában talál segítséget.

32 32 A BeoSound 9000 használata videorendszerrel Ha a BeoSound 9000-et Bang & Olufsen videorendszerrel kívánja használni, a készülékeket Master Link kábellel kell egyáshoz csatlakoztatni. Ezt nevezzük integrált audiovizuális (AV) rendszernek. Ha Bang & Olufsen terékeket csatlakoztat egyáshoz, a különböző források hangját továbbíthatja otthona helyiségeibe. Sokféle kiéítés létrehozható. További inforációhoz a Bang & Olufsen forgalazójánál juthat. Az integrált kiéítéseknél szükség van az ociók rograozására. Ha a BeoSound 9000 csak hangszórókhoz van csatlakoztatva, akkor erre nincs szükség. Ha a BeoSound 9000-et videorendszerrel használja, akkor a Beo4 távirányítóra is szüksége lesz. Ezzel kacsolatban olvassa el A Beo4 távirányító használata cíű téakört vagy a Beo4 saját felhasználói útutatóját. Teljesen integrált kiéítés Ha a BeoSound 9000-et teljesen integrált kiéítésben használja, a hangszórókat a videorendszerhez kell csatlakoztatni, és a videorendszer veszi át az útutatóban isertetett funkciók egy részét. Ezen felül a távirányítóval is a videorendszert kell vezérelni. További inforációkért olvassa el a videorendszer útutatóját. Forrás lejátszása az AV rendszerben CD Nyoja eg a Beo4 egyik RADIO forrásválasztó gobját, l. TV CD, RADIO, TV stb Rádión és televízión egyszerre közvetített űsor TV-csatorna nézése és rádió hallgatása egyszerre TV Nyoja eg a TV bekacsolásához LIST Nyoja eg többször, AV aíg az AV* felirat eg ne jelenik a Beo4 kijelzőjén RADIO Nyoja eg a rádió bekacsolásához és az egyidejű TV-s és rádiós közvetítés elindításához AV-vel integrált kiéítés Az integrált audio/video rendszerekben egy ár aktív hangszóró van csatlakoztatva a BeoSound 9000-hez. Bárely rendszer hangszóróin keresztül hallgathatja bárelyik forrást. A BeoSound 9000-nek és a videorendszernek ne kell szükségszerűen egy szobában lenniük. TV, video vagy űholdas adás hangjának lejátszása a BeoSound hangszórókon LIST Nyoja eg többször, AV aíg az AV* felirat eg ne jelenik a Beo4 kijelzőjén TV Nyoja eg a TV, a videó V TAPE vagy a űholdas TV/rádió SAT hallgatásához Rádió vagy CD hallgatása a TV hangszóróin LIST Nyoja eg többször, AV aíg az AV* felirat eg ne jelenik a Beo4 kijelzőjén RADIO Nyoja eg a rádió hallgatásához, vagy CD nyoja eg CD hallgatásához *Megjegyzés: Az AV felirat csak akkor jelenik eg a Beo4 kijelzőjén, ha hozzá van adva a Beo4 funkcióihoz. A funkciók hozzáadásával kacsolatban a Beo4 felhasználói útutatójában talál segítséget.

33 33 Ociók rograozása Ahhoz, hogy a BeoSound 9000 részévé váljon egy AV kiéítésnek, be kell állítani a többi csatlakoztatott terékkel való együttűködéshez. Ez annyit jelent, hogy a BeoSound 9000-en be kell rograozni a egfelelő ociókat. Otion 2 Otion 0 A BeoSound 9000 ötféle ocióbeállítással rendelkezik: 0. oció. Egyszobás AV kiéítés esetén használatos. Autoatikusan ez az oció aktív, ha nincs hangszóró vagy fejhallgató csatlakoztatva közvetlenül a BeoSound 9000-hez. 1. oció (gyári beállítás). Akkor használandó, ha a BeoSound 9000 önagában űködik vagy aktív hangszórókhoz van csatlakoztatva integrált AV kiéítésben. 2. oció. Akkor használandó, aikor a BeoSound 9000 és a csatlakoztatott videorendszer ás-ás szobában van. 5. oció. Akkor használandó, aikor a BeoSound 9000 olyan csatlakoztatott szobában helyezkedik el, ahol Bang & Olufsen televízió is van. 6. oció. Akkor használandó, aikor a BeoSound 9000 olyan csatlakoztatott szobában helyezkedik el, ahol nincs Bang & Olufsen televízió. Kacsolja a teljes Bang & Olufsen rendszert készenléti üzeódba, ajd (a Beo4 távirányítón): > A gob nyova tartása ellett nyoja eg a LIST gobot. > Aikor a Beo4 kijelzőjén egjelenik az OPTION? felirat, nyoja eg a GO gobot. > Nyoja eg a LIST gobot többször, aíg eg ne jelenik az A.OPT felirat. Ezután írja be a egfelelő száot (0, 1, 2, 5 vagy 6). A teljesen integrált rendszerekben a BeoSound 9000 egyszerű hangforrásként űködik. A hangot a BeoVision TV hangszórói vagy a TV-hez csatlakoztatott hangszórók szólaltatják eg, ahogy az ábrán is látható. Otion 1 Otion 1 Az egy szobában elhelyezkedő integrált AV rendszereknél aktív hangszórók vannak csatlakoztatva a BeoSound 9000-hez. Otion 2 Otion 2 A két szobában elhelyezkedő integrált AV rendszereknél a BeoSound 9000-hez aktív hangszórók tartoznak, és a ásik szobában helyezkedik el a videorendszer.

34 34 A BeoSound 9000 karbantartása A rendszeres karbantartás (éldául a BeoSound 9000 tisztítása) a felhasználó felelőssége. A legjobb eredény érdekében kérjük, tartsa be a következőket. Soha ne használjon alkoholt vagy ás oldószert a BeoSound 9000 bárely részének tisztításához. Felületek A BeoSound 9000 tisztítása előtt ajánlott kinyitni az üvegajtót és kihúzni a készüléket a konnektorból. Ily ódon inden felület hozzáférhetővé válik. A ort uha, száraz ronggyal törölje le a BeoSound 9000-ről. A felületek tisztításához enyhe hatású ablaktisztító használatát javasoljuk. CD-echanika A CD-kocsi ozgását vezérlő árakör beéített biztonsági funkcióval rendelkezik, aely védi az ujjait, nehogy elüsse a gyorsan ozgó kocsi. Az árakör a fényre és tükröződésekre táaszkodik, és a két kicsi szegbe (A) éített eszközök otokacsolásával űködik. Az üvegajtó kinyitásakor vagy a fény árakör egszakadásakor a kocsi lelassul, ajd egáll. A Az idővel felgyülelő or csökkenti az otokacsolású eszközökből kijutó fényt. Az üvegajtó belső felületén lévő orrészecskék is nagy visszaverődést okozhatnak, aelyet a biztonsági rendszer félreértelezhet. A A biztonsági árakör hibás űködésének elkerülése érdekében javasoljuk, hogy rendszeresen törölje le a ort a két szegről (A). A BeoSound 9000 felületeinek tisztításakor ne feledkezzen eg az üvegajtó belső felületének egtisztításáról se. Megjegyzés: Az üvegajtóval különös gondossággal bánjon. Ha egreed, eltörik vagy ás ódon károsodik, azonnal cserélni kell, különben súlyos sérülést okozhat. Ha az üvegajtó cserére szorul, keresse fel a Bang & Olufsen forgalazóját.

BeoSound 3200. Használati utasítás

BeoSound 3200. Használati utasítás BeoSound 3200 Használati utasítás Tartalomjegyzék k 3 A Bang & Olufsen zenei rendszer bemutatása, 4 A zenei rendszer használata, a gombok elrendezése a helyi kezelıpanelen, valamint a kijelzın megjelenı

Részletesebben

Leica Lino L360, L2P5, L2+, L2G+, L2, P5, P3

Leica Lino L360, L2P5, L2+, L2G+, L2, P5, P3 Leica Lino L360, L25, L2+, L2G+, L2, 5, 3 Használati útutató Version 757665i agyar Gratulálunk a Leica Lino egvásárlásához!. A biztonsági előírások a készülék használatát leíró rész után olvashatók. A

Részletesebben

Szellõztetõ vezetékes távszabályzó

Szellõztetõ vezetékes távszabályzó LG LG Szellõztetõ vezetékes távszabályzó Kezelési és telepítési útmutató Modell: PZRCUSB0 Fontos Kérjük, olvassa el ezt az útmutatót a termék használatba vétele elõtt. A telepítést az ide vonatkozó érintésvédelmi

Részletesebben

CDP-CX335 Sony CD játszó Rend.sz.: 31 00 89

CDP-CX335 Sony CD játszó Rend.sz.: 31 00 89 CDP-CX335 Sony CD játszó Rend.sz.: 31 00 89 ELŐKÉSZÜLETEK: 1 Kicsomagolás: 1 A berendezés csatlakoztatása: 1 Másik CD-játszó csatlakoztatása: 2 CD-k betöltése: 3 CD-K LEJÁTSZÁSA: 3 A kijelző 3 Egy meghatározott

Részletesebben

Küchenradio Keukenradio Radio de cuisine Radio para cocina Radio da cucina Kitchen radio Radio kuchenne Konyhai rádió Кухонне радіо Радио для кухни

Küchenradio Keukenradio Radio de cuisine Radio para cocina Radio da cucina Kitchen radio Radio kuchenne Konyhai rádió Кухонне радіо Радио для кухни D NL F E I GB PL H UA RUS Küchenradio Keukenradio Radio de cuisine Radio para cocina Radio da cucina Kitchen radio Radio kuchenne Konyhai rádió Кухонне радіо Радио для кухни Bedienungsanleitung/Garantie

Részletesebben

Kezelési útmutató az

Kezelési útmutató az Kezelési útmutató az Dial Star, Pocket Star, Super Star típusú öntözést időzítő és vezérlő készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŰKÖDÉSI ÚTMUTATÓ A vásárlás napja :... Tartalomjegyzék 1. fejezet

Részletesebben

JBY 100. H Bébi videotelefon Használati utasítás 0413 TTD-41T, TTD-61R

JBY 100. H Bébi videotelefon Használati utasítás 0413 TTD-41T, TTD-61R H JBY 100 H Bébi videotelefon Használati utasítás 0413 TTD-41T, TTD-61R Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Magyar Tartalom 1 A készülék megismerése...

Részletesebben

CM927 - Használati útmutató

CM927 - Használati útmutató Leírás A Honeywell CM927 egy vezeték nélküli szobatermosztát mely az Ön fűtésrendszerének nagy hatásfokú vezérlésére lett kifejlesztve. A készülék otthon tartozkodása esetén biztosítja a kellemes hőmérsékletet

Részletesebben

PR Lighting Ltd. hivatalos márkaképviselete: Zaj Rendszerház Kft. http://www.zaj.hu

PR Lighting Ltd. hivatalos márkaképviselete: Zaj Rendszerház Kft. http://www.zaj.hu Ez a termékleírás fontos információkat tartalmaz a készülék biztonságos üzembe helyezéséhez és használatához. Kérem, olvassa el és kövesse a leírásban foglaltakat pontosan és tartsa a leírást biztonságos

Részletesebben

Register your product and get support at www.philips.com/welcome AZ1027/12. Felhasználói kézikönyv

Register your product and get support at www.philips.com/welcome AZ1027/12. Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome AZ1027/12 HU Felhasználói kézikönyv LINE-IN 1 a b c d e f g h k j i l LINE-IN o m n 2 3 6 x 1.5V R-14/UM-2/C-cell 4 6 8 5 7 PROG ALL Magyar

Részletesebben

Modena MP54 7 644 260 310 Sevilla MP54 7 644 262 310

Modena MP54 7 644 260 310 Sevilla MP54 7 644 262 310 Rádió / CD / MP3 Modena MP54 7 644 260 310 Sevilla MP54 7 644 262 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 7 8 16 15 14 13 12 11 10 9 17 3 KEZELÕSZERVEK 1 Nyomógomb a

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3

Tartalomjegyzék. Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3 Tartalomjegyzék Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3 A termék részei...3 Csatlakozások...4 Csatlakozás Külső Audio Készülékhez... 4 Az egységen

Részletesebben

glcaudio 1022, 1025 SOROZ ATOK

glcaudio 1022, 1025 SOROZ ATOK glcaudio 1022, 1025 SOROZ ATOK TECHNIKAI ADATOK Készülék Áramforrás Hangszóró Max kimenet Átlag kimenet 12V(10.8-15.1V)DC Negatív testelésű 25Wx4 15Wx4 Sorozat: 1022u FM Európai frekvencia tartomány Frekvencia

Részletesebben

A CD-lejátszó használata

A CD-lejátszó használata A CD-lejátszó használata A kompaktlemezekről A kompaktlemezre rögzített jelet lézersugár olvassa le, így semmi sem ér hozzá a lemez felületéhez. A hangrögzítési felület magkarcolódása vagy a nagyon elgörbült

Részletesebben

Atlanta CD34 7 643 191 510 Venice Beach CD34 7 643 192 510

Atlanta CD34 7 643 191 510 Venice Beach CD34 7 643 192 510 Rádió Radio / CD Atlanta CD34 7 643 191 510 Venice Beach CD34 7 643 192 510 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 10 9 8 7 11 3 KEZELÕSZERVEK 1 nyomógomb az elõlap lenyitására

Részletesebben

Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 Rendelési szám: 343930 343931-343932

Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 Rendelési szám: 343930 343931-343932 Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 Rendelési szám: 343930 343931-343932 RCD 1410 - RCD 1420 MP3 HORDOZHATÓ MP3/CD-JÁTSZÓ RÁDIÓVAL Használati utasítás TARTALOMJEGYZÉK A KÉSZÜLÉK

Részletesebben

Mikro Hi-Fi rendszer

Mikro Hi-Fi rendszer 4-253-813-11(2) Mikro Hi-Fi rendszer Használati útmutató A tulajdonos feljegyzése: A készülék modell és sorozatszáma a készülék hátlapján olvasható. Írja fel az azonosításra szolgáló sorozatszámot az alább

Részletesebben

vezérlő és multimédia rendszer

vezérlő és multimédia rendszer SENSUS vezérlő és multimédia rendszer VEGYE át AZ IRÁNyítáST! Új Volvójának fontos eleme a korszerű multimédia rendszer, amely korántsem csak a szórakoztatást szolgálja számos tájékoztató és a vezetést

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK

KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK A termék a kiselejtezésekor nem kezelhető háztartási hulladékként, leadása az elektromos és elektronikai hulladékok újrahasznosítására kijelölt gyűjtőhelyeken történik. Ezt

Részletesebben

Fontos biztonsági előírások

Fontos biztonsági előírások Az úton első a biztonság Autóvezetés közben ne használjuk a mobiltelefont, előbb álljunk félre a járművel. Fontos biztonsági előírások Az itt szereplő utasítások be nem tartása veszélyes, illetve törvénybe

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8102 PLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775686

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8102 PLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775686 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Kezelési utasítás és kézikönyv A középső oldal kivehető melléklet

Kezelési utasítás és kézikönyv A középső oldal kivehető melléklet 650hg hun hun 25 6 02 4/7/02 9:02 am Page 1 Típusszám: KX-TCD650HG Digitális zsinórnélküli telefon Kezelési utasítás és kézikönyv A középső oldal kivehető melléklet Biztonsági előírások...............2

Részletesebben

OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR

OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. A KÉSZÜLÉK BE ÉS KIKAPCSOLÁSA Nyomja meg a bekapcsoló gombot a készülék bekapcsolásához. MEGJEGYZÉS: KÉNYELMI SZEMPONTOKBÓL

Részletesebben

Ó T A T U M T I Ú S Á T R A T N A B R A K S I É S É L

Ó T A T U M T I Ú S Á T R A T N A B R A K S I É S É L Vezérlőegység KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ Tartalojegyzék Alkalazás, üzei körülények, felépítés...3 Alkalazás...4 Kiválasztás...4 Dokuentáció...4 Üzei körülények...4 Berendezés felépítése...4 Szabályzó

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8108 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775725

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8108 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775725 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa biztonságos

Részletesebben

DIGITÁLIS MÉDIA VEVŐKÉSZÜLÉK KIV-700. Gyors üzembe helyezési útmutató. Hungarian/00 (KEE)

DIGITÁLIS MÉDIA VEVŐKÉSZÜLÉK KIV-700. Gyors üzembe helyezési útmutató. Hungarian/00 (KEE) DIGITÁLIS MÉDIA VEVŐKÉSZÜLÉK KIV-700 Gyors üzembe helyezési útmutató Hungarian/00 (KEE) Tartalomjegyzék A gyors üzembe helyezési útmutatóról... 2 Használatba vétel előtt... 3 Első lépés... 4 Alapvető működés...

Részletesebben

www.tmarkt.hu CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

www.tmarkt.hu CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS TULAJDONSÁGOK Négy teljesen független program, melyek egyszerre is futhatnak. A hét napjai szerinti, páros-páratlan napok szerinti vagy

Részletesebben

Sinus 421 Vezetéknélküli ISDN DECT-telefon

Sinus 421 Vezetéknélküli ISDN DECT-telefon Sinus 421 Vezetéknélküli ISDN DECT-telefon Használati útmutató FIGYELEM! Ez a használati útmutató fontos biztonsági intelmeket tartalmaz. A készülék telepítése és bekapcsolása előtt alaposan olvassa el

Részletesebben

TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás

TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás Köszönjük, hogy Total Control öntözőrendszervezérlőt vásárolt. Az alábbiakban felsoroljuk a vezérlő néhány fontos tulajdonságát,

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Daikin szobai klimaberendezés Üzemeltetési kézikönyv FTXL20G2V1B FTXL25G2V1B FTXL35G2V1B TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK Biztonsági előírások... 2 Alkatrészek... 5 Üzemeltetés előtti teendők...

Részletesebben

KDC-W6534U KDC-W5534U KDC-W534U

KDC-W6534U KDC-W5534U KDC-W534U CD-LEMEZJÁTSZÓ ÉS RÁDIÓ KDC-W6534U KDC-W5534U KDC-W534U KEZELÉSI UTASÍTÁS Hungarian/00 (KEE) Tartalomjegyzék Biztonsági előírások 3 Megjegyzések 4 CD-k 6 Az USB készülékről 7 Az AAC-ről, az MP3-ról és

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

POWER PLUS kondenzációs kazán hőtermelő EgySég SzERELéSi kézikönyv

POWER PLUS kondenzációs kazán hőtermelő EgySég SzERELéSi kézikönyv POWER PLUS kazán kondenzációs hőterelő egység SZERELÉSI KÉZIKÖNYV 2SZERELÉSI KÉZIKÖNYV Tisztelt Partnerünk! Gratulálunk, hogy egy POWER PLUS kazán beszerzését preferálta, aely hosszú ideig axiális kofortot

Részletesebben

Vertikális sztereo mikrorendszer PLL FM rádióval, CD/MP3, USB és SD/MMC lejátszóval SENCOR SMC 808

Vertikális sztereo mikrorendszer PLL FM rádióval, CD/MP3, USB és SD/MMC lejátszóval SENCOR SMC 808 Vertikális sztereo mikrorendszer PLL FM rádióval, CD/MP3, USB és SD/MMC lejátszóval SENCOR SMC 808 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK A zenehallgatás nagyobb élményéért és a készülék összes

Részletesebben

A rádió használata. A rádió használata. A kívánt csatorna beállítása. Rádióhallgatás. Kézi hangolás VIGYÁZAT FONTOS

A rádió használata. A rádió használata. A kívánt csatorna beállítása. Rádióhallgatás. Kézi hangolás VIGYÁZAT FONTOS Audioműveletek A rádió használata A rádió használata A kívánt csatorna beállítása VIGYÁZAT Ha a jármű akkumulátorát eltávolítják (javítások vagy karbantartás miatt), a memóriában tárolt összes csatorna

Részletesebben

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás Lejátszható formátumok: MP4/MP3/DVD/SVCD/VCD/DVCD/CD/WMA/JPEG Tartalomjegyzék A. Figyelmeztetések...2 B. Használat előtt...2 Kiegészítők...2 C. A

Részletesebben

Alicante CD34 7 644 172 310 Freiburg CD34 7 644 194 310

Alicante CD34 7 644 172 310 Freiburg CD34 7 644 194 310 Rádió / CD Alicante CD34 7 644 172 310 Freiburg CD34 7 644 194 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 3 5 1 2 4 6 7 10 9 8 11 3 KEZELÕSZERVEK 1 nyomógomb a lehajtható és levehetõ

Részletesebben

GreenStar Lightbar KEZELÉSI UTASÍTÁS. John Deere Werke Zweibrücken. OMZ106043 Kiadás E8 (UNGARISCH)

GreenStar Lightbar KEZELÉSI UTASÍTÁS. John Deere Werke Zweibrücken. OMZ106043 Kiadás E8 (UNGARISCH) GreenStar Lightbar KEZELÉSI UTASÍTÁS GreenStar Lightbar OMZ106043 Kiadás E8 (UNGARISCH) John Deere Werke Zweibrücken Az egész világon érvényes kiadás Printed in Germany Bevezetés Előszó ÜDVÖZÖLJÜK a John

Részletesebben

JBY 86 H Bébitelefon Használati útmutató

JBY 86 H Bébitelefon Használati útmutató H JBY 86 H Bébitelefon Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de MAGYAR Tisztelt Vásárlónk!

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K 2 T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

Wipod. Vezeték nélküli vízálló audio rendszer masszázsmedencékbe HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Wipod. Vezeték nélküli vízálló audio rendszer masszázsmedencékbe HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Wipod Vezeték nélküli vízálló audio rendszer masszázsmedencékbe HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék: A. A termék tartozékai B. Specifikáció C. Az ön biztonsága érdekében D. Alapműveletek 1. A gombok funkciója

Részletesebben

INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL

INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL MODELL: HH9281 HU Kezelési útmutató Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta az intelligens porszívót! Az intelligens porszívó széleskörű

Részletesebben

Mikro-hifi komponens rendszer

Mikro-hifi komponens rendszer 2-683-494-12 (1) Mikro-hifi komponens rendszer Kezelési útmutató CMT-U1BT 2006 Sony Corporation FIGYELMEZTETÉS A tűzveszély és az áramütés elkerülése érdekében ne tegye ki a készüléket csapadék, nedvesség

Részletesebben

IPTV Vevő (IPTV Set Top Box) Használati Útmutató

IPTV Vevő (IPTV Set Top Box) Használati Útmutató IPTV Vevő (IPTV Set Top Box) Használati Útmutató H-6600 Szentes, Rákóczi Ferenc utca 26. Telefon: + 36 63 200 000; E-mail: uszi@tvnettel.hu Tartalomjegyzék Bemutatkozás...3 Biztonsági Előírások...3 Bevezetés

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa

Részletesebben

OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv

OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv Tartalom Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 111 Touch R700 / Navi 900 Bevezetés... 6 Alapvető műveletek... 15 Rádió... 48 CD lejátszó... 54 Külső

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. TÉMA 2...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Bevezetés, Szállítás és Átvétel. 6...SZÉTSZERELÉSI UTASÍTÁSOK: THERMO-SEAT épületi és Storm légfúvók

TARTALOMJEGYZÉK. TÉMA 2...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Bevezetés, Szállítás és Átvétel. 6...SZÉTSZERELÉSI UTASÍTÁSOK: THERMO-SEAT épületi és Storm légfúvók TARTALOMJEGYZÉK OLDAL TÉMA 2...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Bevezetés, Szállítás és Átvétel 3...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Üzembe helyezés 4...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Teszt és Indító folyamatok 5...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK:

Részletesebben

SZERKEZETI ELEMEK ÉS FUNKCIÓJUK. Vezeték nélküli FM sztereo fejhallgató HA-W500 RF (EG) FONTOS

SZERKEZETI ELEMEK ÉS FUNKCIÓJUK. Vezeték nélküli FM sztereo fejhallgató HA-W500 RF (EG) FONTOS SZERKEZETI ELEMEK ÉS FUNKCIÓJUK ADÓ Vezeték nélküli FM sztereo fejhallgató HA-W500 RF (EG) Megrend. szám: 35 04 38 Figyelem Elektromos áramütés, tűzveszély elkerülésére az alábbiakra ügyeljünk: 1. Burkolatát

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SHARP XL-UR5H http://hu.yourpdfguides.com/dref/1283457

Az Ön kézikönyve SHARP XL-UR5H http://hu.yourpdfguides.com/dref/1283457 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

DNX450TR KEZELÉSI UTASÍTÁS. 2014 JVC KENWOOD Corporation. IM385_Ref_E_Hu_00 (E) GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER

DNX450TR KEZELÉSI UTASÍTÁS. 2014 JVC KENWOOD Corporation. IM385_Ref_E_Hu_00 (E) GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER DNX450TR GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER KEZELÉSI UTASÍTÁS Mielőtt elolvasná ezt a kézikönyvet, kattintson az alábbi gombra a legújabb változat és a módosított oldalak ellenőrzéséhez. http://manual.kenwood.com/edition/im385/

Részletesebben

LÉGTISZTÍTÓ BERENDEZÉS DT 154-194-244-344 DS 64-94-134-164 DSC 98-168 DSCL 98-168 DA 28

LÉGTISZTÍTÓ BERENDEZÉS DT 154-194-244-344 DS 64-94-134-164 DSC 98-168 DSCL 98-168 DA 28 LÉGTISZTÍTÓ BERENDEZÉS DT 154-194-244-344 DS 64-94-134-164 DSC 98-168 DSCL 98-168 DA 28 Kutatások bebizonyították, hogy szoros összefüggés van a levegő tisztasága és a benne élő emberek egészsége között.

Részletesebben

Henny Penny Expressz profitközpont. EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV

Henny Penny Expressz profitközpont. EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV Henny Penny Expressz profitközpont EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV A GARANCIÁT AZ INTERNETEN, A WWW.HENNYPENNY.COM HONLAPON REGISZTRÁLJA. 1. RÉSZ - BEVEZETÉS 1-1. FŰTÖTT

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa

Részletesebben

3-215-703-11(1) Sztereóerõsítõ. Kezelési útmutató XM-ZR602. 2007 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU)

3-215-703-11(1) Sztereóerõsítõ. Kezelési útmutató XM-ZR602. 2007 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU) 3-215-703-11(1) Sztereóerõsítõ Kezelési útmutató XM-ZR602 2007 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU) Fõbb jellemzõk 110 W legnagyobb teljesítmény csatornánként (4 Ω-on). Ez a készülék mono erősítőként

Részletesebben

Az Ön kézikönyve KENWOOD KDC-5057SD http://hu.yourpdfguides.com/dref/5533140

Az Ön kézikönyve KENWOOD KDC-5057SD http://hu.yourpdfguides.com/dref/5533140 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Beltéri egység levegő-víz hőszivattyús rendszerhez és opciók EKHBH016AB EKHBX016AB EKHBH016AB*** EKHBX016AB*** Beltéri egység levegő-víz hőszivattyús rendszerhez és opciók Tartalomjegyzék Oldal Bevezetés...

Részletesebben

VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ

VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ SZERELÉSI KÉZIKÖNYV A termék felszerelése előtt mindenképp olvassa el ezt az szerelési kézikönyvet. Tartalomjegyzék 1. Biztonsági óvintézkedések...2 2. Tartozékok...4 3. A távirányító

Részletesebben

Ne szerelje szét a mérleget! Ha a mérleg hibás működését tapasztalja, lépjen azonnal kapcsolatba a mérleg forgalmazójával!

Ne szerelje szét a mérleget! Ha a mérleg hibás működését tapasztalja, lépjen azonnal kapcsolatba a mérleg forgalmazójával! TELECOM TARTALOM TARTALOM 2 ÓVINTÉZKEDÉSEK 3 ÖSSZESZERELÉS 4 FELÉPÍTÉS 5 NYOMÓGOMBOK 6 MŰVELETEK 7 1. Normál mérés 7 2. Mérés tárával 7 3. Darabszámlálás 8 4. Százalékos mérés 9 5. Mozgó tömeg mérése 10

Részletesebben

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2-688-631-91(1) NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 Kezelési útmutató HU 2006 Sony Corporation 4 Tartalomjegyzék Mellékelt tartozékok... 6 Menü bemutatása... 7 Alapműveletek Alkatrészek és

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 846A Szélsebesség Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Használat előtti megjegyzések... 2 3. Kezelőszervek... 3 4. LCD kijelző... 3 5. Műszaki jellemzők... 4 6. Mérések... 5

Részletesebben

DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB

DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER KEZELÉSI UTASÍTÁS Mielőtt elolvasná ezt a kézikönyvet, kattintson az alábbi gombra a legújabb változat és a módosított oldalak ellenőrzéséhez. Legújabb

Részletesebben

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Öntisztító díszítőpanel BYCQ140D7GW1 BYCQ140D7GFW1

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Öntisztító díszítőpanel BYCQ140D7GW1 BYCQ140D7GFW1 SZERELÉSI KÉZIKÖNYV Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel BYCQ0D7GW BYCQ0D7GFW BYCQ0D7GW BYCQ0D7GFW. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK.... TARTOZÉK.... A BERENDEZÉS ELHELYEZÉSE.... ELŐKÉSZÜLETEK

Részletesebben

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta! Használati útmutató Split Légkondícionáló Köszönjük, hogy termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében, kérjük figyelmesen olvassa el és tartsa meg ezt az útmutatót! Tartalom Használati utasítások-

Részletesebben

ICOM. IC-F4029SDR digitális PMR rádió

ICOM. IC-F4029SDR digitális PMR rádió ICOM Kezelési utasítás IC-F4029SDR digitális PMR rádió 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 Előszó...4 Kiemelt kifejezések...4 Fontos figyelmeztetések...4 A készülékkel szállított alkatrészek és tartozékok...6

Részletesebben

H Wake-up light Használati útmutató

H Wake-up light Használati útmutató WL 32 H Wake-up light Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.com Mail: kd@beurer.de Magyar Tisztelt

Részletesebben

ipod nano Használati útmutató

ipod nano Használati útmutató ipod nano Használati útmutató Tartalom 5 1. fejezet: Az első pillantás az ipod nano készülékre 5 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 6 Főképernyő 8 Állapotikonok 9 2. fejezet: Első lépések 9 Az ipod

Részletesebben

Uponor Smatrix Move PLUS HU RÖVID ÚTMUTATÓ

Uponor Smatrix Move PLUS HU RÖVID ÚTMUTATÓ Uponor Smatrix Move US RÖVID ÚTMUTATÓ 2015 03 QUIK GUI 03 2015 RÖVID ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék Uponor Smatrix Move US rendszer alkatrészei... 2 Példa a rendszer üzembe helyezésére... 2 Szerzői jogok és

Részletesebben

Nokia 306 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 306 - Felhasználói kézikönyv Nokia 306 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A készülék gombjai és részei 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 6 A memóriakártya behelyezése vagy

Részletesebben

Mobil légkondicionáló KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Mobil légkondicionáló KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Mobil légkondicionáló KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Olvassa el ezt az útmutatót. Az útmutatóban hasznos tanácsokat talál a kezelésre és karbantartásra vonatkozóan. Egy kis odafigyeléssel sok időt és pénzt takaríthat

Részletesebben

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813 A CSOMAG TARTALMA A csomagban a következő tételeknek kell lenniük: Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Részletesebben

FM/AM Portable CD Player

FM/AM Portable CD Player 3-241-444-32 (1) FM/AM Portable CD Player Használati útmutató Területi kód A CD-lejátszó vásárlási helyéhez tartozó területi kód a dobozon lévő vonalkódcímke bal felső sarkában található. Az Ön által vásárolt

Részletesebben

Uponor Smatrix Wave HU RÖVID ÚTMUTATÓ

Uponor Smatrix Wave HU RÖVID ÚTMUTATÓ Uponor Smatrix Wave RÖVID ÚTMUTATÓ 2015 03 INSTALLATION AND OPERATION MANUAL INSTALLATION AND OPERATION MANUAL INSTALLATION AND OPERATION MANUAL 03 2015 03 2015 03 2015 RÖVID ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék Az

Részletesebben

English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97

English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97 FDV 1001-A 1 English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97 1 2 A B 1 C D E 5 2 F 4 G 3 3 4 5 6 1 1 2 2 FDV 1001-A Tartalom 42 HU Akkumulátoros

Részletesebben

Margon Combo+ 5.1 Beltéri installáció. Kérdezze meg a hálózati szolgáltatótól a hálózat polaritását(horizontális vagy vertikális).

Margon Combo+ 5.1 Beltéri installáció. Kérdezze meg a hálózati szolgáltatótól a hálózat polaritását(horizontális vagy vertikális). Margon Combo+ 5.1 Beltéri installáció Kérdezze meg a hálózati szolgáltatótól a hálózat polaritását(horizontális vagy vertikális). Az antenna vertikális elhelyezése belül 1) csúsztassa a tartót a megfelelő

Részletesebben

Telepítési útmutató. Kérjük, hogy tekintse át továbbá a mellékelt CD-n található BEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓT és a HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT.

Telepítési útmutató. Kérjük, hogy tekintse át továbbá a mellékelt CD-n található BEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓT és a HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT. Telepítési útmutató Köszönjük, hogy Aiphone terméket választott kommunikációs és biztonsági igényeinek kielégítése érdekében. Kérjük, hogy a rendszer telepítése előtt gondosan olvassa el jelen Útmutatót,

Részletesebben

Woodstock DAB54 7 644 708 310

Woodstock DAB54 7 644 708 310 Rádió / DAB / CD / MMC / MP3 Woodstock DAB54 7 644 708 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 7 8 17 16 15 14 13 12 11 10 9 18 19 3 KEZELÕSZERVEK 1 A készülék be- és

Részletesebben

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek Beo4 Útmutató Tartalom A Beo4 távirányító használata, 3 A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek A Beo4 testreszabása, 5 Extra gomb hozzáadása Az extra gombok

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉS ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV FTXG25JV1BW FTXG35JV1BW CTXG50JV1BW FTXG25JV1BS FTXG35JV1BS CTXG50JV1BS Jellemzők Kényelem és energiatakarékosság FIGYELŐ SZEM A FIGYELŐ

Részletesebben

JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ

JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ Használati utasítás Kompatibilis: MP5/MP4/DVD/VCD/CD/MP3/CD-R/CD-RW Kérjük, a készülék használatba vétele előtt olvassa el gondosan az alábbi használati utasításokat.

Részletesebben

Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el!

Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el! Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el! FELCO 800 30 22 29 20 19 mm 0-5 5-10 10-15 15-20 20-25 25-30 30-35 in.

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C65 BRC4C66 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

Rádió adóvevő, MT 600-as modell

Rádió adóvevő, MT 600-as modell Rádió adóvevő, MT 600-as modell MAGYAR 1 10 9 2 3 4 1. Antenna 2. Külső hangszóró/mikrofon/ Töltő aljzat 3. Üzemmód/Be- és kikapcsoló gomb 4. Billentyűzár gomb 5. Csatornaválasztó gombok 6. Hangszóró/Mikrofon

Részletesebben

KDC-W5031 KDC-W531 KEZELÉSI UTASÍTÁS

KDC-W5031 KDC-W531 KEZELÉSI UTASÍTÁS CD-LEMEZJÁTSZÓ ÉS RÁDIÓ KDC-W5031 KDC-W531 KEZELÉSI UTASÍTÁS Hungarian/00 (KEE) Tartalomjegyzék Biztonsági előírások 3 Megjegyzések 4 CD-k 5 Az MP3-ról és a WMA-ról 6 Általános jellemzők 7 Áramellátás

Részletesebben

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Magyar, 1 Ðóññêèé, 13 Tartalom Üzembe helyezés, 2-3 Elhelyezés és vízszintezés Vízbekötés és elektromos csatlakoztatás Tanácsok az elsõ mosáshoz Mûszaki adatok Készülékleírás,

Részletesebben

Hordozható DVD lejátszó 7" LCD kijelzővel és DVB-T Tuner-rel. Használati Útmutató

Hordozható DVD lejátszó 7 LCD kijelzővel és DVB-T Tuner-rel. Használati Útmutató Hordozható DVD lejátszó 7" LCD kijelzővel és DVB-T Tuner-rel Használati Útmutató TARTALOM Fontos biztonsági előírások...2 Az eszköz leírása...7 Távvezérlés...8 Üzembehelyezés...10 TV-hez való csatlakoztatás...10

Részletesebben

Használati útmutató TC 7.2. Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300

Használati útmutató TC 7.2. Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300 1 Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300 TC 7.2 Használati útmutató jog fenntartva. 2 Tartalom Az útmutató tartalma Bevezetés a video konferencia rendszerbe

Részletesebben

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

STT 018 TUBE TURNTABLE GRAMOFON GRAMOFÓN LEMEZJÁTSZÓ GRAMOFON PLOKŠTELI GROTUVAS

STT 018 TUBE TURNTABLE GRAMOFON GRAMOFÓN LEMEZJÁTSZÓ GRAMOFON PLOKŠTELI GROTUVAS STT 018 TUBE TURNTABLE GRAMOFON GRAMOFÓN LEMEZJÁTSZÓ GRAMOFON PLOKŠTELI GROTUVAS INSTRUCTION MANUAL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD NA OBSLUHU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBS UGI VARTOTOJO VADOVAS Sencor STT

Részletesebben

MÉDIA LEJÁTSZÓ PICTURE VIEWER FREE-TO AIR FÖLDI

MÉDIA LEJÁTSZÓ PICTURE VIEWER FREE-TO AIR FÖLDI FREE-TO AIR MÉDIA FÖLDI LEJÁTSZÓ PICTURE VIEWER 2 SYNAPS T-20/T-30/T-50 1. Biztonsági előírások..... 2 2. Bevezető............. 3 2.1 Az előlap............ 3 2.2 A hátlap............. 4 2.3 A távirányító........

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás

Automata mosógép Használati utasítás Automata mosógép Használati utasítás 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült! - Ha a kábel sérült,

Részletesebben

POWER PLUS KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN SZERELÉSI KÉZIKÖNYV

POWER PLUS KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN SZERELÉSI KÉZIKÖNYV POWER PLUS KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN SZERELÉSI KÉZIKÖNYV 2SZERELÉSI KÉZIKÖNYV Megfelelőség A POWER PLUS gázkazánok egfelelnek: a 90/396/EGK Gázkészülékek Irányelvnek a 92/42/EGK Hatásfok Irányelvnek (****)

Részletesebben

Használati Utasítás SZÍNES LCD TELEVÍZIÓ LC5-D20BB. Modellszám: Sorozatszám: MEGFElELŐSÉGI NYILATKOZAT

Használati Utasítás SZÍNES LCD TELEVÍZIÓ LC5-D20BB. Modellszám: Sorozatszám: MEGFElELŐSÉGI NYILATKOZAT A7340EP_HU.fm Page 1 Monday, May 21, 2007 2:39 PM SZÍNES LCD TELEVÍZIÓ LC5-D20BB Használati Utasítás Tartalomjegyzék MEGFElELŐSÉGI NYILATKOZAT...1 ELŐVIGYÁZATOSSÁGI RENDSZABÁLYOK...2 KEZELŐSZERVEK ÉS FUNKCIÓK...3

Részletesebben

Kábel + scart rádiójel vezérlésű rendszer. Kezelési utasítás

Kábel + scart rádiójel vezérlésű rendszer. Kezelési utasítás Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Kábel + scart rádiójel vezérlésű rendszer Megrend. szám: 35 05 46 CE 336! Engedélyezés: A készülék 433MHz-es frekvenciát használ. Németországban,

Részletesebben

Használati útmutató. LabelManager 280

Használati útmutató. LabelManager 280 Használati útmutató LabelManager 280 Copyright 2012 Newell Rubbermaid, LLC. Minden jog fenntartva. A Newell Rubbermaid, LLC előzetes írásos engedélye nélkül tilos a jelen dokumentum vagy szoftver bármely

Részletesebben

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv 2. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A SIM-kártya eltávolítása 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv. Távirányító BRC1D528

Üzemeltetési kézikönyv. Távirányító BRC1D528 1 3 6 23 7 8 9 2 1 4 12 14 17 10 11 22 25 16 13 15 18 19 20 21 5 24 29 33 26 35 27 36 37 28 30 31 32 34 1 2 Start 5s 5s 5s 5s + 5s End 2 KÖSZÖNJÜK, HOGY EZT A TÁVIRÁNYÍTÓT VÁLASZTOTTA. OLVASSA EL EZT A

Részletesebben

Velocity minibte HASZN LATI ÐTMUTATŁ

Velocity minibte HASZN LATI ÐTMUTATŁ Velocity minibte HASZN LATI ÐTMUTATŁ 1 Az Ön hallókészülékének adatai Hallókészülék gyári száma: Bal: Jobb: Hallókészülék típusa: Bal: Jobb: Elem mérete: Bal: Jobb: Programszám Hangkörnyezet 1 2 3 4 2

Részletesebben

Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő

Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő 00131412 Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt az új univerzális távvezérlőt, amely LCD kijelzővel működik és többcélú felhasználásra alkalmas. Ez

Részletesebben

DF331D DF031D. Cordless Driver Drill INSTRUCTION MANUAL 5. Akum. wiertarko-wkrętarka INSTRUKCJA OBSŁUGI 11

DF331D DF031D. Cordless Driver Drill INSTRUCTION MANUAL 5. Akum. wiertarko-wkrętarka INSTRUKCJA OBSŁUGI 11 EN PL HU SK CS UK RO DE Cordless Driver Drill Akum. wiertarko-wkrętarka Akkumulátoros fúró-csavarbehajtó Ľahký vŕtací skrutkovač Akumulátorový vrtací šroubovák Дриль із бездротовим приводом Maşină de găurit

Részletesebben